Agalelei ma le suka maualuga

O le aafiaga o le maualuga maualuga o le suka i le tino o le tagata ua leva ona suesueina mo se taimi umi ina ia mafai ai e vailaau ona suʻesuʻeina lenei mea lelei ma faia fautuaga mo le tetee atu i ai.

O le mea moni o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino o le tagata e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i totoga i totonu, e pei o fatuga ma fatu.

O se taunuuga, o le tagata maʻi o le ai ai se faʻafitauli ole gasegase, lea i le lumanaʻi o le a oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa.

Ituaiga o maʻisuka o ona po nei

O le maʻi suka i le saienisi faafomaʻi o le tagata lea o loʻo i ai lona taua o le suka o le toto poʻo le hyperglycemia. E masani lava mafua ona o le le lava o le inisalini i le tino o le tagata, ma i le le lava o le malosi o ona sela e tali atu i ai. Saienisi suʻesuʻeina le inisalini e avea o se ituaiga faapitoa o le hormone e maua mai i peta beta o le pancreas ina ia mafai ai ona maua le kulūkose mai le toto.

O le mea tonu, o le galuega autu a lenei gland i le tino o le tagata ia faatumauina ma le fesoasoani o lenei hormone masani tulaga taua o le kulukose i le toto o le tagata. Ina ia faia lenei mea, o lona sili atu ua liua i le gaʻo ma teuina i totonu o le tino. Afai e le lava le suka i totonu o le toto, o tino o le tino e amata ona aveesea mai le gaʻo gaʻo e ese mai ai ina ia mafai ona talepeina i totonu o le suka.

E tele ituaiga o maʻisuka, o mea uma lava e tasi i le tasi itu poʻo le isi e lamatia ai le ola o le tagata. I le taimi lava e tasi, o nisi taimi o tagata e mafatia mai ia i latou atonu latou te le matauina suiga ua faia mo i latou mo le tele o tausaga, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona vave faʻafuaseʻi ona faʻamaonia le tulaga taua o le maʻi. O le faʻavaeina o le maʻisuka e mafai ona avea, mo se faʻataʻitaʻiga, ogaoga ogaoga poʻo se faʻamaʻi na maua e se maʻi.

Ua iloa e le fomaʻi faʻasoifua maloloina le aso nei le maʻisuka:

  1. O le ituaiga muamua, e mafua mai i le le lava o le inisalini i totonu o le tino ona o le toilalo o ona sela e maua mai ai lenei hormone.
  2. Le ituaiga lona lua, lea e maua ai le inisalini o le inisiua. O se taunuuga, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae o isi okeni ma siama e le mafai ona afaina.
  3. Tisipisi gasegase e faʻavae i le taimi o le maitaga. E masani lava peʻa fanau mai o ia.

O nei ituaiga uma o le maʻisuka e afaina ai le tino o le tagata, o le mea lea, o tagata ua maua i ai e tatau ona mulimulitai i tulafono faapitoa o meaʻai ma amioga io latou olaga. I le taimi lava lea, o le saʻo togafitiga ma le puipuia o le suka maualuga maualuga e mafai ona puipuia toetoe lava o totoga uma o le tino o le tagata mai aʻafiaga leaga ia i latou. Afai e le amanaia le puipuiga, e mafai e se tasi ona maua ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

O le a le ituaiga maʻisuka, i tulaga taʻitasi e fuafuaina taitoatasi. O le auala e togafitia ai le maʻi e faalagolago i lenei mea.

I lenei tulaga, e taua tele e le gata o fualaau oona o le a faaaoga e le tagata maʻi, ae o le a foi le faatulagaga ma le a le mea e tatau ona ave.

O aʻafiaga autu o le suka maualuga

O le maʻisuka e aafia ai le tino o le tagata i ni auala eseese, o le mea lea, e tatau ona taulai atu i le maualuga o le suka o le toto - o le 100 mg / dl aʻo leʻi 'ai, ma le itiiti ifo i le 140 mg / dl i le maeʻa ai o le lua itula pe a uma le taumafa o se maʻi. E le gata i lea, o faʻamaoniga o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e talitutusa lava, talu ai ona mafua ai le hyperglycemia i soo se tulaga. O le taimi umi o le a fautuaina ai o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto o le ai ai se aafiaga le lelei i lou tino.

E tatau ona manatuaina e le o aʻafiaga uma e tali tutusa i le mea moni e mafai ona faateleina le suka o le toto. O lenei mea e faalagolago i le mea moni e faapea o le maualuga o lona toto, e maua ai le malosi o le toto mūmū, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le toto i totonu o le tino. O se taunuuga, o le gaʻo e teuina i totonu o toto toto, faʻapea foi i fatuga, mata ma vae.

Afai tatou te aʻafia le kulukose i luga o le gaioiga o fatugaʻo, ona mafai ai lea ona mafua le nephropathy o le maʻisuka i se tulaga maualuga, lea e afaina tele ai toto toto i totonu. E le gata i lea, o maualuga maualuga o le suka e mafua ai ona gaoioi fatuga ma le faateleina o le atuatuvale, ma e mafai ona afaina tele ai lo latou gafatia e faamama le toto.

I le taimi lava e tasi, o le glycemia foi e mafai ai ona e faateleina le maualuga o nisi o vailaʻau i totonu o le toto. O le iʻuga, e mafai e le tagata ona i ai le palatini i lana urine. Afai o loʻo tumau pea le le saʻo o fatuga, o le a iu lava ina oʻo atu i le atinaʻeina o se mea le lelei e pei o le faalēaogaina o le tino.

O se aafiaga le lelei o aafiaga o le maʻisuka i luga o mata ua faamaumauina foi. I lenei tulaga, o le faaleagaina o le retina e mafua mai i le mea moni e amata ona sosolo ai vaa pito i lalo e mafai ona matauina. O vaʻa fou e atiaʻe e suitulaga ia i latou e le atoatoa ma e le mafai ona taofiofi le vai ma le toto. O le isi mea e sili ona le fiafia o le maʻisuka retinopathy. E mafai foi ona o faatasi ma le edema o le tioata, lea o le a taʻitaʻia saʻo ai i se maʻi, e pei o le faaititia o le vaaiga i le maʻisuka. O se taunuuga, o le tagata gasegase e mafai ona i ai ia ituaiga o faʻamaʻi mata e pei o le glaucoma, faʻamaonia ma le tauaso.

O le mea lea, afai o lau vaʻai ua amata ona pau mo mafuaʻaga e le manino ia te oe, o se taimi lea e siaki ai lou suka suka. Afai e te faia fua faʻatatau taimi e togafitia ai le maʻisuka ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto, e le gata e mafai ona taofia le paʻu o le faʻaaliga, ae toe foʻi atu i lona tulaga muamua.

O le mea lea, 'aua neʻi mou le loto, ae e manaʻomia lou vaʻai i se fomaʻi.

Isi faʻafitauli o le maʻisuka i le tino

I le faaopoopo atu i fatuga ma mata, o le maualuga maualuga o le suka e faateleina ai le lamatiaga o le foliga mai ma le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le fatu fatu fatu faʻamaʻi ma le maʻi suka, ma isi maʻi cardiovascular.

O le mafuaaga o ia ituaiga meaola o le lafoina lea o gaʻo i totonu o puipui o toto toto. O se taunuuga, o nei vaa e pipii ma ua malo. I le mea mulimuli, o le toto o le tagata maʻi i le toto toto, e faʻaitiitia le mamafa, lea e masani ona oʻo atu ai i le atherosclerosis, maualuga maualuga o le toto maualuga, osofaʻi ma le fatu.

O le maʻi suka e aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino, faʻaleagaina ona neura ma mafua ai le neuropathy o le maʻisuka. O lenei tulaga faʻaleagaina e fesoʻotai saʻo lava i le mea moni e faapea, o totoga o le tino e maua ai le toto e amata ona faʻaleagaina, ma o loʻo faasolosolo malie lava ona mate. E mafai ona faʻagasolo se faʻagasologa talitutusa mo se taimi umi, ae atonu e le lagona e le tagata gasegase.

O neura o loʻo i totonu o vae e pei o le sili ona maaleale i le tino o le tagata o le a aafia saʻo. E le gata i lea, o se aʻafiaga leaga e mafai ona faʻamalosia i le tino atoa o le tino, e aofia ai lona tino tutoatasi ma neura lautele. Mo le neuropathy o le maʻisuka, e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaoniga, e pei o le vomiting, faʻalavelave, faigata faʻamalosi, Germanization ma tingling i vae, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o feusuaʻiga ma le malosi.

O le faʻaleagaina atili o le fatugalemu o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le le fiafia i avanoa ma taimi. O le tagata gasegase e le mafai ona manatua le mea o iai ma le aso o aso nei.

I lenei tulaga, e tatau ona e vavalalata ia te ia vavalalata ma pele ia te ia.

Paʻu ma paʻu paʻu

I se vaaiga vaaia, o aʻafiaga o le maʻisuka e mafai ona vaaia i le i ai o faʻamaʻi paʻu i le tagata maʻi, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, siama faʻamaʻi ma fomaʻi. I le faʻaopoopoga, e mafai e le tagata gasegase ona feagai ma faʻafitauli e tasi mai le tulaʻi mai o faafitauli ma sooga ma ponaivi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamaʻi e pei o le osteoparosis e faʻafuaseʻi ona aliali mai.

O aʻafiaga le lelei o le toto maualuga maualuga o loʻo taua i luga e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le faaleagaina o neura i totonu ole toto. O le iʻuga, o le a gasegase ia neura o le maʻi, ma o se tino faapitoa e foliga mai ona o le leai o se lagona i vae. E le gata i lea, ona o le le mafai ona ulufale atu i masini mūmū o le toto ma le okesene o loʻo tauaveina, ulupia, vae manua, paʻu, ma e mafai ona aliali i luga vae. Afai e faʻapupula atili le faʻamaʻi, o le tosoina o se tasi poʻo itu uma e lua e mafai.

O le gasegase o le maʻisuka e matautia, o loʻo i ai le faʻaputuina o ketones i le tino o le tagata. O le mea moni o latou o se oloa e mafua mai i le malepelepe o gaʻo, ona o le le mafai o le tino o le tagata maʻi ona maua ai le kulūkose tutoatasi. Vitio i lenei tusiga, mafaufau i filifiliga uma mo le aʻafia o le suka i le tino.

E faʻapefea ona faia le suʻega?

O faʻamatalaga e faʻatinoina e ala i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le fale suesue e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa. I le auala muamua, e ave le toto i luga o se manava gaogao ma se glucometer mai se tamailima. I lenei tulaga, o le taunuuga e leʻo saʻo ma ua manatu o le uluaʻi amataga. O lenei meafaigaluega lelei e faʻaaoga i le fale mo le puleaina o le suka tumau. Afai o se vavaeese mai le masani masani, e toe faʻaalia i le suʻesuʻega. O le toto e masani ona aveesea mai se vein. O le siama o le maʻisuka ua faia pe afai, a maeʻa le suʻeina o le toto i aso eseese, o le taunuuga e faʻaalia ai le tele o le masani. E tusa ma le 90% o tagata gasegase uma na maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le maualuga o le kulukose

O le mea lautele, o faʻamaʻi o le maʻisuka i le tele o gasegase e talitutusa lava, e ui atonu e ono fesuisuiai e fuafua i le matua ma le umi o le maʻi. E masani lava, o faailoga muamua o le maualuga maualuga o le suka:

  1. O le gutu gutu o se tasi lea o faʻaaliga iloga o le maʻisuka.
  2. Polydipsia ma polyuria. O le galala malosi ma le faʻasaʻolotoina o le tele o le urine o faailoga sili ia o le maualuga o le suka. O le manava o se faailo lea o le tino e uiga i le manaʻoga e fai mo le leai o se vai ina ia aloese ai mai le faʻamalolo. O fatuga, i le isi itu, e faamama ese le glucose maualuga, faʻasaʻo le faateleina o le urine.
  3. Vaivai ma vaivaiga. Sugar e le oʻo atu i sela, faʻavave i totonu o le toto, o le mea lea e leai se malosi o le musika e faʻaalia ai le gaioiga.
  4. Faʻamālōlōina o faʻamaʻaloga, manua, abrasions, tipi. E taua le aloese mai le faaleagaina o le paʻu, aua e faigofie tele i siama, lea e mafua ai nisi faʻafitauli.
  5. Faʻatele pe faʻaitiitia le mamafa o le tino.
  6. Faailoga masani o le maʻisuka o maʻi paʻu ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai le vevela. E mafai ona avea ma fulufulu, masini, pulpitis, afaina o le urinary tract ma le urethra.
  7. Le manogi o le acetone mai le tino. O le mea masani lenei mo maualuga maualuga o suka. O se faailoga lea o le ketoacidosis o le maʻisuka, o se tulaga e lamatia ai le ola.

O se tasi o faailoga taatele o le maualuga maualuga o le suka o le fia inu pea.

Mulimuli ane, o le tagata maʻi e atiaʻe uiga nei o le maualuga maualuga:

  • Maʻisuka maculopathy ma le retinopathy - maʻi o le tino e faʻaleagaina le vaai. O le retinopathy, lea e aafia ai mata o mata, o le mafuaaga autu o le tauaso tauaso i le maʻisuka.
  • Faʻafeusuaʻi, le tatalaina o nifo.
  • Faʻaitiitia le faʻalogona ile pito i tua: tingling, numbness, fusi nifo, suiga i le tiga ma le vevela i luga o lima ma vae.
  • Faʻamatalaga faʻaogalua: manava manava poʻo le malosi, tiga o le manava, faʻanoanoa feeseeseaiga, faigata faʻafefe.
  • O le vevela o le pito i tua o se taunuuga o le tuai ma le faaputuputuina o le vai i le tino. O ia ituaiga faʻamaoniga e sili atu ona tupu i se tuufaatasiga o le maʻisuka ma le toto maualuga.
  • O faʻaaliga o le maualuga maualuga o le sugar e aofia ai le faaletonu o le tino, le palatini i le urine ma isi faʻafitauli faʻapitoa.
  • Faamai o le fatu ma toto toto.
  • Erectile faʻaleagaina, faʻaauau pea faʻafitauli o le urinary.
  • Faitiitia le atamai ma le manatuaina.

Aisea e tulai mai ai le kulukose toto?

O mafuaaga mo le faateleina o le suka e eseese. O le taatele o nei mea o le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o loo i ai nisi mea:

  • tulaga faigata
  • o le i ai i le taumafa o meaai ma le anapogi, o lona uiga, o masini gasegase digestible,
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi.

Maua maualuga taumafa

Afai ei ai lou suka maualuga, e tatau ona e 'ai se paleni paleni.

O se meaai e maua i le toto maualuga o le kulukose maualuga o se vaega taua o togafitiga. O mataupu autu o mea taumafa e tatau ona mataituina:

  • Taumamafa i taimi uma, i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso, i itula tutusa,
  • inu le itiiti ifo i le 1-2 lita o le vai i le aso,
  • oloa e tatau ona aofia ai mea uma e tatau mo le olaga,
  • meaʻai fila-meaʻai e manaʻomia
  • fualaau faisua e tatau ona 'ai i aso uma
  • Aloese mai meaai mama
  • aloese mai meainu malosi.

E tatau ona e 'ai meaʻai e le faʻateleina le kulukose o le toto ma e leai ni meaʻai. Faatasi ai ma:

  • meaʻai e maualalo le gaʻo meaai,
  • faʻaiʻu iʻa
  • oloa susu,
  • buckwheat, rice, oatmeal,
  • falaoa rye
  • fuamoa (e sili atu ma le lua i le aso),
  • pi, pi
  • fualaau faisua: eggplant, lanu mumu ma le lanu meamata, radisi, kapisi, radishes, aniani, laau afu, kalani, seleni, kukama, mina, salatini, tamato, pama lanumeamata,
  • fualaau aina ma vine: apu, pears, blueberries, cranberries, fusi mauga, lingonberries, quinces, lemons.

E tatau ona tuʻuina atu i le gaʻo fualaʻau, e tatau ona suia le suka i le meli ma le suamalie. O meaai e sili ona lelei le kuka, tunu, kuka ma kuka.

Mea e le mafai ona 'aina

I le tulaga o le maualuga maualuga o le toto, e tatau ona e lafoai ia oloa e pei o:

  • falaoamata, falaoamata ma mea teuteu: keke, falaoa, suamalie, ice cream, pies, faasao, sodas, pasta, suka,
  • gaʻo gaʻo, iʻa, ulaula, palu, meaai kuka,
  • meaʻai susu: gaʻo susu, kulimi kulimi, kirimi kirimigi, sisi falaoʻa,
  • mayonnaise
  • fua suamalie ma fualaau mamago: mati, vine, vine.

Faaiuga

E le mafaufau fomaʻi le maʻisuka e avea o se faasalaga, e ui lava o le mea moni o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. Afai e te mauaina vave faailoga o le maualuga o le toto suka, e mafai loa ona e amata fetuutuunai lou tulaga ma iloa auala e ola ai. O lenei mea o le a aloese ai poʻo le faʻatuai tele ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga ma aʻafiaga e pei o le tauaso, gangrene, tosoina o pito i lalo, nephropathy.

O se faasinomaga maualuga poo se faafuasei ona tupu i le aofaiga o le dextrose i le totoga e mafua ai se togafitiga e pei o le xerostomia, faatasi ai ma le masani ai e tatau ona popole i ai se tamaloa po o se tamaitai e uiga io latou tulaga, saili ni faailoga faaopoopo o le suka maualuga ma faia se feiloaiga ma se fomaʻi mo fautuaga. Faailoga o le maualuga maualuga o le toto suka o mea e sili ona mataʻutia mo faʻamaʻi o le endocrin system ma galuega le lelei.

O le a le maualuga o le toto suka

O le dextrose i luga atu o se tulaga lamatia lea e sili atu ai le maualuga o le vailaau i le masani. O mafuaʻaga autū o lenei suiga atonu o le maʻisuka-faalagolago poʻo le tutoatasi o le maʻisuka, o le endocrin system dysfunction, o le mamafa o le maʻisuka, ava malosi, ulaula. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le hyperglycemia o le a taitai atu ai i le ketoacidosis, microangiopathy, faaitiitia le puipuiga, ma i tulaga ogaoga, i le hyperglycemic coma. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻafuainumera, na mafai e endocrinologists ona faʻatuina le masani masani aʻo leʻi maeʻa ona 'ai meaai:

Muamua taumafa glucose concentration (mg / dl)

120 minute i le maea ai ona faʻatulagaina ma le dextrose

O le maʻi suka o le faʻamaʻi sili lea e fesootaʻi ma le faateleina o le kulukose ona o le itiiti o le insulin.O lenei faʻamaʻi matautia e mafai ona maua ai le tulaga poʻo le faʻavae. O le maʻi suka e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le malosi e faʻamalolo ai manuʻa, lea e mafai ona mafua ai le maʻi o le maʻi, ona oʻo ai lea i maʻi pipili. E tusa ai ma le maʻisuka ituaiga 1, ma ia faʻafesoʻotaʻi le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona e faʻaaogaina, faafetai i le inisalini, faʻaitiitia le maualuga o le dextrose.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

Faʻafitauli i le urinary system, o mea e le masani ai i le galuega a le manava, faʻaitiitia o le mafaufau, pa'ū o le mamafa, lagona faʻaletonu o lagona - o mea uma nei o le faailoga autu o le maualuga o le dextrose. E taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaalia lenei faʻamaʻi i le amataga o lona atinaʻe ina ia amata ai le togafitiga saʻo ile taimi. Faailoga o le toto maualuga i tagata matutua - o se faailo e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi agavaa i se taimi lata mai.

Faʻailoga muamua

O faʻamaoniga muamua o le maualuga o le suka i le toto maualuga e faʻamoemoeina i le magogo mago o le mucosa ma le vailaʻau viscosity, talu ai o le glucose e mafai ona aveese vai mai sela. E le gata i lea, o le tele o le suavai e ulufale atu i le avanoa faaopoopo, e amata ona faamamaina lelei e fatugaʻo, lea e mafua ai le tele o urination (polyuria). O le vai pe a tuʻuina sela e le mafai ona toe fafagaina i latou, lea o le a mafua ai le faʻaitiitia o le lauulu po o le atinaʻe o faʻamaʻi paʻu. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le tulaga e mafai ona sili atu ona leaga i taimi, lea o le a oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

Agalelei ma le suka maualuga

E lagona e tagata maʻi muamua faailoga muamua o le toto maualuga o le suka - tingling i lima, o le a faigata ia te ia ona uai atu i soo se mea mo se taimi umi. O faʻasalaga o feusuaiga ma le faʻaaliga e mafai ona aliali mai. O se tagata o loʻo i ai se faʻalauteleina o faʻamatalaga faʻapitoa e masani ona masani ai i le fia inu ma le fiaai, o lea e mafua ai le maua o le mamafa ma le fula o lima. O le kulukose maualuga i totonu o le tino e aafia ai le le lelei o gaʻo o le faiʻai, o le gastrointestinal tract and system urinary.

Faailoga o le tupu malosi o le toto suka

O le faateleina o le suka i le suka e mafua ai le faʻamalolo, furunculosis, polyphagia (faʻalauteleina le manaʻo), lagona, ma vaivaiga. I le po, o le aofaʻi o le urination e faʻateleina. E le gata i lea, o le sili atu o le glucose e faʻatasi ma le vaivai pea, le vevela o le paʻu ma le toe faʻafoʻi o faʻamaʻi pipisi o vailaʻau eseese. O le mumusu ma le maso o le pito i lalo o uiga taua o le hyperglycemia.

O totoga faʻavae

O lea, maualuga le suka o le toto. O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi e manino. O le a le mea o le a aafia ai le afaina o le kulukose i le mea muamua? Ma, o mata, fatuga, ma pito i tua e mafai ona mafatia i le tele e mafai ai mai lenei mea. Faʻafitauli e tulaʻi ona o le mea moni o vaʻa o loʻo fafaga nei totoga ua afaina.

  1. O mata. Afai o le tagata maʻi e maualuga le suka i le toto, o aʻafiaga e aʻafia ai mata. Ma, faatasi ai ma se umi faaumiumi o lea tulaga, o le tagata maʻi e mafai ona oo i le taimi mulimuli ane, ona atiae ai lea o le nerve opic, sosoo ai ma le glaucoma. Ma o le vaaiga e sili ona mataʻutia o se tauaso atoatoa e le mafaamatalaina.
  2. O fatugaʻo. E taua tele le fai atu o nei mea o tino sili ona fiafia. Latou te fesoasoani e aveese le kulukose mai le tino i le amataga o le faamai. Afai e tele naua le suka, e afaina ai le ogaumu, e solia le amio saʻo oa latou capillaries, ma o gaʻo e taulimaina a latou galuega ia sili atu le leaga i aso uma. Afai o le faateleina o le suka e matua afaina ai, ona sosoo ai lea ma le urine, protein, toto mumu mumu ma isi mea taua e taua mo le tino, ua mafua foi ona tupu, e oo atu ai i le atinaeina o le le atoatoa.
  3. Limeti. Faailoga o le maualuga o le suka i le toto maualuga e mafai foi ona faʻaaoga i vae o le tagata maʻi. O le tulaga o le toto capillaries o vae e matuia, o se taunuuga lea e mafai ai ona tutupu ituaiga eseese o mea e fai ai le inflammatory, lea e mafua ai le atiaʻe o manuʻa, gangrene ma le necrosis.

Suʻega faʻapalepale

E pei ona taʻua muamua, afai o le tagata maʻi ei ai le toto maualuga, e le o lona uiga e iai sona faʻamaʻi pei o le maʻisuka. Ae ui i lea, e sili ona lelei le feutagai ma se fomaʻi mo uluai faailoga. A uma mea uma, afai e amataina togafitiga vave, e mafai ona e aloese mai le le mafai ona faʻafefeteina. O le mea lea, i lenei tulaga, o le fomaʻi o le a tuʻuina atu le tagata gasegase i suʻega, o le mea autu o le a avea ma suʻega faapalepale. I le auala, o lenei suʻesuʻega e faʻaalia ai e le gata i tagata gasegase e iai faʻamaoniga o le maualuga maualuga, ae faʻapea foi i vaega nei o tagata:

  1. oi latou e mamafa tele
  2. gasegase ua sili atu i le 45 tausaga.

O le a le mea e fai: togafitiga masani tau vailaʻau

Afai ei ai se tagata maualuga i le toto, e sili ona lelei le sailia o le fautuaga a se fomaʻi. Ae peitai, e mafai foi ona e taulimaina lenei faafitauli ia oe lava. Mo lenei, ua lava le faʻaaogaina o vailaau masani.

  1. Aoina. Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e tatau ona e ave se tasi o vaega o le flaxseed ma vaega e lua o mea nei: fatu pi, laulaau mamago, ma vaomago. O nei mea uma ua paʻu. Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona e 'avea ni tolu sipuni lapoʻa o le aoina, sasaa le 600 ml o le vai inu, faʻafefete i luga o le vevela pe a ma le 20 minute. A uma lena, ona faʻamamaina lea o le vai ma faʻamafanafana. E tolu tolu sipuni i le aso ao leʻi 'aʻai.
  2. Taleni. Afai o le tagata maʻi ua faʻaititia le toto maualuga, e tatau ona ia 'ai e tusa ma le 7 ato kulimi i aso uma.
  3. Ma o le suka e masani lava masani, e tatau ona e togi i le kofe kofe tasi le sipuni tele o le buckwheat, sasaa uma i se tioata o lefir, ma tumau i le po. I le taeao, o le vailaau e inu i le afa itula ao lei faia se taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga