Faʻapefea ona faʻaaoga le faʻamaonia?

O le faʻamaonia o le lipid lowering drug that is used to treat hypercholesterolemia ma hyperlipidemia ua fefiloi. O aʻafiaga e faʻavae i luga o le faʻagaoioia o faʻamaumauga a le PPARα. O le vailaʻau e faʻaaogaina i lea aso ma lea aso i meaai. O aʻafiaga pito sili ona taatele o aʻafiaga o le tiga o le ulu ma le nutimomoia. O le faʻamalosi e mafai ona faʻapipiʻi ai le paʻu i le susulu o le la.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

E maua le faʻamalama i le foliga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina i le vai. O se meaʻai e faʻafefiloi i totonu o le tino i le malosi o le acid fenofibric.

I le taimi nei (2018), e masani lava ona faʻaaoga le microofized fenofibrate.

Fiafia! O le fualaau faasaina na atiae e le kamupani vailaau faafomai Fournier Pharma. I totonu o le Iunaite Setete, ua avea ai le lipid sili ona taugofie-maualalo o fualaau oona i le maketi.

Fale faʻamaloilo

O le PPAR o faʻamaumauga faʻatekonolosi ia o loʻo faʻaaogaina e ala i le natura poʻo le faʻafefiloi o liga, ma faʻateleina pe taofia ai le faʻamatalaga o nisi ituaiga. E i ai PPA alpha, beta ma gamma receptors. E toetoe lava o fibrates uma e faʻapipiʻi faapitoa lava i le faʻamaumauga o le alpha.

O aʻafiaga autu o le fualaau faasaina:

  • E taofia ai le faʻaaliga o le apolipoprotein C3 (APOC3), lea e faʻalavelaveina ai le lipoprotein lipase e nafa ma le gasegase o triglyceride o le tino (TG). O le PPAR-alpha o le a faateleina ai le gaoioiga o le lipoprotein lipase, lea e faaitiitia ai le mamafa o triglycerides i le toto
  • Faʻaleleia le tuʻufaʻatasiga o APOA1, APOA2 ma o lea HDL
  • I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻatautaia ma le faʻamaonia, o le aofaʻi o le cholesterol toto na faʻaititia i le va o le 20 ma le 25%, ma le HDL na siitia mai le 10 i le 30%
  • Faʻaititia le faʻamatalaga o le mumu-1, o se vasoconstrictor malosi. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei faiga, o le fibrates e faʻaitiitia ai le faʻamatalaga o cytokines, aemaise ile IL-1 ma le IL-6, o le mea lea, latou te malosi malosi ai le faʻaleagaina. Ua lauiloa foi o le faaaogaina o le PPAR-alpha, o nisi fibrates e mafai ona faaitiitia ai le faaalia o fibrinogen, o lea e mafai ai ona latou maua se aafiaga antithrombotic
  • Faateleina le puleaina o le cholesterol i le talo, lea e mafai ona saofagā i le lithogenesis.

Le maualuga maualuga o le plasma concentration (Cmax) e ausia 2-4 itula pe a uma le faʻafofoga tautala. O le leai o se avanoa e faʻaitiitia pe a fai e ave le vailaʻau ma meaai. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona faʻaleleia le hydrolyzed e le pronounrases i le gaosiga o le metabolite - fenofibric acid. Fenofibric acid e matua fesootaʻi ma le plasma albumin (e sili atu ma le 98%). E leai se fesuiaiga le suia na maua i le plasma. Ole fualaau faasaina e le o se mea mo le cytochrome P450. E le aafia le vailaʻau i le faʻamaʻi o le gataifale.

O le fualaau faasaina e aveesea mai le tino ae masani lava i le urine. Toeitiiti o le oloa atoa ua faʻaumatia i le vaiaso. E masani ona aveesea le faʻamaonia i le ituaiga o le fenofibric acid ma lona glucuroconjugate derivative. I tagata matutua, o le kiliaina o le fenofibric acid e le suia. Suesuega a le Pharmacokinetic pe a uma se togafitiga e tasi ma togafitiga faifai pea e taʻu mai ai le leai o se faʻaopoopoga. E le faʻamavaeina le kulimi fenofibrici e ala i faʻataʻitaʻiga. O le afa-ola e tusa ma le 20 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le tau o le faʻamaonia o le 800 Russian rubles.

O le faʻamalosi e faʻaaoga i le faaopoopo atu i mea taumafa poʻo isi vailaʻau (e pei o faamalositino, gau gau) i le togafitiga o le II, III, IV ma le V hyperlipidemia. O le faʻamaonia e tatau ona na o le lua-laina fualaau faasaina. O le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina pe afai e matauina le tele o le gaʻo o le lipids i totonu o le toto. E tatau foi ona faʻaaogaina e fai ma sui pe afai o isi mea gaioiga mai le statin vaega e le galue pe ua solia.

I suʻesuʻega, o togafiti faʻamalosi na faʻaitiitia ai le taimi o faʻalavelave fatu i fatu fatu. Ae ui i lea, e le i faʻamautuina e faapea o le vailaʻau e iai sona aafiaga lelei i le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Faatonuga mo le faaaogaina

E tusa ai ma faʻatonuga, e masani ona faʻaaogaina le faʻamaoni i aso taʻitasi. O le meaʻai faʻatasi e masani ona faʻaititia ai le leai o le vailaʻau. E fautuaina e inu le pusa i le vai.

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu-susu e le fautuaina, aua, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le vailaʻau o loʻo i ai sona aafiaga teratogenic.

Contraindications, aʻafiaga o le itu, faʻalavelave faʻalavelave, fegalegaleaiga faʻasaina

O le faʻamalosia o le faʻamalosia i le tulaga o le faʻamaʻapeʻa, nephropathy, toilalo o le ate, faʻamaʻi pipisi o le hepatic, faʻamaʻi o le gallbladder, telefoni feaveaʻi poʻo phototoxic. I le tulaga o le vevela o le paʻu (tali o le phototoxic) ma le mumu, matala, afaina ma le suamalie, e tatau ona faamutaina le eletise malosi.

E fautuaina e vave logoina lau fomaʻi i le tiga, vaivaiga, ma le tiga o le muscle. O fafine e mafai ona fananau mai le tamaititi e tatau ona gauai atu i le faʻamalosia o le gasegase ile togafitiga.

O le faʻamalosi e mafua ai le afaina ma le gastrointestinal irritation, faateleina ai le enzymes o le ate, le maualuga o le homocysteine. E afua ai foi le tiga o le musika, o se mea e afaina ai siama, gallstones, ma tulai ai le maualuga o le creatin kinase. O suʻesuʻega faʻapitoa i le falemaʻi ua faʻaalia e faapea o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le tele o le faʻafitauli o le atuatuvale i le faʻaaogaina umi.

O fefaʻatauaiga o vailaʻau e mafai ona maua i faʻamatalaga e faʻaogaina ai le tino, cyclosporine, mea faʻamalolo ma le monoamine oxidase blockers. O le faʻamaonia o le faʻatagaina lea o nisi o siama o le cytochrome P450.

O faʻamautuga autu o le Faʻasalaga: Faʻasalaga Canon ma Tricor.

Canon Fenofibrat

Faʻatau - Canonfarm Production CJSC (Russian Federation)

Tau - mai le 820 rubles

Faʻamatalaga - ata e vali ai ata e faʻaaogaina e togafitia ai le toto maualuga

Faʻaauau - faʻaitiitia le faʻaogaina o le lipoproteins maualalo ma maualalo le maualuga, faateleina le HDL ma maua ai le antithrombotic i gasegase togafitiga

Faʻasologa - mafua ai le vaivai, tiga o le tino, lotovaivai, le manava, gasegase o le hepatitis ma le le atoatoa

Faʻatoʻaga - Recipharm Fontaine (Farani)

Tau - mai le 1200 rubles

Faʻamatalaga - ata e valiina ai ata tifaga o loʻo i ai i totonu o le faʻasalalau, lea e faʻaaogaina e togafitia ai maualuga maualuga o cholesterol ma triglycerides i le toto

Faʻaauau - faʻaitiitia le faʻamalosi o LDL, VLDL, fibrinogen ma faʻaleleia le HDL. O mea o loʻo i totonu o faailoga o le mumū ma le uric acid i totonu o le toto e faʻaitiitia foi.

Faʻasologa - mafua ai le dyspepsia, faʻateleina le enzymes o le ate, jaundice, gallstones, rhabdomyolysis, faʻasologa o le erectile ma le lephalgia tele

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O vailaʻau faʻapitoa e faia i foliga o laupepa gaʻo. O iunite taʻitasi o fualaau faasaina e aofia ai le 145, 160 po o le 180 mg o le microbized fenofibrate i foliga o nanoparticles. Aʻo faʻaaoga vaega faaopoopo:

  • susu suka
  • microcrystalline cellulose,
  • crospovidone
  • hypelloli,
  • hydrologate silicon dioxide colloidal,
  • manuia
  • lauryl sulfate ma faia le sodium,
  • magnesium stearate.

O vailaʻau faʻapitoa e faia i foliga o laupepa gaʻo.

O le atigi pito i fafo e aofia ai le talc, xanthan gum, titanium dioxyide, polyvinyl alcohol ma le lithithia soya. Paʻu paepae ei ai le foliga lautele e iai se togitogiga i itu uma e lua o le pepa, e faailoa ai le mataitusi muamua o le mea galue ma le metotia.

Faʻatinoga o gaioiga

O laupepa faʻamaonia e aofia ai le vaega ole vailaau oona ma o se mea e mafua mai i le fibroic acid. O lenei vailaʻau e iai le malosi e aʻafia ai le maualuga o lipids i le tino.

O mea tau faʻamaloilo e mafua ona o le faʻatoaagaina o le RAPP-alpha (o se faʻavei ua faʻaaogaina e le peroxisis proliferator). O se taunuuga o le faʻaleleia o aafiaga, o le metabolic process of fat decay and the excretion of low-density lipoproteins (LDL) e faʻaleleia. O le fausia o apoproteins AI ma AH ua faʻaleleia, ona o le maualuga ole lipoproteins maualuga (HDL) e faʻaititia e 10-30% ma le lipoprotein lipase ua faʻaaogaina.

Ona o le toe faʻaleleia o le gaʻo gaʻo i le tulaga o le solia o le VLDL, o le fenofibrate compound e faʻaleleia ai le excretion o le LDL, faʻaititia ai le numera o mea mamafa o le lipoproteins o le maualalo o le laititi.

LDL maualuga ua faateleina i tagata mamaʻi e lamatia ai le atiaʻe o maʻi fatu fatu.

O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol e 20-25% ma faʻamaʻi i le 40-55%. I le i ai o le hypercholesterolemia, o le maualuga o le LDL e fesootai i le cholesterol e faaitiitia i le 35%, ae o le hyperuricemia ma le atherosclerosis ua faaitiitia i le maualuga o le uric acid i le toto e 25%.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, o le micronized compound o fenofibrate e faʻaaogaina i le vaega vavalalata o le iniseti laitiiti e faʻaaoga ai microvilli, mai le mea e tuʻuina ai i totonu o vaʻa toto. Pe a ulu atu i totonu o le inumaga, o le gaioiga gasegase e vave ona faʻamavaeina i le paofi-acidic acid e ala i le suavai ma le esterases. O le pala e oʻo atu i le maualuga o plasma levels i totonu o le 2-4 itula. O le taumafa i luga o le fua o le absorption ma le bioavailability e le afaina ona o nanoparticles.

Pe a ulu atu i totonu o le inumaga, o le gaioiga gasegase e vave ona faʻamavaeina i le paofi-acidic acid e ala i le suavai ma le esterases.

I le toto, o le kuluma malosi e fusifusia i le plasma albumin e 99%. E le auai le fualaau faasaina i le metabolism microsomal. O le afa-ola e oʻo atu i le 20 itula. I le gasologa o faamasinoga, e leai ni tulaga o le faʻamaʻi faʻatasi ma le tasi poʻo le faʻaaogaina umi o le fualaau faasaina. O le siama e le aoga. O le vailaʻau e faʻamalosi i foliga o le fenofibroic acid i totonu o le 6 aso e ala i le polokalama urinary.

Contraindications

E le o faʻamaonia le vailaʻau ona o le faʻamaonia o le faʻamaonia:

  • hypersensitivity i le faʻamalosi ma isi mea faʻavae o le vailaʻau,
  • maʻi ate
  • ogaoga ogaoga,
  • galactosemia faʻatoʻateleina ma le fructosemia, le lava o le lactase ma le suauu, le gasegase glucose ma le galactose absorption,
  • o se talaaga o faʻamaʻi gasegase o maso,
  • lagona i le malamalama pe a togafitia i Ketoprofen poʻo isi fibrates,
  • togafitiga faʻaleagaina i le gallbladder.


E le o faʻamaonia le fualaau mo le galactosemia.
E le o faʻamaonia le fualaau mo maʻi o le ate.
E le o faʻamaonia le fualaau mo le fructosemia.
E le o faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻamaʻi tigaina.
E le o faʻamaonia le vailaʻau mo faʻamaʻi faʻamaʻi mai i le talafaasolopito.
E le o faʻamaonia le fualaau mo togafitiga faʻaleagaina i le gallbladder.




O tagata e iai ana faʻamaʻi anaphylactoid i peanati ma le pata pipi paʻu e le tatau ona ave le vailaʻau.

Vaega o vailaau faafomai, INN, lautele

O le faʻamaonia o se vaega faʻapitoa - lipid-lowering drugs e faia i le faavae o le fibroic acid. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le toto ma faʻaitiitia ai le maualuga o triglycerides.

O le vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipids, o le tele o faʻaopoopoga e aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata. E masani ona faʻamatalaina mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, faʻamaʻi o le fatu ma toto (mo se faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻega cardiac, atherosclerosis) e faasaʻo le maualuga o le lipids.

O le INN o le faʻamaonia lea, talu ai o lenei mea o loʻo aofia ai i vailaʻau ma faʻatautaia le faiga o ana gaioiga i le tino.

Faiga faʻavae, tau i Rusia

O le vailaau faʻasaʻo e tuʻuina atu i foliga o laumei o loʻo i ai ni lanu paʻepaʻe, o foliga lapotopoto ma se vaevaega. O pepa taʻitasi e aofia ai le 145 mita o le gaioiga gaosi. O loʻo tumu i paʻu palasitini mo le 7, 10 poʻo le 15 fasi vaega. I le aotelega, i totonu o se atigipusa pepa e mai le 10 i le 100 ipu.

O le tau e faʻalagolago i le numera o laupepa i totonu o le afifi, faʻapea foʻi ma le nofoaga o le faʻatau. O le tau masani mo se pusa 30 fua o le 145 mg i falemaʻi o aai tele o Rusia o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Igoa o le fale talavai, aaiTau, siaki.
OOO Dispharm, Moscow490
Stolichki, Moscow438
Neopharm, Moscow447
O le tau e mumu, Voronezh398
Health Planet, Yekaterinburg525
Falemaʻi i luga o Decembrists, Kazan451

O tau sili ona taugofie e ofoina mai e falemaʻi ile initaneti. O iina e mafai ona e faʻatonuina le vave momoli vave atu i lou fale.

Faʻatatau vaega

O le vaega autu autu o le vailaʻau e faʻamaonia. E taʻua o le fibroic acid derivatives (fibrates). E tasi le api e aofia ai le 145 mg o lenei mea. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai ia vaega - cellulose, magnesium stearate, povidone, mannitol, starch, kilokoni dioxide. E i ai a latou galuega fesoasoani.

Faʻaaogaina Faʻataʻitaʻi

O le faʻamalosi e mafai ona faʻamalosia ai faʻamaumauga faʻamaʻi faapitoa (RAPP). O lenei mea e mafua ai le faateleina o lipolysis ma le aveesea o le lipoproteins le maualalo o le toto, lea e mafai ona faaputuputu ma teuina i luga o puipui o toto, e faaosofia ai taunuuga le lelei. I lenei tulaga, o mea nei e matauina:

  • faʻaitiitia o faʻamaʻi ma le leaga o le cholesterol,
  • faaitiitia le aofai o le uric acid (aafiaga o le uricosuric),

Faʻasaʻoina o le faaputuga faʻasalalau (puipuia o le thrombosis),

  • Faʻasalalauga o le maualuga o le kulukose i tagata mamai e maua i le maʻisuka,
  • faʻaititia le maualuga o fibrinogen,
  • se faaitiitia i le maualuga o le palatini C-reactive, o se faailoga lea o le mumu.
  • A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le vailaau e faʻamaʻaʻaina atoatoa i le gastrointestinal tract i le mavae ai o le 4 itula. Afai e faʻaaogāina faʻapitoa, ona faʻateleina lea o le faʻasalaga i le toto o le mea galue. O le faʻamaonia e pipii toetoe lava a atoatoa i le toto totoʻa.

    I le faagasologa o lona gaosia o le fenofibroic acid ua fausia. E le auai i le metabolism microsomal. O le faʻaaogaina e mafua mai i fatugaʻo. O le afa-ola e matauina 20 itula talu ona uma le pulega. O le a alu pe a ma le 6 aso e faʻaumatia atoa ai oloa o fenabolites fenoforbit.

    Faailoga ma tapulaʻa

    O le fualaau faasaina ua faatonuina ina ia faaitiitia ai le maualuga o triglycerides ma le cholesterol maualalo maualalo faatasi ai ma ituaiga o pathologies:

    Mixed dyslipidemia. E masani lava ona atiina ae i ia faʻamaʻi:

    • maʻisuka malosi
    • suʻesuʻega
    • atherosclerotic faagasologa i totonu o le gataifale poʻo gataifale,
    • gasegase o le tino,
    • isi faʻafitauli faʻafitauli. O le fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma statins ina ia faʻaitiitia ai triglycerides ma faʻaleleia le HDL (aoga o le cholesterol).
  • Hyperglyceridemia. O le sini o le faʻaitiitia o faʻamaʻi.
  • O le taimi ma le togafitiga o taimi e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai. Aʻo leʻi faʻatuina se vailaau, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e leai ni faʻalavelave faʻaleagaina:

    • tagata le faʻamaoni i vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina,
    • ogaoga faaletonu,
    • hypersensitivity i fibrates ma Ketoprofen,
    • gallbladder obstruction,
    • faʻasolosolo po o le tino pancreatiti (e ese mai na mafua mai i le hypertriglyceridemia),
    • tamaiti ma talavou,
    • vaitau GW,
    • maʻitaga
    • gase functional ate (cirrhosis).

    O le fualaau faasaina e leʻi faʻataʻitaʻiina i tamaiti laiti, fafine maʻitaga, ma tina tausi maʻi. O le mea lea, o le aʻafiaga e lamatia ai le faitau aofai o tagata e le o iloa. Talu ai e mafai e le faʻamalosi ona ulu atu i le placenta ma le susu o susu, e le fautuaina e faʻaaogaina ina ia le afaina ai le pepe.

    Faʻasalaga mataʻutia ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o le vailaʻau e faʻaaogaina mo le hypothyroidism, faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi togafitiga o tagata matutua ma tagata e faʻaleagaina le ava malosi.

    Faatonuga mo le faaaogaina

    E taua le faʻaaoga saʻo. O lenei mea o le a fesoasoani i faatonuga mo le faʻaogaina, lea e fautuaina ai:

    1. Ave laumei i totonu e aunoa ma le tunu i le vai.
    2. O le vailaʻau e onā i lea aso ma lea aso, e faʻapipiʻi ai lona taumafa ma mea taumafa (e sili atu ona lelei).
    3. O le vailaau mo fualaau mo ituaiga maʻi eseese e 145 mita i le aso. O maʻi matutua e le manaʻomia le toe fetuunaʻi o fua.

    O le faʻamaoniga e tatau ona faia mo se taimi umi. I lenei tulaga, e tatau ona matau se taumafataga faapitoa o le hypocholesterol.

    A mavae sina taimi (tusa ma le 3 masina talu ona amata le togafitiga), e tatau ona suʻesuʻeina le toto o le tagata maʻi ina ia vaʻaia le lelei o le malosi. Afai e le o matauina lenei mea, e tatau ona e fetuunai le fualaau poʻo le suia o le togafitiga togafitiga.

    Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

    E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma mamao mai togafitiga uma. O nisi nei o faataitaiga o ana fegalegaleaiga ma isi vailaau:

    1. Faatasi ai ma le faʻatulagaga faʻapitoa faatasi ai ma mea e faʻaogaina, o loʻo faʻaleleia ai le lelei. E mafai ona taʻitaʻia ai le toto. Afai e manaʻomia ona e faʻaaogaina i le taimi e tasi, ona faʻaititia lea o le fua o anticoagulants i le taimi e 3.
    2. O le faʻamalosi faʻatasi ma cyclosporine, pe a faʻapotopoto faatasi, faʻaosofia le faʻaitiitia o le gaioiga galue.
    3. O le faʻaaoga faʻatasi ma isi fibrates e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o mea leaga i fiva musika.

    Faatonuga faapitoa

    E taua le suesue i faʻamatalaga faʻapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau. Faatasi ai ma:

    1. E le aoga le vailaʻau pe afai e te le aveesea faʻamaʻi na mafua ai le faateleina o le lipid level.
    2. A e ave le vailaʻau, e tatau ona e mulimulitaʻi i se taumafataga e maualalo le sao o le cholesterol.
    3. O le aoga o togafitiga e mafai ona suʻesuʻeina iʻuga o se suʻega toto mo le mea o loʻo iai i le cholesterol, LDL, triglycerides.
    4. Afai o loʻo gasegase le tagata maʻi i fualaau oona, ona e tatau lea ona e iloa pe o le faateleina o le lipid levels e le o se taunuuga o le leai o se tulaga.
    5. I le tausaga muamua o le aveina o vailaau, ua fautuaina e mataʻituina le maualuga o le gasegase o le gasegase (ALT ma le AST).

    Tulaga Faatauaina ALT ma le AST

    O ia fuafuaga e mafai ona faʻaleleia ai le aoga o fualaau faʻasaina, faʻapea foi ma le puipuia o le atinaʻeina o aʻafiaga leaga ma faʻafitauli.

    O aʻafiaga, faʻamalologa faʻaalia

    O le vailaʻau e lava le aʻafiaga o itu. E masani ona latou tulaʻi ona o lona le talafeagai. I lenei tulaga, e mafai e tagata gasegase ona iloa:

    • afaina ai meaʻai, lea e faʻaalia i le nausea, vomiting, afaina, tiga o le manava, manava,
    • pancreatitis
    • faʻavaeina o maa i totonu o le talo,
    • atinaʻe o le hepatitis (faʻaalia e le jaundice, paʻu o le paʻu),
    • spasm, vaivaiga maso ma le tiga,
    • faateleina i le paʻe paepae paʻepaʻe ma le hemoglobin,
    • ulu matua
    • solia o galuega tau feusuaiga,
    • thromboembolism, leukocytosis,
    • faʻalavelave faʻapitoa
    • gaioiga o le inflammatory i mama
    • lauulu lauulu
    • afaina i le paʻu i foliga o le mumu, sasaina, fusi, urticaria,
    • photophobia.

    O le toesea e seasea lava. I lenei tulaga, e tatau ona ave le tagata maʻi ile falemaʻi. Latou te tauaveina ni togafitiga faʻapitoa. E le mafai ona aveʻesea le vailaʻau i le gasegase.

    E tutusa foi lona uiga

    O le faʻamaoni e faatatau lea i vailaau oona. O lona faʻavae analogues o loʻo i ai le mea taua e tasi. Le sili ona lauiloa i latou:

    1. Tricor o se tau sili ona taugata, ae sili ona lelei mai Farani.
    2. Lipantil o se fua Farani e aofia ai le 200 mg o fenofibrate i le 1 papa.
    3. Vaʻavaʻa o se faʻamalolo faʻamalolo faʻamalolo a Turki e 250 mg o fenofibrate.

    O nisi fualaau oona e aofia ai isi vaega, ae e tutusa foi lona aafiaga. Faatasi ai ma:

    1. Atorvacor. O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le mea taua i atorvastatin ma o se inhibitors o le HMG-CoA reductase. E faʻaaogaina mo le hyperlipidemia.
    2. Livostor. O le oloa e aofia ai foi atorvastatin. O se vailaʻau e taugofie e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.
    3. Tulip. O loʻo faia e le kamupani vailaʻau Sandoz i Polani. Atorvastatin e avea o se mea galue malosi.

    O ia tupe e faʻaaoga mo le le faapalepale i le faʻamaoni. Faʻailoa se tasi poʻo se isi mafutaga e mafai naʻo le fomaʻi aoga.

    Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

    Ina ia mafai ona iloilo le aoga o fualaau faasaina, e taua le iloa o mea o fai mai ma fomaʻi e uiga i le Fenofibrate. O nisi nei o iloiloga moni:

    Ole fualaau faasaina Fenofibrate o se fualaau lelei mo le togafitiga o le hyperlipidemia. O lona aoga o loʻo i ai i le faaputuputuina o le mea galue i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i se aafiaga tumau-o se faʻaitiitia o LDL ma triglycerides.

    Auala e faia ai le faʻamaonia

    O laulau e ave e aunoa ma le mumu. O tagata matutua matutua e manaʻomia le 145 mg o le vailaʻau i le aso. Pe a suia mai se vailaʻau o le 165, 180 mg i aso taʻitasi o le 145 mg, e le manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo o le masani i aso uma.

    O le fualaau faasaina ua fautuaina ia ave mo se taimi umi e tetee atu ai ile talaaga o togafitiga talafeagai. Le aoga o togafitiga e tatau ona iloiloina e le fomaʻi e faalagolago i luga o le lipid content content.

    O laulau e ave e aunoa ma le mumu.

    Ogatotonu o le tino

    E mafai ona tupu le tiga ma le ulu o le Erectile i aʻafiaga i luga o le tino.


    I le sese o fua o le fualaau faasaina, o se itu e mafai ona foliga mai o se faoa faamalosi.
    I le sese o fua o le fualaau faasaina, o se itu e mafai ona foliga mai i le tino o le tiga o le musika.
    I le sese o fua o le fualaau faasaina, o se itu e mafai ona foliga mai i le foliga o se vevela i luga o le paʻu.
    I le sese o fua o le fualaau faasaina, o se itu e ono foliga mai o se faateleina o le maualuga o le toto o le toto i totonu o le toto.
    I le sese o fua o le fualaau faasaina, e mafai ona aliali mai se itu i foliga o le manava.
    Faatasi ai ma le sese o fualaau o fualaau faasaina, o le itu e ono foliga mai e foliga mai o le vomiting.
    I le sese o fualaau o fualaau faasaina, o se itu e ono foliga mai i le foliga o le leiloa o lauulu.





    Mai le gaosiga o meaʻai

    E leai ni suiga leaga i le gaoioiga a le polokalama urinary.

    I le tele o tulaga, o le paʻu o le paʻu, o le gaosiga o le mafaufau (lagona i le malamalama), sosolo po o sulu o le agamalu ma le agavaʻa. I nisi o tulaga e le masani ai, o le leiloa o lauulu, o foliga vaaia o erythema, paʻu poʻo nodules o mea fesoʻotaʻi i lalo o le aafiaga o le radiation ultraviolet e mataituina.

    Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

    O le faia o le faʻamalamalamaina e le afaina ai le faʻaoʻoga, faʻafitauli faaletino ma le mafaufau, ma o le mea lea, i le taimi o le gasegase maualalo, togafitia se taavale ma faʻatautaia ai masini faʻapitoa.

    I le vaitau o le ave o fualaau faasaina, o le taavale e taʻavale ma galue i masini faʻapitoa e faatagaina.

    Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

    I suʻesuʻega faʻapitoa i manu, e leai se tauatofiaga na maua. I suʻesuʻega tuusaʻo, o le vevesi i le tino o le tina ma le lamatiaga i le tamaititi na tusia, o le mea lea, o le fualaau faʻatauina e naʻo pe afai o le lelei lelei o le fafine maʻitaga e sili atu nai lo le lamatiaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tamaititi.

    Faʻalēaogāina o susu i le taimi o togafitiga.

    Faʻasaoina le faʻamaonia i Tamaiti

    E le fautuaina le fualaau faasaina mo tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ona o le le lava o faamatalaga i luga o le aafiaga o le faamautuina i le tuputupu ae ma le atinae o le tino.


    E le fautuaina le fualaau faasaina mo tamaiti ma talavou i lalo o le 18 tausaga.
    Fafagaina o susu i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le vailaʻau faʻasaina.
    O le tagofia o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga e faatoa faia pe afai o le lelei o le aafiaga o le fafine maʻitaga e sili atu nai lo le lamatiaga o mea le talafeagai i le tamaititi.

    Faʻasalaga

    E leʻi i ai ni tulaga o le faʻaleagaina ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E leai se feteʻenaʻiga faʻapitoa. O le mea lea, afai o se tagata maʻi e toʻatasi se toʻotoʻo o se maualuga maualuga e amata ona lagona le maʻi, faʻaleagaina poʻo aʻafiaga e tupu, e tatau ona sailia fesoasoani fesoasoani. Faʻatasi ai ma falemaʻi, o faʻamaoniga faʻapitoa o se faʻalavelave maualuga ua faʻaumatia.

    Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

    Pe a faʻafefiloi le vavalalata ma faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻafofoga tautala, o le lelei o le fualaau faasaina ua fesiligia e faateleina. Faatasi ai ma lenei fegalegaleaiga, o le lamatiaga o le tafe toto e faateleina ona o le sui o le tui puipuia mai plasma toto toto.

    Faatasi ai ma le faʻaoga tutusa o HMG-CoA reductase blockers, o le aʻafiaga o le faʻamalosia o aʻafiaga i luga o fiva muscle e faʻapupulaina, o lea afai e maʻi le tagata maʻi, e tatau ona faʻaumatia le vailaʻau.

    Cyclosporine e fesoasoani i le leaga o fatugaʻo, o le mea la pe a oʻo i le faʻamalamalamaina, e tatau ona siakiina e le aunoa le tulaga o le tino. Afai e tatau ai, ua faalēaogāina le faʻafoega o se vailaau mo togafitiga.

    Ava malosi

    I le taimi o togafitiga ma Fenofibrate, e matua faasaina le inuina o le ava malosi. O le ethyl alcohol e faʻavaivaia ai le malosi o le fualaau faasaina, faʻamalosia ai le aʻafiaga o le tino i luga o sela, o le totoga tutotonu ma le tafe toto.

    Analogues o fualaau faasaina e aofia ai vailaau faʻatasi ma se masini tutusa o gaioiga:

    • Tricor
    • Atorvacor
    • Lipantil
    • Cyprofibrate,
    • Canon Faiga faʻamaonia,
    • Livostor
    • Tuʻu,
    • Trilipix.

    O le fesuiaʻiga i se isi vailaʻau e faia pe'ā uma se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

    Tricor faatonuga Lipantil 200 M faatonuga Phenofibrate CANON faatonuga

    Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

    E fautuaina e teuina le vailaʻau i vevela e oʻo atu i le 25 ° C i se nofoaga matutu, e ese mai le la.

    E fautuaina e teuina le vailaʻau i vevela e oʻo atu i le 25 ° C i se nofoaga matutu, e ese mai le la.

    Faamatalaga faʻamaonia

    O loʻo i ai faʻamatalaga faʻamalosia mai fomaʻi ma tagata gasegase.

    Olga Zhikhareva, cardiologist, Moscow

    E aoga tele i le tau faasaga i le maualuga o le triglyceride. Ou te fautuaina le faʻaaogaina o ituaiga IIa, IIb, III ma IV hyperlipoproteinemia. I le togafitiga faafomai, ou te faatonuina le umi o le pulega ma le fua faatatau i luga o se faavae patino. Leai se itu aʻafia na matauina. E leai se faʻamatalaga aloaia i le faʻaitiitia o le cholesterol.

    Afanasy Prokhorov, tagata fai meaʻai, Yekaterinburg

    Faatasi ai ma le oona ma le maualuga o le cholesterol, o le fenofibroic acid fesoasoani lelei. Ae maise lava i le maualalo o le aoga o faamalositino ma taumafa. I le vaitaimi o togafitiga, ou te fautuaina le lafoaia o masaniga leaga ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e faʻaleleia le lelei.

    Nazar Dmitriev, 34 tausaga, Magnitogorsk

    Fofo lelei. O lipids e 5.4. I le masani ai ona faʻaaogaina le faʻamalosi, o le maualuga o le gaʻo ua paʻu i le 1.32. O le tuaoi e 1.7. E leai ni aʻafiaga faʻapitoa.

    Anton Makaevsky, 29 tausaga, St. Petersburg

    E tusa ma le tasi le tausaga na ia faʻaaoga ai Torvacard ona o le maualalo o le tele o le HDL. Ina ua mavae le 4-5 masina o le pulega, osofaʻiga o le nausea ma tiga i le pito i luga na amata ona aliali mai. Ina ua mavae le 8-9 masina, sa latou faia se taotoga e aveese le gallbladder. Vaivalea talo ma maʻa lafoaʻi na maua. Ina ua uma le taotoga, na taofi osofaiga.

    Mikhail Taizhsky, 53 tausaga, Irkutsk

    Na inu le vailaau e faʻamalosia ai puipui puipui, ae le mafai ona ou fai atu e uiga i le gaioiga. E le o lagonaina ni vaʻa. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina, o le paʻu na faʻaititia ona o le matelaina, ae o le paʻu na sili atu ona mamafa. Toe faʻaleleia o manaʻoga manaʻomia. Ua faamalieina au i le taunuuga.

    Tuua Lau Faamatalaga