Pomoli insulin: o le a, iloiloga, tau i Rusia

O le pumpulin insulin o se masini mo le puleaina o insulin i le togafitiga o le maʻisuka. O se mea lelei lea i le faʻaaogaina o se tui poo se peni. O le fomaʻi masini e mafai ai e oe ona faia se inisiua i se nofoaga e le mafai ona maua pe a faʻaaoga isi masini. E le gata ina ia faia togafitiga faifai pea, ae e faatonutonuina foi le maualuga o le suka i totonu o le toto, e fuafua ai le tele o mea inu gaʻo e ulufale atu i le tino o le maʻi. E faʻapefea ona faʻaaoga le pamu ma tausia?

Taiala galue

O se pamu insulin e aofia ai ni vaega:

  • o se komepiuta ei ai le pusa o le insulin ma le faiga e pulea ai,
  • kesi mo le teuina o fualaau faasaina,
  • nila faapitoa (cannula),
  • kesi
  • eletise mo fua o le suka ma maa.

I le taʻiala o le faʻatinoga, o le masini e tutusa ma le gaioiga o le pancreas. O le inisalini e tuʻuina i totonu o le basal ma le bolus faʻataʻitaʻiga e ala i se faʻaoga faʻapipiʻi. O le mea mulimuli e fusifusia ai le kesi i totonu o le pamu ma gaʻo palapala.

O se mea faʻalavelave e aofia ai se pusi ma se faatanoa ua taʻua o se faʻaaogaina o le tino. O aso uma e 3 e fautuaina e sui ai. E tutusa lava le mea e alu i ai le nofoaga o le gaosiga o le insulin. Ua faʻapipiʻiina se taifau laulaau i lalo o le paʻu i vaega lava ia e tasi e tuʻuina atu ai inisua masani.

O faʻamalosaga o le inisalini e faia i le gaosiga e faʻataunuʻuina e faʻatautaia e ala i se pamu insulin. Afai e manaʻomia, e faʻaaogaina le inisalini ole tagata. O le inisalini e faʻatinoina i ni laʻititi laʻititi - mai le 0.025 i le 0.100 iunite i le taimi (faʻalagolago i le ata o masini).

Faailoga mo le pamu o le inisalini togafitiga

Ua faailoa mai e tagata popoto nei faailoilo mo le tofiaina o le pamu pisipene togafitiga.

  • Laititi o le kulukose, o se paʻu mataʻutia i lalo o le 3.33 mmol / L.
  • O le matua o le maʻi e oʻo i le 18 tausaga. I tamaiti, o le faʻapipiʻiina o nisi o fua o le hormone e faigata. O se mea sese i le aofaʻi o le inisalini na faʻatonuina e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia.
  • O le sologa o le taeao o le mafutaga o le mafanafana o le taeao o se osofaʻiga tele i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo leʻi ala i luga.
  • Vaitaimi o maitaga.
  • O le manaʻomia mo le faʻaauau pea ona faia o le inisalini i ni atunuʻu laiti.
  • Maʻi maʻisuka.
  • Le manaʻo o le tagata maʻi e taitaia se olaga ola malosi ma faʻaaogaina se pamu insulin ia latou lava.

Accu Check Combo Spirit

Faʻalapotopotoga - Swiss company Roche.

Uiga: 4 auala o le bolus, 5 polokalame o le basal dose, taimi ole pulega - 20 taimi i le itula.

Lelei: o se laasaga laitiiti o le basal, faʻatoʻa mamao ese le gaʻo, vai faʻamautu atoa, o le i ai o se mamao mamao.

Faʻafitauli: E le mafai ona tusia faʻamaumauga mai le isi mita.

Dana Diabecare IIS

O le faʻataʻitaʻiga ua faʻamoemoeina mo togafitiga o pamu a tamaiti. O le faiga aupito sili ona manino ma sili ona taugofie.

Uiga: 24 talaʻaga basal mo le 12 itula, LCD.

Lelei: ola umi o le ola (e oʻo atu i le 12 vaiaso), e leai se vai.

Faʻafitauli: E mafai ona faʻatau oloa i fomaʻi faapitoa.

Omnipod UST 400

O le augatupulaga lata mai ma le leai o se pamu. Faʻalapotopotoga - Kamupani Faʻatasi (Isaraelu). O le eseesega autu mai pamu o le inisalini muamua o le togafitiga o le vai e aunoa ma ni tui. O le sapalai o le hormone e tupu mai i le taivai i le masini.

Uiga: Freestyl fausia i totonu o le mita, 7 polokalame o le faavae o le basal, mata o le lanu, filifiliga mo faʻamatalaga o le tagata lava ia.

Lelei: leai ni mea e manaʻomia.

Medtronic Paradigm MMT-715

I luga o le lau o le tui insulin e faʻaalia ai faʻamatalaga i le maualuga o le suka i le toto (i le taimi moni). E mafai lenei mea ona o se faʻapitoa faapitoa e faʻapipiʻi i le tino.

Uiga: Lisi o le gagana Rusia, faʻasologa o le glycemia faʻapitoa ma le insulin fuafuaina mo meaai.

Lelei: tuʻuina mai o le hormone, faʻapitoa.

Faʻafitauli: maualuga le tau o mea taumafa.

O le a lenei masini ma pe faapefea ona aoga?

Inisalini o loʻo faʻaputuina le vaʻa vai o loʻo i ai le inisalini. O le insulin pump infusion set e aofia ai se taifau mo le injecting o le vaifofo i lalo o le paʻu, ma tui e fesoʻotaʻi le vaʻa ma le vailaʻau ma le fala. E mafai ona e faʻaaoga uma nei mea mo naʻo le tolu aso.

O se taifau ma se pusi e tuʻuina i le faʻaaogaina o se patch e faʻapipiʻi i se nofoaga i le tino o loʻo tuiina ai le tui o le inisalini (tauau, manava, ogavae). O le faʻapipiʻiina o le insulin pump e pei ona taua i lalo: o le masini e faʻapipiʻi i le fusi i lavalava o le tagata maʻi, e faʻaaoga ai faʻapitoa faapitoa.

Afai e toe faʻamautu ia tulaga poʻo le fou o le masini, o le masini e faʻapipiʻiina e le fomaʻi aoga. Ua faatulaga e le fomaʻi ala tatau i luga o le pamu, taʻu i le maʻi pe faapefea ona galue ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina. E sili atu le aua le faʻamautuina masini oe lava, aua e tusa lava pe itiiti le faʻamaoni e mafai ona faʻaosoina ai le maʻi suka.

O le masini mo le faʻaaogaina o le inisalini e naʻo le taimi e alu e aau ai. A maeʻa lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona fuaina le suka o le toto.

E faʻapefea ona galue le paina o le insulin? O le masini e galue i luga o le mataupu faavae o se pancreas maloloina. O le masini e folasia se fofo i ni auala se lua:

I le gasologa o le aso, o le pancreas e faʻamalo le basal insulin i vaʻa eseese. Ma o le gaosiga aupito lata mai o pamu inisalini e mafai ai ona seti le fua faatatau o le puleaina o le eleele basal. E mafai ona suia lenei paramita i le 30 minute e tusa ai ma le faʻatulagaga.

Aʻo leʻi 'ai meaʻai, e masani lava ona faʻaaogaina se pusa o le solution. O le maʻisuka e faia ai le faʻataʻitaʻiga ma ona lava lima e aunoa ma le masini. E mafai foʻi ona e faʻatinoina le masini e folasia ai se fuataga se tasi o le vailaʻau, lea e faia pe a uma ona fuafuaina se maualuga maualuga o le kulukose toto.

Inisalini e sau i se vaega itiiti: mai le 0.025 i le 0.100 iunite i le taimi i le tele o le saoasaoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le saoasaoa o le 0.60 PIECES i le 60 minute, ona tuʻuina atu lea e le tui o le insulin i se vaifofo i le 5 minute poʻo le 150 sekone i le aofaiga o le 0.025 iunite.

Faailoga ma le faʻailoga

Pump insulin treatment is carried out at the request of the patient. O loʻo faʻatinoina foʻi ma le taui o le maʻisuka, pe a oʻo mai le hemoglobin glyco i tamaiti e 7.5%, ma i tagata matutua - 7%.

O le faʻaaogaina o le masini e fautuaina pe a fuafuaina le maʻitaga, i le taimi o gaioiga, galue ma mulimuli ane. Faatasi ai ma le uiga o "taeao o le taeao", o suiga taua i le maualuga o le suka i totonu o le toto, aafiaga eseese o le fualaau faasaina ma le faifaipea o le atinaʻe o le hypoglycemia, o le faʻaaogaina o se masini inisalini tui.

Isi pamu-faia ni togafitiga fou ile inisalini i tamaiti. I le lautele, o le faʻaaogaina o le masini e fautuaina mo ituaiga uma o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaofiina o se hormone.

  • afaina o le mafaufau e le mafai ai e se tagata ona faʻaoga lelei le faiga,
  • amio le saʻo ma le le saʻo i lona lava soifua maloloina (meaai paleni, le amanaia tulafono o le faaaogaina o le masini, ma isi),
  • leaga mata, lea e le mafai ai ona faitau faʻamatalaga i luga o le mata,
  • o le faʻaaogaina o le inisalini e faaumiumi ai le gaioiga, lea e faaosofia ai le osooso malosi i le glycemia.

Faʻatau ma faʻasoa

O faʻamanuiaga ole pine ole insulin e tele. O se faʻaleleia atili lea i le lelei o le olaga, faʻaitiitia le manaʻoga mo le faʻaauau pea o le taimi ma le tutoʻatasi tutoʻatasi. O faʻamatalaga e fai mai o se vailaʻau faʻatauvaʻa e faʻaaogaina i totonu o le pamu, o le mea lea atonu o le a le faʻaititia tele meaʻai.

O le isi avanoa o le faʻaaogaina o le masini o le faʻamafanafanaga o le mafaufau o le tagata maʻi, ma faʻatagaina ai o ia e aua nei faʻamaonia lona maʻi. O le masini e faʻapipiʻiina i se mita faʻapitoa e fuafua lelei le fuainumera pei ona mafaia. O le isi itu lelei o le faʻamalosia o le insulin i le pamu-o le faʻaitiitia lea o punipures o paʻu.

Ae o le tagata faʻaaogaina le masini e iloa foi ona vaivaiga:

  1. maualuga tau
  2. le faʻamaoniaina o le masini (faʻamalamalamaina o le inisalini, polokalama le lelei), e mafua ai ona faʻalavelaveina le tuʻuina atu o lemoni,
  3. e le o ni mea faʻapitoa - e toʻatele tagata maʻi e le fiafia i le mea moni e faapea, o faʻamaʻi ma le nila o loʻo tumau pea i latou,
  4. vaega o le paʻu o loʻo faʻapipiʻi ai le taifau e tele lava ina afaina,
  5. popolega e tupu i le taimi o le moe, gaioiga faaletino ma le faʻaali.

E le gata i lea, o le afaina o masini e folasia ai le inisalini o le laasaga lea o le taloina o le pusa o le hormone - 0.1 iunite. Ole togafitiga ole a faia ile le itiiti ifo ma le 60 minute mulimuli ane ma ole togi ole inisalini ile aofaʻi ile 2.4 iunite. Mo se tamaititi ei ai le ituaiga muamua o le maʻisuka ma tagata matutua i luga o se taumafataga maualalo, e tele lava le gaʻo.

I le manatu o le manaoga ole aso ole maʻisuka ile inisalini basal e 6 iunite. A faʻaaogaina se masini e iai le laasaga o le 0.1 PIECES, e tatau ona ulufale le tagata maʻi 4.8 PIECES poʻo le 7.2 PIECES o le inisalini i le aso. O se taunuuga, o loʻo i ai se sailiga poʻo se taimi le lava.

Ae o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga fou o le gaosiga a Rusia ma le maualuga o le 0.025 iunite. O lenei mea e faʻataga ai oe e faʻasalalau le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata matutua mamisuka, ae faʻatasi ma tamaiti e iai le ituaiga 1 faʻamaʻi, e le foia le faafitauli.

O le isi itu taua mo tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le pamu mo le sili atu ma le 7 tausaga o le fausia lea o fibrosis i le mea o loʻo tuʻuina ai le nila.

O faʻatulagaga e faʻalavelave ai le inisalini o le inisalini ma o lona aafiaga e le mautinoa.

Eseese o pamu insulin ma o latou tau

I aso nei, o le maʻisuka ua maua le avanoa e filifili ai masini mo le togafitiga o le inisalini na ofoina mai e tagata gaosiga mai atunuu eseese. Faatasi ai ma tagata maʻi, e oʻo lava i se fuataga o pamu insulin.

E talitonu tagata maʻi o le inisalini e tatau ona i ai le tele o uiga. O tau e tatau ona ogatusa ma le lelei ma foliga.

O le isi masini e tatau ona i ai se mea e fausiaina i le mataʻituina lelei o le tulaga. O isi itu taua o le i ai o se lisi i le gagana Rusia ma se mamao mamao.

E taua le faʻapipiʻiina o pamu insulin ona o le ituaiga inisalini e tuiina ma maua ai mea lelei puipuia. E le gata i lea, o le pumpulin insulin e tatau ona i ai se polokalame mo le suʻeina o le inisalini i le inisalini i le siama.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o se masini mai le kamupani ROSH Accu Chek Combo e sili ona lauiloa. O le faʻaauau pea o le siakiina o le kulūkose ma le faʻateleina (o le faʻatinoga o le faʻalauteleina o le laasaga e ala i se tau faʻatatau) o mea muamua ia o le pamu.

O isi mea lelei o loʻo tuʻuina atu e le ROSH e aofia ai:

  • faʻataʻitaʻiga saʻo o le aʻafiaga o le homone o le homone,
  • le folasaga o ituaiga o bolus e fa,
  • o le i ai o le 5 faʻasologa o talaaga ma se mamao mamao,
  • le tele o menus e filifili mai,
  • faʻataʻitaʻiga o le iniseti o le inisalini,
  • faaliliuina atu o faamatalaga o fua i se komepiuta,
  • faʻatulagaina o faʻamanatu ma menus.

O le masini ua i ai se masini faʻapipiʻiina mo le fuaina o le suka (glucometer). Mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia, o Accu-Chek Faatino Numera 50/100 o loʻo faʻaaoga.

Accu Chek Combo o le paipa sili lea ile inisalini mo tamaiti. O le masini e faʻapipiʻiina i ai le telefoni feaveaʻi e mafai ai e matua ona pulea le tafe o le inisalini e aunoa ma le latalata atu i le tamaititi. Ae o le mea pito sili ona taua, o le a le oʻo ia te ia le tiga e mafua mai i inisopa faifai pea.

O le a le tele o le tau o le pamu o le insulin ROSH? Ole tau o le Accu Chek Combo o le insulin pump e $ 1,300. Tau o sapalai mo le pumpulin insulin - o nila mai le 5,280 i le 7,200 taupuʻe, pusa - 3,207 rubles, lekisa komipiuta - 1,512 rubles, fasi siaki - mai 1,115 rubles.

O le tele o le maʻisuka e talitonu e sili atu le faʻaaogaina o le masini Amerika Medtronic insulin delivery delivery. O se masini fou fou lea e tuʻuina atu le faʻatagaina o le faʻalialia o le inisalini.

Le tele o le masini e itiiti, o lea o le a le vaaia i lalo o lavalava. O le masini e folasia ai le fofo ma le saʻo atoatoa. Ma o le Polokalama Fesoasoani a Bolus e mafai ai e oe ona suʻe pe iai se inisalini malosi ma fuafua le aofaʻi o mea aoga e faʻavae i luga o le mamafa o le kulukose ma le tele o meaʻai e 'ai.

O pamu penisini o Medtronic ei ai isi mea lelei:

  1. fausia-i le faʻailoga
  2. faʻapipiʻi faʻapipiʻi se kesi i totonu o le tino,
  3. tele le lisi autu
  4. loka autu
  5. se faʻamanatuga ua muta le inisalini.

O masini eletise o le inisalini e mafai ona maua. Ma o masini lava ia e sili atu nai lo isi pamu ua faʻapipiʻiina ma le siakiina o le siakiina o faailoga o le glycemia.

E le gata ina laveaʻiina e le masini masini le hormone i le tino, ae taofi foi lana pulega pe a manaʻomia. O le faʻagasologa o le faiga e fai ile 2 itula i le maea ai o le taimi e iloa ai e le masini o le masini galue le maualalo o le maualuga o le suka.

E tusa ma le lua afe tala - le tau faʻatatau mo soʻo se inisalini pamu, mea e faʻaaoga - catheters - mai le 650 rubles, nila - mai le 450 ru. O le tau o le tane mo le insulin pumps e 150 rubles ma luga.

O pomu uma e leai se tui o le inisalini e lauiloa foi i le maʻisuka. O le faiga, na gaosia e le kamupani Isaraelu o Geffen Medical, o se taʻiala sili lea i togafitiga o le maʻisuka. Mo le saogalemu o le folasaga, sa faʻapipiʻiina i ai se fale ma se vaega e pulea.

I lalo ifo o - se tamai tanati e faʻapipiʻiina i le tino e ala i se faʻamau faʻapipiʻi. O le faagasologa o le faʻagaina o le inisalini o loʻo pulea e se masini mamao.

Aisea e sili atu ai le fufuluina o le pomu o Omnipod nai lo isi mea faapena? Pe a faʻaaogaina ia mea e leai se manaʻoga e faʻaaogaina le telefoni, masini ma cannula.

E faigofie lava ona faʻatautaia le faʻaogaina o le polokalama Omnipod e faʻaaoga ai sina masini mamao e pei o se telefoni feaveaʻi. O uiga faapena e mafai ai ona e tauaveina i soo se mea ma oe.

O le polokalama Omnipodasi o se masini atamai ma mulumotu. I le uma, ua faʻapipiʻiina i le tele o polokalame faʻapipiʻi ma se glucometa eletise e fuafua ai le tele o le inisalini manaomia.

O nei ituaiga pamu e matua leai se vai, lea e mafai ai ona e aveese le masini aʻo e aau. Le tau o le masini - mai le 530 tala, le fale mo le pamu - 350 tala.

E taua tele i le faaaliga i le 2015 i Rusia, o le laau o Medsintez na maua ai se pamu mai se faletusi i totonu. O lona aoga o le mafai lea ona avea ma sui atoatoa mo tagata ese mai fafo.

O le gaosiga o le a amata i le faaiuga o le 2017. E manatu o le pomu insulin o le a pau le 20-25% le itiiti ifo nai lo le mea na aumai. I le uma, o le tau masani o se masini mai fafo e mai i le 120 i le 160,000 rubles, ma o le maʻisuka i le averesi e faʻaalu 8,000 rubles i luga o meaʻai (fasi, nila ma mea e faʻavae).

O le mea lea, o le inisalini fou pamu, o mea lelei ma faʻamalosi e tutusa. Ae o le gaosiga o meafaigaluega faafomai ua vave ona tupu, o lona uiga, o vailaau mo le tau faasaga i le maʻisuka o loo faaleleia pea i taimi uma, ma atonu o ni nai tausaga o le a maua ai le pomu insulin i le toetoe o tagata uma o le maʻisuka.

O le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le tui o le insulin.

Medtronic Paradigm MMT-754

O se tulaga sili atu ona faʻatusatusa i le faʻatusatusa atu i le taimi muamua. Faʻatūina i le kulūkose monitoring system.

Uiga: bolus step - 0.1 iunite, basal insulin step - 0.025 iunite, manatua - 25 aso, loka autu.

Lelei: lapataiga lapatai pe a maualalo le kulukose.

Faʻafitauli: faʻaletonu i taimi o gaioiga faaletino ma le moe.

Contraindications

Contraindications i le faʻaaogaina o se pamu insulin:

  • o le faʻaaogaina o le inisalini e faaumiumi ai le gaioiga, mafua ai le glycemia,
  • mafaufauga o le mafaufau lea e le mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaoga lelei le faiga,
  • le lelei le vaai mamao, e faigata ai ona faitau faʻamatalaga i luga ole mata,
  • le saʻo ma le le saʻo le uiga i le soifua maloloina (faʻalale i tulafono mo le faʻaaogaina o le pamu, meaai paleni).

Faatonuga mo le faaaogaina

Mo le faʻaaogaina o se tui insulin, e taua le mulimuli i se faasologa o gaioiga.

  1. Tatala se pusa tioata ma aveese le piston.
  2. Sulu le ea mai le fagu i totonu o le vaa. O lenei mea o le a taofia ai le faia o se masini mimilo i le taimi o le aoina o inisalini.
  3. Faʻaofi le hormone i totonu o le vaʻa faʻaaoga se piston. Ona aveese lea o le nila.
  4. Faʻasusu ese mai le ea mai le vaa, ona ave lea o le piston.
  5. Faʻapipiʻi le faʻasolosolo faʻamau i le faatanoa.
  6. Tuu le iunite faʻapipiʻi ma le paipa i totonu o le pamu. Ave ese le pamu mai ia oe i le taimi o laasaga ua faamatalaina.
  7. A maeʻa le aoina, faʻafesoʻotaʻi le masini i le nofoaga o le puleaina o le inisalini (vaega o le taua, gaʻo, manava).

Inumaga o le insulin

O le faʻatulagaina o tui insulin e faia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. I totonu o le faʻavae, o le fua faatatau o le faʻaleleia o le hormone e faʻalagolago i le a le vailaʻau o le vailaʻau na maua aʻo leʻi amataina le togafitiga o le inisalini. O le aofaʻi o fualaau o aso taitasi e faʻaititia e 20% (o nisi taimi e 25-30%). A faʻaaogaina le pamu i le auala basal, e tusa ma le 50% o le aso o le inisalini ua tui.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tele o injections o le inisalini, na maua ai e le tagata maʻi 55 vaega o le vailaʻau i le aso. Pe a sui i se tui insulin, e tatau ona e ulufale atu i le 44 iunite o le hormone i le aso (55 iunite x 0.8). I lenei tulaga, o le dosal dose e tatau ona 22 iunite (1/2 o le aofaiga o aso uma). O le fua muamua o le puleaina o le insaline basal e 0.9 iunite i le itula.

Muamua, o le pamu e faʻapipiʻiina i se auala e mautinoa ai le mauaina o le fua tutusa o le insalal basal i le aso. E le gata i lea, o le saoasaoa e suia i le ao ma le po (i taimi uma e sili atu ma le 10%). E faʻalagolago i taunuuga o le mataʻituina o le maualuga ole kulukose o le toto.

O le fua o le bolus insulin e faia aʻo le i faia ma le lima ia taumafataga. E fuafua i le auala lava lea e tasi e pei o le tui inisalini.

O faʻamanuiaga

O se pamu insulin e tele mea aoga.

  1. Tuputupu ae i le lelei o le olaga o le tagata maʻi. E le manaʻomia e se tagata ona popole i le mauaina o se tui i le taimi. O le hormone lava ia e fafagaina i totonu o le tino.
  2. O le inisalini pupuu e faʻaaogaina i pamu. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e faia e aunoa ma ni meaʻai faʻatau meaai. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le masini e mafai ai ona e natia lau maʻi mai isi. Mo nisi tagata gasegase, e taua tele le mafaufau.
  3. Ua faʻaititia le numera o injections tiga. E le pei o tui o le inisalini, o le pamu e faʻapipiʻi doses ma le saʻo atoatoa. I lenei tulaga, o le tagata gasegase na te filifilia le tulafono ole initaneti e manaʻomia.

Faʻafitauli

Faatasi ai ma vaivaiga o le insulin pump e mafai ona faailoaina:

  • tau maualuga o auaunaga.
  • E masani ona e sui suiga.
  • O nisi taimi pe a faʻaaogaina le masini, faʻafitauli faʻapitoa e tulaʻi mai: faʻafefe o le taifau, faʻamaʻiina o le inisalini, faʻasolosolo o le le manuia o le tino. Ona o le le faamaoni o le masini, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe le ketoacidosis nocturn, ogaoga o le hypoglycemia, poʻo isi faʻafitauli. O loʻo i ai foi se faʻafitauli maualuga o faʻamaʻi i luga o le nofoaga o le faʻaofiina o le taifau. O mea e manaʻomia e manaʻomia ai togafitiga o taotoga e le tuʻuesea.
  • E tele gasegase e faitio i le le mautonu e mafua mai i le i ai pea o le taifau i lalo o le paʻu. E faigata foi ona latou momoe, aau, vai faʻafefe poʻo taʻalo taʻalo.

Filifiliga filifilia

A filifilia se pusa insulin, faʻalogo i ai kesi penisini. E tatau ona aofia ai le tele o le homone pe a manaʻomia mo le 3 aso. Ia suʻesuʻe foi pe o le a le maualuga ma le laʻititi o laasaga o le inisalini e mafai ona faʻatutuina. E saʻo mo oe?

Fesili pe i ai se masini fausia-in calculator. E mafai ai ona e tuʻuina atu faʻamatalaga taʻitasi: le gaosiga o le carbohydrate, le umi o le gaioiga o fualaau faasaina, o le tulaga o le lagona i le homone, faʻataunuʻu le maualuga o le suka o le toto. O le faitauina lelei o mataitusi, faapea foi le malamalama ma le eseesega o le faaaliga e le itiiti ifo lona taua.

Uiga aoga - faʻailoga. Siaki pe a faalogoina le vibration poʻo le faʻalogo pe a tupu faafitauli. Afai e te fuafua e faʻaaoga le masini i tulaga maualalo maualuga, ia mautinoa o loʻo le atoatoa.

O le faʻaiuga mulimuli o le fegalegaleaiga ma isi masini. O nisi o pamu e galulue faatasi ma le masini e mataʻituina ai le kulukose toto ma mita toto.

O lenei ua e iloa le tui o le insulin. Ae paga lea, e ui i lea, e tasi le masini mo le maʻisuka e le mafai ona faʻaolaina. E tāua le tausisi i se meaʻai, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, mulimuli i faatonuga a fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga