Faailoga mo le faʻaaogaina o Fraxiparin i IVF

O le gasegase i le taimi o le maitaga atonu e le gata i pito i lalo, e ui o lenei mea e le lelei ma matautia. O le le lava o le tino o le sasa lea o le 30% o fafine maʻitaga, e masani ona le iloa le i ai o se faʻafitauli ao le i faʻaalia.

Ae afai e mafai ona filifili "vevela" veinsose ma le lagona: o lagona pito i lalo e vevela ma tiga, vaivai ma vaivai i vae, ona le mafai ai lea e le fafine ona iloa isi ituaiga o thrombosis na o ia lava. O le faʻamaʻi e sili atu ona lilo, ma e sili atu ona leaga.

O le matafaioi o le faʻamalosi totoga i le taimi o le maitaga

O le a le mea e fai mo se taimi umi le mea lauiloa e uiga i le aafiaga o le maʻitaga i le toto o loʻo taʻalo i totonu o le tino? O le voluma e amata ona faateleina mai vaiaso muamua ma oo atu ile maualuga i le 31-34 vaiaso. I le maualuga o le saoasaoa, o le vaega o le suavai o le toto e faateleina i fafine maitaga ma, masani, o lona viscosity ua matua leiloloa, ma i lenei tulaga, e leai se lamatiaga o le thrombosis.

Ae i nisi o fafine maʻitaga o loʻo i ai le faʻateleina o le toto coagulability lea e tupu ona o le le atoatoa o le hormonal, o se olaga le tauagafau poʻo se faʻamaʻi pipisi. Ma o le maʻitaga moni lava ua avea ma mafuaʻaga o le hypercoagulation.

O le faateleina o le totoina o le toto o se mea sili ona matautia mo le tina ma le tamaititi. O le mea moni, ona o le hypercoagulation, o le faʻavaeina o paʻu toto e mafai ona tupu i luga o soʻo se vaega o le totoga. E ono mafai ona toto le toto i le placenta, lea e aofia uma lava i se fesoʻotaʻiga o vaʻa toto, ma le mea o loʻo i ai le toto totoʻa o loʻo i ai se maualuga maualuga o le thrombosis. O faʻafitauli faʻapena e mafua ai ona maua ai le hypoxia o le fetal masani.

O a ni taunuuga o le matelaina o le okesene mo se tamaitiiti? Afai e agamalu (o lona uiga, e le o umi, na maitauina i le taimi ma aveesea ai maʻi),

Punaoa

D dimer i le taimi o le maitaga norm 3 trimester

e tauaO le faateleina o le D-dimene i le taimi o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia: o le vaʻaia vave o se placenta masani, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le fanau mai vave, o le mea lea e tatau ona mataituina e le fomaʻi e se fomai.

O le talatalanoa e uiga i le maualalo o le D-dimer i fafine maʻitaga e matua faigata lava, aua i le taimi o le gaioiga, o le faailo, i se isi itu, ua faateleina, o se mea na tupu i le physiological. E le gata i lea, e leai lava se masaniga taliaina i le taimi o le maitaga: o tulaga o loʻo i luga o faʻataʻitaʻiga e matua taua.

faʻaopoopogaO le faʻaititia o le faʻataʻitaʻiga e tosina atu ai manatu o tagata tomai faapitoa i se tulaga maualalo tele nai lo lona taua tele, aua e le mafai ona taʻitaʻia atu i ni matuiā ogaoga, o le mea lea, o lona faʻaitiitiga i vaega laiti e le manaʻomia ai se isi suʻesuʻega ma togafitiga.

Afai, o le taimi o le maʻitaga, ua faʻaitiitia le D-dimer (mo se faʻataʻitaʻiga, e le sili atu i tulafono masani mo fafine e le o maʻitaga), ona mafai lea e lenei tulaga ona faʻamaonia se faʻamaoniaina o le faiga o le coagulation i le toto. I lenei tulaga, e tatau ona faʻatagaina le fafine maʻitaga i le tagata o le hematologist mo se suʻesuʻega atoa, ma, pe a manaʻomia, togafitiga.

Pe a ave se tamaititi, e le o le mea lea o le faʻaititia o faailoilo e matautia, ae o le mea moni e taʻu mai ai le solia o le gafatia o le toto e vave faʻavave. I lenei tulaga, o le fafine e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maualuga o le toto i le taimi o le fanau mai, lea e oʻo lava i le oti.

D-paʻu i le taimi o le maitaga

D-dimers - O mea nei o le faʻamavaeina o le fibrin, o se vaega o le toto toto, e tusa ai ma le maualuga o nei oloa ma fuafua ai le lamatiaga ole thrombosis. O le olaga o D-dimers e na o le 6 itula, o le mea lea e le maua ai lenei suʻega toto i falemai uma, ma e oʻo lava ile fale suesue

Punaoa

Xylene i le taimi o le maʻitaga

O le sosoʻo o le isu i fafine maʻitaga o se mea e masani ona taatele, e faʻaalia ai suiga matuia i le tino, poʻo se malulu masani. I itu uma e lua, e fefinauai se isu ma se fafine i le taimi o le moe ma le ala mai, o le tele o fafine maʻitaga e faʻamalamalamaina le mafanafana o le mafanafana o se tasi o tulaga sili ona le lelei e te manaʻo e faʻaumatia i le vave e mafai ai.

E fautuaina e fomaʻi e aua le faatuai le aveeseina o le malulu masani, po o le a lava le natura o le tupuaga, ei ai: i soo se tulaga, e afaina ai le tulaga masani o le tina i le lumanai, e mafua ai le tiga o le ulu, mucous-toto toto mai le isu.

Ae o le a le metotia o togafitiga e tatau ona faia pe afai o le tele o fualaau oona aʻo leʻi maitaga e faʻasaina ma o togafitiga faʻavae e le maua ai le mea e manaʻo iai?

O le tele o fafine, i lo latou lava tulaga lamatia, faʻatau i le fale talavai ia fualaau masani masani, lea e masani ona mafaufauina saogalemu, ma faʻaaogaina.

Aisea e mafua ai? Talu ai i le faʻatinoga, a oʻo i le maitaga, soʻo se vailaʻau e masani ma faʻaaoga muamua e aunoa ma ni aʻafiaga leaga e mafai ona iloa e le tino i se auala fou, ma o lenei mea fou e leʻo faʻaalia i se tali lelei.

Xylen, o le a le tala a fomaʻi e uiga ia te ia?

Afai e le o vaʻaia e le falemaʻi le faʻaaogaina o laulaʻau mata ma Xylen sprays e ni fafine maʻitaga e pei o soʻo se mea e sili atu ona matautia, e le o faʻanatinati le fomaʻi e faatonu le fualaau faasaina io latou tagata maitaga i le faailoga muamua o le isu vaivai. Ma e ui lava o le a faʻamaonia e se fomaʻi le mea moni e le o iai se aafiaga le lelei o le Xylen i le fetus, latou te matua mumusu e faʻamaonia le fualaau faasaina.

O le a le mafuaʻaga o sea lapataiga tele? Ua fefefe fomai e faatonuina Xylen ona o ona vasoconstrictor meatotino - i lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o se fafine maʻitaga e mafai ona faateleina le maualuga o le toto ma suia le leo o ipu o le placenta.

Mo le togafiti togafitiga faʻatasi ma Fraxiparin i le maitaga, IVF ma le fananau

E leai ni faʻamatalaga tuusaʻo i luga o le aʻafiaga o lenei vailaʻau i luga o le fetus, peitaʻi, o suʻesuʻega i falemaʻi ua faʻaalia ai le mafai gafatia o Fraxiparin ona oʻo i totonu o le pa puipui, faʻapea foʻi ma susu o susu.

Ae ui i lea, i tulaga e maua ai le lelei o le tagofia o fualaau faasaina i luga o taunuuga le lelei, o le a faaopoopoina Fraxiparin i le lisi o fualaau oona na faia i le taimi o le maitaga. O a mataupu na faʻamatala mai e Fraxiparin i le taimi o le maʻitaga, IVF ma le fananau?

Aisea ua faatonuina ai Fraxiparin?

Fraxiparin o se tasi e sili ona lelei le tui puipuia. O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le gafatia o le nadroparin calcium o loo iai i totonu e taofia ai le gaioiga o le toto coagulation factors, o le taunuuga lea ua faaitiitia ai le thrombosis, ua faaleleia atili ai le toto, ma ua faaitiitia le ono tulai mai o faamaʻi vein.

O le gafatia o Fraxiparin e aʻafia ai le toto toto e fuafua ai lona faʻaaogaina i le taimi o le fuafuaina o maitaga. O le mea moni, o le fausiaina o paʻu e faʻalavelaveina ai le toto masani, e faigata ai mea e manaʻomia e maua ai le fuamoa felafoaʻi.

O le paʻu o le toto e puipuia ai le fuamoa mai le pipii i le puipui o le uterine. E le gata i lea, o le le lava o le toto e faʻamalosia ai le fausiaina o le placenta ma atonu e le mafai ai ona maitaga.

Afai i le faagasologa o sauniuniga mo le maitaga, o suʻega na faʻaalia ai le hypercoagulation o le toto o le tagata maʻi, o le faʻaaoga masani o Fraxiparin e faʻapupula ai le avanoa o le manuia manuia i le 30-40%. O lenei mea e lautele ai le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega i togafitiga faafomaʻi.

Faʻalagolago i uiga o le toto coagulability, o le pulega o Fraxiparin e faʻaaogaina uma i matata taʻitasi ma le maitaga, e le aofia ai le uluaʻi masina.

Punaoa

Aisea ua faatonuina ai Fraxiparin mo fafine maʻitaga?

E i ai ni tulaga i le taimi o le maitaga pe a faamalosia le fomaʻi e faʻamaonia se vailaʻau faʻapitoa ma le saogalemu i le tina o loʻo faʻamoemoe. O lea ituaiga fualaau faasaina o Fraxiparin (Clexane), lea e tuuina atu e avea o se vai inu i ni tui faapitoa. Fraxiparin i le taimi o le maitaga ua faʻamaonia i tulaga ogaoga pe a oʻo atu le lamatiaga i le ola o le tamaititi ma le tina o loʻo faʻamoemoe e sili atu nai lo le ono mafai ona iai ni faʻafitauli mai lenei fualaau.

Pricking Clexane (Fraxiparin) e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga manino a le fomaʻi na ia faʻamaonia lenei vailaʻau, ma afai e te lagona le itiiti ifo o le maʻi, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. E sili ona lelei le tuiina o Clexane i le lua poo le tolu tolu masina o le maitaga, ae ui i lea, e tele mea e tupu pe a faʻasolo mai Fraxiparin mai le uluaʻi masina. Aʻo leʻi tuiina lenei vailaʻau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O faatonuga mo le faʻaaogaina o Fraxiparin o le a faʻaalia ai oe i aʻafiaga leaga uma i le gaioiga galue ma faʻamaʻi uma. Afai o le tina i le lumanaʻi ua i ai pe sa i ai i se taimi lata mai nei soʻo se faʻamaʻi o loʻo lisiina i le tulaga o le faʻasolosolo ", lea o loʻo faʻaalia e faatonuga mo le faʻaaogaina, e tatau ona vave logoina le fomaʻi: o le a ia filifili e faʻamaonia pe faalēaogāina lenei vailaʻau faapitoa mo lenei mataupu.

Clexane o se faʻataʻitaʻiga saʻo, o le heparin mole maualalo mole mole. O vailaau uma o loʻo i ai le heparin ua mamanuina e puipuia ai le toto mai le tavavave faʻafuaseʻi, talu ai o le faʻateleina o le toto e taʻitaʻia ai le vevela, ma oʻo ai i le thrombosis. O le thrombosis, i le itu, e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa: o le maliu o le tina po o le tamaititi.

afai o le toto o se fafine maʻitaga o loʻo taumafai e faʻamaʻi vave vave, na maua ai e leai se faʻamalosi,

E mafai ona faʻapipiʻi Clexane e pei o

Punaoa

Le faʻaaogaina o tui puipuia i le maitaga: Fraxiparin

I le taimi o le maitaga, ei ai tulaga e fai ai e le fomaʻi, ina ua maeʻa le suʻega o le toto na sosoo ai, le faʻamaoniaina o se fafine o se vailaau faʻasaina - o se mea e manaʻomia. O le manaʻoga e fausia ni paʻu toto e lamatia mo le ola o le tina ma le tamaititi, o le mea lea e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina o loʻo solia i lenei vaitau. Fraxiparin i le taimi o le maitaga, e ui lava i le faasaina o faatonuga aloaia, ua faatonuina e puipuia ai le hypercoagulation. O le tele o le hemostasiologists e ioe o le fualaau faasaina, pe a faʻaaoga tatau, e le afaina ai le fusi.

Le faiga o le gaioiga a Fraxiparin

Fraxiparin o se hepatarin maualalo maualalo mole molemoa o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa. I se isi faaupuga, e taofia ai le faʻamalosia o se filifili o tali e taʻitaʻia ai le totoina o le toto. Faatasi ai ma le faʻafoega masani o lenei vailaau faʻasaina, o loʻo taofia ai toto.

O le elemene aoga o Fraxiparin o le calcium nadroparin. O lenei vailaʻau e mafai ona vave ma faʻalagolago ona fausia fusi faʻatasi ma molelatini porotini i plasma. O lenei masini e puipuia ai pupuni toto mai le aliali mai. O le faʻavaeina o Fraxiparin, poʻo le calcium nadroparin, e iai sona aafiaga faʻapitoa i meatotino o le toto ma i le taimi lava e tasi e le mafua ai ni mea leaga. E pei o ia heparins uma, e le faateleina ai le avanoa e tafe toto.

O le thrombophilia o se maʻi gasegase totoʻa ma se lamatiaga o ni fusi toto. O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le maliu o le tama i totonu o le manava. Fraxiparin i le taimi o le maitaga e tausia le masani ai le toto i le tamaititi e leʻi fanau mai, e le afaina ai le soifua maloloina o le tina. O le isi faʻatasi ma lenei vailaau faʻasaina e le mafai ona pasia le pa puipui ma le afaina ai le fetus.

Hematopoietic system

I le natura, o mea uma lava ua faatulagaina lelei i le tino o le tagata. Afai e le maua e le toto le malosi e faʻatautaia ai, ona maliu ai lea o tagata e oʻo lava i se mea e le mafai ona faʻaaogaina. Mo le toʻatele, o lenei faʻaalia e masani, ma e le manaʻomia ona latou popole.

O nisi tagata e vaivai le faʻatonuina, ma e tele naua le toto e oʻo lava i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O nei maʻi e manaʻomia le mataʻituina pea o le toto ma togafitiga talafeagai.

O loʻo i ai se tulaga faʻafeagai - o le toto e maualuga le maualuga o le viscosity, lea e puipuia ai le vai mai le sopoia o vaa. Mo le mafuaʻaga lenei, faʻapipiʻi toto i totonu o veins, atili faʻalavelaveina le tafe o le toto. E tatau i tagata maʻi ona faʻatonuina fualaau faʻasaina ma fualaau oona (e pei o Fraxiparin).

E maitauina se uiga o le faʻasaʻo i tagata uma o ituaiga uma, ae o le faʻaaogaina o tamaitai e maualuga atu. O lenei mea e mafai ai ei latou ona faigofie ona tumau i le paʻu, lea semanu o le a suia ai le toto.

Faatasi ai ma le IVF, o le fraxiparin e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai mea e maua ai le toto, ona o le faʻaaogaina o hormones mafua ai le faʻafeagai, ma faʻatautaia le faʻavaeina.

O le faʻataʻitaʻiga masani e faʻamaonia ai o le toto coagulability ua sili atu ona maualalo nai lo le masani, ma o lenei faafitauli e tatau ona fofoina faafomaʻi, ma faʻamaonia ai fualaau o loʻo i ai le faʻafeagai pe a faʻatusatusa ia Fraxiparin.

Anticoagulants i IVF

O le maʻitaga e faaosofia ai le toe fetuutuunaiga o faiga uma i le tino. O loʻo faʻasalalau atu foi le polokalame o le totoga, saunia mo le fanau mai. I le taimi o le fanau mai o se tamaititi, e tele le toto o le fafine, ma o le tele foi o le mea e alu i ai, o le sili atu ona lamatia o le tulaga mo le olaga. O le tino e taumafai e taofia lenei taufaamatau e ala i le faʻamaʻaina o le toto i se auala masani.

I fafine o loʻo maʻitaga i le IVF, o le toto na te faʻapipiʻi atili i lalo o le aʻafiaga o fualaau oona e faʻaaoga e faaosofia ai le vavalalata. O le lūlūina o le Lymph e le o se faailoilo lelei, o le mea lea, o Fraxiparin ua faʻamaonia mo le IVF, lea o loʻo faʻatonuina i se fafine i lalo ifo i totonu o le manava poʻo le sulu.

O le a le ituaiga o fualaau faasaina?

Ole vailaʻau o se heparin maualalo mole molemole, o le vailaʻau e afaina ai le gafatia o le toto e faʻatautaia.

Fautuaga! O le gafatia e faʻatautaia ai ua taua o le hemostasis. O lenei meatotino e taua tele, aua ana le totoina le toto, o le a maligi tagata, e tusa lava pe latou te maua se manua laiti.

O le faʻasolosolo vave ma le saoasaoa o le faʻalavelave matautia. E sili ona tāua le mataʻituina o le maʻiseta i fafine maʻitaga, talu ai o faʻalavelave faʻavaivai i le placenta e lamatia ai le maliu o tama.

Fraxiparin o se fualaau faasaina lea e taofia ai auala e mafua ai le totoina o le toto, o lona uiga, faatasi ai ma lona amataina, o le a ono faaitiitia le paʻu toto. O le gaioiga malosi o le nadroparin calcium. O le meatotino autu o lenei vailaau o se suiga i meatotino o le toto, e mafua ai ona faʻaitiitia le paʻu o le toto, ae o le ono mafai ona tupu totoʻa e le faateleina.

Fraxiparin ua faʻamatalaina pe a uma ona suʻesuʻe suʻesuʻega o suʻega toto e puipuia mai ai le thrombosis. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino, o nisi taimi o le vailaʻau e tatau ona tui i le taimi o le maitaga. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ai e oe ona faʻaalia le maʻitaga, e tusa lava pe leʻi iai se mea na tupu i le fafine i le fausiaina o fusi toto.

Fautuaga! Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo, o le togafitiga masani e taua tele, talu ai e oʻo lava ile paʻu o le togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i ni mea faanoanoa.

E leaga le vailaʻau?

E le mafai ona fai mai o Fraxiparin e saogalemu atoatoa mo se fafine ma le tamaititi, talu mai le tele o suʻesuʻega o lenei mataupu e lei faia. E talitonu tagata hematologists, afai e tatau ai, e tatau ona fautuaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina, ona o lona faʻaaoga e puipuia ai le maliu o le fetal. Ma e leai se faʻamaoniga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua ai le leaga o aʻafiaga o le tamaititi.

Ae ui i lea, o faatonuga e taʻu saʻo mai le maitaga i le numera o faʻasalaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.I le faʻataʻitaʻiga, e le o faʻamaonia le vailaʻau i le muamua o le tolu masina, ma i le lona lua ma le tolu, pe afai e faʻaalia, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se maualuga maualuga o le maliu o le fetal ona o le thrombosis.

O le aʻafiaga o faʻafitauli ona o le faateleina o le faʻamaʻi toto ua faateleina i le umi o le maʻitaga. O le placenta e naʻo totonu o vaʻa tetele ma laiti. Afai e faʻavaivaia le toto i lenei totoga taua, o le a pagatia le fetus mai le le lava o le okesene, ma o le a mafua ai ona tolopo le atinae.

Fautuaga! O le faʻavaeina o pusi toto e lamatia ai le ola o le pepe, ae o le fafine lava ia. O le mea lea, e le tatau ona e teena togafitiga ma Fraxiparin pe a fautuaina e le fomaʻi lenei fualaau mo le faʻaaoga.

Faʻapefea ona faʻaaoga?

E pei ona taʻu mai i faatonuga, o Fraxiparin e maua i se tasi foliga - i le tulaga o se fofo mo le tui. E taua le iloa le auala ma le mea e tui ai le vailaʻau ina ia mafai ai e le vailaau ona maua ai le tele o faamanuiaga.

O le fualaau faasaina e ulu atu i le falemaʻi fesoʻotaʻiga i totonu o masini tui tui o volumes eseese - mai le 0.3 i le 1 ml. Ua faatonuina e le fomai le fua o vailaau taʻitasi, o mea uma o le a faalagolago i faailoilo o le toto totoina ma isi uiga patino. O le umi o le umi o le vasega e 10 aso.

Ma le mea e tatau ai, e tatau i se fomai tausi soifua ona tuiina le fualaau faasaina. Ae talu ai ona o nisi tulaga e tatau ai ona fai ni inisiua mo le tele o masina, e sili atu ona faigofie le iloa pe faapefea ona tui lau vailaʻau. Ae, ioe, muamua e tatau ona e iloa tonu le mea ma le auala e tui ai le fualaau faasaina.

Fautuaga! Afai e fuafua se togafitiga tutoʻatasi, e tatau ona faia muamua nai inisiua e se fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau i le tausi soifua maloloina ona faamatala le mea e tui ai le fualaau faasaina ma avatu isi fautuaga mo le faʻaaoga.

Faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina:

  • tatala le afifiina o le tui tui tui,
  • liliu faʻatasi ma le nila ma aveese le ea mai ai,
  • faʻamamaina se sipuni susu i le ava malosi,
  • taoto i lou tua, solo le manava ma fulufulu mamoe ma le ava malosi, toe laa mai le pute i lalo ifo o le centimita lalo,
  • uu le paʻu i ou tamatamailima ina ia mafai ai ona faia ni pepa,
  • faʻapipiʻi faʻapipiʻi le nila i le pito i luga o le lafu i le taumatau saʻo i le pito o le lafu,
  • sosolo lemu le piston, faʻagasolo lemu le fofo,
  • aveese ma le faaeteete le nila e ala i le faʻaaogaina o fulufulu mamoe ma le ava i le manua.

Sauniuniga saogalemu

O le mea moni, e na o se fomaʻi e mafai ona fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina pe a uma le tele o suʻega. O le faʻatonuga e tuʻuina atu ai se lisi o faʻasalaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le Fraxiparin e le mafai ona faʻatau i mataupu nei:

  • ma le le faapalepale i vaega o fualaau faasaina,
  • pe afai o togafitiga muamua faʻatasi ai ma sui faʻamalotila e leʻi maua ai ni taunuuga lelei,
  • ma le le atoatoa o le toto.

E naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o le vailaʻau e faʻaaoga mo faʻamaʻi:

  • fatuga
  • ate
  • manava
  • ma le maualuga maualuga.

O aʻafiaga aʻo togafitiga e seasea. O le tele lava o taimi, o faʻalogona o le faʻalavelave i le lotoifale e lauiloa - lanu mumu, sasaina i le nofoaga o tui. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o fualaau oona i tui e sili atu i le tatau, e mafai ona tupu le toto.

O le mea lea, o Fraxiparin i le taimi o le maitaga ua faʻamaonia tonu lava i le i ai o faʻamaoniga mamafa. E ui i le mea moni o taunuuga o togafitiga ma lenei fualaau mo le fetus e leʻo malamalama lelei i ai, o le tele o fomaʻi e manatu e talia e faʻaaogaina le fualaau faasaina, amata mai le lua masina. E taua le mulimuli i faatonuga a le fomaʻi ae le sili atu i le metotia fautuaina.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga ia Fraxiparin?

Fraxiparin ua faʻavasegaina o le heparin mole maualalo mole molemomo, lea e iai sona aʻafiaga faʻapitoa. O le mea lea, o le fualaau faasaina e amataina ai se faasologa o gaioiga e tau atu i le totoina o le toto. O le puleaina masani o le fualaau faasaina e puipuia ai le toto i luga o pa o toto toto ma taofia ai le faia o le thrombosis i tamaitai. O le vaega malosi o le vailaʻau o le calcium nadroparin. O lenei vailaʻau faʻavave ma faʻamausaliina ai faʻamaumauga ma molini moletini i le plasma, lea e puipuia ai le thrombosis.

Fesoasoani! O le faʻaofiina o le vailaʻau faʻatagaina e mafai ai ona e maua se faʻamaoniga faʻapitoa i le toto ma faʻaleleia ai le toto. E le masani ona iloa ni faʻafitauli matuia. E ui o le heparins latou lava e mafai ona faateleina le ono lamatia o le toto.

I le taimi e le o feagai ai le fafine ma le maitaga i le fausiaina o fusi toto i totonu o vaa, o nisi taimi e faatonuina ai o ia e le fomaʻi o se auala e ave ai Fraxiparin. E tatau i se fomaʻi ona i ai ni mafuaaga lelei mo le faatonuina o se vailaau, e taʻua o le lamatiaga o le togafitiga o le thrombophilia i se tagata maʻi. Afai o le toto coagulation e faʻavaivaia i se tulaga e ono mafai ai ona pipii le toto i lona toesea, ona tupu lea o se lamatiaga ogaoga i le tamaititi i totonu o le manava. O togafitiga le lelei e mafai ona oo atu ai i le oti o le tamaititi.

I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le toto o se fafine, o le vailaʻau e tausisia le masani ai o le toto i le pepe ile manava. O le aoga e le mafaafitia o lenei fualaau faasaina o le mea moni e faapea o mea o loo aofia ai e le mafai ona ulu atu i le pa puipui ma e le afaina ai le ola.

O afea e manaʻomia ai e se fafine maʻitaga Fraxiparin?

I le taimi o le maitaga, e manaʻomia le Fraxiparin e avea o se togafitiga i mataupu na maua ai e le tina o loʻo faʻamoemoe le faʻateleina o le toto, pe o le lamatiaga o sea faʻaaliga e maualuga tele. O le vasega o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi taʻitasi. O nisi o tina i le lumanaʻi e tatau ona faʻamaua le vailaʻau i le 9 masina o le maitaga. O se togafitiga umi e masani ona tauamiotonuina pe afai o se fafine na muamua ona le mautonu ona o le fausiaina o pupuni toto. O nei tulaga, e oʻo lava i sina gaʻo e aunoa ma se fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu i le hypoxia fetal ma mafua ai le faapau pepe.

Faʻalogo! O le saogalemu tonu o le fualaau faasaina e le i maua i le falemaʻi, ae tele fomaʻi e malilie e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i matai uma o le maitaga ma le toʻa. I soʻo se tulaga, i le lona lua ma le tolu o le tolu o mataupu na faʻamaonia o aʻafiaga leaga a Fraxiparin e leʻo iloa.

I le gasologa o tausaga, ua faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai ma taofia le tele o le toto e faʻamalosi i tina o loʻo faatalitali, e ui lava e leʻi faʻasaʻoina le otootoga o le vailaʻau mo le tele o tausaga.

I le uluaʻi masina muamua, o le vailaʻau e sili ona fefiloi. A o lei faatonuina Fraxiparin i se fafine maʻitaga i le taimi nei, e suʻe e le fomaʻi faamatalaga o suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe ma fuafua le lamatiaga o le fanau mai ma le maliu fetau i le utero. I le avea ai o se tulafono, latou te taumafai e faatuai le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi seia oʻo i le 16 vaiaso o le maitaga, pe a maeʻa ona puipuia le puipuiga o le placental.

E oʻo i le tolu piliona, o le fetus ma le tele o le tagata matua e oʻo atu i le tele o volumes, o le vena cava maualalo e matua malosi lava, e mafua ai ona tafe mai le toto mai limo i le fatu maso. I le vaitaimi lenei, o loʻo i ai le maualuga o le lamatia o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto. O le fuga i totonu o le kelesa o le pulmonary e mafai ona afaina.

Le faʻaaogaina o Fraxiparin i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, e tatau ona e tuiina le fualaau faasaina i le sao e mafai ai, ona o lenei mea ua faʻaaogaina e le kamupanī ni tui tui e mafai ona faʻaaoga. O le vaifofo ua tui i lalo o le paʻu i voluma na faatonuina e le fomaʻi. I totonu o le fale talavai e mafai ona e maua ni aitema o le 0.3 ml, 0.4 ml, 0.6 ml, 0.8 ml ma le 1 ml.

I le taimi o le maitaga, e masani ona le lamatia ma o se fua faatatau maualalo o le 0.3 ml o loʻo faʻatulagaina, lea e le sili atu nai lo le 3 taimi i le aso. O le umi o le vasega e fuafuaina e faʻatatau i iloiloga a le tagata maʻi, ae le tatau ona itiiti ifo ma le 10 aso. O le sili atu o le mamafa o le tino o le fafine, o le maualuga atu lea o le metotia e tatau ona ia.

Fraxiparin: Faʻamatalaga

O le fualaau faasaina Fraxiparin o le ituaiga o vaifofo i se tui tui, e leai se isi ituaiga o fualaau faasaina. E eseese naʻo le vailaʻau: 03 ml, 04 ml, 0.6 moli, 0.8 moli, 1 moli, Fraxiparin Forte.

O le mea autu o le calcium nadroparin. E le tuʻuina ma taofi le faʻavaeina o le toto, o le faʻamaopoopoina ma e le mafai ai ona tuʻu faʻatasi faʻatasi.

O toto toto o le thrombophilia. I le taimi o le gaioiga, e mafai ona mafua ai le maliu o le pepe ile manava. O le mea lea, ua faatonuina e le fomai lenei fualaau faasaina.

Fraxiparin ua faʻatuina e tusa ai ma le faʻasologa o le fomaʻi, teuina i nofoaga e le sili atu i le 30 tikeri le vevela.

O le tele o fomaʻi e talitonu o le tagofia o fualaau faasaina e le afaina ai le tamaititi, ae o le lafoaʻiina o se fualaau e mafai ona lamatia ai lona ola. Ae ui i lea, o faatonuga e tusia i le taimi o le gaioiga, o le faʻaaoga e faʻasaina. O le au tetee o fualaau faasaina e finau ai ma le mea moni e leai ni suesuega i tina maitaga, ma o le aafiaga o le fualaau faasaina e le i suesueina atoatoa.

O le a le vailaau mo le taimi o gaioiga

O le toto o le tagata e taumafai e ta, o se gaioiga e taʻua o le hemostasis. Afai o se fafine maʻitaga ua faʻateleina lenei faailoga, o lona uiga o se lamatiaga matautia le soifua o pepe. O le fualaau oona Fraxiparin e manaʻomia e puipuia ai le tui o le toto, e taofi ai le fausiaina o fusi toto. Afai e faʻaalia e le fomaʻi le faʻafitauli o le hemostasis, ona faʻasolo lea o se vailaʻau. Leai ni aʻafiaga leaga i luga o le fetus na maua.

I le taimi o le gaioiga, o le fomaʻi na te faatonuina Fraxiparin i na o mataupu faʻafuaseʻi, pe a oʻo ina lamatia le fafine i le fanau mai vave, maliu le pepe poo le oti o le pepe i totonu o le manava. O nei aʻafiaga e mafua ona o le faʻaopoopoga o le toto. Afai o le tagata gasegase na i ai faafitauli talitutusa i maʻitaga talu ai, na maliu tonu le tamaititi ona o lenei mafuaaga, o lona uiga o le fafine o le a ave le fualaau faasaina i le taimi atoa.

E masani lava, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i le lona lua poʻo le tolu o le tolu masina o le maʻitaga. I vaiaso muamua, o le taliaina e faʻatagaina i na o mataupu faʻafuaseʻi.

Fraxiparin ua faʻamaonia mo itu nei:

  • mo le puipuia o le thrombophilia,
  • pe a uma le taotoga e puipuia ai pupuni toto,
  • i le togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le angina pectoris,
  • togafitiga o le thromboembolism ma le puipuia o faafitauli.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se vailaau. I le taimi o le maitaga, e mafai ona maua mai e aunoa ma se totogi i le falemaʻi.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E pei o vailaʻau uma, o Fraxiparin e tele faʻamaonia:

  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • le lava le tui toto i le mamafa o le toto,
  • o isi vailaau e le maua ai taunuuga (Aspirin Cardio, Aspecard ma isi),
  • endocarditis
  • thrombocytopenia
  • maʻi o le cerebrovascular.

Faʻamatalaga faʻamautinoa i luma o:

  • afaina o fatuga ma le ate
  • suauu mataga mataga,
  • faafitauli gastrointestinal
  • faʻatasi ai ma le maualuga, o le aʻafiaga o le mamafa o le toto toto.

Aafiaga le lelei:

  • afaina i le paʻu,
  • o le vaega o inisiua e mafai ona matua le fiafia,
  • Quincke le edema,
  • anaphylactic shock.

E suʻesuʻe lelei e le fomaʻi le talafaasolopito o le fafine maʻitaga ma faʻasalalau le fualaau faasaina i luga o le faavae o faamatalaga patino ma uiga o le tino.

I tulaga tulaga ese, o fualaau o loʻo faʻamatalaina i le amataga. E mafua lenei mea i le mea moni o le placenta e le o galue malosi atoatoa ma e le puipuia le 100% o le pepe, ma e le o iloa le aafiaga ole vailaʻau, o lea ua faʻaaoga ai Fraxiparin i le toʻatele pe a uma le 16 vaiaso o le gaioiga.

Faʻaaogaga faʻaoga

A o lei faatonuina Fraxiparin, e faia e se fafine se suʻega toto mo le tui. Ona tuʻuina lea o le tui ma le numera o atopaʻu e le fomaʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga uma.

O le vailaʻau o loʻo i ai i se ituaiga o vaifofo i totonu o se tuila ma ua tui i totonu o le manava, i luga ae o le pute. O le tui e le mafua ai le ogaoga o le tiga ma le le mautonu, o nisi taimi na o le amataina o le gasea ma sina malaise sa matauina.

Faatasi ai ma se umi umi o Fraxiparin, e mafai e le tagata maʻi ona tuiina o ia lava, e le faigata lenei mea:

  • sili atu le ea e tatau ona aveeseina mai le suauu, mo lenei faamoemoe ua liua agai i lalo ma se nila,
  • fufulu le mutini poʻo le uʻamea ma le ava malosi,
  • e tatau i se fafine ona taoto i ona tua ma faapipii le vaega i luga aʻe o le pute ma le fulufulu mamoe,
  • uu se tamai laupepa ma togi,
  • o le tui na faʻafeiloai malie mai, i le maualuga o le 90 tikeri,
  • ona aveese lea o le suauu ma solo le nofoaga na tui ai ma le sipuni.

Ona e manaʻomia lea e faʻamautinoa i totonu o le vaega o tui e leai se mea e afaina ai lavalava poʻo se fusi. O le faʻavaeina o se tamama laiti e talia foi. Mulimuli ane, pe a tui, e tatau ona e sui itu o le manava, ae aua nei tuʻuina le tui i le nofoaga e tasi.

Analogs o le fraxiparin

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei ua lava le aofaʻi o fualaau oona - analogues o Fraxiparin. E tasi i latou i le vaega e tasi ma ei ai foi lona aafiaga faapena. O le taatele:

Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona, e malie fomaʻi e tutusa lelei le malosi ma Fraxiparin. E leai se eseesega taua. Suesuega i luga o le aʻafiaga o le tamaititi e leʻi faʻatautaia i soʻo se lisi o tupe. O le mea lea, e sili atu i le fafine ona talitonu i le fomaʻi, aua na te faatonuina se vailaʻau e faʻavae i uiga o tagata taʻitoʻatasi, le talaʻaga o le maʻi.

O le faʻapipiʻiina o paʻu o le toto, o le faateleina o le tuiina toto i le taimi o le faʻagagaina o maʻi tuga e mafai ona mafua ai le maliu o se tamaititi. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona le amanaiaina le talaiga a le fomaʻi ma e tatau ona matua mataʻituina ma taitaia le fualaau faasaina. Le aʻafiaga le lelei o Fraxiparin i le fetus e leʻi faailoaina, ma o le aoga o le vaifofo e sili atu nai lo tulaga lamatia.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, ua faatonuina Fraxiparin mo le togafitiga o tulaga e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o le toto, faʻapea foi ma le puipuia. O le umi ole vasega o togafitiga e filifilia taitoatasi: i nisi tulaga, e 9 masina uma lava. O togafitiga uumi e mafai ona manaʻomia pe afai o se fafine na muamua faia se faʻanoanoa ona o le toto. I ia tulaga, e oʻo lava i le malologa o le tasi aso i le faʻafoega o se vailaʻau faʻamaina e ono aʻafia ai le maliu o tama.

E le mafai ona e taʻu tonu pe saogalemu le Fraxiparin i le taimi o le maitaga. O le faʻatonuga o loʻo i ai faʻamatalaga e mafai ona tofia lona tofiga i le 2 ma le 3rd trimesters. Ua mautinoa e le hemostasiologists o le fualaau faasaina e le afaina i le fafine ma le tamaititi, ae leai ni suʻesuʻega i lenei vaega o tagata na faia. O lona uiga, o le fesili o le teratogenicity o Fraxiparin e tumau pea ona tatalaina. Ae ui i lea, na faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi e togafitia ai ma taofia le faʻateleina o le toto i totonu o maʻitaga maʻitaga, ma o le faʻamatalaga i le vailaau faʻasaina e leʻi faʻatautaia mo le tele o tausaga.

Pregnant Fraxiparin ua faʻamatalaina e aunoa ma se taimi. A maeʻa ona maua faʻamaumauga o suʻesuʻega fale suʻesuʻe, e fuafua e le fomaʻi le lamatiaga o le fanau mai vave ma le maliu o le fetal, ona filifili lea pe faʻaaoga le fualaau. O lona faʻaleleia masani e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le toto masani ma le aloese mai faʻalavelave.

Muamua le tolu masina o le sili lea ona matautia mo le ave o fualaau, e aofia ai mea e faʻamalosi ai. Latou te taumafai e tolopo a latou faʻaaoga seia oʻo i le 16 vaiaso, pe a faʻatulaga se placenta. I le 2 ma le 3rd pilime, e mafai ona faʻaaogaina pe afai e leai se isi faʻasolega o le fafine maʻitaga.


O le umi o le faaupuga, o le maualuga o le aʻafiaga o faʻafitauli ona o le faʻateleina o le toto toto. O le placenta e tupu i le 9 masina uma; o le tele o vaʻa tetele ma vaʻa laiti e faʻaauau pea ona faateleina. O le thrombi e televave vave i capillaries, lea e mafua ai ona maua le hypoxia o le fetal masani ma le tolopoina atili o le tuputupu ae o tama.

I le 3rd masina, o le centerus ma le fetus e oʻo atu i le maualuga. O le telē latou te avea, o le tele foi lea o latou aʻafia ai le vene vena vavalalata, lea e tafe atu ai le toto mai vae i le fatu. O le iʻuga, e faʻavaivai, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o fusi toto.O le filifiliga e sili ona lamatia o le fesuiaiga o le aluga o le pulmonary, o lenei tulaga e mafua ai le oti o le fafine maʻitaga.

E manino lava e iai faʻamaoniga taua mo le tofiaina o Fraxiparin. I mataupu uma o loʻo taua i luga, o aʻafiaga mai lona faʻaaogaina e itiiti ifo nai lo taunuuga o le faʻamalosi toto.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, e faʻamaonia foi le fraxiparin mo le faʻateleina o le toto. O le thrombosis o se tasi lea o mafuaʻaga e taofia ai le faapipiiina o se fuamoa fuʻa i luga o le puipui o le uterine. O lona uiga, o le faʻaofiina o lenei vailaʻau e fesoasoani i le fausiaina.

Metotia o le talosaga

Pe a faatonuina Fraxiparin i le taimi o le maitaga, e taua le iloa pe faapefea ona tui. Na popole le kamupanī e uiga i le faigofie ona faʻaaogaina: o le vailaʻau o loʻo maua i le tulaga o se fofo na sasaa atu i suauu faʻaaogaina ma se nila mo le faʻaofiina i lalo o le paʻu. O le tele o le tasi o fualaau e mafai ona ese, i falemaʻi e mafai ona e maua ai filifiliga: 0.3 ml, 0.4 ml, 0.6 ml, 0.8 ml, 1 ml.

I le taimi o le maʻitaga, o le fua pito i maualalo e masani ona faʻatulagaina - 0.3 ml, 1 le taimi i le aso. O le umi o le vasega o le inisiua e filifilia taitoatasi, ae e le mafai ona itiiti ifo ma le 10 aso. E faʻaleleia le atunuʻu pe afai o le fafine e mamafa lona tino.

O le filifiliga lelei pe a fai o le faʻasoaina o Fraxiparin e faia e se fomaʻi fomaʻi. Ae talu ai o le toatele o loʻo faʻamautuina le vailaau mo se taimi umi, ma o nisi taimi mo le 9 masina uma, e tatau ona faʻatautaia le faʻatinoga oe lava. Ae ui i lea, ao le i suia i togafitiga o aiga, e tatau mo se tagata poto faapitoa ona faia ni inisiua. O lea o le a faʻaalia ai le auala saʻo ma malamalama ai i lagona e mafai ona i ai ma le faʻaofiina o le fofo.

O le faʻaofiina o le fofo o mea nei:

1. Ave ese le ea mai le tuila i le liliu i lalo agai i lalo i le nila.
2. Saunia ni fulufulu mamoe o susu i le ava malosi.
3. Taʻoto i tua ma togafitia se vaega laitiiti o le paʻu i le ava malosi, toe laa mai le pute i nai inisi senitimita.
4. I luga o le vaega o loʻo togafitia, puʻe le paʻu ile paʻu ile lua tamatamailima.
5. I le pito i luga o le lafu, faʻapipiʻi le nila ile 90 ° i le maualuga o le paʻu.
6. Faʻagasolo lemu i luga o le piston seia oʻo ina folasia le fofo.
7. Aveese le nila, faʻasalalau le 'ie fulufulu i le nofoaga faʻasalaga.

A maeʻa le faʻagasologa, e le tatau ona faʻatagaina le tapeina o le inisiua. O aso uma lava e te manaʻomia e sui ai, itu uma (tauagavale, taumatau). I le taimi lava e uma ai ona aveese le nila, e ono tulaʻi mai le toto i le nofoaga o puncture, ma pe a mavae sina taimi - o sina mea itiiti. E masani ma e le tatau ona faʻafefe.

Fraxiparin i le taimi o le maitaga e mafai ona maua e aunoa ma se totogi. O le vaega o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatinoina i totonu ole falemaʻi faʻalavelave i le nofoaga e nofo ai. O lona mauaina na maua mai e ala i le pepa fanau i le faʻavae o le poloketi a le atunuʻu "Soifua Maloloina" (Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai o le Russian Federation o Ianuari 16, 2008 N 11OF).

O aʻafiaga ma aʻafiaga

O aʻafiaga mai le pulega a Fraxiparin o nisi taimi e faʻaalia mai o ni paʻu o le paʻu: o le injection site siteches and covered with a swash. O se allergy e mafai ona faʻaalia i urticaria, Quincke's edema. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e le masani ai. I le tulaga o le maualuga, e ono tupu le toto.

Fraxiparin i le taimi o le maitaga e masani lava ona faʻatonuina i luga o le faʻavae o faʻamaoniga matuia, o taunuuga mo le fetus e leʻi suʻesuʻeina. Ae o le tele o fomaʻi e malilie e faapea afai e tausia le atunuʻu, o lona uiga o le lamatiaga o lo latou tupuga e laʻititi.

Fraxiparin i le taimi o le maitaga ua faʻamautinoa ma le faʻaeteete, e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i lona faʻaaogaina i lenei vaitau, ae o iloiloga o tina faʻamoemoe o loʻo lelei. O le vailaʻau e faʻafoisia ai le totoina masani o le toto ma puipuia ai le thrombosis, aloese mai le faʻanoanoa, matelaina o le okesene, ma le maliu fetal. Afai o le vailaʻau na faʻamatalaina e le fomaʻi, o loʻo iai le aʻafiaga o faʻafitauli leaga.

Tuua Lau Faamatalaga