Togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata

Mo le tino pancreatite, faʻapea foʻi ma le faʻavavevaveina o taimi masani, o le tiga i le itu tauagavale o le manava, aemaise i le hypochondrium, o se uiga. E faʻapea foʻi le laʻititi laʻititi o le vevela o le tino, leu, vomiting ma pallor o le paʻu.

O le gasegase o le pancreatitis i aso nei na oo mai i le tolu o maʻi o gasegase ina ua maeʻa le tele o le appendicitis ma le cholecystitis. Faʻatasi ai ma le tino pancreatitis, e fai ma tulafono, e gata tagata i se falemaʻi falemaʻi; e le o taimi uma e taʻitaʻia ai i taotoga, ae tatau ona mataʻituina le tagata maʻi i tulaga faʻapea iina.
O le tele o taimi, o le tino pancreatitis e oʻo mai i taimi uma. O le mea e sili ona mafua ona o le mea moni e le mafai ona aveesea le mafuaaga o lona tupu.
O le pancreatiti o aso nei e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia, ae i lalo o nisi tuʻutuʻuga, e mafai ona ausia le faʻamalologa umi. O le teenaina o le ava ma le oti na maua ai ni taunuuga sili ona lelei, o se tasi ua leva ona galo i lona maʻi. O le mea lea, e le o lona uiga i soo se taimi o le a le mafua ai le faʻaleagaina o nisi tulaga, aua e leai se tasi e matamata i le taumafa (tasi le selau pasene) (laulau faʻamanatuga, ma isi).
O le a le mea o loʻo faatalitali mai i tagata mamaʻi i le pancreatitis masani? Pe na o se maʻi le lelei pe o ona taunuuga e sili atu ona ogaoga?
Ua mautinoa e fomaʻi o le pancreatitis ma le ulaula e masani ai ona aʻafia ai le kanesa o pancreatic. Faʻatasi ai ma le faapaleina o le pancreatitis oona, e ono oʻo atu i le 16-17% le ono mafai ona tupu ai le kanesa o le pancreatic i le tele o tausaga. Faʻasologa o tausaga taʻitasi, e 4%. I tagata e maua mai le pancreatitis, lea e faamauina ai i le laʻitiiti ma le talavou, o le aʻafiaga o faʻafitauli o le atiaʻe o le kanesa o le pancreatic e oʻo atu i le 40-50%. O le mea lea, o lenei maʻi e manaʻomia ai se uiga ogaoga.
E tasi le mea e mataʻina. A o laʻitiiti, o le mafuaʻaga sili ona taatele o pancreatitis matautia o le faʻaaogaina o le ava malosi,
i totonu o tagata matutua - gallbladder stones. O le uiga lenei o le aai ma le nuʻu.
I le pancreatitis, o le tiga e pei o le fusi, e salalau i le manava ma le tua, sili atu i le pito i luga (pe a ese, o le tiga ma le cholecystitis ma le appendicitis e sili atu ona faʻailoa i le vaeluagalemu o le manava), malosi tele, ma le vomiting e le aumaia le toomaga, manava manava, ma le ogaumu e tumu i laʻau o gaʻo.
E tusa ai ma fuainumera, o fafine e sili atu ona mafatia i le pancreatitis nai lo alii. E le gata i lea, e talitonuina o lenei faʻamaʻi o le uiga lea o enaena i lalo ifo o le 30 tausaga. I tamaiti, o le pancreatitis e sili atu lona lua. O le mea e masani ai, o le pancreatitis e feagai ma le 40-45 tausaga, pe a oʻo mai le maʻi gallstone poʻo le faaumiumi o le lē paleni o meaai, poʻo le faʻaaogaina o le ava. Faatasi ai ma le maʻi pancreatitis, e tele taimi e masani ai ile falemaʻi, e masani ona faʻamaʻi falemai, ma e tutusa lava le tutusa o le tane ma le fafine.
I fafine, pancreatitis e masani ona faia e pei o le cholecystopancreatitis, ma i le tane - piapreatitis alcohol.
O se osofaʻiga e mafai ona mafua ai le taumafaina o gaʻo, meaʻai vevela poʻo mea suamalie, tele le taumafaina o le ava malosi. E le gata i lea, o se manuʻa poʻo se pa i le manava, o le malulu, maʻi, gastritis, cholecystitis, mea e 'ai i meaʻai, appendicitis, faʻalavelave popole, faʻalavelave.
O le sili ona matautia o foliga o le pancreatitis o le pancreatic necrosis: o le faʻaumatiaina o le pancreas, o le oti o ona tino. O le mea e lelei ai, e le o mataupu uma o le pancreatitis tino e muta i le necrosis pancreatic. I se isi itu, o se mea e le masani ai.Ae ui i lea, e sili atu mo soʻo se tagata ua oʻo i le tiga o le manava e manatua ai le ono iai ni faʻalavelave ogaoga ma tausisi i tulafono faʻapitoa ina ia faʻaitiitia ai lenei lamatiaga.

O le a le mea e fai i le tulaga o se tiga matuia
1. Afai e te maua le tiga o le manava, ia vave valaau se fomaʻi. E le o le fefefe pe afai o le atuatuvale e foliga mai e sili atu ona leaga, sili atu le leaga pe afai ua le iloa le taimi taua. O le vave lava ona faia se suʻesuʻega, o le maualuga atu lea o le faʻamoemoe o le manuia.
2. Faʻatau meaʻai, ma aʻo le i suʻeina e se fomaʻi, e inu lava, talu ai o soʻo se meaʻai poʻo se meainu e mafua ai le ita o le pancreas ma faʻaosofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic.
3. Faʻaofi le aisa i luga o le faʻalautele o le itulagi - o le vaega o le manava o loʻo i le va o le pute ma le fatafata. Afai e leai se aisa, e mafai ona e faʻaaogaina se paʻu afi i vai malulu.
4. Aua nei ave se vailaʻau sei vagana lau fomaʻi.
5. E tatau ona taoto.
6. E leai se mea e te le teena ai le togafitiga i le falemaʻi, e tusa lava pe foliga mai ua faigofie ia te oe: mo le tele o faamai o le tino o le tino, e aofia ai le maʻi pancreatite, o nisi taimi e maua ai se toomaga le tumau, pe a maeʻa ona paʻu le tulaga.

I le tele o mataupu, e mafai e fomaʻi ona faʻasaʻo se osofaʻiga o pancreatitis i totonu o le aso. Ina ia aloese mai faafitauli e le mafai ona foia, o le tele o tui o sauniuniga o le antienzyme e tutusa lelei ma le natura e faafoeina i se tulaga vavalalata. Afai e le fesoasoani lenei mea, e tatau ona e faia se taotoga. Ae tusa lava pe sili atu le osofaia, aua e te faanatinati e faimalaga mai le falemaʻi: i ni nai aso o le nofo ai e manaʻomia mo le inisiua e vavaeese ai le toe faʻafouina o le osofaiga ma saili po o le a le mea na mafua ai le osofaia o le "vevesi".
O fomai ua tusa ma le lua selau mea e fesoasoani i le amataina o pancreatitis. E aofia ai i latou e lua ni taʻitaʻi e le mafaaseseina - o gallstone disease and alcohol.
E tele taimi e masani ona ola ai tagata pe a matutua tele, e le iloa le miti po o le agaga oa latou maa. Ma o le mea lea, fomaʻi, i le mauaina o maʻa "gutu" i se tagata maʻi, e masani lava e le vave faʻanatinati e aveese. Latou te fautuaina le maʻi e mataituina se meaʻai ma toe suʻesuʻeina pe a uma le ono masina poʻo le tausaga.
Ae afai o gallstones e mafua ai le tiga, e manaʻomia le taotoga. E pei ona e manatuaina, o le talo ma le pancreatic duct e faʻatasi faʻatasi aʻo le i tafe atu i totonu o le duodenum, ma vavalalata i le alalaupapa - o le mea faʻafefe, lea e mafai ai ona pipii le maa mai le gallbladder. E faigofie le mafaufau pe faʻafefea ona faʻafefeteina enzymu pancreatic pe a "tautevateva" i luga o lenei pa puipui.
E le gata i lea, o sea ituaiga e solia ai le vevela o le talo - lanu, e mafai ona faʻaitiitia le malosi o le ate e faʻaitiitia ai mea oona o loʻo faʻapupula i totonu o le tino. I se tulaga faapea, o le tuai i le taotoga ua afaina i taunuuga sili ona ogaoga.
Ae o le ava. Ioe, e sili atu le aua nei inu. Ia, mo i latou e le mafai ona gafatia lenei galuega, ou te faamanatu atu ia te oe e le aafia le ava malosi i le ava malosi (e ui lava e matua afaina ai), ae o se tuufaatasiga o mea inu ava malosi faatasi ai ma meaʻai vevela ma gaʻo. O le mea lea, e sili ai le inu i tioata, lemu, ma fai sina paluga o le kukama fou, apu, lemoni, ae le o le paʻu po o le sisiva ulaula.
Manatua! O se faʻalavelave sili o le pancreatitis masani, o se tulafono, faʻaosofia le ita (o lona uiga, gaʻo ma le vevela) meaʻai, ulaula tapaa, ava malosi - o mea uma e faʻaolaina ai le gaosiga o le vai inu.
Talu ai nei lava, na masani ai ona faaaoga fua o le enzymes digestive i vailaau faafomai.
O enzymes e maua ai fualaau oona o mea ia e gaosia e le masini eletise e talepe ai elemene taua o mea taumafa faigofie, faigofie ona gauai i le tino.
Mo faʻamoemoega o falemaʻi, e maua mai i latou e ala i le faʻaaogaina o le lafu manu.O le tele o tagata e masani lelei i fualaau faasaina e pei o le fausal, panzinorm, solisim, mezim - o loo ave nei i taimi uma e le fia miliona o tagata e mafatia i gastritis, colitis, duodenitis, pe sili atu foi ona faigofie - o le mea sa leʻi taʻua saʻo Manua. Ae o nei "fualaau lelei", o le mea e leaga ai, e masani lava e le galue. Afai e manaʻomia ni enzymes, ona manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le tui poʻo le pancytrate i le fualaau lea e fautuaina mai e le fomai. Ma ia manatua, o le tele o enzymes e te maua mai fafo, o le itiiti ifo foi o mea e gaosia i totonu. E faʻamaonia lea i suʻesuʻega a le falemaʻi.

Faʻamatalaga o le maʻi

E i ai le faateleina o le maualuga o le ala-amylase i le urine. Pusa faʻamatalaga ma le radiography abdominal ma celiacography. Faatasi ai ma le fesoasoani a le laparoscopy, e mafai ona faʻavae le edema ma le mumū o le pancreas.

X-ray ma metotia suʻesuʻega faapitoa. Fuaina o le eleʻele o le tino o le manava mo le suʻesuʻeina o pancreatitis, e pei ona matou fai mai ai, e maua ai sina faʻamatalaga itiiti. O le suʻega X-ray o le gastrointestinal tract ua mafai ai ona e maua ni faailoga lema o pancreatitis: o le faʻaaogaina o se solofanua solofanua ma le faʻamalosi o le faasolosolo faasolosolo o le duodenum, faʻalavelave ma le suia o le manava ma duodenum. Ae afai e te faʻaogaina metotia faʻapitoa, o le a mafai e nei suʻesuʻega ona iloagofie tuusaʻo o pancreatitis tino - e tusa lava pe taunuu mai tagata maʻi i le taimi mulimuli o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina masani le gaioiga o le toto ma le urine. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o faʻamatalaga, o faʻafitauli e pei o le thrombosis o lapisi ogaoga ma vevela, ma isi.
O nisi taimi o suiga nei e mafai ona vaaia i le leitio o le fuataga:
fuaina i le omentum ma le pancreas - masani lava i tagata gasegase o le pancreatitis e masani ona faʻaleagaina le ava malosi,
o le faaputuputuina o le kesi i totonu o le omentum o se faailoga lea o se fao i totonu po o latalata i le pancreas,
faanenefu ata o muso iliopsoas ma le retroperitoneal necrosis o le pancreas,
aveeseina o totoga o le tino e mafua mai i le edema o le omentum ma okeni o loo i totonu o le nofoaga lata ane o le pancreas,
vaega faʻapitoa o le pito i luga o le taʻavale saʻo i tafatafa o le pancreas mumū e faʻaalia ai le kesi i le lumena o le inumaga.
O se suʻesuʻega faʻatusatusa o le X-ray ma le faʻamalologa o le barium ua faʻaaogaina e faʻamaonia ai togafitiga o le gastrointestinal tract.
E mafai foi ona e matauina le faateleina o le uila o le solofanua o le duodenum ona o le fula o le pancreas.
E le gata i lea, o le televise televise e mafai ai e oe ona maua ni maa i totonu o le piliati, fuafua o puipui o le uila, fuafua i le pancreas.
Talu ai nei, auala e le faʻaleagaina, e pei o ultrasound (ultrasound) ma le faʻatulagaina o le faʻatalanoaga. O latou lelei e aofia ai: le leai o se manaʻoga mo le faʻaaogaina o vailaau faʻatusatusa ma sauniuniga faaopoopo o tagata gasegase, faigofie le faapalepale ma le maualuga o le gasegase.
O le suʻesuʻeina o le pancreas o se tasi lea o metotia sili ona aoga mo le faʻamaonia o le pancreatitis.
O le fulafula o le pancreas, o lona sosolo i le itu o le anteroposterior, o le toesea o le tino i le va o le pancreas ma le vela vevela o faailoga uma ia o le pancreatitis.
O loʻo faʻamatalaina foi le faʻamaoniga o isi togafitiga o le pancreas (mo se faʻataʻitaʻiga, o se suiga i le lapoa o le taʻavale), e fuafua ai le telē, fausaga ma taʻavale o le pancreas, e iloa ai le ogaoga ma maʻa i ona ala. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, e maua ai foi le togafitiga o le gallbladder (mo se faataitaiga, cholecystitis, cholelithiasis poo le faalauteleina o le mulilua masani).
Ae o le ultrasound abdominal e i ai ni tapulaa.O le mea lea, faatasi ai ma se faaputuga tele o gaʻo ma toxins i totonu o le inumaga (mo se faataitaiga, o le faʻalavelave o le intestinal) faʻaaoga le ultrasound e vaʻaia ai tino i totonu e faigata pe leai foi.
Faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, e mafai ona e iloa le faateleina o le pancreas e mafua mai i le mumū, kesi, ma le i ai o le sooga. I mataupu e sili atu ona faigata, e faia le laparoscopy - o se suʻega o le okeni e ala i le laparoscope.
O faʻataʻitaʻiga faʻatusatusaina o le pancreas e maualuga atu le tali nai lo le ultrasound. I lenei tulaga, o le i ai o gaʻo i totonu o le manava e le aafia ai lona taunuuga.
O taiala mo le iloiloga o suiga faaalia i le pancreas e tutusa ma le ultrasound. I le faʻaaogaina o faʻasalalauga, e mafai ona e fuafuaina le tele ma le faasologa o le pancreas, iloa le tumama poʻo le uila.
O le faʻalauiloaina o le faʻamalolo o le balamini i totonu o le manava e fesoasoani e faʻamalamalama lelei ai le pancreas.
Laparoscopy O le tele o gasegase e mafai ona maua e le laparoscopy. O le faʻaaogaina o se laparoscope, o le foc o le necorosis fat, the hemorrhage and the swelling of the gastrointestinal ligament, ua faʻaalia, o le natura o le vailaʻau (serous poʻo le hemorrhagic) e faʻamoemoeina foi, ma ua iloiloina le setete o le gallbladder.
Filifiliga faʻamalosi filifilia. Faʻatasi ai ma le palacreatitis, o le celiacography o loʻo faʻaalia ai le faateleina o mamanu vascular, faatasi ai ma le necrosis pancreatic - vavalalata o le lumenia o le potu celiac, le faʻaitiitia o le toto i le gland ma vaega mai le moega vascular.
O le fibrogastroduodenoscopy e taʻalo ai i le faʻamautinoaina o le tino pancreatiti. O faailoilo pito sili ona taua o le osofaʻia o puipui o le manava ma se ata o gastroduodenitis gasegase. I le ogacreatitis ogaoga, gastroduodenitis erosive ma hemorrhagic, papillitis ma faailoga o le reflux pyloritis e masani ona iloa.
Endoscopic retrograde pancreato-langiography e mafai ai e oe ona iloa se tumutumu o le Villa Visa, faʻatapulaʻa le lautele ma maʻa o le taatele masani, e fuafua ai le tulaga o le pipisi pancreatic. O lenei suʻesuʻega e matua taua tele mo le filifiliga o taotoga. O le faʻalauteleina o le papa pancreatic faʻatasi ai ma nofoaga vavalalata (o se faʻataʻitaʻiga o le "vaituloto") e faʻaalia ai le tafe maualuga o le maualuga ma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le gaioiga.
Filifilia o le celiac ma mesentericography e mafai ona faʻatuina ai le faʻaleagaina, vavalalata, lavelave ma le faʻalauteleina o vaʻa o le pancreas.
Pe a faʻamalamalamaina i luga o le laulau o loʻo galue, ua faʻamalamalamaina le maualuga ma le nofoaga o le papacreatic duct, ua faʻaalia ai maʻa.

Vaega o faʻamaʻi
O fomaʻi talitonu o le osofaʻiga o le tino pancreatitis e aunoa ma ni faʻafitauli o se "maʻi e tasi le vaiaso". Ae peitaʻi, afai e le toe faʻaleleia se tagata i le vaiaso ma o le a faʻagasolo pea le faʻamaʻi, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻalavelave o le maʻi.
1 vaiaso. Le amataga o le maʻi. O le laasaga lea o le mumū tele, pe a oʻo mai se faʻapalapala o le mumū, e aofia ai le pancreas ma isi fausaga - mai le mea na taʻua muamua o le "pancreatic phlegmon."
2 vaiaso. O le vaega lea o le necrosis, lea e amata i le faaiuga o le vaiaso muamua o maʻi. O le pancreas ma lona siʻosiʻomaga e ono aʻafia i le faagasologa o le necrosis. O le ogaoga o le faʻamaʻi ma le fomaʻi e faʻalagolago i le numera ma le tufatufa o mea e le o le tino (o nisi taimi e nofo ai i mea uma o le retroperitoneal) ma le faʻaopoopoga o se faʻamaʻi lona lua.
3 vaiaso. O le vaega lenei o le faʻamaʻi. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona ulu atu i le okeni aʻafia mai le pitonuu lata ane. E mafua mai i le faʻamaʻi pipisi o le necrotic, o le gasegase o le necrosis ma / poʻo le siama o le gasegase o loʻo tupu, ae o le faʻamaʻiina o le cyst sese e oʻo atu ai i le faʻavaeina o se siama faʻamaʻi pipisi (o se faiga e sili atu ona lelei ma sili atu ona lelei). O le tuufaatasiga o aʻafiaga ma siama, faatasi ai ma faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu, ma faʻaleleia ma faʻataunuʻu le ata o le falemaʻi i lenei laasaga. O le taunuuga i lenei mataupu, e sili lava, i luga o tulaga taʻitasi o le tino o le tagata.
4 vaiaso ma tua atu. E na o tagata mamaʻi e maua i le pancreatitis, e iai se aoga lelei ma aloese mai le manaʻomia o taotoga, oʻo atu i lenei "taimi tuai".

Faʻalogo! O le malosi, pancreatitis ogaoga faigata, i le iuga, e iloa ai o ia lava e le mafai ona taofi uma ona aafiaga faʻaogaina. O le mea lea, e taua le iloa o se osofaiga ogaoga o pancreatitis i le vave e mafai ai ina ia mafai ai e tagata tomai faapitoa ona puipuia faʻamaʻi pipisi.
Ou te le fia fefefe i se tasi, ae o le tuai ona alu i le fomai mo faailoga o le pancreatitis i le moni moni o le oti e talitutusa lava.
O le togafitiga o gasegase ma faʻavavega o le pancreatitis e masani ona faia i totonu o se falemaʻi tipitipi. Muamua, o fomaʻi na te fautuaina togafitiga faʻapitoa ma faʻatonu se meaai.
Afai e le fesoasoani lenei mea, e faʻapea foi pe afai ua uma ona faʻaleagaina le pancreatic (ua amata ona maua e le peritonitis), o fomaʻi e suʻeina togafitiga o togafitiga.
O le taua faasaga i le faamaʻi e amata i le fiaai atoatoa mo ni nai aso. O le manava e le faʻamalosi ai le suamalie, o le inropine injections ua faʻamatalaina. Ma o lea e malolo ai lava le paʻu, latou te tuʻuina ni laʻau ma mea e faʻaaogaina, o se mea e le mautonu. O le mea moni, o vailaau faʻamaʻi ua faʻamaoniaina foi ma o loʻo faʻaaogaina ai mea faʻamaʻi e aloese mai faʻamaʻi pipisi.
Afai e saʻo le faʻataʻitaʻiga ma amata i se taimi talafeagai, e masani ona toe faʻafoʻi le tagata ile 1-2 vaiaso.
Afai e amata le faamai, e tupu le edema pancreatic ma e manaʻomia se taotoga, e tatau ona tatala le pulou o loʻo siomia ai le gland, taofi se paopao i le novocaine, ma o nisi foi taimi e faʻafefe ai vaega e sili ona afaina po o taʻaloga o le gland. O le mea lea, pancreatitis - e ui i lea, e pei o isi faʻamaʻi - e sili pe a le amataina.

Fomai sauniuniga
O fualaau uma mo le togafitiga o le tino pancreatitis e tatau ona faatonuina e le fomaʻi. Ae e mafai ona ou tuʻuina atu faʻamatalaga lautele o na vailaʻau faʻateleina e masani ona faʻatonuina i tagata gasegase.

Aprotinin. Synonyms: antagosan, amprotibine, mitamita maualuga, feteʻenaʻi, trasilol, traskolan. O le vailaau faʻasaina e iai sona aʻafiaga i le tino pancreatitis ma le pancreatic necrosis, faʻapea foi ma le puipuia o le pancreatitis i le taotoga pancreatic. O le vailaau faasaina e faia i se auala le talafeagai.

Ingitrile. O se sauniuniga e maua mai i mama o povi. Faʻafesoʻotaʻi le gaioiga o le enzymes e faʻateleina ai le polotini, faʻaititia ai le malosi e faʻamavae ai se toto toto. Faʻaaoga i luga o le vaʻavaʻa (jet or drip). I totonu o le pancreatitis, e sili ona lelei le tosoina o le fualaau faasaina ina ia mautinoa ai o le laiga tutusa i le aso atoa.

Pantripin. O le fualaau faasaina e maua mai le paluga o povi. O le Pantripin e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi pancreatitis ma le toe toso (toe maua o faailoga o le maʻi) o le pancreatitis ma le puipuia o le pancreatitis i gaioiga i le manava ma le biliary pe a iai se lamatiaga o le manua. E tatau ona manatuaina i tulaga ogaoga, o le faʻaaogaina o le pantripine e le suia ai le faʻalavelave faʻapope.

Vaitalaʻau

Mo le tele o tausaga, ua faʻaaogaina e tagata ia togalaau e togafitia ai nisi faʻamaʻi, malamalama faʻapitoa, tuʻuina atu ia latou fanau. I le taimi nei, pe a faʻapitoa le poto masani o herbalists ma faʻalautele tekinolosi, toe faʻaleleia le togafitiga o fualaʻau. O fualaau o togalaau e le o se mea e fai ma vaisu ma aafia ai le tino o le tagata. Pe a togafitia i laau, o aʻafiaga o aʻafiaga e pei o allergies poʻo le faʻaitiitia o faʻamaʻiloga e tele lava ina le mafai ona atiaʻe. Ma afai e faamanatu e lou pancreas i taimi uma ia le mumu ma le tiga, ua oʻo i le taimi e alu ai i se falemaʻi lanu meamata.

E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona togafitia togalaau e aunoa ma le faʻavavevave pe i le vaega o le faʻaleagaina o le faʻavavevave.Faʻaiʻu lau fomaʻi i ni faʻaʻailoga ogaoga o le pancreatic inflammation, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi - o le a ia faatonuina se suʻega ma faʻamaonia uma vailaʻau talafeagai. Ma e mafai ona e faʻaopopo i le togafitiga autu e ala i le saunia o faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleagaina o fualaau faʻalaʻau. E le gata i lea, e manaʻomia foʻi togafitiga faʻamaʻi e faʻamaopoopo faʻatasi ai ma le gastroenterologist, talu ai o nisi laau toto e mafai ona i ai se faʻafefe poʻo se mea faʻafefe i luga o le pancreas pe a faʻaaoga sese.

I le faʻaititia o pancreatitis, e mafai ona faʻatinoina le phytotherapy e fai ma togafitiga o le toe foʻisuʻi taimi mo le 1.5-2 masina 2 taimi i le tausaga, ma i le i ai pea o le tiga i le pancreatitis masani ma le gallstone disease - toetoe lava o taimi uma. E ui lava o nei faʻamaʻi e faʻapitoa uma lava, i totonu o vailaʻau faʻasoifua maloloina e togafitia i latou lava. O le tele o gasegase e fia iloa po o fea?

Faatasi ai ma se "bouquet" atoa o faamai, e le taua tele le lafoaia o fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai, ae e le tatau ona e faasaunoa ia i latou. I totonu o lenei mataupu o le ae maua ai fualaau aoga e tele ma fautuaga mo le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, lea e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le pancreatitis. O le sili ona aoga i lenei faʻafitauli faʻapitoa o loʻo taʻua o le oneone ola pea ma le oona.

Laʻau moa (Tsmin, fugalaau mama, pusi samasama samasama). O sauniuniga e faʻavae i luga o fuga oneone e ola ai le fugalaau, faʻaleleia le eletise gastric, faʻamalosia le pancreas, o se vailaau faʻamaʻi, hemostatic ma astringent. O le afaina o le tino o le tino e maua ai se aafiaga lelei i le gastritis ma le maualalo o le eletise faatasi ai ma se laasaga itiiti o le inflammatory i le pancreas, ma o loo faaaogaina foi i tulaga e maua ai le maʻi ate ma le colitis.

Mo le sauniuniga o le broth 1 tbsp. sipuni o fugalaau nutimomoia o Helichrysum sandwort (poʻo 2 tbsp o fugalaau nutimomoia) sasaa 1 le ipu vai vevela, vevela i se vevela, faʻavela ma faʻaosoosoina pea mo le 30 minute, aʻa. Faaaoga le 1 / 3-1 / 2 le faʻatolu 3 taimi i le aso 30 minute ao le i faia taumafataga i se mafanafana.

Ou te fia tosina atu lou mafaufau i nisi o tulafono e fautuaina e matua matauina. Muamua, e tatau ona e mautinoa o lenei vao e le afaina ai oe. O fesoʻotaʻiga uumi ma maʻi e faʻaalia ai e toʻatele, e aofia ai i latou e lelei ona faitau i lenei vaega, o nisi taimi e le faʻaaogaina ai togafiti lauiloa-e aunoa ma le mafaufau i totonu o le tino, e le o le matauina o le fua ma le taimi e faʻaoga ai. E te iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tino ola pea e mafua ai le toto maualuga? Ma afai e amata ona faʻaaoga le hypertensive i le teuteuga fautuaina, o taunuuga e mafai ona afaina.

Lona lua, e tatau ona e matua matauina le metotia o loʻo faʻasinoina i le fua pe a faʻafefiloi mea tau vailaau. A maeʻa mea uma, soʻo se mea, e aofia ai fualaau faʻasaina i le tulaga o se mea e sili atu ona lofituina, e leiloa lona aoga aoga ma avea ma mea oona. O le mea lea, ua iloa e le au phytotherapists o sauniuniga o le tino olaola e maualalo-oona, ae ui i lea, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina, e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi i le ate.

Oats Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o fualaau faasaina e saunia mai mai masani masani e fesoasoani lelei.

Alu i le oats, salu ma tuu i se nofoaga mafanafana. I le aso lona lua, pe a faʻafefeteina fatu oat, fufuluina, faʻagogo ma olo i se mea e fai ai le kofe. Faʻasusu le oatmeal maua ile vai malulu, sasaa vai inu ma kuka mo 1-2 minute. A maeʻa lena, aveese le tiloti mai le vevela ma faʻaauau mo le 20 minute. Ona vevela ma inu. O le tiloti oatmeal e tatau ona fou, e tatau ona kuka i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

E i ai le isi tulafono i le togafitiga o fualaau faʻamaʻi. Pe a sauniuni se metotia, pe o se fusi, teuteu poʻo se tincture, e tatau ona faʻafeteia le tekonolosi sauniuni, e tusa lava pe o loʻo e feagai ma se laau e foliga mai e lauiloa e pei o le wormwood.

Oona oona oona. O le vaega o le togavao o loʻo i luga o le wormwood (e aunoa ma ni aʻa) e faʻaaogaina e faia ai le vevela malie. O le vevela o le vevela e faʻaolaina ai le gaioiga o le suamalie, o le faʻamalosi o le talo ma le sua pancreatic, e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le gastric juice. O le faʻasusu, tincture ma le vao o vao vao e faʻaaogaina e faaosofia ai le manaʻo ma faʻaleleia le faimamaga. Wormwood o se vaega o le choleretic, faʻalauteleina le manava ma faʻaitiitia ai pili o le gaosiga o le kesi. O le muti o le mutia o le wormwood e faʻaaogaina i le ituaiga o fusi poʻo le faʻasolosolo o le ava malosi.

Mo le sauniuniga o le afu 1 tbsp. sipuni o se vao vevewood oona mo le 1 ipu o le vai vevela, aumai i se vevela, faʻapipiʻi mo le 3-4 minute ma alu mo le 45 minute, ona faʻamaʻi. Ave 1-2 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso mo 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

E tatau ona e iloa o le wormwood o se laau oona, o lona uiga o le faʻaoga totonu e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le saʻo. E le o fautuaina mo se taimi umi e togafitia i le wormwood, e pei o faʻamafanafanaga, faʻafeiloaʻiga ma e oʻo lava i faʻafitauli o faʻafitauli o mafaufau e mafai ona atiaʻe. O le faʻaaogaina o le wormwood ua solia i le taimi o le maʻitaga, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e faavae i luga ma le maʻi maʻi peptic.

Licorice natia (lili lemu, laisene). I le pancreatitis, o se togafitiga lelei i luga o le pancreas o loʻo faʻatinoina e le laupepa, lea e fesoasoani i le tino e gaosia ai enzymes talafeagai. O rhizomes suamalie-suamalie o le laisene, ia e le taua, e masani foi ona faʻaaoga i le faʻamaʻi ma kuka. O suauu ma siʻosiʻesega mai ia mea e faʻaaoga mo le gaosia o suamalie, meainu, paluga, ma le tilatila, apu ma kukama, faʻapipiʻi rhizomes e faʻapipiʻi i paʻu.

O le leai o se laisene, e pei o isi ituaiga o vailaau faafomai, e faigofie ona ola i luga o se fuafuaga patino. O lenei mea totino e le lelei, na o le paʻu, o le susu o eleele ma oneone e malogo i le taumafanafana e le fetaui mo lea.

Ina ia saunia se gaugala faamalolo, e tatau ona e 'aina le 5 g o le suamalie ma faʻamago (poʻo le 15 g o fuālaʻau fou, lelei ma fufulu) ma tuʻuina le 1/2 lita o le vai malulu, aumai i se vevela, vevela ma faʻalelei. Inu le vevela vevela.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se "itu i tua o le tupe siliva" i le togafitiga o laisene. Afai e te inuina fualaau faasaina mo se taimi umi, o le a mafai ona osooso le toto maualuga, fulafula ma faʻalavelave i totonu o le itutino (faaali le manaʻoga i feusuaiga, faʻavaivaia le lauulu e ala i feusuaiga).

Ma i totonu o le vaomatua ma i le fanua, e mafai ona e mauaina le tele o isi fualaau faʻamaʻi o le a fesoasoani i le tineia o le afi na osofaʻi i lau paʻu. Ave i lalo o le aspen.

Aspen. I totonu o tagata faʻamuamua, o le inu o le inu i totonu o paranesi laiti ma laʻau o loʻo faʻaputu i le vai mo le manava o le tino, faʻaleagaina ma le tumau o le mumū o le vevela, tiga tigaina, afu, gout, ma le rūmomasi. I le pancreatitis e masani ai, e faʻaaogaina ai se paʻu o le aspen.

O le pata 300 g o le aspen paʻu mo le 20 minute i totonu o se apa ua faʻafefiloi (e te manaʻomia sina vai ina ia naʻo le ufiufi). Ona aveese lea o le pusa mai le vevela, afifi ma aioi mo le 12 itula. Ave le broth i le taeao ma i le afiafi i le 50 g 1 le itula ae leʻi oʻo i taumafataga. Teu fale i totonu o le pusaaisa. E tatau ona saunia vave le inu ava ina ia faʻamafanafana sina mea itiiti. Ina ia ausia le aʻafiaga, e tatau ona faia se siʻosiʻomaga i totonu o le masina.

Ma se tasi faʻamatalaga mo oe, au faitau pele. Aua e te amanaia tulafono o le teuina o pepa sauniuni. I nisi o fualaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina e teu oloa gaosia i se nofoaga malulu po o totonu o ipu tioata pogisa. O lona uiga, i le mafanafana ma i le malamalama, o se decoction poʻo se tincture ua faʻaumatia ma ua le toe aoga ona meatotino.

O Elderberry e uliuli. O le toeaina toeaina ei ai lona malosi vaivai ma lona malosi, e faaitiitia ai le maso o musele malie o totoga i totonu.O fugalaau o se vaega o le tele o totogifuapauina. I le togafitiga o le pancreatitis masani, o le vine elder black ua faʻaaoga foi, lea e i ai le malosi lautele o le toe faʻaleleiaina, e faʻaolaina ai mata o le hormonal, ma e faʻaaoga foi e avea o se faʻataʻitaʻiga. O le sua suamalie e fautuaina mai fua lelei i Setema.

O fualaau o Elderberry ua ave mo faamaʻi fatugao ma faamai pipisi o totoga i totonu. Mo lana sauniuniga, 1 tbsp. sasaa se sipuni o mea e masani ai ma le 1 ipu vai vevela, faʻapipiʻi mo le 15 minute, mālūlū i le vevela o le vevela mo le 45 minute, faʻamaʻi ma sisi. Faaaoga le 1 / 3-1 / 2 ipu 2-3 taimi i le aso ao le i faia ni taumafataga i se tulaga mafanafana.

Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo faifaipea, o vao matua vao e tunu mai lau o le tautotogo po o fua o le autumn.

O le kukaina o le tilotila, e tatau ona sasaa atu le toeaina i luga o le vai vevela ma kuka mo le 5 minute. Ona faʻafefe lea o le susuga, tao le sua, sasaa vai

ma kuka mo le isi 5 minute. Ona tuufaatasia uma lea o fofo, faaopoopo le suka, citric acid ma kuka seia kuka. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faaopoopo le meli i le tilo nai lo le suka.

Blueberries Blueberries i le avea ai o se mea e teu ai le manava e faʻaaogaina i foliga o infusions, oli ma i le foliga masani. Ae mataʻituina le fuataga: mo le solia o le vaʻaia o le biliary, faʻamaʻi pipisi, ma le faʻamaʻavale o le tuilaʻau o le intestinal, o le tele o le faʻaogaina o le blueberries e mafai ona faʻaleagaina le tumau i le manuia.

Ina ia saunia le fusi, ave le 1 tbsp. sipuni o laumei matagogo pe vevela ma sasaa i le 1 ipu vai inu, faʻafefete mo le 5 minute, aʻa. Inu 2-3 ipu tioata i le aso. O lanu o le lanu lanu o loʻo mauʻoa i le tannins, o loʻo aofia ai le flavonoids, o meaola oona, vitamini C, carotenoids, anthocyanin pigments, alkaloids. Ina ia saunia se laulaau o laulaau lanu, sasaa 1 teaspoon o mea totino ma le 1 ipu vai inu ma tuu mo le 45 minute. Inu 2-3 mata tioata i le aso, i sipi, i ni atopaʻu. Matou te mananaʻo foi e fautuaina lauti tipi i luga o laulaʻau lanu. Ave 1-2 teaseti o launiu lanu ma sasaa atu i le 1 ipu vai inu. A maeʻa le 5 minute, o le a saunia le lauti.

Saito vao. I totonu o tagata faʻamaʻi, o le faʻafefeteina o lālā ma rhizomes o le togafitiga togafitiga gastritis, colitis, enteritis, ma le hepatitis. O se teuteuga o fugalaau e faʻaaogaina mo le neurosis, o togafitiga e aoga foi i le togafitiga o le maualuga. I totonu o nuu o le teine, na aumai ai e le sua o vine vao fualaʻau.

Liligi 1 tbsp. teaspoon o le fualaau suamalie mama ma le 1 ipu fufulu vai ma tuu mo le 45 minute. Inu 1 tioata i le taeao ma le afiafi, e mafai ona e faʻaopopo le meli (mai le 50 i le 100 g i le aso).

O laʻau manogi mamago e faʻaaogaina mo le faʻatauina nai lo le lauti, ma fufulu fualaau, jam, jams ua saunia mai fualaau fou. E tatau ona manatuaina i totonu o tagata taʻitoʻatasi, e lauiloa le hypersensitivity i le strawberries, ma mafua ai ona latou faʻamaʻi, faʻatasi ma urticaria poʻo isi faʻaaliga. I lenei tulaga, o strawberries e tatau ona aloese.

Potato. E masani foi ona faʻaaoga e tagata faʻamaʻi fomaʻi ia meaalofa o le togalaau mo togafitiga faʻamalolo. Mo se faʻataʻitaʻiga, pateta masani, o le toʻatele o tagata Rusia e faʻaaloalo e pei o le falaoa lona lua.

Tip. E tatau ona e inu 100-200 ml o le suamalie mūmū mūmū fou i le taeao ma le afiafi 2 itula ao le i faia se taumafataga, ma a maeʻa le 5 minute - 1 le ipu fou o le kefir. Aʻo leʻi faia le sua, fufulu mama pateta i se pulumu, ae aua nei tipi le pulu. Fafati le sua i le taimi muamua aʻo leʻi faʻaaoga, ina ia leai se taimi e faʻapogisa ai. O le umi o le vasega e 15 aso, ona e manaʻomia lea e malolo mo le 12 aso. E tatau ona taitaia 3-4 ituaiga vasega. O lenei togafitiga e fesoasoani tele ia te aʻu, talu ai nei na toetoe lava a le mafai ona teenaina fualaau.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o le sua pateta, e pei o se tulafono, tiga, paʻu, fuga o le fatu, gaogao e mou atu, o le elemene o le gastric o le a faʻaitiitia. E faʻaaogaina foʻi le patate juice i le togafitiga o le maʻi ulutala o le manava ma duodenum.Afai e le fiafia se tasi i le tofo o pateta ole pateta, e mafai ona e faaopoopo se sipuni sipuni o le meli i le sua. Ma le tasi mea: e sili ona lelei le togafitiga i le pateta ia Setema-Oketopa, pe a oʻo i le tubers le tele o suauu o minerale, iron, calcium, magnesium, manganese, cobalt, iodine.

Pasili e tusa ai ma mea e maua i vitamini, e muamua ona muamua i fualaau faisua, o le mea moni lenei o le ascorbic acid ma isi mea aoga. I faʻamaloga faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina ai le ulu o le pasesa, o se vailaʻau faʻamaʻi mo le maʻi suka ma le edema o le fatu fatu, faʻamaʻi o fatuga ma le vevela, o le foal colic, o se carminative mo gaogala totoga ma le pala. O fatu e maua ai le malosi o le diuretic ma le antispasmodic, faʻamalosia ai le galuega faafailautusi a le gastric glands, ma faʻaleleia le faʻalaumalie. Lavea vao e faʻaaogaina mo le mumū i le pancreas.

Fufulu maeʻaeʻa ma le 800 g o le vaasusu, ma sasaa i luga o vai inu ma tapuni. Tuu i totonu o se fagu, sasaa le pasili ma le susu ina ia ufitia uma ai le mutia vao. Tuu i totonu o se ogaumu e le vevela ma tuu le susu e liusua, ona aʻafia lea. Ave 1-2 tbsp. sipuni i itula uma. O vailaau uma ua saunia e tatau ona onā i totonu o le aso e tasi.

Nai lo le pasesa, e mafai ona e saunia se potion tutusa mai le parsnip.

Parsnip o le tamaoaiga i le potassium, lipine acid, calcium ma phosphorus, vitamini o le vaega A, e aofia ai foi ma vitamini B6 ma le vaitamini C. I totonu o le medieval Egelani, o laʻau suamalie na faia mai le parsnip ma o le tale o le syrup sa saunia mai ai. Parsnip e aoga mo faʻamaʻi o le manava ma le atuatuvale, fesoasoani i maʻa fatuga, ma le mumū o le pancreas.

Suʻe le meaʻai manu 300 g o parsnip aʻa ma liligi le gruel i le 1 lita o susu susu. Faʻaauau pea le faʻaosooso, faʻapipiʻi le paluga ile vevela vevela mo le 15 minute. I le afiafi, fai se faʻamalo mai fafo. O le aso e sosoo ai, vaevae le oloa i le 4 servings ma ave i le 4 itula. E fautuaina e aloese mai meaʻai. A mavae le 10 aso, toe fai le togafitiga. Pau mea e te manaʻomia e fai 3 vasega.

Peni Fai mai fomaʻi masani pe o fea oi luga o le laulau e le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso, latou te le iloa po o le a le ate, fatuga, feele ma le maʻa. I le taimi muamua, o pini sa faaaoga e avea o se vailaau faafomai: sa nutimomoia i le paʻu ma faaaoga e avea o se paʻu mo erysipelas, o se faavae e le afaina mo le sauniuni o fualaau, ma isi. I le taimi nei, o le pericarp o pi ia faaaoga o se fofo mo le maʻisuka i foliga o deco deco ma extracts. O le pancreatitis e masani ona togafitia ma le fusi o pi pi.

Manunuʻa 3-4 tbsp. sipuni tele o laʻau pi ma taofi i le 1/2 lita o le vai inu i totonu o le vevela mo le itiiti ifo ma le 5 itula. Inu se faʻasalaga o le 1/2 ipu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 27 aso.

O le tele o taimi, mo le togafitiga o le manava o le mumusu i le pancreas, o loʻo faʻamatalaina e phytotherapists se lavelave o laau totō (totogifuapauina). E masani lava, o laau e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o gaioiga o meaola e iai mea e faʻaaogaina ai le antispasmodic ma anti-inflammatory ua filifilia mo le aoina.

E faʻafefea ona kuka le lauti

E foliga mai e sili atu le faigofie: ave laau e te fiafia i ai, faʻafefiloi faatasi, ma o le aoina lea. E ui i lea, e ui lava i le faigofie, e tele mea lilo e aunoa ma se mea e faigata ai mo oe ona maua se vailaau aoga, pe o se teuteuga, faʻafe, sela poo se lauti.

O le mea lea, ia saunia lauʻau i le sao saʻo e tusa ai ma le fua ua filifilia, tatipi lelei ma faʻafefiloi. Taumafai e aofia ai vaega o laau totō tutusa i le aoina, mo se faʻataʻitaʻiga, aua nei faʻapipiʻi fugalaau faʻamalosi ma le paʻu. E le manaʻomia foi le faʻafefiloi o laau malolosi (ether) o loʻo i ai ma mea gaogao e tasi i se tasi o aofaʻiga.

Ina ia saunia ni meaʻai ma teuteu, e le mafai ona faʻaaogaina meaʻai faʻatau fualaau faisua i totonu o se pusa ua faʻafefeteina ma tumu i le vai i le vevela o le potu i le fua o le 1:10, o lona uiga, e 10 vaega o le vai e ave mo le 1 vaega o le meafaitino. O se pusa faʻamaufaʻailoga o loʻo i ai meaʻai e tuʻuina i totonu o se lapoa lapoa e tumu i le vai inu (vai faʻaʻeleʻele). Ia faʻamafanafana le faʻafefete, faʻaosoosoina pea, mo le 15 minute, ma le susu mo le 30 minute. Ona faʻamamaina ai lea i le vevela o le potu: o le faʻafefe e le itiiti ifo ma le 45 minute, o le susu - mo le 10 minute. Ma le isi, faamama i le 2 laulau o le kulimi ma faʻapipiʻi le mea o loʻo totoe i le gau. O le mea e tupu mai ai ma meaʻai e aumai ai le vai ma le suavai i le fua na fuafuaina muamua.

O meaola e saunia e ala i le faʻamalosia o mea lelei e aunoa ma le faʻavaveina. Mo lenei mea, o meaave mata (20 g) ua sasaa mai i le vodka (100 mL) ma ua tauanau pea i se mea pogisa, ua faaosofia ai taimi e 1-3 i le aso, i le vevela vevela mo le 10-15 aso. Ona faʻamaʻaina lea o le tinomi e ala i le tolu fausaga o le gau poʻo se ie lino vali e aunoa ma le tāina o le mea o loʻo totoe i le faamama.

Mo a latou tapenaga o vailaʻau teas, 1-2 teaspoons o mea e gaosi (ae le o le paʻu) o mea gaosia fualaʻau e sasaa mai i le 1 ipu vai inu ma tumau pea mo le 20 minute i se mea mafanafana, e ufiufi i se mea mai luga e taofi ai le vevela. E mafai ona e faia tii i se vevela, tuʻu ai iina mo le gaosia mai le 20 minute i le 12 itula.

E vave faʻafuaseʻi ona faʻavaivaia infusions ma teuteuga, aemaise lava i le taumafanafana po o se potu mafanafana. O le mea lea, e sili atu le kuka i latou i aso uma. Afai e faigata lenei, ona teu lea o le susu, infusions ma teas i le mea malulu po o le pusaaisa, ae le sili atu i le 3 aso.

Anise (dill) fruits - 1 le vaega, grassland celandine - 2 vaega, siama o le sana - 1 le vaega, siame lanu - 1 le vaega, vao muti - 1 le vaega, wati St. John - 1 le vaega, mutia violē - 1 le vaega. O le susu e saunia i se fuataga masani - 1 tbsp. sipuni o le paluga i le 1 ipu vai. Ave i se foliga mafanafana, 1 le tioata 3 taimi i le aso mo le 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Buckthorn tilotilo - 2 vaega, o le laʻau felauai - 1.5 vaega, o le aʻa faila - 1.5 itu, vao vao - 1.5 vaega, o le mint leaf - 1.5 vaega. O le suka e ave i le 1 / 2-1 / 3 ipu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Fualaau aina suamalie - 3 vaega, mite laupepa - 3 vaega, fualaau oona - 2 vaega, fugalaau olaola - 2 vaega, chamomile fugalaau - 1 vaega. O le faʻaaogaina e ave i le 1/2 ipu 3 taimi i le aso 1 itula pe a uma se taumafataga.

Buckthorn siʻosiʻomaga - 3 vaega, mite laʻau - 2 vaega, laʻau felafolafoaʻi - 3 vaega, o le kasus rhizome - 1 vaega, aʻa valerian - 1 vaega. Ave le 1/2 ipu o le suka i le taeao i le taeao ma le afiafi faatasi ai ma le pancreatitis ma le kulupu.

Lisi o le rhizome - 1 le vaega, paʻu buckthorn - 3 vaega, mite laupepa - 2 vaega, laʻau felafolafoaʻi - 2 vaega, aʻa o le laumela - 1 vaega, aʻa valerian - 1 vaega. Ave le 1/2 ipu o le suka i le taeao ma le afiafi e fai ma auala e faʻatonutonu ai le gaioiga o le inumaga.

Helichrysum fugalaau - 4 vaega, fomomile fugalaau - 3 vaega, vao o St. John - 3 vaega, vao vao vao - 2 vaega. Mo le 1.5 lita o le vai inu vevela 3 tbsp. Faʻapuuga Kpu. Ave le 1/2 ipu 8 taimi i le aso.

Toa vao - 2 vaega, vao calendula - 2 vaega, fugalaau ola - 2 vaega. Mo le 1 lita o le vai inu, ave 3 tbsp. Aoina ni sipuni ma kuka se mea teuteu. Ave le 1/3 le ipu 6 taimi i le aso.

Fennel (caraway) fualaau - 3 vaega, laʻau moa - 3 vaega, aʻa faʻasuni - 1 vaega, aʻa valerian - 1 le vaega, yarrow herb - 1 vaega. Saunia se teuteuga i le fua o le 1 tbsp. sipuni o le paluga i le 1 ipu vai ma ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso 1 itula pe a uma ona 'ai.

O le paʻu o St. John, o le vevela Amur, o le suauu, chamomile, motherwort, celandine, calendula, dill, woodpecker, lapisi o le roʻe, mea e gaosia ai, pulupulu, mafolafola, vaevaega, yarrow - 1 vaega vaega taitasi. 1 tbsp. Spoon Tipi mo le 1.5 kapu o vai inu i totonu o se vai vevela. Faʻaosooso 6-8 itula, ona e tosoina lea i totonu o le susu. Faaaoga le 1/3 cup 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 2-3 masina.

O le aʻa o le marshmallow togafitiga - 5 vaega, calendula fugalaau - 4 vaega, goose cinquefoil - 4 vaega, lalandland tele - 1 vaega. 1 tbsp. Spoon Togi mo le 1 ipu fufuluina vai, faʻamalosi 2 itula ma faamama. Ave le 1/3 cup 3 taimi i le aso.

Fualaau aina - 3 vaega, mite leaves - 3 vaega, fuamoa - 2 vaega, fugalaau olaola - 2 vaega, chamomile fugalaau - 1 vaega.5 g o le paluga e sasaa mai i le 1 ipu vai inu, vevela i totonu o se vai vai vevela mo le 30 minute, mausali le 1 itula, tuʻi. Ave 50 ml 3 taimi i le aso 1 itula pe a uma se taumafataga.

Fualaau faisua, fatulaʻau o le sana, aʻa o le vao, vao vao, St. John's wort, violet violet - 1 vaega vaega taitasi. 5 g o le paluga e sasaa mai i le 1 ipu vai inu, vevela i totonu o se vai vai mo le 30 minute, mausali le 10 minute, tuʻi. Ave le 200 ml 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Caraway fatu, laʻau masi - 3 vaega vaega taitasi, siasi ma aʻa valerian, yarrow grass - 1 vaega vaega taitasi. Metotia o sauniuniga: tutusa ma le aoina Nu. 12. Ave le 100 ml 3 taimi i le aso 1 itula pe a uma le taumafataga.

Laʻau mint ma togafiti - 2 vaega vaega taitasi, paʻu o le buckthorn - 2 vaega, faʻasusulu ma aʻa valerian - 1 vaega vaega taitasi. Metotia o le sauniuniga: tutusa ma le aoina Nu. 12. Faʻaaoga faʻamalosi 50ml 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi ao leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 5-7 aso.

Buckthorn o le paʻu - 2 vaega, siama ma mite laulaau, laʻau faʻamalosi - 1 vaega vaega taʻitasi. Metotia o le sauniuniga: tutusa ma le aoina Nu. 12. Faʻaaoga faʻamalosi 50ml 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi ao leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 5-7 aso.

Laʻau moa a le Sandy, fomaʻi fugalaau fugalaau, laʻau paʻu, popo pi piʻamea - 1 vaega vaega taʻitasi. 20 g o le aoina ua tumu i le 200 ml o le vai ma vevela i totonu o se vai vai vevela mo le 30 minute. Ona faʻamafanafana lea mo le 10 minute, faʻamamaina ma faʻapipiʻi le vai inu i le uluai voluma. Ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

Maggot, tricolor violet, St. John's wort, aʻa o le laumela, siaki o sana, fualaau anise - 1 vaega vaega taitasi. Laʻau afaina ma le 2 tbsp. sipuni mo le 1/2 lita o le suavai, aumai i se vevela, aveese mai le vevela ma tuu le mea mo le 1 le itula, ona aʻafia ai lea. Ave se mea teuteu i le ituaiga vevela i le 1/4 ipu 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. O le togafitiga e 1 le masina. I le aotelega, e tatau ona e faʻaaluina ni masina se 3 i ni malologa o le 15 aso. O le susu e fesoasoani e aveese maʻa mai le gallbladder.

Afai e te filifili e togafitia i lau laau, aua e te pipii atu i se tasi o au mea e sili ona e fiafia i ai. Matou te fautuaina, pei ona masani ai ma togafitiga uumi, toe totogi totogifuapauina i le 2-3 masina, male malologa o le 10-14 aso. Afai e fetaui lenei faaputuga mo oe, ona faʻaitiitia lea o le faoa faamalosi, ma o le a faʻavaivaia le tiga.

E toʻatele e fiafia i le vave e te faʻamoemoe ai i fualaau o togalaau? Ua faʻamalosia i matou e le fiafia i le tagata sili ona le onosai - i lenei tulaga, e faigata, pe a le mafai, ona vaʻai le taimi e faʻaleleia ai. O nisi taimi e tatau ona e faatali i le ono ma le valu masina, ma o nisi taimi o maʻi e iloa ai se faʻaleleia pe a uma le lua vaiaso. I soo se tulaga, e toetoe lava a maua i taimi uma le faʻamagaloina, ma i nisi o tagata gasegase, o le a le toe iʻu ina mou ese atu le mamafa o le pancreatitis.

Pe na e mafaufau ea pe aisea e matua le fesoasoani ai le tele o vailaau o togafitiga aloaia i gasegase gasegase, e oo lava i togafitiga faigata i laau ma togafitiga masani e le aumaia i taimi uma le toe faaleleia? E faigofie lava le tali: aua o loʻo tatou togafitia se tino ua afaina, oona. Ua faatonuina e le fomaʻi le tele o vailaʻau, e leai se faʻaleleia atili, ma o le tino o le tagata maʻi ua faasolosolo malie ona faʻasalalau i vailaʻau e amata ona le fesoasoani, ae faʻaleagaina ai o ia.

O le natura na mafau- fauina o tatou tino e pei o le pulea e le tagata lava ia, o le paleni o le tino. Ae iloa e tagata uma le tulaga o lo tatou tulaga o le siosiomaga. Matou te manavaina le eleelea eleelea, inu vai ua faʻafefiloi ma mea leaga e le lelei, e seasea ai ona 'ai i mea tau le siosiomaga, i totonu o le aai tatou te taʻitaʻia ai se olaga ola solo. O le mea lea, o le tele o mea e gaosia i luga o paʻu o loʻo faʻapupulaina i totonu ia i tatou, lea e mafai ona teuina i foliga o maa ma oneone i totonu o le manava, gabless, kidney and pancreas. O se tino ola maloloina o le a taulimaina nei mea uma lava, ae o lenei ua le tele naʻo tagata soifua soifua maloloina.

E tele metotia e faʻamamā ai totoga i totonu, e aofia ai le pancreas.O le faamamaina mama i le faʻaaogaina o sauniuniga faapitoa e tatau ona faia i se falemaʻi, ma o le a tatou taulai atu i auala sili ona agamalu, malu. E moni lava lenei mea mo i latou ei ai maʻa i le gallbladder, fatugaʻo, poʻo le pancreas.

Laʻau togafiti

E mafai ona e aveesea mea leaga e ala i le faʻaaogaina o teuteuga ma mea faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi o loʻo i ai le laxative, diuretic, carminative ma le diaphoretic effect. E mafai ona e pipii atu i se vaomatua ma se isi meaʻai poʻo se falemaʻi ile anapogi. O le tino o le a manuia ma le tausia o anapogi a Kerisiano. Seʻi o tatou talanoa atili e uiga i togafitiga o togalaau e faʻamamaina lelei ai le ate, le paʻu ma o latou mea e le fiafia ai ma e le afaina ai aʻafiaga.

Meloni Afai na e auai i se taumafataga Ausetalia Tutotonu, ona e matauina lea pe a uma le ipu muamua ma le pilaf, e mautinoa lava e tatau ona tautua le melonini. Ma e le pine ae pasi le lagona o le vaivai i totonu o le manava, e peiseai na e faia se fua talafeagai o le tausamiga. E le o se mea e ofo ai, ona o le melonini e aoga mo i latou o loʻo mafatia i le galala ma le vaivai. Manatua le fua mo le faʻamamaina o le ate, manava, ma isi meaola faʻamaʻi ma fatu melo.

Mash mago melon fatu i totonu o se paluga i falaoamata. Faʻasusu i le susu susu susu mo le 2 itula, faʻamaʻi (e masani lava 200 ml o susu o loʻo i luga o se ipu o fatu). Ave 100 ml i taeao uma.

Ma e uiga foi i le meloni: o le taimi nei i le tele o atunuu o Europa o le talitonuga o le suamalie o le suamalie mo le faamamaina o le tino e lauiloa. E tusa ai ma ia, e aveese le toxins e fautuaina ai e inu le lolo i taeao uma mo le 20 aso i luga o se manava gaogao faatasi ai ma le faaopoopoina o soo se fua, ma o muamua o le a paʻu.

Fuga o le ua ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se faʻamaʻaloga, diuretic ma le sui filifilia. E faʻaaogaina i le tulaga o mea faʻapitoa ma faʻamalosi vai mo le cholecystitis, cholangitis, faʻamaʻi pipitaka ma le gallstone.

Laʻau o le sana sana ma lau laititi mai taliga o sana mo le 10-15 minute. Ave le 1 ipu tioata 2 taimi i le aso.

Vailaʻau faʻamaʻi. I fomaʻi faa-Rusia, sa tuuina atu le taua tele i le taua tele ma faʻaaogaina e faʻaleleia ai le 'ailaina o meaai, pulelaa pipi, e pei o se mea e pala, e aoga mo le le mautonu. I le tautotogo ma le autumn, o aʻa o laumei e aofia i le faagasologa o togafitiga e aveese ai toxins.

Liligi le 1 sipunipuni o aʻa o le vao oona ma le 1 ipu fufulu vai, faʻapipiʻi mo le 20 minute, aʻa. Inu 1/4 ipu 3-4 taimi i le aso.

Olive olive. Sa taʻua e le au fomai Rusia o le olive olive ma le sua o le tipolo e le gata o le tipiina o le talo, ae e aveese foi maa ma oneone. O loʻo faʻaaogaina e avea o se mea e teu ai, faʻasalaga ma le agavaʻa mo le faʻamaʻi o le gallstone, faʻaoʻo (aemaise lava i tamaiti ma tagata e leai ni meaʻai), faʻamaʻi pipisi o le manava, ma le inu i suavai e mafua ai mu i le mucous membrane o le gutu, esophagus, ma le manava.

O le suauu olive i nei tulaga, ia tautala leotele mo le 2 tbsp. punetipi 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Mountain red ash e masani ona maua i vailaau faʻapitoa e avea o se vailaau lelei, o se fomaʻi faʻamalosi faʻasolosolo ma vailaʻau faʻapitoa mo fualaʻau suamalie (e tusa ai ma mea e gaosi i le koko, e sili atu i le tele o ituaiga o kāloti). Mo le taumalulu, e mafai ona e faʻamagoina le tele o pusi mauga i totonu o le ogaumu vevela i le vevela o 70-75 ° C poʻo le ea i le tau lelei (o faʻamalologa o le pefu mauga mama mo le 2 tausaga). E mafai ona fafagaina pefu o vao i le vao, pe mafai foi ona e faʻaaogaina e saunia ai le paʻu mai le kofe kofe lea e manaia le tofo. O ituaiga uma o ipu o fualaau aina suamalie, saladia ma e oo lava i fualaau aina ua gafa ma lenei paʻu. I le taimi o le togafitiga o le maʻi, afai e te ulaina sina mea itiiti, o le lagona o le fiaai ua faoa.

Ina ia saunia se vailaau faamama o le mauga faʻamamaina, e te manaʻomia le 1 tbsp.sipuni o lanu mūmū mūmū sua 1 palu vai inu, tuu mo le 4 itula. Inu 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso.

Horseradish E i ai le anti-inflammatory, bactericidal, analgesic, faʻamoemoega, faʻamaʻi manuʻa, mea faʻasolosolo ma mea faʻapitoa. E faʻaleleia ai le pulelaina o laufanua oona, e faʻamalosia ai le gaioiga o tamaloloa, ma o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa. I le tulaga o le maʻisuka, e fautuaina e fufulu le faai ma pupuʻu tautala i le sua o lenei laau, ae ia faaeteete, o le tele o doses o le horseradish e mafai ona mafua ai mumu i le mucous membrane o le gutu, manava, ma le fatu.

Mo faʻamamaga faamoemoega, e mafai ona e saunia le sasamasi faʻasusu i le susu. Ina ia faia lenei mea, faʻafefe 4 tbsp. sipuni tele o le horseradish, faʻafefiloi ma le 1 le ipu susu, vevela toetoe lava a vevela (ae aua le kuka) ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 10 minute. Ona vevela ai lea, tafe ese le mafiafia ma inu sina mea i le gasologa o le aso.

Lanu uliuli E faʻamalosia ai le faʻamalositino o le gastric juice, faʻaleleia le 'ailaina, faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, ma fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol sili atu mai le tino. O le kulimi lanu uliuli e faʻamaepe ai suauu minerale ma aveʻesea mai le ate, o le vevela ma le pancreas. Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se fuataga tuai.

E tatau ona ave le 10 kilokalama o le radish uliuli, aveese nofoaga ua faaleagaina, ma, e aunoa ma le faamamaina o fualaʻau mata mai le paʻu, pasi i latou i totonu o se suʻi suamalie pe toso ese le sua mai totonu ia i latou e faʻaaoga ai se lomitusi. E tatau ona pe tusa ma le 3 lita o le sua. Teu le suamalie e maua mai i totonu o le pusaaisa i totonu o se fagu mata tioata, ona e leai se manogi manaia. Ave le sua vai e tatau ona 30 g 3 taimi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai, seia maeʻa.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina le vavaeeseina o le tao, aano o manufasi, meaʻai gaʻo, meaʻai faʻamalosi, fuamoa. O lenei metotia e lelei i lena mea, faʻatasi ai ma le faʻamamāina o le tino, e mafai foʻi ona faʻaumatia le mamafa o le mamafa. O le isi mea taua o le mea moni o le fuluuli uliuli o se oloa taugofie lea e mafai e se tasi ona gafatia. E le gata i lea, e mafai ona tupu i luga o lau oe lava fuafuaga.

Faʻatau togafitiga

Mo tagata amata, o lona uiga, mo i latou ua amataina le ala o le faʻamamāina o le tino mo le taimi muamua, o le togafitiga o le sua lelei e atoatoa. E le gata i le avea ma se auala manaia ma le filemu e faasaoloto ai le tino o toxins, o fualaau fualaau suamalie e fesoasoani foi i le gau o le mamafa, faamalosia puipui o toto toto, puipui le tino o le tino ma faateleina ai le puipuiga.

Matou te le fautuaina oe faʻamamaina faʻamuamua o le tino ma sua, pe a fai na o le 5-7 aso e na o le pau lea o meaai, o lenei mea e sili atu ona mamana i le tino. Ae afai mai le tautotogo, pe a oo mai le fuʻa muamua ma fualaau aina suamalie, seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu o le ae inu 1-2 ipu tioata o suamalie i aso uma, tuufaatasia i lau masani masani, ma faatulaga se aso anapogi o le vai i le vaiaso, ona le vave ai lea o lou tino sasaina.

O fualaau e tatau ona saunia e i tatou lava - e le fetaui ma le sua ua faatauina i totonu o se faleoloa, lea e faaopoopo i ai mea e puipuia ai, suka ma le acids i vaega eseese, ae tatau ona faaopoopoina. Ma e le o se mea e tatau ai ona sasaʻese le sua i lima - o faipule o ona po nei e sili atu ona vave faia. O le fualaau fualaau suamalie masani e faia mai i nai kāloti laiti e lua, o le kuata o beets, 5 laʻau tiisi ma le laʻau o le lanu: pasili, pi, tumutumu o vao. E mafai ona fesuisuiai fualaau e fuafua i maʻi, mea e fiafia i ai, ma teuina o meaai. Falesa ma aʻa, pateta, letisi, fasi keke ma le kuka e mafai ona faaopoopo i nei vaega. O fualaau fualaʻau uma e mafai ma e tatau ona faʻafefiloi, taumafai e fatu le vai e sili ona aoga mo oe.

O le mea lea, o se polokalama faʻamamaina ma se tele o le vave inu o le suavai e sili ona lelei mo i latou o loʻo mafatia i gasegase masani, osofaiga o le maʻi o le manava o le manava ma duodenum. I aso o faʻamalamalamaga, e le tatau ona sili atu i le 300 ml le aofaiga o le suka gaʻo, o lona uiga, tasi ma le afa tioata.O le pati patipati e sili atu le soifua maloloina mo tagata ei ai maʻi lese, gastritis, maʻi o le peptic, colitis. O le kulimi pati e ave i le tutusa tutusa e pei o le kapisi.

E sili atu le mamā - meaʻai suamalie. E fautuaina mo i latou o loʻo mafatia i le taʻavale ma le afaina, e faʻaleleia ai foi le gaioiga o le ate, fatugaʻo ma le vevela, aveese le masima o mamafa mamafa mai le tino. O le suamalie fou o le paluga oona ua i ai se tofo ma se manogi. O le maualuga o lea mea e mafai ona mafua ai le gaoioi, vomiting ma le vavao. O le maualuga pito i luga ole aso ole aso, e tatau ona vaevaeina i le tolu i le fa inumaga, ole afa afa.

O le kulimi suamalie ma ona luga e fufulu ai mucous membranes o totoga i totonu. Ma o le suamalie suamalie lanu meamata fesoasoani i le intestinal dysbiosis ma faʻasaʻo le pancreas. Ua faaopoopo mea suamalie ma le pepa i soo se fualaʻau suamalie - e sili atu ma le lua vaetolu o se tioata e mafai ona onā i le aso.

O le au fai togafiti o togafitiga masani e ofoina atu isi metotia o le faamamaina o le pancreas, ua faamaonia i le faatinoga. O se tasi lea oi latou.

I le afiafi, ia tilotilo se ipu tioata, fufulu ma sasaa le afa lita o kefir. I le taeao, 'ai le afa o le paluga. A maeʻa le itula latou te 'aina le taeao ma' aua neʻi 'ai seʻia oʻo i le aoauli. I le afiafi, pe a uma le 'aiga o le afiafi, o le afa lona lua o le faʻafefiloi e' aina se itula ao leʻi oʻo i le moe. O lenei vasega e faia i le 10 aso. Ona malolo tele lea. I le taimi lea, e kuka mai le 'apricots, e faʻalua i le aso ona' ai le 5 fatu mai fatu. 10-15 aso pe a maeʻa le vasega lona lua, latou te lagona le faigofie, aveesea le mamafa, faʻamaʻa le manava mai le faʻaoga, o le gaogao e sili ona lelei le galue. Ole faʻamamaina faapena e faia faʻa-tasi i le tausaga, e tusa lava pe le afaina le pancreas.

Ia faʻafesoʻotaʻi foi i togafitiga o le wormwood, lea e aveesea lelei ai le mumu, aemaise lava i leona o le vaega o le digestive.

I le taeao, ao leʻi oso aʻe le la, filifili ni pito i luga, fafagu i le sili atu i le afa afa lua-lita ma sasaa vodka vilika i le pito i luga. Ona pipiʻu faʻatasi ai lea ma se tapuni, tuʻu i totonu o se taga paʻu paʻu, nonoa ma tanu i le palapala i le loloto o lua uʻamea bayonet. A maeʻa aso e 10, ave ese, faʻafeiloaʻi i se mea oona.

Ou te alu i le taeao i luga o se manava gaogao:

1 tbsp. se sipuni o vailaau, ona maua ai lea o le tele o fugalaau fugalaau manaia ma le pata. A uma lena, e leai se mea e 'ai. Inu tincture mo le 10 aso, ona avea lea o le masina - se malologa, ma 3 vasega. Togafitiga o le a oʻo mai pe a mavae aso muamua e sefulu. Ae i le mea tonu lava, a maeʻa le ono poʻo le fitu masina, ave lau vailaʻau mo le isi 10 aso. O le tuufaatasiga e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa, i totonu o se pusa tioata.

O fualaau oona i vailaau faʻasaienisi e maua foi mo faʻamaʻi faʻamaʻi, prostatitis, urethritis, faʻamaʻi o le paʻu, manava, gaʻo, ate, pancreas ma gaʻo. Ae ui i lea, faʻamalositino le faʻaeteete i le taimi o le faʻamamaina o taualumaga: i le tulaga o le maualuga, vomiting, faʻavevesi, ma le vevela atonu e tupu. O fafine maʻitaga e le tatau ona felafolafoaʻi ma le wormwood.

Afai e te filifili foi e faatea ese toxini, o lona uiga o loʻo i ai nei lau taiala atoa. Ma o mea uma e lelei, faʻagasolo i laasaga, e aunoa ma se faanatinati, ma se nofoaga malolo pe a maeʻa taualumaga taʻitasi. O le mea lea, afai e te faʻamoemoe i se suiga, e na o le popole pe le lava foi, e lelei le tolopoina o le amataga o le fufuluina.

O nisi tusitala o metotia o le faamamaina o le tino ua lapatai mai o le soifua maloloina e mafai ona leaga pe a uma le amataga o taualumaga, ma fautuaina i latou e onosaia faigata, faamalamalamaina lenei mea moni e ala i le faateleina o gaoioiga a le tino. Ae ui i lea, atonu, e le tatau ona e lamatia lou ola maloloina, ae e sili atu le vaai i se fomaʻi. O le mea moni, o mea uma lava, e aofia ai le faʻamamaina, e tatau ona malilie i le fomaʻi togafitiga ma ia mautinoa e le faʻasoleina oe.

Laʻau mo gase o le pancreatiti
A maeʻa le osofaʻiga o le tino pancreatitis ma faʻamalolo mai le falemaʻi mo togafitiga i fale, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga fualaau. O nei suʻega faʻapitoa e faʻamanuiaina i le taimi e lagolagoina ai le soifua maloloina o le pancreatic.
Faʻasoa o oats, soak ma tuu i se nofoaga mafanafana. I le aso lona lua, o le a totogo fatu. E tatau ona fufuluina, mago, ona faʻapala. Ona faʻaalu lea o le falaoamata ma le vai malulu, sasaa mea uma i le vai kuka ma vevela mo le 1-2 minute. Ia faʻamalosi se vai inu mo le isi 20 minute. Ona tosina ma inu ai fou. E le mafai ona e kuka kuliki i luma.
Liligi le 1 sipuniti o lau launiu ma le 1 ipu fufulu vai ma alu mo le 45 minute. Inu i sina sipuni i ni atopa, 2-3 mata tioata i le aso.
E mafai ona e 'ai i laumei i soo se ituaiga: mata, faʻamago ma totonu o le susu. Mo le sauniuniga o le broth 1 tbsp. faʻapipiʻi se sipuni o laulaau i le 1 ipu vai mo le 5 minute. Inu se decoction o 2-3 ipu tioata i le aso.
O le faʻasolo o centaury e lelei tele i togafitiga o pancreatitis. Liligi le 1 teaspoon o le laau o le centaury ma le 1 ipu vai inu ma faʻamalosi mo le afa itula. Inu se afaina o le tolu tioata 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia meaai mo le 2 vaiaso.
Fuʻu 1 tbsp. sipuni vine black black 1 tao vai inu, faʻaauau mo le afa itula. Inu se tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso.
Fufuluina lelei le laisa uliuli ma pasi faatasi ma le peele i totonu o le sua. Faʻafefiloi 1 le ipu inu suamalie ma le 100 g o le meli o le pata. Ave le afa ipu tioata 3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 40 aso.
Inu sua sua saurakraut.
Saunia le fua, liligi le 0.5 g vai inu suamalie 30 g o fatu o fatu, 30 g o laulaau mint, 20 g o fualaau aina, 20 g o fugalaau olaola ma 10 g o fomomile fugalaau. Faʻafiafia, vevela ma inu 3 taimi i le aso, 0.5 ipu 1 itula pe a uma se taumafataga.
E tatau ona saunia uma infusions i aso taʻitasi (i tulaga ogaoga - tasi aso lua aso) ma inu ai fou.
Faatasi ai ma le faʻaaoga pea o togafitiga, o mea ua fai ma vaisu i le tino e mafai ona mataituina, lea e faʻaitiitia ai le gaioiga o togafitiga. O le mea lea, i le va o kosi e amata ai le vaeluaina o le 15-20 aso, ma faʻatasi ai ma vasega faifai pea, suia le faʻavaeina o totogifuapauina - faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi ma le tutusa o togafitiga faʻapitoa.

Recipes O togafitiga faafomai e fautuaina ai le inu vevela, o le fua o le stigmas o sana (o le sipuni sipuni i le lita o le vai inu), o le faaputuga o laʻau o birch ma se teuteuga o laulaau laumei e fesoasoani ai i le osofaiga.

1. Pameka (sua). Inu le afa afa i le aso mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. O le togafitiga e 2-4 masina, ona oʻo ai lea i le masina le umi ma toe faia le vasega. O fualaau suamalie o loʻo i ai se mea faʻamalosi.

2. Pepalama (lau) laʻau faʻamau. Faʻafefiloi le tasi sipuniti o le aʻa (faʻataʻa) tapuni faʻatasi ma 3 teaseti o mite leaves ma sasaa le 1 ipu vai. Suauu mo le 5-7 minute, faʻasolosolo afa itula, malulu, vevela. Inu 1/4 ipu 2-4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

3. Caraway fatu (fatu). Liligi le tasi sipuni sipuni o fatu mamago ma se lita o vai inu, faamausali, malulu, vevela. Ave le 2-3 punetini 5-6 taimi i le aso.

4. Peʻa i se faʻafefiloi ma lau lanu lanu e togafiti ai le pancreas, ma e matutua e fautuaina mo le maʻisuka.

5. I le pancreatitis e le masani ai inu 1/3 - 1/2 ipu i le aso mo le 30 minute. aʻo leʻi 'aʻai: aʻa o le pa, laau vao, laau elecampane, fugalaau vine, calendula fugalaau, vao vao ma lau laʻau - tutusa.

2 tbsp. sipuni faʻalua 200 ml o vai inu, vevela i totonu o le taele mo le 15 minute, faʻamalie, faamama, faʻapipiʻi, aumai le volume i le 200 ml.

A faamaloloina musika

O le eletise musika o se auala fou fou mo le puipuia ma le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le tino o meaʻai (manava, vavae, ate, pancreas, talo). O se tuufaatasiga manuia o tu masani masani o vailaau faʻasolosolo ma metotia faʻaonaponei o togafitiga a Europa. O le metotia o musika o le musika e faʻavae i luga o le faʻalogo faʻalogo i musika ma le aʻafiaga o eletise eletise i luga o nofoaga tiga poʻo ni vaega o le acupuncture i luga o laina ole musika. I lenei tulaga, o le tagata maʻi lava ia na te filifilia mo le togafitiga o le musika e fiafia i ai ma faʻaalia lagona lelei ia te ia.

Mo faʻataʻitaʻiga, o se tagata faʻalogo i totonu o le fale, lipine puʻe, tagata taʻavale, poʻo soʻo se masini komepiuta lea e faʻaogaina ai se masini faapitoa Tonus ma elemene mo fesoʻotaʻiga eletise ua lava.O le faʻaaogaina o lenei masini e le faigata tele, ma e mafai ona e auai i musika faʻafefeteina e oo lava i le fale.

O le a le eseesega i le va o musika eletise ma tu masani? O le mea moni e faapea o le electrotherapy masani, e faʻaaogaina eletise eletise ma le tele o le malosi ma le toe faia o fuaitau. O le tino o le tino e vave faʻaaogaina i le faasologa o le faasologa o nei manaʻoga, ma o le mea lea e faʻaititia ai le aoga o togafitiga. O le musika electrotherapy e faʻavae i luga o le mea moni o le aafiaga elemene-faʻaosofia e tupu i luga o le tele o mea musika e ese i le faaletino (anapogi, telegese), i le faiga (jazz, faʻapitoa, atunuu), ma le tino o le tagata e leai se taimi e faʻafetaui ai i luga o laina i le faagasologa o togafitiga. E le gata i lea, o le lagona faʻalagona e taua tele - aua e mafai ona e filifilia le musika mo le siakiina o mea e te manaʻo ai, lea e aʻafia ai le taunuuga o togafitiga.

Puipuiga o le faamaʻi e aofia ai:

• Vaʻaia vave ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

• Faʻaitiitia o mea leaga.

• Faʻafitia o meaʻai gaʻo ma le gasegase, ava malosi,

• E tatau ona resitala tagata i totonu o le pancreatitis.

Puipuiga o pancreatitis e aofia ai le mulimuli i se taumafataga ma tausia le mamafa o le tino. E taua tele le aloese mai le taumafa ma le inu tele.

Recipes mo le togafitiga o le pancreatitis masani

Togafitiga ma togafiti a tagata ua manatu e sili atu le saogalemu ma e sili atu le aoga nai lo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O fuamasi e faigofie ona saunia. O tagata maʻi e fiafia i le maua o le talosaga. O le tusiga o loʻo lisiina ai metotia o le gaosia o fualaau mo le togafitiga o le pancreatitis masani ma togafitiga faʻataʻitaʻi:

  1. O le pati ma le sukalati o se auala taatele. Faʻamaʻi ona kuka, ia na o le 2 pata pateta ma le 1 kalama, ma fufulu maeʻaeʻa, oti ese le le atoatoa. Faatasi ai ma se solo, pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu, togi le sua. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se suʻai. Aumai se ipu vai. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le inu ua faailoaina mo le 7 aso aʻo leʻi 'ai. Ona faia lea o se vaiaso malologa. Afai e talafeagai, toe fai le faiga. O le fua e mafai ai e oe ona faʻasaʻo se osofaʻiga o pancreatitis ma faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.
  2. O se teuteuga o le pusa e aʻafia foi i se galuega e tutusa. 3 leotele puno o le pakete o aʻa, ua sasaaina le 1 lita o le vai inu. Taofi mo le tusa ma le 3 itula, faʻapouliuligia le vevela vevela mo le 10 minute. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 100 ml. O se mea e manaʻomia muamua ao leʻi 'ai. Tincture o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa. Faaaoga 5 aso.
  3. Buckwheat ma kefir faia se galuega sili ona lelei i le mea faigata. 1 le ipu fuckedwheat ua faʻafefiloi ma le 0.5 lita o kefir, ma totoe i le po. Ona vaevae lea i ni 2 pusa, faʻaalu le afa o le taeao nai lo le 'aiga o le taeao. O le afa lona lua e 'ai i le afiafi ae le o le' aiga o le afiafi, 2 itula ao lei momoe. Faaaoga le tuufaatasiga o le 10 aso, ma se malologa. Afai e manaʻomia togafitiga o pancreatitis i le fale, e toe faia le vasega.
  4. Propolis. O se mea muamua e manaʻomia o le fou ma le natura o le oloa. E faatagaina e faʻaaoga le propolis tincture. 20 otaota ua solo i se ipu susu. Faʻamālōlōina o faʻamaoniga ma togafitiga o pancreatiti, o sina vaega itiiti o le propolis, 1 cm i le lapopoa, o le a faasolosolo lemu ma maeʻaeʻa aʻo leʻi foloina. Propolis e faʻamalolo ai le manuʻa, faʻaleleia le aʻafiaga, fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamaoniga, maua ai se aoga aoga i le tino.
  5. Barberry, pe o le, o le suamalie o vine, o se vailaau sili ona lelei mo pancreatitis i se foliga masani. O le sauniuni e faigofie. 100 kalama o vine ua sasaa mai i le lita o vodka. E lua vaiaso le umi. Ona inu lea o le 1 teaspoon 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega o le taliaina e 14 aso. Afai e tatau ai, toe fai pe a maeʻa se 10 aso.
  6. Kissel mai fualaau aina. Toeitiiti lava o se vailaau aoga faafomai.Fufulu fatu, vevela i le vevela mo le 2 aso. O le mea e tupu mai fatu ua totogo i totonu o le suavai, ua faaopoopo le vai, ma ua kuka mo le 2 minute pe a uma ona vevela ile vevela vevela. A maea le filigaina o le mea e tupu mai ai, ia tumau pea le 20 minute. Faʻaaoga faapitoa lava sauniuni i aso taitasi. Lava le 2 vaiaso o le faʻaaogaina mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. O le metotia e manatu sili ona mataalia. O loʻo i ai se faʻapipiʻi, faʻamaʻi manuʻa ma le faʻaleleia o aafiaga. E tele auala e iloa ai le gaosia o le oatmeal. O mataupu na faʻamatalaina pe a faʻaaoga masani e mafai ai ona faʻaumatia uma le faʻamaʻi.
  7. Alfalfa lulu le fuga. 1 le sipunipuni o le mutia vao ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu, tuu mo le 20 minute. Vaevae i le 2-3 pusa, faʻaaoga i le aso. E le mafai ona e inu i le silia ma le 10 aso. O le metotia ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i le sili atu o le pancreatitis.
  8. O se teuteuga o vine. Ave le 100 kalama o selu ua mamago, tipi, tuu i totonu o se vevela. Liligi 1 le lita o le vai vevela, tuu mo ni nai itula. Maea lelei, afa afa o le gaʻo e vaevaeina i le 5 vaega, inu i le aso atoa. Tuu le malologa i le pusaaisa mo a taeao. O le soona fai, e le mafai ona aloese mai le faateteleina o se tulaga. O le metotia e sili ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai faʻamaoniga. Ona maua ai lea o le malosi o le rosehip e mafua mai i mea o loʻo iai i vitamini, faʻasaʻo le mumu.
  9. Laʻau seleselega. I fua tutusa, e tatau ona ave le plantain, mint, falemaʻi chamomile ma calendula. O togavao e ave i foliga mamago, ma aʻa o fatu saito, 1-2 vaimuni puno ua faaopoopo atu ia i latou. I le mea na mafua ai, faʻaopoopo le 1 lita o le vai inu ma tuʻu ai e faʻaaogaina seia maeʻa maeʻa. Ona manaʻomia lea ona e taofiofi i totonu o le vai vai mo le 25 minute, tuʻu i le potu vevela mo le 3 itula. Faaaoga le 50 kalama i le aso i le vai. O le tele o tagata faʻamalolo e fautuaina le fualaau o se togafitiga sili ona aoga mo pancreatitis.

O fua o lisi ua faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis i foliga masani. O le a faʻaalu se taimi e togafitia ai le pancreatitis. Toe faʻaleleia e tele masina. O le faʻalavelave o le faʻaogaina o isi fualaau mo le gasegase o le faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina i le tusiga.

Metotia mo le togafitia o le pancreatitis i le fale

Afai e togafitia, e leai se fesiligia o le togafitia o le maʻi pancreatitis i le fale. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolo i aso anamua e le fautuaina. Tofia togafitiga talafeagai ile falemaʻi. O se vaega tāua i le faʻaauau o le gauai faʻapitoa o le taumafa, faʻalautele i le taimi mo le ono masina pe sili atu.

A maeʻa ni nai aso, pe a faʻaitiitia le faailoga, o le a amata se vaitaimi o le toe faʻaleleia. I le faʻaopoopoga i le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaogaina. O vailaʻau faʻapitoa e sau i le laveai. O le taumafa o fualaau oona o le a muta, ua faatagaina e amata ona faʻamalosia le iuga o togafitiga fualaau.

Recipes mo togafitiga o pancreatitis

Mafaufau i metotia faʻamaonia e faʻaaogaina e faʻaauau togafitiga. E mafai ona faʻaaoga pe a faʻafefe le vaitaimi umi. E faatagaina e aofia ai metotia i taimi malolo i le togafitiga o le pancreatitis. Talu ai o le matafaioi a le pancreas o loʻo i ai i le gaʻoina ma i le endocrine polokalama, o tulimanu e faʻatatau i le tausia o nei galuega tauave:

  1. Umu mumu O le isi metotia a le "tinamatua", masani mai aso anamua. Manaomia le 2 pepa o laau i totonu, 20 cm le umi, ia vave ona tipi, ina ia aloese mai le leiloa o meatotino. O laʻau ua nutimomoia, sasaa le 1 lita o le vai inu. Alu i le vevela o le potu mo le afaina. O le vaifofo ua gaogao i totonu o se vai vai taele mo le afa itula. Faʻapipiʻi le gaʻo ma e le paʻi mo le 24 itula. Inu 50 kalama i le taeao ma le afiafi, afa itula pe a uma se taumafataga. E iai auala eseese e saunia ai meafaigaluega mai se pulou auro, lea e fesoasoani ma, e taua, e teuina mo se taimi umi.A o lei aveina le susu e tatau ona vevela.
  2. Sauerkraut juice. E sili atu le kuka i le fale - o le a sili atu lou manuia. Faʻesea taimi e maua ai: kāloti, kapuni, horseradish. Faʻasusu le vai e inu ai i sipuni laiti. O meaola masani o loʻo aofia i le sauerkraut anesthetize e ala i le faʻaali malie i luga o le pancreas. E toetoe lava a tutusa le sua ma le vailaʻau na fai; e avea ma punavai o le vaitamini C.
  3. Vailaʻau: Essentuki Nu.4 ma le Nu. 17, Slavyanovskaya ma Moskovskaya e taliaina. Inu e aunoa ma le kesi. Fesoasoani e fesoasoani i se osofaʻiga o pancreatitis ma puipuia le faʻamalolo.
  4. Uma. Ave 1 le sipunipuni o fatu po o kulimi malogo. Faaopopo 1 le vai inu. Lafo e faʻamaʻamalie lelei, pe a uma ona vevela, faʻapipiʻi le vai inu i lona fua muamua. E tatau ona e inuina le tincture i le afa itula ao le i taumafa i se foliga mafanafana. O le vai ei ai lona aafiaga aoga i le setete o le pancreas, e puipuia ai le faʻaumatia o le okeni.
  5. Lemoni. Skip 1 kg o fualaau aina ma le pulu i se mea e fai ai meaʻai. Tipi 300 grams o le pasili ma le numera tutusa o aufana o le kalaka, faʻafefiloi ma lemoni. Faʻaalu 3 taimi i le aso ma se sipuni, mautinoa 15 minute aʻo leʻi 'ai. O se fofo faʻa-tagata e sili ona afaina ai le faʻamalosia o le iuga o togafitiga na maua.
  6. Chicory. Ua maua le aʻa i se tulaga nutimomoia, sasaa 2 teaseti i totonu o se ipu vai inu. Kuki i se vai vai taele mo le 5-6 minute. Faataga e faamalolo mo le lua itula. Vaevae i ni nai faʻasalaga i le aso atoa. E manatu o se auala faigofie e faatumauina ai le tino pe a uma ona togafitia le pancreatitis i le fale.
  7. Blueberries O togalaau i soo se ituaiga e taliaina. Fai se teuteuga o le 1 sipuniti o lau ma se ipu vai inu. Alu mo se itula ma vaevae i 3-4 doses i le aso. Faaaoga vaiaso e lua, pe a uma le malologa, toe fai. Fesoasoani i le toe faʻaleleia o le pancreas pe a maeʻa se faʻamaʻi.
  8. Birch buds. Ave se tamai fagu, faatumu se kuata i fatugaʻo fou, ona sasaa atoa lea o vodka. Alu i se nofoaga pogisa mo le masina, luluina faʻaletausaga. O le tinomi e faʻaitiitia ai le mumū o le pancreas. Ave le sipuni se tolu i le aso, tasi le itula ae leʻi 'ai.
  9. Laʻau seleselega. Ave 1 le sipunipuni ole mullein, mamele samasama ma le chicory. Faʻafefiloi ma le 0.5 lita o vodka poʻo le ava malosi. O le ava malosi e tatau ona faʻaitiitia. Le mamao ese mai le la mo aso e tolu. Mo le faʻatagaina, 10 pata o le faʻafefiloi ua ave, faʻamaʻi i le 0.5 ipu vai. Inu ae leʻi fafagaina faatolu i le aso.

O suʻega o loʻo i ai e le mafai ona lisiina. O togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis e faʻapenaina i aso uma. Aua le faʻagaloina i latou ina ia ausia se taunuuga, e sili atu ona tamaoaiga e faʻaaoga. Muamua, e tatau ona e suesue i iloiloga o tagata ua aafia i se faʻamaʻi faapena, ona fausia lea o togafitiga mo pancreatiti i le fale.

Fautuaga mo togafitiga o pancreatitis i le fale

Mulimuli i fautuaga a fomaʻi, pe a iai se manaʻoga e liliu i togafitiga masani. Ina ia aloese mai le faateteleina o le tulaga, tatou te mafaufau i itu taua:

  • o le togafitiga e pulea e le fomaʻi, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi le filifiliga o le auala togafitiga mo le ituaiga o pancreatitis ma le tulaga o le maʻi
  • aua le faʻaaogaina le oloa pe a fai e maua se faʻaaloalo i le vaega poʻo se tali atu i se mea e tupu ai,
  • auala masani a tagata e faʻaaoga ai lau. E sili atu ona lelei le faʻatau faʻatau i falemaʻi,
  • e tatau ona matua mataʻituina le fuainumera ma le numera o faʻasalaga, ae le o le faʻaititia pe faʻaitiitia,
  • pe a e lagona le le lelei, e taofi le mauaina o le vailaʻau,
  • metotia o togafitiga ma togafitiga a tagata e telegese, e tatau ona e onosai e maua le iuga,
  • aua nei faʻafefiloi le tele o suʻega i le aso i le taimi lava e tasi, o le isi itu o le faagasologa e mafai ona oʻo mai ma o le tulaga o le a na ona tupu,
  • e le manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi togafitiga homeopathic faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona tutusa ia musika, e mafai ona maua ni mea e le mafai.

Soʻo se togafitiga e manaʻomia ai le faaaloalo ma le tausiga. Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻapitoa faʻatasi e maua ai faʻamaliega lelei. Pancreatitis e masani ona tupu ona o le sese o se tagata, ma e sili atu le puipuia o le maʻi nai lo le togafitia. O le mea lea, o suʻega masani, mataʻituina le tulaga o le manava, faʻapipiʻi i mea autu o meaʻai talafeagai, ma le faʻatagaina mai le inu o le ava malosi e faʻafeiloaia.

Mafuaaga o Pancreatitis

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas

E tele mafuaʻaga e mafai ai e se tagata soifua maloloina ona atiaʻe pancreatitis. O mafuaaga autu e aofia ai:

  • O faamai o le gallbladder lea e mafua ai le faateleina o le mamafa i le biliary tract
  • O se manua e afaina ai le gallbladder. E mafai ona avea o se manua tuga, o se manua leaga, ma isi.
  • Faʻailoga i le pito i luga o le digestive tracttive
  • Iniseti e aʻafia ai totoga i totonu
  • O faafitauli faʻalauiloa i totonu o le gland lava ia
  • Faʻatau, lea e mafai ona afaina i meaai le lelei poʻo vailaau. E masani lava, ona o le soona inu tele o le ava e mafua ai ona oona.
  • Tali atu i le Allergic
  • Aveina o vailaau, i le mea e tasi o aʻafiaga itu o le atinaʻe lea o faafitauli pancreatic
  • Tulaga le masani ai o le gland, e le gata i lea, e maua ai se uiga uiga ese

Le tele o mafuaʻaga e mafai ai e le pancreatiti ona atiaʻe, e mafai e se tagata ona pulea. Ae, o le mea e leaga ai, e mafaufau tagata uma ia i latou pe a uma ona iloa le maʻi.

Faailoga o Taimi Pancreatitis

Aʻo le i faia togafitiga o pancreatitis masani, e tatau ona malamalama pe o le a le mea e iloa ai e ia lava ma o le a le eseesega mai le laititi o le pancreatitis. O lea la, o faailoga autu o le pancreatitis e masani ona aofia ai:

  1. Paʻu e sili ona malosi. I le taimi o se osofaiga o le tiga, o se tagata e le mafai ona gaoioi i nisi taimi, e tiga tele. O le tele lava o le tiga e maua i le hypochondrium poʻo le manava
  2. O se lagona o le malulu, ma le inu tele o le vai e le faaleleia ai le lelei
    Nausea, lea e mafai ona laʻititi ma ogaoga
  3. Hiccups
  4. Le lagona le mama
  5. Faʻafitauli i le nofoa, lea e mafai ona faʻamalosi pe, i se isi itu, manava
  6. Ole maualalo o le toto maualuga, lea o loʻo tuʻuina mai ma se faʻalauteleina o le toto
  7. O le faateleina o le vevela o le tino, ma lona taua e faalagolago i le malosi o le osofaiga a se tagata

Berries i togafitiga o pancreatitis

O se aganuu le iloagofie o ituaiga o pancreatitis o le chronic. O nei meaola taitasi ei ai a latou lava uiga ma faailoga o faʻaaliga:

  • Latent, poʻo e pei foi ona taua ai, o le asymptomatic o loʻo faʻaalia e umi se taimi e le lagona ai e se tagata se faʻaletonu
  • Faʻanoanoa. Faatasi ai ma lenei ituaiga o pancreatitis chronic, o se tagata ua mafatia i le tiga faifaipea, lea e mafai, ao faasolosolo mai i le taimi, avea ma malosi
  • Faʻaauau, lea e faʻaalia mai i mataupu tuʻufaʻatasiga o osofaiga, ma le taimi atoa o loʻo maʻi ai le tagata maʻi
  • Pseudotumor, lea e faʻaalia i se faʻaopoopoga taua o le tele o le pancreas, ona o le mea moni o loʻo faʻateleina lona ulu

O faʻafitauli o le pancreatitis e masani ai, e matua manino lava, ma le gata i lea, o le foliga masani e atiina ae pe afai e le atoatoa le malosi o le tino. O le mafuaaga lena ua iloa ai e tagata uma o loʻo ia te ia lenei faʻamaʻi.

O se aganuʻu le iloa o auala e lua o le togafitia o le pancreatitis - o vailaau ma togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi.Ae o le togafitiga i fualaau faasaina, e tele fomaʻi e manatu i lenei metotia o le sili ona aoga, lea i le taimi e tasi e faaitiitia ai le lamatiaga. E tatau ona maitauina o le tulaga masani o le masani ona faatagaina e togafitia i le fale, ae o le gasegase, e na o totonu o le falemai e togafitia. O le sini autu o le togafitia o foliga masani o pancreatitis o le aveeseina lea o faailoga ma faʻaitiitia le numera o osofaʻiga. O le masani lava, o fualaau faasaina ua faatonuina e faaleleia ai le gaioiga o le pancreas lava ia, faapea foi fualaau faasaina e faaleleia ai otaota, o lona uiga, enzymes.

O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo i ni nai aso poʻo se vaiaso foi. O le tele o taimi, e manaʻomia ni nai masina, poʻo se tausaga foʻi, talu ai e faigata tele ma faasolosolo malie le togafitiga. E le gata i lea, na o se fomaʻi e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faafomaʻi faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu e maua ai ni faʻamoemoe lelei.

O le taimi lava e taua ai le fai atu, ae le o lea, e le mafai ona togafitia le pancreatitis e faʻaaoga ai na o togafitiga faʻa-tagata. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai o se togafitiga faʻapitoa, ma o se faʻamalositili fesoasoani. O togafitiga sili ona lauiloa a tagata e mafai ona e faʻaleleia atili ai le maʻi o le maʻi e aofia ai:

  • Totoga 1. Mea teuteu o se pulou auro. E tatau ona ave ni laʻau se lua mai le laau, faʻamama ma fufulu lelei. E tatau ona sasaa atu i le 700 mililita o le vai veveded ma le afi. A maeʻa mea o loʻo i totonu o le faʻasusu, e tatau ona faatagaina e tu mo le tusa o le valu itula, ona tuʻu lea i totonu o le pusaaisa. Ave le teuteuga e te manaʻomia faʻatolu i le aso, pe tusa o le fasefulu minute aʻo leʻi 'ai. Ae o le fua, e tusa ma le 50 kalama. Ae fautuaina e tagata uma e amata i le tasi sipuni ina ia siaki pe i ai se allergy i le laau pe o
  • Fua 2. O le Buckwheat ma lefir. E tatau ona ave se ipu tioata ma sasaa i le kefir. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona tu e tu i le po. A maeʻa lena mea, i le taeao e tatau ona e inuina le afa o mea o loʻo i totonu o le ipu, ona totoe ai lea i le afiafi. Faʻafetai i lenei fua, e faigofie ona e faʻamamaina le tino o toxins ma mea leaga.
  • Fua faatatau 3. O se teuteuga o laau. E tatau ona ave le vort and motherwort St. John (tolu laulau punumu taitasi). Ma ono ipu foi e le lanu. Faʻafefiloi uma mea lelei ma ave se sipuni se tasi mai le fofo e maua ai. E tatau ona sasaa i le vai inu, ona tuʻu ai lea mo le tusa o le itula. Ave le teuteuga e te manaʻomia faʻatolu i le aso, inu i se ipu malamalama ao leʻi 'aʻai
  • Fua fua 4. Meaʻai o sauerkraut. O lenei meafaigaluega na faʻaaogaina mo se taimi umi lava, ma le isi, e sili atu le saogalemu. O le kuka tipolo e aofia ai vaega talafeagai, o se vaega foi o le Pakreatin tablets
  • Fua 5. Meaʻai ma kāloti. E tatau ona ave ni pateta e tolu ma taʻalo e lua, tuʻu i totonu o se pulu (ma se peel). E tusa ma le tasi le ipu vai o le sua e tatau ona i fafo. O lenei sua o le a tatau ona inu i le tolu taimi i le aso aʻo leʻi 'ai

E tele naua meaʻai mo teuteuga e mafai ona e faʻaitiitia ai le tulaga ma le pancreatitis, faʻapea foi ma le fesoasoani i togafitiga. Ae ao leʻi inuina lenei mea pe teuteuina pe faʻaaogaina foi le siaki, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, aua o nisi vailaʻau e faʻasaina ai le faʻaaogaina.

O isi togafitiga e tatau ona togafitia lelei!

E le mafai ona togafitia pancreatitis ma naʻo papa ma teuteuga. E taua tele le tausisi i se taumafataga faapitoa, lea e faasaina ai:

  1. Taumamafa i meaʻai vela ma gaʻo
  2. Taumafa meaai mama
  3. Inu ava inu carbonated
  4. Taumafa tele o meaʻai susu

I le pancreatitis masani, ulaula ma inu ava malosi, lea e ono faʻaleagaina ai le tulaga, e faʻasaina. O le togafitiga o pancreatitis masani i aso nei o se faʻaopoopoga sili lea i togafitiga faʻamaʻi ma mea taumafa, e pei o nisi o lauʻau e lelei tele le toe faʻaleleia ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. Ae ao le i faaaogaina, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa e aloese mai taunuuga leaga.

O le a faʻalauiloaina oe ile togafitiga ole pancreatitis masani ma togafitiga faʻataʻitaʻi i le ata vitio:

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻapolopoloina se tele o le le toʻa i se tagata o loʻo i soo se matua.I le tulaga o se tulaga e matua le amanaia, e oo lava i le maliu e mafai ona tupu. E faʻapefea ona togafitia pancreatitis faʻatasi ma togafitiga aupito sili ona lelei a tagata? O iloiloga o auala eseese o loʻo tuʻuina atu e fomaʻi ma tagata gasegase latou te ofoina mai ni fautuaga e uiga i le faʻaaogaina o auala eseese e faʻaitiitia ai pe faʻaitiitia ai le faʻamaʻi i le fale. O le a tatou talanoa atili e uiga i mea o nei taualumaga ma mea o loʻo aʻafia ai le faʻamaʻi.

O le a le pancreatitis?

Pancreatitis o se faʻamaʻi faigata lea e aafia ai le membrane mucous o le pancreas. O loʻo faʻatusalia mai ai le tele o faʻataʻitaʻiga, e mafua mai i le totoga o le okeni, e pei ona i ai. O le tino mumusu e faasolosolo malie ona faamaloloina ma, o se taunuuga, o le okeni e pei o se fasi mea tino. I le laasaga mulimuli o le faamai, e iloa ai e se tagata ni faafitauli ogaoga ma le nutimomoia o meaai ma le afaina o vaega taua mai ia mea, faapea foi ma aafiaga le lelei ma tiga matuitui i le manava.

Mafuaaga o pancreatitis

Ae e te leʻi malamalama i togafitiga faʻavae mo le togafitiga o pancreatic pancreatitis, e tatau ona e malamalama i le natura moni o se faʻamaʻi, faʻapea foi mafuaaga e mafai ai ona atiaʻe. O lenei mea e masani ona fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o se maʻi le lelei i le tino.

O lea la, o le mafuaaga autu o le faafitauli o le le paleni. O le mea moni, o le tele o mea gaʻo, meaʻai vevela ma le tele o meaʻai o loʻo aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, lea e aofia ai foi ma le meaʻai. Ae o taumafa mataʻutia o fafine e mananao e leiloa o latou tino e pei o le leiloa o le mamafa, o le mulimulitai ia i latou e aʻafia ai foi le galuega o totoga.

O pancreatitis e mafai foi ona atiae ona o se paʻu pe vavalalata o le uʻamea. E masani lava o le mafuaʻaga o ona foliga mai o ni faʻalavelave i le tulaga o le metabolism, o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le galuega a le gallbladder, faʻapea foi ma se ulupo. Ole faʻamaʻi ogaoga fatu faʻamaʻi pipisi e oʻo atu i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

O faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona maua mai i le malulu poʻo le maʻi. O lenei tulaga e matua moni lava i mataupu e faʻaaogaina ai antibiotic poʻo sulfonamides i taimi o togafitiga.

O le mafuaʻaga o le faʻafitauli e ono avea ma faʻalavelave i le manava. O le mea e mafua mai i le itu e taua foi i le atinaʻeina o le faamai. E le gata i lea, o le pancreatitis e masani ona matauina i tagata e faʻaleagaina sikaleti ma le ava malosi.

Faiga o le maʻi ma faailoga

O le filifiliga o togafitiga mo togafitiga mo pancreatitis ma togafitiga faʻapitoa e faalagolago tonu lava i le a le tulaga o loʻo i ai le maʻi. I vailaau faʻasoifua maloloina, e tolu laupepa e iloga: faʻalavelave, faʻasolosolo ma faʻamalosi. I le tulaga muamua, o le faʻamaʻi o se mea oona tele ona o le tele o le faʻaleagaina o le ava po o le nicotine. I lenei tulaga, o se solitulafono puupuu e tupu i le gland, lea e tau atu i tiga ma faafitauli pupuu.

Mo le pancreatitis masani, o se laasaga mulimuli mai. O lenei faafitauli e tupu mai i le talaaga o le tele o le tagofia o meaʻai, faapea foi ma le ava malosi. Ae o le faʻaaliga, o le faʻamaʻi ua faʻaalia i osofaiga mataga o le le lelei o le soifua maloloina, faʻapea foi ma le faʻavaeina o maʻi o le gallbladder ma duodenum.

O le gaioiga faʻamalosi e faʻamoemoeina pe afai e matauina i totonu o le tino se faʻalavelave atoa o faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le faʻatasi ma le gasegase o le pancreatitis.

Ae o le mea autu o le faʻamaʻi, latou te faʻaalia i latou lava i tiga, lea e lagona mai le itu o le itu tauagavale. I se taimi pe a nofo se tagata i se nofoa po o se tulaga pepelo, o le a faʻaosofia le le toʻa.O se faailoga iloga o le tiga e fesootaʻi ma le pancreatitis o le latou le o ese atu pe a uma ona ave ni mea e le o aofia ai ni nakoti.

O se tagata gasegase i le pancreatitis o loʻo i ai foi le paʻu o le paʻu, leai se fia 'ai po o le iloa lelei o le faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma le faʻafuaseʻi o le faateleina o le vevela o le tino. I tagata gasegase ma le gastroenterologist o loʻo i ai se faʻafitauli faapena, e masani ona matauina nofoa o le vai i le taeao, o le tele o loʻo i ai se lanu enaena.

O se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis o loʻo i ai pea le tele o faʻamaoniga, ae afai o loʻo i luga le mea o loʻo i luga, e tatau ona e asiasi atu i se gastroenterologist e faia se suʻega.

Faatasi ai ma togafitiga sili ona aoga mo tagata togafitiga o pancreatitis o le tele o meaai, fatu, laau afu ma laau. E le o se mea faalilolilo o le pauka o se fualaau faisua lea e aofia ai le tele o vaega aoga ma minerale. Faataitaiga faʻaalia e faʻaaoga lelei, e mafai ona fesoasoani tele i le faʻaogaina o le faʻamaʻi pe a maeʻa pe faʻamalolo atoa.

E faʻapefea ona fai se meaʻai suamalie matagofie, lea e talafeagai mo togafitiga o pancreatitis? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le 100 g o paluga fualaʻau gaosia, tipiina i totonu o ni tamai cubes, ona faʻatumu lea i le 1.5 tbsp. susu. O mea e tatau ona tuʻu i luga o le ogaumu, liliu i luga se afi ma aumai i le sauniuni. Pe a mālūlū le elekene, e tatau ona faʻaumatiaina e faʻaaoga ai soʻo se meafaigaluega talafeagai i le setete o pateta palu. I le faʻaaogaina o se falesa lelei, e mafai ona e faʻaopopoina se sipuni o le suauu olive i le.

Laʻau sosolo

O se fofo sili ona lelei mo tagata e togafitia ai pancreatic pancreatitis o se tincture ua saunia i luga o le faavae o aʻa. O lenei oloa e mafai ona saunia i soo se taimi o le tausaga, sei vagana ai le taumalulu, talu ai e na o mea e sili ona lelei e tatau ona faʻaaogaina mo le aoga o le "sauniuniga" masani.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e tago i ni teaseti se lua o aʻa o le laau ma sasaa se vaega o le 1.5 tbsp. vai vevela vevela. A maeʻa le afa itula o faʻasolosolo ma faʻamafanafana le vai, e tatau ona onā i taimi e tolu i le aso. E tatau ona toe faʻaauau le faiga masani i aso uma mo ni nai masina. O maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea, mo le faʻasologa o le gaioiga o le lua masina masina e tatau ona faalua ona faalua i le tausaga.

Fualaau suamalie

Mo le togafitiga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona e faʻaaoga fualaau fualaʻau, faia i luga o le base o kāloti ma pati matala. O na vaega taua o loo i totonu o le fualaau aina suamalie, ei ai se aafiaga lelei i luga o le toe faʻaleleia o le mucous membrane o le pancreas ma toe faʻafoʻisia uma ona nofoaga faaleagaina.

O se togafitiga lelei o pancreatitis ma togafitiga faʻaleaganuʻu o lenei ituaiga e mafai ona faʻatinoina pe afai e te faʻaaoga fualaau fou. Ina ia saunia le sua, e tatau ona e aveina ni pateta e tolu. E tatau ona aveese mata mai fatu, ma e tatau ona tuu le pele. E le gata i lea, mo le sauniuni o le sua o le ae manaʻomia kāloti (2 pcs.). Tasi fualaau faisua ma se fatulaʻau, ona fufulu ese lea o le sua mai fafo. Mai le numera o mea e tuʻuina atu e tatau ona faʻatatau ile tioata o tupe. E tatau ona e inu. E na o le afa itula pe a uma ona inu le inu e mafai ona e 'ai meaai.

I le iloiloga o tagata gasegase na faʻataʻitaʻiina lenei vasega o togafitiga, e masani ona taʻua e uiga i lona aoga. E tusa ai ma tagata gasegase, a maeʻa le vaiaso o le sua o le sua, e mafai ona maitauina ni faʻaleleia taua.

E le fautuaina e fomaʻi le togafitia o le pancreatitis ma se togafiti a tagata ua faʻaaogaina lenei tekinolosi mo umi atu ma le tasi le vaiaso. A maeʻa se taimi umi, e tatau ona e malolo.

Faʻamafanafanaina o laʻau

Ole togafitiga ole pancreatitis faʻamaʻi ma meaʻai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona tuʻuina atu faatasi ma le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o mea e fai i luga ole laʻau.Faataitaiga ma iloiloga ua faaalia ai o se vailaau e maua mai i le chamomile e togafitia lelei. E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o tagata gastroenterologists, faʻaaogaina o se teuteuga, e mafai ona e faʻagaloina le faafitauli mo se taimi umi.

Ina ia saunia le suka, e tatau ona e sauniuni se paluga e fai i vao mamago, aoina i vaega tutusa. Faatasi ai ma vaega, meaʻai, chamomile, vailaʻau, calendula ma sima suauu e tatau ona faʻaaogaina. A uma ona faʻafefiloi lelei i se tulaga o le laugatasia, e tatau ona e ave se sipuniti o le mea e tupu ai le paluga ma sasaa le 800 ml o le vai inu. E tatau ona tuʻu le vai i totonu o se vai vai ma vevela ile 15 minute. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona ufiufi le masini i se solo ma le lima mo le itula. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona faʻamamafa le afifi.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalama i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga. O le inu o se teuteuga e fautuaina faatolu i le aso.

I le iloiloga o le togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata, e masani lava ona taʻua e uiga i le maualuga o le aoga o se mea masani e pei ona tulai mai ai dog. O faʻataʻitaʻiga ma faʻatonuga o le maʻi o loʻo faʻaalia ai o lenei mea e aofia ai vaega taua e fesoasoani i le tino e toe faʻaleleia ao faagasolo le maʻi. I se tulaga talitutusa, o le teuteuina o ia fualaʻau e fesoasoani e faamalosia ai puipui o toto toto, faapea foi le faaitiitia o le cholesterol i le toto o se tagata, lea e taua foi.

Ina ia saunia se pulupa lapisi mo togafitiga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, e tatau ona e ave se ipu malamalama o vine mamago ma sasaa i se lita o vai inu. E tatau ona aumai i le sauniuni mo le 15 minute i totonu o le vai taʻele. A maeʻa le faiga o le kuka, e tatau ona faʻafefete le susu i le vai vevela i le 1: 1 le fuataga ma inu se ipu taʻitasi (faʻi tolu i le aso) aʻo leʻi 'ai mo le 20 minute. O fusi o laʻau suamalie e mafai ona faʻaopopoina sina vaega itiiti o le meli i le vaiinu.

E le o se mea faalilolilo o le propolis o se meafaigaluega tulaga ese lea e masani ona faaaogaina i le cosmetology ma vailaau masani. Togafitiga o faʻamaoniga o le pancreatitis e masani ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o lenei ituaiga e mafai foi. Ina ia faia lenei mea, ave tolu kalama o mea fou ma, tuu i totonu o le oral mouth, tunu mo se taimi umi. A uma lenei, e mafai ona e 'ai na o le tasi le itula.

I le iloiloga o fomai e uiga i lenei metotia o togafitiga, ua fai mai o le propolis o se mea lea e mafai ona toe faaleleia ai puipui o toto, faapea foi ma mucous membranes, lea ua faaleagaina i le pancreas ao faagasolo le pancreatitis. Togafitiga ma se fomaʻi faʻapitoa i le fale e taugofie, e le mafai ae faʻamolemole tagata maʻi.

Fatu laʻau

E faʻaalia lelei e le tagata o loʻo i ai le pancreatitis e uiga i lenei mea e faʻaaogaina ai. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai fatu lili e fesoasoani e toe faʻafoʻi ma lagolagoina le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaosofia le atinaʻeina o le tino puipuia, ma e iai foi se aafiaga faʻapipiʻi i puipui o le manava ma le pancreas.

I le tulaga e faʻaalia ai faailoga ma faailo o pancreatitis, o togafitiga faʻatasi ai ma se fofo faʻaleaganuʻu o lenei ituaiga e faigofie lava. Ina ia faia, e tatau ona e ave se sipuni tele o fatu, tuu i totonu o se vevela ma sasaa se ipu vai inu. I lenei fomu, e tatau ona fuʻa mo le 1.5 itula. A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona faʻamaunu le gaʻo saunia (tasi le itula ao leʻi faia se taumafataga).

Umu mumu

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻataunuuina ma le fesoasoani o se ituaiga o fale e fai ma faʻamaʻi auro. Ina ia saunia se vailaau faʻapitoa, e tatau ona sasaa ni lau lau lau tolu mai le vao o le laau ma le vai inu (tolu ipu). E tatau ona tuʻu le masini i luga o se afi mumū ma faʻaauau i luga mo le luasefulu minute. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona aveese le pani ma le vai ma o mea e mafai ona tuʻuina i le po.A uma ona fufulu le susu, e mafai ona e aveina se kuata kuata i le aso ao lei 'ai. O le togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e le sili atu i le tolusefulu aso. E tusa ai ma tagata gasegase, pe a maeʻa se taimi tuʻufaʻatasia, o le a le toe faʻaaogaina faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

Meaʻai mo le Pancreatitis

O meaʻai talafeagai o se tasi lea o vaega o togafitiga faʻapitoa o pancreatitis faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa ma vailaau sili ona aoga. O se meaʻai malosi, o lona uiga o le faʻaaogaina o gaʻo uma, mea vevela, suamalie, falai, ulaula ma le masima. I le taumafataga mo le pancreatitis, e tatau ona e aofia ai le polotini, meaʻai susu, iʻa maualalo, ma fualaau faisua.

E pei ona faaalia i le faatinoga, pe a matauina se tulaga ogaoga o le atinaʻeina o se faamaʻi o se tagata, ua faatonuina ai o ia i se taumafa malosi, lea e le aofia ai le taumafaina o meaai i totonu o le tino mo le 4-6 aso mai le amataga o le vevela. I le taimi nei, e mafai ona e inuina naʻo vai minerale e le o le suavai, o le pulupulu o le rose, ma le vaivai vaivai e aunoa ma le suka, o loʻo i ai ni meaʻai.

O meaai uma e faʻamaʻaʻaina pe a maeʻa se vaitaimi o le faʻavavevaveina e tatau ona kukaina le kuka poʻo le uila. O nisi meaʻai e sili ona lelei ona faʻaaogā fou, e le faʻamaonia.

Vaega o le kuka mo tagata mamaʻi

I le faagasologa o le togafitia o faailoga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata ma isi metotia, ioe, e le tatau ona tatou faagaloina o ipu uma mo le tagata maʻi e le gata ina saunia lelei, ae ia tautua foi i le tulaga talafeagai. Aemaise lava, e tatau i se tasi ona malamalama o le tagata maʻi e le tatau ona taumafa vevela pe malulu foi meaai. I le faagasologa o le 'aina, e le mafai ona e inuina vai, ma o vaega e le tatau ona tele.

O meaʻai mo mea mama e lelei foi le faasologa saʻo o taumafataga. E tatau ona tatou gauai atu i le tele o taimi e 'ai ai meaai - o lenei faagasologa e le tatau ona faia e le sili atu nai lo le tolu itula. Ua fautuaina foi e le fomaʻi e faapea o taumafa uma e tatau ona lelei, o lona uiga, e aofia ai se tele o minerale aoga ma vitamini.

I le tulaga o le tagata maʻi e maualalo le pancreatitis, ona tausia lea o lana taumafataga i lona olaga atoa. Ma o le mea e sili ona taua: aʻo leʻi faʻaaogaina nei mea faʻapitoa, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi i lenei mea.

Togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faʻataʻitaʻi: o auala pito i sili ona lelei i totonu o le vailaau faʻasaina o le a talanoaina i lalo. Ae peitai, e tatau ona liliu atu i togafitiga masani faʻatasi ai ma le lapataiga, pe a maeʻa feutagai muamua ma lau fomaʻi. I le avea ai o se faʻamaʻi tutoʻatasi, o le pancreatitis - mumū o le pancreas - e seasea lava, e masani ona faʻatasi ma le cholecystitis, cholelithiasis, hepatitis, enterocolitis, ma le maʻi o le manava. I le lamatiaga o tagata e taumafaina le ava malosi, meaʻai gaʻo, fafine maʻitaga ma tagata gasegase e masani ona fai togafiti.

I nisi tulaga, o le pancreatitis e mafai ona aliali mai o se taunuuga o le faʻafefe poʻo le osofaʻiga o le helminthic. O le tele o taimi, o le faʻamaʻi ua maua i tagata matutua.

Mafuaaga o le faamai

E mafai ona taʻua oe o mafuaʻaga autu o pancreatite:

  • cholelithiasis, lea e faateleina ai le mamafa i luga o le vaalele biliary,
  • afaina o le pancreas, e aofia ai le maea o taotoga,
  • togafiti faʻasolosolo i totonu o le vaega o meaʻai (gastric ulcer, gastritis duodenal),
  • faʻamaʻi pipisi i le tino ma le gall vladder, hepatitis B ma le C,
  • faiga faʻasolosolo faʻalavelave faʻaleagaina, aemaise lava o le gaʻololo gaʻo, taumafa le talafeagai, faʻamaʻi,
  • vascular vascle, faʻaleagaina o le toto toto, atherosclerosis,
  • meaai, vailaau oona,
  • ave vailaau o le vaega antibacterial,
  • togafitiga faʻaanatura o le pancreas.

O faʻafitauli o pancreatitis o loʻo faʻaalia i le tiga o le fusi i totonu o le manava, leu ma vomiting. O le pancreatitis taimi e masani lava ona faʻaalia e ia lava pe a uma le mamafa o meaai ma le tele o le ava malosi. O faʻamaoniga e manino ma atiae malosi.

I totonu o le manava o loʻo i ai se tiga tigā i lalo o le hypochondrium agavale. O nisi taimi o le tiga e matua malosi lava o osofaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i le oti mai le faʻamaʻi tiga. I tulaga e le masani ai, o le faateleina o le vevela e matauina pe afai o le pancreatitis o le natura purulenti.

O nisi taimi atonu o faitioga a le tagata gasegase i le vomiting, le matelaina, fomaʻi togafiti e mafua mai i le fesuiaiga o le talo. O le pancreatitis e mafua mai i le faaleagaina o le ate ma le talo. O nisi taimi e amata ona tupu le maʻi pe a uma le taotoga, pe a uma ona aveese le gallbladder. O le ala o le pancreatitis e masani ona tuai, e ese mai i le foliga laititi. O le tiga tiga e masani ona maua i lalo ifo o le gaʻau agavale ma le manava.

Fautuaga

O faʻamatalaga muamua e aliali mai pe a uma se taumafataga manaia poʻo se meaʻai maleʻai. Faʻailoga pancreatitis e faʻaalia i vaivaiga, vaivai, ma le maʻi neuropsychiatric. O faʻaʻailoga e mafai ona faʻaalia i latou lava pe a mavae le faʻafitauli faaletino ma le mafaufau-lagona faʻafitauli. E le fautuaina tagata maʻi mo le gaioiga faʻafuaseʻi, faʻavavega o gaioiga ma le malosi, aʻo latou faateleina le mamafa o le intra-abdomina. O mea taumafa e fautuaina le vaevaega ma vaevaeina - e sili atu le 'ai i ni vaega laiti, ae tele taimi.

E taua le taumafataga. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le pancreas. E tatau i tagata mamaʻi ona aloese mai meaʻai ma kapisi paʻepaʻe, aua o nei mea e mafua ai le faʻaleleia o gaioiga ma faʻaleleia ai le kesi i totonu o le manava. O le pata e sili atu ona sui i fualaau faisua - olive poʻo sana. E tatau ona saunia meaʻai i luga o le vai, e fautuaina e aofia ai meaʻai susu i le taumafataga. E tatau i tagata gasegase ona manatu o meaʻai ma se soifua maloloina lelei o tulaga autu ia mo le soifua maloloina lelei ma le soifua maloloina lelei.

O oloa e le faʻamaonia e faʻateleina ai le faʻamalosia o le gaioiga gaosia. E talafeagai le aloese mai mea taumafa ma le pasene maualuga o gaʻo, pipi, meaʻai, mea falai, meainu suamalie, mea inu gaʻo, kofe malosi ma leuti.

I maʻi ma pancreatitis, o le ogaumu o loʻo i ai ni vaega o meaʻai e leʻi faʻafefeteina e afaina i le gaʻo, lea e faʻaalia ai se faʻaititia o le secretory function o le pancreas.

Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis, o le togafitiga e tatau ona atoatoa, e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le tiga ma le mumu, ma tuʻuina atu i le muamua togafitiga togafitiga. Faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi - masalo o se isi metotia o le a faʻaopoopoina togafitiga: o se togafitiga ma togafiti togafitiga faʻataʻitaʻi.

Fautuaga aoga

E toatele tagata e mafaufau: pe faapefea ona togafitia pancreatitis ma togafitiga faa-tagata? E i ai ni fautuaga maʻoti ma faʻasolega?

O vailaʻau faʻaleagafesa e umi, tu masani masani o seneturi, ma i lima o se tagata faʻamaʻi atamai, e moni, e tatau ona faʻaaloalo ma faʻaaloalogia. Ina ia le afaina ai lou soifua maloloina, e tatau ona e usitaia nisi tulafono.

  1. Aʻo leʻi togafitia le pancreatitis faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-aganuu, e tatau ona faia se suʻega auiliili, faʻamaonia le manava, gasegase oona, faʻamaonia le ituaiga o gaioiga gaosia ma le aofia ai le ata o le aofaʻi i le suʻega o ultrasound.
  1. E tatau ona e mautinoa o togafitiga faʻapitoa e talafeagai mo oe.
  1. O fualaau aina e tatau ona faatauina i na o falemaʻi poʻo mai tagata faʻalagolago.
  1. E le tatau ona e faʻamoemoe vave faʻalelei mai togafitiga faʻaleagafesoʻotai, e sili atu le tuʻuina oe lava mo togafitiga umi.
  1. Pe a sauni ni mea faʻafefiloi, e tatau ona amanaʻia totoa.
  1. O teuteuga e masani ona faaluaina i le aso.Aua le faʻaleagaina le aofaʻi o meaʻai ma teuteuga, a leai e mafai ona e ausia le faʻafeagai.
  1. Ia manatua e le o tagata uma e togafitiga e masani i togafitiga faa-tagata. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga, talanoa ma se tagata poto masani.
  1. Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e tatau ona matua taua lava e pei o togafitiga fualaau faasaina.
  1. Afai o le tulaga lautele e sili atu, o togafitiga ma togafitiga faa-tagata e tatau ona taofi vave.
  1. Auai i se meaai, ae ia manatua o le meaai e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai ma togafitiga faa-tagata e faavae i luga o se tuufaatasiga o le tele o metotia ma o loo faamatalaina i auala eseese o faaaliga.

  1. Le mafaufauga mafaufau. Aʻoaʻoga faʻapitoa i le Autogenic e faʻatagaina ai oe e faʻataʻitaʻi vave ma manuia le faʻamaʻi.

E masani lava, o masalosaloga e matataʻu, e le fiafia, ona o lo latou le talitonu i le manuia o le togafitiga. O le mafuaʻaga lena e faʻaaogaina ai e le mafaufau mafaufauga ma se uiga lelei i le olaga e atiina ae ai le malosi o le tagata ma faʻatupu ai le faʻatuatua i le manuia ma le faʻamoemoe mo le vave faʻafouina.

  1. I isi vailaʻau, faʻaaogaina le massage vae e togafitia ai le pancreatitis.

I le vaeluagalemu o le vae o loʻo iai le tele o galu e fesoʻotaʻi faʻatasi ma vaega o le pancreas. O maso vae e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso. Faʻatino laina, gaioiga faʻatasi ma le mamafa. O se isi mea e fai o se masini masi, lea e tatau ona tu i luga e aunoa ma ni vae. O nei manipisi o le a tuʻuina atu ai le toto i le pancreas, faʻamalolo le mumu ma saofagā i le vave faʻafouina o le le atoatoa o le faʻasologa o enzymes.

  1. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o togafitiga faʻatasi ai ma le sua ua faamaonia foʻi ia lava.

Faʻaaogā naʻo ni sua suamalie fou. I le tino o le pancreatitis, ua fautuaina e ave le sukaroti ma pateta ma faatasi ai ma le faaopoopoina o le lua teaspoons o le suauʻu olive. Togafitiga e tatau ona faʻaauau mo le 2 masina ma tuʻufaʻatasia ma togafitiga o fualaau.

4. O se faʻamalologa togafitiga e mafai ai e oe ona ausia se mummy.

Mo se taunuuga lelei, e manaʻomia se lua masina o le fualaau faasaina. I le avea ai o se mea faʻasolosolo ma mo se fofo atoatoa, e tatau ona ave le vailaʻau i le ono masina.

5. O togafitiga ma lago e mafai foi ona talafeagai.

Latou te faʻatagaina oe e aveese le valerudin natura mai le tino ma faʻafefe ai le mumu. Faʻamau uila i totonu o le hypochondrium ma le sosolo. I le laasaga muamua, e faʻaaogaina lago i isi aso uma, ona faʻaitiitia ai lea o taualumaga.

Laʻau faʻasoifua

Faʻatasi ma le pancreatitis ma le ulutala duodenal, o le jelini mai le oat embryos o loʻo faʻamalolo ai meatotino.

O susu e tatau ona faʻafefiloi i totonu o vai inu ma inu i le vevela. I le aso lona lua, e tatau ona totogo fatu. E tatau ona fufuluina, mago ma faʻapala i se paʻu paʻu. Ma le isi, e tatau ona e faʻafefe le falaoamata i le vai malulu, faʻaopoopo i ai le masini e maua ai mai le oats ma faʻapipiʻu mo le 2 minute. E tatau ona faʻafefe le vai mo le afa itula. O nei kalu e le mafai ona kuka i ni vaega tele, e tatau ona faʻaumatia fou.

O le meaai e tatau ona aofia ai le suamalie, aua e mauʻoa i le cobalt ma le nickel, o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le pancreas.

Aʻo leʻi faia le taeao, sauni le taeao i le taeao. Liligi le falala ma lefir ma tuʻu ai mo se po. O se taumafataga lelei e fesoasoani e aveesea le malosi i totonu o le vailaau oona ma faʻasalalau lana galuega.

Faʻamālōlōina le tulaga o le tagata maʻi, faʻamaloloina spasms ma mumū o le a faʻatagaina ai le tinio o Rhodiola rosea. E tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso, 30 faʻaleleia le afa itula ao lei faia se taumafataga.

I le togafitiga o le pancreas, o le oona o le oona oona ma le iris ua faamaonia e lelei tele. E tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso, afa afa ae leʻi oʻo i taumafataga. I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau ai se faʻataʻotoga ua saunia poʻo se mea tuʻu ese.Vaevae le wormwood ma le iris i se mea tutusa, taofi ma fefiloi. Faʻamasusu le vai inu i le fua o le 1 sipunni o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai, ia faʻamavae seia oʻo i se mea e oso ese ai i le pito i lalo o le tioata.

O le fua mo se isi gaʻo aoga: pepa o le mumu, elecampane, opu, fatu coriander, faʻafefiloi cherries mama ma St. John's wort, sasaa se sipuni sipuni vai, faʻamalosi ma inu 4-5 taimi i le aso.

Faʻasolo i lalo o le ola mama, marjoram, St. John's wort, tina i le tutusa tutusa, fefiloi, sasaa se ipu vai inu ma ave le kuata kuata ao lei fafaga faalua i le aso.

Fua o fua o caraway, St. John's wort, motherwort, shamrock, ave i tutusa tutusa, tapena ma sasaa 2 sipuni tele o le faʻafefiloi ma se ipu vai inu. O le susu e ave i ni vaega laiti, i le foliga o vevela, aʻo le i ai.

I totonu o le pancreatitis, e mafai ona e suʻeina se vaiinu ua faʻafefeteina i susu susu.

I le tulaga o le mumu o le pancreas ma le solo o le talo, e fautuaina e ave se teuteuga o le tea Ivan. O mutia vao po o meaʻai e sasaa mai i le vai inu, o le vaifofo e maua ai i le po ma faʻaaoga le sipuni suamalie 20 minute ao leʻi faia se taumafataga.

O se teuteuga o le sigina o sana ma figota birch, o le St. John's wort ma knotweed ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas ma le vavae, ma faʻavaveina foi le gaioiga o le biliary i le tino.

Propolis, i le avea ai ma fofo mo le pancreatitis, e tatau ona gauai faapitoa. O faʻamatalaga o lenei gaioiga faavavega o taimi e tofotofoina. Na ia faʻalauiloaina mea faʻamalolo, faʻamaonia le galuega o le enzymatic o le pancreas, toe faʻaleleia le fugalaau oona. E mafai ona e faʻaaoga le propolis i lona foliga mamā, faʻamaʻi ni fasi vaega laiti, pe mafai ona e faʻamalosi le ava malosi ma ave faalua i le aso i ni vaega laiti ma susu.

O le aoga o togafitiga o pancreatitis e faalagolago lava i se asiasiga taimi i le fomaʻi, o le saʻo saʻo, togafitiga talafeagai, meaʻai ma, ioe, o ou lagona mafaufau.

Vaega o togafitiga o pancreatitis

O le inflammation o le pancreas e o faatasi ma le tele o faailoga le lelei ma tiga. O le mea lea, o togafitiga uma e togafitia mo pancreatitis e tatau, muamua lava, faʻamaloloina le tulaga o le maʻi. Ae e taua tele foʻi le toe faʻafoʻiina o galuega faʻatonu. A uma mea uma, e maua mai ai enzymes e tatau ai mo le faʻaleleia masani o meaai.

I le tino o le faʻamaʻi, o le mea e sili ona taua o le faʻasaʻoina o le tiga ma le faʻaleagaina o le faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o mafuaaga. E mafai ona avea lenei mea ma se faʻaogaina o le papacreatic lects ma se maʻa, faʻafeinu, inu ava malosi, gaʻo, meaʻai vevela poʻo mea faʻavela. O le tino pancreatitis e mafai ona tupu i luga o le tala o le cholecystitis, faatasi ai ma nisi o faamai pipisi, pe a uma ona afaina pe oona i vailaau. Ina ia faʻaumatia le faʻaogaina o le faʻaogaina, e taua tele le fuafuaina pe aisea na tupu ai. O le mea lea, o togafitiga e faʻamaonia e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega

O le masaniga masani o le faamaʻi e masani lava ona atiina ae i tagata gasegase i gastritis, maʻi o le tino, pathologies o fatugaʻo po o le taloina o le biliary. I lenei tulaga, o le mumu tiga e ono le mafai ona faʻaalia mai i ni uiga manino. O le tagata maʻi e lagona le tigaina, mamafa i le manava, tiga tiga i le itu tauagavale po o le itu taumatau. E popole o ia e uiga i le fusi e masani ai, pala, ma atonu o le vomiting. O le masani masani o le pancreatitis chronic o le parenchymal. O lona lamatiaga o le mafai ona alualu i luma e toetoe lava a leai, e le gata i lea, ae e taʻitaʻi atu ai i le faʻaleagaina o le tino.

I le taimi lava lea e tasi, o le togafitiga faʻamalositino e aoga, o auala autu ia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma taumafa. Ae faʻaopoopo i togafitiga faʻaleaganuʻu, e masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, faʻaʻumiʻese le faʻamagaloina, faʻavave le toe faʻaleleia.

Le faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia

E talitonuina o le aveesea o le pancreatitis e le mafai. O se faʻamaʻi masani lea e faʻatasi ma faʻateleina faʻavaitausaga. O lenei fomaʻi e faʻapupulaina i tagata matutua o loʻo 'inuina mea inu ava, e le lelei le' ai lelei pe maua ni faʻalavelave o le faʻaogaina o meaʻai. O fualaau o meaai ma tagata e fesoasoani e faʻaitiitia ai le televave ma le mamafa o faʻavevesi. E le gata i lea, e le mafai ona maua fua vailaʻau i taimi uma, o le mea lea, faʻatasi ai ma le pancreatitis faifaipea, togalaau o togalaau ma isi togafitiga o togalaau e avea ma togafitiga autu.

O isi togafitiga o pancreatitis e mafai ona fai i lalo ole tulafono. Muamua lava, e tatau ona na o le faʻaleleia o togafitiga faʻale-aganuʻu na faʻamatalaina e le fomaʻi. E fautuaina e faʻatalanoa pe mafai ona faʻaaoga nei sui. Ma le isi, e taua tele le mulimuli i se meaʻai. E leai se togafitiga togafiti e fesoasoani pe afai e le 'ai lelei le tagata maʻi. Ma le mea uma, o le faʻateleina o faʻavevesi e mafua ona o le faʻaaogaina o gaʻo, meaʻai vevela, meaʻai falai, ma le ava malosi.

Togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata e mafai ona naʻo lona foliga masani i fafo atu o le vaitaimi o faʻamalosi. Afai e faʻapupula le tiga, faʻapupulaina le fulufulu, afaina vavalalata, fiva, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o meaʻai uma ma togafitiga faʻasalalau ma faʻatalanoa se fomaʻi. Ma o togafitiga o le tino pancreatitis e mafai ona faia i totonu o se falemai. E le gata i lea, o mea uma lava e ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai e mafua ai le sili atu ona faʻataunuʻuina o le gaioiga o le mu, ma le tele o togalaau e faʻaleleia ai le gaosiga o le vai inu. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le tino o le tino, peritonitis ma le sepsis.

O se taunuuga lelei i le togafitiga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata e mafai lava ona na o le maitauina lelei o le faia ma le fua. E masani lava, o nei metotia e faʻaaogaina mo se taimi umi, ae fautuaina e sui tau toto i le 2 masina. Faʻaaoga vailaʻau togafitiga faʻaaoga togafitiga o togalaau o le ai ai faʻamaʻi-inflammatory, antispasmodic, antimicrobial poʻo aʻafiaga. E le gata i lea, e tatau ona puipuia le pancreas mai le faʻafanoga, faʻasaʻo le popolega mai ia mea, ma toe faʻafoisia ana galuega. O togafitiga sili mo le togafitia o le pancreatitis o le laʻau susu, pata, chicory, oats, pateta, propolis ma isi.

Le taua o mea taumafa

O le pancreatitis e mafai ona faʻamalolo e ala i le suiina o masaniga taumafa. Ina ia faaumiumi le faʻamagaloina ma aloese mai le faʻavavevave, e tatau ona lafoai nisi o oloa. O le tagata gasegase e tatau ona vaʻavaʻai i meainu malosi ma mea inu gaʻo, kafe, sukalati, paluga fou, meaai faʻafelaʻau, meaʻai, gaʻo ma falai meaai mai lana meaai. E le mafai ona e 'ai i falaoa lanu moana, paluga, legumes, fualaʻau mata ma fua.

O le tele o taimi i le pancreatitis, o le taumafataga Nu 5 o loʻo faʻaaogaina. O ona mataupu faavae e 5-6 taumafataga i le aso i ni vaega laiti, togafitiga o vevela ma le oloina o mea uma.

O le taumafataga e aofia ai gaʻo i luga o le vai, sina sisi falaoa, moa paʻe, vela, iʻa e maualalo le gaʻo, soupeti fualaau. O fualaau faisua ma fualaʻau, palu tao, pateta, zucini, kāloti, beets, ma kulukini.

Fafagaina o mea taumafa

O le pancreatite le tumau e mafai ona teu i le tulaga o le faʻamagaloga, pe afai e te mulimuli i le mea saʻo. Ma o nisi meaʻai e le gata ina puipuia le pancreas, ae o loʻo i ai foi ni mea e faʻamalolo ai. O nei meaʻai, pateta, taockwheat, lemon, cranberries, sua sauerkraut ma isi. I le faʻaaoga tatau, e mafai ona e faʻaleleia lelei lou tulaga ma aloese mai faʻasalalauga.

O le tele lava o taimi, e fautuaina tagata maʻi ma le pancreatitis e togafitia i le suamalie oati. E mafai ona saunia i le tele o auala. O le auala pito sili ona faigofie o le faia lea o le falaoamata poʻo le faʻafefeteina o oatmeal i luga o se mea e fai ai le kofe, faaopoopo vai ma faʻafela.Ae o le jeli e faia mai fatu o fatu o le a sili atu ona lelei, aemaise lava pe afai o le a fafaga muamua mo se aso ina ia latou totogo. O ia fatu fatu e manaʻomia ona faʻamaina ma faʻaaoga e sauni ai vailaʻau. O le sipeti oatmeal e faʻasaʻo ai le tiga, faʻavaveina ai le faʻafouina o le tino, faʻaleleia le faʻalaumalie.

O mea faʻamalolo o le tele o fualaau suamalie. O le sili ona aoga mo soʻo se faʻamaʻi o le mea o loʻo i ai meaʻai o pateta. Somi le sua mai le 1 pateta, inuina i le vave 1-2 itula aʻo leʻi 'ai. E mafai foi ona e 'aina le koko ma le pateta. Ua inu i le afa itula ao leʻi faia le taeao, 1 le ipu i le tasi. O se vailaau fofo e faʻamalolo ai vavave, faʻaitiitia le tiga ma le mumu, faʻaosofia ai le faʻafouina o le tino.

Mai le teu ma le kefir, e mafai ona e kukaina se taeao malolo maloloina e faʻamamaina uma le gastrointestinal tract, faʻaleleia le 'ailaina, ma faʻamaonia le galuega o le pancreas. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se mea e teu ai le kofe e kuka ai falaoamata tao. Sasaa se sipuni i totonu o se ipu kefir ma le pusa i le po.

E aoga mo le pancreatitis e 'ai i vine. E i ai mea faʻafouina, e mafai ona faʻasaʻo le ita. E mafai ona 'aina' '' Cranberries 'pei o lea, ma le suka, kuka tila, compotes poʻo fualaau inu mai ai. E masani ona fautuaina e faʻaaoga foʻi le lemoni. Ae talu ai e faʻaosofia ai le faʻamalositino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina se vailaʻau. E masani ona faia se lapisi o lemoni, kalani ma le pasili. E tatau ona e tipi le 1 lemoni i se pulu, 2-3 cloves o le kālati ma se futu pasili ma aʻa. Faʻaauau le faʻafefiloi i totonu o le pusaaisa mo le 2 vaiaso, ona ave lea o sipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Le faʻaaogaina o togafitiga

O le tele o taimi, e togafitia togafitiga mo pancreatitis ma laau. O mea eseese teuteu ma togafitiga o fualaau faʻamaʻi e agamalu ma aoga. O na laau o loʻo i ai antispasmodic, choleretic poʻo faʻalaiga mea totino ua faʻaaogaina, o laau totino e iai le aʻafiaga o le antimicrobial poʻo le faʻasao e taua foi. O le mea lea, e masani ona togafitia le pancreatitis ma sauniuniga o laʻau. E sili ona lelei le faʻatau i se fale talavai, ae e mafai ona e kukaina oe, e taua le mulimuli i tulafono mo le aoina ma le teuina o laʻau. O le mea masani, o laau mo le aoina o loʻo faʻafefiloi i le tutusa tutusa.

E tatau foi ona e iloa le eseesega i le va o le fusi ma le susu. E iloga i latou i se auala kuka. O le suka e saunia mo le itiiti ifo ma le afa itula i totonu o le vai vai, ae e manaʻomia ona onosaʻi mo le 10-15 minute. Pe a sauniuni le faʻafefeteina o lauʻau, e mafai ona e sasaaina vai inu, afifi ma faʻamalosi mo le 45-60 minute, e mafai ona e faia i se vevela. Ole fua ole mea ole mea totino e tutusa lava - 2 sipuni ile kilo tioata. A maea le filiga, e tatau ona faʻamamaina le oloa ua saunia i vai inu i pito o le ipu.

Mo le togafitiga o pancreatitis, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaau aupito sili ona lelei mo lauuga. E i ai a latou mea e tetee ai i le mumusu, o le aniani ma aafiaga o le antispasmodic, faʻaleleia le 'aina o meaʻai, puipui le pancreas mai le faʻaumatiaga.

O le tele o taimi, o totogifuapauina nei e fautuaina:

  • Sage, Chamomile, Vaʻalele, elecampane, St. John's wort, calendula, wormwood, marsh pine - inu 100 ml aʻo leʻi 'aʻai,
  • fatu o fatu, moa, chamomile, fualaau aina, inu vai afa ipu tolu i le aso i le tasi itula pe a uma ona 'ai,
  • afu ma elecampane, o le vao, o le chamomile, calendula, o le St. John's wort, succession, sage, inu le afa afa i le afa itula ao le i aai,
  • toso, St. John's wort, laʻau o birch, sisi o le sana - 'ai i le fa taimi i le aso ao leʻi' aʻai,
  • dog dogse, nettle, horsetail, St. John's wort - ia inu foi i le afa afa 4 taimi,
  • celandine, aʻa o le taulati, sima o sana, fualaau faisua, viole, manuʻa maualuga - e mafai ona e inu i se ipu afa afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

I le faaopoopo atu i le aoina o meaʻai, e mafai ona togafitia pancreatitis ma laau taʻitasi. O le mea pito i sili ona aoga o le barberry, chicory, susu laʻau.

O le faʻafefete o le keke o le barberry e ave i totonu o se sipuni sipuni ao lei faia le taumafataga.Ma o le chicory e suia atoa ai le kofe, ma maua ai se tofo lelei. O se vai inu mai le chicory e faʻamalieina ai le mumu, faʻaleleia faiga faʻavae, fesoasoani e faʻateʻa ese le mamafa i totonu o le manava, leisa ma le pala. E mafai ona e faʻaaogaina le susu chicory i lona foliga mama, faʻaopopo i le lauti, faʻafefiloi ma le susu. O se vailaau aoga mo pancreatitis o le susu o le vaomago. Ave i latou i foliga o se paʻu, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. 1-2 teaseti o lenei oloa e tatau ona 'ai faʻatasi i le vai i le tolu i le afa afa itula ao le i faia taumafataga.

Isi metotia a tagata

I le togafitiga o pancreatitis i le fale, e masani ona fautuaina e faʻaaoga isi fua. O i latou uma ua pasia le suʻega o le taimi ma e aoga, ae e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Propolis ei ai ona aʻafiaga, faʻamaʻi ma toe faʻafouina aafiaga. E mafai ona e faʻataʻitaʻiina sina fasi vaega ao leʻi 'aʻai. Ae o le tele lava o taimi latou te faʻaaoga ai le tincture saunia. Afai e 15 pata o lenei oloa e faaopoopo i le 100 ml o le susu mafanafana, o le a fesoasoani lea e aveesea ai le tiga ma le gaioiga.

E aoga tele e faʻaitiitia ai le mumū ma faʻafefe ai le tiga, se teuteuga o se pulou auro. E tolu laulaau o lenei laau e tatau ona kuka i le 700 ml o le vai mo le afa itula, ona taofi lea i le po. Inu faimalaga i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai. Vaevae le 2 g o le mummy i le 3 l o le vai. Inu se vaifofo i se tioata i le afiafi i le itula pe a uma ona 'ai.

Mo le afa itula ao lei faia se taumafataga, e mafai ona e ave se sipuniti o le falemaʻi tincture o calendula, echinacea poo le eleutherococcus.

O le tele o gasegase, ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o fualaau oona, faʻafeiloaʻi e suʻe le fautuaga a se tagata ua uma ona faʻamalolo pancreatitis. E masani lava o tagata faapena na faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo ma mulimuli i se taumafa malosi. O le tele o iloiloga e matauina o le faaaogaina tatau o togalaau ma isi togafitiga o togalaau e mafai ona faaleleia atili ai le tulaga ma faʻalautele le faʻamalologa.

Pancreatitis togafitiga e tatau ona atoatoa, e tatau ona faia i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi. Ma o le faʻaogaina o isi metotia e mafai ona na o le faʻagasologa masani. O le tele o teuteuga o laʻau, propolis, o le jelini oatmeal, o le pateta ma isi auala e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma faʻalautele le faʻamagaloga.

Fofo o fale

Ina ia malamalama pe faʻapefea ona togafitia lelei le pancreatitis ma faʻasaʻo faʻamaoniga i le fale, muamua lava, e tatau ona faʻamaonia se faʻamaoniga saʻo o le maʻi ma aveese le mafuaaga talafeagai o le faʻavavega. O mafuaʻaga o le faʻasalaga e itiiti:

  • solia o se soifua maloloina lelei,
  • le tele o le faaaogaina o oloa tau tapaa,
  • ava malosi
  • vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau faasaina.

E telegese le toe faʻaleleia, o le mea lea, pe a uma ona aveese faʻamavaega o le faʻalavelave, amata le toe faʻafouina o le pancreas ma le fesoasoani o isi metotia o togafitiga ma meaai paleni. Soo se togafitiga o gaioiga e le afaina ai e maua mai ma faailoga iloga o le physiological ma o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga:

  • leai se manaʻo
  • malosi, tiga tiga ma eo mai faatasi ma osofaiga,
  • taʻavale
  • afaina ai le gastrointestinal,
  • faʻateleina le sosolo
  • vevela o le tino
  • maualuga le toto.

I se tulaga faapea, e tatau ona tuuina atu le fesoasoani muamua. O le a le fesoasoani muamua mo le pancreatitis i le fale? Le faasologa o taga:

  • tuʻuina atu le maʻi i le malologa atoa,
  • e faasaina le faia o ni faʻafuaseʻi faʻagasologa,
  • le le lava o meaʻai mo le lua aso e sosoo ai,
  • inu tele i le 50 ml i le 20-30 minute uma,
  • aua le faʻaaoga sauniuniga e aofia ai enzymes pancreatic, aua o lenei mea o le a faʻaleagaina ai faailoga,
  • avatu le inu No-shpu, Drotaverin hydrochloride,
  • ua fautuaina le tagata maʻi e ave se tulaga aʻo nofo i lalo ma le tino ua sisi i luma,
  • tuu le aisa i se nofoaga tiga,
  • valaau se falemaʻi.

Ina ia faʻamalieina le tiga o foliga, ia manava lemu. O lenei metotia o le a faaitiitia ai le taimi o se osofaiga o le tiga.I le tulaga o le nausea, e fautuaina le gaogao o le manava e ala i galuega fai masini i luga o le laulaufaiva. I lenei auala, o le faoa faamalosi o se vaega o le faʻamagaloina, lea e aumaia le toomaga i le tagata. A maeʻa ona aveese le osofaʻiga, faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu e togafitia ai le pancreas.

Faʻasologa faʻapitoa mo pancreatitis e leʻo le nofoaga mulimuli i togafitiga. Faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga faafomai i le fale, teuteu teuteu, latou te faamamaina le tiga, afaina i pancreatitis.

Laʻau faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis e manaʻomia e mafua ai le aʻafiaga ma le antispasmodic i le tino o le tagata.

O nisi nei o faataitaiga o le auala e togafitia ai le pancreatitis i le fale e faʻaaoga ai se togavao faʻamaʻi. Togafitiga o se osofaʻiga o le susu susu le palacreatitis e faʻateʻaina ai le faʻaalia o le maʻi ma faʻateleina ai le metabolic process in the body. E le gata i lea, pe a uma le aso muamua o le faʻaaogaina o se fofo, e faʻaititia le faʻaleagaina o le pancreatitis ma le cholecystitis. Togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faʻataʻitaʻi ma metotia.

O le natura na maua ai se gaosiga o le meli faʻamalolo - propolis. O lona tuufaatasiga e aofia ai elemene taua:

  • flavonoids
  • afaina,
  • otaota
  • ninii ninii vitamin.

O nei mea e iai se aafiaga lelei i luga o le paʻu ma le mumū. O se vailaau malosi e puipuia ai le faateleina o le taulaiga o le mumū. I le faaopoopo atu i le aafiaga i luga o le pancreas, o loʻo i ai se faʻafouina atoatoa o totoga vavalalata ua faaleagaina, faʻateleina le faʻafouina o mea ua faaleagaina. O le metotia o le faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le oloa i aso taitasi i lona tulaga sili ona mama. I le va o taumafataga, o sina vaega o propolis e faʻataʻaina seia maeʻa uma i totonu o le vavagana o le tautala.

Faʻafetai i lenei metotia, o le toe faʻaleleia e faalua ona vave.

E fesoasoani foʻi le meli i le togafitiga o le pancreatitis. O le meli ma le pancreatitis o loʻo i ai se aʻafiaga o le aʻafiaga i vaega ua afaina o le pancreas ma le puipuiga o togafitiga uma e fesootai ma le gastrointestinal tract.

O fua tuai mo le togafitiga o pancreatitis e masani ona aumaia ni taunuuga sili ona lelei mo le toe faʻafoʻisia o le vaega o le digestive. E tele suʻega e maua mai metotia faʻatatau o le Eastern medicine, lea na faʻaaoga 2,000 tausaga talu ai.

Fufulu o le tino i le taimi o togafitiga

O le tino sili ona taua o le faʻaogaina o meaʻai o le pancreas. I le tulaga o le le lelei o le faatinoga, o le atinaʻeina o le maʻi pancreatitis e tupu. O lenei togafiti e amataina i se toilalo i le pulelasi o le gastric juice, lea e maua ai le avanoa mo le pancreas i le faaleagaina o le tagata lava ia. Oona, e faaleagaina ai puipui o le mea o loʻo siomia ai, e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o nekrosis, ma mulimuli ane totoga. O le atinaʻeina o le necrosis e faʻaleagaina ai le tino ma mea faʻaleagaina faʻaleagaina o loʻo tauaveina i le tino atoa ma le toto o se tagata. O le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona oʻo atu ai i se osofaʻiga mataʻutia o pancreatitis ma le oti.

I mataupu o masalosalo masalomia taualumaga i totonu o le pancreas, o metotia o le faamamaina faʻasolosolo o le okeni o le gland mai le onosaʻi e faʻaaoga. Mo lenei mea, faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa o pancreatitis i le fale, faaaoga:

  • se aofaiga tele o vai
  • o le faʻaaogaina o sipini, leoleo,
  • meaai meaai
  • ma se osofaʻiga o pancreatitis, anapogi faʻamalosi.

Ina ia taofia se osofaiga o pancreatitis i le fale, o le malamalama o togafitiga masani e aoga, lea o le a mafai ai ona faʻaaoga isi auala o le toe faʻafouina o meaʻai.

O le fofo sili ona lelei mo pancreatitis, e tusa ai ma fomai, o le faapotopotoina o monastery. O le tuufaatasiga o le aoina o loʻo i ai le vaega lenei:

  • Sage
  • elecampane
  • wormwood
  • calendula inflorescence,
  • ese mai fafo
  • otaota mago
  • St. John's wort grass
  • fugalaau daisy.

O le faʻaaogaina o le aofaʻiga e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, taofia ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o mea leaga, faʻateleina le faʻafouina o le tino. Le auala e faia ai lauti. Liligi le 250 ml o le vai i totonu o le sipuni se lua o le aoina o fualaau faasaina ma aumaia i se vevela.Simmer mo le 10 minute i luga o le vevela vevela. Faaaoga i laasaga e tolu. Ua faaauau le taualumaga mo le 30 aso.

I le taimi o se osofaiga o pancreatitis, o le anapogi atoatoa i le fale e manaʻomia, lea e oʻo atu i le 2 aso. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona faʻaaogaina se teuteu o sopo o le rose, vai e leai ni carbonia. Amata i tamai tootoo i le vaitau o le fiaʻai.

A maeʻa le anapogi, e tatau ona e fesuiaʻi i se lisi meaai. O le taumafataga ina ua maeʻa le osofaʻi o pancreatitis o le faʻaaogaina atoatoa o le suamalie, suamalie, suamalie ma le vevela. Aloaia Aloaia:

  • ananafi falaoa
  • vailaʻau o le vaomatua na kuka i totonu o se sieve,
  • totoʻa manu
  • polu
  • cod
  • oatmeal
  • semolina porridge
  • yogurt
  • puddings ua tao
  • uila vaovao,
  • fuālaʻau kuka.

O le taumafataga mo le pancreatitis e patino ma faʻasaʻo ai uiga o le faʻavavevaveina, faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata, faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le okeni ua faaleagaina.

E taumafaina le 5-7 taimi i le aso, i tamai tootoo, i se tulaga mama.

Mea taumafa - meaʻai faʻapitoa mo pancreatitis:

Otimeal porridge ma le kuluki kuka. Sasaa vai i totonu o le apa ma tipi le pauki i ni vaega laiti. Sue mo le 20-30 minute. I totonu o se koneteina lona lua, faʻafefiloi le vai i le susu, faʻafefete le oatmeal i totonu o se mea e fufulu. Aumai i se faʻapipiʻi ma tape i le ufiufi. A maeʻa le vevela, faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o ipu e lua ma tuʻituʻi i se mea e faʻaleleia.

Paʻu lemu. Faʻaaoga se suka e suia. Faaopopo i le yogurt, faʻafefiloi ma sina siʻisi gaʻo. Faʻamama faga manu, faʻaopopo i le paʻu o le paʻu. Liligi i ni mamanu, taofimau i le paluga o le pata mo le 20 minute. Ua sauni le uila.

Togafitiga mo le televave o le pancreatitis i le fale ma le tausisia o meaʻai o le a faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai ma togafitiga faa-tagata o le togafitiga pito sili lea ona lelei, i le tele o tulaga e sili atu le aoga nai lo le faaaogaina o vailaau.

Isi metotia

O togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o pancreatitis e aofia ai mea faʻalaʻauʻau o togalaau faʻamaʻi, lea e mafai ai ona aluese mai le faʻaaogaina o vailaʻau. O le faʻaaogaina o fualaau mo togafitiga o pancreatitis i le fale, e maua ai fesoasoani faʻafuaseʻi i le taofi o le mumū, faʻasaʻo le tiga mai se tagata. Isi togafitiga:

Barberry root Tasi 100 g aʻa ma sasaa 1.5 le ava i totonu. Faʻamalosi mo le 15 aso. Faʻaalu i aso faʻanoanoa. Ave sina sipuni ao leʻi 'aʻai. O le faʻatulagaga e fitu aso.

O lau vao e alu atu i se kolati kofe e faaaoga 3-4 taimi i le aso i le pito o se naifi. O le a faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O ia togafitiga o togafitiga ua i ai aʻa talu mai aso anamua. O matou augatuaa, e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi i luga o le laulau, faʻaaogaina metotia a tagata, togafitiga toetoe lava o faʻalavelave tupu uma, faʻamaʻi tuga.

O le patato juice mo pancreatiti

  1. Pancreatitis togafitiga ma le pateta

Ua lauiloa o lenei suavai ei ai ni mea e le faʻaleagaina ma e mafai ona faʻamalolo spasms. Latou te fesoasoani i togafitiga ma faʻaitiitia le tulaga o le tagata maʻi i le tulaga o le faʻavavevaveina o le maʻi. Ina ia saunia le fualaau faasaina, e tatau ona e ave le pateta ua fufulu, e le o le tipiina, ona faapipii lea i luga o se mea e gaosi ai, faapipii le sua. Mo suʻega taʻitasi e tatau ona e inu e uiga i se ipu vai. E tatau ona tumau le vasega ia le itiiti ifo ma le 2 vaiaso, faia se aso malolo aso e sefulu, toe faia le vasega.

Togafitiga ma le sua pateta ei ai le tele o itu:

- e tatau ona e inuina na o le fou, talu ai o mea aoga aoga o loʻo teuina i totonu e le silia le 10 minute,

- e sili atu le inu i le vai ma le kefir, e mafai ona e faʻaopopo sina nai meli i le vai pe afai e faigata le tofo,

- E faʻasaina lenei togafitiga pe afai e maua le maualuga o le eletise.

Propolis mo pancreatitis

O se vaifofo masani o le ai ai se aafiaga faatosina i luga o le gland, faatelevave le toe faaleleia o mea, faateleina le fua faatatau o metabolic processes i le tino, ma maua ai se puipuiga.

I le tulaga o se osofaʻiga poʻo le faʻavevesiina o le pancreatitis o le taimi masani, ua fautuaina e faʻatau sina tamai vaega o le propolis. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalo ese faʻamaʻi leaga i le taimi lava lea.

Ua faʻaaogaina foi le Propolis i le ava malosi, lea e ave i se fua o le 15 pata i le afa o le ipu susu. E tatau ona faʻaalu le vasega i le vaiaso, inu i le po.

Juices mo pancreatitis

  1. Fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie

O le mea e manaʻomia mo suavai: e tatau ona toe tulei.

1) sua pia - ave le afa afa i le aso, vaeluaina lenei aofaiga i ni atopaʻu,

2) sua mai le tele o fualaau faisua (kāloti, beets, pasili, pi, kapisi) - e mafai ona faʻasaʻo le tiga, faʻamamā le pani,

3) vine o le rimoni - e manaʻomia ona e 'ave 2-4 masina i aso uma, afa afa i luma o le' aiga taʻitasi.

Pancreatitis togafitiga ma otaota ma togafitiga faa-aganuu

Tuua Lau Faamatalaga