O a meaʻai e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

E aofia i le lisi o aso taʻitasi o tagata maʻi ma le maʻisuka. Ae le o a latou ituaiga eseese uma e mafai ona faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi. E masani lava, e taʻu atu e le endocrinologists i tagata maʻi auiliiliga mea e mafai ona 'aina faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 pe tuʻuina atu se faʻamaumauga faʻatasi ma lenei faʻamatalaga mo suʻesuʻega.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Ae afai o se mafuaaga na misia ai lenei taimi, e tatau i le tagata maʻi ona suʻesuʻe ma le totoa le aofaʻi o mea inu i totonu o le fale ao le i faailoa atu soʻo se cereal i le lisi. O meaai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2 o le ki i le soifua maloloina lelei ma le tausiga o le suka i le tulaga masani.

Faamanuiaga po o le afaina?

O se tasi o faailo autu o le fuaina o faamanuiaga o le cereal mo se tagata maʻi i le maʻisuka o le glycemic index. O lenei faailoilo e atagia ai le vave ona maua o se oloa i le tino o le tagata o le a mafua ai le faateleina o le toto suka. O le glucose mama e i ai sona aoga GI e 100 iunite. I le maʻisuka ituaiga 2, na o cereals e maualalo ifo i le 39 iunite ma le GI - mai le 40 i le 69 iunite e mafai ona 'ai. O le pito i lalo o le faailoilo, o le umi o le a gaosia ma faʻafefeteina le oloa, ma e tusa ai ma lea, o le pancreas o le a itiiti ifo le "utaina".

Porridge, kuka i luga o latou faavae, saturates le tino ma meaʻai, vitamini, micro ma macro elemene, faafetai lea e lagona e se tagata le malosi ma le malosi o le malosi. O fualaʻau ma fualaau faisua o se vaega tele o meaʻai a le tagata maʻi, lea e mafai ai ona e saunia ni meaʻai matagofie, o le faʻaogaina e tuʻuina mai ma lagona lelei e manaʻomia mo se togafitiga manuia.

Faʻamatalaga e mafaufau i ai pe a filifilia ni gaʻo mo le faia o faʻamaʻi ma supa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  • glycemic index
  • mea i le kalori
  • fomaʻi.

O le cereal lava e tasi ma se isi ituaiga kuka e mafai ona i ai se eseesega o fuainumera ma le taua o meaʻai. O le auala sili e saunia ai tui mo le maʻisuka o le kuka i luga o le vai. O le kuka maeʻa e mafai ona faʻasaina i sina vaega ole pata poʻo le suāuʻu olive. E mafai ona e kuka kulimi i le susu i nisi taimi e avea o se tuusaunoaga, pe afai o le maualuga o le suka toto e tausia mo se taimi umi. Ma afai e le maua e le tagata maʻi se vaivaiga mo vaovao susu, ona sili atu lea ona vavaeeseina i latou mai le meaai.

E mafai ona afaina le gaʻo i le maʻisuka? Ioe, pe a le kuka saʻo ma filifili le eseesega o caloric o nei oloa ma le maualuga o le carbohydrate. Latou te faʻafaigofie le maua o le tupe maua, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia ma faʻaleagaina ai le tulaga o le ate, ma mafua ai le taʻua o le "gaʻo faamalolo". O se tulaga matautia lea e sili atu i le 5% o le ate ole tino ole suia o mea ole tino. Ona o lenei mea, o le maʻisuka o loʻo i ai se faʻaleagaina o le gaʻoina ma se faʻalavelave maualuga o le cirrhosis (suiga e le mafai ona suia).

O le a le mea e filifili?

O le mea moni, pe a filifilia ni gaʻo, e tatau ona e taulai atu e le gata i le tuufaatasiga ma le glycemic index, ae faapena foi i mea e fiafia i ai. O le mea e lelei ai, e tele mea e filifili mai, talu ai o le tele o oloa faʻatagaina e matua lautele lava. O le lisi lenei o fualaau o loʻo manatu e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka:

Buckwheat o loʻo iai le tele o le uʻamea, vitamini o vaega eseese ma meaʻai o le natura o le porotini. E i ai ni nai suka i totonu, o lea e masani ona avea o se tasi o fualaau sili ona aoga mo le maʻisuka.

O le oatmeal e faʻatagaina mo le maʻisuka na o fatuga atoa, ae le o masini ma filifiliga mo le kuka vave. O le fatu ma se atigi o loʻo i ai se faʻamaulalo e sili atu ona maualalo nai lo le faʻalauteleina o analogues ma e aofia ai le tele o enzymes, vitamins and minerals.

O faʻatau vine e fai ma puna o pectin, lea e aveesea mea leaga mai le tino. E iai foi le tele o fiva, e manaʻomia mo le faʻaogaina o le motumotu o le intestinal. O suauu gaʻo i le suka o le gasegase lemu i le toto o le tagata ma e le faʻaosooso ai i se seti o le mamafa o le tino. O fatu o fatu o se faleteuoloa o vitamini E ma se vailaʻau o le vaitamini A (carotene). Porridge i le vai mai sana e faamamaina le tino o toxins, toxins ma oloa gaosia mai le gataifale. E ui lava i mea taumafa, o lenei ipu e le faʻateleina ai le lamatiaga o le gaʻo ma e le faʻaleagaina ai le metabolism.

O le karite tilati e aofia ai vitamini o vaega uma, enzymes, elemene ma amino acids. O le amino acid lysine, o se vaega o lea mea, e faʻamaonia le tulaga o le paʻu. I le maʻisuka, o lenei mea e sili ona taua, aua o le taʻavale, abrasions ma togafiti e faʻamalolo umi ma faigata, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le karite tile e fesoasoani foi e aveesea le mamafa ma faʻamaonia ai le paleni-masima.

Laʻau o loʻo aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, aua o loʻo i ai le sili ona maualalo o gaʻo. Latou te faʻamamaina le tino ma meaʻai e aunoa ma le faʻafitauli o le mauaina o le mamafa mamafa ona o le maualalo o le kalori (faalagolago i le auala o sauniuniga). O pī e iai vitamini, minerale ma faʻamalosi maloloina, lea e talafeagai mo le atoatoaga o le faʻatinoga o le maso ma le skeletal systems.

O le a le mea e sili ona lelei e teena ai?

O nisi o fualaʻau e le aoga ai le maʻisuka, ae mafai ona sili atu le leaga o latou soifua maloloina. O lenei mafuaʻaga ona o le maualuga o mea o loʻo i ai gaʻo i totonu o nei oloa ma mea taua o le kalori. E aofia ai:

  • susulu le araisa
  • vave oatmeal,
  • semolina.

O le 'aiina o fualaʻau o loʻo taʻua i luga e mafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O se taunuuga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻalauteleina. O le sili ona ogaoga oi latou e aofia ai le retinopathy, maʻi o le maʻisuka vaevaega, faʻafitauli o le mafaufau, ma isi. O le tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalagolago i itu e lua: taumafa ma vaifofo masani. Afai e te lafoaʻi meaai muamua ma 'ai meaai maualuga i mea oona, o le a leai se aoga i le faʻaaogaina o fualaau.

E toetoe lava leai se mea taua i le semolina porridge, o le araisa paepae ma le oatmeal, o nei mea e mafua ai ona lagona le fiafia. Afai o le tagata maʻi e tatau ona 'ai faʻatasi pe tasi faalua, e leai se mea matautia e tupu. Ae o le faʻaaogaina faʻaaogaina o ia meaʻai e pei o meaai o le a muta i le tele o meaʻai ma faʻafitauli o le maʻisuka.

Manua aoga i fuainumera maumaututu ma maualalo - o le faavae lenei o le lisi o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Ona o le faʻaaogaina o nei oloa, ua tumu ai le tino i gaʻo, o mea ia e manaʻomia mo le faʻavaeina o le malosi ma le atoatoaga o galuega a le faiʻai. A filifilia se ituaiga o meaʻai, e tatau ona amanaʻia lona fatuga ma le suka i totonu. Faatasi ai ma lenei auala, o ipu e le gata ina aumaia ai le olioli o se mea manaia, ae e aoga foi.

O le a le faʻaogaina o meaʻai?

O Porridge o se vailaʻau faʻamalosi, o lona uiga, o le punavai autu o le malosi mo se taimi umi. O loʻo i ai le tele o ituaiga o cereals, ae o mea taua o: buckwheat, rice, pele bela, sana, oat, semolina, millet ma le karite. E ui lava e valaʻaulia i latou i le upu tasi o le "cereals", ae o la latou faatosinaga ma faamanuiaga mo le tino o le tagata e matua ese lava.

Laulau - Faʻamatalaga o mea o loʻo iai i protein, gaʻo ma meaʻai gaʻo i le tele o pata, ma le taua i le 100 grams o le oloa e leʻi faʻamaonia

E mafai ona vaʻaia mai le laulau o mea ia e maua mai i le maʻisuka e avea ma faavae, o lona uiga o le maʻisuka e tatau ona e faʻaeteete i le faʻaogaina o nei oloa, ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

Laulau - O le fua faatatau o vitamini ma minerale i fualaau eseese

E pei ona mafai ona vaaia mai le laulau, o mea aupito sili ona aoga i le teu ma le oatmeal o tagata aupito sili ona vaivai i le tulaga o le semolina.

E le gata i lea, o cereals uma e maua i le fiber, lea e maua ai se aoga aoga ile inumaga ma avea ai ma se puipuiga sili atu o maʻi mama o le vaega o meaʻai.

Ia sili atu nei mea e uiga i fatuga taitasi.

Buckwheat groats

O lenei cereal o loʻo maua i totonu o fale uma, talu mai le laʻititi na faʻalogo ai tagata uma e uiga i mea aoga ma e le faigofie. Mai meaʻai uma, e sili ona taua i le tino.

Buckwheat e mauoa i le filifili. O se vailaʻau lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino tutotonu.

O lenei cereal fesoasoani foi e fesoasoani ai i le faʻamaʻiina o le mama ona o le maualuga o lona uʻamea.

O uiga sili ona taua mo le maʻisuka o:

  • Le faʻaleleia o faʻamaʻi ma faʻamalosia ai vai faʻafetai i le masani i lenei cereal.
  • O se aafiaga lelei i le galuega a le loto, lea e maua i le seleni, lipine acid, potassium ma le magnesium.
  • O mea maualalo ile kalori (308 kcal i le 100 kalama o le cereal ma le 132 kcal i totonu o le pusa tioata i luga o le vai). E ui lava o le buckwheat e tele ana mea inu, ae e le saofaga i le maua o le mamafa, aua e faʻagesegese ona faʻaitiitia.
  • O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le falala keke e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

Faʻatapulaʻaina lenei cereal e na o tagata e pipii i le toto, e leai se isi faʻamaoniga manino.

E tele foi faamanuiaga i le oatmeal. E i ai sona paleni lelei ma atoatoa. E i ai le tele o antioxidants e faʻateleina le toe faʻafoʻi ma faʻalavelaveina le atinaʻe o le kanesa.

Oatmeal o le taʻitaʻi i le zinc, e tele sona sao i le tausisia o le puipuiga, ma e aoga foi mo le gaosia o le tino, faaleleia o le malosi ma le spermatogenesis.

O lenei cereal ei ai le tele o fiber, lea e faʻamamaina lelei ai le manava, ma ona o lona maliega mucous, o le othmeal broth e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi o le manava.

Faamanuiaga mo le maʻisuka:

  • Tuʻuina o le cholesterol faʻafetai i le beta-glucan o loʻo i ai i lenei cereal. O le tasi o ipu o le oatmeal e mafai ona maualalo ai le cholesterol e oʻo atu i le 20%.
  • O mea maualalo ile kalori, 305 kcal i falaoamata mata ma le 88 kcal i le paʻu i le vai.
  • Puipuiga o le fatu ma maʻi faʻamaʻi.
  • O le aʻafiaga o paʻu o le toto, ma o se taunuuga, o le fatu ma oso, ua faaitiitia.
  • O le mea pito sili ona taua mo le maʻisuka o le gafatia o le oatmeal i le maualuga o le suka.

Aua e te 'ai lenei cereal i le maʻi celiac (faʻaaogaina o le kuluten) ma le le atoatoa.

E le gata i lea, e le manaʻomia ona e 'ai i taimi uma i le oatmeal, aua e fesoasoani e faʻaititia le calcium toto ma le osteoporosis. E tupu lenei mea ona o le vailaʻau o le tino, lea e aofia ai le oatmeal. O le phytic acid e fusifusia ai le tele o minerale ma faʻafefe ai i latou.

Rice cereal

O le sisi foi ei ai mea aoga i lona tuufaatasiga, ae pe a faatusatusa i isi meaʻai, itiiti ifo. E taua tele mo lona maualuga o mea taua (vitamin B1), lea e talafeagai mo le soifua maloloina o le tino.

E iai foi le faasinomaga maualuga o le Rice, aemaise i le paʻepaʻe, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete, sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i lanu enaena, vao poʻo le lanu mumu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glycemic index of rice rice e 35 IU, ma o le paʻepaʻe e 70 IU, o le kalori mea e eseese e tolu taimi, i le vao, ioe, e itiiti.

Laisaga paepae mai le taumafataga e sili ona lelei le vaʻaia, aua ona o le maualuga o le maso ma le faʻavaveina o le tino, e mafua ai le oso i le glucose. Ae e mafai ona faʻatagaina e faʻaaoga, i ni tapulaa faʻapulaʻaina, vaitaisa uila.

Ae o le vao vao, lanu mumu ma le enaena o loo i ai le tele o meaʻai ma e le mafua ai le faateleina o le suka, talu ai e le o iai se atigi.

Fuga o gutu

E ui lava i le numera tele o mea aoga, o lenei cereal e tele lona taua - o se faasinomaga maualuga (75 PIECES). O le mea lea, o le falala mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa ma tuʻu faʻatasi na o oloa ia e le mafua ai le faateleina o le kulukose.

Ae e le tatau ona vavaeeseina atoa mai le taumafataga, o lenei cereal ei ai se gafatia lelei e faʻaleleia ai le metabolism lipid.

Penina karite

O lenei cereal e aoga tele foi, ma e maualalo le faasinomaga o le faasinomaga, o lea e le gata ina mafai, ae tatau foi ona faaaoga mo le maʻisuka.

E tusa ai ma nisi o lipoti, o lenei cereal ei ai sona aafiaga antibacterial, ma e talafeagai foi mo tagata e mafatia ile maʻi i le taimi o le faigata o le maʻi.

Faafetai i ona lelei lelei o fualaʻau ma le minerale, o lenei cereal e lelei mo le paʻu ma le vaai.

Ina ia maua ai le tele o aoga, o lenei cereal e mafai ona faʻaumatia e faʻatolu i le vaiaso.

Faʻasalaga Barley i le faʻasolosolo faifaipea ma faʻalauteleina le eletise o le suka gastric.

Semolina porridge

E ui lava i le mea moni e le o se mea e le aoga tele lenei falaoʻo, e pei ona fai mai le toʻatele, e le aoga ona faʻaaogaina i le maʻisuka.

O lenei cereal e toetoe lava a leai uma mai le fiva, e vave ona faʻamalo ma faʻapupulaina le maualuga o le kulukose. Ma afai e te fafagaina le susu, ma faʻaopopo foʻi le suka, o le glycemic index will go out the scale. E le gata i lea, o le faʻaaoga soo o le semolina e fesoasoani i le faʻaopopoina o le mamafa o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina lenei pusa i le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga o le intestinal (talu ai o le semolina o se mea vaivai) i se aofaiga itiiti, mo se taimi faatapulaʻa ma i lalo o le vaavaaiga a le endocrinologist. Ioe, i lenei tulaga, ua saunia i le vai ma e leai se suka.

O le millet o se cereal lea e fautuaina foi mo le maʻisuka, o le a le gata ina suamalie ai le tino e maua ai minela aoga ma vitamini, ae fesoasoani foi i le tauina o faʻaaliga o le maʻi.

E suʻesuʻeina e faapea o le faʻaaogaina masani o le fala o le millet, o le tagata ua le toe maua le mamafa. Na maitauina foi se faaitiitia o le cholesterol. Ma e pei ona e iloa, o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, o maʻi e tele lava ina mafatia mai le gaʻo ma le atherosclerosis.

O lenei cereal e aoga foi mo le cardiovascular system, talu ai e aofia ai le potassium ma le magnesium i ni aofaiga tetele.

E fesoasoani foi Millet e maualalo le maualuga o le suka, ona e mafai ona faaleleia le gaosiga o le insulin. E i ai foi metotia a tagata mo le togafitia o le maʻisuka ma le millet. Ina ia faia lenei mea, mulumulu ma faʻamaina fatu o le eleele o le falaoamata. Faaaoga le paʻu mo le 1 sipuni i le taeao i luga o se manava gaogao, fufulu ile susu. O le togafitiga e 1 le masina.

O le mea lea, o le fesili pe ono mafai ona 'ai le millet porridge ma le maʻisuka, o le tali e le manino, e te manaʻomia!

E ui lava i faʻamanuiaga sili, e sili atu ona lelei le faʻatapulaʻaina o le rai i nisi tagata. E faʻaaoga lenei mea i tagata e maua le malosi ma le maualalo o le sua oona. E le gata i lea, o vailaʻau o loʻo i ai e aʻafia ai le ave o le iodine, o lea e le fautuaina ai le faʻaaogaina o le millet mo le hypothyroidism.

Fafie

O lenei paluga o se aiga o le karite paʻu, na o le karite ua faʻamamaluina le karite, ma maua karite karite e ala i le lūlūina o saito e leʻi faʻasalaina. Mo lenei mafuaaga, o le karite ua tele atu fiber - o lona tele lenei. O Porridge o loʻo faʻagesegese lemu ma mo se taimi umi e maua ai se lagona o le nofo malie.

O Barley porridge e tutusa lava lona lelei e pei o le karite palesi, e maualalo ai le suka ma le cholesterol.

O le Croup e faʻasaina i le faʻavavevaveina o le colitis, faʻasologa tumau, hyprantocidal gastritis.

Fautuaga lautele mo le faʻaaoga

Talu ai o gaʻo o loʻo avea pea ma meaʻai gaʻo, e tatau ona mataituina le faʻaeteete ma le faʻaeteete.

O le tali atu i se oloa faapitoa e mafai ona ese le eseesega i tagata eseese, o lea e taua ai le fuaina o le kulukose e faʻaaoga ai se glucometer ma teu se tusi talaʻai. E atagia mai ai meaʻai na aina, o lona tele, o le numera o iunite falaoa ma le maualuga o le suka pe'ā uma ona 'ai.

Laulau - Glycemic index ma iunite falaoa o cereal taitasi.

O loʻo faaalia i le laulau ia meaʻai e mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, ma e le mafai.

E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i cereals ma se faʻamaumauga maualalo maualalo.E taua foi le manatuaina o le suka, susu ma isi mea faaopoopo e matua faateleina ai le faasinomaga o le faasinomaga, o le mea lea e sili atu le kuka o kuka i le vai, e mafai ona suamalie i gaʻo (mo se faataitaiga, stevia).

O tautua e tatau ona faʻatamalaina, e le sili atu i le 200 kalama, ma e tatau ona faʻaumatia le falaoa i le vaega o le 100-150 kalama.

I le faaopoopo atu, e le gata o cereals e mafai ona saunia mai gaʻo, ae faaopoopo i meaʻai a manu, salati, pusa, pancakes ma suamalie, e sili atu ona aoga nai lo le kuka ma le falaoamata masani.

O le mea lea, o gaʻo o se vaega taua o le taumafa mo le maʻisuka. O nisi oi latou o le a faʻafefeteina le tino i mea aoga, ma o nisi o le a fesoasoani e foʻia le maʻisuka. E naʻo le semolina e tatau ona vaʻaia ma e tatau ona faʻatapulaʻaina sana.

Tuua Lau Faamatalaga