E mafai ona 'ai pea sou supa ma falala mo le maʻisuka?

E tatau ona i ai ni sou i luga o le lisi o se tagata maʻi i le maʻisuka, ao latou fesoasoani e faʻaitiitia le avega i luga o le meaʻai ma meaʻai ma o le punavai o mea uma e manaʻomia. O le filifiliga pito sili ona lelei o se ipu e faʻavae i luga o se fua o fualaau faisua. O meaʻai ma falaoamata meaʻai e matua vavaeeseina.

O faʻamanuiaga o ia ituaiga uʻu:

  • sili ona lelei o le fiber
  • tulafono faatonutonu o le mamafa o le tino (faaitiitia o faailoilo e sili atu le mamafa).


E mafai ona e kukaina se tele o soupisi - i le lisi o tagata taʻitasi o loʻo i ai meaʻai, e aofia ai aano o le aano po o hamu, iʻa po o moa.

O le fautuaga autu pe a kuka ma aano o manu o le a avea ma mea nei - e tatau ona faʻapipiʻi ese ina ia faʻaitiitia ai le gaʻo o le gaʻo.

E mafai foi ona faia se meaʻai i le "lua" broth - faʻapipiʻi le aano o manufasi, faʻafefe le vai pe a uma ona kuka, ona toe faʻapala lea o le aano. O le gaʻo e le o aofia ai ni mea leaga ma e mafai ona avea ma faavae mo ituaiga fesuisuiai o soupeti fualaau.

Glycemic index

O le faʻamatalaga faʻapitoa o peʻa lanumeamata fou e 30 iunite. O lenei mea o se mea maualalo maualalo, o lea e mafai ai ona faʻaogaina lenei oloa mo le kukaina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le mafua ai ona suia suiga i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata gasegase, talu ai ona o le 'aiina o pī e faʻagesegese lemu i nai mea inu. O le kalori matūa o pīni fou e maualalo, e aofia ai le 80 kcal i le 100 g. I le taimi lava e tasi, latou te maua le maualuga o le paleni o mea taumafa ma ua taʻua o "meaʻai e suitulaga".

O le faasinomaga matala o peasama mama ua maualuga atu. E 35 iunite. Ae i lenei faiga, o le oloa ua avea ma tino maualuga-kalori (e tusa ma le 300 kcal mo le 100 g) ma o loʻo i ai ni nai gaʻo sili atu. E mafai ona faʻaaogaina i nisi taimi e fai ai ni suka, ae e tatau lava ona tuʻuina atu i ai fatu pi.

O pusi faʻatasi ma fatu e sili atu le suka. O lona faasino igoa e 48. O le faʻaaogaina o se oloa i lenei fesuiaiga mo le maʻisuka e na o sina taimi lava e mafai ai, faʻamalamalama manino le mea o le kalori ma mea inu gaʻo i se vaega o se ipu. I le faaopoopo atu, i le taimi o le faasao, o le tele o mea aoga aoga ua leiloloa, ma o nei pusi e matua taua tele mo le maʻisuka.

Peas ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo, ae mafai ona faʻaititia lenei faailoga o isi oloa pe a faʻaaogaina

Mea aoga

O le taumafaina o pī mo le maʻisuka e aoga tele aua e tele naua mea taua:

  • faʻaitiitia le toto suka
  • faʻalavelaveina le faagasologa o le paʻu o le paʻu, faʻaauau pea lona malosi (lea e taua mo le maʻisuka, talu ai o soʻo se mea leaga i le fafo atu o le faʻaosoosoga e faʻamalolo umi ma lemu),
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • faʻagasolo ai gaioiga faʻasalaga, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe taualumaga o le kanesa,
  • e puipuia ai le toto maualuga o le cholesterol.

O pī e matua maloloina, e maua ai le lagona o le faʻavevesi ma faʻapipiʻi le tino vaivai o le maʻi i le malosi. O lenei oloa e aofia ai vitamini, amino acids, phosphorus, potassium, magnesium, calcium. E i ai le tele o chromium, cobalt ma selenium. O pamu foi e aofia ai gaʻo eletise polyunsaturated, fiber, ma le malo.

Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini B ma le magnesium i pi, o lo latou iniseti e afaina ai le tulaga o le tino. Faatasi ai ma le leai o nei mea, o le tagata maʻi e faʻavaivaia e ala i le moe, vaivaiga e aliali mai, ma o nisi taimi e mafai ai ona tupu le faʻaleagaina. Pea ei ai se isi mea ofoofogia se tasi - o se mea manaia suamalie, ona o lona faʻaofiina i totonu o le taumafataga e faʻatasi ma se faʻaleleia atili o le uiga o le maʻisuka. O le taumafaina o ipu ma nei fatu pi e le gata e aoga, ae e manaia foi.

Peʻa suamalie

O pamu vailaau e iai ni mea faʻapitoa faʻalauiloa. I fafo atu, o nei mea o ni pi e aunoa ma ni laulaau e totogo mai ai lala lanumeamata. O lenei ituaiga o oloa e sili atu ona faʻaleleia ma faʻavave ona faʻamalo. Afai ei ai pea i lenei fesuiaiga, ona faʻaititia lea o le lamatiaga o le gaioiga i le inumaga.

Pusa 2 mai faʻi

E mafai ona 'ai faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2

I fuainumera tele, o pini mago e aofia ai fiber, enzymes, proteins, calcium, iron, silicium, magnesium. O ituaiga talofa i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e tausia le puipuiga o le tino ma puipuia le tino mai le atherosclerosis (o le faia o palulalulapala i totonu o vaa). O fualaau e le manaomia e vevela ai togafitiga, aua e faʻaumatia ai le tele o vitamini ma aoga aoga elemene. E mafai ona faʻaopopo i salama pe 'ai i le mama i le va o meaai autu.

Ae pe mafai ona 'ai fatu pi mo tagata uma e maʻisuka? Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei ituaiga o oloa, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Talu ai, e ui i mea aoga, o fatu pi e totogo e le o se mea masani masani mo meaai mo tagata uma, ma soʻo se meaʻai e maua i le maʻisuka e mafai ona faia i lalo ifo o le vaavaaiga a le endocrinologist.

O peʻa na faʻasalaina e tele taimi e sili atu ai ona faʻaogaina meaola faʻapitoa nai lo lona 'au masani masani

Le aʻafiaga i le tino o le maʻisuka

O le maualalo o le faʻasologa o le maʻisuka, o le faʻamalositino ma le gaʻo faapitoa o le suka-o le peas ei ai se aafiaga lelei i le tino o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea lea, o le faʻaaogaina masani o fatuga o le vao o le a taʻitaʻi atu ai i ni faʻaleleia e pei o:

  • faʻaitiitia ma le faʻamautuina o le kulukose o le toto,
  • saturation o le tino ma faʻamalosi talafeagai e lelei ona faʻaleleia,
  • faʻalauteleina le faʻatinoga, o se moliaga o le malosi ma le malosi,
  • faʻaleleia o otaota,
  • faateleina le galue faiʻai,
  • se faʻalauteleina o le malosi o le tino e toe faʻafoʻi ai le paʻu ma okeni.

O se taunuuga, o peas o se vailaau faʻapitoa talafeagai i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

E taua le manatuaina o le faʻailoga o le peas. O le faʻaaogaina o fatu fou i le tele o mea e mafua ai le ita o le puipui o le intestinal, ma mafua ai ona afaina. O pīni fou ma le maʻisuka e tuʻufaʻatasia lelei ma se masani o le sili atu ma le 150 kite i le taimi.

O mea nei e faʻamaonia i le faʻaaogaina o peʻa lanumeamata:

  • maʻi le fiafia
  • gout, faafitauli soofaatasi,
  • faʻamaʻi fatu
  • urolithiasis,
  • cholecystitis
  • togafiti.

O vaega o pene ma ona lelei i le tino

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, e mafai ona e 'ai na o meaʻai e maualalo le maualuga o le glycemic ma e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E mafai ona e mafaufau i na o cereals ma cereals i se fuainumera maualalo maualalo ina ia malamalama i mea o loʻo i ai.

Mo lenei mafuaʻaga, o se taumafataga o le maʻisuka e aofia ai ipu e le gata ina tausia ai masani, ae faʻaititia ai foi le suka i le tino. Pea, lea e le o se vailaau, ei ai foliga faʻapitoa, ae fesoasoani i vailaʻau e tatau ona sili atu ona lelei.

  • Peʻa e maualalo le maualuga o le glycemic level 35, ma puipuia ai le atinaʻe o le glycemia. Ae maise lava o laʻau lanumeamata lanumeamata, lea e mafai ona 'ai faʻatasi, ia i ai se faʻafitauli faʻapitoa.
  • Ma mai i tamaiti laiti foi ua saunia le vailaau togafitiga faafomaʻi. Ina ia faia lenei mea, e 25 kalama o laʻau moa e tipi i se naifi, o le mea e maua mai ai ua sasaaina i le tasi le lita o vai mama ma faʻafesoʻotaʻi mo le tolu itula. O le gaʻo e tatau ona tatau ona onā i le aso i ni vaega laiti i nisi o siama. O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma se teuteuga e tusa ma le masina.
  • E sili ona lelei le 'aina o pusi lapoa. O lenei oloa e aofia ai polotini toto maloloina e mafai ona suia ai faʻamaʻi manu.
  • O le falaoamata falaoamata e taua tele, o le maʻisuka o soo se ituaiga e mafai ona 'aina i le afa o sipuniti ao leʻi' ai.
  • I le taumalulu, o peʻa lanumeamata lanumeamata e mafai ona sili atu le manuia, lea o le a avea moni ma se mea moni mo le maʻisuka ona o le i ai o se aofaiga tele o vitamini ma meaʻai.

Mai lenei laau e mafai ona e kukaina e le gata o se mea suamalie, ae o pancakes foi mai peas, cutlets, pea porridge faatasi ai ma aano o manufasi, sufasi poʻo le tila, sooga ma le tele atu.

Pea o se taʻitaʻi i isi mea faʻatoʻaga e tusa ai ma mea o lona protein, faʻapea foʻi ma meaʻai ma le malosi.

E pei ona matauina e le au fai meaʻai i aso nei, e tatau i se tagata ona 'ai e tusa ma le fa kilokalama o peʻa lanumeamata i le tausaga.


O le tuufaatasiga o paʻu lanumeamata e aofia ai vitamini o vaega B, H, C, A ma le PP, salts o le magnesium, potassium, iron, phosphorus, faapea foi ma filo o meaʻai, beta-carotene, sikeri, suauu palu ma le faʻamamaina.

O pea e maua foi i le antioxidants, e aofia ai le polotini, iodine, uʻamea, kopa, fluorine, zinc, calcium ma isi mea aoga.

O le tau aogā o le oloa e 298 Kcal, o loʻo aofia ai le 23 pasene protein, 1.2 pasene le gaʻo, 52 pasene o carbohydrates.

O fea pī e maloloina?

Afai tatou te faatusatusa peasini lanumeamata ma fufulu pea fatu laau, lea e masani ona kuka ma faʻaaogaina mo soupisi susu ma pateta paluga, ona sili atu lea o le aoga o meaʻai i pamu. A uma mea uma, o se vaega taua o vitamini ma minerale o loʻo i totonu o le peele, lea e aveesea pe a paʻu. Ae i totonu o fatu mama o mea aoga e tumau pea le tele.

Togafitiga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka faʻamalosi i le propolis

Laʻau lanu lanumeamata e sili ona aoga - faʻafe mai le moega i le tulaga o le susu. O le mea lea, i le vaitau e tatau ona e 'ai i le tele e mafai ai, toe faʻaleleia le tino o mea o loʻo manaʻomia.

O pusi vao e taofi pea a latou meatotino taua, o pene pipi e sili atu le leaga, ae o lona aoga e le mautonu.

O peeled peas, faʻaopoopoga i lo latou faʻaaogaina le aoga, e lelei foi mo le maualuga o le tofo ma le avanoa i le tausaga atoa.

I le faaputuputuina o luga, e mafai ona tatou faaiʻuina o le tulaga masani uiga masani o peas:


  • Fesoasoani e faʻamalosia le faʻaʻauʻau cardiovascular,
  • Faʻaitiitia le cholesterol toto,
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino
  • Faʻaleleia le tuputupu ae o le musika ma le toe faʻafouina o le tino,
  • Faʻapipiʻi se vaega tele o manaoga o le tino i aso taitasi mo polotini, vitamini ma minerale,
  • E faʻagesegese ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto mai isi oloa,
  • E le faʻateleina le kulukose toto.

O vailaau o lenei aganuu fatugala e mauʻoa o se vaega lea o le tele o vailaau ma fualaau taumafa.

O nei faʻamatalaga e le mafaamatalaina faʻamaonia e tautalagia e fiafia i le aofia ai o pusi i au meaʻai.

E mafai ona 'ai le pī mo le maʻisuka

O mea taumafa i le maʻisuka e leai se aoga i le tulaga o le soifua maloloina nai lo togafitiga. Faʻatasi ma le faʻafitauli 1, e mafai e se tagata ona gafatia se taumafataga eseese ma le togafitiga o le inisalini.

I le tulaga o se inisalini tutoatasi tutoatasi o le faamai, e taua tele le faia o se lisi o ipu ma le maualalo o mea inu o gaʻo ma le tele o fiber. Pea ma le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o nei oloa, i se faaopoopoga, ei ai lona manaia lelei ma le taua o mea taumafa.

Pea Laei mo Tisuka

O laulaʻau lanumeamata e faigofie ona fai e sauniuni ai, o le kuka ma le falaoamata. E mafai ona kuka le kuka i le fualaʻau po o le isu o aano o manu. I le tulaga muamua, o le falalaʻau, broccoli, lago ma nisi pateta atonu o ni mea faaopoopo. E sili atu le kukaina o le ipu i se meaʻai, o lona uiga, e aunoa ma le muai seleseleina o fualaau faisua (i tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina le pata mo lenei mea).

Afai e kuka le supa i le fala o manu, ona tatau lea ona e filifilia ni meaʻai vela: toso, moa po o le pipi. O le uluai falaoa o aano o manu ma le pulufuga ua faʻafefe, ma naʻo luga o le faʻamalamalamaga lona lua e amata ai ona kuka kuka.

O le tulaga sili ona lelei o le meaʻai o masini pateta. Mo le faʻavaveina, fautuaina e faʻaitiitia le masima ma le pepa. Ina ia faʻaleleia atili le tofo o le ipu, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le vaovao o vaovao mamago po o le oona fou, lea e faaitiitia ai le aafiaga o le gaosiga o le kesi.

Pea porridge o se tasi lea o meaʻai sili ona suamalie ma lelei e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. Afai e te kukaina mai fatu lanu lanumeamata lanumeamata, ona maua ai lea o se faʻamatalaga glycemic index ma maualalo le kalori.

Tip! I le tulaga o le faʻaaogaina o se mea mamago, e tatau ona faʻafefiloi mo le 8-10 itula i le vai malulu, ona maeʻa ai lea ma tatau ona fufulu mama ma pi. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai lenei vai mo le faʻaogaina o le falaoa - e faʻafefe uma ai palapala ma pefu.

Pe a kuka ni pi i totonu o le falaoamata, faaopoopo i le vai, e te le manaʻomia ni mea faʻaopoopo faaopoopo. O le kuka maeʻa e mafai ona faʻasaina i sina vaega ole pata poʻo le suāuʻu olive. E le manaʻomia le tuʻufaʻatasia o lenei falaoa ma meaʻai aano. O lenei faʻasigaga e mafai ona faigata tele mo le faʻaogaina o le tino, lea e mafua ona o le maʻisuka, o loʻo galue i lalo o le faʻalavelave mamafa.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le fesili, pe mafai ona faʻamalosi i aso uma mo le maʻisuka? E leai se tali manino i lenei fesili, talu ai o le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia. E le gata i lea, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, o le maʻisuka e mafua mai i le matua, i le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi maʻi.

I le iai o nisi oi latou, o pusi e mafai ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻatapulaʻa ma e le masani ai, ma i nisi o tulaga, e sili atu ona lelei le teena o lenei oloa. Ina ia le afaina ai lou soifua maloloina, o le fesili i le taimi ma le tele o soʻo se meaʻai e faʻaaogaina e sili atu ona faʻamauina ma faʻatasi ma le endocrinologist.

O a sou suka e tatau ona sili atu mo le maʻisuka

O se taumafataga masani e tatau ona aofia ai vasega muamua vevela. E fautuaina le maʻisuka e faʻaopopo i le kulupu o lisi autu e aunoa ma ni gaʻo (o le buckwheat o se tuusaunoaga) ma le falaoamata. O le filifiliga aupito sili - o ipu i luga o le sua o fualaau aina, talu ai o loʻo lava a latou fiber ma mea faʻamalosi, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. Mo le mauaina o se filifiliga sili atu faamalieina, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo, aʻai, iʻa, mushrooms.

Taua! O le faʻaaogaina o aano o manufasi mo le kukaina o le ipu muamua e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le "lua" broth. Muamua o loʻo fusia pe mafai ona tuʻuina e saunia le 'aiga o le afiafi mo tagata soifua maloloina.

E tatau i tagata maʻi ona aʻoaʻoina e filifili mea saʻo e faʻaaogaina i fualaau mo na sou sou.

  • O oloa e tatau ona i ai ni faʻamaulalo faʻaogaina ina ia le tupu ai se maʻi o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O loʻo i ai laulau faapitoa mo le maʻisuka lea o loʻo faʻaalia ai ia ituaiga faʻailoga. O laulau e tatau ona i ai i totonu o le faʻamalosi o tagata taʻitasi.
  • O le faʻaaogaina o fualaau faisua fou e sili atu le aoga nai lo le faʻamaisa poʻo le tuʻuina.
  • E fautuaina e tagata faapitoa sauniuni o masini susu e faʻalagolago i le broccoli, zucchini, cauliflower, kāloti ma kulimi.
  • E tatau ona teena le "fuga". E mafai ona e faʻatagaina fualaau 'aina i le pata.
  • O pi pi, pi ma okroshka e tatau ona aofia i le taumafataga e le silia ma le tasi i le vaiaso.

E le tatau ona e kukaina ni ipu tele o le muamua, e sili atu le kuka i se aso pe lua

O fua nei o soupeti o le a aoga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Pea soup

O se tasi o lauiloa sili ona taua o mea uma. E faʻatagaina le kukaina o le maʻisuka masani, o lea e tatau ai ona e talanoa atili e uiga i le fua. Ina ia saunia le ipu muamua e faʻatatau i talo, e tatau ona e faʻaaogaina na o se fualaau lanumeamata fou. I le taumalulu, malulu, ae le mago, e talafeagai.

Potato mo le maʻisuka ituaiga 2

E mafai ona 'ai le kāloti ma le maʻisuka ituaiga 2

Mo le sua susu, e faʻaaogaina le lafumanu, ae afai e manaʻomia, e mafai ona saunia le ipu muamua i aʻano moa. O le suka e tatau ona avea ma "lua", "muamua" na faatoa solo. O fualaau faisua ua faaopoopoina i sea ituaiga o suka: aniani ma kāloti kuka i le pata, pateta.

Mafuli pea le maʻisuka e manaia i le mafai e:

  • tuʻuina atu i le tino le vailaʻau talafeagai,
  • faʻaauau gaioiga faʻasolosolo,
  • faamalosia puipui puipui,
  • faaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o neoplasms leaga,
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • puipuia le atiina ae o se fatu fatu.

I le faʻaopoopoga, o peas o loʻo i ai ni mea faʻaleagaina, o lona uiga, fusifusia ma aveese faʻamalolo saoloto mai le tino, faʻaloumi le tulaga o le talavou.

O le ipu muamua e faʻavae i luga o pi e mafai ona faʻasaina i fugalaʻau ma otaota

Sou i luga o le kuka

O suāpala mo le maʻisuka e mafai ona kukaina mai fualaau faisua nei:

Taua! O le filifiliga sili mo le kukaina o le supa ua manatu o se tuufaatasiga tutusa o le tele o ituaiga fualaau faisua e maualalo le faʻaogaina o fua.

O le fua o loʻo mulimuli mai. O fuālaʻau uma ua filifilia e tatau ona fufulu lelei, fufulu ma tipi i le tutusa o fasi pepa (cubes or straws). Auina atu fualaau faisua i le pusa, faaopoopo i ai sina fasi pata ma faʻapipiʻi ile vevela vevela seia oʻo i le kuka. O le isi, faʻafeiloaʻi meaʻai i le apa ma sasaa vai inu. O le isi 10-15 minute, ma ua saunia le supa. O ia ituaiga ipu e lelei mo la latou avanoa lautele e faatatau i le tuufaatasiga o fualaau faisua ma le saoasaoa o le kuka.

Tomato soup

O suʻe suʻe mo le maʻisuka e mafai ona tuʻufaʻatasia i totonu o se ipu ma fualaau faisua ma laʻau o manu.

  • Saunia se fala e faʻavae i luga o aano o manu (palu, moa, lapiti, toka).
  • Umu sina fasi falaoa o le keke o le keke i totonu o le ogaumu.
  • Ole tele o tamato tele e tatau ona kuka seia suamalie i le fala o manu.
  • Ona maua mai lea o tamato, tilotilo ma se mea faʻafefeteina pe olo i totonu o se sieve (i le tulaga lona lua, o le tutusa o le a sili atu ona vaivai).
  • I le faaopoopoina o le fala, e mafai ona sili atu le mafiafia o le ipu.
  • Faʻaopopo meaʻai i le soup puree, vaitau faʻatasi ma se sipuni o kulimi kulimi ma gaʻo lelei.
  • Afai e manaʻomia, e mafai ona e fufuluina i sina siʻisi o le kulimi mālū.

Tomato Soup - O se filifiliga tele Restaurant

E mafai ona e 'ai lenei lava ipu, faʻapea foʻi ma togafitiga o au uo. O le suamalie o le a fiafia i se fale manaia, malamalama ma le piquant taste.

Uluaʻi vasega mushroom

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mashroom soup e mafai ona aofia i le taumafataga. O musika o se tamaoaiga maualalo ma le maualalo o numera faʻamaufaʻailoga. O se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka o loo faʻaalia i mea nei:

  • puipuia le atinaeina o le anemia,
  • faamalosia o le malosi i alii,
  • puipuiga o susu o susu,
  • lagolagoina le puipui a le tino
  • faʻamautinoaga faʻapitoa,
  • aʻafiaga o le antibacterial.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina siamupini, puʻupuʻu, musigilua, masolo porcini. Afai e lava le malamalama e uiga i le vaomatua "tagata", e tatau ona aoina na oi latou lava, pe a fai e mananao le au faatau e faatau mai pulou mai i latou e tuuina atu oloa.

O le fua mo le mushroom muamua vasega:

E mafai ona 'ai beets ma le maʻisuka ituaiga 2

  1. O le oloa autu e tatau ona mulumulu lelei, fufulu, tuʻu i totonu o se pusa ma sasaa vai inu.
  2. A maeʻa le kuata o le itula, e tatau ona faʻaaoga lelei ia pulou ma tuʻuina atu i le pani ma 'aniani tipi. Mo le faʻaaogaina o pata.
  3. Vaʻaia, tuʻu le vai i luga o le afi, pe a uma ona faʻafefete faʻasusu pateta ma pateta.
  4. A uma ona kuka le meaʻai uma, e tatau ona e auina atu le puʻupuʻu ma aniani i pateta. Faaopopo le masima ma mea manogi. A maeʻa le 10-15 minute, ona sauni lea o le supa.
  5. Aveese, faʻamalie lemu ma faʻaaoga se mea faʻaleleia e faʻafeu ai soupuni.

Taua! E mafai ona faʻaaogaina le suamasi moa ma le kuka siva i falaoa.

E mafai foi ona saunia se mea faapena i se masini fai kuka.

Uiga aoga o pi

Peʻa i le maʻisuka o lona tino atoa o se mea faʻafefeteina, lea e mafua ai, i le tasi itu, i le tele o mea aoga i lona vailaʻau vailaʻau, ma i le isi itu, e ala i le avega i luga o le vaega o meaʻai. I le faʻatinoga, e oʻo lava i tagata soifua maloloina, o se vaega malosi o peʻa (poʻo lo latou faʻaaoga soo) e faigofie lava ona mafua ai le faʻatupulaia o le gaosiga, fulafulaina ma le taʻavale. O nei taunuuga uma e le maalofia i le maʻi suka: o tagata gasegase ma maʻi pipisi o loʻo feagai ma le tele o faafitauli i le gastrointestinal tract, o le masani ona faʻaaogaina soo se laumei e faʻaseseina mo latou.

I le isi itu, o le talo (o le mea fou) o se faleteuoloa o vitamini aoga ma minerale e maua ai se aoga aoga i le tino. E le o le faapea o lenei tulaga e tulaga ese lava i fafo atu o isi meaʻai o laau totō, ae afai o tatou talanoa e uiga i auala e faʻapipiʻiina ai le maʻisuka meaai, e mafai ona mafaufauina pusi o se tasi o filifiliga.

Faatasi ai ma vitamini i le tuufaatasiga o le pea, o le elemene ascorbic (pe tusa ma le 40 mg o le vailaau mo le 100 g o le oloa) e taua tele, ae i le vaega o minerale, o le sao sili ona taua i le soifua maloloina o le tagata o le a avea ma potassium (toetoe 250 mg). O le tele o le oloa o le maika, magnesium, zinc ma le uʻamea. O le isi vaega iloga o le beta-carotene, lea e nafa ma le faaosofiaina o le puipuiga o le tino ma le puipuia o le faʻamaʻiina e mafua mai i aʻafiaga saoloto i meaʻai. O mea nei e faaopoopo i le lisi o vitamini:

  • 0.3 mg o le siama,
  • 38 mcg retinol,
  • 0.1 mg riboflavin
  • 2.1 mg niacin,
  • 0.1 mg pantothenic acid
  • 0.2 mg pyridoxine
  • 65 mcg o folacin.

E tusa ma le 300 kcal, o le kalori o le peas, i le foliga fou - pe tusa ma le 300, ma e mulimuli mai i se faaiuga faigofie o le filifiliga muamua e sili atu ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le glycemic Index of green peas o le 40 iunite, ma faʻamago - e oʻo i le 35.

I le a le ituaiga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le oloa mo le maʻisuka?

E pei ona uma ona taʻua, o meaʻai uma o le suka e sili ona talafeagai mo le taumafa fou, ma o talo mo le maʻisuka e le o se mea e tasi. O meaʻai o ia ituaiga ipu masani e aofia ai salakeke poʻo meaʻai e faʻaaogaina i se falaoa o le itu ma aano o manufasi. Ae ui lava i lea, o nisi faigata o le mea moni e faapea, i le gasologa o le tausaga, e mafai ona e faʻatau sau pusi fou i se taimi faʻatapulaʻa mo le taimi e matua ai. I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga o le oloa e oʻo mai i le laveaʻi, e ui lava e laʻititi i peʻa lanumeamata e tusa ai ma faʻamanuiaga mo le tino.

I le maʻisuka, e le manaomia le faʻaaogaina o le suka, lea e sasaa i totonu o apa mo le faʻasaoina, ma e tatau foi ona e faia se fetuunaʻiga mo mea o loʻo iai i mea manogi ma mea faʻapitoa. O lona uiga e le tatau ona sili atu i le tasi pe lua punetini se tasi o le auʻaunaga. I le avea ai o se mea eseese, e mafai ona faaopoopo ni pusi i ni popo eseese, ae o ituaiga olive uma ma pi, lea e alofagia e le tele o le maʻisuka, o le a lafoaia.

E pei foi o pi mamago, e mafai foi ona faaopoopo i soupese, ae e mafai foi ona e mama mai ai. E tatau ona manatuaina, e ui i lea, o sea ituaiga o mea e sili ona faʻaogaina i tulaga o mea o loʻo i le legumes, ma o le mea lea e tatau ona laʻititi le vaega.

Pea porridge

E pei ona e iloa, e mafai ona saunia le falaleni i le tele o auala, ma o lona faʻatasi ai ma aano o manu e pei o puaa o le a sili ona faamalieina, ae o le maʻisuka e faʻamalosia ai le faʻamapulaʻaina o meaai a le tagata maʻi, ma o le mea sili e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se fua. E pei ona i ai i le mataupu ua mavae, e tatau ona susulu lelei le pam mago i le vai malulu, ona fufulu lea (sui vai) ma kuka seia kuka, aveese le asu pe a tatau ai. Ina ia mafai e le falaoise ona maua se tutusa lelei, e tatau ona fefiloi i le pito, faʻasili paʻu taʻitasi. E mafai foi ona e vaʻaia le ipu ma se tamai fasi paʻu o le pata gaʻo maualalo.

O se fua laititi e sili atu le atamai e fautuaina ai le faia o ia lava togafiti, ae a uma ona kuka, e le tatau ona faapaleni le paluga ile pata ae ia kulimi, ona teuteuina lea i le paluga o fualaʻau falai - kāloti, aniani ma le talo.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka atonu e fiafia i se fua mo le gaʻo susu, aoga mo le cystitis ma le pyelonephritis. O le sauniuni e faigofie: e te manaʻomia ni fuga se fa. l sasaa pi i le afa lita o le vai ma le kuka e pei ona masani ai, ona faʻaaogaina lea o le paluga, ae le o le pi. E tatau ona e inuina se kuata kuaina faatolu i le aso, ma o le vasega atoa e 10 aso.

O le isi fua mo le decoction e faʻamoemoe i le faʻafefe o urolithiasis. Nai lo o fualaau aina, e tatau ona e aoina ona pupuu i le vaitau o le vavalaʻau, ona vaeluaina lea i le vai ma kuka i totonu o le vai taele mo le 10 minute. O le susu e tatau ona faʻaauau ma filiga, pe a maeʻa i aso taitasi e tatau ona inu faʻalua fafuni e lua i le aso.

E i ai ni faʻailoga?

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E leai ni faʻamaʻologa patino i le faʻaaogaina o pi, peitaʻi, o le avanoa o se tasi o mea e faʻafefe poʻo le le faapalepale i laumei e tatau ona mafaufauina i taimi uma. I lenei tulaga, e tatau ona le aofia ai le oloa mai le taumafataga, lea o le a le afaina ai le togafitiga atoa i se auala taua ona o le manaia o peas ma le mafai ona suia i se aganuu eseese.

Tuua Lau Faamatalaga