Urinalysis mo le maʻisuka

O se faailo o le manava masani o le inisalini o le faatumauina o le maualuga o kulukose o le toto e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / L pe a fuaina i luga o se manava gaogao. O lenei faʻatonuga o se faʻalavelave i le faʻasaʻoina o le kulukose e fatugaʻo, ina ia maua ai e tagata soifua maloloina le aofaʻi o suka i totonu o latou urini e le mafai ona iloa i se masani masani.

I le maʻisuka, pe a oʻo atu le maualuga o le pito i luga, o le kulukose e amata ona alu ese mai le tino ma le tele o le vai. O lenei faailoga o le maʻisuka ua taua o le glucosuria.

O le foliga mai o le kulukose i le mimilo i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le le lava o le taui mo le faʻamaʻi, pe afai o loʻo mulimulitaia tulafono uma o suʻesuʻega.

Le faiga o le kulukose i le urine

Urine i totonu o le tino e maua i le faamamaina o le toto e fatugaʻo. O lona tuufaatasiga e faalagolago lea i le setete o metabolic processes, o galuega a le renal tubules ma le glomeruli, i luga o le inu ma le meaʻai.

I le taimi muamua, o le urine muamua e faia lea e leai ni sela toto po o ni molikula tetele. Ona tatau lea, e tatau ona faʻamaʻeseʻese uma mea vevela ma le elemene lona lua, ma amino acids, glucose, ma elemene e manaʻomia mo gaioiga faʻasolosolo i le toto.

Mo le glucose, o loʻo i ai se tulaga taua o ona mea i totonu o le toto, lea e le ulufale ai i le urine. E taua o le pito i luga. Mo se tagata matua soifua maloloina, o le 9-10 mmol / l, ma i le matua, e mafai ona maualalo le pito i luga. I tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o lenei maualuga e 10-12 mmol / L.

Ole faʻaleagaina o le faʻaaogaina o aʻafiaga ole aʻafiaga e le gata i le kulūkose i totonu o le toto, ae faʻapea foi i le setete ole faiga ole fatu ole gaʻo, o le mea lea, i faʻamaʻi, aemaise lava i le nephropathy masani, o le kulukose e mafai ona aliali i le urine ma le kulukose toto masani.

Physiological Glucosuria

E masani lava, o le kulukose e mafai ona aliali mai i totonu o le urine ma se taua tele o meaʻai gaʻo ma meaai, o le tele o caffeine, faʻapea foi ma le mamafa o le faʻalavelave, pe a uma le faʻasolosolo. O ia tulaga e masani ona pupuu ma, faatasi ai ma suʻesuʻega faifai pea, o se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le leai o se suka.

Corticosteroids, thiezide diuretics, anabolic, o estrogens e mafai foi ona mafua ai le glucosuria le tumau. A uma ona taofi le ave o nei vailaau, o le suka i le urini e toe foi i le masani.

O le foliga mai o le kulukose i le urine ua matauina i totonu o fafine maʻitaga ile tolu tausaga. O ia ituaiga tamaitai e manaʻomia ni suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega i le falemaʻi e taofiofia ai le maʻisuka faʻamaʻi. I lona toesea pe a uma ona fanau, e mou atu le glucosuria e aunoa ma se faʻasologa.

O le mafuaʻaga mo le solia o le gaosiga o le gaʻo i totonu o fafine maʻitaga o le faʻasaʻolotoina o hormones placenta e faʻafeagai ma le inisalini. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻalauteleina le faʻamalosia o le inisalini, ma o lona faasea ua faʻateleina le taui. O faʻamaʻi e faʻatasi ma le suka maualuga ma le glucosuria e aofia ai:

  • Faateleina le fiaai ma le galala.
  • Faʻafitauli pipisi
  • Tigā toto maualuga.
  • Uiga masani.

E mafai ona avea ma faʻaaliga o le maʻisuka faʻamaʻi.

O le vaega aʻafia e aofia ai fafine ua leai ni a latou fanau, o se tamaʻi fausua i le taimi na fanau mai ai muamua, o loʻo i ai le gasegase o le maʻisuka ma ua mamafa tele.

Glucosuria i faamaʻi fatu fatu

O le maʻisuka o le Renal o se togafitiga o le suia o le kulukose i totonu o le tino, lea o se taunuuga o faamaʻi o le tino. Faatasi ai ma le glucosuria tele, o le suka i le urini atonu o se tulaga masani o le glycemia.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulūkose ua faʻaitiitia, e mafai ona i ai i le urine e oʻo lava i le hypoglycemia. O ia glucosuria e tele lava ina matauina i tamaiti ei ai ni mea faaletonu o le gasegase o le tino ma e taʻua o le glucosuria gutu muamua.

Latou te aofia ai: Fanconi syndrome, lea o loʻo faʻalavelaveina ai le fausaga o tubules o fatuga ma tubulointerstitial kidney faamaʻi, lea ua faaleagaina ai le tino o le fatu fatu. O nei faʻamaʻi e mafua ai le foliga mai o le polotini i le urine ma le maualuga o le pH o le urine.

O le glucosuria lona lua o loʻo aliali mai i tulaga faʻaletonu:

  • Neprosis
  • O le glomerulonephritis taimi.
  • Maʻi o le Nasrotic.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Glomerulosclerosis i le maʻisuka.

I faʻamaʻi fatugaʻo, o le urine e maualalo lona mamafa, sela mūmū mūmū, sela paʻepaʻe mama, ma le polotini ua fuafuaina.

Glucosuria i le maʻisuka

Faatasi ai ma le faʻamaʻiina o togafitiga faʻapitoa, faʻamaʻi o le pituitary ma lauroid gland, grenades, e mafai ona manatu o le foliga mai o le kulukose i totonu o le mimiti e atagia ai le maualuga o le maualuga o le toto i le maʻisuka.

I totonu o le fatuga o fatugaʻo, o le inu o le glucose e tupu i le auai o le hexokinase enzyme, lea e faʻaaogaina ma le auai o le inisalini, o le mea lea, i le maualuga o le inisalini, o le maualuga o le fausua ua faʻaitiitia, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi suka i le foliga o le nephropathy o le maʻisuka, ua suia le tino o le fatu fatu i le mea e fesoʻotai ai, o le mea lea, e oʻo lava i le toto maualuga, e le maua i le urine.

I tulaga masani o le maʻisuka faʻamalosia e ala i le i ai o le kulukose i le siama o le maʻi, e mafai e se tasi ona faʻamasino le manuia o le taui o le maʻisuka, o lona foliga mai o se faʻamatalaga mo le toe iloiloina o le fua o le suka-lowering tablets or insulin upwards.

I le maʻisuka, glucose, ona o le malosi e tosina mai ai le suavai mai le masini, mafua ai uiga nei o le faamalolo:

  • Faateleina le manaʻomia o le vai, faigata le faʻanatinati o le fia inu.
  • Gutu gutu i le maʻisuka.
  • Faateleina urination.
  • Paʻu paʻu ma foliga mucous.
  • Faateleina vaivaiga.

O le gau o le kulukose i le urini pe afai e le mafai ona gauaiina e le masima e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai ona avea meaʻai ma mea e maua ai le malosi, e pei o se tino ola maloloina. O le mea lea, o gasegase, e ui lava i le tele o le 'ai, e faigofie ona paʻu.

I totonu o le tino, e aunoa ma le glucose i totonu o siama, o tino o le ketone o mea oona i le faiʻai e amata ona fai.

Extrarenal Glucosuria

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o manua i le ulu ma le faiʻai, o le incephalitis gasegase, maningitis, stroke stroke, ma le umi o le gasegase e mafai ona mafua ai foliga o le kulukose i totonu o le siama. I lalo o nei tuutuuga, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose toto ona o le faateleina o le glycogen ate.

O le hyperglycemia ma le glucosuria lē tumau e faʻatasi ma le pancreatitis, ao foliga mai e atagia ai le maualuga o le faʻaogaina o le inflammatory ma lona faʻaogaina. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma togafitiga manuia o le faʻamaʻi, o le kulukose i le urine ua mou atu.

Glucosuria e mafai ona iai i faʻamaʻi e maua mai i le maualuga o le vevela o le tino, viral and bacterial inflammatory diseases, faapea foi ma le oona i le strychnine, morphine, carbon monoxide.

Afai o le glucose i le urine ua matua leai lava, o lona uiga atonu o se faailoga lea o siama siama o le urinary tract, ae o lenei faailoga e le maua ai se tulaga tutoatasi o le suʻesuʻeina.

E faapefea ona fuafua le kulukose i le urine?

E mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻega urine mo le suka mo le siamaina o le maʻisuka ma le aoga o ona togafitiga, faʻapea foi ma le fuafuaina o le gaioiga o gaʻo poʻo faʻamaʻi o le endocrin system ma le pancreas.

2 aso ao lei faia le auiliiliga, e le fautuaina togafitiga, ma o le aso e le aofia ai le ava malosi, lagona ma le faaletino, faapea foi ma meaai e maua i le gaʻo.O vailaau faafomai e mafai ona aʻafia ai le taunuuga o le suʻesuʻega, o lea la e tatau ona malilie i latou ma le fomaʻi.

Mo le siama o le maʻisuka, o le naunautaiga o le glucosuria o se auala fesoasoani ma ua iloiloina faatasi ma faitioga o le tagata maʻi ma se suesuega o le toto mo le glycemia, suesuega o le faapaleni o le kulukose ma isi suʻesuʻega o meaola.

I le fale, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi e fai ai suega glucosuria. O lenei auala manino e mafai ai e oe ona iloilo le i ai o le suka i totonu o le iniseti i totonu o le 3-5 minute, atonu o se faailoga le tuusao o le faateleina o le toto suka.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i se mea taatele i le maʻisuka - o le i ai o le kulukose i le vavao.

Sua suka i le maʻisuka

Faatasi ai ma se faateleina o le suka i luga aʻe o le masani, o se tulaga e tupu lea e maua ai e se tagata le fia inu pea ma aveesea ai le tele o le urine. E le afaina ona o le tele o le vai e tuua ai le tino. O matou fatuga e galue e pei o se faamama, o le gaioiga o le aveeseina o mea leaga mai le tino ma taofi ai mea aoga.

O le mea lena e mafua mai ai le fiainu: o fualaau uma o glucose ua sili atu i le urine "e tafe ese" ai le tele o vai (13-15 g). O le leai o se vai i totonu o le tino e tatau ona toe faʻaleleia, o lona uiga o na gasegase o loʻo maualuga aʻe maualuga maualuga o le suka, maua ai se lagona malosi o le galala.

Aʻo tumau pea le maualuga o le suka i le toto, e le ulu le suka i le urine. Ae o le taimi lava e maualuga ai le suka toto i luga aʻe o se tulaga (pe tusa o le 10 mmol / l), o le suka e ulu atu i le mimi. O le sili atu o le sukari e faʻamalosi i le urine, o le itiiti ifo o le malosi o le tino e maua mo le ola, o le sili atu lea o lagona o le fiaaai ma le galala.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto lea e amata ona ulu ai le toto i le urine e taua o le tapuni pito i luga.

O le maualuga o le tapulaʻa lautele e 9-10 mmol / L. Ae mo tagata uma, e ese lenei tulaga. O le maualuga o le pito i luga e suia i le olaga atoa: maualalo i tamaiti, i maʻi ogaoga poʻo le taimi o le maitaga, faʻaititia i tagata matutua. Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona latou iloa le maualuga o le faitoʻo.

E le tatau ona e faatagaina le glucose, lea e taua mo sulu o lou tino, e alu ai i le urine. E pei lava o le sasaa o le kesi i totonu o se kesi vavalo i totonu o se taavale. Le tele e le sasaa - o le a le alu le taavale.

O le tasi e na o le faaitiitia o le suka i totonu o le toto, pe a uma le paʻu o le mamafa, galala le fiainu, o le tele o le mimilo e aluese e avea ma mea masani, soifua maloloina ma faatinoga faaleleia.

E mafai ona e setiina lau faitofa i luga o se laulau faigofie e manaʻomia ona faʻatumu i ni nai taimi. O le a na o le lua lava faailoilo: maualuga o le suka o le toto ma le suka i le tolusefulu minute minute.

O lenei faailoga e te ulufale ai i le koluma lona lua. A maeʻa ni nai fua, o le a manino ia te oe lava - i le a le maualuga o le suka i totonu o le toto e amata ona ulufale i le urine.

E tatau ona manatuaina o tagata taitoatasi o se tagata taitoatasi, o le mea lea e le mafai ona i ai se fuaitau se tasi. O le mea masani lava, o le maualuga o le tapuni pito i luga e mai le 8.5 i le 11 mmol / L. I soo se tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa le maualuga o lau faʻaiʻuga o fatuga.

I le maualuga o le suka o le toto i le 10 mmol / L, o le maualuga o le suka o le sukine e 1%. O lona uiga ua sili atu le maualuga o le pito i luga, talu ai e tele le suka i le urine. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka toto o le 9.2 mmol / L, e leai se suka i le urine, o lona uiga o le maualuga o le suka o le toto o loʻo i lalo ifo o le faitoʻo. Ae o le maualuga o le suka o le toto o le 9.7 mmol / l, o suauu (0.5%) na faʻaalia i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le pito i luga i la tatou faataitaiga o le 9.5-9.7 mmol / L.

Norm ma le maualuga o le kulukose i le urine. Suga i le urine

Urine glucose o se faailoga faʻafefe. E le toatele tagata latou te iloa o le suka i le urine e maua i tagata tino maloloina, na o ni mea laiti.O le maualuga o le kulukose e matua maualalo lava e le mafai e le suʻega ma iloiloga ona filifili i ai. A oʻo ina sili atu le maualuga o le faailo, o se suʻega poʻo se suʻesuʻega faʻaalia vave lava le iuga ma le i ai o le kulukose i totonu o le uila.

Glucosuria ma mataupu lautele

E toʻatele e fiafia pe aisea e aliali mai ai le glucose i le faanatinati - o le a le uiga o lenei mea ma se faailoga o le a le faʻamaʻi e mafai ona faateleina le suka i le suavai?

O le maualuga o le kulukose i le urine e tupu mo le tele o mafuaaga. O se mea uiga tutusa e taua o le glucosuria.

Glucosuria e tele ituaiga:

    maʻi faʻapitoa, physiological.

O le glucosuria o le Physiological e le o manatu i fomaʻi e pei o se faʻamaʻi poo se tulaga faʻaleaga. E tupu mo le tele o mafuaʻaga ma e masani ona manaʻomia le toe faʻamaʻi. Aʻo faʻatautaia suʻesuʻega, o le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai se taunuuga ese.

Taua: O le fuafuaina o le kulukose i le urine e faia i le faaaogaina o ni suʻesuʻega. O nisi taimi, i le avea ai o se metotia faʻataʻitaʻiga, ua lava lea e na o le faanatinatiina o suʻesuʻega o meaola.

Mafuaaga o glucosuria

O mafuaʻaga o le kulukose i le urini e mafai ona ese, e masani lava ona tulaʻi le suka i luma o mulimuli i faʻamaʻi:

    O le maʻi suka. Toto ma le maʻi maʻi. Paʻu maʻi. Hyperthyroidism Faamai pipisi. Manua oona.

Urinary glucose i le maʻisuka e mafua ona o ni mafuaaga. Suauu toto e mafai ona maualalo ma faʻamalosi maualuga. O le mafuaʻaga autu o lenei faʻafitauli o le le lava o le inisalini, lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o le suka i le tino.

O le protéini ma le kulukose i le urini e aliali mai i le i ai o faʻamaʻi fatugaʻo. Jade ma isi pathoces e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le suka ma le protein i le urine. Mo lenei mafuaaga, afai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le i ai o le polotini ma le kulukose i le urine, e aoga le faia o se ultrasound o fatuga ma talanoa i se nephrologist.

O le naunautaiga o le kulukose i le urine e faia foi i le pancreatitis. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreas e mafua ai le le lava o le gaosiga o le inisalini. Le lelei o taumafa, fualaau poo le ava malosi e mafai ona aafia ai lenei gaioiga.

O le kulukose i totonu o le toto ma le urine e mafai ona faateleina i le i ai o tumutumu o fomaʻi i totonu o le faiʻai. Mo lenei mafuaʻaga, i le i ai o faʻamaoniga faʻapitoa, e tatau ona fai se MRI poʻo le itiiti ifo o se x-ray o le ulupoo.

O le Hyperthyroidism o se tasi lea mafuaʻaga e mafai ai ona tulaʻi le maualuga o le kulukose. Ina ia faia se faʻamaonia saʻo, e manaʻomia nisi suʻesuʻega faaopoopo. Tuʻu se suʻega o le hormone, faʻafesoʻotaʻi se suʻega.

Glucose i le elemene maualuga e sili atu le maualuga o le maualuga o le maualuga o le taumafa. O nisi o mea oona e afaina ai le tino i se auala e faʻalavelave ai le gaosiga o le inisalini, e aʻafia ai le gaioiga o gaʻo ma le paʻu, lea e mafua ai le faateleina o maualuga o suka.

Glucose i le faʻavave i le taimi o le maitaga e faʻatupulaia pe a maʻi le fafine ile maʻitaga maʻitaga. Ae ui i lea, o le maualuga o le suka o le toto i fafine e faʻamautuina e le tino. A oʻo mai le maitaga, e amata le faagasologa ole tulafono ole kulukose. Afai o le faateleina o le suka i totonu o le fausua ma e oʻo lava i le toto e le faʻafefea, o le mea lea e le o faʻaalia ai se togafitiga. O le mafuaʻaga o lenei mea faʻalavelave e ono faʻalavelave poʻo le le lelei.

Glucose i le faanatinati o se tamaitiiti e tulai mai mo ni mafuaaga. O se pepe o loʻo susu ile susu atonu e sili atu lona kulukose ma susu susu. Ma e mafai foi ona avea le glycemia ma mafuaaga o le faateleina o faailoga.

O se suʻega faaopoopo e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻisuka. O se avega glucose. Latou te le tuuina atu le urine mo se auiliiliga, ae o le toto. O le suʻesuʻega e faapea i totonu o se fale suesue, o le toto e tumu i le kulukose, e faʻavae i le mamafa o le maʻi. O sea avega e mafai ai e oe ona fuafua le leai o le inisalini gaosia i totonu o le toto ma faia se faʻamaonia saʻo.

O le fua o le kulukose i le urini e eseese mai le 8.8 i le 10 mmol / l o le urine.O le itiiti o le mamafa o faailoilo e leʻo se faailoga o togafitiga. Ae afai e mafai, e aoga le taitaia o se faasologa o suʻesuʻega faaopoopo.

Auala e aoina ai le mimi

E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le suka i le urine i le fale, ae afai e manaʻomia suʻega falesuesue, ona faia loa lea o suʻega i le tele o aualafaʻaaoga:

    suega o le urine i le taeao: aoina o urine i aso taitasi mo suʻesuʻega, suʻesuʻega o le urine, lea e aoina i taimi eseese o le aso.

E masani ona faʻaaoga laʻau faʻataʻitaʻi e fuafua ai le kulukose i totonu o le uila, tuʻuina i totonu o se suʻe suʻega poʻo se moli, ona faʻavae lea i luga o le lanu o le fasipepa, ua fuafuaina le maualuga o le suka. Afai o fasipepa mo le fuafuaina o le kulukose i le urine ua maua ai se lanu lanumeamata lanumumu, ona avea lea o le maualuga o le suka i totonu o le urine i totonu o tapulaa masani. Mo se iloiloga faapena, o se vaega o le uumi o le taeao e talafeagai.

E aoina i se auala faʻapitoa. E fautuaina e faʻaaoga se pusa faʻapitoa mo le aoina. E manaʻomia lou tuʻuina atu o se vaega o le urine ma le faʻataʻitaʻiga o le tumama. Ua fufulu le anugo e faʻaaoga ai le fasimoli le mautonu. E manaʻomia togafitiga faʻalesoifua maloloina ina ia faʻamalosea ai siama, o nisi o mea e paʻu ai le suka.

E mafai ona faia pea se suʻega o le urine glucose. Afai e maualuga le maualuga o le suka, ona tatau lea ona toe faia le suʻesuʻega. E masani lava, o le kulukose e mafua mai i le le paleni o taumafa, e ai le tele o meaʻai.

O foliga vaaia o le suka i le urine e le mafai ona manatu o se togafitiga, pe afai o lenei mea e le o masani ai. A leai, o loʻo matou talanoa e uiga i le glucosuria. O lenei tulaga e mafai ona avea ma faailoga o se maʻi ogaoga.

Suga i le urine: masani, mafuaʻaga o le maualuga o le suka i le urine

E masani lava ona pasi le glucose e ala i se faamama fatu, le mea e taʻua o le glomeruli. Ae, e ui lava i lenei, i tagata soifua maloloina o loʻo matua gauai uma lava i totonu o le toto i totonu o le taʻavale tupales. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻapea atu o le kulukose i tagata soifua maloloina e le mafai ona i totonu o le faanatinati. E sili atu le saʻo, o loʻo i ai se aofaʻi le taua o le kulukose, o suʻesuʻega masani a le laboratory, e pei o suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo po o faʻataʻitaʻiga lautele, e le mafai ona iloa.

O taunuuga o lenei faagasologa o le faʻaalia lea o le suka i le urine, lea i le vailaʻau e iai le igoa glucosuria. O le laasaga ua faavaeina mo le i ai o le suka i totonu o le toto ua faasolosolo malie lava ona faaititia i le matua, ma o lenei faailo atonu foi e faaitiitia ona o le tele o faamaʻi fatu fatu.

O le mafuaʻaga lena e mafua ai le i ai o le suka i totonu o le urine e mafua mai i le faateleina o le toto toto poʻo le faʻaitiitia i le pito i luga o fatugaʻo. Mai se vaaiga faafomaʻi, o le tele o ituaiga o glucosuria e iloga. O le pepa muamua e taʻua o le glucosuria.

E le gata i lea, e mafai ona iloa se fomaʻi, lea e aofia ai glucosuria extrarenal. Faatasi ai ma lenei tulaga matautia, o le suka i le urine e aliali mai ma se maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tele mafuaʻaga e ono aliali mai ai le kulukose i se faʻataʻitaʻiga. O se tasi o mafuaʻaga o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o le aliali mai o le suka i le urine o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tupu mai i se tulaga maualalo o le suka i le toto. O le tele o taimi e tupu ai lenei mea i le maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E taʻoto uma lava i le mea moni e faapea, o le faʻafefe o le suka i totonu o le toto i totonu o le talini tubules e mafai ona maua i le phosphoryating i se enzyme e taʻua o hexokinase.

Ae peitai, i le maʻisuka, o lenei enzyme ua faʻaaogaina e le inisalini. O le mafuaʻaga lea e maualalo ai le maualuga o le maʻisuka mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka ituaiga 1 nai lo le masani. I le faʻaopoopoga, i le taimi o le atinaʻega o faʻataʻitaʻiga i totonu o fatu o fatugaʻo, o le kulūkose o le a maualuga i totonu o le toto, ma o le a le mafai ona iloa i le faʻavave.

Fefe glucosuria e mafua mai i faʻamaʻi e maua mai i le fiva. Faʻateleina le adrenaline, hormones glucocorticoid, thyroxine poʻo hormone tupu, tuputupu aʻe le glucosuria endocrine.E le gata i lea, ei ai foʻi le glucosuria oona, lea e tupu pe a faʻaʻonaina i le morphine, strychnine, chloroform ma le phosphorus. Renal glucosuria e atiina ae ona o le maualalo o le fua o le fatu.

I le faʻaopoopoga i ituaiga eseese, o le glucosuria muamua ma le lua ua vavae ese foi. O le Peraimeri e tupu i le toesea o le kulukose i totonu o le toto poʻo se paʻu itiiti. Maualuga le aʻoga i faamaʻi fatu fatu e pei o le nephrosis, gasegase tumau, gasegase tele ma le maʻi o Girke.

O se faʻamaoniga o le maualuga o le kulukose i le urine e taua tele, aua e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia. O le mea lea, afai e maua le suka i lau suʻega o le urine, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata tomai faapitoa.

Mafuaaga o kulūkose i le faʻavave

E pei ona uma ona iloa, o faʻamaʻi eseese e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le suka i totonu o le uila. Ae o le mafuaaga muamua lava o lenei mea matautia ua manatu o le faateleina o le toto maualuga o le suka, o le soliga o le faagasologa filiga i fatugaʻo, faapea foi le tuai i le toe totoina o le suka i totonu o le renal tubules.

Ina ia sili atu ona saʻo le fuafuaina o mafuaʻaga sili ona taatele mo le fuafuaina o le kulukose i le urine, e tatau ona taʻu igoa o faʻamaʻi e aʻafia ai ona foliga. O le maʻisuka lenei, o le hyperthyroidism, faʻamaʻi tele o le ate, faʻapea foi ma le gaʻo mataʻutia i carbon monoxide, phosphorus, morphine ma chloroform.

E le gata i lea, o nei mafuaʻaga e aʻafia ai foi le faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino ma le faʻaleagaina o le faiʻai o le maʻie, le gasegase o le cerebral, secephalitis mataʻutia, poʻo le faoa faamalosi. O le mea moni, o le togafiti o togafiti o gaʻo ma le glomeruli, e aofia ai faʻamaʻi pipisi, glomerulonephritis, faʻapea foʻi ma le natura faʻapitoa, e faatatau foi i mafuaʻaga.

I le suʻesuʻeina o le suka i le urini, e tatau ona e aoina muamua le uila o le itiiti ifo i le selau ma le limasefulu mililita i totonu o se ipu mama mama. Ona tatau ai lea ona momoli atu lenei vaa i le fale suesue i lalo ole tapuni tapuni. Aʻo leʻi aoina mai le urine, faʻamamā lelei le perineum i le vai mafanafana e faʻaaoga ai se fasimoli e le mautonu.

O nisi taimi e tatau ai le faia o se auʻiliʻiliga o le faʻasolosolo i aso taitasi. O se faaputuga o le mimilo i totonu o se vai malulu, pouliuli pogisa i le ao. O lenei auʻiliʻili na maua ai faʻamatalaga saʻo ma manino e uiga i le aofaʻi o suka i le urine. Ae peitai, mo le fuafuaina o le kulukose i le urine i totonu o le fale suesue, e na o le tasi le selau ma le limasefulu mililiters e aveesea mai le aofai atoa, lea o loo suesueina.

I aso nei, o loʻo i ai isi metotia mo le fuafuaina o le suka i totonu o le urine. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea o ni faʻamaufaʻailoga poʻo ni fofo. O ia ituaiga metotia e fesoʻotaʻi ma metotia taua. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi auala maʻoti e fuafua ai ma fuafua le aofaʻi o kulukose i le urine.

Glucose (suka) i le urine - glucosuria

E ui lava i le mea moni o le kulukose e pasi atu i le faamama o le fatu (glomerulus), i tagata soifua maloloina e faʻamaʻoina uma lava (faʻaogaina i totonu o le toto) i totonu o le taʻavale. O le mea lea, o le kulūkose masani e le o iai i le uila. Ina ia sili atu le saʻo, o le urine e aofia ai sina vaega itiiti o le suka, lea e le o iloa e auala masani suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega suʻesuʻe (suʻesuʻega lautele, suʻesuʻeina o meaola faʻasolosolo).

O le mea lea, o le glucosuria e mafai ona aliali mai ma le faateleina o le kulūkose o le toto, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia i le tulaga o gaʻo. Faʻavae i mea uma o loʻo taʻua i luga, o mea nei glucosuria fomaʻi:

    Faaletino: Glucosuria Alimentary - e atiina ae ona o le maualalo o le maualuga ole kulukose o le toto i luga ae o le paepae o le paepae mo se fatugao pe a uma ona 'ai meaai e maua ai le gaʻo. Glucosuria o le lagona - o le maualuga o le toto suka e mafai ona faateleina ona o le atuatuvale. I le maitaga - glucosuria physiological i fafine maʻitaga

Faʻafitauli:

Faʻaopoopoga - faʻaalia i le faateleina o le kulukose toto.

O le maʻi suka. E tatau ona fai mai, afai o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le kulukose i le urine e aliali mai i lalo ifo o le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le tulaga masani. O le mea moni, o le glucose reabsorption i tubules o le fatuga na mafai ona na o le phosphorylation o le enzyme hexokinase, ma o lenei enzyme ua faʻaaogaina e le insulin.

    Glucosuria o le ogatotonu - o le fatu e maʻi, o le manua o le faiʻai, manitisitis, encephalitis, stroke stroke. Faʻanoanoa G. - e uiga i le talaaga o faʻamaʻi faʻatasi ma le fiva. Endocrine G. - faʻateleina le gaosia o lauroxine (hyperthyroidism), hormones glucocorticoid (Herenko-Cushing syndrome), adrenaline (pheochromocytoma), somatotropin (acromegaly). Glucosuria i le tulaga o mea oona (mea oona) - oona i le chloroform, morphine, phosphorus, strychnine. Renal (fafa) G. - atiina ae ona o le faʻaititia o le faitoʻo o fatugaʻo. Peraimeri afua G. - le maʻisuka toe - e leai se faateleina i le kulukose o le toto, pe o le siʻitia o lona maualuga. Secondary renal G. - e atiina ae pe a faʻamaʻaʻaina ia ulugalii i gasegase o meaʻai fatugaʻo: gasegase tumau, nephrosis, gasegase matuia (afaina tele), togafitiga o Girke (glycogenosis, maʻi glycogen).

E pei ona e malamalama nei, o se faailo pei o le kulukose i le urine (pe pei ona latou fai mai "sugar i le urine") e taua tele, talu ai e mafai ona o faatasi ma faʻamaʻi matautia. I le tulaga o le siakiina o le glucosuria, e tatau ona feutagai ma se urologist poo se endocrinologist.

Urinalysis mo le maʻisuka

O se suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka e maua ai e le endocrinologist le avanoa e iloilo ai le soifua maloloina o le urethra o le maʻi. I le maʻisuka, e taua tele, aua i le 20-40% o mataupu, e tupu ai faʻamaʻi ogaoga fatu. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻi e faigata tele, o aʻafiaga faʻapitoa e tupu, ma le ono mafai ona faʻaauau taualumaga e le faʻafefeteina.

O afea e tatau ai ona tofotofoina?

O se suega masani mo le maʻi o le maʻisuka e tatau ona faia pe a ma le 2-3 taimi i le tausaga, pe afai e lelei le tagata. E tele taimi (e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi) e tatau ona e faia se auʻiliʻiliga peʻafai:

    o se fafine e maua i le maʻisuka o loʻo maʻitaga, faʻamafanafanaga, e oʻo lava i le ogaoga o faʻamaʻi (eg faʻamaʻi) faʻamaʻi, ua uma ona iloa le toto maualuga i le toto o le tagata maʻi, ei ai faafitauli i le urethra, o iai manuʻa e le o malolo mo se taimi umi, , o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai lea taimi i lea taimi, o loʻo i ai faailoilo o le faʻamaʻi o le maʻisuka: le mafai ona faʻatinoina galuega faaletino, faʻafuaseʻi le mamafa o le paʻu, faʻaitiitia fesuisuiaʻi i uro faʻalogologo i le kulukose i totonu o le toto, lagona le lelei, ma isi.

Fomaʻi fautuaina e faia se suʻega urine i le fale e faʻaaoga ai se suʻega pe a fai o se tagata ei ai le ituaiga I maʻi:

    e lagona ai le le lelei, mo se faataitaiga, e lagona le manaia, vevela, ei ai le maualuga maualuga o le suka o le sili atu i le 240 mg / dl, uʻu pe fafagaina le tama ma i le taimi lava e tasi e lagona le vaivai lautele, vaivai.

O tagata e maua i le maʻi II e tatau ona vave faia suʻega faʻamatalaga vave mo le acetone pe afai:

    asiasiga o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e iloa (sili atu i le 300 ml / dl), ei ai aʻafiaga le lelei: dizziness, fiainu, vaivaiga lautele, ita, pe, i se isi itu, pasi ma le le mautonu.

O nisi taimi e tatau i le tagata gasegase ona suʻe se suʻega urine e fuafua ai le aoga o togafitiga. Afai e leai ni suiga lelei i taunuuga, e tatau i le endocrinologist ona fetuutuunai le fualaau o le vailaʻau poʻo le suia o le mea galue. Urinalysis o se auala e pulea ai le maʻi.

Vaega o sauniuniga ma auiliiliga

O sauniuniga faʻapitoa aʻo leʻi pasia suega e le manaʻomia.Ae peitai, ina ia le aafia ai le lanu o le urine, aua le inuina mea inu ma meaʻai e ono aafia ai le paolo o le vai (faataitaiga, beets, kāloti) i le afiafi o le aveina o mea. Aua le tuʻuina atu le mimila pe a uma ona faʻaaogaina oloa gaosi, ava malosi.

Afai e mafai, o vailaʻau, aemaise lava diuretics, vitamini, supplements dietary, e tatau ona lafoai. Afai e le mafai ona e musu e teu nei tupe, e tatau ona e lapatai e uiga i le fuainumera mulimuli ma le fualaau o le fomaʻi ma le fale suesue fesoasoani.

E mafai ona aoina i totonu o le fale. Mo se suʻesuʻega manuia, o le 50 ml o le vai e manaʻomia. E manaʻomia lou tuʻuina i totonu o se pusa tioata, e mafai ona e faia i totonu o se fagu vailaʻau. A o le i auina atu i le fale suesue, e tatau ona sainia le koneteina.

E tele metotia o auiliiliga, ma e tofu lava ma ona lava uiga. O le mea lea, mo se suʻesuʻega lautele, e tatau ona e faʻaaogaina se fua o le urine taeao.
Mo suʻesuʻega i aso uma, e tatau ona e aoina mai le urine mai vaega eseese. I le suʻesuʻega o le urine, o lona aofaiga atoa o le volumini, protein ma le suka e aofia ai. Nechiporenko analysis e maua ai se suʻesuʻega o le maualuga o le toto mūmū ma sela papaʻe i le tasi unite.

O le filifiliga sili ona faigofie o le suega o le acetone. O ona tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le avanoa e faʻaalu ai i latou lava i le fale. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i totonu o le fale talavai, o se pusa faʻamalosi mo le aoina o le urine. O le metotia mo le faia o le auiliiliga e tutusa lava ma le tulaga o suega o maitaga.

Pe a iloa le tino o le ketone, e vave ona aliali mai le tagata o loʻo i luga o le fasi pepa. E le mafai ona mauaina faʻamatalaga e uiga i le maualuga o suka ma protein. Faʻamatalaga e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le auiliiliga:

    faʻataʻitaʻiga i fafine, maualuga toto maualuga, vevela, taofi i le afiafi o le auʻiliʻiliga i sauniuniga ma le taele.

Filifiliga ma auiliiliga tulaga faataatitia

O taunuʻuga o suʻesuʻega o le urine o tagata e maua i le maʻisuka i tulaga maʻaleʻale o le faʻamaʻi e tatau ona vavalalata ma i latou o se tagata soifua maloloina. I le iloa e uiga i le faʻamaʻi, e mafai e fomai ona fai sina suiga i tulafono mo le maʻisuka. O le mea lea, o le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le lanu o le urine poʻo le faʻamaʻiina atoatoa o le a faatagaina. O le urine o se tagata maloloina e samasama.

O le mamafa o le tino ma le maualuga o le suka e maualuga lona faateleina i le 1030 g / l pe faaitiitia i le 1010 g / l i tulaga o faafitauli ma le faagaioia o fatugaʻo. O le masani o lenei faailo i le urine o se tagata soifua maloloina mai le 1015 i le 1022 g / l. E le tatau ona aliali mai le pulu i le urine pe a maloloina le tagata.

Puipuiga i le urine ma le maʻisuka e mafai ona maua i le 30 mg i le aso, ma faʻamaʻi faʻamaʻi ogaoga - e oo atu i le 300 mg i le aso.

O se faailoga leaga o le kulukose i le urine. I le mimita o le maʻi, e na o tulaga lava e iai i le toto (e sili atu ma le 10 mmol / l) ma e le mafai ona faʻaitiitia e ia le tino.

E tusa ai ma le endocrinologists, o suiga i le numera o le maʻisuka e leʻo ni faʻamaumauga patino:

    bilirubin, hemoglobin, sela mūmū mūmū, urobilinogen, parasites, sigi.

O le faateleina o le numera o leukocytes e ono mafai ai e le fomaʻi ona masalomia faiga faʻaleagaina o le mafaufau i fatugaʻo, lea e masani ona tupu i le maʻisuka.

Suesuega Hyperglycemia

O le Hyperglycemia o se tulaga matautia mo le maʻisuka. E atiina ae pe afai, i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga I, o le maualuga o le inisalini i le toto e faʻaititia e le afa po o le tino o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina le inisalini i se taimi le tumau. Ina ia maua ai le malosi i lenei tulaga, o le gaʻo e amata ona mu. Fua o le pala o le tino - tino o le ketone, pe, pei ona taʻua ai, acetone, ulu i le toto.

O lenei tulaga e mafai ona iloa uma i le fesoasoani a suʻega suʻega, ma i le fale e ala i suʻega suʻega. O le vaega mulimuli e aofia ai ni mea e faʻafoʻi ai mea e tali atu i vaega eseese o le acetone.O le tagata gasegase o se taunuuga o le televave sailiiliga e maua ai se sikuea o se ituaiga lanu i luga o le pepa.

Ina ia iloa le maualuga o tino o le ketone, e tatau ona e faʻatusatusa le lanu e maua mai i lanu i le paluga paluga. E tatau i le maʻisuka ona faʻaogaina lenei metotia pe a latou lagona le leaga, leisa, le mautonu, galala tele, ita, ita, le mautonu, faʻalavelave mafaufau, ma le manogi o le acetone mai le gutu.

I lenei tulaga, o le urine i le maʻi suka e mafai foi ona sosogi e pei o le acetone, faʻafefeteina, ae i ai se vaʻaia. E masani lava, e le tatau ona i ai ni tino ketone. Afai e te mauaina se faailoilo maualuga o le acetone, e tatau ona e valaʻau mautinoa se falemaʻi.

O le a le mea e fai i le le lelei o le auiliiliga?

Afai o le mimita i le maʻisuka e le ogatasi ma tulaga o le suega o le toto, e auina atu e le fomaʻi le maʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo. I lenei tulaga, e taua tele le sailia po o le a le mea tonu e aʻafia ai: o le urethra, o gaʻo po o latou vaa. O faʻamatalaga saʻo i luga o lenei mea e mafai ona maua ai metotia e pei o le ultrasound, MRI, CT poʻo le leitio.

O le maualuga o le maualuga o le porotini po o le tino o le ketone e aofia ai le togafitiga o le maʻi. O le faʻatagaina i lenei tulaga o le mataʻituina pea o le cholesterol ma le toto. O le masani o le tagata mulimuli mo maʻi ma le maʻisuka e 130 i le 80 mm RT. Art., Ae le sili atu.

O se maualuga maualuga o tino o le ketone i totonu o le uila, e iloa i fasi siaki i le fale, e manaʻomia ai foi le faanatinati. I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona vave valaau i lana fomaʻi ma feutagai ma ia e uiga i isi gaioiga. Afai ei ai ou uiga faʻaalia o le hyperglycemia, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale.

Aʻo lei oʻo mai fomaʻi, e tatau ile tagata maʻi ona:

    inu tele - vai e maua ai le faʻaleleia masani o le tino, ma o le faifai pea e mafai ona faʻaititia le maualuga o le acetone i le urine ma le toto, siaki le maualuga o le suka - pe afai e foliga maualuga, o le faʻaaogaina o le inisalini e talafeagai.

E sili atu i le tagata maʻi ona tumau i le nofoaga ae le o le fale. E faasaina i lenei setete soo se gaoioiga faaletino. I le pasia o suʻega mo le urine, e maua ai e le maʻisuka le avanoa e faʻamautinoa ai o lo o pulea lona maʻi, poʻo le faailoaina o faafitauli tau soifua maloloina i se taimi tatau. O le tele o taimi, o nei suʻega e le gata ina fesoasoani e masalomia se faʻamaʻi, ae laveaʻi ai le ola o se tagata.

Urinalysis mo le maʻisuka

O le maʻisuka ua tupu i aso nei i le tamaʻitaʻi uma ma tamaitai, e le o aloaʻia tamaiti pe matutua. O loʻo faʻamatalaina i le faʻaleagaina o le tino o le endocrine, ma o se taunuuga o lea mea e iloa ai e le tino le leai o se insulin. O le toilalo i le metabolism o gaʻo ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma le urine e mataituina foi. O le mea lea, o le mataʻituina oi latou o se auala talafeagai.

O le suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka o le masani masani lea e masani ona faʻaalia ai suiga e tutupu i totonu o le tino. I le maʻisuka, o se suʻega masani o le urine, o se suega Nichiporenko, o se suʻega i aso taʻitasi, ma se suʻega tolu-tioata e faia.

O le a le mea e suʻesuʻeina i le siama o le urine

O se tasi o suʻesuʻega e sili ona lauiloa o se iloiloga lautele o le urine ma le aofaʻi o porotini. I le leai o ni faʻamatalaga tetele, faʻaalu i le ono masina. I se auiliiliga lautele, latou te tilotilo i le lanu o le urine, lona manino, pe o le a tupu mai se mea e tupu.

O le faʻaaogāina o vailaʻau oona e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le eletise, lea e faʻaalia ai suiga e mafai ona tupu i totonu o le tino ma aʻafia ai le urine. O le palapala e suʻesuʻeina i lalo ole microscope, lea e mafai ai ona iloa i le auala ma le mumū i le urinary tract.

O le maʻi mo le maʻisuka e tusa ai ma Nichiporenko ma le tele o isi suʻega faʻapitoa e suʻeina e tusa ai ma faʻamaoniga, i tulaga o togafitiga faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faigata.

Urine i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i taimi masani.O le faia o lenei mea e tatau ai mo le pulea o le suka ma le mataʻituina o faʻamaʻi tino i fatuga ma gaʻo totonu. O le acrine acrine ma le protein i le maʻisuka e mataʻitu tasi i le ono masina.

Aisea e aafia ai le gaʻo o le vai urinary i le faateleina o le suka toto? Pe a iai ni faʻafitauli o fafine i le endocrin system ma o le tino o loʻo faʻaleagaina ma ua i ai le le lava o le inisalini, e maualuga le maualuga o le suka o le suka. Talu ai ona o lona maualuga maualuga i totonu o fatugaʻo e faigata ona faʻamausali, na te ulu atu i le ureters i totonu o le urine.

I lenei tulaga, o le tino e leiloa se aofaiga tele o le vai, aua e tasi le kalama o le suka i le urine e aumaia pe tusa ma le sefulufa kalama o vai. O le mea lea, o se tagata ei ai le maualuga o le suka e maua ai se galala malosi, ona o le puipuiga o galuega a le tino ua faʻaaogaina ma o loʻo taumafai ma lona malosi uma e toe faʻatumu le sapalai o le suavai. O le gau o le susu e le afaina ai le taua o galuega a tino uma.

Urine i le maʻisuka ua fautuaina i totonu o tulaga masani pe a fai e le sili atu le 0.02% i le faasinusina o le suka, aʻo le kulukose e na o foliga lava e iloa ai. Le lanu masani o le urine o ata uma o lanu samasama. Afai e ese mai le masani, ona faʻaalia lea o suiga faʻaleaga. E ui i lea, e tatau ona manatuaina o nisi meaʻai ma vailaʻau e aʻafia ai le paolo.

A maualuga le maualuga o le suka o le toto i le mea e taʻua o le faitofa, o lona maualuga e maualuga tele e ulufale ai i le mimi mai le toto. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le maualuga o le kulūkose, e amata ona faʻamalosi malosi fatugaʻo, ma le paʻu tele o le vai i totonu o le tino.

I fafo, faatasi ai ma le faateleina o le suka, o mea nei faailoga:

    e masani ona faʻaaogaina, faʻavave ona inu, paʻu o le mamafa, le manogi le manogi.

O nei faailoga e tatau ona avea o se mafuaaga mo vave togafitiga faafomaʻi. Talu ai e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, e mafai ona tutupu ni faʻafitauli ogaoga. O le faitotoʻa pito i luga mo tagata taʻitasi e maua i le maʻisuka e ese. O le mea lea, faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e tatau i le maʻisuka ona iloa tonu ana taʻavale faatonutonu, talu ai o lenei suʻesuʻega o loʻo i ai pea le suka i totonu o le uila.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi ogaoga ma isi faʻafitauli, e faia e le maʻisuka se suʻesuʻega suʻesuʻeina i tausaga taʻitasi. O nisi suʻesuʻega e faia faʻapitoa i le ono masina poʻo le sili atu foi, e faʻalagolago lava i faʻaaliga taʻitasi.

Faatasi ai ma lenei siama, e tatau ona e siakiina pea lau soifua maloloina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻasolosolo taimi e siakiina ai faʻataʻitaʻiga o faʻamalosi. I le maʻisuka o le ituaiga muamua e tuʻuina atu i le tasi i le lima tausaga, le lona lua - taʻitasi tausaga. Ole suʻesuʻega ole taimi e mafai ai ona e pulea suiga ile tino, faia togafitiga ile taimi ma puipuia ai faʻafitauli.

Urine glucose i le maʻi suka: faʻamaoniga, mafuaaga, togafitiga

Glucose o se mea na maua mai e le tino o le tagata ao faagasolo le gaosiga o gaʻo. E talafeagai mo le galue masani o le faiʻai, maso ma totoga i totonu. Inisalini, o le hormone na gaosia e le pancreas, e nafa ma le faʻamamaina o le suka mai le toto.

O se tino maloloina e faʻaaogaina le kulukose toetoe lava atoatoa, ma o totoe e faʻamalosi e fatugaʻo. I le solia o le gaosiga o le inisalini, ua gaosia ai le suka, lea e le gata i le toto, ae faapena foi i le urine. O lenei aafiaga e taua o le glucosuria.

Sei o tatou vaʻai pe aisea e aliali mai ai le kulukose i le urine i le maʻisuka ma pe faapefea ona foʻia lenei faafitauli?

O a mafuaaga o le tulaga

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le suka mai kidal tubules e gauai i totonu o le toto, o lea e le mafai ai ona iloa lona tulaga i le auiliiliga o le urine. O mafuaʻaga o le kulukose i totonu o le gasegase o le physiological o loʻo maʻitaga, faʻateleina le atuatuvale.

I le leai o ni faʻamaʻi, o le fesuiaiga o le a faʻapuupuʻu ma le taua. E le gata i lea, e mafai ona tupu le glucosuria ona o faafitauli o tausaga.O le faateleina o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le maʻisuka (e sili atu i le 9.9 mmol / L) e mafua ai le leai o se taimi e gaogao uma ai le gaʻo ma o se vaega o lea mea e alu i le urine.

Ae ui i lea, o lenei faʻamaʻi e taatele, ae e mamao lava mai le naʻo le mafuaaga.

Ua tausia Glucosuria e uiga i le talaaga o maʻi nei:

  • afaina o le tino,
  • toe le manuia
  • pyelonephritis,
  • nephropathy
  • hepatitis po o le cirrhosis,
  • faiʻai faiʻai (faʻamaʻi, manitisitis, neoplasm),
  • faamai pipisi
  • gasegase ogaoga,
  • afaina o le prostate
  • oona e se numera o vailaau kemisi.

O se ata talitutusa talitutusa e maua ai le togafitiga ma nisi o fualaau e tetee i ai.

Glucosuria, faʻalagolago i mafuaaga, o le:

  • faailoga
  • faʻapitoa
  • laititi
  • faʻasolosolo.

Afai e iloa le glucose i le urine mo le taimi muamua, e fautuaina e toe faia le suʻega e iloa ai pe o lenei tulaga e le faʻaleagaina pe o lona mafuaʻaga e faʻaleagaina. O le urine e ave i le taeao, i taimi uma i luga o se manava gaogao. O le aso na muamua atu, ua fautuaina e aloese mai i luga ma mamafa tulaga.

O nisi taimi o se suʻesuʻega o le aso o le tino o le physiological e fesoasoani e faʻamaonia ai le siama. E aoina le Urine i totonu o le pusa e tasi, lea e ave ai le voluma manaʻomia. Mo suʻesuʻega faʻaopoopo, e mafai ona faʻatino se suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky, lea e aoina ai le amine i vaʻa eseese ma se vaitaimi ile tolu itula.

Faailoa le mafuaʻaga o le glucosuria e mafai ai ona suʻeina le toto mo mea o le urea ma le creatinine, ultrasound o fatugaʻo.

Puleaina, e le o faʻamalositino

Urinalysis, lea e fuafua ai le maualuga o le suka i le urine, e sili atu le taugofie ma sili atu ona faigofie nai lo le toto faataitai, ae e faigata ona iloa ai le maʻisuka.

Glucose i le urine e faatoa iloa lava pe a uma ona maua i totonu o le toto le sili atu i le paepae o le 10 mmol i le lita, ae o le maualuga maualuga e mafai ona faatagaina e 7.8. O fatugaʻo e naʻo se vaega o le suka, pe a maeʻa le faʻasalaga, e amata ona faʻaaogaina i le urine.

O le faitotoʻa pito i luga (o le mea lea e taua e le fomaʻi e tagata tomai faapitoa) mo tausaga taʻitasi o le tagata lava ia ma ei ai meatotino e faʻaititia.

O le mea lea, o se faʻataʻitaʻiga e le fesoasoani i le puleaina o le glucosuria i le maʻisuka ma e le mafai ona suia se suʻega toto. Ae ui i lea, e masani lava ona faʻasolo atu i tagata gasegase mo se isi mafuaaga. Faʻatasi ai, e siaki e le fomaʻi le gaioiga o fatuga o le maʻi.

O le mea lea, e tele le taulai atu i le i ai o le polotini i le urine. O lenei tulaga e taʻua o le microalbuminuria ma e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa. O nisi o ituaiga o suesuega o le urine e fuafua ai mea o loʻo i totonu o diastases oi ai. O lenei enzyme e nafa ma le malepelepe o meaʻai gaʻo.

O lona faʻasagaga e iloa ai le tino pancreatite.

Faailoga o le Glucose Maualuga

Faailoga faatagaina o le suka i le urine mo se tagata soifua maloloina:

  • asiasiga i aso taitasi - 2.8 mmol / l,
  • pa puipui o le taeao - e leai se sili atu i le 1.7,
  • aofaiga e tusa ai ma le Nechiporenko - 0,083.

I le faanatinati o se tagata matua, e oʻo atu i le 10 mmol i le lita e mafai ona iloa, i tamaiti ma tina faʻamoemoe o lenei tagata e le tatau ona sili atu i le laasaga 7.

O foliga vaaia o le tino o le physiological i maualuga maualuga o le suka e ese mai le masani. E mafiafia, palapala, manogi le manogi.

O le mafuaaga o le manogi o le acetone, lea e fesoasoani i le tino o le maʻisuka ia faʻaaogaina le kulukose, ae oona.

O se tagata poto faapitoa i suʻesuʻega o le a vave ona ia fuafuaina le i ai o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tusa lava pe o faʻatinoga o suʻega e faʻaalia ai fuainumera e latalata i masani. O le tagata maʻi e faitio i le faʻaauau pea o le paʻu poʻo le perineum. O le faailoga autu lenei o le faateleina o le maualuga o le kulukose.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, o loʻo faʻaauau foi ona mataʻituina e le au failotu tamaitai. E masani ona lagona e se tagata le fia inu malosi, vaivaiga, afu. Na ia uunaia le urination. O osofaʻiga faifai pea o le fiaai e ō mai faatasi ma le faʻaleagaina tele.

E mafai ona oso i luga o le toto i le itu o lona faateleina.

Metotia mo togafitiga o glucosuria

Ina ia aveesea le suka i le urine, e tatau ona e iloa ma aveese le mafuaaga o maʻi. Afai o le amataina o faʻamaoniga e mafua mai i le maʻisuka, o le togafitiga o le a faʻaalia i meaʻai talafeagai, gaioiga faaletino ma le tagofia o vailaʻau.

E fautuaina le tagata maʻi e teena le inu ava malosi, ulaula, e faʻatapulaʻa ai le kalori. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, o se tagata poto faapitoa e faatonuina se meaai maualalo-calori i le tagata maʻi.

Laʻau ma meaʻai mai laau e pei o oats, blueberries, nettle ma dandelion fesoasoani e faʻaitiitia le suka i le mimi ma le toto.

Laʻau seleselega

O le tuufaatasiga o laulaau lanumoana, dioica nettle ma le root tileti ua i ai se aafiaga iloga o le suka. Saunia se oloa mai mea totino vao ua ave i le tutusa tutusa. I le 0.5 lita o le vai, ave 3 tbsp. punetuni o laʻau, pe a uma ona tapena le paluga pe a ma le 5 minute, ona tuʻu lea i le mea e faʻaaoga. Inu le vailaau ao lei 'ai, 100 ml i le taimi.

Laau laau e fesoasoani e aveese ai le suka i totonu o le uila, lea e faʻaaogaina e pei o se fusi. Laʻau o le eleele e moe i totonu o se vevela, faʻatumu i le vai vevela ma alu i le po. Inu se meainu, faaopoopo le lemoni mo le tofo, muamua pe a maeʻa se taumafataga. O le vailaʻau C e faʻamaʻo le kulūkose toetoe o le taimi lava lea, ae ui i lea, e manaʻomia ai se faʻamaʻi o le vailaʻau.

Tincture o le lilac buds

O le tautotogo o le taimi lea e teu ai se togafitiga o lauʻau e faʻaitiitia ai le faasili o le suka - lilac buds. O nei, ua saunia le ava malosi, lea e tatau ona e inuina 30 faʻaleleia i luga o se manava gaogao.

Na o le amataga, e le i tatalaina, o fatuga e talafeagai mo ia. I luga o se ipu ava malosi e tatau ona e ave le afa o le tele o mea e masani ai. O togafitiga e faia mo le masina, pe a maeʻa ona faia se taimi faapena.

Ona toe fai lea o le vasega, pe a tatau ai.

Lisi sili ona lelei

Ina ia aveese le kulukose mai le urine i le maʻisuka, e masani ona fautuaina e ai ni meaai faapitoa: kukama, buckwheat, oloa susu, fualaau suamalie (fualaau aina e sili ona aoga), vine (vine, cranberries), aniani tao, kela. O se vailaau lelei ma gafatia mo le sili atu o le kulukose i le tino o le aʻa o le horseradish. Ina ia faamaluluina le tofo, ua tuufaatasi ma le kefir.

O se manogi pei o lenamononi o se auala sili ona lauiloa i le maualalo o le suka. E mafai ona e faʻaaogaina mo le 'aiina o meainu, mo se faʻataʻitaʻiga, sikaili ma susu. O se mafanafana manaia, aoga mo le maʻisuka, e maua mai i luga o le faavae o le lefetema kefir faatasi ma le faaopoopoina o le kinamoni ma le aʻa o le eleele. O nei togafiti faigofie o le a fesoasoani e faaleleia lou tulaga i le fale.

E fautuaina le maʻisuka i se meaai e faʻaaogaina ai meaʻai e maualalo le faʻasologa o igoa (e oʻo i le 50 mea). O mea nei e masani lava o palatini o manu, o vailaʻau faʻamalosi (cereals, bread), greens, fualaau faisua, e le o fua suamalie ma fua.

O lea la, e mafai ona togafitia glucosuria i se auala lelei, pe a maeʻa ona faʻatūina.

O le i ai o le suka i le urine e masani lava ona fesootaʻi ma le sili atu o lenei mea i totonu o le toto, o lona uiga o le togafitiga o le a le ese mai le fautuaga a le endocrinologist e pulea ai le glycemia.

O le faʻaaogaina o togalaau e faʻaitiitia ai le suka e aoga tele i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o tagata e faalagolago i le inisalini e manaʻomia masani le inisiua o fualaau faasaina.

Mafuaaga o le sailia o le kulukose i le urine

E mafai ona maua mai le suāsusu i le vailaau ona o le tele o faʻamaʻi. O mafuaʻaga autu o lenei mea matautia o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se masini faamamaina o fatu fatu, po o se tuai i le toe faʻamautuina o le kulukose i totonu o tubules.

Ina ia sili atu le faʻamaonia o mafuaʻaga sili ona taatele o le i ai o le kulukose i totonu o le uila, e tatau ona iloa ai faʻamaʻi e aafia ai ona foliga vaaia.

Muamua, e aofia ai:

  • maʻisuka, o nisi taimi e maua ai le maʻisuka,
  • ogaoga o le ate
  • hyperthyroidism
  • ma vailaʻau mataʻutia ma chloroform, carbon monoxide, phosphorus poʻo morphine.

E le gata i lea, e tupu aʻe le glucosuria i le ita tele o le maaleale o aʻafiaga o le tino o le tino ona o le gasegase o le cerebral, gasegase o le faiai o le maiʻai, gaoia o le epilepsy poʻo le encephalitis.

Faatasi ai ma mafuaaga autu, o togafitiga faʻaleagaina i totonu o le tele o ulutala po o le glomeruli o loʻo tupu i faʻamaʻi pipisi, glomerulonephritis, nephs interstitials i le sili atu o le malosi o feusuaiga ma fafine e tatau ona taʻua.

Glucose i le urine i tamaiti

Afai e maua le suka i le urine a le tamaititi, ona tatau lea ona avea lenei mea o se mea sili ona mataʻutia, aua e sili atu le lamatia nai lo le taimi e tulai mai ai le maualuga o le kulukose toto.

O le maualuga maualuga o le kulukose i le urine i tamaiti ei ai ona lava mafuaʻaga ma e mafai ona taʻu mai ai tulaga faʻaleagaina o le endocrin system, o le mea lea, i sea tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi (endocrinologist).

E le gata i lea, o le glucosuria o le tamaititi e mafai ona tupu i faʻamaʻi o gaʻo poʻo le pancreas, ma i nisi tulaga e mafai ona avea ma se faʻalavelave faʻalavelave, o ona faailoga o le a sili atu ona manino.

I nisi tulaga, o le suʻeina o le urine i tamaiti e mafai ona maua ai ni mea sese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mafuaaga o le tamaititi na muamua faia se umi o togafitiga o vailaau oona, 'ai le tele o laʻau i le afiafi o le suʻega, poʻo le tele o fualaʻau C. O le mea lea, mea sese ma, afai e talafeagai, auina atu mo toe iloiloga.

Faailoga o le maʻi

I tane uma ma fafine, o le masani, faʻapea foʻi ma faailo o le kulukose, e mafai ona eseese e faʻatatau i tausaga, taumafa, ituaiga olaga ma le tele o isi mea. Afai o le faateleina o le suka e matauina i le taimi e tasi, aua le popole, ae e tatau ona e toe maua le auiliiliga.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka i le urine, o mea nei e tupu:

  • - o se lagona malosi o le fiainu
  • - naunau pea e moe,
  • - leiloa le mamafa o le mamafa,
  • - faʻasolosolo faifai pea,
  • - faʻaleagaina ma le sasaina i totonu o le itutino,
  • - lagona vaivai
  • - paʻu matago.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi o nei faailo e fai, ona e manaʻomia lea e te alu i le falemaʻi, faia se suʻega ma faailoa mai le siama, faamanino pe o le a le fua o le suka e mo tane ma fafine.

Auala e fuafua ai le i ai o le suka i le urine

Mo suʻesuʻega, e manaʻomia lou aoina o le taeao i se pusa tioata mamā. O le tele o mea e tatau ona le itiiti ifo i le 150 mililiters.

O lenei koneteina e tatau ona tapunia ma se tapuni ma avatu i le fale suesue e pei o lea. Aʻo leʻi aoina mai le urine, e tatau ona fufulu le perineum i le vai mafanafana e faʻaaoga ai se fasimoli le mautonu. E tatau ona faia lenei mea ina ia vave vave ona aʻafia ai meaola ninii e faʻavaivaia le kulukose. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻamautinoa e leai se mea mai fafo i le urine e tuʻuina atu i le fale suesue.

Ma e tatau foi ona e taumafai e aumai le mea mo le auiliiliga e le sili atu nai lo le ono itula i le maea ai o le aoina.

O nisi taimi e manaʻomia ai se suʻega i aso taʻitasi. O lona uiga o le aso atoa o le a faʻaputuina i totonu o se pusa tioata, tioata pogisa. O lenei auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga lautele ma sili atu faʻamatalaga e uiga i le faʻamaualuga o le kulukose i le urine. Ae i le fale suesue, o le aofaiga atoa o mea mo le suʻesuʻega, e naʻo le 150 mililiters na ave, ma o isi gaoioiga e faia.

I o tatou taimi, o isi metotia ua atiaʻe e iloa ai le suka i le faanatinati o alii ma tamaitai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻaaliga faʻaalia poʻo fasipepa e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe. O nei metotia ua taʻua o auala agavaa o le auiliiliga, ae ua iloa foi auala maʻoti e mafai ai ona e fuafuaina ma fuafua le aofaʻi o kulukose i le urine.

• Ituaiga o glucosuria • Mamanu ma le siama

• Mafuaʻaga ole suka i le urine • Glucosuria togafitiga

Glucosuria - o le aliali mai o le suka i le urine, e masani lava o muamua le maualuga o le toto suka.Glucose o loʻo faʻasalaina i totonu o le toto e faʻamamaina e le glomeruli o fatugaʻo, ona faʻataʻitaʻiina lea o le faʻamautuina o le tino e ulu atu ai i le tino.

Ae o loʻo i ai se "faʻamaufaʻailoga lautele", o lona uiga, o le aofaʻi o le kulukose e le mafai e fatuga ona toe faʻafoʻi. O le tau o le faitotoa e faalagolago i le gafatia o gafatiaga o fatugaʻo, ei ai le faʻagasolo ina faʻaitiitia i tausaga.

I tamaiti, e tusa ma le 10-12.5 mmol / L, i tagata matutua soifua maloloina - 8.8-10 mmol / L. Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i nei tau aogā, ona aliali mai ai lea i le urine. I se tagata soifua maloloina, o le urine e ono aofia ai na o sina mea itiiti o le suka e le maua e ala i faiga masani o suʻesuʻega (0.06-0.08 mmol / l).

Ituaiga o Glucosuria

Physiological glucosuria - e puupuu le taimi i le natura:

  • Glucosuria Alimentary: e tupu pe'ā uma ona faʻaaogaina le tele o le aofaʻi o gaʻo,
  • Drug glucosuria: e mafai ona tupu faatasi ma le faʻaofiina o le morphine, mea faʻaletagata, mea faʻasao, fualaau faʻasaina ma le gasegase ma aʻafiaga o le nephrotoxic i le tagata maʻi.

Glucosuria Pathological - ona o nisi o faʻamaʻi:

  • Renal (tamaʻi lima) glucosuria, i le isi itu, atonu e:
Peraimeri - i le tulaga lea, o le suka e aliali mai i le mimii i lona tulaga masani ile toto. O le faʻamaʻi e sili ona mafua ona o faʻamaʻi pipisi ole tino ole fatugaʻo o fatugaʻo, ole faʻatoʻateleina.

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faapitoa lava ona faʻaalia i le pepe - e masani lava ona fanau le tamaitiiti, o loʻo i ai faʻamaoniga o le faʻamalaina, e oʻo i le faoa faamalosi. O tamaiti mamaʻi e masani lava ona tua i tua oa latou uo i le atinaʻe faaletino ma faalemafaufau.

Maualuga - o se taunuuga o le gaosiga o fatu fatu (gaogao tele, nephrosis).

  • Pancreatic Glucosuria - faʻavae, e fai ma tulafono, i le maʻisuka ma le tino pancreatiti ona o le le lelei o le galuega o le pancreatic endocrine.
  • Hormonal glucosuria - e tupu i le hyperthyroidism, o le maualuga o corticosteroids, acromegaly, tumo o le tino, ma isi.

Mafuaʻaga o Sugar i le Urine

  • Toto fatu
  • O le maʻi suka
  • Faʻafitauli o le endocrine (hyperthyroidism, AIDS-Cushing),
  • Faʻaleagaina o le tino,
  • Lapatai pancreatiti
  • Faʻatau i mea oona.

O le maʻi suka manatu o le mafuaaga sili ona taatele o le kulukose i le urine. O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le le lava o le inisalini, ma o le mea na faʻaleagaina ai le metabolism o gaʻo, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai. E le mafai e fatuga ona taulimaina le faateleina o le avega, o le sili atu o le suka o totoe i le urine.

O le faagasologa ua faʻateleina i le mea moni o le inisalini e faʻamalosia ai le hexokinase, lea e tuusaʻo saʻo i le toe faʻamautuina o le kulukose i totonu o tubules o fatuga mai le urine muamua i totonu o le toto. O le mea lea, o le "pito i tua" mo le kulukose i le maʻisuka ua matua faʻaititia, o le suka i le urine e amata ona aliali mai e tusa lava pe i ai se aofaʻiga masani i le toto.

O le vaega faaiu o le maʻisuka e mafua mai i le faʻaopoopoga o le gasegase masani, o fatugaʻo na toetoe lava a leai se malosi gafatia e faamama ma faʻamamaina le toto, e le iloa le kulukose i le urine e oʻo lava i le hyperglycemia tele.

Ma faʻamaʻi o le natura endocrin o le foliga mai o le kulukose i le urine e afua mai i le puleaina o hormones, ma i le pancreatitis, i le solia o le metabolism gaʻo. Glucosuria i le tulaga o le manua o le gaʻo, manitisitis, tuma o le faiʻai e fesootaʻi ma le tele o le liua o glycogen i le kulukose e ala ile ate.

O nisi taimi o le maualuga o le suka i le urine e matauina pe a afaina i le morphine, chloroform ma isi mea oona, pe a uma ona maua ni vailaʻau faapitoa.

Faʻailoga

I le uluai siakiina o le suka i le urine, ua fautuaina e toe faia le auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao, aloese mai le atuatuvale ma le faʻamalosi tino. O lenei mea o le a iloagofie ai le glucosuria o le physiological mai le pathological.E tatau ona aoina vave le uini i le taeao, pe'ā uma togafitiga talafeagai o le perineum, ma faʻasao fou i le fale suesue. Glucose i le auiliiliga masani o le urine e mafai ona fuafuaina i se auala agavaa pe fuafua, e fuafua i metotia na faʻaaogaina.

O nisi taimi, e faʻamalamalama pe faʻamaonia le faʻamautinoaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se suʻega o urine i aso taitasi pe faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky. I le suʻesuʻeina o suʻega o aso taitasi, o le tagata gasegase i le gasologa o le aso e sosoʻo i totonu o se pusa e tasi. Suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky e mafai ai e oe ona suʻeina le faʻasolosolo o le urine e fuafua i le taimi o le aso, e aoina le urine i le tolu itula i le saunia faapitoa o vaʻa e valu, taʻitasi mo se vaitaimi patino.

Afai e manaʻomia, faʻavae le mafuaʻaga o le glucosuria, o suʻega faʻaopoopo e faʻatulagaina e fuafua ai gafatiaga o gaʻo (urea, creatinine) ma le toto toto, faʻamalamalama le tala o le hormonal, ma le ultrasound o fatugaʻo.

Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia i le togafitia o faaletonu i tamaiti ona o ni taunuuga matuia. O le mafuaʻaga atonu o le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻisuka, o le endocrin system disease. E masani lava, o le glucosuria e iloagofie e mafai ona faʻaleagaina ona o le anoanoai o mea suamalie i le afiafi o le auiliiliga, ave faʻamalositisi.

Glucosuria togafitiga

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e tatau ona faʻamautu saʻo le mafuaʻaga o lona faʻatupulaia ma faʻatonu togafitiga talafeagai. Mo le maʻisuka, o se taumafataga e iai se faʻatapulaʻaina o mea o meaʻai gaʻo, o le teenaina o masani leaga, injections inisalini mo le maʻisuka ituaiga 1, faʻamaʻi o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina.

I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e manaomia se meaai faapitoa, o se vai inu ma vaifofo eletise e puipuia ai le faamalolo.

Faʻaaoga lautele o vailaʻau masani:

1) E mafai ona faʻaititia le maualuga o le toto ma le fuamini e ala i le faʻaaogaina o fualaʻau o launiu launiu, laumei ma laʻau aʻa. E tatau ona inu i ni vaega laiti tolu taimi i le aso ao le i 'ai.

2) O se teuteuga e faia mai le tasi ipu tioata ma le 5 tioata vai e lelei foi. E tatau ona faʻavelaina le faʻafefiloi maeʻa i le vevela vevela mo le tusa o le itula, ona aʻafia ai lea. Faaaoga le oloa e tatau ona i ai aʻo leʻi 'aʻai.

3) E i ai le aʻa-faaitiitia o lona aafiaga e pei o le kinamona. E mafai ona faʻaopoopo (½ sipuni) i le kefir, lauti poʻo meaai.

O aʻafiaga o le suka i le urine

Afai e 'ai e se tagata se mea lelei pe maua se tino malosi i le falemaʻi, ona le tatau lea ona e popole i lou soifua maloloina, mo sina taimi puupuu, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine o le a toe foi i le masani.

Ae afai o le numera faateleina o le mea e manatu i ai o le taunuuga o soo se faamaʻi, o taunuuga o le suka i le urine e mafai ona afaina ai. Faʻasaga i tua o le maualuga o le maualuga, o le maʻisuka e amata ona atiaʻe. O loʻo i ai se faʻamalosi pipisi o le tino atoa o se tagata maʻi, o le masani lelei o le galueaina o le vai ma le gataifale gasegase ua faʻalavelaveina, o le faʻafitauli i toto toto ua faʻaleagaina, lea e le mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le pancreas.

O le toilalo e aʻafia ai le gasegase o le tino o le tino, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i totonu o vaʻa mata. E faasolosolo lava ona tupu aʻe le vae o le maʻisuka, e mafua ai le leai o se lagona i le vae, o faʻalavelave e tupu i le paʻu, sooga ma isi. I le lumanaʻi, pe afai e le talafeagai togafitiga faafomaʻi, o le tagata maʻi e mafai ona maua le gangrene o pito pito i lalo, ona toilalo ai lea.

O le mea lea, e tatau ona e faʻatinoina le faʻataunuʻuina o se mea moni e pei o se suiga i le masani o le suka i le urine. O le le amanaiaina o ia mea sese e mafai ona oo atu ai i taunuuga leaga.

Togafitiga o suka suka

Ina ia aumaia le kulukose i le masani, e muamua lava le tatau ona faʻatuina le mafuaʻaga o le atinaʻe o glucosuria. Ae i soo se tulaga, o le mea muamua lava e fai o le fetuunaʻi o lau meaʻai.

O se meaai e maualuga le suka e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai suamalie, ava malosi, faʻasaoina, meaai maualuga-carb ma ipu mai lau meaai.

Togafitiga o suka i totonu o le uila e aofia ai foi le faatumauina o le mamafa o le tagata maʻi i totonu o tapulaa masani ma le aveeseina o pauna faaopoopo, talu ai ona o le mamafa e mafai ona faaosofia ai le tulai mai o ni faafitauli faaopoopo.

Afai o le mafuaʻaga o maʻi o loʻo fesiligia o se tasi lea o faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoina ai, ona tusi ai lea e le fomaʻi i lalo togafitiga togafitiga. Na o le taofi o le mafuaaga, e mafai ona e foia le faafitauli, ma o le meaai o le a mafai ai ona e faia lenei mea vave, e le faatagaina ai se maʻi o le maʻisuka, lea e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o se osofaʻi malosi i le glucose concentration i le tele o numera.

E faapefea ona faʻaitiitia le suka o le urine?

I le isi suʻega, o le fomaʻi e logoina le tagata maʻi e uiga i le i ai o se glucose maualuga i lana suʻesuʻega. Afai e feagai se tagata ma lenei faafitauli mo le taimi muamua, ona o le fesili muamua lea e oʻo mai i lona mafaufau o le auala e faʻaitiitia ai le suka o le urine?

Ma o le mea muamua e fautuaina ai o ia e se fomaʻi o le fetuunai lea o ana meaʻai. Mo sina taimi, e tatau ona tuʻuina lau suauʻu ma mea faʻafiafia, suia o suka i le fructose, mai le ava malosi ma isi amioga leaga, faʻasaoina ma meaʻai ma le tele o "yesh" o loʻo i ai ni vailaʻau, faʻavevesi, faʻasao, ma isi.

E tatau foi ona e fetuunai lau faasologa o taumafataga. E tatau ona aofia ai ia le itiiti ifo ma le lima i le ono faʻasalaga, ae o mea taumafa e tatau ona laiti. Faʻesea ai meaai mama. Afai o le galuega a le tagata gasegase e fesoʻotaʻi ma le galue malosi, e tatau ona faʻatulagaina le fesili aʻo leʻi faia le pulega e uiga i le fesiitaiga lē tumau i se galuega faigofie. E tatau ona faʻaitiitia le malosi o taʻaloga.

E le gata i lea, pe afai e le lava lea, ma talitonu le fomai e tatau ona togafitiga togafitiga, e le tatau ona le amanaiaina.

O faʻataʻitaʻiga a o matou tinamatua e aoga tele.

Fofo faʻapitoa mo le suka i le urine

Ina ia aua le aumaia lou tino i ni faafitauli ogaoga atonu e ono tulaʻi mai i le taimi o le faʻaauau pea ona iloa le parakalafa o loʻo fesiligia, e mafai ona e liliu atu i le malamalama o ou tuaa mo se fesoasoani. I le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata mo le suka i le urini, e mafai ona e mauaina ni taunuʻuga lelei lelei, ma faʻapipiʻi ai maʻi i le tulaga o le faʻamagaloga.

  • Faatasi ai ma lenei faafitauli, o se teuteuga o le paluga o le vao ua faamaonia ai ia lava: e tatau ona aoina mai le aoina, ia tutusa le tutusa o laulaau, launiu launiu ma le gaosia o laʻau. Faʻafefiloi uma mea lelei. Ave se sipuni sipuni o le mea na tupu ma liligi le 200 ml o le vai kuka i luga o le vai. O lenei vaiinu e tatau ona onā, e tolu taimi i le ao atoa ao le i taumafa. O sea ituaiga mea e tatau ona faia tasi i le valu aso.
  • E faʻaitiitia ai le suka i le urine o le momodrika, pe pei foi ona lauiloa o le melonini oona, pauka poʻo le kukama. O le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini, e maua ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine. Muamua lava, e tatau ona aveese lenei vavega o le natura o fatu, ma maua mai le sua mai le vaega o loʻo totoe (e mafai ona e faʻaaogaina se sua). Faʻasolosolo le tau o togafitiga o togafitiga faʻasolosolo ma sina vai ma vai inu. O le faasologa o togafitiga e maua ai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i aso taitasi mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso. O lenei oloa e mafai foi ona faʻaaoga mo le saunia o ipu eseese.
  • O le inu lelei mai laulaau o laumei. Ina ia maua le aafiaga pito sili, ia fautuaina e faʻapipiʻiina mo le lima minute i totonu o ni ipu tioata se lua.O lenei vaifofo e tatau ona faia i aso taitasi, afa afa tioata afa afa itula ao lei faia se taumafataga.
  • O se maualuga maualuga i le faʻaaogaina o lenei faafitauli e faʻaalia i se teuteuga o oats. E tasi le voluma o fatu ma le lima voluma o vai inu. O lenei faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i luga o se afi laitiiti, aumai i se vevela ma, i lenei pepa, ua matua pe a ma le itula. Ona fufulu lea ma inu i totonu o se ipu malamalama ao le i faia taumafataga taitasi.
  • O se tagata gasegase i le maualuga o le kulukose i le urine e mafai ona laveaʻiina o ia lava mai le faafitauli i le ave o le afa o le sipuniti o le sukanamon paʻu. E mafai ona faaopoopo uma i meaʻai ma mea inu ma faia i aso uma. Ae e le tatau ona aveeseina o ia.
  • E aofia ai se meaʻai suamalie ma maloloina: o lenamon i le kefir.
  • Ia faʻamaonia, pe a manaʻomia, faʻaitiitia le suka i le mimi, ma pi. Tuu le ono i le fitu o fatu-sipuni i le po i le vai. O fatu o le pala e tatau ona aveesea i le aso e sosoo ai.
  • I le malamalama o le toomaga i lenei faafitauli, o se vailaau faʻamalositino e pei o fenugreek ua maeʻa ona faʻatutuina ia lava. O lenei vailaʻau o loʻo i ai le gaioiga tatau e faʻaosofia ai le tuputupu ae o le kulūkose ma faʻaitiitia le aofaʻi o suka. O loʻo i ai le tele o fiber, lea e faʻalavelave ai le faʻavevelaina o suga ma meaai maualuga-carbohydrate. O fatu o lenei laau e tatau ona fagogo i le po i le tele o le vai, inu i luga o se manava gaogao i aso uma. O le umi o le togafitiga, ina ia maua ai le faʻamalosi manuia, e le itiiti ifo ma le lua masina. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le setete o le faʻamagaloga.
  • E tatau ona e ave ni tautua se lua o se pi pi. O lenei pia e ao ona aoina i le lanumeamata, pe a le amataina ona fatu fatu. Fufulu, ma tipi ae leʻi faʻaaogaina. Ina ia saunia le "vailaau," e tatau ona ave ni tautua se lua o se laulaau laulaau ma i le tutusa lava o le vaomago o le oatatasi, lea e tatau ona gaugau i se tulaga sili ona mafai, ia faailoa atu se tasi vaega o fatu o le fatu i totonu iinei. Faʻafefiloi uma mea lelei. E tolu laulau vavalaʻau o le aoina e tatau ona tuʻuina i totonu o le lita o vai fou. Tuu le vaa i luga o le ogaumu, aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela i se tulaga maualalo ma solomuli mo le luasefulu minute. A maeʻa lena, tuʻu ese i le itu ma faʻamafanafana, ona faʻafefe lea. O le aofaiga o le suavai, e le o le ogatasi i le tui, e tatau ona onā mo aso e lua.
  • E mafai ona e maua le aoga faʻamoemoeina pe afai e te kukaina lua teaseti i aso taʻitasi o fatu o le fenugreek muamua. E fautuaina e inu lenei "vailaʻau" ma se susu susu.
  • E toatele tagata latou te iloa le tosina o Ierusalema e pei o lapisi o loʻo pati a tatou togalaau. Latou te le iloa le aoga o lenei oloa. Ina ia faʻaumatia le faafitauli i se taimi e tasi, e tatau ona e fufuluina atoa ma faamama se fua o le aʻa. Ona tatau lea ona nutimomoia i soo se auala faigofie lava. Liligi le suamalie e maua mai i le tasi lita o le vai e leai se vaiinu. Faʻapipiʻi lelei le vaʻa ma sola mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. O le aofaiga o le suavai maua, ae le o le tausia lelei o le tui, e tatau ona onā i le aso atoa.
  • E mafai ona e inuina le laʻau ola maloloina e ala i le gaosia o le tolu i le fa o laʻau o vailaʻau faʻamaʻi pei o le meli o le stevia i le 200 g vai inu.
  • Faʻatau pe faʻavela lau falaoamata falala. Ave e tusa ma le afa ipu tioata ma faʻaosoina i le 250 g o le yogurt (sili atu pe a fai o se mea faʻanatura masani ile fale). Tuu lenei falaologa e fufula i le po atoa. A aunoa ma le faʻaaogaina o se togafitiga vevela, ia 'ai le falaoa mo le taeao. 14.
  • E mafai ona e fautuaina se tagata maʻi i se togafitiga i aso uma i luga o se manava gaogao (aʻo le i 'ai le taeao) e' ai ai aniani. Ua lava le ave o le sipisi-laititi.
  • E mafai ona e suʻeina oe lava o se lauti: mo lana sauniuniga, faʻaaoga e tusa ma le 60 kalama o launiu lanu moana, lea e sasaa mai i le tasi le lita o le vai fou. Faʻapipiʻi le vaʻa i lenei mea lelei ma tuʻu ai e faʻamalolo lelei. O ia gutu i le ituaiga o vevela e mafai ona faʻaaogaina i le aso atoa e aunoa ma le faʻasaina.
  • Ave laʻau laititi o povi (o le tele o lea mea e lauiloa o le kiona). Gusu greens ma ave le 10 kalama, sasaa 200 ml o vai fou. Faʻaauau pea ona faʻamafanafana le vai, ona faʻafefe lea. Ave i se tulaga mafanafana e aunoa ma ni tapulaa. I le aso atoa.

O le soifuaga o le tagata e faʻateleina ma e manaʻomia tele le malosi mo lona atoatoa, ma o lenei malosiaga e maua mai i le kulukose, lea e ulu atu i le tino o le tagata faatasi ai ma meaai. Ae faʻapefea pe afai ei ai le tele o lenei oloa? O le tali e taʻu mai ai ia lava - o le tino e sili atu le malosi mo le olaga. Ae e le o lea. Afai, i le taimi o le auʻiliʻiliga, o lona taunuuga na tuʻuina mai ai le suka i le urine, ona tatau ai lea o se suega lona lua ma se suʻesuʻega faaopoopo, aua o se taunuuga e ono le lelei pe a na o le tagata maʻi na aveina atu i meaʻai suamalie i le aso na muamua atu pe pamu i le potu malolo. Ae afai o le taunuuga mulimuli e faʻaalia ai mea tutusa, ona oʻo lea i le tagata tomai faapitoa. A maeʻa ona suʻe suʻega talafeagai ma suega suʻesuʻe, e tatau ona ia faia se suʻesuʻega ma faatulaga le togafitiga. Ae, e aunoa ma le faatali mo lenei mea, o se tagata na feagai ma lenei faafitauli e mafai ona fesoasoani i lona tino e ala i le suia o lana meaai, ma, sili atu, lona olaga atoa.

O le matafaioi o le fatugaʻo i le glucose metabolism

O le kulukose i le toto o le tagata i lalo o tulaga masani e pulea e:

  • pituitary gland
  • pancreas
  • sulu
  • vevela.

O laʻau o le endocrine e fesootaʻi ma le faʻalavelave popole. Ua faailoa mai lana matafaioi, mo se faataitaiga, e ala i se tali faigata. Le fiafia, fiafia, galue malosi e fiafia i nisi o nofoaga o le mafaufau. Ina ia faatoilaloina, e manaʻomia e le tino se malosi faaopoopo. "Faʻaaliga" eo mai i le gutu o le endocrine, latou te maua ai se faʻaopoopoga o mea o le adrenaline, norepinephrine, lea o le a fesoasoani i le faateleina o mea o le glucose i le toto (hyperglycemia).

I totonu o vaa, o le suka e ulu atu i tino maso, fatu, mama. O se taunuuga, e mafai e le tino ona faia galuega faʻaopoopo ma puipuia ai o ia mai aʻafiaga leaga. I le toto, ua auina atu le kulukose i fatugaʻo.

Miliiona iunite faʻavae - nephrons - o loʻo galue pea i lenei tino. O i latou o le glomeruli o capillaries sili ona mataʻutia o loʻo siosiomia e se pusa (Shumlyansky-Bowman). I lalo o le mamafa mai le capillaries, o le vai ma se vaega o mea ua soloia, ua pasi (faamamaina) i luga o le puipui o le membrane ma aoina mai i totonu o fale o le meaʻai.

E le gata i lea, mai i le tubules, o vaega taua e tatau ona filifilia ma toe faʻafoʻi (toe faʻamaʻa) i totonu o le toto. Totogi oloa ma otaota faʻasaina o loʻo totoe i totonu o le faʻasolosolo.

Ua faʻamautuina o faila epithelial e nafa ma le "toe faafoi" o le kulukose. O loʻo aofia ai ni tagata faʻapitoa vaʻaia e tuʻuina atu ai le felauaiga o kulūkose molekone faʻatasi ma sodium ions. O le palama-potassium-sodium pump o le paʻu o lalo ifo o loʻo maua ai le eseesega talafeagai i le faʻamasinoga o ionic sodium mo lenei gaioiga. E aliali mai o le gaioiga malosi o le sodium e fesoasoani i le felauaiga o le kulukose.

O le kulukose e toe foʻi atu i le toto e lafoina i siama, ma o le sili atu e liliu i le glycogen i le ate ma faʻapena ai le tamaoaiga faʻaagaga talafeagai.

O le a le mea e tupu i le glucosuria?

O le faʻaaogaina o aʻafiaga o le fatu i glucosuria o se faasologa o faafitauli:

  • o le felauaiga o le sodium o le a le toe vave ona tumu atoatoa ia sela,
  • Tubules e le mafai ona gaosia le kulūkose i se tulaga maualuga i capillaries o le 8.9-10 mmol / L.

O le iʻuga, e taofi le taofiofi, o glucose uma o totoe e ulufale atu i le urine ma e faʻamalosi i le vevela faatasi ai ma mea e le talafeagai. O le auala lea e galulue ai gaʻo maloloina ma le faateleina o le kulukose toto.

Mo le glucosuria, e taua tele le maualuga o le hyperglycemia ua sili atu, ae o le faavae o loo i ai pea togafitiga o le membrane poo le tubules, lea e faalavelaveina ai le faagasologa o le toe suia. Faʻamalamalamaga o le matafaioi o le filiga suia ma le toe faʻaaogaina o fatugaʻo o se faiga e sili ona galue malosi. O le a manaʻomia ai suʻesuʻega faifaipea o le urine i aso uma, siakiina le tulaga o totoga i totonu ma le polokalama urinary.

O mafuaʻaga ma ituaiga o glucosuria e matua ese lava. E tatau ona vaʻaia itu taʻitasi.

Pathological renal glucosuria

O mafuaʻaga o le glucosuria i faʻamaʻi eseese e mafai ona:

  • e fesoʻotai ma fatugaʻo (o lenei ituaiga ua taua o le igoa o le tamaʻi po o le tamaititi),
  • maua se tala mai fafo.

E tatau ona maitauina o le tele o faʻamaʻi o loʻo i ai i le tulaga mulimuli e ala i fatuga o fatugao, o le mea lea ua vaevaeina ai le glucosuria i:

  • matua - e tupu ona o le faʻamautuina muamua o le faaleagaina i le masini e fesootaʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina,
  • maualuluga - faʻaleagaina le filtration ma le faʻamautuina na afua mai i le atinaʻeina o le natura, le faʻaaogaina o le tino, o aʻafiaga o le polycystic ma le hydronephrosis.

O nisi tusitala e faʻaaoga faaupuga e faʻamatala ai maʻi:

  • alauni i aso taitasi - mafuaʻaga faʻapitoa,
  • moni - faatasi ai ma togafitiga o le endocrine,
  • maualuluga - i le tulaga o faʻamaʻi fatu fatu.

O igoa e le o iai ma faʻalavelave le faʻavasegaga.

O le amataga o le pathological extrarenal glucosuria

O le faateleina o le suka o le toto ma le urine e maua i le tele o tulaga faʻaleaga. O le maʻi suka tatou te mafaufau ese ai.

O ituaiga nei e tatau ona gauai i le falemaʻi:

  • totonugalemu poʻo le faʻalavelave - e tupu i mataupu o le faʻaleagaina o le faiʻai ma nofoaga autu o tulafono faatonutonu o le gaosiga o le gaʻo (faʻamaʻaloga, vevesi, manua), faʻamaʻi i totonu o le faiʻai, afaina o paʻu (maningitis), ischemic or stroke stroke, infection

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O le taua o le faaitiitia o le maualuga o le suka i le urine e mafai ona faia faatasi ai ma le fesoasoani o fua tuai o isi vailaʻau, lea na faʻaaogaina e togafitia ai glucosuria mo le tele o tausaga. O le sili ona lelei e mafai ona ausia e faʻaaoga ai vailaau masani nei.

Fua o fuainumera 1. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia launiu lanu moana, laumei ma laʻau aʻa. 1 tbsp. sipuni faʻamamago afu palapuni mo se ipu vai inu ma tuʻu ai mo le 20 minute. Ave le tasi vaetolu o le ipu tioata faatolu i le aso.

Fua le fuainumera 2. Sasaa se ipu o fatu oatisi oona ma se lita o le vai, aumai i se vevela ma tuu i le afi mo le tusa o le itula. Faʻasogo le gaʻo saunia ma inu i le afa ipu ao leʻi 'aʻai.

Fua o le fuainumera 3. Faʻaopopo le afa o le sipuniti o le kinamona i le lauti poo yogurt ma faʻafefiloi lelei. Faaaoga le 1 taimi i le aso i le taeao.

O mafuaaga ma metotia mo le togafitia o glucosuria i le maʻisuka o le a aofia i se vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Suesueina o le Urine mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi sili ona lauiloa i le lalolagi, ma o se taunuuga o le gaosiga o le insulin i le hormone ma faʻaleagaina ai ituaiga uma o metabolism. O le faʻaaliga sili o le maʻisuka o le hyperglycemia.

O le maualuga o le kulukose i le maʻisuka e le gata i luga o le toto, ae faapena foi i le mimi. I taimi anamua, na faʻaaogaina e le fomaʻi le faʻamalosi e tofo ai mo le faia o lenei siama, ma sa matua ese lava le suamalie.

Mo lenei mea, o lago e mafai ona faʻaaogaina, lea na lele ai i totonu o se atigi pusa faʻamaʻi pei o le meli.

Urinalysis mo le maʻisuka ua avea nei ma se tasi o metotia suʻesuʻe sili ona faatuatuaina ma faʻamaonia. Faaaoga se auiliiliga lautele, suʻesuʻeina o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko, se tolu-tioata faataitaiga ma le diuresis daily.Sei o tatou iloiloina nei metotia i nisi auiliiliga ma iloilo lo latou taua i le siama o le maʻisuka.

Le auala sili ona faigofie e fautuaina ai le maʻisuka. E le gata mo le uluaʻi suʻesuʻeina, ae faʻapea foi le mataituina o le tulaga i le lumanaʻi.

O le a se mea e tatau ona e iloa i le taimi o le suʻeina o se urine?

I nai aso ao le i momoliina, e tatau ona e aloese mai le gaioiga faaletino, a leai o le a mafua ai ona faateleina le polotini i le urine ma se mea sese. E le manaʻomia e tamaitai le tuʻuina atu o le urine i aso faigata, aua, e moni, o le a i ai i totonu o le auiliiliga o lela mumu.

O le pusa suʻesuʻe e sili atu ona faʻatau i se fale talavai (o le a faʻasalaina). I tulaga ogaoga, e mafai ona e ave se fagu o meaai pepe ma sasaa i luga o le vai inu.

E tatau foi ona faia se faletaele maeʻaeʻa o le tino i fafo ma se fasimoli solution e puipuia ai siama ma epithelial sel mai le ulufale atu i le urine.

Ina ia mafai ona faatuatuaina taunuuga, e tatau ona aoina saʻo le urine

Mo le suʻesuʻega, e manaʻomia uma urine taeao uma (tusa ma le 100 ml).

I le faagasologa o le auiliiliga lautele, o fuainumera e iloiloina:

  • Lanu, manino - ma le maʻisuka, e masani ona masani. E le mafai ona manino le uina ona o le tele o le porotini.
  • Smell - e masani lava e le ogatasi, ae i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le urini atonu e manogi lelei.
  • O le mamafa o le urine - o lenei faailoga e faʻavae i luga o le aofaiga o mea ua faʻavaivaia i le urine (masani 1012-1022 g / l). Faʻatasi ma le maʻisuka, e masani lava ona siitia.
  • O le acidity o le Urine o le faailoga e sili ona fesuisuiai, e fesuisuiai taimi i le aso, e oʻo lava i se tagata soifua maloloina. O le masani ai o le pH e mai i le 4 i le 7. Faatasi ai ma le maʻisuka, o le malosi o le eletise e masani ona faʻaititia (itiiti ifo i le 4).
  • Ole aofaiga ole protein - i se tagata soifua maloloina, o le aofaiga o le porotini i le urini e le sili atu nai lo le 0.033 g / l. I se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le tele o le porotini e faʻaatele ona faateleina, ae tatau ona manatuaina e mafai ona mafua mai i isi mafuaaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le malosi o le tino i le afiafi.
  • Suga i le urine - i le masani masani o loʻo toesea. I le maʻisuka, o le glucosuria o se faʻamatalaga sili ona malamalama. O le a fuafuaina pe'ā maualuga le kulukose o le toto nai lo le 10 mmol / l.
  • Ketone tino - masani e le tatau ona i ai. Faʻatasi ai ma le auala o le maʻisuka, o le acetone ua fuafuaina i le aofaiga o le 3 ma le 4 faaopoopo.
  • Vailaʻau Paʻepaʻe - i se suʻega "soifua maloloina," e mafai ona e maua ai sela o paʻepaʻe paʻepaʻe tasi i luga o le vaaiga (e oʻo i le 5-6 vaega). I le maʻisuka, o le numera e mafai ona sili atu ona maualuga ona o le faʻaleagaina o gaʻo ma le urinary tract.
  • Pulufana, siama - e masani lava ona toesea. I le maʻisuka, o le nephropathy o le maʻisuka e ono aliali ma taʻu mai.

O se tagata gasegase i le maʻisuka ua faʻamaonia suʻesuʻega faʻasolosolo i le sili atu ma le faalua i le tausaga e siaki togafitiga. Faʻatasi ai ma se taʻaloga o le faʻamaʻi, o faailoilo uma e mafai ma e tatau ona i totonu o tapulaa masani.

O tagata gasegase faatagaina e maua i le maʻisuka e tatau ona pulea le maualuga o suka ma le acetone i le urine

O a nisi suʻesuʻega e manaʻomia?

Afai ua iloa e le fomaʻi suiga i le auiliiliga lautele, e tatau ona iloilo le tikeri o le faaleagaina o fatugao.

Mo lenei mea, o le suʻesuʻeina o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko e faʻaaogaina.

Mo le auiliiliga, e te manaʻomia se vaega o le urine (e tusa ai ma tulafono tutusa e pei ona faamatalaina i luga). O le fagu e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o ni nai itula mo le faʻamaoni o le auʻiliʻiliga.

O le suʻesuʻega e fuafuaina:

  • paʻu paepae paʻepaʻe (e masani lava e le silia le 2000 i le 1 ml), o le numera faateleina e mafai ona faʻaalia ai le nephropathy o le maʻisuka,
  • mūmū mūmū mūmū (e le sili atu ma le 1000 i le 1 ml), a leai e mafai ona e masalomia le maʻi o le nephrotic,
  • paʻu (e le silia le 20 i le 1 ml ma naʻo le hyaline).

E le gata i lea, pe a togafitia le maʻisuka, o le a tofia e fomaʻi le puleaina o le maʻisuka i aso uma. O le aano o lenei suʻesuʻega o le fuafuaina lea o le aofaʻi o le 'ava malosi ma le ava malosi. E masani lava, e oʻo atu i le 80% o le vai faʻafefeteina ua faʻamalosi e gaʻo.

Mo faʻamatalaga faʻamatalaga, e tatau ona e manatua o le vai o loʻo aofia ai e le gata i le lauti ma le compote, ae faapena foi i fualaau uma, fualaau faisua ma isi meaʻai.

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e afaina mai polyuria. O le aofaʻi o le faʻamaʻiina mai fafo e 1,5 - 2 taimi sili atu nai lo mea na maua mai i meaʻai. E afua ona o le vaivai o le gaogao o fatugaʻo e taulaʻi ai le urine.

Urinary glucose i alii, tamaitai poʻo se tamaititi - o se tulaga masani ma pe faapefea ona faʻaitiitia mea taua

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i le faanatinati i alii ma tamaitai, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se vasega le tumau po o se vailaau i nisi faamaʻi. E tāua le faʻaalia lenei mea i le taimi ma le fesoasoani o suʻega faʻapitoa, iloa le mafuaaga ma faʻaleleia le faafitauli. O le le mautonu o togafitiga o togafitiga ma togafitiga e mafai ona oo atu ai i tulaga le lelei, maʻi o le maʻisuka, ma le faalagolago i le insulin.

O le a le glucose mimi

O le foliga mai o le kulukose i le urine o se mafuaʻaga lelei lea e popole ai ma nisi suʻesuʻega, talu ai o le suka o loʻo faʻaaogaina i vavalalata vavalalata pe a maeʻa ona faʻaaogaina e ala i le membrane o le faʻaaogaina o le glomerulus system.

I le i ai o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka, e le toe gafatia e gaʻo lona gaioiga (toe faʻaaogaina o le kulukose) ma faʻateleina le urine.

E na o le tasi lea o mafuaʻaga mo le maʻi faʻaleagaina e taʻua o le glucosuria ma o le faitioga mo le faʻamoemoe o le manuia o le tau faasaga i le maʻisuka.

O le malamalama i le masani ole toto suka e taua i le puipuia o le faʻamaʻi o le endocrin e taʻitaʻia ai i le tele o faʻamaʻi matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, pancreatitis, ma faʻafitauli o le pancreatic.

Mo alii ma tamaitai matutua, o le kullukose masani e tusa ma le tutusa ma mai i le 0.06 i le 0.08 mmol / lita. O le tapulaa pito i maualuga e mafai ona faatagaina o le tapulaa e 1.7 mmol / L. Mo le tino o le tamaititi, o lenei tapulaa e maualuga atu - 2.8 mmol / L. O le tapulaa sili lea ona faatagaina.

O le tulaga masani mo se tamaititi e oʻo atu i le 1.7 mmol / l.

Renal Threshold mo Glucose

O le faʻaitiitia o le malosi o fatugaʻo e gaosia ai le suka, ma faʻatalanoaina ai le toto, e suʻesuʻeina e le laasaga o le maualuga o le kulukose. O le ausia o lenei laasaga e mafai ai ona tatou taʻu atu le amataina o le le atoatoa i le tino.

I tagata matutua ma alii, o lenei kulukose e 8.9-10 mmol / L. I tamaiti - 10.45-12.65 mmol / l.

O le tele o nei faailoilo e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le au matutua ona taulimaina le maualuga o le kulukose, ma amata ai ona faʻateleina i le uila.

Urine glucose test

O le tulaga o faʻataʻitaʻiga o le tino o le tagata e faʻalagolago i tulaga o fegalegaleaiga ma le siosiomaga i fafo: meaʻai, faamalositino, vailaʻau. O lenei mea e mafai ona aʻafia ai le faʻatinoina o suesuega o suʻesuʻega o gaʻo (gaʻoina), o lea e tatau ai ona e usitaia tulafono mo le aoina o le urine. O le taimi silisili o le taeao. O mea nei e tatau ona mafaufauina:

  1. A o lei mauaina vave le vaega o le taeao, e tatau ona e faia ni togafitiga mama, ave se taʻele e aloese mai le ulu atu i totonu o le fagu mo le auiliiliga o microbes lea e toso ai le suka.
  2. O le aso ao leʻi oʻo i le aoina o urine i aso taʻitasi mo le suʻesuʻeina o le kulukose, e tatau ona e taofi le faʻaaogaina o soʻo se oloa e iai le ava malosi, aloese mai le faʻalavelave faaletino ma faalelagona.
  3. O mea mo suʻesuʻega e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i le sili atu ma le 6 itula talu ona maeʻa.

Ole maualuga o le kulukose e mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoʻatasi, e faʻaaoga ai fasipepa faapitoa e manaʻomia ona faʻamalūina i le urine ma pe a uma le lua minute e faʻatusatusa le lanu ma se fua faatauaina. O auala sili atu saʻo e aofia ai mea nei:

  1. Suʻega Gaines.
  2. Suʻega a Benedict.
  3. Faataʻitaʻiga Nilander.
  4. Metotia Polarimetric mo le fuafuaina o le kulukose.
  5. Le auala lanu o Althausen.
  6. O se metotia e faʻavae i se lanu lanu ma le orthotoluidine.

Mafuaʻaga o le Suga Suga

O le maualuga maualuga o le suka i le urine o se faailoga lea e faailoa ai le aafiaga o se mea faataumaoi i le tino.O nei faailo e aofia ai:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • mea oona
  • maʻi o le pancreas
  • epilepsy
  • faʻamaʻi
  • hyperthyroidism
  • gasegase tumau o gaʻo ma le ate,
  • toto maualuga
  • popolega.

O le mafuaaga mo le faateleina o le glucose o le urine i le maʻisuka malosi ua i ai se masini sili ona lelei e tulaga ese i le maʻisuka, o lona faavae o le le lava o le insulin.

O le excretion o le suka mai le urine muamua e tupu ona o se taunuuga o le phosphorylation. E mafai ona faia lenei gaioiga pe afai o le hexokinase o le enzyme, o le activator lea o le inisalini, o loʻo i ai.

O le le atoatoa o le insulin e maualuga ai le metabolism o le kulukose.

Glucose i le faanatinati o se tamaitiiti

O le tapulaa maualuga o le kulukose i le urine i tamaiti e 2.8 mmol / L. I luga aʻe o lenei fua faatatau e mafai ona avea ma se faailoilo mo suʻega loloto. Afai e maua le tele o le suka i totonu o le urine, e auina atu e tamaiti fomaʻi le pepe mo se suʻesuʻega falesuesue lona lua, lea o le a faʻaalia pe o se mea masani poʻo se faalavelave. O mafuaʻaga nei e mafai ona faʻateleina le faʻaaliga:

  • Le faʻaleagaina o meaai suamalie i luga o se manava gaogao, meaai pisapisao, oloa faʻatau, mea inu (e tatau ona e fetuunai le meaai).
  • Manitisitis oona, encephalitis, maʻi o le maʻisuka.

Afai o le masani o le suka i le faanatinati o fafine poʻo tamaloloa e sili atu i luga, atonu o se tasi o taimi o faʻamaoniga poʻo se faʻamaʻi masani. Fluctuations in glucose causes age, diet, lifestyle, ma maitaga. O le faʻasalaga e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • matuai galala lava
  • o le le mautonu, vaivai,
  • afaina, sasaina o le tino,
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • vevela paʻu
  • faʻasolo pea.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi masani

O le maualuga o le suka i le urine ua maua i luga o le faavae o se suʻega faʻaseʻe faʻalua. Afai o se vavaeese mai le masani, ua faʻaaoga auala nei:

  1. Faʻasaʻoina o le taumafa (mumusu e 'ai meaʻai suamalie o se ituaiga faigofie, gaʻo, mea vevela, ava malosi, pia, sukainu suamalie).
  2. Faʻaaloalo i masaniga o aso uma, faʻamalositino faʻamalosi tino.
  3. Faʻalēaogāina masani leaga.
  4. Afai o maua maʻi, maua mai ai le suka, fualaau o inisalini e fai ma sui o meaʻai, vitamini, fualaau e faʻaleleia ai le ate ma le pancreas.
  5. Afai e faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻaaogaina o le lapopoʻa, plasmapheresis, faʻasologa o le totogia o loʻo faʻaalia. O suiga e le mafai ona suia e manaʻomia le taotoga poʻo le totoina o totoga.

Meaʻai talafeagai

O le faateleina o le suka i le urine i luga o se fomai tipitipi o fomaʻi ua taua o le mimii pipisi ma e aofia ai le faasaʻoina o se fuafuaga o meaʻai. Suʻe i ni vaega laiti, taumafa o mea taumafa (2-3 itula). O vailaau faʻamalosi faigofie (suka, oloa e faʻatatau i luga, sukalati), lea e matua faateleina ai le maualuga o kulukose, ua faasaina. Taumafai e 'ai meaʻai gaʻo, meaʻai ma le paluka ma le porotini:

  • fugalaau mama, vine,
  • kapisi, meaʻai,
  • pi, pi
  • almonds, bran, fatu totogo,
  • apricots, pateta,
  • musipolo, iʻa.

Faʻaititia le faʻaaogaina o suka ma masima, mataʻituina le mamafa, aua e te popole mo se mafuaaga. Faʻaleleia lau soifua maloloina ma faʻaopoopoga o le televitamin. Faʻatau meaʻai vave, falai, gaʻo, vevela, ulaula. I lalo o le faasaina o ava uma, e aofia ai pia, suamalie suamalie. Inu nisi meaʻai i le ao, savali atili.

Isi togafitiga

O isi vailaʻau, lea e faʻamaopoopoina ai le gaioiga o gaʻo ma le metabolism o gaʻo, mafai ona faʻaititia le kulūkose i totonu o le urine:

  1. Faʻatasi se sipuni sipuni o meaʻai faʻapitoa e aoina mai se aofaiga tutusa o laumei, launiu lanu, laʻau faʻamau ma se ipu vai inu. Alu mo le 6 minute, aʻa, ave se sipuni siva tolu / aso mo le vaiaso.
  2. O se ipu malamalama o le susu, sasaa le lita o le vai inu, kuka mo le 1.5 itula, vevela. Inu se ipu malamalama i luma o taumafataga taitasi.
  3. Tipi lua sipuni tele o launiu lanu, faʻavela ma le 400 ml o le vai mo le 7 minute.Laʻau, inu sina afa tioata 40 minute ao le i ai.

Tuua Lau Faamatalaga