Uʻu manogi mo tiga o le vae i le maʻisuka

Faaaoga le kulimi suauʻu mo le maʻisuka e tatau. I le leai o se tausiga talafeagai, o le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave le lelei o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe. O kulimi faapitoa o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻamaloloina o manuʻa i luga o vae, faʻaleleia le toto, taofiofia le vevela ma faʻagogo le paʻu.

E mafai foʻi ona e faʻaaogaina ni meaʻai o le suāsusu mo le maʻisuka. E le gata i lea, o seevae faapitoa ma totini mo le maʻisuka o le a fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave. O ia oloa o le a le faalavelave i le masani ai o le toto i pito pito i lalo.

O a meatotino o togafitiga faʻamalolo?

Gangrene i le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino o le toto. O faafitauli o le lapopoʻa i tua o le maʻisuka e masani ona tupu ona o gaioiga faʻagasolo i totonu o vaʻa, atigi ma puipui pala.

O le maʻisuka e masani ona faitioina o manuʻa e aliali mai io latou vae e le faʻamalolo mo se taimi uumi. Ina ia fesoasoani i le toe maua mai o fomai, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu poo le kirimulu.

Pe a filifilia fualaau faasaina mo le tausiga o pito i lalo, e tatau ona e filifilia fualaau faasaina e:

  • E i ai a latou faʻamatalaga e tetee atu ai i aʻafiaga.
  • E i ai a latou meatotino faʻamamaina.
  • E i ai a latou faʻafitauli.
  • E i ai le latou faʻamaoniga aloaʻia.
  • Saturate le paʻu o vae ile vailaʻau.
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o le toto i totonu o vaʻa.
  • Faʻagasolo faiga faʻava-o-tino i le telefoni feaveaʻi.

O le maʻi suka o le vaega taua lea o le olaga o tagata maʻi uma e fia maua se lagona lelei. O le suāuu vae e manaʻomia e faʻavaveina ai le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino, ma ia taofia ai le atinaʻeina ole vae o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, i le tele o mataupu, o faʻafitauli uma i le lotoifale e aofia ai vaega nei:

  1. Peppermint extract - ei ai se mea faʻapitoa ma le faʻaaogaina o visepisi.
  2. O se fuaitau mai fua o le tagata uliuli - e mafai ona taofiofia faiga faʻapitoa, faʻavaveina le faʻafouina o le tino. E le gata i lea, o currants e aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai e puipuia ai le atinaʻe o gangrene.
  3. Sea buckthorn suauu - fesoasoani e faʻateleina le faiga faʻamalolo o abrasions ma isi microdamage i le paʻu.
  4. Liquid collagen and Uurea - o loʻo i ai se meatotino faʻamamaina.
  5. O le laʻau e manaʻomia ai le suauʻu ma le togafiti togafitiga faʻapitoa.

E faʻapefea ona filifili se suʻu suauʻu mo le maʻisuka?

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le auala e filifilia ai se suauʻu poʻo se gel e puipuia ai faʻalavelave matuia o le maʻisuka? E sili le filifilia o oloa o loʻo i ai le igoa "mo le maʻisuka" i luga o le paipa, aua o lenei mea e taʻu mai ai o le suauu e iai sona aʻafiaga.

A e faʻatau se gaioiga i le lotoifale, e tatau ona e faʻaeteete faʻalelei oe lava i le tuufaatasiga, suesue i vaega o loʻo galue, ma filifili ai fualaau sili ona talafeagai. O le mea muamua e fautuaina e faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist ma le togafitiga o le endocrinologist.

Taʻiala lautele mo le faʻaogaina o suauu mo vae:

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona fai le tausiga o vae vaevae: fufuluina ou vae i le vai mafanafana mafana, tape solo.
  • O le kulimi e faʻaaogaina i gaioiga faʻafefe, faʻamalo le mamafa o luga o vae.
  • O le suāuu vae e masani lava ona filifilia e faalagolago i le faafitauli patino o le maʻi. Afai o le sini o le puipuia poʻo le faʻaaogaina o faailoga o le gangrene, o se meafaigaluega faʻapitoa na faia na fuafuaina faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

O sauniuniga autu uma, ia e aofia ai se maualuga maualuga o se mea malosi, e faʻaaogaina i le paʻu o vae i se faʻapitoa faapitoa o le omomi poo le sipuni.

E manaʻomia lou malamalama lelei o le maʻisuka, o le vae o le tausiga ole masani ole masani.

Faʻamatalaga Vaʻaia o Gaoioiga

Dia Ultraderm o se fale e tausi i le fale. O vaega o le vailaʻau e puipuia ai le suiga o le maʻisuka i le paʻu e mafai ona tupu i le tala o le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua, puipuia le faʻaitiitia o le lagona o le vae, ma mafai ai e le kulimi ona faʻamalolo manuʻa manua i luga o vae.

O le kulimi e galue lelei pe a mafai ai, o se taunuuga o lea mea e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase ma le paʻu mataʻutia ma le faʻaleagaina. O le tau o Dia Ultraderm e amata ile 500 rubles.

Ureata o se siama oona. Toe faʻafoʻisia le vaivai o le tino i le paʻu o vae i le taimi o le faʻamalolo. E le gata i lea, e faʻamamaʻa ai le faʻaleagaina o le paʻu, aveese le mumu. O lenei vailaʻau o se kulimi tulaga ese lea e talafeagai mo le tausiga o paʻu o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaaoga i lima. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 300 rubles.

Faʻaleleia galuega a le lotoifale:

  1. O le diaderm balm e talafeagai mo le maʻisuka o loʻo i ai le vevela tele, e iloa ai le vevela diaper. O vailaau oona o le vailaau faʻasaina e maua ai le faʻamago ma le aʻafiaga o aʻafiaga. E le gata i lea, o lenei suāuʻu vae mo le maʻisuka e aoga mo vaʻa toto, ona o ona vaega faʻamalosi e faʻaleleia le toto. Diaderm o le kulimi pito sili ona lelei Rusia mo le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina ma le ituaiga insulin-faalagolago o le maʻi. O le tau e mai le 200 rubles.
  2. Failaʻau Manuʻa. Afai e masani ona e faʻaaogaina fualaau, e mafai ona e aloese mai se faʻalavelave faʻapitoa e pei o se maʻi o le solo i luga o le vae. O le suauʻu e faʻamalolo ai le fulafula, faʻaleleia le toto i pito pito i lalo ma maua ai se faʻamalologa manuʻa. O vailaau faʻaaoga e mafai ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka oe na faʻataʻitaʻiina togafitiga insulin. I se fale talavai, o le suauu e tau e tusa ma le 200 rubles.
  3. O suauu caremed o se vailaau e aofia ai vailaʻau ma ausilali o naturopathic tupuga. Urea e faʻamamaina le paʻu o vae, lipids e fai ai se puipui puipuia, ma o mea faʻamaʻi e fafaga ai le paʻu i mea aoga. Caremed e fesoasoani e faʻamalolo le fulafula ma puipuia ai le mai i luga o pito i lalo. Le tau e 400-450 rubles.
  4. Kerasal. O le fualaau faasaina e faaleleia ai le hemodynamics, faamamaina ai le afaina o le dermatitis ma isi faafitauli o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu i se ituaiga o maʻisuka-e faalagolago i le insulin ma e le o le inisalini. Tau - mai le 350 rubles.
  5. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Gevol mo vae mai le maʻisuka ua faʻatagaina foi. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia le toto i vae ma lalo vae, taofi le fula o le pito i lalo ma faʻamama le paʻu. O le tau o le oloa e 300-500 rubles.

E tele taimi e fiafia ai tagata gasegase pe o le a le mea e mafai ona faʻaogaina ai mai le gaʻo vaevae o vae i le maʻisuka? E tele ni kulimi lelei. E tusa ai ma fomaʻi, o le vailaʻau aupito sili mo togafitiga o maʻi pipisi o Solcoseryl. O fualaau e mafai ona faʻaaogaina e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi o pito i lalo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e fautuaina e fai togafitiga o le nofoaga ua aafia. O le masani ma le faʻafia ona faʻaaogaina o Solcoseryl ua filifilia taitoatasi.

E faʻapefea ma pe aisea e tupu ai le tiga o le vae i le maʻi o le maʻisuka?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O maʻi o le maʻisuka vae e tupu i le 70 pasene o mataupu o faʻamaʻi pipisi, aʻo le lelei le pulea o maualuga o le suka o lenei pasene e sili atu le maualuga. O le a le mea e tupu ai le tiga o le vae i le maʻisuka ma oa faailoga e tatau ona e gauai totoʻa i ai e masalomia le atinaʻeina o se maʻi suka?

O le pathogenesis o le atinaʻeina o tiga o vae i le maʻisuka o soo se ituaiga e fesoʻotaʻi ma le angiopathy e le mafaamatalaina, le neuropathy. Ona o le atinaʻeina o le dyslipidemia, o le faateleina o le aʻafiaga o le atherosclerosis ma le faʻafouina o le peroxidation, faʻalavelave faʻasalaga (ischemia) e le gata i totonu o vaa tetele ma vaʻa laiti, lea e faʻaalia e le macro ma le microangiopathy. O le toilalo o le tele o vaa - vasa nervorum, lea e aofia ai i mea taumafa o ogaoga o le nerve, lea e faʻaleleia atili ai le faʻaalia o le tiga, o le uiga lelei lea. O nei mea moni e faatagaina ai i matou e faʻamatalaina pe faapefea ona afaina oʻu vae i le maʻisuka.

O le tiga o vae i le maʻisuka e le gata ona o le atiina ae o ni faʻalavelave faʻamaʻi ma neuropathic. Faʻatoagaina o microorganisms nofomau e faia se saofaga faapitoa i le faʻavaeina o le vavalalata sootaga o "vae ma le maʻisuka". O le afaina o le maʻisuka e sili ona afaina i faafitauli faʻalavelave, o le mea lea e masani ona tupu aʻe ai faʻafitauli faʻapitoa o vae i le maʻisuka ituaiga 2, o lona togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

E afaina ai le maʻi suka i le maʻisuka, e tusa lava poo le a le gaioiga faaletino. Paʻu o le tino, faʻapipiʻi i le natura, ae maise lava vae na afaina i vae vae (tamatamaivae). O tiga e mafai ona salalau atu i le tamai povi, i le pusa. O le ave faʻamaʻi mai le NSAID vaega muamua e aumai ai le toomaga, ae o loʻo le aoga. Afai e matua tiga le vae i le maʻisuka, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani.

Faailoga o maʻi o le vae i le maʻi suka

  • Eseese ituaiga o neuropathy.
  • Edema syndrome (i le va o tapuvae, vae, tamatamai vae).
  • O le maʻi o le maʻi suka.
  • Tigā faʻasolo (ulupala).
  • O le maʻisuka vae o le maʻi (SDS) - faʻaleagaina o vae i le maʻisuka ituaiga 2, togafitiga e manaomia ai se taotoga.

Afai e afaina vae i le maʻisuka, e tatau ona iloilo le natura o le tiga, le taimi o le a tupu. Faʻaleleia le paʻu - masani lava o le toe toso, o le fausaga o fao e sui, o nisi foi taimi e lanuuli. E taua le iloilo le lauulu o le paʻu o vae. Faʻatasi ai ma le neuropathy, o le aofaʻi o lauulu e faʻaitiitia, e vave lava ona leai ni lanu. Tingling in the legs o le mea muamua lea e aafia ai vae i le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga o lenei tulaga o le a le mafai ai ona atinae le TAS.

Le fiva, fula e mafai ona tupu i luga o vae i le maʻisuka. O lenei mea e mafua ai le tingling i vae. E muamua afaina le vae, e masani ona tiga. "Maʻi", o le paʻu i nofoaga o le maualuga o le avega (lea e faapitoa lava le uiga o le neuropathy) e mafai ona tupu. E faaitiitia le lagona o le mafaufau, i le taimi lava e tasi, o ogavae e matua tigaina (tigaina le mafaufau). O le vevela o vae e mafai ona faʻatele pe faʻaititia.

  1. Suʻesuʻega lautele o suʻesuʻega o paʻepaʻe paʻepaʻe ma le mumu, urine.
  2. Suesuega o meaola o le toto.
  3. Faʻalauiloa Glycemic, o le hemoglobin glycosylated (ia faʻamaonia le maʻisuka).
  4. X-ray o vae.
  5. Faʻasaʻo le faʻasalalauga.
  6. O le faʻamaloiloina o le faʻaaogaina o vaʻa o le tino e foliga mai o le a faʻaalia ai vae o le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e amata i le taimi.

Togafitiga auala

E faʻafefea ona togafitia vae mo le maʻisuka ma o le a le vaaiga i le taimi nei i togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le mea e faamuamua i togafitiga ma le puipuia o faamaʻi vae i le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga o le gasegase, o le pulea lea o le suka toto. E faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina eseese. Bigunaids, sulfonylureas, thiazolidinedinones, glucose-soda gaosi vailaau ma isi o loʻo faʻaaogaina lelei i le togafitiga o vae mo le maʻisuka ituaiga 2. O le filifiliga o vailaau nai lo le togafitia o faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻaalia e le tagata lava ia, ma mafaufau i le faʻapalepale o le tagata maʻi i nisi o fualaau. Neuropathic foot damage i le ituaiga 2 maʻisuka: togafitiga ma fualaau oona e aoga.

O togafitiga o vae mo le maʻisuka ituaiga 2 atonu e aofia ai togafitiga insulin. O lenei tulaga e matua moni lava i mataupu o le le toe faʻaaogaina o le faʻafofogaina o le faʻaaogaina o fualaau o le suka, le atinaʻeina o faʻamuamua, faʻataʻitaʻiga. Ole fuaina o le tui o le inisalini e faalagolago i le mamafa o le tino ole maʻi. I le taimi lava e tasi, o togafitiga vae mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le "aafiaga" o le maʻi.

Ae o le a le mea e fai pe a afaina paga i le maʻisuka? O le mea muamua e fai o le asiasi lea i le fomaʻi - fomaʻi poʻo le endocrinologist. O le a ia faatonu mo feutagaiga ma le tagata tomai faapitoa, i le tuuina atu o le muai faia o suʻesuʻega ma meafaigaluega. O le a latou faʻaalia maʻi fomaʻi i le maʻisuka ituaiga 2: o le a faatonuina e le fomai togafitiga.

O le lisi o fualaau mo togafitiga faʻamaʻi, e aofia ai togafitiga o vae mo le maʻisuka, e aofia ai sauniuniga vavalalata. E aofia ai Actovegin ma Sulodexide (Wessel Duet f). O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto, o loʻo faʻamalosia ai vaʻa o vae i le maʻisuka malosi, i ai se mea le lelei ma le faʻasao. E tele suʻesuʻega ua faʻamaonia lo latou aoga i le atherosclerotic foot disease (ma le maʻisuka).

O le Actovegin o loʻo maua i ampoules o le 2000 mg ma i totonu o le laupepa (i le tasi papafa 200 mg o le gaioiga galue). Laasaga o le laasaga sili ona sili ona fiafia i ai: o se fesuiaiga faifaipea mai le puleaina o le gaioiga o le gaioiga i le tautala tautala. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina faʻatasi i lea aso ma lea aso mo le lua vaiaso, ona ono inu ai lea i aso taitasi i le 1200 mg (o lona uiga, 3 laulau e tatau ona faalua 2 aso i aso taitasi ma le tele o vai pe a uma meaai). Sulodexide e faʻaaogaina mo le faaleagaina o le lapisi i le maʻisuka ituaiga 2, togafitiga e tusa ai ma le polokalame lava e tasi, faʻafefe suia le faaaogaina o matua i le faʻafofoga tautala o se pepa laupepa.

  1. O le thioctacid e faia i se tulaga vavalalata mo aso e sefulu i le taimi.
  2. E limasefulu aso, o le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tasi i le aso. Afai o tiga o le maʻisuka na matua afaina lava, o le umi o le faʻaaogaina e faʻaleleia.

Ole faʻaaogaina o NSAID o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi i le neuropathy o le maʻisuka, pei o isi ituaiga o neuropathy (aloese mai le faʻaaoga soo ona o le maualuga o le nephrotoxicity). E masani ona fesoasoani le taʻele o le taele. E faʻaaogaina lautele le malosi o le tino. I le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e faigata. E tatau ona aofia ai metotia o le psychotherapeutics, massage. Faʻapitoa o le faaleagaina o le tino i le maʻisuka ituaiga 2: o togafitiga e faʻamoemoe e toe faʻafoʻiina ai faʻamaoniga, toe faʻafoʻisia ai galuega leiloloa.

Puipuiga

  1. Mataʻituina ma le mataʻituina o le glycemia, anapogi le toto suka. E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ma pe faʻapefea ona tuʻuina atu le mataupu ina ia faʻatalanoa faʻatasi ma se tagata e mulimuli i le maʻisuka.
  2. Faʻaauau le faʻatinoina o togafitiga o aso taʻitasi, e aofia ai le togafitia o vae pe a uma ona fufuluina faʻatasi, ma kulimi e maua ai le maualuga o le urea.
  3. O le ofuina o seevae faʻalelei, e fautuaina e faʻatau i latou i totonu o faʻailoga faʻapitoa.
  4. Mo faʻamaʻi, abrasions, e manaʻomia le faʻaaoga o le hydrogen peroxide poʻo le chlorhexidine bigluconate e avea o se antiseptic.

Suauu vae mo le maʻisuka: lelei gaʻo

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tele o faafitauli ogaoga, o le sili ona lamatia o le vae o le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e taua tele mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tuʻuina atu ai o latou vae i le tausiga lelei, lea e puipuia ai le foliga mai o gaʻo, fatu, vavae ma maʻi o le gaʻo.

Tausiga o vae mo le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaoga tatauina o kulimi faapitoa ma suauʻu e maua ai meaʻai talafeagai, faʻamamaina, faʻamalulu ma puipui.

Ae ina ia mafai ai ona maua le manaʻoga e manaʻomia, e taua le iloa po o fea e filifili ai le kulimi sili ona lelei mo le maʻisuka, o a mea e tatau ona aofia ai i lona fatuga ma pe faapefea ona faʻaaogaina i luga o le paʻu o vae.

Mea taua mo le maʻisuka

O faʻamaʻi o vae i le maʻisuka e tulaʻi mai ona o se faʻalavelave matuia o le fatu cardiovascular ma le popole. O se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faaleagaina ai puipui o toto toto, lea ei ai lona aafiaga matuia i luga o capillaries ma tamai ipu o vae.

E mafua ai ona solia le tui o le toto ma mafua ai le le lava o le okesene ma meaʻai i totonu ole tino. O sea faʻalavelave i le taimi e oʻo atu ai i le siakiina o sela ma, sili atu ona taua, i le faʻaumatia o fiva namu.

O le faʻatoʻilaloina o faʻamamaga namu e faʻaleagaina ai le lagona o le vae, lea e mafua ai ona latou gasegase i manua ma manuʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona fai ni seevae vavalalata pe le lelei, mo se taimi umi, e aunoa ma le matauina o loʻo matua paʻu o ia.

Soʻo se paʻu o le paʻu i le maʻisuka ua faʻamalolo mo se taimi umi lava, ma o le faʻaitiitia o le puipuiga o le lotoifale e mafai ona faʻaosofia ai le mumū o le mumū. O le mafuaʻaga lea e masani ona mafatia ai le maʻisuka mai maʻi pipili i luga oo latou vae, lea e mafai foi ona oo atu ai i le toesea o vae.

Ole faʻaaogaina o se kulimi faapitoa poʻo se suauu mo le maʻisuka o le a fesoasoani e puipuia na aʻafiaga leaga ma tausia le vae o le tagata maʻi. Ae o se suauʻu mama mo le maʻisuka e tatau ona i ai mea nei:

  1. Faʻamamaʻi le mumu,
  2. Faʻafeʻau lelei le paʻu,
  3. Puipui le vae mai le afu,
  4. Fasia siama siama
  5. Saturate fatu ma vailaau uma talafeagai,
  6. Faʻamālosia faiga faʻapitoa i le paʻu,
  7. Faaleleia le toto i vae,
  8. Tonu le paʻu o vae.

Le tuufaatasiga o le kulimi vae

O le maualuga o le kulimi mo le maʻisuka e tatau ona faʻaleleia le faʻamaloloina o vae o le vae ma puipuia le faʻaalia o mea fou. O lenei mea e taofi ai le atinaʻeina ole vae o le maʻisuka ma faʻafeiloaʻi ai lenei faiga faʻaleaga, faʻaleleia atili le toto ma toe faʻaleleia lagona i le vae.

Pe a faʻatau se kulimi vae e sili ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai oloa ua faailoga "mo le maʻisuka." O lenei tusiga o se faʻamaoniga e iai i le kulimi vaega uma e tatau ai mo le tausiga o vae o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ae i le leai o ni vailaʻau faʻapitoa faapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi masani masani, ae tuʻuina atu e faʻavaeina i luga o le faavae o mea aoga nei:

  • Aveese mai laulaau pepa. O lenei vailaʻau e malosi lona aʻafiaga o le antimicrobial. Mint foi e faʻasaʻo ai tiga
  • Blackcurrant berry extra extract. O lenei vailaau e iai sona aafiaga faʻaleagaina i le paʻu, ma faʻateleina le faʻamaloloina vave o maʻi pipisi ma isi paʻu o le paʻu. Ma o le tele o meaʻai e aofia ai i le blackcurrant fesoasoani e puipuia ou vae mai faiga faʻapitoa,
  • Sea buckthorn suauʻu. O lenei suāuʻu o se tasi lea o togafitiga sili ona aoga mo le faʻavaveina o faʻamaʻi o manua ma fatu,
  • Urea O lenei vaega e tuʻuina atu ai le kulimi ma le maualuga gafatia o le gaosiga. Urea foot cream mo le maʻisuka o le auala sili lea e tau ai lou vae ole maʻi suka.
  • Liquid collagen. O lenei vailaau o se tutusa o le polotini lea e aofia ai paʻu o le tagata. E manaʻomia le faʻapalapala mo le faʻaleleia lelei o le paʻu.
  • Allantoin. Ua taʻua o mea faʻapitoa faʻapitoa ma fesoasoani e faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.
  • Lea laau ma togafiti taua. O isi nei vailaʻau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani i le faʻamalolo vave o manua ma gasegase,

Faauluuluga o Antifungal. E mafai ona matua ese lava, ae o lo latou i ai i totonu o le kulimi ma le suauʻu suauʻu mo le maʻisuka e faigofie lava.

Le eseesega i le va o se kulimi ma se suauu

E ui lava i le mea moni e faʻapea o kulimi mo le maʻisukavae vaevaega o loʻo i ai le tele o ituaiga mea aoga, o latou o tagata tausi maʻi ma e faʻaaogaina e fai ma puipuiga. O faafitauli ogaoga, e pei o faʻamaʻi pipisi faʻamalolo ma faʻamaʻi pipisi, o le a latou le taulimaina.

O ia ituaiga paʻu o le paʻu e mafai ona faʻamaloloina i na o gaʻo faapitoa e faʻamoemoe mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O nei vailaʻau o vailaʻau ma e mafai ona aofia ai vaega taua e pei o vailaau faʻamaʻi ma faʻamalologa oona.

E talafeagai le faʻaaogaina o le suauu mo vae i le tulaga o soʻo se manuʻa i luga o vae, mo se faʻataʻitaʻiga, saito po o tipi, lea i le lumanaʻi e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaalia o maʻi pipisi ma le nekrosis. O le suauʻu e tatau ona faʻaaogaina i na o le vaega ua afaina, talu ai e faigofie lava ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le paʻu ma lona tele tele o tupe e mafai ona mafua ai se faʻalavelave.

O se eseesega talanoaga e tatau ona maua ai le inisalini o le kulimi, pe a faʻaaogaina i le paʻu o vae, o le hormone o loʻo i totonu e vave ona ulu i totonu o le toto e ala i le epidermis ma fesoasoani e maualalo le toto toto.

Tausiga o le Maʻisuka Foot

O le tulaga sili ona taua mo le tausiga o le paʻu i le maʻisuka o le masani lea o taualumaga. E le pei o isi tagata, o gasegase ma lenei faʻamaʻi e le mafai ona gafatia e alu e moe e aunoa ma le tuʻuina atu o latou vae i meaʻai e tatau ai, faʻaleleia ma le puipuiga.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o le tausiga o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o se kulimi faapitoa mai le vae o le maʻisuka e tatau ona faia i le afiafi e pei o le fufuluina poʻo le fufulu o ou nifo. E taua le malamalama o le le amanaʻiaina o se tagata maʻi i le maʻisuka e mafai ona le gata o loʻo aʻafia ai vae, ae o le ola foi.

Ae o le faʻaaogaina masani o le kulimi mo le maʻisuka e le mafai ona aumaia le manaʻoga e manaʻomia pe a faʻaaoga sese. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa le mea e mafai ma mea e le mafai ona faia pe a faʻaaoga le kulimi i luga o le paʻu o vae.

Auala e faʻaaoga ai le kulimi sulu mo le maʻisuka:

  1. Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona fufuluina vae i le taele poo le vai, pe faia foi se vae paʻele, ma pe a maeʻa ona faʻaaogaina le kulimi,
  2. Pe a faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e faia se masini moli vae, lea e tatau ona faia i ni lamolemole malie ma agamalu. Leai se mea e tatau ona sasaa malosi pe malosi le lolomi i luga o le paʻu.
  3. A e faʻatau se suāuʻu poʻo se kulimi, e tatau ona e filifilia se meafaigaluega na fuafuaina faapitoa e faʻafeteia ai faafitauli o loʻo iai i le maʻi. Ma afai o le maʻi o loʻo iai muamua faailoga o maʻi pipili, ona tatau lea ona e filifili mo se suauu poo se kulimi e faʻaleleia le faʻafouina o le paʻu ma faʻaleleia le toto.
  4. Ina ia fesoasoani i le faʻamalolo ma faʻavaveina le faʻamālōlōina o maʻi pipisi, e tatau ona faʻaaoga se suauu malosi, lea e tatau ona faʻaaogaina naʻo vaega e aafia ai le paʻu,
  5. O suauʻu ma suauʻu, lea e aofia ai mea aoga, e pei o le zinc, e tatau ona faʻaaoga i le paʻu ma na o se sipuni susu po o se fasi ie. O lenei mea o le a aloese mai le faʻaalia o nai liona laiti i luga o le paʻu, lea e mafai ona oʻo i le taimi e mafai ona tupu aʻe ai i le maʻi pipisi.

Laʻau manumanu lauiloa mo le maʻisuka

Ureata. O le kulimi mama e aofia ai le Uria, lea e avea ai ma mea sili ona lelei mo le vevela ma le paʻu o le paʻu. E le gata i lea, o fesoasoani aurea e oso ai le manava le manava, ma e faʻaitiitia foi le ita ma fesoasoani e faʻamalolo ai manuaga laiti.

O lenei kulimi o le a avea ma faavae lelei o vae mo le maʻisuka ituaiga 2, ona e lelei ona feagai ma faafitauli uma o le paʻu i lenei maʻi. O le paleni o le tuufaatasiga o mea taua i mea maloloina e faʻatasi ma le maualuga maualuga o Siamani o le a maua ai le paʻu ma le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le tino, ma fesoasoani e ausia taunuuga lelei.

O le tau masani o le creamy cream o le 340 rubles.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O lenei kulimi ua mamanuina faapitoa mo le tausiga o le maaleale ma faigofie ona faaleagaina le paʻu o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E aofia ai le tele o vaega aoga e le gata ina faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu, ae faʻaleleia ai foi le toto ma le faateleina o le lagona i vae.

O nei mea o le kulimi e mafai ona puipuia le faʻaalia o liona eseese i luga o le paʻu ma saofagā i le faʻamalosia vave o manuʻa, gasegase ma maʻi maʻi.

Tino Dia Ultraderm o se meafaigaluega malosi lea e maua ai le paʻu o vae i se tausiga agamalu ma le puipuiga lelei. E mafai foi ona faʻaaoga e tausi ai le paʻu maaleale o vae, aua e le afaina ai allergies ma vave ona faʻaitiitia soʻo se ita.

O le tuufaatasiga o lenei kulimi e aofia ai vaega taua e mulimuli mai:

  • Superoxide dismutase,
  • Glycerin
  • Whemat germ.

I le averesi, o le tau o lenei kulimi i totonu o aai Rusia e 210 rubles.

Virta Urea Fomaʻi Tausiga o Foot Care e talafeagai lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E maua ai le paʻu i le faʻaleleia o le tino ma faʻaleleia le faʻafouina o le tino, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaumatia le mago, paʻu ma soʻo se gaioiga mimiti.

O lenei kulimi mo le maʻisuka e maua ai vae ma faʻamalosia le puipuiga mai le faʻavaeina o vaʻa, masini ma saito, ma o lana galuega vaivai e avea ma se meafaigaluega lelei mo le tausiga i aso uma o le paʻu mago ma le maaleale. E mafai ona faʻaaoga i le taeao ma le afiafi.

O le tau faʻatusatusa o lenei kulimi faapitoa o le 180 rubles.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o kulimi mo le maʻisuka o loʻo faaauau pea.

Sauniuniga ma metotia mo togafitiga o vae i le maʻisuka

O le maʻisuka e mafua ai le le lelei o suiga i totoga eseese, solia ai lo latou faamaoni ma le galuega. E tuʻuina atu faʻafitauli i vae - o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka vae.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa e uiga i taunuuga talafeagai o le maʻi ma ave ni mea e puipuia ai.

O le tele o le "poto masani" o le maʻisuka, o le sili atu foi lea o le ono mafai ona faia se togafitiga. O le mea lea, o se maʻi o le sili atu ma le 20 tausaga, e tusa ma le 80% o tagata gasegase e tutupu mai faʻamaʻi ma isi aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka.

O le auala autu e puipuia ai faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka o le pulea ma tausia le kulūkose masani.

Mate o le maʻi suka

O le neuropathy o le maʻi suka o se togafitiga e fesootaʻi ma le solia o le tino i le tino o le maʻi. Faatasi ai ma lea tulaga, o le lagona lelei o le tino ua soloia, o lona uiga. o le maʻisuka e faʻaalia e lagona ai le tiga ma le vevela, aemaise ile pito i lalo.

O le maʻi suka - ia maitauina i le itiiti ifo ma le 10% o tagata uma e maua i le maʻisuka. O lenei igoa o lona uiga o se faʻalavelave atoa o faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o vae ma vae o le maʻisuka, aemaise lava.

O le faʻasalalauina o le pito i lalo o le isi itu o le faʻamaʻi, lea e faʻaalia i se suiga le lelei i totonu o vaʻa toto ma fua. E lua ituaiga - microangiopathy ma macroangiopathy.

Amataina o faʻafitauli faʻapitoa o ni faailo o le maʻisuka, o se mafuaaga lelei lea e alu ai i le potu o le maʻisuka vaevaega mo fesoasoani faʻapitoa a le fomaʻi.

O le gasegase o vae o se faʻalavelave masani lea o tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi. Faʻaalia ona o le faateleina o le toto toto ma le faateleina o le urination. Talu ai faʻatasi ma le urine, o mea uma lava e manaʻomia mo le tino ma meaʻai e faʻamalolo, e leai ni meaʻai, e mafua ai le faʻafefe.

Auala togafitiga o vae

O le tele o tagata gasegase ua fautuaina e faʻaaoga se fomaʻi fomaʻi faapitoa mo le maʻisuka. E tatau ona i ai se aafiaga faʻamamaluina ma aofia ai le urea i lona tuufaatasiga.

O vailaʻau faʻamalolo talafeagai "Diaultraderm", "Avanoa Faʻasalalau" ma le "Silver Diaultraderm". E le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalositino ma e le manaʻomia le faʻaogaina e aunoa ma le uluai faʻatagaga a le fomaʻi.

Manua lelei o suauu ma suauu vae mo le maʻisuka:

  • Ma le paʻu o le paʻu - DiaDerm faʻamalūlū le kulimi (avanoa mo lima ma vae).
  • Mo tagata faʻapitoa - DiaDerm Moli malosi, 10%
  • Mo le puipuia o fuga - Diaderm O le kulimi puipuia
  • Mo le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi - o le suauu e faʻavae i luga o le faʻamaʻi o le zinc
  • Mo le faʻasolosolo o le diaper, taliga DiaDerm

Mo vae i vae, e aoga tele le faʻaaogaina o palmati e leai ni paʻu e faʻavae i luga o le propolis natura. Ae o le kulimi masani ma le fafagaina o le suka mo le maʻisuka e le tatau ona faʻaaogaina.

O le paleni taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai maualalo-carbohydrate mo ituaiga 1 faʻamaʻi, faʻapitoa faaletino e mafai ona faʻaleleia lelei vae o le maʻi ma le manuia lautele. utaina ma faʻavasega le maualuga o le suka toto - o se tusiga e uiga i lenei.

I le avea ai ma auala e togafitia ai vae i le maʻisuka, faʻaitiitia ai le tiga ma faʻalauteleina ai lo latou faʻalogoina o le massage. Ae o le tiga tele o le a le fesoasoani, i lenei tulaga o le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai mo se maʻi o le maʻisuka.

E mafai ona e amata vae massage i le na o le iloaina o tulafono faavae o lona faʻatinoga, o le mea lea, matou te fautuaina oe e matamata muamua i le video video.

Afai o loʻo i ai ni maʻi pipisi i luga o pito poʻo ni faailoga muamua o le gangrene, e le mafai ona amata le massage i le maʻisuka.

O se vaega tāua i le togafitiga e faia i le tumama i aso uma ma le tausiga lelei o vae. O seevae e tatau ona faʻalelei, sili ona lelei - faʻasolosolo.

E fautuaina le tagata maʻi e suʻe ona vae ma le paʻu o le tino i aso uma mo manua, manua ma le maʻila. Pe a iloa, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faafomaʻi, aua i le tulaga o le maʻisuka e oʻo lava i nai paʻu o le paʻu e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se maʻi le faʻamalolo ma ni aʻafiaga ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga