Lisinopril 20mg Nu. 20

O faafitauli o le toto o le toto o se tasi lea o patho masani sili ona taatele na maua i tagata o vaitausaga eseese. Suiga faʻafuaseʻi pe faʻafuaseʻi o mea e manaʻomia e manaʻomia ai le faʻasaʻoina ma fualaau talafeagai. O se tasi o nei fualaau faasaina o Lisinopril, mai faatonuga mo le faʻaaogaina lea tatou te aʻoaʻoina ai pe o le a le mamafa e tatau ona faʻaaogaina. Matou te mafaufau foi pe o le a le mea e tatau ona mafaufau i ai aʻo leʻi amataina togafitiga.

Mataupu e faatatau i ai:

Faatonuga mo le faaaogaina

O le a le mamafa e tatau ona faia? O le vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le vaega o le ACE inhibitors. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, ona tupu ai lea o vasodilation, o lea ua faʻaalia mo le maualuga. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le gaioiga o le fatu ma le toto ua faʻaleleia, sili atu masima sodium ua aveesea mai le tino. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai faʻamaufaʻailoga diastolic ma systolic, ae le afaina ai le fatu.

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i ni ituaiga o meaʻai e eseese a latou tui. O le lanu o laulau e faalagolago i le aofaiga o mea galue. Lulu moli - 2.5 mg, pale moli - 5 mg, piniki - 10 mg, paʻepaʻe - 20 mg. O le tau o Lisinopril e 70-200 rubles. faʻalagolago i le atumaga ma numera o laupepa i totonu o le afifi.

Taua! Lisinopril faʻalauteleina le ola i le i ai o faʻamaʻi tuga o le fatu ma vaʻa toto, taofi le afaina o le ventricular pe a maeʻa se fatu fatu.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le lisinopril dihydrate, e faalagolago i le gaosi oloa o le laulau e mafai ona aofia ai isi mea faaopoopo e le o iai se togafitiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • maualuga maualuga ma le maualuga o le tele o tala,
  • faʻaleagaina o le myocardial i totonu o le gaioiga mamafa,
  • loto vaivai tumau
  • faʻaleagaina le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e mafua mai i le maʻisuka.

O fualaau faasaina e tele analogues e tutusa o latou togafitiga ma e leai se eseesega i le tau - Lysitar, Vitopril, Dapril, Lipril.

Auala e ave ai fualaau faasaina

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma le lisinopril, e tatau ona e suʻesuʻe i faatonuga ia malamalama pe aisea e fesoasoani ai nei pulu ma pe faʻapefea ona faʻaaoga tatau. O le fualaau faasaina e mafua mai i gaʻo, o le mea lea, o le iai o faʻamaʻi tuga o lenei totoga e tatau ona lipotia i le fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

Taua! O le togafitiga o le fualaau faasaina e tupu i totonu o le itula, o se aafiaga tumau - pe a maeʻa le masina. O le fualaau faasaina e faifai malie, o lea e le faʻaaogaina e fai ma fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga.

O Lisinopril e umi se aafiaga, o lea e lava ai le ave i lea aso ma lea aso, sili atu i le taeao. Inu le vailaau ma le tele o vai mama. Ua lava le togafitiga o togafitiga e faia e se tagata maʻi cardiologist e amanaʻia tausaga o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Fua o le fualaau faasaina e fuafua i le faamai:

  1. O le nephropathy o le suka - i le amataga o togafitiga, e le tatau ona sili atu i le 10 mg o le vailaʻau i aso taʻitasi. E mafai ona faʻatupulaia le fualaau i le 20 mg, ae mafai ona faia lenei mea o se toe mulimuli, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻafitauli matuia.
  2. O le maualuga o le maualuga, maualuga le maualuga o le maualuga - o le togafitiga e amata ile fua ole 10 mg. Mo le lagolagoina o faailoilo o le mamafa i se tulaga masani, e tatau ona e auina le 20 mg o le vailaʻau i le aso. O le maualuga pito sili ona saogalemu o le 40 mg.
  3. O le faaletonu o le fatu - togafitiga e amata ile fua ole 2.5 mg, ile 3-5 aso ua faateleina. O le aso aupito maualuga o le 10 mg.

I taimi o togafitiga ma Lisinopril, e tatau ona mataʻituina pea le siakiina o faʻamaʻi, siaki fatuga, faʻasolosolo taimi uma le leiloa o vai ma masima. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻiga o gaoioiga faʻaletino, aemaise ile vevela o le tau.

O le tele o le fualaau faasaina e seasea lava - i lenei tulaga, o le mamafa o le toto e faaitiitia, atonu o se tulaga faateia, o le atinaʻeina o le le atoatoa o le fua. O le fesoasoani muamua o le gaosiga masani, o le faʻaofiina o le saline.

Taua! O le fualaau faasaina e faaleagaina ai le mafaufau ma le gauai, o le mea lea, e tatau ai ona aloese mai le avetaavale, maualuga ma maualuga le galuega.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Lienopril fesoasoani lelei i le toto maualuga, ae o le fualaau faasaina e tele aʻafiaga itu. Afai e te mulimulitai i le tui ma tausisi i togafitiga saʻo, ole taunuuga le lelei pe a maeʻa le aveina o vailaau e le o matauina pe leai foi i totonu o ni nai aso.

  • paʻu o le pusa, o le faʻaitiitia o le mamafa o le toto,
  • toʻaga i le malosi,
  • le mautonu i le fualaau oona lea e faʻaosofia le faʻaalia o le gaioiga ma le vomiting,
  • se faʻaopoopoga i le ESR, faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin,
  • faateleina le tumu o le nitrogen i le uria ma keratin,
  • tiga faʻatasi
  • vaivaiga maso, migraine, diva.

I le laasaga muamua o togafitiga, o aʻafiaga o le tino i le foliga o le paʻu o le paʻu e ono tutupu, o nisi taimi e mafai ona tupu le edema. E masani lava, o le aveina o se vailaau faʻasaina e tuʻuina mai ma se tale e le o gaosia.

O le maitauina autu o le le faapalepale i vaega o le vailaau ma le lactose, o le eleelea i fualaau mai le vaega o le ACE, le angioedema, le edema idiopathic. Lisinopril ua solia i le taimi o le maʻitaga i soo se taimi, ma e faʻaaoga i le taimi o le lactation e mafai ona mafai pe afai e faʻamalolo le susu. E leai se faʻalagolago i luga o le saogalemu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaititi, o lea e le o faʻamatalaina i tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Lapataiga ma i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi e tatau ona ave le lisinopril mo tagata matutua, maʻisuka, pe afai ei ai se talaaga o faamaʻi masani, poo faafitauli e iai le gasegase.

E mafai ona tatou fai atu e uiga i le leai o se fesoʻotaiga a Lisinopril ma le ava malosi. I le taimi o togafitiga, o meainu ma sauniuniga e aofia ai le ethanol e tatau ona faʻaaogaina atoatoa. O le fualaau faasaina e faaleleia ai le leaga o le ava malosi i luga o le tino, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻe o maʻi ogaoga o le ate.

Taua! A o lei aveina Lisinopril mo le mamafa, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa e taofia ai le i ai o patini fatugaʻo ma faʻaitiitia le faʻamalolo.

Lisinopril poʻo le enalapril - o le fea e sili atu?

Lisinopril sili atu le faʻaitiitia o le toto, ma o le togafitiga e umi atu nai lo le elealapril, lea e tatau ona faalua i le aso. O vailaʻau uma e lua o loʻo faʻafeiloaʻi tutusa tutusa, ae e le afaina tele ai le ola o le ola i le ate ma fatuga.

Diroton poʻo Lisinopril - o le fea e sili?

O fualaau oona e tele lava mea tutusa - ua faʻasaʻoina i pepa o fualaau e 5-20 mg, ua lava lea e ave ai i le aso, o le a tumau le aoga pe a uma le 2-4 vaiaso. Ae ia tumau le lelei o le faatinoga, o le fualaau o Diroton e tatau ona 2 taimi sili atu nai lo Lisinopril.

E i ai ni eseesega i le va o le faʻailoga. O Diroton e le tatau ona ave e tagata o loʻo i ai se mea na mafua mai i Quincke's edema. Lisinopril ua faʻatagaina e ave faʻamaonia le tui. A leai, o le aafiaga o fualaau faasaina e foliga tutusa lava.

Lisinopril poʻo Lozap - o le fea e sili atu?

O vailaʻau uma e lua o loʻo i le vaega o le ACE, ae o Lozap o se fualaau taugata. E na o le pau lava le mea e faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi e tumau pea ona le faʻalogo i isi uma vailaau talatini mai lenei vaega.

Soʻo se vailaʻau faʻasaʻi maualuga e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻatalanoa se cardiologist - o vailaʻau malolosi uma e tele faʻamaʻi ma aʻafiaga itu. O le togafitiga a le tagata lava ia o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona tau atu ai i le faaitiitia o faailoilo i lalo ifo o le faatagaga aupito maualalo, o coma ma isi taunuuga ogaoga.

Tulaga lautele. Faatulagaga:

Lisinopril 5 mg Meafaigaluega gaosi: lisinopril dihydrate e tutusa ma le 5 mg o lisinopril,
Lisinopril 10 mg Mea gaosi galue: lisinopril dihydrate e tutusa ma le 10 mg o lisinopril,
Lisinopril 20 mg Mea aoga gaosi: lisinopril dihydrate e tutusa ma le 20 mg o lisinopril,
Tagata faʻatau: susu suka (lactose), sterete calcium.

Faʻamatalaga: Pusa 5 mg ma le 10 mg - paʻepaʻe pe toetoe lava paepae, faʻalanu faʻalanu, ma se pa. Pusa 20 mg - paʻepaʻe pe toetoe lava paepae, paʻu faʻalanikisi foliga, ma le gamfer ma le lamatiaga.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics O le inhibitor ACE, e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le angiotensin II mai le angiotensin I. O le faʻaitiitia o mea o loʻo i le angiotensin II e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻamalolo o aldosterone. Faʻaititia le faʻaleagaina o le bradykinin ma faʻateleina le faʻaogaina o prostaglandins. Faʻaititia le maualuga o le vasa vascular, teteʻe toto (BP), afaina, mamafa i capillaries pulmonary, mafua ai le faateleina o le toto maualalo ma faateleina ai le faapalepale o le myocardial e faʻamalosia ai tagata mamaʻi e le mautonu le fatu. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. O nisi o aʻafiaga e faʻamatalaina e ala i le aʻafiaga i le tino o le renin-angiotensin system. Faʻasolosolo le faʻaaogaina, o le hypertrophy o le myocardium ma puipui o arteries o le resistive type e faʻaitiitia. Faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic.
O le atiata ole ACE e faʻalauteleina ai le ola o tagata mamaʻi i le gasegase o le fatu, faʻagesegese le alualu i luma o le afaina o le ventricular agavale i tagata gasegase pe a maeʻa le afaina o le myocardial e aunoa ma faʻamatalaga o le fatu o le fatu. O le aʻafiaga o le antihypertensive amata pe a ma le 6 itula ma e tumau mo le 24 itula. O le umi o le aafiaga e faalagolago foi i le fualaau. O le amataga o le gaioiga pe a maeʻa le 1 itula. O le maualuga o le aoga e fuafuaina pe a uma le 6-7 itula. I le maualuga o le toto maualuga, o le aafiaga e matauina i aso muamua pe a uma le amataga o togafitiga, o le a faʻaleleia le malosi o le tino pe a uma le 1-2 masina. Faatasi ai ma se faʻamaʻaʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e le o matauina le faateleina o le faateleina o le toto.
I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le toto, o le lisinopril e faʻaitiitia ai albuminuria. I tagata gasegase i le hyperglycemia, e fesoasoani i le faʻamalositinoina o le gaioiga o le endothelium sili ona leaga.
Ole Lisinopril e le aʻafia ai le toto ile kulukosesese i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma e le oʻo ai i le faateleina o mataupu o le hypoglycemia.

Pharmacokinetics Faʻasalaga: A maeʻa le faʻafofoga tautala, e tusa ma le 25% o le Lisinopril e maua mai i le gastrointestinal tract. E le afaina ai le fualaau oona i le 'ai. O le leai o se avanoa e 29%.
Tufatufaina. Toeitiiti lava e le fusifusia i masini plasma. O le maualuga o le plasma concentration (90 ng / ml) e oʻo atu ile 7 itula. E mafai ona maualalo le faʻaogaina e ala i le toto toto ma pa puipui.
Metabolism. Lisinopril e le o faʻamatalaina i le tino.
Tofiga. E mafua mai fatugaʻo e le suia. O le afa-ola e 12 itula.
Pharmacokinetics i nisi vaega o tagata gasegase: I tagata gasegase e le mautonu le fatu, ua faʻaitiitia le faʻaaogaina ma le faʻamaonia o Lisinopril.
I maʻi gasegase, o le maualuga o le Lisinopril e tele taimi e sili atu nai lo le faʻamasani i le plasma toto o tagata volenitia, ma o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga o le plasma toto ma le faateleina o le afa-ola.
I tagata matutua, o le faʻamalosi o le vailaau faʻasaina ile plasma toto ma le vaega i lalo o le gaʻo e 2 taimi sili atu nai lo tamaiti.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

- Maualuga maualuga (i le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaina),
- Faʻasologa o le faaletonu o le fatu (o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga mo togafitiga o gasegase o loʻo maua le numera ma / poʻo togafitiga),
- Tuai togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial (i le 24 itula muamua i le hemodynamics mausali e tausisia ai nei faailoilo ma puipuia ai le faʻaaogaina o le ventricular agavale ma le toilalo o le fatu),
- Nephropathy o le maʻisuka (faʻaitiitia o le albuminuria i maʻi o le inisalini e faalagolago i le toto ma tagata e le o le inisalini e faalagolago i le toto ma le toto maualuga).

Faʻamatalaga ma pulega:

Totonu, e tusa lava po o le a le taumafataga. I le maualuga o le maualuga, o maʻi e le o mauaina isi vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina 5 mg i le aso. Afai e leai se aʻafiaga, o le a faʻaleleia le fua ile 2-3 aso i le 5 mg i le fuaselase togafitiga o le 20-40 mg / aso (faʻalauteleina le fualaau i luga ifo o le 40 mg / aso e masani ona le faʻaititia ai le toto).
O le masani masani o tausiga ile 20 mg. Ole fua pito i maualuga o le 40 mg. O le malosi atoatoa e masani ona atiae pe a uma le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga, lea e tatau ona amanaia pe a faateleina le fualaau. Ona o le le atoatoa o le aoga, e mafai ona tuufaatasia le fualaau faasaina ma isi fualaau oona.
Afai o le tagata maʻi na mauaina muamua togafitiga ma togafitiga, ona tatau loa lea ona taofia le faaaogaina o nei vailaau 2-3 aso aʻo leʻi amataina Lisinopril. Afai e le mafai, e le tatau ona sili atu i le 5 mg i le aso le fua muamua ole Lisinopril. I lenei tulaga, pe a uma ona ave le tui muamua, e fautuaina le mataʻituina o togafitiga mo le tele o itula (o le maualuga o le aoga e maua pe a ma le 6 itula), talu ai ona o se togi iloga o le toto maualuga e mafai ona tupu.
I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga poo isi tulaga faatasi ai ma le faateleina o le gaoioiga a le system renin-angiotensin-aldosterone, e fautuaina foi e faatonuina se fua maualalo maualalo o le 2.5-5 mg i le aso, i lalo o le vaavaaiga o togafitiga faafomaʻi (puleaina o le toto, gaioiga o le tino, ma le concentrated potassium i le toto). Ole fua ole tausiga, faʻaauauina pea le togafitiga faafomaʻi, e tatau ona fuafua e faalagolago i le malosi o le toto.
I le tulaga o le le atoatoa, ona o le mea moni e faapea o le lisinopril e mafua mai i fatugaʻo, o le fua muamua e tatau ona fuafua e fuafua i le clearance creatinine, o le mea lea, e tusa ai ma le tali, e tatau ona faamautu se fualaau tausiga i lalo o tulaga o le vaavaaia soo o le galuega, le potassium, sodium serum niveaux.

Lafoaia o le Creatinine ml / min Muamua mg mg / aso
30-70 5-10
10-30 2,5-5
itiiti ifo i le 10 2.5
(e aofia ai ma gasegase e togafitia i le maʻi)

Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, o le togafitiga umi mo le umi o le 10-15 mg / aso ua faʻaalia.
I le faaletonu tumau o le fatu - amata i le 2.5 mg i lea aso ma lea aso, sosoo ai ma le maualuga o le 2.5 mg i le 3-5 aso i le masani masani, o le aso e lagolagoina ai le 5-20 mg. E le tatau ona silia le 20 mg i le aso.
I luga o tagata matutua, e masani lava ona matauina le malosi o le gasegase o taimi umi, lea e fesootaʻi ma le faaitiitia o le fua faatatau o le excretion (Lisinopril excretion) (e fautuaina e amata togafitiga i le 2.5 mg / aso).
O le faʻaleagaina o le myocardial (o se vaega o le faʻasologa o faʻasologa)
I le aso muamua - 5 mg i le tautala, ona 5 mg i isi aso uma, 10 mg i le lua aso ma le 10 mg i le aso. I tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le myocardial, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau mo le itiiti ifo ma le 6 vaiaso.
I le amataga o togafitiga poʻo le taimi muamua o le 3 aso talu ai le faʻaleagaina o le myocardial i tagata gasegase maualalo o le toto toto (120 mm Hg pe maualalo), e tatau ona faʻatulagaina se fuataga maualuga - 2.5 mg. I le tulaga o le faʻaitiitia o le toto maualuga (toto toto i lalo ifo pe tutusa i le 100 mm Hg), e mafai i le aso ole aso ona faʻaitiitia le tumau i le 2.5 mg. I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto (toto toto i lalo o le 90 mm Hg mo le sili atu ma le 1 le itula), o togafitiga ma Lisinopril e tatau ona faamutaina.
Maʻisipathy maʻi.
I tagata gasegase e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka, 10 mg o Lisinopril e faʻaaoga i le aso.O le fualaau e mafai, pe a tatau ai, ia faʻateleina i le 20 mg i le aso ina ia maua ai le maualuga o le toto toto i lalo o le 75 mm Hg. i se tulaga e nofo ai. I tagata gasegase ei ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le dosiga e tutusa lava, ina ia maua ai le maualuga o le toto diastolic i lalo o le 90 mm Hg. i se tulaga e nofo ai.

Talosaga Talosaga:

Manatu faʻapitoa.
O le tele o taimi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai i le faʻaitiitia o le malosi o le toto e mafua mai i le togafitiga o le toto, o le faʻaitiitia o le tele o masima i meaʻai, paʻu, manava, poʻo le vomiting. I tagata gasegase e le tumau le fatu o le fatu ma le faʻasolosolo o le le atoatoa o le tino poʻo le leai foi, o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto e mafai. E sili atu ona iloa i tagata mamaʻi i se tulaga ogaoga o le le mautonu o fatu fatu, e mafua mai i le faʻaaogaina o tui tele o togafitiga, hyponatremia, poʻo le faʻaaogaina o le tino. I ia ituaiga o gasegase, o togafitiga ma Lisinopril e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi (faʻapitoa, togafitiga ole vailaʻau ma togafitiga).
E tatau ona mulimulitaʻi tulafono faʻapipiʻi pe a faatonuina tagata e maua i le fatu fatu faʻamaʻi, cerebrovascular insufficientness, lea e mafua ai le paʻu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le faʻauʻuina o le myocardial poʻo le stroke.
O se faʻasolosolo faʻasalaga le tumau e le o se faʻalavelave mo le isi togi o le vailaʻau.
I le faʻaaogaina o Lisinopril i nisi o gasegase e le maualalo le fatu fatu, ae o le mamafa poʻo le maualalo o le toto, e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga, lea e masani lava e le o se mafuaaga e taofi ai togafitiga.
Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Lisinopril, pe afai e mafai, ia faʻamaonia le faʻaogaina o le sodium ma / poʻo le faia mo le leiloloa o le suavai, mataʻituina ma le totoʻa le aafiaga o le fua muamua ole Lisinopril ile maʻi. I le tulaga o le faʻamaʻi o le tino (aemaise lava i le vaʻaia o le tino, pe i le i ai o le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu), faʻapea foi ma le le atoatoa o le gaʻo ona o le le maua o le sodium ma / poʻo le fluid, o le faʻaaogaina o Lisinopril e mafai foi ona mafua ai le le atoatoa o le galuega, E le mafai ona fesuiaʻi pe a uma le faʻamalolo.
I le faʻaleagaina o le myocardial:
O le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalosi (thrombolytics, acetylsalicylic acid, beta-blockers) o loʻo faʻaalia. Lisinopril e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻaogaina o le pule poʻo le faʻaaogaina o togafitiga faʻafesoʻotaʻi o le nitroglycerin.
Vaʻaia togafitiga / faʻamaʻi lautele.
Faatasi ai ma le tele o taotoga o taotoga, faapea foi ma le faaaogaina o isi fualaau oona lea e mafua ai le faaitiitia o le toto, Lisinopril, taofia le faavaeina o le angiotensin II, e mafai ona mafua ai se faaitiitia le mautinoa o le toto.
I tagata matutua, o le fua lava lea e mafua ai le maualuga o le fualaau oona i totonu o le toto, o le mea lea, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa pe a fuafua le fualaau.
Talu ai e le mafai ona taofiofia le tulaga lamatia o le agranulocytosis, o le mataituina taimi o le toto toto e manaomia. Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i lalo o le faʻamaʻi o le tino ma le polyacryl-nitrile membrane, e mafai ona tupu le anaphylactic, o le mea lea, e fautuaina pe a ese le ituaiga o membrane mo le paʻu, poʻo le tofiaina o isi sooupu tetee.
Aafiaga i luga o le malosi e tietie ai taavale ma masini.
E leai ni faʻamatalaga i luga o le aafiaga o Lisinopril i le mafai ona ave taavale ma faʻaaogaina i vailaau togafitiga, ae e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona faʻavavevave, o le mea lea e tatau ona faʻaogaina le lapataiga.

Faʻafitauli:

O aʻafiaga pito sili ona taatele: o le vevela, maʻi vevela, vaivai, manava manava, maʻi vevela, taʻavale.
- mai i le cardiovascular system: faailogaina o le paʻu o le toto, tiga o le pusa, e seasea ona maua - o le tachycardia, bradycardia, o le faʻaleagaina o faʻamaʻi o le fatu, le faʻaleagaina o le atrioventricular conduction, infarction myocardial, palpitations o le loto.
- Mai le fatugalemu o le tino: le gaogao o le mafaufau, fenumiai, paʻuʻese, moe, le mautonu o musele o vae ma laugutu, e seasea lava - faʻamaʻi mai le asthenic.
- Mai le siamatika: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, anemia (faʻaitiitia o hemoglobin, hematocrit, erythrocytopenia).
- Faailoga o le laboratory: hyperkalemia, hyponatremia, e seasea lava - faateleina le gaioiga o enzymes o le "ate", hyperbilirubinemia, maualuga o le urea ma le creatinine.
- Mai le faʻalavelave faʻalavelave: dyspnea, bronchospasm.
- Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: o le gutu malolo, anorexia, dyspepsia, suiga o le tofo, tiga o le manava, pancreatitis, lemonic hepatocellular poʻo le cholestatic, hepatitis.
- Mai le paʻu: urticaria, faʻateleina le sosolo, vevela, alopecia, faʻasolosolo.
- Mai le faʻaogaina o meaʻai: faʻaleagaina o le tino, oliguria, malosi, gasegase lapoa, urea, proteinuria, faʻaitiitia le malosi. Faʻasalaga Allergic: Angioedema o foliga, limas, laugutu, laulaufaiva, epiglottis ma / poʻo le larynx, faʻafefe o le paʻu, faʻamafanaina, fiva, faʻamaoniga o le antineclear antibody test, siitia le erythrocyte sedimentation rate (ESR), eosinophilia, leukocytosis. I mataupu e le masani ai, angioedema interstitial.
- Isi: faʻasolosolo, faʻasolosolo / gasegase, vasopitis.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Ole Lisinopril e faʻaitiitia ai le sosolo o le pata mai le tino ao togafitiga ma togafitiga. O le tausiga faapitoa e manaʻomia aʻo faʻaaogaina le vailaau faʻasaina: vailaʻau faʻasaina (spironolactone, triamteren, amiloride), potassium, sodium chloride substitutes o loʻo aofia ai le potassium (o le lamatiaga o le faatupuina o le hypermalemia e faʻalauteleina, aemaise lava i le faaletonu o le gaioiga), o lea e mafai ai ona faʻatalanoaina faʻatasi naʻo luga o se tali a le tagata lava ia le fomaʻi aoga ma le siakiina masani o le vevela potassium ma maualuga galuega.
E mafai ona faʻaoga faʻamatalaga:
- faʻatasi ai ma togafitiga: faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le faʻatonuina o se vailaʻau i se tagata maʻi e ave Lisinopril, i le avea ai o se tulafono, o se faʻaopoopoga faʻatoʻilaloina o aʻafiaga e tutupu - o le aʻafiaga o le faʻaititia o le totoga o le toto,
- faatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaʻi (faʻasoloʻaga faʻatele),
- faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (indomethacin, etc.), estrogens, faʻapea foi ma adrenostimulants - o se faʻaitiitia i le malosi o le alo o Lisinopril,
- faʻatasi ai ma le lithium (e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosaga o le lithium, o le mea lea, e tatau ona mataʻituina le leoleoina o le lithium),
- faʻatasi ai ma faʻamaʻi ma colestyramine - faʻaitiitia le faʻamago i le gastrointestinal tract. O le ava malosi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Contraindications:

Ole gasegase ile Lisinopril poʻo isi tagata inisiua ACE, talafaasolopito ole angioedema, e aofia ai le faʻaaogaina o le ACE, o le Quincke edema, i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua (le aoga ma le saogalemu e lei faavaeina).

Faʻasalaga: faʻafitauli ogaoga o le tino, faʻasalaga o le tino poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu faʻatasi ma le azotemia alualu i luma, le toe faʻavaivaia, le toe faʻailogaina, azotemia, hyperkalemia, siama o le gataifale, o le hyperperaphy obstructive cardiomyopathy, hyperaldrosis primer, e aofia ai le le atoatoa o le cerebrovascular), faamai o le fatu fatu, le atoatoa o le coronary, maʻi o le tino autoimmune O faʻamaʻi pipisi (aofia ai le scleroderma, suauu lupus erythematosus), faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi, meaʻai e faʻasaina le sodium: tulaga hypovolemic (e aofia ai le manava, vomiting), matua.
Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation. Talosaga: Lisinopril i le taimi o le maitaga ua solia. A oʻo ina maitaga le maitaga, e tatau ona taofia le fualaau faasaina i se taimi vave e mafai ai. O le taliaina o le atiata ACE i le II ma le III o le maitaga ua i ai se aafiaga leaga i le fetus (o le faaitiitia o le toto, o le le atoatoa, hyperkalemia, hypoplasia o le cranial, death intrauterine). E leai ni faʻamatalaga i aʻafiaga le lelei o le fualaau oona i le fetus pe a faʻaaogaina i le taimi o le uluaʻi masina muamua. Mo pepe faatoa fananau mai ma pepe laiti oe na maua le faʻaogaina o le intrauterine i le inisiua ACE, ua fautuaina e faia ma le faʻaeteete le mataituina i le taimi nei le iloa o le faʻaitiitia o le toto, oliguria, hyperkalemia.
O Lisinopril laasia le placenta. E leai ni faʻamatalaga i le ulu atu o le lisinopril i susu susu. Mo le vaitaimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona faalēaogāina susu.

Faʻasalaga

Faailoga (tupu pe a faia se tasi o le 50 mg poo le maualuga): o se toesega iloga i le toto, malosi le gutu, malolo, taofia o le urinary, constipation, popole, faateleina le le fiafia. Togafitiga: togafitiga faafomaʻi, togafitiga faʻafefe, puleaina o le toto, paleni eletise ma le faʻamautuina o le mulimuli.
Lisinopril e mafai ona aveesea mai le tino e ala i le tui.

Tulaga malologa:

5, 10 poʻo le 20 mg tablets. 10 pusa i vailaau paʻu o le polyvinyl chloride film ma le alumini pepa, 20 po o le 30 fuamoa i totonu o se apa tioata e leai se moli po o totonu o se polymer e mafai pe i totonu o se fagu polymer, O mea taʻitasi e mafai pe fagu, poʻo le 1, 2 poʻo le 3 faʻapipiʻi faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaaoga tuʻu i totonu o se atigipusa pepa.

Tuua Lau Faamatalaga