Taʻi togafiti togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi

Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi tiga na taumafai e togafitia le maʻisuka i le fale. E le faʻasalaga, ae sili ona mataalia o togafitiga faʻasaga. O lenei lauiloa iloga e le gata ina avea le tofo o soupisi ma aano o aano o manufasi ua tumu, ae ua i ai foi sona aoga aoga i le tino o le tagata. Laʻau vai mo le maʻisuka e lagolagoina le metabolism o gaʻo ma fesoasoani e faʻasalalau le aofaʻi o suka i totonu o le toto. Ae o faʻamalologa o meatotino e le muta iina.

Togafitiga o le maʻisuka ma le laʻau bay

Ae paga lea, e leʻi i ai se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka. O le mea lea, o vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai fualaau faʻamalosi, lea e faʻaopopo atu ia latou mea glycoglycemic, e iai foʻi aʻafiaga le lelei.

O isi metotia o togafitiga e sili atu le malosi, ma o lo latou aoga e maualuga tele. O le tele o ia mea e faʻaaoga foi i togafitiga faafomaʻi. O togafitiga fale i luga o laʻau faʻailoa e faʻaaogaina lautele ma mo faʻamaʻi eseese.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le taua o le laulaau lau o lo latou gaosiga o le suka, ma e matua manino lava. O le mea lea, o le umi o le aveina o le laurel o le falemaʻi e tatau mai le 3 i le 5 aso le maualuga. Ona e manaʻomia lea e malolo mai le 2 i le 3 vaiaso. O le aʻoaʻoga aoao, e aofia ai aso o le faʻaiuga o laulaau ma aso o se malologa, e le tatau ona sili atu i le tolu vaiaso, poo le 23 aso.

O lenei taamilosaga e mafai ona toe faia i lea taimi ma lea taimi e fuafua i le ogaoga o le maʻi ma le taunuuga e te manaʻo e te maua mai togafitiga o lau laʻau. E masani lava, e pei o soʻo se faʻamaʻi masani, togafitiga o le talo e manaʻomia ai le faʻatagaina o le fomaʻi aoga ma le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i le tino.

  • Le mea sili ona taua e uiga i togafitiga
  • Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga
  • Lafo mo togafitiga 1 ituaiga
  • Faʻaleleia mo le ituaiga 2
  • Vaega o togafitiga i tamaiti

Togafitiga o le maʻisuka o se faagasologa uumi lea e le aoga i taimi uma le faʻaaogaina o vailaau masani. Endocrinologists matauina e na o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le a matua faʻaitiitia ai le soifua maloloina o le maʻi ma le aofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave poʻo ni aʻafiaga ogaoga.

Le mea sili ona taua e uiga i togafitiga

Togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e naʻo le tasi lava le sini, o le faʻasaʻoina lea o le fua o le kulukose o le toto. E ui i le manino o le sini na tuʻuina atu, ae o le a mafai ona faʻagasolo mo le tele o tausaga.

E mafua lenei mea i le mea moni o le aofaʻi o le suka i le toto e faʻalagolago i le tele o isi faailoilo e fesootaʻi ma le tino: urine, sela o le paʻepaʻe paʻepaʻe, toto mumu mumu ma sili atu.

I lenei itu, o le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo pe taofia pe a na o se faʻalavelave faʻapitoa i le tino. Mo lenei mea, e sili ona fautuaina e faʻaaoga uma fualaau faʻasaina ma togafitiga faʻavae.

E le gata i lea, i mataupu pito sili ona faigata pe masani, e fesoasoani le taotoga. Ae ui i lea, faatasi ai ma le taimi talafeagai o auala faʻafouina faʻaleleia, o ia togafitiga o le a le manaʻomia.

E taua le gauai i le mea moni o le fofo mo le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 2 ma e tatau ona mataʻituina pea e se endocrinologist. E manaʻomia lenei mea mo le fetuunaiga vave o le kosi ma le faʻaumatiaina o ni aʻafiaga leaga. Ae ui i lea, o togafitiga faʻasolo e sili ona saogalemu mo le tino - e aʻafia ai ma faʻamaʻi pipisi pei o le maʻisuka.

Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga

O le tusiga ua faʻamalamalamaina ai le faʻafitauli o le faʻaitiitia o le kulūkose i le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani o meaʻai faaopoopo. O laʻau lauʻeleʻele (laurel) faʻatasi ai ma le tele o suāsusu taua i lona tuufaatasiga e mafai ona pulea lelei le glycemia i lenei endocrinopathy e aunoa ma le faʻaopopoina o tui o le oral hypoglycemic agents poʻo le faʻateleina o togafitiga insulin.

Lavrushka e masani i tagata uma i le tuufaatasiga o uluai vasega, suʻe, itu ipu. O lenei faʻaopoopoga e talafeagai foi mo le kukaina o aano o manu ma iʻa.

Na te aumaia ni fualaʻau manogi faʻapitoa i soʻo se ipu e tatau ona faʻaaogaina i suauu taua, o meaola oona i lona fatuga. O mea lava e tasi e mafai ona afaina ai meaai kuka, pe afai e te le mulimulitai i le tulafono autu o le faʻaaoga o le pasili - e faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi le laulaʻai ma e manaʻomia ona e faʻaaogaina mo le 10 minute.

I le faaopoopo atu i le ita, o lenei oloa o le a le aumaia se mea i le ipu pe afai ua sili atu le taimi e kuka ai.

O lau laʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose. Ona o ona suauu taua, o lenei laau toto e taua i le mafai ona fesoasoani e aveesea le malulu ma foia le faafitauli i le gastrointestinal tract.

Pe a ave ni teuteuga o laulaau, faʻalautele le manava, faʻamalositino, faʻasolosolo o le faʻamaʻi toto, faʻaleleia lelei meaʻai. O lenei aafiaga e sili ona aoga mo tagata gasegase ma gastrostasis o se vaega o le neuropathy autū o le maʻisuka.

Vaitalaʻau

E mafai ona mafaufauina i totonu o le faʻavae o vailaʻau faʻapitoa, ma eseese, aua o le tele o fualaʻau e faʻavae i luga o laʻau na faia e fomaʻi faʻafomaʻi faafomai. Sa i ai se mea faapitoa: phytotherapist.

Mafaufau i nisi o laau mo le faʻaitiitia o le suka toto ma metotia mo sauniuniga teuteu e faʻavae i luga.

Faʻasologa o tagata faʻasaina toto toto maualalo

O togafitiga o fale mai meaʻai masani e fesoasoani i le faʻatonutonu o kulūkose. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Liligi atoa le saito o le oat (1/2 ipu) ma le vai uamea (0.6 L). Mafanafana mo le 15 minute. Faʻamalosia le afa itula, aʻa. Inu se afa tioata i le masina ao le i fafaga 3 taimi i le aso.
  2. Grind buckwheat i totonu o se paluga. Ave se sipuni sipuni, aua le malulu kefir (200 ml). Tumau i le po. Fai se vai inu ao leʻi faia le taeao o le taeao.
  3. Tui le fatu o le flax i le paʻu. Sasaa se sipuniti ma se ipu malamalama (200 ml) o vai ua tunu. Faʻaosooso 40 minute. Tasi le afa o lemoni i totonu o le susu. Faʻamalosi, inuina le fua, e aunoa ma le faamama, i le taimi.
  4. Faʻafefiloi le sua o le tasi lemoni laititi ma le moa moa. Inu i luga o se manava gaogao mo le 3 aso i le laina, pe a uma ona malolo mo le 10 aso. Le toe faia o se auala i le leaga o le soifua maloloina.
  5. O pi pi (4 tbsp. L. Sasaa 0.5 lita o vai inu. Mafanafana mo se 20 minute. Faʻaosooso ia le itiiti ifo i le itula, faʻalavelave. Faʻaalu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o mea uma e lelei, o le mea lea na fai mai ai loʻu tamamatua. Na fautuaina o ia i le tele o togafitiga o tagata e faʻaitiitia ai le toto suka. Sa ia faaaogaina ma faataitai mea uma. Tatou talanoa e uiga i mea suamalie, e uiga i oloa.

Contraindications

O togafitiga faʻapitoa mo le tuʻuina atu o le toto suka o fautua mai auala na faʻaaogaina i aso anamua e tagata e leʻi mafai ona maua vailaʻau.

  • Onamamoni Faʻasatau ia te oe lava i le faaopoopoina o le kinnamon i le kofe, kefir, keke po o salemati, ma i le aluga o taimi o le a e maitauina e leai sau gaʻo, ae o le cholesterol.
  • Sauerkraut. E lelei pe'ā e faʻamaeʻaina oe lava. O le sua sauerkraut e aoga tele mo le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻofale, o lona uiga e mafai ona faatumauina le paleni o le suka. Faʻatau le laʻau e tatau ona afa itula ao le i faia taumafataga.
  • Ierusalemaichokei. Masalo o le fofo sili ona taatele a tagata mo le maʻisuka. E fautuaina le aʻa o le eleele e faʻamauina, taimi faʻatasi ma le suāuʻu manogi ma 'ai e pei o se salati. E mafai foi ona e kuka se mea teuteu i le kuka o le kuka mo le afa itula. Faʻasusu le mea inu ma inu le afa afa i le aso.
  • Kefe lanu. O nei mea masani o kofe kofe masani e leʻi tunuina. O le oloa e tele lava faʻatau i luga o le Initaneti ma e aoga tele mo tagata maʻisuka ma i latou e mananao e pulea le suka suka.
  • Buckwheat groats. E tatau ona fufuluina, mago ma fetogi i se mea e fai ai le kofe. Inu le fua o le paʻu i le aofaiga o le 1 sipunipuni i le anufe le maualalo-iti ae le o le taumafataga o le taeao.
  • Fagavai lau. 10 laupepa e sasaa mai i le 3 ipu ipu suavai ma tuu i totonu o se vevela mo le 3 itula. O sea inuinu ei ai lona mana faapitoa, ma o le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai e lenei tagata lenei fua. Ae o le metotia e aoga tele. Ave faʻalua afa tioata i le aso.

O fualaau faʻamaʻi e faaaoga ai laʻau laʻau e le aoga i taimi uma mo le maʻisuka. I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o mea manogi e mafai ona afaina ai le tino. E tatau ona malamalama pe a faʻaaogaina le laurel e faʻasaina ai:

  • o loʻo i ai faʻamaʻi i le galuega a gaʻo, fatu cardiovascular, ate (cirrhosis),
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • tamaiti ei lalo o le 5 tausaga
  • tasi le le faapalepale,
  • masaniga masani (laʻau laupepa e malosi lona malosi i luga o le nofoa),
  • afaina o le tino
  • faafitauli faʻamaʻi
  • i tina tausimai
  • i le taimi o le maitaga (o le faʻaaogaina o laʻau faʻaiʻu e taʻitaʻi atu ai i le vavave o musika o le matua, faʻamaʻaʻaina le pepe ma faʻaosoina ai se faʻanoanoa).

Faʻasologa o lau o loʻo i ai mea taua e faʻamaonia ai le kulūkose. O le sauniuniga o teuteuga, faʻaleagaina mai le laurel filifilia ma le faʻaeteete o se mea puipuia mo le maʻisuka. Ae i le faaopoopo atu i uiga faʻamalolo, o le leaf bays e iai le faʻasaʻo. Talanoa i lau fomaʻi ma faʻaaoga le mea manogi mo le lelei.

Manatua, o le leaf bays ma le maʻisuka e faʻaaogaina e pei o se mea teuteu poʻo se fusi mai lau o le laau.

10 lau lelei o lenei laau ua ave ma 250 ml o vai inu ua sasaa. A maeʻa lena, o le a mafua ai ona sasaa atu le suavai i totonu o se vevela ma tauanau mo le itiiti ifo ma le 12 itula. Mo togafitiga lelei o le maʻisuka, e taua le faʻatagaina o le susu e tu ina ia mafai ai e mea aoga mai lau ona alu i totonu o le vai. Ona fufulu lea ma inu le afa afa i le aso.

I le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le fua o lau decoco: 15 laulaʻau tele e sasaa i le tasi ma le afa tioata o vai inu (300 ml). A maeʻa lena, tuʻu le fagu i luga o le ogaumu ma kuka mo le 5 minute.

O le mafuaʻaga o le vai ma le leaf bay ua sasaa i totonu o se vevela ma ua tauanau mo le 3 itula, e mafai ona e tuua i le po. A o le i aveina, ua uma ona faamama le susu, e tatau ona inu le vai i ni vaega laiti, mo le aso e te manaomia e inu uma ai le vai lea na faʻaaogaina.

O le vasega e 3 aso, ona paʻu lea o le 14 aso ona toe inu ai lea i le 3 aso o le susu.

Na o laʻau fou e faʻaaogaina i le togafitia o le maʻisuka, talu ai ona o lauʻeleʻele mamago na leiloloa le tele oa latou mea aoga. E fautuaina e suʻe vai i le 30 minute ao lei faia se taumafataga e faʻaleleia ai le lelei o le teuteuga. Fainu i latou sili atu vasega, e masani lava 2-3 vaiaso.

I le togafitiga o le maʻisuka ma teuteuga o lavrushka, e le tatau i se tasi ona galo o lenei laau toto i ni atunuʻu tele e mafai ona 'ona oona. O le faʻavaveina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo isi mea e le afaina ai e le mafai ona faʻamaloloina. O le soifua maloloina lautele e mafai ona faatetele. I se tulaga lautele, e tatau ona e faʻalogo i lou tino, faʻatino togafitiga saʻo, matauina o le fua ma le faʻavae.

O nei togafitiga e matua faʻasaina i le taimi o le maʻitaga ma le taimi o le lactation.

E tatau ona ave le tausiga pe afai:

  • Loto fatu
  • Toto fatu
  • Toto fatu
  • Laititi le toto coagulability.

O le mea moni, e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka i le laʻau faʻaiʻu, ae faʻaleleia le lelei lautele, maualuga le maualuga o le suka ma faʻaleleia le lagona, e mafai ona ia faia.

Recipes ma fautuaga mo le faʻaaoga

Seiloga o le vaevaeina o suka i totonu o le suka ma le kulukose o loʻo gauai i totonu o le toto. O lenei faagasologa e talafeagai mo le masani ai o le faiʻai.

Afai e sili atu le masani o le suka, ona faateleina ai lea o le kulukose i musele ma le ate, faʻaosofia ai maʻi faʻapitoa e pei o le maualuga o le maualuga, atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka poʻo le gout. Pe a faʻaleagaina e se tagata le suka, e le mafai e le pancreas ona toe gaosia le aofaiga saʻo o le inisalini, o lona uiga e leai se malosi o le tino e toe faʻatumu ai le malosi.

O le mea lautele, o fomaʻi e iai se uiga le lelei i le mea moni e faapea, o tagata gasegase o le toto maualuga, ma e tusa lava pe maua i le maʻisuka, o loʻo faia ni fuataga mai le vaega o "togafitiga faʻapitoa" e faʻaitiitia ai a latou gaioiga.

Muamua, e le o taimi uma e aoga, ma lona lua, o le faʻaaogaina o nisi mea teuteu ma mea faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se faʻafitauli i le soifua maloloina lautele. O lenei tusiga o loʻo maua ai nisi o fualaau mo togafitiga faʻaleaganuʻu, lea, e tusa ai ma faamautinoaga a tagata faʻamalosi, fesoasoani i le faʻaititia o le suka o le toto.

Faʻafefeteina o lemoni, pasisa ma aʻa laka

Ina ia saunia le oloa, sauniuni:

  • zest o lemoni i le aofaiga o le 100 kalama - mo lenei mea e tatau ona e gaosia 1 kilokalama o leona,
  • pasili aʻa i le aofaiga o le 300 grams - e mafai ona e faʻaaogaina laʻau o lenei laau, ae e le manaʻomia le faia o se sui,
  • fufulu le garlic i se aofaiga o le 300 grams.

O le taimi nei matou te pasi atu le pakisa ma le kiliata e ala i le suʻi meaʻai, faaopoopo i ai le lemoni ia i latou ma faʻafefiloi uma mea uma. O le oloa e maua ai ua tuʻuina i totonu o se ipu fagu, tapuni faʻatasi ma se tapuni ma tuʻu i se mea malulu mo 14 aso - e tatau ona faʻaaoga.

E manaʻomia lou suʻeina o le oloa gaosia 1 teaspoon faʻi tolu i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Uluaʻi lapisi

Matou te faʻafefiloi faʻasalaga o sana, fatu pi, fanua i luga o le fale ma laulaʻau laulaʻau i tutusa tutusa (e mafai ona e faʻafefe meaʻai).

O vailaʻau faafomai e faavae i mea masani o le a fesoasoani e maualalo le maualuga o le suka. Ua ou saunia mo oe ni fua sili ona lelei mo le faʻamautuina o le suka toto e faʻavae i luga o mea faigofie, faʻamaonia ma taugofie.

Ave ni laʻau faʻaiʻu e 10 ma liligi le 400 ml o le vai inu i totonu o se vevela, faʻamalosi 1.5 itula. Faʻasolo le mea e faʻavae. Ave le ½ cup 3 taimi i le aso. Ole fesoasoani tutusa e tasi e fesoasoani i le osteochondrosis ma le vai vaivai.

Ave le 4 sipuni tele o laʻau mamago o pi pi, 1 sipunipuni o le palakeke. Liligi le paluga i le 1 lita o le vai ma faʻapipiʻi mo le 20 minute, ona malulu ma faʻalavelave. Ave le 0.5 kapu 4-5 taimi i le aso 30-40 minute ao leʻi faia taumafataga.

vave lava e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le suka o le toto. O lenei vailaau faʻapitoa e fesoasoani i tagata uma e maua i le maʻisuka, e aunoa ma se faʻasesega.

E tatau ona e aveina le 2 sipuni tele o le paʻu o le aspen tapuni, sasaa 0.5 lita o le vai, faʻapipiʻi mo le 30 minute ile vevela vevela. Faʻaauau, afifi mo 2-3 itula.

O le suamalie e maua mai ai ua faʻamamaina. Faaaoga le 1 / 3-1 / 2 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le aofaʻiga o le suka e tatau ona i ai ile aso e tatau ona 300-500 ml.

O le broth ei ai se lanu samasama, o se mea oona, ae malie. I le vaiaso, o le suka o le a toe foi i le masani ma o le a tumau pea mo le tusa o le masina, ona mafai lea ona toe faia le vasega. E fesoasoani foi i togafitiga o le opisthorchiasis.

e tatau ona e inu i le afa afa o le susu mafanafana ma kuluga e sefulu o propolis tincture mo aso e sefulu ao lei alu i le moega. O lenei togafitiga faamalolo e mafai ona faalua i le tausaga.

e tatau ona inu se ipu malamalama o le kefir faatasi ai ma le faaopoopoina o le sipuni se lua o le sukanamon mo le lua vaiaso i le taeao, afa itula ao le i taumafa.

e tatau ai ona sasaa se sipuni sipuni o fatu oatisi i se ipu vai, aumai i se vevela ma kuka i le vevela vevela mo le 15 minute. Faʻamama ma faʻafefe le gauga, vaevaeina i ni inumaga se tolu ma inu i le aso.

e tatau ona liligi sina lima o lau ogo o le tagata e le o se mea e teu ai vai inu, faatali seʻi malulu sinamu. O le faʻaaogaina masani o le keke uliuli e faʻasaʻo ai le toto toto.

O i latou uma lava, o le tasi itu poʻo le isi, o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le maʻisuka, ua amata ona fiafia i auala faʻaleaganuʻu o togafitiga o le maʻi. O togafitiga fale i luga o laʻau faʻailoa ua manatu e taugofie ma aoga. Faamolemole ia maitauina o laulaau faga ma le tutusa o le suka-lowering plants e na o le togafitiga o le maʻisuka II.

O le fua pito i faigofie mo le sauniuni o laʻau lauʻeleʻele: Laʻau fagavai paʻu ua nutimomoia i se mea faʻaleleia poʻo se mea e fai ai le kofe. O se pine o le paʻu na maua (pe tusa o le pito i luga o le naifi) e tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, e aunoa ma le taʻele.

E faʻapefea ona fai le laʻau launiu i le maʻisuka

O le lora o se laau e sili ona leaga. I nai fuainumera laiti, e faʻaaogaina e avea o se taimi e kuka ai le kuka. Ae i le tele o faʻasalaga, e mafai ona afaina ai le tino i le faga. O le mea lea, i fualaau oona, e tatau i se tagata ona mataʻituina ia ituaiga o mea o loʻo i ai i le fale ona faʻamalologa ma maua ai le aofaʻiga sili. O mea e faʻaaoga ma teuteu e saunia mai lau laʻau i auala eseese.

E faʻapefea ona fai le laʻau faʻaiʻu mo le maʻisuka ituaiga 2: mea aoga o mea tau laau, kuka kuka

O le ituaiga o maʻisuka lona lua e amataina i se gasegase o le genetic, faasaga i le talaaga o le gaioiga o mea le lelei. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le suka, faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻafitauli o le hyperglycemic, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, faʻatinoga, aloese mai tulaga faʻalavelave, tagofia vailaʻau.

O le togalaau ma le teas o se fesoasoani lelei i le togafitia o le maʻisuka, mo le puipuia o le oso i le kulūkose. O fualaau o togalaau e masani ona i ai se tau maualalo ma faʻaalia le togafiti. O le tele o herbalists fautuaina le laulaau laʻau mo le maʻisuka. E faʻapefea ona ave le fusi ma le susu? E i ai ni faʻailoga ma aʻafiaga itu? O le a le fua e filifili ai? Tali i le tusiga.

O loʻo faʻateleina togafitiga o le endocrine i se faʻaletonu o le pancreas. O le tino e le lava le insulin e talepe ai le kulukose i se auala sili ona lelei. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e le o manaʻomia i aso taitasi le tui o le teuina, ae o le faʻamaualuga o le pule faʻapitoa e matua faʻaititia.

O le mafuaaga lona lua mo le faateleina o le kulukose o le toto o le insulin resistance. O le pancreas e maua ai le insulin i hormone i le tele o aofaiga, ae o sē o le tino e le aʻafia ai se elemene taua. Mo le talepeina o le kulukose, o le pancreas e tatau ona maua ai nisi inisalini, lea e iu lava ina mafua ai le faaleagaina o le endocrin gland, o le faaseeina o se hormone taua e faaitiitia. Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini, e te manaʻomia foʻi se mea e 'ai, ave faʻasolosolo antihyperglycemic ma togafiti.

Afai ei ai tagata i totonu o le aiga o loʻo i ai le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka, o lona uiga e tatau ona e mafaufau ma le totoa i meaʻai, gaoioiga faaletino, mataʻituina le mamafa ma faʻamaoniga o le tino. E le o taimi uma e mafua ai le gasegase o le pancreas poo le inisalini, ae pe a faʻaalia i tulaga le lelei, o le ono mafai ona tupu aʻe le hyperglycemia e sili atu le maualuga.

O le Hyperglycemia e atiina ae:

  • faʻatasi ai ma taimi faʻalavelave faigata,
  • faasaga i le talaaga o le maʻi gasegase,
  • ma le mamafa,
  • faasaga i le talaaga o le maʻi vaivai vaivai masani,
  • pe a oʻo ina sili atu le faʻaogaina o meaʻai i aso taitasi, aemaise lava i mea faigofie,
  • ona o le le lava o le fiber intake,
  • ma le le lava o le feʻaveaiga, galuega le mautonu, le naunau e auai i aʻoaʻoga faʻale-tino.

Aoao pe faapefea ona foai atu le toto mo le HCG ma le auala e sauni ai mo le suʻesuʻega.

O faatonuga mo le faʻaogaina o le Kraynon gel i tulaga faʻasolosolo e faʻamatalaina i lenei itulau.

O faailoga autu o le faateleina o le toto suka o:

  • fiainu
  • faamago le tino mucous i le gutu,
  • o se faʻaopoopoga i le aofaʻiga o le suavai faʻamalosia e faʻaalia ai le faateleina o le urination,
  • o loʻo i ai faitioga o le leai o se malosi, moe i le maeʻa ona 'ai,
  • vaʻaia le vaʻai, "fetu" poʻo "lalelei" e masani ona faʻataʻalo i luma o mata,
  • o le paʻu e mamago ma fusi, e faʻafefeteina
  • "leaga" cholesterol faʻapupulaina,
  • lapisi o le atherosclerosis ma le maualuga o le toto maualuga, o le lamatiaga o le taʻavale, osofaʻi o le fatu,
  • o gasegase e maitauina le tele o le 'ai, ae o le mamafa e masani ona faʻaititia ona o le faʻaleagaina o le tino ma le malosi o le malosi ma le faʻaaogaina o le kulukose,
  • o tamaitai e masani ona faitio i le au failautusi, sasaina ma susunuina i totonu o le vevela, pala,
  • i alii, o le malosi o le manao i feusuaiga e faaitiitia, faatupulaia le faaleagaina o le erectile,
  • faasaga i le talaaga o le puipuia o le puipuiga, o manuʻa e malolo ai, i le leai o se tausiga ma le faaeteete, o se faʻalavelave matautia, o le maʻi suka, e ono tupu.

O togafitiga o togatogo o se vaega faaopoopo lea o togafitiga faʻapitoa mo laʻasaga malu ma le maualuga o maʻi o le endocrine. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le kulukose, o le matafaioi autu i le vaitaimi o togafitiga ua tofia i le tuufaatasiga o antidiabetic: biguanides, incretines, sulfanylurea, poo se tuufaatasiga o le lua pe tolu vaega o fualaau faasaina.

O lau laʻau Lola e aofia ai mea taua:

  • vitamini
  • gaʻo
  • tele ituaiga oona,
  • o suauu taua
  • ese,
  • vailaau oona
  • elemene taua
  • efuefu
  • tannins.

I le noatia ma le fai fuafua i le faʻaaogaina ma le tatau tatau ona faʻaaogaina, o mea masani faalenatura e maua ai se aafiaga lelei i le kulūkose ma totoga o totonu. Phytotherapists e masani ona fautuaina le laurel leaves mo le le lelei o le pancreas, o le maʻisuka malu ma le maʻisuka, ma le faʻamalosia o le inisalini.

O mea faʻamalolo o le laʻau bay ma faʻamanuiaga aoga ile tino:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaagaoioia metabolic processes,
  • saturates le tino i vitamini, faʻalauiloa, elemene elemene,
  • faamautu le faagaoioia o le pancreas,
  • faaitiitia le faaputuputuina o le kulukose i totonu o le toto,
  • faʻagesegese ai le faʻaleleia o meaʻai gaʻo,
  • e afaina ai le gaoioi o sooga, e puipuia ai le teuina o masima,
  • ei ai sona aafiaga faʻaleagaina o le tino,
  • fafagu le tino
  • fufulu toto toto.

O le afaina ma le teuteu e faavae i lau laurel e le faaaogaina mo tulaga nei ma faʻamaʻi:

  • ogaoga fatu
  • pepatic ulcer
  • faʻafitauli o ituaiga uma o le maʻisuka,
  • maʻitaga
  • gaioiga toto
  • lactation
  • masaniga tumau.

Phytotherapists e ofoina atu ni auala se tolu e saunia ai se fofo togafitiga. O le a le mea e sili ona lelei mo togafitiga o lau laau? O le a taʻu mai e le endocrinologist.

Filifiliga Filifili:

  • Metotia Muamua: mo le 3 ipu vai vevela ave 15 laʻau laʻau, faʻapipiʻi le kulupu, faʻafefete i luga ole laʻititi mo le silia ma le 5 minute. Ona liligi lea o le vai i totonu o se vevela. A maeʻa le 3-4 itula, ona saunia lea o le decoction o le faʻaiʻu bay. Faʻailoa le meaʻai e inu i aso e tolu i vaega tutusa. O le togafitiga e 3 vaiaso, a maeʻa le 14 aso, faʻatasi ai ma le faatagaga a le endocrinologist, e mafai ona e toe faia le togafitiga.
  • Le ala lona lua. O le a e manaʻomia se faʻailoga faʻamafanafanaina poʻo ni fagu lita e lua. Tuu laʻau fou pe malogo o le laurel (10 fasi pepa) i se fagu, sasaa 3 ipu vai inu. Ufiufi ipu, faʻamalosi togafitiga mo le 4 itula. Faʻafefeteina e inu faalua i le aso, ia mautinoa, mo le afa itula ma meaai. O le tele o le afu e 100 ml i le taimi.
  • Le ala lona tolu. Mo le 10 laʻau laʻau, e manaʻomia le 2 lita o le vai malulu. Kuki le susu i luga o le vevela vevela mo le 4-5 minute pe a uma le kuka. Liligi le mea manogi i totonu o fagu, tuu i se nofoaga malulu, e aunoa ma se malamalama, ia togafitia togafitiga mo le lua vaiaso. Tausia togafitiga o maʻisuka vaivai i totonu o le pusaaisa. Inu suamalie faʻamalolo i le afa itula ao lei faia se taumafataga. Afai e le sili atu i le 10 mmol / l le suka toto, ona inu ai lea o le ½ cup, i tulaga maualuga - o se ipu tioata atoa.

E faʻafefea ona tiga le pancreas ma faʻafefea ona faatea ese le faʻafitauli? Matou te maua se tali!

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau oona Oxytocin i ampoules o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau.

Alu i le http://vse-o-gormonah.com/zabolevaniya/pankreatit/ostryj.html ma vaai i se filifiliga o togafitiga lelei mo gaʻo pancreatitis i tagata matutua.

Faʻailoga taua:

Se ata vitio e mafai ona e maua ai faʻamatalaga sili atu ona aoga e uiga i le faʻaaogaina o laʻau launiu mo togafitiga o faʻamaʻi endocrine:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e manaʻomia ai le mataituina faapitoa ma togafitiga. O togafitiga mo lenei faʻamaʻi o le faʻatonutonuina o le suka o le toto, lea o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi. E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona togafitia i se laulaau faisua faigofie, lea o loʻo i ai i totonu o le umukuka tina lelei uma falelelei ma faʻatau atu i soo se faleoloa.

Taua! O lau laʻau e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamaʻi, e avea o se sui sola maloloina.

O lau laʻau na faʻaaogaina i fomaʻi mo le tele o tausaga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Mo le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina i foliga o decoctions, infusions.E faʻapefea ona fai le laʻau launiu i le maʻisuka e mafai ona maua i lalo.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le laʻau faʻailoa e mauoa i elemene e aoga mo le tino o le tagata:

  • taua o suauu
  • tolauapiga
  • afaina
  • lauric acid
  • phytosterol,
  • tannins
  • vitamini faʻalavelave
  • Manganese
  • fumela
  • zinc, ma isi.

Faʻaaogaina o meatotino o laulaau laʻau:

  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi
  • taufaasese
  • immunostimulatory.

E le gata i lea, o lenei vailaau masani e fesoasoani e aveese le tele o le vai ma le masima mai le tino, ei ai se aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu ma le lauulu, togafitia ai le malie, faaitiitia le maualuga o le kulukose toto ma fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka ma le laʻau laʻau e fautuaina i na o le amataga lava o le maʻi.

Aoga bayi laulaau faatagaina:

  • aveese le manava le manava lea e foliga mai i le tulaga o siama,
  • fesoasoani i faʻamaʻi gasegase,
  • faʻaleleia le vaega o meaʻai,
  • maualalo le toto.

I le faaopoopo atu i uiga lelei, o le leaf leaf has some contraindications.

Aʻo leʻi amataina soʻo se togafitiga, e matua tatau lava ona faamasani oe lava ia i mea e teteʻe ai ma ono ono afaina ai oe atonu e mafua ai taligalu laʻau.

O le taliaina o lenei fofo masani e le fautuaina:

  • i ni gaʻo tetele
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • faʻatasi ai ma le faʻalavelave o le manava ma le maʻi o le manava,
  • faatasi ai ma le tumau faifaipea,
  • ma faʻamaʻi o le fatu ma toto toto,
  • ma faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo i se foliga tele,
  • i le maʻisuka malosi,
  • pe afai o loʻo e maʻi ile vaega ole laulaau.

Ae e te leʻi amataina lau laʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

La latou faamalolo tino bay leaf leaf lelei ona teuina uma i le fou ma le malogo. A filifili e filifili mo mea teuteu ma mea faʻapitoa, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i latou tulaga ma lanu: e tatau ona aunoa ma ni mea e le masani ai, o laʻau ma se paolo lanumeamata.

E le gata i lea, o lau laʻau lelei e iloga i se manogi malosi masani. O lau laʻau, lea na teuina mo se taimi umi, ua galo lona manogi ma le lanu. E le sili atu ma le lua tausaga o teuina ia laulaau pe a uma ona aoina i totonu o se pusa lapisi pe a fai o se pusa tioata ua tapunia ma se tapuni ufiufi.

Ina ia mafai ona mataituina ia lapataiga ole laulauina ole laulaau laititi, e tatau ona matau tulafono nei:

  • laulaau e le tatau ona i ai ni tuputupu ae ma faʻaleagaina faʻanatura,
  • ao le i faaaogaina uma, e sili ona lelei le saunia o se mea teuteu fou po o se afu,
  • E mafai ona vevela le suālaʻau Lora i le faʻaaogaina o se vai pasi,
  • afai o loʻo teuteuina se teuteu, ona tatau lea ona faʻafefe mo uluai minute e aunoa ma le faʻaaogaina o se tapuni, e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le suauu taua, lea e ono afaina ai le gaioiga o fatugaʻo.

O lenei siaki o loʻo faia i uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai laʻau laʻau ma vodka maualuga. Tincture ua faia e pei ona taua i lalo:

  • O le lima o laupepa e nutimomoia i se auala faigofie ma taoto i luga o le tioata, fagu. O le lima o vaega o se koneteina e tatau ona liua.
  • O mea e gaosi sauniuni e sasaa mai i le vodka ma faʻapipiʻi lelei.
  • Faʻamalosi mo aso e fitu i se nofoaga mafanafana ma pouliuli.
  • A maeʻa le fuaina o le taimi, o le suauu e maua mai ai e faʻamamaina ma faguina, lea e tatau ona sainia.

O le ava malosi e faigofie lava ona vevela le vevela, ae le fiafia i le malamalama, o le mea lea e sili ona lelei le teu i se nofoaga pogisa, o le a fesoasoani lea e puipuia ai le faʻamalolo o meatotino o le a mafua ai le vai.

Mo le tincture o le faʻaiʻu lauʻai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga uma laulaʻau matago ma le mamago.

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1 ma lau laʻau

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi tuga lea ei ai se aʻoga masani. O le faamai e tupu mai i se talaaga o le gasegase o le kulukose i le plasma, lea e tau atu i le le lava o le insulin ma le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto. I lenei tulaga, o le tagata gasegase e fia inu pea lava pea, e matua paʻu le mamafa ma e mafai foi ona paʻu i totonu o se coma. E masani lava o lenei ituaiga o maʻisuka e mafua ai le tele o faʻafitauli.

O le maʻisuka ituaiga 1 e togafitia i le inisalini o inisalini, o isi togafitiga togafitiga uma e filifili.

Afai e te aʻoaʻoina le auala e tausia ai le maualuga o le suka i le toto, o lona uiga o lenei faʻamaʻi e mafai ona e ola i se olaga umi seʻia oʻo i le matua.

I le faaopoopo atu i injections o le inisalini, gaioiga faaletino, taumafa lelei, e mafai ona e faʻaaogaina ia auala e pei o teuteuga o le launiʻai, lea ua faia e pei ona taua i lalo:

  • 10 laupepa o meaʻai e sasaa mai i le lua lita o le vai malulu ma aumai i se vevela i luga o le vevela maualuga, mulimuli ane ua faʻaititia i le meaʻai ma ua kuka mo le lima minute.
  • O le vai ua maeʻa ua sasaaina i totonu o se koneteina tioata, tapuni vavalalata ma se tapuni ma auina atu i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le 14 aso.
  • A maeʻa le taimi faatulagaina, o le vailaau faʻamaʻi ua uma ona fufulu ma inu i luga o se manava gaogao ile afa itula ao le i faia taumafa.

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 ma lau laʻau

O le maʻi suka lona lua ituaiga - o se faʻamaʻi lea e atiina ae i le talaaga o le solia o le fegalegaleaiga o le inisalini ma sela o le tino. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le a aveesea ai le gauai o le masini i le inisalini. O lenei ituaiga faʻamaʻi e masani lava ona atiina ae i tagata e sili atu ma le 40 ma e faʻaalia i le mamafa o le tupe maua, o le faʻateleina pea o le maʻi, o le naunau pea e 'ai, faʻamaʻi manuʻa. O le faʻamaʻi e togafitia i vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka toto.

Faʻatasi ma se taumafataga ma le ala sao o le olaga, e mafai ona e ave teuteu o laʻau laʻau:

  • Faatumu 15 laʻau ma tolu tioata vai malulu ma tuʻu i le afi, aumai i se vevela. A maeʻa ona fofo le fofo, e ufiufi mo le lima minute.
  • E sasaa le susu i totonu o se vevela ma tuʻu ai mo le 4 itula.
  • O le vailaau e maua ai le vailaʻau, e maeʻa ona maeʻa ia inu i vaega laiti i le aso atoa.
  • O le vasega e 3 vaiaso, o le malologa e 14 aso ma e mafai ona faaauau togafitiga.

Fualaʻau laʻau e maua i le maʻisuka e pei ona taua i lalo:

  • Suauu toto = 6 i le 10 mmol / L. I lenei tulaga, ave 120 grams i le taimi.
  • Glucose plasma = sili atu ma le 10 mmol / L. I lenei tulaga, ua faateleina le fualaau i le 200 kalama o le afu.

O le aveina o se teuteuga o laʻau faisua, o le tagata gasegase e noatia i le fuaina o le suka i le aso ma pe afai e maitauina suiga lelei, ona fetuunai lea o le fua o le afu - ua faʻaitiitia le fua. O le tele o taimi, o le vasega e lima aso e sili atu nai lo le tasi i le masina.

O lau laʻau e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, lea e taua mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. / wpmfc_cab_si
E le gata i lea, o infusions e fesoasoani e faamama le tino o toxins, aveese vai mama, salts, lea e faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi.

Itū'āiga 1 ma le Faʻasologa 2 Lelei o le Maʻisuka E fesoasoani tele i le tauivi ma le mamafa o le mamafa, lea e masani ona sauaina ai tagata mamaʻi i nei faʻamaʻi. O le aʻafiaga o meaʻai o ia mea teuteu e fesoasoani i le faatea ese o le tele o vai. Ae maise lava o se meainu e lauiloa i le taimi e setiina ai se laʻau taumafa, o lona uiga, e tusa lava pe o le a lava le matelaina, o le mamafa e taofi le faʻaitiitia, ma o loʻo tumau pea le faʻamaonia.

E taua tele le ave saʻo o le susuga - o le a fesoasoani lea e aloese ai mai taunuuga le lelei ma aʻafiaga. I le tele o tulaga, o le mamafa o le mamafa e faʻafeagai ma le talaaga o le tele o le masima, o loʻo tumau pea le vai ma e le mafai ai ona aveese lelei.E le o masalosalo le matelaina i lenei mataupu. I lenei tulaga, o le teuteu o le fagaua o le a sau i le laveai.

E taua le iloa o le faʻaaogaina sese o le laʻau o laʻau faʻaiʻu e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le faʻamalalaina.

E le sili atu nai lo le tolu aso talu ona latou faia se malologa. O mea faigaluega faʻavalea e maua ai mea nei mai maʻisuka fua:

  • Lua o laulaau matagogo pe mamago ua fufulu i lalo o le vai tafe ma tuu i se pusa ua saunia lelei.
  • Sasa 200 gr. fufulu suavai ma faʻafefe mo le tusa ma le 10 minute.
  • Faʻafiafia ma faamama.
  • Vasega: 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi oʻo i meaai autu, tasi sipuni sipuni taʻitasi.

Le faʻaitiitia o lou toto suka ia faʻatau o teuteuga ma mea faʻaleagaina nei:

  • Laʻau lafoaʻi i se aofaiga o le 10 pcs. faaputuputu i totonu o se fagu.
  • Brew fufulu suavai ma kuka ai le sili atu nai lo le 3 minute.
  • Liligi i totonu o se vevela ma alu i le po.
  • I le taeao, ave tolu sipuni vavao aʻo leʻi oʻo i le taeao.
  • Fai foi lea lava mea ao lei faia le malologa ma le afiafi.

O le vasega e le sili atu ile vaiaso.

  • O ni nai faga fagu ua sasaa i le vai e kuka ai ma kuka mo ni nai minute i se vaega itiiti o vai.
  • E faʻamamaina le susu ma sasaa i totonu o se ipu tioata na lafoina i se nofoaga malulu mo le 12 itula.
  • Filu ma le toe inu tasi tasi i le aso mo le afa ipu tioata.

O le tele lava o taimi, e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻapalepale mafaufau i le faʻafitauli ma o lea e manaʻomia ai ona faʻamautuina lona tulaga. I lenei tulaga, o le leaf leafs o le a fesoasoani foi:

  • ave ni laʻau e lima o le pasili,
  • lua laau paina
  • lita o vai
  • faaopoopo le kanononi ma le laʻau i vai inu,
  • kuka mo le 20 minute
  • ona aveese lea mai le vevela ma tumau mo le itiiti ifo i le itula,
  • faamama ese
  • liligi i totonu o se koneteina tioata
  • inu sina meaʻai ao lei faia ni taumafataga i nai sipuni laiti.

E mafai foi ona e inu le manogi o le launiʻai, lea e muaʻi susunuina.

Ina ia mafai e le tagata maʻi ona lagona le lelei ma ola atoatoa i lona olaga, e tatau ona ia siakiina e le aunoa ana faailo o le suka, toto toto ma ave ni mea e faʻamalosi ai lea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tino puipuia o le tino, fualaau oona ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.

Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele e faʻaaoga ai laʻau faʻaiʻu

O se tasi o suʻega lauiloa mo le tetee atu i le maʻisuka o le faʻaaogaina o le pasili. O tagata faʻamalolo e ofoina atu le tele o filifiliga mo le fai o lau launiu mo le maʻisuka ituaiga 2. A uma, e mafai e lenei laau ona faʻaitiitia le toto suka. Faʻafeagai ma le talaaga o lona faʻaaogaina, oso i le glucose concentration.

O mea taua o laʻau laʻau e mafua ona o lona fatuga. E aofia ai:

  • o suauu taua
  • vailaau e taofia ai le tuputupu aʻe o siama, meaʻai,
  • vitamini ma minerale,
  • tannins
  • efuefu
  • fiber
  • gaʻo
  • tele ituaiga oona,
  • mea masani.

Ae o laulaau e teuina mo le silia ma le tasi le tausaga o le a aoga. E le tatau ona avea i latou ma soʻo se mea e leaga ai.

O mea faʻamalolo o le laurel:

  • antimicrobial
  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi manuʻa
  • faʻailoga
  • immunostimulatory
  • toʻa.

E le o se lisi atoa. E fautuaina foi e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le suka o le toto. A maeʻa, pe a ave faʻamatalaga mai lenei mea totino:

  • o le faagasologa o le absorption o le carbonborate e faaitiitia,
  • glucose metabolism e faʻamaonia
  • ua toe faʻafoʻiina galuega faʻatonu.

Ae aua nei galo o le lavrushka ua avea o se mea e oso ai le malosi. O le mea lea, o le lapataiga e tatau ona faʻaaoga pe a ave. E tatau foi ona e iloa o le aveina o teuteuga i totonu e mafai ona oo atu ai i le oti.

E mafai e fomaʻi ona fautuaina togafitiga e faʻaaogaina ai metotia faaleaganuu e na o le faʻapitoa ma le faʻaaogaina o vailaau masani. Pe a sauniuni deco deco, infusions, tasi e tatau ona mulimulitai i fautuaga. Fai mai fomaʻi e le tatau ona latou 'aina ni laʻau kuka. Ua lava le inu o le vai ua saunia.

I le filifili e faʻaaoga le launiʻai launiu mo le maʻisuka, e tatau ona e filifilia le mataupu e sili ona talafeagai.

O le filifili e faʻaaoga le tincture poʻo le teuteuina o le launiʻai mo togafitiga, e manaʻomia ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose o le toto. Afai e amata ona faʻaitiitia le faailo, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist e suia le tulafono o fualaau o loʻo faʻaaogaina. E mafai foi ona e suia le mamanu o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau na faia i luga o le faavae o laupepa laʻau. O le tele o fautuaga e faʻaititia lou faʻaogaina o le tino.

Fai ni kuka kuka e le tatau ona umi. Ua fautuaina e le faamalolo le faaaogaina e le sili atu i le 5 aso i le laina. A uma ona e manaʻomia se malologa mo vaiaso e tolu. Afai e manaʻomia, e tatau ona toe faia le vasega.

I le noatia ma le fai fuafua i togafitiga, e le gata ina mafai e tagata gasegase ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto, ae aveese foi sisi matautia mai le tino. O le teu mama i totonu o le sooga e faasolosolo malie lava ona aveesea, o le setete o le gallbladder e faʻapitoa.

O nisi e le malamalama i le auala e fai ai pepa. E i ai tagata e tilotilo laʻau o le fagaua o loʻo lafoaʻi i le paʻu e faʻaaogā ai se mea e faʻaaogaina ai pusa tioata poʻo le kofe, ma faʻaaoga i aso taʻitasi i le pito o le sipuniti. E le mafai e fomai ona fautuaina e faia lenei mea.

Ina ia faʻalauteleina le lisi o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga ni mea faapitoa. A faʻaaogaina le laʻau faʻaiʻu i le saunia o meaʻai i aso uma, e mafai e le maʻisuka ona maitauina o loʻo tumau pea lo latou tulaga, ma e leai se faʻalavelave.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a aoga le salu o fualaau aina, i le sauniuniga o le launiu faʻaiʻu e faaopoopo. E faigofie le fua: e mafai ona faʻafefiloi tamato, zucchini, kāloti, pepa logo, aniani. E tatau ona falai falai ma tuʻu i totonu o se pusa vevela. Liligi le suʻu ma le fualaau faisua po o le moa moa, tuʻu i totonu o le oven mo le 40 minute. Aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le kuka, tuʻu le suʻu i le uʻu.

Faʻaaogā lau laʻaul, e mafai ona e faia le manoa tao pi. I totonu o se sua o fualaau faisua, kuka le pateta, aniani ma lanu lanumeamata. I ni nai minute ao le i sauniuni, faaopoopo i ai se faga lau.

O le lauiloa o le pasili i fomaʻi faʻatele ua faʻalauteleina. I le uma, o tagata maʻisuka oe filifili e faʻataʻitaʻiina se vailaau faʻapitoa e faʻamaualuga o latou soifua lelei. Aʻo pulea le faʻatonuga o le kulukose, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o faʻamaoniga.

E le gata i lea, o loʻo taʻua i le maʻisuka:

  • faaleleia atili
  • sosolo faʻaitiitia
  • lagona maualuga.

O le faʻaleleia o le lelei o togafitiga a tagata e mafai ai ona suia suiga i le olaga ma le faasaʻoina o mea taumafa. I le noatia ma le fai fuafua i mataupu faavae o taumafa talafeagai, faʻaitiitia o meaʻai suka, gaʻo, falai ma ulaula, toe faʻaolaina vave.

Soʻo se faateleina o le gaioiga e faʻatagaina ai oe e faʻafaigofie ma faʻaleleia le maualuga o le kulukose i le taimi sili ona puupuu. Muamua, ua lava le savali mo le 20-30 minute, e faasolosolo malie lava le umi ma le tele o auala e tatau ona faateleina.

Ae a iloa pe e fesoasoani le laʻau bay i le maʻisuka, ia manatua o le a lelei se manatu e ave i le maʻisuka e le o insulin. Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka, o le a leai se aoga o togafitiga faapena. E le mafai e itulau o Bay ona toe faʻafouina ia sela beta o loʻo i totonu o le pancreas.

Ae e tusa lava pe maualuga le suka, e le o tagata maʻisuka uma e mafai ona faʻaogaina laʻau faga. Contraindications e aofia ai:

  • ituaiga o le maʻisuka-faʻalagolago i le maʻisuka (uluaʻi ituaiga),
  • ituaiga 2 maʻisuka i vaega mulimuli, lea ua uma ona amataina ai faafitauli,
  • maʻisuka maʻitaga.

I tulaga taʻitasi, o le manuia ma le faʻaleagaina o le maʻisuka mai le faʻaaogaina o laurel e tatau ona iloiloina taitoatasi. Afai ei ai ni faʻalavelave i le tulaga o le gaioiga o le gaioiga o gaʻo, toto toto, fatu, peptic ulcer exacerbation, ona le tatau ai lea ona e inu ni mea teuteu poʻo ni mea faʻapipiʻi ua saunia e tusa ai ma fualaau a tagata.

O le maʻitaga e tusa lava pe maualuga le suka e le mafai ona faʻaaogaina le laʻau faʻailoa, talu mai le kukaina o teuteu, e mafai ona i ai ni mea faʻaleagaina.

I le faaopoopo atu, aua le faʻaaoga lavrushka i ia tulaga:

  • faanaunauga i lagona,
  • afaina i le laulaau,
  • toto le toto,
  • tosoina o le manava.

O le mea lea, ao le i taliaina, e tatau ona e feutagai ma fomaʻi ma faia se suʻega. O le mea moni e mafai ai e nisi ona maua lalo le suka, ae le o lona uiga e mafai e tagata uma ona inu lemu.

O le maʻi suka o se maʻi faʻasolosolo o le endocrin system, ona o le soliga o le faʻasalaga faʻasolosolo ma metabolic processes i le tino. Togafitiga o le faamai o le faamoemoe lea i le tausisia ma le faatumauina o le maualuga o kullukose plasma. E maua le totogi o le suāuʻu e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le tausisia o le maʻisuka meaai.

I le faʻaaogaina o togafitiga, o le phytorecepts o vailaʻau masani e faʻaaogaina. Laʻau o le Bay i le maʻisuka o se togafitiga faʻaopoopo, ua faʻamautuina i le maʻisuka masani. O teuteuga, mea laiti ma isi metotia o isi vailaʻau e le suitulaga i togafitiga na faʻamatala mai e le endocrinologist!

O mea faʻamalolo o lau laʻaula o laʻau e mafua ona o le tele o ana vailaʻau faʻamaʻi, o mea taua ma suauu taua. O laʻau taʻitasi e iai sona tofo lelei ma le manogi ma e aofia ai vaega taua nei:

  • vitamini: retinol (A), acid ascorbic (C), kulupu B (thiamine, riboflavin, pyridoxine, nicotinamide, palapala laititi ma le nicotinic acid),
  • elemene: Zn (zinc), Fe (iron), Mn (manganese), Cu (kopa), Se (selenium),
  • meaʻai: K (calcium), Ca (calcium), Na (sodium), Mg (magnesium), Ph (fulufula).
  • e le faʻamamafa (Omega-3,6), faʻasalaina (palmitoleic ma omega-9), polyunsaturated (linoleic, linolenic),
  • suauʻu gaʻola (satanoic, decanoic, dodecanoic poʻo leuric, tetradecanoic acid poʻo le myristic, hexadecanoic poʻo le palamitic, stearic poʻo octadelic).

I tulaga o le tuufaatasiga o vailaʻau, o vailaau faʻaleagaina o le pasili o loʻo faʻaaogaina e fai ma fomaʻi faʻamalosi mo faʻamaʻi:

  • masukoskeletal system (arthritis, gout, arthrosis),
  • o le endocrine (o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua),
  • fomai nifo (periodontitis, stomatitis),
  • malulu, afaina ma viral origin (rhinitis, tale, SARS, tonsillitis),
  • mamanu (systemburn, dysbiosis, flatulence),
  • vascular system (circulatory disturbance, toto maualuga),
  • afaina o le mafaufau (neurosis),
  • faiga o meaʻai (cystitis, faʻafitauli o le gynnecology)
  • paʻu (mycosis, psoriasis).

E faʻaaogaina mo nisi o ituaiga o kanesa, faʻapea foi le taofi o le toto. O le fualaʻau o le laau o se meafaigaluega malosi e faʻamalosia ai le puipuiga. O le vaega o le lora o se vaega o le tele o mea e teuteu ai, o se mea faʻapitoa masani.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas e taofi le gaosiga o le inisalini, o le hormone e tuʻuina atu le kulukose i tino ma siama o le tino. O le ituaiga 2 faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻamalosia o le inisalini - o le le mafaia o sela e faʻafefe ma faʻaaogaina ai le inisalini, o lona faʻasologa e le muta. I soʻo se tasi, o le suka e faʻapipiʻi i le toto. E le gata i lea, o soa o le maʻisuka o atherosclerosis (cholesterol deposits i puipui o toto) ma le oona.

O le lau o le lau, ona o lona fomaʻi, e aafia uma ai le tino, e fesoasoani e taulimaina e le gata i le maʻi autu, ae faapena foi ma faafitauli. O mea nei mea totino e taua tele mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka: faʻamautuina o le suka toto, faʻateleina puipuiga, faʻamalositino metabolic processes, faʻamalosia o galuega faʻalavelave, faʻaitiitia le fua o le meaʻai, ma le faʻamaloloina o kulukose.

O le meafaigaluega e aoga mo le puipuia o le teuina o masima i totonu o sooga, le aveesea o le "leaga" cholesterol ma le faʻamalosiina o puipui lapisi, faʻasaina o le absorption (absorption) o le kulukose i totonu o le taamilosaga masani, ma le faateleina o le lautele o le tino. Laʻau laulal e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻaitiitia faʻamaoniga o le hyperhidrosis (soona vevela), ma avea foi o se mea faʻasao.

Aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga faʻavae i le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona e maua togafitiga faafomaʻi, pe a manaʻomia, ia faia se suʻesuʻega faaopoopo. E pei lava o soʻo se togafitiga, o lauryl leaves ei ai le faʻasaina. Togafitiga ma le laulaau lau o le maʻisuka e le talafeagai i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • mafutaga faifai pea (faamalosi),
  • maʻi faʻafitauli o le tino vaivai (faʻalavelave),
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • ogaoga fatu
  • laasaga o le maʻisuka,
  • o le vaitaimi o le faʻamalosia o faʻamaʻi masani o maʻi o le ate ma le tele o masini,
  • afaina o le tino i gaʻo taua ma isi vaega o laau toto,
  • solia o le gaioiga o le faʻasolosolo (tui toto).

O le faʻaleagaina poʻo le le tumau le faʻalavelaveina o le taimi faʻasalaga ma le vavalalata i tamaitai. I le faʻaopoopoga, e faʻasaina le sili atu i le fualaau toto ma solia le togafitiga e pei ona faʻaalia i totonu o fualaau. O le tele o fualaau faasaina e faavae i luga o laulaau laititi e mafai ona mafua ai: allergies, gaioiga o le fatu, faafitauli i totoga o le tino o le hepatobiliary system.

I le i ai o faʻamaʻi pipisi, aʻo leʻi faia se togafitiga ma lau laʻau, e tatau ona maua le faʻatagaga a se fomaʻi. O teuteuga o le lavrushki e masani lava ona tupu ai le faʻaleagaina o le faʻanoanoa.

Mo fualaau mo oe lava mo le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga laulaau fou o le pasili pe faʻagogo. E manaʻomia ona seleseleina meafaitino i le taufaʻaiʻuiʻuga o le autumn, faʻaaoga laau i le lima o le lima tausaga mo lenei mea. O le faʻagogoina o le faagasologa i le vivo e tasi le vaiaso. Talu ai ona o le laurel laau e tupu i se nofoaga faatapulaaina, e mafai lava ona kuka kuka ma mea mai le masani lavrushka, lea e faatauina atu i faleoloa.

Mo togafitiga fale, e na o mea aoga e sili ona maualuga e talafeagai. Filifilia lau, e tatau ona e gauai atu i o latou foliga vaaia. Lavrushka e le tatau ona i ai ni faaletonu: o lanu enaena lanu uliuli, lanu e le masani ai, o le tuputupu ae o tupu. O le manogi o laulaau e tatau ona matua faaalia ma uiga lelei o lenei laau. O le manogi o le oona e taʻu mai ai le le lelei le teuina.

Pe a filifilia mea manogi i le faleoloa e tatau ona e vaʻaia le aso e muta ai. Lauina o laulaau vai mo le 2 tausaga. O lauusiusi laititi e leai se aoga o le faamalologa, o le mea lea, o le a itiiti lava a latou faamanuiaga. O lenei tulafono e faʻaaogaina foi i meafaitino mataʻutia na faʻatauina faʻapitoa. O le mea e sili ona lelei mo le teuina o se fagu tioata ma le tapuni faʻapipiʻi.

Laʻau o le Bay mai le maʻisuka e faʻaaoga i foliga o infusions, deco deco, laʻau faʻaiʻu. O le ava malosi e tatau ona saunia i luga o le ava malosi poo le vodka maualuga (faʻatau mea taugofie e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka). Pe a sauni se mea teuteu, aua neʻi ufiufi le pani i se tapuni. O lenei mea o le a faʻaititia ai le maualuga o suauu tāua. E faʻatagaina e faʻamafanafanaina le suauu i totonu o le vai vai taele.

E manaʻomia lou amataina togafitiga ma le laumua i ni nai laasaga, ina ia le faʻaosofia ai se tali le lelei o le tino. Faʻasaʻo le vailaʻau faʻapitoa i totonu o le pusaaisa. O le auala aupito sili ona lelei e togafitia ai le maʻisuka ma le lavrushka o le amataga lea o le maʻi. A o agai i luma le maʻi, e tatau ona faaitiitia le fua o le phytomedicine. I se laʻasaga taufaasese, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻa e tatau ona lafoaia.

E le mafai ona e faʻaaogaina se fofo faʻa-tagata mo le maʻisuka i taimi uma. E le sili atu i le tolu vaiaso le togafitiga. E tutusa lava le vaeluaga o vaitau. E tele auala e saunia ai vailaʻau.

Recipes mo le saunia o se vailaʻau faʻavae vai.

  • Tasi ni laulaau lapopoa se sefulu, sasaa le ½ lita o le vai vevela, faʻapipiʻi mo le lima minute. Liligi le broth i totonu o se vevela, taofi mo le tusa ma le 3 itula. A maeʻa lena, faamama ese. O le taunuuga o le fualaau faasaina ua fuafuaina mo aso e tolu. Inu sina meaʻai pe a uma meaʻai i taimi masani
  • Tuu le 10-15 laulaau o se laau laititi i totonu o se koneteina fagu, vaevae 600 ml o vai inu. Tapuni le ipu ma taofi le faʻafefete mo 4-5 itula i le vevela vevela. E fautuaina e ave faalua taimi faatolu i le aso ae lei faʻaaogaina, e tatau ona faʻamafanafanaina le vailaʻau.

Faia o se vai faamalolo mai mea manogi. Salu se lita o le vai, ao fufuluina le 5-6 laulaau o laurel. Cook mo le lima minute. A maeʻa lena, tuu se fasi laau paina i totonu o le apa ma faʻafefete mo le tusa o le kuata o le itula. Ua vaevaeina le voluma sauniuni i aso e tolu. A faʻaaogaina, e tatau ona i ai le vevela o le susu. O le faʻaaogaina o le kinamona i le maʻisuka (so o se ituaiga) e faʻamaonia e fomaʻi aloaia. O mea manogi manogi e fesoasoani i le pulea o kulukose ma o se auala lelei e puipuia ai faʻafitauli.

Mai le gaosiga malosi. E tusa ai ma tulafono o le maʻisuka mea taumafa, o le kapeti ma lekila e tatau ona i ai i le taumafa o le maʻisuka. O nei meaʻai maloloina e maua ai le aʻafiaga o le taumafa, e pei o le faateleina o le gaosiga o le kesi. Ina ia faʻamalo le afaina, faʻaaoga le fua o loʻo i lalo. Tasi le 5 g o lau (ina ia fua le aofaiga tatau, e tatau ona vaevaeina le 20-kalama i 4 vaega). Liligi le 250 ml o le vai inu, e kuka mo le 2-3 minute. Fufulu, inu faalua.

Spice tincture i vodka. O pusa tioata-afa lita ua tumu i lau paʻu i le 1/5 vaega. Luga i vodka ma latalata vavalalata. E tatau ona teu i le pouliuli le faʻafefeteina a itiiti mai o le vaiaso. O le Vodka tincture o loʻo faʻaaogaina e fai ma vaifofo i fafo mo tiga faʻatasi. O lenei faʻalavelave o uiga ia o tagata o loʻo mafatia mai le ituaiga o togafitiga lona lua, o se taunuuga o le mamafa.

Puleaina le mamafa o le tino. O se mea teuteu meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa e ala i le faʻaitiitia o le tele o le vai mai le tino. E i ai le malosi o le laau, o le mea lea, ina ia aloese ai mai le faʻamalaina (faamalolo), e tatau ona ave togafitiga o togalaau ma le lapataiga, ma i lalo o le vaavaaiga a se fomai faapitoa. O le togafitiga e le sili atu i le tolu aso. Liligi ni pepa lapoa se lua ma se ipu vai inu ma kuka mo le kuata o le itula. Filu, sasaa i totonu o se fagu. Fainu i le tolu, i le afa itula ao lei faia se taumafataga, mai le tasi i le lua sipuni (faʻalagolago i le mamafa ma le tulaga o le soifua maloloina o le mea faigaluega).

Salamu le suauu. E saunia le suauu lora i luga o le faavae o le olive (malulu) po o se oloa mai le pala. Tasi le sefulu kalama o le laau ma se mea e fai ai le kofe, faʻaopopo le afa afa ipu suauu, faʻafefiloi. Sook mo le lua vaiaso i le pogisa ma le malulu. Le faamamaina fafo. Teu i totonu o le pusaaisa. E fautuaina ina ia faaopoopo atu i lalaga salati faatasi ai ma le sua o le tipolo.

O le oloa e talafeagai mo le faʻaaogaina fafo, e avea o se antiseptic mo mumu. Mo le maʻisuka, e moni lava lenei mea, talu ai o le toe faʻafouina o paʻu ma le faʻamaʻi ua matua faʻaititia, o soʻo se faʻamaloloina mo se taimi umi.

Lulu mo faafitauli o le paʻu. Ona o le faʻafitauli o le tino, o maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina mafatia i le tele o le paʻu o le paʻu. O se kulimi ua saunia i luga o le faavae o laʻau laʻau o le a avea ma se sui lelei mo le mea gaosia atoatoa. Salu se afa-luasefulu kati o mea manogi i vai inu, ma tuu le vevela vevela mo le 5-7 minute. Tuu le susu e faʻasolo i le po. Filu, sasaa i totonu o se pusa talafeagai. E fautuaina e fufuluina mata, toso, le ua, faʻavave. Mo le paʻu o le tino, faʻaopoopo se sipuniti o le ava malosi poo le 2 tsp. Vodka.

Soʻo se vailaʻau faʻasolo togafitiga faʻasolosolo e tatau ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga fualaau faʻamaʻi ma vailaau. O togafitiga talafeagai ma fualaau faasaina, togafitiga o meaʻai ma mea masani a tagata e fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma faʻatuai ai le atinaʻe o faʻafitauli.


  1. Bessessen, D.G. O le mamafa ma le gaʻo. Puipuiga, togafitiga ma togafitiga / D.G. Le aoga. - M.: Binom. Laboratory of Knowledge, 2015. - 442 i.

  2. Mkrtumyan A.M., Podachina S.V., Petunina N.A. Maʻi faʻamaʻi. O se taʻiala mo fomaʻi, Medforum - M., 2012. - 136 i.

  3. Mohr L., Staehelin R. Taiala o Vailaau Faʻataʻi. O faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai togavao, faʻalavelave faʻavae ma faʻamaʻi pipisi, Metotia faafomaʻi - M., 2012. - 314 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Vailaau faʻamaʻi

O meatotino o laʻau laʻau e talisapaia ona o le tele o ona fatuga:

  • fiva meaʻai - lagolago le galuega o le gastrointestinal tract, fesoasoani i lalo ifo ole kulukose,
  • lipine acid - auai i le faagasologa o le hematopoiesis ma le tuufaatasiga o meaola o le nucleic, e talafeagai mo le masani masani o metabolic processes uma i le tino, e faaosofia ai le toe faʻafouina o sela ma masini,
  • ascorbic acid - e puipuia ai le atinaʻeina o fomaʻi vascular, e aofia ai le tele o gasegase ma le tagata suʻesuʻe, o le puipuia lea o faʻafitauli i le maʻisuka,
  • nicotinic acid - e faʻaaogaina ai vaʻa laiti, faʻaleleia atili le toto toto, aveese le tele o cholesterol,
  • pyridoxine - toe faʻaleleia le tulaga masani o le faʻalavelave o le tino, tausia le lagona lelei o sela i le inisalini i se tulaga talafeagai,
  • riboflavin - ei ai se aoga aoga i le faagaoioia o le tagata suʻesuʻe, o le gastrointestinal tract,
  • siama - pulea le faʻaaogaina intracellular o le glucose metabolism, faʻaititia ai lona gaioiga i le toto, faʻaleleia le toto.

O mea faʻamalolo o le laau

E mafai ona maua e le leaf leaf le antimicrobial, antifungal, faʻaleagaina o aʻafiaga. Ma e faʻamalieina ai foi le mumū, e faʻaolaina ai le puipuiga a le tino, ma maua ai se lagona toʻafilemu.

Togafitiga o le maʻisuka ma le launiu e mafai ona mafua ona o ana meatotino e faʻaitiitia ai le suka toto. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka (e le o le inisalini) e sili atu le faigata ona faasaʻo i fualaau faasaina, talu ai e toetoe lava a le mafai ona vavalo osofaʻi oso i le glucose, peitaʻi, e saʻo le fuaina o fualaau o vailaau faʻasaina (pe a faʻatusatusa atu i le inisalini, lea e mafai ona e faʻatatauina ai le tele o ED e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o carbohydrates ma glycemia).

O le isi faafitauli e mafai e le meafaigaluega ona taulimaina o le tele o meaʻai. O se tulaga talitutusa o se uiga o le tele o le maʻisuka. O le aʻafiaga o le mamafa o le tino e fesoʻotaʻi ma le gafatia o le launi faʻailo e faʻavevesi ai faiga faʻaleagaina, aveese le tele o le vai mai le tino.

I le faʻaopoopoga i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaoga le laau i le togafitiga o tulaga nei:

  • paʻu o le paʻu (psoriasis),
  • togafitiga o le maskloskeletal system (ogā gasegase, ootia, rumati),
  • gaioiga faanatinati o mata ma gutu o waha,
  • fomaʻi viral infections
  • toxicoinfection
  • faʻaleagaina.

Faʻaaogaina o meaʻai o laʻau faʻaiʻu

O mea totino o le laau e mafai ai ona faʻaitiitia le kulūkose, aveese toxins ma isi mea leaga mai le tino. Laʻau o le Bay i vailaʻau faʻaleaganuʻu e masani ona faʻaaogaina mo le gasegase o le gaʻo ma le cholecystitis, o lona decoction e maua ai le faʻamamāina o sooga mai siti. O maʻi gasegase e matauina o le faʻaaogaina o oloa e faʻavae i luga o lenei laau vevela ei ai se aafiaga lelei i lo latou soifua manuia: o le latou leo ​​e tulai mai, o le a faʻaleleia o latou uiga, o le a faʻalavelaveina, ma o le paʻu e faʻaitiitia.

O le mamafa tele o se faafitauli mo le tele o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, e fesoasoani foʻi le faʻailoga o le lau. O le laau, aemaise lava pe a fou, vave faʻavaveina metabolic faagasologa ma aveesea le tele o le vai mai le tino. O le laʻau o le Bay, i se faʻaopoopoga, ua faʻavaeina o ia lava o se viseptic lelei, antifungal, anti-inflammatory ma salu. O se mea aoga aoga, faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina, lagolagoina le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le moe.

Contraindications

Aʻo leʻi faʻaaogaina le laulaau laʻau i le maʻisuka, e tatau ona e faʻatalanoa lau togafitiga o le endocrinologist e uiga i lenei avanoa, talu ai e iai nisi o tulaga e le fautuaina ai le faʻaogaina o le laau mo togafitiga faafomaʻi. O nei mea e aofia ai le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma le susu, o le maʻi o le manava ma le duodenum, o le i ai o le faʻalavelave o le iniseti ma le faʻasologa masani.

Togafitiga o le maʻisuka e le tatau ona faʻatautaia ma se lavrushka ma le faʻaitiitia o le toto coagulability, o le siakiina o le tagata lava ia i le laau, faapea foi ma le ituaiga o togafitiga o le inisalini (o le mataupu e talanoaina ma le fomaʻi).

Talosaga faʻaoga

O lau laʻau e leai se aoga mo le maʻisuka, o lea e taua ai le faʻaaogaina o laulaau fou pe palago. O le umi o togafitiga e faalagolago i le mamafa ma le tikeri o le taui o le maʻi o loʻo mafua ai, ae le tatau ona silia le 3 vaiaso.

Fua o fuainumera 1. Saunia ni launiu fou i se aofaiga e tolu laulaau e manaʻomia i le ipu vai. Sasaa le suavai i mea 'eseʻese ma tuʻu i le afi. A uma le kuka, ave ese ma toe sui mai le vevela mo le faʻasusu. A maeʻa le 4 itula, aumai laulaʻau, ma inu le vailaʻau faʻafefiloi 3 taimi i le aso atoa, 250 ml ia taʻitasi.

Fua le fuainumera 2. 20 laʻau faʻapala 500 ml o le vai, faʻapipiʻi mo le 7-8 minute. Aveese mai le ogaumu ma sasaa i totonu o se vevela. A maeʻa le 2.5-3 itula, aveese mea e gaosia, ma faʻaaoga le faʻafefeteina i le aso atoa i ni sipuni laiti. O le vasega e le silia le 3 aso. Toe faia le togafitiga pe a maeʻa le afa masina.

O vailaʻau mo le maʻisuka ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Sasaa meafaitino ma se vai i le fua faatatau o le 5 pepa i le lita o le vai.
  2. Suauu ma faaopoopo i ai se fasi laau cinnamon.
  3. Faʻaauau pea mo le itiiti ifo ma le kuata itula.
  4. Aveese mai le ogaumu, malulu.

Inu le fua o le paluga i totonu o se ipu malamalama mo le 3 aso. E mafai ona faʻaaogaina le fua e tasi e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa.

E le o faʻaaogaina le tincture-vodka ile iniseti mo le maʻisuka, ae e lelei le togafitia i le tulaga o faʻafitauli o le maʻi. Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona e ave lau la lal, taofi i ou lima ma tuʻu i totonu o se fagu. O le aofaʻi o mea faʻaaogā e tatau ona faʻaitiitia le lima taimi e itiiti ifo i le maualuga o le tane. I le isi itu, o laulaau ua sasaa mai i le afa ua faʻamamaina i le alcohol ethyl po o le vodka, ua ufitia i se tapuni.

Tincture ua matua mo le itiiti ifo ma le 7 aso. Taofi ese mai le susulu o le la. Mo le kukaina, e mafai ona e faʻaaoga fualaau fou ma mamago o le laau.

Laʻau o le Lora

Ina ia saunia le suāuʻu, e tatau ona e ave le suāuʻu manogi lelei (faʻavae i luga o le olive poʻo le muka) ma se afifi laulaʻa. E tatau ona nutimomoia mea e gaosia i le paʻu ma faaopoopo i ai le suauu ½. Tuu le masini e mafua ai i luga o se faletusi poʻo seisi nofoaga malulu mo le 14 aso.

A maeʻa le taimi, o le suauʻu na maua e tatau ona maua mai le faʻamalolo, sasaa i totonu o se fagu tioata. O le taunuuga o le oloa e faaopoopo i salati.

Faʻaiʻuga

Laʻau faʻamau ma le maʻisuka ituaiga 2 o se meafaigaluega sili lea e mafai ona faʻaititia le fuainumera o fualaau faʻasaina. Ae ui i lea, o le laau ua manatu e ono mafai, o le mea lea, e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga itu pe a faʻaaogaina le talafeagai. Afai ua faʻatagaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o le laurel mo togafitiga faʻasoifua maloloina i le i ai o pathoces o le fatu ma le ate, e tatau ona e mataʻituina lau tulaga.

O le laʻau o le Bay ua taʻua o se mea e faʻafefe ai meaola, o lona uiga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau e faavae i luga e manaʻomia ai le tausisia lelei o metotia.

Filifiliga ma le teuina

Afai e tatau ona faʻaaoga laulaau fou, e le faʻatagaina lo latou teuina mo se taimi uumi. O laʻau mamago o le laau e taofi a latou meatotino mo le silia ma le tausaga, o lea e fautuaina ai e aua nei saunia ni vailaʻau faʻatau e faʻavae i le vevela vevela.

A faʻatau, e taua le gauai atu i le aso maeʻa ma le aso o le afifi. Laau e tatau ona teuina i totonu o se koneteina tioata ma se tapuni.

O faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o laupepa laititi ua leva ona faʻamaonia lelei, o lea ua pasia mai lea tupulaga i lea tupulaga. O le mea sili e manatua o le togafitiga o le tagata lava ia, aemaise lava i le maʻisuka, e le faatagaina. O le faagasologa atoa o togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa.

Fua o le launiu mo le maʻisuka

Faʻataunuʻu Nu. 1Ave tolu tioata vai ma le kuka. Sasaa vai inu i luga o le 10 laʻau filifilia o laurel. Vili ipu i vailaau ma faʻasolo mo le lua i le tolu itula. Aumai muamua meaʻai 3 taimi i le aso. Tasi le auaunaga e tatau ona 100 ml. E tatau ona faia le tausiga e mataʻituina ai lou suka toto. E faʻatatau i aʻafiaga na maua, insulin poʻo papamaa e faʻafetaui e faʻaitiitia ai le suka.Fuainumera afaina 2Palu 250 ml o vai. Sasaa laʻau laʻau ua filifilia e lima i totonu o se vai vevela i vai inu. Ia faʻamalosi le vailaʻau mo le 12 itula, e mafai ona umi, ae le sili atu ile aso. E tatau ona inu le vai ua maeʻa i totonu o le aso e tasi, vaevaeina i ni inumaga se tolu. A o leʻi 'ai, mo le afa itula.

Ata teuteu o le faisua lauʻai ma le maʻisuka

Ata teuteu 1Ua sasaaina laʻau i le malulu i se vaega o le 300 ml / 15 lau. Ona vevela lea ma vela mo le 5 minute. O le kulimi oona e tumau i le 3-4 itula i totonu o se vevela. E tatau ona faʻaaogaina uma le suavai i le aso, tufatufaina i vaega tutusa. Aua le inu tele aofaiga i le taimi e tasi i le taimi. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia mo aso e tolu i le laina, ona fai ai lea o se malologa o 2-3 vaiaso. Ata teuteu 2Aumai le tasi le lita o le vai i se mea vevela, ona togi lea o 5 laʻau laʻau ma le tasi laau o le kinamona i totonu o le vai inu. Tuu le kuka mo le isi 15 minute ma malulu i totonu o se fagu e tapunia le tapuni. E tatau ona inu le susu i le ipu e tasi i le aso mo aso e tolu i le laina, ona fai lea o se malologa. O le auala lava e tasi e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

Laʻau faʻamau ma le faʻamaʻiina o le maʻisuka

Ole maualuga maualuga poʻo le tele o tui o laulaau laʻau e mafai ona mafua ai ituaiga allergies poʻo le sologa manuia. E tatau ona ave le tausiga faapitoa mo le gasegase o le gasegase e maua ai le fatu fatu, gasegase toto maualalo, gasegase lapoa poo le le atoatoa o le tino.

O se auala talafeagai, o le mataituina ma le faʻaeteete o suiga i le soifua manuia ma le faʻaeteete ma le faʻalogo ma le faʻaaloalo i le faʻatulagaga e taua tele iinei.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le ave o laupepa laititi e solia.

E le fautuaina le inuina o le ava ao faʻaogaina laupepa faʻaiʻu.

Laʻau o loʻo i ai i le puipuia o le maʻisuka: decoctions, infusions

O le faʻaaogaina o laurel decoction ma infusions mo le tau faasaga i le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina, aemaise lava i vailaau masani. O vailaʻau e fausia ai le laulau e le gata ina faʻamautu, ae faʻaitiitia ai le kulukose. O le faʻaaogaina o le faisua o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻasolosolo pe afai e leai ni faʻailoga.

  • O mea faʻamalolo o le leaf bay i le maʻisuka
  • Faamalologa o meatotino o le leaf bay (vitio)
  • Le filifiliga o lau launiu mo sauniuniga o decoctions / infusions
  • Laʻau faʻasolo i vailaʻau mo le maʻisuka
  • Contraindications

O mea faʻamalolo o le leaf bay i le maʻisuka

Tagata gasegase e talafeagai ma le faʻaaogaina o laʻau laʻau e togafitia ai le maʻi. Ma o lenei mea e mafua mai i le faʻamalosia o uiga o le mea manogi:

  1. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le digestibility o le carbohydrate.
  2. Faʻaleleia le metabolism o gaʻo.
  3. E faʻamautuina le gaioiga o le gaʻo (e nafa ma le gaosia o le inisalini, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka).
  4. Faʻasologa o meaʻai gaʻo (e fai ai le laurl broths / infusions, e tatau ona fetuutuunai au mea taumafa ma amata ona fai taʻaloga faaletino).
  5. Faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaititia le sweating
  • aveese ia toxins ma toxins,
  • e taofia ai le fausia o maʻi pipili,
  • ei ai lona aʻafiaga faʻaleaga,
  • faʻalauteleina le faʻamaloloina o manu (i le maʻisuka o le vaega lona lua, manuʻa faʻamalolo faʻafuaseʻi ona vave lemu nai lo se tagata soifua maloloina).

Le filifiliga o lau launiu mo sauniuniga o decoctions / infusions

O lau laʻau Lora e tutusa lelei lona aoga i le vego ma le fou. Ae pe a filifilia se laʻau mamago, e tatau ona e manatua o lona aoga mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le tele o tulaga.

Vaega o le filifilia o mea manogi i foliga malogo:

  • afifiina amio saʻo
  • ola maualuga o le 12 masina,
  • leai se ita i le faataitaiga,
  • leai se lanu, lanu samasama ma le faaleagaina i le taimi o asiasiga vaaia,
  • matagofie manogi manogi, mea manogi o lanu lanu meamata.

Faataʻitaʻiina o le faʻaaogaina e le gata o le laurus fou ma mago, ae faʻapea foi i le ituaiga o fualaau aina ma le paʻu.

Laʻau faʻasolo i vailaʻau mo le maʻisuka

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, o togafitiga masani e faʻaaogaina foi i le togafitiga o le maʻisuka. O lona uiga o le faʻaaogaina o nisi o mea masani, e aofia ai le faisua. O le faʻaleleia o mea manogi o loʻo faia e ala i le kuka o le kuka, infusions.

I le iai o togafitiga o le maʻisuka e ala ile laumua, e tatau ona tuʻuina atu le tino faaletino i le tino i aso uma ma fua le kulūkose ina ia mafai ona fetuunai le fua o le laurel decoction (infusion).

Iloiloina o meaai

Malu le 5 vaega o le buckwheat ma le 1 le vaega o auala solo i totonu o se mea e fai ai le kofe, tuufaatasi. I le afiafi, sasaa le 1 sipunni o lenei paluga i totonu o se ipu malamalama ma sasaa le 1/4 ipu o susu susu po o le yogurt fale, e aunoa ma le fafagu.

I le taeao, ia 'ai le paluga fuga i luga o se manava gaogao ma le apu e tasi. Ma, ao faagasolo le aso, lua taimi ao leʻi 'ai,' ai le tasi sipuni sipuni o sea paluga mo le 30 minute.

ao lei faia le taumafataga. 'Ai e pei o lenei mo le tolu masina.

O nei mea taumafa e le naʻo le totoina o le toto, e faʻamaonia ai le gaioiga o le gutu o le endocrin, ma i le mea muamua - o le pancreas, lea e amata lelei ona tali ma maua ai ana lava hormones.

O le fualaau aina atoa e tali lelei i ia meaʻai.

O se auala lelei e faʻaitiitia ai le suka i le fale o le 'ai lea i se paleni paleni. Afai e te filifilia meaai ma se faʻasologa talafeagai (gI mo le pupuu), o lau kulukose o le a masani lava.

Maualuga maualuga

O oloa ei ai se faasinomaga maualuga (sili atu ma le 50) e aofia ai:

  • mea faʻafiafia (e le aofia ai sukalati vevela),
  • gaʻo gaʻo
  • tao tao,
  • fuālaʻau kuka
  • fua suamalie.

Ina ia faatumauina le kulūkose i se tulaga masani, o nei meaai e tatau ona faʻamavae pe faatapulaa.

Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuu

O le numera pito i maualuga o mea aoga o loʻo iai ni laulaʻa fou poo sina paʻu o le laurel, o lea mo le maʻisuka, e sili atu ona lelei le ave. O le togafitiga faʻamalolo e faʻaaogaina i le faiga o le faʻavasegaina o taumafa eseese, o meaʻai, teuteuga, suauu ua saunia mai ai. O le umi ole togafitiga ole launiu mo le maʻisuka e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, ae o le togafitiga e le sili atu i le 23 aso. O le faʻaogaina o togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le laurel e tatau ona muaʻi malilie i se fomaʻi ma tuʻu mai faatasi ma siaki masani o kulūkose.

Faga o le laʻau

O fua nei o fualaau lelei:

  • O le auala muamua e kuka ai. Ave ni laulaau se 10 o le laau, tuu i totonu o se fagu po o se ipu tioata ua tumu i le 3 ipu vai. Faatali mo le faʻafefeteina o le vai, aveese le fagu mai le ogaumu ma tuʻu ai mo le 4 itula. Aumai se faʻamaʻi mafanafana o le laʻau bay i totonu o se ipu faʻataʻi faatolu i le aso (sili atu aʻo leʻi 'aʻai).
  • Le auala lona lua o kuka. Liligi 1.5 kapu vai i le 15 launiu laʻau, faʻapipiʻi mo 5-7 minute. Sasaa le vai e aunoa ma le faʻafefe i totonu o se vevela ma tuʻu ai mo le 3 itula. A maeʻa ona faʻafefete, ia inu i le aso i ni vaega laiti. O togafitiga o lau laʻau e tumau i le 3 aso, ma a maeʻa le lua vaiaso, e mafai ona toe faia le vasega.

  1. Aumai se apa faʻamafaʻi, faʻatumu i le lua lita o le vai ma tuu 10 laupepa o laurel i totonu.
  2. Aumai le suavai i se vevela, aveese le pusa mai le vevela.
  3. Liligi le sua i totonu o se fagu, alu i se mea pogisa mo le 14 aso.
  4. Ona vevela ma teu i totonu o le pusaaisa.
  5. Inu le susu i luga o se manava gaogao, faʻapipiʻi sina vaega itiiti.
  6. Aʻo leʻi 'ai, e aoga le tu a itiiti ifo ma le afa itula.

O le teuteuga togafitiga togafitiga o le a pei o lenei:

  • ma le maualuga o le suka i le 6-10 mmol - 1/2 ipu,
  • pe afai o le maualuga e maualuga atu i le 10 mmol - 1 ipu (o le fua aupito maualuga lea o le fualaau faasaina).

Fagaʻu o loʻo i ai

  1. O le a e manaʻomia le suauu o le olive e faʻafefiloi poʻo le maualuga ma le fagu o laʻau fafaga fou.
  2. Paʻu le laau i se paluga ma pestle, faʻafefiloi le paʻu ma le suauʻu (150 ml), ona e natia lea i totonu o se pogisa, malulu mo le 2 vaiaso.
  3. A maeʻa le taimi atofaina, faʻamago le vai e ala i le liligi atu i totonu o se koneteina pogisa.
  4. Faʻaaogā faʻasolo pea laulaʻau suauʻu i se taimi masani e pei o se salati salati.
  5. E le gata i lea, e mafai ona latou lupeina nofoaga o manua ma manuʻa, aua o le oloa e sili atu ona lelei togafitiga ma mea faʻapitoa.

Vaega o togafitiga o lau laʻau mo le maʻisuka

O le Lora e faʻapitoa ona faʻaaogaina ana vailaau togafitiga i se foliga vevela, ae a maeʻa le tausaga, ona amata lea ona leai ni mea aoga. Afai o le oloa e umi atu le umi nai lo le taimi ua atofaina, o le mea manogi e mafai ona iloa le oona. Mo le togafitiga o le maʻisuka, e sili atu ona lelei le faʻatau faʻatau saʻo i nofoaga o le laʻau. E matua faasaina le solia o le tui ma le umi o togafitiga o le maʻisuka. Talu ai o le fale laulamu o se vailaau mamana, o le le lelei o meaʻai e mafai ona faaosofia ai le toto toto. A o le i faia le laurel decoction / infusion, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga