Fuauu Ava mo le ituaiga 2 Tisuka

Faʻatasi ai ma lenei mea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, ua maua ai le faʻamaonia o le cholesterol faʻamaonia, lea e afua mai i le mamafa ma le maʻisuka. O lenei mea e mafua ai le faʻaauau o le faʻavaeina o pusa cholesterol, lea, i le itu, e faʻaleagaina ai le tulaga lautele o le maʻi, o loʻo i ai se faʻalavelave faigata.

Mo le mafuaʻaga lenei, o tagata e maua i le maʻisuka e fautuaina e inuina fualaau faʻasaina e puipuia ai le CVS mai aafiaga le lelei o le cholesterol ma le suka maualuga. O lenei aafiaga e faʻaaogaina e le suāuʻu iʻa poʻo le mea e taʻua o Omega 3 polyunsaturated fatty acids. E le o tagata uma e iloa pe mafai ona faʻaaogaina le suauʻu iʻa mo le maʻisuka ituaiga 2. Seʻi o tatou taumafai e iloa po o le a le aoga o le Omega 3 mo le maʻisuka, oa meatotino o loʻo i ai.

Mea aoga

E le o tagata uma e fiafia i le manaia ma le sogisogi, ae e le tatau ona e mumusu e faia se meaola e mafua ona o lona tofo faapitoa. O le tulaga tulagaese o le suauʻu iʻa o loʻo faʻamatalaina lona aoga aoga i le tino.

O lenei oloa o se punavai o le eicosapentaenoic, docosahexaenoic, faapea foi ma le acid docapentaenoic. O tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia nei mea taua. O vailaʻau oona e fesoasoani e taofia le atinaʻeina o le faʻamaʻi, puipuia le tupu mai o faʻafitauli, ma faʻaleleia lelei le tulaga masani o le maʻi.

O Omega 3 o loʻo i ai meatotino nei:

  • Faateleina le gasegase o gaʻo i aʻafiaga o le inisalini, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose
  • E taofia ai le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic ona o le maualuga o le "leaga" cholesterol
  • Faʻaleleia le faʻafefe o le lipid, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaʻo o le tino ma le mamafa
  • Faʻateleina le faʻaaliga
  • E fesoasoani i le faʻaleleia o le lelei, fesoasoani i le tau faasaga i le atuatuvale.

Faʻafetai i se faʻalavelave faʻapitoa, o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le tulaga o tagata uma e maua mai ai le faʻamaʻi ma ni faʻafitauli matuia.

E tatau ona manatuaina o manaoga o se tagata maʻi i le maʻisuka i vitamini A, B, C ma E e sili atu nai lo le masani a se tagata tino maloloina. O le mea lea, e le fautuaina le faʻaaogaina o le suauʻu iʻa, ae le lava le vitamini, e tatau ai ona faʻatamaoaigaina le taumafa ma oloa o loʻo i ai vit. A ma E.

Faatonuga mo le faaaogaina

Inu le suauu iʻa i se fua o 1-2 pulou. tolu taimi mo tuʻituʻi vave pe'ā uma ona 'ai, inu tele vai. O le faatulagaga masani o le faaopoopoina e tatau ona le itiiti ifo ma le 30 aso. O le faʻaaogaina o capsules faʻatasi ma Omega 3 e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

O le itiiti ifo o le taua o meaai a le tagata maʻi i aso uma, e tatau ona pulea le faʻaaogaina o le porotini i le tino. Faatasi ai ma lona soona tele, o loʻo i ai se avega tele i luga o le meaʻai ma meaʻai, e pei o fatugaʻo.

E tatau i le maʻisuka ona pipii i se meaai faapitoa e puipuia ai le tupu mai o le oona, o le mea lea e le fautuaina ai e 'ai le tele o ituaiga o iʻa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona lafoaʻi ia iʻa falai, talu ai o sea ituaiga oloa e faʻateleina ai le maualuga o le cholesterol i le toto, ei ai sona aafiaga leaga i le gaioiga o le pancreas.

E tatau ona manatua i le mafaufau e oo lava i ituaiga o laʻau e maualalo le gaʻo ei ai polyunsaturated Omega 3, o le mea lea, ao ave ni kapoti i le suāuu, e taugofie le faʻaaogaina o iʻa i fua faatapulaa.

Auiliiliga o le suauu iʻa iinei.

Faʻaiʻuga

E pei lava o isi fualaau faasaina, o se vailaau oona lea e aofia ai le Omega 3 e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o mea leaga. A oʻo i le faia o se faʻaopoopoga meaʻai, o le tupuga o:

  • Faʻaaliga Allergic
  • Faʻafitauli o le mea o loʻo i ai meaʻai
  • Tigāʻau e ō mai ma le vevela
  • Faateleina i le suka (faatasi ai ma le tele o le taumafa o Omega 3, o le fualaau faasaina ei ai le isi itu, ae o le faailoga o le acetone i le tino ua tupu)
  • Tigāina o le totoʻa (faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, faʻavaivaia le toto, ua mafua ai le faʻamaligi).

E taua le matauina o le faʻaalia o itu itu e masani lava ona matauina i na gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina mo se taimi umi (i le tele o masina).

Contraindications

E tusa lava pe moni o Omega 3 acids e aoga tele mo le tino, e mafai ona latou afaina tele, aʻo le i faaaogaina e tatau ona mafaufau i le lisi o le faʻamaonia:

  • Tagata taʻitoʻatasi Omega 3 Sensitivity
  • O le faagasologa o gaioiga e le lelei i totonu o le tino o le pancreas, faapea foi ma le ate (o le i ai o faamaʻi e pei o le pancreatitis ma le cholecystitis)
  • Faʻaaoga faʻatasi o vailaʻau faʻamalosi
  • Tatalo talu ai nei lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gasegase ogaoga
  • O le i ai o faʻafitauli o le hematopoiesis, le auala o le hemophilia, faʻapea foʻi le leukemia.

I isi tulaga, o le faʻaaogaina o le Omega 3 e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia i le maʻi suka ma o le ai ai se faʻamalolo i le tino.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻapea e tatau ona aofia ai le suauu iʻa i le taumafa o le maʻisuka, ae e tatau ona e gauai atu i le suʻega na ave.

Ae e te leʻi amataina se meaʻai faaopoopo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a filifilia le fua saʻo, o lona faʻaaogaina o le a aʻafia ai le gaioiga o gaioiga uma ma faiga a se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga