Maʻisipathy maʻi: faʻaʻailoga, laasaga ma togafitiga

O le nephropathy o le igoa lautele lea mo le tele o faʻafitauli o le fatuga o le maʻisuka. O lenei faaupuga e faʻamatalaina ai le faʻamaʻi o le maʻisuka o mea e faʻaaogaina ai fatugaʻo (glomeruli ma tubules), faʻapea foʻi ma vaʻa e fafagaina ai i latou.

O le nephropathy o le maʻisuka e matautia ona e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaiʻuga (faaiʻu) o le le atoatoa o le maʻi. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a manaʻomia ona maua le paʻu poʻo le fatuina o fatugao.

O le nephropathy o le tasi o mafuaʻaga masani o le vave soifua maloloina ma le le atoatoa i maʻi. O le maʻisuka e afua mai i le mafuaaga e tasi o faafitauli tau fatugao. Ae i totonu oi latou o loʻo i luga o le paʻu ma le tu i le laina mo se fafao foaʻi mo le gaʻoina, o le sili ona maʻisuka. Tasi se mafuaaga mo lenei mea o se faʻaopoopoga taua o le faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2.

  • Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka malosi, o togafitiga ma le puipuia
  • O a suʻega e tatau ona e pasia e siaki ai fatugaʻo (tatala i se isi faamalama)
  • Taua! Maʻi Suka
  • Renal ario stenosis
  • O le maʻisuka togafiti fatu

Mafuaʻaga mo le atiina ae o le nephropathy o le maʻisuka:

  • maualuga maualuga o le toto i le tagata maʻi,
  • leaga cholesterol ma triglycerides i le toto,
  • maualuga le toto maualuga (faitau i le "upega tafaʻi" a le "tuafafine" mo le maualuga maualuga),
  • O le filifiliga o le auala o le dialysis e faalagolago i mea e fiafia ai le fomaʻi, ae mo tagata mamaʻi e leai se eseesega tele.

O le a le taimi e amata ai le togafitiga faʻafouina (faʻasolosolo poʻo le fatuina o fatugao) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  • Ole maualuga ole filtration o fatugaʻo e 6.5 mmol / l), e le mafai ona faʻaititia e ala ile togafitiga ole togafitiga,
  • Faʻaauau le tumau o le tino i le tino ma se lamatiaga o le atinaʻe o le edema pulmonary,
  • O faʻamaoniga mautinoa o le polotini-protein malosi.

Faailoga faʻavae mo suʻega toto i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo togafitia i le dialysis:

  • O le hemoglobin glycated - itiiti ifo i le 8%,
  • Hemoglobin toto - 110-120 g / l,
  • Parathyroid hormone - 150-300 pg / ml,
  • Phosphorus - 1.13-1.78 mmol / L,
  • Aofaʻi o le calcium - 2.10-2.37 mmol / l,
  • Le oloa Ca × P = E itiiti ifo i le 4.44 mmol2 / l2.

Afai e maua i luga o le maʻisuka i luga o le dialysis, e tatau ona faʻataʻitaʻiina mea e faʻamalosi ai le erythropoiesis (epoetin-alpha, epoetin-beta, methoetal-omega, darbepoetin-alpha), faapea foi ma mea e teu ai meaʻai po o injections. Latou te taumafai e faatumauina le toto maualuga i lalo o le 140/90 mm Hg. Faʻataʻitaʻiga, inhibitors ACE ma angiotensin-II faʻatoʻa taliaina le faʻamalosia o fualaau o filifiliga mo le togafitiga o le maualuga. Faitau le tusitusiga "O le maualuga o le maualuga i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻi suka" i auiliiliga.

O le siama poʻo le faʻasologa o le dialysis e tatau ona manatu na o se laasaga le tumau i sauniuniga mo le gaosiga o fatugao. A maeʻa se gasegase fatuga mo le vaitau o le gaioiga o loʻo galue, o le tagata maʻi e faʻamalolo atoatoa i le le atoatoa. O le nephropathy o le maʻisuka e faʻamautuina, o le ola maloloina o loʻo faʻalauteleina.

Pe a fuafuaina se gasegase fatuga mo le maʻisuka, o loʻo taumafai le fomai e iloilo pe faʻapefea ona maua e le tagata gasegase se faʻalavelave o le cardiovascular (o le fatu fatu poʻo le stroke) i le taimi pe a maeʻa foi le taotoga. Mo lenei mea, o le tagata maʻi e feagai ma suʻega eseese, e aofia ai le ECG ma se avega.

E masani lava o iuga o nei suʻega e faʻaalia ai o vaʻa e fafagaina le fatu ma / poʻo le faiʻai ua afaina foi i le atherosclerosis. Tagai i le tusiga "Renal Artery Stenosis" mo auiliiliga. I lenei tulaga, ao leʻi amataina le fatugaina, ua fautuaina e toe faʻafoʻi le vaʻaia o nei vaʻa.

Talofa
E 48 oʻu tausaga, maualuga 170, mamafa 96. Na maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le 15 tausaga talu ai.
I le taimi nei, ou te aveina metformin.hydrochlorid 1g i le tasi taeao i le taeao ma le lua i le afiafi ma le januvia / sitagliptin / 100 mg tasi papa maa i le afiafi ma le inisalini tasi le inisi i le susulu 80 ml. Ia Ianuari sa ia faia se suega o le urine i aso taitasi ma o le polotini e 98.
Faamolemole taʻu mai po oa vailaʻau e mafai ona ou amata ave mo fatugaʻo. Ae paga lea, e le mafai ona ou alu i se fomaʻi Rusia talu mai loʻu nofo i fafo. E tele faʻamatalaga feteʻenaʻi i le Initaneti, o lea o le a ou matua faafetai lava mo le tali. Ma le faamaoni, Elena.

> Faamolemole fautua pe oa vailaʻau
> E mafai ona ou amata ave mo fatugaʻo.

Saili se fomaʻi lelei ma faʻafesoʻotaʻi ia te ia! E mafai ona e taumafai e foia se ituaiga fesili "i le toesea" pe afai ua e matua vaivai lava i le ola.

Lelei lelei Tului i togafitiga o gaosiga. Ituaiga 1 maʻisuka. O le a le mea e tatau ona faia pe o togafitiga e tatau ona faia? Ua ou maʻi talu mai le 1987, mo le 29 tausaga. E fiafia foi i meaʻai. O le a ou faafetai. Na ia togafiti ma le laʻau, Milgamma ma Tiogamma. Mo le 5 tausaga ua tuanaʻi na te le i ai i le falemaʻi ona o le itu o le endocrinologist, o ia e masani ona faasino i le mea moni e faigata lenei mea. Ina ia e alu i le falemaʻi, e mautinoa lava e te le fiafia. O le faʻasiasia uiga le mautonu o le fomai, o ia lava e tutusa uma lava.

> O le a le mea e manaʻomia ona fai e le 'auvalea
> poʻo le faʻataʻitaʻiga togafitiga?

Suesue le tusiga "Faatoaga Meaʻai" ma suesue pe faapefea ona fai mai. O le fesili autu o le a le meaʻai e mulimuli ai. Ma o laʻau o loʻo taua tele.

Talofa. Faamolemole tali.
E i ai oʻu foliga masani masani (alafau, laumei, cheekbones). I le taeao, aoauli ma le afiafi. Pe a paʻu i se tamatamailima (tusa lava pe laʻitiiti), e taofi pea nifo ma lua e le vave pasi.
Sa siaki fatugaʻo, o le ultrasound scan sa faaalia ai le oneone i totonu o fatugaʻo. Sa latou fai mai e inu tele vai. Ae mai le "tele vai" (pe a ou inuina le sili atu ma le 1 le lita i le aso) ou te faateleina atili.
Faatasi ai ma le amataga o meaai maualalo-carbohydrate, na sili atu loʻu fia inu. Ae ou te taumafai e inu 1 le lita i le taimi lava lena, ao ou siakiina - pe a uma le 1.6 lita o le fulafula malosi e mautinoa.
I lenei taumafataga talu mai le aso 17 o Mati. Ua mavae le vaiaso lona fa. E ui o le fula o loʻo i ai, ma o le mamafa e aoga. Sa ou nofo i luga o lenei meaai ona e tatau ona ou le maua le mamafa, aveese le lagona faifaipea o le fulafula, ma aveese le taoto i loʻu manava pe a uma se taumafataga o le gaʻo.
Faʻamolemole taʻu mai pe faapefea ona faʻatusatusa lelei lau faʻatonuga inu.

> pe faʻapefea ona faʻatatau lau meainu inu

Muamua lava, e tatau ona e suʻeina toto ma suʻesuʻega faʻamalosi, ona fuafua lea o le fuataga o le fufulu mama o fatugaʻo (GFR). Faitau faʻamatalaga iinei. Afai ole GFR o loʻo i lalo ifo o le 40 - o le taumafa maualalo o le carbohydrate e faʻasaina, o le a naʻo le faʻavavevaveina o le atinaʻe o le le atoatoa.

Ou te taumafai e lapatai tagata uma - ia suʻe suʻega ma siaki ou fatuga ae leʻi faʻafeiloaʻi i se meaʻai maualalo-carbohydrate. E te leʻi faia lenei - na e maua le tali tutusa.

> Faʻamau i fatugaʻo, ua faʻaalia se faʻamatalaga ultrasound

Muamua lava, e tatau ona e suʻeina toto ma suʻesuʻega faʻamalosi, ma mulimuli ane mulimuli ane.

faʻatasi ai ma se polotini faʻapitoa ona faʻateteleina se faʻailo! pe afai e fai mai e lau fomaʻi se mea e pei o: - "o le a le mea na e manaʻo ai, o lau maʻi suka. ma o le maʻisuka lautele o loʻo i ai pea le palatini "e solaese mai se fomaʻi e aunoa ma le toe tepa i tua! aua e te toe faia le mea na tupu i loʻu tina. polotini e le tatau ona i ai. ua leva ona e maua le maʻisuka nephropathy. ma matou te fiafia uma e togafitia e pei ona masani ai le nephropathy. diuretic i solofanua. ae latou te le toe aoga, pe afai e leai se aoga. afaina mai ia i latou e sili atu. le tele o tusi o tusi mulimuli e tusi e uiga i lenei mea. ae o fomaʻi o loʻo umia nei tusi aʻo latou suʻesuʻega, pasia le suʻega ma galo. o se taunuuga o le faʻaaogaina o togafitiga, faʻateleina vave o le creatinine ma le urea. O le ae amata ona auina atu oe e totogi le toto. o le ae amata ona i ai le edema matautia. aʻafiaga maualuga (silasila i le tolu piliota). naʻo le faʻaaoga o captopres / captopril poʻo isi inhibitors ACE. pe o ni ituaiga. soʻo se isi ituaiga o ituaiga anti antiperperting o fualaau oona o le a oʻo atu ai i se paʻu matuia i le soifua maloloina. atonu e le mafai ona suia. Aua e te talitonu i fomai! faʻapitoa! siaki ma faʻatusatusa soʻo se tofiga ma mea o loʻo tusia i tusi o endocrinology. ma manatua. faʻatasi ai ma le maʻisuka, o togafitiga faʻapitoa faʻamalosi e tatau ona faʻaaogaina. faatasi ai ma le lagolago o "tino o le tino." uma. tamoe mai se fomaʻi e galue i monotherapy ao ola. tutusa lava ia mo se fomai e le iloa po o le a le ale alpha lipoic mo le maʻisuka. ma le mea mulimuli. Suʻe ia oe se faʻavasegaga o le nephropathy o le maʻisuka i luga o le Initaneti ma maua ai lou lava tulaga. Fomai i soo se mea e aau tele i nei mataupu. mo soʻo se togafitiga (togafitiga), o le iai o soʻo se nephropathy o se faʻalavelave. ma faʻamasinoina e ala i au faʻamatalaga, e le o lalo ifo o le tulaga 3. mafaufau i lou lava ulu. a leai o le a tuuaia oe ile le amanaiaina o le maʻi. o le mea lea, e pei ona latou fai mai ai, o le faaolataga o le malelemo, lima lima e te iloa o ai ...

Talofa. Tau mai ia te aʻu le mea e fai i le ketone indicators i totonu o le mimiia e foliga mai ma se taumafataga maualalo-carb, ma o le a le matautia oi latou?

Faʻafetai tele mo au galuega faʻaletupe ma mo la tatou faʻamalamalamaga O le sili atu lea o faʻamatalaga mo se malaga umi i luga o le Initaneti. O fesili uma ua suesueina ma tuʻuina atu auiliili, o mea uma e manino ma mafai ona maua, ma e oʻo lava i le fefe ma le fefefe o faʻamaʻi ma le le amanaiaina o fomaʻi ua vavalalata i se mea.)))

Talofa Ae faʻafefea le taumafataga pe a iai ni faafitauli tau fatuga? I le taumalulu, i luga o le tasi kuki ma vitamini e le mafai ona e alu mamao

Tuua Lau Faamatalaga