O afea e fua ai le suka toto i se glucometer?

O le maʻisuka ua leva ona manatu i ai o le togafitiga aupito sili ona faigata o le tino o le endocrine, lea e atiina ae ona o se faaletonu o le pancreas. Faatasi ai ma togafitiga, o lenei totoga i totonu e le lava e maua ai le inisalini ma faaosofia ai le faaputuputu o le faateleina o le suka i totonu o le toto. Talu ai e le mafai e le kulukose ona gaosia ma alu ese mai le tino, o le tagata e atiina ae le maʻisuka.

A maeʻa ona latou iloa le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou toto suka i aso uma. Mo lenei faʻamoemoe, ua fautuaina e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le kulukose i le fale.

I le faʻaopoopoga i le tagata maʻi o filifilia se togafitiga faʻapitoa, faʻamaonia ai se taumafataga maloloina ma ave fualaau talafeagai, o se fomaʻi lelei aʻoaʻo le maʻisuka e saʻo le faʻaoga o le glucometa. E le gata i lea, e masani lava ona maua e le tagata maʻi ni fautuaga pe ae manaʻomia le fuaina o le suka.

Aisea e tatau ai ona fua le suka o le toto

Faʻafetai i le siakiina o le maualuga o le kulukose i le toto, o le maʻisuka e mafai ona mataʻituina le alualu i luma o ona maʻi, siaki le aʻafiaga o fualaau oona i faailoga o le suka, fuafua po o fea o tino faaletino e fesoasoani e faaleleia lona tulaga.

Afai o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ua maua, o le tagata maʻi e maua le avanoa e tali atu ai i le taimi ma ia faia auala tatau e faʻamaonia ai faʻamau. E le gata i lea, o loʻo i ai i le tagata le tomai e mataʻituina ai le lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau o le suka ma pe lava le inisalini na tui.

O le mea lea, e manaʻomia le fuaina o le kulukose e iloa ai mea e ono aʻafia ai le faateleina o le suka. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa le atinaʻe o le faʻamaʻi i le taimi ma puipuia ai aʻafiaga ogaoga.

O le masini faaeletonika e faʻatagaina oe e tutoatasi, e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi, faia se suʻega toto i le fale.

Meafaigaluega masani e aofia ai:

  • O se masini eletise eletise e iai se laupepa e faʻaalia ai iuga o le suʻesuʻega,
  • Pusa samipi samo
  • Seti o fasi siaki ma siaki.

Fuataga o faailoilo o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Aʻo lei faia le taʻavale, fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo.
  2. O le siaki o le suʻega ua faʻaogaina i totonu o le sola o le mita, ona faʻaoga lea o le masini.
  3. E faia se togi i luga o le tamailima ma le fesoasoani a se peniscercer.
  4. O le mataʻu o le toto e faʻaaogaina i le vaega faapitoa o le vaega o le suʻega.
  5. A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona iloa le auiliiliga i luga o le faʻaaliga.

A e amataina le masini mo le taimi muamua talu ona faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe i faatonuga, e tatau ona e mulimulitaʻia fautuaga i le tusi lesona.

Auala e fuafua ai lou maualuga o le suka

E le faigata le faia o se suʻega toto na o oe lava ma faamaumau iuga na maua. Ae ui i lea, e taua le mulimuli i tulafono faʻapitoa ina ia mafai ai ona maua le saʻo ma le sao atoatoa.

Faatasi ai ma masaniga masani, e tatau ona faia le pupuʻu i nofoaga eseese i luga o le paʻu e puipuia ai le ita. I le isi itu, o le maʻisuka e suia le tolu ma le fa tamatamailima, ae o taimi uma e suia ai lima mai le taumatau i le agavale. I aso nei, o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga fou e mafai ona suʻe toto mai isi vaega o le tino - o le ogavae, tauau, poʻo isi nofoaga talafeagai.

I le taimi o le toto sampling, e tatau ona sau le toto na o ia lava. E le mafai ona e togi lou tamatamailima pe paʻu i luga ina ia maua atili ai le toto. E ono aʻafia ai le sao o faitauga.

  • Aʻo le i faia le faʻatonuga, e fautuaina e fufuluina ou lima i lalo o se pusa i le vai mafanafana ina ia faʻaleleia ai le toto ma faateleina le faʻasaʻoina o le toto mai se faʻalavelave.
  • Ina ia aloese mai le tiga ogaoga, e le o se mea e tupu i le ogatotonu o tamatamailima, ae o sina mea itiiti i le itu.
  • Ave faʻatasi le suʻega faʻatasi ma lima susu ma mama. Aʻo lei faia le faʻatinoga, e tatau ona e faʻamautinoa le saʻo o sapalai.
  • O maʻisuka uma e tatau ona i ai se glucometer taʻitasi. Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi i le toto, tuʻuina atu le masini i isi tagata e faʻasaina.
  • Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le masini, aʻo leʻi faia fua taitasi e talafeagai le siakiina o le masini mo le faʻatinoina. E tāua i taimi uma e te faʻaofi ai se siaki i totonu o le suʻega, faʻamaonia faʻamaumauga faʻamaonia ma le tulafono i luga o le afifiina o fasi sikola.

E tele mea e mafai ona sui ai le faailoilo, ma faateleina ai le sao atoatoa o le mita:

  1. Le eseesega i le va o le fesuiaiga i le masini ma le afifiina i fasi pepa,
  2. Paʻu paʻu i le pupuʻu,
  3. O le tamatamailima malosi e gasegase ina ia vave ona maua le toto saʻo,
  4. Fufulu lima lima leaga
  5. Le i ai o se malulu poʻo se faʻamaʻi pipisi.

E faʻafia ona fai e le maʻisuka le fuaina o le kulukose

O le a le tele ma le taimi e fua ai le suka o le toto ma se glucometer, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E tusa ai ma le ituaiga o maʻisuka, o le ogaoga o le maʻi, o le i ai o faʻafitauli ma isi uiga patino, o se togafitiga o togafitiga ma le mataʻituina o latou lava tulaga ua faia.

Afai o le maʻi ua i ai se taimi vave, o le faʻatinoga e faia i aso uma i le tele o taimi i le aso. E faia lenei mea ao leʻi 'ai, lua itula pe a uma ona' ai, aʻo lei alu i le moega, ma le tolu i le taeao.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le suka ma le mulimulitaʻi i fualaau faʻapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, o fuataga e lava e faia i le tele o taimi i le vaiaso. Ae ui i lea, i uluai faailoga o le solia o le setete, o le fua e ave i le tele o taimi i le aso e mataitu ai suiga.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i le 15 mmol / lita ma le maualuga, ua faatonuina ai e le fomai le tagofia o fualaau ma le puleaina o le inisalini. Talu ai o le maualuga o le maualuga o le kulukose o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le tino ma totoga o le tino, e faʻapupula ai le ono aʻafiaga o faʻalavelave, e le gata i le taeao pe a fafagu, ae o le aso atoa.

Mo le puipuiga i se tagata soifua maloloina, o le kulukose toto e fuaina i le masina. E matuā talafeagai lava lenei mea pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻasologa o le gasegase i le faʻamaʻi poʻo se tagata e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

E masani ona talia taimi taimi e sili atu ona lelei le fuaina o le toto suka.

  • Ina ia maua ni faʻamatalaga i luga o se manava gaogao, o le auiliiliga e faia i le 7-9 po o le 11-12 itula aʻo leʻi 'ai.
  • E lua itula i le maeʻa o le aoauli, e fautuaina le suʻesuʻega ia faia i le 14-15 po o le 17-18 itula.
  • Lua itula pe a uma le 'aiga o le afiafi, e masani lava i le 20-22 itula.
  • Afai ei ai se lamatiaga o le hypoglycemia o le nocturn, o le suʻesuʻega e faia i le 2-4 i le taeao.

Auala e galue ai i se glucometer

Ina ia mautinoa o faʻamaumauga o suʻesuʻega e saʻo i taimi uma, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga, mataʻituina le tulaga o le masini ma vaega o suʻega.

A e faʻatau se vaega fou o suʻega, e tatau ona e mautinoa o fuainumera i luga o le masini e tutusa lelei ma le numera i luga o le afifiina o fasipepa. O fua o loʻo i luga o sapalai sa faʻatauina i taimi eseese e mafai ona fesuisuiai, o lea e tatau ai ona e mataʻituina lenei mea.

O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e faʻaalia i luga o le afifiina. Afai ua muta le aso e muta ai, e tatau ona lafoai oloa ma sui i mea fou, a le o lea e mafai e lenei mea ona faʻasese taunuuga o le suʻega.

A maeʻa ona aveese le siaki siaki mai le mataupu, ona aveeseina lea o le siaki a le tagata mai le itu o le faʻafesoʻotaʻi. O le vaega o totoe o le afifi, lea e aofia ai le vaega o le reagent, ua aveeseina pe a uma ona tuʻuina le fasipepa i le sola o le mita.

A faʻafuaseʻi ona amataina le masini, ia fai se pupu i luga o le tamailima ma le fesoasoani a se peni pipili. E leai se tulaga e tatau ona faʻamamaina ai le toto, e tatau i le 'ave faʻataʻitaʻi ona' aveʻesea le toto talafeagai. E taofia le tamatamailima seia oo ina faamaonia se faailo leo e iloa ai le iloa o se toto faataitai. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia pe faapefea ma le taimi e faʻaaoga ai le mita.

Tuua Lau Faamatalaga