Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2

O mea o loʻo faʻatinoina faʻataʻitaʻiga ma o le a le mea e tatau ona foliga mai i le faʻaonapo nei.

O le auala talu ai nei ua atiaeina e mafai ai e fomaʻi ona vavaeese ese ia laulau o le mucous membrane o le duodenum.

O le lua o iunivesite suʻesuʻeina faafomaʻi faʻapitoa (Queen Elizabeth II Conference Center ma le ofisa tele o Nottingham) ua auai faatasi. O loʻo latou galulue faʻatasi i le faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia o le polokalame Revita DMR. I le taimi lea, o le uluai malo Peretania (i fafo atu o Lonetona), lea na faia ai le loloto o poloketi suʻesuʻega ma metotia i togafitiga o le maʻisuka.

Faʻafefea Revita DMR Galuega

Saienitisi i Nottingham talitonu o le faiga o loʻo latou suʻesuʻeina o le a avea ma togafitiga fou ma o le a fesoasoani e taofi le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

E pei ona taua i luga, faatasi ai ma lana fesoasoani e faigofie lava ona tuueseese ia paʻu o le mucous membrane, lea e faigofie ona tuʻuina atu i le duodenum le kopa o le tino.

E faapefea ona togafitiga

  • O se auala fou o togafitiga o le faʻaofiina lea o se tamaʻi pepe e ala i le faai i le duodenum.
  • Ma, e ala atu i ai, o se tamai paluni e faʻafefe vai i totonu o le gastrointestinal tract.
  • E talitonuina o lenei togafitiga o le a faʻaleleia atili ai le faʻailoga o lenei okeni ma aʻafia ai le faʻaleleia atili o le lagona o le insulin.

O suʻesuʻega talu ai nei i vailaʻau faʻasolosolo faʻapitoa e faʻamaonia ai o le faʻamalosia o le inisalini lea e aʻafia ai le aafia o le duodenum.

Ma o lenei mea e masani ona ita:

  • Soifuaga leaga
  • Meaʻai leaga.
  • Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini e mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, e pei o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le steatohepatitis (NASH).

O uluai suesuega faataitai o se metotia faaonaponei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O le faaitiitia o le tumau o le hormone tetee na mafua ona o le faʻaaogaina o le Revita DMR, e tatau ona fesoasoani e taofi le alualu i luma ole maʻi faamai. O suʻesuʻega o le tausaga talu ai na faʻaalia ai se faʻaleleiaiga mo sina taimi i tagata e maua i le hypoglycemia. O isi suʻesuʻega faifai pea atonu o le a taulaʻi atu i le sailia o faʻamanuiaga umi ma faʻamaonia le saogalemu o le metotia na faʻaaogaina.

O le auala fuafuaina o togafitiga o se faʻalavelave faʻafomaʻi faʻapitoa. Ma o lona gauai atu i le tino e leʻi lava le suʻesuʻeina lelei. O le faʻataunuʻuga o loʻo faia i luga o se nofoaga i fafo ma o lona taimi faʻatulagaina e itiiti ifo ma le itula. E le gata i lea, a maeʻa ona faia, e vave lava ona toe foi mai le tagata gasegase i gaoioiga i aso uma, e aunoa ma le tumau i lalo o le vaavaaiga a fomai i le falemaʻi. O isi ituaiga o faʻatagaga i gaoioiga a le tasi i aso uma e le faʻasaina foi.

Ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka

Saienitisi o loʻo faia suʻesuʻega i le Iunivesite o Nottingham, na faʻamoemoeina mo le toʻa 60 o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le auala na aumaia ai faʻamoemoega mo le soifua maloloina.

Ua toe faʻamaonia foi e lenei mea o Revita DMR e lelei ma saogalemu. I lenei itu, o tagata volenitia e faʻaipoipoina oe e faigofie i faʻalavelave matautia i le fegalegaleaiga o le inisalini ma sela o le tino. Mo a latou togafitiga, o le a faʻaaogaina sui solasolo o antidiabetic (o mea e le manaʻomia ona faʻatonuina). O uluai suesuega, i le maea ai o se seti o maliega i tulaga uma, ua fuafuaina i le faaiuga o Novema i lenei tausaga.

O le a aofia ai:

  • Nofoaga faʻapitoa faʻataʻitaʻi ile Placebo
  • Mataitu tagata gasegase mo le tolu masina (mataʻituina o le glycemia ma le ate),
  • Faatinoga i nisi falemai.

O nei faʻataʻitaʻiga o le a faʻalagolago i mea na faia muamua, lea na auai ai le 50 tagata volenitia mai le salafa o le lalolagi.

O le a le lumanai ole REVITA-2

O le polofesa o Iskandar Idis, o se fomaʻi poto faapitoa ma le tagata suʻesuʻe autu i le Iunivesite o Nottingham, na ia faapea mai: "O lenei faiga fouvale ua ofoina atu ai se metotia mo le gasegase ono o le maʻisuka ituaiga 2 ma e tetee i togafitiga faaleaganuu ma fualaau faasaina ma inisua. "O laʻu 'au e iai le mamalu e galulue ai ma a matou uo gastroenterologist i lenei suʻesuʻega suʻesuʻega fou."

O Dr Harit Rajagopalan, o le failautusi ma le Ofisa Sili o Fractyl Laboratories, o loʻo auai i le Revita DMR, e faapea: "O Revita DMR o loo mafai ona talanoa i le mafuaaga autu o le tui insulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le maualuga o le kulukose o le toto e le masani ai e tusa lava pe faʻaaogaina fualaau. Matou te faʻamoemoe le REVITA-2 e faʻamaonia le saogalemu ma le lelei o ia ituaiga metotia. "

O ia upu folafolaina e le taumatea e maua ai le faʻamoemoe mo le faʻaofiina o se maʻisuka fou i le lumanaʻi.

Seʻi o tatou faʻamoemoe o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga i auala fou, faʻapea foi ma faaiuga mai suʻesuʻega o loʻo i ai nei o le a faʻamaonia ai le aoga ma le aoga. O le mea lea, o lona faʻatinoga i tulaga taua e talafeagai i togafitiga o le maʻisuka o le a le pine ae avea ma mea moni.

O nai upu e uiga i le maʻi

E le pei o le maʻisuka ituaiga 1, T2DM e sili atu ona mafai ona taugofie, o le mea moni, pe ae amata i se taimi talafeagai. Faatasi ai ma lenei faamai, o le galuega a le pancreas ua faasaoina, o lona uiga, e leai se faaletonu o le insulin i le tino, e pei ona i ai i le mataupu muamua. O le mea lea, e le manaʻomia le togafitiga toe sui iinei.

Ae ui i lea, ona o le atinaʻeina o le T2DM, o le toto toto maualuga e sili atu nai lo le masani, o le pancreas "talitonu" e le o galue atoatoa ma faʻaleleia le gaosia o le inisalini. O se taunuuga o lenei mea, o le okeni e masani lava ona oʻo i ni faʻalavelave matuia, e mafua ai ona faʻaleagaina ona sela ma le fesuiaiga o le T2DM i le T1DM.

O le mea lea, fai mai fomaʻi ia latou siakiina e le aunoa a latou siama toto, ma, pe a latou faateleina, ia vave ona faia ni auala e faaitiitia ai i tulaga masani. Faatasi ai ma le T2DM, ua lava le na o le mulimuli i se taumafataga ma faamalositino le faagaioia faaletino faaletino. Afai e le fesoasoani lenei mea, e mafai ona e suʻeina le fesoasoani i fualaʻau maualalo.

Ae o nei maʻi uma o le maʻisuka ua le o toe mamao. Ma i le amanaia o le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi ua faʻapupula i tausaga uma, ua faʻaaogaina e le fomaʻi le togafitiga fou o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo ofoina mai e saienitisi ma faʻapitoa falemaʻi. Latou te faʻatagaina e faʻatoʻilaloina lenei maʻi, pe taofia ai lona alualu i luma? O lenei ma sili atu o le a talanoaina nei.

O auala fou mo le togafitia o le T2DM e fautuaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau o le augatupulaga aupito lata mai, lea e aofia ai mea taua e taʻua o le glitazones. E vaevaeina i ni vaega se lua - pioglitazones ma rosiglitazones. O nei gaioiga malosi e fesoasoani i le faʻaosofiaina o le faʻaleleia o loʻo i totonu o le vaʻaia o siama pipili ma musika. A maeʻa nei suʻega, o loʻo i ai se suiga i tusitusiga o genes e nafa ma le faʻatonutonuina o le kulukose ma le lipid metabolism, ma o le taunuuga lea e amata ai ona fesootai le tino o le tino ma le inisalini, aveʻesea le kulukose ma puipuia ai mai le nofo i totonu o le toto.

O vailaau nei o loʻo i ai i le vaega o pioglitazones:

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e na o le 1 taimi i le aso e faia, e tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai meaai. I le amataga lava o togafitiga, o la latou metotia e 15-30 mg. I le tulaga o le paglitazone e le maua ai ni taunuuga lelei i ni aofaiga, o lona fuainumera e faateleina i le 45 mg. Afai o le vailaʻau e ave faʻatasi ma isi vailaʻau mo le togafitiga o le T2DM, ona oʻo ai lea i lona maualuga le metotia e le sili atu i le 30 mg i le aso.

Ae mo rosiglitazones, o vailaʻau nei e aofia ai la latou vaega:

O nei vailaʻau faʻasolosolo e faʻafofogaina i le tele o taimi i le aso, e tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai. I le amataga o togafitiga, o le aso o le rosinlitazone o le 4 mg (2 mg i le taimi). Afai e le o matauina le aafiaga, e mafai ona faateleina i le 8 mg. Aʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻapitoa, o nei fualaau oona e ave i ni nai fua - e le silia le 4 mg i le aso.

Talu ai nei, o nei fualaau oona ua faʻaaogaina atili i vailaau e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O rosiglitizans ma pioglitazones e tele avanoa. O lo latou mauaina e maua ai:

  • faaitiitia le faʻamalosia o le inisalini,
  • poloka le lipolysis, e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le gaʻo susu gaʻo i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le toe tufatufa atu o le tino,
  • faʻaitiitia i faʻamalosi,
  • maualuga le maualuga o le maualuga o le HDL (maualuga lipoproteins).

Faʻafetai i nei mea uma, pe a faʻaaogaina nei vailaʻau, e maua ai le taui tumau mo le maʻisuka - o le maualuga o le suka o le toto e toetoe lava o taimi uma lava i totonu o taʻaloga masani ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi.

Ae ui i lea, o nei fualaau oona ei ai mea le lelei:

  • glitazones e maualalo ifo i le lelei io latou "uso", lea e fesootai ma sulfonylurea vaega ma metformins,
  • rosiglitazones ua faʻailogaina i le tulaga o faʻafitauli i le cardiovascular system, aua e mafai ona faʻaosoosoina ai le fatu poʻo le stroke (ma o le cardiovascular system e matua afaina i le atinaʻe o le maʻisuka)
  • glitazones faateleina le manava ma faateleina le mamafa o le tino, lea e matua le manaomia i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, aua e mafai ona oo atu ai i isi faafitauli tau soifua maloloina ma le suiga mai le T2DM i le T1DM.

Faailoga ma le faʻailoga

Pioglitazones ma rosiglitazones e mafai ona faʻaaogaina uma e pei o tuālaʻau tuʻufaʻatasi mo le togafitiga o le T2DM, ma i le tuufaatasiga ma le sulfonylurea ma le metformin (o le tuufaatasiga o togafitiga e faʻaaogaina mo na o maʻi ogaoga). I le avea ai o se tulafono, ua na o le pau lava le mea e faʻamaonia pe afai o le togafitiga o mea taumafa ma le gaioiga faaletino e le maua ai se taunuuga lelei.

O le maitauina autu i le faʻaaogaina o paionitaita ma rosiglitazones o loʻo taʻua i lalo ole tulaga o le physiological ma le faʻaleagaina:

  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga e 18 tausaga
  • ituaiga 1 o le maʻisuka ma isi tulaga e manaʻomia ai togafitiga insulin,
  • sili atu i le ALT maualuga e sili atu ma le 2.5 taimi,
  • faamai pipisi i le gasegase.

I le faaopoopo atu i le mea moni ua i ai i nei vailaau fou togafitiga, o latou aʻafiaga foi. O le tele o taimi, pe a ave i latou i maʻi, o loʻo taua i lalo mea nei:

    • Edema, o le foliga mai e mafua mai i le gafatia o vaega o loʻo galue malosi o nei vailaʻau e taofia ai le vai i le tino. Ma o lenei mea e mafai ona afaina ai le galuega o le cardiovascular system, faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le fatu fatu, faʻaleagaina o le myocardial ma isi tulaga lamatia o le maʻi.
    • O le faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin i le toto (anemia), lea e afaina i le tulai mai o faafitauli i le vaega o le faiai, ao amata ona oo i le matelaina o le okesene. I le tele o tulaga, ona o le anemia, o loʻo i ai le soliga o le gaioiga o le cerebral, faʻaitiitia le malosi o le faʻalavelave, le gasegase ole CNS, ma isi. O nei tulaga uma e aʻafia ai le tulaga lautele o le maʻi.
    • Faʻaleagaina o galuega o enzymes o le ate (ALT ma le AST), lea e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le ate ma isi tulaga faʻaleaga. O le mea lea, pe a ave pagalitazones ma resiglitazones, e tatau ona e suʻeina e le aunoa se suʻega toto. Ma i lena mea

pe afai o le maualuga o nei enzymes e sili atu i tulaga faatauaina masani e sili atu i le 2.5 taimi, o le faalēaogāina vave o nei fualaau oona e manaomia.

Faʻaaogaina

O le isi vaega fou o fualaau faasaina lea na faatoa amata ona faaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma nei, o le sili ona lauiloa o Exenatide ma Sitagliptin. I le avea ai o se tulafono, o nei fualaau oona e faʻaaogaina faʻatasi ma Metformin.

  • faateleina le faaseeina o le inisalini,
  • tulafono faatonutonu o le gaosiga o le sua oona,
  • faʻaitiitia le faʻagasoloina o le faʻalaumuina ma le faʻaaogāina o meaai, lea e mautinoa ai le taofiofia o le matelaina ma le mamafa o meaʻai.

A oʻo i le faʻaaogaina o suʻesuʻega, e mafai ona tupu mai le siva ma le manava. Peitai, e tusa ai ma fomaʻi, o nei aʻafiaga e tupu na o le amataga lava o togafitiga. O le taimi lava e faʻaaogaina ai le tino i le vailaʻau, e mou atu (e tusa ma le 3-7 aso).

O fualaau nei e maua ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma poloka ai le uiga o le glucagon, ona o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ma o le tulaga lautele o le maʻi ua faaleleia. Ingretinomimetics ei ai se aafiaga umi, o le mea lea, ina ia maua ai ni taunuuga tumau, o lo latou lava gaogaiga e lava lea e naʻo le tasi le taimi i le aso.

Sue mama

O le togafitiga mo togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o se metotia taugata ae sili ona aoga. E faʻaaogaina i na o tulaga ogaoga, pe a le maua e soʻo se togafitiga fualaau.

O le faʻaaogaina o siama vaʻaia i le togafitiga o le maʻisuka e mafai ona ausia ai taunuʻuga nei:

  • faʻafouina atoatoa o galuega faʻamalosi ma le faʻateleina o le inisalini,
  • faʻasologa o faʻasologa o metabolic,
  • faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi.

Faʻafetai i le faʻaogaina o siama vela, o le a mafai ai ona faʻaumatia atoa le maʻisuka, lea e leʻi mafai ona ausia. Ae ui i lea, o sea ituaiga togafitiga e toesea. I le faaopoopo atu i le mea moni o lenei metotia e taugata tele, e le lelei foi ona malamalama, ma o le faʻaaogaina o sima mumu i se tagata maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le le mafaufauina o le tino.

Magnetotherapy

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻavaivai tele ma le atuatuvale, lea e faʻaosofia ai le gaosia o ia homoni i le tino e pei o thyroxine ma adrenaline. Mo nei hormones e tatau ona faʻaleleia, e manaʻomia e le tino le tele o le okesene, lea e mafai ona e maua i le tau saʻo na o le malosi malosi o le tino.

Ae ona o le toʻatele o tagata e leai se taimi e taʻalo ai i taaloga, o nei hormones e faʻaputuina i le tino, e faʻaosofia ai le tele o togafitiga faʻaleaga. Ma o le maʻisuka 2 e amata ona atiaʻe. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le magnetotherapy e aoga tele, lea e faʻaosofia ai le gaioiga o gaioiga uma ma faʻaleleia le gaioiga gaosi o lauroxine ma le adrenoline, ma aʻafia ai le alualu i luma o le maʻi ma faʻavasega le maualuga o le suka.

Ae peitai, o le faʻaaogaina o le magnetotherapy e le mafai i taimi uma. O loʻo ia te ia ona faʻailoga, lea e aofia ai:

  • tuberculosis
  • maʻitaga
  • manatu faʻapitoa
  • maualuga le vevela
  • mala o le eleele.

E ui lava i le mea moni o le tele o togafiti o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaalia i vailaau, e tatau ona malamalama e le o malamalama uma i latou. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu i taunuuga e leʻi faʻamoemoeina. O le mea lea, afai e te filifili e taumafai auala sili ona lata mai o togafitiga lenei faʻamaʻi ia te oe, mafaufau lelei ma talanoa uma i lau fomaʻi.

Eseesega i le va o auala faʻaonapo nei ma le aganuu

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fou i le togafitiga o le maʻisuka e faʻavae i luga o le aga masani. Tagata faʻapitoa e iloagofie eseesega eseese i le va o nei metotia e lua:

  • metformin faʻasolosolo faʻatasi ma se taumafa ma le faʻamalositino,
  • i laʻasaga taʻitasi o togafitiga, o latou sini maʻoti e setiina - afai e leai se faʻaleleia atili e mataituina, ona oʻo loa lea i le isi laasaga,
  • naʻo naʻo faʻataʻitaʻiga faʻamalositino moni e amanaia - o le hemoglobin glycated e tatau ona itiiti ifo ma le 7%,
  • o le agaifanua masani e le maua ai se faʻateleina o fua o glucose-faʻaitiitia o fualaau faasaina, ma o le auala faʻaonapo nei ua fuafuaina mo togafitiga malosi o le inisalini.

O nei eseesega e tatau ona faaopoopo ma faʻafeiloai i togafitiga o le tagata maʻi. Na ia puleaina lava le maualuga o le suka i totonu o lona tino. Ae e tatau ona manatuaina o le aʻafiaga i togafitiga e maua i itu uma e lua ona o le faʻafelagolagomaʻi, lea ei ai sona aafiaga lelei i le faʻamaʻi.

Ata faʻaleleia

O lenei faʻamaʻi e aliali mai ia lava i faʻamatalaga le lelei nei:

  • o le fia inu ma le susu
  • itiiti le paʻu o vae ma lima, i se tulaga ua le amanaiaina, o maʻi o gaʻo e mafai,
  • faʻanoanoa vaaia
  • malogo ma le vaivai o le paʻu,
  • faifai pea faifai pea ma vaivaiga,
  • faafitauli i le fia ai ma le nutimomoia.

Afai e maua mai ni nai faʻamaoniga, ona avea lea o se taimi e faʻaeteete ai ma asiasi i se fomaʻi. O le vave ona e togafitia togafitiga mo lenei maʻi, o le tele lava o le faavaivaia o ona aafiaga le lelei i le tino poʻo le toe faʻaleleia.

O le maʻisuka o se maʻi e toetoe lava a le mafai ona togafitia, ae o lona ala e mafai ona faʻaitiitia ma faʻaitiitia le faʻafitauli o le maʻisuka. O togafitiga togafitiga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga autu se lua.

Ituaiga o maʻi suka

O le i ai oo tatou tino e le mafai ona aunoa ma le ulufale o le kulukose i totonu o potu taitasi. E tupu lenei mea i le i ai o le hormone ─ insulin. E fusifusia i se pusa faʻapitoa faapitoa ma fesoasoani i le kulūkose ulufale i totonu. Vailaau pancreatic synthesize insulin. Ua taʻua i latou o peta peta ma ua aoina i teineiti.

O le hormone glucagon e aʻafia foi i le fesuiaiga o le kulukose. E maua mai foi i siama palacreatic, ae e faʻafeagai. Glucagon e maualuga le suka o le toto.

O le maʻi suka e lua ituaiga. I le ituaiga muamua, o le inisalini e le mafai ona maua. E mafua ona o le faaleagaina o le autoimmune i peta peta. Ona o lenei mea, o kulūkose uma e tafe i totonu o le toto, ae le mafai ona ulu atu i totonu o masini. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aafia ai tamaiti ma tagata talavou.

Ituaiga 2 maʻisuka

Aʻo leʻi aʻoaʻoina pe faʻafefea ona faʻaaoga auala fou i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e suʻesuʻe pe faʻapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga ai le auala masani.

O le manatu o togafitiga faʻatasi ai ma le aganuʻu faʻaleaganuʻu e aofia ai ile tulimataʻi ma le mataʻituina o le suka i totonu o le tino o le tagata maʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le tino ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

I le faʻaaogaina o aga masani, o le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo faia pe'ā uma ona faʻatino uma faʻataʻitaʻiga. A maeʻa ona maua uma faʻamatalaga e uiga i le setete o le tino, o le fomaʻi o loʻo faʻatagaina se togafitiga faʻapitoa ma filifili le auala sili ona fetaui ma fuafuaga mo le tagata maʻi.

O togafitiga o le faamai e ala i le masani masani e aofia ai le faaaogaina tutusa i le togafitiga o, mo se faataitaiga, le maʻisuka ituaiga 1, taumafa faapitoa meaai, taumafa lelei, i se faaopoopoga, o se vailaau faapitoa e tatau ona avea o se vaega o togafitiga insulin.

O le sini autu e faʻaaogaina ai vailaau mo le maʻisuka o le faʻaitiitia lea o faʻamaoniga e aliali mai pe a tulaʻi le maualuga o le suka suka pe pe a pa'ū lemu i lalo ifo o le masani o le tino. O vailaau fou ua atiae e tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e mafai ai ona ausia se mausali mausali o le kulukose i le tino o le tagata maʻi pe a faaaogaina fualaau faasaina.

O le aga masani ile togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaogaina o auala faʻale-aganuʻu i se vaitaimi umi, o le vaitaimi o togafitiga e ono tele tausaga.

O le masani masani o le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2. O togafitiga faʻatasi mo lenei ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai foʻi le umi o le faʻaaoga.

O le umi o le togafitiga ma togafitiga masani e faʻataga ai fomai e amata saili mo auala fou o le togafitia o le maʻisuka ma fualaau fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea o le a faapuupuuina ai le umi o togafitiga.

I le faʻaaogaina o faʻamatalaga na maua i suʻesuʻega faʻaonapo nei, ua atiaʻe ai se manatu fou mo togafitiga o le maʻisuka.

Faʻafouina i togafitiga pe a faʻaaogaina ni auala fou e suia ai le taʻiala i le taimi o togafitiga.

O suʻesuʻega faʻaonapo nei e taʻu mai ai i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ua oʻo mai le taimi e suia ai le manatu. O le eseesega taua o togafitiga faaonaponei o se maʻi i le faatusatusa i aganuu, o le faaaogaina lea o fualaau oona ma togafitiga faafomaʻi, i le vave lava e mafai ona faatulaga ai le maualuga o le glycemia i le tino o le tagata maʻi.

O Isaraelu o se atunuʻu e iai togafitiga faʻapitoa. Muamua e uiga i se auala fou o togafitiga na tautalagia e Dr. Shmuel Levit, o loʻo galue i le falemai o Asud i Isaraelu. O le alualu i luma Isaraelu i le togafitiga o le maʻisuka e ala i le auala fou na amanaia e le Komiti Faafoe Faavaomalo mo le siakiina ma le faavasegaina o le maʻisuka.

O le faʻaogaina o togafitiga masani o togafitiga pe a faatusatusa i le taimi nei o loʻo i ai se suiga taua, o lona uiga o le faʻaaogaina o le aganuʻu masani e le tumau, o taimi e manaʻomia ai le toe faia o togafitiga togafitiga.

O tagata faapitoa i le vaega o le endocrinology e iloa ai vaega taua e tolu o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua ai se auala faaonaponei o le togafitiga o le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino.

Le faʻaaogaina o le metformin poʻo le dimethylbiguanide - o se vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka i totonu o le tino.

O le aʻafiaga o le vailaau faasaina e faapenei:

  1. O le meafaigaluega e maua ai se faʻaitiitia i le faʻamasinoga o le kulukose i le plasma toto.
  2. Faateleina le lagona lelei o sela i totonu o inisalini e faalagolago i le inisalini.
  3. Tuʻuina atu le faʻavaveina o le kulūkose e ala i sela i le itu o le tino.
  4. Faʻavaveina o le gaosiga o gaʻo faʻamalolo.
  5. Faʻaitiitia le soona inu o suga i le manava.

Faʻatasi ma lenei vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina ia ituaiga togafitiga, e pei o le:

  • inisalini
  • sikitazone
  • sulfonylurea.

O le taunuʻuga sili ona lelei e maua i le faʻaaogaina o se auala fou i togafitiga e ala i le faasolosolo malie atu o le fua o le vailaʻau i le taimi e 50-100%

O le togafitiga o togafitiga e tusa ai ma le auala fou ua mafai ai ona mafai ona tuʻuina atu fualaau faʻasaina o loʻo i ai le aafiaga tutusa. Mea tau fomaʻi e mafai ai e oe ona maua se faʻamalositino i le taimi sili ona puupuu.

O le gaioiga o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga e faʻamoemoe e sui ao faia le togafitiga, o le aofaiga o inisalini e maua mai i le pancreas, aʻo faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini.

O le tele o taimi, togafitiga fualaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma auala faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina i taimi o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

O le sini sili lava o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. E faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le mamafa o le tino. O le maualuga, o le maualuga o le anapogi toto toto ma pe a uma ona 'ai.

O se taunuuga lelei e mafai ona maua e ala ile leiloa o le mamafa. E i ai ni mataupu pe a mulimuli le tagata maʻi i se faʻamaʻi faʻamaʻi fou na mulimuli i se taumafataga ma faaitiitia lona mamafa. Na lava lenei mea mo le faʻamautuina o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faʻamavaeina o fualaau faasaina.

Niu fualaau

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e amata ile papa. O le muamua metformin ua faʻamatalaina, pe a manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi mai le vaega o le sulfonylurea. Talu ai nei, e lua ni vaega fou o vailaau faafomai.


O le vasega muamua o vailaʻau o le glyphlozin group. O le faʻatinoga oa latou gaioiga e faʻavae i le faateleina o le excretion o le kulukose i le urine. E mafua ai ona maualalo le suka o le toto. O se taunuuga, o le gaosiga o le inisalini e ala i ona lava peta beta ua faʻaaogaina. O le faʻaaogaina umi o glyphlozines e taʻitaʻia ai le paʻu mamafa i le tele o tagata gasegase.

I togafitiga faʻapitoa, ua faʻaaogaina se vailaau o lenei vaega. O le mea malosi o le dapagliflozin. E masani ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻalua lona lua ma le le lelei o togafitiga masani.

O le vasega lona lua o mea faʻafefe, o lona uiga, o vailaʻau e faʻataʻitaʻi ai. O le faʻalauiloa o ni hormonia faʻapitoa e maua mai i sela o le puipui o le intestinal pe a uma ona 'ai. Latou te fesoasoani e faʻaititia le kulūkose pe a uma taumafa. I le maʻisuka, e faʻaitiitia ai a latou faletua masani. O le mea pito sili ona taua oi latou o le pepide-like peptide (GLP-1).

E lua vaega laiti i lenei vasega. O le tasi vaega laʻititi e faʻaaogaina ia enzymes e faʻaumatia ai a latou lava faʻalavelave. O le mea lea, o le gaioiga a nei hormones e umi atu nai lo le mea masani. O nei vailaau e taʻua o glyptins.

Latou te maua mea nei:

  1. Faʻailoa le gaosia o le inisalini. E le gata i lea, e tupu lenei mea pe afai e sili atu le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao.
  2. Aveese le pulelaa o le glucagon hormone, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  3. Tuʻu atu i le faʻateleina o peta beta o le pancreas.

O nei mea uma e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto. I lo matou atunuu, o vailaau faʻasaina ma le sitagliptin malosi, vildagliptin ma saxagliptin ua resitalaina. Ua uma ona faʻaaoga e endocrinologists e pei o laina lua-laina.

I le masani ai, o le maʻisuka ituaiga 1 e togafitia i le puleaina o le inisalini mai fafo. E matua faigofie lava ona faia lenei mea ma le fesoasoani a se pamu insulin, lea o loʻo i lalo o le paʻu. E mafai ona faʻaitiitia le numera o inisiua.

Ae o togafitiga ile inisalini e le mafai ona laveaʻiina oe mai faʻalavelave. I le avea ai o se tulafono, latou te atiina ae ma se faʻamaʻi umi o le tele o tausaga. O le liona lea o fatugaʻo, mata, maʻau uʻamea. O faʻalavelave e faʻaitiitia ai le lelei o le ola ma mafai ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.


O le metotia fou e fesoʻotaʻi ma le togafitiga o le tino. Sa faʻamalosi e saienitisi ni fiva gland salivary e maua ai le insulin. I lalo o tulaga masani, latou te natia se vaega itiiti o lenei hormone.

O le suʻega na faia i luga o togiaso lea na fausia ai le maʻisuka. I le faʻataʻitaʻiga, na vavaeeseina ai fila flandula i manu ma faʻaleagaina i lalo o tulaga faʻapitoa.

I le taimi lava e tasi, na latou mauaina le malosi e maua ai le aofaiga tutusa o le inisalini e pei o peta beta o le pancreas. O lona aofaiga na faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei ona tupu i se tagata maloloina.

Ona oʻo mai ai lea o nei siama i totonu o le lua.
.

Ina ua mavae sina taimi, sa maua i latou i le vaega o manu faataitai. E leai ni fiva gland vavalalata na maua i isi totoga o le vevela. O le maualuga o le suka o le suka na vave ona pa'ū i tulaga masani. O lona uiga, i le faataitaiga, o le togafitiga o le maʻisuka ma lenei auala na manuia.

E lelei ona e faʻaaogaina ona lava sel. E le pei o le totoina o meaʻai, o le teenaina o le faʻafitauli e matua vavaeeseina. E leai se lamatiaga o le atiina ae o ni tino e matauina e saienitisi pe a galulue ma sima.

O le mea fou faatoa maua nei ua pateni faavaomalo. O le taua o lenei sailiga e faigata ona faʻamaualuga. E maua ai le faʻamoemoe e fai le maʻisuka ituaiga 1 i se faʻamaʻi faʻamaʻi.

O togafitiga fou mo le maʻisuka o nisi ia o faafitauli sili ona atiaeina faafomaʻi. O atinaʻe fou mo le maʻisuka e mafai ona avea ma se mea moni lava ma se auala e vave faʻaaogaina ai le faafitauli ma e aunoa ma se faʻasologa.

E le o nei tekinolosi uma e taua tele, ma o nisi ua manatu foi e le o se mea e tasi. Ae ui i lea, aua neʻi faʻafememeaʻi le vailaau lata mai poʻo le tui, lea e mafai ona faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ma isi vailaʻau.

Tagata e maua i le maʻisuka e matamata i taimi uma pe o le a le faʻamaʻi fou ua maua e fofo ai lenei maʻi. I aso nei, o togafitiga faʻale-aganuʻu ua paʻu i tua, ma o se mea fou, sili atu ona faʻaonapo nei ma aoga ua amata ona sui. O le a le ituaiga togafitiga lenei? O a ona mataupu faavae? O lenei mea e faʻamatalaina eo tatou tagata atamamai i lenei tusiga.

Aʻo le i amataina se talanoaga o metotia faʻaonapo nei o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mafaufau i foliga o le auala masani.

Muamua, o lona faʻamoemoe e faʻalagolago i uiga patino o le vasega o le maʻi. E suʻesuʻe ma le totoʻa e le fomaʻi le tulaga o le maʻi, faʻasolosolo togafitiga faʻamalositino, ona faʻasolosolo lea o se togafitiga atoatoa.

Lona lua, o le aga masani masani e faigata tele, lea e tatau ai ona e tausisi i se meaai faapitoa meaai, ma ia aofia ai i le malamalama lelei - talafeagai ma faigofie.

Lona tolu, o le sini autū o lenei metotia i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻamavaeina lea o faʻaaliaga o faʻamalosiaga e faʻaaoga ai fualaau faasaina e maualalo ai le toto toto ina ia mafai ai ona maua se taui tumau mo le gaosiga o le gaʻo.

A leai, o le ai ai le faateleina o le fualaau o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka, sosoo ai ma le tuufaatasiga faatasi ai ma isi fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa.

Fa, o lenei metotia e umi se taimi - mai le tele o masina i nai tausaga.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences na faamanuiaina

Tuua Lau Faamatalaga