Antihypertensive agent, o se tagata e le o faʻatauvaga angiotensin II talitane (type AT1). Faʻaitiitia le aafiaga vasoconstrictor o le angiotensin II ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma toto. E le taofia le kinase II - o se enzyme e faʻaumatia ai le bradykinin. Faʻaititia le OPSS, faʻaitiitia le maʻea, faʻaititia le toto maualuga ma le mamafa i le pulmonary circulation. O le maualuga pito i luga o le atiaʻe i le 3-6 itula i le maea ai o se fualaau se tasi. O le aʻafiaga o le aʻafiaga e tumau pea mo le 24 itula. E maua le aoga o le falemaʻi ile 1-2 vaiaso o le faʻaaogaina o le irbesartan. A maeʻa ona taofi le faʻaaoga o le toto maualuga o le a faasolosolo ona toe foi i lona tulaga muamua. Irbesartan e le afaina ai le maualuga o le TG, o le maualuga o le cholesterol, glucose, uric acid i le plasma toto poo le excretion o le uric acid i le urine.
A maeʻa le puleaina o le tautala, e lelei le faʻaleleia mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le maualuga o le maualuga o le irbesartan i le plasma toto e ausia pe a maeʻa le 1.5-2 itula i le maea ai o le taumafaina. O le leai o se avanoa e 60-80%. O le taumafa faʻatasi e le afaina ai le bioavailability. O le puipuia o le protéini e tusa ma le 90%. O le Irbesartan o loʻo faʻafefiloi i le ate ona o le faʻaogaina o le kullucuronide ma ona o le faʻamaʻiina. O le metabolite autu o le irbesartan glucuronide (pe a ma le 6%). O le afa o le ola e faʻaleagaina e 11-15 itula. I tagata gasegase ma le gaʻo maʻi ma / poʻo le fatugao, e le o matua suia suiga o le pharmacokinetic o le irbesartan.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina Irbesartan

Ole fua muamua e 150 mg i lea aso ma lea aso, ona mafai lea ona faʻaleleia le fualaau i le 300 mg i le aso, ave faʻatasi ma meaai poʻo luga o se manava leai. E fautuaina e ave i aso uma i le taimi tutusa. Afai e te misia se fualaau, o le aso e sosoo ai e le tatau ona faʻaluaina. O le togafitiga faʻatasi ma le vaʻai e faʻatasi ma togafitiga (hydrochlorothiazide) poʻo isi vailaʻau faʻasaʻi e mafai.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Irbesartan

O le maualuga o fualaau oona i luma o le irbesartan e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalaloina ma faʻaititia ai le lamatiaga o le faʻalogo i le amataga o togafitiga. Faʻasolosolo le maʻi poʻo le hyponatremia ona o le togafitiga o togafitiga faʻamaʻi, o le hyponatrium diet, diarrhea or vomiting, faapea foi ma tagata gasegase i le maʻi, o le fua o le irbesartan e tatau ona faaitiitia.
Afai e manaʻomia, o le tofiaina o le vaʻai i le taimi o le fafagaina e tatau ona filifili ai le faamutaina o le susu. O le saogalemu ma le aoga o le gasegase i tamaiti e lei faavaeina.

Pharmacology

Polokalame faʻapitoa a le angiotensin II (AT subtype1) Faʻaitiitia le faʻasologa o le vasoconstrictor o le angiotensin II, faʻaitiitia le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma, faʻaitiitia ai le OPSS, i le maea ai o le fatu, ma le totoina o le toto ma le mamafa i le pulmonary circulation. E le afaina ai le kinase II (ACE), lea e faʻaumatia ai le malosi ma e aʻafia i le fausiaina o angiotensin II. E galue malie, pe a uma le tasi, ona tupu lea o le maualuga pe a uma le 3-6 itula. E faʻaauau le aʻafiaga mo le 24 itula. Pe a masani ona faʻaaogaina mo le 1-2 vaiaso, o le a oʻo i le maualuga ma oʻo i le maualuga pe a uma le 4-6 vaiaso.

O le vave ma le gaogao atoa mai le mea o loʻo i ai meaʻai, o le fuataga o le faʻaaogaina e tutoatasi mai le taumafaina o mea taumafa. Lafoaʻi o le leai - 60-80%, Cmax ma fuafua i le 1.5-2 itula. E i ai se sootaga vavalalata i le va o le fua o le irbesartan ma lona faʻamalieina i le toto (i le fua o le 10-600 mg). O le maualuga o le plasma concentration e maua i totonu o le 3 aso talu ona amata le togafitiga. O le faʻamaina o le palatini plasma e 96%, o le tufatufaina o le 53-93 L, o le aofaiga atoa o le 157-176 ml / min, o le Cl is 3-3.5 ml / min. E aʻafia ai le biotransformation i le ate e ala i le faʻamaʻiina faʻatasi ma le auai o le CYP2C 9 o le cytochrome P450 i le isoenzyme ma mulimuli ane faʻatasi ma le faʻavaeina o metabolites e le o galulue, o le mea autu o le irbesartan glucuronide (6%). T1/2 - 11-15 itula. Faʻasalaina e fatugaʻo (20%, e itiiti ifo ma le 2% le suia) ma le ate.

O le pulega i meaola (togi, macaques) i le maualuga o doses (e sili atu ma le 500 mg / kg / aso) e faʻatasi ma le atinaʻeina o fesuiaiga o le degenerative i totonu o fatugaʻo (nasal interstitial, faalauteleina tubular ma / poʻo le infiltration basophilic o le renal tubules, faateleina le maualuga o le uric acid ma le creatinine i le plasma) ma le faʻaitiitia faʻamalolo faʻasili. I popo e sili atu i le 90 mg / kg / aso (kopa) ma le 110 mg / kg / aso (macaques) e maua ai le hypertrophy / hyperplasia o le televise juxtaglomerular.

I lalo o tuutuuga o le faaumiumi (2 tausaga) pulega i manu faataitai i atumaga e sili atu i le MPD, 3 taimi (male tama), 3-5 taimi (male ma tamaitai) ma 21 taimi (male tama) leai se tino o le tino. I le suʻesuʻega o isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, e le o iloa le mutagenic ma le teratogenic gaoioiga.

Faʻafitauli o le vailaau Irbesartan

Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga aʻafia: ≥1% - maʻi tiga, fiavaʻa, vaivai, atuatuvale / faʻavalea.

Mai le cardiovascular system ma le toto (hematopoiesis, hemostasis): ≥1% - tachycardia.

Mai le manava o le tino: ≥1% - faʻamaʻi pipisi o le respiratory tract (fiva, ma isi), sinusopathy, sinusitis, pharyngitis, rhinitis, tale.

Mai le vaega o meaʻai: ≥1% - manava, gasegase, vomia, faʻamaʻi vailaʻau, fagu.

Mai le maskotakeletal system: ≥1% - paʻu o le musukalokeletal (e aofia ai le faʻamalolo, tiga i ponaivi, i totonu o le fatafata).

Tali a le Allergic: ≥1% - faʻavave.

Isi: ≥1% - tiga i totonu o le manava o le tino, siama o le urinary tract.

Fegalegaleaiga

Diuretics ma isi togafitiga faʻasaʻi. O togafitiga Thiazide e faʻaleleia ai le aafiaga. Muamua togafitiga ma togafitiga i luga o gasegase e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalūina ma faʻalauteleina ai le lamatiaga o le faʻamalosia o le mafaufau i le amataga o togafitiga faʻatasi ma irbesartan. Irbesartan e fesoʻotaʻi ma isi vailaʻau faʻasaina (beta-blockers, paopao channel blockers).

Faʻaopoopoga o le potassium ma le vailaʻau faʻasaina. Faateleina le lamatiaga o le hyperkalemia pe a faʻaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo ma faʻamalositino.

Lithium: o se faʻaopoopoga faʻavevelaina o le tuʻuina o le lithium concentrations poʻo le taʻavale na matauina i le faʻaaogaina o le lithium ma le angiotensin liliuina o le inhibitors o le enzyme. E tusa ai ma le faʻanoanoa, e seasea lava ona aʻafia faʻatasi ma tafaoga faʻapitoa, ae o le mataʻituina ma le faʻaeteete o le maualuga o le maualuga o le toto i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau.

NSAIDs: faatasi ai ma le faʻatulagaga tutusa a le angiotensin II tagata faʻataʻitaʻi ma NSAID (mo se faʻataʻitaʻiga, filifili iniseti COX-2, acetylsalicylic acid> 3 g / aso ma NSAID e le filifilia), e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga.

E pei o le atiata o le ACE, o le faʻaaogaina o faʻaoga a le angiotensin II ma NSAID e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le gaioiga o le tino, e aofia ai le ono maualalo o le gaʻo, ma faʻaititia le maualuga o le vevela i le potassium, aemaise lava i tagata mamaʻi ua maeʻa le galuega. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o lenei faʻatasiga, e tatau ona faia ni lapataiga, aemaise lava i tagata matutua. E manaʻomia e tagata maʻi le faʻaleleia talafeagai ma mataʻituina le gaioiga lautele i le taimi atoa o togafitiga faʻatasi ma taimi taʻitasi pe a maeʻa.

Hydrochlorothiazide. O le pharmacokinetics o le irbesartan e le suia pe a faʻatasi ma le hydrochlorothiazide.

Irbesartan e faʻapitoa i le auai i le CYP2C9 ma, i se tulaga maualalo, faʻaogaina o le kulupu. E leʻi iai se mea faʻapitoa o vailaʻau mo togafitiga poʻo vailaʻau mo togafitiga faʻasolosolo na faia i le pulega faʻatasi o le irbesartan ma le warfarin, o se vailaau faʻasaina e CYP2C9. O aʻafiaga o le CYP2C9 o mea faʻamalosi e pei o le rifampicin i luga o le pharmacokinetics o irbesartan e le i iloiloina.

Irbesartan e le suia le pharmacokinetics o digoxin.

Lapataiga mo le vailaau Irbesartan

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le hyponatremia (togafitiga ma togafitiga, faʻatapulaʻaina o le masima ma meaai, manava, vomiting), i tagata gasegase i le hemodialysis (o le atinaʻeina o le faʻamaoniga o le symptomatic), faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi. E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi (faʻalavelave faʻalavelave maualuga ma le le atoatoa), faʻasolosolo faʻamalosi, faʻalavelave cardiomyopathy, faʻalavelave ogaoga fatu (tulaga III - IV faʻavasegaga NYHA) ma le maʻi fatu o le coronary (faʻateleina le aʻafiaga o le faʻaogaina o le myocardial, angina pectoris). E le gata i lea, o le siakiina o le vevela o le potassium ma le creatinine ua fautuaina. E le o fautuaina mo tagata gasegase e maua ai le muamua o le hyperaldosteronism, ma le faaletonu ogaoga (e leai se poto masani), i tagata gasegase i le gaosiga o fatugaga talu ai nei (leai se poto masani).

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le ituaiga o Irbesartan o se ata e valiina ai ata: biconvex, lapotopoto, o le atigi ma le tumutumu e toetoe a paepae pe paepae (i ni pusa tioata o le 3, 4, 7, 10, 14, 15, 20, 25 po o le 30 pcs., I totonu o se pusa pepa 1-8 po o le 10 ato teuina, i ipu o polyethylene terephthalate 10, 14, 20, 28, 30, 40, 50, 60 poo le 100 pi. I totonu o se atigipusa pepa, 1 mafai ona tuu).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • mea aoga: irbesartan - 75, 150 poʻo le 300 mg,
  • vaega faaopoopo (75/150/300 mg): cellulose microcrystalline - 24/48/96 mg, lactose monohydrate (susu suka) - 46.6 / 93.2 / 186.4 mg, colloidal silicon dioxyide - 0.8 / 1 , 6 / 3.2 mg, sodium croscarmellose - 7.2 / 14.4 / 28.8 mg, magnesium stearate - 1.6 / 3.2 / 6.4 mg, povidone-K25 - 4.8 / 9, 6 / 19.2 mg
  • atigi (75/150/300 mg): dioxide - 1.2 / 2.4 / 4.8 mg, macrogol-4000 - 0.6 / 1.2 / 2.4 mg, hypromelilose - 2.2 / 4 4 / 8.8 mg.

Pharmacodynamics

Irbesartan, o le avea ma fili filifilia o le angiotensin II (receptors AT1), fesoasoani i le faʻaitiitia o le vasoconstrictor aafiaga o le angiotensin II, faʻaitiitia le maualuga o le plasma concentration o le aldosterone i le toto (e aunoa ma le taofiofia o le kinase II, e faaleagaina ai le bradykinin), faʻaitiitia le maualuga o le vascular resistance, ma faʻaitiitia le toto toto (AD) , mulimuli ane ma le mamafa i le taamilosaga o le pulmonary. E le afaina ai le plasma concentration o cholesterol, triglycerides, glucose, uric acid ma le excretion o le uric acid.

O le faʻaitiitia o le paʻu o le toto e maua i le 3-6 itula i le maea ai o le faʻafofogaina o le fualaau faasaina, o le aʻafiaga o le antihypertensive e tausia mo le itiiti ifo ma le 24 itula. I le aso talu ona maeʻa le pulega, o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le 60-70% pe a faatusatusa i le maualuga o le paʻu i le diastolic / systolic pressure i le tali i le ave o fualaau. Pe a ave le 150-300 mg i lea aso ma lea aso, o le tikeri o le toto maualuga i le pito i tua o le vaeluaga (o lona uiga, 24 itula i le maea ai o le tagofia o fualaau) i le tulaga o le maʻi poʻo le tulaga pepelo o le 5-8 / 8-13 mm Hg. Art. (taʻitasi) sili atu faʻatusatusa i placebo. Ole tali aloese mai le tagofia o fualaau faasaina ile 150 mg 1 le taimi i le aso e le ese mai le faaaogaina o lenei fualaau i le 2 atopa. Ole aʻafiaga o le irbesartan e tupu i totonu o le 1-2 vaiaso, ma le maualuga o le togafitiga faʻamalosia e maua i le 4-6 vaiaso mai le amataga o togafitiga. A uma ona taofi le vailaʻau, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona aoga muamua, e aunoa ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Ina ia ausia se aʻafiaga faʻamalosi, e manaʻomia le togafitiga umi.

O le aoga o le valea e le faʻalagolago i le itupa ma tausaga.

O tagata gasegase o le Negroid race e tali atu i le monotherapy ma le fualaau faasaina.

Pharmacokinetics

Faʻasalaga: Irbesartan pe'ā uma le tuʻuina atu o le tautala tuʻufaʻatasiga e faʻamalieina mai le gastrointestinal tract. O le maualuga o le plasma concentration i le toto e oʻo atu i le 1.5-2 itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala, o le faʻamaoniga o le bioavailability e 60-80%. O le taumafaina e le afaina tele ai le bioavailability. Irbesartan ei ai le fua faatatau tutusa ma le pharmacokinetics i laina eseese o doses o le 10-600 mg, i le maualuga o doses (2 taimi e maualuga atu nai lo le maualuga fautuaina), o kineta o le mea e avea ma le laina.

Tufatufaina: o le faʻamauina o se vailaʻau i pulu plasma e tusa ma le 96%. O le fesoʻotaʻi ma vaega o le toto e le taua. O le numera o tufatufaga o le 53-93 lita. O le faʻatusatusaga o le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina i aso taitasi o le 1 taimi i le aso e ausia i le maeʻa ai o le 3 aso. I le tele o tui, e le lava le faaputuputuina o le vailaʻau i le plasma toto (9 pito i luga o le fua ole Child-Pugh),

  • lactase le atoatoa, galactose inelivi ma le glucose-galactose malabsorption syndrome,
  • faʻapotopotoina faʻatasi ma vailaʻau ma vailaʻau e aofia ai vailaʻau faʻasaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka poʻo faʻamaʻi faʻasolosolo ogaoga / faʻaleagaina (faatasi ai ma le fuainumera o le filtulsiga o le 2),
  • faʻaaogaina faʻatasi ma le angiotensin-faʻaliliuina o le iniseti o le enzyme i tagata mamai o le nephropathy,
  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e 18 tausaga
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.
  • Maota (faʻamaʻi / tulaga i luma o le tofiaina o Irbesartan e manaʻomia ai le faʻaeteete):

    • hypertrophic obstructive cardiomyopathy,
    • mūmū / vaʻaia valve stenosis,
    • hyponatremia,
    • hypovolemia,
    • pipii i se taumafataga ma se faʻapulaa faʻaaogaina o masima,
    • manava, vomia,
    • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo,
    • faʻasolosolo e tasi o se fagu fatu tasi,
    • afaina o le fatu ma / poʻo le atherosclerotic faʻamaʻi o vaʻa o le faiʻai,
    • o le le tumau o le fatu o le vasega III-IV e tusa ai ma le faatulagaga a le NYHA,
    • toe le manuia
    • hypermalemia
    • tulaga i le maea ai o le fatuina o fatugaʻo,
    • fomaʻi
    • muamua faamuamua,
    • tuufaatasiga o togafitiga ma togafitiga,
    • faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, e aofia ai inhibitors o le cyclooxygenase II, angiotensin-liua le inhibitors o le enzyme poʻo le aliskiren,
    • tausaga e silia ma le 75 tausaga.

    Faatonuga mo le faaaogaina Irbesartan: metotia ma metotia

    Ua taʻua Irbesartan i le tautala, foloina otaota atoa ma inu vai. E mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

    O le fua muamua / tausiga o le 150 mg i lea aso ma lea aso (e maua ai le lelei o le taofiofia o le toto i le aso, i nisi tulaga, aemaise lava i gasegase i le maʻi o le tino, poo le gasegase e sili atu ma le 75 tausaga, o le fua muamua ole 75 mg). Afai e le ausia le togafiti togafitiga, e mafai ona faaluaina le fua ile lua taimi.

    I tulaga o le le lava o le faʻaitiitia o le toto maualuga e pei o le monotherapy, e mafai ona faaopoopo i le Irbesartan ni togafitiga poʻo isi faʻamalosi e tetee atu i le toto.

    I le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e tatau ona amata i le 150 mg i le aso ma faasolo ina faateleina i le 300 mg, o le fua lea e sili ona lelei i le togafitiga o le nephropathy.

    Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

    Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Irbesartan i fualaau / vailaʻau, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

    • fualaau oona o loo aofia ai le mea e maua ai: o le tuufaatasiga e solia i maʻi e maua i le maʻisuka pe i ai foi le le atoatoa / ogaoga o le faaletonu, i isi gasegase e le fautuaina,
    • angiotensin faaliliuina tagata inhibitors o le enzyme: o le tuufaatasiga e solia i tagata mamai o le nephropathy, i isi gasegase e le fautuaina,
    • togafitiga (togafitiga faʻamuamua i luga o nifo maualuga): faʻamalalaina ma faʻalauteleina le ono mafai ona fai se faʻasalaga i le amataga o le faʻaaogaina o Irbesartan,
    • fomaʻi ma isi gasegase antihypertensive: faʻateleina le aʻafiaga o aʻafiaga (atonu o le tuʻuina atu o togafitiga faʻatasi ma tagata e faʻafeiloaʻi ai le β-adrenergic, o le faʻasolosolo o le telefoni o le calcium channel blockers ma thiazide diuretics),
    • tapenaga o le lithium: o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le toto o le toto i totonu o le toto poʻo lona faʻamaʻi (pe a talafeagai, faʻaogaina faʻaogaina e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete o le maualuga o le lithium),
    • faʻamalositino faʻamalositino, vailaʻau eletise eletise o loʻo aofia ai le pāmiola, faʻamalositino-faʻamalolo faʻasolosolo, vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai mea o le potassium i totonu o le toto, e aofia ai le heparin: o le faateleina o le vevela potassium i totonu o le toto,
    • O le faʻamalosia o le faʻaaogaina o fualaau oona, faʻateleina le malosi o le gasegase o le gaʻo, e aofia ai le lamatiaga o le le atoatoa o le tino, ma le faateleina o le vevela o le potassium, aemaise lava i le faʻamalosia o le tino (o le tuufaatasiga e manaʻomia ai le faʻaeteete, aemaise i tagata matutua ma hypovolemia , e tatau ona e toe faʻafoʻiina le voluma o le felafolafoaʻi solo toto i le taimi atoa o togafitiga, faʻatasi ai ma taimi uma mulimuli ane Faaiʻuina a, mataitu galuega tauave Fatugao).

    Analogs o Irbesartan: Aprovel, Firmasta, Ibertan, Irsar, ma isi.

    Faʻamatalaga i Irbesartan

    E tusa ai ma iloiloga, o Irbesartan o se tasi o vailaʻau o loʻo maua mo togafitiga umi mo le maualuga o le maualuga. O le aoga i le maualuga o le maualuga (faatasi ai ma le dose o le 300 mg) ma le faateleina o le toto i le po e taua foi. O le vailaau faasaina, e pei o se tulafono, e lelei le faapalepale ma e tau atu i le atinaʻega o aʻafiaga o le itu (e masani lava i le tulaga o vaivaiga ma le vevela) i na o tulaga e le masani ai.

    E iai foi iloiloga i le aoga o Irbesartan e faasaga i le maʻisuka ma le nephropathy o le maʻisuka.

    Contraindications

    • tausaga e 18 tausaga
    • hypersensitivity
    • maʻitaga,
    • susu.

    Faʻamatalaga ma le faʻaeteete pe afea vailaʻau o le valve valve, CHF, faʻamaʻi, manava manavavili hyponatremia, faʻamaʻitoe fausiaina (unilateral ma le va o malo).

    Irbesartan, faatonuga mo le faʻaaoga (Metotia ma fua)

    O pusa e ave i luga o se manava gaogao pe faʻatasi foi ma meaai, faʻaumatia atoa. Amata togafitiga ile 150 mg i le aso. O lenei fualaau e maua ai le lelei o le pule i le aso e faʻatusatusa i le 75 mg / aso.

    Mulimuli ane, latou te faateleina i le 300 mg i le aso, ae le toe i ai, talu ai o se isi faʻaopoopoga e le mafua ai ona faʻaititia le malosi o aafiaga. I lenei tulaga, ua fautuaina e faaopoopo ni mea tau togafitiga. I tagata gasegase e sili atu ma le 75 tausaga, oi latou o loʻo i ai fomaʻi ma le faʻamaʻi amata togafitiga ma le 75 mg, e pei o se faailoga faʻailoga faʻapitoa. I maʻi ma toe le manuia Manaomia le puleaina o le faʻamasinoga creatinine ma le palukala i totonu o le toto. I le ogaoga CH faateleina le aʻafiaga azotemia ma oliguriai cardiomyopathies - lamatia faʻaleagaina o le myocardial. Tuuina mai o lena togafitiga e mafai vavao ma le vaivai, faʻaoga faʻaeteete pe a ave taavale.

    Faʻasalaga

    Faʻaalia Tachycardia poʻo bradycardiafaaitiitia toto maualuga, pa'ū. Togafitiga e amata i le gaosiga ma faʻasolosolo. gaioio galue. O mea nei o togafitiga faʻapitoa.

    Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

    O lenei vailaau faʻatau e maketiina i le ituaiga o mea faʻapipiʻi. O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o se mea e le o ia lava. O lenei vailaʻau e mafua mai i vailaʻau faʻamalosi. Irbesartan e le taugata. I falemaʻi, faʻalagolago i le kamupanī, e mafai ona faʻatauina mo le 260-300 p. (28 papa).

    Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

    Analogs o Irbesartan, o faatonuga mo le faʻaaogaina o le a talanoaina i lalo, e mafai ona faʻatulagaina nai lo lenei vailaʻau i le tulaga o le le faapalepale i le tagata gasegase o ona vaega poʻo le le mafai ona maua ona o le toesea i le fale talavai. Faʻaopoopo i le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i sui mo lenei mea faigaluega. O lenei o le a tatou malamalama pe o le a lenei vailaau lava ia, ma pe faʻapefea ona tatau lelei.

    O lenei fualaau faasaina e masani lava ona fuafua mo le maualuga o le toto maualuga. O nisi taimi e faatonuina mo le tulaga lua. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e mafai ona afaina ai le tino o tagata mamaʻi i se faamaʻi e pei o le nephropathy ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga maualuga. Peitai, i lenei tulaga, o le fualaau faasaina "Irbesartan" e na o le tuufaatasiga ma isi fualaau oona e faaaogaina.

    E leai ni faʻamaʻologa patino mo lenei vailaʻau. E le mafai ona e naʻo na tagata o loʻo maʻi i so o sona vaega. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le faatagaina mo tina maʻitaga ma fafine e fafagaina susu, tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. I nisi tulaga, e tatau ona ave lenei fualaau faʻatau ma le faʻaeteete. I lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, latou te inuina, mo se faʻataʻitaʻiga, i faʻamaʻi e pei o le hyponatremia ma le faʻamalaina.

    O a aʻafiaga e mafai ona iai

    O le faʻaaogaina o le "Irbesartan" e mafai ona faia e pei ona faatonuina e se fomaʻi. I totonu o falemaʻi, o lenei meafaigaluega ua faʻatau atu e ala i le tuʻuina atu. O aʻafiaga E mafai e Irbesartan ona tuʻuina atu ni mea eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tagata maʻi ona aʻafia i faafitauli nei:

    tiga o le ulu poʻo le valea,

    afaina o le manava, rhinitis ma fiva,

    manava, manava, vevela ma le vomia,

    O nisi taimi o lenei vailaʻau e maua ai foi se itu leaga e pei o se urinary tract infection poʻo le tiga o le manava.

    E faapefea ona galue le vailaʻau?

    Ole fualaau faasaina o Irbesartan mai le mea oona e gaogao vave vave ma lelei. O lona gaioiga malosi e oo atu i lona maualuga maualuga i le plasma toto pe a uma le 1.5-2 itula i le maea ai o le pulega. I le tino o le tagata maʻi, o nei vailaʻau faʻasolosolo AT1 talileleia, faʻaitiitia o aʻafiaga ola o agiotensin II, faʻaosofia ai le faʻasaʻolotoina o le aldosterone ma faʻagasolo ai le faʻalavelave popole popole. O se taunuuga o nei mea uma, o le maʻi ua i ai le faʻaitiitia o le toto.

    O lenei vailaau faʻasaina ua alu ese mai le tino o le maʻi ma le urine ma le talo.

    O tala sili ona lelei o Irbesartan

    Afai ei ai ni faʻailoga mo le ave o nei fualaau oona poo mo se isi lava mafuaaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina sui mo le tagata maʻi. O le tele o taimi, o vailaʻau faʻatasi ma se faʻafitauli faʻapitoa, e pei o Aprovel, Valzan, Losartal, poʻo Irsar, e faʻaaoga mo togafitiga.

    O nei analogues uma o Ibersartan na maua foi ni iloiloga lelei mai tagata maʻi ma fomaʻi.

    Faʻaaoga vailaʻau: tuʻuina atu pepa ma faʻamatalaga

    O le elemene autu autu i lenei vailaʻau o le fomaʻi. O lona uiga, i le mea moni, e faatatau i upu tutusa o mea na faamatalaina e i tatou. O faʻamatalaga mo le faʻaogaina ma lenei vailaʻau e tutusa tutusa ma Irbesartan. Faʻaaogā tele mo le maualuga o le toto maualuga ma le nephropathy i le tuufaatasiga ma isi sui. O ona aʻafiaga e tutusa lelei ma Irbesartan. O lenei vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i laasaga tutusa.

    O le tele o analogues o le maʻi a le Irbesartan e tatau ona lelei. Ae o le manatu sili i tagata maʻi ma fomaʻi e uiga i le Sui e suitulaga. O lenei vailaʻau e sili atu le taugata nai lo Irbesartan. Mo papa e 28 o lenei meafaigaluega e tatau ona totogi 550-650 p. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina ua gaosia e le kamupani lauiloa French o Sanofi-Winthrop. O le mea moni, o se uiga lelei e suitulaga mo Irbesartan.

    O le fualaau faasaina "Irsar"

    Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi le tutusa lenei mo le maualuga o le maualuga o le maualuga. O le gaioiga malosi i totonu o le mea e le masani ai. O lenei vailaau faʻatau e maketiina i le tulaga o pepa masani masani ma se faʻalavelave. O faʻamatalaga, faʻasolega ma faatonuga mo le faʻaaogaina ma ia e le ese mai Irbesartan. O lenei vailaau e aoga e tusa ma le 350-450 p. mo papa e 28. Ae o nisi taimi i falemaʻi e ofoina atu foi mo le 600-650 r.

    O fualaau faasaina "Valzan"

    O le analogs Irbesartan o loʻo faʻamatalaina i luga e faʻavae i luga o le mea e tasi o loʻo galue malosi. Ae o lenei vailaʻau ua suia i se eseesega o mea. O mea autu aoga i vailaau faafomai "Valzan", mo se faataitaiga, o le hydrochlorothiazite ma valsartan. O lenei vailaʻau ua tuʻuina atu i luga o le maketi i foliga o laupepa i paʻu. Nai lo o Irbesartan, e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le maualuga o le toto. E le gata i lea, o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le tataʻa faʻafuaseʻi o le fatu ma le faʻavaivaia o fatu.

    E le mafai ona e ave "Valzan" mo faʻamaʻi ogaoga o le ate, maʻitaga, ao susu susu. Ma le isi, o lenei fofo e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. O aʻafiaga o lenei fualaau faasaina e mafai ona toeitiiti tutusa ma Irbesartan. O le vailaʻau "Valzan" e taugofie. Mo fua e 30 o lenei oloa i totonu o se fale talavai e tatau ona e totogiina e tusa o le 15-20 p.

    Ole fua muamua o lenei vailaʻau e 80 mg i le aso. I le isi lua vaiaso e sosoo ai, e masani ona faateleina i le 160 mg i le aso. I tulaga sili ona ogaoga, o le maʻi e mafai ona oʻo atu i le 320 mg i le aso.

    Fomaʻi "Losartan"

    O nisi o analogues o Irbesartan i Rusia e mafai ona faatau mai le taugofie. E le gata o le vailaau Valzan, e pei foi o le Lozartan fualaau. E lelei foi le suitulaga mo Irbesartan. O le mea aoga autu i lenei vailaʻau o le losartan potassium. O fualaau faasaina ua gaosia i totonu o pusa tioata. "Losartan" e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, fatu le fatu, ma isi tulaga.

    O lenei fualaau faasaina ei ai ni nai faʻamaʻiloga nai lo fualaau o loʻo faamatalaina i luga. E le gata i le maitaga ma le tamaitiiti, o lenei vailaau e le tatau ona onā, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ma le faʻamaʻavaʻaina, le tele o le toilalo, i le taimi e pei o Aliskiren. O lenei togafitiga e tau e tusa ma le 60-100 rubles i luga o le maketi mo se pusa 30 pusa.

    Le manatu o tagata gasegase e uiga i le fualaau faasaina "Irbesartan"

    O le mea lea, matou te iloa ai le sauniuniga a le Irbesartan e fai ma sui (faatonuga mo le faʻaoga, mea tutusa). O faʻamatalaga e uiga i lenei vailaʻau e tele lava ina lelei. O le mamafa e faʻaititia lelei ai le vailaʻau. Ae ui i lea, ave e maua ai le sili ona lelei, e tusa ai ma le tele o gasegase, e tatau ona umi se taimi.

    Faʻasologa o foliga

    Paʻu vali ata-mama 75 mg, 150 mg poʻo le 300 mg

    E tasi le api e aofia ai

    gaioiga galue irbesartan - 75 mg poʻo le 150 mg poʻo le 300 mg

    ifesoasoanisvailaʻauae: microcrystalline cellulose PH 101, calcium carmellose, povidone K-30, silicon dioxide colloidal anhydrous, stecite calcium, vai faʻamamaina

    atigi fagu: Opadry white OY-S-38956, faamama vai

    o loʻo faʻafiafiaina le OY-S-38956: hypromelilose, dioxide titanium E171, talc.

    Pepa faʻapipiʻi foliga o loʻo i ai foliga o loʻo i luga o le ata, e ufiufi i se atigipusa ata lanu paʻepaʻe pe lanu paʻepaʻe ma se togitogi "158" i le tasi itu ma le "H" i le isi itu (mo se fua o le 75 mg).

    Pepa e foliga mai i luga o le paʻu o loʻo i ai se mea e faʻapipiʻi ai, e ufiufi i se atigipusa ata lanu paʻepaʻe pe lanu paʻepaʻe ma se togitogiga o le "159" i le tasi lima ma le "H" i le isi (mo se fua o le 150 mg).

    O laupepa e pei o le paʻu o loʻo i ai se mea e faʻafefeteina, e ufiufi i se atigipusa lanu paʻepaʻe poʻo le lanu paʻepaʻe ma se togitogiina o le "160" i le tasi itu ma le "H" i le isi itu (mo se vailaʻau o le 300 mg).

    Farmacotherapeutic group

    Fualaau e afaina ai le system renin-angiotensin. Angiotensin II tagata tetee. Irbesartan

    ATX Code C09CA04

    Tuua Lau Faamatalaga