Pulupelu Fulu

O le kukalaulau e sau mai itu o le Metitirani. Na muamua aumai o ia mai Europa i Sisifo i le XVII seneturi. Ae ui i lea, matou te alolofa tele ia te ia nai lo le masani ona paepae, ma atofa ona tiute lona lua. I se eseesega, fai mai, mai Europa. O iina o le failaʻau faiva o se meaʻai fua, e aoga i soʻo se matua ma sili ona pele. E itiiti ifo le fiva nai lo le fiva masani, ma o lea e faigofie ai.

O le kukalalaulau o se taʻotoga tautotogo taʻitasi poʻo le taumalulu. O le aʻa o le aʻafiaga e afaina, latalata i luga o le palapala. O le 'ie e faʻafiafiaina, e 15-70 cm le maualuga, ma laʻau faʻasalalau pe tuusao pe maualuga i luga, e masani lava ona faʻafefeteina. Lafoaʻi mai le leai o se mea e vaeluaina, ma petioles e oʻo ile 5-40 cm le uumi. Valivali mai le malamalama i le lanumoana lanumoana ma e masani ona faʻafefe i le malosi o le anthocyanin pigmentation. O laulaau pito i luga e laititi, laititi ma lautele lautele le laina, faatasi ai ma se laupepa laititi po o se mea e le taua ma le tolu-tafatolu, dentate. Fugalaau fugalaau e pala, mai le puupuu (3 cm) i le umi (sili atu i le 15 cm). O fugalaau e laʻititi lava mai le 1.2-2.0 cm. O le lanu o petals e paʻepaʻe, samasama samasama ma samasama, o latou foliga o loʻo faʻapipiʻi pe vevela.

O le fua o se pusa tele fatu. O pipi e pupuu ma umi le umi (6.0-8.5 cm), tele o le paʻu laupapa, e le faʻapalapalaina-palanikisi, gaʻo ma se puʻupuʻu pupuu.

Faʻaaogaina o meaʻai o le falesaʻi

Pollen Kale o loʻo i ai suauu minerale, proteins, carbohydrates.

O fualaau faisualalaʻo e mauʻoa i amino amino taua (arginine, lysine). I lenei kapisi ei ai se tamai cellulose, lea e faʻafetai, i lona faʻalelei ma le fausaga, e faigofie lava ona osofaia e le tino. O le tele o mea taumafa o le eletise o le faisualaʻau e faigofie ona maua mai ai le protein, ma o le mea lea e sili atu nai lo isi ituaiga o kapisi e mafai ona vaaia e le tino.

O le kalapulaʻau e aofia ai le tele o vitamini C, B1, B6, B2, PP, A, N. O ulu o kapisi e aofia ai le potassium, calcium, sodium, phosphorus, iron, magnesium. O le kulupelaʻau e mauoa i le pectin, malic ma citric acid, folic and pantothenic acid.

Mo se faataitaiga, o le iron i totonu e 2 taimi sili atu nai lo lanu lanumeamata, pepa, letusi, ma le 3 taimi sili atu nai lo le zucchini ma eggplants, ma le acid ascorbic, 2-3 taimi sili atu nai lo le kāpeti papaʻe

Ona o lona fausaga, o le kulupe faila e faʻapipiʻiina e le tino nai lo isi uma ituaiga o kapisi, ma o le mea lea e matua aoga lava e avea o se fesoasoani faʻalaʻau mo maʻi o le gastrointestinal, e le o taʻua ai meaʻai i aso taitasi.

E mafai ona avea le kalapulaʻau ma tagata e puʻeina faamaumauga o le biotin i meaʻai e maua i meaai masani. Biotin po o le vaitamini H e puipuia ai le faʻaleagaina o le paʻu, e puipuia ai le faʻaalia o se maʻi faapitoa o le paʻu o le paʻu - seborrhea. E masani ona aofia ai i foliga ma le tausiga o lauulu.

Faʻafetai i le telefoni feaveaʻi, o le kalapu vavalaʻau e faʻamamaina e le tino sili atu nai lo isi ituaiga o kapisi. E sili atu le paʻu o le fiber nai lo le paʻu paʻepaʻe, o lea e faigofie ai ona faʻafefeteina ma faʻaitiitia le ita i le mucosa gastric. E sili ona aoga mo maʻi gastrointestinal ma i meaai pepe.

Faatasi ai ma le faaitiitia o galuega faalilolilo o le manava, o ipu mai le kapuni faila ua kuka ua fautuaina mo le faaaogaina. I le tulaga o le ulutala peptic o le manava po o le duodenum, e faʻatagaina le failaʻau ma faʻasaina le kapeti paʻepaʻe. Mo faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder from vegetables, na oi latou na e faʻateleina le vavaeese o le talo ma faʻaleleia le faʻaleleia o le manava masani e fautuaina. O nei mea e aofia ai le failaʻau.

O le fafagaina o le falalaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le susu i fafine ma le kanesa prostate i tane. O le kulupe faila ma isi ituaiga o kapisi o se puipuiga mai le kanesa.

E fautuaina le fualaau faifeʻau mo gastritis, maʻi suka, bronchitis, gaioiga o le fatu fatu, ma faʻamaʻi ate.

Mafatiaga matautia o le falelola

E le fautuaina le kukalalaʻau ia aofia i totonu o le taumafataga mo i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le eletise o le manava, maʻi o le tino, gasegase o le enterocolitis ma le gaogao. Afai e te faʻaaogaina lenei kapisi mo ia faʻamaʻi, ona oʻo ai lea o le tiga, o le ita o le mucosa gastric ma le ita o le uaina e mafai ona tupu.

Aua le 'ai lenei oloa e fai ma meaai mo tagata na faatoa faia nei taotoga i le manava o le manava po o le pusa.

E tatau ona e matua faʻaeteete e uiga i lenei kapisi i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatuga, toto maualuga. Mo tagata maʻi ei ai le gout, o le cauliflower e mafai ona lamatia, talu ai o le purines o se vaega o lea mea, ma afai e amata ona tafe ma faasolosolo malie ona faaputuputu i le tele o mea i totonu o le tino, o le a faateleina le maualuga o le uric acid. O le itu, e mafai ona mafua ai ona toe faʻafoʻi le maʻi.

O tagata e iloa a latou allergies i ni meaʻai faapitoa e tatau ona faaeteete i le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua.

Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi aʻafiaga le lelei o lenei fualaau faisua i luga o le vevela. O oloa uma lava o le aiga o le broccoli e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le kuka.

Alofa faigofie ma le manaia? Taumafai failaʻau kuka kuka i le sisi ma le kalaka!

SAUNIUNIGA MUAMUA

O laʻu kapisi, matou te vaevaeina i ni mea tetele ma se suauu pisi i le Steam poʻo Stew mode, matou te kuka toetoe lava a matou sauni.

Faʻamuʻu fuamoa, faaopoopo le paʻu o le paʻu, masima vailaʻau, sisi, kefir ia i latou. Faʻafefiloi lelei seʻia oʻo ina faʻatulagaina se vaega tutusa, pei o le paluga pancake.

Faʻaopopo faʻapipiʻi matala i le faʻafefiloi ma faʻafefiloi.

Oti tipi le kapisi i ni mea laiti laiti ma faʻafefiloi ma le faʻafefiloi o fuamoa ma fualaau. O le taunuuga o le masini ua faatumulia i le pito i luga o moli eletise. Faʻamau i luga o le apa o le multicolo, ia ufiufi se tapuni ma kuka mo le 30 minute i le faiga o le Baking.

Pisi le kapisi ma se laau laau poʻo se nifo nifo i le tele o nofoaga. Afai e leai se vai e faʻamalolo, ona saunia lea.

Lafoaʻi mai lalo ifo o le tapuni mo le peʻa ma le 10 minute. A maeʻa ona toʻa, liliu le moli ma tuʻu mea i totonu o le ipu e pei o se kuki.

Pulupelu Fulu

Egg - 3pcs
Mayonnaise - 3 punetini
Lemon wai - 1 sipuni (mo le folauga)
Lemon wai - 1/5 tsp mo le "batter"

Laura. pepa - 2 pi
Pepa pepa uliuli - 5 pcs.
Tofo e tofo ai

Vailaʻau faʻamaʻalo faʻamaʻalo, pe a fou, ona faʻasesea ai lea i ni mea e le lelei.

Salu 1 lita o vai, faaopoopo le pepa, laurel. laʻau, masima, sua o le lemon ma le kuka falalaʻau mo le 4 minute! (e le mafai ona toe faʻaaogaina) Faʻasalaga i luga o se mea e teu ai.

Paʻu: matou te vavaeeseina le sooga mai i le protein. Faʻafefiloi le sooga ma le mayonnaise.
Faʻamuʻu le palatini i se pine o le masima ma se paluga i luga o le saoasaoa mo le 5 minute. Faaopopo le sua o le lemon ma taia mo le isi 2 minute (seia oʻo i le tumutumu mautu)

Faʻafefiloi uma mea uma.

Vaʻai le ogaumu i le 180. "Faʻapipiʻi le kapisi i le" batter "ma salalau i luga o se pepa tao taofi ufiufi (aua le suauʻu i le suauu) Fuʻu mo le 12 minute (seia oʻo i le enaena auro)

P.S. Aua le toso ese mai le ogaumu, a le o lea o le a pauu ona o se suiga tele i le vevela. E sili le tatala o le umu oveni mo le 2 minute ona aveese lea.

Manua tele po o le itu mo le auala autu

Kuka

Fufuluina le kapisi, faʻaseʻesea i totonu o mea tetele ma faʻavela i totonu o le faʻaaogaina poo le Steam mode toetoe lava a maeʻa.

Fufulu laulaʻau, faʻagogo ma tapena lelei. Faʻafiafia.

Vaevae fuamoa i totonu o se pesini, faaopoopo le masini, kefir, se piniki masima, sukalati susu po o isi mea manogi, taofi paʻu.

Faʻafefiloi lelei ma se sipuni. E tatau ona avea ma paluga, pei o se paluga pancake.

Faʻaopopo gusi i ai ma faʻafefiloi.

Faʻasese le fulufulu mamoe mama i totonu o ni mea laiti laiti.

Sasaa i le mea e tupu mai ai ma faʻafefiloi lelei i le lima. Ave faʻamaʻamilo ma faʻamaʻaina i latou i le mea e tupu mai ai toetoe lava latalata i le tau.

Faʻamau i luga ole pito o le multicolo pan, tapuni le tapuni ma tuʻu i le faiga o le Baking mo le 30 minute.

A uma le taimi, siaki le sauniuni ma se fasilaau, e leai se vai e tatau ona faʻamalolo. Tuu ia pamu i lalo ifo o le tapuni mo le tusa ma le 10 minute. A maeʻa, pe a maeʻa sina mea itiiti, liliu atu i luga o le ipu, luluina i latou mai le tins.

Tuua Lau Faamatalaga