O le a le mea e fuafua ai le tau o se glucometer ma o le fea e sili atu ona filifili

I le vailaau faʻaonapōnei, o le pulea o le kulukose o se tasi lea o mea muamua i le siakiina o le tulaga o toetoe lava o tagata mamaʻi uma. Suauu toto, ao latou taʻua lenei taua i tagata, o se tasi lea o faailoga sili ona taua o meaola o le tino o le tino. Ma afai o se tagata ua maua i le maʻisuka po o mea e taʻua o predabetes, e tatau ona e siaki le tele o le kulukose, i le tele o tulaga - i aso uma.

Mo se siaki masani, o loʻo i ai glucometers - feaveaʻi, faigofie, faigofie faʻaaoga masini. E i ai le tele o tagata suʻesuʻe faʻapitoa i falemaʻi, mea tau falemaʻi, ma faleoloa i le initaneti. O le mea lea, o se tagata e ono mafai ona faʻatauina se tasi auala poʻo se tasi e faʻatusatusa ia glucometers, aua e tatau ona e filifilia le filifiliga i se mea. O se tasi o tulaga taua o le filifilia o le tele o le mita.

O le a le tele o se vailaʻau oona

E eseese le suʻesuega mo le suʻega - o le tasi le masini e tau e itiiti ifo i le 1000 rubles, o le isi - 10 taimi sili atu ona taugata. O le a le glucometer e faʻatau? Muamua, o se fesili i avanoa tautupe. O se penisini e le masani ai e mafai ona ia gafatia se masini i le tau o le 8000-12000 rubles, ma ia amanaʻia le mea moni o le tausisia o sea masini e manaʻomia ai foʻi tupe faʻaalu.

O fea kesi e sili atu ona taugofie:

  • Mea le lelei ma le le talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, masini e fua ai le kulukose i totonu o le toto, ma o le faʻavasegaina o loʻo faia i luga o le toto atoa. I se isi itu, o se auala e le masani ai, e pei ona faia e molimau o aso nei le faʻaleleia o plasma.
  • Tagata faʻataʻitaʻiga ma se vaega itiiti o le manatua. Afai e mafai e le mita o le suka toto ona teuina i le mafaufau e sili atu nai lo le 50-60 tau, o lea e le o se mea sili lea ona lelei. O le mea moni, o lenei faitalia e le taua tele mo tagata uma e faaaogaina, ae atonu o le a le lava le manatuaina o le tele o faamaumauga ma le fuaina o fuainumera.
  • Masini eletise. O le augatupulaga lata mai o mita o le kulukose o le toto e pei o se atamai. Ma o lenei mea faigofie, aua o nisi taimi e te le tau faʻaaogaina le masini i le fale - i le galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, o se glucometer taugofie o le a le tosina mai ai le le talafeagai.
  • O loʻo i ai ni mea sese tele. O le mea moni, e manaʻo tagata uma e faʻatau se masini maualuga mo le fuaina o suka, ae e tatau foi ona latou totogiina le saʻo mo le saʻo.

O le fea mita e sili atu? E leai se maliega, ae o tulaga masani e masani lava, muamua lava, e tatau ona sao le metotia.

Glucometer saʻo

E le o tagata uma e mafai ona faʻaaogaina lenei talitonuga: e toʻatele e mautinoa o loʻo taoto le au suʻesuʻe, ma tuʻu lemu, o le mea sese o le suʻesuʻega e tele. O le mea moni, o se faʻaituau.

E le tatau ona sili atu le 10% i le avega masani, aua o le tagata maʻi lava ia o se eseesega e le masani ai.

Ae o loʻo matou talanoa e uiga i tekonolosi faʻaonaponei, lea e le taugofie, ma o lona tausiga e manaʻomia ai tupe faʻaalu. O le mea moni, e mafai ona e faʻatau ni taulaʻau e le tauvalea ma se mea sese tele, ae le o tagata gasegase e mafai ona maua ni faʻatauga faapena, e faʻaalu malie. O le mea lea, o le taua o le vaega o le paketi o le fuataga e 1500-4000 rubles. Ma i totonu o nei tapulaʻa e mafai ai ona e faʻatau se glucometer, o le molimau lea e te le masalosalo ai.

  • E leʻi totogia i le toto atoa, ae o le plasma, lea e faʻatele ai lo latou saʻo,
  • Faʻataʻitaʻituina e le paʻu o masini masini masini galue 10-12% sili atu nai lo le toto atoa ua faʻavasegaina masini.

Afai ei ai se manaʻoga faapena, ona e mafai lea ona faʻaliliu ia tau o le "plasma" i le sili atu ona masani o le "toto atoa", vaevaeina le taunuuga i le 1.12.

I le taugofie o glucometers, o le Accu-check system ua sili atu ona saʻo - o lona sese e le sili atu nai lo le 15%, ma o le sese o se oloa faatauva o le tau e tasi e oʻo i le 20%.

O le siakiina o le mita mai lea taimi i lea taimi e tatau ai - o se meafaigaluega e puipuia ai e aʻafia ai togafitiga togafitiga, au amioga, meaʻai, gaoioiga, olaga. O le auala pito sili ona faigofie o le siakiina o le faʻaogaina o meafaigaluega e ala i le faʻatusatusaina o ana faatinoga ma le taunuuga o suʻesuʻega suʻesuʻe. E te faʻatusatusa ia tau faʻaalia i luga o le pepa faʻatasi ai ma taunuuga o se suʻega toto na faia i le falemaʻi ma faitauga o le mita i le tali atu i se suʻesuʻega na faia i le taimi lava lea talu ona tuua le fale suesue.

O lona uiga, i le taimi lava e tasi, faatasi ai ma se eseesega o ni nai minute, e te pasi ni faʻataʻitaʻiga toto se lua: tasi i le fale suesue, o le isi - ile glucometer. Afai o le mea sese e sili atu ma le 15-20% - i soo se tulaga, e le saʻo le tagata suʻesuʻe. I le tulaga lelei, o le salalau i le va o faailoilo e le tatau ona sili atu i le 10%.

E faʻapefea ona siaki lau mita o le kulukose o le toto i le fale

Muamua, mulimuli i se tulafono faigofie - e tatau ona siaki le suʻega mo le saʻo i le tasi taimi i vaiaso uma. O loʻo i ai tulaga faʻamaonia o loʻo iai le faʻamaoniga.

Pe a siaki le mita:

  • I le taimi muamua o le suʻega,
  • Pe a faʻafefeteina ports o le suʻega ma le laʻau,
  • Afai e te masalomia o le mita o loʻo faʻaalia ni faʻasologa eseese,
  • Afai na faaleagaina le masini - na pa'ū, pa'ū mai le maualuga, taoto i se nofoaga lanu, ma isi.

E masani lava, o le suʻega e faʻaalia iuga leaga pe afai e faʻaaogaina e le tagata ona faʻaaogaina le maeʻa. Ole toso faʻasolosolo e le sili atu ile tolu masina.

Muamua, ia mautinoa o loʻo galue le tagata suʻesuʻe. Iloilo le masini, fuafua po o le a le mea e faʻaogaina ai le mita, ma ia mautinoa o loʻo galue le pamu. Faʻaofi le laupepa ma le faʻamau faʻamau i totonu o pupu e manaʻomia. Liliu le masini. Vaʻai pe o le aso tonu ma le taimi e aliali mai i luga o le faʻaaliga, faʻapea foʻi ma mea e faʻaogaina ai. Faaaoga se mataua o le toto i le tolu taimi i luga o fasi eseesega e tolu. Iloilo taunuuga: o le saʻo o le mita e le tatau ona sili atu nai lo le 5-10%.

Faaaogaina o le fofo

E masani lava, o le faʻataʻitaʻiga (galue) e faʻapipiʻiina i masini taʻitasi mo le suʻeina o le kulūkose o le toto. E maua ai se avanoa e iloilo ai le sao o faʻamaumauga. O se vai faʻapitoa, lanumumu poʻo le piniki i le lanu ma se faʻamatalaga manino o le kulukose.

O le tuufaatasiga o le fofo o galuega e aofia ai mea taua e mafai ona fesoasoani e siaki le masini. Faaaoga le fofo ile fasi faailo, pei o se toto faataitai. A maeʻa sina taimi, o faʻatusatusaga e faʻatusatusa: o latou o loʻo faʻaalia, ma i latou o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o fasi siaki.

Afai ua maeʻa le fofo o le galuega, e mafai ona e faʻatau i se fale talavai poʻo se faʻatonuga i luga o le initaneti. O le auala sili lea ona faatuatuaina e siaki ai le taʻaloga o le mita.

Afai e leai se fofo, ma e manaʻomia ona e siaki vave meafaigaluega, faia se suʻega faigofie. Ave tolu fua faʻatatau i se laina - faʻatusatusa taunuuga. E pei ona e malamalama, i se taimi puupuu latou te le mafai ona suia, o le mea lea o tali uma e tolu e tatau ona, pe afai e le tutusa lelei, ona faia lea o sina mea sese (maualuga 5-10%). Afai o le masini e tuʻuina atu ia te oe tulaga taua tele, ona i ai lea o se mea e sese ai.

Afai o loʻo i ai pea le mita, e toe faafoi atu i le tagata faʻatau. O nisi masini, i le ala, ei ai le faʻatapulaʻaina o le faʻamaonia, o lona uiga, latou te faalagolago i auaunaga i soo se tulaga. Seiloga e le toilalo le mita ona o lau masei - afai na e gau le suʻega poʻo le susu, atonu e le mafai e le auaunaga ona toe faaleleia pe sui.

Aisea e ono tupu ai mea sese

E mafai e se glucometer ona taooto? O le mea moni, o se auala lenei e masani ona momotu, lea e mafai ona faaleagaina e ala i le faatamala, pe na o le solia o tulafono taua o le faaaogaina.

E mafai ona faia sese i suʻesuʻega:

  • I le tulaga o le toilalo o tau o le vevela o le teuina o faʻamaufaʻailoga,
  • Afai o le tapuni i luga o le atigipusa / pipili faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻiga e le mafai,
  • Afai o le elemene o le eleʻele eleelea: palapala ma le pefu ua faʻaputuina i luga o fesoʻotaiga o laupepa e ulufale ai, poʻo luga o ata tioata,
  • Afai o faʻamaonia i luga o le pusa taʻavale ma luga o le tagata suʻeina e le tutusa,
  • Afai o loʻo e faia suʻesuʻega i tulaga sese - o le vevela faatagaina o le vevela e mai le 10 i le 45 ma le tikeri,
  • O le faʻatinoga o le faʻagasologa ma lima malulu (e fesoʻotaʻi ma lenei mea, o le maualuga o le kulukose i luga o le toto capillary e maualuga),
  • Afai o ou lima ma fasi mea ua afaina i mea e aofia ai le kulukose,
  • Afai e le lava le loloto o le puncture o le tamatamailima, o le toto lava ia e le o ese mai le tamatamailima, ma o le tapeina o se toto o le toto e taitaiina atu ai i le va o le vai faavaitaimi e ulufale ai i le faataitaiga, lea e faalavelaveina ai le faamatalaga.

O lona uiga, aʻo leʻi siakiina le mea sese o le suʻega, ia mautinoa o oe lava e le solia tulafono mo le faʻaaogaina o le masini.

O aʻafiaga faafomaʻi e aʻafia ai taunuuga o le mita

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suʻeina o vailaʻau e aʻafia ai le saʻo ole suʻesuʻega. E oʻo lava i le paracetamol masani poʻo le acid ascorbic e mafai ona faʻaseseina ai suʻega.

Afai o se tagata ua faʻamalalaina, e aʻafia ai foi le saʻo atoatoa o le iuga.

O le tele o le vai i totonu o le toto plasma e faaitiitia, aʻo faateleina le limitamita - ma ua faʻaitiitia ai le fua o fua.

Afai ei ai le maualuga o le uric acid i totonu o le toto, ona aafia ai lea o le toto, ma aafia ai faʻamatalaga suʻesuʻega. Ma o le uric acid e mafai ona faʻatupulaia, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le gout.

Ma e tele lava faʻafitauli faafomaʻi faʻapitoa - fesili i lau fomaʻi pe o le a le mea e mafai ona tupu ai le le saʻo o iuga e faaopoopo i le le lelei o le mita. E mafai ona iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai le fua ole kulukose.

O le fea o glucometers e sili ona saʻo

I le masani ai, o masini na gaosia i totonu o Amerika ma Siamani ua manatu o le a sili atu ona maualuga le ola o meaola. Ma e ui ina lava le tauvaga lelei mo nei oloa, o le talaaga o le tekinolosi Siamani ma Amerika ua talafeagai lelei. Masalo o lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le au suʻe suʻega e faʻapitoa i suʻesuʻega ma suʻega.

Pe tusa ma le fua faatatau o glucometers sili ona saʻo:

  • Aseta siaki Accu
  • Tasi le Touch i le Easy Easy
  • Bionheim GM 550,
  • Taavale afi


E le gata i lea, o le a le malie le fesili i le fomaʻi mo fautuaga - masalo o ia, i le avea ai o se tagata tomai faapitoa, ei ai lona lava manatu e uiga i masini, ma e mafai ona fautuaina se mea talafeagai mo oe, mo le tau ma uiga.

Aisea e taugata ai nai mita glucose toto?

O mea uma lava e manino ma le saʻo: ioe, o lenei vaega ua uma ona aofia ai i le tau o le masini, ae o nisi taimi o le tagata e ona le faitio e uiga i meafaigaluega - o ia lava ua solia tulafono faatonutonu, o lea mafuaga leaga, faamatalaga sese.

O aso nei, o loʻo i ai le tele o meaʻai, lea, e faaopoopo atu i le kulūkose, e fuafua ai isi mea taua o meaola. I lona autu, o lenei metotia o se faletusi laitiiti, aua e mafai ona fuaina le suka, cholesterol, hemoglobin ma e oo lava i le maualuga o le uric acid.

O se tasi o nei suʻega faʻapitoa o le EasyTouch glucometer. E saʻo lava o ia o se tasi o mea sili ona saʻo.

Ole fua ole faʻaipoʻa ole EasyTouch e faʻaaogaina ile tele-factor:

O ituaiga taʻitasi e manaʻomia ona lava lava suʻega. O le tau i falemaʻi mo sea glucometer e tusa ma le 5000 rubles. Ma o lenei tau e tumau pea ona maualalo, talu ai o mea tutusa multifunction mai isi gaosi oloa e mafai ona toeitiiti atoa le faalua ona tau. I aso o faʻaititia ma faʻalauiloa, faʻapea foʻi ma ofo faapitoa o faleoloa i luga o le initaneti, e mafai ona pa'ū le tau i le 4,500. O se metotia sili ona maualuga ma se aofaiga lelei o manatua (e oo i le 200 fua).

Ae o le Accutrend Plus telefoni, mo se faʻataʻitaʻiga, fua i mea o loʻo i totonu o le kulukose, cholesterol, faʻapea foi ma le triglycerides ma le lactate.

E tusa ai ma le saoasaoa o le gaioiga, o lenei auiliiliga e laʻititi laitiiti i ona tagata, ae leai se masalosalo i le sao atoatoa o iuga. Ae o se tau telē e tele sona tau - e tusa ai ma punaoa eseese, o le tau e amata mai i le 230-270 cu.

Le tau o mita e le o osofia le toto kulukose

O se vaega faʻapitoa e le faʻaogaina le tekonolosi fuaina. Afai e te fesiligia lautele le fesili o le mita e filifili, ona mafai lea ona e mafaufau i auala uma e le taugata mo tekinolosi faʻaonapo nei. O loʻo matou talanoa e uiga i tagata e le o ni mea e faʻaosoosoina e osofaia e aunoa ma se nila, e aunoa ma ni faʻaaliga. Ae e taua le taʻua vave: o le pasene tele o meafaigaluega i le Russian Federation e le o le faʻatau atu, e mafai ona faʻatonuina i fafo atu, o se faafitauli tele. A uma mea uma, e tatau ona e tuʻuina atu le tele o tupe mo mea faʻapitoa e sili atu ma le tasi, e pei o se tulafono, o le tautua o tagata e le o ni mea faʻapitoa e faʻaosoosoina e manaʻomia ai foʻi ni tupe.

Faataʻitaʻiga o mita eletise o le toto e le o osofia ai:

  • GlukoTrek. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tolu fuataga, o lenei masini e aveesea uma masalosaloga e uiga i le sao o faamatalaga. E faʻapipiʻi e le tagata faʻaaoga lenei glucometer se kiliva faapitoa i le talipupuni, o taunuʻuga o le suʻesuʻega e oʻo mai i le masini e fesoʻotaʻi i le kilipa. O le sao atoatoa o le 93%, ma o le tele lenei. O le suiga o le fua e suia i le ono masina. E moni, e matua faigata lava ona faʻatau, e tusa ai ma punaoa eseese, o le tau e mai i le 700 i le 1500 cu
  • Freestyle Libre Flash. Ole metotia ole fua e le mafai ona mafaufauina e leai se osofaia, ae o le toto sampling e leʻo manaʻomia, e pei o ni suʻega. O le gadget e faitauina faʻamatalaga mai le vaʻaʻau intercellular. O le masini lava ia o loʻo oso i le vaega o le lima, o le tagata faitau ua uma ona aumai, o le taunuuga e faʻaalia pe a maeʻa le 5 sekone. O le tau o sea gadget e tusa ma le 15,000 rubles.
  • GluSens. O se mea manaia ma se lagona elemene. O le tulaga ese o lenei tagata e ola ai meaola o le faʻafeiloaʻiina lea i totonu o le palapala gaʻo e ala i le faʻaaogaina o le metotia. O iina na te faʻafesoʻotaʻi ai se tagata e faʻaaogāina le uaea, ma o faʻataʻitaʻiga e alu ia te ia. O le lagona e aoga mo le tausaga e tasi. Talu ai o nei mita e le o iai i le tele o faʻatau, o le tau e leʻi iloa, masalo o le ai ai ile 200-300 cu, e tusa ai ma folafolaga faʻapolopolo.
  • SugarSens. O se faiga lenei mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le suka o le toto. E pipii le masini i le paʻu, ma e faʻaauau pea ona galue le eletise mo le 7 aso. O ia ituaiga auiliiliga e tau e tusa ma le 160 kupita, ma se masini suia - 20 cu


O se vaega o se ituaiga taugatagata e faapea o vaega e taugata. O ia lava masini fetuunaiga e manaʻomia ona suia soo, ma o lo latou tau e faʻatusatusa i se seti tele o fasi siaki. O le mea lea, e faigata tele ona fai atu le taua o le faʻaaogaina o ia taugata. Ioe, ei ai tulaga e matua taua ai - e masani ona faʻaaoga e tagata taʻavale lenei metotia, mo se faʻataʻitaʻiga. Ae mo le tagata lautele, o se mita kullukose masani o loʻo tamoʻe i luga o sikola faʻataʻitaʻiga e lava, o le tau e matua faamaoni.

Le tau o vaega

E masani lava o le tagata faʻatau lava ia e mafai ona maua le mita i se tau sili ona lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le avea ai o se vaega o faʻasalalauga faʻasalalauga i totonu o falemaʻi, o sui faʻatau e faʻatau atu ni masini e taugofie. E tali lelei tagata i se ofo, o le mea lea e manaʻomia e le tagata faatau. O le mita lava ia e le aoga pe afai e te le faʻatau ni faʻataʻitaʻiga ma ni mea e fai ai. Ae o nei vaega i le tuufaatasiga o nisi taimi e sili atu le tau nai lo le tagata suʻeina lava ia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucometer taugofie mo le faʻaleleia o le faʻaleleia o le 500-750 rubles, ma se lapoʻa tele o le 100 fasi fasipepa mo le tau e tusa ma le 1000-1400. Ae o fasipepa e manaʻomia i taimi uma! Afai o le suʻega e faʻasolosolo, ona tatau lea ona e faʻatau fasi pepa o ituaiga eseese: o nisi mo le fuaina o le kulukose, isi mo le cholesterol, isi mo le hemoglobin, ma isi.

Ma o lenei foi taugata, aua e le o se faalilolilo e masani ona faʻaaogaina e le aufaʻatasi se tasi o le tele o taimi. Afai e na o oe lava e faʻaaogaina se glucometer, o loʻo mafai pea ona faatagaina. Ae afai ei ai sau metotia se tasi mo le aiga atoa, ma o le tele o tagata e faia ni auiliiliga, ia mautinoa e sui le laupepa.

I se faapuupuuga, o le tausiga o le mita e tele taimi sili atu nai lo lona tau. O le faʻatauina o faʻataʻitaʻiga mo le faʻaititia o le lumanai e le o se filifiliga aupito sili lea: o la latou ola ola e le o se taimi umi e mafai ai ona e teuina faʻataʻitaʻi i ni aofaiga tele.

Iloiloga a tagata

Ae o le a le mea na latou fai mai e uiga i le lelei o nei masini feaveaʻi? I le faaopoopo atu i faʻamatalaga manino o faʻamatalaga poʻo fautuaga, e manaia tele le faitauina o faʻamaoniga o mea e teu ai masini.

O le glucometer o se masini laitiiti e taugofie ma le taugofie lea e mafai ona aoga i le maʻisuka i le tele o taimi i le aso. E fautuaina malosi e fomaʻi ia faʻatau e tagata uma lenei masini, teuina ma puipui, ma o le mea sili ona taua, faʻaaoga e le aunoa. I le aluga o taimi, o le a e malamalama pe o le auala e agasala - pe afai e matua eseese lava ia tulaga mai le tasi ma le isi, e ui lava o le eseesega le tumau i le va oi latou e laiti, ona e manaʻomia lea e siaki le gaioiga.

A e faʻatau se glucometer, faʻalogo i le i ai o se fofo faʻafoe i le faʻatulagaga. Afai e le o tuʻu saʻo mai e le kamupanī i totonu o le atigi pusa, faʻatau faʻatau. O le mea moni e faapea ao le i faaaogaina muamua, e tatau ona siakiina le suʻega. Faʻatau mea uma o le mita - tau, lelei, saʻo, meafaigaluega. Taumafai ia aua le soona totogiina mo faasalalauga.

Tuua Lau Faamatalaga