Faailoga o le maualalo o le suka toto i fafine

O lenei fomaʻi o lona uiga o le faʻaitiitia o le kulūkose i lalo ifo o le masani, lea e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino atoa o se tino atoa ma le faiai i faapitoa. O le aʻafiaga o le hypoglycemia ua tupu talu ai ona o taumafa eseese ma le le lelei o taumafa.

O le tulaga masani o le kulukose i le toto o se tagata soifua maloloina e sau mai le 3.8 i le 6.5 mmol / L. Afai e pa'ū lenei faailoga i le 3.3 pe oʻo foʻi i lalo ifo, faʻaleleia le hypoglycemia.

O se tulaga faʻaleaga lea e ono lamatia ai le ola o le tagata maʻi pe a le taofia. O le tele o taimi, o se paʻu mataʻutia o le kulukose e maua i tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo tuiina i latou lava i ni gaʻo maualuga o inisalini pe le mulimuli i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi.

Ae o le hypoglycemia o se tulaga lea e mafai ona tupu i tagata soifua maloloina atoatoa. O le le lava o le faʻaaogaina o le kulukose mai meaʻai, o le malosi o le malosi, faʻalavelave poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau e mafua ai lenei maʻi.

Soo se tasi na muamua feagai ma lenei tulaga e le sili ona manaia atonu e le vave ona malamalama i le uiga o le upu "hypoglycemia." O le a lenei mea? O le hypoglycemia e aofia ai upu e lua: "hypo (hypo)" - faʻaalia ai se faʻaitiitia ma le "glycemia (glycemia)" - le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E aliali mai o le tulaga lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto, o lona uiga, o le hypoglycemia e tutusa ma le maualalo o le kulukose i totonu o le toto. O le ICD-10 mo le hypoglycemia o le E 16.

I le eseesega, o le maualuga o le suka o le maualuga o le suka o le hyperglycemia, lea o le "hyper" o lona uiga o se mea e faigofie ona faateleina. O lona uiga, o lona uiga o le toto maualuga.

E iloa e tagata uma e aunoa ma aʻu o le tele o fualaau faasaina po o le faaseʻeina o meaai e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le "hypo". Ou te fia tautala e uiga i tulaga e le o ni tulaga masani e mafai ai e le hypoglycemia ona atiaʻe, o lona uiga. tulaga e te le o faamoemoe i ai.

Hypoglycemia: mafuaʻaga

O lenei tulaga, o se tulafono, e atiae ona o le tele o le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga, o le faagasologa masani o le liuaina o gaʻo i le kulūkose ua faʻalavelaveina. O le mea sili ona taatele, o le mea moni, o le maʻisuka. Ae o isi mafuaaga e iai foi se nofoaga e tatau ona i ai i togafitiga faafomaʻi. Seʻio tatou tilotilo atili i auiliiliga, oa isi tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia.

O le hypoglycemia (ua faaliliuina mai le Eleni anamua e pei o le "le o le suamalie o le toto") o se tulaga le tumau o le tino lea e maualalo ai le suka (glucose) i le toto (mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka - i lalo 3.3-3.5 mmol / l) .

Afai e le toe foi mai le suka toto i le taimi masani, o le faoa faamalosi o le tino, faʻavevesi, le iloa o le mafaufau, ma, mulimuli ane, e mafai ona tupu mai i le tino o le hypoglycemic coma ma le oti.

Atinaʻe Atinaʻe

Faailoga o le hypoglycemia eseese e fuafua i le ogaoga o le maʻi o le maʻi. E tolu laasaga: malamalama, ala ma mamafa.

I le hypoglycemia malu, o le maualuga o le suka e pa'ū ifo i lalo ifo o le 3.8 mmol / L. Atonu e ono iloa e se tagata le fiaai, pe, i se isi itu, naua, ua maalili, e mafai ona faateleina lona fatu.

O loʻo i ai se popolega e le mafaamatalaina, faʻaleagaina. O tagata soifua maloloina e seasea faʻafesoʻotaʻi nei faailoga muamua o le hypoglycemia saʻo ma le maualalo o le suka.

O lenei amio e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto.

Afai o lona maualuga e oʻo atu i le 2.8 mmol / l, e faʻaleleia ai le hypoglycemia. I lenei tulaga, o faʻamaoniga uma e faʻaleagaina: faʻaleagaina, atuatuvale, le mafaufau ma le mafaufau.

O le gasegase o le vaaiga o le mataʻutia, ma o lona ulu o loʻo viliina. Le malosi vaivai e atiina ae, faʻamaopoopoina o gaioiga atonu e faʻavaivaia.

Afai e le fesoasoani le taimi i le hypoglycemia faʻaleagaina, e alu i le vaega mulimuli. E le gata i lea, o le leaga e mafai ona vave tupu vave.

E masani lava i le 20-30 minute, o le hypoglycemia e oʻo atu i le tulaga sili ona ogaoga.

Hypoglycemia i tamaiti

  • Le lava o se paleni taumafa.
  • Faʻamalosi (silasila foi - pe faʻafefea ona faʻavaivaia).
  • Gaoioiga faaletino sili atu.
  • Le i ai o le maʻisuka.
  • Faamai o le tino.
  • Faʻalavelave faʻaleagaina i le lecine.
  • Laʻau maualuga maualuga o tino o le ketone.

Faailoga o le hypoglycemia i tamaiti o le: manogi o le acetone mai le gutu, paʻu paʻu, le lava le fiaʻai, ma le vomia. O le vomiting faifaipea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻavaʻa, leai se mafaufau, maualuga le vevela o le tino. I nisi tulaga, o le a fautuaina le faʻaaogaina o le pata ma le kulukose ma togafitiga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Afai o le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o se tamaititi e le fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi i totonu, pe a oʻo mai uluaʻi faailoga, e tatau ona e avatu ia te ia se mea suamalie (o se suka, se sipuni o le meli).

A uma ona faʻaitiitia le suka, e tatau ona faʻatuina meaai lelei ma le tele o fualaau faisua, fualaau 'aina, iʻa o le sami. E sili le lelei ona 'ai soo ma sina mea laʻititi ina ia aua le avega mamafa i totoga o totonu.

I le i ai o le leocine hypoglycemia, lea e le atoatoa ma o loʻo faʻaalia e le faʻaleagaina metabolic processes, o se auala sili atu ona ogaoga i togafitiga e manaʻomia. I lenei tulaga, e filifilia e le fomaʻi le taumafataga, talu ai o se faʻasalaga patino o le faʻaaogaina o meaʻai protein e talafeagai iinei (faʻaaogaina o fuamoa, iʻa, nati ma isi oloa).

O le tulaga o le hypoglycemia e matua leaga lava lona aafiaga i le atiina ae o le tamaititi. E le gata i lea, e lamatia ai le ola ona o le ogaoga o faalavelave faʻafuaseʻi.

Faailoga ma faailoga o le hypoglycemia

O se vaega o faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemia e ono ono eseese i le tele o gasegase. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi faʻamaoniga masani e mafai ona i ai e tusa lava po o le a le kenera ma le matutua o maʻi. Latou te manaʻomia le vaʻaia ma le totoa, talu ai latou te faʻafaigofie le faʻamaonia o le maʻi. "alt =" ">

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le suka e le masani ona foliga malie. O nisi taimi e ono i ai se paʻu mataʻutia pe a oʻo mai se coma i le afa itula. O le mea lea, e taua tele le iloa pe faʻafefea ona osofaʻia se osofaʻiga o le hypoglycemia ina ia maua se taimi e tuʻuina atu ai le fesoasoani. E tatau ona fai fua pe a oʻo mai faʻamaoniga nei:

  • vaivai faafuasei, vaivai,
  • ogaoga fiaai
  • taʻavale
  • vevela, tagi,
  • lima lulu
  • Tachycardia
  • lagona o le fefe
  • faalua vaaiga, lio i luma o mata,
  • fenumiai o le tautala ma le malamalama.

Afai e te le totoina le maualuga o le suka, ona oʻo mai ai lea o le le malamalama, paʻu ma le oti. O le mea lea, o le tagata gasegase, aʻo i ai pea o ia i se setete, e tatau ona ia 'ai se mea suamalie pe inu sina sua sua.

I le tulaga muamua, o le tagata e matau ma faitio le iloiloga o le tulaga, e mafai ona ola tutoatasi, vave ona pa'ū le suka i le toto. I le tulaga lona lua, atonu e mataala se tagata, ae na te le malamalama i le mea oi ai o ia, e le mafai ona iloiloina le matuia o lona tulaga, ma mafai ona fesoasoani ia te ia lava. O lenei tulaga ua taua o le popoto. O le hypoglycemic coma e taua foi o le hypoglycemia matautia.

Faailoga o le suka maualalo e le eseese e faalagolago ile mafuaʻaga. O le mea lea, o le fuaiupu lea e talafeagai mo tagata uma e maua i le hypoglycemia.

Faailoga o le toto maualuga o le toto i fafine: mafuaʻaga ma faailoga

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻaitiitia le suka o le toto o se mea e masani ona maua i tamaitai i le matutua ma le matua. O le toto o se tino taua o le tino, e tele ana galuega. O le toto e tatau ona mataʻituina pea.

Afai e maua e tamaitai se tele o le toto paʻepaʻe poʻo le protein, o le a faʻaalia ai le faʻaalia o nisi faamaʻi. O se tasi o faailo sili ona taua o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le suka e aliali i totonu o le toto ma meaai.

Laititi o suka suka e afaina ai le faiʻai i le mea muamua. E le maua e lenei tino le fafagaina tatau, vave vave ona vaivai. A mavae sina taimi, e vaivai le fafine ma isi aʻafiaga ogaoga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

I vailaau faʻasoifua, o le anapogi pei o le toto maualuga o le 3.3 - 5.5 mmol / l e talia. O le maʻisuka o se tulaga lea e sili atu ai le maualuga o le kulukose i le 6.7 mmol / L.

O le kulukose o le toto maualalo e mafai ona matauina e le gata i le maʻisuka. E mafai foʻi ona faʻaalia uiga o tamaiti ma tagata matutua soifua maloloina. I nei tulaga, e lua ituaiga o hypoglycemia:

  • i luga o se manava gaogao (e le 'aina e se tagata 8 itula pe sili atu),
  • tali atu i le hypoglycemia (2-4 itula i le maeʻa).

O le toto maualalo e mafai ona tupu ona o:

  1. le lelei le taumafa ma le tele o taumafataga,
  2. gaioiga faaletino pe a 'aʻai ma sina vaega o kalori,
  3. le faʻaaogaina o falaoamata ma meaʻai suamalie,
  4. ulaula ma inu ava malosi,
  5. fomaʻi pancreatic.

O le hypoglycemia e mafai ona aliali i luga o se manava gaogao ona o:

  • ave ni fualaau faapitoa
  • umi le anapogi, le lelei o meaai, poʻo le faʻamalaina,
  • meaai fagu
  • malfunctions o le pancreas ma le ate,
  • nisi o ituaiga o maʻi mama,
  • afaina
  • tino i le inisalini,
  • muaʻi maʻisuka
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • vave maʻitaga
  • malosi malosi faaletino,
  • gasegase gaioiga,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • le le lelei o nisi o hormones,
  • tali i le acetylsalicylic acid i tamaiti,
  • maʻi e faʻaosofia ai le taumafaina o le suka,
  • aveina o peta blockers faatasi ai ma le malosi malosi faaletino.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo i tamaitai

O le suka maualalo o le toto, o lona uiga i tamaitai, na suʻesuʻeina e fomaʻi mo le tele o tausaga. I le taimi nei, o uiga taua o le maualalo o le suka ua lauiloa:

  1. soona inu tele
  2. pallo o le paʻu,
  3. gatete
  4. musika momomo
  5. popole ma le osofaʻiga
  6. Tachycardia
  7. maualuga le toto maualuga.
  8. mydriasis

I fafine, o le toto maualalo maualalo e faʻaalia ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa:

  • vaivaiga lautele o le tino,
  • taoto ma vili
  • le manino le lagona o le fiaaai.
  1. vevela ma tiga tiga,
  2. faʻanoanoa
  3. mafaufau le lelei ma le amnesia,
  4. tulaga faʻapitoa ma faʻalauiloaina o le neurological symptoms,
  5. i nisi tulaga, o se faaitiitiga o le le lava.

Ona o le faʻaitiitia o le suka toto, diplopia ma paresthesia o loʻo matauina i nisi tulaga.

I nisi o tulaga, o le auga e agamalu, e le lagona e tagata le le lavava ma faʻamatalaina o latou tulaga ma le malosi o le olaga. I nei tulaga, o le moe i aso malolo e mafai ona avea ma se faailoga o togafitiga.

O ia faailoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tamaitai e tele lava ina matauina. O faʻamaoniga e mafai ona taʻitasi. Afai ei ai uma faʻailoga, ma e toe faia i aso uma, e aoga le asiasi vave atu i se fomaʻi.

O le a ia faʻatonuina suʻesuʻega, faailoa mai se faʻamaoniga masani a le tagata lava ia o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻe atili o togafitiga.

O loʻo i ai nei le tele o auala e fua ai le suka o le toto. A maua e se tagata ia faʻaʻailoga o loʻo lisi atu i luga, e tatau ona e siaki lau faitauga kulukose. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le suʻega mo se manava gaogao, ma le suʻega pe a uma le faʻaofiina o le kulukose.

O le isi suʻega aloaʻia o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I totonu o le suʻesuʻega, ia maua ni nai kulimi o le kulukose, lea e faʻamaʻapeʻa i le vai. A maeʻa ni nai itula, e tatau i le suʻega faufautua ona ave le toto.

O le iuga lelei e mafai ona maua e ala i le faia o ni suʻesuʻega se lua i le taimi e tasi. Aʻo leʻi amataina le suʻega, e tatau i se tagata ona tausisi i nisi o meaʻai. E faasaina le ulaula, inupia le ava malosi ma 'ai meaai falai.

O le toto sampling e faia i luga o se manava gaogao i le taeao, pe a mavae ni nai minute ua tuʻuina atu i se tagata se vaifofo o le kulukose. A maeʻa ni nai itula, ona fai lea o se suʻega toto lona lua.

Afai e matauina ua amata ona pa'ū le suka, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

E le mafai ona le amanaia faailoga o le maualalo o le toto i le fafine. E taua le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi e tatau ona ia fuafuaina vaega o se meaʻai faapitoa. O le togafiti masani o le tulaga sili lea mo le foia o le faafitauli.

Afai o le mafuaaga mo le faʻaitiitia o le suka suka o le iai lea o le maʻisuka, o le togafitiga o lenei maʻi e tatau ona amata e ala i le fetuunaʻi o le masani masani o le olaga. E taua tele le fuatia o fua o le suka ma 'ai naʻo meaai e faʻatagaina i le faʻamaʻi.

Togafitiga e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona lea e aofia ai le kulukose. A i ai se tagata i se vailaʻau o le hypoglycemic, e tatau ona vave valaau loa se 'au taʻavale a le falemaʻi. I le tele o tulaga, o le faʻaofiina o vailaʻau e faʻamaonia ai le gaosiga o le inisalini e faʻaalia.

O le suka maualalo e mafai foi ona mafua mai i le tino o le paʻu. I lenei tulaga, ua faatonuina e le fomai se taotoga e aveese le tumutumu. Afai e leaga le tumo, ona maua ai lea o se tala lelei i le taotoga, ma o le tagata o le a foia le faafitauli.

Soʻo se vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. Na o ia na te filifilia le tupe talafeagai ma faatonuina le togafiti togafitiga.

Faʻatasi ai ma se faʻaititia o le maualuga o suka, e le mafai ona e mafaufau loloto ia te oe lava.

Afai ei ai se tulaga maualalo o le kulukose, o le endocrinologist o le a faatonuina se taumafa a le tagata lava ia, ma mafaufau i le ogaoga o le tulaga, o le i ai o le maʻisuka o se ituaiga eseese ma le tulaga oi ai nei o le tagata.

E talafeagai le faʻaleleia o le taumafa o gaʻo vailaʻau faʻasaina, e faʻaaoga ai:

  1. fualaau faisua
  2. palu pasi o le saito,
  3. falaoa atoa o le falaoa.

E tatau ona tuuese le ava malosi, semolina, tao, gaʻo gaʻo ma ituaiga uma o meaola manu mai le meaʻai. E le o fautuaina foi le 'ai o le sinapi, pepa, mea manogi ma meaʻai ulaula. E taua le faʻaitiitia o le aofaʻi o le meli, suamalie, suamalie ma kuki.

E taua le 'aiina o vaega ma vaevaega, e oo i le lima taimi i le aso. Manatua le taua o meaʻai protein e iai sina gaʻo. E tatau ona e 'ai atili meaʻai ma le tele o fiva, e faʻagesegeseina ai le faʻaogaina o le kulukose. O filifiliga pito sili ona lelei, o le sana, sana ma le palu lauti.

E tatau ona aofia ai fualaau fou ma mamago i le lisi, ae i ai le maualalo o le suka.

E manaʻomia lou filifilia o meaʻai maualalo-gaʻo e mauʻoa i le popo:

Faʻatapulaʻa le taumafaina o kalaini, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka. O le inu i le kesi e tatau ona suia i le vai oona e aunoa ma le kesi.

E mafai ona e mauaina le polotini e manaʻomia e le tino mai fatu ma meaʻai susu.

Fua mo faʻamaoniga o le maualalo o le toto suka

Afai e maua ni faailoga o le le lava o le kulukose i totonu o le toto, ae o le mafuaaga e le o iloa, e tele ni fautuaga.

Muamua lava, e tatau ona e 'ai lelei, e faʻaaoga ai oloa ma gaʻo. E le mafai ona e faʻaleagaina le suamalie, aua o le a muamua ona oʻo atu i se faʻaopoopoga o le kulukose, ona oʻo ai lea i le paʻu mata.

E mafai ona e faʻaaogaina se masini faapitoa - o se glucometene eletise, lea o le a mafai ai fuaina i aso taitasi o le toto suka.

E taua le manatuaina e na o se fomai agavaa e mafai ona ia fuafuaina mafuaʻaga o le togafitiga ma faʻataʻitaʻi le taʻiala tau togafitiga saʻo e faʻatatau i uiga taʻitasi o le fafine.

O le hypoglycemia e mafai ona togafitia faʻafaigofie pe afai o le valaau i le fomaʻi e fetaui lelei, ma o faʻataʻitaʻiga faafomaʻi uma e mulimuli saʻo. Afai e le amanaʻia e se tasi ia tulafono o togafitiga, o lona uiga o le le lava o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai i le tino ma le faʻalavelave ogaoga.

O faʻafitauli o le hypoglycemia i fafine e lamatia ai le le amanaiaina poʻo le togafitia o latou lava tulaga.

O le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa i uiga ma togafitiga o le hypoglycemia.

O fomai e masani lava o le maualalo o le toto suka e ala i le hypoglycemia, o se faailoga faʻaleagaina ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto i lalo ifo o tulaga taliaina. O lenei tulaga e afua mai i le tele o itu, e mafua ai le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic ma tulaga eseese / faafitauli le lelei.

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasalaga faʻaleagaina, ma i nisi tulaga e mafua ai le coma (o se tulaga lamatia i le va o le ola ma le oti, e mafua mai i le leiloa o le mafaufau, o le faʻavaivaia tele poʻo le leai o se faʻafoʻi atu i lagona ita). E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia e aofia ai:

  1. Faʻalavelave faʻapitoa - ootia, afaina tele, palloruli o le paʻu, mataʻutia, lagona o le muscle, faʻalavelave ma le popole, atuatuvale ma le osofaʻiga, tachycardia ma le maualuga o le toto.
  2. Faʻamatalaga le mautonu - vaivaiga lautele o le tino, taoto ma le vomiting, lagona le mautonu o le fiaai.
  3. Faʻaaliga Neuroglycopenic - faʻavavevave ma le tiga o le ulu tigaina o le agavaʻa faʻaleagaina, faʻalavelave faʻapitoa ma le manava, faʻaleaogaina ma le faʻanoanoa, le iloa lelei o le amnesia, faʻaleleia o le neurological symptoms, faʻamatalaga o faʻamatalaga muamua, o nisi taimi e le talafeagai ai amio. O le mea e masani ai, paresthesia ma diplopia e matauina.

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka. Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o tausisia tele, ma o le solia o le rhythms o le pipadia e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini o le insulin e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le glucose nai lo le mea e tatau ai.

O le toʻatele o tagata e inu i le ava e oʻo foʻi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o aʻafiaga o le ethanol, lea e maua ai le faʻateleina o le faʻaogaina o faleoloa o le kulukose, ma o le mea lea, o le faʻasaina o lona genesis. E taua le mataʻituina o le maualuga o le suka i le aso atoa, talu ai o le hypoglycemia e le itiiti ifo le lamatia nai lo le hyperglycemia: e mafua ai foi le afa, e ui lava e itiiti le lamatiaga mo le tino.

I tamaiti, o le hypoglycemia e mafua ona o le maualalo o calorie nutrition ma gaʻo tetele i le va o taumafataga e uiga i le maualuga o le tino ma le malosi o le mafaufau. O le faʻatulagaga o le aso ma le le lava o le moe o loʻo saofagā foi.

E sili atu i le tele o taimi o tamaiti o loʻo i ai se faʻaoga faʻapitoa o le hypoglycemia faaleaiga, lea e iloa ma faʻaalia i se tamaitiiti ei lalo ifo o le lua tausaga. O le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le maualuga o le lagona o le tino i le lecine i le leai se totogi. E avea o se faʻalavelave mo le faʻalauteleina o le faʻasiga o le insulin masani ma poloka poloka gluconeogenesis i le ate.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o se faailoga e iloa i pepe ua leva ma le maalili, mafatiaga o le manava ma le asphyxia i le taimi o le fanau mai. E faʻaalia lava ia i itula muamua o le olaga. O se isi faʻafitauli lamatia o se tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le suka. I lenei tulaga, o togafitiga faanatinati vave ma le faʻaofiina o le kulukose, glucagon ma le hydrocortisone i totonu o le tino e tatau.

O aʻafiaga ono maua mai o le toto maualalo maualalo

I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela. E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina ai o le tino, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

Togafitiga e faavae ile togafitiga ole togafitiga ole maʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi ole hypoglycemia.

  1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.
  2. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  3. Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.
  4. I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  5. Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.

Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

  1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
  2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute. Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
  3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
  4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

O le lisi o auala puipuia mo le taofia o se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto e aofia ai se taumafataga ma meaʻai faʻasolosolo ma aso masani, ma le faʻasaʻoina o togafitiga o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e ave le televavitamins faigata ma le maliliega o le masini i totonu, le teena o le ava malosi ma le ulaula tapaa, galue malosi faaletino, faapea foi le masani i tagata uma o le aiga ma se faafitauli talafeagai ma le aoaoina oi latou i tulaga talafeagai i le tulaga o se faafuasei ona faaalia se faailoga.

I le maualalo o le toto toto, o le endocrinologist o loo faatonuina ai se taumafa a le tagata lava ia mo oe, i le amanaia o le ogaoga o le faafitauli, le i ai o le maʻisuka o se ituaiga faapitoa, faapea foi ma le tulaga o le tino.

  1. Faʻateleina lau faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e ala i le 'aina o fualaʻau, paluga o le saito, ma falaoa atoa o le falaoa.
  2. Faʻateʻaina atoa le ava malosi, semolina, pasta mai ituaiga o le susu, paluga, gaʻo gaʻo ma malosi, ituaiga uma o meaʻai ma gaʻo meaʻai, mea manogi, mea manogi ulaula, pepa ma le sinapi.
  3. Taumafa suamalie, kuki, le meli ma le sua tele.
  4. Taumafa vaega, i ni vaega laiti, aua neʻi galo le 'ai o meaʻai fuatini ma sina gaʻo.
  5. Taulai atu i mea taumafa e maualuga i le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaitiitia o le suka mai i mea gaʻo. O filifiliga aupito sili ona lelei o le sana, peʻa, leketi pateta.
  6. Ia mautinoa e aofia ai i fualaau o fualaau 'aina, e faʻamafana ma faʻamago, pe i totonu o lau lava suavai, e aofia ai le maualuga o le suka.
  7. Filifili sela punaoa o le protein - iʻa, pi, moa po o le lapiti.
  8. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o kalaine i le tele e mafai ai, lea i le tele o mea e faʻaleagaina ai le faagasologa o le atinaʻe o le hypoglycemia.
  9. Sui mea inu faʻamaʻavale ma minerale e aunoa ma le gas.
  10. E mafai ona e maua le polotini e te manaʻomia mo le tino mai isi oloa - fatu, meaʻai susu susu.
  1. O le ai ai ni a matou fuamoa e lua ua kuka ma tea ua le tofoina faatasi ma sina fasi falaoa atoa.
  2. E i ai se meaʻai ma se ipu susu poo se tasi o fualaau e le o faʻasalaina o le tele ole laʻau.
  3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le susu i luga o le paluga o aano o manu ma salati fualaʻau. Faʻaopoopoga - o se vaega o iʻa feʻaveaʻi ma lauti.
  4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fualaau aina suamalie. O le isi mea e fai o le 50 kalama o pala.
  5. O le taumafataga o le Dinner na moa le moa po o le lapiti o le lapisi faatasi ai ma se apa meaʻai fualaau. I le avea ai ma sui o le lauti ma le kofe, e mafai ona e faʻaaogaina le chicory.
  6. Lua itula ao lei moe - o se ipu malamalama o le 1 pasene lefir.

Mataʻitu lau mea taumafa, 'ai le mea saʻo, mataʻituina le masani i aso taʻitasi ma i le tele o tulaga e mafai ona e faʻaumatia le hypoglycemia e aunoa ma fualaau faʻasaina!

Muamua faailoga ma togafitiga mo le hypoglycemia

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le tele o metotia:

  1. Faʻafofoga tautala o le free-form dextrose monosaccharide.
  2. Glucose oona.
  3. Fesoʻotaʻiga faʻapitoa o le glucagon.
  4. Faʻaaloalo i se taumafataga e maua ai mea taumafa vaevaeina, aofia ai i le taumafataga o mea taumafa e maua i le fiber ma e le aofia ai i vaega o mea taumafa e aofia ai leucine, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻo.
  5. Ole faʻaaogaina o mea taumafa e maualalo i se mea faigofie ma le "faʻagesegese" o vailaʻau faʻamalosi - o le mea muamua e vave faia, aʻo faʻamautuina e le mulimuli le iuga (keke mamago, falaoa).
  6. Faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻatulagaina masani masani ma aso taʻitasi.

O le a le lamatiaga o le maualalo o le toto i le taimi o maitaga?

O le hypoglycemia e afaina ai le fetus, e faaitiitia ai le aofai o le kulukose e ulu atu i le pepe e leʻi fanau mai i le placenta, lea e aʻafia ai lona atinaʻe. E le gata i lea, o le le lava o le toto suka e mafai ona mafua ai le fanau mai vave ma faateleina ai le ono tulai mai o se faʻanoanoa.

Faʻaauau le mataʻituina o le kulukose i le taimi o le maitaga, aemaise lava pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka po o mea masani o le faafitauli e aliali mai - o le momoe, o le soona vevela, o le gatete i pito, o le lagona faifai pea o le fiaai, ma isi.

O le filifiliga "faʻafuaseʻi" mo le vave faʻaitiitia o le hypoglycemia i se mea laititi po o le tikeri, o le tasi lea o taimi e faʻaaogaina ai gaʻo meaʻai ("fast") (suamalie, suamalie ma suka.). Ae ui i lea, i soʻo se tulaga, logo lau fomaʻi e uiga i le faafitauli, a maeʻa o le a ia faatonuina oe i le suʻega toto ma faʻamaonia le togafiti talafeagai.

O le a se mea e mafua ai le maualalo o le toto o le toto i se pepe fou?

O le tele o taimi, o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai i itula muamua o lona soifua ona mafua mai lea i le tele o itu le lelei - o le asphyxia i le taimi o le fanau mai, loloto poʻo le faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave faʻafuaseʻi. O nisi faʻafitauli lamatia e sau mai se tina e maua i le maʻisuka ma faʻaauau ona faʻaaogaina fualaau suka.

O lenei faafitauli e manaʻomia ona fofo vave: o le tele o taimi e faʻanofoina le pepe fou i le potu maʻi tigaina, o le kulukose e tui i totonu o le tino (i totonu o le tino). I le maualalo o le tulaga lelei, o le pulega o le glucagon ma le hydrocortisone e faʻataʻitaʻiina seia oʻo ina faʻamautuina le maualuga o le toto toto.

O a faailoga autu o le maualalo o le toto suka?

I le hypoglycemia, o le maʻi e tele ona aʻafiaga leaga. Le sili ona taʻutaʻua oi latou:

  1. Paga o le ulu tiga ma le vevela.
  2. Faʻanoanoa, mafaufau le mama, amnesia.
  3. Diplopia ma paresthesia.
  4. Tele faʻafitauli o le fatuga tutotonu o le cardiovascular system (tele taimi o faʻataʻaiga).
  5. Faʻafitauli o le respiratory.
  6. Tele vaivaiga o le tino atoa, taoto ma le vomiting.
  7. Lagonaina o le fiaaai.
  8. Sulu malosi, pallor o le paʻu, fatugaʻo maso.
  9. Tremor, mydriasis.
  10. O le atuatuvale, ita, osofaiga.

Afai ua e faailoaina o nisi o faailoga o loʻo i luga ia oe lava - ia suʻe suʻega pe fua le maualuga o le suka o le toto i le glucometer.

Suʻu toto maualalo, poʻo le hypoglycemia: faʻaʻailoga i fafine, fesoasoani muamua ma togafitiga o meaʻai

O le vailaʻau faʻasolo o le toto e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le paleni o le faʻasalaga a se fafine.

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto i totonu o fafine atonu e mafua mai i suiga o tausaga, maitaga, ma le faʻavaivaia malosi faʻaletino. Suesuega Laboratory mo le vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau o le a fesoasoani i le maualalo o le suka toto i fafine i se taimi talafeagai.ads-pc-2

Glucose o se pusa malosi mo siaki, o lea la o lona le lava o lona aoga e aafia uma ai fausaga o le tino.

Muamua lava, o le suka e tatau mo le faiʻai, o le tagata autu o le kulukose.

O suʻesuʻega o meaola o le a fesoasoani e iloa ai le ituaiga o hypoglycemia, faʻaalia le tikeri o le glucose reduction.ads-mob-1

O le hypoglycemia moni e faamauina i vaega o suka i lalo ifo o le 3.3 mmol / L, atonu o se taunuuga puupuu o le aafiaga o mea leaga. O le hypoglycemia sese o loo faʻaalia i le vave faʻaitiitia o le kulukose. Ua maua i le suega o le toleniga o le glucose, pe a fuaina le maualuga o le suka mo le 2 itula i le afa itula.

A maua le maualalo o le suka toto, o faʻamaoniga i fafine e mafai ona vaʻaia e faailoga mai fafo. O le vevela i le taeao, le le fiafia, tiga o le ulu, palloruli o le paʻu, o le mea sili ona mataʻutia o le maualalo o le toto toto i fafine. O le matelaina o le malosi o siama e faʻafetaui i meaai paleni, faʻamalositino faaletino, o le paleni o pulega o galuega ma le malologa.

O aʻafiaga autu o le maualalo o le toto toto i fafine:

  • faʻaaliga faʻapitoa: tiga o le ulu e eseese tulaga, leai se lagona o le faamalieina e tusa lava pe a uma ona 'ai, popole ma le ita,
  • vailaʻau o le vegetative: tachycardia moni, lala o le gatete, pulsation, e faailoa ai le felauaiga o le toto e ala i le tino. O le oso oso i le glucose i lalo e tau atu ai i le arrhythmia, o se palio malosi, vave le manava. O le suauu mama e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal, lea e oʻo atu ai i le fiaai, faʻanoanoa i totonu o le manava,
  • mai le faʻamaʻi: muaʻi faʻasalaga, faʻavalea o le malamalama, pulsation i totonu o vaa (tuʻituʻi o le ulu). O le malosi o le hypoglycemia e mafua ai le vavaeeseina o nisi o vaega o le faiʻai, lea o le a afaina mulimuli ane ai le leai o se lagona. Masalo o le amataina o le coma glycemic i le maualuga o le sugar 2.7-2.3 mmol / l (fuafuaina e le glucometer). Malosiaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina o le mafaufau i le mafaufau pe a maeʻa,
  • gasegase ua faʻalavelaveina, o palatini ma gaʻo e le lelei le faʻapipiʻi, e manaʻomia e le tino ni meaʻai maualuga-gaʻo. O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto i fafine e mafua ai lagona o le fiaʻai, lea e oʻo atu ai i le maua o se tupe mama.

O faʻamaumauga maualalo maualalo e faʻamaonia e le gata i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, ae faʻaalia ai foi le le lelei o le pancreas, slanderland, ma gonads.

Mafuaaga o le maualalo o le suka i le toto, i le amanaʻia o le faʻaleagaina o le toto i totoga o le tino:

  • afaina o le ate (o le mafuaʻaga o le maualalo o le toto i totonu o fafine, e mafua ai le le afaina o le gaosia o hormones),
  • afaina o meaʻai (e leai ni mea inu gaʻo)
  • le mautonu le faʻavaivaia o faʻafitauli faaletino ma faalemafaufau (ua maeʻa faʻamalosi o latou malosi),
  • togafitiga o fatugaʻo (e leai se fesuiaiga o le kulukose e gaʻo),
  • leai o ni meaʻai i le taumafataga (i le taimi o se taumafataga ole gaʻo) -o le tele o fualaau suamalie e maua ai le maualuga o le suka,
  • tele o le taumafa ava malosi, ethanol poloka poloka o kulukose i le ate,
  • endocrinopathies (hyperinsulinism, le lava o hormones hyperglycemic: tuputupu aʻe, glucagon, glucocorticoids, catecholamines),
  • malulu ma le tiga o le neoplasms o le pancreas, e faʻaosofia ai le faʻaosoosoina o le inisalini.

O le le tausia o le maʻitaga o le maʻitaga ma le umi o malologa e mafua ai ona matelaina le fiaai, ma, o le iʻuga, o le leaga o le soifua lelei, faʻaitiitia o le toto, ma le leai o se malamalama.

O suʻesuʻega ile suʻesuʻega o le a faʻaalia ai le maualalo o le toto toto i fafine o loʻo galulue i le gaosiga e manaʻomia ai le malosi o le tino.

Pe a lesitala i totonu o le falemai, o fafine ua maitaga ua tuʻuina atu se tusi pasi mai tuusaʻo ma faʻafitauli faigata.

Faʻaitiitia le suka i fafine e matauina i le faʻaleagaina o mea faʻamaoni: maitaga sese, taotoga faʻataʻavale, moa, gasegase gynecology. O le tele naua o le gasegase e mafua ai le le atoatoa o meaola e mafua ai le osofaia o le hypoglycemia.

E mafai ona faateleina le kulukose e ala i le fetuunaiga o gaoioiga faaletino, meaʻai. Afai e lei mou atu faailoga o le hypoglycemia, ona fai lea o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega ma se asiasiga i tagata poto faapitoa faapitoa o le a fesoasoani e fuafua le mafuaʻaga o le le atoatoa i le vailaʻau o le toto.ads-mob-2

O le faʻaitiitia o le pa'ū i le maualuga o le suka e mafua ai se coma hypoglycemic, lea e poloka ai le faiʻai. Ole fesoasoani taimi ole a aʻafia ai taunuuga e le mafai ona faʻafanoina mo le faʻaogaina o le tino: stroke, aphasia, epilepsy, encephalopathy, cerebral edema. Mo le insulin-e faalagolago ma tagata e iai togafitiga o le kulukose, e taua le tuuina atu o le fesoasoani i le 10-15 minute muamua aʻo le i ai se coma.

O tagata maʻi e maua mai i le hypoglycemia e fautuaina e ave se puna o le suka gaogao: sugary drinks, caramel, se fasi suka suka, sukalati. Afai o le osofaiga faatoa amata, ona mafai loa lea ona e taofi ia te oe lava le mea suamalie.

Faʻatasi ai ma se tulaga mataʻutia e pei o le suka maualalo, o faʻamaoniga i fafine e mafai ona iloa e ala i faaaliga mai fafo: o foliga paʻu, susu o le paʻu, tachycardia ma le faateleina o pulupili.

Fesoasoani e tatau ona tuʻuina vave ao lei oʻo mai le falemaʻi. Ole tagata maʻi ole a le mafai ona ia faia se faaiuga tutoatasi ole auala o se coma ona o se tulaga faʻalavelave po o nisi mea faʻaleaga.

Low sugar timing care algorithm:

  1. ia maua se nofoaga talafeagai: o se tulaga faʻataʻitaʻi ma se ulu maualuga,
  2. i se tulaga malamalama, faatasi ai ma le faʻamaloloina o galuega tauave, ia inu se vaiinu suamalie pe tuu le suka i lalo o le laulaufaiva (e faigofie ona faʻaoga tasi le sapalai faʻaaoga). O le vai e vave ona ulufale i le toto, siitia le faʻamasinoga o le kulukose, lea e le mafai ona faia i le caramel poʻo le sipuni matamata,
  3. mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo i ai i le tagata gasegase le glucagon, e faia i se mea faʻapitoa poʻo le le faʻamalosi tasi i le taimi e tasi, e le silia le 1ml. O le faapaleniina vave o le tuufaatasiga o siama o le toto o le a puipuia ai le le mafaagaloina o aafiaga i luga ole faiai,
  4. valaau vave i se falemaʻi mo falemaʻi.

O le suʻeina o le hypoglycemia i se taimi vave e faʻasaʻoina e ala i meaʻai. O le lisi e filifilia e faʻaaogaina ai le gaosiga o le gaʻo.

Meaʻai ma le fiber digesting (fualaau faisua, cereals, legumes, fualaau aina, fatu, pasta o ituaiga eseese) e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini.

O meaʻai faʻasaʻo ma mea manogi mama e le aofia, e manaʻomia ona taofi le osofaʻiga ma e le o faʻamoemoe mo le faʻaaogaina i aso uma.

E le mafai ona vavaeeseina ma le tumau mea taumafa gaʻo mai le taumafataga, faapea foi ma lona tulaga agavaa. Suga (e aofia ai le natiaina), oloa gaosi mea fale gaosiga e faʻaosoina ai le oso i le kulūkose, lea o le a mafua ai le paʻu tele i le suka.

Uiga atoatoa o le hypoglycemia i le vitio:

Faʻaaloalo uiga i le soifua mālōlōina, faʻatalosagaina vave o suʻega faafomaʻi ma suʻesuʻega faafomaʻi o le a mafai ai ona aloese mai aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia. O le kulukose o le toto maualalo i fafine mo se taimi umi e oʻo atu ai i le togafitiga o isi tino. Faʻaleagaina o le myocardial, faʻapipiʻi i totonu o totoga o loʻo i totonu ma luga o le tagata toeititi e matauina. O le uluaʻi laasaga o le hypoglycemia e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi, endocrinologist, ma le diabetologist.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. C. Kilo, J. Williamson "O le a le maʻisuka? Faʻamatalaga ma fautuaga. " M, Mir, 1993

  2. Ametov A., Kasatkina E., Franz M. ma isi. Auala e aʻoaʻo e ola ai i le maʻisuka. Moscow, Interpraks Publishing House, 1991, 112 itulau, faasalalauga faaopoopo o le 200,000 kopi.

  3. Pervushina, E.V. Maʻisuka ma lona puipuiga. Endocrine system / E.V. Pervushina. - M .: Amphora, 2013 .-- 913 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Suʻu toto maualalo - mafuaʻaga ma aʻafiaga

O le mamanu o togafitiga o le atinaeina o le hypoglycemia o le faatelevaveina o le faʻaaogaina o le kulukose e masini, o le tele o inisalini ma le le lava o le faʻaaogaina o le kulukose mai meaʻai. Ina ia malamalama i mafuaaga e mafua ai ona totogo le suka toto, e tatau ona malamalama le manatu o le metabolist glucose.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e manaʻomia ai le galue masani o le pancreas, faʻasaʻo le inisalini. O le taua taua o le inisalini o loʻo taoto i lona gafatia e faʻaauau ai aʻafiaga cytoplasmic o sela e nafa ma le felauaiga o kulukose.

O le mea lea, o le setete o le hyperinsulism (faateleina le maualuga o le hormone) e aafia tuusaʻo ai le maualuga o suga i totonu ole tino ma masini.

E lua ituaiga o hyperinsulism: exo (fafo) ma mea faʻaoʻo (totonu).

O le mafuaʻaga o faʻalavelave e sili atu le pulea o le hormone i taimi o inisalini (inumaga faʻamaonia (incorrect) o iunite falaoa ma le le lava o le taumafa o gaʻo mai meaai i taimi o iniseti inisua).

Faatasi ai ma mafuaʻaga, e vavae ese le inisalini - o le tumutumu o le pancreas, e masani lava o se mea mama, lea e amata ona maua ai le hormone ma le le mautonu. I lenei tulaga, o le inisalini faasee e le o noatia i soʻo se faiga faʻale-tino. Aveesea o le neoplasm e taʻitaʻi atu ai i le toe faaleleia atoatoa o le maʻi, ma o le togafitia o se maʻi vevela tele e faalagolago i lona tulaga ma le i ai o metastases.

O le suka maualalo o le toto e faʻatasi ma tumutumu tetele o soʻo se faʻafanua, lea e faʻaaoga lelei ai. E le gata i lea, o nisi neoplasms leaga (gaʻo-fuamoa) e mafai ona faʻapipiʻi mea e pei o le inisalini ma faʻaititia foi le aofaiga o suga faigofie.

O le tele o maliu ma le coma hypoglycemic e matua itiiti lava nai lo le maʻisuka. Ae peitai, o le le lava o le suka o le toto e mafai foi ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina - faʻafitauli o le cerebral, faʻamaʻi o le tachyarrhythmias, o le maualuga o le toto maualuga, o le gasegase o le gasegase, o le hypoglycemic coma, etc.

Hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

I aso muamua o le olaga, e mafai ai e se tamaititi ona atiaʻe le hypoglycemia faʻaleagaina. E masani lava ona taatele i tamaiti laiti, e faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o togafitiga o le manava ma le maalili. Afai e maua le tina o le tamaititi i le maʻisuka, ona oʻo lea i le 6 itula muamua o le olaga, e mafai e lana pepe fou ona oʻo i le maualuga o kulukose.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e mafai ona tupu ma le le lava o susu.

Taua: o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati ma togafitiga, tusa lava po o le a le mamafa.

I le avea ai ma tulafono, o le togafitiga e aofia ai iniseti matautia o le 40% kulukose, ma i le leai o ni uiga lelei pe a toe foʻi atu le faitioga i mea masani, o hormones (hydrocortisone and glucagon) e faʻatautaia faʻapitoa.

Aisea e pau ai le suka toto i se tagata maloloina?

O faailoga o le maualalo o le toto suka o loʻo matauina i tagata soifua maloloina i le tulaga o gaioiga faaletino o le maualuga. O le faʻapipiʻiina o taʻaloga ma le anapogi po o meaʻai faʻatapulaʻa e taʻitaʻia ai foi i se paʻu mataʻutia o le faʻaʻailoga.

O le suka maualalo o le toto i tamaitai e faamaumauina i le taimi o tamaʻitaʻi.

O le malosi o le hypoglycemia e mafai foi ona tupu i le ava malosi. O le faʻaaogaina o ava e aofia ai le ava e mafua ai le faʻaaogaina malosi o le malosi e manaʻomia mo le galuega o enzymes e faʻamavae ai le ethanol. I le tele o tulaga, o le hypoglycemia o le ava e tupu i tagata e maua i le ava malosi. Ae ui i lea, o le atinaʻeina o le hypoglycemia le tumau i tagata e inu ava malosi i nisi taimi, aemaise lava i luga o se manava gaogao, e le o aofia ai.

Toto masani ai toto i fafine

O le maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona faʻatagaina mo se fafine o:

  • mo le toto vevela - 6.2 mmol / l,
  • ma mo le toto capillary, 5.6 mmol / L.

Mo tagata, o le taua o le faitioga mo le vevesi ma le toto maualuga e faateleina i le 6.5 ma le 5.5 mmol / l, i le faasologa.

Taimi aupito maualalo: 3, 5 - 4 mmol / l mo tamaʻitaʻi uma e lua.

Afai e faanatinati le suʻesuʻeina o meaola mo suʻesuʻega, ma a maeʻa le taumafataga mulimuli e le sili atu ma le lua itula ua pasia, ona faʻaaogaina lea o le tafaoga o tulaga masani masani. I lenei tulaga, o le tapulaa maualuga e mafai ona faatagaina e 10 - 11 mmol / L.

I le mavae ai o le 60 tausaga, o le gaioiga galue o suauu pancreatic e faʻaitiitia, o lona uiga o tulaga masani masani o loʻo i le va o le 4.5 i le 7 mmol / l (i luga o se manava gaogao).

E faʻapefea ona faateleina le suka i le fale?

A maua suga i le maualuga o le 3 - 3.5 mmol / l, e lava mo se tagata e faʻaaogaina le 10-15 g o le gaʻo. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina o suga faigofie (mo se faʻataʻitaʻiga, dextrose), talu ai latou te le manaʻomia se taimi mo le vaevaeina ma vave ona ulufale atu i le faʻagasologa o le taamilosaga mai le vaeluaga o le faitotoʻa.

E mafai ona e tuʻuina atu i le tagata maʻi se ipu vai suamalie poo se suavai faʻatasi ai ma le suka o loʻo i ai i totonu, 'ai le sukalati, jam, ma isi.

O le malosi o le hypoglycemia e taofia i le aveina o le tele o meaʻai. O le mea lea, vave ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 15 - 20 kalama o suga faigofie, ma mulimuli ane 20 grams o suāsusu faigata (oloa keke ma keke).

Le algorithm mo le taofiina o sina tikeri o le le lava o le kulukose i le tino:

  • faʻaaogaina o se glucometer, fua le tau o le faailo, siaki le setete o le hypoglycemia,
  • 'ai le 15 kalama o suga faigofie,
  • toe fua le maualuga o le suka.

I le le i ai o ni uiga lelei, o le 2 ma le 3 points e toe faia seia oʻo ina toe faʻafoʻi atu le faailo i tulaga masani.

Afai e le iloa e se tagata, ona faʻaaogaina lea o le 1 mg o le kullucagon i totonu o le toto. Glucagon o se hormone popo lea e mafai ona faʻagaoioia le faagasologa o le faʻaleagaina o le glycogen i totonu ole ate. Mulimuli ane, o lenei mea e mafua ai le faateleina o le kulūkose.

I le taimi o le falemaʻi, o le tagata maʻi e tui i le glucose e 40% le faʻamalosi, lea e vave ona toe foi i le mafaufau.

E le gata i lea, o loʻo i ai ni gels faapitoa ma ni fuamoa e faʻavae i luga o sextrose sugar. E taua le faʻatusatusa saʻo o le metotia, talu ai ona o lona televave e mafai ona taʻitaʻia ai se tagata i se tulaga lamatia tutusa o le hyperglycemia.

O a meaai e faateleina ai le suka toto?

O le suka masani i le suka mo le tagata e 38 grams mo alii ma le 25 kalama mo tamaitai. Faʻaaogaina tele o ia mea e tau atu ai i se avega i luga o le paʻu ma le tele o mea e teu ai.

O le taua tele pe a faʻasaʻo le maʻi o le hypoglycemic o le numera glycemic ua fuafuaina mo oloa. E atagia mai ai le fua faatatau lea o loʻo faʻafefeteina ai gaʻo vailaʻau faʻataʻavale e le tino o le tagata ma mafua ai le faateleina o le toto o le kulukose.

Lisi o oloa e faʻalauteleina ai le suka toto, ma amanaʻiaina le faasino igoa.

Suafa igoa Glycemic index
Paʻu falaoa falaoa100
E leai97
Pancakes96
Meli85
Suauu kuka84
Paʻu78
Paloni77
Meloni76
Carrots laititi72
Pineapa71
Dumplings70
Jam67
Faʻi vine66
Macaroni ma Cheese65
Faatau mai mayonnaise58
Buckwheat porridge62
Ketchup57
Spaghetti57
Peaches (kuka)56
Biscuits55
O le sua apu o le apu53
Fualaʻau47
Popo46
Lanu suamalie suamalie45
Fualaau mamago39
Pasta i Al Dante36
Fuga suamalie suamalie35

Apricots ua vela
Prunes
Vaisisi vao
Apple
Plum
Quince
Vaomalo natura, 0% gaʻo
Peni
nectarine
Pamekaisa
Peach

O meaai e maualalo i le faʻaaogaina o le hypoglycemic, e pei o ipu gaʻo, fualaau faisua po o aano o manufasi, faʻapea foʻi ma mea e gaosia ai keke, e talafeagai mo le taofi o se gaʻo susu.

E tatau ona faamamafaina o meaʻai e maua mai i meaʻai e maua ai le maualuga o le fiber e leai se faʻavavega vave ma aoga i le tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemia, o lea la e le fautuaina le latou faʻaaoga.

Puipuiga

Aiaiga puipuia e aofia ai se tuufaatasiga o fautuaga nei:

  • tosoina gaioiga faaletino,
  • meaʻai paleni, faʻaitiitia le tele o le faʻaaogaina o gaʻo ma le ava malosi,
  • tausisia le faʻatulagaina o fuataga pe a manaʻomia, inisua o inisalini.

E tatau ona maitauina o le tausisia o se tulafono se tasi e faasaga i tua o le le amanaiaina o le malologa o le a le aumaia ai le manaʻoga manaomia. Afai e maua e le tasi o le aiga le maʻisuka, ona tatau lea i aiga ona iloa e uiga i auala e taofi ai tulaga o le hypo- poo le hyperglycemia ina ia mafai ona maua ai le taimi talafeagai ma le leai o se fesoasoani.

Julia Martynovich (Peshkova)

Faʻauʻuina, i le 2014 na ia faauu ai ma le mamalu mai le Federal State Budget Educational Institution of Higher Education i le Orenburg State University ma se tikeri i le microbiology. Faʻasalalau o aʻoaʻoga pasiʻaʻoga FSBEI HE Orenburg State Agrarian University.

I le 2015 O le Institute of Cellular and Intracellular Symbiosis o le Paranesi Ural o le Rusia Academy of Sciences na toe faʻaauau aʻoaʻoga i lalo ole polokalame faʻapitoa faʻapolofesa "Bacteriology".

Laureate o le tauvaga a le All-Russian mo le galuega faasaienisi aupito sili i le filifiliga "Biological Sciences" o 2017.

Tuua Lau Faamatalaga