E mafai ona vela i le maʻisuka

Lelei lelei E mafai ona ou ulaina se fagu e iai le maʻisuka? Ou te fefe e ono faateleina le suka i le toto.

Le afiafi lelei, Andrey! O le faʻaaogaina o le asu o le ulaula e pei o le sikaleti, ae sili atu le manogi e ala i le faaopoopoina o meaʻai. O le ulaula o le miti e tau atu i le mea moni o le asu e sili atu lona loloto i totonu o mama, o le taimi o le ulaula tapaa e tutusa ma le 100 sikareti.

O le faʻamaʻaina o le tapaa e oʻo atu ai i se suiga i mea tau vailaʻau faʻatasi ma le faʻavaeina o vailaʻau faʻasaina matautia, o nisi e iai le tino o le tino. O le ulaula i le maʻisuka e maualuga ai le maualuga o le suka toto, e fesoasoani i le alualu i luma o le faʻafanoga o le puipui lapisi.

O le ulaula e matua faateleina ai le aʻafiaga o le stroke, fatuga o le fatu, diatinic retinopathy, nephropathy. O le tuufaatasiga o le nicotine ma le maualuga o le kulukose o le mea lea e soli ai le uaua o pito i lalo, o se faʻalavelave e pei o le polyneuropathy o le maʻisuka ma le maʻi o le maʻisuka vaevaeina i luga muamua, i se tulaga ogaoga.

O le mea lea, o le ulaula tapaa e matua le fautuaina mo le maʻisuka. O le aʻafiaga lava e tasi e faʻaaogaina i le suauu, o lona faʻaleagaina o aafiaga i luga o le vascular system, metabolic processes, o le faʻalavelave o le gataifale e le itiiti ifo i le auala masani o le ulaula tapaa, ma o aʻafiaga ma mea ua fai ma vaisu e tupu aʻe ai vave

Faamolemole ulufale mai pe resitala e tali

E faʻafefea ona aafia le tino i le ulaula i le maʻisuka? Sini siʻosiʻomaga poʻo le pusa - o iai se eseesega?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E i ai tagata - faʻamaonia tagata ulaula. E mautinoa na latou fetaui ma i tatou taitoatasi. O nisi taimi e siaki ai mama - e foliga mai, "mo le puipuia" oa latou tui pipili. Ae ui i lea, o le kanesa o le respiratory system e mamao mai le naʻo le tasi o taunuuga o le ulaula tapaa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se amioga faapena e mafai ona mafua ai le leai o se lagona o le insulin i sosoʻo o le tino. Ma o lona uiga o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga II.

Afai o se ulaula ua uma ona maua i le maʻisuka, e tatau ona vave faia sau filifiliga - ulaula pe ... ola.

Suauu ma le Soifua Maloloina

Talu ai ona o le soliga o tulaga moni i metabolic process i le tino o le maʻisuka, o le toto o loʻo maua ai le toto e muamua ona pagatia. O le faafitauli autu o le atherosclerosis. O toto i totonu o toto toto, e muamua taofia ai le tafe toto, ma mulimuli ane mafai ona taofia uma.

Afai e tupu lenei mea i veins ma arteries autu i le eria o le fatu po o le faiʻai, o le taunuuga e manino lava. Toeitiiti lava o taimi uma, o le a afaina.

O le ulaula "mea vevela ola" mo le tele o okeni ma faiga, ma vaʻa toto i le mea muamua. O le mea aupito sili ona matautia, o aʻafiaga i totonu o le tino e mafai ona atiina ae i le aluga o tausaga e aunoa ma le faʻaaliaina. Ma i se taimi mulimuli ane, e tetee atu i le talaaga o vaivaiga vaivai, mea leaga ma le matua, o le a faafuasei lava ona aliali mai le "bouquet" atoa.

I luga o faʻasalalauga i luga o le Initaneti ma faatoa na o talanoaga, o se talitonuga "savali": e le tatau ona taofia le maʻisuka. Aisea? O le a toe malosi o ia, ma faaopoopo atu pauna ma le maʻisuka e matua matautia lava.

E mafai ona e talitonu i lenei mea i se mataupu vavaeese. Afai e te manaʻomia ile auala uma e maua ai se faʻamalosaga e faʻaauau ai ona ulaula.

Toe i totonu o mea

Fuʻa i le maʻisuka

O le lisi o loʻo i lalo. O le a le ituaiga o faʻamaʻi o le a tupu i se tagata e malosi i le maʻisuka e faalagolago i lona matua, soifuaga, olaga soifua ma le tele o isi faʻaʻailoga.

O faʻamaʻi sili ona ogaoga. E faigofie lava ona vaʻaia o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i faʻatasi tuʻufaʻatasiga o le maʻisuka ma le ulaula e mafai ona vave oʻo atu i le le atoatoa poʻo le oti. Faʻaopoopo i lenei faʻamaʻi lea e le matautia tele, ae e le manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gingivitis ma le vavao, e mafua ona o le a mafai ona liu nifo ma pauu ai foi. Po o se lisi o maʻi pipisi.

Toe i totonu o mea

Suauu ma le Pulu

O le felafolafoaiga e uiga i le manuia ma le feeseeseaiga i le va o sikaleti ma le faletua e masani tagata uma. O le tele o finauga mo le faʻamaina: o le asu ua uma ona faʻamamaina, faamafanafanaina, o faʻamau, o le nicotine concentration e laʻititi.

O le mea moni, o le mea lava lea e tasi e afaina ai le tino, sei vagana ai se mea e sili atu ona manaia, taugata, matagofie ma le tuai. A e ulaina le ulaula, e faigofie ona aveʻesea ma faatulaga mo oe lava se ituaiga o "puff" itula e tele. O le tapaa e tumau pea le tapaa, o le aso e tasi o le a mautinoa lava ia. Ma o le maʻisuka, o le fesuiaiga o le suauu e tutusa ma le mulimuli i le talafatu e faapea "e le tatau ona e taofia le maʻisuka."

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le faʻaauau pea togafitiga, togafitiga faafomai, faʻasalaga faafomai. O taumafaiga talafeagai e fesoasoani mo le tele o tausaga e faʻatuai ai soo se faʻafitauli o le maʻi. Ae afai e le o fesoasoani le tino, o le maʻisuka na te vave tuʻuina.

Toe i totonu o mea

Aisea e taofia ai le ulaula tapaa i le maʻisuka?

O le ulaula ma le maʻisuka o se faʻalavelave sili ona matautia. Ma e oʻo lava i tagata o loʻo i ai se malamalamaga mamao o le faʻamaʻi, o le tino mai le ulaula e tumau pea le maualuga. E tusa ma le afa o oti uma e fesoʻotaʻi ma le ulaula tapaa.

Ua faʻamaonia o lenei amio leaga e mafai ona faʻaleagaina ai le malosi o le maʻisuka, ma o lenei mea e mafua mai i aʻafiaga leaga o nicotine ma tar o lo oi ai i sikaleti. Ma e ui lava e toʻatele tagata ulaula i tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le lamatiaga o le mauaina o lenei maʻi e faʻaateleina le tele o taimi i tagata ulaula nai lo tagata e le ulaula tapaa. O le ulaula tapaa e faʻapupulaina le teteʻe o fomaʻi tino i aafiaga o le inisalini ma faateleina le kulukose o le toto.

Aisea e matua lamatia ai le ulaula mo le maʻisuka

O tapaa tapaa e aofia ai le 500 mea leaga. E naʻo le nicotine ma le carbon monoxide e faʻaalia ai le gaosiga o le pharmacological - latou te mafua ai ona tali vave atu le tino i le asu, aʻo mafai ona gaoioi le resin i luga o totoga ma gasegase mo se taimi umi. O le Nicotine e mafua ai le faʻaosofia o le faʻalavelave popole popole, o se taunuuga, o vaʻa o le paʻu e vavalalata, ma o vaʻa o muso e faʻalautele, ma o le fatu e faʻapupula. O le tuʻuina atu o norepinephrine e mafua ai le faateleina o le toto, ae o le faiga o lenei faagasologa e ese mai i le ulaula ma le ulaula ma le poto masani. I tupulaga talavou ua amata ona ulaula, ua faateleina le toto toto, ua amata ona galue le fatu i se auala sili atu, ma o le myocardium e faaumatia ai le okesene, e aunoa ma le fetuunai o tulaga o le tino.

I le tino o tagata ulaula ei ai suiga i le atherosclerotic, o le faateleina o le toto toto e le tupu, o le fatu ua faamalosia e galue i se tulaga sili atu ona lelei ma le leai o se okesene. I totonu o vaʻa fesuiaʻi o le loto, e le mafai ona gaoioi le toto e pei ona faia muamua, o le myocardium e leai se okesene, lea e mafua ai le le lava o meaʻai o le fatu maso - suʻesuʻega o le myocardial. O le iʻuga, o osofaiga a angina e mafua ai le ulaula tapaa. E le gata i lea, i lalo o le aafiaga o le nicotine, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le maualuga o mea aoga gaʻo ma le mafai ona faʻaaogaina o platelets, ma o lenei vaega o le a le mafai ona afaina ai le toto.

O le asu o sikaleti e 1-5% le carbon monoxide, o lea mai le 3 i le 20% o le hemoglobin o fomaʻi mamafa o se tuufaatasiga o le hemoglobin ma le carboxine, lea e le mafai ona tauaveina le okesene. Ma afai e le lagona e tagata talavou soifua maloloina ni faʻalavelave faʻalesoifua maloloina, ona lava lea mo le maʻisuka e taofia ai le taulimaina o gaioiga faaletino.

Le aʻafiaga o le ulaula tapaa

O se taunuuga o le chronic carboxyhemoglobinemia, o le fuainumera o lela maso mumu, e faateleina ai le viscosity o le toto. Pepa o le atherosclerotic e fai i le "pipii", toto viso - o toto toto ua poloka e afaina toto. O le iʻuga, e toetoe o totoga uma ma gaʻo e maua mai i le tafe toto ma le vasoconstriction.

O le ulaula ua afaina i le endarteritis - o se faʻamaʻi tuga o arteries o pito i lalo, lea e faʻalavelave ai le toto, ogaoga tiga i vae. E avea lenei mea ma mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o le gangrene, lea e mafua mai i le toesea. O le ulaula e masani lava ona maliu mai le aoric anerysm, e tele taimi e sili atu ona lamatia ai le oti mai le lavea ma le fatu oso. O aʻafiaga le lelei o le ulaula e aʻafia ai le galuega a tamaʻi capillaries e aʻafia ai le retina, e mafua ai le le lelei o le vaʻavaʻai ma faʻasologa ma glaucoma.

Maʻi faʻamaʻi, e aʻafia ai tagata ulaula, e aunoa ma se faʻasesega, faʻateleina faʻafitauli o le maʻisuka. E tatau ona maitauina le leaga le aafiaga o le sikaleti sikaleti ile ate. Ina ia aveese vaega o tapaa tapaa mai le tino, o le ate e faʻaosoina ai le faʻagasologa o le fufulu.

Ae ui i lea, faatasi ai ma mea leaga, o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi i tagata ulaula e tuua ai le tino. O se taunuuga, o le faʻateleina o mea aoga o vailaau faʻaitiitia o vailaʻau e faʻaitiitia, o lona uiga, faigofie lava, latou te le maua se taimi e faʻaaogaina ai a latou togafitiga. O se taunuuga, ina ia ausia se taunuuga lelei, ua faamalosia le ulaula e inu le fualaau faasaina i le maualuga o fua.

I le masani ai, o le aʻafiaga o le tagofia o vailaʻau e sili atu ona faʻaalia. O le mea lea, o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto faatasi ai ma le ulaula e faʻaleleia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave masani, lea e avea ma mafuaʻaga autu o le olaga nei i le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni o le ulaula tapaa e ulu atu i le eleele lelei o le maʻi cardiovascular saunia e le toto maualuga.

Faʻafefea ona faateleina avanoa o le toe faʻaleleia

O le maʻisuka ma le ulaula e feteʻenaʻi ma isi. O se tagata gasegase o le maʻisuka o le na lafoaia lenei amio leaga ua atili ai lona avanoa i se olaga masani ma umi. O suʻesuʻega uumi i lenei mataupu ua faʻaalia ai o le maʻisuka o loʻo taofia le ulaula tapaa, o le televave o lona faʻamaoniaina o lona tulaga o le soifua maloloina, o le a mafai ona aloese mai le tele o faʻafitauli ma faafitauli. O le mea lea, a uma ona faʻamaonia lenei faʻamaʻi, e tatau ona le gata ina faʻamaonia ni auala e faasaʻo ai le kulukose o le toto, ae ia toe iloilo lau olaga ma lafoaia amioga leaga, e aofia ai le ulaula tapaa.

O le mea moni, o le taofi o le ulaula e le faigofie, ae o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina le auupega atoa o tupe avanoa, talu ai o loʻo i ai le toʻatele oi latou i aso nei. O nei togafitiga o le mafaufau, ma togafitiga o fualaau, ma ituaiga uma o mea e fai ai le tui, patches, pulusal splinters and inhalant nicotine. E le o le taʻua o le masinchild o togafitiga fale ma sisifo. O le tino faaletino e fesoasoani foi e taofi le ulaula, e tatau ona e asiasi i taimi uma i le vaitaele, savali, tuu le galuega e fesootaʻi ma le faateleina o le atuatuvale, ma isi. E mafai e tagata taitoatasi ona maua le auala tonu lea o le a fesoasoani ia te ia e taulimaina ai se masaniga leaga.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gasegase latou te le o iloa lelei le ulaula, fefefe e sili atu le lelei. E i ai le mea moni i lenei mea, talu ai ona o le taofia o le ulaula tapaa e mafai ona o faatasi ma le faateleina o le fia ai. Ae le o le vaomago lea e manaomia e se tagata malelemo ona ufiufi i ai, e sili atu ona talafeagai i lenei tulaga e faʻaitiitia ai le malosi o se taumafataga masani ma faʻalautele ai le gaioiga faaletino.

O nisi o fautuaga mo le faamutaina o le ulaula tapaa

  1. Taumafai ia iloa le tele o tulaga lelei o le a mafua ai ona e lafoaia lenei amio leaga. O le ae toe faʻafoʻi le masaniga o le galueaina o toto toto, neura ma totoga o le tino, faʻaleleia le faʻaaliga. O foliga o le a leiloa lona lanu ma e foliga mai o laʻitiiti ma faʻamaʻe. O ou lavalava ma lauulu o le a manogi e pei o le manogi, e le ulaula tapaa.
  2. Filifili le taimi tonu ma le aso pe a uma lau ulaula. Taʻu atu lenei mea i au uo uma ma tagata masani.
  3. Filifili le mafuaaga autu: aisea e te manao ai e lafoai lenei masani leaga?
  4. Fesili atu mo se fesoasoani mai oe pele ia te oe, vaavaai mo i latou oe mananao e taofi le ulaula ia te oe.
  5. Taumafai e faʻaaoga togafitiga masani ma vailaʻau.

Maʻi Suka

O le maʻi suka o se faʻalavelave lautele lea e aafia ai le toto toto ma le insulin i luga o le tino. O le puleaina o aʻafiaga umi ma faʻafitauli o le maʻisuka o se faafitauli sili lea e pei o le maʻi lava ia.

E lua ituaiga o maʻisuka. O le maʻisuka ituaiga 1 o le taimi e le maua ai le insulin i le pancreas. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona taatele. I le lona lua, o le tino e le mafai ona lava le inisalini pe maua mai le inisalini e le lelei le faʻaaogaina e le tino.

E tele togafitiga mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O suʻesuʻega talu ai nei o loʻo faʻaalia ai nisi o meaʻai ma mea taumafa e mafai ona fesoasoani i lenei faʻamaʻi.

O fualaau aoga e mafai ona lelei lelei ma metotia masani e maua ai le toomaga mai le tele o faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2.

Maʻi Suka

O nisi nei o meaʻai ma meaai e mafai ona manuia ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Aloe vera o se fale taatele ma tele faʻaaoga eseese. O le tele o tagata latou te iloa e faʻaaoga lenei laau e ufiufi ai le paʻu ma puipuia mai mea leaga e mafua mai i le tele o le faʻaalia i le la.

Ae ui i lea, o le aloe e tele mea e sili atu ona lauiloa. E fesoasoani le togafitiga i faafitauli faʻaogaina, ma e faʻaitiitia ai foi ma faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2.

Na iloiloina e se tasi o iloiloga nisi suʻesuʻega e faaaoga ai le aloe vera e togafitia ai le maʻisuka. O a latou taunuʻuga na matuā faʻaalia ai le mafai gasegase mo aloe.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le aloe fesoasoani e faateleina le aofaʻi o le inisalini e faʻamaonia e le pancreas. O lona uiga o lenei aloe e fesoasoani e toe faʻafoʻi se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe puipuia foi i latou mai isi faʻalavelave. Sa valaau e saienitisi nisi suʻesuʻega i le aloe ma ona vaega e faʻamautinoa ai nei aafiaga.

E tele auala e ave aloe. O le pulupulu suamalie e faatau atu i le tele o maketi ma faaopoopo i meainu, ma o le aloe extract ua tuʻuina i totonu o kapula, lea e tatau ona avea ma faʻaopoopoga.

O lenamamoni o se manogi manogi na faia mai le paʻu o se laau ma masani ona maua i totonu o umukuka. O loʻo i ai se manogi suamalie, manogi lelei ma le tofo lea e mafai ona faʻaopopoina le suamalie e aunoa ma se isi suka. E lauiloa i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo lenei mafuaaga, ae e tele naua mea i le kirimoni nai lo le naʻo le tofo.

O suʻesuʻega na maua ai e tagata e maua i le maʻisukalo ma le maʻisuka ituaiga 2 oe na faʻaaogaina le kinamona, na latou maua ai ni taunuuga lelei i le tele o eria, e pei o:

  • toto suka
  • inisalini tulaga
  • inisalini lagona
  • maualuga le toto
  • toto maualuga
  • mamafa o le tino
  • taimi mo le gaosiga o meaai

O faailoga nei mo tagata e maua i le maʻisuka. Mai lenei suesuega, e mafai ona tatou fai atu o le kinamoni e taua mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Na matauina e tagata suʻesuʻe o le ituaiga o lenamon ma le tele o le taumafaina e aafia ai taunuuga. I le avea ai o se togafitiga faʻaopoopo togafitiga, e tatau ona faʻaaogaina o lenamameni maualuga poʻo le kinamona extracts i totonu o le pepa.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le kinamoni e avea o se faʻaopoopoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi i se fomaʻi poto.

Paʻu mumu

O Momordica, lea e lauiloa foi o le velo oona, o se fualaau faamalolo. Ua faʻaaogaina mo le tele o seneturi i togafitiga faʻale-aganuʻu i Saina ma Initia. O le fua oona lava ia ua saunia i le tele o ipu, ma o loʻo faʻaavanoaina pea ia mea tau vailaau.

O se tasi mea na maua, lagolagoina e le saienisi, o lena melonini oona e mafai ona fesoasoani i faʻamaʻi o le maʻisuka. O se tasi o iloiloga na maitauina ai e tele vaega o le laau e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Na maua i tagata uma e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le suka suka. O le kulimi fualaʻau fua ma le suavai na faʻaitiitia ai foi le suka i le 86% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. I le tele o tulaga, o le sua o fualaau suamalie mai le kelo malulu na mafua ai le faapaleni o le suka.

O le 'ai o se kelomilo oona e mafai ona avea ma se tagata e fiafia. O le mea e lelei ai, o aʻafiaga aoga ua matauina i le vaega o lenei fua, lea e mafai ona avea o se faʻaopoopoga.

Milu vao

Milu vaovao poo susu susu o se vao lea na faʻaaoga talu mai aso anamua mo le tele o maʻi eseese ma ua manatu o se tonic mo le ate. O le vaega pito i sili ona suʻesuʻeina vaʻaia o le silymarin, o se tuufaatasiga faʻatasi ma le antioxidants ma mea e tetee i ai. O nei mea e mafai ona faia ai le susu vavalaʻau e aoga ai vao mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le toe iloiloga e taʻua ai o le tele o suʻesuʻega o le silymarin o loʻo folafola mai, ae o suʻesuʻega e le lava le malosi e amata ai ona fautuaina se vaovao poʻo se faʻasologa o se togafitiga mo le maʻisuka. O le vaomago e masani ona faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga.

Fenugreek o se isi fatu e mafai ona faʻaititia ai lou suka toto. O fatu e aofia ai fiber ma vailaʻau e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻalaumalieina o meaʻai e pei o le suka. O fatu e mafai foi ona fesoasoani e faʻatuai pe taofia le amataina o le maʻisuka ituaiga 2.

O se suʻesuʻega talu ai nei na maua ai e faʻapea, o tagata ei ai vailaau faʻasolosolo e ono le maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le avea o fenugreek fatu paʻu. E mafua ona o fatu e faateleina le maualuga o le inisalini i le tino, lea e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto.

Na maua e tagata suʻesuʻe na maua fatuga fatu e fesoasoani i le tuʻuina o le cholesterol i le maʻisuka.

Fenugreek fatu e mafai ona faaopoopo i nisi o ipu, i totonu o le vai mafanafana, poo le pulverized.

Ginger o se isi togalaau e maua e le saienisi mo ia lava. Ua faʻaaogaina mo le afe ma afe o tausaga i togafitiga faʻale-aganuʻu masani.

O le togafiti e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Peitai, o se suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai atonu e aoga i le togafitia o faʻamaʻi o le maʻisuka.

I a latou suʻesuʻega, na maua ai e saienitisi o le faaopoopoina o le ginger e maualalo ai le toto toto, ae le faʻaitiitia ai le insulin. Ona o lenei mea, latou te fautua mai e ono faʻaititia le tui ile insulin i le tino ma le maʻisuka ituaiga 2.

E taua le maitauina e le o mautinoa e le au suʻesuʻe pe faʻapefea ona faʻaogaina. E tele suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia atili ai faʻamatalaga.

E masani lava ona faʻapipiʻi le ginger i mea taumafa poʻo le ituaiga o laau tipi, faʻapipiʻi i le lauti pe faaopoopoina i ni capsules e fai ma faʻaopoopoga tautala.

Lapataiga mo tagata e maua i le maʻisuka

E lelei i taimi uma le galulue ma lau fomaʻi aʻo e te leʻi aveina ni mea fou po o ni mea faaopoopo. O nisi otaota e mafai ona fegalegaleai ma isi vailaʻau e faia ai le galuega lava e tasi, e pei o le toto ma le toto maualuga. E taua tele le nofouta i soʻo se fegalegaleaiga aʻo leʻi amataina ona 'aina meaʻai.

E taua foi le maua e tagata o afu mai se punavai maualuga. O nisi meaʻai e mafai ona aofia ai gaʻo eseese ma mea faʻalavelave, faʻamaonia le faʻasolosolo sese, poʻo le faʻaleagaina foi i vailaau faʻasaina.

O otaota ma mea faʻaopopo e tatau ona avea o se togafitiga faʻaopoopo togafitiga ma e le tatau ona suia fualaau.

Galulue vavalalata ma se tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina, o gaʻo e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga sili i le tele o polokalama o le tausiga o le maʻisuka.

Suga Suauu ma le ulaula

I le taimi o le ulaula, o le nicotine e mafua ai se aofaiga tele o adrenaline ma hormones o le tiga e faʻasaʻolotoina i totonu o le tino. O nei hormones e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma i le maʻisuka tagata ulaula, o le faateleina o le glycemia e tumau mo se taimi umi nai lo le soifua maloloina. E afaina tele ai le taui o le faamai, faapea foi ma le tulaga o toto toto ma neura. O aʻafiaga suamalie ei ai se aafiaga leaga ia i latou.

Ua faamaonia e saienitisi o le ulaula e faaopoopo ai foi le maualuga o le hemoglobin glycated, o le faailoga autu o le totogi o le maʻisuka.

O faʻamaʻi o le tino cardiovascular i tagata ulaula e maua i le maʻisuka

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e atiaʻe le atherosclerosis vave ma sili atu nai lo tagata soifua maloloina. O le ulaula tapaa e sili atu ai le faaleagaina o lapisi. O Nicotine e mafua ai le faateleina o le toto o le cholesterol, triglycerides, ma o lenei mea e mafua mai i le faateleina o le atherosclerotic plate o poloka ai le moli o le vaa. O le mea lea, o nei tagata gasegase o le a sili atu ona mafatia i maʻi fatu fatu.

Atherosclerosis

Adrenaline na tuʻuina atu e tali atu i le ulaula e mafua ai le vaʻaia o vaʻa ma faʻaititia le toto toto. I le aluga o taimi, o le a taʻitaʻia ai le maualuga o le toto. E faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le cardiovascular.

Maʻisaga vae leaga ma ulaula

I le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose o le toto e afua ai foi le faaleagaina o namu. Latou te leiloa a latou atigi puipuiga, oa latou meaʻai ma aʻafiaga o le nerve e faʻalavelaveina. O lenei tulaga e taua o le polyneuropathy o le maʻisuka. Faʻaleaga faʻafuaseʻi i vaʻa toto ma neura e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka vae, o se faʻalavelave faʻalavelave, e masani ona faaiʻu i le toesea.

O le ulaula tapaa e sili atu i le polyneuropathy, ma faaitiitia ai foi le lumenia o le vaa ona o le fausia o ni atherosclerotic plate. I le amataga, o lenei mafuaʻaga o le taofiofia o le atherosclerosis o vae, pe a faʻamalosia le maua o tiga i totonu o muso o le tamai povi e taofi aʻo savali. Ona oʻo lea i tiga e le mafai ona faʻafeteina ma faʻalavelave e oʻo lava i le malologa. I le faʻatasi ai ma le polyneuropathy, o lenei mafuaʻaga o le faʻavaeina o le gaʻo umi o le maʻi e le faʻamalolo. I tulaga ogaoga, o le gangrene e atiina ae, e oʻo atu ai i le toesea.

Tomai e mamaʻi fomaʻi mata mataʻa

O le mafuaʻaga o le tau o le maʻisuka ma le saoasaoa o le atherosclerosis vascular, o le nicotine e faaleagaina ai le totoga o le faʻaaliga. E faʻateleina ai le ala o le retinopathy o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le retinopathy o le maʻisuka, ua afaina ai tamai ipu o le retina, ua mafiafia ma pala, o foliga fou fou ua aliali mai, o le edema, otaota i luga o le tupe. O le iʻuga, o le afaina o vitio, faʻamavaega, glaucoma, cataract, seia oʻo ina maeʻa le leiloloa e mafai.

I totonu o faʻamaʻi ulaula, e vaʻa vaʻa vaa, o le a faʻapupulaina o latou puipui, faʻafefe i luga o le toto, o le mea lea e mafua ai ona televave le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.

O faʻamaʻi o le faiga o meaʻai ma le ulaula tapaa

I totonu o se tagata ulaula, o ipu o fatugaʻo e vaʻaia, lea e mafua ai le faateleina o le toto i luga o le renal glomeruli. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le setete o nephrons, iunite faʻavae o le fatugaʻo, ua matua leaga. O le maualuga o le suka e faʻaaogaina ai siama o le glomeruli, ma faʻatasi ai ma le faʻateleina o le mamafa, o lenei mea e oʻo atu ai i foliga vaaia o albuminuria, o lona uiga, protein i le urine, ma le nephropathy o le maʻisuka e atiina ae.

O Nicotine foi na te solia le leo o le urinary tract, mafua ai ona faaitiitia o latou leo, ma o se taunuuga, o le atinaeina o urolithiasis e mafai.

Faʻaleagaina o neura ma gaʻo o gaʻo tino i totonu o tane e taʻitaʻia ai i le faʻasaina o le erectile. O lenei faʻamaʻi e tupu i le tusa ma le afa o tagata e maua i le maʻisuka ma e oʻo atu ai i se solia ogaoga o le lelei o le olaga, aemaise lava ile talavou.

Taunuuga o le ulaula

O aʻafiaga o le ulaula e tutusa mo ituaiga uma e 1 o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina lea o tino taua ma faiga:

  1. Faʻaleagaina o le myocardial.
  2. Tigāina
  3. Faʻavaeina o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo.
  4. Toto maualuga.
  5. Vailaʻau o le tino.
  6. Falemaʻi faʻasolo.
  7. Mate o le maʻi suka.
  8. Gangrene o vae.
  9. Lafoaʻi o le tino.
  10. Glaucoma, cataract.
  11. Tauaso.
  12. Faʻaleagaina o fatuga ma fatuga.
  13. Erectile faʻaletonu.

O togafitiga o nei faʻamaʻi uma ua afaina i faigata tetele, talu ai o le faaleagaina o toto toto ma neura o se faiga e le mafai ona faʻafitia. E masani ona manaʻomia togafitiga ma togafitiga faʻapitoa mo togafitiga. O le mea lea, ae e te leʻi ulaina se isi sikareti, mafaufau pe aoga lou soifua maloloina.

O le a le mea e sili atu ona lamatia mo se tagata: o se sikaleti poʻo se keke?

A ulaula, o le nicotine e ulufale i totonu o le tino. I sikaleti faʻaonapo nei e leai lava se tapaa masani. O le mea moni, latou te aofia ai le nicotine, o mea o loʻo i totonu o lenei oloa e matua faigofie lava ona pulea i luga o le telefoni.

O laʻau tapaa e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o sikaleti, faʻapea foʻi ma le ulaula mo paʻu ma pusa. I tulaga uma lava, o mea masani faalenatura o loʻo gaosia. O laʻau tapaa e faʻafefeteina i le urea, mea manogi ma isi vailaʻau.

O fea e sili atu le nicotine? I luga o sikareti po o mea faʻafefiloi? I le pasene, o le aofaiga e tutusa lava.

Le eseesega i le va o le asu ma le sikaleti mo le soifua maloloina o tagata

A ulaina tapaa sikaleti, o le osofaʻiga e masani lava i le pito i luga luga o le mama. Latou te mafatia muamua foi mai mea leaga o le ulaula sikaleti. O le ulaula tapaa o loʻo faʻatasi ma le siʻitia o le asu e le gata i le pito i luga, ae i totonu foi o le ogatotonu ma lalo ifo o le mama.

O le a le tele o le leaga o le faletupe, lea e ulaula i totonu o potu le faʻamaonia, e faʻaopoopoina, e naʻo le mafai lava ona faia. O tagata "malolo" i lenei auala e maua ai se maualuga maualuga o le nicotine ma isi mea matautia nai lo le sikaleti.

Ae o le mea e le gata i le mea e tele ai le nicotine. I le faaopoopo i ai, o le asu e aofia ai le tele o isi mea matautia.

Fai le suega ma i se minute o le ae iloa ai pe faigofie mo oe ona tuu le ulaula

O le a le mea sili atu ona leaga ma matautia i lona tuufaatasiga?

I lau tapaa o loʻo i ai se elemene elemene elemene-210 - o se faʻaosoosoga o le kanesa. Talu ai o loʻo i ai se laulaʻa tapaa i mea faʻafefiloi mo le faʻafefeteina, o mea o loʻo i totonu o lenei elemene oi totonu ia i latou e maualuga. O le mea lea, e le mafai ona fai mai o se mea e masani ai e sili atu le saogalemu.

O se taunuuga o le susunuina, pe a ulaina se suauu pe ulaina se sikaleti, ua fausia le carbon dioxide. E avea ma isi mafuaaga o le faʻaitiitia o le soifua manuia i tagata ulaula. O le faʻamaʻiina o le tino, e tau atu ai i le vavalalata ma le fesuiaiga o ipu toto ma capillaries. O le mea lea, e oʻo lava i le vevela o le tau, o tagata ulaula e faʻasaʻo tamatamailima ma tamatamai vae. O le carbon dioxide i le gasologa o le taimi e mafua ai le le lelei o le mafaufau, faafitauli ma le gafatia ma o se tasi o mafuaʻaga autū o le faʻaleagaina o faʻaoga uma, talu ai e faʻalavelaveina ai meaʻai o soʻo se tasi!

O le tapaa tapaa e tusa ma le 4,000 vaega o vailaau, e tusa ma le 250 o mea matautia, e aofia ai le nicotine, phenol, sulfur, formaldehydes, faapea foi le polonium-210, CO.

O le a le eseesega i le va o se sikaleti ma sikaleti? Mo kamupani gaosi oloa ma kamupani-leai se mea: o nei mea uma o oloa ia e manaʻomia ona faʻatau atu. E le gata i lea, o la latou sini o le faia lea o tagata e fai ma vaisu ina ia latou toe faatauina nei oloa.

Ma, e sili atu le leaga nai lo aʻafiaga o le nicotine, o vailaʻau faʻafefiloi e aofia ai mea faaopoopo e poloka ai le natura masani o le tino i mea oona, e pei o le gaogao ma le tale. E aofia ai foi mea e maua ai le ava malosi, o le susu (sorbitol, glycerin, propylene glycol) ma le preservatives.

O aʻafiaga ole ulaula i le maʻisuka

Cigarette ulaula e inu i le maʻisuka e aofia ai mea e tele e mafua ai le afaina tele i lona tino vaivai. O nei mea e aofia ai le: nicotinic acid, carbon monoxide, resins ma isi mea manogi e limasefulu lea e mafai ona aʻafia toetoe o ituaiga uma o gaʻo ma totoga. O le ulaula i le maʻisuka e faʻavaivaia ai le tino atoa, o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le galuega o le fatu musika, vascular system, le metabolic process, ma faʻaitiitia ai le mafai ona mafai ona faʻaaogaina o le suauʻu mo le inisalini. O le mafuaaga lenei mo le faateleina o le kulukose i le toto toto, faʻaleagaina le manuia o le maʻi. Ole ulaula masani i se maʻisuka e mafua ai faʻafitauli o le vaʻai, faʻafitauli o le manava, ma pito i lalo.

O Niacin e malosi tele i luga o le tino o tagata ulaula, aʻo faʻalauteleina le toto i fiva musika, ma lona tafe mai le paʻu. O lenei mea e mafua ai le vevela o le fatu ma le malosi tele o le mamafa i le maʻisuka. E maua e le fatu se avega sili atu ona malosi, e tutusa ma lenei, o le toto vaivai ua vaivai, o le afaina o mole o le okesene ua faaitiitia, lea o le a mautinoa ai le afaina i le galuega o le myocardial ma le tupu mai o le ischemia o le fatu, angina pectoris, ma i tulaga sili ona ogaoga, infarction myocardial.

O le ulaula i le maʻisuka e afaina mai i le tele o gaʻo gaʻo i totonu o latou toto toto. O se mea le lelei lea, talu ai oi latou o loʻo i ai le malosi e faʻapipiʻi ai platelets, aʻo faia le toto e sili atu le mafiafia, viscous, lea e faʻagesegese ai le tafe o le toto i totonu o le tino.

O le monoxide o carbon, sili atu ona lauiloa o le carbon monoxide, e ulu atu foi i le tino pe a ulaula. O lenei vailaau e matua lamatia tele mo le maʻisuka, aua e mafai ona suia vaega o toto. I lalo o lana faatosinaga, mole hemoglobin i le toto o se maʻisuka o ai e ulaula e liua i molini poloka carboxin. O le kulupu na maua i le taimi o le ulaula e le mafai ai ona saturate sosoʻo ma le okesene. O se taunuuga, o le fausiaina o le maʻisuka e amata ona le maua ai ni molemini o le okesene, ma e amata ona lagona e le ulaula le vaivai tele, ua vaivai e tusa lava pe mama ma mamafa.

I totonu o tagata ulaula e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le viscosity o le toto toto ua faateleina, o le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o lipid accumulations ma pupuni i luga o puipui lapoa, lea e faʻavevela ai le thromboembolism. O lenei gaioiga e tupu i le tino atoa ma e mafai ona faʻalavelaveina le toto totoʻa i fausaga uma o okeni.

O le mafuaaga lena e le fetaui ai le ulaula ma le maʻisuka.

E faʻafefea ona aafia le maʻisuka i le tapaa?

E ui i le mea moni o nisi tagata e fesiligia le sootaga i le va o le ulaula tapaa ma le maʻisuka, o taunuuga o suʻesuʻega talafeagai ua lauiloa talu mai le 1980s. I lalo o le faatosinaga o le nicotine, o le tino e maua ai le faateleina o le cortisol, catecholamines, ma le masani ai le somatotropin. E le o se mea faʻafuasei o nei elemene ua taua o "hormones o le popole"; oi latou oe "o faatasi" ma se tagata i soo se tulaga ogaoga.

Ua faamaonia lea o le aʻafiaga o aʻafiaga o "hormones o le mamafa" e oʻo atu ai i fesuiaiga mataʻutia i le toto suka (i le tele o tulaga, agai i lo latou faateleina). O le mafuaaga lenei o le tuusaʻoina o le ulaula i le maʻisuka. O lona uiga, o le nicotine e fesoasoani i le alualu i luma o faʻamaʻi o loʻo i ai nei, faapea foi ma le faʻaalia o le faʻamaʻi i tagata soifua maloloina muamua.

Na faia foʻi suʻesuʻega i luga o sikaleti e leai ni faʻataʻitaʻiga ma le leai o se ulaula. I nei tulaga, o le fesuiaiga o le kulukose sa le taua tele, o lona uiga o le nicotine o le autu o le faafitauli o faafitauli.

E aʻafia le nicotine i le maitaga i se pepe e leʻi fanau mai ao maitaga?

O taunuʻuga o suʻesuʻega i lenei autu ua leva ona lauiloa mo se taimi umi. Talu mai le 1958, ua matauina e saienitisi le 17,000 tagata na fananau i le vaiaso e tasi. O le faʻataʻitaʻiga na faʻauʻuina i le 33 tausaga ma faʻaalia taunuuga le mautonu:

    O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka i tamaiti e ulaula a latou tina i le maitaga ina ua maeʻa le lua masina faateleina le 4.5 taimi. Mafaufau i lenei numera!

Ae mo tamaiti na o ulaula a latou tina na o le uluaʻi masina, o le avanoa e atiina ae ai le faʻamaʻi na matua faateleina (pe a ma le 4.13 taimi).

  • O le lamatiaga o le atuatuvale na faateleina i le 35-40% i tamaiti e ulaula i le taimi o le maitaga, lea e avea ai ma se tasi o taʻiala sili o le maʻisuka.
  • O se pasene tele o faʻamaʻi i nei tamaiti na tutupu i le 16 tausaga, lea e sili atu ona maualalo ifo nai lo le tulaga lamatia mo isi tagata i tulaga masani.
  • E manino le faaiuga: o le ulaula i le taimi o le maitaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka i tamaiti ma faʻaitiitia ai le tausaga ole tausaga mo le faʻaalia o le maʻi.

    E mafai ona ou ulaula sikaleti i le maʻisuka?

    O isi tulaga e le ulaula e mafai foi ona avea ma mafuaaga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le nicotine e mafai ona matua faʻaleagaina le faʻaalia o le faʻamaʻi, faʻateleina i taimi taimi mataupu o le oti.

    O a ni faʻafitauli e ono mafai ona taʻitaʻia ai le tagofiaina o le nicotine? Ole fomaʻi le pulea o le kulukose o se mea taufaafefe mo le maʻisuka ia i latou lava, ma atonu e sili atu ona tau atu i taunuuga e sili ona leaga. Ae ui i lea, e le o manino, ae e fesootai tuusaʻo ma taunuuga o le nicotine:

    1. Faʻaleagaina faʻaleagaina. O le faateleina o le palasi, o le faaitiitia o le elasticity, ma le mafiafia o puipui, lea e mafai ona oo atu ai i le faagasologa o suesuega (faamutaina o le tafe toto).
    2. Faateleina le cholesterol ma le faʻaopoopoga o le toto. O le iʻuga, o le toto ma le pipiiina o toto toto.
    3. Endarteritis. Faʻaleagaina o vaʻa o vae, i lona tulaga aupito maualuga e oʻo atu ai i le garenerene, ma, i le avea ai ma se taunuuga, i le toesea.

    E manino lava, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu: toto maualuga, faafitauli i le ate, fatugaʻo, faʻaleagaina o le manava, ma isi.

    Ituaiga 1 maʻisuka

    O le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻalagolago i le insulin. O se faʻafitauli matuia lenei faʻavavega faʻavavega i le suka e mafai ona taʻitaʻia ai se coma.

    E leai se faʻamaoniga tuusao o se sootaga i le va o le ulaula ma le faʻaalia o lenei ituaiga faʻamaʻi, ae o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le nicotine e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga.

    Ituaiga 2 maʻisuka

    Tusa 2 - o le taatele. E tusa ai ma fuainumera, o mataupu uma o le maʻisuka e 95% o lenei ituaiga. Ua uma ona matou iloa o le ulaula e mafai ona faʻaosofia ai le amataga o le faʻamaʻi ma matua faʻaleagaina ona aʻafiaga.

    O toto o le suka suka o se mafuaaga tuusaʻo, ae o loʻo i ai ni mea faʻapitoa (i le taimi muamua e tilotilo ai), ae le itiiti ifo le lamatia:

    • O le tapaa tapaa e faateleina ai le maualuga o gaioiga saoloto, lea e ono mafua ai suiga i le malamalamaga o le inisalini, ma, o se taunuuga, i le alualu i luma o le faamai.
    • O le siʻitia o le cholesterol, o le soliina o metabolic process can lead to fat, ma le mamafa o le mamafa e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka.
    • I le aafia ai i vaega uma o le tino, o asu sikaleti tapaa e aafia ai foi le gaioiga o le pancreas, e iloa ai e nafa ma le gaosia o le inisalini. O lenei mea e mafai ona faʻaalia ai le faʻamaʻi, ma i le faʻaitiitia o le tulaga, pe afai ei ai.

    Ae o le sili ona lamatia o maʻi faʻafomaʻi e fesootaʻi ma le nicotine ma le maʻisuka. O le a matou talanoaina nei faʻamatalaga i auiliiliga.

    Faʻafitauli faʻafomaʻi

    O gaioiga faʻaleagaina e fesootai ma le vascular system e taatele i le toʻatele o loʻo maua i le maʻisuka. O le ulaula o le asu e mafua ai ona faʻalavelave, e aofia ai:

    1. Maʻisuka microangiopathy. Le faʻatoʻilaloina o tamai ipu o le tino, e aʻafia ai le faʻavevesi o totoga i totonu.
    2. Nifaeropathy. O se faʻalavelave faʻalavelave o fatugaʻo, e tuusaʻo faʻatasi ma le faʻalavelave masani o galuega.
    3. Retinopathy. Faʻaleagaina o le toto i le retina, e oʻo atu ai i le gaioiga o le nerve ma isi aʻafiaga leaga.
    4. Mateʻo le neuropathy. Faʻaleagaina o le fiva namu o le tino na mafua ona o le faʻaitiitia o le kulūkose.

    Soʻo se isi faʻamaʻi e ono mafai, o le mafuaʻaga o le toilalo o tamai vaa.

    Malosiaga Macrovascular

    Faʻatasi ai ma vaʻa laiti, o aʻafiaga le lelei e aʻafia ai vaega tetele o le tino. Thrombosis, veins veinsose, plasite cholesterol, ischemia ma isi aʻafiagalea e ono mafua ai le oti. O nei mea uma e le naʻo le uiga o le maʻisuka, ae faʻaosofia foʻi, faʻavave ona o le aafia i le ulaula tapaa.

    Ua faaalia i suʻesuʻega o le faamutaina o le ulaula tapaa e matua faaitiitia ai tulaga lamatia, e aofia ai ituaiga masani o le faamai.

    Taunuʻuga faʻalagolago taimi

    O mea le lelei uma o loʻo taʻua i luga ua atili ona aʻafia i le ulaula faifai pea. O le maʻisuka lava ia ma faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻaaogaina foliga o le maʻisuka. Ae peitai, o le atinaʻeina o isi faʻamaʻi matautia e mafai.

    • Albuminuria, pe i se isi itu, o le faaletonu faʻalaʻau masani.
    • Ketoacidosis - inu o le tino ma le acetone na faia i lalo o le aafiaga o le ketone, o le mafuaʻaga o le faʻaaogaina le tatau o gaʻo.
    • Gangrene, o se taunuuga o le loloto o le faaleagaina o vaʻa o vae.
    • Faʻaletonu, o le mafuaʻaga o le solia lea o le toto i le tino.
    • Glaucoma - O se faʻamaʻi tuga e mafua mai aʻafiaga leaga o le nicotine i luga o vaʻa o mata.
    • Cataracttulaʻi mai mo mafuaʻaga faapena, ma isi faʻamaʻi mata.
    • Periodontitisona o le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le nicotine, lea e mafai ona mafua ai le gau o nifo.

    O le a le mea sili atu ona matautia i le ulaula?

    Ua iloa e tagata faʻaonapo nei o ulaula sikaleti o se mea ua fai ma vaisu ma o loʻo i ai se faʻafitauli o le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o kamupani faʻatau oloa e tuʻuina atu a latou oloa e avea o se fiafiaga saogalemu poʻo se isi mea e le afaina i sikaleti. Ua e malamalama i le mamao o lenei mea mai le mea moni. O le ulaula tapaa nai lo le sikaleti e leai se aoga. O le mea moni, i itu uma e lua, o le tino o le tagata e maua uma lava le mea e ono afaina ai - nicotine. Ma e tusa lava pe leai se tapaa i le faʻafefiloi o le ulaula tapaa, i soʻo se tulaga, o mea faʻavevela ia ma faʻafefiloi ai kemisi, lea e tatau ona tupu ai le aafiaga o le "fiafia".

    Aisea ua i ai pea se fesili e uiga i mea e sili atu ona leaga - sisi poo sikaleti? O uiga faaalia i le ulaula tapaa e sili atu ona leaga. O lona tulaga lamatia lea. O nisi oi latou sa muamua ona taofia le ulaula i nisi taimi e amata ona "toe inu" i se pusa, ona tautau atu lea ua latou "taula" i luga pe toe foi mai i sikaleti.

    E faʻapefea ona taofi le ulaula oe?

    O aʻafiaga o le ulaula ma le ava i le maʻisuka

    I se faasologa o masaniga leaga, o le ava e masani lava ona latalata i le ulaula. Ae ui i lea, i le faʻatasi ai ma le maʻisuka, latou te fausia ai se fefiloi leaga! O taunuuga uma o loʻo faʻamatalaina i luga ua sili atu ona mamafa i le tele o taimi. Ae o le ava malosi foi ei ai ona lava "taunuuga", lea e masani lava ona ausia ai le tagata maʻi i se taimi puupuu.

    Faatasi ai ma isi mafuaaga, o le ava malosi e sili ona leaga lona aafiaga i le ate ma le paʻu. O le mea muamua e le mafai ona gaosia ni toxins e afaina ai le tino. O le pancreas e nafa ma le gaosiga o le inisalini (o faʻafitauli o faʻafitauli ia o le maʻisuka).

    O le iʻuga, o le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai i le tino, lea e le mafai e le tino ona faʻavaivaia e le faʻamaʻi le tumau i taimi uma.

    Lalo pito: o le a le mea sili atu ona leaga mo se tagata?

    I loʻu manatu, o le fesili e sili atu ona lamatia - o se faʻaaliga poo se sikaleti - e faigata tele ona tali. E mafai ona e faia faʻatasi faatusatusaga, taumafai e malamalama i le mea e sili atu le saogalemu e ulaula ai ma o le fea e sili atu mo se tagata. Ae o le a sili atu i le mafaufau pe o le a le fola e sili atu le oso i lalo pe fia ni nai mataʻu o le oona e sili atu ona inu.

    I tulaga uma e lua, o le iuga mulimuli o le tasi - o le faʻaaogaina o le nicotine ma / poʻo isi kemisi oona i totonu o le tino. I le auala, o se isi filifiliga - o se sikaleti faʻaeletoroni - e leʻo ese mai le lua auala na talanoaina iinei.

    O loʻo taumafai malosi le 'aufaʻatau a le tapaa e tuʻu tioata piniki i luga o tagata ulaula ma o loʻo faia mea uma lava ina ia le taumafai tagata e aveese. Latou te tuʻuina atu le ulaula tapaa o se ituaiga o mea e le mafaamatalaina ma matagofie, o se faʻafiafiaga fiafia i le malologa. O paipa uamea, meaʻai manogi, ituaiga o tapaa, alalafaga masani - o nei mea uma o manua e faatupuina le le malamalama o mea fiafia.

    O le mea lea, nai lo le sailia o le tali i le fesili o mea e sili atu ona afaina - o se sikaleti poʻo sikaleti, fesili ifo ia te oe lava pe o le a le mea sili atu ona taua mo oe - saolotoga poʻo le faʻalagolago?

    Aua nei faatuai - valaau mai mo fautuaga poʻo le taʻitaʻiga. Matou te fesoasoani e foia lau faafitauli!

    Pulu fuaula mo le maʻisuka

    O nisi taimi e le mafai e le tino ona toe faʻaleleia o ia lava pe a uma ona afaina. Ona faʻamatalaina lea e le fomaʻi fualaau e faʻaosofia ai le toe faʻaleleia.

    O le eseesega tele i le va o nei fualaau mai isi o le i ai o le suka i sauniuniga. O nisi laumei e feteʻenaʻi ma le vaʻaia mo le maʻisuka mo lenei mafuaaga. O le i ai o le nicotine e mafai foi ona avea ma se mea matautia.

    Sa matou taitaia se suʻesuʻega itiiti o fualaau e sili ona taatele, e fesootaʻi uma lava i le aveeseina o le faʻalagolago i le tino ma le mafaufau, le toe faʻaleleia o le tino, ma isi.

    FualaauTalosaga faʻaoga
    TabexFaʻatasi ma le maʻisuka - faʻaeteete, ma faʻamaʻi fatu fatu - ua solia.
    CytisineFaʻailoaina i le maualuga o le toto maualuga ma le toto gasegase.
    LobelinE leai ni faʻamaʻi fatu cardiovascular.
    NicoretaE aofia ai le nicotine! O le mea lea, faʻaeteete ma naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi mo le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi.
    BullfightLapataiga mo maʻi fatu.
    ChampixMo faafitauli tau fatuga naʻo lalo o le vaavaaiga faafomai.
    BrisanthinFaʻasalaina i le tulaga o le le faʻamaonia.

    E naʻo le fomaʻi e tatau ona faʻamalosiina fualaau faasaina mo le maʻisukamafaufau i mea uma e maua.

    O le ulaula ma le maʻisuka o mea faʻapitoa ia e le tatau ona faʻaalu i le olaga o se tagata e toʻatasi. O le leaga tele o le tino e mafai ona le mafai ona vavalalata. Afai ua uma ona faia le mea sese, faasaʻo i se taimi vave e mafai ai. O le mumusu ulaula o se laasaga talafeagai i se olaga umi!

    Tuua Lau Faamatalaga