Vailaʻau mo togafitiga o le cerebral arteriosclerosis

Atherosclerosis o le faiʻai o se faʻamaʻi o vaʻa o le ulu, lea e faʻaalia i le fausiaina o pusa atherosclerotic, o le faʻamaʻi matautia ona e faʻaosofia ai le atinaʻeina o se maʻi. O le mea e lelei ai, o le faʻamaʻi e mafai ona mafai, ma o le aso o le a tatou iloa ai fualaau e togafitia ai le atherosclerosis o le faiʻai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se manaʻoga e faʻavaivaia le loto. O sauniuniga mo le togafitiga o le atherosclerosis o le cerebral e faʻamoemoe i le faʻamalosia o le tino, togafitiga o le faʻamaʻi ma puipuia ai faʻafitauli faigata.

Vaʻaia o le faʻavaeina o taavale afi

  • I le taimi muamua, o le lafoina o le cholesterol i luga o vaʻa o le faiʻai e amata. O lenei laasaga e faʻaalia i le faʻapipiʻiina o laʻau ma fasi i luga o le paʻu.
  • I le laasaga lona lua, atherosclerosis amata ona alualu i luma. Fesoʻotaʻiga o meaola e amata ona fai i totonu o le nofoaga, o le fausiaina o le paʻu. Ia, talu ai o le neoplasms e matua le maluelue, o le a latou galo pea lava pea ma tafe i le taina o ni tamai vaa.
  • O le tolu vaega (e taʻua foi o le atherocalcinosis). O le uiga o le salts ma le calcium o loʻo teu i auala fefaʻatauaʻiga ona o le a latou faʻatuputeleina, faʻafefe malie lava ona faʻaogaina lenei mea poʻo lena vaa.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi

  • O le ulu o le ulu, lea e mafai ona alualu i luma ma avea ma masani ma malosi, malosi.
  • Faʻaleagaina o le pulega o le aso. O lona uiga, e faigata tele i le maʻi ona moe i le po ma e le faigofie foi ona ala i le taeao. O le fafagu foi i le po, o le moe ma le lelava tele i le ao, moe ma isi miti e le o tafiesea.
  • O le tele o le faʻavevesi ma le faʻavauvau o le tagata maʻi na te taʻitaʻiina atu i se tulaga tumau i le soifua manuia.
  • O le atuatuvale (e tusa lava pe o le a le mea e mafai ona tupu ona o le mea moni o le ea e maualalo ifo le okesene nai lo le taimi muamua, lea e afaina ai le gaioiga a le tagata gasegase).
  • Le lava le vaivai.
  • E le gata i lea, o mafaufauga le lelei, o le faʻamaopoopoina o gaioiga ma lo latou faʻanofo, ma o nisi taimi e le o tautalagia le tautala e mafai ona mafua mai i le faiva o le faiʻai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e matua taufaʻatau ma faigofie ona iloa (e ui lava, i le tasi itu, o le tele o faailoga e mafai ona mafua i tagata soifua maloloina). O le mea lea, i le faʻamatalaga muamua o se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi mo fautuaga ma le tofiaina o se isi fuafuaga faʻatino.

Ituaiga o Atherosclerotic Maʻi

O le mea moni, e na o le tasi lava le ituaiga o lenei faʻamaʻi - atherosclerosis o vaʻa o le ua, ae e le itiiti ifo lona lamatia nai lo lona "tuagane matua". Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o le ua, o le fesuiaiga o le gaogala o loʻo faʻamaonia. O le faamaʻi e matautia i lena mea, talu ai ona o le ua na mafua ai ona afaina uma le gaʻo o le toto, okesene ma isi meaʻai i le faiʻai, ma ona o neoplasms, ua taofia ai, o le mafaufau ma le gaioiga o isi fausaga o tatou tino ua faaleagaina.

O le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le faateleina o le cholesterol toto, lea e amata i le taimi e amata ona teuina i luga o puipui puipui. O nei tupe teu e mafai ona maitauina ona o ni fasi lanu samasama i luga o le ua, ma a maeʻa se taimi faapitoa latou te faateleina ma sili atu ona matauina.

E taua le iloa: o le mea e leaga ai, e toetoe lava a le mafai ona iloa le faʻamaʻi i le taimi muamua, talu ai o le afa o le taimi e aunoa ma ni faʻailoga, ae naʻo le taimi e galue ai le vaa i na o le 30%, o le a amata ai faailoga muamua o faailoga.

Ole togafitiga o le faamai e faigofie: o le tagata maʻi ua faatonuina se meaʻai ma vailaʻau, ma aemaise lava mataupu ogaoga, na o le togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi.

Togafitiga faagasologa

Le togafitiga o le atherosclerosis o le mafaufau, e ui lava e faigofie, ae e umi lava, e aofia ai le tele o laasaga. Muamua lava, e manaʻomia e le tagata maʻi le suia atoa o lona ituaiga olaga, amata ona 'ai saʻo ma faʻateʻa ese amio leaga. Aemaise lava, mai:

  • Fuʻa
  • Alu
  • Faaaogaina o fualaau faasaina ma mea.

I lalo o le suiga o le olaga, o lona uiga o le auai i taaloga taʻavale, o se olaga le tauagafau e mafai ona faʻaleagaina ai lou tulaga.

O le tagata maʻi e fautuaina e savali i totonu o le ea fou (aemaise lava i le afiafi), o se tusipasi: fale taʻaloga, malosi, tamoe, savali, aau ma isi.

E taua le iloa: o le mea moni, e sili atu le faigata ona lafoaʻi le olaga o le olaga muamua, ma ia lafoai masani masani, ae o le mea lea e tatau ona e faʻatulagaina mea e te faʻamuamua mo oe lava ia. Filifili oe lava pe o le a le mea e sili atu ona taua mo oe nai lo le ulaula tapaa, ava malosi, meaai pisapisao poo se ulu manino ma lelei?

Auala e 'ai

Mea taumafa mo le atherosclerosis e tatau ona avea ma mea taumafa, soifua maloloina ma paleni, faʻamalo meaʻai le lelei (vave gaʻo meaʻai gaʻo, meainu suamalie, meaʻai gaʻo ma meaʻai talafeagai).

  1. Rye poo falaoa falaoa,
  2. Fualaau faisua
  3. Fua
  4. Meaʻai maualalalo po o mea taumafa,
  5. Laʻau mumu
  6. Uu fuamoa
  7. Mamoe susu
  8. Olive olive (faʻaaogaina mo le selesele salati).
  9. Tea tiiti, vai.

Meaʻai faasaina e aofia ai:

  • O fualaau faisua, naʻo pateta, talu ai o loʻo i ai le tele o le suka, ma le tele o tagata e iloa, o loʻo tumau pea le vai i totonu o le tino,
  • E mafai ona 'ai uma fua sei vagana ai le faʻi (e matua suamalie ma e iai le tele o le potassium, e mafai ona faʻamalosia le tulaga o le maʻi),
  • Mea suamalie ma isi bakery.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ma se taumafataga o le soifua maloloina, o le taumafa e matua tele ma toetoe lava a le faʻatapulaaina, o lona uiga o le tino o le a le lagona le mamafa o soʻo se oloa.

O le meaai meaai e mafai ona aofia ai se mea, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. E mafai ona e 'aina le' aiga o le taeao ma se fuamoa o salu e kuka ma fuamoa fualaʻau ma inu uma i le lanu meamata e aunoa ma le suka.
  2. Mo le taumafataga o le aoauli, 'ai le gaʻo aano o manu i fasi moa.
  3. Ia, i le afiafi e mafai ona e fiafia i le kusi falaoamata ma fualaau.

E taua le iloa: o le mea autu o le faʻamautinoa e eseese le taumafataga, e tatau i le tino ona maua le tele o vitamini.

Faʻatau togafitiga

Manatua, o le fualaau faasaina ua na o le fomaʻi ua faatonuina na o le fomaʻi e tuʻuina atu faapitoa lava e ala i le faʻauluina.

Latou te fesoasoani i lalo ifo o faʻamau. O le togafitiga e aofia ai le 1-2 masina o le faʻaauau ona faʻaaoga.

E masani ona faʻaaoga i togafitiga o le atherosclerosis o le faiʻai. Ua mamanuina foi i lalo o le triglycerides ma le cholesterol, faapea foi ma le faateleina o le protein, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

E faʻaaogaina e faʻafefe ai le toto, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻapipiʻiina o vaʻa o le faiʻai.

Fuafuaina le faʻaitiitia o le toto, lea e faʻaaogaina i aso taitasi, ona o lo latou aʻafiaga faʻapitoa. Afai a maeʻa le umi o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e lafoai ai, ona mafai lea ona mafua ai le faʻateleina o le mamafa i le tagata maʻi (faʻavavevave o le maualuga). Faʻasalaina i le atherosclerosis, o se uʻamea e mafai ona mafua ai le taʻavale, le atoʻatoa, ma aemaise ai le ogaoga o mea e oʻo i le oti.

Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le cholesterol. O aoga o lenei fualaau faasaina e aofia ai le leai o ni aʻafiaga i itu.

Togafitiga o le atherosclerosis ma isi vailaʻau

O togafitiga faʻapitoa na togafitia ai e le tagata le maʻi mo se taimi umi ma e le o se mea e ofo ai e tele auala e faʻaumatia ai le auala i totonu o vaa. Peitai, ia manatua o vailaʻau masani e mafai ona faʻaaogaina o se auala faaopoopo e faʻafefe ai se maʻi, ona e le mafai ona suia se togafitiga atoatoa. I le taimi nei, o isi metotia o togafitiga e na o le faʻavaveina o le togafitiga ma fesoasoani i le tino e tau ai le faʻamaʻi.

  1. Meli e sili ona lelei mo togafitiga o le atherosclerosis.

E talafeagai le faʻafefiloi o le meli ma le sua o le tipolo i le tutusa tutusa. E tatau ona e inu faʻatasi i le aso i luga o se manava gaogao.

  1. Vaimato.

O le a fesoasoani e faʻaumatia le faʻamaʻi i ni nai masina. E tatau foi ona e ave le oloa i lea aso ma lea aso i luga o se manava gaogao.

  1. Melissa decoction mai atherosclerosis.

O le a laveaʻiina oe mai le tigā o le tinisitus. O Melissa e tosoina ma tumu i le po tonu lava, ona inu loa lea i le aso atoa.

  1. O fatu pupu togi o le a laveaʻiina oe mai le ulu o le ulu ma le atherosclerosis.

E tatau ona liligi vai inu i luga o se sipuni o fatu, pipi ma ave 4 taimi i le aso.

Vaega o fualaau mo le cerebral arteriosclerosis

E tele mafuaʻaga mo le atiina ae o le atherosclerosis - mai mea e le masani ai ma le le atoatoa o le tino i le faʻatoʻateleina o maʻi ma talaʻaga. Ae peitai, o le masini lea e faaleagaina ai le tino e le faamaʻi, o le tasi o le faateleina o le maualuga o le cholesterol maualalo i totonu o le toto. I le aluga o taimi, o lona sili atu e amata ona faʻaleagaina puipui o toto toto ma mafua ai ona faʻaleagaina, sclerosis ma le faʻavaeina o atheromatous plaques.

Foʻia le Cholesterol Maualuga i le toto i ni auala se tolu:

  1. Faʻamaʻi le faʻaaogāina o le cholesterol substrate i le manava.
  2. Le faʻaitiitia o le faʻasologa o le lava ia, o le toto, cholesterol e le ate.
  3. Faʻateleina ma faatelevave le faʻamalositino (faʻamalositino) o le maualuga o le lipids mai le tino.

E faapena foi, o vailaau e vaevaeina, e fuafua lava i le latou faiga o gaioiga. O togafitiga faʻamaʻi e filifilia e faʻalagolago i le filifili o le pathogenetic - lea o le fesoʻotaʻiga o lipid metabolism ua le manuia, e tatau ona galue i lena tulaga. I totonu o la tatou maketi tau falemaʻi, o loʻo i ai faʻamalosi faʻasolo o le cholesterol - statins, fibrates, resins exchange exchange, ma fualaau mo togafitiga faʻapitoa faʻamalosia - antiplatelet, complexities complexes. E faʻafefea ona togafitia i fualaau faasaina - i le pepa laulau poʻo i le ituaiga o iniseti - ua fuafuaina taitoatasi e le fomaʻi auai.

Ua latou manatu o le vaega autu o fualaau oona i le togafitiga o le cerebral atherosclerosis. E tusa ai ma o latou natura, o i latou o ni inhibitors o le reductase - o enzymes lea e faia ai le amataga enzymatic o le suiga o le cholesterol. O lea la, latou te taofia ai le faagasologa o lona tulaga i le ate. A maeʻa le faʻatagaina, o le faʻaititia i le maualuga o le cholesterol maualalo o le 35-55% o loʻo matauina.

E i ai 4 augatupulaga o fuainumera e faalagolago i le mea galue malosi - Simvastatin (Vasilip, Simgal, Simlo), Fluvastatin (Leskol-Forte), Atorvastatin (Liprimar, Torvakard, Atoris), Rosuvastatin (Krestor, Rosulip) ma Petervastatin (Livazo). O i latou uma lava o ni tagata e sili ona aoga e mamanuina mo togafitiga faaumiumi o le faia o le brain atherosclerotic. O le metotia e fai mo le faʻatuina o statins e naʻo papa. E tatau ona faia i se vasega, o le taimi e filifilia taitoatasi.

O vailaau mai lenei vaega o loʻo faʻaaogaina i na mataupu o le falemaʻi pe a fai o le vavaega autu o le lipid profile o le fua lea o vaega ole lipoprotein. E tusa lava pe o le faailo o le aofaʻi o le cholesterol e masani pe o le siʻitia laʻititi, e tatau ona e tilotilo i le maualuga o lipoproteins, talu ai o aafiaga ogaoga i luga o vaa o LDL ma VLDL. Faʻatasi ma lo latou faʻateleina o le tofiaina o fibrates e fautuaina, talu ai o la latou gaioiga o gaioiga o le saoasaoa o le faʻaaogaina o lipoproteins. O le isi mea faaopoopo e sili atu ona afaina ai vaega ninii - o lo latou faʻaititia o le faʻaitiitia e lata i le 45%.

O isi faʻaopoopoga o tupe mai le vaega o fibrates e aofia ai le faʻamalosia o puipui o vaʻa o le faiʻai, faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, faʻasaʻo le maualuga o le kulukose, ma aafiaga lelei i luga o xanthomas. O nei fualaau oona e maua mai i le fibroic acid. O taitai o tofiga faafomaʻi o Fenofibrat, Lipantil, Exilip, Clofibrat ma Lipanor.

I le togafitiga o le atherosclerosis o le cerebral, o faʻapotopotoga faʻatasi ai ma statine e masani ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le mulimuli.

Antiplatelet sui

O se vaega lenei o fualaau oona lea e aʻafia ai le vaega ofolafola o le toto. Latou te faaitiitia lona viscosity, puipuia le thrombosis ma saofagā ai i le sili atu o le tino.

Faʻatasi ai ma se atherosclerotic faagasologa i totonu o vaʻa o le faiʻai, o le a latou puipuia le tagata mai mai faigata ogaoga ona o le mafai ona fai o le vaa. O vailaʻau nei e mafai ona faʻamatala e le fomaʻi: Clopidogrel, Ticagrelor, Aspirin-cardio, Curantil, Dipyridamole.

Nicotinic acid

O fualaau oona e aofia ai le nicotinic acid e avea o se mea galue, e aʻafia ai le ituaiga o "choma" o le cholesterol. O le Nicotinic acid o le vitamini B3 (aka PP), lea e mafai ona faʻalavelaveina le filifili o le liua o le lipoproteins i le ate. E sili atu ona vave faʻaleagaina i le faʻaaogaina o fualaau oona. Ae peitai, e faʻaaoga foi lenei mea i tali leaga - e sili atu ona vave tutupu ma sili atu le vave nai lo le tutusa.

Ae ui i lea, o le nicotinic acid ei ai ona lava aʻafia i le togafitiga o le cerebral arteriomatosis. E taua tele le manatuaina o le aafiaga o le vailaʻau o lenei vailaʻau - faʻaleleia le faiga o le gasegase i totonu o masini, faʻaleleia le toto ma le faʻaogaina o le gaʻo o le mafaufau. Maua i le ituaiga o vaifofo mo le tuiina o le 10 mg / ml.

Ion fesuiaiga o tagata sailiili

O lenei vaega e aofia ai vailaau faasaina e pei o cholesterol, cholestipol, cholestyramine ma le sailiga. Latou te aʻafia ai le cholesterol i le va o le polokalame hepatobiliary. O latou manatu o le faʻaaogaina o le tootoo laitiiti. Fesoasoani ile pata pe a tumu i meaai, o nei vailaʻau e fusia ai. O le mea lea, lipids e maua mai i meaʻai e le o aʻafia ma e le o faʻapipiʻiina ai le cholesterol matautia. E le gata i lea, o lenei aafiaga e afaina ai lipoproteins maualalo-e amata ona vave paʻu ona o le le lava o le gaʻo.

Falemaʻi Vitamin

O fualaau sili ona aoga i le togafitiga o lese o le atherosclerotic o le gaʻo o le faiʻai o le ascorbic acid and tocopherol. E mafai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa, talu ai o loʻo i ai se aafiaga lelei i le metabolism, faʻaleleia ai le microcirculation, ma faʻateleina ai le elasticity o puipui puipui.

O tulafono o togafitiga fualaau faasaina

I le faʻaopopo atu i vailaau faʻapitoa, mo le togafitiga manuia o le cerebral arteriosclerosis, e tatau ona tausisi i le tele o tulafono e taliaina lautele. E tatau ona e matua suia lou olaga. E le aofia ai le le atoatoa o le tino, faia taʻaloga, togafitiga togafitiga, faʻataʻitaʻiga ma isi faʻamalositino. O se faʻamaoniga sili ona taua o le manuia, o le faʻaaogaina o le lipid-lowering.

O le meaai e tatau ona aofia ai meaai e maua i le fiber, vitamini, elemene aoga ma tuufaatasiga e fesoasoani e fufulu ipu o le faiʻai. O falai, ulaula, salima ma meaʻai vevela e gata. A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi a le fomaʻi, e mafai ona e faʻavasegaina meaʻai ma suʻega a tagata e tusa ai ma ana fautuaga.

O le togafitiga o le Hypocholesterol i le afaina o le faiʻai e umi, ma i nisi tulaga, e tatau ona ave fualaau mo le ola. O fualaau o loʻo faʻamauina e sili ona lelei i le taimi pe a maeʻa ona e 'ai. E le fautuaina i se manava gaogao, talu ai o le a leai se aoga tatau mai ia i latou.

Auxiliari fualaau faasaina ma mea taumafa faaopoopo

O togafitiga faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e vavae ese le aʻafiaga o le masini o le faʻamaʻi, taofi ona faailoga ma taofi le alualu i luma. E le masalomia, o le autu lenei i soo se togafitiga, ae e le tatau ona galo se tasi e uiga i le faʻamalosia o le faʻamalosia lautele. I le tulaga o le atherosclerosis, o le tino atoa lava e matua mafatia lava, o le mea lea, e manaʻomia le fesoasoani e toe faʻaleleia ma toe fai ana galuega, ina ia faʻataʻitaʻia le faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o laʻau o le faiʻai, o fualaau oona e leai ni vailaʻau ma antioxidants. Faatasi ai ma fualaau autu, e mafai ona latou faia le togafitiga sili ona aoga. Nootropics (Actovegin, Piracetam) o fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga o le cerebral, latou te maua ai se aoga aoga i le mafaufau. E fesoasoani tagata antioxyid e fufulu toto toto o cholesterol. Meaʻai taumafa faatasi ai ma mea o loʻo aoga ai macro-ma microelements (Golden iodine ma isi) e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai puipui o capillaries ma faʻamautu ai le toto toto.

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelaveina e le paʻi, fatuga o le fatu poʻo isi osofaiga o le mafaufau o le mafaufau.

Ina ia manuia le togafitiga, ma o le faʻaleleia o le olaga e lelei, e tatau ona faʻamaonia le togafitiga i le vave e mafai ai ma vave ona faia fua. E mafai ona e iloa ma maua fautuaga talafeagai mai lau GP. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaoniga, o le faʻaeteete ma le faʻaeteete i lou soifua maloloina o le ki i se olaga umi ma faamalieina.

Ituaiga o fualaau faasaina mo togafitiga o le cerebral arteriosclerosis

Ole togafitiga o le atherosclerosis e tatau ona amata i se vave vave e mafai ai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave, e aofia ai le papaʻi, le gasegase, ma le le lava o tomai faʻapitoa. O le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu i ai se meaʻai e le aofia ai gaʻo manu. O le faavae o togafitiga o le puleaina lea o fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • lipid-faaitiitia (statins, fibrates),
  • Nicotinic Acids
  • ion fesuiaiga,
  • lipid-faaitiitia,
  • antiplatelet agents
  • vailaau oona
  • vitamini ma faʻalavelave minerale.

O fualaau oona e faʻaitiitia ai le cholesterol pe a ma le 40-60%. O se taunuuga o lenei faagasologa, o le faʻavaeina o atherosclerotic plate e telegese lemu. O fuainumera nei e faʻaaogaina e togafitia ai le cerebral arteriosclerosis:

  • Atoris. O le gaioiga malosi o le atorvastatin. O lenei vaega e faʻalavelave ai le gaioiga o le HMG-CoA reductase enzyme, lea e faʻamalosia ai le vave faia o le cholesterol. Tau - 550 p. mo le 30 papa. Analogs e Liprimar, Atorvoks. E faʻavae foi i le atorvastatin.
  • Mertenil. E aofia ai le rosuvastatin - o se vailaʻau e tutusa lelei ma le atorvastatin, o lona uiga, e faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol. O lenei aafiaga e mafua ona o le le puipuia o le enzyme, lea e liliu mai HMG-CoA reductase i totonu o le mevalonate. Mertenil foi ua faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga - lelei cholesterol. O le tau o se afifi e 30 pauna e 460-500 p.
  • Zokor. O le mea galue malosi o le simvastatin. O lona metabolite na fausia i le gaosiga o le vai e taofia ai le gaioiga a le HMG-CoA reductase. O le iʻuga, o loʻo faʻaititia le tino o le cholesterol i le tino. O le tele o lipids i plasma e faaitiitia pe a ma le 2 vaiaso talu ona amata le pulega. O le tau e 28 pauna e 350 p.

O sauniuniga mai le vaega o fibrates e mafua mai i le fibroic acid. O latou o le lona lua sili ona lauiloa i le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis. O le aʻafiaga autu o le faia o fibrates o se faʻaopoopoga i le maualuga o le lipoproteins maualuga maualuga (HDL) ma le faʻaitiitia o triglycerides. O nei fualaau oona e taua mo le atherosclerosis, aua o le maʻi e masani ona oʻo mai e le gata i le maualuga o le cholesterol, ae faapena foi i le triglyceridemia. I lenei tulaga, ua tuufaatasi ia statins ma fibrates. O le vaega mulimuli, ma le atherosclerosis, e masani ona faʻaaogaina:

  • Tuʻu. E aofia ai le faʻamaoni, o se mea e faʻavaivai ai le toto ma, i se tulaga maualalo, cholesterol. E le gata i lea, o lenei vaega e faateleina ai le tele o le HDL. O le faiga o le gaioiga o Exlip e le o malamalama lelei i ai. O le tau mo le 30 pauna e tusa ma le 500 p.
  • Faʻamaonia. O loʻo i ai le mea taua e tasi. Faʻamaonia le faʻamalosia o le gafa alpha, faʻaleleia le lipolysis o lipoproteins atherogenic. O se taunuuga o le tagofia o lenei vailaau mo le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis, o le maualuga o le HDL e faateleina ma le maualuga o le LDL. Ole numera o triglycerides e faʻaititia ile 40-55%, cholesterol - ile 20-25%. Ole tau e 30 pauna e 450 p.
  • Lipanor. O le elemene aoga i lenei vailaau o le ciprofibrate. O le vailaʻau e faʻalavelaveina le faʻavaeina o le mevalonic acid, lea o se vavalalata i le faʻasologa o vailaʻau. O le ciprofibrate foi e faʻaleleia ai le malepelepe o le cholesterol i le ate ma faʻalautele ai lona faʻamalosi i le talo. O le tau o Lipanor e tusa ma le 30 p.

Fualaau o Nicotinic

Vitamin B3 (PP) - o le kulicoticic lenei. E tele sona sao i le faagasologa o le gaʻo gaʻo. O le aʻafiaga autu o le vailaʻau nicotinic o le faʻaitiitia o le cholesterol. E le gata i lea, e aveesea ai toxins, faʻaitiitia ai le mumū, faʻavaveina le metabolism, ma faʻaitiitia ai toto toto. O fualaau nei o loʻo faʻavae i luga o le vailaʻau nicotinic:

  • Nikoshpan. I le faaopoopo i le nicotinic acid, e aofia ai le drotaverine. Ona o lenei tuufaatasiga, o le fualaau faasaina ei ai sona aoga aoga i le tuufaatasiga o gaʻo i totonu o le toto, ei ai lona aafiaga antispasmodic i musika lamolemole. Tau - 180-200 p.
  • Acipimox. Igoa e le vaega tutusa. O le Acipimox o se vailaʻau vavalalata i lona fausaga faʻasolosolo i le nicotinic acid. O le gaioiga autu o le faʻafouina lea o le lipoprotein lipase i le tino o le tino. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faʻavaveina ai le LDL catabolism. Tau - 400-500 p.
  • Nicofuranose. Ole mafuaʻaga lenei o le eletise nicotinic, lea e tutusa lona aʻafiaga, ae faʻamasinoina e iloiloga, e sili atu ona faʻasaina e tagata gasegase. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le gaosiga o LDL. O le tau o le oloa e tusa ma le 200 p.

Hypolipidic medications

O le isi lea vaega o vailaʻau mo le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis, lea e faia tonu i le mafuaaga o le maʻi. O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻateleina le toto cholesterol ma faʻasaʻo ai le tele o LDL ma HDL. Faataʻitaʻiga o nei fualaau mo le togafitiga o le atherosclerosis:

  • Lipostable. O loʻo aofia ai le phospholipids, lea e faʻamaopoopoina ai le faʻaogaina o le lipoproteins i totonu o le toto. Ona o lenei mea, latou te sili atu ona maua le atherogenic cholesterol, lea e mafua ai le atherosclerosis. Tau - 4800-6000 p.
  • Esetol. E aofia ai le ezetimibe - o se vailaʻau o loʻo maua i le inumaga. O iina, o lenei vaega e le faatagaina ai le cholesterol e gauai. O le iʻuga, e faʻateleina ma feces. Tau - 1900-2200 p.
  • Omacor. O le tuufaatasiga e aofia ai omega-3-triglycerides. Latou te faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins maualuga, lea e faʻaitiitia ai le aofaiga o triglycerides. E le gata i lea, o le vailaau e faʻateleina le taimi o le faʻasologa. Tau - 1700-2000 p.

Anticoagulants

O nei vailaʻau mo le cerebral arteriosclerosis e le gata ina faʻaitiitia ai le totoina o le toto, ae faʻaleleia foi le microcirculation i totonu o le moega lapopoʻa. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa o se faʻamaʻi, o le a faʻaititia le tulaga lamatia. O le tagofia o fualaau faasaina, e taua le mataituina o lou tulaga. I le tulaga o faailoilo o le toto i totonu, tuu le ave ma talanoa i se fomaʻi. O faʻalavelave faʻalavelave e fulafulaina i le toto, o le manua i luga o le tino, feʻai lanu uliuli. Faataʻitaʻiga o tui puipuia:

  • Dicumarin. Faʻaigoaina mo le vaega tutusa i le tuufaatasiga. O se faʻamaoniga o le gaioiga tuusao. Dicumarin mo atherosclerosis e faʻaaogaina e faʻatuai ai le tui toto. E le pei o faʻataʻitaʻiga faʻamalosi, o Dicumarin e faatoa faʻaaogaina pe a faʻaofiina i totonu o le tino. Tau - 200 p.
  • Fenilin. E aofia ai le phenindione - o se mea faʻapitoa faʻamalosi. O lenei vailaʻau e faʻalavelaveina le faʻavaeina o le prothrombin i le ate, faʻaititia ai le aofaʻi o mea e faʻaaoga ai le coagulation. O le tau o le 20 pauna e 90 p.
  • Heparin. E aofia ai le sodium heparin. E faʻalavelaveina ai le gaioiga o ni mea taua. A faʻaaogaina i ni maualuga maualuga, o le vailaʻau e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gaʻo. Tau - 360-500 p.

Vitamini ma Minerale

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi tumau lea e le mafai ona faʻamalolo atoa. O togafitiga e faasaga i ai o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai le fausiaina o poloka fou ma faʻamalosia ai puipui puipui. O loʻo ausia nei mea e ala i le faʻaaogaina o vitamini-minerale. Mo togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ona aofia ai:

Tuua Lau Faamatalaga