Tufuga mo le fuaina o le suka toto i le fale

O le fea masini e mafai ai ona e filifilia le suka toto i tagata?

O le glucometer o se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o vaiinu (toto, ma isi).

O le malosiaga o se masini mo le fuaina o le malosi poʻo le taimi o le malosi.

O le Spirometer o se masini faʻafomaʻi mo le fuaina o le maualuga o le ea e sau mai le mama ma le manava tele pe a uma le manava tele.

O se phonendoscope o se masini faʻafomaʻi e faʻaaogaina e faʻalogologo ai i leo o le fatu, leo faʻavelala, ma isi leo o loʻo tupu i le tino.

O le fea masini e mafai ai ona e filifilia le suka toto i tagata?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e faʻaaoga ai le mita suka i le fale. O lenei masini, lea e taua o le glucometer, e mafai ai ona e puipuia le tele o faafitauli ogaoga i se taimi talafeagai, faailoa mai osofaʻi oso i totonu o faailo o le kulukose ma ave fua talafeagai e faʻamaonia ai le tulaga.

O le glucometer o se masini faʻapitoa faʻafomaʻi mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o le toto ma tagata. Ona o lona fua faʻatusatusa ma le mamafa o le mamafa, e faigofie ona feaveaʻi faʻatasi ma oe, o lea o le maʻisuka e mafai ona fuaina le maualuga o le kulukose i le fale, i le galuega poʻo le malaga.

O le mea lea, e maua e se tagata le avanoa e siakiina ai pea mea e iloa ai, filifili saʻo le fua o le insulin, fetuutuunai le filifiliga o meaai mo meaʻai, ma puipuia le glycemia. I le taimi lava e tasi, e te le manaʻomia le asiasi i le falemaʻi i taimi uma, o le masini mo le fuaina o le toto toto i le toto e faigofie ona pulea ma e mafai ona faʻaaoga e le maʻisuka na oi latou, e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi.

E faʻapefea ona faʻatusa le masini

O le mita o le kulukose o se masini faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa lea e sau ma ituaiga uma o mea faʻapitoa mo suʻesuʻega. I le faʻaaogaina o le komipiuta tuʻufaʻatasia, o le glucose concentration e liua i voltage poʻo eletise eletise.

Mo le auʻiliʻiliga, ua faʻaaogaina fasi pepa, o loʻo tuʻuina ai le platinum poʻo le eletise siliva, latou te faia le eletise o le hydrogen peroxyide. O le hydrogen peroxide e gaosia i le taimi o le faʻamaʻiina o le kulukose lea e ulufale atu i le ata e faʻamaʻapeina luga. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tusa ai, o le faailoga o voltage po o eletise eletise ua faateleina.

O le tagata gasegase e mafai ona vaʻaia taunuʻuga o le auʻiliʻiliga i luga o le lau i le tulaga o iunite o fuataga e taliaina lautele. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, o mea e gaosi ai le suka e mafai ona teuina ai taunuuga o iloiloga muamua mo se taimi patino i le mafaufau. Faʻafetai i lenei, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le avanoa e maua ai fuainumera fuainumera fuainumera mo se taimi ua filifilia ma ia siaki le faʻaogaina o suiga.

E le gata i lea, o nisi taimi e mafai ai e le suʻesuela ona faʻamaonia le aso, le taimi o le fua, faʻafaʻailoga o meaʻai. A maeʻa le fuataga, e tape aunoa le masini fua, ae ui i lea, o faailo uma e tumau i le mafaufauga o le masini. O lea e mafai ai e le masini ona galue mo se taimi umi, faʻaaoga maa, e masani ona lava mo le 1000 pe sili atu fua.

E suia ia maa pe a le faʻaalia le faʻaaliga ma e le manino le uiga o tagata i luga o le lau.

Tagata faʻatau saili

O le tau mo se masini mo le fuaina o le suka toto i le fale e mafai ona ese, e fuafua i le saʻo, saoasaoa o fua, galuega, atunuu o gaosiga.I le averesi, o tau e mai le 500 i le 5000 rubles, ae o le tau o suʻega e le o amanaiaina.

Afai o se tagata maʻi o le vaega filifilia o tagatanuu ona o le i ai o le maʻisuka, ua tuuina atu e le setete ia te ia le aia tatau e maua ai se tau e aunoa ma se tau. O le mea lea, e mafai ona maua mai se masini fua o le suka toto e ala i tui.

Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona maua se seti o siaki faʻataʻitaʻiga ma faʻasolosolo i taimi uma i tulaga aloaʻia. O le mea lea, afai e na o ia lava na te faatauina le suʻega, e sili atu ona e iloa muamua pe o fea le mea e faʻaaogaina ai masini.

O le faitioga autu mo le filifilia o se mita o le tau maualalo lea o laʻau ma faʻataʻitaʻiga, o le maua o le faʻatau o mea taumafa, maualuga le saʻo o fua, o le i ai o se faʻamaoniga mai le kamupanī.

Faʻaaogaina mo le masini

O se fuataga fua e fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto e masani lava ona tuʻuina atu i se mea talafeagai ma tumau mo le aveina ma le teuina o le masini. O le taga o loʻo i ai ni faʻatusatusaga, e laʻititi, e faia i mea lelei, ia i ai se kelipaʻa, isi ato ma potu e faʻaoga ai mea laiti.

O le pusa foʻi e aofia ai se peni, o se mea e leai se mea e faʻaogaina, o le numera e eseese, o se seti o faʻataʻitaʻiga i le aofaʻi o le 10 po o le 25 fasipepa, o se batini, o se tusi faʻataʻitaʻiga, ma se pepa faʻataonia.

O nisi o tau sili atu taugata e ono aofia ai foi se pulou mo le samasama toto mai isi nofoaga, peni tui mo le puleaina o inisalini, cartridges toe suia, fofo o le siaki e siaki ai le faagaoioia ma le sao atoatoa o le masini.

O oloa autu ole maʻisuka e tatau ona toe faʻaleleia e le aunoa o vaega o suʻega, a aunoa ma latou, faʻaaoga masini eletene, e le mafai ona suʻeina. O taimi taʻitasi, e faʻaaogaina ai se laina fou e siaki ai le maualuga o le suka o le toto, o le mea lea, e masani ona faia i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, o mea taumafa e vave ona faʻaaoga.

E taua tele lenei mea e mafaufau i ai pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga o le masini, e sili atu le iloa mamao pe o le a le tele o tau o suʻega tau siaki mo se masini fuafaatatau. E tatau foi ona e mafaufau o nei mea taumafa e filifilia taitoatasi, i se faʻataʻitaʻiga faapitoa. Ina ia faamasani i latou i le faagaoioiga o le mita ma iloilo le lelei o le masini, o se seti o seti o fasipepa e masani lava ona tuu i totonu o le pusa, lea e vave ona uma.

O faʻataʻitaʻiga masani e masani ona faʻatau atu i se tulaga tele o le 10 po o le 25 fasi pepa i totonu o le tasi afifi. O seti taʻitasi o loʻo i ai se faʻamaoniga maʻoti ua faʻaalia i luga o le afifi, lea ua ulu atu i le suʻega aʻo le i downloadina le suʻesuʻega. A e faʻatau mai meaʻai, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai, talu ai o le a le galue le glucometer ma ua maeʻa le suʻega, ma o le a lafoina.

O vaega o suʻega e ese foʻi le tau, e faalagolago i le kamupanī. Aemaise lava, o faʻatauga mai falemaʻi o le a sili atu le taugofie o le maʻisuka nai lo tagata ese mai fafo.

E le gata i lea, ae leʻi faʻatau se metotia fua, e tatau ona e mautinoa o mea uma e manaʻomia mo ia e faigofie ona faʻatau i le falemaʻi lata ane.

O a glucometers

O masini faʻaonapo nei mo le fuaina o maualuga o le toto suka o ituaiga eseese, e faalagolago i le mataupu faavae o le siama. O glucometers photometric o masini muamua ia na amata ona faʻaaogaina e le maʻisuka, ae o nei aso ua le toe faʻaaogaina ona o le maualalo o le aoga.

O nei masini e fuaina le kulukose i totonu o le toto e ala i le suia o le lanu o se vaega faapitoa o le suʻega lea e faʻaaoga ai le toto capillary mai le tamatamailima.A maeʻa le glucose ma le fulufulu, o le pito i luga o le fasi siaki e lanu i se lanu, ma o le maʻisuka e fuafuaina le maualuga o le suka i le lanu na maua.

I le taimi nei, toetoe lava o tagata uma e faʻaaogaina eletise eletise, lea na liua ai le kulukose i le eletise eletise e ala i se gaioiga faʻafefe. A maeʻa ona faʻaaoga se mataʻu o le toto i se nofoaga patino, pe a mavae ni nai sekone, e mafai ona iloa iuga o le suʻesuʻega i luga o le lau o le mita. Ole taimi ole fua e mafai ona maua ile 5 i le 60 sekone.

I luga o le faʻatau, o loʻo i ai le tele o filifiliga o masini eletise eletise, lea e sili ona lauiloa o VanTach Select, Satellite, Accu Chek series series ma le tele o isi. O ia auiliiliga e maualuga, saʻo, mausali, ua saunia e le gaosimea se tusi faamaumau i luga o le tele o ia ituaiga masini.

O loʻo i ai foi ni mea fou e faʻaaogaina o vailaʻau e gaosia ai le kulukosesese e maua i ni mea se lua. O le mea muamua na faʻaaogaina se faʻalanuʻu manifinifi o auro, pe a uma ona faʻaaogaina le toto lea e tupu ai le resonance o le plasma.

I le ituaiga lona lua o meafaigaluega, o meaola ninii e faʻaaoga nai lo le auro. O lea ituaiga masini e le o se osofaiga, o lona uiga, ia faia se suʻesuʻega, e te le manaʻomia le tuʻia o lou tamatamailima, ae le o le toto, e faʻaaogaina e le maʻi maʻi le afu poʻo le mimiti. I aso nei, o nei mita o loʻo faʻaleleia. O le mea lea, e le mafai ona maua i luga o le faʻatau.

Raman glucometer o se atinaʻe fou ma o loʻo suʻesuʻeina nei suʻesuʻega faʻasaienisi. I le faʻaaogaina o se laser faapitoa, o le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka e fuafuaina e ala i le suʻeina o fomaʻi lautele o feʻau o le paʻu.

Ina ia faia se iloiloga faapena, o le tosoina o se tamailima e le o manaomia foi.

Glucose o le toto

Faʻafetai i tekinolosi faʻaonaponei, o le maʻisuka i aso nei e mafai vave ona faia se suʻega toto mo le suka. Aepeitaʻi, ina ia maua ai faʻamaumauga maumaututu, e manaʻomia lou mafai ona fua saʻo fua ma mulimuli i nisi fautuaga. A leai, e oʻo lava i le masini sili ona maualuga ma taugofie o le a faʻaalia ai tagata sese.

Faʻapefea ona faʻaaoga le mita? Aʻo leʻi amataina le fua, e tatau i le maʻisuka ona fufuluina ona lima i le fasimoli ma fufulu solo i se solo. Talu ai e matua faigata lava ona maua le toto talafeagai o le toto mai se lima malulu mo le auʻiliʻiliga, e faʻamafanafanaina lima i lalo o se vaitafe vai mafanafana poʻo le solo.

O le suʻega muamua o le toto e faʻataunuʻuina pe a uma ona faitauina faʻasalaga tuʻuina atu mo le faʻaaogaina o le mita. O le masini e feliuliuai pe a maeʻa ona tuʻuina se fasi siaki i totonu o le moli poʻo le taimi e te lolomiina ai le kuluma amata.

O se laupepa faʻaaoga fou ua faʻapipiʻiina i le peni tui. E aveese se avega siaki mai le mataupu ma faʻaofi i totonu o le lua o loʻo faʻaalia i faatonuga. Le isi, e tatau ona e ulufale i se seti o faailoga code mai le afifiina o fasi pepa. E i ai foʻi faʻatusa e le manaʻomia ai le fesuiaiga.

E faia se togi i luga o le tamatamailima e faʻaaoga ai se masini uʻamea, o le pa'ū o le toto e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma faʻaaoga i le pito i luga o le fasimea, lea e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina ave e le mata le tele o mea manaʻomia. Aʻo sauni le mita mo le suʻega, e masani ona faʻaalia oe i lenei mea. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e mafai ona vaaia i luga o le faʻaaliga pe a maeʻa le 5-60 sekone.

A maeʻa le auʻiliʻiliga, ona aveeseina lea o le fasi siaki mai le sola ma lafoaʻi; e le mafai ona toe faʻaaoga.

Fai tutusa ma nila faʻaaoga i se peni togi.

O ai e manaʻomia ona faʻatau se glucometer

E le o tagata uma e manatu e ono iai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o nisi taimi e lagona ai e le maʻi le lagona ina ua maeʻa le atinaʻe o le maʻisuka. I le taimi nei, e fautuaina e fomaʻi le siakiina e le aunoa o le suka toto e puipuia ai faʻalavelave, maua vave le gasegase i le suka o le toto, ma faia taimi talafeagai e taofi ai le maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas ua faʻalavelaveina, ona o le inisalini e gaosia i ni vaega laiti pe leai foi. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le hormone e maua mai i le aofaiga manaomia, ae e itiiti le lagona o le tagata ile inisalini o le tino.

O loʻo i ai foi se ituaiga o maʻisuka maʻitaga, o se tulaga e atiae i le taimi o le maitaga i fafine ma e masani lava ona mou atu pe a uma ona fanau. Mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ina ia mafai ona pulea lou lava tulaga. O le mauaina o faailoga masani e taʻu mai ai le lelei o togafitiga ma se meaai maloloina lelei filifilia.

E aofia ai le suka toto e tatau ona mataʻituina e tagata na muaʻi filifilia i le maʻisuka, o lona uiga, o se tasi o le aiga o le maʻi e maua foi se maʻi faapena. O le aʻafiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi o loʻo i ai foi i tagata e mamafa pe mamafa. O le suʻega toto mo le suka e tatau ona faia pe afai o le maʻi o loʻo i le tulaga o vailaʻau faʻasolosolo poo le tagata maʻi o loʻo faʻaaogaina fualaau oona.

O aiga o le maʻisuka e tatau foi ona mafai ona faʻaaoga se glucometer ma iloa le maualuga o le suka e maualuga le taua ina ia mafai ai ona faia se suʻega toto mo le kulukose i soo se taimi. I le tulaga o le hypoglycemia poo le hyperglycemia, o le maʻisuka e mafai ona le iloa, o lea e taua ai le sailia o le mafuaʻaga o le le lelei o le soifua maloloina i le taimi ma tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi aʻo leʻi oʻo mai se taʻavale.

O se faʻatusatusaga o faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa o glucometers o loʻo tuʻuina atu i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O se endocrinologist ua maua i le maʻisuka? Glucose o le toto i luga o le tapulaa pito i luga o le masani, amata ona matauina faafitauli tau le soifua maloloina e fesootaʻi ma maʻi le gasegase?

O mea faʻaonapo nei mo le fuaina o maualuga o le suka toto o loʻo avanoa mo tagata uma i aso nei, e ofoina atu e le au gaosi ituaiga o ituaiga o kulupu. Filifili se glucometer mo le fale e aoga tele e le gata mo tagata e maua i le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina.

O le siakiina ma le fuainumera o suiga o le kulūkose o le toto o le a mafai ai e oe ona iloa le faʻamaʻi i le vave amata ma ia faia fua talafeagai ile taimi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Pe a filifili e faʻatau se glucometer, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i itu taua uma ina ia mafai ai ona faia le filifiliga saʻo.

O tagata uma e manaʻomia se glucometer e mafai ona vaevaeina i vaega:

  • Inisalini e faalagolago i le maʻisuka.
  • Ole inisalini e faalagolago i le maʻisuka.
  • Tagata matutua.
  • Tamaiti.

Mo vaega taʻitasi taʻitasi, o loʻo i ai tulaga faʻavae mo le filifilia o le mea sili ona lelei o le mita.

E faapefea ona filifili se glucometer mo le maʻisuka?

Mataʻituina o lou kulukose toto mo le maʻisuka o se faʻagasologa o le olaga atoa. E na o le pau lea o le ala e puipuia ai se osofaiga, ae le o le maua o ni faafitauli ma ausia ai taui lelei. E lua ituaiga o maʻisuka: maʻisuka ituaiga 1 - inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma ituaiga 2 - maʻisuka-e faalagolago i le maʻisuka.

O le tele o glucometers e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2. E talafeagai mo le faʻaaogaina o le fale ma fesoasoani e fuafua le cholesterol toto ma triglycerides. O nei faailo e tatau ona mataituina mo tagata e maua i le gasegase gasegase (obese), atherosclerosis, ma maʻi cardiovascular.

O se faʻataʻitaʻiga o se maualuga o le glucometa mo le mataʻituina o tafaoga faʻasolosolo i luga o le gaosiga o le Accutrend Plus (Accutrend Plus). O le mea sili ona faaletonu o le tau maualuga lea, ae o le maʻisuka ituaiga 1, e le talafeagai le fuaina masani o toto, o le mea lea e faʻaaogaina ai fasipepa.

I le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, e masani lava e tatau ona siaki le suka - a itiiti ifo ma le 4-5 taimi i le aso, ma faʻateleina ma taui leaga - e sili atu i taimi uma.Aʻo le i filifilia se glucometer, e fautuaina e fuafua le taʻi masina o le faʻaaogaina o sikola faʻataʻitaʻiga ma a latou tau, ona o le itu tau tamaoaiga o le mauaina o se vaega taua.

Faʻalogo! Afai e mafai ona maua ni suʻega faʻasolosolo ma faʻamalosi e aunoa ma le inisalini, ia mautinoa ia siaki ma lau fomaʻi mea o loʻo tuuina atu i le glucometers ma pe o le a le tele.

Itū'āiga 1 Mate Masi

Mo le filifiliga saʻo o se kenelelei lelei, e manaʻomia e le tagata o loʻo ola le insulin ona filifili ile seti talafeagai o uiga o le masini, faʻapea foi ma lona taua.

Taʻiala taua o glucometers:

  • Photometric poʻo gluceters eletene? O lo latou saʻo e tutusa lava (sili atu e uiga i le siakiina o le saʻo o glucometers), ae o masini e maua ai le metotia o fuataga e sili atu ona faigofie, e le manaʻomia le toto mo le auiliiliga, ma o le taunuuga o le a le siaki e mata, iloilo le lanu o le vaega o le suʻega.
  • Galuega leo. Mo tagata e le lelei le vaai, ma o le maʻisuka e aʻafia ai le leaga o mea vaaia, o lenei auala o le faasilasilaina o suega o taunuuga e sili ona lelei, ma o nisi taimi naʻo le filifiliga.
  • Le tele o mea mo suʻesuʻega. O lenei faailoga e sili ona taua mo tamaiti ma tagata matutua, o le pito maualalo o le puncture mo le pa'ū ifo o le toto e oo atu i le 0.6 μl e itiiti le tiga ma le faʻamalolo pe'ā maeʻa le faʻaaogaina o le meafaitino.
  • Taimi o fua. Fuaina i sekone, o masini faʻaonaponei e mafai ona maua fua saʻo i luga o le 5-10 sekone.
  • Faʻasaoina o le talafaasolopito i le manatua, fuainumera. O se tulaga sili ona faigofie mo tagata o loʻo tausia se tusi o le pulea e le tagata o ia lava.
  • O le fuaina o konesona toto o se aoga aoga mo le vave iloa o le ketoacidosis (DKA).
  • Faailoga e uiga i meaai. O le tuʻuina atu o faʻamatalaga e mafai ai ona e tausia saʻo fuainumera i itu e lua: kulūkose muamua aʻo leʻi maeʻa.
  • Faʻataʻitaʻiga o suʻega. E mafai ona seti faʻamaoni tulafono, suia, faʻaaogaina ma se pulou faapitoa, ma o loʻo i ai foi ni kopa e aunoa ma le faʻamaonia.
  • Le tele o fasi siaki, o latou afifi ma le maeʻa aso.
  • Tusi faamaonia mo le masini.

Glucometers mo tagata matutua

O mita glucose toto ma le bioanalysers o toto e matua manaʻomia tele i tagata matutua, e faʻatau e matua, tama matua ma tinamatua o loʻo mafatia i le maʻisuka.

E le oi ai se faʻataʻitaʻiga o le glucometer, e tofu lava ma ona lava lelei ma faʻafitauli.

A filifilia se masini e faʻaaogaina e se tagata matua, o loʻo taʻitaʻia i latou i uiga nei:

  • Faʻaaogaina.
  • Tausiga, saʻo saʻo.
  • Totogi.

O le a sili atu ona faigofie mo se tagata matua le faʻaaogaina o se masini ma se lapoa lapoa, fasi pepa lapopoa ma se numera pito i lalo o le faʻaogaina o masini.

Tagata matutua, ma e tusa lava pe le lelei le soifua maloloina, e sili atu le faʻaaogaina o glucometers e aunoa ma tulafono laiti - o le a leai ni faafitauli i le manatuaina o se tuufaatasiga faʻasologa poʻo le sailia o se pu.

O uiga taua e mafai ona aofia ai le tau o mea taumafa, faapea foi ma lo latou faʻaogaina i le falemaʻi fesoʻotaʻiga. E tatau ona maua i taimi uma ia vaega o suʻega, o le mea lea, o le sili atu ona lauiloa i le faʻataʻitaʻiga, o le faigofie ona maua "mea e tatau ai" i totonu o falemaʻi lata ane poʻo faleoloa faapitoa.

O loʻo i ai le tele o galuega tauave o glucometers e ono le aoga i tagata matutua: o le tele o manatuaga, o le faʻamautinoa vave o taunuuga o fua, o le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta a le tagata lava ia, ma isi.

Mo tagata matutua, o faʻataʻitaʻiga o glucometene saʻo e talafeagai:

  • VanTouch Filifili Faʻamasi (Filifili Faʻatasi): leai se faʻamaonia, faiga faʻataʻitaʻiga faigofie, vave maualuga le fuaina. Tau 900 r.
  • VanTouch Filifili (OneTouch Select): se numera tasi o pepa o faʻataʻitaʻiga e mafai ona sui, faʻamatalaga o meaʻai, faʻatagaina lelei tele. Tau - 1000 r.
  • Accu-Chek Mobile (Accu-Chek Mobile): e leai se numera, o se mea e sili ona faigofie mo se puʻupuʻu tamatamailima, se kaseti faʻataʻitaʻi ma 50 fasi, le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se PC. O le tau o le pusa e tusa ma le 4.5,000.solo
  • Contour TS (Contour TS): leai se faʻamaumauga, o le ola o le vaega o suʻega e ono masina. Tau mai le 700 rub.

O nei mita glucose toto ma saʻo maualuga ua faʻamaonia i latou lava i le faʻatinoga, maua le tele o tali lelei, e faʻalagolago ma faigofie ona faʻaaoga, ma le saʻo o latou fuataga ua ausia tulaga faʻatulagaina.

Glucometer mo se tamaititi

A fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tamaititi, e taua tele le faia o lenei faʻatonuga e le afaina pe a mafai ai. O le mea lea, o le faitalia autu mo le filifilia o se masini o le loloto lea o le pipisi o tamatamailima.

O se tasi o peni sili ona lelei mo tamaiti e taua o Accu-Chek Multclix, ae ua faʻatau ese mai le laina o Accu-Chek.

O le tau o glucometers e ese mai i le 700 i le 3000 rubles ma le maualuga, o le tau e faalagolago i le kamupanī ma se seti o galuega tauave.

O le tau o tagata e sili atu i le toto-toto analyzers, lea e fuaina ai ni faailoga i le taimi e tasi, o se faasologa o le maualuga maualuga.

I se faʻataʻitaʻiga atoatoa faʻatasi ma se glucometer 10 suʻega ma suʻega, ma le peni mo le toso o loʻo faʻatau atu. E sili le vave ona maua se sapalai o sapalai, i tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai pea.

E tāua tele le faʻataunuʻu o le kulūkose i totonu o le toto ma se glucometer ma faʻaalia saʻo le suka o le toto. O nisi taimi atonu o le mita e sese ma faʻaalia le tele o taunuuga. Saili mafuaaga o mea sese →

O le kulūkose o le toto e mafai ona vave ma tonu le fuafuaina e faʻaaoga ai se glucometer feaveaʻi, o se masini faafomai faʻaonapōnei mo le faʻaaogaina o le fale. Iloilo ituaiga uma →

LifeScan ua lauiloa i le maketi o le mita o le kulukose toto mo le silia ma le 20 tausaga. Laua Taʻatasi Taʻi i le Ultra O mita faigofie o le kulukose o le toto e tatau ona mafaufauina o se tasi o mea pito sili ona lelei e tafao faamasani.

Laititi faʻasolosolo, faigofie o le taʻavale, avanoa faigofie, faigofie o le faʻatinoga, lelei ma le saoasaoa, o mea taua ia o nei masini. Iloiloga atoa →

A fua le fua o le suka toto, e taua le suʻeina vave o se suʻega, maua saʻo saʻoga e faigofie ona faitau, ma ave foi toto samples pe a mafua ai le le mautonu ma tiga, aemaise lava pe a oo mai i le maʻisuka. O Omron Optium O Omega glucometer ua ausia lelei nei meatotino. Fua o le Vaega →

O le One Touch Ultra Smart glucometer o se masini multifunctional, lea, e ala i le seti o filifiliga, e tutusa ma PDA atoa (komipiuta lima).

O mafaufauga ole volumetric ma avanoa lelei mo le polokalame e mafai ai ona e pulea le naʻo le kulukose, ae o isi foʻi faailo: tuufaatasiga toto toto, toto toto, ma isi. Model Overview →

I aso nei o loʻo ofoina mai e le maketi le tele o vailaʻau. Mo se maʻisuka, e taua le filifilia o se mea talafeagai, faʻalagolago ma faʻatusatusa, aemaise lava mo le masani ona faʻaaogaina.

O se tasi oi latou o le Van Tach Select Simple glucometer, lea o loʻo iai nisi o mea matagofie. Tele i lenei →

Glucometer o se masini feaveaʻi e mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose o le toto i le fale ma e le manaʻomia ni tomai faapitoa ma malamalama.

Talu ai nei, o le aufaʻatasi a le atunuʻu ua gaosia ni masini e agavaa mo tauvaga ma tagata mai fafo. Faitau atili →

E faapefea ona siaki le mita mo le saʻo i le fale? Metotia ma Algorithm

E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, i le tasi tausaga, o le 1 piliona 200 miliona fua o le kulukose o loʻo ave i Rusia. O nei, 200 miliona ua pauu i luga o taualumaga faʻapitoa i falemaʻi, ma e tusa ma le tasi piliona e pau i luga o le pule tutoʻatasi.

Fuataga o le kulukose o le faavae lea o faʻataʻitaʻiga uma, ma e le gata i totonu o le Matagaluega o Faalavelave Tutupu Faafuasei ma le au, i taʻaloga ma falemaʻi, i fale tausi tausimaʻi ma i falemaʻi, o se faʻatulagaga faapena e faʻamalosia.

Glucose o le toto

E tusa ai ma algorithms o togafitiga faafomaʻi faʻapitoa mo le maʻisuka, o le tele o nei fua mo le maʻisuka e 4 p. / Aso. ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 p / aso.ma le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona tatou faʻaaogaina faʻaoga eletene o le eletene, faʻaoga pei o le photometric i aso ua tuanaʻi, e le o mafai ona maua e le tagata faʻatau le faʻaaogaina o tekonolosi e le aofia ai le paʻu paʻu. O masini mo le fuaina o le kulukose o fale suesue ma fafo-fale suesue.

O lenei tusiga e faʻatatau i tagata e siakiina fale feaveaʻi, lea e vaevaeina i glucometers (e faʻaaogaina i falemaʻi o falemaʻi) ma tagata taitoatasi, mo le faʻaaogaina patino. O glucometers falemaʻi e faʻaaogaina mo le uluai suʻesuʻega o le hypo- ma le hyperglycemia, mo le mataʻituina o le kulukose i falemaʻi falemaʻi i le endocrinological and therapeutic departments, ma mo le fuaina o kulukose i faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le aoga sili i soo se mita o lona saʻo auiliiliga lea, o loʻo faʻamaonia ai le tikeri o le vavalalata o le fuataga o fuataga ma lenei masini i le ata moni, o le taunuuga o le fua faʻatatau.

O se fuataga o le saʻo auʻiliʻiliga o se glucometer o lona sese. O le faʻaitiitia o le vavaeeseina mai faʻataʻitaʻiga, o le maualuga atu lea o le saʻo o le masini.

Auala e iloilo ai le saʻo ole masini

O tagata e faʻaaogaina ituaiga faʻalelei o le kulupu e masani lava ona masalosalo i faitauga a le latou suʻega. E le faigofie le pulea o le glycemia ma se masini e le o mautinoa lona saʻo. O le mea lea, e taua le iloa pe faapefea ona siaki le mita mo le saʻo i le fale. O le fuaina o fuainumera o ata eseese o glucometers patino i nisi taimi e le ogatusa ma taunuuga o fale suesue. Ae e le o lona uiga o le masini ua i ai se faaletonu a le fale gaosi oloa.

E manatu le au atamamai o taunuuga o fuataga tutoatasi saʻo pe afai o le vavaeese mai faailoga na mauaina i le taimi o suʻega suesue e le silia le 20%. O sea mea sese e le o atagia i le filifiliga o togafitiga togafitiga, o le mea lea, ua manatu e taliaina.

O le tikeri o le vavalalata e mafai ona aʻafia i le faʻatulagaina o masini, ona uiga faʻapitoa, le filifiliga o se faʻataʻitaʻiga faapitoa. E saʻo le fuaina o fuataga e:

  • Filifili le masini saʻo mo le faʻaaogaina o le fale,
  • Iloilo lelei le tulaga i le le lelei o le soifua maloloina,
  • Faʻamalamalama le fua o vailaʻau e taui ai mo le glycemia,
  • Fetuunai le taumafa ma faamalositino.

Mo mita toto o le glucose, o le taiala mo le saʻo auiliiliga e tusa ai ma le GOST o le: 0.83 mmol / L ma se kulūkose plasma o le itiiti ifo i le 4.2 mmol / L ma le 20% faatasi ai ma taunuuga sili atu i le 4.2 mmol / L. Afai e sili atu le aofaʻiga i faʻatapulaʻaina le faʻatagaina, e tatau ona suia le masini poʻo mea faʻatau.

Mafuaaga o le Vaeluaina

O nisi masini e iloilo le fua o le fua e le i totonu o le mmol / l, e faʻaaogaina e tagata Rusia, ae i le mg / dl, lea e masani ai mo tulaga i Sisifo. O faitauga e tatau ona faaliliuina e tusa ai ma le faiga o fetusiaiga nei: 1 mol / l = 18 mg / dl.

Suesuega o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, suʻega, ma toto toto. O le eseesega i le va o ia faitauga e oʻo atu i le 0.5 mmol / L.

E le mafai ona tupu ni faaletonu ma le le faʻaeteete o le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial. E le tatau ona e faalagolago i le taunuuga pe a:

  • Se laasaga o le afaina pe a fai e lei teuina i totonu o lona uluai afifiina o mea ua faamaufaailogaina pe solia foi tulaga o le teuina,
  • O se laneto e leai se aoga e masani ona faʻaaogaina
  • Ituaiga ua maeʻa, o nisi taimi e te manaʻomia le siakiina o le aso maeʻa o le tatalaina ma tapunia tapuni,
  • Le lava le lima maloloina (e tatau ona fufuluina i le fasimoli, faʻamago i se lauulu),
  • O le faʻaaogaina o le ava i le togafitiga o le nofoaga pupuʻu (pe afai e leai ni filifiliga, e tatau ona e tuʻuina atu se taimi mo le vevela o le puao),
  • Iloiloina i taimi o togafitiga ma le maltose, xylose, immunoglobulins - o le a faʻaalia e le masini le taunuuga maualuga.

Faʻamaumauga faʻamaonia saʻo saʻo

O se tasi o auala sili ona faigofie e siakiina ai le sao o se masini o le faatusatusa lea o faamaumauga i le taimi o le siakiina o fale ma i totonu o le falesuesue, pe afai o le taimi i le va o ni toto se lua e itiiti.E moni lava, o lenei metotia e leʻo uma ona fausia, aua e manaʻomia se asiasiga i le falemaʻi i lenei tulaga.

E mafai ona e siaki lau glucometer ma ni fasipepa se tolu i le fale pe afai ei ai se taimi puupuu i le va o suʻega toto e tolu. Mo se meafaigaluega saʻo, o le vavalalata i taunuuga o le a le silia ma le 5-10%.

E tatau ona e malamalama o le faʻavasegaina o le mita o le kulukose toto ma masini i le fale suesue e le o taimi uma e fetaui lelei. O nisi mea e fai i le tagata lava ia e fuaina ai le glucose mai le toto atoa, ma suʻesuʻega - mai le plasma, o le vaega o le toto lea e valavala mai i sela. Mo lenei mafuaʻaga, o le eseesega i taunuʻuga e oʻo atu i le 12%, i le toto atoa o lenei faʻaaliga e masani lava ona maualalo. I le faatusatusaina o taunuuga, e tatau ona aumai le data i le tasi fuataga, e faʻaoga ai laulau faʻapitoa mo le faaliliuga.

E mafai ona e suʻesuʻeina tutoatasi le saʻo o le masini e faʻaaoga ai se vai faʻapitoa. O isi masini e iai fofo faʻafoe. Ae e mafai ona e faʻatau eseese. O tagata gaosi oloa mo a latou faʻataʻitaʻiga e maua ai se vaifofo o le suʻega, e tatau ona amanaʻia.

O fagu o loʻo i ai se faʻalauiloaina o le kulukose. Aʻo faʻaopopo e faʻaopoopoga vaega e faʻateleina ai le saʻo o le faʻatinoga.

Faʻamatalaga faʻamaonia

Afai na e suʻesuʻeina ma le totoʻa ia faatonuga, na e vaʻai i ai o se auala e fesuiaʻi ai le masini e galue ai i le vaʻalele. O le algorithm o le faʻataʻitaʻiga o le a avea ma se mea faapenei:

  1. O se fasi siaki ua faʻaofiina i totonu o le masini, e tatau ona faʻaalia le masini.
  2. Siaki pe o le tulafono i luga o le mita ma le suʻega sikoa.
  3. I le lisi o loʻo e manaʻomia e suia ai tulaga. O masini uma mo le faʻaaogaina o le fale e faʻapipiʻiina mo le samplesina toto. O lenei mea i le lisi autu o nisi faʻataʻitaʻiga e tatau ona suia i le "faʻafoega o le fofo". E te manaʻomia le suia o tulaga poʻo le vave ona fai i lau faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e maua mai au faatonuga.
  4. Lulu le fagu fofo ma faʻaoga i se fasi pepa.
  5. Faatali mo le iuga ma faatusatusa pe latou te fetaui ma tapulaa faatagaina.

Afai e maua ni mea sese, e tatau ona toe faia le suega. Afai o tutusa faailoga po o le mita e faʻaalia ai taʻesega taʻitasi i taimi taʻitasi, muamua e te manaʻo e suʻe se pusa fou o fasi siaki. Afai e faʻaauau le faafitauli, e le tatau ona e faʻaaogaina sea ituaiga masini.

Faʻailoga talafeagai

Pe a suʻesuʻe le auala e siakiina ai le mita mo le saʻo, e sili atu le amata ile auala e iloa ai le fale. Ae muamua, e tatau ona e faʻamalamalama pe o loʻo e faʻaaogaina lelei mea taumafa. E mafai ona sese le masini pe afai:

  • Tausia se penitala faʻatasi ma meaʻai i luga o le windowsill poʻo luga o le afi faʻavevela,
  • O le ufiufi i luga o le fale gaosi mea e faʻapipiʻi ai faʻamaʻi e leʻo tapunia,
  • Faʻatauga ma le taimi faʻamalolo litaea,
  • Mea eleelea eleelea: pupuni o fesoʻotaʻiga mo le faʻaofiina o mea taumafa, ata tioata e paʻu pefu,
  • O tulafono e faʻaalia i luga o le pencil ma faʻamau ma e le fetaui le masini,
  • E faia faʻamaʻi i tulaga e le tausisia faatonuga (faʻatagaina tulaga vevela mai le +10 i le 45 ° C),
  • O lima o loʻo malulu pe fufulu i vai malulu (o le ai ai se faʻaopoopoga o le kulūkose i le toto paʻu),
  • O lima ma meafaigaluega e afaina i meaai sugary,
  • O le loloto o le pupuʻu e le fetaui ma le mafiafia o le paʻu, e le oso fua mai le toto, ma o taumafaiga faaopoopo e mafua ai le faʻasaʻolotoina o le va o le intercellular, lea e faʻaseseina ai le molimau.

Aʻo leʻi siakiina le sao o lau mita o le kulukose o lou toto, e tatau ona e siaki pe faʻafeiloaʻi tulaga uma e teu ai mea taumafa ma toto sampling.

Mafuaʻaga mo le siakiina o le glucometer

O tagata gaosiga o le toto kullukose i soo se atunuu e manaʻomia e suʻe ai le saʻo atoatoa o masini aʻo leʻi ulufale i le maketi. I Rusia o le GOST 115/97. Afai o le 96% o fuataga e pau i totonu o le mea sese, ona ausia lea e le masini manaoga. O masini taʻitasi e manino lava le saʻo nai lo faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi. Pe a faʻatau se masini fou mo le faʻaaogaina o le fale, siaki lona saʻo ole manaʻomia.

Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le siakiina o le faatinoga o le mita i le 2-3 vaiaso, e aunoa ma le faatali mo mafuaaga faapitoa e masalosalo ai i lona uiga.

Afai o loʻo gasegase le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ona taofiofia e ala i le maualalo o le kapelu ma gaʻo maso talafeagai e aunoa ma vailaʻau o le hypoglycemic, ona mafai lea ona e siaki le suka i le vaiaso. I lenei tulaga, o le taimi e siakiina ai le faagaoioiga o le masini o le a eseese.

E siaki se siaki e leʻi faʻasalalau pe a pa'ū le masini, mai luga o le masini, ua i luga le masini poʻo le afifiina o fasi pepa faʻataʻitaʻiga ua leva ona lomia.

O a ituaiga o glucometers e sili ona sao?

O kamupani gaosia sili ona taʻutaʻua e mai Siamani ma Amerika, o faʻataʻitaʻiga o nei faailoga e pasia ai le tele o suʻega, o nisi e faʻamaonia le ola atoa. O le mea lea, latou te maualuga le manaʻo i atunuu uma. Faʻamaumauga o faʻatauga e pei ona taʻua i lalo:

  • BIONIME Tonu GM 550 - e leai se mea sili atu i le masini, ae o le le lava o isi galuega tauave e le taofia ai mai le avea o se taʻitaʻi i le saʻo.
  • One Touch Ultra Easy - o se masini feaveai e na o le 35 g e matua saʻo ma faigofie ona faʻaaoga, aemaise ile alu. O le toto sampling (e aofia ai mai isi laufanua) e faʻatinoina e faʻaaoga ai se paso faapitoa. Tusi faʻamaonia mai le kamupanī - e le faʻaumatia.
  • Accu-Chek Active - o le faatuatuaina o lenei masini ua faamaonia i le tele o tausaga o lauiloa, ma o lona avanoa e mafai ai e soo se tasi ona talitonu i ona uiga. O le taunuuga e aliali mai i luga o le faʻaaliga pe a maeʻa le 5 sekone, pe a manaʻomia, o se vaega o le toto e mafai ona faʻaopoopo i le lava laina pe afai e le lava lona voluma. Manatua mo le 350 iuga, e mafai ona fuafua le aofaʻi o tau mo se vaiaso poʻo se masina.
  • Accu-Chek Performa Nano - o se masini multifunctional ua faʻapipiʻiina ma se pusa ua faʻapipiʻiina mo fesoʻotaiga vavave i se komepiuta. O se faamanatu faʻatasi ma se faʻavevesi o le a fesoasoani i le pulea o le taimi ole suʻesuʻega. I fua faʻatatau, o se leo faʻalogoina e ala. E le manaʻomia le faʻasolosolo o suʻega ma latou toso ifo ai le toto.
  • Faʻamaoni Moni Maualuga - o le sao o le mita e mafai ai ona e faʻaaogaina i soo se ituaiga ma i soo se laasaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, e manaʻomia ai sina toto itiiti mo auiliiliga.
  • Contour TS (Bayer) - na fausia le masini Siamani i le faʻaaogaina o tekonolosi aupito lata mai e mautinoa ai le maualuga ma le tumau, ma o lona tau taugofie ma le saoasaoa o le saoasaoa faʻaopoopo i lona lauiloa.

O le glucometer o le mea aupito sili ona taua i le togafitiga o le maʻisuka, ma e tatau ona e togafitia i le tutusa le taua e pei o vailaʻau. O le auiliiliga ma le saʻo o le faʻamaoni o nisi o faʻataʻitaʻiga i le maketi i totonu o le lotoifale e le faamalieina ai manaoga o le GOST, o lea e matua taua tele le pulea lelei o le saʻo i se taimi talafeagai.

O tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e faʻamoemoe e naʻo le siakiina o le kulukose i le maʻisuka ma tagata gasegase ma isi faʻamaonia e manaʻomia ai sea faiga. Ma e tatau ona e faʻatau na oi latou i falemaʻi poʻo se fale faʻapitoa o mea tau fomaʻi, o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻasalaga ma isi mea e le manaʻomia.

Ituaiga o meafaigaluega mo le fuaina o le maualuga o le glycemia ma mataupu faavae oa latou faatinoga

E faaopoopo atu i masini eletise, o atinaʻe ua atiae ma ofoina atu isi masini i tagata faatau. Eseesega o latou gafatia galue e masani ona fenumiai ai le maʻisuka, ma latou te le iloa po o fea le masini e filifili ai.

Lalo o loʻo tatou faʻamatalaina i auiliiliga auiliiliga uma o meafaigaluega o loʻo i ai nei.

Reflectometers

O le masini e faʻaalia le iuga i foliga o se ata lanu.

E galue le tagata e suʻesuʻe le lanu, e faʻamaonia ai mea sese ma mea sese laiti i le taimi o le fua. Mo fuataga, e le tatau ona mataʻituina le taimi faatulagaina, e pei ona tatau ai pe'ā faʻaaoga le fesuiaiga tuai o le masini.

I le lomiga fou o le TTT, o le aʻafiaga a le tagata faʻaaoga i luga o le suʻega faʻasoasili e le aofia ai. E taua foi le matauina o le tele o le toto e manaʻomia mo se suʻesuʻega atoa.I le taimi nei e leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai fasipepa - naʻo le 2 mCl o meafaitino e lava lea e fua ai le maualuga o le suka.

Biosensors

I lenei tulaga, o se faiga e le mafai ona faʻaaogaina o fasi pepa faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina e fai ma faavae.

O faʻatulagaga e faʻatinoina e faʻaaoga ai se tagata e faʻaaogaina le bionelectrochimium ma se tagata e faʻaaogaina le auiliiliga.

Pe a totoina le toto i luga mo le suʻega e faʻataʻitaʻia ma le pito o le transducer, e faʻamalolo se lagona eletise, e mafua ai ona maua e le masini faaiuga e uiga i le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le oxidos oxidation ma faaitiitia le taimi e manaʻomia mo le siakiina o faailoilo, o fasi suesuega faapitoa ma se enzyme faapitoa e faʻaaogaina.

O le saʻo ma le televave o le fuaina o meaola i le taimi nei o meaola eletise e maua mai i le 3 eletise:

  • faʻamalositino (e aofia ai le glucose oxidase ma le ferrosene ma o le autu i le fua o le fua),
  • ausilali (tautua o se faʻatusatusaga)
  • faʻavae (o se elemene faaopoopo lea e faaitiitia ai le aafiaga o mea aoga i luga o le faagaoioiga o masini).

Ina ia faia ni fua, toto le toto i luga o se siaki.

A oʻo mai se mea i luga o se faʻalapotopotoga, o le a faʻaalia se tali, o se taunuuga o lea mea ua faʻamalolo mai ai electrons. O lo latou numera o loʻo talanoa mai foi i le leiloa o le kulukose.

O le fea mita e filifili mo le faʻaaogaina o le fale?

O le filifiliga o se masini mo le fuaina o le suka toto e faʻavae i luga o manaʻoga patino ma mea tautupe o le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, i le tele lava o tulaga, o le tau o meafaigaluega e avea ma faailoga autu filifilia pe a faʻatau se masini. Ae ui i lea, aua neʻi galo o le masini e faʻatatau e tatau ona faigofie ona faʻaoga ma avatu saʻo sao.

I le faʻaopopo atu i faʻataʻitaʻiga o loʻo lisi atu i luga, e tatau foi ona iloiloina manatu faʻavae nei:

  1. ituaiga masini. O iinei, o mea uma e faʻalagolago i le gafatia tau tupe ma manaʻoga patino o le tagata maʻi, o le mea lea o le a leai ni fautuaga maʻoti i lenei mea,
  2. loloto loloto. Afai e te filifilia se masini mo se tamaititi, e le tatau ona sili atu i le 0.6 mC lenei faʻamaoniga,
  3. leo e pulea le leo. O le a sili atu ona faigofie mo tagata gasegase maualalo le vaʻavaʻai e fua i le lisi o leo,
  4. taimi e maua ai le iuga. I luga o masini faʻaonapo nei, e tusa ma le 5-10 sekone, ae o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma se vaitaimi umi o faʻamaumauga (e masani lava e taugofie),
  5. naunautaiga o le cholesterol. O lea ituaiga o galuega o le a aoga mo tagata mamaʻi i se faʻalavelave ogaoga o le maʻi. O le fuafuaina o le maualuga o tino o le ketone o le a faatagaina ai le maʻisuka e faigofie i le ketoacidosis e aloese ai mai tulaga lamatia o le ola,
  6. mauaina o mafaufauga ma le mafai gafatia i se komepiuta. O lenei faʻatulagaga e faigofie mo le mataituina o faʻamaumauga ma faʻasologa o faʻamatalaga,
  7. taimi o fua. O nisi o faʻataʻitaʻiga e faʻamatalaina pe a tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga (muamua pe a uma ona 'ai).

E faapefea ona fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto?

Ina ia maua le fua saʻo aupito sili ona saʻo, o tulafono nei e ao ona matauina:

  1. sauniuniga masini. Siaki le faʻaogaina o mea uma e manaʻomia mo le faʻatinoga o fuataga (suʻega, le masini lava ia, se fagu, se peni ma isi mea talafeagai) ma faʻapipiʻi le loloto o le loloto (mo le lima tane - 3-4, mo le paʻu o le paʻu - 2-3),
  2. tumama. Ia mautinoa ia fufuluina ou lima! Faaaoga vai mafanafana. O lenei mea o le a mautinoa ai le tafe toto i capillaries, lea o le a faigofie ai le faagasologa o lona aoina. E le manaʻomia le fufuluina o lou tamatamailima i le ava malosi (faia lenei mea i lalo o tulaga faʻapitoa), talu ai o vaega o le ethyl e mafai ona faʻasese le ata atoa. A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona faʻasalaina le tui poʻo taimi uma e faʻaaogaina ai se mea fou,
  3. samoa samoa. Tui se tamatamailima ma se laumei ma solo ese le mataʻu muamua o le toto ma se paʻu o le sipuni po o le ufiufi. O lenei mea o le a faʻaaogaina ai le gaʻo o le gaʻo po o le lymph i totonu o le biomaterial. Faamama lou tamatamailima aʻo leʻi ave le toto.Faapipii le pau lona lua i le vaega o le suʻega,
  4. iloiloga o le taunuuga. O le taunuʻuga e maua, o le masini e logoina e ala i se faailo leo. A maeʻa le fua, aveese mea uma i se mea pogisa, puipuia mai le la ma le faʻavasegaina o meafale. Taofi siaki siaki i se mataupu tapuni.

Ia mautinoa e tusi i lalo mea na tutupu i se tusi faʻatasi ma le aso ma mafuaʻaga na mafua ai suiga tetele (mo se faʻataʻitaʻiga, mafatiaga, vailaʻau, meaʻai, ma isi).

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le fuaina o le suka toto ma se glucometer i se vitio:

O le fea filifiliga e maua mai ai le mita ia te oe. Ae tusa lava poo le a le mea e te filifilia, ia mautinoa ia mulimuli i tulafono o fua. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona maua se faʻataunuuga saʻo e tusa lava pe faʻaaogaina mea taugofie.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

E faʻapefea ona filifili se glucometer lelei?

Pe a filifilia se glucometer, e tatau ona amanaia taiala nei: o le avanoa e maua ai ni faʻataʻitaʻiga i se tau taugofie i le lumanaʻi.

Faaiuga: o le faitalia sili ona taua mo le filifilia o se meafaigaluega mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o le toto tau taugofie o sapalai ma lo latou avanoa i luga o le faʻatau.

O le mea lea, o le a tatou mafaufau i le sili ona lelei o glucometers, o ia mea uma e mafai ona avea ma se fale e sili ona taua o le "tausi fale suesue" mo se maʻisuka. O lea ituaiga masini o se ituaiga o laititi-laboratory lea e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o le tagata maʻi ma fesoasoani ia te ia i le tau faasaga i le faamaʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani a se ituaiga o meafaigaluega, i le mauaina o faʻamatalaga saʻo, e mafai ona vave vave ma lelei le tuʻuina atu o le fesoasoani i se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le glucometer feaveaʻi sili ona lelei "One Touch Ultra Easy" ("Johnson & Johnson")

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 2 202 paʻu.

Lelei: Glucometer eletise eletise lata mai e na o le 35 kalama, e faʻamaonia ai le faʻamaonia. O se pu faapitoa na fuafuaina mo le samasama toto mai isi nofoaga e tuʻuina atu. O le taunuuga e avanoa i totonu o le lima sekone.

Faʻafitauli: E leai se "leo" galuega.

Iloiloga masani o le One Touch Ultra Faʻamatalaga faigofie: "O se masini tele ma faigofie, e laʻititi lava. Faʻafaigofie ona fai, lea e taua ia te aʻu. Lelei le faʻaaoga i luga o le auala, ma e masani ona ou malaga. E tupu se mea ou te lagona le le fiafia, e masani ona lagona le fefe i le malaga, lea o le a leaga i luga o le auala ma o le a leai se tasi e fesoasoani. Faatasi ai ma lenei mita sa amata ona toʻafilemu. E vave lava ona maua se taunuuga, e leʻi i ai se ituaiga o masini faapena. Ou te fiafia i lena pusa e aofia ai ni vavao se sefulu. "

Le mita sili ona faʻamaonia "Trueresult Twist" masini ("Nipro")

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 1,548 rubles

Lelei: O le laʻititi o le mita o le kulukose toto o loʻo maua nei i le lalolagi. O le auiliiliga e mafai ona faʻatinoina pe'ā manaʻomia le mea moni "ile alu." Tutu mataʻu o le toto - 0.5 microliters. E maua le taunuʻuga i le 4 sekone. E mafai ona ave toto mai soʻo se isi nofoaga. O loʻo i ai se faʻaaliga faigofie o se lapoa tele. E faʻamautinoa e le masini le 100% le saʻo o iuga.

Faʻafitauli: e mafai ona faʻaaogaina i totonu o tapulaʻa o tulaga faʻalesiosiomaga o loʻo faʻaalia i totonu o le faʻamatalaga - vaʻaia masani 10-90%, vevela 10-40 ° C.

Typical Trueresult Twist iloiloga: "Ua matua faagaeetia lava au e faapea, o se umi umi o le ola o le olaga ua fuafuaina - 1,500 fua, sa sili atu ma le lua tausaga. Mo aʻu, o lenei mea e sili ona taua, aua, e ui lava i le gasegase, ou te faʻaaluina le tele o taimi i luga o le auala, ae tatau ona ou alu i malaga faapisinisi i tiute. E manaia le i ai o le maʻisuka o loʻu tinamatua, ma ou te manatua le faigata i na aso ona fuafua le suka o le toto. E le mafai ona fai i le fale! O le taimi nei o le saienisi ua agai i luma. O sea ituaiga masini e na o se mea e maua! "

Meatau Accu-Chek Asset toto glucose meter (Hoffmann la Roche) u

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 1 201 ete.

Lelei: maualuga le saʻo o taunuʻuga ma le taimi o le anapogi - i totonu o le 5 sekone. O se vaega o le faʻataʻitaʻiga o le ono mafai ona faʻaaoga le toto i le laasaga o le suʻega i le masini poʻo fafo atu, faʻapea foʻi ma le mafai ona toe faʻatulagaina se mataʻu o le toto i luga o le suʻega faʻasolo pe a manaʻomia.

O se auala talafeagai mo le makaina o fua o fuataga ua tuʻuina atu mo fuataga ao lei amataina ma pe a maeʻa taumafa. E mafai foi ona fuafua le aofaʻi o tau e maua muamua aʻo leʻi uma le taumafataga: mo le 7, 14 ma le 30 aso. 350 results o loʻo teuina i le mafaufau, faatasi ai ma le faʻamaoniga o le taimi tonu ma le aso.

Faʻafitauli: leai.

Suʻega Accu-Chek Asset Meter Review: "O loʻo i ai loʻu maʻisuka maualuga pe a uma le maʻi a Botkin, o le suka e matua maualuga lava. Sa i ai le manava i loʻu "fatuga fatufatuga". Sa i ai ni au uila, ae ou te fiafia lava i lenei mea, aua ou te manaomia ni suega o le kulukose i taimi uma. E mautinoa lava e tatau ona ou faia muamua aʻo leʻi maeʻa se taumafataga, mataʻituina uiga. O le mea lea, e taua tele le teuina o faʻamatalaga i le mafaufau, aua o le tusitusi i luga o se fasi pepa e matua le talafeagai lava. "

Suauu Fua o le Suga Sugar - Togafitiga o le Maʻisuka

O se tasi o itu sili ona taua i le togafitiga o le "maʻi manaia" o le pulea lelei lea o le glycemia. O lea faʻatonuga o le a fesoasoani e faʻatino le One Touch Select Simple glucometer. E faitau miliona tagata i le salafa o le lalolagi ua uma ona latou faaaogaina. Tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, e tatau i tagata maʻi ona iloa i taimi uma le tele o le suka latou te maua i totonu oo latou toto.

  • Tasi le Taʻo Filifili Glucometone Faʻatasi: Faʻatonuina Tausaga
  • O faʻamanuiaga
  • Talosaga o talosaga
  • Faʻafitauli

Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona latou faia tutoʻatasi ia latou meaʻai, fuafua i le iuga. Ina ia mafai ona e siaki pea le kulukose i le siama, e tatau lava ona e maua lenei masini faʻatusatusa, saʻo ma faigofie i le lima.

Tasi le Taʻo Filifili Glucometone Faʻatasi: Faʻatonuina Tausaga

O le gaosiga o le masini o le kamupani Amerika lauiloa o Johnson ma Johnson. O le tele o aafiaga ma le tele o tausaga o galuega i totonu o le maketi mo oloa faafomaʻi ua mafai ai ona matou fatuina se masini lelei tele lea e taua i le olaga o soo se maʻisuka.

Le Tasi Tasi Filifili Glucometer faigofie o se mea laititi paepae paʻepaʻe. E faia i se mea e le taua. E leai ni kulini i luga ma mo lona masani ai galuega leai ni faʻaopoopoga faʻaopoopo ma faʻasologa e manaʻomia.

I le faʻatauina o le masini, e maua ai e le kalani se pusa e aofia ai:

  1. Ia, o le masini lava ia.
  2. Seti o 10 suega.
  3. 10 taʻavale.
  4. Pipi faapitoa mo tui e leai se paʻu.
  5. Faatonuga mo le faʻaaogaina ma se faʻamanatuga e uiga i uiga o faʻamatalaga lelei, e fuafua i le maualuga o le glycemia.

E mafai ona e faʻatau le One Touch Select Glucose faigofie i le tele o falemaʻi poo le faʻatonuina i le initaneti. I le lalolagi faʻaonaponei o le avanoa i se tele o faʻatautaiga tau fefaatauaiga, e mafai e se tasi ona faʻatau se masini taua.

E tatau ona maitauina, faatasi ai ma isi analogues, o le masini mai Johnson ma Johnson e maualuga ma saʻo ma faigofie ona faʻaaogaina.

O suʻesuʻega i Birmingham (United Kingdom, 2011) ua faʻaalia ai le lelei o taunuʻuga tau falemaʻi. I le 100% uma o mataupu, o le lelei o le masini na pei lava o suega suʻesuʻe.

O lenei mea e faʻamaonia ai le lelei tele o le oloa ma lona taua i le maketi o oloa mo le maʻisuka.

E mataʻituina le mataʻituina o le glycemia i le togafitiga o se maʻi. A maeʻa, pe afai e atiaʻe e le tagata maʻi le maualuga o le inisalini poo le osooso malosi i le suka o le toto, ona le mafai lea ona ia faia se suʻesuʻega atoa. Faatasi ai ma se fale feaveaʻi i le lima, e mafai e se tasi ona vave iloa se faafitauli ma fofo ia latou lava, pe talanoa i se fomaʻi mo se fesoasoani.

O le mea e sili ona lelei o le One Touch Select Glucometer faigofie o:

  1. Faʻaaogaina.
  2. Tau O le tau o le masini i falemaʻi e 1000 rubles.
  3. Le lava polo ma isi faʻamatalaga. Leai se mea e te popole ai pe faapefea ona faʻaaoga le masini. Na te faia le galuega lava ia.
  4. Leo mataala. I le i ai o le hypo- or hyperglycemia, o le glucometer e maua ai faʻamaoniga iloga e faigata ona le amanaʻiaina.
  5. Manatua e fausia. I totonu o le masini o loʻo i ai sina teuina o faʻamatalaga, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona iloa le iuga o fua o le kulukose. O lenei galuega e matua faigofie lava, ona e mafai e se tagata ona iloilo le faʻaogaina o suiga o le glycemia e fuafua i luga o fua faʻatatau (taumafa meaʻai, gaioiga faaletino, inisalini tui).
  6. Tali vave. A maeʻa na o le 5 sekone, e faʻaalia e le mataʻitusi le taua o le suega o le kulukose.

O nei mea uma na mafua ai le lauiloa tele o lenei oloa ma lona taua i le maketi. E sili ona lauiloa i Amerika ma Egelani, ma e leʻi leva ona faʻaalia i luga o fata o falemaʻi fale ma faleoloa.

O le faʻaaogaina o meafaigaluega o se mea fiafia.

O le faagasologa atoa mo le fuaina o le glycemia e aofia ai laasaga faigofie e tolu:

  1. O le fasi siaki ua tuʻuina i totonu o se pu faapitoa i luga o le mita. O le uiga muamua o le suʻesuʻega e aliali mai. O le faailogaina o le "2 drops" icon o loʻo taʻu mai ai le sauniuni mo le mauaina o le toto.
  2. Faʻaaogaina o le peni ma le paʻu, o le paʻu i luga o le tamatamailima o le tagata gasegase ua matua mafatia lava. Ole suʻega ole suʻega e tatau ona aumai i se matāua e foliga mai ma o le masini lava ia o le a faʻaaluina le aofaiga tatau ole vai.
  3. E totoe na o le faatalitali 5 sekone ma o mea uma - o le iuga i luga o le mata.

O le umi o le taualumaga atoa e oʻo atu i le 1 minute. Afai ei ai le vavaeese mai le toto toto masani, o le masini ma le fesoasoani o faailo leo faʻapitoa e logoina lē e ona e uiga i lenei mea.

Faʻafitauli

E ui lava i le tele o iloiloga lelei e uiga i le One Touch Select Simple glucometer, e tele ona leaga:

  1. Se numera laʻitiiti o suʻega i le pusa muamua. E na o le 10 o latou.
  2. Le tau maualuga o se seti fou o faailo. Muamua oloa e tusa ma le 1000 rubles mo vaega e 50. Pe a faʻatau mai analogues lautele, e ono tulaʻi mai ni faʻafitauli. E le o taimi uma e iloa ai e le masini.
  3. Faiva i le polokalama o galuega. O laʻasaga laʻititi e faʻamaumauga pe a maeʻa ona faʻaaoga le glucometer, na amata loa ona ia faʻasaʻo le tulaga o le glycemia pe a faʻatusatusa i suʻega suʻesuʻe, lea e matua le lelei mo maʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1.

I le avea ai o se faaiuga, e mafai ona tatou faʻamaonia o le masini mai Johnson ma Johnson o se tasi lea o oloa e sili ona lauiloa ma sailiili mo tagata gasegase e iai se "maʻi manaia".

Fua fou o fua o le kulukose

O lea e te manaʻo ia e soifua pea i taimi uma. Ma afai o le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu nai lo le masani ma ua le mafai ona gase? Faʻapefea ona tumau i le tautua? E faʻapefea ona vave fesoasoani ia te oe lava?

O tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataituina lelei o latou soifua maloloina aemaise lava ma le faʻaeteete. Ina ia tausia le soifua maloloina, e manaʻomia ona siakiina a latou kulūkose i le taimi ma ia siakiina e le aunoa le mamafa o le toto.

E mafai ona fetaui lelei glucometers taitoatasi?

I le taimi nei, o tagata taʻitoʻatasi taʻutaʻua e sili ona lauiloa ona o le faateleina o le numera o tagata e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o metotia na faʻaaogaina e fua ai le toto glucose (CGC) faʻatoʻateleina i nei masini e osofia, o lona uiga, latou te manaʻomia le paʻu o le paʻu mo le samasama toto.

I le taimi nei, o loʻo iai se suʻesuʻega malosi mo le fausiaina o glucometers e leai ni osofaʻiga o le a fesoasoani ai i tagata mai le maʻisuka mai le manaʻoga e faʻaleagaina pea le paʻu.

O ia ituaiga masini e mafai ona faʻaaogaina e mataʻituina ai le toto o le kulukose (pe, e pei ona taʻua e le tagata lava ia lenei auiliiliga, "fua le suka").

O le foafoaina o glucometers e le o osofaia na le manuia

Taumafai e fatu ni glucometers o le a fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o masini ma fuafuaina i luga o le faavae o KGK maua data na le manuia.

Sa le mafai foi e le au saienitisi ona atiae se glucometer taitasi e mafai ona fuafua le KGK e faavae i luga o taunuuga o le thermometry, o fua o le ultrasound poo le suesueina o le vailaau kemikolo o le sua.

O le mea lea, seia oʻo nei talu ai nei, o auala faʻamalosi mo le fuafuaina o le HSC o le auala lava lea e tasi mo le tagata gasegase e "fua le suka."

O le a le Omelonai V-2?

O le Omelon V-2 o se atinaʻe tulaga ese o saienitisi Rusia, lea e tatalaina ai avanoa fou mo le siakiina o le gaosiga o le gataifale gasegase. E ese le taua mai tonometers ma glucometers oi ai nei.

O Omelon o se masini na fausia faʻatasi e saienitisi o le Rusia Academy o Sciences Sciences ma inisinia o le MSTU. N.E. Faʻamatalaga patino a Bauman mo le fua tutusa o le toto ma le kulukose i le toto o le tagata. O le mea moni, o se masini e tasi e tuufaatasia ai galuega o se tonometa ma se glucometer.

A faʻaaogaina le Omelon V-2 masini, o le fua o le kulukose i totonu o le toto e tupu i se auala e le faʻafefe. O lenei metotia fuafaatatau e faʻavae i luga o le lauiloa ma le leva ona faʻavaeina o le malosi o le galasticity o ipu toto o le tagata i luga o le kulūkose i totonu o le toto.

O le naunautaiga a le KGC e faʻatinoina e tusa ai ma le auala Elbaev-Perkovsky (suʻesuʻeina faʻapipiʻi o le galu).

A o galue le tonometa i le faagasologa o le fuaina o le toto, o le masini e fai ma auʻiliʻili vaega o le pulupulu o le pulupulu e tusa ai ma se metotia pateni (mo le auʻiliʻili, 12 laina ole pulusal wave e faʻaaogaina: saoasaoa, rhythm, malosi, mamafa i capillaries, toto toto toto, ma isi mea) i le matematika, e fuafua ai le maualuga o le kulukose.

E faapefea ona fua le toto glucose e faʻaaoga ai lenei masini?

Fua o le kulukose toto e faʻaaoga ai le Omelon V-2 masini e le manaʻomia ai le samplesina o le toto. O le eseesega tele lea i le va o lenei masini ma glucometal masani ma lona aoga sili atu ia i latou.

O le faʻaaogaina o le Omelon V-2 e matua faʻafaigofieina ai le puleaina o le kulukose, o le mea lea e mafai ai ona faʻaaogaina le masini e le gata i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi i latou e mananaʻo e aloese mai lenei maʻi.

"Omelon V-2" e avanoa ma faigofie tele mo le faʻaaoga i le fale, o lona uiga e mafai ona galo ia te oe le asiasi atu i le falemaʻi, laina uumi ma se umi umi e faatalitali mo taunuuga o le suʻega.

E le gata i lea, o le faagasologa e matua saogalemu ma leai se leaga - e te le toe toe togi lou tamatamailima.

Taua o le puleaina o le toto ma le toto kulukose

O le toatele oi tatou e le iloa le taua o le puleaina i le taimi lava lea le maualuga o le toto ma le toto o le kulukose toto, talu ai ona o lo latou faʻatasi faʻateleina e faʻapupulaina ai le lamatiaga ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system i le 10 taimi.

Aisea i aso nei, ae le o se tasi e faʻapitoa i le lalolagi e faʻaaoga lenei metotia fuataga, e ui lava i le tele ma le manino o le lelei mo le tagata faʻatau?

Muamua, aua o le malamalama i soʻo se faagasologa e manaʻomia ai le faʻatinoga faʻapitoa, ma o iinei o le tagata muamua lava.

Lona lua, o le auala ma le puleʻaga tele mo le vave fuaina o le maualuga o le kulukose o le toto e maua ai le tele o tupe maua i le au gaosi oloa ma le faʻaofiina o tekonolosi fou ua mafua mai i le faʻaititia o tupe mama ona o le leiloa o tupe maua mai le faʻatau atu o faʻataʻitaʻiga ma paʻu mo tafaʻi.

O le Omelon B-2 o le a toe maua ai le soifua maloloina

"O le Omelon V-2" o le a mafai ai e oe ona faʻaaoga le puleaina o lou soifua maloloina e aunoa ma le mafua ai o se faʻafitauli poʻo tau faaopoopo.

O le a le gata ina laveaiina ai tupe, ae o aʻafia foi, ona o le faafetai i lenei masini, o le fua o le KGC o le a le toe fesootaʻi ma le tiga i se tamatamailima lima. O le masini na atiaeina e saienitisi Rusia ua pateni i Rusia ma Amerika.

O loʻo gaosia e se tasi o pisinisi tetele o le puipuiga a le Rusia - le Voronezh Electrosignal OJSC."Omelon V-2" ua pasia suega faʻapitoa, o loʻo i ai pemita ma tusi pasi.

E fetaui lelei ma aoga - fuaina o le kulukose toto i le fale e aunoa ma le aveina o le toto mai se tamailima. O le auala e leai se afaina, saogalemu ma le le faʻaleagaina.

E faʻapefea ona siakiina le suka i le fale? - Auala ma auala e togafitia ai faʻamaʻi

O le suʻeina o le toto suka i aso taitasi o se mea taua ma se elemene taua i le togafitia o le maʻisuka ma le tausia lelei o le soifua manuia..

A aunoa ma se filifiliga sili ona saʻo o le maualuga o le kulukose o loʻo faia i le faaiuga o le aso faigaluega ma a maeʻa ona 'ai meaai masani, e le mafai ona maua se taui mausali poʻo le faʻamagaloina o le maʻisuka aʻo togafitiga.

O se tasi o auala sili ona sao ma vave mo le foia o le mataupu pe faapefea ona fuaina le suka i le fale o le faʻaogaina lea o se masini faigofie e pei o se glucometer.

O le a le mafuaʻaga o le fuaina?

O le maʻi suka o se maʻi sili ona leaga, lea e iloa i le tele o faʻamalologa le lelei, ma i le leai atoatoa o togafitiga e maua ai le tele, o nisi taimi e lamatia ai le ola.

O mea faʻalavelave tutusa faapena e faʻaalia i se faʻaʻumiʻumi umi i le maualuga o le maualuga o le suka o le maʻisuka.

Afai e te iloa pe faapefea ona saʻo le fuaina o le suka i le glucometer, e mafai ona e mauaina faʻamanuiaga nei:

  • siakiina o le kulukose,
  • faʻasologa o lisi
  • suiga i le inumaga o le insulin o loʻo faʻatonutonu,
  • o le mafai ona faʻasaʻoina le tagata lava ia o togafitiga.

O le faia saʻo o fua o le suka i le toto e puipuia ai le fesuiaiga o le kulukose.. Afai o le aofaʻi o le vailaʻau e faʻaitiitia pe tulaʻi i se tulaga ogaoga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le feagai ma faʻafitauli o suiga eseese o le faʻalavelave.

Taimi o fua

O le suʻeina o le toto mai lou tamatamailima mo le maualuga o le suka e faia i le fale ma se mita faigofie-faʻaaoga. E manaʻomia suʻesuʻega i aso uma.

Afai e faʻafetaui e le tagata maʻi lana lisi, filifili le filifiliga sili ona lelei o meaʻai, e tatau ona e galue e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. I le taeao i luga o se manava gaogao.
  2. Lua i le tolu itula talu ona 'ai.
  3. I le afiafi ao leʻi alu i le moega.

I le tulaga masani o le tino, o le tau maualalo maua i le taeao, ma le maualuga i le po.

Ina ia siaki le aofaiga o le suka i le taimi nei, o le suʻesuʻega e tatau ona faʻatinoina pe'ā uma ona 'aina na oloa e leʻi i ai muamua i le lisi.

O le a fesoasoani lea e iloilo ai le tulaga atoa o le meaʻai i le tino ona faʻafesuiaʻi ai lea o le aofaʻi o mea taumafa taumafa.

O le fesili i le auala e fuafua ai pe maualuga le suka i le toto, e taua lava le suesue. I le leai o lenei malamalamaaga, e le mafai ona maua se setete o taui atoatoa mo le maʻisuka.

Afai, o se taunuuga o se suʻesuʻega tutoatasi pe a uma ona 'ai ni meaʻai patino, o le masini e faʻaalia ai le maualuga o le kulūkose, e le mafai ona vavaeeseina mai le taumafataga.

Fuataga i le fale e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso. O faʻamaumauga e maua pe a maeʻa taualumaga taʻitasi e tatau ona tusia i se tusi faʻataʻitaʻi faapitoa. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e iloiloina auiliiliga, suʻesuʻe le aoga o nisi o oloa i luga o le tuufaatasiga o le toto.

E taua le fetuunaʻi o le lisi o aso taʻitasi i se auala e faʻafefea atoa ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka. Afai e te mulimuli i lenei tulafono, e vave ona e maua se taui mo le maʻisuka.

O le aotelega o le ola e faʻafuaseʻi ona faʻaleleia, faʻaleleia le soifua maloloina, o le aʻafiaga o faʻafitauli e avea o se faʻatonuga o le maualuga maualalo.

Meter selection

Pe a filifilia po o fea masini e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le suka i totonu o se tagata, e aoga le tuʻuina atu i se glucometer, e ui i le mea moni e mafai ona e faʻatau isi fua faʻatatau i falemaʻi.

E toatele tagata e fiafia e faʻaaoga fasi pepa faapitoa e fua ai le suka o le toto. Ina ia faia se maualuga maualuga ma saʻo, o le ae manaʻomia le faʻatau se masini faapitoa - o se glucometer.

O le a leai ni faafitauli i le mauaina, ona o le masini e faʻatau atu i falemaʻi masani ma i faleoloa o mea faʻapitoa faʻafomai faʻaonapōnei.

O le filifiliga o masini e tatau ona faʻatalanoa lelei i le mea e mafai ai. E tatau i le masini ona faʻaalia saʻo taunuʻuga ma fetaui lelei ma manaʻoga o se tagata e maua i le maʻisuka.

O le falemaʻi faafomaʻi faʻapitoa ua ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga e faʻaalia e ala i le faʻalautele ma le faʻagataina o galuega.

O le mea muamua e sili ona aoga i le i ai o se aofaiga lelei o manatua. O lenei mea o le a mafai ai ei matou ona faʻamatalaina faʻamaumauga mai faʻataʻitaʻiga na faia i aso talu ai nei.

E tutusa le taua o le mautinoa o le masini e faʻatuatuaina. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e le tatau ona aʻafia ai lona tulaga lautele ma faʻamaumauga.

O se meafaigaluega faʻapitoa e faʻapipiʻi ai se tamatamailima o loʻo aofia ai ma tulaga masani, ei ai foi fasipepa mo le suʻega.

I le faagasologa o le filifilia o se masini, e tatau ona e gauai atu i le numera o fasipepa ma o latou ola. E tatau ona toe faʻatau faʻatau atu i ai i le taimi nei ina ia le faʻataʻatasi ma le toesea i le taimi e tatau ai ona fua le suka.

E faʻapefea ona faia se suʻesuʻega?

Ina ia mafai ona maua le faʻamaoni sili i le faagasologa o le fuaina o le suka, e le lava le faʻatauina o se masini maualuga, e tatau ona faia le faasologa saʻo o gaioiga:

  1. Lima e tatau ona faʻamautu lelei.
  2. O se fasi siaki ua tuʻuina i le masini.
  3. O le nofoaga o le puncture i luga o le tamailima e afaina i se antiseptic.
  4. Ua togi le limatusi.
  5. O se mataua o le toto e faʻaaoga i le fasi pepa.
  6. E tumau pea e faʻatali mo le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga.

E tatau ona fufuluina lima i le vai mafanafana, sili atu ma le faʻaogaina o le massage malamalama.. O lenei mea o le a sili atu ona faʻaleleia ai le faagasologa o le toto ma o le faagasologa o le faʻasalaga toto o le a faia e aunoa ma se tiga.

A maeʻa ona fufulu ou lima, e tatau ona e fufulu mama, e pei ona mafai e le vai i luga o lima ona faʻaleagaina fasipepa.

O le tele o mita o le kulukose toto ua fuafuaina e ave toto mai lou tamatamailima, ae o loʻo i ai masini e mafai ona faʻaaoga e ave ai le toto mai lou lima..

E te le manaʻomia le tuʻi malosi i luga o le tamatamailima pe a taumafai e maua mai le toto mai le limatusi. O lenei mea e le gata ina mafua ai le le mautonu, ae o le a aʻafia ai aʻafiaga o le suʻega.

E tutusa lava le taua o le faamautinoa ma le faaeteete o le nofoaga o le pupuʻu e mama ma mama.. Afai e maua e le susu le fasipepa ma faʻafefiloi ma le toto, o le a le saʻo le iuga.

Fuataga e aunoa ma se glucometer

Afai e leai se masini fuafaatatau i le lima, e aoga le suʻesuʻeina o faʻamatalaga pe faapefea ona siaki le suka i le fale e aunoa ma se glucometer.

I nisi taimi ua mavae, o tagata gasegase maua i le maʻisuka na faʻaaogaina masini e galue pei o se tonometa. O le faagasologa o le fuaina o le toto na faia ina ia iloa ai le mamafa o le toto o le maʻi.

O se auala faigofie ma sao lea o le fua, lea e faia i se auala e le faʻafefe. O le suʻesuʻega e faia e aunoa ma le tiga ma aunoa ma le faamanualia o le paʻu. O se auala saogalemu suʻesuʻega.

O isi lelei i lenei metotia fuataga e aofia ai:

  • le avanoa e siaki tasi ai le maualuga o le suka, faapea foi ma faailoga o le mamafa i le taimi e tasi,
  • e leai se manaʻoga e faʻatauina ni masini se lua i le taimi e tasi. O tagata atamamai faʻaonapo nei e faʻaopoopoina galuega e lua mo le maʻisuka,
  • tau taugofie o le masini.

O nei mea faigaluega faʻaonaponei o loʻo faʻaalia i uiga maualuga o le tumau ma le faʻamaoni. Afai e te faʻatau mai masini mai tagata e faʻatuatuaina, o le a faʻamautinoa le fitu tausaga o le saʻo ma leai se faʻafitauli.

Faaiuga

O tagata ei ai ni faʻafitauli faʻapitoa i le suka suka e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o masini fale.

O lenei mea e mafai ai e oe ona 'ai saʻo, taʻitaʻia se soifua maloloina ma e mautinoa e aloese mai faʻafitauli eseese e mafai ona mafua ai le toto le toto.

O le faʻaaogaina o masini faʻaonapo nei e mafai ai e oe ona faia se suʻega toto e aunoa ma le manaʻomia e faʻaalu le taimi ma tupe i asiasiga faifaipea i le falemaʻi.

New Medical Products ma Gadget

  • Setema 24 i le 11:55 i le taeao 276Fremezumab - o se fualaau fou mo le saogalemu o le migraine I le masina o Setema, ua faamaonia ai le Ajovy (fremanesumab) a le US Food and Drug Administration (FDA) - o se fualaau faasaina mo le puipuia o migraine i tagata matutua.
  • Setema 13 i le 11:55 i le.m. 359 Eravacycline: o se vailaau fou mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi. Tetraphase Pharmaceuticals, o se kamupanī biopharmaceutical, na faʻaofiina le vailaau fou o le antibiotic eravacycline (Xerava) i le maketi a Amerika mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai ma aʻafiaga e mafua mai i siama gasegase.
  • Setema 02 i le 23:55 744 Faʻamatalaga Faʻamatalaga (AI) e puleaina le salalau o le kanesa O le faʻaaogaina o le atamai e taʻua o REVOLVER e pulea ai le salalau o le kanesa e ala i le iloiloina o faamatalaga autu e uiga i le tumutumu ma le ofoina atu o oncologists i se auala sili atu ona lelei i le togafitia o le maʻi.
  • Aokuso 30 i le 23:50 737 Lipuzhuo: Saina e Saina se vailaau fou mo le togafitiga o le kanesa o le ovarian. Na faamaonia e le National Administration Administration of Drugs le Lipuzhuo (Olapali) - o le fualaau muamua mo le togafitiga o le kanesa o le ovarian mai le vaega o le pisa a le PARP.
  • Aokuso 28 i le 11:40 i le 571In le ISA o loʻo latou suʻeina se faʻamalosiaga fou mo le susu o le susuManuʻu o Kalefonia i San Diego na faʻalauiloaina se vaega o Ib a le suʻega e iloilo ai le saogalemu ma le gafatia o le faʻasologa fou o togafitiga cirmtuzumab ma fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi mo le faʻagasolo i luma o le ...
  • Aukuso 13 i le 11:50 i le taeao 533 Lusutrombopag (Mulpleta) - o se vailaʻau fou e faasaga i le thrombocytopenia i faʻamaʻi o le ate faʻasolosolo O le FDA na faʻamaonia i Amerika le vailaʻau lusutrombopag (Mulpleta), lea e fuafua mo le togafitiga o le thrombocytopenia i tagata matutua o loʻo maua i maʻi gase tumau o le a faia taotoga.
  • Aukuso 07 i le 11:50 i le afiafi. 1242 Ua maua se fofo fou mo le kanesa o le ate: SALL4 protein blocker Ua saunia e saienitisi mai le Singapore Cancer Institute se togafitiga faafomaʻi fou mo le carcinoma hepatocellular, o le masani masani o le kanesa o le ate.
  • Aokuso 06 i le 11:45 i le taeao 1196 O se puʻe atamai mo le tauaso o faʻalavelave faʻapitoa i le ultrasound Ua atiae e le enisinia A & M University of Texas se puʻe atamai mo le tauaso, lea e mafai ona lapatai e uiga i faʻalavelave i le auala e faʻaaoga ai le masini eletise.
  • Iulai 29 i le 23:30 1336 O suʻesuʻega faʻapitoa ole urine i le fale e faʻaaogaina ai se telefoni feaveai ma telefoni Smartphones ua suia foliga o vailaʻau, o lea la e le o se mea e ofo ai le suʻesuʻeina o le urine e faʻaaoga ai se telefoni feaveai.
  • Iulai 29 i le 9:27 i le taeao 1178 Qbrexza solo mo le togafitia o le soona inu tele O se kamupani fou mai Silicon Valley Dermira na faʻasaʻo faapitoa faʻamaʻi Qbrexza mo le togafitia o le soona inu tele - o se tulaga ua taʻua o le hyperhidrosis.

O le fea o glucometers e sili atu ona lelei le filifili ma faʻatau mai iloiloga

O le a le glucometer? O le masini lenei mo le fuaina o le kulukose i le tino o le tagata. O se tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona faia e aunoa ma lenei masini, ma o tagata soifua maloloina o le a le o ese mai le tulaga e fua ai le fua o le suka toto. I luga o fata o vailaʻau faʻapolofesa e mafai nei ona e maua se numera tele o nei masini feaveaʻi, ae o le fea mita e sili atu ma pe faapefea ona le faia se mea sese i le filifiliga? Tatou maua saʻo.

O a glucometers?

Glucometers e mafai ona vaevaeina e tusa ai ma faailoga eseese ma faʻaiuga, ma oi latou taitoatasi o le a taua i se tulaga patino. E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga (metotia fua) e vaevaeina i latou i:

  • Photometric - fuafua le kulūkose i le suia o le lanu o le suʻega i le taimi o le faʻafoʻi o le toto e iai mea faʻapitoa.
  • Faiga eletise - fuafua le maualuga o le kulukose e ala i le maualuga o le eletise eletise e tupu pe a fesootai le toto ma le glucose oxidase.

O le filifiliga lona lua e sili atu ona faʻaonapo nei ma e manaʻomia ai le itiiti ifo o le toto e fua. I le saʻo, o mea uma e lua e tutusa.O le tau o le mea mulimuli o le a sili atu ona maualuga, ae e sili atu foi ona talafeagai, e faavae i luga o le iloiloga o iloiloga a tagata.

E faapefea ona galue le mita? Aʻo leʻi amataina le fuataga, o le a faʻapipiʻiina i totonu se vailaau faʻapitoa, lea e tali atu ai tagata e gaoioi. Afai e te togiina se tamatamailima, e tatau ona e tuu sina toto i luga ona toe iloilo lea e le masini. O le taunuuga e faʻaalia i luga o le faʻaaliga o le mita.

O le autu autu pe a filifilia e faigofie ma faʻamaoni. O le tele o kamupanī gaosi oloa ua faʻamautuina i Amerika ma Siamani.

E tatau ona maitauina o masini taʻitasi e manaʻomia ai ana lava suʻega, lea e masani ona gaosia e le kamupani lava e tasi.

O i latou o le a avea i le lumanaʻi ma mea autu e faʻaaogaina, lea e tatau ona tatou faʻaalu i taimi uma.

A leai, i le tele o tulaga, e tusa ai ma iloiloga a tagata faatau, o mita o le kulukose o le toto e eseese i foliga vaaia, lapopoa ma galuega.

E faapefea ona filifili se glucometer?

Muamua e tatau ona e filifili po o ai e manaʻomia le masini. I le tulaga masani, e mafai ona vaevaeina tagata faatau i ni vaega:

  • Tagata matutua e masani ona manaʻomia le pulea o kulūkose,
  • O talavou ma tamaiti o loʻo aʻafia ile inisalini,
  • E le o le inisalini e faalagolago i tagata e maua i le maʻisuka,
  • Tagata e leai se maʻisuka.

Aiseā?

O le vaega muamua o tagata e tatau ona filifili mo ni tagata faigaluega mo galuega e manaʻomia ai le faʻaogaina o tagata, e tatau ona e faia suʻega masani, o lona uiga o le ae manaʻomia se tele o suʻega suʻega. E sili atu ona faigata mo se tagata matua le malamalama i mea tau faʻatautaia faʻapitoa, o le mea lea, o le i ai o nisi galuega faaopoopo e faʻateleina ai le tau o le masini e matua leai lava se aoga mo i latou.

O le faitauina o le faʻailoga mai le fasipepa e tatau ona faia i se taimi otometi, o fuainumera o loʻo i luga o le faʻaaliga e manino ma lapoa, pe a fai o ni mea sese, e manaʻomia le faʻamaonia o se faailo leo, ma e le na o se faʻamatalaga e aliali mai. Talu ai ona o nisi mea e mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i nisi o falemaʻi ile falemaʻi mo tagata gasegase, e aoga le sailia po o fea masini latou te fetaui mo. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻasaoina tupe.

Mo le vaega lona lua o tagata, i le mea muamua, pe a maeʻa le saʻo ma le faʻamaoni, e tusa ai ma iloiloga a tagata faatau, o foliga vaaia, lapopoa ma galuega.

E sili atu le faigofie i tupulaga talavou ona aʻoaʻoina le alualu i luma o le tekonolosi fou, aemaise lava talu ai o le tele oi latou e aoga tele.

O loʻo i ai galuega e fesoasoani e tausia ai se tusi o le maʻisuka, e mafai ona e faʻatulagaina le masini ina ia siaki ai se auʻiliʻiliga muamua pe a maeʻa se taumafataga. O nisi e mafai ona faasaoina fuainumera fua mo le 10 aso.

Mo le vaega lona tolu o tagata, o fuataga faaopoopo e manaʻomia e pulea ai le faʻamaʻi (cholesterol) atonu e fiafia. Talu ai ona e le masani ona fuaina le suka, o le olaga ola o le suʻega ma o latou aofaiga e taua tele. E masani lava, o le pulea o le masini e tatau ona faigofie ma faigofie.

O nisi taimi o tagata e le maua le maʻisuka e mananao e maua se glucometer e mataʻituina lo latou ola maloloina. E masani lava, o sea manaoga e tulai mai i tagata e sili atu i le 45 tausaga ma i latou na maua i le maʻisuka io latou aiga. O lenei vaega e manaʻomia ai masini e faigofie i le faʻatinoga, e aunoa ma le tusia o se code mo molimau ma se numera aupito itiiti o fasipepa ma se ola umi.

O tagata ei ai le faaletonu o le tino e tatau ona i ai se galuega i totonu oa latou masini e toe gaosia ai le iuga ma faʻamatalaga i isi taga. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai mea sese i le fuafuaina o suka ma faʻafaigofie le galuega. Mo tamaiti ma tagata matutua, o se taua taua, e tusa ai ma le maʻisuka, o le tele o le toto na ave mo le auiliiliga, o le itiiti ifo lea o le afaina, o le lelei.

O lea la o le sili sili ona lelei mo tagata uma o le a latou lava. Aʻo leʻi faʻatau le masini, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. Fesili e uiga i gafatia o se faʻataʻitaʻiga faapitoa, fuafua le liʻo o tagata e sili ona faʻatuatuaina, faia faʻamatalaga ma saili le tau.

  • Andrey 25 tausaga: Sa ou faatauina mai le Accu-Chek Faatino Nlu glucometer. E matua fiafia i le masini.O le taunuuga e faʻaalia mo le 5 sekone, o le auʻiliʻiliga e manaʻomia ai le toto maualalo, o le suʻe suʻega e le tele se avanoa. A o tilotilo i ai, e toʻaitiiti e mafai ona fai mai o le masini fua fua lea.
  • Valentina 65 tausaga: E i ai laʻu mita Contour TS. O le masini e le na o fafo e matagofie, ae e matua faigofie lava. Pe a faʻapipiʻi fasi pepa, e te le manaʻomia le tataina o se numera, o le olaga ola o suʻega e 6 masina mai le aso na tatalaina ai le afifi. O le auiliiliga e mafai ona maua mai i totonu o le 8 sekone, o le mafaufauga o loʻo i totonu mo le 250 faʻatauaina, tasi le toe foʻi mai e leai se lisi i le gagana Rusia, ae ua ou faʻaaogaina ma ou fiafia i laʻu fesoasoani.

E te talitonu i le mita? O fesili e taliina e le fomai o fomaʻi faasaienisi, le polofesa A. Ametov

E tali e le faatonu-tali fesili "Maʻisuka. O se ala o le ola" Fomaʻi o Sciences Faʻasaienisi, Polofesa, Ulu o le Department of Endocrinology and Diabetology, Rusia Academy Medical Academy of Postgraduate Education, Ministry of Health o le Russian Federation Ametov Alexander Sergeevich.

Maria S., Oryol: O loʻo ou mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 ma ua ou matauina i se falemaʻi itumalo. E tasi i le masina ou te suʻe suʻega toto i le fale suesue ile falemaʻi.

O fua o le suʻega e masani ona le lelei: 6 mmol / L, 4.8 mmol / L, 5.1 mmol / L. Fai mai le fomai e lelei mea uma ma aʻu ma togafitiga lelei.

A ou fuaina le suka i luga o se glucometer i le aso, o le suka e sili atu i le 10-11 mmol / L. O le a se mea e tatau ona ou faia, o le a le auiliiliga e saʻo?

Ametov A.S.: O le mafuaaga sili ona faigofie mo le le talitonuina o faitauga fefefe o se glucometer atonu o se taufaasese moni, lea e le iloa e se tagata ao lei mauaina le masini. O le mea moni, o le maʻisuka e sili ona "poto" e masani ona foai atu le toto mo le suka i le masina ile falemaʻi.

O se tagata e sauniuni mo se iloiloga ao leʻi oʻo i luma: o se aso poʻo se lua i ona luma o ia "nofo" i luga o se meaai paleni, e sau i le fale suesue i luga o se manava gaogao - ma tele lava lona suka toto, pe afai e le masani, i tafatafa ane. Ae mo le tele o le masina na te faʻatagaina ai o ia e sili atu i meaʻai, ma o lona suka "osooso".

O le ulufale atu i le ola o sea maʻi suka, o le glucometer e faigofie ona "tatala" ona mata.

O le suka o le toto i suiga o maʻi e vave lava. Ina ia faʻamaonia saʻo pe togafiti togafitiga mo oe, e tatau ona e fuaina le suka, aʻo le i 'ai ma 1.5 i le 2 itula pe'ā uma ona' ai. E faavae i luga o le tele o fua i vaega eseese o le aso, e mafai ona faʻamaonia e saʻo le togafitiga. Ua mamanuina le mita e fesoasoani ai ia te oe i lenei mea, ina ia le alu i le fale suesue i taimi e tele i le aso.

O tagata tomai faapitoa o WHO e talitonu e mafai e le mita ona tuʻuina atu mea sese e oo atu i le 20-25%. E le afaina ai le saʻo o le filifiliga e togafitia le maʻisuka. A uma mea uma, e taua tele mo i matou le le na o le tasi le fua (e leai ni faaiuga e mafai ona maua mai ai), ae o le malosi o le toto suka i luga o le aso, vaiaso, masina.

Oleg M., Vladivostok: Na faʻatautaia aʻu i le taimi lava e tasi i le fale suesue mo le toto mai le tamatamailima ma se suʻega o le toto (toto mai se vein). I le suʻesuʻeina o le toto, o le sugar sa fuafuaina foi, ma o le taunuuga o se mea e le masani ai. O le fea auʻiliʻiliga e saʻo? I suʻesuʻega o meaola - 7.2 mmol / l, ma i le toto mai le tamatamai lima - 6.4 mmol / l?

Ametov A.S.: O ia mea uma e saʻo. O le mea moni o le suʻesuʻeina o meaola oona, o le suka i totonu o le plasma e faʻamoemoeina, ma o tulaga masani mo le plasma e fai si eseesega: i le averesi, 12% sili atu nai lo le toto atoa (mai le tamatamailima). O lea la, o le maualuga pito i luga mo le toto atoa e 5.5 mmol / L, ma mo plasma - 6.1 mmol / L.

O le mea lea, e tatau ona taulaʻi i lenei mataupu i luga o tuaoi o tulafono masani, lea e tatau ona tusia i luga o le pepa o suʻega. Ae afai tatou te talanoa e uiga i le siama o le maʻisuka, o lona uiga, tuusaʻo e uiga i le taimi o le suʻesuʻega, e tatau ona faʻalogo i mea o loʻo faʻatulagaina mo lenei masini, pe faapefea ona faʻamaonia.

Afai tatou te talanoa e uiga i le pulea o le tagata maʻi i aso taitasi, ona avea ai lea o le malosi o le suka i le ao, ae le o se taunuuga e tasi, e taua iinei, muamua lava.

O le mafuaʻaga o faʻasalaga le saʻo i luga o le mita, atonu o le, aemaise lava, mea sese a le tagata maʻi i le suʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga, lima e leʻi faʻaaogaina.

E le gata i lea, o le tele o se mataua o le toto mo le tele o ituaiga ituaiga o suʻega - e tatau ona aofia uma ai le sone o le suʻega ma se "pulou" ina ia mafai ai e le masini matagogo ona togi le plasma, ma mafai e le masini ona faitau faʻamatalaga mai le vaega atoa o le sone faʻamalosi.

E taua foi le soloeseina o le mataua muamua o le toto mai se tamatamailima: o loʻo i ai le va o le interstitial lea e soli ai le mama o le auiliiliga.

E le mafai ona siaki le glucometer e tusa ai ma le fale suesue, pe a latou ave le toto mo le suka mai se vein: o le kulukose i le toto vevela ma le capillary e eseese.

E le gata i lea, o le vavalalata i faitauga o glucometers, lea e faalagolago i luga o le tele o tulaga - vevela ma le susu, toto o le hematocoto ma vailaau e le fesootai i le maʻisuka - atonu e sili atu nai lo le eseesega i le va o le suka i le toto toto, ae, pe faapefea Na fai mai e le afaina ai le tulaga lelei o togafitiga.

Svetlana T., St. Petersburg: Talu ai nei na ou alu ai i le aʻoga o le maʻisuka ma na ou talitonu ai e manaʻomia se glucometer.

O aʻu uo uma e maua i le maʻisuka latou te faʻaaogaina meafaifaʻaili ia e faʻamaʻiina i le toto atoa.

I le aʻoga o le maʻisuka, na latou taʻuina mai ia te au o glucometers na faʻaalia i Rusia na faʻamaʻiina i le plasma o le toto, ma ua manatu e sili atu ona sao. Faamolemole faamatala pe o le a le eseesega ma o ai?

Ametov A.S.: E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, o le saʻo o faitauga e le faalagolago i le metotia o le faʻavasegaina o le masini.

I le taliina o le vaega muamua o lau fesili, ou te tosina atu le manatu i le mea moni e leai se eseesega faavae i le va o lenei ma le isi auala e faʻaleleia ai -O le mea e te manaʻomia e iloa ai le kulūkose i le toto atoa (afai o loʻo i ai se masini e fufusi i le toto atoa) poo le plasma (pe afai O lou mita o le plasma e siakiina).

E tatau ona maitauina o le calibration plasma glucose mita ua faʻaaogaina i atunuu e pei o le Iunaite Setete ma le tele o atunuu Europa. I Rusia, o faailoga o le pulea e le tagata o le kulukose i le toto toto atoa ua taliaina e avea o se faitioga mo le totogiina o le metabolism carbohydrate i le maʻisuka.

Taʻu i lau fomaʻi pe faʻapefea ona siakiina lau masini - i plasma poʻo le toto atoa, ma faʻamalamalama mai pe tatau faapefea ona e tausia se suʻega e mataʻituina oe lava.

Toe foʻi i le Glucometers section

Auala e faʻaaoga ai le mita o le suka toto

E faʻapefea ona faʻaaoga se mita o le suka toto? O lenei fesili e fesiligia e le tele o tagata gasegase. O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lava e mafua mai i faʻalavelave i le tino, lea e tulaʻi mai ai le maualuga o le suka.

Talu ai nei, o lenei faʻamaʻi e aafia ai le faateleina o le numera o tagata. Ae aua le popole pe afai, a maeʻa se suʻega, e te maua se taunuuga i se tulaga sili atu ona maualuga.

E le o lona uiga o le tino e maua i le maʻisuka, e mafai ona mafua mai i le 'ai poo le inu pia ma le maualuga o le suka.

Ina ia faʻamaonia lelei le maʻisuka, e manaʻomia lou suʻeina o se toto toto 8 itula pe a uma le taumafataga mulimuli, ma afai o le glukose e tusa ma le 7 mmol, ona faʻamaonia lea o le siama. Ae o le suka e mafai foi ona faateleina ona o aʻoaʻoga mamafa poʻo le galue malosi, ma le malosi o le mafaufau, ona o isi faʻamaʻi pe a uma le taotoga.

Faailoga e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose o le tino:

  • o le tagata gasegase e faʻateleina le afu,
  • fiaaai i taimi uma
  • ogaoga maualuga,
  • mimiti e aʻafia ma le fesuiaiga ma le gaioiga
  • se faʻateleina o le faateleina o popolega ma le faʻalavelave moe.

Ae o nei faailoga e mafai ona matauina i na o le amataga o le faamai, afai e alualu i luma, ona oʻo mai ai lea o faailoga nei:

  • le mafaufau, e le mafai e le tagata ona taulai atu i se pisinisi, i se faaopoopoga, atonu e le mafai ona ia iloa le talanoaga pe faagalo loa loa
  • ogaoga o le ulu tiga ma migraines, vaivai, atuatuvale ma le moe,
  • e le tele naua nai lo muamua, ae o le le mautonu o le maʻi ile avanoa, o amioga le talafeagai e faia foi.

Afai ei ai ni faailoga poʻo ni masalosaloga, e mafai ona e alu i le falemaʻi pe faʻatau oe lava i le mita o le kulukose o le toto e mafai ai ona e pulea lou maualuga o le suka e aunoa ma le tuua o lou fale i soo se taimi.

Aisea e manaʻomia ai le mita o le suka toto ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina

O le glucometer o se masini feaveaʻi e mafai ona fuaina le suka i totonu o nai minute i le fale. Faʻafetai i lenei masini, e mafai ona e:

  • e suʻe ai le i ai o le maʻisuka i le tino,
  • pulea le faagasologa togafitiga ma lona aoga,
  • tofotofoina fafine maʻitaga mo le maʻisuka ituaiga,
  • faʻamaʻi le hypoglycemia.

I le masani ai, ina ia ausia nei mea uma, e tatau ona e iloa le tulaga masani o faailoga:

  • afai e te fuaina pe a maeʻa le 8 itula pe a uma ona 'ai, ona tatau loa lea o le maualuga ile 4-5.5 mmol / lita,
  • i le mataupu pe a pasia le fua pe a maeʻa ona 'aʻai pe a uma le 2-3 itula, o le maualuga atonu e 4-8 mmol / lita,
  • pe a fai o le filifiliga i le vavalalata, o lona uiga, pe a uma le 3-7 itula, ona tatau lea ona i ai le maualuga ole suka i le toto mai le 4 i le 7 mmol / lita.

E masani lava, o fuataga o fuataga e le o faʻamalositino, pe a fai e 1-2 taimi, e maua ai se ata saʻo, e tatau ona e faia le 10 fuataga i ni nai aso ma i taimi eseese.

Afai o le maualuga o le suka e iai ni eseesega tetele, o se faailoga lenei o se maʻi ese, e le o le maʻisuka, pe afai o mea uma e sili atu i luga o le masani, ona maua lea o le maʻisuka, ae e taua le mafaufau o le olaga e matua aafia tele i le kulukose.

Ina ia iloa le maʻisuka, o faailoga e tatau ona:

  • i luga o se manava gaogao - e le itiiti ifo i le 7 mmol / lita,
  • pe a maʻea 2-3 itula - a itiiti mai o le 11 mmol / lita,
  • siaki siaki - 11 ma le sili mmol / lita.

Ae o nei taunuuga e tatau ona faʻamaonia pe a ma le 2-3 taimi i aso eseese. E le gata i lea, o isi faʻamaoniga o le maʻi e tatau ona i ai.

I le tulaga o le totoga o le suka, o le a tatau ona pasia se suʻega mo se tumo i le pancreas ma mo le hypoglycemia.

O a masini mo le fuaina o le suka toto

O le glucometer o se masini faʻapitoa i le tulaga o le maʻisuka, ona e tatau ona e faia se auiliiliga ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1. Afai o le maʻi suka o le ituaiga lona lua, ona lava lea e faia ai suʻesuʻega i aso uma e 3.

O ituaiga o glucometers e eseese i le ituaiga oa latou galuega, o lona uiga, i le auala e fuaina ai le kulukose:

  1. Faʻamatalaga faʻapitoa o le gaioiga. O ia ituaiga masini e manaʻomia ai le faʻaaogaina o se fasi pepa faapitoa lea e faʻamaʻiina i se reagent. Glucose e maua i luga o lenei fua ma suia lona lanu, ma i le lumanaʻi o le a lava lea e faʻatusatusa ai le lanu ma le laulau. O nei masini na muamua lava faʻatau atu i luga o maketi a le lautele, o latou taugofie, ae o loʻo i ai se tele o mea sese.
  2. Ituaiga eletise o le electromechanical. O nei masini e mafai ona iloa lelei atili, ae o loʻo i ai pea se mea sese. O le mataupu faavae o le taotoga e tutusa. O le toto i le glucose e ulu atu i le vaega o le suʻega, lea e faʻafefe ma faʻaalia ai se eletise eletise o gaioiga eseese.
  3. O le augatupulaga fou o glucometers o loʻo faʻaogaina i luga o le auala matamata. E matua taugata tele masini, ae o latou faʻaopoopoga o mea e le manaʻomia, ma o le faʻasologa e leai se aoga. O le laʻau o le masini e faʻatatau i le alofilima o lou lima, ona tuʻuina atu lea e le masini eletise ma maua se fusi e tali atu i le iuga.

Auala e faʻaaoga ai le mita o le suka toto

O le mea muamua lava e fai o le alu lea i se fomaʻi, lea e tatau ona faʻamaonia le suʻesuʻeina ma faʻaali atu ia te oe tulaga faatonuina e te manaʻomia e tausia ai le maualuga o le suka i lau mataupu. A maeʻa lena, o le a faʻaalia oe e le tausi maʻi i le auala e faʻaaoga ai lau mita ina ia mafai ai ona fua saʻo lau kulūkose.

Faʻaoga tatau o le masini:

  • saunia mea uma e manaʻomia, mulumulima ou lima i le fasimoli ma solo lelei,
  • afai e manaʻomia e le masini se suʻega toto tuusaʻo, ona tuʻu lea o se nila faapitoa,
  • a maeʻa ona tapunia ma faʻamalosi le masini le tautotogo,
  • ona ave lea o le suʻega ma tuu i luga o le mita,
  • faʻafesoʻotaʻi code uma i luga o le fasipepa ma luga o le lau,
  • faʻapipiʻi le masini i soʻo se tamatamailima ma taomi le pa puipui, sosoo ai ma se tui,
  • togi se mataua o le toto i luga o se fasimea,
  • a maeʻa ona fai lea e le masini fuataga ma avatu ia te oe se tali,
  • o le fasi pepa pe a uma le suʻega e tatau ona aveeseina ma lafoina.

Ole mita ole a le sili atu i le 2 minute e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaaoga ai le tali ole suʻega.

Glucometers ei ai le tele o faiga faʻavae tau, o le a le faigata ona maua se mea e fetaui ma oe. I soo se tulaga, o le faʻatauina o lenei masini o le a faʻapolopoloina ai oe i le tele o tupe e mafai ona faʻaalu i togafitiga le lelei.

O le faʻatinoga o glucometers e tele foi ma ua mamanuina e tusa lava mo tagata e maualalo le vaʻaia. I ia ituaiga masini, e logoina le iuga, ma e le o faʻaalia i luga o le lau. E oʻo lava i se tamaitiiti o le a mafai ona faʻaogaina lenei masini, ma e le fefe tamaiti, e mafai ona e faʻatau faʻataʻitaʻiga taugata lea e faia ai suʻega e aunoa ma se tuilala, ma o le fuafua e mafua mai i le lumen.

O le toto faigofie o le glucose mita "One Touch Select Simpler" masini ("Johnson & Johnson")

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 1,153 rubles

Lelei: O le faigofie ma faigofie le faʻaaogaina o le tau i se tau taugofie. O se filifiliga lelei mo i latou e le fiafia i le pulea lelei o masini. E i ai se faailo lelei mo le maualalo ma maualuga le suka i le toto. Leai ni manusini, leai se numera, leai se kī. Ina ia maua le iuga, e tatau lava ona e faʻapipiʻi se fasi siaki ma se mataʻu toto.

Faʻafitauli: leai.

Faʻatasi Tasi le Touch Filifili le Glucose Meter Review: "Ua toeitiiti 80 ou tausaga, na tuu mai e le atalii o le tama ia te au se masini mo le fuafuaina o le suka, ma e le mafai ona ou faaaogaina. Na foliga mai na matua faigata ia te au. Sa matua le fiafia le atalii o le tama. Ona fai mai lea o se fomaʻi masani ia te aʻu e faatau lenei mea. Ma o mea uma lava na foliga mai e faigofie. Faafetai i le tagata na sau mai se masini lelei ma faigofie mo tagata e pei o au. "

O le Accu-Chek Mobile sili ona talafeagaigofie (Hoffmann la Roche)

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 3 889 suʻe.

Lelei: o le mea sili lea ona faigofie i le aso lea e te le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fagu i fasi sikola. Ua faʻatautaia se mataupu faʻasalalau lea e 50 vaʻaiga faʻasoasoa ua vave faʻaofiina i le masini. O se manoa faigofie o loʻo faʻatauina i totonu o le tino, lea e mafai ai ona e ave se mataua o le toto. E i ai se taʻaloga e ono-lacet. Afai e manaʻomia, e mafai ona tatalaina le au mai le fale.

Vaega o le faʻataʻitaʻiga: o le i ai o se tele-USB cable e faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta patino e lolomi ai taunuuga o fuataga.

Faʻafitauli: leai.

Iloiloga masani: "O se mea sili ona faigofie mo se tagata faʻaonapo nei."

Le tele o Accu-Chek Performa glucose mita (Roche Diagnostics GmbH)

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 1 750 suʻe.

Lelei: O se masini faʻaonapo nei ma le tele o galuega tauave i se tau taugofie, lea e maua ai le mafai e faʻafesoʻotaʻi atu i luga o le komepiuta le taunuʻuga i se PC e faʻaoga ai le pusa infrared. E iai faʻamaloiloga ma faʻamanatuga faʻamanatu. O se faailoilo lelei tele e maua foi i le tulaga o le maualuga o le laasaga faatagaina mo le suka o le toto.

Faʻafitauli: leai.

Suʻega Accu-Chek Performa glucometer iloilo: "O se tagata e le atoatoa le malosi talu mai lona laʻitiiti, faʻaopoopo i le maʻisuka, o loʻo i ai le tele o maʻi ogaoga. E le mafai ona ou galue i fafo atu o le fale. Sa mafai ona ou sailia se galuega mamao. O lenei masini e fesoasoani tele ia te aʻu e mataʻituina ai le setete o le tino ma i le taimi lava lea e galue malosi ai i le komepiuta. "

O le mita maualuga o le glucose o le toto "Contour TS" ("Bayer Cons.Care AG")

Faʻailoga: 9 out of 10

Tau: 1 664 solo.

Lelei: Taimi-tofotofoina, saʻo, faʻatuatuaina ma faigofie ona faʻaoga mea faigaluega. O le tau e taugofie. O le taunuuga e le afaina i le i ai o le maltose ma le galactose i le toto o le tagata maʻi.

Faʻafitauli: O se vaitaimi suʻesuʻe umi lava e 8 sekone.

Iloiloga masani ole mita ole Totogi: "Sa ou faʻaaogaina lenei masini mo le tele o tausaga, ou te talitonu i ai ma ou te le manaʻo e suia, e ui o foliga fou o loʻo faʻaalia i taimi uma."

O le mini-laboratory pito sili ona lelei - Easytouch suʻe toto analyzer (Baioptik)

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: 4 618 suʻe.

Lelei: O se fale faʻapitoa ile fale suʻesuʻe i le fale ma se metotia eletise eletise. E tolu vaega e maua: o le naunautaiga o le kulukose, cholesterol ma le hemoglobin i le toto. O suʻega suʻega taʻitasi mo suʻega taʻitasi e suʻeina ai.

Faʻafitauli: leai ni meaai ma leai se fesootaiga ma se PC.

Iloiloga masani"Ou te fiafia tele i lenei masini vavega, e aveesea ai le manaomia mo asiasiga masani i le falemai, tu i laina ma le tiga tiga mo le faia o suʻega."

Polokalama e siaki ai kulūkose toto "Diacont" - seti (OK "Biotech Co.")

Faʻailoga: 10 mai le 10

Tau: mai le 700 i le 900 ru.

Lelei: tau talafeagai, saʻo saʻo. I le gaosiga o fasi siaki, o le auala e faʻaaogaina ai i luga o le laulau o loʻo faʻaaogaina ai le enzyme, e faʻaitiitia ai le mea sese i se mea maualalo. Vaega - o suʻega suʻega e le manaʻomia le fesuiaiga. E mafai ei latou lava ona toso se mataua o le toto. O loʻo faʻatulagaina se avanoa e pulea ai le vaega o le suʻega, lea e fuafua ai le toto manaʻomia.

Faʻafitauli: leai.

Iloiloga masani: "Ou te fiafia e le taugata le faiga. Na te fuafuaina tonu, o lea ou te faʻaaogaina ai i taimi uma ma ou te le manatu e sili atu le tau e sili atu nai lo taugata. "

O le fea mita e sili atu ona lelei e faʻatau?

Fautuaga a Endocrinologist: o mea uma lava e vaevaeina i le eletene ma le photometric. Mo le faigofie o le faʻaaoga i le fale, e tatau ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga feaveaʻi e faigofie ona fetaui i lou lima.

E iai ni eseesega eseese o masini eletise ma eletise.

Photometric Glucometer faʻaaogaina naʻo le toto toto. E maua mai faʻamatalaga ona o le tali o le kulukose ma mea o loʻo faʻaaogaina i le vaega o le suʻega.

Faigamaʻamea Mataʻitusi Glucometer faʻaaoga le plasma toto mo le auʻiliʻili. O le taunuʻuga e maua i luga o le faʻavae o le taimi nei i le taimi o le tali o le kulukose ma mea o loʻo i luga o le vaega o le suʻega, lea e faʻaaoga faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

O a fua e sili atu ona sao?

E sili atu le sao o fua ia e faʻaaogaina ai le glucometer eletise. I lenei tulaga, e leai se aafiaga o mea tau le siosiomaga.

O ituaiga uma o masini e aofia ai le faʻaaogaina o mea taumafa: pepa faʻataʻitaʻi mo se glucometer, taʻavale, vaifofo taulima ma vaega o suʻega e faʻamautinoa ai le sao o le masini lava ia.

O le tele o isi galuega faaopoopo e mafai ona i ai, mo se faʻataʻitaʻiga: o se uati o le uati o le a faamanatu ia te oe le auiliiliga, o le mafai ona teuina faamatalaga uma e manaʻomia mo le tagata maʻi ile manatua ole glucometer.

Manatua: soʻo se masini faʻapitoa e tatau ona faʻatau i faleoloa faapitoa! E na o le pau lea o le ala e puipuia ai oe lava mai faailoga le mafaatusalia ma aloese mai togafitiga le saʻo!

Taua! Afai oe inu fualaau faasaina:

  • maltose
  • xilose
  • immunoglobulins, mo se faataitaiga, "Oketopa", "Orentia" -

ona oʻo lea i le taimi o le auiliiliga o le ae maua ai ni iuga leaga. I nei tulaga, o le auiliiliga o le a faʻaalia ai le toto maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga