Le fualaau faasaina "Glucophage": iloiloga o le leiloa o le mamafa ma fomai, faatonuga mo le faaaogaina

O ai o tupulaga talavou faʻaonaponei latou te le mananaʻo e fai se miti ma maua se tagata aulelei? Ae o le faʻavaeina o meaʻai talafeagai ma le faʻamalositino masani e faigata, mo le mea lenei e tatau ona i ai soʻu manaʻoga ina ia mafai ona e iloa le sini ma faʻaauau pea ona ausia taunuʻuga. E sili atu ona faigofie le ave o ni vailaau faʻamaʻi ma aveesea le mamafa o loʻo taoto i luga o le sofa i totonu o se talipupuni ma kuki ma mea meataalo.

E tele taimi e filifili ai e tagata a latou lava vailaʻau mai i latou e mafai ona faʻatau i le fale talavai, ma amata ona ave i le faʻamoemoe o le a le itiiti ifo ma le 10 kilokalama i le vaiaso. I le tele o tulaga, oi latou e mananao e leiloa le mamafa e le o fiafia i le autu autu o le fualaau sa latou faatauina mai. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i fualaau faasaina e pei o le kalapu. O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa o loʻo tautala e uiga ia te ia o se auala sili ona aoga mo le paʻu o le mamafa, aʻo lenei vailaʻau ua fuafuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le tuufaatasiga ma le faʻasalaga o le fualaau faasaina "Glucophage"

Metformin hydrochloride o le mea autu autu lea o le fualaau faasaina. O vaega o ausilali o: magnesium stearate, povidone, hypromelilose (2910 ma le 2208), microcrystalline cellulose. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tino o laupepa ma se vailaau o le vaega autū i le aofaiga o le 500, 850 ma le 1000 mg. O pusa Biconvex e lelei. E puipuia i latou e se paʻepaʻe paʻepaʻe. E i ai tulaga lamatia i itu uma e lua o le laulau, i luga o se tasi oi latou na faʻaalia le fua.

E le gata i lea, o le au faʻatau e ofoina atu se faʻasao faʻamalolo - Glucofage Long. O iloiloga a tagata faatau e uiga i lenei ituaiga o mea e faʻaalia ai fualaau faasaina ile itu lelei. O mea e masani ona fesiligia i le falemaʻi e 500 ma le 750 mg o le metformin.

Le fesoʻotaʻiga o le "Glucophage" faʻatasi ai ma le gau: o le taʻiala o le gaioiga

O le vaega autu o le vailaau faasaina, metformin, ua mamanuina e faaitiitia ai le maualuga o le toto toto, lea e tupu pe a uma ona 'ai (o se togafitiga masani o le tino i se meaola ola). Ona fesootaʻi lea o le pancreas i lenei faagasologa, o ona tiute e aofia ai le gaosia o le inisalini. O lenei hormone, i le isi itu, liliu tagata glucose i totonu o sima gaʻo.

Faatasi ai ma mea taua o le fualaau faasaina "Glucofage Long" mo le mamafa o le mamafa, o mea nei e mafai ona matauina:

  • le faʻamautuina o le lipid metabolism e le faʻavasegaina e le maʻisuka,
  • le taofia o le malepe o meaʻai gaʻo ua maua i meaai, ma, e tusa ai, o lo latou liua i le gaʻo,
  • mataʻituina ma faʻatulagaina le maualuga o le kulukose ma le "leaga" cholesterol o loʻo i totonu o le toto,
  • o se faʻaitiitia o le tuinanau ma le manaʻoga mo laufofoga, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻamautuina o le faagasologa o le inisalini faʻasologa.

O nei mea taua uma e fesoasoani ai i le maʻisuka e pulea a latou suka ma faʻaleleia atili le lelei o le ola e ala i le faʻasaʻoina o taualumaga o le endocrin.

O le aʻafiaga o le metformin e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, ma faʻamaʻi tino o le suka e alu saʻo i maso. O iina e mumu tele ai le suka, o meaʻai gaʻo e faʻamaʻiina, ma faʻaitiitia le absorption o le carbohydrate (o lona uiga, e le mafai ona teuina ma faʻaputuina gaʻo gaʻo).

E le gata i lea, o Glyukofazh ma Glyukofazh Long medicines, o le iloiloga oi latou e leiloa le mamafa latou te maua ai le malosi e faʻaitiitia ai le manava, ma o le taunuuga lea e leai se meaʻai ma, e tusa ai, o le inisalini ua tuʻuina atu i le toto.

Tausaga o le tau ma le faʻatulagaga o talosaga

Ole fualaau faasaina "Glucofage Long" e le fautuaina le faia o faatonuga mo le faaaogaina e aunoa ma se fomaʻi. E ui lava o le pasene e lava o tagata faigaluega soifua maloloina e lelei i le faʻaaogaina o oloa gaosi metformin e faʻaitiitia ai le mamafa.

O le faʻasologa masani o se togafitiga tumau mai le 10 i le 22 aso, ona tatau lea ona e malolo mo le 1-2 masina. A maeʻa sina taimi, e mafai ona toe faia le vasega. Faatasi ai ma le tele o taimi e faʻaaoga ai, e mafai ona faʻafetaui le tino (faʻaaogaina) i le vailaau faʻasaina ma faʻaitiitia le aoga o le aʻafiaga, o lona uiga, ua galo le metformin ile mafai ona faʻaalia atoatoa le lelei o se suāsusu gaʻo.

E filifilia e le fomaʻi le metotia sili ona lelei mo tagata taʻitoʻatasi, e faʻalagolago i le setete o le soifua mālōlōina ma mea faʻasolosolo anthropometric (mamafa, maualuga, tausaga). Le itiiti ifo o le aofai o le vailaʻau e 500 mg. E masani ona ave se pilula i le po. Ae ui i lea, o le tele o le "Glucofage 500" mo le paʻu o le mamafa ua faʻamaonia faalua i le aso, i le taimi o le aoauli ma le afiafi. E sili atu ona itiiti, e mafai ona faateleina le dosiga i 3 inumaga - 1500 mg i le aso (faʻapitoa, ae le o le tutoʻatasi, ae pei ona faatonuina e le fomaʻi). I lenei tulaga, e talafeagai le gauai atu ile lapoʻa umi (faalautele) gaioiga mamafa "Glucofage Long 750" mo le paʻu mamafa. O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi ma tagata gasegase e faʻaaogaina lenei meafaigaluega e sili ona lelei ma faigofie ona faʻaaoga (1500 mg i lua atopa). E inu pusa i luma o taumafataga poʻo taimi o taumafataga.

Le fua maualuga o fualaau oona (toe fai, e pei ona faatonuina e se fomaʻi) e le mafai ona sili atu i le 3000 mg. Faatasi ai ma lenei metotia, o le a faigofie ona ave le Glucofage 1000 mo le paʻu o le mamafa (tolu taimi i le aso mo se laulau ma se mea o le metformin i le 1000 mg).

O le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o le tino e mafai ona aʻafia ai le faapalepale gastrointestinal o le fualaau faasaina.

O ai e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o fualaau?

Talu ai o Glucofage e le o se vailaau o le vailaʻau po o se meaʻai faʻalaʻau, ae ua fuafua mo le faʻaaogaina e tagata gasegase ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se lisi lelei o le faʻasaʻo.

O tagata maloloina e faʻaaoga fualaau metformin e maua ai le lamatiaga o le mauaina o le le atoatoa i le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo, lea e faʻaalia ai i le faʻatuai o le tino o le tagata i lona lava inisalini. O lenei tulaga e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

E le gata i lea, ua faʻasaina Glyukofazh ma Glukofazh Long ona faʻaaogaina faatonuga mo le faʻaaogaina e tagata e iai le vailaau eleelea i vaega o loʻo gaosia. Soo se mea e faʻaaogaina ai fatugaʻo, ate, loto e lava mafuaaga mo le musu e faʻaaoga le vailaʻau. Soʻo se faʻamaʻi i totonu o le gaioiga, taimi o le toe faʻaleleia o le tino, faʻagaloga, lactation - o nei mea uma e taofia ai le faʻaaogaina o le "Glucofage" e faʻaititia ai le mamafa.

Aua le faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma mea e le masani ai: o mafatiaga mai le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi i lenei ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, pe a le maua e le tagata maʻi le inisalini i totonu o le tino. E faʻatagaina le ave Glucopifa i tagata e maua i le mamia, faʻamaʻi pipisi o le bronchopulmonary, faʻafitauli o le hematological lea e sili atu le maualuga o le maualuga o le toto nai lo masani.

Faʻaaliga le manaʻomia

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua mamanuina e foia ai ituaiga faʻamaʻi tuga e pei o le maʻisuka, e le mafai lava e le toilalo ona iai ni aʻafiaga. O le tele lava o taimi, o loʻo i ai ni tali masani i le aveina o vailaau "Glucophage". Faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa o loʻo taʻu mai ituaiga eseese o gastrointestinal upsets.

Afai, e le tusa ai ma le talaaga o le faʻaaogaina o metformin-o loʻo i ai vailaʻau mo le paʻu o le paʻu, o le manava manava e atiina ae poʻo le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, o lona uiga atonu o se tele o mea inu gaʻo ua faʻapalaina i meaai. E tatau ona e iloiloina au meaai i aso taitasi. Afai oe faʻamalosi pe a uma ona e tago i le fualaau faasaina, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le vailaʻau. E tele taimi e mafai ai ona e faalogo e uiga i vaʻaia i totonu o le manava ma le ulu tiga e vave ona alu.

Aʻo faʻasalalau Glucopifa ma Glucophage O fualaau faʻasaumalie umi i tagata gasegase, e tatau foi ona amanaia ia iloiloga. Ua fai mai tagata faigaluega o le soifua maloloina o le tele o itu o le itu e mou atu na o ia lava i ni nai aso talu ona amata le togafitiga poo pe a uma ona faʻaitiitia lona fua.

I le i ai o ni mea e ono tulaʻi mai, e ono tupu ai le acidosis lactic. O se tali faapena ua manatu e sili ona matautia. O lona uiga o le faʻalauteleina o aʻoaʻoga ma le le talafeagai o le metabolism i le tino o le lactic acid. O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai le i ai o sea tali i sauniuniga a le Glucofage: vomiting, manava manava, faʻavavevave le manava, tiga i totonu o le manava, leai se malamalama. O le atinaʻeina o sea tulaga e manaʻomia ai le faʻamaʻi vave o le vailaʻau, faʻamaʻi vave ile falemaʻi ina ia iloa ai le maualuga o le lactate i le toto ma ia tusa ai ma taunuuga o togafitiga faʻapitoa. Mo le aveeseina o le metformin ma le lactate mai le tino, o le togafitiga e aupito sili ona aoga o le faʻapipiʻiina.

Le pulea le pulea o fualaau faasaina e faavae i le metformin e mafai ona mafua ai le ogaoga ma le le gafatia o taunuuga i le gaioiga o le faiʻai (o se faailoga lea o le le atoatoa o le kulukose) ma le atiina ae o le maʻisuka.

Fautuaga faapitoa

E oo lava i tagata o loʻo togafitia togafitiga i ni nai suʻa (amata i le Glucofage 500) mo le gau o le mamafa e mafai ona i ai ni iloiloga sili ona leaga pe afai e le mulimulitaia ia faʻavae faapitoa mo le faʻaaogaina. E tatau ona e lafoaia meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo: fualaau mama, soda, sweets ma isi ipu suka. E leai se aoga i lenei vaitau o le a 'ai faʻamaʻi vave, o pateta, pasta ma laisa paepae.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le metformin e le ogatasi ma meaʻai o le maualalo-calori (o mea taumafa e sili atu ma le 1000 kcal) faʻatasi ai ma vailaʻau oona ma le ava malosi e matua le fetaui.

E leai ni meaʻai faapitoa pe a faʻaaoga Glucofage. E leai ni tapulaa faapitoa i mea manogi ma masima.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O faʻamatalaga i luga o mea ma le auala e ave ai le "Glucophage" o loʻo aofia i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau. O se faʻaoga tutusa ma le danazol e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o se aʻafiaga hyperglycemic. O le faʻaaogaina faʻapitoa o sauniuniga metformin ma vailaau oona e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le acidosis lactic i le taimi o le tulaga o le ava malosi. O le faʻaavanoaina o le atiaeina o sea ituaiga o mea e sili atu ona maualuga i le matelaina, taumafa maualalo-kalori ma le faaletonu ole ate.

O tagata mamai e tatau ona faʻaeteete pe a faʻaaoga Glucofage ma antipsychotics poʻo glucocorticosteroids (GCS). I ia tulaga, o le fualaau o le fualaau faasaina ma le metformin e tatau ona fetuunai e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tuufaatasiga o le Glucophage ma le toe foi mai o tagata suesue e manaomia ai foi le gauai faapitoa. I tulaga faapena, ei ai le tulaga lamatia o le vavaeeseina o le gaioiga o gaʻo ma, o se taunuuga, o le atiina ae o faailoga e iloagofie ai le lactic acidosis.

O fualaau o le maualuga e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose o le toto. O le mea lea, pe a tulaʻi mai le manaʻoga mo se "tuaoi", o le fua o le metformin e tatau ona fetuunai.

Glucopeli ma gaoioiga faaletino

E leʻi leva talu ai, e tusa ai ma le malosi o le tino ma le faʻaaogaina o fualaau o le Glucofage, o le iloiloga o le leiloa o le mamafa ma le fomaʻi ua malilie e faapea o le lelei o le metformin e faʻaitiitia tele, ona o le lactic acid ua faʻasaoina i totonu o maso, lea e afaina ai le fualaau faasaina ona o le maualuga o le malosi toto. Ae ui i lea, o suesuega talu ai nei i lenei vaega ua foia ai masalosaloga le lelei. E le gata i lea, ua manino nei o Glucopeta ma se olaga ola malosi e faʻateleina le faʻavaveina o le faagasologa o le paʻu o le mamafa.

E tusa lava pe a uma ona ave ni tui laʻititi o metformin (mo se faʻataʻitaʻiga, Glucofage 500), o iloiloga o le leiloa o le mamafa (oi latou e le faʻagaloina le gaioiga faaletino) e sili atu ona lelei. O le mea moni o le vaega autū o le vailaʻau e fesoasoani i le tuʻuina saʻo o le kulukose i maso, pe a faʻamalieina le mu, pe a le galo se tagata e manaʻo e leiloa lona mamafa e uiga i le malosi o le tino. A leai, o le faagasologa o le tino o le tino o le a "tietie" le kulukose i se liʻo seia oo ina liliu atu i le glycogen ma e le liliu atu i le gaʻo. O le mea lea, o le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: ao le i aveina le "Glucophage", e fautuaina le atiaeina o se polokalame o gaoioiga faaletino ma matua tausisia. E naʻo le tulaga lenei e mafai e se tasi ona faʻamoemoe lelei.

O le a le manatu o tagata faigaluega maloloina ile Glucofage?

I le taimi nei, e leai se maliega a fomaʻi i le lelei ma le saogalemu ole metformin mo le mamafa o le mamafa. O vailaau faʻapitoa e le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Kelikafaʻi ma le Glucophage Long mo le togafitiga o le gaʻo. O iloiloga o le tele o tagata tomai faapitoa faafomai e lelei. E ui o le isi vaega o fomaʻi e manatu e le taliaina lenei togafitiga, ona o le vailaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaaogaina o le gaosiga o le maʻisuka, mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ma le lactic acidosis, lea e lamatia ai le ola o le tagata maʻi.

Ina ia faamanino le upu moni i le tele o atunuu o le lalolagi, o suesuega talafeagai e faia i lenei mataupu. O le mea lea, i le 2014, na faia suʻesuʻega i luga o le iunivesite o Cardiff, lea e tusa ma le 180,000 tagata na auai. O se taunuuga, na faamaonia ai o le metformin ma sauniuniga o loʻo aofia ai e mafai ona faʻaleleia le ola o le ola e le gata i tagata e maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi i latou e leai ni faʻamaʻi faapena. E le gata i lea, na foliga mai o le faʻaaogaina o le metformin e telegese le faʻagasolo i lalo o le tino i le tino.

Manatu ole maʻi

Talu ai o le talanoaga e le faatatau i meaʻai po o vitamini, ae e uiga i se fualaau faasaina, e matua moni lava e tele manatu e uiga i ai i tagata faʻatau.

I le isi itu, o tagata gasegase na latou ave sina togi (mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaitaimi e tasi mo le aveina o le Glucofage 500), o iloiloga e sili ona lelei e uiga i fualaau. Ma o le faʻaitiitia o le manava ua manino, ma ua paʻu le mamafa o le tino. E moni, o nisi e talitonu o le mamafa e faʻaitiitia lemu, 2-3 kilokalama i luga o le masina. Ae ui i lea, o tagata soifua maloloina e manatu o lenei fua faatatau e sili atu le mafanafana mo le tino atoa. O le mea pito sili ona taua, aua nei e faia ni taimi faatulagaina oe lava. Ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi o le a suʻesuʻeina le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, mafaufau i le maualuga, mamafa, tausaga, filifili le tofo sili ona lelei ma atiae se fuataga o fuataga e maua ai se tulaga lelei.

O loʻo i ai tagata gasegase na taumafai e ave Glucofage (na o latou lava, aua o le a le faia lava e tagata tomai faapitoa fomai) ia musika i le tino. O iinei e tatau ona e iloa o le anabolic mechanism, lea e taua tele mo le tuputupu ae o musika, ua mafua mai i se lisi atoa o mea e aofia ai glucose ma insulin. Ma o le "Glucophage" ma soo se metformin e aofia ai fualaau e mafua ai se setete i totonu o le tino, e tutusa ma le fiaai, lea na tulai mai pe a uma le malosi o le tino.O le mea lea, o iloiloga o nei tagata gasegase o le fualaau oona e le aoga e faavae i luga o le mataupu autu o le gaioiga o lenei vailaʻau.

E lava le leaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Glucofage." Faʻamatalaga o le leiloa lipoti o le mamafa o le leai o se aʻafiaga, o le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻafiaga leaga. I ia tulaga, e le mafai e se tasi ona faapalepale mo ni nai aso seia oʻo ina faʻafetaui le tino i le Glucofage. Mo se tasi, o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga o le itu, ma e le mafai ona e faia se mea iinei - e tatau ona e gauai atu i isi fualaau e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. Ma e leʻi amanaʻia e se tasi fautuaga a faatonuga mo le faʻaitiitia o le taumafaina o mea taumafa maualuga i le gaʻo, le le gafatia o le tuʻuina o metformin i meaʻai laiti-caloni, vailaʻau oona, togafitiga, antipsychotics ma isi mea.

E masani lava, o iloiloga le lelei e uiga i le Glucofage e mafai ona faʻamaonia i le mea moni o lenei vailaʻau oona, o le vaega teleuanide, ua mamanuina faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ma e mafai ona faʻalavelave ai le gaosiga o le gaʻo i se tagata maloloina.

O le aoga o le vailaau faasaina o le mea moni lea o le Glucofage e matua taugofie ma ua faatauina atu i le falemaʻi fesoʻotaʻiga e aunoa ma ni faʻamaumauga, lea e mafai ai ona maua e tagata lautele soʻo se tulaga tau tupe o tupe maua.

I soʻo se tulaga, aʻo leʻi faʻaauau le faʻaaogaina o le kalakeka ina ia faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, e tatau ona e sailia le fautuaga a se fomai fomai i le talaaga talafeagai. E na o le pau lea o le auala e ausia ai se taunuuga lelei e aunoa ma se lamatiaga matuia i lou tino.

Lafoaʻiina ma tuʻuina atu le vailaʻau

O le vaega sili ona aoga o lenei vailaʻau o le metformin hydrochloride. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i lenei mea, o loʻo aofia ai vaega o ausilali. O nei mea e aofia ai le povidone, le magnesium stearate, microcrystalline cellulose ma le hypromelilose. O le fualaau faasaina "Glucophage" (o le leiloa o iloiloga o le mamafa o loo faamatalaina i lalo) o loo i ai le ituaiga o fualaau aina, lea e eseese i le aofaiga o mea oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le tasi piliki atonu o le 500, 850 poʻo le 1000 mg o mea gaʻo. O laulau taʻitasi e iai foliga oval biconvex ma o loʻo ufiufi i se palani paʻepaʻe paʻepaʻe. O se tasi o mea masani e masani ona i ai ni ipu e tolu.

Aisea e mafua ai le gau o le meafaigaluega

Pepa o glucopifa o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaogaina o se auala mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le vailaau e masani lava ona faʻaaoga saʻo mo le gau o le mamafa. Aisea e matua lauiloa ai lenei fualaau faasaina i le aveesea o tagata mamafa?

Metformin e mafai ona faʻaititia le toto toto, lea e tupu tele pe a maeʻa taʻitasi taumafataga. O nei gaioiga e matua natura lava i totonu o le tino, ae o le maʻisuka latou te faʻalavelaveina. E le gata i lea, o hormones e maua mai i le pancreas e fesoʻotaʻi atu i lenei gaioiga. Latou te saofagā i le liuaina o suga i totonu o sima gaʻo.

O le mea lea, o le tagofia o lenei fualaau faasaina, e mafai ai e tagata gasegase ona pulea le maualuga o suka, faapea foi ma le faatulaga lelei o taualumaga o le hormonal i totonu o le tino. Metformin ei ai se aafiaga sili ona manaia i le tino o le tagata. E matuā faʻaitiitia ai le suka o le toto ona o le faʻaoga saʻo o le tino maso. O le mea lea, o le kulukose e amata ona mu, e aunoa ma le liliu atu i le gaʻo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina "Glucophage" ei ai isi tulaga lelei. O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa e faʻamaonia ai o lenei meafaigaluega e sili ona leaga le lagona o le fiaʻai. O se taunuuga, e le mafai e se tagata ona faʻateleina le tele o meaai.

"Glucopeli": faatonuga mo le faʻaaogaina

Manatua, o le tagata lava ia e le o se filifiliga. O nei vailaau e tatau ona faatonuina na o se fomaʻi faapitoa.O le mea moni, o se numera tele o fomaʻi e faʻatagaina a latou gasegase e ave fua faʻamalama kullucofage mo le mamafa o le mamafa. O lea meafaigaluega e tatau ona faʻaaogaina, taʻialaina e se polokalame faapitoa. E masani lava, o le togafitiga e mafua mai i le 10 i le 22 aso, pe a uma ona fautuaina e ave se lua masina. A maeʻa lenei taimi, pe a manaʻomia, e mafai ona toe faia le vasega. Faamolemole ia matau, afai e masani ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a faʻaaogaina lou tino i le vaega galue, o lona uiga o le gaʻo gaʻo o le a faʻagataina.

Ole suʻega e filifilia e le fomaʻi taʻitasi. E tatau i le tagata tomai faapitoa ona amanaʻia le tulaga o lou soifua maloloina, faʻapea foʻi le itupa, mamafa ma maualuga. Ae ui i lea, ole laʻititi ole aso ole tasi ole papafa ole 500 mg o le mea galue i aso taitasi. Ae o le tele lava o le mamafa o le fualaau faasaina "Glucofage" e le o aveina. O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa e faʻamaonia ai o taunuuga lelei lava e mafai ona ausia pe afai e te tago i ni pusa e lua o lenei vailaʻau i aso uma. I lenei tulaga, e tatau ona e faia lenei mea i le aoauli ma le afiafi. E seasea lava, o le metotia e faʻaopopoina i tolu laulau i le aso. Ae peitai, o lenei aofaiga o lenei fualaau faasaina e na o se fomaʻi e mafai ona faatonuina.

E toatele tagata e fiafia i le fesili: o le fea e sili atu - "Glyukofazh" poʻo le "Glukofazh Long"? O lau fomaʻi o le a mafai ona taliina lenei fesili. Afai o le maualuga o dosages o le metformin e fetaui mo oe, ona sili atu lea ona lelei le gauai atu i le vailaʻau lona lua, talu ai e umi atu lona aafiaga i le tino. O laulau taʻitasi e tatau ona vave faʻaaogaina poʻo le taimi o taumafataga. Inu le fualaau aina i sina vai laitiiti. E sili ona lelei le faʻapupulaina o le inumaga. O lenei mea o le a aʻafia ai le gastrointestinal tract.

O ai e le fautuaina e ave lenei fualaau faasaina

Aua neʻi galo o Glucophage, o le tau lea o loʻo faʻaalia i lalo, e le o se faʻaopoopoga o le suka. O lenei fualaau faasaina ua faia faapitoa mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e tatau ona e tago i ai ma le faʻaeteete tele, talu ai o le vailaʻau e tele na faʻamaʻi.

Faamolemole ia maitauina o le sese o gaioiga e mafai ona tau atu i le mea moni o le tino o le tagata o le a le toe tali atu i le inisalini e tupu fua mai. Ma o lenei, vave pe mulimuli ane, o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ma e mafai ona tupu lenei mea e tusa lava pe e te le o aafia i le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia.

E leai se faʻasalaga e le tagofia ai fualaau faasaina "Glyukofazh" (o le tau o le nega e eseese i le itulagi e lua selau pe fa selau rubles) pe afai ua e matauina le faateleina o le lagona i elemene. E le gata i lea, aua nei e faʻaaogaina lenei vailaau mo le paʻu o le mamafa pe afai o loʻo iai ou faʻamaʻi o le cardiovascular and excretory systems. O le mea moni, e le mafai ona e faʻaogaina le vaifofo mo tamaiti, faʻapea foʻi ma le maʻitaga ma le lactating women. E le tatau ona e aveina pe a e mafatia i faʻamaʻi o loʻo i le tulaga o le faʻavavevave. E le gata i lea, aua nei e faʻataʻitaʻiina lou soifua maloloina pe afai oe maua ni maʻi le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, aua le faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ituaiga 1.

Glucopeli: aʻafiaga i itu

Aua nei galo o lenei meafaigaluega ua mamanuina patino e faatumauina ai le tulaga o se maʻi mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le fualaau faasaina e matua ogaoga, ma e na o le tele lava o lisi o aʻafiaga. O le tele o taimi, o tagata gasegase o loʻo tagofia lenei vailaau faapitoa mo le paʻu o le mamafa o faitioga o aʻafiaga o aʻafiaga mai le tino. E masani ona i ai le gaoioi ma le fuluina, faʻapea foʻi ma le manava manaia, pe, i se isi itu, faʻaoʻo. Afai e te matauina ua amata ona e mafatia mai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le vavae, ona e 'ai lea i se aofaiga tele o mea inu. I lenei tulaga, e tatau ona fetuunai au mea taumafa i le tele e mafai ai.Afai e te vaʻai i le nausea, ona filifilia saʻo lea o le fualaau faasaina. E tatau ona faʻaitiitia.

E masani lava ona o faatasi ma aʻafiaga i le amataga o togafitiga, ave le fualaau faasaina "Glucofage" mo le paʻu mamafa. O iloiloga o fomaʻi ma gasegase o loʻo faʻamatalaina i lalo, ma e tatau ona e faamasani ia i latou aʻo leʻi amata ona e tago i lenei fualaau. Ae peitai, a mavae ni nai aso, ua amata ona lagona e le tagata maʻi ua uma ona masani.

I nisi o tulaga, e mafai ona amata ona tupu le faʻamaʻi pipisi lactic acidosis. E tulaʻi mai o se taunuuga o le gasegase eletise lactic acid i le tino. E lagona ai e ia lava i le tulaga o le fesuisuiai ma le gaoioi. O nisi taimi ei ai tiga i le manava. E masani lava, e amata ona le iloa e tagata gasegase. I lenei tulaga, o le tagofia o lenei fualaau faasaina e tatau ona taofia vave. Ina ia faʻaitiitia faʻamatalaga le lelei, e masani lava ona taʻu mai e fomaʻi togafitiga faʻapitoa. Faʻamolemole ia e iloa o le le tatau ona faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai metformin e mafai ona matua faaleagaina ai lou soifua maloloina. O le mea lea, togafiti ia te ia ma tiute uma. Faateleina togi o le metformin e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli e le mafai ona faʻafefeteina lea e tupu i totonu o le faiʻai.

Faʻasologa Taua

Afai oe filifili e ave le fualaau faasaina "Glucofage" mo le gau o le mamafa, e tatau ona laʻititi le fua. E le gata i lea, afai e te le mulimulitai i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, ona le mafai lea ona e faʻamoemoe i luga o ni taunuuga lelei. E tatau ona e vavaeese meaʻai o loʻo i ai se tele o meaʻai gaʻo mai au mea taumafa. Muamua lava, suamalie ma fualaau mamago e tatau ona taʻua iinei.

Taumafai foi e aua le 'ai le sukalati, pateta ma pasta. E leai se mea e te nofo ai e le nofo i luga o meaai maualalo-kalori, lea o le ae taumafa ai i lalo o le afe kilokalo. Ia maitau foi o le Glucopika ma le ava malosi e matua le fetaui. Ae e mafai ona e faʻaaogaina mea manogi ma masima i soʻo se aofaiga. E leai ni tapulaa faapitoa mo i latou.

E mafai ona ou faia taʻaloga aʻo ave fua o fualaau mama?

Seia oʻo mai talu ai nei, na faʻamalosia e fomai e ala i le faia o taʻaloga, o le ae faʻaaogaina uma le aafiaga o le faʻaaogaina o fualaau fualaau o Glucophage. Peitai, faafetai i suʻesuʻega talu ai nei, na faʻamaonia ai e saienitisi o le gaioiga faaletino ma le tausia o se olaga ola malosi, i se isi itu, faʻavaveina le faagasologa o le leiloa o le mamafa i le tele o taimi. E oʻo lava i tagata na maua Glucofage i laʻititi laʻititi ma taʻalo i taaloga e matua fiafia i taunuuga. Aua nei galo o metformin e faʻaalia le tafe saʻo o le kulukose i le maso. O le mea lea, o le faia o faʻamalositino, e vave ona e faʻamanoina meaʻai uma e te 'ai. A leai, glucose, i se taimi vave pe mulimuli ane, o le a avea pea ma ni gaʻo susu i luga o lou tino. Afai o loʻo e filifili pea e fai le paʻu o le mamafa ma le fesoasoani a lenei vailaʻau, ia e mautinoa e atiae se faʻataʻitaʻiga mo oe lava, faʻapea foi ma le toe iloiloina o le meaʻai. Ma o taunuuga lelei o le a le umi se umi.

Faʻamatalaga a fomai e uiga i le fualaau faasaina "Glucofage"

O le isi foi, e aoga le toe fai atu o lenei vailaau ua mamanuina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina "Glucophage" e matua ogaoga, o lona uiga o le aveina e aunoa ma se mafuaaga lelei e le fautuaina. I le taimi nei, o tagata tomai faapitoa e leʻi oʻo mai i se manatu le mautonu e uiga i le faʻaaogaina o nei fualaau fualaau. Ae ui i lea, o iloiloga a le tele o fomaʻi ua faailoa mai ai o fualaau oona e fesoasoani tele i le leiloa o le mamafa e aunoa ma se afaina tele i le soifua maloloina. Ae e taua le manatu o le tele o tagata fomaʻi e faʻatagaina pea le tuʻuina atu o fualaau o le kalapu i tagata e le mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. E oʻo lava i sina vavaeesega mai le tui e mafai ona faʻaosoina ai le solia o le tino o le gaosiga o gaʻo, lea o le a oʻo atu ai i le maʻisuka.

I aso nei, i le tele o atunuu, o suʻesuʻega faafomaʻi faapitoa, o le faʻamoemoega o le sailia lea o faʻamaoniga o le saogalemu o fualaau oona ei ai metformin. O le mea lea, o taunuuga o nei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o lenei vaega e faʻatuputeleina ai le soifuaga e le gata i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata e le o iai ni togafiti. E le gata i lea, o le metformin e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le matua i le tino o le tagata, o le tala lelei.

Faʻamatalaga o tagata gasegase o loʻo faia fualaau e faʻafefe ai le mamafa mamafa

O tagata e faʻaaoga Glucofage, o lona aʻafiaga o le i ai o le metformin, e le o taimi uma e mamafa ai le faia o se vailaʻau matautia. E toʻatele tagata latou te le iloa lona faʻamoemoe moni ma faʻaaoga fualaau e avea o se faʻaopoopoga meaʻai ile fautuaga a latou uo ma tagata masani. Ae o le toʻatele o tagata e fiafia tele i le iʻuga. O le aveina o le laʻititi laʻititi (500 mg i le aso), e mafai ona e maitauina le faasolosolo malie atu o le mamafa. O tagata maʻi e faʻamaonia o le fiaʻai e sili atu ona itiiti le tele, ma e alu ese atu pauna.

Ae ui i lea, o nisi tagata latou te maitauina e ui lava o le mamafa o le a leiloloa, ae o loʻo tele lavagese. I totonu o le masina e mafai ona e leiloa i le na o le lua i le tolu kilokalama. Ae ui i lea, e tusa ai ma le aufaigaluega faafomaʻi, o le tonu tonu lea o nei mamafa e manatu lelei. E taua tele le aua le mafaufau ia te oe lava. E mafai ona faʻatau ni pepa maʻaleʻale i soʻo se fale talimalo e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ma o latou tulaga sili lea ona lamatia. E tusa lava pe e te mautinoa e leai se leaga o le a tupu ia te oe pe a uma ona e tago i lenei vailaau, ia mautinoa e feiloaʻi ma se fomaʻi. O ia lea o le a mafai ona amanaʻia mea uma e te faʻaogaina faaletino ma filifili le fua sili ona lelei. E na o se fomaʻi poto faapitoa e mafai ona taʻu atu ia te oe le auala e ave ai Glucopeli.

O loʻo i ai se vaega o tagata e faʻaaoga ia fualaau oona ina ia mafai ai ona fausia le musika. Ia e iloa o le ae le maua ni taunuuga lelei i lenei mataupu, talu ai ona o le fualaau faasaina e galue i se mataupu e ese le ese.

A o lei faatauina mai ia fualaau, ia saunia mo le mea moni o le aafiaga o le leiloa o le mamafa e le tupu lava. O nisi tagata gasegase e matua le fiafia i nei fualaau. O aʻafiaga na faʻaalia i lo latou talaaga, ma i nisi tulaga e leʻi faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, ae na faʻalauteleina. O tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le tele o gasegase tigaina, ao latou tago i fualaau o le kalapu, ua matauina se tulaga lautele o lo latou soifua maloloina. E le gata i lea, o tagata e leʻi mulimuli i meaʻai lelei ma inu ava malosi na latou lagona le leaga.

E toatele e fiafia i le fesili i le tele o le inu Glucofage. O le fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe lenei mea. O le mea masani, o le fualaau oona e onā i vasega, i le va o le mea e tatau ona e malolo. O le le mautinoa o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le tau maualalo tele, faapea foi ma le avanoa e faʻatau ai i soo se falemaʻi. O le mafuaʻaga lena o loʻo i ai le tele o meaʻai o Glucophage. A uma, o le a sili atu ona lelei le taunuʻuga ao faʻaaluina se tupe itiiti.

Mafaufau i lou soifua maloloina i le asō. O le mamafa o le mamafa e le o se faasalaga. O le tele o tagata e taʻitaʻia le olaga sese, ma o le mea lea e matua fefefe lava. Sui lou olaga i le taimi nei. Amata amata ona 'ai, alu i totonu mo taʻaloga, faʻaalu le tele o le taimi e savali ai - ma o le ae matauina le faasolosolo malie o lau mamafa i le masani. E mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau matautia. Ia soifua maloloina ma tausi lelei!

Contraindications

Glucopeli (o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo tuʻuina i totonu o le afifi) ei ai tapulaa i le faʻaoga.

O le tele o faʻatauiga o:

  • faapitoa le mataalia i vaega o le metformin,
  • o le solia o le gaosiga o le carbohydrate ona o se leai o le inisalini,
  • coma - ma le leai o se inisalini i totonu o le toto,
  • pulusal hypertension
  • maʻi le ate
  • faʻasologa o le hepatic,
  • solia o le masima masima o gaʻo i soo se laasaga,
  • ogaoga faigata
  • faaitiitia le puipuiga
  • taimi faʻatopetope
  • maʻitaga ma lactation,
  • ava malosi
  • MRI ma le eseesega (Faalēaogāina le kullufafa i nai aso ao lumanaʻi ma mulimuli ane),
  • faaputuga o le lactic acid i totonu o le tino (faamaumauina pe a ma le tasi).

O nei faʻailoga e faʻamaoni. O se faʻaopoopoga faʻaleagaina o le faʻaaogaina o mea taumafa maloloina, lea e maualalo ai le toto suka.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

Toto talu ai o faʻamaumauga faʻapitoa i faʻamatalaga faʻaonapo nei e uiga i le faʻaaogaina o le glucophage i le taimi o maitaga e le lava, o le maitaga o se tuusaʻo faʻamaonia.

O faʻataʻitaʻiga faʻamalositino na faia i totonu o fale suesue e le mautonu i faaiuga. E le o faʻamaonia e faapea o le faaletonu o loʻo tupu i totonu o le fetus o le taunuuga o le aveina o metformin poʻo isi mea na mafua ai.

Fafagaina susu: Metformin poo le kullucofage toetoe lava a le ulu i le susu o susu. Ae leai se faʻamaumauga o suesuega saʻo, e le o iloa le vaega o vailaau o le a maua e le tamaititi, o le mafuaaga lenei o faʻamatalaga mo vailaʻau e faʻamaonia ai le le faʻamaonia o le tagofia o fualaau oona i taimi o taumafa, lea e mafai ona avea ma puipuiga mo le ola o le tama ma le tina.

Faatonuga mo le faaaogaina

Glucophage (faatonuga mo le faʻaaogaina faʻamatalaina uma faʻaaliga o le faʻaaogaina o fualaau oona) e faʻasinoina mo vasega eseese o tagata. O i latou nei o tagata matutua, tamaiti e sili atu i le sefulu tausaga le matutua, o tagata matutua. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻasolosolo, o le fua o le fualaau faʻasaina ma lona faʻatulagaga o mea eseese e ese foi.

Aʻo faʻaaogaina naʻo le tasi le ituaiga vailaʻau, e le sili atu i le 0.5 g poo le 0.85 g o le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina o se fua muamua i le taeao ma le afiafi pe a mavae le 12 itula.

Afai e leai ni aʻafiaga, ona maeʻa lea o le lua vaiaso ona toe fetuunai lea o le vailaʻau, e tusa ai ma iuga. E mafai ona faʻaititia le aofaʻi o fualaau oona pe a fai o le suʻega o le glucose e faʻaalia ai le faʻaitiitia o lona taua, poʻo le faateleina pe afai e le lava le fua o le kullucose e faʻafetaui ai le maualuga ole kulukose.

O le fualaau o le fualaau faasaina e masani ona faateleina le alualu i luma, o le hypoglycemia ma isi mea e le manaomia mai le manava ma le fatu e mafai ona faaita. Ole maualuga ole fua fautuaina ole fomaʻi ole 3 g i totonu o le 24 itula, e tufatufaina tutusa i luga o numera o taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e 5 taumafa e faʻailoa i aso taʻitasi - E faalima ona faʻaaogaina le glucophage i le aso ma meaʻai.

Le faʻaaogaina o le glucophage ma le inisalini

Ina ia lelei le pulea o le aofaiga o le kulukose, atonu e talafeagai le tuufaatasia o glucophage ma le inisalini. O le fua amata o le metformin o le 0.5 g po o le 0.85 g o le vailaʻau faʻalua i le aso, pe a uma le 12 itula. Ole numera o le inisalini e filifilia ile faʻavae ole suega ole kulukose.

O le faʻaaogaina o le glucophage e mafai ona faatagaina mo tamaiti mai le 10 tausaga. O le fua amata e amata mai i le 0.25-0.85 g o le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso. O fualaau faasaina e ave i meaai. Lua vaiaso mulimuli ane, e faavae i luga o taunuuga o togafitiga, o le tele o vailaau e mafai ma e tatau ona fetuunai.

O le fua ole Glucofage ua faʻateleina ma faʻaitiitia lemu tele ina ia leai ni osofaʻi faʻafuaseʻi i le kulukose poʻo ni faʻafitauli leaga mai le gastrointestinal tract.

O le maualuga o fualaau mo tamaiti o le 2 g o le vailaʻau i le aso, e tufatufa atu i le numera o taumafataga.

Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi fatu

Glucophage (o faatonuga mo le faʻaaogaina e mafai ai ona suʻe fualaau mo faafitauli ma gaʻo) mo togafitiga o fatugao, i le amanaʻiaina o faʻasalaga - o le maualuga o le creatinine e tatau ona i ai i le 0.4-0.6 μmol / l.

O le amataga o le Glucophage mo tagata faapena o le 0.5-0.85 g i le aso faatasi ma meaai. O le maualuga o le fualaau oona i aso taitasi e 1 g i le aso, vaevaeina i ni atopa se lua, pe a uma le 12 itula.Soo se 2-4 masina e tatau ai ona siaki le tulaga o fatugaʻo. Afai e manaʻomia, faʻagata le faʻaaogaina o le glucophage.

Glucopeli mo paʻu mamafa

O le glucophage e ave ma le mamafa o le mamafa, talu ai, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaoga, e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o cholesterol leaga, triacylglycerides ma lipoproteins i le tino. O mea aoga i Glucophage e fesoasoani i le faʻamautuina o le kulukose ma faʻaititia le gaosiga o le insulin. E fesoasoani lea e faʻaitiitia ai gaʻo gaʻo.

Le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le kalapu ma le mamafa o le mamafa:

  • goto o le absorption o le kulukose - o le aʻa o mafuaaga o isi pauna,
  • gaʻo gaʻo, lea e tuʻuina atu ai sela o le tino ma le malosi, faʻavave vave
  • protein kinase gaoioiga o loʻo faʻaaogaina (e gafa ma le eletise),
  • gluconeogenesis (glucose synthesis) ua faaitiitia,
  • 'oloʻo tuʻuina atu vave i maso,
  • inisalini lagona faʻalelei.

Sa fuafuaina e saienitisi e faapea pe a ai meaai, o le aofai o kulukose i le tino e faateleina, ma mafua ai ona faateleina le tatalaina o le insulin i le hormone. Afai e le pulea le tele o mea taumafa, o le mea lea e mafua ai ona solia le faiga o metabolic i totonu o le tino ma le tele o faʻaopoopoga o le gaʻo o le tino.

O vailaʻau faʻavae e faʻatatau i le metformin e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa, ae mo le lelei o le paʻu o le mamafa, e tatau ona mulimulitaia mataupu faavae o taumafa. E taua le faʻapulaʻaina o le taumafaina o suka ma falaoamata paʻepaʻe (i ituaiga uma).

E faʻapefea ona ave le glucophage mo le paʻu o le mamafa

E tele ituaiga o togafitiga Glucophage:

  1. Soʻo se aso, tolu taimi ao lei 'ai, 0.5 g. O foliga vaaia o aʻafiaga i itu e mafai ona taʻu mai ai ua sili atu le gasegase - o loʻo i ai se manaʻoga e faʻaititia le fualaau ile afa. Ave le fualaau mai le 20 aso i le 1 masina. Ona latou malolo lea mo le 3 masina.
  2. O le sili ona lelei o le metformin e 1.5-2 g i le aso. Afai e leai se taunuʻuga lelei i lenei fualaau o fualaau faasaina ma faʻafeiloaʻi uma tulaga faʻafeiloaʻi, e tatau ona e faʻateleina le inumaga i le 3 g. Ae e le mafai ona e aveina Glucophage i ni aofaiga tetele. E tatau ona fufuluina le meafaigaluega i se aofaiga o le vai (e le o le carbonated).
  3. Faʻasologa o Glucophage. I lenei pepa, o le fualaau faasaina ua na o le faalua i le aso. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le manaʻo e 'ai i le ao ma le po. O le Glucophage Faʻalautele ua na o se fua o le 0.5 g ma le 0.85 g.
  4. Glucopeli i se fua o le 1 g e mafai foi ona ave mo le gau o le mamafa. Faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino, e mafai ona ave le vailaʻau faʻatasi i le aso pe sili atu. Ae o aso uma e le tatau ona sili atu nai lo le 3 g.

O le tulaga sili ona taua mo se taunuuga lelei o le faʻaaogaina o le kalapu e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa, o le teenaina o vailaʻau faʻataʻitaʻi (pe o latou taumafaina i ni mea laiti).

Faatonuga faapitoa ma lapataiga

Pe a faʻaaoga Glucofage, o loʻo i ai se manaʻoga e matau nisi o lapataiga:

  1. Lactic acidosis - O se tulaga faʻaleaga lea e maua ai le lactic acid i totonu o le tino o le tagata, lea e mafua ai le fomaʻi. O lea ituaiga faagasologa e mafai ona amataina e le Glucopeli pe afai ei ai se mea o iai fatuga fatuga. E le gata i lea, e mafai ona mafua ona o le le lava o le okesene i le tino, okeni ma le musika. O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le faʻalauteleina o le matelaina o le fiaai, ava malosi ma le inuina o fualaau faasaina, lea eo mai faatasi ma le manava vave, manava manava, ma le pa'ū o le vevela o le tino.
  2. Togafitiga. O lenei ituaiga togafitiga e manaʻomia ai le taofi o le faʻaaogaina o le metformin i le lua aso ao lei oʻo i le lua aso pe a uma le taotoga.
  3. Le galuega a gaʻo. O le kilivaloga mai le tino ua aveesea e ala i fatuga, o le mea lea, e manaʻomia ai le mataituina o le faʻatonuina o le galuega: e tasi i le tausaga - ma le gaioiga masani. Itu uma kuata - pe afai o lalo ifo ile 40 μmol / L..
  4. Tausaga a tamaiti. E leʻo faʻasaienisi faʻamaonia e faʻapea o le glucophage i le togafitiga o tamaiti i luga ifo o le 10 tausaga le matua e le aʻafia ai le atinaʻe faaletino ma feusuaiga. O le mea lea, e manaʻomia le pulea. I le faʻaaogaina o le metformin mo le togafitiga o tamaiti, e tatau ona faʻataʻitaʻiina le tuputupu aʻe ma le maturation parameter.
  5. Faʻatagaina o le faʻatagaina meaʻai taumafa.
  6. E iai se manaʻoga mo suʻega o le kulukose, aemaise lava i tagata e ave Glucophage ma le inisalini.
  7. Felauaiga ma faiga. O nei ituaiga o galuega e le faasaina pe a faʻaaoga le metformin. Ae tatau ona faʻaauau le faʻaeteete, talu ai e mafai e tagata taitoatasi ona i ai se tali a le tagata i le fualaau faasaina.

Fomaʻi iloilo

O manatu o fomaʻi e uiga i le fualaau oona Glucophage i le tele o tulaga lelei. O le mea moni, o le glucophage ua faʻavaeina e avea o se auala e faʻafefe ai le mamafa ma se fualaau faasaina lea e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i taimi o ona osofaʻiga leaga.

O loʻo i ai se manatu o fomaʻi o Glucophage o loʻo i ai se aafiaga lelei i le malosi o le tama, ma faʻagesegese ai foʻi le soifua matua o le tino. O loʻo i ai suʻesuʻega falesuesue e faʻamaonia ai le aafiaga o le glucophage i le tino o le tagata.

Faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa mai i le fonotaga

I faatonuga mo le faʻaaogaina, o manatu o tagata na maua Glucophage e leʻi tuʻuina mai, ma oi latou e ese lava, e faʻamaonia ai le lelei o le faʻaaogaina o le Glucophage ma le faitioina mo le le atoatoa ma le faʻafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai le faʻamaoniga Glucophage fesoasoani e aveesea le mamafa pe a uma le maitaga. E mafai ona e leiloa le 10 kg i le 3 masina. Atonu e lava lea i se avega mamafa i le taimi o le maitaga e toe foʻi i le mamafa masani.

Faafetai i le Glucofage, e mafai ona e le maua le mamafa.

E tusa ai ma se isi iloiloga, o le tagofiaina o fualaau faasaina e le gata na fesoasoani i le paʻu o le mamafa, ae na mafua ai foi le faateleina o le mamafa, lea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le faalagolago o le gaioiga o fualaau faasaina i uiga patino o le tino.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E i ai faʻasolega tuusaʻo i le tuufaatasiga o le glucophage ma ni vailaau faapitoa, fegalegaleaiga le manaomia ma i latou e manaʻomia ai le gauai atili.

Faatonuga faapitoa mo i latou:

  1. Faʻailoga matuia. O nei fegalegaleaiga e aofia ai le MRI ma le faʻaofiina o se sui faʻatusatusa. I lenei tulaga, o le faateleina o le maualuga o le lactic acid e mafai, lea e mafua ai le coma. Afai e manaʻomia lenei suʻega, e faʻailogaina le metformin i le lua aso muamua ma e leʻo faia i le lua aso mulimuli ane.
  2. Le mautonu. Ova malosi faʻatasi ma le Glucofage e mafai ona mafua mai i le faʻasaʻoina o faʻamaʻi, pe afai e le o se mea e tasi: o le tele o le lactic acid e faʻapupulaina naʻo le ogaoga o le inisua ma le tino e leai se aoga. O vailaau faʻasaina o Ethanol e le manaʻomia foi.

Manaomia le faateleina o le mafaufau:

  • spiranolactone - e le fautuaina mo le faʻaaogaina ma le metformin. O lenei tuufaatasiga e mafai, i se isi itu, ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • chlorpromazine i le tele o mea e maualuga ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Totoina o togafitiga faʻatagaina
  • glucocorticoids (soʻo se gaioioiga) e mafua ai togafitiga, faʻalauteleina le toto suka. Le faʻatagaina o le kulukose ma le faʻasaʻoina o metformin,
  • togafitiga. O le tuufaatasiga o le furosemide ma le kullufaga e masani lava ona taitai atu ai i le faateleina o le maualuga o le lactic acid ona o maʻi o fatugaʻo,
  • inisictions o poloka poloka faateleina le maualuga o suka i totonu o le tino. Pule o suāuʻu. Afai e manaʻomia, tuʻufaʻatasia ma le inisalini,
  • 'eleʻele o le calcium channel o loʻo faʻatupulaia le faʻafefe ma le faatumauina o le glucophage i le tino,
  • faʻasologa o talakalame. O le tuufaatasiga o le glucophage faatasi ai ma nei fualaau faasaina e faateleina ai le aafiaga o le tino i luga o le tino.

E mafai ona ou tago i le ava

O le faʻaaogaina o le metformin ma le ava malosi e le taliaina. Muamua lava, ona o le ono mafai ona tupu o le lactic acidosis ma, o se taunuuga, coma.Lona lua, o le faʻafefiloi o glucophage ma le ava malosi e faaopoopo i le galuega o le ate. Ae maise lava afai o lenei tino ua leva ona i ai ni leona.

O le ethyl alcohol e faʻatasi ma le kullufaga e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kulukose toto i numera maualalo. O lenei mea e mafua mai i le hypoglycemic coma, o ona uiga e le mafai ona iloa mai le inupia ma taitai atu ai i le oti.

Faʻaiʻuga

Faʻasologa o galulolo e iai aʻafiaga itu:

  1. Metabolic processes - e mafai ona faaputuputu le lactic acid. E leai se aoga o le inu o le cobalamin (B12).
  2. Neurology o le solia lea o le tofo.
  3. Gaʻo gasegase - faʻamalologa o le nofoa, faʻamalosi e vili, faʻaitiitia le manaʻo.
  4. Paʻu - faʻamaʻi i le foliga o le vevela ma le ita, erythema.
  5. O le faiga o le biliary o le solia lea o mea o meaola o le ate.

O aʻafiaga o loʻo i luga o le a leʻa vave lava pe a maeʻa le faʻamalolo.

Faʻasologa o faailoga

O faʻaaliga autu o le faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ai le lactic acidosis, o se tulaga o loʻo maualuga ai le maualuga o le lactic acid.

E faʻaalia e ia lava ia faʻamaoniga e pei o le:

  • ogaoga tiga tiga
  • vomiting le mautonu
  • musele.

O le tulaga e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

O le ola o se fualaau faasaina o le taimi lea e saogalemu ai lona pulega mo le soifua maloloina. Mo fua o le 0.5 g ma le 0.85 g, o le olaga ola e oʻo atu i le lima tausaga, mo se fua o le 1 g - oʻo atu i le tolu tausaga. E saʻo le ola o le kulupu pe a fai o loʻo manaʻomia le vevela manaʻomia - mai le 20 i le 25 tikeri Celsius.

O le tau o le glucophage e faalagolago i le fua ma le numera o laulau i totonu o le afifi. O le tau o le fualaau faasaina e eseese mai le 120 rubles. i le pusa (0.5 g - 30 fua) e oo atu i le 750 ru. i le pusa (1 g - 60 papa).

Analogs o uiga

Glucophage ei ai aʻafiaga poʻo vailaʻau faʻatasi ma le tutusa o le aafiaga ma o le mea autu autu e aoga ai:

  1. Vaevae - sui o vailaau oona o le hypoglycemic. E aofia ai Glucofage ma le sulfonylurea. O le tau e faʻalagolago i le tui ma nofoaga mai 130 rubles. e oo i le 200 pa.
  2. Glyformin - o fualaau faʻamalo o le vaega o vailaʻau o le dimethyl beguanides, faʻateleina ai le fuataga o le aveeseina o meavaʻavaʻa faigofie mai le tino, e faʻalavelaveina ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava. O le tau o lenei vailaʻau e mai le 110 rubles. e oʻo atu i le 350 laupepa.
  3. Siofor - faʻafofoga tautala o glucophage poʻo lona tutusa. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai triglycerides ma lipoproteins. E le gata i le ave o Siofor, ae o le mamafa o le mamafa o le a leiloloa. O le tau o lenei vailaau e mai le 270 rubles. e oʻo atu i le 370 suʻe.
  4. Metformin - faʻafofoga tautala o le fualaau faasaina. I falemaʻi, o vailaʻau eseese o lenei vailaʻau e tuʻuina atu. O le toto lea o le toto e maualalo ai fualaau faasaina. E fesoasoani i le faʻagasologa o le faʻamalolo o le gaʻo. O le tau o lenei vailaʻau e mai le 10 rubles. e oo atu i le 200 rubles, lea e faalagolago i metotia.

Ole fualaau oona Glucofage, lea e faatonutonu ai le maualuga o le kulukose i le tino, e le gata i le tulaga o le maʻisuka, ae o le i ai foi o le mamafa o le mamafa ina ia le maua ai le mamafa. Pe a ave le fualaau faasaina, e tatau ona mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina ma le faʻaopopoina le fua o le fua e sili atu i le masani. O le glucopifa o loʻo i ai aʻafiaga ogaoga, lea e tupu e aofia ai se faʻalavelave maualuga.

Faiga faavae: Oksana Grivina

Le faiga o le gaioiga o le glucophage

O le vailaʻau o le Glucophage o loʻo tuʻuina atu i falemaʻi i ituaiga nei: Glucofage 500, Glucofage 850, Glucofage 1000 ma pepa lautele - Glucofage long. O le le mautinoa o le aoga o fualaau faasaina e faavae i metformin e aofia ai le tau taugofie. O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina ua malamalama lelei.

O lona faavae o le aʻafiaga i le faʻavaeina o kulūkose i luga ole ate. I le maʻisuka, o lenei faagasologa e faʻaititia 3 taimi faʻatusatusa i le masani. Glucopeli e ala i le faʻagaoioia o se numera o enzymes e taofia ai le gluconeogenesis.

E le gata i lea, o gasegase e maua i le glucofage e faateleina ai le lagona o le tino i le inisalini (e masani lava o le musika). O le vailaʻau e faʻaleleia ai le fesoʻotaʻiga o inisalini ma le faʻaleleia i le toto mumu mumu, hepatocytes, sosoʻo gaʻo, myocytes, faʻateleina le fua faatatau o le faʻavaveina o le kulukose i totonu ia i latou ma lona pueina mai le toto.

O le faaitiitia o le fausia o le kulukose i le ate e mafua ai le faaitiitia o le anapogi glycemia, ma le taofia o le absorption o carbohydrates i le lumen o le tootoo laiti e faaitiitia ai le maualuga o le faateleina o le suka toto pe a uma ona 'ai. O le glucophage o loʻo i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le fua o le gaogao gaogao ma faʻaleleia le motilima o le tootoo laiti.

I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻiina o meaʻai gaʻo maualalo, faateleina le cholesterolemia, o le maualuga o triglycerides ma le atherogenic lipids ua faʻaitiitia. O nei aafiaga uma e mafai ona tupu naʻo le i ai o le inisalini i totonu o le toto.

O se taunuuga o le togafitiga o le kalapu, o mea nei e taua:

  • O le faʻaitiitia o le glycemia e 20%, o le hemllobin glycated e 1.54%.
  • O le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, o le aotelega o le tino faitino.
  • Pe a tofiaina i le tulaga o le vaʻaia, o le maʻisuka e sili atu ona faʻaititia.
  • Faateleina le faʻamoemoe o le ola ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le tino (faʻataʻitaʻiga).

Glucophage e amata ona gaoioi i totonu o le 1-3 itula, ma pepa lautele (Glucofage long) 4-8 itula. E maitauina se tulaga mautu mo 2-3 aso. Na maitauina o le metformin togafitiga e le mafua ai le osofaia o le hypoglycemic, talu ai e le tuusaʻo saʻo ai le toto suka, ae taofia ai lona faateleina.

Glucophage o le uluai fualaau o le metformin, o lea e faʻaaogaina ai i le taimi o suʻesuʻega. O le aafiaga o le glucophage i le pulea o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le faaitiitia o le lamatiaga o le faatupuina o faafitauli o le faamaʻi, aemaise lava mai le cardiovascular system, ua faamaonia.

Glucopifa mo le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le manua, maualuga le cholesterol i totonu o le toto, faapea foi le mamafa o le tino. O nisi tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka latou te le taliaina toleniga o sulponiylurea, poʻo le maua o le teteʻe ia i latou, e mafai e Glucofage ona fesoasoani i lenei vaega o tagata gasegase.

E le gata i lea, o le metformin e mafai ona fautuaina mo le faʻamalosia o togafitiga ma le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi i le tele o ituaiga o vailaau faʻasaina mo le faʻaitiitia o le suka i totonu o maʻa mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ou te filifilia le fualaau o le Glucophage i le tagata lava ia, i lalo o le pulea faifai pea o le glycemia. O le fuataga e tasi e 500-850 mg, ma o le fua ole aso e 2.5-3 g. O le fualaau lelei mo le tele o gasegase e 2-2.25 g.

Togafitiga e amata i se fualaau itiiti - 500 mg i le aso, pe a tatau ai, faʻaleleia i le 500 mg ma se vaitaimi o le 7 aso. Ole maualuga ole tui (sili atu i le 3 g) e le taitai atu ai i se faʻaleleia atili o le metabolism o le kullukose. O le tele o taimi, o le glucophage e faʻaalu 2-3 taimi i le aso.

Ina ia puipuia se itu mai le iniseti, e fautuaina le fualaau e ave i le taimi pe a uma le taumafataga.

E tatau ona amanaia le uigaese o le Glucophage, lea e le o maua e isi suka-o le gafatia e taofiofia ai le gaosiga o le kulukose i le ate. Ina ia mafai ona faʻaaogaina lenei gaioiga tulaga ese i le maualuga, e tatau ona e ave glucophage aʻo leʻi moe.

Faʻaleleia faiga faʻalauiloa i le gataifale e faʻaalia ai ia lava i le maeʻa o le 7-10 aso, ma o le maualuga o le suka toto e amata ona paʻu i le 2 aso. A maua le taui o le hyperglycemia ma tumau mausali, e mafai ona e taumafai e faʻagesegese lemu le fualaau o le vailaʻau i lalo o le mataʻituina o le toto suka.

O faʻaaogaina fualaau oona nei e faʻaaogaina:

  1. Glucophage + Glibenclamide: i ai auala eseese o le aafiaga i le glycemia, faaleleia le aafiaga o le tasi ma le isi.
  2. Glucopeli + Inisalini: o le manaoga mo le inisalini e faaitiitia i le 25-50% o le uluai, dyslipidemia ma le mamafa o loo faasaʻoina.

O le tele o suʻesuʻega o le maʻisuka ua mafai ai ona tatou faʻamautuina o le resulin resistance e amata ona tupu i tagata gasegase muamua nai lo le mea ua faamoemoeina.O le mea lea, ua fautuaina le Glucofage e faʻaaoga i se fualaau o le 1 g i le aso, faatasi ai ma taumafa ma gaoioiga faaletino.

O ia ituaiga o gaphylaxis o loʻo faia i tagata gasegase i le gaʻo, faʻaitiitia le faapaleʻa o le carbohydrate, maualuga le cholesterol, maualuga o le toto ma se faʻasologa o le maʻisuka i le maʻisuka 2.

E fesoasoani le glucopifa e foia ai le faʻamalosia o le insulin ma faʻaititia ai lona tele o mea i totonu o le toto, e puipuia ai le faʻaleagaina o le tino.

Glucopifa ma le ovary polycystic

O le faʻaaogaina o le ovarycy ma le inisalini e faʻaalia mai i le tele o le maualuga o lemoni o tamaʻitaʻi, o le faʻalauteleina o le faasolosolo malie ma le le mautonu, lea e mafua ai ona gasegase ia maʻi i le le aoga.

O fafine e tele lava ina le mautonu i le maʻisaga o le ovary polycystic, ua latou faʻavaivaia le faapaleʻa o le carbohydrate poʻo le faʻamaonia o le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le Glucophage i togafitiga faʻapitoa o nei tagata gasegase e faʻaleleia ai le gaioiga o le gaioiga, i le taimi lava e tasi e taʻitaʻia ai le mamafa o le mamafa ma le faʻamautuina o le tulaga o le hormonal.

O le faʻaaogaina o le Glucofage i se fualaau o le 1500 mg i le aso mo le ono masina na faʻaititia ai le maualuga o le inisalini i le toto, na toe faʻaleleia ai le faasolosolo i le 70% o fafine.

I le taimi lava e tasi, o se aafiaga lelei i le toto na matauina: o se faaitiitia o le cholesterol ma lipoproteins maualalo.

Faʻaauau le glucophage i luga o le mamafa

E ui lava o vailaʻau faʻasaina i metformin e leai se faʻamaoniga tuusaʻo mo le faʻaaogaina i le oona, e faʻaaogaina e faʻaititia ai le mamafa, aemaise lava pe afai o loʻo i ai le solia o le metabolism. E uiga i le Glucofage iloiloga o le leiloa o le mamafa, e lelei ma faʻamaonia lona maualalo le aoga.

O nei manatu eseese - "Na le maua se mamafa i Glyukofage ma leiloa 6 kilokalama", "E le o le mamafa o le mamafa, e ui lava i le maualuga o tui", "na o Glyukofage na fesoasoani e aveesea le mamafa", "i le taimi muamua na leai se mamafa i luga o Glyukofage, ona paʻu ai lea o le mamafa", "Na leiloa le 1 kg i le masina ", Faailoa atu o lenei fualaau faasaina e le mafai ona fesoasoani i tagata uma.

O le mea autu o le fualaau faasaina, lea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, o se faateleina o le lagona o le insulin, lea e mafua ai ona faaitiitia le tele o lona pule faitalia, talu ai e le manaomia ni aofaiga faaopoopo e faatoilaloina ai le tetee. O le faʻaitiitia o le inisalini i totonu o le toto e oʻo atu ai i le faʻaititia o le gaʻo o le gaʻo ma faʻavaveina ai lona faʻasalaga.

E le gata i lea, o le faatosinaga a le kalapu e faʻaalia i luga o lagona o le fiaai, e faʻaitiitia ai le manaʻo, ma le taofia o le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le manava ma o le faʻavaveina o le faʻamamaina ona o le faateleina o peristalsis pe a fai i totonu o meaai e faʻaititia ai le aofaʻi o kalori e faʻafefe.

Talu ai o le Glucofage e le mafua ai se pa'ū i le suka o le toto i lalo ifo o le masani, o lona faʻaaogaina foi e mafai ona maua i se tulaga masani o le glycemia, o lona uiga, i le tulaga o le vaivai o le kulukose i le vave o le faaletonu o le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

Ina ia le maua ni faʻafitauli o le tino faʻatasi ma le gau o le mamafa, e tatau ona e mafaufau i le taimi e te uuina ai Glucofage poʻo Glucofage umi:

  • O le tagofia o fualaau faasaina e le faʻamautinoa ai le mamafa o le mamafa.
  • Faʻamaonia le aoga mo le gau o le mamafa o le solia o le faapalepale i gaʻo ma le hyperinsulinemia.
  • E tatau ona e mulimuli i se meaai.
  • E le tatau ona i ai ni vailaau gaosi vave i le taumafataga.
  • Ole suʻega na filifilia taitoatasi - o le fua muamua ole 500 mg i le aso.
  • Afai o le manava manava e tupu pe a uma le puleaina, o lona uiga e tele naua meaʻai i le meaʻai.
  • Afai e tupu le taotoga, ia faʻaitiitia le taimi ole maʻi.

Bodybuilders faʻaaoga metformin faʻatasi ai ma aʻoaʻoga faʻaauau e susunuina ai gaʻo. O le umi o lenei vasega e 20 aso, mulimuli ane e te manaʻomia se malologa mo se masina. Soʻo se faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e matua faasaina e aunoa ma le maliega a le fomaʻi.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia e mafai ona tauamiotonuina le tofiga o le kalapu i le togafitiga o tagata gasegase i le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate, lea eo faatasi ma le maualuga o le inisalini i le toto ma le malosi o le ate, muso ma le gaʻo.

O le masani ile faiga ole gasegase e mafua ai le paʻu o le mamafa, i lalo ole tapulaa o mea taumafa ma gaoioiga faaletino atoatoa. E le o faʻamaonia le fualaau mo togafitiga o le gaʻo e aunoa ma se suʻesuʻega muamua.

I le tele o tulaga, o le leiloa o le mamafa e vaivai, ma o le tulaga lamatia o le faʻalavelave faʻaleagaina e maualuga.

Faʻaiʻuga o le glucophage ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina

O aʻafiaga sili ona taatele o le Glucophage o le gastrointestinal upsets, o se mea le fiafia i le gutu, manava, manava o le intestinal, nausea, flatulence. O na taunuuga le lelei o le tagofia o fualaau faasaina e uiga lelei mo aso muamua o le faaaogaina o Glucophage, ona pasia ai lea oi latou lava, e aunoa ma togafitiga faaopoopo.

Faʻasaʻo le manava, ua faʻamalo le vailaʻau. A maeʻa ona faʻaaogaina le tino, o le aʻafiaga o le metformin i luga o le manava e itiiti le lagona. Faatasi ai ma le faasolosolo lemu o le fua, o le a le mafai ona alofia le le toʻa.

O le faʻaaogaina umi o le glucophage e oʻo atu ai i faʻaaliga o le B12 hypovitaminosis: faʻavaivaia o mafaufauga, atuatuvalega, faʻalavelave moe. E mafai foi ona atiaʻe le anemia i le maʻisuka.

Mo le puipuiga, e fautuaina e ave le vailaʻau i kosi masina, aemaise lava i le ituaiga o meaʻai.

O le itu pito sili ona ogaoga o aʻafiaga o le vaega tele, lea e na o le metformin e faʻaaogaina, o le atinaʻe lea o le siako lactic acid. Ona o le lamatiaga o lona atinaʻe o fualaau o totoe o lenei vaega ua aveʻesea mai le maketi tau falemaʻi. O lenei faʻalavelave ona o le mea moni o le lactate o loʻo faʻaaogaina i le faagasologa o le kulūkose i le ate, ma le metformin e taofia ai lenei ala liliu.

I le taimi masani o le gaioiga, e tele le lactate e tele, ae masani ona faʻaaogaina le ava malosi, toilalo fatu, faʻamaʻi o le pulmonary system poʻo le faʻatoʻa fatugao, faʻateleina lactic acid, lea e oʻo atu ai i ia faʻaaliga:

  1. Paʻu musika
  2. Paʻa i le manava ma tua o le sternum.
  3. Nausea
  4. Le manava manava.
  5. Mamala ma le moe.

I tulaga ogaoga, o le alose acidosis e mafai ona taʻitaʻia ai se coma. E le gata i lea, o le glucopifa e faʻaitiitia ai le maualuga o le hormone-thyroid-stimulating, ma i tane - testosterone.

Metformin ua solia i faʻamaʻi o fatugaʻo, ate ma le mama, ava malosi ma le ogaoga o le fatu fatu, ketoacidosis, faʻafitauli matuia o le maʻi suka i le ituaiga hyperosmolar poʻo le lactic acidosis coma.

E le o faʻamaonia le fualaau mo se taumafa maualalo-kalori (i lalo ifo o le 1000 kcal i le aso), faʻamaʻavega, peʻa a mavae le 60 tausaga, ma le malosi malosi faaletino, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation.

Dr. Kovalkov mai le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o Glucophage mo le mamafa o tagata.

Auala e ave ai le maʻisuka ma le mamafa

E tatau ona faʻaauau pea le faʻasolosolo ina ia faʻamautu ai taunuʻuga na maua. Ae ui i lea, e le maualalo le suka, e le mafua ai le hypoglycemia, pe afai e le sili atu i le fua fautuaina. O le a le umi e tatau ona ou tago ai i lenei vailaʻau? Auala e fai Ae e te leʻi aveina Glucofage mo le mamafa o le paʻu poʻo le maʻisuka, faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina. Poloaiga Galvus meth 50 mg ma le 850 mg 30 tabletsNovartis Singapore Pharmaceutical Menyufek 1880 tusi.

Faʻaaliga mo le faʻaogaina o le i ai i totonu o se tagata maʻi o le DM 2 faʻateleina se isi faʻataʻitaʻiga o le thermometer pule clock clock scale barometer. Ua fautuaina e le laupepa le fesuiaiga o se vaccine Galina Turki mo le mamafa o le taumafataga o le gaosiga, ma o le mamafa o le mamafa e sili atu ona aoga. Glucophage ma fualaau mo le maualuga o le toto maualuga e faʻaleleia ai le aafiaga o le tasi ma le isi. E fautuaina e suʻe suʻega e siaki ai galuega o le ate ma fatugaʻo, faʻapea foi ma le fomai. I ia tulaga, e faigofie ona faitioina o le vailaʻau e fai ma vaisu.

Mai le faʻaogaina o le tino: masani - vevesi, vevela, maʻi tiga. Glucopifa ma Glucophage O vailaau faʻasoifua umi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau maʻisuka ma inisalini e pei ona faatonuina e se fomaʻi.Pe a faʻaaogaina le vailaʻau Galvus i se fuasela 50 mg 1 poʻo le 2 taimi i le aso e faʻatasi ma le metformin: Pe a faʻaaogaina le vailaʻau Galvus i se fua faatatau o le 50 mg i le aso i le tuufaatasiga ma le metformin, o le faifai pea o le togafitiga e mafua mai i le atinaʻega o mea leaga. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatonuina i doses 200 taimi sili atu le maualuga nai lo le fautuaga, o le vailaʻau e leʻi mafua ai le fausiaina o le fausiaina ma le amataga o le atinaʻeina o le pepe ma e leʻi faʻaaogaina se aafiaga teratogenic i le fetus. Pe a faʻafoeina, e vave vave ona faʻaaoga le vildagliptin. E mafai ona e faʻaleleia le fualaau ile 500 poʻo le 850 mg i le aso ile tasi vaiaso pe 10-15 aso uma, pe a tuʻuina atu ile maʻi e faʻafeiloaʻi togafitiga lelei.

Galvus ma Galvus Met

O le eseesega i le va o Onglisa mai Galvus, i luga o le Ekalesia o se sui o le hypoglycem oral. O se meaʻai maualalo-gaosiga e na o le pau lea o le vaifofo saʻo mo tagata mamaʻi i le gaʻo, prediabetes ma le ituaiga 2 maʻisuka. Faʻataʻitaʻiga faʻamaloilo, vailaʻau tuʻufaʻatasi o le hypoglycemic. Pe a faʻaaoga le vildagliptin i se fualaau o le 50-100 mg i le aso i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaleleia atili o le gaioiga o suauu pancreatic e lauiloa. O le vailaʻau Glucophage Long e itiiti ifo nai lo isi fualaau metformin e mafua ai le manava ma isi aʻafiaga.

O le aveina o lenei vailaau e le manaʻomia ai se olaga soifua maloloina atoatoa. O lenei vailaau e le taugofie, e tusa ai ma faatonuga, e le o faatonuina mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga II i tamaiti ma fafine maʻitaga, ona o le le lava o faamatalaga e uiga i le aafiaga o le vaega galue i le setete o le tino i nei vaega o tagata gasegase. O suʻesuʻega faʻasolosolo umi mo le 2 tausaga e leʻi faʻaalia ai ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le tulaga o le saogalemu po o ni mea e leʻi mafaufauina pe a faʻaaoga vildagliptin e pei o le monotherapy. Tulaga o le teuina ma vaitaimi O le vailaʻau e tatau ona teuina i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e le sili atu i le 30 ° C.

Glucofage O laumei umi o loʻo faʻafeololo lemu, ae e sili atu le umi nai lo le fua masani o fualaau o le Glucofage. Latou te fesoasoani sili atu nai lo le Siofor ma le faʻatusatusaina o analogues o le gaosiga a Rusia. Le tau o Galvus, le mea e faʻatau ai O le tau o Galvus 50 mg, 28 vaega, i falemaʻi i Moscow e eseese i le va o le 720-800 rubles. Talu ai o tagata gasegase e sili atu i le 65 tausaga le matua e maualalo le aoga, o Galvus Met o loʻo faʻamatalaina i lenei vaega o tagata gasegase i se fua maualalo maualalo e faʻamautinoa ai le faʻamaonia o le glucose i le na o le fuafuaina o le QC e faʻamaonia ai galuega masani. Aua e te aveina Glucophage i le taimi o le susu, ona o le mea o loʻo galue malosi e tui i le susu.

Analogs o Metformin

  • Laʻau,
  • Glycon
  • Glyminfor,
  • Glyformin
  • Glucopeli,
  • Glucophage Long,
  • Langerine
  • Methadiene
  • Metospanin
  • Meto 1000,
  • Meto 500,
  • Malu 850,
  • Metformin
  • Metformin Richter,
  • Metformin Teva,
  • Metformin hydrochloride,
  • Nova Met
  • NovoFormin,
  • Siofor 1000,
  • Siofor 500,
  • Siofor 850,
  • Sofamet
  • Formin,
  • Formin Pliva.

Faailoga o le maʻisuka - vitio

Faatusatusaga o le Metformin ma le Formetin

Metformin ma le vavae e le tutusa lava ma vailaʻau. Ina ia iloa po o le fea filifiliga e sili atu, e tatau ona faʻatusatusa togafitiga ma fuafua a latou eseesega, mea tutusa.

E leai se uiga e filifili ai po o le a le vailaau e sili atu ona faalagolago i faʻamaumauga. O vailaau uma lava e tasi lava le mea e tasi i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaogaina.

Metformin ma le vavalalata e ave i ni faʻatatau tutusa.

E le tatau ona ulaina ia pusa. O loʻo faʻaumatia uma ma fufuluina i le tele o vai. E sili ona lelei lenei mea pe a maeʻa taumafa. Ole numera o faʻasalaga ile aso e faalagolago i le mamafa o le maʻi maʻi.

I le amataga o le togafitiga, o le 1000-1500 mg i le aso ua faatonuina, vaevaeina lenei aofaiga i le 3 atumaga. A maeʻa le 1-2 vaiaso, e mafai ona suia le vailaʻau e fuafua i le tele o le vailaau e manaʻomia ina ia faʻamaonia le maualuga o le glucose concentration.

E mafai ona e fesuiaiga i Metformin poʻo Formmetin mai isi analogues i le na o le 1 le aso, talu ai e le manaʻomia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le faʻaititia o fualaau.

Afai e faʻagesegese le faʻatupulaia o le tui, ona maualuga ai lea o le faapalepale o le fualaau faasaina, talu ai ona o le ono tulai mai o aʻafiaga i le itu o le digestive tract e faaititia. O le fuataga masani i le aso e 2000 mg, ae sili atu i le 3000 mg ua faasaina.

E mafai ona e fesuiaiga i Metformin poʻo Formmetin mai isi analogues i le na o le 1 le aso, talu ai e le manaʻomia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le faʻaititia o fualaau. Ae tatau ona e 'ai saʻo.

O fualaau e mafai ona ave i le taimi o le togafitiga o le inisalini.

I lenei tulaga, ole fua muamua ole 500-850 mg i le aso. Vaevae mea uma i le 3 taimi. Ole suʻeina o le inisalini e filifilia ile fautuaga a fomaʻi e faalagolago i taunuuga o suʻega toto.

Mo tamaiti, e na o le 10 tausaga e faatagaina ai vailaʻau. Muamua, o le tui e 500 mg i le aso. E mafai ona e faʻaalu i lea aso ma lea aso faatasi ma meaai i le afiafi. A maeʻa le 2 vaiaso, ona fetuutuunai lea o le metotia.

Talu ai o Metformin ma Formmetin o loʻo i ai le eletise tutusa, o latou aʻafiaga e tutusa. Tulai:

  • faafitauli i le faʻaogaina o le tino, lea eoʻo mai ma le tiga o le manava, manava, gase, vomiting, o se tofo gaosia i le gutu, faʻanoanoa,
  • vaivaiga gasegase, aemaise lava mo B12 (e fesootaʻi atu i lenei mea, o faʻasolosolo e faʻasolosolo ona faʻapipiʻiina fualaʻau),
  • se tali atu i le vaega o le vailaʻau (faʻaalia i le paʻu o le paʻu, mumu, vevela, ita),
  • anaemia
  • lactic acidosis,
  • faʻaitiitia le toto kulukose i lalo ifo masani.

Contraindications mo Metformin ma Formetin e aofia ai mea nei:

  • faʻasolosolo masani ma gasegase gasegase,
  • fiasemic coma po o le tulaga i luma o,
  • afaina i le ate,
  • ogaoga faʻamalolo,
  • gaioiga o le fatu fatu,
  • toilalo fatu ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻafitauli o le manava
  • ava malosi.

Mo tamaiti, e na o le 10 tausaga e faatagaina ai vailaʻau.

O fualaau faasaina uma e faasaina mo le faaaogaina aʻo leʻi taoto. E manaʻomia le faʻatali 2 aso ao lumanaʻi ma le maeʻa le taʻaloga.

O a eseesega

O le eseesega i le va o Metformin ma le Formetin ua na o mea e sili ona lelei i le tuufaatasiga o pepa. O ia oloa uma e aofia ai le povidone, le magnesium stearate, le karukcarmellose sodium, vai. Ae o Metformin o loʻo i ai foi le kulimitini ma le microcrystalline cellulose.

O pusa e iai se atigi ata, e aofia ai talc, sodium fumarate, oona.

Pe a faʻatau se vailaʻau, e tatau ona faʻalogo lelei i mea o loʻo aofia ai ausilali: o le itiiti ifo, o le sili atu lea. . Lenei e taugofie

Lenei e taugofie

Mo vailaʻau e lua, o gaosi oloa o kamupani e pei o Canon, Richter, Teva, ma Ozone.

O le metotia o le elemene galue i le tasi papafa o le 500, 850 ma le 1000 mg taʻitasi. I le tau, o le Metformin ma le Formetin e toetoe lava tutusa lava le vaega: o le muamua e mafai ona faatauina i Rusia i se tau e tusa ma le 105 rubles mo se pusa 60 pusa, ma mo le lona lua, o le tau e tusa ma le 95 rubles.

Forminein Slimming Action Faʻatonu

Muamua lava, e tatau ona maitauina o le Formethine e le i faamoemoe muamua e aveese ai le mamafa o le tino. Ae e matua faʻaitiitia ai le faʻagasolo o le faʻaaogāina o gaʻo mai meaai. O le tele o fualaau oona e galue i luga o vailaʻau faʻasaʻo vave. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e faʻaitiitia, ma o le gaioiga toe faʻafouina e masani lava. Ae aiseā e aʻafia uma ai nei mea i le mamafa o le mamafa? O le mea moni, o le fesoʻotaʻiga e tuusao.

Faatasi ai ma le fesoasoani a Formetin, e mafai ona e fatuina ni tuutuuga ia o le a sili atu ona faigofie ma televave le faiga o le leiloa o le mamafa. E ui lava e tatau ona e tausisia nisi tulaga faaopoopo. Mo le leiloa o le mamafa aʻo e tago atu i ia fualaau, e tatau ona e mafaufau i mea nei:

  • e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o meaʻai ei ai le suka,
  • soʻo se mea e gaosi ai gaʻo e tatau ona faaitiitia
  • e faʻavave ai le mamafa o le mamafa, e tatau ona tuʻuina atu oe lava i le tino.
  • pe a mavae le 20 aso i le laina, e tatau ona latou malolo mo se masina.

O le mea lea, o Formethine e leai sona aafiaga faavavega. Ma o le folafolaga o le a ia "tatalaina le gaʻo" o se pepelo taufaasese. Ae ui i lea, e mafai lava ona maua le gau o le mamafa i lona faʻaaogaina. Ma o iloiloga na tuʻuina atu i le Formetin mo le gau o le mamafa naʻo le faʻamaonia ai o lenei manatu. E tumau pea ina ia iloa pe o le a tonu le tulaga o le faʻaaogaina o ia papatusi. Ona o le taunuuga o le taliaina o le a sili ona lelei.

Metformin mechanism of action

Glucopifa - ua taʻua foi lenei metformin hydrochloride, o se laulau i totonu o le atigi mo tagata matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2. E mafai e le fualaau faasaina ona faʻaitiitia le gluconeogenesis i le ate ma faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga. Ae peitai, afai e leai se inisalini i totonu o le toto o le tagata, o le metformin o le a le maua ai se iuga.

Mai i nei mea na tupu, o le fesili e tulaʻi mai: aisea e filifilia ai e tagata nei fualaau mo le paʻu o le mamafa? Ma o le mea lenei o lenei vailaʻau e taofia ai le fausiaina o gaʻo io tatou tino. E le gata i lea, o gaʻo ua liua i le malosi. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai e le tele o tagata taʻavale sikolacophage mo le mamafa o le mamafa.

O le faʻatinoina o le gaioiga o le maʻalaʻau e pei ona taʻua i lalo:

  • faʻagesegese le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le manava,
  • faʻamalosia le faʻavaveina o le faʻamalolo o gaʻo gaʻo,
  • fesoasoani e aveesea le mamafa ma faʻaleleia le mamafa,
  • faʻaleleia le faʻaogaina o le kulukose,
  • faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini
  • lelei le tauina o le fiaaai.

O tagata uma e filifili e leiloa le mamafa ma le fesoasoani a le metformin e tatau ona malamalama lelei i se tasi o vaega: o lenei vailaʻau e le o se panacea mo le mamafa o le mamafa. Metformin e le mu gaʻo, e na o le fesoasoani e faʻamautinoa ai e faʻaaogaina e le tino lo tatou gaʻo, ae le o le musika. O se mea e manaʻomia mo lenei mea e tatau ona lelei.

O le tagofia o metformin, e tatau ona e lafoaʻi meaʻai gaʻo (sugar, sweets, bananas, ma isi), faʻapea foi ma araisa paepae, pateta, pasta, "vave" cereals mai taga. I taumafa i aso uma, afai e te le tuʻuina oe lava i taaloga, e le tatau ona sili atu i le 1199 kcal.

E le fautuaina e faatonu le fualaau faasaina i tagata gasegase:

  • faʻatasi ai ma le fatu fatu ma le ate,
  • ma le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • i se tulaga o le maʻisuka muamua ma le coma,
  • ma faʻamaʻi ai le gaʻo (hypoxia, maʻi faʻamaʻi, sepsis, fiva, fatugaʻo fatugaʻo, teteʻi) poʻo le taʻitaʻi atu i le tino o le hypoxia (faʻaogaina o le myocardial, respiratory, faʻapea foʻi ma le fatu o le fatu),
  • faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini ona o gaioiga faʻapitoa poʻo manuʻa tuga,
  • ma le inu i le taimi masani pe mulimuli atu foi i le ava malosi,
  • faatasi ai ma le faateleina o lagona,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • ma le acidosis,
  • ma se taumafataga hypocaloric.

E le gata i lea, e le tatau ona e faʻaaogaina Formetin 2 aso aʻo leʻi maeʻa le x-ray ma le radioisotope study, lea e faʻaaogaina ai le iodine-reagents e faʻapusatusa ai le ala.

E le fautuaina foi e faʻaaoga lenei vailaʻau i togafitiga o gasegase e sili atu i le 60 tausaga le matutua o loʻo faʻaaogaina galuega mamafa, ina ia alofia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.

Taunuuga o Fegalegaleaiga Faʻatau

O le metimeta o se vailaʻau masani: e mafai ona faʻaaoga mo le monotherapy poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau oona, e aofia ai inisalini injections.

Ae i nisi tulaga, i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona i ai ni aʻafiaga leaga.

  1. Faatasi ai ma le pulega tutusa o Danazol, ei ai se tulaga lamatia o se taunuuga o le hypoglycemic, o lea o le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona matua pulea pe suia i se analog.
  2. A faʻapipiʻi ma le simetidine, o le excretion o le metformin ua faʻasaina, o lona faʻaopoopoga i le tino e mafai ona tuʻuina atu ai le malosi o le hypoglycemic.
  3. E mafai ona faʻatagaina le metformin i mea e mafai ona maua mai i le faʻamaʻi.
  4. O togafitiga faʻatasi ma le carbazole, NSAIDs, clofibrate, insulin, inhibitors ACE, cytophosphamide, β-blockers, sulfonylureas, oxytetracycline e faʻaleleia ai le gaioiga o le metformin.
  5. O le pulega tutusa o glucagon, epinephrine, thiazide diuretics, hormones thyroid hormones e taofia ai le gaioiga o le malosi.

Pe a faʻaaoga pepe faʻamataʻi, e tatau i se fafine ona lipotia ituaiga o vailaau faʻasaina i le endocrinologist e fetuunai ai le fua o le Formetin. Aua le faʻamaoniaina ma faʻatasi ma le Nifedipine, lea e faʻaleleia ai le maualuga o le metformin i le toto, faʻavaveina ai lona faʻavaveina, faʻagesegese ai le tosoina. Afai ei ai ni faʻafitauli i fatugaʻo, o le taunuuga e mafai ona faʻaosoosoina ai se gaʻo.

Afai o le vailaʻau e faʻavae i luga o le ethanol, faʻatasi ai ma le metformin, o le aʻafiaga o le acidic lactic o loʻo faʻatupulaia tele.

E le o se panacea, e pei o soʻo se vailaʻau togafitiga, ae afai e mulimulitaʻia uma tulaga manaomia, e fesoasoani i le puleaina o le maʻisuka mo se taimi umi, e aunoa ma le faʻasaoina o le mamafa o le maʻisuka, e pei o ana mea tutusa.

O le a lenei fualaau faasaina: uiga autu

Glucophage o se vailaʻau e mafai ai e oe ona tausia le soifua maloloina masani i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O loʻo aofia ai vaega ia e faʻaititia ai le inisalini ma le suka i le plasma toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le gaʻo gaʻo.

Ona o lenei uiga, ua faʻaaogaina vailaʻau e faʻafefe ai le mamafa. E le pei o isi vailaʻau faʻatasi ai ma le malosi e mumu ai gaʻo, Glucofage e toetoe lava leai ni aʻafiaga. O faʻaaliga e le manaʻomia e mafai ona tupu ona o se taunuuga o le le tatau ona faʻaaogaina le fualaau.

O le sini autu o le Glucophage o le aveeseina o le kulukose ma le leaga o le cholesterol mai le toto, o faailoga ia e masani ona sili atu nai lo le faatagaina o tulaga masani i tagata gasegase. O le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e toe faʻafoʻi le metabolism ma faʻasalalau le faʻaaogāina o vaega aoga o loʻo i ai se aoga aoga i le tino atoa.

Glucopeli: o lona masini o le gaioiga

O le vailaʻau oona, e mafua mai i le gaioiga malosi o loʻo iai i lona fatuga, e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le hyperglycemia e aunoa ma le saofaga i le fausia o le hypoglycemia.

O le kelikaloga foi ei ai aafiaga nei:

  • Toe faʻafoʻi le faʻasaina o le lipid i le tuʻuina atu o triglycerides, LDL ma cholesterol,
  • Faateleina le tali atu o faʻamatalaga lautele i le tele o fualaau (inisalini),
  • Faʻasolosolo le faatinoga o mea maso mo le faigofie ona faʻaaogaina o le kulukose e latou,
  • Faʻavaivaia lalo le faagasologa o le gaosia o gaʻo meaʻai e ala i le digestive tract ma le gluconeogenesis o loʻo tupu i le ate.

O le isi meatotino o le fualaau faasaina o se faaitiitia o le naunau mo meaai. Ae peitai, a o aveina le vailaau, o le tofo o le uamea i le ova o le tautala e ono foliga mai, o le aisa.

Fautuaga Faʻasologa Faʻasologa

Mo le maualuga o le metformin, e tatau ona onosaʻi faʻaauau, e tusa ai ma se faiga faʻavae. O le umi o togafitiga mo le isesa e le mafai ona sili atu i le 22 aso, e tusa lava pe le taunuʻu le tagata maʻi, e tatau ona fai se malologa - 2 masina ma na o le toe faia o le togafitiga.

E fautuaina e ave Glucopeli ao le i faia taumafataga taitasi, fufuluina ile vai mama. O le vailaau o le vailaʻau e 500 mg, ae afai e faʻalogo i taimi uma, o le aofaiga e tatau ona faʻaititia e le 1/3. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e lafoaia le ava malosi, suka ma gaʻo.

Faʻailoga talafeagai ma le manaʻoga e le manaʻomia

Afai e te mulimuli i faatonuga i taimi o togafitiga, o le gasegase e masani lava e le mafua ai ni uiga le lelei. Ae o loʻo i ai pea le faʻailogaina i le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Faamoemoe pepe, lactation,
  • Post-traumatic ma taimi faʻasologa,
  • Totoina o toto toto, fatu,
  • Toto fatu
  • Faʻafitauli masani i le ava malosi.

O faʻaaliga e le manaʻomia e masani ona tupu i le taimi o togafitiga e tutusa ma le soona inu. O aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo i lalo:

  • Osofaia o Migraine
  • Lagona le alofa, vomiting,
  • Gafa gaosi
  • Lavea vavae
  • Fefe
  • Lactociadosis
  • Paʻu i totonu o le manava, tele vaivaiga.

O le mea moni, o aʻafiaga i le amataga o togafitiga ma e fesootaʻi ma le le talafeagai o le faaaogaina o fualaau faasaina ma le le lelei o taumafa. I faailoga muamua o mea leaga, e fautuaina e faʻaititia le metotia. Afai e leai se faʻaleleia atili, faʻafesoʻotai se fomaʻi.

Pepa o glucopka o loʻo aofia i le fuataga o fualaau taumafa lelei

Faʻamaumauga o le kalapu mo le faʻaaogaina

E tasi le api e aofia ai:

Mea gaosi gaosi: metformin hydrochloride - 500/850/1000 mg,

Auxiliary ingredients: povidone 20/34/40 mg, magnesium stearate 5.0 / 8.5 / 10.0 mg. Saini ata tifaga:

Fua o le 500 mg ma le 850 mg: hypromelilose 4.0 / 6.8 mg.

Tosiga 1000 mg: mama opadrai 21 mg (hypromelise 90.90%, macrogol 400 4.550%, macrogol 8000 4.550%).

Fua o le 500 mg, 850 mg:
Paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex pusa vela.
O se vaega o le koluse e faʻaalia se toniga papaʻe paʻepaʻe.
Tosaga 1000 mg:
Paʻepaʻe papa, oval, biconvex, ufiufi ata, ma se lamatiaga i itu uma ma togitogia le "1000" i le tasi itu.
O se vaega o le koluse e faʻaalia se toniga papaʻe paʻepaʻe.

Faʻataʻitaʻiga

Glucofage® faʻaititia le hyperglycemia, e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻe o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻaosofia ai le inisalini ma e leai

aafiaga o le hypoglycemic i tagata soifua maloloina. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

E le gata i lea, e iai sona aafiaga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai mea o le aofaiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaogaina atoa mai le gastrointestinal tract. O le bioavailability atoatoa e 50-60%. O le maualuga maualuga (Stax) (e tusa ma le 2 μg / ml poo le 15 μmol) i le plasma e oʻo ile 2.5 itula.

Faatasi ai ma le taumafaina tutusa, o le a faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le metformin. Metformin vave ona tufatufaina atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i masini plasma.

E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. Le faʻatagaina o le metformin i mataupu tau soifua maloloina e 400 ml / min (4 taimi e sili atu nai lo le faʻamaoniaina o le creatinine), lea e faʻaalia ai le i ai o le gaioiga faʻavavevave galue.

O le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, e faʻaleleia, o loʻo i ai le lamatiaga o le faʻamalosia o le fualaau faasaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata gasegase ma le tele o meaʻai, faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino:
• i tagata matutua, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemral, poʻo le inisalini,
• i tamaiti mai le 10 tausaga le matua e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma le inisalini.

Tina ma le lactation

O le maʻisuka lē faʻamalosi i le taimi o le maʻitaga e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le fanau mai o faaletonu ma le tino faaletino. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e taʻu mai ai o le faia o metformin i fafine maʻitaga e le faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o fanau i tamaiti.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foʻi i le tulaga o le maʻitaga ao ave Metformin, e tatau ona faamutaina le vailaʻau, ma e tatau ona faatonuina le togafitiga o le inisalini. E taua le faatumauina o le kulukose i totonu o le plasma toto i le tulaga e sili ona latalata ile masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu ole fetal.

Metformin ua faʻamalosi i susu susu. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa ole aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao faagasolo le lactation e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia

aʻafiaga i se tamaitiiti.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemous oral:

• O le fua masani amata e 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga. O se isi faʻagasolo maliega o le faʻasolosolo e mafaia ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

• Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga maualuga o le 3000 mg / aso, e vaevaeina i ni inumaga se tolu.

• Faʻaititia le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia le faapalepale gastrointestinal.

• O tagata e maua metformin i doses o le 2000-3000 mg / aso e mafai ona tuʻuina atu i le vailaʻau Glyukofazh 1000 mg. O le maualuga ole fua fautuaina ua 3000 mg / aso, ua vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le suʻeina o se isi sui o le tino: e tatau ona e taofi le toe tago i se isi vailaʻau ma amata ona ave Glucofage® i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini:

Mo le lelei atili o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoa. Ole fua masani muamua o le Glucofage® o le 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Fly ma talavou: i tamaiti mai le 10 tausaga, Glucofage® e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le fua amata muamua e 500 mg poʻo le 850 mg 1 le taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fualaau e faʻavae i luga o le faʻamamafa o le kulukose toto. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Pateni matutua: ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le galuega, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia i lalo o le siakiina masani o faailoilo o galuega toefaʻi (fuafua le faʻatupulaia o le creatinine i le toto toto e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga). Taimi o togafitiga

Glucofage® e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelave. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Faʻamataʻuga itu

O le tele o itu itu o le fualaau faasaina ua fuafuaina e faapea:

E tele lava taimi:> 1/10 Faʻatele:> 1/100, 1/1000, 1/10 000, P ', K "J

Chlorpromazine: pe a ave i inumaga tele (100 mg i le aso) faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia le faʻamalolo o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fetuʻunaʻi o togafitiga i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

Glucocorticosteroids (GCS) o le faʻatinoina ma le faʻalapotopotoga e faʻaitiitia ai le faapaleni o le kulukose, faʻalautele le maualuga o le kulukose i le toto, o nisi taimi e mafua ai le kososis. I le togafitiga o corticosteroids ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, o le fesuiaiga o fualaau o le Glucofage® e manaomia i lalo o le puleaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Diuretics: o le faʻaaogaina tutusa o togafitiga o le "loop" diuretics e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino. Glucofage® e le tatau ona faʻamaonia pe afai o le kiliaina o le creatinine e sili atu ile 60 ml / min.

Injectable beta2-adonergic agonists: faʻalauteleina le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faʻaosofiaina o masini resitala. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o loʻo i luga, o le tele o le siakiina o le kulukose o le toto atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin e mafai ona fetuunai i le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa.

O inhibitors o le enzyme Angiotensin-liliu ma isi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage® faʻatasi ma sulfonylurea o meaola, insulin, acarbose, salicylates, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai.

O le Nifedipine e faʻapupulaina le absorption ma le Ctah metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) na natia i totonu o le lapisi tubules e tauva ma metformin mo felaʻuaʻiga felaʻi

ma e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o lana C, faʻamatalaga faapitoa

Lactic acidosis e seasea ae ogaoga (maualuga le tino i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi) faʻalavelave e mafai ona tupu ona o le faʻapipiʻi o le metformin. O mataupu o lactic acidosis i le taimi na faia ai le metformin e tupuga mai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le faaletonu matuia.

O isi faʻafitauli aʻafiaga faʻapitoa, e pei o le taufaasese, e tatau ona iloiloina.
maʻi o le maʻisuka, kososis, anapogi faaumiumi, ava malosi, gau o le ate, ma soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le hypoxia. O lenei mea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o le lactic acidosis.

E tatau ona e manatu i le lamatiaga o le siako lactic acid ma le foliga mai o ni faailoga le manino, e pei o gasegase maso, faatasi ai ma maʻi lesesese, tiga o le manava ma le malosi o le asthenia. O le acidosis lactic o loʻo faʻaalia i le puupuu o le manava o le tino, tiga o le abdomina ma le mimitiuma ma mulimuli ai le coma. Faʻamaumauga o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le faʻaitiitia o le toto pH (itiiti ifo nai lo le 7.25), o le lactate content in the plasma blood of more than 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga o le vaalele ma le lactate / pyruvate ratio. Afai e masalomia le acidosis metabolic, e tatau ona taofi le tagofia o le vailaʻau ma talanoa vave i se fomaʻi.

O le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao le i faia le taotoga fuafuaina ma e mafai ona faʻaauau i le sili atu i le 48 itula mulimuli ane, pe a fai o le suʻesuʻega na faʻamauina ai le galuega masani.

Talu ai ona o le metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo, aʻo lei amataina togafitiga ma e masani lava mulimuli ane, e tatau ona fuafuaina le taofiga o le creatinine: ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga i tagata gasegase e masani ai, ma 2-4 taimi i le tausaga i tagata mamaʻi, faapea foi ma tagata mamaʻi e faʻamaonia le creatinine pito i lalo o le masani.

Ole tausiga faʻapitoa e tatau ona faia i le tulaga o le gasegase o le gaioiga o le soifua maloloina i tagata matutua, aʻo faʻaaogaina fualaau faʻamalosi, togafitiga poʻo vailaau e leai ni steroidal anti-inflammatory drugs.

Tamaiti ma talavou

O le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻamaonia ao le i amata togafitiga ma metformin.

E sili atu le faʻaeteete o le pulea mo tamaiti

Isi lapataiga:

• E fautuaina tagata maʻi e faʻaauau pea ona latou 'ai.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le 1 tausaga, na faʻaalia ai o le metformin e le afaina ai le tuputupu aʻe ma le pala. Ae peitai, ona o le leai o se taimi umi, o le mataituina ma le totoa o le mulimuli mulimuli ane o le metformin i luga o nei vaega i tamaiti ua fautuaina, aemaise i le fanauina o le fanau.

gaʻo vailaʻau i le gasologa o le aso.E fautuaina le toʻatele o tagata mamaʻi e faʻaauau ona mulimuli i le maualalo o le kalori meaai (ae le itiiti ifo ma le 1000 kcal / aso) • E fautuaina e faia masani suʻega suʻega e faia i taimi uma e mataʻituina ai le maʻisuka.

• Metformin e le mafua ai le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy, ae o le lapataiga e fautuaina pe a faʻaaogaina i le inisalini ma isi vailaʻau hypoglycemic (mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas, repaglinide, ma isi).

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

Monotherapy ma Glucofage® e le mafua ai le hypoglycemia, o le mea lea, e le afaina ai le gafatia e ave taavale ma masini.

Ae ui i lea, e tatau i tagata maʻi ona lapatai e uiga i le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻaaoga le metformin faʻatasi ma isi vailaʻau oona (vailaʻau sulfonylurea, insulin, repaglinide, ma isi).

Tuua Lau Faamatalaga