Suauu toto 34: mafuaʻaga o le faateleina, faailoga ma le mea e fai?

O le Hyperglycemia o se tulaga lea e tatau ona tatou gauai totoʻa i ai. Afai e le maua togafitiga taimi, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe. O le mea lea, e taua le iloa o faailoga, o le a matou talanoa e uiga ia i latou.

Suauu toto, po o le kulukose, o le punavai autu lea o le malosi mo sene o o tatou tino. O lenei ituaiga o suka o loʻo i ai i falaoamata, meli, kāloti, araisa. E maua foi i le tele o isi mea aoga ma meaai. O le a matou talanoa e uiga i faailoga o le toto maualuga. Faafetai i lenei malosi, e mafai e le tino ona faia ni galuega eseese. O le faʻataʻitaʻiga lenei, faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga o manaʻoga o le nerve, galuega o le fatu, otaotaina, ma isi. O le maualuga o le suka i le toto e tatau ona iai ile 70 i le 110 mg / dl. I lenei tulaga, o le a leai ni aʻafiaga o le soifua maloloina.

Hyperglycemia: 7 faʻamaoniga

O le faateleina o le kulukose toto e taua o le hyperglycemia. Ma, o le mea e leaga ai, e mafua ai le faaleagaina o totoga eseese. A oʻo i le maualuga o le sugar toto e sili atu i le 180 mg / dl, e maua ai le maʻisuka. E taua tele le mataituina o lou tulaga i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi. Talu ai e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli ogaoga.

O le a le hyperglycemia?

O le mea lea, latou te fai mai o le toto maualuga pe a maualuga le maualuga o le suka i luga o le 140 mg / dl. Ma e mafai ona tupu lenei mea mo mafuaaga e lua:

Ona o faʻafitauli i le pancreas. Aemaise lava, o faafitauli ma le lava o insulin, o le homone e nafa ma le faatonutonuina o le toto suka.

Maona o le mea moni e le mafai e le tino ona faʻaaoga lelei lenei inisalini.

I soʻo se tulaga, e taua le talanoa ma le fomaʻi ina ia faʻamaonia ai le vailaʻau. O le a ia talanoa foi e uiga i suiga tatau i le taumafa ma gaoioiga talafeagai ma gaoioiga.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

Ae paga lea, o le hyperglycemia e faigata ona iloa. Ae maise lava pe afai e le faʻaogaina oe i le totogiina o lou mafaufau i lau soifua maloloina. Ae ui i lea, e masani lava ona i ai ona uiga. O le filifiliga lelei o le faia lea o suʻega faafomaʻi i le tai 6 masina. O lenei mea o le a mafai ai ona e vave iloa faailoga o le toto maualuga.

O le auala pito sili ona faigofie ma taugofie-o le suega o le kulukose toto. O se tui e le mafaamatalaina ma na o le tasi le mataua o le toto.

Ae o le mea e ono mafai ai, o faailoga ia e tatau ona faia ma le faaeteete:

1. Polydipsia

O le fiainu pea lava lea, o se faʻaopoopoga o le manaʻomia o le faʻaaogāina o le vai ... O lenei tulaga eo faatasi ma se lagona le lelei o le gutu malulu. Ma e taua tele le inu i le tele o le malosi e pei ona manaʻomia e lou tino. O le mea moni, o loʻo taumafai o ia e ausia le faʻamautuina o maualuga o suka.

Ae ui i lea, e tatau ona e malamalama o le faafitauli o le a oʻo i le taimi e toe foʻi ai le maualuga o le suka i le laina talafeagai. Ma ina ia fesoasoani ia te oe i lenei mea, aua nei galo e taaalo i taaloga i aso uma. Vaʻai foi i fualaau e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

2. Faʻaleagaina o le paʻu

O le faʻaalia o ituaiga paʻu o le paʻu o le iuga foi o le toto maualuga. O mea lanu enaena i luga o vae, mumu o foliga ma le paʻu paʻu. E le gata i lea, o fao, alofilima o lima ma vae e mafai ona lanu samasama.

Ma afai e te maitauina e le o ese le taʻavale mo se taimi uumi, ia faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. Aua e te le amanaiaina lenei faailoga! Talu ai e mafai ona e faʻaleagaina le soifua maloloina o au veins.

3. Faʻafeiloaʻiga o le Mood

E mafai e le hyperperglycemia ona mafua ai ni lagona ogaoga o lagona. Aemaise lava, o le a faʻaalia o le faateleina o le faʻaleagaina poʻo le atuatuvale. E i ai tagata oe, i le mataupu faavae, e foliga mai o le a ita pe ua sili atu ona malosi le amio. Ae peitai afai e le o lau masani masani, faʻalogo i lenei faailoga.

Manatua o lagona e fesootai tuusaʻo ma gaioiga faʻainisinia i le faiʻai.. Ma oi latou, i le itu, ua suia ona o le toto maualuga.

4. Lelava ma le moe

Talu ai ona o potu e le mafai ona gauai lelei ai le toto toto o loʻo i ai nei, o le maualuga o le malosi o le malosi. Ona oʻo lea i le faʻaalia o:

Lagonaina o le vaivai tele


Ina ia faʻaitiitia le malosi o lenei faailoga, e taua le 'ai tele o fualaau faisua fou. O le a latou tuʻuina atu i le tino ia vitamini lelei ma minerale. Afai o le faʻafitauli e matua ogaoga, e mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina nisi faʻaopoopoga faaopoopo.

5. Faʻasaʻa le faʻamalolo manuʻa

O le Hyperglycemia e mafua ai suiga ogaoga i le faagasologa o le faʻamaʻi (pipili toto). E taʻitaʻia ai le tafe toto ma le faʻamalolo umi o manua ma e tele mea e tutusa ma foliga vaaia o manua i luga o le paʻu.

Afai e te maitauina o ou manuʻa ua gasegase mo se taimi uumi ma faamalolo umi atu nai lo le mea masani, e tatau ona faia ni fua talafeagai. O le taimi lava e toe faʻafoʻi ai lou suka toto, o le a mou atu lenei faailoga.

6. Faʻafitauli o faʻaaliga

O mea laiti laiti ma fusi o loʻo i totonu o le retina, macula (macula), o vaʻa o le retina, ma le ulu o le nerve opic e masani lava ona faʻaleagaina ona o le hyperglycemia. Faatasi ai ma faafitauli e ono tulai mai, e tatau ona matauina mea nei:

Muamua, na vaʻaia le vaʻai

Lona lua, o le i ai o ni mea pogisa i le vaaiga

Ma le tiga i mata

Ma o faafitauli pea pe a taulaʻi atu i mea vavalalata (faʻaaliga lautele poʻo faʻaaliga faʻaaliga)


O se asiasiga faifaipea i se tagata fomaʻi e mafai ona fesoasoani ia te oe e iloa ai nei faafitauli ma faʻaititia ai le maualuga o lou suka toto maualuga.

7. Faʻafitauli tau feusuaiga

Faʻaleagaina o neura ma toto toto ona o le faateleina o le toto suka - ple mafuaʻaga o suiga eseese i galuega tau feusuaiga a tane ma fafine.

I tagata, o le hyperglycemia e mafua ai:

Le mafai ona ausia poʻo le faʻamautuina o se fausaga talafeagai mo feusuaiga.

Toe faʻaleleia le ejaculation, o se faʻasologa lea e tafe atu ai se vaega atoa poo se vaega o le toto i totonu o le vevela nai lo le penis i le taimi o le ejaculation.

E mafai e tamaitai ona aʻafia i faafitauli nei:

Faʻitiʻitia le manaʻoga feusuaʻiga poʻo lona toesea atoa

Paga leaga

Ua e matauina nei faailoga o le toto maualuga? Afai o lea, ona togafitia ma le faaeteete ma sainia i le fomaʻi i se taimi vave lava.

Afai ei ai ni au fesili, fesili i ai.iinei

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Toto toto 34: o le a le mea e fai i le maualuga o le kulukose?

Lelei le togafitia o le maʻisuka - le teena o fualaau faasaina, leai o le puleaina o le suka toto, leai se avanoa vave i fesoasoani faafomaʻi pe a auai se maʻi pipisi poʻo isi maʻi faʻamaʻi, e oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia i le tulaga o le au.

O le maʻisuka coma e tuʻuina atu i le gasegase ogaoga, ogaoga faʻamalolo ma le taufaʻatau i olaga o tagata gasegase. O se tulaga maualuga o le hyperglycemia e mafai ona faʻaalia o ia o se ketoacidotic (ma le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le hyperosmolar (ituaiga 2 maʻisuka).

Afai o le maualuga o le suka o le toto e 34, ona na o se fomai e mafai ona filifili pe o le a le mea e fai i se tulaga, o le ola o le tagata lava ia e lamatia ai le ola. O le togafitiga o ia tulaga e faia i naʻo tulaga o potu maʻi tigaina.

Soʻo se mea e mafai ona avea ma faʻamaoniga muamua o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le maʻisuka poʻo se umi umi o le maʻi. O le mea autu e faʻafefe ai le faateleina o le suka toto o le vai vaivai o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 1, o le leai o sona lava hormone e taʻitaʻia ai le ketoacidosis.

O le tele o taimi, o tulaga ketoacidotic e tupu mai i le le tatau ona filifilia o le inisalini, teena le togafitiga, solia le togafitiga o fualaau oona, tulaga faʻalavelave, faʻalavelave faʻapipiʻi, gasegase faʻamaʻi pipisi pe ogaoga faʻamaʻi.

I le le atoatoa o le inisalini i totonu o le toto ma le kulukose i totonu o sela, e amata ona faʻaaoga e le tino faleoloa gaʻo e avea o se punaoa malosi. I totonu o le toto, o le mea o loʻo i ai le gaʻo gaʻo e faʻapupula, lea e avea o se puna o tino o le ketone. I lenei tulaga, o loʻo i ai se suiga i le tali o le toto i le vaega o le acids, ma o le maualuga o le kulūkose e mafua ai le leiloa o le suavai i le urine.

O le hyperosmolar coma e masani ona faʻalavelaveina le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, o lona atinaʻe e ono tupu mai i tagata matutua o loʻo ave laumei e faasaʻo ai le hyperglycemia ma faʻatapulaaina le aoga o le susu. O mafuaʻaga autū o le coma o:

  1. Faʻafitauli pipisi o le gasegase.
  2. O faʻamaʻi pipisi i se tulaga o le maualuga o le vevela o le tino.
  3. Faʻalavelave poʻo le faʻamalololuga o le pancreatitis.
  4. Faʻafefe, manua, mumu, taotoga pipiʻi.
  5. Oona faʻamaʻi.
  6. Faʻasalaga o Renal.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini i totonu o le toto atonu e lava e taofiofia ai le fausia o tino o le ketone, ae ona o le faateleina o le maualuga o catecholamines i le toto, e le lava le totogi mo le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le hyperosmola coma e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina tele ma le faʻaleagaina o le tino tutotonu.

O le maʻi o le maʻisuka e faʻaalia i le faateleina o le faʻalauteleina o faʻamaoniga, lea e faʻaeseese mai ai i tulaga o le hypoglycemic, pe a faʻafuaseʻi ona leiloloa le mafaufau o se tagata.

Faailoga masani mo le ketoacidosis ma le tulaga o le hyperosmola e mafua mai i le toto maualuga ma le gau o le tino.

Mo le tele o aso, e lagona ai e le tagata le tele o le fiainu, vaivaiga, faateleina le fiaʻai ua suia i le nausea ma le feteenaʻi i meaʻai, o le urination e masani ona tele ma sili atu ona tele, tiga o le tino, le mautonu ma le moe.

Ketoacidosis o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga o le acidification o le toto, o le manava lemu, ma foliga mai o le manogi o le acetone i le ea. Ona o le faʻaleagaina o aafiaga o le acetone i luga o le mucous membranes, o loʻo i ai le tiga o le manava ma le vevesi o le paʻu o le abdomina muamua, faʻaleagaina faifai pea, lea e oʻo atu ai i se faʻamaoniga sese o togafitiga faʻapitoa maʻi.

Faailoga masani o se setete o le hyperosmolar:

  • Faʻavavega faʻasolosolo gaioiga, lea ua suia i lona toesea atoatoa.
  • Le vaivai vaivai, vaivai le manava ma le palapitations.
  • O moli e malulu pe a paʻu.
  • Toto i le toto.
  • Lisi o le malamalama ma le ulu atu i se paʻu.
  • Fuga, gaioiga mata mata.
  • Tautalaga tautala.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le mafuaaga o le coma, o le tagata gasegase e tofotofoina mo le toto ma le urine i le taimi lava e uma ai ona ulufale i le matagaluega. I totonu o le toto ma se ketoacidotic state, maualuga maualuga o le hyperglycemia, o se suiga i le tali atu i le itu o le gaʻo, tino o le ketone, ma le vailaʻau eleelea e iloa ai.

I le mimi, o loʻo maua ai le maualuga o le kulukose ma le acetone. O faʻailoga atonu e leukocytosis, o le faateleina o le creatinine ma le urea i totonu o le toto (ona o le faateleina o le palatini). E tusa ai ma le mamafa o le tulaga, o le glycemia e mafai mai le 16 i le 35 mmol / L.

O le hyperosmola coma e mafua mai i le faateleina o le suka mai le toto mai le 33 i le 55 mmol / L, faateleina le osmolarity o le toto, le leai o ketones ma le acidosis, ma le le lava o le tafe toto. O le maualuga o le sodium, chloride, ma le eleele oona e maualuga, ma o le potassium e maualalo.

I le urine, faʻalauiloa glucosuria, acetone e le iloa.

Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto, o tagata gasegase uma lava, e tusa lava poʻo togafitiga muamua, e tatau ona tuʻuina atoa i le inisalini. I lenei tulaga, o le tulafono autu o le faaitiitia tele o le suka o le toto. E talafeagai lenei mea ina ia taofia ai le atinaʻe o le cerebral edema.

E naʻo le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaaogaina faʻamalosi tino e faʻaaogaina e le tagata. O la latou folasaga na faia i se taimi muamua ma le le mautonu, aua o le toto toto e faaitiitia-i le intramuscularly, ona liliu ai lea i le auala masani o le inisalini o togafitiga.

O le puleaina o le inisalini i le ketoacidosis e faʻaalia mai i itula muamua o togafitiga, ma pe a aveeseina mai i le hyperosmola coma i le maʻisuka, o togi laiti o le fualaau faasaina ua faatonuina pe a uma le toe faʻaleleia o le masani masani o le vai i le tino.

Mo togafitiga faʻasolosolo, e faʻaaogaina ai le fofo o le sodium chloride, pe a iai le maualuga o le sodium i totonu o le toto, ona faʻasaʻoina lea o le maualuga - o le 0.45% fofo ua saunia. O le faʻamālōlōina e sili atu ona faʻamalosia i le aso muamua i lalo o le vaavaaiga o le gaioiga o le cardiovascular system and kidneys.

E le gata i lea, mo togafitiga o le maʻisuka:

  1. Vaʻaia faʻasolosolo - o le faʻaofiina o le vaitamini B12.
  2. Tali o le potassium.
  3. Heparin tapenapenaga mo le totoina o le toto.
  4. Antibiotics.
  5. Fatu faʻamaʻi.

A maeʻa ona faʻalagolago le tulaga o tagata maʻi, e mafai ona latou 'ai na o latou lava meaʻai, e fautuaina i latou e faʻafefiloi vai inu, faʻamalama meaai ma se faʻasaʻoga o mea inu gaʻo ma gaʻo manu.

E faʻatatau i le maualuga o le suka o le toto, o gaʻo o le insulin umi (e faʻatonuina 1-2 taimi i le aso) ma faʻataʻitaʻiga (injections subcutaneously before each meal) ua filifilia. O le togafitiga o tulaga na mafua ai le faʻaitiitia o le maʻisuka ma le puipuia o le thrombosis ua faia foi.

O le tulafono autu e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka i le tino o le coma vaʻaia o le puleaina o le toto suka. O le maʻisuka coma e tupu malie, o le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le suka o le sili atu i le 11 mmol / l ma le le mafaia ona ausia lona faʻaititia e ala i le faateleina o le fualaau o vailaʻau faasaina, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi.

E tāua tele i ia tulaga e ave ai le tele o vaiinu mama, ma vaʻavaʻavaʻaia mea manogi ma falaoamata mai meaʻai, faʻapea foʻi meaʻai gaʻo, kulimi 'oʻona, ma pata. O le tele lava o meaʻai vevela ma iʻa fagota ua fautuaina. O le taumafa o le kofe ma le lauti malosi e tatau ona faʻaititia ona o latou aʻafiaga.

Afai o loʻo faʻamautuina le togafitiga o le inisalini, ona faʻasaina loa lea o lona faalavelaveina. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona mafaufau loloto i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e ono aʻafia ai poʻo le faʻalavelave. E sili atu ona lamatia le faʻafeteina o le suʻeina o le suka ma le fesuiaiga i le faʻaaogaina o mea e faʻaaogā ai le ola.

I le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le le pulea o le suka i le toto e mafai ona faauigaina ai le faaitiitia o le malosi o le pancreas e maua ai lona lava inisalini. O le gasegase o le maʻisuka e avea ma inisalini-manaia. O le mea lea, e taua le sailia o togafitiga faafomai i se taimi talafeagai pe afai e le mafai ona totogi le maʻisuka ma fualaau faasaina.

O se tagata atamai i se vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i se maʻi o le maʻisuka.

Suauu toto maualuga: mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga | diabetsite.ru

| diabetsite.ru

O se tulaga e mafua ai le maualuga o le suka toto ua taua o le hyperglycemia. O fua masani o kulukose e tatau ona 3.3-5.5 mmol / L, faʻalagolago i le metotia o le fuafuaina.

O le suāuʻu o se mea taua taua ole soifua maloloina (faʻamaoniga o le lotoifale o le tino, faʻavae tino masani o le physiological e tupu ile tino, gaʻo), lea e mafai ona suia mo le tele o mafuaʻaga, e mafua ai foliga o le maualuga maualuga.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

Faʻatatau mo le faateleina o le kulukoseFaʻailoga mo se faʻagasologa lē tumau o le suka
  1. Tulaga faigata
  2. Gestation
  3. Ave faʻamalosi
  4. O le maʻisuka maʻi pipisi
  5. O le faʻaaogaina o le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi,
  6. O nisi faʻamaʻi pipisi.
  1. Faʻaleagaina faʻasoesa
  2. Suafa, ogaoga tiga,
  3. Faʻaleagaina o le myocardial,
  4. Faʻafitauli ogaoga angina.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

O faʻamaoniga autu o le hyperglycemia o:

  • Faʻaiuga vave, tiga tiga,
  • O le faapipiiina o le paʻu, i le paʻu,
  • Polydipsia (fia inu pea), gutu malogo,
  • O vaivaiga lautele, tele le vaivai, moe,
  • Faʻaitiitia pe faateleina i le mamafa o le tino,
  • Nocturia (urination i le po),
  • Polyuria (faʻatupulaia elemene),
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga, Smell o le acetone mai le gutu.
  • Maʻa faʻamaʻi pipisi
  • Manua faʻamalolo umi
  • Ootia, valea,
  • O faʻalavelave masani faʻaleagaina, i nisi tulaga e le afaina i alii,

O nei faailoga uma e taʻu mai ai suiga i le kulūkose, o le suʻesuʻega ua faia i luga o le faavae o suega suʻesuʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hyperglycemia maoaʻe e sili atu ona lauiloa nai lo ona foliga masani.

Faailoga o le atinae o le atinae

Ina ia malamalama mo mafuaʻaga e aliali mai ai se uiga patino, e tatau ona e iloa auala e faʻaleleia ai lona atinaʻe:

  • Polydipsia (o le fia inu pea) ua faia ona o le mea moni o le suka e tosina ai le vai, ae o loo i ai se excretion faateleina o le vai mai le tino. Ina ia faia mea mo mea e leiloa, o le tino e "talosaga" atili ma sili atu le malosi mai fafo,
  • E vave fesoʻotaʻi le urination faʻatasi ma le mea moni e faapea, o se vai mole mole e fusifusia i se kulūkose molecule, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le excretion o le vai mai le tino e faʻaaoga ai masini vili o gaʻo,
  • O le mamafa o le paʻu e tele lava ina matauina i le maʻisuka ituaiga 1 ona o le mea moni e le mafai e le pancreas ona maua lona lava inisalini, ae le mafai e le kulukose ona ulu i totonu o potu ma masini. O le tino e masani ona ia fia taumafa. I le ituaiga 2, o le faateleina o le mamafa o le tino o loʻo mataʻituina, ae peitaʻi e tusa ai ma le pito i tua o le oona, e le mafai e le kulukose ona faʻafesoʻotaʻi le tisipese, talu ai e le lelei le faʻatinoga o le initaneti,
  • O le tiga i le ulu, o le moe, o vaivaiga e fesootaʻi ma le matelaina o le faiʻai, talu ai o le kulukoseseo o le punavai autu o le malosi mo le ogatotonu o le tino (CNS),
  • O le faʻamaloloina o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma maualuga maualuga o le kulukose, talu ai o le suka o se nofoaga lelei e faʻaleleia ai mo le faʻalauteleina o microflora (bacteria, viruses). Mo le atoatoaga o le galueaina o sela o le paʻepaʻe, e manaʻomia foi le kulukose, lea e le lava. O le mea lea, o le toto puipui e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi,
  • O le manogi o le acetone e aliali mai ona o le faʻamaʻiina o lipids (gaʻo), o se faʻaopoopoga i le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto.

Faʻamatalaga o le toto maualuga

I le hyperglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona maua se suʻega o le faapalepale kullusese e faʻatuina ai se faʻamaoniga saʻo. O le suʻega e faia faʻatasi ma le auai o le kulukose i lona tino mama (75 g.). I le taeao, i luga o se manava gaogao, e tuʻuina atu e se tagata le toto i le suka suka, ona ia inu lea i se kulūkose, pe a uma le 2 itula e toe avatu le toto.

Ina ia mafai ona faatuatuaina le iuga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • I le afiafi o le auiliiliga, faamalositino, faamalositino mamafa,
  • O le meaai mulimuli e tatau ona le silia ma le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega,
  • Aʻo leʻi faia se auʻiliʻiliga, e tatau ona e tausisia se masani masani,
  • A o leʻi pasia le suʻega, e tatau ona e moe lelei,
  • E fautuaina e aloese mai le atuatuvale, faʻafefe o lagona,
  • Aua le popole i le auiliiliga, e tatau ona e toʻafilemu,
  • A maeʻa ona faʻaaogaina le kulūkose, e fautuaina e aua e te ui.

O le maʻisuka e maua pe afai o le suka e maualuga atu i luga o le 7.0 mmol / L i luga o se manava gaogao, ma a uma ona faia le fofo pe a uma le 2 itula - 11.1 mmol / L ma luga.

E le gata i lea, o se suʻega mo le hemoglobin glycated, o le togafitiga e iloiloina pe afai o le faailoga e maualuga atu i le 6%. E le gata i lea, o le suʻega e faia i le maualuga o le amylin, lea e taofia ai le vave faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto pe a uma ona 'ai meaai (mo tagata e maua i le maʻisuka o le a maualalo le faʻalauiloa), mea faʻafiafia (faaosofiaina o le inisalini), glucagon (faʻaosofia le gaosia o le suka).

E faapefea ona faʻaititia le toto suka?

Ina ia maua se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga na mafua ai ona faateleina. I le maʻisuka lona lua, e mafai ona faʻaaoga se tasi o auala e tolu:

  1. Aveese le neoplasm,
  2. Taofi le faaaogaina o fualaau faasaina lea e faateleina ai le suka,
  3. Faʻaoʻo lau thytotoxicosis ma isi faʻamaʻi.

Afai e le mafai ona aveese le mafuaʻaga na mafua ai le faateleina o le kulukose, poʻo le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 maʻisuka na amataina i le taimi muamua, e faʻamaonia le togafitiga. Mo nei faʻamoemoe e faʻaaogaina le faʻaofiina o le inisalini (ituaiga 1 maʻisuka) poʻo le suka-lowering tablets (ituaiga 2 maʻisuka). Afai ei ai se maʻisuka ile maʻisuka, ona mafai lea ona faʻaitiitia le gasegase maualuga i le tasi meaai.

Mo tagata maʻi taʻitasi, o le suʻega o le suka e filifilia faʻapitoa i le tagata lava ia ma e na o se tagata tomai faapitoa, ae o loʻo i ai ni fuataga talafeagai mo togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka:

  • Faʻaaloalo i se taumafa maualalo-kalori, tulaga o galuega ma le malologa,
  • Faataunuuina o fautuaga uma a le fomaʻi,
  • Le siakiina lelei o le kulukose o le toto.

Maua maualuga taumafa

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e tatau ona totogia faapitoa le tausiga o lau meaai, o meaai faapitoa ua atiina ae, o le autu autu o le faaitiitia o le taumafaina o mea inu (vave) gaʻo.

Afai o le tagata e mamafa tele, o meaai paleni e tatau ona maualalo-kalori, aofia ai mea aoga uma, vitamini. O aso uma lava, e tatau i se tagata ona 'ai gaʻo, carbohydrates, proteins. I lenei tulaga, e tatau ona faʻagesegese lemu o gaʻo ma maua mai ai ni faʻamanuiaga. O se faailoga o se ituaiga aoga o le carbohydrate o lona tulaga maualalo lea ile laulau o le index glycemic index (GI).

E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti e oo i le 6 taimi i le aso, malologa i le va o taumafataga e le tatau ona silia ma le 3 itula. O le tele o calories e faʻaaogaina o le a faʻalagolago lava i matai physiological (mamafa, itupa) ma le gaioiga faaletino a se tagata.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai:

  • Buckwheat - o loʻo i ai le tele o minerale (iron, rutin), vitamini (B6), fuatini fualaau. Buckwheat porridge e aofia ai sina vaega tele o mea inu, ona o lenei mea, e le gata o le suka, ae o le mamafa o le tagata maʻi e masani ona faʻatulaga. O le fualaʻau fualaau aina e vave ona faʻaaogaina ma mo se taimi umi e alu ai se lagona o le maelega. Mea inu Buckwheat aveesea toxins, faʻaitiitia le "leaga" cholesterol, faamama toto, ate,
  • O le falaoamata Buckwheat ma le yogurt o se auala mautinoa e faʻaititia ai le suka i fuainumera masani. Mo le kuka, e te manaʻomia le 1 tbsp. sipuni o le falaoamata tao (grind grits in a coffee grinder) sasaa 200 ml o yogurt poʻo kefir. Tuu le paluga i le po, e tatau ona e 'ai i luga o se manava gaogao i le itula ao lei faia ni taumafataga mo le 7 aso,
  • Citrus ma fualaau suamalie (lemoni, moli, vine) faʻamaonia le kulukose toto,
  • Fualaau faisua (Ierusalema atisitoke), otaota, mea manogi (aniani, kilisi, meaʻai). Berries (aronia, blueberries, lingonberries). Legumes (lentils, pi).

Fofo faʻapitoa mo le suka maualuga

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka e faʻaaoga ai metotia a tagata:

  • I le tautotogo, ia aoina mai pulumu pulumu o lilac, sasaa 2 tbsp. punetuni 2 liʻo o le vai vevela. E tatau ona e puipuia mo le 6 itula, e mafai ona e faia i se vevela. Filu, ona faʻauʻuina lea o le fua i le aso,
  • 40 gr o vaega mai le atigi lau paʻu o le ½ lita o le vai. Faʻaauau le vevela vevela mo le 60 minute, faʻamalie, faamama. Faatau 1 tbsp. sipuni i taimi uma aʻo leʻi faia le taumafataga autu,
  • Grate aʻa fou horseradish, fefiloi ma susu susu po o le yogot i se fua faatatau o le 1:10. Faatau 1 tbsp. sipuni o le paluga ao le i fafagaina faatolu i le aso,
  • Ave le 1 ipu avo ma liligi 6 ipu ipu vai vevela, vevela vevela mo le 60 minute. Faʻafiafia, faʻamama ma inu pe'ā e manaʻo ma i soʻo se aofaiga. Taofi le inu i se mea malulu,
  • Tasi 10 laʻau faʻaiʻu, sasaa i totonu o se vevela ma sasaa 1 le ipu vai inu. Faʻaosooso i le gasologa o le aso, faamama, faʻafefiloi i le mafanafana ¼ cup i luma o le taumafataga autu, e le silia ma le fa taimi i le aso.

Faʻaiʻuga o le Sugar toto maualuga

Faʻafitauli matuia o le hyperglycemiaFaʻafitauli faʻafuaseʻi o le hyperglycemia
  1. O le atinaʻeina o le muaʻi, coma, faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino. Faailoga - atinaʻeina o faʻavae elemene, faʻalavelave faʻalavelave, leai se malamalama,
  2. Lactic acid coma
  3. Faʻamalalaina
  4. Ketoacidosis.
  1. O le maʻisuka vae - o le vascular network, o le faʻalavelave faʻafefe o le tino e aʻafia, gangrene o loʻo faia, necrosis (necrosis tissues),
  2. Retinopathy - o le sui o le alofilima e afaina, e mafai ona taitai atu i le faʻaitiitia o le vaʻai, e oʻo atu i le tauaso,
  3. O le nephropathy o le maʻisuka e le mafai ona faʻafefeteina o le gaʻo faamama, e oo lava i le gasegase masani ma le oti.

O faʻafitauli matuia e iai faʻamaoniga - faʻamuamua:

  • Tele galala, matagogo
  • O le faʻataʻitaʻiga o le urine e oʻo atu i le 3-4 lita i le aso,
  • Ootia, vaivai, maso ma vaivaiga lautele.

Suʻe toto maualalo: mafuaʻaga ma faailoga i se tagata matua, o le a lana tala ma le mea e fai e uiga i ai

Masalo, ua iloa e tagata uma o le faateleina o le kulukose toto e lamatia mo tagata. Ae toaitiiti tagata e manatu o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o lenei elemene e mafua ai le lamatia tele o le tino.

I le amataga o le hypoglycemia, i le tulaga o le pa'ū o le maualuga o le suka, e mafai e se tagata ona oso i totonu o se tino ma oti.

I le tele o tulaga, o loʻo iai se tikeri o le hypoglycemia i maʻi e maua i le maʻisuka, ae o lenei tulaga e mafai foi ona tupu i tagata soifua maloloina. I lenei tusiga, o le a matou taʻuina atu ia te oe le maualalo o le toto o le toto i se tagata matua, o faailoga ma mafuaʻaga o lona paʻu.

Mafuaʻaga o Suga Suavai

Mafuaaga o le toto maualuga i le maʻisuka:

  • Faʻaaloalo i se taumafa e aofia ai se maualuga o meaʻai gaʻo.
  • Inuina o le ava i luga o se manava gaogao ma aunoa ma le 'ai.
  • Le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o le augatupulaga tuai, lea e masani ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia.
  • Le mafai ona tausisia le faasologa o mea taumafa (taumafa le lelei).
  • Aveina o le ava malosi poʻo nisi faʻamaʻi i le taimi lava lea e pei o fualaau o le maʻisuka.
  • Faʻaosofiaga faamalositino.
  • Le faʻaofiina o se tui maualuga o insulin.

Ae e le gata o tagata gasegase i lenei maʻi e mafai ona pagatia i le faaitiitia o le maualuga o le suka, ae e masani lava o tagata soifua maloloina, e ui lava e seasea ona matauina.

O mafuaaga o le maualalo o le suka e mafai ona avea ma tulaga pe a:

  • Na inu tele le tagata i le ava malosi.
  • E mulimulitaia e se tagata se taumafa faʻamalosi-faʻatapulaʻaina.
  • O le malosi malosi faaletino.
  • O se tagata e tele naua mea manogi.
  • E tele taimi malolo i le va o le aiga (8 itula pe sili atu).
  • O se tagata na te faia ni vailaau faapitoa.
  • O le tagata gasegase o loʻo iai faʻamaʻi o le pancreas, o laʻau faʻapitoa poʻo fatugaʻo.

O nisi tagata e maualalo le suka i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai. E mafua ona o le faaumiumi o le teenaina o meaai, mo se faʻataʻitaʻiga, oi latou e tausia le tulafono ia aua nei 'aʻai pe a ma le 6 i le afiafi.

Faailoga o Suga Suauu Mama

Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka, atonu o le a ese le lagona o tagata gasegase, lea e faalagolago lava i le tulaga o le solia, faapea foi i luga o le saoasaoa o lenei faiga faatiga.

Talu ai ona o le suka e mafai ona faʻaititia i fua eseese, o le a ese le uiga o lenei tulaga.

E taua le manatuaina pe afai o le aofai o le kulukose e faʻaitiitia le malosi, ae i le taimi lava lea e tumau ai lona tulaga lautele, o nisi o faailo o le hypoglycemia e mafai foi ona aliali mai.

I le avea ai o se tulafono, o le numera o faʻamaoniga ma lo latou malosi e faʻalagolago i le tikeri o le faʻaititia o le suka.

Faʻasaga le 3 tikeri o le mamafa o le suka. Sei o tatou mafaufau ia i latou taitoatasi i nisi auiliiliga.

Lalelei

I lenei tulaga, o le kulūkose toto e faʻaitiitia i le 3.7 - 3.9 mmol / L, ma e mafai ona fesuiaʻi poʻo le toesea atoa ia faailoga.

O le tele o taimi, o faʻamatalaga nei o loʻo matauina i lenei tikeri:

  • Lagonaina o le tiga ma le vaivai, ma o nisi taimi o le gatete o le tino atoa.
  • Tesea
  • Nausea
  • Faateleina le vevela i nisi o vaega o le tino, aemaise lava tua o le ua ma luga o le ulu, ao le afu o le afu o se mea manaia ma malulu.
  • Le lagona o le fia aai tele.
  • Paʻu o le fatu, ma o nisi taimi tachycardia osofaʻiga.
  • O le atuatuvale, faateleina le atuatuvale, o se lagona o le popole pea.
  • Le vavao o le ata ma se vaaiga vaaia.
  • Numera o lima, aemaise lava tamatamailima, lagona o le tingling, ae o nei faaaliga e mafai ona matauina i le vaega o laugutu.

O le faʻaitiitia o ia faailoga e faigofie. E masani lava ona 'ai se tagata i se mea suamalie ina ia mou atu nei faailoga ma o le kulūkose e faʻamaonia.

Tulaga maualalo

I lenei tulaga, o le kulutose glucose e paʻu i lalo ifo o le 3 mmol / L..

Faailoga o le mamafa o le hypoglycemia:

  • E lagona e se tagata le le mautonu ma le leai o se ita.
  • Atonu ei ai le le fiafia i avanoa.
  • Le faʻamaonia o upu e aliali mai, aʻo tautala lemu.
  • E mafai ona tupu ni gaʻo maso.
  • E le afaina le mafaufau, fenumiai ma manatua mea leiloa.
  • Tele le vaivai ma le vaivai tele.
  • O le taotoga masani.
  • Le lava le faʻamalositino, aʻo le gasolosolo malie, e matua le maluelue.
  • E mafai e se tagata ona masani i le tele o taimi ma le leai o se tagi.

E faapefea ona siaki le sao o le mita? Laulau ma Tulaga masani

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tulaga maualuga o le suka i le toto na totoina i le ogatotonu o le senituri lona lua i le faʻamanuiaina o toto i tagata soifua maloloina ma maʻi.

I le vailaau faʻaonapōnei, o le pulea o le kulukose i le toto o le maʻisuka e le lava le gauai.

O le kulūkose o le toto i le maʻisuka o le a maualuga pea nai lo tagata soifua maloloina. Ae afai e te filifilia se taumafa paleni, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻamaonia, faʻalatalata atu i mea masani.

Suga sugar

  • Aʻo leʻi 'ai i le taeao (mmol / L): 3.9-5.0 mo le soifua maloloina ma le 5.0-7.2 mo le maʻisuka.
  • 1-2 itula i le maeʻa o taumafataga: e oʻo i le 5.5 mo le soifua maloloina ma e oo atu i le 10.0 mo le maʻisuka.
  • O le hemoglobin glycated,%: 4.6-5.4 mo le soifua maloloina ma e oo i le 6.5-7 mo le maʻisuka.

I le leai o ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o le toto toto e i le lautele e 3.9-5.3 mmol / L. I luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai, o lenei masani e 4.2-4.6 mmol / L.

Faatasi ai ma le tele o le taumafaina o mea taumafa tumu i gaʻo vailaau vave, o le kulukose i se tagata maloloina e mafai ona faateleina i le 6.7-6.9 mmol / l. E maualuga aʻe i luga ae na o mataupu e seasea tupu.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le masani o le toto kulukose i tamaiti ma tagata matutua, kiliki ii.

O le a le maualuga o le maualuga o le suka o le toto pe a uma ona 'ai, o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Faailoga o le glucometer mo le maʻisuka

O glucometeni faʻaonapo nei e ese mai o latou augatuaa i le mea muamua e le o le totoina atoa, ae o lona plasma. O lenei mea e matua aafia ai le faitauga o le masini ma i nisi tulaga e mafua ai le le atoatoa o le iloiloga o tulaga maua mai.

Faʻailoga o le pala

Faʻatulagaina atoa o le toto

Le saʻo e faʻatusatusa i metotia falesuesuelatalata i le taunuʻuga na maua mai suʻesuʻega falesuesueitiiti le sao Tulaga masani o le kulukose (mmol / L): anapogi pe'ā uma ona 'aimai le 5.6 i le 7.2 e sili atu nai lo le 8.96mai le 5 i le 6.5 leai se sili atu nai lo le 7.8 Tausisia o faitauga (mmol / l)10,89 1,51,34 21,79 2,52,23 32,68 3,53,12 43,57 4,54,02 54,46 5,54,91 65,35 6,55,8 76,25 7,56,7 87,14 8,57,59 98

Afai o le glucometer e faʻamamaina i le plasma, ona faʻaalia lea o le 10-12% le maualuga nai lo masini e faʻapipiʻiina i le toto toto atoa. O le mea lea, o le maualuga o faitauga i lenei mataupu o le a manatu e masani.

Glucometer saʻo

O le fua saʻo o le mita e mafai ona fesuisuiai i soo se tulaga - e faalagolago i le masini.

E mafai ona e ausia le laʻititi laʻititi o le faitauga o meafaifaʻaili e ala i le matauina o tulafono faigofie:

  • Soʻo se glucometer e manaʻomia se siaki taimi i se fale suesue faapitoa (i Moscow o loʻo i le 1 Moskvorechye St.).
  • E tusa ai ma le tulaga faʻavaomalo, o le saʻo o le mita e siakiina i le faʻatonutonuina o fua. I le taimi lava e tasi, e 9 i luga o le 10 faitauga e le tatau ona ese mai le tasi i le isi e sili atu i le 20% (pe afai o le glukose e 4.2 mmol / l pe sili atu) ma e le sili atu nai lo le 0.82 mmol / l (pe afai o le sugar sugar e itiiti ifo i le 4.2).
  • Aʻo leʻi totoina le toto mo le auʻiliʻili, e tatau ona fufulu mama ma fufuluina ou lima, e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava ma fufulu susu - mea mai fafo i luga o le paʻu e mafai ona faʻasese ai iuga.
  • Ina ia faʻamafanafana ou tamatamailima ma faʻaleleia le tafe o le toto ia i latou, e tatau ona e faia la latou masini malamalama.
  • E tatau ona faia se faʻamaʻi ma le malosi atoatoa ina ia faigofie ona sau le toto. I lenei tulaga, o le mataua muamua e le o auiliiliina: o loʻo aofia ai le tele o mea e maua i le va o le intercellular flu ma o le taunuuga o le a le faʻatuatuaina.
  • E le mafai ona faʻasalaina le toto i luga o se fasi pepa.

Fautuaga mo tagata gasegase

O maʻi suka e tatau ona mataʻituina pea a latou suāsū. E tatau ona teuina i totonu o le 5.5-6.0 mmol / L i le taeao i luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i se taumafataga maualalo-gaosiga, o ona faavae o loʻo tuʻuina atu iinei.

  • O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tupu pe afai o le kulūkose mo se taimi uumi e sili atu i le 6.0 mmol / L. O le pito i lalo, o le sili atu lea o avanoa o le maʻisuka ola i se olaga atoa e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • Mai le 24 i le 28 vaiaso o le maʻitaga, ua fautuaina e ave se suʻega o le faapalepale kullusese e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka.
  • E tatau ona manatua e masani lava le tutusa o le suka toto mo tagata uma, e tusa lava poʻo le a le itupa ma tausaga.
  • I le mavae ai o le 40 tausaga, e fautuaina le faia o se auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glyc once i le 3 tausaga.

Manatua, o le tausisi i se taumafataga faapitoa, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli i le cardiovascular system, mata, fatugaʻo.

Faailoga o vailaʻau hypoglycemic ma le puipuiga

  • O a ni faailoga
  • Metotia o togafitiga ma le puipuiga

O le a le hypoglycemic coma

Teteeina i le maʻisuka, lea e vave ona vave ma e, i le tele o mataupu, o se uiga e mafai ona faʻamaonia, o le maʻisuka poʻo le hypoglycemic coma.
E tatau ona maitauina o le maʻi o le maʻisuka e le na o se faʻalauiloa manino o le suka o le toto.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ma tutusa tutusa, o loʻo i lalo mea nei:

  • ketocidotic coma,
  • hyperosmolar
  • hyperatacidemic,
  • hypoglycemic.

Faailoga ma faʻamaoniga o le maʻisuka coma e manino, ae o le a faʻamatalaina mulimuli ane.
O le mafuaʻaga autu o se maʻi moni o le maʻisuka e tatau ona avea o se suiga faʻafefe i le fua o le suka o le toto. E mafai ona faʻaalia lenei mea e:

  1. ituaiga faapitoa o le suka maualalo
  2. togafiti togafitiga filifilia e leʻi fuafuaina,
  3. le leai o soʻo se faiga i le faia o vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le maʻisuka.

Suga, pe a leai se inisalini, e le mafai ona gaosia i totonu o mea e manaʻomia mo le tino. I le tali atu i lenei tulaga, o le ate e vave lava ona "amata" le atinaʻe o le kulukose, ma le manatu sese e leai ni mea e faia i totonu o le tino ona o le le lava o le suka.

E le gata i lea, soʻo se tasi e fiafia i ai, faitau e uiga i uiga o le ketoocytosis o le maʻisuka.
I le taimi lava lea e tasi, o le atinaʻeina o tino patino ua faʻalauiloaina. A maua le kulukose i totonu o le toto i ni vaega tele na muamua atu nai lo tino o le ketone, e ono le iloa e le tagata maʻi. O lenei tulaga e taua o "maʻi o le maʻisuka." I le taimi lava e tasi, o le coma i le maʻisuka e le masani ona fesootaʻi ma le faateleina o le fua o le suka.
O mataupu o le aveina o le tele o tui ma se ituaiga o le insulin e faalagolago tele. I lenei tulaga, o le faaitiitia faaitiitia o le suka i lalo ifo o le maualuga o le maualuga, o se taunuuga, o le maʻi ua pa'ū i totonu o le setete. Ua leva ona avea lenei mea o se vailaʻau hypoglycemic.

E tatau ona maitauina faailoga taua ma faailoga o loʻo iai uiga o le siama i le maʻisuka.

O a ni faailoga

O faʻaʻailoga ma faailoga o se tulaga talitutusa i le maʻisuka e talitutusa ma le tasi ma o loʻo faʻamaonia atoa lava e auala suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe.

Mo le fausia o le coma, e manaʻomia ai le maualuga o le suka i le lita (i le maualuga o le 32-34 mmol i le lita (faatasi ai ma se tulaga masani o le 3.4 i le 5.6 mmol).
Faailoga ma faailoilo o le hypoglycemia o loʻo faʻaalia ai foliga i le amataga:

  • lagona o le fia inu pea
  • nephropathy, e aofia ai gasegase tele o gaioiga,
  • vaivai vaivai
  • feʻaveaʻi faifai pea
  • o le lagona sili ona malosi lagona, lea e suia e le moe,
  • faaitiitia le fiaai
  • se lagona o le nausea (lea eo mai faatasi ma le vomia i le maʻisuka).

Afai o lea tulaga e mai le 10 i le 24 itula e aunoa ma se togafitiga faafomai faapitoa, ona maua ai lea e le tagata gasegase se vailaau moni hypoglycemic:

  1. leai se faʻanoanoa ia i latou e lata ane (o se mea iloga o se maʻi o le maʻisuka),
  2. faʻalavelaveina o le faia o faiʻai (ma taimi faʻaleleia atili),
  3. le le lava o le iloa ma le tali atu i mea taitasi e mafua ai (pei o le maualuga aupito maualuga o le maʻisuka).

I le taimi o le suʻega, o le tagata poto faapitoa na te mauaina ia faailoga e pei o:

  • vevela paʻu
  • acetone manogi mai le vevela o le tautala, lea e talitutusa foi ma apu oona (o le hypoglycemic form is not characteristic of this),
  • filamentous pulse
  • faaitiitia faatosina,
  • e vevela le paʻu i le paʻi
  • faamaluluina o mata.

O le hypoglycemic forms ei ai uiga iloga ma faailoga e ese mai i vaega o loʻo totoe. Faailoga o se coma amata o lenei ituaiga o:

  • o le fausiaina o se lagona faafuasei o le fiaaai,
  • o foliga mai o le gatete i luga o le tino atoa o le tino,
  • o vaivaiga masani manino lea e lua i le tolu minute,
  • faʻateleina le sosolo i luga o le tino atoa,
  • o se tulaga o le fefe (e avea o se tulaga ogaoga o le maʻisuka).

Afai i totonu o le tasi poʻo le lua minute e le faʻamavaeina lenei tulaga, o le a maʻi le tagata maʻi, e mafai ona tupu le faʻavevesi.

O le taofia o lenei tulaga e mafai ona maua i le suka ma na o le suamalie.
O faʻamaoniga o se taimi faatuai ua faapenei:

  1. o le paʻu e manaia i le paʻi
  2. maso o loo i totonu o se leo sili ona lelei,
  3. mata e le vaivai.

Metotia o togafitiga ma le puipuiga

Ina ia lelei le togafitiga o le hypoglycemic, e tatau ona faʻamautu le fua faatatau o tino uma ile toto. E faia lenei mea e ala i le:

  • pule o le inisalini
  • glucose, pe a oʻo i le uiga o le hypoglycemic coma.

I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina le faia o le togafiti e taʻua o le afaina faʻasolosolo ma fofo faapitoa. O lenei vasega o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o injections ma le laʻau manu, lea e faʻamautuina ai le faʻalavelave i totonu o le paʻu o le electrolyte, faʻaitiitia le faʻamaʻavaʻaina ma faʻamaonia le taua o le toto.
O le togafitiga atoa e faia i totonu o se nofoaga i fafo mo le lua i le tolu aso poʻo le togafitiga mamafa. A maeʻa lenei mea, o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i le pito i tua o le teritori, lea o le a faʻamautu ai lona tulaga.
O le mea lea, e ui lava i le le lelei o faʻamaoniga o le tulaga tuʻuina atu, e faigofie tele ona mafai. E tutusa lava le faigofie ona fuafua le taimi e tatau ona sau ai se coma. O le mea e sili ona taua i lenei mataupu mo i latou o loo lamatia o le liliu atu lea i se fomaʻi agavaa i le taimi e fesoasoani ai e foia uma faafitauli.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le toto suka

O le maua o le toto maualuga maualuga e mafai ona le lelei, ma o le tele o le maʻisuka e fia iloa mea e mafai ona latou faia e faʻaitiitia ai le kulukose maualuga. O le toto maualuga o le suka e masani ona lauiloa o le hyperglycemia. O le a tatou tilotilo i nisi o filifiliga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le taimi pupuu.

Mafuaʻaga o Coma

Soʻo se mea e mafai ona avea ma faʻamaoniga muamua o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le maʻisuka poʻo se umi umi o le maʻi. O le mea autu e faʻafefe ai le faateleina o le suka toto o le vai vaivai o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 1, o le leai o sona lava hormone e taʻitaʻia ai le ketoacidosis.

O le tele o taimi, o tulaga ketoacidotic e tupu mai i le le tatau ona filifilia o le inisalini, teena le togafitiga, solia le togafitiga o fualaau oona, tulaga faʻalavelave, faʻalavelave faʻapipiʻi, gasegase faʻamaʻi pipisi pe ogaoga faʻamaʻi.

I le le atoatoa o le inisalini i totonu o le toto ma le kulukose i totonu o sela, e amata ona faʻaaoga e le tino faleoloa gaʻo e avea o se punaoa malosi. I totonu o le toto, o le mea o loʻo i ai le gaʻo gaʻo e faʻapupula, lea e avea o se puna o tino o le ketone. I lenei tulaga, o loʻo i ai se suiga i le tali o le toto i le vaega o le acids, ma o le maualuga o le kulūkose e mafua ai le leiloa o le suavai i le urine.

O le hyperosmolar coma e masani ona faʻalavelaveina le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, o lona atinaʻe e ono tupu mai i tagata matutua o loʻo ave laumei e faasaʻo ai le hyperglycemia ma faʻatapulaaina le aoga o le susu. O mafuaʻaga autū o le coma o:

  1. Faʻafitauli pipisi o le gasegase.
  2. O faʻamaʻi pipisi i se tulaga o le maualuga o le vevela o le tino.
  3. Faʻalavelave poʻo le faʻamalololuga o le pancreatitis.
  4. Faʻafefe, manua, mumu, taotoga pipiʻi.
  5. Oona faʻamaʻi.
  6. Faʻasalaga o Renal.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini i totonu o le toto atonu e lava e taofiofia ai le fausia o tino o le ketone, ae ona o le faateleina o le maualuga o catecholamines i le toto, e le lava le totogi mo le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

Faailoga o siama i le maʻisuka

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O le maʻi o le maʻisuka e faʻaalia i le faateleina o le faʻalauteleina o faʻamaoniga, lea e faʻaeseese mai ai i tulaga o le hypoglycemic, pe a faʻafuaseʻi ona leiloloa le mafaufau o se tagata.

Faailoga masani mo le ketoacidosis ma le tulaga o le hyperosmola e mafua mai i le toto maualuga ma le gau o le tino.

Mo le tele o aso, e lagona ai e le tagata le tele o le fiainu, vaivaiga, faateleina le fiaʻai ua suia i le nausea ma le feteenaʻi i meaʻai, o le urination e masani ona tele ma sili atu ona tele, tiga o le tino, le mautonu ma le moe.

Ketoacidosis o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga o le acidification o le toto, o le manava lemu, ma foliga mai o le manogi o le acetone i le ea. Ona o le faʻaleagaina o aafiaga o le acetone i luga o le mucous membranes, o loʻo i ai le tiga o le manava ma le vevesi o le paʻu o le abdomina muamua, faʻaleagaina faifai pea, lea e oʻo atu ai i se faʻamaoniga sese o togafitiga faʻapitoa maʻi.

Faailoga masani o se setete o le hyperosmolar:

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

  • Faʻavavega faʻasolosolo gaioiga, lea ua suia i lona toesea atoatoa.
  • Le vaivai vaivai, vaivai le manava ma le palapitations.
  • O moli e malulu pe a paʻu.
  • Toto i le toto.
  • Lisi o le malamalama ma le ulu atu i se paʻu.
  • Fuga, gaioiga mata mata.
  • Tautalaga tautala.

Faʻamatalaga o se coma

Ina ia saʻo le fuafuaina o le mafuaaga o le coma, o le tagata gasegase e tofotofoina mo le toto ma le urine i le taimi lava e uma ai ona ulufale i le matagaluega. I totonu o le toto ma se ketoacidotic state, maualuga maualuga o le hyperglycemia, o se suiga i le tali atu i le itu o le gaʻo, tino o le ketone, ma le vailaʻau eleelea e iloa ai.

I le mimi, o loʻo maua ai le maualuga o le kulukose ma le acetone. O faʻailoga atonu e leukocytosis, o le faateleina o le creatinine ma le urea i totonu o le toto (ona o le faateleina o le palatini). E tusa ai ma le mamafa o le tulaga, o le glycemia e mafai mai le 16 i le 35 mmol / L.

O le hyperosmola coma e mafua mai i le faateleina o le suka mai le toto mai le 33 i le 55 mmol / L, faateleina le osmolarity o le toto, le leai o ketones ma le acidosis, ma le le lava o le tafe toto. O le maualuga o le sodium, chloride, ma le eleele oona e maualuga, ma o le potassium e maualalo.

Taʻi togafitiga o le maʻisuka Coma

Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto, o tagata gasegase uma lava, e tusa lava poʻo togafitiga muamua, e tatau ona tuʻuina atoa i le inisalini. I lenei tulaga, o le tulafono autu o le faaitiitia tele o le suka o le toto. E talafeagai lenei mea ina ia taofia ai le atinaʻe o le cerebral edema.

E naʻo le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaaogaina faʻamalosi tino e faʻaaogaina e le tagata. O la latou folasaga na faia i se taimi muamua ma le le mautonu, aua o le toto toto e faaitiitia-i le intramuscularly, ona liliu ai lea i le auala masani o le inisalini o togafitiga.

O le puleaina o le inisalini i le ketoacidosis e faʻaalia mai i itula muamua o togafitiga, ma pe a aveeseina mai i le hyperosmola coma i le maʻisuka, o togi laiti o le fualaau faasaina ua faatonuina pe a uma le toe faʻaleleia o le masani masani o le vai i le tino.

Mo togafitiga faʻasolosolo, e faʻaaogaina ai le fofo o le sodium chloride, pe a iai le maualuga o le sodium i totonu o le toto, ona faʻasaʻoina lea o le maualuga - o le 0.45% fofo ua saunia. O le faʻamālōlōina e sili atu ona faʻamalosia i le aso muamua i lalo o le vaavaaiga o le gaioiga o le cardiovascular system and kidneys.

E le gata i lea, mo togafitiga o le maʻisuka:

  1. Vaʻaia faʻasolosolo - o le faʻaofiina o le vaitamini B12.
  2. Tali o le potassium.
  3. Heparin tapenapenaga mo le totoina o le toto.
  4. Antibiotics.
  5. Fatu faʻamaʻi.

A maeʻa ona faʻalagolago le tulaga o tagata maʻi, e mafai ona latou 'ai na o latou lava meaʻai, e fautuaina i latou e faʻafefiloi vai inu, faʻamalama meaai ma se faʻasaʻoga o mea inu gaʻo ma gaʻo manu.

E faʻatatau i le maualuga o le suka o le toto, o gaʻo o le insulin umi (e faʻatonuina 1-2 taimi i le aso) ma faʻataʻitaʻiga (injections subcutaneously before each meal) ua filifilia. O le togafitiga o tulaga na mafua ai le faʻaitiitia o le maʻisuka ma le puipuia o le thrombosis ua faia foi.

Faʻafefea ona taofia le atinaʻeina o le maʻi suka?

O le tulafono autu e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka i le tino o le coma vaʻaia o le puleaina o le toto suka. O le maʻisuka coma e tupu malie, o le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le suka o le sili atu i le 11 mmol / l ma le le mafaia ona ausia lona faʻaititia e ala i le faateleina o le fualaau o vailaʻau faasaina, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi.

E tāua tele i ia tulaga e ave ai le tele o vaiinu mama, ma vaʻavaʻavaʻaia mea manogi ma falaoamata mai meaʻai, faʻapea foʻi meaʻai gaʻo, kulimi 'oʻona, ma pata. O le tele lava o meaʻai vevela ma iʻa fagota ua fautuaina. O le taumafa o le kofe ma le lauti malosi e tatau ona faʻaititia ona o latou aʻafiaga.

Afai o loʻo faʻamautuina le togafitiga o le inisalini, ona faʻasaina loa lea o lona faalavelaveina. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona mafaufau loloto i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e ono aʻafia ai poʻo le faʻalavelave. E sili atu ona lamatia le faʻafeteina o le suʻeina o le suka ma le fesuiaiga i le faʻaaogaina o mea e faʻaaogā ai le ola.

I le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le le pulea o le suka i le toto e mafai ona faauigaina ai le faaitiitia o le malosi o le pancreas e maua ai lona lava inisalini. O le gasegase o le maʻisuka e avea ma inisalini-manaia. O le mea lea, e taua le sailia o togafitiga faafomai i se taimi talafeagai pe afai e le mafai ona totogi le maʻisuka ma fualaau faasaina.

O se tagata atamai i se vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i se maʻi o le maʻisuka.

Tulaga maualuga

O lenei tulaga e tupu i mataupu pe a faʻaititia le ao ole kulukose i le 1.9 mmol / L. O le mea lea e le tatau ona toe tautala le tagata i uiga o le tulaga, ae e uiga i ona taunuuga.

Taunuuga o le tikeri lona tolu o le malosi:

  • Coma amata.
  • Le faʻaalia o faʻalavelave ogaoga.
  • Se faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela o le tino.
  • Le faʻafuaseʻi o le paʻu.
  • Le amataga o le oti.

E tatau ona maitauina o le paʻu tele o le suka i le toto mo se taimi uumi e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga, o le tele o ia mea e le mafai ona faʻafitia.

O ia taunuuga e faʻatatau i le tele o tulaga i le faiga o le fatu ma toto toto. E masani lava, pe a faʻaaogaina fualaau o le peta-blocker group, e ono le o iai ni faʻafitauli o lenei tulaga matautia, o le mea lea, o ia togafitiga e taua le mataʻituina pea o le toto suka.

Afai e alu le suka i le taimi o le moe, ona oso aʻe ai lea o se tagata ua maʻi tigaina. Faailoga o le hypoglycemia i le aoauli:

  • Faateleina le vevela i le po.
  • Savalivali i se miti.
  • Faʻanoanoa mataʻutia po o le vave ona moe.
  • Pau i se miti mai le moega.
  • Tele popole, popole.
  • O tagata o loʻo vagaia oe e mafai ona matauina ni leo po o leo na faia e se tagata i se miti.

I le avea ai o se tulafono, o tamaiti e le mautonu i le maualalo o le kulukose. Afai i tagata matutua o faʻaaliga o le hypoglycemia e amata i le faʻaitiitia o le faailoga i le 3.8 mmol / L, o lona uiga i tamaiti o faailoga o le maʻi e naʻo le pau pe a pa'ū le suka i le 2.5 - 2.2 mmol / L.

Siaki lou suka toto

Afai o loʻo e inuina vailaau e mafai ona mafua ai le toto maualalo ole toto (hypoglycemia), e fautuaina oe siaki lau suka o lou toto ae e te leʻi taumafai e faʻaititia lau maualuga o lou suka. E naʻo le tulaga lea e faʻamautinoa ai maualuga le suka o le toto ma e le maualalo, aua o foliga e foliga tutusa i nisi tulaga. Faʻataʻitaʻiina lau suālaʻau toto ao leʻi faʻavaeina e sili ona taua pe'ā e suʻeina le inisalini. I luga o lenei 'upega tafaʻilagi, faitau mea e mafua ai le faateleina o le toto suka.

Faʻaititia le suka o le insulin

Afai o loʻo e inisalini, o se tasi o auala e faʻaitiitia ai le toto suka o le tuiina lea o le inisalini.

Ae peitai, ia faaeteete aua o le inisalini e mafai ona alu i le 4 itula pe sili atu foi ina ia matua gauai uma ai le tino, o lea e tatau ona e mautinoa ma mafaufau i le tele o le inisalini i totonu o le tino, lea e le o aafia ai i le toto. O le inisalini, lea e le o aʻafia i le toto, e taua o le "inisalini malosi."

Afai e te filifili e tuu i lalo lau suka ma le inisalini, ia e mautinoa e te filifilia le sao saʻo, aua e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia ma e mafai ona lamatia, aemaise ile taimi e momoe ai.

O le faamalositino e mafai ona fesoasoani e faʻaititia lou toto toto ma le savali o se auala lelei lea e ausia ai lenei mea. O lenei mea o le a iai se aafiaga sili atu i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae e le o taimi uma lea, pe a mafai e le tino ona faʻaalia se faʻalavelave faʻalavelave lea e mafua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Inu atili vai

Pe a tulaʻi le maualuga o le suka o le toto, o le a taumafai le tino e fufulu le suka maualuga mai le toto e ala i le urine. O se taunuuga, o le a manaʻomia e le tino le tele o le malosi. O le inu vai e mafai ona fesoasoani i le tino e fufuluina ai nisi o kulukose mai le toto.

Vitio: Auala e Maualalo ai le Suʻi Sisuka

Faʻamatalaga ma togafitiga

E masani lava, o le suʻeina o le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose, faʻapea foʻi ma se siama ma faʻamaoniga, ua lava lea e iloa ai le maʻi ma faia ai se siama. O le hypoglycemia e tuʻuina atu i le maʻi pe afai ei ai ni faʻamaoniga o lenei tulaga e mou atu i le faʻaaogaina o laʻau suamalie, e aʻafia ai le faʻaitiitia o le kulūkose i fua o le suʻega.

Afai o le faʻaitiitia o le kulūkose e le taua, e mafai e le tagata gasegase ona foia le faafitauli ia te ia lava ma toe faʻaleleia le maualuga i le na o le 'aina o se sipuni o le meli, caramel, sina suka, se fualaau pusa vailaʻau faʻamalosi, inu i le vai vai poo le sua suamalie.

O nisi tagata (e masani lava i latou e le fiafia i lauti suamalie) talitonu o le mea lea e mafai ai ona e 'aina sina sanuisi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le sose po o le sisi i luga o se fasi falaoa paʻepaʻe, ma o le tino o le a maua ai le sugar mai le falaoa.

O le pata, e pei o isi areto, e le fetaui mo le totoina o le suka, ma soʻo se faʻaopoopoga i le foliga o le pata, sisi, saisages o loʻo i ai le gaʻo o le a faʻalavelave ai i le faʻafefe o le kulukose, faʻaitiitia le faʻagasologa o lenei gaioiga. E le tatau ona e faʻaaogaina pasta mo lenei faʻamoemoe, faapea foi sukalati, fualaau aina, keke, falala ma ice cream.

Afai o se ituaiga ogaoga o le hypoglycemia e mafai ona iloa, afai e leiloa se tagata, e tatau ona vave valaau loa se falemaʻi.

I lenei tulaga, o le tagata maʻi e masani ona tui i le kullukose i se vein, e ala i le lemu, ma le afa itula pe a maeʻa, ona siaki lea o le kulukose toto. Nai lo o se vaifofo faʻafefeteina, e mafai ona faʻaaogaina le kalucagon - o se vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

I nisi o tulaga, e mafai loa ona faʻamaʻi ile tagata ile falemaʻi, e faalagolago ile mafuaʻaga o lenei tulaga. O le umi o le vaifofo ma le saoasaoa o lenei faagasologa o le a faalagolago i le maualuga o le kulūkose ma le mafuaaga o lenei tulaga. O le fua faatatau o le pulega e tatau ona maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le va o le 5 i le 10 mmol / L.

Lauau maualalo ma le maʻisuka

I le maʻisuka, o le toto toto e mafai ona faʻaitiitia le tele pe a faʻanoanoa mea taumafa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o se isi taumafataga sa faaseʻe pe na 'aina e se tagata le le lava o le gaʻo. E le gata i lea, o le matelaina (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a taumafai e faʻaitiitia le mamafa), o gaioiga faʻaletino e aunoa ma le 'ai, ma le inu ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai i le maualuga o le faʻamaoniga.

Fuaina o le maualuga o le suka i le i ai o le maʻisuka:

  • Afai e pa'ū le maualuga ona o le le lava o taumafa o gaʻo, e tatau ona toe iloilo lau meaʻai.
  • Ae e te leʻi alu i le moega, ia mautinoa ia 'ai sina meaʻai o le protein, poʻo ni meaʻai e aofia ai gaʻo vailaʻau.
  • O le taumafaina e tatau ona fai i ni vaega laiti, ae i ni vaitau puupuu, tufatufaina atu le meaai ina ia maua ai e le tino mea uma e tatau ai mo se olaga masani.
  • Afai o le faʻaitiitia o le kulukose e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le inisalini, aemaise lava, i lona fua saʻo, e taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi e fetuunai le fualaau.

Puipuia o le hypoglycemia, lea e fesoasoani e puipuia ai se pa'ū i le suka o le toto, e taua foi i le maʻisuka.

O maʻi suka e tatau ona mataʻituina pea le tele o le kulukose i totonu o le totofaʻaaogaina masini feaveaʻi masini e taʻua o glucometers. Aua le faʻavave i le va o taumafataga mo le silia ma le 4 itula. E tatau ona i ai i taimi uma ni oloa e aofia ai le suka ma oe ina ia mafai ai ona e faʻaogaina vave pe'ā tatau.

I lenei tusiga, na matou suʻesuʻeina le manatu o le hypoglycemia, o mafuaaga ma faailoga o lona faʻaaliga. O lenei ua e iloa mea uma e uiga i ai pe a maualalo le suka o le toto, o le a lana tala ma le mea e fai e uiga i ai.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le maualalo o le toto suka i se tamaititi i lenei tusiga.

Suauu maualuga: mafuaaga mo auala e togafitia ai

Glucose e manaʻomia mo le tino o le tagata e maua ai le malosi. Faatasi ai ma le sili atu o lenei gaʻo, o le metabolism ua faʻalavelaveina ma o le tino atoa o le tino, ua vave ona iloa.

E taua tele le gauai atu i le le mautonu i le taimi ma, muamua lava, ia iloa poo le a le mafuaʻaga o le soifua maloloina.

Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le hyperglycemia, ona tatau lea ona e suʻeina le a le maualuga o le suka o le toto: mafuaaga, pe faapefea ona togafitia?

Faailoga o faʻamaʻi autu

  • toesea o le pulea o mea mamafa
  • o le fia inu ma le susu
  • vaivai ma vaivaiga,
  • faateleina le urination,
  • afaina ma le fuluina e mafai ona tupu
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • mucosal itching
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa.

O nei taʻiala taʻitasi e iai lana lava masini e faʻamaonia ai le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma se suiga i le mamafa o le tino, e le mafai ona faʻafefeteina e le masini e nafa ma le gaosia o le inisalini. O le mea lea, e le mafai e le cell ona maua le aofaʻi saʻo o le kulukose (faʻaaogaina tele pe itiiti) ma fesuiaʻiga mamafa.

O le galala tele ua aliali mai ona o le mea moni o le kulukose o se mea malosi e faʻafefe ai le vai. Pe a faʻaleleia, o le vai mai le tino e faʻaitiitia vave, o le tino e faʻamalosi e faʻaleleia ai le suavai. O lenei mafuaʻaga e faʻaalia ai le foliga mai o le gutu malogo ma le faʻavave vave.

O le vaivai, vaivaiga ma le ulu tiga ona o le mea moni o le a le toe 'ai meaai a le faiʻai ona o le le lava o le kulukose. Ma ua faamalosia i latou e maua le malosi e ala i le faʻamaʻiina o gaʻo, lea e mafua ai le faateleina o tino o le ketone, lea e faʻamatalaina ai foi le manogi o le acetone mai le ea.

O le maualuga maualuga o le suka e mafua ai se suiga o le tioata ma vaʻa o le mata, e pei ona faʻaumatia vaʻa tuai ma fou ua avea ma mea eleelea. E le gata i lea, o le solia o le paleni o le suavai e mafua ai le faapipiiina o tioata.

O ia faʻaaliga e mafai ona aliali mai o se taunuuga o tulaga faʻalavelave, le paleni o meaai, o faʻamaʻi pipisi muamua, o amio leaga ma faʻalavelave faʻaleagaga.

A oʻo mai foliga, e faanatinati le suʻeina o suʻega o le kulukose i totonu o le toto. I le faitalia, o le suka i luga o le masani o se faailoga o le maʻisuka. Ina ia iloa le tulaga tonu o le tino, faia se suega faapitoa. Ae, o loʻo faʻamatalaina i tagata o loʻo aʻafia.

O le suʻega e faia i ni vaega se lua: muamua, tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao (mo le maualuga o le suka), ona e inu ai lea o se ipu vai i le kulukose ina ia mafai ona pasia le suʻega pe a uma le lua itula. E manaʻomia ai nisi sauniuniga.

  • e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻega,
  • mo le tele o aso, e le tatau ona vaʻavaʻaia le tele o uta,
  • popolega e tatau ona alofia
  • aua nei suia le meaai,
  • le faʻatagaina o soʻo se vailaʻau e matua faʻasaina (i ni nai aso ao lei faia le suʻega).

Afai o le suʻega na maua ai le soliga o le tino e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le kulukose, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua. E taua le manatua o loʻo i ai faʻamaʻi e ono faʻaosoosoina ai le maualuga o le suka.

Afai ua maua i le maʻisuka, o le togafitiga o le inisalini poo fualaau oona o loʻo faʻamatalaina. E le gata i lea, e tatau ona e tausisia nisi tulafono.

Laasaga tatau mo togafitiga talafeagai

Laasaga tatau mo togafitiga talafeagai

  • fetuunai le mamafa: o lenei mea o le a fesoasoani i le endocrinologist ma le paleni meaʻai,
  • tausisi i taumafa ma taumafa ua faatonuina,
  • aveese faʻamaʻi leaga (ava malosi ma ulaula),
  • taaloga e fesoasoani i le saturation o sela e maua ai le okesene, ma o le mea lea o le faʻaaoga lelei o le kulukose.

O mea taumafa lelei e mafai ona faʻamautu ai maualuga o suka. Aloese mai meaʻai leaga ma mataʻituina le faasino igoa, lea e taʻu mai po o fea meaai e matua faasaina.

Lelei lelei mo le maʻisuka

O meaai e tatau ona vaevaeina i nisi auala i le aso. O le taumafataga o lona uiga o le faʻaititia o lau faʻaoga o meaʻai gaʻo. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai faʻamalosi, gaʻo, ma gaʻo gaʻo umi. Soo se meaʻai anapogi ma le sua manaia susulu o le a tatau ona faʻaumatia atoa.

O le faʻaaogaina o gaʻo e aofia ai meaʻai e faʻamapulaʻaina i le tulaga o se maʻi mālū o le maʻi, ma i mataupu ogaoga e le o aofia ai.

E le fautuaina foi mea taumafa mo le maʻisuka. E leai se sili atu i le 40 kalama o le gaʻo i le aso e mafai ona faʻatagaina i le maʻi.

O meaai e iai uma gaʻo ma gaʻo gaʻo vave, e pei o sukalati, keke, e le taliaina mo le maʻisuka.

  • fualaau fai sua
  • manu feʻai pe maualalo,
  • soʻo se meaʻai e ese mai le semolina,
  • lemu ma pasta i ni tapulaa faatapulaaina,
  • fualaau faisua ma gogo i aso uma, pateta - e le sili atu ma le faatolu i le vaiaso,
  • susu susu susu
  • uliuli po o le areto o le maʻisuka,
  • soʻo se fua ma fualaau e le faʻasalaina

O le iloa vave ma le suʻesuʻega o le maualuga o le kulukose o le a fesoasoani i le puleaina o gaioiga uma i le tino, aloese mai faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga