Fua ma tulafono mo le aveina o Amoxiclav 250 mg

Amoxiclav 250 + 125 mg o se vailaau antibacterial lautele. E malosi tele i le tele o siama o mafuaʻaga o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi eseese. Amoxiclav o se sui o le vaega o le pharmacological o se tuufaatasiga o vailaʻau faʻamaʻi pipisi o siama ma siama faʻamalosi siama.

O mea aoga autu o fualaau faasaina e leai se meaʻai (o se vailaʻau faʻasaina o le penisillin group) ma le acid clavulanic (o le inhibitor of the enzyme bacterial that destroys penicillin and its analogues - β-lactamase). O nei mea gaosi e fesoasoani i le gaioiga o fualaau faasaina e faasaga i le lautele o siama.

E tasi le laupepa o le mimita ma se vailaʻau o le 250 mg + 125 mg o loʻo aofia ai mea gaʻo:

  • amoxicillin (pei o amoxicillin trihydrate) 250 mg
  • vailaʻau clavulanic (e pei o le potassium clavulanate) 125 mg

E le gata i lea, o laupepa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi:

  • Silicon dioxide colloidal anhydrous.
  • Crospovidone.
  • Magnesium stearate.
  • Croscarmellose sodium.
  • Microcrystalline cellulose.
  • Ethyl cellulose.
  • Polysorbate.
  • Talc.
  • Titanium dioxide (E171).

O le numera o laulau i totonu o le tasi afifi o Amoxiclav ua mamanuina mo se fuataga o le togafitiga faʻamaʻi. Vaʻaia eseese e faʻatagaina ai oe e fetuʻunaʻi le aofaʻi o le faʻamaʻi o fualaau oona i le taimi o faʻaaogaina.

250 mg + 125 mg tablets: paʻepaʻe pe toetoe lava paʻepaʻe, oblong, octagonal, biconvex, pepa e vali ai ata ma le "250/125" lolomi i le tasi itu ma le "AMS" i le isi itu.

Fale faʻamaloilo

Amoxicillin o se penisillin o loʻo i ai le gaioiga i le tele o siama-gaioiga ma mea e le lelei. Amozyillin e faʻaleagaina ai le biosynthesis o le peptidoglycan, o se vaega o le tino o le puipui siama. Faʻaleagaina o le faʻasologa o le peptidoglycan e oʻo atu ai i le leai o se malosi o le puipui o le cell, lea e oʻo atu ai i le gasegase ma le oti o le masini o le microorganism. I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona faʻaleagaina e le beta-lactamases, ma o le mea lea o le fusi o le gaioiga o le tigaina e le oʻo atu i microorganisms e maua ai lenei enzyme.

O le vailaʻau Clavulanic, o le inhibitor beta-lactamase e faʻapitoa i penisilini, o loʻo i ai le malosi e faʻaaogaina ai le tele o peta-lactamases o loʻo mauaina i penisillini ma microphaganic microphallosin. O le vailaʻau Clavulanic e lava lona malosi i le plasmid beta-lactamases, lea e masani ona mafua ai le aʻafiaga o le siama, ma e le aoga i le ituaiga I chromosome beta-lactamases, ia e le faʻatagaina e le vailaʻau clavulanic.

O le i ai o le vailaʻau clavulanic i le tapenapenaga e puipuia ai le afaina mai le faʻaumatia e enzymes - beta-lactamases, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le fusi o antibacterial o amoxicillin.

Papateria e masani ona faʻalogo i se tuufaatasiga o amoxicillin ma le acid clavulanic:

  • Ole gasegase ole tino: Bacillus anthracis, Enterococcus faecalis, Listeria monocytogenes, Nocardia asteroides, Streptococcus pyogenes ma isi streptococci beta-hemolytic, Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus (maaleale i le methicillocinus, maaleale i le methicillocinus, .
  • Gram-kino aerobes: Bordetella pertussis, Haemophilus influenzae, Helicobacter pylori, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Pasteurella multocida, Vibrio cholerae.
  • Isi: Borrelia burgdorferi, Leptospira icterohaemorrhagiae, Treponema pallidum.
  • Gira-positive anaerobes: ituaiga o genus Clostridium, Peptococcus niger, Peptostreptococcus magnus, Peptostreptococcus micros, ituaiga o ituaiga Peptostreptococcus.
  • Girama-anaerobes e le lelei: Bacteroides fragilis, ituaiga ituaiga o le Bacteroides, ituaiga o le Capnocytophaga, corrogenic Eikenella, Fusobacterium nucleatum, ituaiga o le ituaiga Fusobacterium, species o le ituaiga Porphyromonas, species of genus Prevotella.
  • Pacteria lea na maua ai le teteʻeina i le tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic
  • Gram-negative aerobes: Escherichia coli1, Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae, ituaiga o ituaiga Klebsiella, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, ituaiga o le genus Proteus, ituaiga ituaiga Salmonella, ituaiga o le ituaiga o Shigella.
  • Gram-positive aerobes: ituaiga o le ituaiga Corynebacterium, Enterococcus faecium, Streptococcus pneumoniae, streptococci o le vaega Viridans.

O le mafaufau ma le mimiti o le monotherapy e maua ai le lagona tutusa i le tuufaatasiga o le ulavalea ma le vailaʻau clavulanic.

O mea autu aoga o fualaau faasaina e afaina mai le inumaga. O lo latou maualuga o le toto ua oʻo atu i se togafitiga faʻamaʻi i totonu o le afa itula i le maeʻa ai o le pulu, o le maualuga o le faʻamasinoga e oʻo i le 1-2 itula. O vaega uma e lua o loʻo tufatufa lelei i gaʻo uma lava o le tino, sei vagana ai le faiʻai, vaʻa o le taulaʻau ma le vavalaʻau (vavalaʻau), talu ai latou te le ulu atu i le pupuni o le toto (pe a leai e leai se faʻaogaina o le tino i totonu o le tino). E le gata i lea, o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic e laasia ai le placenta i totonu o le fetus i le taimi o le maitaga ma pasi i le susu o susu i le taimi o le lactation. O nei gaioiga oona e mafua mai i fatugaʻo (90%) toetoe lava a le suia. O le afa-ola (taimi o le faʻamamaina o le 50% o le vailaʻau mai le amataga o le tino i le tino) e 60-70 minute.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Amoxiclav o se vailaʻau faʻasaina, o loʻo faʻaalia mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai siama e aʻafia i le penisillin ma analogues:

  • Faʻafitauli faʻapitoa o le maualuga o le respiratory tract - otitis media (mumū o le taliga ogatotonu), tonsillitis (mumū o tonesils), pharyngitis (mumū o le pharynx) ma le laryngitis (mumū o larynx).
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le tino maualalo o le respiratory tract - bronchitis (mumū o le bronchi) ma le niumonia (pneumonia).
  • O faʻamaʻi pipisi o le urinary system - cystitis (mumunia o le vevela), o le urethritis (inflammation of the urethra), pyelonephritis (o se siama siama i le pyelocaliceal system of the kidneys).
  • O faʻamaʻi pipisi a le fafine i totonu o le tino o le mutaaga o le vaʻalele (o le faʻavaeina o se lua avanoa e tumu i le pus) o le mea matua poʻo le pelvic tissue.
  • Faiga faʻamaʻi i totonu o totoga ma fiva o le manava o le manava - iniseti, peritoneum, ate ma le talo.
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le paʻu ma le tino o le tino - faʻamaʻi pipisi mumu, faʻapipiʻi (o le mumū e tasi o le afu, vailaʻau vavalalata ma o latou ala), carbuncle (faʻagasolo o le sosoʻo o lea lava tulaga).
  • Inisua na mafua mai i siama o le fausiaina o le au ma nifo (maʻi o le odontogenic).
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le fausiaina o le maskloskeletal system - ponaivi (osteomyelitis) ma sooga (purulent arthritis).
  • Vaʻalosisi faʻasolosolo faʻamuamua aʻo leʻi faia pe maeʻa ona faia soʻo se togafitiga faafomaʻi e faʻatasi ma le solia o le saʻo o le paʻu poʻo foliga mucous.

E mafai foʻi ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi faʻatasi ma nisi o vailaʻau faʻasolosolo i vaega eseese o togafitiga e faʻalautele ai le faʻaogaina o la latou feʻau fai.

Contraindications

Faʻailoga mo le faʻaogaina o Amozylav:

  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • hypersensitivity i le talafaasolopito i penisillins, cephalosporins ma isi vailaau peta-lactam,
  • cholestatic jaundice ma / poʻo isi galuega faʻafano o le ate na mafua mai i se talafaʻasolopito o le iniseti / clavulanic acid,
  • o le mononucleosis ma le lymphocytic leukemia,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga poʻo le mamafa ifo i le 40 kilokalama.

I le i ai o soʻo se faʻamaʻi faʻalavelave i vailaau faʻamaʻi (pipiʻi-type-antibiotic) (amoxicillin e faʻaaoga foi ia i latou), e le o faaaogaina foi Amozylav.

O vaega autū autu ma pepa faʻamalolo

Amoxiclav 250 i lona tuufaatasiga e aofia ai le mea autu, e taʻua o le toʻilalo ma le masima masima (vailaʻau clavulanic). O se vailaʻau maʻoti o nei vailaau e faʻateleina ai le fualaau faasaina i tulaga o fuataga mo maʻi.

O lea o le antibiotic Amoxiclav 250 e aofia i le 5 ml o lona 250 mg o le elemene autu ma le 62.5 mg o le masima o le potassium (acid clavulanic). O lenei tuufaatasiga o le 250 + 62.5 mg, e masani ona laveaiina ai le ola o tagata gasegase ma ni fomaʻi faigata o iniseti.

Ona o ona mea aoga, o le Amozylav 250mg e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i le tele o siama eseese.

O le faʻasalaga o le vailaʻau e mafai ona i ai pe tusa ma le 250 mg papa poʻo se paʻu mo le sauniuni o se faʻamalolo. O le siva o tamaiti, e pei ona masani ona taʻua o le gasegase o le le tumau, o le auala aupito faigofie lea mo tamaiti e ave, ma o le suamalie o le fualaau faasaina e fesoasoani e faʻafefe ai le faʻaaogaina o le gaioiga.

Fiafia! I isi suʻaga, ei ai Amoxiclav Quiktab - papaa e vave ona solo i totonu o le paʻu tautala. O lenei fomu ua mamanuina mo tagata ei ai faafitauli faʻapitoa i le fofo.

E faʻafefea ona ave Amozylav 250 mg

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona faʻafefe le gasegase 250, faʻafefea ona ave se vailaau faʻamaʻi ma pe faʻapefea ona aloese mai le manaʻoga e le manaʻomia mai le ave, e aoga le suʻeina o faʻamatalaga o fualaau faasaina ma, pe a tatau ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le aofaʻiga manaʻomia e faʻatatau mai le fua faʻatatau mo fualaau faʻasaina ma mea e leai ni meaʻai. O le faʻaaogaina o se mea e sili atu nai lo le fautuaina e le aoga, aua e mafai ona solia ai le fua faatatau fuafuaina o le vaega autū ma aafia ai le aafiaga o Amozylav 250. Ole a le manaʻomia lenei togafitiga mo faʻamaʻi, aemaise ile taimi o le maitaga ma le lactation.

Taua! Auai i le gasegase 250 ao le i ai, talu ai i lenei tulaga, o vaega o le fualaau faasaina e afaina i meaʻai ma o latou saoasaoa i luga o siama e itiiti le aafiaga i totoga a le tagata gasegase.

O le fua o le Amoxiclav 250 e talitutusa ma le fua o Amoxiclav 125 ua fuafuaina i luga o le faavae e le tatau ona sili atu i le 40 milikalama. O le mea lea, ina ia mafai ai ona fuafua le inumaga, o le tagata maʻi o le a na o se calculator e manaʻomia. Sei o tatou taumafai e fuafua pe faʻapefea ona vaai le fua mo tamaiti i le faʻataʻitaʻiga o se tamaititi o le 6 tausaga poʻo le 7 tausaga ma se mamafa o le 25 kilokalama:

5 ml * 40 mg (aofaiga faatagaina i aso taitasi o le mea leaga) * 25 kilokalama / 250 mg = 20 ml

O le mea lea, pe a faatonuina e ave faʻamaʻi faalua i le aso, e tatau ona e faʻaaoga le Amoxiclav 250 10 ml faalua i le aso.

Ina ia lelei le tuʻuina atu o le Amoxiclav i se tamaititi e fa tausaga le matua, e tatau ona e faʻaaogaina le faiga lava e tasi, ae manaʻomia le suia o le fua o le mamafa o le maʻi.

E le fautuaina e faʻaopopo soʻo se mea i le tele o le manaʻomia o le faʻamalologa ina ia avea le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma mea e manaʻomia i le maʻi. I le faʻaaogaina o se pipeta fua poʻo se sipuni, e tatau ona e ave le voluma faatonuina o le antibiotic.

Fiafia! O le fua o AmoXlav 250 mg i laulau e le ese mai fua o le antibiotic i le faʻamalolo, talu ai o maʻa mo tamaiti Amoxiclav 250 o loʻo i ai tutusa mea e pei o le paʻu.

Faʻafefea ona saunia se faʻamalolo

E leai se mea faigata i le faʻafefeina o le vailaʻau o le meli 250 mg. E tatau ona faʻaopopo le vai mama vevela i le faʻailoga i luga o le fagu i totonu o le fagu paʻu, lulu lelei ma faʻasaʻo le faʻamalolo e ave.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona ave vailaʻau, faʻamautinoa le faia o togafitiga ua faʻamatalaina e le fomaʻi ina ia alofia ai le le talafeagai.

O le a le tele e ave

O le mea moni, Amoxiclav 250 mg ma le 125 mg o loʻo faʻamaonia mo tamaiti o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi eseese. I le faʻaogaina, e aoga le mulimuli i tulafono ma fautuaga a tagata tomai faapitoa.

O le mea e masani ai, o le fualaau faasaina ua faatonuina 2-3 taimi i le aso mo se vasega faalevaiaso. I tulaga e sili atu ona faigata, e mafai ona faʻalautele le mauaina mo vaiaso e lua.

Taua! Pe a faʻaaoga Amoxiclav 250 ma le 125, e pei o soʻo se vailaau faʻamaʻi, o le maʻi e ono tupu ai le tiga i le manava. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea, i le faʻaopopo atu i mea leaga faʻaleagaina, o le vailaau faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le microflora aoga o le faʻaogaina o fualaau o le maʻi.

O faʻamaoniga mo le aveina o Amoxlav 250 mg

O le faʻamalolo ona o le faʻaogaina o elemene elemene e mafai ona maua ai le tele o aʻafiaga, aemaise lava pe a ave le Amoxiclav 250 e aunoa ma le faamasani muamua oe lava i lenei fualaau faasaina.

Ina ia aua neʻi faʻafesoʻotaʻia lou tulaga, e tatau ona e iloa o faʻamatalaga o vailaau e faʻamatalaina ai le tele o faʻasolega, e pei o le eleelea i penicillins poʻo le gaʻo ate ma le fatu fatu.

O ia faʻailoga mo Amoxiclav e tatau ona togafitia lelei ina ia mafai e le vailaʻau ona fesoasoani, nai lo le atuatuvale i le tulaga o le maʻi.

O faʻafitauli faigata

I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona maua ni faʻafitauli leaga pe a maeʻa ona tago i le fualaau faasaina, e pei o le tiga i le ulu ma le manava, le manava ma le vevela. Talu ai ona o le fualaau faasaina e faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti, e taua le manatuaina e le fautuaina e ave Amozylav 250 ma se isi vailaʻau faʻasamala beta-lactam i le taimi lava e tasi. I nisi o tulaga e le masani ai o lenei faʻaogaina, o aʻafiaga ogaoga ua faamaumauina na aafia ai le galuega o le ate ma fatuga.

I le faaopoopo atu i fautuaga a le fomaʻi ma faatonuga, e tatau foi ona e faitau i iloiloga. O le tele lava o taimi, e tali mai matua o le faʻamalolo mo tamaiti e fesoasoani i tamaiti o vaitausaga uma, i le 3 tausaga ma i le 10 tausaga le matutua, ia taulimaina ma le agavaʻa le tele o faʻamaʻi pipisi. O le mea taua o le saʻo le matauina o le vailaʻau, faʻasologa o le fomaʻi, ma aua nei galo o le manava o le tamaititi e tatau ona fesoasoani e taulimaina se siʻosiʻomaga malosi e pei o siama ma mea faʻamaʻi.

Tosiga ma le pulega

Amo amolavv e ave faʻatalanoa. O le faʻatulagaina o le faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi.

Ua fautuaina le Amozylav e ave i le amataga o se taumafataga mo le faʻamalieina lelei ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga mai le tino.

O le togafitiga e 5-14 aso. O le umi o le faagasologa o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi mai. Togafitiga e le tatau ona sili atu i le 14 aso e aunoa ma se suesuega faafomai lona lua.

Tagata matutua ma tamaiti 12 tausaga le matutua ma sili atu pe mamafa 40 kilokalama pe sili atu:

  • Mo le togafitia o siama o le agamalu ma le agavaʻa - 1 papalama 250 mg + 125 mg i le 8 itula (3 taimi i le aso).
  • Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi - 1 papafa 500 mg + 125 mg i le 8 itula (3 taimi i le aso) poʻo le 1 papalama 875 mg + 125 mg i le 12 itula (2 taimi i le aso).

Talu ai o papaa o le tuufaatasiga o vailaau oona ma le clavulanic o le 250 mg + 125 mg ma le 500 mg + 125 mg o loo i ai le aofaiga tutusa o le acid clavulanic -125 mg, 2 pusa o le 250 mg + 125 mg e le tutusa ma le 1 papalama o le 500 mg + 125 mg.

O le Avea Amoxiclav i le tulaga o le gaioiga o le galuega e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O le siakiina e le aunoa o galuega ole ate.

E le manaʻomia le faʻamaonia o le faʻatulagaina o fuataga mo tagata matutua. I tagata matutua ua gasegase o le tino, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau mo tagata matutua o loʻo mamaʻi le galuega.

Faʻaiʻuga

O le ave amo Amoxiclav papa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le tele o aʻafiaga itu:

  • Dyspeptic syndrome - o le leai o se meaʻai, afu, vomiting periodic, diarrhea.
  • O le togafitiga faafomaʻi i luga o le fualaau oona e mafua mai i le aveina o Amoxiclav ua faapogisaina ai le manava o le nifo, afaina o le mucosa gastritis (gastritis), o le mumū o le inisiua (enteritis) ma gaʻo (colitis).
  • Faʻaleagaina o hepatocytes (faʻava o le ate) faʻateleina le maualuga oa latou enzymes (AST, ALT) ma le bilirubin i totonu o le toto, le faʻaaogaina o le excretion o bile (jalestice cholestatic).
  • O ni faʻalogona e le maua ai le maʻi e tupu mo le taimi muamua ma e mafai ona o mai faatasi ma faʻalavelave o le fesuiaiga o le matuitui - mai le vevela o le paʻu i le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic.
  • Faʻafitauli i le hematopoietic system - o le faʻaitiitia o le maualuga o leukocytes (leukocytopenia), platelets (thrombocytopenia), o le faʻaitiitia o le toto coagulability, o le anemia hemolytic ona o le faʻaumatia o le tele o toto toto.
  • Suiga i le gaioiga galue o le tino tutotonu o le tino - vevela, tiga i le ulu, atinaʻe o le faoa faamalosi.
  • O le afaina o le tino o le fatu o fatugaʻo (vavalalata interstitial), o foliga mai o tioata (crystalluria) poʻo le toto (hematuria) i le urine.
  • O le Dysbacteriosis o le solia lea o le microflora masani o le mucous membranes, ona o le faaleagaina o le siama o loo i ai. Ma le isi, e le o le talaaga o le dysbiosis, o le itu e ono aʻafia ai atonu o le atinaʻeina o se maʻi faʻaleaga.

I le tulaga o aʻafiaga i itu, o le ave o Amogumlav papa e taofi.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o Amozylav 250 + 125 pusa e tatau ona faʻatinoina e pei ona faatonuina e se fomaʻi. E fautuaina foi e faitau ia faatonuga mo le fualaau faasaina. O faʻamatalaga faapitoa e uiga i le faʻafoega o lenei vailaʻau e tatau ona amanaʻia:

  • Ae e te leʻi amataina, e manaʻomia ona e mautinoa i le taimi ua tuanaʻi e leai ni faʻamaʻi faʻafitauli i le ave o vailaau faʻamaʻi o le penicillin group ma analogues. Afai e talafeagai, e fautuaina e faia se suega o le allergy.
  • O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina naʻo le atinaʻeina o siama faʻamaʻi e mafua mai i siama e ono aʻafia i le maona. Amozylav e le aoga i faʻamaʻi. O le auala sili ona lelei e amata ai togafitiga faʻamaʻi o le faia o se suʻesuʻega o le bacteriological, faʻamalamalamaina le aganuʻu o le sui mafuaʻaga o le faʻaleagaina o togafitiga ma fuafua ai lona lagona lelei i Amoxiclav.
  • Afai e leai se aoga mai le amataga o le faʻaogaina o le Amozylav papa i totonu o le 48-72 itula, ua suia i se isi vailaʻau faʻasolosolo poo ua faʻaaogaina togafitiga togafitiga.
  • Ma le faaeteete, ua faʻaaogaina Amoxiclav i tagata gasegase e maua ai le maʻi faʻamaʻi poʻo le fatu fatu, ao latou mataʻituina o latou gaioiga galue.
  • I le taimi o le pulega o fualaau faasaina (aemaise lava i se togafitiga e sili atu i le 5 aso), e manaʻomia le suʻeina o le toto e tatau ai ona pulea le aofaʻi o ona elemene (elemene mumu mūmū, sela paʻepaʻe ma platelets).
  • E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaleagaina o le aafiaga o Amozylav i le atinaʻe o le tamaʻi fausua. Ae ui i lea, o lona faʻaaogaina ile uluaʻi masina o le maitaga e le manaʻomia. I le tuai o le maitaga ma aʻo susu susu, ua faʻamaonia le fualaau mo le faʻaaogaina, ae o le taliaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  • E le o faʻaaogaina i totonu o fualaau mo tamaiti laiti, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o mea gaosi, fuafua mo tausaga mai le 6 tausaga.
  • O le faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau o isi vailaʻau faʻatauina e tatau ona matua faʻaeteete. Aua neʻi faʻaaogaina fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le toto coagulability ma i ai sona aʻafiaga i luga o le ate po o fatuga.
  • O fualaau a Amoxiclav e le afaina tele ai le tali a le tagata ma lona faʻatonuga.

O nei faʻamatalaga faapitoa e uiga i le faʻaaogaina o Amozylav e tatau ona amanaʻia e le fomaʻi aʻo le i tofiaina o ia.

Faʻasalaga

E sili atu le taua o le togafitiga o le togafitiga pe a ave i le amo Amozylav papa ma suiga i le faagaoioia o totoga o le gastrointestinal tract (nausea, vomiting, manava manava, tiga o le tino), ma le tino o le tino (maʻi tiga, moe malolo, gaogao). O nisi taimi o le maualuga o lenei fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le anemia hemolytic, ate po o le fatu fatu. I le tulaga o faʻamaoniga o le maualuga, e tatau ona e vave taofia le tagofia o fualaau faasaina ma saili fesoasoani faafomaʻi. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i falemaʻi e ala i le faʻauluina.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

O suesuega a manu e leʻi faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga ile lamatiaga o le tagofia o fualaau faasaina i le taimi o maitaga ma lona aafiaga ile atinaʻe o tama.

I se suʻesuʻega se tasi i fafine na vaʻaia vave le mamanio membranes, na maua ai le faʻaaogaina o le faʻamalosi faʻatasi ma le vailaʻau oona / clavulanic e mafai ona fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le aʻafiaina o le enterocolitis i pepe faatoa fananau mai. I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le fualaau oona e faʻaaogaina pe afai o le faʻamoemoe mo le tina e sili atu nai lo le lamatiaga i le tamaititi ma le tamaititi. Amobutillin ma le kulukinoiki i ni vaega laiti e ulu atu i susu o susu. I pepe e fananau pepe, o le atinaʻeina o lagona, manava manava, tagata o le mucous membranes o le vavalafo tautala e mafai. Pe a ave le Amoxiclav 875 + 125, e tatau ona foia le mataupu o le taofi o le susu.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Amo o le Amoxiclav e teuina mo le 2 tausaga. E tatau ona teuina i se nofoaga pogisa e mafai ona maua e tamaiti i le vevela e le sili atu i le 25 ° C.

Pepa o ata vali, 250 mg + 125 mg: 15, 20 poʻo 21 papa ma le 2 meaola (silica gel), tuʻu i totonu o se pusa mumu lanu mumu ma le faʻailoga "inedible" i se fagu tioata tioata, faʻamaufaʻailogaina i se pulou uʻamea i le mama faʻatasi ai ma le faʻaogaina ma le gaosiga o le polyethylene i totonu.

Tuua Lau Faamatalaga