E mafai ona gaosia le vine mo le maʻisuka ituaiga 2?

Filifilia o taumafa saʻo mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tatau ona e gauai atu i meaʻai ma le maualalo o le faasinomaga igoa. O se tasi o fua na faʻatagaina o le vine: endocrinologists fautua ia te ia e 'ai pe inuina le vai e toso mai ai. E sili atu mo tagata mamaʻi e pagatia mai meaʻai e le taulaʻi i luga o fua, ae o fua o fua. O le tuufaatasiga o nei otaota e aofia ai le tele o fiva, o lea e le o fia iloa ai e tagata le fiaai mo se taimi umi pe a uma ona latou 'ai.

E aoga fualaʻau mo le maʻisuka, o loʻo i ai aʻafiaga nei:

  • faamamaina
  • filifili
  • le faʻamalosia.

Faatasi ai ma lona faʻaaogaina masani, o faiga faʻasolosolo faʻasalalau e faʻasalalau.

Fualaau aina

O le vine e tatau ona i ai ona meatotino faʻamalolo i lona tulaga tulagaese. Per 100 g o oloa:

  • 89 g vai
  • 8.7 g o gaʻo,
  • 1.4 g fiber
  • e oo atu i le 1 g o gaʻo ma le polotini,
  • e oʻo atu i le 1 g o le pefu ma le pectin.

O le faasinomaga o le fuainumera o lenei oloa e 29 tausaga, ma o le aoga taua o le 35 kcal. Ole aofaiga ole iunite falaoa ile 100 g o fualaau aina e le silia le 0.5.

E aofia ai vailaʻau faʻasaina talafeagai mo le tino, vitamini o le vaega B ma le acid ascorbic. E le gata i lea, e aofia ai elemene nei:

O lenei fualaau aina e faʻaaogaina e avea o se mea faʻamalosi mo le malulu. E faʻaaogaina mo le puipuia o le le atoatoa o le vaitamini, faʻamaʻi ma le maʻi cardiovascular. E le gata i lea, o le faʻaaogaina masani o lenei fua e mafai ai e oe ona taulimaina le taʻavale, anemia, bloating, fula.

E le mafai e le maʻisuka ona popole i le tele o le suka o loʻo i totonu o le 'ulu. O le aofaʻi o carbohydrates e laiti, o lea e aofia ai i le lisi o oloa faʻatagaina.

Maʻisuka ma le 'ulu

Ona o le maualalo o meaʻai gaʻo, calories, fua faʻamaulalo ma le maualuga o meaʻai, o le 'ulu o loʻo aofia i le lisi o meaai fautuaina mo tagata e aafia i le maʻisuka. Faatasi ai, e mafai ona e taumafai e fetuunai le kulūkose i totonu o le tino.

E fautuaina e le Endocrinologists le 'ai o le' ulu i le taimi o le faʻafefe i le tele o taimi i le vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina i aso uma: mo se faʻataʻitaʻiga, ½ fasi pepa. ao le i ai. O le suamalie suamalie e aunoa ma le faaopoopo o le meli po o le suka e aoga foi - o nei suamalie e matua faateleina ai le faasinomaga glycemic o sea inu. Mo faafitauli i le eletise, e fautuaina e faʻafefe le sua i le vai.

O le fesili pe mafai ona 'ai le' ulu mo le maʻisuka ituaiga 2 i le endocrinologist, e mafai e tagata gasegase ona faʻalogo e tatau ona talafeagai lenei mea pe afai e leai se faʻailoga.

O lona faʻaaoga masani e tau atu i le faʻaititia o le maualuga o le suka. O le taumafaina o fualaau aina fou e maua ai fiber. E fesoasoani tele i le faʻamaoniaina o le 'ailaina, o mea inu gaʻo e sili atu lemu. Suga, pe a faʻaumatia, e faasolosolo lemu, o lea e pulea ai e le tino le faʻaaogaina.

O le vine e aofia ai le naringenin, o se antioxidant lea e maua ai se tofo oona. E i ai sona aafiaga faʻamalolo:

  • faʻalauteleina le gasegase o le tino i le inisalini,
  • aafiaga faʻaleagaina i gaʻo gaʻo (ona o lenei mea, o le mamafa e faasolosolo malie lava ona toe foi i le masani),
  • faʻamaonia le faʻamalosi o le gaʻo.

Aua nei galo e uiga i le le faʻamalosia, faʻaaogaina ma le faʻamamaina o meatotino o lenei fua.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

O le a mafai e tagata taʻitoʻatasi ona talanoa e uiga i le faʻamaloloina o aʻa i luga o le soifua maloloina o le tino o le maʻisuka. O le toʻatele e fautuaina ia faʻaaogaina e le aunoa mo faamoemoega puipuia - pe a aofia ai i le taumafataga, ua faʻaititia le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le maʻi vascular diabetes. E le gata i lea, o fomaʻi e le vaivai e talanoa e uiga i ona aoga aoga.

  1. Faateleina le faʻapalepale o le faʻalavelave ma le faʻaleleia o le faʻalautele. O le faʻapitoa o le 'ulu, o le faʻateleina o le anotusi o vitamini B e faʻatagaina ai le faʻamautuina o le gaioiga o le tino ma fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli o le mafaufau.
  2. Faʻasalalauga masani o le aʻafiaga: o le maʻisuka e masani ona mafatia mai le maualuga. O lenei faʻamaʻi faʻatasi. E mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga ona o le aofia ai o le potassium ma le magnesium i fua.
  3. Toe faʻaleleia ma puipuiga mai le faʻaleagaina atili o mea leaga. O le vitamini E ma le C e taʻua o antioxidants masani. Pe a latou ulu i totonu o le tino i le tele o mea, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le faiga o le oxidative. I le taimi lava e tasi, ua toe faʻafoʻiina puipui o toto toto, o le toto toto o loʻo faʻasolosolo lelei - o le aoga lelei lenei o le ascorbic acid.
  4. Leʻa le mamafa. I lalo o le faatosinaga o le vine, o mea aoga gaʻo ua faʻaumatia. E le gata i lea, o se meaʻai e maua ai meaʻai ma faʻaititia ai kalori. O le mea lea, e fautuaina atu i tagata o loʻo iloa le mamafa.
  5. Faʻaitiitia le suāuʻu. O le mea o le naringin e ulu atu i le 'ulu - i totonu o le inumaga ua liua i le naringenin. O lenei antioxidant e faʻapupulaina ai le gasegase o masini i le inisalini - o le kulukose e amata ona gauai i totonu o sela ma avea ma punavai o le malosi, nai lo le faaputuputu i le toto. O le tele o le fiber e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaleleia o gaʻo, o lea e faʻaitiitia ai le suka toto.

List of contraindications

O tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona lapataia e uiga i aoga ma faʻamaʻi o le 'ulu mo le maʻisuka. O nisi o le a lafoaia. Contraindications e aofia ai:

  • faatuina le le faapalepale i lenei oloa,
  • faateleina le malosi o le eletise, masani ai le susu,
  • gasegase gastrointestinal (12 ulutala duodenal poʻo le manava).

Tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i le tele o mea e le mafai ona fautuaina lenei fua. Ae e tatau i tagata matutua ona manatuaina o fualaau suamalie uma o ni mea e mafai ona maua. O le mea lea, e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai faasolosolo malie, mulimuli i le tali a le tino.

Afai e leai se faʻailoga, ona fautuaina lea e le endocrinologists ia taumafai e pau le alofa i le 'ulu ma ia aofia ai i le lisi o aso taʻitasi. E mafai ona e 'ai ma le saogalemu i le 0.5-1 fetus i le aso. O le mea moni, e le mafai ona e fiu i fualaau o le suka, ma filifili e togafitia ma le fua. Ae o fomai e fautuaina e pulea le tulaga: atonu, pe a mavae sina taimi, o le ae manaomia le fetuunaʻi o vailaau o vailaʻau. Aua nei galo e uiga i le taua o le malosi faaletino ma le lelei o taumafa.

Fualaʻau ma lona faʻasologa faʻamaonia

I le maʻisuka, e mafai ona e 'ai meaai o lona faasinoupu e oʻo atu i le 49 iunite. O ia mea taumafa ua manatu "saogalemu" ma e le siitia ai le suka toto o le tagata maʻi. O le meaai autu e maua mai i lea mea. Mea taumafa ma se faailoga o le 50 i le 69 iunite e aofia ai, e mafai ona 'ai lua i le tolu taimi i le vaiaso, o se vaega e oʻo atu i le 150 kalama. I lenei tulaga, o le faamaʻi lava ia e le tatau ona i ai i se tulaga o le vevela.

O oloa e maualuga lona taua, o le 70 iunite ma luga, e matua faʻasaina. E mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli i totoga o loʻo aʻafia ma siitia ai le toto maualuga i le maualuga o le suka i le maualuga o le toto, ma mafua ai ona maua le hyperglycemia.

O fua, e fuafua i le tumau, e mafai ona siitia GI. O le mea lea, afai e aumai le oloa i se tulaga mama, ona tulaʻi mai lea o le faasinomaga i le tele o iunite. Ma afai e te inuina le sua mai fualaau suamalie, o lona uiga o le tau o le a masani lava ona ogaoga. I le tulaga lautele, o le maʻisuka e mafai ai e se tagata ona faaleaogaina le faaaogaina o sua. O le mea moni o le faagasologa o le gaosiga, o le fua o le a leai se fiber, lea e nafa ma le tafega o le glucose i totonu o le toto. I le faaopoopo atu i le faasinoupu, o le kalori ihi o le oloa e tatau ona amanaia. E tatau ona e filifilia meaai maualalo-kalori e le faʻaosofia ai le fausiaina o mea faʻapipiʻi.

Ina ia tali le fesili - pe a faatagaina e le endocrinologists le vine mo le maʻisuka ituaiga 2, e taua le iloa o le GI ma le kalori, o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • o le fuainumera glycemic o le fualaau aina e 25 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a 32 kcal.

E faavae i luga o lenei mea, e faigofie lava ona faaiʻu o manatu o le maʻisuka ma le 'ulu e matua fetaui. E mafai ona e 'ai i aso uma ma aua neʻi fefefe mo le kulukose i totonu o le toto.

Aafiaga o le Faʻaaogā i Meaʻai

O le vine o se laau o le citrus e fua mai ai fualaau suamalie suamalie. O le mea na fanau mai ai le fualaau aina o India, ae o lenei ua tupu le ola o le laau i le tele o atunuu ma se tau o le lalolagi (Amerika, Saina, atunuu o Europa i Saute, Filipaina, ma isi). E 'ai fua le fua, faʻaaogaina e fai ai salalaʻau, fai sua suamalie, siamu. O fua o le vine e faʻaaogaina e inu ai le ava malosi. O sea ituaiga lautele o le faaaogaina o fualaau aina e mafua ona o le tulaga tulaga ese o le fua:

  1. Carbohydrates (fiber, fructose, sucrose).
  2. Vitamini (acid ascorbic, retinol, tocopherols, thiamine, riboflavin, ma isi).
  3. Faʻailoga elemene (K, Mg, P, Se, Ca, ma isi).
  4. Ole suāsusu taua.
  5. Vailaʻau o fualaʻau.
  6. Naringin.

E lelei tele le fualaau aina o nei vaega uma i le tuufaatasiga e paleni lelei i le natura, o lea e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le taua o le taumafaina o fualaau aina e le maʻisuka e fuafuaina e le o meaʻai paleni, ae o faʻamalolologa lelei. Ua faamaonia lenei mea i suʻesuʻega faasaienitisi na faia e saienitisi Amerika i o latou taimi. I le taimi o le suʻega, na maua ai afai e te 'aina le afa o le fetus i aso uma, o le aoga o togafitiga faʻamaʻi e faateleina ile 2 taimi.

O vailaʻau faʻaleagaina e aoga i le maʻisuka e faapenei:

  • E maualalo le toto o le suka.

E lua auala mo le faʻaaogaina o lenei mea. Muamua, o le naringin i le 'ulu i totonu o le gastrointestinal tract ua avea ma se mea faapitoa e faʻapupulaina ai lagona o gaʻo i le inisalini, ma o le mea lea o le tele o siaki e puʻeina atili ai le kulukose, faʻaititia ai lona maualuga i le toto. O le masini lona lua e faʻavae i luga o le faʻamaoniga o le fiber e tumau le sucrose ma le fructose i totonu o le manava, e puipuia ai lo latou faʻaaogaina, lea o le a aoga foi mo le maʻisuka.

Faʻaaogaina o le vine e faʻaititia ai le suka o le toto

  • Fesoasoani i le taua tele.

O le tele, i le avea ai o se tulafono, i le tele o tulaga faʻatasi ma le maʻisuka. O le vine o se taumafataga maualalo-kalori e leai se cholesterol. O le 'ai ma le sui o fualaau aina ma isi mea taumafa i taimi uma o le a fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa.

  • O le puipuiga o le tino ua faia.

Ascorbic acid ma tocopherol o vailaʻau masani o le vailaʻau o loʻo fesoasoani i le faʻamalosia o le faʻamaʻaloga o le tino (o le maʻisuka eo faatasi ma le popolega).

  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto.

O le maʻi suka e toetoe lava o taimi uma eo mai faatasi ma faafitauli e fesootaʻi ma le faateleina o le toto. E mafai ona masani le agavaʻa ona o le faʻasologa o elemene i le tuufaatasiga o le 'ulu, e pei o le potassium ma le magnesium.

Faʻaleagaina gasegase

O mea aoga uma lava i se tulaga patino e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le saʻo pe leai foi. O lea la e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete le fua o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni o le fomaʻi e maloloina ma e mafai ona faʻaitiitia le suka toto e le o se mafuaaga mo le maʻisuka e suia ai meaʻai uma ma le tasi fua.

E iai foʻi le tele o faʻasolega, pe a le amanaʻiaina, e mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli matuia o le soifua maloloina. Aemaise lava, o le 'ulu mo le maʻisuka o le a afaina pe afai o loʻo i ai faʻasalaga nei:

  1. Gastric and ducle ulcer. O le fua o le suamalie e afaina i le natura, e mafua ai ona suia le siosiomaga i le manava, o le ala o le maʻi o le maʻi peptic.
  2. Faʻasalaga faʻalalōlōina. E pei o isi fualaau suamalie, o le 'ulu o loʻo i ai le tele o meaʻai, lea e mafai ona avea ma mea tāua i le atinaʻeina o se faʻalavelave lavelave.
  3. Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega.

Ina ia aloese mai ni mea e leʻo manaʻomia ma aʻafiaga, e fautuaina oe e faia ni feutagaiga puupuu ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina. I tulaga o se fomaʻi, o nisi taimi e faia ai togafitiga faʻapitoa, o suʻega, o iuga e maua ai se faaiuga e tusa pe oi ai se allergy pe leai foi. E taua tele le faʻatinoina o ia mea mo tamaiti e maua i le maʻisuka.

E le tatau ona faʻaaogaina le 'ulu ona o maʻi gaʻo ma le duodenal.

E faʻafefea ona faʻaumatia

O le aofaʻi o fualaʻau e faʻaaogaina i meaʻai e leai se tuātusi, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona i ai i totonu o tulaga talafeagai. E masani lava o le maʻisuka e 'aina uma fua o le lapopoa po o le afa o le aso - o lenei aofaiga o le a lava. Ae ona o nisi o meatotino (e toatele tagata e le fiafia i le tofo oona), e le mafai ona toe 'ai atili.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e te le manaʻomia le faʻamalosia oe lava e 'ai. E sili lava le faʻaaogaina o vaega vaega i le aso. E mafai ona e faʻapipiʻi fasi pepa i salati, saunia sau sauʻai. E tutusa lelei le aoga mo tagata e maua i le maʻisuka e inu ai le sua o le vine e pei o se isi. E fautuaina e le Endocrinologists le inu i le 150-200 milliliters aʻo lei fafagaina faatolu i le aso. Ae e sili atu le suamalie o oe lava mai fualaau aina fou - o le a sili atu ona tumu le inu.

Ina ia otootoina mea o loʻo i luga, ma le mautinoa tele e mafai ona tatou tali atu i lena fualaau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o se mea maloloina lelei e maua ai le toto glucose. Ae e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le oloa i vailaʻau, ma le suia ai le togafitiga autu. Ua faʻamaonia e faapea o le a fesoasoani lenei fuafuaga i le tau faasaga i le faʻamaʻi. Ia soifua maloloina!

Le tuufaatasiga ma meatotino aoga o le 'ulu

O le faafitauli o le maʻisuka i le lalolagi nei ua avea ma mea e sili ona taua, ona o le numera o tagata gasegase ua faateleina.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e mafua ona o le le atoatoa o le gaosiga o le carbohydrate, o le faateleina o le kulukose o le toto ma le faaitiitia o le lagona o le tino o le tino i le inisalini. E sili atu ona matauina i tagata matitiva.

Ina ia faateleina le aoga o togafitiga, e taua le togafitia e le gata i fualaau, ae faapea foi ma togafitiga faa-tagata. O fualaau aina o se fua lea e maua mai i le sopoia o pulu ma le moli. E pe tusa ma le 500 g, ei ai lona tofo suamalie ma se tofo oona ma se lanu mai le moli i le piniki.

O le fua o loʻo i ai se mea faʻapitoa, lea e aofia ai:

  • gaʻo
  • fiber
  • vailaau oona
  • vitamini
  • elemene taua
  • gaʻo ma pulu
  • pectin.

O oloa mo le maʻisuka ua filifilia e aofia ai mea e lua: o le voluma o se tasi o le auʻaunaga ma le glycemic index, lea e aʻafia ai le fua o le liuaina o gaʻo i le kulukose.

O le fualaʻau e maualalo lona igoa, lea e 29 tausaga, o lea e fetaui lelei mo togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga uma e pei o le sua sua ma i se foliga fou. O le oloa e faʻaaoga mo le sauniuniga o cocktails, meaʻai suamalie poʻo salati.

E aoga le fualaʻau mo le taumafa o tagata mamisuka, aua o lona i ai i le tino e mafua ai le faʻagesegese le maualuga o le suka.

O le fiva o lenei fualaau aina ua maeʻa mo se taimi umi, ma e le o iloa e se tagata le fiaai mo se taimi umi, lea e taua mo tagata maʻisuka o loʻo mamafa tele.

E tasi le fualaau aina suamalie e aofia ai fualaau o aso e tele o mea aoga, o lona uiga, o le 'ai o le' ulu e faʻamalosia ai lau faʻalavelave.

O le vine e iai mea nei:

  • faamamaina
  • immunostimulatory
  • filifili
  • faʻasologaina o faiga faʻavaomalo,
  • faamalosia o puipuiga.

O le antioxidants naringenin, lea e maua ai le manava o le tamaititi, o loʻo i ai se faʻamalologa i le maʻisuka: e faʻaleleia ai le lagona o le tino i le insulin ma fesoasoani ai e faatumauina le mamafa masani.

Fualaau o le Fatu

E i ai muamua le fualaau i le lisi o fualaau aina e mafai ona faʻaaoga mo meaai, aua e mafai ona faʻafetaui le maualuga ole kulukose toto.

Mo le maualuga o le aoga, e tatau ona faʻamaʻo lelei le oloa. I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e 'ai fua i le tele o taimi i le vaiaso, sili atu i luma o le taumafataga autu.

Mo togafitiga, e lelei le ave o le 0.5 ipu ipu suamalie 3 taimi i le aso, e aunoa ma le faaopoopo o le suka poo le meli, ina ia aua neʻi faateleina le faasinomaga ole igoa. E mafai ona e inuina le sua ua faʻamamaina i le vai mafanafana e faʻaitiitia ai le faʻamasinoga pe a iai se faafitauli i le manava.

O se filifiliga lelei o le 'ai lea o le afa o le fua ile' aiga taʻitasi pe faʻaopopo i ai e avea o se meaʻai faaopoopo i meaʻai.

O le masani ona faʻaaogaina le vine, o nisi o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le a faʻaitiitia pe mou atu.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻafitauli o le gasegase e tupu, o le mea lea e faʻamalosia ai tagata mamaʻi e pipii atu i se taumafataga maualalo, ma o le 'ulu e lelei mo le faʻaleleia o le tulaga.

Contraindications i le togafitiga o le vine

O le fualaau o le fua puipuia tele lea mo le maʻisuka, ae o lenei fualaau lelei ma maloloina o loʻo i ai le faʻasaina.

E le mafai ona ave faʻatasi ma le hepatitis, fatu vaivai, maunu, maʻi o le ate, o se faʻaopoopoga o mea o le sua oona i totonu o le gastrointestinal tract, o mea faʻafefe.

Amataina togafitiga ma le vine, e tatau ona e talanoa i se endocrinologist ma mulimuli i se meaai. Afai e leai se faʻailogaina, ona avea lea o le 'ulu ma togafitiga lelei.

Contraindications

O tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona lapataia e uiga i aoga ma faʻamaʻi o le 'ulu mo le maʻisuka. O nisi o le a lafoaia. Contraindications e aofia ai:

  • faatuina le le faapalepale i lenei oloa,
  • faateleina le malosi o le eletise, masani ai le susu,
  • gasegase gastrointestinal (12 ulutala duodenal poʻo le manava).

Tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i le tele o mea e le mafai ona fautuaina lenei fua. Ae e tatau i tagata matutua ona manatuaina o fualaau suamalie uma o ni mea e mafai ona maua. O le mea lea, e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai faasolosolo malie, mulimuli i le tali a le tino.

Afai e leai se faʻailoga, ona fautuaina lea e le endocrinologists ia taumafai e pau le alofa i le 'ulu ma ia aofia ai i le lisi o aso taʻitasi. E mafai ona e 'ai ma le saogalemu i le 0.5-1 fetus i le aso.

O le mea moni, e le mafai ona e fiu i fualaau o le suka, ma filifili e togafitia ma le fua. Ae o fomai e fautuaina e pulea le tulaga: atonu, pe a mavae sina taimi, o le ae manaomia le fetuunaʻi o vailaau o vailaʻau.

Aua nei galo e uiga i le taua o le malosi faaletino ma le lelei o taumafa.

E ui i le mea moni e faapea o lenei fualaau suamalie e matua leai lava se aoga i mea aoga ma e sili ona taua le faamaloloina, e le mafai mo tagata uma ma e le o taimi uma e 'ai ai ona fua. I lenei fesoʻotaʻiga, ao leʻi amataina lou taumafa, e manaʻomia lou mauaina o fautuaga a lau fomaʻi ma maua ni faʻasalaga talafeagai mai ia te ia.

  • Faʻamataʻu o le manava ma duodenum,
  • Faatasi ai ma le faateleina o le eletise,
  • I faʻamaʻi fatu fatu, e pei o le pyelonephritis,
  • Ma le hepatitis
  • Faatasi ai ma le faateleina o le faateleina o le toto,
  • Ona o se fualaau oona.

O lea la, afai e leai se faʻasalaga, e tatau ona aofia ai le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 i le taumafa o le maʻisuka, ona faigofie tele lea ona togafitia.

E le gata i lea, o lenei fualaau aina e tasi le mea manaia - o lenei fua e mafai ona faʻamalosia pe faʻavaivaia ai le aafiaga o se vailaʻau faapitoa. I lenei itu, ia puipuia ai isi taunuuga le lelei i le faagasologa o togafitiga, o le a fautuaina e feutagai ma se fomaʻi.

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le fua na faamatalaina, o le fua sili lea ona aoga o fualaau aina uma, lea i se taimi puupuu lava e mafai ona fesoasoani ma faaleleia ai le soifua maloloina o le maʻisuka.

O lenei fualaau suamalie mo le maʻisuka e:

  • filifili
  • immunostimulatory
  • faʻamalosi le metabolism,
  • gaioiga vavae,
  • mea faʻamamaina.

Ae, e pei lava o soʻo se oloa, o loʻo i ai ni faʻasagaga. O le faʻaaogaina o le vine e matua tapulaʻa pe a:

  • ate o le ate (hepatitis, fibrosis, cirrhosis),
  • allergies
  • manatu faʻapitoa
  • toso
  • gasegase o le fatu gase,
  • faateleina le pulefaamalie gastric i totonu o le vaega o meaʻai,
  • maʻi maʻi, gastritis.

I le faʻaopoopoga, o le 'ulu' oloʻo aofia ai mea faʻasaina e faʻaumatia ai le nifo. O le mea lea, a maeʻa le faʻaaogaina o le paluga poʻo le suamalie fou, o le a fautuaina e faʻamamā lelei le vaeluaga o le tautala.

E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo leʻi aofia ai i lau taumafataga. Afai e leai se faʻailogaina, ona avea lea o se aoga tele i le maʻisuka.

O le vine e iai se isi mea manaia: e faʻavaivaia pe, i se isi itu, faʻaleleia le aʻafiaga o le tino o vailaau faapitoa. O le mea lea, ina ia aua le afaina oe lava i le taimi o togafitiga faafomai malosi, e fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina.

Afai e te 'aina le' ulu i le faʻaogaina lelei, ma le amanaʻiaina uma o faʻamaʻiloga ma nuances talafeagai, o le a le afaina ai le maʻisuka. Talu ai ona o le fua o le fua e faateleina ai le eletise, e le manaomia le 'ai i luga o se manava gaogao, aemaise lava mo tagata ei ai gasegase masani o le fualaau (digestive system) (e oo lava i mataupu e o mai ai faʻamaʻi vaivai).

O le vine ma lona sua o loʻo solia i ia tulaga:

  • pepatic ulcer ma gastritis ma maualuga maualuga,
  • faafitauli i le ate ma le gall vladder,
  • allergy i fualaau suamalie,
  • feilafi faʻamafana,
  • afaina o le fatu o gaʻo ma le vevela.

Fualaʻau - lelei ma faʻamaʻi o le maʻisuka faʻamaʻi

E faʻapefea ona aoga fualaʻau ua faʻamatalaina?

E moni lava o le fua o le vine i aso nei o loʻo sili ona lelei le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2.

  • O le fua o le suka i le hematopoietic system ua faʻaitiitia,
  • Ma i mataupu uma, o faʻamaumauga o le inisalini na faʻaitiitia i taimi o suʻega toto.

O le tofo o le fua o le fua e fua i le auai i totonu o se vailaau o le laau toto - naringin. O le suia i le tino o le tagata, o lenei naringin e liliu i le naringenin.

O lenei vaega, o le antioxidant, e mafai ona faʻalautele ai le lagona o le tino i insulin i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le flavonoid ei ai sona aafiaga lelei i le malepeina ma le faʻamaogaina o mea e le talafeagai ma matautia mai le tino.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le metabolic process of carbohydrates suiga, lea e faʻaleagaina ai le soifua manuia o le maʻisuka. Ae o le vine e mafua ona o ona vailaau faafomai e lagolagoina lenei metabolism i le masani.

Taua! O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o lenei fetus e faʻatatau saʻo i le tasi poʻo le isi faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo i latou na faʻateleina le eletise o le vai gastric, o le faʻaaogaina o le fomaʻi - fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, e faʻasaina.

O le maʻisuka meaai e mafai ona faʻatusalia e toetoe lava o fualaau suamalie. O le fualaʻau ua faʻamatalaina e le o le calorie, o loʻo maua ai le vitamini C ma le fiber, ma e tutusa foi le GI. I lenei fesoʻotaʻiga, o le taumafaina o lenei fua e faʻamaonia le glucose i le hematopoiesis system.

  • Suga
  • Vaega o meaʻai ma masima,
  • Pectin
  • Ole suāsusu taua
  • Matagofie
  • Fiber ma antioxidants
  • Ca, K, Mg,
  • Vitamin faʻalavelave.

I le fesoʻotaʻiga ma mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ma e tatau ona faʻamaunuʻu le 'ulu i le maʻisuka faʻatasi ai ma le soifua maloloina!

O mea aoga uma lava i se tulaga patino e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le saʻo pe leai foi. O lea la e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete le fua o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni o le fomaʻi e maloloina ma e mafai ona faʻaitiitia le suka toto e le o se mafuaaga mo le maʻisuka e suia ai meaʻai uma ma le tasi fua.

E iai foʻi le tele o faʻasolega, pe a le amanaʻiaina, e mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli matuia o le soifua maloloina. Aemaise lava, o le 'ulu mo le maʻisuka o le a afaina pe afai o loʻo i ai faʻasalaga nei:

  1. Gastric and ducle ulcer. O le fua o le suamalie e afaina i le natura, e mafua ai ona suia le siosiomaga i le manava, o le ala o le maʻi o le maʻi peptic.
  2. Faʻasalaga faʻalalōlōina. E pei o isi fualaau suamalie, o le 'ulu o loʻo i ai le tele o meaʻai, lea e mafai ona avea ma mea tāua i le atinaʻeina o se faʻalavelave lavelave.
  3. Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega.

Ina ia aloese mai ni mea e leʻo manaʻomia ma aʻafiaga, e fautuaina oe e faia ni feutagaiga puupuu ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina. I tulaga o se fomaʻi, o nisi taimi e faia ai togafitiga faʻapitoa, o suʻega, o iuga e maua ai se faaiuga e tusa pe oi ai se allergy pe leai foi. E taua tele le faʻatinoina o ia mea mo tamaiti e maua i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga