Injector injector - aisea e manaʻomia ai ma faʻapefea ona faʻaaogaina?

O tala lata mai i togafitiga o le maʻisuka i le 2016 na oʻo mai ai lenei taimi mai le Iunivesite o Lincoln.

Sa taumafai le au saienitisi mo le tele o tausaga e tatala mai le mea faafomai pe aisea ua faaleagaina ai e le maʻisuka le ituaiga ituaiga o iniseti i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O se suʻesuʻega na taʻitaʻia e Dr. Michael Christie o le Iunivesite o Lincoln o le a fesoasoani nei e faʻamaonia le atinaʻe o le faʻamaʻi ma vave faʻaaoga togafitiga fou.

O se foliga o le insulin-toto e atiae pe a le mafai e le tino ona gaosia le insulin - o se mea e manaomia mo le gaosia o le kulukose e maua ai le malosi.

O le maʻi lea i le autoimmune pe a faʻaogaina le tino o le tino, lea e masani ona puipuia mai faʻamaʻi ma osofaiga, amata ona faʻaumatia ia suauu e gaosia ai le inisalini i le pancreas. I le maʻisuka ituaiga 1, o le tino puipuia o le tino e tali atu i nisi o molelaʻau i le pancreas, ua taʻua i latou o autoantigens.

O ia ituaiga tagata ei ai faʻamaʻi i totonu o le toto e patino i vaega taʻitasi. O le tele o auupega e iloa, o le maualuga o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 1.

I le taimi nei, ua iloa e saienitisi ni molikino se fa e aafia i osofaiga a le masini system i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le kolo lona lima o loʻo tumau pea le lilo.

O le 'au a Dr. Christie ua faʻamaonia ma le faʻaalia le mole mole - tetraspanin-7. O na tala i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i le 2016 o le a fesoasoani i le faʻamaonia atili o le faʻamaʻi.

O le taimi nei o loʻo sailia e saienitisi se auala e puipuia ai le osofaiga faʻafuaseʻi ma puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

O le suʻesuʻega ua lomia i totonu o le tusi o le American Diabetes Association.

Faʻafefea ona ausia le aafiaga o le togafitia o le maʻisuka i le uila

  • Faʻamaumauga suʻesuʻe
  • Talosaga faʻaoga
  • Faamatalaga faaopoopo

O se tasi o metotia sili ona fou mo togafitiga mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona mafaufau i le uila. O lenei meafaigaluega ua faʻamautuina o ia lava o se tasi o le sili ona aoga ma le atoatoa. Ae ui i lea, pe faapefea ona faʻaaogaina ma pe iai ni faʻaopoopoga faaopoopo e mafai ona maua atili.

Faʻamaumauga suʻesuʻe

Ua maua e le au atamamai o le tele o taimi masani, sili ona lelei i aso taitasi, o le faaaogaina o susu ma vaega o susu o le a faaitiitia ai le ono mafai ona fausia ai le maʻisuka 2, ae faapea foi i maʻi fatu cardiovascular.

Aemaise lava, o le uila e lelei ona e sili atu le maualuga o le gaosiga o le glucagon-like peptide-1 (GLP-1), o le hormone o le intestinal.

O ia lea e faʻaosofia le gaosiga o le inisalini, faʻaitiitia le faʻafuaseʻi o le fua o le kulukose i totonu o le toto pe'ā uma ona 'ai.

Afai e te talitonu i upu a Polofesa D. Yakubovich, ona mafai lea ona faʻatusatusaina le aʻafia o le susu o le susu i le aʻafiaga o vailaau faʻasaina o le maʻisuka.

Ae peitai, ina ia mafai ai ona ausia le maualuga o le tino i le maʻisuka, e fautuaina oe ia faamasani oe lava i uiga uma o le faaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona mafaufau le uila e mataalia.

E fautuaina e le Endocrinologists ia aso uma e faaaoga ai le uila i le taeao, pe sili atu foi, aʻo lei faia le taumafataga muamua.

I lenei tulaga, o le taunuuga o le faʻaaogaina o le mea faigaluega, tusa lava pe faasolosolo malie, o le a aoga moni:

  1. Faʻatonuina le faʻamalositino o glands o le digestive type, ma o le mea lea e mafai ona fai mai e aoga le oloa i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, talu ai o loʻo i ai se aafiaga lelei i le paʻu,
  2. aveese le vai mai le tino o le tagata, faia atoatoa, lea e fesoasoani e aveesea ai toxins, slag ma isi vaega le lelei,
  3. e faʻaitiitia ai soʻo se gaioiga e le afaina ai le tino, i totonu o le manava, mucous membranes, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka ma faʻaleleia ai le maualuga o le taua.

E mafai ona tatou fai atu o le uila e aoga ona o le toʻafilemu i luga o le tino. Mo le ausia o le faʻamaoniga, e talafeagai le faʻaaogaina o le mea ua faʻaalia i aso uma, e amata i le toesea o laasaga. E fautuaina le faʻafesoʻotaʻi faifai pea i se fomaʻi ma mataʻituina ma le totoʻa soʻo se suiga i le fua o le kulukose i totonu o le toto.

E faasolosolo lava, o le aofaʻi o le siama e tatau ona aumai i le maualuga maualuga, ae i lenei tulaga e taua le aua nei faʻaosoosoina le tagofia o le tino i le vaega autu.

Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina ai e le endocrinologists le faaitiitia o le vaovao poo le lafoai atoa foi o lona faaaogaina mo se taimi patino.

Talu ai le tele o nuances ma togafiti faʻaaoga pe a faʻaaogaina le uila, ou te manaʻo e toe fautuaina malosi se fautuaga faʻapolofesa ina ia faʻamalo ese ai mea ua fai ma vaisu po o tali le lelei mai le tino.

Faamatalaga faaopoopo

O le sili ona sologa lelei le aafiaga e mafai ona mafaufau i le faʻaaogaina o le uila i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, pe afai o le taimi lava e tasi e faʻaaoga vailaʻau ma isi vaega e faʻamalosia ai le tino.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa, pe afai e le o le toe faʻaleleia, ona sili atu lea ona totogi mo le tulaga o le maʻisuka. Aemaise lava, e manaʻomia le faʻaaogaina o vaega eseese o vailaʻau oona, e pei o A, B ma C.

E le gata i lea, afai e fautuaina e le endocrinologist isi ituaiga, e mafai ona e taofi ma faʻaaoga.

I le maʻisuka, o se tulaga taua o togafitiga e mafai ma e tatau ona mafaufauina o le toe faʻafoisia o galuega uma a le tino. A uma mea uma, e pei ona e iloa, o le maʻi na afaina ai o ia - o le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faia le toe faʻaleleia i itu uma: paʻu, totoga o le tino, tissu ma tino uma o le tino o le tagata.

O se mea moni le toe faʻaleleia poʻo le faʻaleleia o la latou galuega pe afai o le uila ma isi vaega o loʻo faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o loʻo faʻamalosia pea e le au o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona taʻitaʻia se olaga ola malosi ma tausisia se meaʻai.

Naʻo le tulaga lenei o le a mafai ona talanoa e uiga i soʻo se togafiti togafitiga.

O se vaega sili ona taua o togafitiga ma le uila e tatau ona mafaufauina i aso uma e savali, tamoe, faʻapea foi ma le lafoaia o masaniga leaga: o le nicotine ma le ava malosi, o le faʻaaogaina o vaega o nakoti.

Togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e naʻo le faʻalavelave faʻalavelave.

O le faʻaaogaina o soʻo se vaega, ioe, e mafai ona lelei, ae o le a le lava atoa.

I lenei itu, ua fautuaina e feutagai ma se fomaʻi faapitoa o le a fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi ia iloa tonu poo le a le uiga e tatau ona faʻaaogaina i lenei tulaga, faʻatasi ai ma le faʻamaonia o mea e iloa ai.

Pen injector mo insulin: o le a?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le tui insulin o se masini mo le puleaina o le inisalini e aunoa ma le faaaogaina o nila. O sea ituaiga masini e mafai ona avea ma atuatuvale mo i latou oe fefefe i le injections pe saili foi e faaitiitia le tiga i le tele e mafai ai i le togafitiga o le inisalini.

O le masini e foliga mai e talitutusa lava ma se peni insulin, e mafai ona tuiina se vaega itiiti o le insulin i lalo o le paʻu e ala i le faia o se peʻa. O le mea lea, o le fualaau faasaina ua faʻaofiina i totonu o le tino e ala i se vaitafe, lea ua televave le saoasaoa.

O le first compact injector for injection of insulin, na faia e Equidyne i le 2000, na taʻua o Injex 30. Talu mai lena taimi, o le toatele o tagata nofoia o le Iunaite Setete na amata faʻaaogaina masini i se tulaga faifai pea, ma o aso nei e mafai ona maua ia ituaiga masini i luga o fale o falemaʻi faʻapitoa.

Medi-Jector Vision Injector
O se tasi lea o masini muamua na maua ai le lauiloa tele o tagata maʻisuka mai Antares Pharma. I totonu o le masini ei ai se vaipuna e fesoasoani e tuleia le inisalini i totonu o le pito pito i lalo i le pito i tua ole pine ole suauu manaomia.

O le pusa faʻapitoa e aofia ai se kilipa faʻaaoga, lea e lava e faʻafoe ai le vailaau mo le lua vaiaso poʻo le 21 injections. E tusa ai ma le au gaosiga, o le injector e umi ma mafai ona maeʻa mo le lua tausaga.

  • O le fitu lea o faʻamalosia o le masini.
  • O le faʻataʻitaʻiga muamua o ituaiga uma o uʻamea ma se mamafa tele, lea na mafua ai le le fiafia i tagata faʻaoga.
  • Medi-Jector Vaʻaia le eseesega i le toetoe lava o ona vaega uma e faia i le palasitika.
  • E tolu ituaiga o pulu mo le tagata maʻi, o lea e mafai ai ona e filifili le gaogao ma le loloto o le ulu atu o le hormone i totonu o le tino.

O le tau o le masini e 673 tala.

InsuJet Injector

O se masini faapena lea e iai se faʻatulagaga tutusa o loʻo galue ai. O le injector ei ai se fale talafeagai, o se mea faʻapipiʻi mo le faʻaaogaina o vailaʻau, o se mea faʻapipiʻi mo le tuʻuina atu o le inisalini mai se fagu 3 po o le 10 ml.

O le mamafa o le masini e 140 g, o le umi e 16 cm, o le laasaga o le 1 Unit, o le mamafa jet o le 0.15 mm. O le tagata gasegase e mafai ona ulufale i le fua ole manaʻomia i le aofaiga ole 4-40 iunite, fuafua i manaoga o le tino. O le fualaau faasaina e faia i totonu o le tolu sekone, e mafai ona faʻaaogaina le injector e tui ai soʻo se ituaiga o hormone. O le tau o sea ituaiga masini e oʻo atu i le $ 275.

Injector Novo Pen 4

O se faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei o se inisalini injector mai le kamupani Novo Nordisk, o le faʻaauau pea o le lauiloa ma le pele o Novo Pen 3. O le masini e i ai se faʻailoga lelei, o se mea faʻamalosi malosi, e maua ai le malosi ma le faʻamalosia.

Faʻafetai i le faʻaleleia atili o masini, o le puleaina o le hormone e manaʻomia le tolu taimi e itiiti ifo le mamafa nai lo le faʻataʻitaʻiga muamua. O le faailoga o le tino e iloga i le tele o numera, e mafua ai ona faʻaaogaina e le tagata gasegase maualalo le vaʻai.

O le lelei o le masini e aofia ai uiga nei:

  1. O le fua ole fua ole a faʻatupulaʻia faatolu, faʻatusatusa i faʻataʻitaʻiga muamua.
  2. Faatasi ai ma le faʻaaloalo atoatoa o le inisalini, e mafai ona e faʻalogo i se faailo i le tulaga o se faʻamaufaʻailoga.
  3. A e kilikiina le button amata e le manaʻomia tele taumafaiga, o lea e mafai ona faʻaaoga le masini e aofia ai tamaiti.
  4. Afai o le dosese na sese le seti, e mafai ona e suia le faailo e aunoa ma le leiloa o le inisalini.
  5. O le fofoina o metotia e mafai ona 1-60 iunite, o le mea lea e mafai ona faʻaogaina ai lenei masini e tagata eseese.
  6. O le masini e tele le faigofie ona faitau le fua, o lea o le mea e faʻaaogaina e fetaui lelei mo tagata matutua.
  7. O le masini e iai lona faʻatusatusaga, laʻititi le mamafa, ia faigofie ona fetaui i totonu o lau ato, faigofie mo le aveina ma faʻatagaina oe e ulufale i insulin i soʻo se nofoaga talafeagai.

Pe a faʻaaoga le peni no le tui Novo Pen 4, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo nilala e tuʻuina atu NovoFine e faʻaaogaina ma faʻamaʻi tui insulin i se malosi e 3 ml.

O le tui-inisalini-auto injector faʻatasi ma se kiliva toe sui Novo Pen 4 e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata tauaso e aunoa ma se fesoasoani. Afai e faʻaaogaina e le maʻisuka ituaiga o inisalini i togafitiga, e tatau ona tuu siama taʻitasi i se isi injector. Mo le faigofie, ina ia le faʻafememeaʻi le vailaʻau, e saunia e le gaosiga ni lanu o masini.

E fautuaina ia i ai i taimi uma se masini faʻapipiʻi ma ni keli i le mea na leiloa ai pe faʻaleagaina le injector. Ina ia tumau le mama ma faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ile tagata maʻi ona maua ni taʻavale taitoatasi ma ni nila faʻaoga. Teu ni sapalai i se nofoaga mamao, ese mai tamaiti.

A uma ona faʻafoe le homone, e taua le aua neʻi galo e aveese le nila ma tuʻu se pulou puipui. E le tatau ona faʻatagaina le paʻu poʻo le paʻu i se mea faigata, faʻapala i lalo o le vai, avea ma palapala pe efuefu.

Aʻo iai le porokalama i le Novo Pen 4, e tatau ona teuina i le vevela o le potu i se mea na fuafuaina faapitoa.

Faʻafefea ona faʻaaoga le Novo Pen 4 injector

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona aveese le pulou puipui, faʻavasega le vaega masini o le masini mai le mea e taofia ai le kesi.
  • E tatau ona iai le tootoo i totonu o le masini, aua o le piston o le ulu o loʻo pipiʻi i le auala atoa. A aveese le kiliu, e mafai e le aʻa ona alu e tusa lava pe le paʻu le ulu.
  • E taua le siakiina o le fagu fou mo mea leaga ma ia mautinoa ua tumu i le inisalini tonu. Vaʻavaʻai faʻapitoa e iai se pulou i tulafono lanu ma lanu lanu.
  • Ua faapipii le penisini i le pito i lalo o le o lo o umia, ma faatonutonuina le pulou ma le lanu o loo makaina i luma.
  • O le o lo o umia ma le vaega masini o le injector e tosoina e le tasi i le isi seia oo ina amata le faailo. Afai o le inisalini e leaga i totonu o le kesi, e faʻafefiloi lelei.
  • E aveeseina le nila ile faʻamauina mai le afifiina, e aveeseina ai se mea e puipui ai. O le nila e vilivili lelei ile lapoʻa lanu lanu.
  • E aveese le pulou puipuia mai le nila ma tuu ese. I le lumanaʻi, e faʻaaogaina ma le saogalemu le aveesea ma le tuʻuina atu o se nila faʻaaoga.
  • E le gata i lea, e aveeseina se pupuni faaopoopo i totonu o le nila ma lafoaʻi. Afai e aliali mai se afaina o le insulin i le pito o le nila, e le tatau ona e popole, o se faagasologa masani lenei.

Injector Novo Pen Echo

O lenei masini o le uluai injector e iai se mea e manatua ai le mafaufau, lea e mafai ona faʻaaoga le laʻititi pito i luga i faʻavae o le 0.5 iunite. E taua tele lenei mea i le togafitiga o tamaiti e manaʻomia se faʻaititia o le tui ole insulin. Ole fua pito i maualuga ole 30 iunite.

O le masini ei ai se faʻaaliga e faʻaalia ai le siama mulimuli o le hormone na faʻatulagaina ma le taimi ole pulega o inisalini i le tulaga o fevaevaeaiga faʻavae. O le masini foi na taofia uma uiga lelei o Novo Pen 4. E mafai ona faʻaaogaina le injector ma nilala faʻaaogaina NovoFine.

O le mea lea, o vaega nei e mafai ona mafua i le lelei o le masini:

  1. O le i ai o le mafaufau loloto,
  2. Faʻatau faigofie ma faigofie le amanaʻia o tulaga faatauaina i le mafaufau,
  3. E mafai ona faigofie le seti ma fetuutuunai,
  4. O le injector o loʻo i ai se lautele lau lautele lautele ma tagata lautele,
  5. O le faʻatomuaga atoatoa o le vailaʻau manaomia e faʻaalia e se kiliki faapitoa,
  6. O le amataga o le button e faigofie ona taomi.

Gaosia e le au gaosi e faapea i Rusia e mafai ona e faatauina lenei masini i le lanumoana. Isi lanu ma fasi pepa e le o tuʻuina atu i le atunuʻu.

O tulafono mo inisalini tui e maua i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Togi tui mo insulin - faʻataʻitaʻiga faʻalelei, iloiloga ma tau

I le 1922, o le uluai tuiina o le inisalini na tuuina atu. Seʻi oʻo i lena taimi, o tagata ua maua i le maʻisuka ua faʻaumatia. I le taimi muamua, na faamalosia malosi le maʻisuka e aʻafia le hormone moa ma le faʻaaogaina o vailaau tioata, e le lelei ma tiga.

I le aluga o taimi, o tui tui inisalini ma nila manifinifi na faʻaalia i le maketi. O le taimi nei o loʻo sili atu ona faʻaogaina togafitiga faʻapitoa mo le puleaina o inisalini - peni tui.

O nei masini e fesoasoani ai i le maʻisuka e taʻitaʻia ai se olaga ola malosi ma e le oʻo i faʻafitauli i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina.

O le penisini peni o se masini faapitoa (injector) mo le faʻaaogaina o fualaau oona, e masani ona faia i le inisalini. I le 1981, o le faatonu o le kamupani Novo (lea ua leai nei Novo Nordisk), Sonnik Frulend, na i ai le manatu o le fatuina o lenei masini. E oo atu i le faaiuga o le 1982, o sauniuniga muamua o masini mo le puleaina o le inisalini talafeagai na saunia. I le 1985, na muamua faaali mai ai NovoPen i luga o le faʻatau.

O inisalini e tui ai:

  1. Toe faʻaaogaina (faatasi ai ma mea faʻafeiloaʻi),
  2. Mea e le mafai ona faʻaaogaina - o le kilika ua faʻamalosi, pe a uma ona faʻaaogaina le masini.

Pulu laupepa vili lauiloa - Solostar, FlexPen, Quickpen.

O masini faʻaaogaina e aofia ai:

  • paʻu uila
  • vaega masini (amata le button, faailo o le fua, piston rod),
  • pulou injector
  • totoa sui e faʻatau eseese.

Faʻamanuiaga o le faʻaaoga

O peni togafitiga e lauiloa i le maʻisuka ma e tele ni tulaga lelei:

  • fua saʻo o le hormone (o loʻo i ai masini e aofia ai 0.1 iunite),
  • talafeagai i le felauaiga - faigofie lava i totonu o lau taga po o le ato,
  • o le iniseti e vave ma leai se aoga
  • O tamaiti uma ma se tagata tauaso e mafai ona tuʻuina atu se tui e aunoa ma se fesoasoani,
  • le gafatia e filifili aila o eseese uumi - 4, 6 ma le 8 mm,
  • o le mamanu mamanu e faʻatagaina ai oe e faʻalauiloa atu le maʻisuka ile maʻisuka i se nofoaga faitele e aunoa ma le tosina mai o le gauai faapitoa a isi tagata,
  • laupepa syringe faʻaonaponei faʻamatalaga faʻamatalaga i le aso, taimi ma le aofaʻiga o inisalini ua toilalo,
  • Tusi faʻamaonia mai le 2 i le 5 tausaga (e faʻalagolago i le kamupanī ma le faʻataʻitaʻiga).

Incaua leaga

Soo se masini e le atoatoa ma ei ai ona toso, e aofia ai:

  • e le o mea uma e inosia e fetaui ma se mamanu faapitoa,
  • maualuga tau
  • afai o se mea e malepe, e le mafai ona e toe faaleleia,
  • E tatau ona e faʻatau faʻatau penisini e lua i le taimi e tasi (mo le inisalini puupuu ma faaumiumi).

E tupu e latou te faatonuina vailaʻau i totonu o fagu, ma na o cartridges e talafeagai mo peni tui! Ua maua e le maʻisuka se ala ese mai lenei tulaga le lelei. Latou te fufuluina le insalini mai se fagu ma se suauu ua le faʻamalosi i totonu o se fagu vailaau faʻaaoga.

Faʻataʻitaʻiga o Faʻailoga Faataʻitaʻi

  • Togi tui NovoPen 4. Faʻaleleia, faigofie ma faʻalagolago i le Novo Nordisk le faʻatinoina o le inisalini. O le faʻalelei lenei o le NovoPen 3. E naʻo le inisalini faisuala: Levemir, Actrapid, Protafan, Novomiks, Mikstard. Fua mai le 1 i le 60 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. O le masini ua i ai se paʻu uʻamea, o se faʻamaoniga o le faatinoga o le 5 tausaga. Tau faʻatatau - 30 tala.
  • HumaPen Luxura. Lili tui a Eli Lilly mo Humulin (NPH, P, MZ), Humalog. O le maualuga o fuataga e 60 iunite, o le laasaga e 1 le iunite. Faataitaiga HumaPen Luxura HD ei ai se laasaga o le 0.5 iunite ma se aofaiga aupito maualuga o le 30 iunite. Tau fuafuaina - 33 tala.
  • Novopen Echo. O le injector na faia e Novo Nordisk faapitoa mo tamaiti. Ua faʻapipiʻiina ma se faʻaaliga e faʻaalia ai le siama mulimuli o le hormone, faʻapea foi le taimi na pasia talu mai le tui mulimuli. Ole fua pito i maualuga ole 30 iunite. Laasaga - 0.5 iunite. E faʻatusatusa i le inisalini Penisillridge. O le tau masani e 2200 rubles.
  • Pene Biomatic. O le masini e naʻo Pharmastandard oloa (Biosulin P poo H). Faʻaaliga eletise, laasaga 1 le iunite, le umi o le injector - 2 tausaga. Tau - 3500 rubles.
  • Humapen Ergo 2 ma Humapen Savvio. Eli Ellie syringe pen ma igoa ma uiga eseese. E talafeagai mo insulin Humulin, Humodar, Farasulin. Tau - $ 27.
  • PENDIQ 2.0. Inisiua numera o le inisalini i le 0.1 U faʻapipiʻi. Manatua mo le 1000 injections ma faʻamatalaga e uiga i le metotia, aso ma le taimi o le puleaina o le hormone. O loʻo i ai le Bluetooth, o le pulou e molia e ala i le USB. O kamupani gaosiga o inisalini talafeagai: Sanofi Aventis, Lilly, Berlin-Chemie, Novo Nordisk. Tau - 15,000 rubles.

insulin pen penisee vaaiga:

Filifili sao le peni ma le nila

Ina ia filifili le mea sao i le injector, e tatau ona e gauai i:

  • sili atu le tasi le tui ma le laasaga,
  • mamafa ma le tele o le masini
  • fesoʻotaʻiga ma lou inisalini
  • le tau.

Mo tamaiti, e sili atu le ave o le injectors i le siʻitia o le 0.5 iunite. Mo tagata matutua, o le maualuga pito tasi ma le faigofie o le faʻaoga e taua.

O le soifuaga o penisini insulin o le 2-5 tausaga, e faʻalagolago lava i le faʻataʻitaʻiga. Ina ia faalautele le faatinoga o le masini, e tatau ona tausisia nisi tulafono:

  • teuina i le uluai mataupu,
  • Puipuia le susu ma faasusulu le la
  • Aua le afaina i le faateia.

I tulafono uma, pe a uma tui, e tatau ona suia ia nila. E le mafai e tagata uma ona gafatia, o lea o nisi tagata maʻisuka latou te faʻaaogaina le 1 sela i le aso (3-4 injections), ao isi e mafai ona faʻaaoga le nila se tasi mo le 6-7 aso. I le aluga o taimi, o le a faʻapupulaina ni faʻalaʻo ma faʻalavelave tiga pe a tui.

Ole iniseti nila e maua i ni ituaiga se tolu:

  1. 4-5 mm - mo tamaiti.
  2. 6 mm - mo talavou ma tagata vaivai.
  3. 8 mm - mo tagata vaivai.

Tagata lauiloa - Novofine, Microfine. O le tau e fuafua i le tele, e masani lava 100 inisi i le pusa. I luga foi o le faʻatau atu, e mafai ona e maua ai ni tagata lauiloa e lauiloa i una faʻavaomalo mo peni syringe - Comfort Point, Droplet, Akti-Fayn, KD-Penofine.

Faatonuga mo le faaaogaina

Le algorithm mo le muamua tui:

  1. Aveese le peni tui mai le ufiufi ma aveese le pupuni. Faʻasese le vaega o le masini mai le paʻu pepa.
  2. Lolo le tootoo piston i lona tulaga muamua (taomi i lalo le ulu o le piston ma se tamailima).
  3. Faʻaofi le kalama i le o loʻo umia ma faapipii i le vaega masini.
  4. Faapipii le nila ma aveese le faavaa pito i fafo.
  5. Lulu inisalini (na o pe afai NPH).
  6. Siaki le vaega o le nila (lalo ifo 4 iunite - pe a fai o se faletalimalo fou ma le 1 le iunite ao leʻi faʻaaogaina.
  7. Seti le fuainumera manaʻomia (faʻaalia i numera i se faamalama faapitoa).
  8. Matou te aoina le paʻu i se lafu, fai se inisi i le maualuga o le 90 tikeri ma taomi le ala amata i le auala atoa.
  9. Matou te faatalitali 6-8 sekone ma toso ese le nila.

A maeʻa tui taʻitasi, e fautuaina e sui le falesa tuai ma se mea fou. O se tui mulimuli ane e tatau ona faia i le 2 cm mai le muamua. Ua faia lenei mea ina ia le tupu ai lipodystrophy.

Faatonuga mo le faaaogaina o peni tui:

O le tele o le maʻisuka o le a na o ni iloiloga lelei, talu ai o le syringe penisini e sili atu ona faigofie nai lo le tui masani o le inisalini. O le mea lea e fai mai ai le maʻisuka:

Adelaide Fox. Novopen Echo - loʻu alofa, masini mataʻina, galue lelei.

Olga Okhotnikova. Afai e te filifili i le va o Echo ma PENDIQ, o le mea mautinoa o le muamua, o le lona lua e le aoga le tupe, e taugata tele!

Ou te manao e tuu laʻu iloiloga o se fomaʻi ma se maʻisuka: "A o oʻu laʻitiiti, sa ou faʻaaoga le pine Erring 2 Hringen, ma ua ou fiafia i le masini, ae ou te leʻi fiafia i le tulaga o le palasitini (na gau ina ua mavae le 3 tausaga). O lenei o au o le e ona le uamea Novopen 4, aʻo galue lelei. "

Injector injector - aisea e manaʻomia ai ma faʻapefea ona faʻaaogaina?

I le tau faasaga i le maʻisuka, o le tagata maʻi e tatau ona i ai lana lava auupega-o le pelu lea o le a ia tau ai i se maʻi faʻatuʻi, o se talipupuni lea o le a ia atagia ai le oso ma le ola ola, toe faʻaleleia le malosi ma tuʻuina atu ia te ia le malosi.

E tusa lava po o le a le le fiafia e ono foliga mai, ae o loʻo i ai se meafaigaluega lautele - o se inisini insulin. I soo se taimi, e tatau ona lata mai ma e tatau ona latou faʻaaogaina.

O le a le insulin injector?

O se tui inisalini o se nila poʻo ni masini faafomaʻi e le manaʻomia. O le umi o le nila ile fausaga o le nila e le sili atu ma le 8 mm.

Ua faamoemoe mo le puleaina o le inisalini. O lona aoga e le mafai ona faʻaaogaina o le le maua lea o le tiga ma le toomaga o le fefe mai le togafitiga o le insulin i le ituaiga o tui, aemaise lava mo tamaiti.

O le faʻamatalaga (injection) o le vailaau faʻasaina e le tupu ona o le piston o mea faʻapitoa o suauu, ae ona o le faia o le mamafa pito sili ona manaomia e le faʻaaogaina o le tautotogo. Lea e faʻaitiitia ai le taimi mo le faʻatinoga.

Tagavai masini injector

I se upu, o se maʻi, pei o se tamaititi, e le gata e leai se taimi e fefe ai, ae e le malamalama foi i le mea na tupu.

O le faʻalelei ma le lelei o le fofo a le ector e matua manaia lava ma e pei o se mea i le va o le piston tusitusi ma le faailoga.

Mo tamaiti, o lanu fiafia ma fasi laumei eseese e faʻaaogaina, e le fefe ai le tamaititi ae liliu le faiga i se taaloga faigofie i se "falemai".

Faʻafaigofie faigofie faʻamalosi ma lona atamai. O se faamau e tu i le tasi itu, ma o se nila e oso i luga o le isi pito (pe a fai o se nila). E ala i lona auala i totonu, o le inisalini e tui i lalo o le mamafa.

I totonu o le mataupu o loʻo i ai se kesi (suitcase) faʻaaogaina ma se vailaau faafomai. Ole lapisi o le capsule e eseese - mai le 3 i le 10 ml. Ina ia sui mai le tasi tank i le isi, o loʻo i ai ni fetuunaiga adapter.

A aunoa ma se "suavai", e mafai ona galue se tui-injector mo le inisiua mo ni nai aso. E faigofie lava lenei mo taimi uumi i fafo atu o le fale.

O le mea e sili ona taua, o le tutusa o le inisalini e masani ona i totonu o le kesi.

E ala i le suiina o le avelaʻau i le siʻusiʻu o le suauu, o le tagata maʻi na te faʻapipiʻitūina le manaʻomia mo le iniseti.

O tui uma o inisalini e matua faigofie lava ona faʻaaogaina.

E vaevaeina le faʻatonuga i le tasi, lua pe tolu laasaga:

  1. Faʻailogaina o le faʻaaogaina o le tautotogo o se suʻega o vailaʻau.
  2. Faʻapipiʻi i le nofoaga o tui.
  3. Leomi le ki e faasaʻo le tautotogo. O le vailaʻau e vave faʻaaogaina i le tino.

Ma, ola ai - fiafia i le olaga.

O mataupu uma o injectors e faia i taimi umi ma mama, e toetoe lava a faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le a le mea e sili ona talafeagai pe a faimalaga, savali ma umi pisinisi malaga.

NovoPen Echo

O le NovoPen Echo syringe pen o le faʻataʻitaʻiga lata mai lea o le faʻapipiʻiina o le inisalini na faʻatupulaia e le kamupani Denmark Novo Nordisk (Novo Nordis), o se tasi o taitai o le Western European i mea tau vailaau.

O nei faʻataʻitaʻiga ua matua faʻaleleia mo tamaiti. E maua lenei mea i le mamanu o foliga o le tufatufaina, lea e mafai ai ona faʻavasegaina le vailaʻau mai le 0.5 i le 30 iunite o inisalini, ma se laasaga vaevaega o le 0.5 iunite.

O le i ai o se faʻamanatuga faʻaaliga e mafai ai e oe aua nei galo le togi ma le taimi na maeʻa pe a uma le tui "ogaoga".

O le faʻaogaina o le autoinjector o loʻo i ai i le mafai ona faʻaaoga ituaiga eseese o inisalini, e pei o:

  1. Galuega o le mafaufau. O le masini muamua lea o lenei ituaiga na atiaʻe e le kamupani, lea e mafai ai e oe ona pulea le taimi ma le fua o le togafitia. Tasi vaevaega e tutusa ma le itula e tasi.
  2. Avanoa tetele mo le filifiliga o fualaau - o se vaega e oʻo atu i le 30 iunite ma se laʻititi laʻititi o le 0.5 iunite.
  3. Maua o le galuega "Puipuiga". E le mafai ona sili atu i le fua faatonuina ole inisalini.
  4. Ina ia faʻamamafa ma faʻavasega le tulaga o le tagata lava ia o lau gaioiga, e mafai ona e faʻaaogaina se seti atoa o tagata tifaga faapitoa.

E le gata i lea, o le injector e le mafai ona faʻamagaloina le lelei lea e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi nisi o faʻalogo lagona:

  1. Le faʻalogo. O se kiliki o le a faʻamaonia le faʻatonuga atoatoa o se fua o le insulin.
  2. Vaʻai. O le tele o numera o le mataʻituina e faʻalauteleina i le 3 taimi, lea e faʻaitiitia ai le avanoa e sese ai pe a filifilia se fualaau.
  3. Le lagona. Ina ia amataina le masini, e tatau ona e faia ni taumafaiga 50% le maualalo pe a faʻatusatusa i ata muamua.

Mo le faʻamaonia saʻo o le masini, e tatau ona faʻaaoga na o mea ua fautuaina:

  1. Penisillin insulin cartridges 3 ml.
  2. Apalai e le faʻaaogaina NovoFayn poʻo NovoTvist, e oo i le 8 mm le umi.

Manaoga ma lapataiga:

  1. A aunoa ma le fesoasoani a tagata e leʻi faʻatagaina, e le fautuaina le NovoPen Echo injector mo le faʻaaogaina taitoatasi e le tauaso po o le faʻaletonu mata.
  2. Pe a faatonuina ni ituaiga se lua pe sili atu foi o inisalini, ave ni masini tele o lenei ituaiga ia oe.
  3. I le tulaga o le faʻaleagaina faʻafuaseʻi i le kapoti, ia i ai pea se fagu faʻasaʻo faʻatasi ma oe.

- faʻaaoga mo le faʻaaogaina o NovoPen Echo:

Afai, mo ni mafuaaga patino, ua e le toe "talitonuina" le faaaliga, ua leiloloa pe ua galo ia tulaga, amata mulimuli ane injections ma fua o le kulukose ina ia saʻo le seti.

Tuua Lau Faamatalaga