Faʻatauga Tulaga Ese o le Satema Cyclamate - Suiga Faʻa-Calorie-Sugar Substitute

Sodium cyclamate
Lautele
Faʻasologa
igoa
Sodium N-cyclohexyl sulfamate
Igoa masanisodium cyclamate, masima sodium masima
Chem. le fuaF6H12NNaO3S
Faiga faʻapitoa
Tulagae leai se lanu, ma se suamalie suamalie.
Molar tele201.219 ± 0.012 g / mol
Falemaʻomaʻu
F. F.265 ° C
Faʻavasegaga
Pulea. Numera CAS139-05-9
PubChem23665706
Pulea. Numera EINECS
Codex AlimentariusE952 (iv)
Chebi82431
ChemSpider8421
Ua tuʻuina atu faʻamatalaga mo tulaga faʻapitoa (25 ° C, 100 kPa), seivagana ua faʻaalia.

Sodium cyclamate - suamalie, o se vailaʻau vailaau o mea faʻapitoa, faʻaaogaina e aumai ai se tofo suamalie. Sodium cyclamate e 30-50 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. Faʻaaoga tele mo meaʻai suamalie, vaiinu, vailaʻau.

E le o aʻafiaina e le tino ma faʻavave i le faʻavave. O se aso saogalemu i aso taʻitasi o le 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le cyclamate sodium e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o loʻo i totonu o puaa, ae o faʻamatalaga o le epidemiological e le faʻamaonia ai se tulaga lamatia i tagata. I le tuufaatasiga o meainu suamalie, o lona igoa e952.

Meaʻai faaopoopo

| faasaʻo tulafono

Sodium cyclamate ua faamauina e avea o se fesoasoani faaopoopo E952faatagaina i totonu o le silia i le 55 atunuu (e aofia ai atunuu o Europa Europa). Sodium cyclamate sa faasaina i le Iunaite Setete i le 1969; o le mataupu o le siitiaina o le faasaina o loo iloiloina nei.

Ma le isi, o nisi tagata i totonu o le gasegase ei ai siama e mafai ona gaosia le sodium cyclamate ma le fausia o metabolites e tulaga taua teratogenic, o le mea lea ua faasaina ai mo fafine maʻitaga (aemaise i le 2-3 vaiaso o le maitaga).

O faʻaoga lelei ma le faʻaleagaina o le sodium cyclamate

I le 1969, na faasaina le cyclamate sodium mo le faatauina atu i le Iunaite Setete ma naʻo le 70, talu ai le tele o suʻesuʻega i lenei mea, na amata ai ona faatauina atu i falemaʻi i nisi o setete, o loʻo tumau pea le le faʻamaonia i totonu o le alamanuia (e le mafai ona vave faʻasaina o le a aveesea).

Ae sili atu i le limasefulu atunuu, e aofia ai atunuu Europa ma Rusia, faatagaina le faaaogaina o le E952. O le mea moni e faapea o saienitisi e lei oʻo mai lava i se maliega autasi i luga o aoga ma mea leaga o le sodium cyclamate.

E iloa lelei e faaopoopo atu i meatotino ua taʻua i luga (e leai ni calories ma le glycemic index), E952 e leai se aafiaga lelei i le tino o le tagata.

E le o le gauai i ai, e le faʻamavaeina ma faʻaaogaina i lona uluai mamanu, e ala i le polokalama urinary ma faʻaleleia le gaioiga o le fatu.

Afai o le suauu mai i le peach jam po o le meli, e mafai ona lagona le malosi o le malosi ma le malosi o le meli, e aoga mo le gasegase ma le mafaufau - ona avea ai lea o le sodium cyclamate i lenei lagona o le "pau".

E oʻo lava i le auala masani e faʻaleleia ai le lagona, o le 'aina o selu o le a galulue faatasi, ae leʻo le loloto ma le loloto e pei o le faʻaaogaina o suga masani, o le mea moni, o le a na o se mea e faʻafefete i le suamalie, ae le o se tali lelei atoatoa o le tino.

Uiga ma mea tau vailaʻau

O le faavae o lenei mea suamalie o le kulimi soda soda. O lona faʻatulagaga o le C6H12NNaO3S. O lenei mea suamalie ei ai lona fatugaʻau gaosia, ei ai le suamalie suamalie e sili atu le suamalie o le sucrose pe a ma le 40 taimi.

O lenei vailaau o loʻo faʻatusalia e se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O loʻo i ai se maualuga maualuga, o lea e mafai ai ona faatumauina ona meatotino pe a vevela.

Sodium cyclamate e le faʻavaivai i le taimi o le gasegase ma e le faʻamaʻapeʻa i mea gaʻo. E i ai le maualuga o le solubility i le vai ma se tulaga i totonu o le ava malosi.

O lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina i le sauniuni o meaʻai, talu ai e mafai ona sui ai le suka. E le pei o isi mea suamalie, e le suia pe a vevela, lea e faʻaaoga lelei ai.

Calorie ma GI

E ui lava i le mea moni e sili atu lenei koniteina nai lo le suka i le suamalie, e le o ni meaʻai. O lona faʻaopoopoga i meaʻai e le suia ai lona tau aogā. O le mea lea, e talisapaia e tagata o loʻo taumafai e faʻaititia le mamafa.

Atonu latou te le fiu a latou meaai e sili ona fiafia i ai, ae aua nei popole i calorie faaopoopo. E le gata i lea, o le cyclamate sodium e mafai ona faaopoopo i meaʻai i ni vaega laiti ona o ona uiga tofo.

O le faasinomaga o le faasinomaga o lenei mea e leai se mea. O lona uiga pe afai e faʻaaogaina, o le faʻateleina o le kulukose i totonu o le toto e le faateleina. O lenei mea taua e taua tele mo le maʻisuka, aua e tatau ona latou mataʻituina lenei faailoga.

O tagata ei ai lenei tulaga e mafai ona faʻaaoga mea suamalie pe a fai e faigata ia i latou ona tuʻuina atu meaʻai ma suamalie.

Aafiaga i le tino - faʻaleagaina ma manuia

O lenei taumafa faaopoopo ua manatu nisi e ono lamatia. E i ai ni mea le lelei, ona e masani ona taumafai tagata e aloese mai lona faaaogaina. Ae o le sodium cyclamate foi ei ai mea aoga. Ina ia malamalama pe o se mea e afaina ai lenei suka, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i ana meatotino.

O uiga autu o se mea e aofia ai mea nei:

  • faʻasologa faʻasolo
  • o le mafai ona faʻaaogaina i meaai ma i se foliga mamā,
  • maualuga suamalie
  • leai se malosi e gauai ai le cyclamate e le tino,
  • masalosalo e le suia.

E faigata ona taʻua nei foliga mataʻutia, o le mea lea e le mafai ona maua ni faʻamatalaga mai ia i latou. E tatau ona e taulai atu i mea aoga ma le leaga o le tuufaatasiga.

O se mea sese le talitonu o le faʻaaogaina o se suauu e mafai ona faʻaleleia lou soifua maloloina, talu ai e le o se tasi o fualaau. Ua faamoemoe e suia le suka mo tagata na e le fautuaina e faʻaaoga soo. Ae i le taimi lava e tasi, o lenei mea suamalie ei ai ona itu lelei.

Faatasi ai ma:

  1. Maualalo le kalori akoonu. Ona o lenei tulaga, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le aafia ai le mamafa o le tino.
  2. Tulaga maualuga o laʻau suamalie. Faʻafetai, e le mafai ona e faʻaaogaina le cyclamate sodium i ni fua tele - ia maua ai le tofo saʻo e manaomia ai le 40 taimi e itiiti ifo nai lo le suka masani. O lenei mea e faigofie ai le kuka.
  3. Lafolelei lelei. E vave lava ona solo le tino i le toetoe lava o se vai, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le kukaina o ipu eseese.

O lenei oloa e taua tele mo tagata e mamafa tele poʻo le maʻisuka. Ae tusa lava pe tatau ona latou faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai foʻi le lelei o meatotino.

Afai e te faʻaaogaina e tusa ai ma faʻatonuga, e mafai ona e aloese mai aʻafiaga leaga.

Ae afai e te le amanaʻia tulafono, atonu e ono iai ni faigata pei o:

  • le tupuga o le edema,
  • le faʻasolosolo
  • faafitauli i le gaioiga o le fatu ma toto toto,
  • faʻateleina le atuatuvale i fatugaʻo, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi o le tino urinary system,
  • le ono mafai ona atiae le kanesa
  • afaina o le tino.

O nei uiga masani e masani ona tupu ma se solia tele o faatonuga mo le faʻaaogaina o le oloa. Ae o nisi taimi e mafai ona maitauina pe a matauina tulafono. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga i taimi uma, e aunoa ma se mafuaaga mo lenei mea.

Laasaga i aso uma ma aʻafiaga itu

Talu ai o lenei mea faigaluega ua naʻo le saogalemu pe afai e mulimulitaʻia faatonuga ma o loʻo i ai faʻamatalaga mo lona faʻaogaina, e tatau ona suʻe pe o le a.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga le suka e sui ai tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka poo le mamafa. E le manaʻomia mo ia ituaiga o gasegase e faʻaaogaina le sukrose.

Cyclamate ua faaopoopo i le tuufaatasiga o fualaau oona, i fualaau faasaina. Faʻaaogaina lona taumafa e tatau ona i ai i le i ai o faʻamaʻi i le vailaʻau. E le gata i lea, aua le faʻaaogaina se mea suamalie mo fafine o loʻo faʻamoemoeina se pepe.

O le faʻaaogaina o le koniteina e le tatau ona sili atu i le aso, lea e 11 mg / kg. I lenei tulaga, o le mea e ono mafai ona maua i le tele o oloa (ava, suamalie, ma isi mea) e tatau ona amanaia. O le mataupu faavae o le faʻaaogaina o le faʻaopoopoina lea o nei meaʻai i ipu ia e masani ona manaʻomia ai suka.

A faʻaaogaina le cyclamate, e mafai ona tupu aʻafiaga.

E aofia ai:

  • urticaria
  • faʻateleina le gaosiga o ata,
  • mea erythema,
  • tiga o le manava
  • taʻavale

O lo latou tupuga e mafai ona taʻu mai ai le le faapalepale i le vailaʻau. O le mea lea, afai e iloa ma masani ona fai, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o se faʻalauteleina o le lagona o le tino, lea e tatau ona faʻaitiitia ai le inumaga, pe solia ai foi faatonuga.

Proven Harm Sodium Cyclamate

O le faʻaaogaina o le cyclamate sodium e tatau ona faʻatapulaʻaina i lona laasaga aupito maualuga i aso taitasi - e le sili atu nai lo le 0.8 g, e mafai ona fuafua e tusa ma le 10 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata (ma le mamafa o le 80 kilokalama).

O le mea pito i maualalo e tau atu i se faʻalavelave maualuga o faʻamaʻi faʻalavelave ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le soifua manuia, faʻalavelave ma le mativa leaga.

Ae o lona faaaogaina i totonu o tapulaa masani, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega talu ai nei, e leai se taunuuga.

E manino le faʻamaonia o le afaina mai le sodium cyclamate e faʻaalia i le faateleina o le atuatuvale i luga o le fatu cardiovascular ma gaʻo, aemaise lava ma faʻamaoniga o urolithiasis.

E le gata i lea, e ala i suʻega faʻataʻitaʻiga i togavao, na faʻamaonia ai o le tele o le vailaau e mafua ai le foliga mai o neoplasms mama i le vevela.

Ae tusa lava pe tutusa lenei mea i le tagata o se fesili e sili ona leaga.

E le gata i lea, o le mea e sili ona lelei mo lenei mea suamalie faʻamalosi e afaina i:

· Faʻagasolo i lalo le metabolic process,

· Faʻatonuga o le tino, faʻaalia i le mumu o mata ma le paʻu o le paʻu, faʻatasi ai ma le susunuina ma le susulu.

Sodium cyclamate e matua afaina lava i tina maitaga, aemaise i le 2-3 vaiaso muamua o le faʻamoemoe o le pepe. O le mea moni, o le tali tutusa o le E952 ma le siama o loo i totonu o le microflora maloloina o le gastrointestinal tract e aofia ai metabolites teratogenic, lea e ono aʻafia ai le atinaʻeina o le fetus, faʻaosofia, faatasi ai ma isi mea, faʻafitauli matuia.

I le faaputuputu i luga, e mafai ona tatou fai atu o le faaaogaina o le cyclamate soda e mafai ona fautuaina i se soifua maloloina e manaʻomia moni ai le suka e suitulaga i uiga o loʻo i totonu o lenei mea.

Ae peitaʻi, afai o le kulūkose e masani lava, afai e leai se meaʻai, e le faʻaseseina ia gaʻo meaʻai, e sili atu ona talafeagai le teenaina o meaʻai ma meainu e iai le E952, tusa lava pe o le a le manaia ma le manaia. Po o le, i le mea sili lava, aua le masani ona e faia oe lava ia i latou.

Talafaasolopito o le sodium cyclamate

O le suka e suitulaga i le cyclamate sodium, poʻo le E952, na maua i le 1937. O le mataitusi "E" ao le i oʻo i numera o lona uiga o le vailaʻau e gaosia i Europa.

O lenei mea e maua mai i le tamaititi faauu o Michael Swed, o le, ao galue i luga o le tuufaatasiga o se antipyretic, na faafuaseʻi ona lafoina se sikaleti i totonu o le vailaau, ma, ina ua ia toe aumaia i lona gutu, sa lagona ai se tofo suamalie.

Mai lava i le amataga o le mea fou faatoa faia, na faatauina atu le cyclamate e avea o se fualaau faasaina i le vevela. Ma i le 1958, na aloaia ai e le Iunaite Setete o se mea faaopoopo saogalemu ma maloloina. Mai lena taimi, na amata ai le faʻaaogaina o le cyclamate sodium i le maʻisuka.

O nisi suʻesuʻega i kusi na faʻaalia ai o le cyclamate e sili atu ona afaina nai lo le lelei: laiti mamame e atiaʻe le kanesa o le vevela. Ua faamaonia e saienitisi e faapea o le vailaau oona e tafe ai le cyclamate e maua mai ai le cyclohexylamine oona, pe a uma ona faasaina le meaʻai faaopoopo i le Iunaite Setete.

I Rusia, E952 na aveesea mai le lisi o meaʻai saogalemu i le 2010.

Ae ui i lea, o felafolafoaiga e uiga i faamanuiaga o le gaosia o meaʻai gaosi, gaosi meaʻai, lanu taumafa, o loʻo faʻaauau pea.

Uiga ma foliga o le cyclamate sodium

O le sodium cyclamate o se masima soda kulimi. O le vailaʻau faʻasolosolo o le suka e suitulaga - - С₆Н₂NNaO₃S. O le Sweetener ua faailogaina o le E952. O se paʻu tioata, lanu enaena e leai sona aoga.

O lenei paʻu o loʻo i ai se suamalie suamalie tele ma o lea e le mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele. Faʻatasi ai ma le suamalie acesulfame poʻo le aspartame, o meatotino o le cyclamate e pei o se suauu ua faateleina.

O le isi mea aoga o le cyclamate o le vevela vevela. O le efuefu e faʻafefeteina pe a vevela i le 265 tikeri Celsius, o le mea lea e faʻaaogaina ai e tagata faʻatoʻaga i mea tao, ma kuka ai meaʻai i vevela vevela.

O le isi meatotino o le sui o le leai lea o kalori. E le gasegase i le tino ma i lona tulaga mamā ua faʻapenaina e fatugaʻo ma le polokalama urinary.

Caloric aoga o le sodium cyclamate

O se tasi o mea aoga o le cyclamate o lona maualalo o le kalori. Talu ai ona o le fefiloi ma meaai i ni mea laiti, e le afaina ai le malosi o le oloa poo le inu.

O lenei mea suamalie e leai se faasino igoa. O lona uiga o lona aoga aoga e le o le suia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Milford faʻaaoga lenei faʻaopoopoga e gaosia ai suamalie i le taumafa o le maʻisuka.

E iai se faʻamanuiaga mai le sodium cyclamate

O mea aoga o le cyclamate e fesoasoani lea i tagata e maua i le maʻisuka. A leai, o le aoga mo le tino o le tagata o lenei oloa e itiiti lava.

Ae o ia o:

  • gaosiga o ipu suamalie: rolls, keke e faigofie ma sili atu ona taugofie, talu ai o le aofaiga o suauu o loʻo faʻaaogaina i le fua e 50 taimi e itiiti ifo nai lo le suka,
  • lelei le solumility o le cyclamate i le kofe, lauti, faapea foi i susu susu susu, vai ma vai,
  • E leai se aoga o le kalori o le oloa e aoga mo i latou e fiafia i laʻau suamalie, ae o loʻo leiloloa le mamafa i le taimi nei: o le le toe maua o pauna faaopoopo e faʻaaogaina ai le cyclamate e mafai ona faia e aunoa ma le faalavelaveina.

E952 e leai se isi aoga aoga i le tino.

Faʻaleagaina le sodium cyclamate ma aʻafiaga

O le itiiti ifo o le aoga o meatotino ma le faʻasaina o le gaosiga ma le tufatufaina atu i nisi o atunuu e mafua ai masalosaloga ma fesili e uiga i aoga moni ma afaina ai le ola maloloina o le fualaau faasaina.

O le taumafa masani E952 e matautia mo le faʻaaogaina umi ma i se aofaiga tele. O le lamatiaga ma le faʻaleagaina o le tino ua faʻaititia i taunuuga le lelei:

  • faaletonu o le loto ma toto toto,
  • fulafula ma le le atoatoa o le tino,
  • faʻaleagaina o gaʻo ma le gaioiga o le vevela, i nisi tulaga, urolithiasis,
  • e tusa ai ma suʻesuʻega i fale faasaienisi faasaienisi - o le fatuina o sela o le kanesa i totonu o laumei,
  • o se faʻafitauli faʻafefe i le i ai o le cyclamate i nisi o suka, e foliga mai o le paʻu o le paʻu, urticaria, ma le mumū o mata.

I le leai o aʻafiaga uma, o le a mafai ona fuafua pe o le a le leaga o le tino na mafua mai i lenei vailaau pe a mavae le sefulu tausaga.

Vaega o le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga E952

Muamua lava, E952 e masani ona faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga. O loʻo i ai ni meaʻai suamalie lauiloa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O fualaʻau ma meaʻai e iai foʻi le suka e suitulaga ai mea.

O lenei suamalie o loʻo faʻaaogaina foi i faleoloa o pastry mo le faia o buns, keke, vai inu. E le gata i lea, e mafai ona maua i le maualalo o mea inu ava malosi, asikulimi, i meaʻai saunia. O le mea o le cyclamate e maualuga i meaai suamalie pe suamalie, pe a fai e faatatau i suka e mafai ona faʻaaoga i se vaega o le 1:10. Sweets, marmalade, marshmallows, o le 'aʻai o le paʻu e masani ona aofia ai le cyclamate.

Ma e ui lava ile faaleagaina o loʻo i luga, ae o le E952 ua faʻaopoopo i le gaosia o mea teuteu i le lipstick, le lip gloss.

Faaiuga

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le sodium cyclamate mo tagata taʻitoʻatasi e mafai ona i ai uiga patino. O le vailaau e leai se faʻamaoniga tuusao o le faʻamanuiaga e le mafai ona faʻafitia O le ogaoga o le afaina i le foliga mai o le maualuga o le tino o le tino na faaalia i na o suʻega ma manu. O le mea lea, ua fautuaina tagata e faʻaaoga ma le lapataiga.

Faamatalaga lautele

O le matafaioi autu i le fatuina o le faaopoopoga E 952 na faia, atonu, e le "Mr. Case". Faʻatautaia suʻesuʻega i antipyretic fualaau faʻasaina i se tasi o falemaʻaiga faʻapitoa o le Iunivesite lauiloa o Ilinoi, ona le iloa lea i le lautele o faʻataienisi faasaienisi, tamaiti aʻoga faauu Michael Swed, na faʻafuaseʻi tuʻuina se sikaleti i totonu o fualaau faasaina.

Ina ua toe foʻi le sikaleti i lona gutu, sa lagona e Swede se tofo suamalie i totonu o lona gutu. O lea i le 1937, na maua ai le cyclamate.

Ua i ai i le 1950, ua faʻatautaia se fualaau fou, i le maeʻa ai o suʻesuʻega ma toe teuteuga, na saunia e AbbottLaboratories, lea na muamua faatauina mai ai se pateni mo le vailaʻau. I le taimi muamua, o le matafaioi a se "masker" o le oona o fualaau oona (pentobarbital, antibiotic) na fuafuaina.

Ae o lenei i le faaiuga o le 50s o le seneturi talu ai, na faamoemoeina le cyclamate e avea ma se meaʻai saogalemu. Na amata ona faʻaaoga e sui ai le suka, aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le oloa 952 e maua mai i fegalegaleaiga o nisi mea. O nei mea o le sulfur trioxide poʻo le sulfamic acid ma le cyclohexylamine.

O le vailaau kemikolo o le sulfamation mai le cyclohexylamine sodium cyclamate e mafai ona faamatalaina e faailoga nei - C6H12S3NNaO. O le mea, i le mea moni, o le elemene cyclic ma ona salts, ia sili atu ona saʻo - calcium, sodium ma le potassium.

O le oloa o se paʻu tioata, lea e leai sona lanu ma se manogi, ma se suamalie, ma malosi, tofo. O le mea e le mafai ona solo i gaʻo, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le vai, lea o le E 952 e faʻaumatia vave ma atoatoa. O loʻo i ai foi se solitulamu laʻititi i le ava malosi.

Faaaoga

E 952 ona o ana meatotino, o le tele o meaʻai gaosi e naunau e faʻaoga. Filifiliga eseese o meaʻai, mea faʻafiafia, ituaiga mea inu uma, asikulimi, meaʻai, ma mea taumafa lelei (fualaau faisua, fualaau aina) faatasi ai ma manaoga o se faʻaititia o kalori fatuga atonu e aofia ai le sodium cyclamate.

O le suamalie e faʻapipiʻi i marshmallows, marmalades, marshmallows, masiʻi ma isi meaʻai. Faʻateleina le lauiloa i le au gaosi oloa o le maʻisuka.

O le falemaʻi faʻamalositisi i le tele o atunuu o loʻo faʻaaogaina foi E 952 ia latou oloa, e pei o le tale, o fualaʻau suamalie ma isi vailaau faʻamaʻi.

O tagata gaosiga o meaola e faaopoopo ai le sodium cyclamate i lipgloss.

Tulafono

I le tulaga o galuega faʻale-tulafono ua faʻamaonia e nisi tulaga faʻataʻatitia, o le oloa E 952 i le faʻamoemoega o mea taumafa faaopoopo mo le faʻaaogaina e faatagaina i totonu o le sili atu ma le lima sefulu atunuu. Faatasi ai ma i latou o atunuu o Europa, Iukureini ma isi.

I Amerika, ua faasaina le cyclamate i le faleoloa o mea taumafa talu mai le seneturi talu ai. Talu mai le 2010, o le faʻaopoopoga ma le Europa E 952 E le o lisiina i le lisi o le faatagaina i le Rusia.

Se iloiloga o mea suamalie: saogalemu ma matautia. Suesuega i aʻafiaga i le tino o le aspartame, sucralose, soda sodium ma isi

O le mea sili ona taua o se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina o le lautele i le lalolagi atoa. O suʻesuʻega e faʻaalia i taimi uma e popole tagata e tusa ai ma a latou lava mamafa.

O le sini autu o le tausiga o le maʻisuka o le pulea o lou kulukose toto. E tele meaʻai e maua e tagata faʻatau.

Ua maua e le faleoloa o meaʻai ituaiga eseese o isi mea suamalie e leai se totogi.

E fautuaina tagata maʻi e faʻaititia a latou meaʻai suka, ae le faʻafefe atoa ma se suauu. O suāpala faʻamalosi e maua ai le suamalie o loʻo manaʻomia, ae e le o faʻalavelaveina i le tino o le tagata ma o le mea lea aua le tuʻuina atu le malosi. O nisi oi latou e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Aspartame: e leaga pe saogalemu?

Aspartame o se mea suamalie maualalo-caloni e faʻaaogaina e faʻamalo ai meaʻai ma vaiinu eseese. E aofia ai le 4 kalori i le gram.

Aspartame e le maluelue i le uumi o le mafanafana, o lea e le mafai ona faʻaaogaina mo le taoina poo le kuka. E faʻaleagaina foi i le vai i taimi o teuina.

Pe a foloina, aspartame o loʻo paʻu i lalo i vaega o loʻo totoe, e aofia ai le aspartic acid, phenylalanine, ma le methanol.

E le gata i lea, formaldehyde, vailaʻau oona ma le diketopiperazine e mafua mai ia i latou.

O le komiti faasaienisi a le Komisi o Meaʻai a Europa e manatu o le aspartame e saogalemu mo le taumafaina e tagata. Ua faamaonia mo taumafa i totonu o le silia i le 90 atunuu.

O se tosulfame toʻi?

Acesulfame e le o iai i totonu o le tino o le tagata, o le mea lea, e le oi ai calories ma e le afaina ai le maualuga o le paluka i totonu o le toto.

I le 1988, na faʻatagaina ai e le USFDA le faʻaaogaina o Acesulfame i mea taumafa mago ma meainu malolosi.

I le 2003, na faʻamaonia e le lala sooupu lea mea e avea o se mea faʻamalieina lautele.

O se tasi o mea o le mea e fai ai le mea suamalie o le acetoacetamide, lea e iniseti i vevela tetele. Ae ui i lea, o le acetoacetamide itiiti lava na mafua mai Acesulfame, o lea e saogalemu ai.

Ole mafuaʻaga e mafua ai le maʻi neuro?

E ui lava o le sukacralose e maua mai i le suka, e le faʻaogaina e le tino o le tagata. O le tele o le faʻamalosisi o loʻo faʻaogaina tuusao ma feces.

O le aofaʻi o loʻo aʻafia mai le gastrointestinal tract e tele lava ina aveesea mai le toto i gaʻo.

I le fuafuaina o le saogalemu o le sukarila, na faʻasoa e le FDA ia faʻamaumauga mai le silia ma le 110 suʻesuʻega i tagata ma meaola.

O le tele o suʻesuʻega ua fuafuaina e iloagofie ai aʻafiaga o aʻafiaga.

Ae ui i lea, e leai ni tino o le tino, gaioiga ma le neurological ua iloa.

Saccharin ma le kanesa: ei ai se fesoʻotaʻiga?

Na taumafai le FDA e faʻasaina le saccharin i le 1977 ona o suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai na mafua ai ona maua i le kanesa le vevela.

Talu mai lena taimi, ua tele suʻesuʻega ua faia i luga o le saccharin. O nisi o tofotofoga na faʻaalia ai se faʻamaoniaga i le va o le taumafa ma le kanesa, e ui lava ina mulimuli ane faʻamaonia.

E oo lava i ni maualuga maualuga, o le saccharin e le mafua ai le kanesa i totonu o tagata.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le fefe mo latou lava soifua maloloina.

O le cyclamate e maualalo le maua o le vevela, ae faʻamaʻiina e siama oona ile cyclohexylamine. O le mea mulimuli e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka.

Suesuega i aʻafiaga o le cyclamate i luga o le tino o le tagata e faʻaauau pea.

I le 2017, sa maua ai e saienitisi ni faʻamatalaga fou i luga o le lautele e suia ai tagata i le cyclamate i le cyclohexylamine. O le suʻega na te maua ai le faʻamaoniga muamua o le ono mafai ona afaina ai le suamalie i luga o tagata.

E i ai ni mea suamalie lelei ma saogalemu?

Stevia o se vaovao masani lea ei ai vailaʻau vavalo maloloina e 10-15 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O le tino o le tagata e le oliina nei glycosides suamalie, o lea e le maua ai calorie mai stevia.

E le pei o se mea suamalie, o se glycoside suamalie e le malepe pe a vevela. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga steviol glycosides mo le kukaina o mea vevela ma le tao.

Ua faaalia i suʻesuʻega e mafai e stevia ona faʻaitiitia le toto maualuga.

E tusa ai ma se suʻega a le Norwegian, o le tino e faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

I fua o le tino, o le tele o mea suamalie e saogalemu mo le soifua maloloina. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e fautuaina e feutagai ma se tagata fai meaʻai ma le diabetologist.

Vaaia o meaʻai faaopoopo e faʻailogaina E

O igoa o faleoloa oloa e faʻalavelave ai le tagata e leʻi faʻamaoniaina ma le anoanoai o faʻapuupuuga, faasinoupu, tusi ma fuainumera.

A aunoa ma le sulu i totonu, o le averesi o le au faatau na te tuʻuina mea uma e foliga talafeagai ia te ia i totonu o le ato ma alu atu i le resitala tupe. I le taimi nei, i le iloa o le decryption, e mafai ona e iloa lelei po o le a le aoga poʻo le leaga o oloa ua filifilia.

I le aotelega, e tusa ma le 2,000 ituaiga taumafa faʻapitoa. O le mataitusi "E" i luma o numera o lona uiga o le gaosiga na gaosia i totonu o Europa - o le numera o na mea na ausia e tusa ma le tolu selau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai vaega autu.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

Aotelega o le faaaogainaIgoa
E pei o ni ataE-100-E-182
FaʻasaoinaE-200 ma le maualuga
Vailaau faʻasainaE-300 ma sili atu
Tumau tumauE-400 ma le maualuga
FailaugaE-450 ma le maualuga
Faʻatonuina o le puleaina ma le faʻamaina o paʻuE-500 ma le maualuga
O mea e faʻaleleia ai le tofo ma le manogiE-600
Fallback TaulaE-700-E-800
Faʻaleleia mo falaoa ma falaoamataE-900 ma sili atu

Faʻailoga faasaina ma faatagaina

E talitonuina o soʻo se faʻaopoopoga e tusia ai le E, cyclamate, e le afaina ai le soifua maloloina o tagata, ma e mafai ona faʻaaogaina i le gaosia o mea taumafa.

Ua fai mai le tekinolosi e le mafai ona latou faia e aunoa ma latou - ma talitonu le tagata faatau, e le manatu e tatau ona siaki pe o le a le aoga moni ma le afaina o sea faaopoopoga i meaai.

O talanoaga e uiga i aʻafiaga moni o le faʻaopoopoga E i le tino o loʻo faʻaauau pea, e ui i le mea moni e faʻaaoga lautele i totonu o le alamanuia. Leai se faʻasalaga ma le sodium cyclamate.

O le faafitauli e aʻafia ai le na o Rusia - o se tulaga feteenaʻi na tulaʻi mai i Amerika ma atunuu Europa. Ina ia foia, lisiina o vaega eseese o meaʻai faaopoopo ua tuufaatasia. O lea la, i Rusia na faalauiloa faalauaitele:

  1. Lagolagosua faatagaina.
  2. Faʻaopoopoga faasaina.
  3. Neutral additives e le faatagaina, ae le faasaina mo le faʻaaogaina.

O nei lisi o loʻo faʻaalia i laulau o loʻo i lalo.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

Aotelega o le faaaogainaIgoa
Faagasologa o alalaʻauE-121 (vali)
Fuʻu suamalieE-123
FaasaoE-240 (formaldehyde). Mea matautia oona mo le teuina o meaola o meaola
Faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le falaoamataE-924a ma le E-924b

I le taimi nei, e le mafai ona faia e le alalafaga taumafa e aunoa ma le faʻaaogaina o ni mea faʻaopopo, e matua manaʻomia lava. Ae tele taimi e le o le aofaiga e faaopoopo e le kamupanī i le fua.

E mafai ona faʻamautu tonu le leaga na faia i le tino ma pe na faia na o ni nai tausaga talu ona faʻaaogaina le cyclamate faaopoopo. E ui lava e le o se mea faalilolilo o le tele o na mea e mafai ona avea ma se malosi mo le atinaʻeina o maʻi matuia.

E mafai ona maua e le aufaitau faʻamatalaga aoga e uiga i le faʻaleagaina o meaʻai suamalie, e tusa lava pe o le a le ituaiga ma le vailaʻau o le suamalie.

E i ai foi le aogā o mea e faʻaleleia ai meaʻai ma faʻatoʻaga. E tele oloa e faʻateleina faʻatasi ma minerale ma vitamini ona o mea o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o se faʻaopoopoga faapitoa.

Afai tatou te mafaufau faapitoa i le faʻaopoopoga e952 - o le a lona aafiaga moni i totoga o le lotoifale, o aoga ma faʻafefe i le soifua maloloina o tagata?

O fea e faʻaaogaina ai le cyclamate?

I le taimi muamua na faʻaaogaina i vailaʻau mo togafitiga, e mafai ona faʻatauina lenei sapalai i le fale talavai e pei o se meaʻai suamalie mo le maʻisuka.

O le aoga sili o le faʻaopoopoga e mausali e tusa lava pe maua i le vevela maualuga, o le mea lea ua faigofie ai ona aofia ai i le tuufaatasiga o oloa gaosi oloa, oloa gaosi, mea inu suamalie.

O le saccharin ma lenei makaina e mafai ona maua i totonu o le ava malosi-ava malosi, meaʻai saunia ma ice cream, fualaau faisua ma fualaau aina suamalie e gaosia ma maualalo le kalori.

Marmalade, keke, sweets, marshmallows, marshmallows - o nei mea suamalie uma e faia foi ma le faaopoopoina o le suamalie.

Taua: e tusa lava pe mafai ona faʻaleagaina, o le vailaau e faʻaaogaina foi i le gaosiga o mea teuteu - E952 saccharin e faʻapipiʻi i lipsticks ma lipine lipine. O se vaega lea o kapula ma fualaʻau.

Aisea e mafaufau ai le saogalemu i tulaga saogalemu

O le leaga o lenei faʻaopoopoga e leʻo faʻamautuina atoatoa - e pei lava ona leai se faʻamaoniga tuusaʻo o ona faamanuiaga e le mafai ona faʻafitia. Talu ai ona e le o gauai le tino i luga o le tino ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le faanatinati, e manatu o se mea saogalemu - e le sili atu i le 10 mg i le kilokalama o le mamafa atoa o le tino.

Aotelega o mea manogi

Sodium cyclamate o se suamalie suamalie e maua mai i meaʻai ma vailaau faʻamaʻi e tuʻuina atu ai oloa o se tofo suamalie. E sili ona lauiloa mo le faailogaina E952, lea e faʻamaonia i luga o mea taumafa uma e aofia ai se faʻaopoopoga.

E i ai foi isi igoa mo lenei vailaau: masima masima o le alukoni poʻo le sodium N-cyclohexyl sulfamate. O le fualaau kemikali mo le suamalie o le C6H12NNaO3S.

O le sodium cyclamate o se mea e le oona, tioata, paʻu enaena ma se suamalie suamalie. O le toʻatele o tagata e mafaufau i oloa o loʻo i ai ma le faʻafefiloi o lenei vailaau e matua le lelei i le tofo.

O sea faʻaopoopoga mea taumafa o le tele o taimi sili atu nai lo le suamalie o le suka ma e mafai ona faʻaleleia atili lenei tulaga pe a fegalegaleai ma isi suamalie suamalie, e pei o le: acesulfame, aspartame poo le sodium saccharin.

E talitonuina o le cyclamate sodium o se mea e matua leai lava sona caloric, talu ai e itiiti se mea e maua ai le tofo o le oloa lea e leai se auala e afaina ai lo latou malosi.

E le gata i lea, o lenei tagata suamalie e leai sona faʻamatalaga manino, o lona uiga e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O lenei meatotino lea e mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka.

O se mea vevela vevela. O lona eleelea e lua selau onosefulu-lima tikeri Celsius. O le mea lea, e faʻaaogaina i ituaiga eseese o pusa ma isi mea taumafa vevela, ma i le taimi lava e tasi e le maua ai lona tofo.

O le suauu manogi sosolo e le faʻavaivaia i totonu o le tino, e le o aʻafia ma faʻamalosi i lona mamanu mama e fatugaʻo ma le polokalama urinary. O le maualuga pito i luga o aso taitasi o lenei vailaʻau e sefulu miligrams i le kilokalama o le mamafa.

O le mea fou o le sodium cyclamate

O le talafaasolopito o le mea fou faatoa maua mai o le sodium cyclamate e toe foi atu i le 1937. I le taimi lena i Amerika i le setete o Ilinoi, o le tamaititi faauu e le o iloaina muamua Michael Sveda sa taumafai e fatu se vailaʻau antipyretic.

Ina ua susulu, sa ia lavea faafuasei se sikaleti i totonu o se vai ma e lei matauina foi. Ina ua uma, toso i luga, na ia lagonaina se tofo suamalie i ona laugutu, ma maua ai se vailaau fou.

O se mea mataʻutia ma le solia o tulafono uma o le saogalemu, ae faafetai ia te ia, o se suamalie suamalie, lauiloa i o tatou taimi, na fanau mai ai.

O le pateni mo le fou fou na faatauina atu i le DuPont, ae mulimuli ane na faatauina mai e Abbott Laboratories, lea na fuafua e faʻaaoga e faaleleia atili ai le tofo ma faʻasaʻo le vevela mai nisi fualaau.

Ina ua maeʻa ona pasia le tele o suʻesuʻega, o lenei vailaau i le 1950 na faʻatau atu. I ni nai tausaga mulimuli ane sa masani ona faʻaaogaina e avea ma suka mo sui o loʻo maua i le maʻisuka.

Ma pe tusa o le 1952, i luga o se tulaga tau alamanuia, na amata ai ona latou gaosia ni mea taumafa inu suamalie ma calorie zero.

Ae ui i lea, o lenei vailaau ua aloaia aloaia e avea o se mea faʻaopoopo mea taumafa ma ua faʻamaonia i totonu o le sili atu ma le limasefululima atunuu. Ae ui i lea, i Amerika, i le silasila i le tele o suʻesuʻega na maua ai se taunuuga le lelei, na faasaina ai lenei tagata suamalie i le 1969, ma o le mataupu o le siitiaina o lenei faasaina ua maea ona iloiloina.

Faʻaaogaina mo le gaosia o mea taumafa taumafa ma meainu laiti-calorie. E aofia ai i ia ituaiga:

  • O le meaʻai suamalie,
  • sui mo Millford.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le sodium cyclamate

E le tatau ona e faʻamoemoe tele aoga ma lelei mai le avea o se mea faapena.

O le itu taua lelei o sea taumafa faaopoopo ma lona faamoemoega tuusaʻo o le sui o suka mo tagata na, mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, ua faʻasaina ona 'ai sina meaʻai gaʻo.

E foliga mai e le tatau ona faʻamoemoe mai soʻo se aafiaga e sili atu i luga o le soifua maloloina mai sodium cyclamate. Ae ui i lea, e le tatau ona e lafoina atoa o ia mai le vaai, ona o loo ia te ia foi ni mea aoga:

  1. O le mea pito sili ona taua o calories zero. Talu ai ona o lenei mea e le o aʻafia e le tino o le tagata, e leai ni pauna faaopoopo e mafai ona faʻaopopo pe a faʻaaogaina.
  2. Faatasi ai ma se mea faapena, o le faagasologa o le saunia o ipu suamalie ma mea suamalie e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faigofie, aua e sili atu i le limasefulu taimi le maualalo nai lo le suka.
  3. O le solivave vave o le sodium cyclamate e le taua foi. E le mafai ona e fefe e faʻaopoopo i mea inu vevela - lauti, kofe, ma mea inu malulu - susu, vai, vai.

O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma i latou e faigofie ona mamafa pe tele, latou te lagona lelei le aoga o lenei suamalie. Mo isi tagata, o lona mauaina o le a le aumaia ai ni faʻamatalaga moni. Ae o le a le ituaiga afaina e mafai ona aumaia i le tino e tatau ona lauiloa uma.

E leaga le cyclamate sodium? O le tali i lenei fesili e manino lava, aua o sea taumafa fesoasoani e faʻatagaina mo le faʻatau atu i nisi o atunuu. E le mafai ona faʻatau i le Iunaite Setete o Amerika mo sina taimi. Ae talu ai nei, o le fesili o lana iugafono ua toe faʻafouina ma o loʻo iloiloina nei.

Ae ui i lea, i le puipuia o lenei suamalie, e taua le faapea atu o lona tulaga lamatia e lei faamaonia atoatoa. Ae o nisi taimi ei ai ni taunuuga le lelei o lona faaaogaina. I se tulaga lautele, e mafai ona faʻatusalia i latou e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻaleleia le tupu mai o le faʻanoanoa, ma faʻalavelaveina ai le metabolism.
  2. E le afaina le galuega a le fatu ma toto toto.
  3. Faʻateleina le mamafa o le avega i fatugaʻo. Ma i nisi o punaoa e mafai ona e maua ai se taua o lenei mea e faʻaolaina ai le atinaʻe o urolithiasis.
  4. O le faʻaoga sili ona faʻaaogaina o lenei mea e fai, o le fesoasoani lea i le atinaʻe o le kanesa. O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o rato e faʻamaonia ai meatotino o le tino o le faʻaopoopoga. E matua faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa i nei meaola. Peitaʻi, o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia i le tino o le tagata.
  5. Pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, e mafai ona matauina tali a le tagata e aʻafia i le vaʻaia o ona tino, ia e faʻaalia i le: paʻu o le paʻu, fuluʻi, urticaria ma le mumū o mata.

E taua tele, e taua le iloa o le faʻaaogaina o le cyclamate sodium i le taimi o le maʻitaga e matua le manaomia, talu ai i nisi tagata ei ai le tele o siama, pe a tali atu i lenei vailaau, mafua ai ona talepe i lalo o le gatailagenic metabolites e aʻafia ai le atinaʻe o le fetus. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le i ai o se tamaititi ma le mea sese e maualuga tele. O le lua muamua i le tolu vaiaso o le maʻitaga e matua mataʻu lava.

I le faaiuga

Sodium cyclamate o se vailaʻau gaosia lea e masani ona faʻaaogaina i falemaʻi ma fale gaosi oloa e pei o le suka.

Ae ui i lea, o le afaina e mafua mai i le tino pe a ave e sili atu le sili atu nai lo le aoga, o lea e sili ai ona faaaoga na o lea vailaau mo na o mafuaaga faafomaʻi.

Ma mo i latou o loʻo mafatia mai le gaʻo, poʻo le maʻisuka, o loʻo i ai nei mea suamalie o le natura e faʻavae i le stevia ma e le o aofia ai ni cyclamates. I soo se tulaga, o le filifili e alu i luga o se meaai e faʻaaoga ai lenei meaʻai faaopoopo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Sodium cyclamate (E952)

Sodium cyclamate nai lo mea leaga? Meaʻai faaopoopo E-952

E faigata ona mafaufau i meaai faʻaonaponei e aunoa ma ni faʻaopoopoga talafeagai. O le tele o mea suamalie ua maua faapitoa le lauiloa. Mo se taimi umi, o le mea sili ona taatele o ia mea o le vailaʻau kemikolo cyclamate (isi igoa - e952, faʻaopoopoga). I le taimi nei, o na mea moni e tautala i lona afaina ua maeʻa ona faʻamautuina.

Hazardous Sweetener Properties

Sodium cyclamate e aofia ai le vaega o mea faʻateʻa. O nei mea uma o le a pei o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. E leai se mea e sili ona manogi, o lana meatotino autu o se mea suamalie malie.

I lona aafiaga i pulumu, e mafai ona 50 taimi suamalie nai lo suka. Afai e faʻafefiloi ma isi mea suamalie, ona faʻaateleina lea o le suamalie o meaai i le tele o taimi.

O le sili atu o le faʻatupulaia o le faʻaopoopoga e faigofie ona siaki - i le gutu o le ai ai se faʻamatalaga manino i se mea faʻapipiʻi metallic.

O lenei vailaau e solo vave vave i le vai (ma e le o vave vave - i le ava malosi). O le uiga foi o le E-952 o le a le faʻamavaeina i mea gaʻo.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E: Eseesega ma Vasega

I luga o igoa o oloa taʻitasi i totonu o le faleoloa o loʻo i ai se faasologa faifaipea o mataitusi ma fuainumera e le mafai ona malamalama i se tagata faigofie. E leai se tasi o faʻatau e manaʻo e malamalama i lenei mea leaga: e tele mea e alu i le ato e aunoa ma se suʻesuʻega vavalalata.

E le gata i lea, o supplements nutritional o loʻo faʻaaogaina i le alamanuia o taumafa faʻaonaponei o le a faʻaleleia pe a ma le lua afe. E tofu i latou ma lana lava tulafono ma le igoa. O i latou sa gaosia i atunuʻu Europa latou te tauaveina le tusi E.

E masani ona faʻaaogaina meaʻai E (le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai le faʻavasegaina) na oʻo mai i le tuaoi o le tolu selau igoa.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

Aotelega o le faaaogainaIgoa
E pei o ni ataE-100-E-182
FaʻasaoinaE-200 ma le maualuga
Vailaau faʻasainaE-300 ma sili atu
Tumau tumauE-400 ma le maualuga
FailaugaE-450 ma le maualuga
Faʻatonuina o le puleaina ma le faʻamaina o paʻuE-500 ma le maualuga
O mea e faʻaleleia ai le tofo ma le manogiE-600
Fallback TaulaE-700-E-800
Faʻaleleia mo falaoa ma falaoamataE-900 ma sili atu

Lisi faasaina ma faatagaina

O nei mea e faʻaogaina i le E-oloa o loʻo faʻaaogaina ma faʻamaonia e faʻaaogaina ma suʻesuʻeina mo le saogalemu mo le faʻaaogaina o taumafa a tagata.

Mo lenei mafuaʻaga, e faʻatuatua le tagata faʻatau i le kamupanī, e aunoa ma le faʻauluina i auiliiliga o mea leaga poʻo faʻamanuiaga o sea faʻaopoopoga. Ae o meaʻai paleni o le E o loʻo i luga o le vai o se aisa tele.

O faʻatalatalanoaga o loʻo faʻaauau pea e tusa ai ma a latou aʻafiaga moni i le soifua maloloina o tagata Sodium cyclamate e mafua ai foi le tele o feeseeseaiga.

O feeseeseaiga talitutusa e fesootaʻi ma le fofo ma le faʻaaogaina o nei mea e tutupu e le gata i lo tatou atunuu, ae faʻapea foi i totonu o Europa ma Amerika. I Rusia, e tolu lisi ua tuufaatasia e oo mai i le taimi nei:

1. O mea faaopoopo ua faatagaina.

2. Faaopoopoga faasaina.

3. O vailaʻau e le o faʻatagaina faʻamaonia ae le faʻasaina.

Meaʻai Taumafa Mataʻutia

I lo tatou atunuu, o meaʻai faaopoopo o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo taua i lalo ua faʻasaina faasaina.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

Aotelega o le faaaogainaIgoa
Faagasologa o alalaʻauE-121 (vali)
Fuʻu suamalieE-123
FaasaoE-240 (formaldehyde). Mea matautia oona mo le teuina o meaola o meaola
Faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le falaoamataE-924a ma le E-924b

O le tulaga o loʻo i ai nei o le alalafaga taumafa e le o faʻamafuaina atoa i meaʻai faaopoopo. O le isi mea, o lo latou faʻaaoga e masani ona le faʻaaogaina.

O nei vailaʻau faʻafefiloi e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o faʻamaʻi matautia, ae o le a manino lava i le tele o tausaga talu ona faʻaaogaina.

Ae e le mafai ona faafitia atoatoa le aoga o le 'aiina o ia meaai: faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻaopopo, o le tele o oloa e faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale ia e aoga i tagata. O le a le faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina E952 (faʻaopopo)?

History of sodium cyclamate faaaoga

I le taimi muamua, o lenei vailaʻau na maua ai lana talosaga i le falemaʻi: o le kamupani Abbott Laboratories na mananao e faʻaaoga lenei mea matagofie ina ia mafai ai ona vevela le oona o nisi o vailaʻau.

Ae latalata atu i le 1958, na aloaia le sodium cyclamate e saogalemu mo le 'ai. Ma i le ogatotonu o le sixties, ua uma ona faʻamaonia o le cyclamate o se gasegase gasegase (e ui lava e le o se mafuaaga manino o le kanesa).

O le mafuaʻaga lea e faʻaauauina ai feeseeseaiga i luga o le faʻaleagaina poʻo le manuia o lenei vailaʻau.

Ae, e ui lava i ia tagi, o le faaopoopo (sodium cyclamate) e faatagaina e avea o se mea suamalie, o le afaina ma faamanuiaga o loo suesueina pea i totonu o le silia i le 50 atunuu o le lalolagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faatagaina i Ukraine. Ma i Rusia, o lenei fualaau faasaina, i se isi itu, e le aofia ai mai le lisi o meaʻai ua faamaonia i le 2010.

E-952. O le faaopoopo e faʻaleaga pe aoga?

O le a se mea e ave e se mea suamalie? E afaina pe lelei le natia i lana fua faatatau? O se mea suamalie lauiloa sa muai faatauina atu i le ituaiga o laulau na faatonuina i le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

O le saunia o mea taumafa e faʻaalia i le faʻaaogaina o se paluga, lea o le a aofia ai vaega e sefulu o se faʻaopoopoga ma se tasi vaega o le saccher. Ona o le faʻamautuina o sea mea manogi pe a vevela, e mafai ona faʻaaogaina uma i le mea e gaosia ai meaʻai ma inu o loʻo faʻafefeteina i totonu o le vai vevela.

O le Cyclamate e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o aisakulimi, meaʻai, fualaau aina po o fualaau faisua ma mea maualalo i le kalori, faʻapea foi ma le sauniuniga o mea inu ava malosi. O loʻo maua i fualaau 'aina, siamu, uila, marmalade, pastries ma le kuki.

O le faʻaopoopoga e faʻaaogaina foi i le falemaʻi: ua faʻaaogaina e faʻaogaina ai mea faʻafefiloi mo le gaosia o vailaʻau o le vailaʻau-minerale ma le tale (suppressants). O loʻo i ai foi lona faʻaaogaina i totonu o le gaosiga o le gaosiga - o le sodium cyclamate o se vaega o lipine lipsticks ma lipsticks.

Faʻaopoopoga saogalemu faʻaopoopo

I le faagasologa o le faʻaaogaina o le E-952 e le mafai ona gauai atoatoa e le tele o tagata ma meaola - o le a faʻateleina i le faʻavave. O le saogalemu e manatu ole fua ole aso ile fua ole 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O loʻo i ai ni vaega o tagata o loʻo faʻaaogaina nei meaʻai faʻapitoa i le metabolites. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona afaina le cyclamate satela pe a 'ai e fafine maʻitaga.

E ui i le mea moni e faapea o le taumafa taumafa E-952 ua aloaia e saogalemu ai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, e tatau ona faʻaeteete i lona faʻaogaina, aʻo matauina le faʻasologa masani o aso taitasi. Afai e mafai, e tatau ona lafoaia oloa o loʻo i ai, lea o le a sili ona aoga i le soifua maloloina o le tagata.

Tala faasolopito o mea manogi

E pei o le tele o isi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, sodium saccharin), cyclamate sodium e tatau ona faʻaalia i le solia tele o tulafono faatonutonu mo le saogalemu. I le 1937, i le Iunivesite o Amerika i Ilinoi, o se teineitiiti e le o iloa, Michael Sweda, na galue i le faia o se antipyretic.

O le susulu i totonu o le fale suesue (!), Na Ia faataatia ai le sikaleti i luga o le laulau, ma toe ave, na ia tofo i le suamalie. O lea na amata ai le faigamalaga o se mea fou i le maketi maketi.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na faatauina atu ai le pateni i le faʻamalositisi o Abbott Laboratories, lea o le a faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o le tele o vailaʻau.

O suʻesuʻega talafeagai na faia mo lenei mea, ma i le 1950 o le suamalie na faʻaalia i le maketi. Ona amata ai lea ona faatau atu le cyclamate i pepa laulau mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

Ua oʻo nei i le 1952, na amata ai le gaosiga o faleoloa e leai se calorie leai-No-Cal.

Carcinogenicity sweetener

A maeʻa suʻesuʻega, e foliga mai i ni vailaʻau tetele, o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaalia o tumutumu oona i lipine o le albino.

I le 1969, na faasaina ai le afa o le sodium i le Iunaite Setete.

Talu mai le tele o suʻesuʻega ua faia talu mai le amataga o le 70s, o se vaega o le toe faafouina o le suamalie, afa i aso nei ua faamaonia mo le faʻaaogaina e le gata i le Rusia, ae i totonu foi o 55 atunuu, e aofia ai atunuu o Europa.

Ae ui i lea, o le mea moni e mafai e le cyclamate ona mafua ai le kanesa e avea ai ma se tagata le taliaina i totonu o mea taua i luga o le igoa meaai ma o loo mafua ai foi masalosaloga. I totonu o le Iunaite Setete, o le mataupu o le siitiaina o le faasaina i lona faaaogaina ua na o le mafaufau nei.

O le suauu sodium cyclamate ma lona aafiaga i luga o le tino

O le i ai o meaʻai paleni i taumafa faʻaonapo nei o se mea masani, e le o se mea e ofo ai. O mea suamalie o se vaega o mea inu gaosini, mea e faʻafefiloi ai, masiʻi, sola, meaʻai susu, mea e gaosi ai falaoa ma sili atu.

Mo se taimi umi, o le sodium cyclamate, o se faʻaopoopoga e tele tagata e iloa e pei o E952, na avea ma taʻitaʻi i mea uma e sui ai suka. Ae o le aso ua suia le tulaga, talu ai o le afaina o lenei vailaau ua faamaonia ma sainia faasaienisi e le tele o suesuega a le falemai.

Sodium cyclamate o se suauu gaosia e suia. E 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo lona 'afaina', ma pe a faʻapipiʻiina ma isi vailaau o le natura faʻaleagaina, e oʻo lava i le limasefulu taimi.

O le vaega e le aofia ai calories, o le mea lea, e le afaina ai le kulukose i totonu o le toto, e le taitai atu ai i foliga vaaia o isi pauna. O le vailaau e sili atu ona solu i totonu o le vai, e leai se manogi. Seʻio tatou tilotilo atu i aogā ma faʻasauā o se faʻaopoopoga o meaʻai, o le a le aafiaga o le soifua maloloina o tagata, ma o le a lona uiga saogalemu?

Talafaasolopito o le sodium cyclamate

O le faʻaopoopoga E952 e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia o meaai, talu ai e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated masani. Mai se vaaiga o vailaʻau, o le cyclamate sodium o le elemene cyclamic ma lona calcium, potassium ma le satela salts.

Faʻamatalaina le vailaʻau i le 1937. O se tamaititi faauu, galue i se iunivesite i Ilinoi, na taitaia le atinaeina o se vailaau antipyretic. Na faafuasei ona ou lafoina se sikaleti i le vaifofo, ma ina ua ou toe aumaia i loʻu gutu, sa ou lagonaina se tofo suamalie.

Muamua, latou te mananao e faʻaaoga le vaega e teu ai le oona i fualaau faasaina, aemaise o vailaau faʻamaʻi. Ae i le 1958, i le Iunaite Setete o Amerika, E952 na aloaia o se faʻaopoopoga lea e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. Sa faatauina atu i pepa laulau mo le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

1966 suʻesuʻega na faʻamaonia ai o nisi ituaiga o meaola faʻataʻitaʻi i totonu o le mafaufau o le tagata e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga ma le faʻavaeina o le cyclohexylamine, lea e afaina i le tino. O suʻesuʻega mulimuli (1969) na faʻataunuʻuina e faapea o le faʻaaogaina o le cyclamate e matautia aua e faʻaosofia ai le atinaʻe o le kanesa o le vevela. Ina ua mavae lena, sa faasaina E952 i Amerika.

I le taimi nei, ua talitonuina e le mafai e le faʻaopoopoga ona faʻaosoosoina le gaioiga o le gaioiga tuusao, ae peitai, e mafai ona faʻaleleia le leaga o aʻafiaga o nisi vaega o le tino. E952 e le o aʻafia i le tino o le tagata, e faʻateleina e ala i le faanatinati.

O le toʻatele o tagata i totonu o le iniseti o loʻo i ai ni microbes e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga e fausia ai metabolites teratogenic.

O le mea lea, e le fautuaina mo le taumafaina i le taimi o le maitaga (aemaise i le uluaʻi masina muamua) ma le susu.

Le afaina ma faamanuiaga o le faʻaopoopoga E952

O le suamalie i foliga vaaia e pei o se paʻu paʻepaʻe masani.E leai se manogi manaia, ae e ese mai i se mea e fiafia i ai. Afai tatou te faatusatusa le suamalie e faatatau i le suka, ona faaopoopo lea o le faaopoopo i le 30 taimi e suamalie.

O le vaega, e masani lava ona suia le saccharin, e solo lelei i soo se vai, e sili atu lemu i le fofo i le ava malosi ma le gaʻo. E leai se mea e maua ai le kalori, lea e mafai ai ona 'ai le maʻisuka ma tagata e mataʻituina lo latou ola maloloina.

O faʻamatalaga e uiga i nisi o tagata gasegase e matauina o le tofo o le tofo e le lelei, ma afai e te 'ai sina mea e sili atu nai lo le masani, ona i ai lea i le gutu se tofo gaosi mo se taimi umi. I le sodium cyclamate, o loʻo i ai faʻamanuiaga ma e afaina, ia tatou taumafai e iloa mea e sili atu.

O tulaga le mafaatusalia o le faʻaopopo e aofia ai mea nei:

  • E sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated
  • Le lava o kalori
  • Tau maualalo laʻititi,
  • Faʻamatagofie faʻafefete i le vai,
  • Talia fiafia.

Ae peitai, e le o se mea e le aoga le faasaina o lenei mea i le tele o atunuu, ona o le umi o le taumafa e ono mafua ai ona aʻafia itu. O le mea moni, o le faʻaopoopoga e le faʻapupulaina ai a latou atinaʻe tuusao, ae e le faʻaaloalogia se vaega.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le cyclamate:

  1. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  2. Alu
  3. Aafiaga le lelei i le loto ma toto toto.
  4. Faʻamataga o fatugao, lalo ifo i le maʻisuka nephropathy.
  5. E952 e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina ma le tuputupu ae o maʻa fatu ma maʻa.

E le saʻo le fai mai o le cyclamate e mafua ai le kanesa. O le mea moni, o suʻesuʻega na faia, na latou faʻamaonia ai le atiaeina o le siʻosiʻomaga i atunuʻu. Ae ui i lea, i totonu o tagata, e le i faia ni faʻamatalaga mo mafuaaga manino.

E le fautuaina le faaopoopoga mo le susu, ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi, pe afai o se talaaga o le faaletonu o le tino, le toe faalēaogā.

Aua le faʻatau mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga.

Isi i le cyclamate sodium

E952 e afaina i le tino. O le mea moni, o suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai le faʻamaoniaina o lenei faʻamatalaga, ae e sili atu le aua le faʻanoanoa le tino ma le tele o kemisi, ona o le faʻafefe o le tino o le pito sili lea "laiti", o faafitauli e mafai ona sili atu ona ogaoga.

Afai e te manaʻo moni i laʻau suamalie, ona sili atu lea ona filifilia se isi mea suamalie, lea e leai ni aʻafiaga leaga mo le tulaga o le tagata. O mea manogi e vaevaeina i totonu o le tino (natura) ma gaosia (faʻapipiʻiina).

I le tulaga muamua, o loo tatou talanoa e uiga i le sorbitol, fructose, xylitol, stevia. O oloa gaosi e aofia ai le saccharin ma le aspartame, ma le cyclamate.

O le mea sili ona saogalemu le suka e talitonuina o le avea lea ma meaʻai o supvia. O le laau e aofia ai glycosides laiti-calorie ma se suamalie suamalie. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai le oloa mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi, aua e le afaina ai le suka toto o se tagata.

E tasi le gram o stevia e tutusa ma le 300 g o le suka gaʻo. O le mauaina o se mea lelei, mulimuli ane, e leai se aoga o le malosiaga o stevia, e le afaina ai gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino.

Isi suka e suitulaga:

  • Fructose (e taʻua foi o le suka o fualaau aina). Monosaccharide e maua i fua, fualaʻau, meli, nectar. E solo lelei le paʻu i totonu o le vai; ao faagasolo togafitiga vevela, o suiga o meatotino e suia laitiiti. Faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻamaʻi, e le fautuaina, talu ai o le kulūkose ua faia i le vaeluaina, o le faʻaaogaina lea e manaʻomia ai le inisalini,
  • Sorbitol (sorbitol) i lona tulaga masani e maua i fualaau aina ma fua. I luga o se gaosiga o gaosi oloa gaosia e le oxidation o le kulukose. Ole aoga ole malosi ole 3.5 kcal mo le kalama. E le fetaui mo tagata e mananao e aveesea le mamafa.

I le faaiuga, matou te maitauina o le leaga o le sodium cyclamate e le o faʻamautuina atoatoa, ae leai se molimau faʻamaonia o faamanuiaga o se faʻaopoopoga meaʻai.

E tatau ona malamalama o le mafuaaga na faʻasaina ai le E952 i nisi o atunuu.

Talu ai o le vaega e le o aʻafia ma alu ese mai i le urini, e taʻua o le saogalemu i se tulaga masani o le aso e le silia le 11 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino o le tagata.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le sodium cyclamate o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga