Fructose, FitParad poʻo Stevia

O le fructose e taua foi o le suka, ona o lenei monosaccharide o loo i ai i le tele o fualaau aina ma fua. O le mea e sili atu ona suamalie nai lo mea masani faʻalelei, e avea ma se oloa taua i le kukaina.

Mo le tele o tausaga, o loʻo suʻesuʻeina e saienitisi ia lamatiaga ma faʻamanuiaga o le fructose, o mea moni e le mafai ona faʻamagaloina e le mafai ona e masani i ai. E tatau ona e iloa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻaaoga le fusi. A faʻaaogaina, e le manaʻomia e le tino le inisalini, o le mea e le aʻafia ai le maualuga o le glycemia i soo se auala.

O nisi o siama e aʻafia ai le fructose, suia i le gaʻo gaʻo, ona oʻo lea i totonu o sima gaʻo. O le mea lea, o le suka e tatau ona faʻaaogaina faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le leai o se mamafa o le tino. Talu ai ona o lenei ituaiga o le maʻi ua manatu e le ogatasi, ua fautuaina le fructose e tuuina atu i tagata maʻi pediatric.

Ae ui i lea, e tatau i matua ona pulea le aofai o lenei mea i le meaai a le tamaititi, pe afai e leai ni faafitauli i le maualuga o le glycemia, o le tele o le fructose i le tino e mafua ai le atinaʻe o le sili atu o le mamafa ma le vaivai o le metabolism carbohydrate.

Fructose. O le a le matua e mafai ona gaosia ai le fructose i tamaiti?

E oʻo atu i le tolu tausaga, e le fautuaina e tuʻuina atu le suka o le tamaititi, lea, pe a faʻaaogaina, e fesoasoani i le "tamaoaiga" o le fomaʻi faʻamalolo. Suamalie e faaleagaina ai siama e aoga i le tino o le tama, ma faʻaumatia foi vitamini. O le pepe o le pepe e amata ona sosolo. E mafua mai i lenei mea o le faaopoopoina o le suka i le eseese o meaai pepe e le faatagaina. E tatau i le tamaitiiti ona 'ai meaai masani, ma e tatau ona e fesoasoani ia te ia i lenei mea. Ae mo le fructose. O le sugar tutusa lea e maua i meaʻai eseese, e pei o le meli, fualaau aina ma vine eseese. O lenei oloa e maualuga le faʻaogaina ma o meaʻai e sili ona suamalie mai le suka. E mafai ona tuʻuina le fructose i se tamaititi, na o sina mea itiiti e 5 teaseti. Ae o le matua, o le mulimuli (matua) sili atu. O nisi o tina e suia le suka ma le fructose mo pepe. Malamalama i le saʻo - o le fufulu o le oloa lea e te manaʻomia e faʻaaoga ai lau pepe. O meaai mai ia mea e foliga mai e manaia, ma e le lelei mo lau pepe. Mafaufau mo oe lava ia. E lelei le faia e aunoa ma le fructose ma le suka. A oʻo i le tolu tausaga, ona taumafai lea.

Fructose mo tamaiti

O suga faanatura o le punavai autu o mea inu oona mo le tuputupu ae o le tino o le tamaititi, latou te fesoasoani e atiina ae le masani, faatonutonuina le gaioiga o totoga ma tino.

Soʻo se tamaitiiti e fiafia i laʻau suamalie, ae talu ai e vave ona faʻaaogaina e tamaiti ia ituaiga meaai, o le faʻaaogaina o le fructose e tatau ona faatapulaaina. Ia, afai o le fusi o loʻo faʻaaogaina i lona foliga masani, o se mea e maua mai i mea faʻaleagaina e le manaʻomia.

O tamaiti ei lalo ifo o le tasi le tausaga ma pepe faatoa fananau mai e le o tuuina atu le suauu i mea uma, latou te maua mea e tatau ai mo le atinaʻe masani o le vailaʻau ma le susu susu po o le faʻatasi ai ma le susu. E le tatau i fanau ona suʻe sua suamalie suamalie, a le o lea ua le afaina le gaʻo o meaʻai, gaʻo amata, ma o latou loimata ma le tigā.

E le manaomia le fructose mo le pepe, o le vailaau ua faatonuina ina ia aofia ai i le taumafataga pe afai e maʻi le pepe i le maʻisuka, aʻo ia matauina i taimi uma ia tulaga o aso taitasi. Afai e te sili atu i le 0.5 g o le fuakasi i le kilokalama o le mamafa:

  • se mea e tupu tele
  • o le a atili ai ona leaga le faʻamaʻi
  • o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave amata.

E le gata i lea, afai e 'ai e le tamaititi le tele o suka, e atiina ae allergies, o le dermatitis, e faigata ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

O le fualaau sili ona aoga mo le tamaititi o le mea lea e maua i le meli masani ma fua. O se mea manogi i le foliga o se paʻu i le meaʻai e tatau ona faʻaaogaina i na o le manaʻoga faʻanatinati, ona o le malosi o le puleaina o meaʻai gaʻo e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka ma le maʻi lava ia. E sili pe afai e 'ai e le tama fualaau aina ma fua. O le fructose mamā o se carbohydrate gaogao; e le aoga tele.

O le tele o le faʻaaogaina o le fructose e ono mafua ai faʻalavelave i luga o le vaega o le tino, o ia tamaiti e matua le fiafia, sili atu ona le fiafia. O le amio e avea ma mea taufaaleaga, o nisi taimi e oo lava i le osofaiga.

O tamaiti e masani ona faʻaaogaina le suamalie suamalie, amata ona teena ipu ma sina mea suamalie, aua le manaʻo e inu vai manino, filifili compote poʻo le lemonade. Ma e pei ona faʻaalia e matua o matua, o le mea tonu lava lea e tupu i le faʻatinoga.

O a mea suamalie

O mea uma e maua i le suka e vaevaeina i ni vaega se lua: natura ma vailaʻau. O mea masani e aofia ai: fructose, stevia, xylitol, sorbitol, inulin, erythritol. Le faʻaaogaina: aspartame, cyclamate, sucrasite.

  • Fructose - o loo iai i fualaau ma fua, o se fuainumera tele o mea e pei o le meli, persimmon, dates, vine, fig.
  • Stevia - "mutia o le meli", o se laau suamalie, o se suamalie masani.
  • Xylitol - birch poʻo le suka suka, o se suamalie o le natura masani.
  • O le Sorbitol - o loʻo maua i totonu o laʻau o le rose ma mauga o le mauga, o le mea lea, e faatatau i mea masani.
  • Inulin - aveese mai le chicory, o se mea suamalie masani.
  • Erythritol - maua mai e ala i le synthesizing sana, se suiga masani.
  • Aspartame o se vailaau faʻamalosi, o se meaʻai faʻamalosia.
  • Cyclamate o se vailaʻau gaosia e maua mai i vailaau faʻasolosi.
  • Sucrazite o se mea suamalie.

Muamua lava, o mea suamalie uma, e faʻamalosi ma masani, e sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e itiiti ifo le caloric. Ina ia maua le malosi tutusa e faʻaaoga ai le 1 sipuniti o le suamalie o le suka i meaʻai, e te manaʻomia se vaega itiiti o le sui.

O le tele o mea suamalie e le aafia ai le soifua maloloina o nifo ma e le faateleina le kulukose o le toto. Latou te le o taofiofia i le tino ma o loʻo alu i luga o le ala.

O le a le vailaʻau?

Na muamua vavae ese le fructose i le mama mai le suka i le 1847. O se mea paʻepaʻe paʻepaʻe e sili ona solu i le vai. O le fructose e 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sucrose ma 4-5 taimi sili atu le suamalie nai lo le laose.

I mea ola, na o le D-isomer o le fructose o loʻo i ai. E mafai ona maua i le toetoe lava o suamalie suamalie ma fualaʻau, e maua ai le 4/5 o le fausaga o le meli. Fua tele fructose i sugarcane, beets, pineapples ma kāloti.

E masani lava ona maua mai le suka, lea e masani ona faaopoopo i lauti po o pusa, e aofia ai le 50% kulukose ma le 50% fructose. A uma ona ulu atu i totonu o le tino o meaʻai, ma faʻafefiloi i totonu o le toto, e vave ona paʻu i lalo i ni mea se lua o nei mea.

O le a le eseesega i le va o le fructose ma le kulukose

O nei mea uma, ma le fructose, ma le kulukose e maua ai le meaai o se tofo suamalie. E faigata le maua o se pepe e le fiafia i laulaʻau, o lona uiga, o oloa uma e aofia ai nei mea e taua tele i tamaiti. Talu ai nei, na i ai fefinauaiga mataʻutia i le au saienitisi e uiga i le mea e sili atu ona aoga mo le totoina o le tino, ma pe i ai ea se tulaga e sui atoa ai le kulukose ma le fusi?

O le fructose o se vaega o le kulimi masani, ae o loʻo avanoa e avea ma se meaʻai faaopoopo. E mafai ona maua pe o fualaau suamalie suamalie po o vine, pe faaopoopo i le lauti i le ituaiga o gaosia o fualaau suamalie. O le matafaioi autu o le fructose mo le tino o le tama e faapea, e pei o le kulukose, o se punavai taua o le malosi, lea e sili ona taua mo le atinaʻeina lelei o le tino tutotonu. O le mafuaʻaga lenei e fiafia tele ai tamaiti i mea uma, aua o aso uma latou te manaʻomia ai le aʻoaʻoina o tomai fou, tauloto tala ma aʻoaʻo.

O le fructose e 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose, o le mea lea, o lona kalori o loʻo sili atu le maualuga. O le metabolism o lenei mea e tupu i lalo o le aafiaga o enzymes o le ate, e le pei o le kulukose, e le manaomia le inisalini mo lenei mea. O le mea lea, endocrinologists e fautuaina ai tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sui ai le suka masani ma le fusi.

O a mea lelei ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le fructose i tamaiti

O le punavai autu o le fructose o le fualaau suamalie suamalie ma vine. Tamaiti, o se tulafono, alolofa ia i latou. E leai se tasi e masalomia le mea moni e faapea afai e te suia ia sukalati o loʻo i ai le kulukose ma fualaau suamalie masani, o le tino o le tamaititi o le a aoga faapitoa mai lenei mea. Ae peitaʻi, e aoga le alu atili ma sui atoatoa le kulukose i le tamaititi i mea taumafa ma fualaʻau manogi i le ituaiga o meaʻai suamalie?

O faʻamanuiaga o le fusi 'oloʻo aofia ai mea nei:

  • E le manaʻomia le inisalini, o lea e mafai ona fautuaina mo tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O nei tamaiti, pei o isi tagata uma, e fiafia i lauti suamalie, ma o le a maua ai ei latou le avanoa e fiafia ai e aunoa ma le lamatiaga o le atiaeina o se tulaga o le hyperglycemic.
  • Fructose i se mea itiiti ifo nai lo le kulūkose e mafua ai le faʻamafunaina o le nifo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le sui o le tasi ma le lona lua e manaʻomia i totonu o na pepe o loʻo mafatia i paʻu masani.

I lenei mea, o le mea moni, o le iʻuga lelei. O le tele o le fusi, aemaise lava le gaosia, i le taumafa a se tamaititi e mafai ona tau atu i faafitauli nei.

  • O le faʻateleina o le kalori o meaʻai o le fructose o loʻo fesoasoani i le mea moni e faapea o lona faʻaaoga masani, o le aʻafiaga o le gaʻo e faateleina. E aoga lenei i tagata matutua ma tamaiti. Faʻatasi ai ma le tele o oloa e aofia ai lenei tuufaatasiga lea e mafua ai e saienitisi le faʻaalia o le tele o tamaiti maualalo i lalo ifo o le 10 tausaga. E le gata i lea, e taua le iloa e toetoe lava a le mafai ona gaʻo i fua suamalie ma vine. E aliaʻe mai faʻafitauli pe afai e faʻapipiʻi le fusi i le lauti e pei o le suka, ma e mafai ona e inu suamalie suamalie suamalie, suamalie, ma isi oloa e sili atu.
  • Dyspeptic disorders. O le fua o le fructose i le taumafataga e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi ma le faʻamalosi i totonu o le inumaga. O le toʻatele o le a malilie: afai ei ai i le tagata le kilokalama o le apu suamalie, ona oʻo lea i le aso atoa o le a oʻo ai ia te ia le faʻalavelave i totonu o lona manava, afaina, le faʻavauvau. E moni lava lenei mea mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matutua, oe e le manaomia le fusi fua.
  • O suʻesuʻega tuʻufaʻatasi o loʻo faʻaalia ai o tamaiti e mauaina le tele o fualaauʻai ma meaʻai e sili atu ona faʻafefe, popole, ita, ma faʻalavelave moe.
  • O aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻalauteleina foi, ma o loʻo sili ona taatele o le dermatitis atopic.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le suia o le kulukose i le fructose e mafai na o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E le manaomia e isi tagata uma. E le tatau i matua ona faasaina la latou tama e 'ai fua suamalie ma vine, aua o lona fomu masani o le fructose e faigata ona faʻaalu. Muamua lava e uiga i le mea moni e le tatau i le pepe ona faʻatau ni suka gaosia faasili, meainu faapitoa ma oloa, lea e suia ai le kulukose i le fructose.

O nai mea moni e uiga i le lactose

Lactose o le gaʻo taua o susu. O lenei tuufaatasiga o loʻo i ai i totonu o le susu ma meaʻai susu. E tasi i le tino o le tagata, e paʻu i lalo i le kulūkose ma le galactose. O nei vailaʻau e aofia ai i le metabolism o le calcium - o lenei tuufaatasiga e taua tele mo tamaiti, e taua mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o masukoskeletal ma faʻalavelave popole. O i latou ia o punavai sili ona taua o le malosi, lea e mafua ai ona fesootaʻi ma le fructose.

O le mea moni o tamaiti e leai ni lactase e le atoatoa ma o loʻo afaina i le lactose, o le susu e aoga - o se mea moni e le mafaamatalaina. O tagata faʻapitoa i pepe pepe e 'aʻai faʻatasi ma le tasi, o le aso, e tatau i tamaiti uma ona' aina e le itiiti ifo ma le 3 oloa gaosi susu, aua o loʻo aofia ai le tele o gaʻo maloloina, vitamini ma minerale, e aofia ai le calcium sili ona taua mo le tuputupu ae. Ae o lenei e taua le faʻaeteete.

Talu ai nei, ua matua faateleina le masani ai i le faapea mai o le maualuga o le lactose i meaʻai e mafua ai le faateleina o le lamatiaga o le gaʻo. E matua moni lava lenei mea mo tamaiti o loʻo i ai se olaga ola solo. O le mea moni, e le tatau ona e matua teena uma le susu ma meaʻai susu. Ae ui i lea, e mafai ona e alu atu ia i latou o loʻo aofia ai sina lactose tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, na amata ona faʻatautaia faapitoa e Finelani oloa e le sili atu i le 1% le mea o loʻo iai i lenei gaʻo. I luga o afifi ua faailogaina i mataitusi "HYLA". O le mea moni, e le o se mea suamalie, ae ina ia mafai ona sili atu ona latou fiafia i tamaiti, e mafai ona e faaopoopo ni fua faalenatura, fualaau po o le meli ia i latou.

I tausaga talu ai nei, o oloa gaosi susu, masani lava e le o le lactose, na faʻaalia i luga o fale teu oloa. Ae ui i lea, e tatau ona 'aina e na o latou e le o faʻamaonia pe le o iai. Mafaufau i le mea moni o le lactose o loʻo aoga pea mo se totoga o loʻo tuputupu ae, e tatau ona i ai i le tele o meaʻai ma e le tatau ona tuulafoaia ona o le leai o se mafuaaga.

O fea oi ai mea suamalie e faʻaaoga

Muamua, o mea nei e faʻafefiloi e suia ai le suka masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, FitParad No. 1. O lenei paluga e fetaui lelei mo tamaiti e maualuga pe maua i le maʻisuka. E mafai ona suitulaga le suamalie masani e fiafia tamaiti e faʻaopopo i le lauti.

O le tuufaatasiga o FitParada e faigofie: o vaega o le vailaʻau o stevia, Ierusalema artichoke extract, erythritol ma le sucralila e fesoasoani i le vave faʻaleleia ma e le faateleina le kulūkose toto.

I le faaopoopo atu, FitParad o ituaiga uma o sipuni fualaau aina e mafai ona faaopoopo i le lauti ma isi meainu.

I le a le matua e mafai ona maua ai e se tamaititi se mea suamalie

E le fautuaina e tagata atamamai le tuuina atu o suka ma sui i tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga i soo se ituaiga. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaogaina le fusi. Ae ui i lea, e tatau foi ona tuuina atu ma le faaeteete lenei suamalie. Afai e le ave e le tama le meaʻai susu e manaʻomia e ia, ole laʻititi o le fructose e mafai ona faia se tulaga lelei.

E mafai ona faaopoopo ni sipuni vine i meaai i le pepe mai le 6 masina. Ae e tatau ona manatuaina soʻo se mea suamalie, e aofia ai le suka masani, e le tatau ona faʻaaogaina sili atu ma le 30 g i le aso. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, e tatau ona e iloa e tasi le sipuniti e aofia ai le 5 g.

Ina ia suamalie le ti, e mafai ona e faaopoopo lau lava i lau lauti. A faʻamaluluina, o le stevia o loʻo tumau pea le suamalie. Ma mo le soifua maloloina o le tamaititi, o se faʻaopoopoga o le a le afaina.

  • Latou te maualalo i calorie ma e leai se aoga i le mamafa,
  • E itiiti lava lo latou aʻafia i le gaʻo gaʻo,
  • E sili atu ona suamalie nai lo gaʻo masani, ma o lea e manaʻomia ai le itiiti ifo ina ia mafai ai ona maua le tofo,
  • E i ai se aafiaga itiiti i luga o le tamaʻi aloalo o le tamaititi.

Auala e filifili ai

O se filifiliga talafeagai mo soo se pepe o se mea suamalie faalenatura, lea e itiiti sona aafiaga i le tino ma e le mafua ai ona maua ai ni allergies.

Tulaga manaomia mo le suamalie:

  • saogalemu
  • itiiti le digestibility e le tino,
  • le mafai ona faʻaaoga i le kuka,
  • tofo lelei.

O nisi nei o filifiliga e talafeagai mo tamaiti:

  1. I le taimi nei, ua iloa e le au atamamai le suauu sili ona manaia - fructose. E leʻi faʻamaonia lona faʻaleagaina, e ui lava o fefinauaiga i totonu o le au fai meaʻai e faaauau pea i lenei aso.
  2. E mafai ona e ofoina atu le stevia i tamaiti, ae e le tatau ona aveʻesea oe i lenei suamalie masani, talu ai ona o ana faʻafitauli e feteenai foi. Ae ui i lea, o stevia o le auala sili lea ona lelei i le suka masani.
  3. O le faʻafefiloi FitParad Nu.1 e talafeagai lelei e fai ma faʻaopoopoga i meaai a se tamaititi. Ae afai o le pepe e faigofie ona maua le televave o mea aoga, e tatau ona faʻaaogaina lenei paʻu ma le faʻaeteete.

  1. E mafai e le fructose ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le gata i lea, o le kalori mea o le fructose e le eseese tele mai le suka masani.
  2. O le Sorbitol ma le xylitol e le fautuaina mo le faʻaaogaina o meaai pepe, talu ai o mea uma e lua o se sui filifilia.
  3. Aspartame ma le cyclamate o suamalie suamalie e le fautuaina mo le faʻaaoga e tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.
  4. O Stevia ua na o le sui lava lea e toetoe lava leai ni aʻafiaga. Afai e te faʻaaogaina i lona natura masani - laʻau mamago, lauti mai lenei togavao poʻo syrup - e mafai ona e tuʻuina atu ma le saogalemu i tamaiti.

Dr. Komarovsky i luga o mea suamalie

I le fesili a matua - pe sili atu ona lelei le faʻaaoga o le sukasela po o le suka e fai ma faʻaopoopoga i meaai pepe, o le a le filifiliga e fai - e tali atu tagata atamamai i auala eseese. Pediatrician Evgeny Olegovich Komarovsky fautuaina e suia le suka i le fructose poo le stevia i mataupu nei:

  1. Afai ei ai le solia o le fatu ma le urogenital system.
  2. Afai e te manaʻo e faʻamaʻa le tamatamaʻi o le nifo, ma ua masani le tamaititi i laʻau suamalie ma e le manaʻo e matamata i nisi o oloa e aunoa ma se mea faʻapipii.
  3. Afai o le tamaititi e faigofie ile gaʻo.

Faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o suamalie i meaai pepe

Ua ou masani i suālaʻau mai loʻu lava poto masani, masani ona ou faʻaogaina le fructose. E leai se aoga faapitoa ma le afaina mo tamaiti mai ia te ia. I le na o le tautala e uiga i laʻau suamalie, e tatau ona vavae ese mai meaʻai. O le mea lea, suia i le fructose i soʻo se mea e taua tele. E suamalie laʻu tama, e tatau ona taʻuina. Atonu o laʻu lava sese. Sa matua le lelei lona taumafa, ma sa tatau ona ou faaopoopoina se mea suamalie i le falaoamata, kefir, ma le siʻi kuka. E fesoasoani le Fructose e oʻo mai i le aso nei.

Na taʻu mai ia te au o le fuasela e afaina ai tamaiti, ma na ou suia i le suka e suitulaga ai i le parakalafa. E mafai e se tamaitiiti ona i ai se mea suamalie faapena? Ou te manatu o lea. Na ou faitau i lona tuufaatasiga ma faatonuga - ua tusia e mafai ona tuuina atu tamaiti i ni tapulaa faatapulaaina. Ae matou te faʻaopoopoina sina vaega o lenei paʻu i le falaoa ma le susu susu. E sili atu nai lo le suka masani. Ou te mautinoa mautinoa.

O loʻu atalii o loʻo ia faʻatauvalea le le faʻapalepale. Na te galue ia te ia e pei o se laititi. Na ou le toe faaaogaina lenei suamalie ma faatau stevia. Ou te faia lauti mo laʻu pepe i lau mamago o lenei laau. Ae o isi, matou te puleaina pea e aunoa ma ni laʻau suamalie, e ui o le tamaititi ua atoa le tausaga ma le afa.

E le o tamaiti uma ua avea ma vaisu i laulamu ao mafaufau tagata matutua. O le toʻatele o tagata e vaʻaia lelei meaʻai masani ma fiafia i le 'aiina o le cereal cereal, fualaau aina mama ma susu susu. Ae afai o le tamaititi na ola ae i luga o le fafagaina, e mafai lava ona ia manaomia se fesoasoani faaopoopo i nisi o oloa. A maeʻa, o le paluga e suia ai le susu o susu o loʻo i ai se tofo suamalie.

Ae mo suamalie, o loʻo i luga o le maketi o loʻo i ai le tele o ituaiga oloa maualuga e mafai ona avea ma se meaʻai saogalemu ma fiafia i se tamaititi. O a latou mea leaga ma faʻamanuiaga e faʻamoemoeina taitoatasi. O le filifiliga saʻo o le a faia e se fomaʻi poo se isi lava tagata tomai faapitoa e te faʻatuatuaina.

I le aotelega, e tatau ona fai atu: e tatau ona e faaeteete i mea suamalie, ae o le isi lea mea e ese mai i le suka masani, o le leaga e le mafai ona faafitia.

Tuua Lau Faamatalaga