Sorbitol mo gau gau: faatonuga mo le faʻaoga

O le maualuga o le suka e afaina i le tino, aemaise lava i le maʻisuka, o le meaʻai. E i ai le numera o sui mo lenei oloa. O se tasi o sili ona lauiloa o le Sorbitol. E lelei le faʻaleleia, e lelei le aʻafiaga o galuega a le manava ma le fatu, o lona suamalie o le afa o le suauu. Ina ia ausia le maualuga o le aoga mai le tagofia o le suamalie, e tatau ona e tausisia fautuaga uma o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga.

O le a le Sorbitol

O le ava ono-atopa o loʻo i ai se maliega mulimuli o Sorbitol. E manatu e lauiloa i tagata faʻatau aua e leai ni aʻafiaga. O mea suamalie e masani ona aofia ai i le meaai a tagata e maua i le maʻisuka. O le oloa o loʻo i ai se aʻafiaga, choleretic aʻafiaga, e faʻaaogaina e fufulu ai le ate ma fatuga. O loʻo faʻaaogaina e tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga: faaopoopo i le laxative, cough syrups. Lalo o loʻo faʻamatalaina uma vaega o se faʻaopoopoga aoga, o tulafono mo lona faʻaaogaina.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le ava ono-kulimi po o le kulukose e suamalie i le tofo ma ua aloaia aloaia o se E420 taumafa faaopoopo. E faia i foliga o le paʻu, fai i totonu o taga o le polyethylene (250 poʻo le 500 kalama). O le fualaau kemikisi o le C6H14O6. O le elemene malosi o le suamalie o se mea mama (95.5%). Isi vaega: susu (4%), ash (0.5%).

Fale faʻamaloilo

Faʻaopoopo i se suamalie suamalie e faʻafefe i le vai. E teteʻe i le vevela poʻo isi mea faʻavevela, o lea e faaopoopo i le tao, nai lo le suka. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega a fomaʻi ma tagata fai meaʻai, o le fualaau faasaina e leai sona aoga i le tele o le kulukose i totonu o le toto. E faasolosolo malie lava, aveese lemu mai le tino e ala i le manava ma le fatu. Afai e te faʻaaoga se fualaau tele (sili atu i le 30 kalama), ona e mafai lea ona e maua se mea e sili ona leaga.

Nofoaga Faʻamau

E tele faʻamatalaga e uiga i aogā ma faʻamaʻaloga o le Sorbit. Lisiina i lalo o ona uiga sili ona lelei ma vaivaiga. Faʻaaogaina:

  1. O le maʻi suka e sili atu ona aʻafia e le tino nai lo le kulukose. E mafua lenei mea i le mea moni o le vailaʻau e liua i le fructose ma e le manaʻomia le inisalini mo le faʻaaogā masani.
  2. O mea suamalie faalenatura e faʻaaogaina mo faʻalavelave masani ma le tumau o faʻamaʻi o le ate (faʻaititia le nausea, tiga, oona oona i le gutu).
  3. O se faʻataʻitaʻiga mo le faʻamalositino o le gastric juice, tuʻuina mai ai se lagona faʻapitoa, o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le vaega o meaʻai.
  4. E le gata i lea, o le sorbitol syrup e poloka ai le faagasologa o le faʻapipiʻi o le tino o le ketone (e faʻavaeina i le taimi o le vavaeina o le mea totino o le tino, e manaʻomia e se tagata i ni mea laiti, ma le tele o mea e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino ma isi totoga o le tino).
  5. O le eletise o se malosi malosi.
  6. O mea taumafa faaopoopo e faʻaitiitia ai le biotin, faʻalaumini (B1, B6), faʻaleleia le intestinal microflora.
  7. O se faaopoopoga alofa o se vailaʻau (e maua ai le malosi o le diuretic), mo le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai i le togafitiga o le edema pulmonary, le i ai o le siama, e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular.

  1. O lona kalori o loʻo i ai le 240 kcal mo le 100 g, lea e faʻaaogaina pe a fuafua le fua faatatau o le aso.
  2. Afai e faʻateleina le masani i aso uma, ona ono oʻo mai lea o aʻafiaga i luga (paʻu i luga o le paʻu, paʻu, fugaina, popo).
  3. O le paʻu e le suamalie e pei o le sucrose ma ei ai se tofo faapitoa.

O le a le Potassium Sorbitol

E-202 o le masima masima o le vailaau oona. O lenei vailaau o se mea masani puipuia, lea e masani ona faʻaaogaina e faʻasaoina ai meaʻai eseese. Faʻafetai i le sui o le suka, e mafai ona e faʻamautinoa le puipuia umi o fualaau faisua, fualaau aina, aano o manufasi, iʻa, meaʻai, mea inu (vai, fualaau suamalie ma isi mea).

Faʻafiafiaga kalori

O le suka masani (100 kalama) e aofia ai le 390 kalori. O le aofaiga tutusa o le sorbitol o meaʻai e 360 ​​calories. O le vailaau i lona natura masani o fualaau eseese ia ma se maualuga maualuga o le maso. O le tele lava o fualaau mamago (paʻu, pears, puʻepuʻe, pusi mauga, cherries) e tusa ma le 10 kalama o le suauu (mo le 100 kalama o le oloa). E mafai ona maua se fesoasoani faaopoopo mo le maʻisuka, ona e maualalo le faasinomaga o le maʻisuka, ae e le tatau ona e ave ese le oloa.

Faʻafefea ona inu le sorbitol

E tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina, o le aofaʻi o le suauu e tatau ona le silia ma le 50 kalama. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e tatau ona amanaʻia ona anotusi i nisi o mea taumafa. O le suamalie e maua i lona natura masani i le tuufaatasiga o vine, fualaau faisua, fualaau faisua, aano o manufasi ma le maualalo o le maso, i soo se ituaiga o fualaau mamago. A faʻaaogaina se meaʻai suamalie lelei mo togafitiga faafomaʻi, o le averesi o fuainumera e pei ona taʻua i lalo:

  • tasi fua (5-10 grams),
  • O le fofo o le sorbitol e mafai ona faia 2-3 taimi ile aso,
  • o le umi o le togafitiga mai le 1 i le 3 masina.

Faamamā le ate

O nisi taimi e faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina e avea o se "faʻamafu" o le ate (ma fatugaʻo foi, gasolosolo, otaota). O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ona o le tele o mea totino. O le faamamaina o le tino ua taua o le otaota - faʻatoaagaina o le talo i le taimi o le faʻamalo. E fesoasoani lea i le faʻamalosia lelei o alaleni. Mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga se faʻaopoopoga suamalie ma se faʻasalaga o le rosehip:

  1. E tolu laulau vavalaʻau o vine ua liligiina i vai inu (lua tioata),
  2. O le mea e maua ai le vai e totoe i le po (e sili atu le faʻaaogaina o se vevela).
  3. I le taeao, ave se ipu vailaʻau faʻatasi ma se faʻaopoopoga meaʻai (3 punetini) i luga o se manava gaogao. E faʻatagaina le taumafa pe a uma le 60 minute.
  4. O le aotelega o le togafitiga e lua i le tolu aso, o lona uiga, o le faagasologa e toe fai 6-7 taimi.

Aʻo faia le togafitiga, e tatau ona e fesuiaʻi i se malamalama, meaʻai maloloina. Ona o le faʻatinoga, e mafai ona fufulu mai le tino o le tino ma le calcium mai le tino o le tagata. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi muamua o se meaʻai po o le hepatologist e aloese ai mai iʻuga le lelei.

Mo le gau o le mamafa

E le sili atu le suamalie o le kalo Calorie nai lo gaʻo masani (sugar 390 kcal, suitulaga 390 kcal). Faʻaopoopoga - i le natura moni, ae o le meafaigaluega e le o se panacea ma e le afaina ai le faagasologa ole leiloa o le mamafa. Faʻamaʻaina le manava, ate, pelelele, o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi ma mea faʻatau - o mea ia, faatasi ai ma meaʻai talafeagai, o le a fesoasoani i le paʻu mamafa.

Mo se leo tauaso

Mo le faʻaleleia lelei o le vaʻaia o le biliary i le faʻavaveina o le suavai, e faʻaogaina ai leo leo. O le taunuuga o lenei faiga o le aveeseina o le talo, e le gata o le oneone mai le ate ma le biliary tract. Mo le mafaufau o le sorbitol, e faʻaaogaina le vai minerale. O le taualumaga e faapenei:

  1. I le afiafi, e tatau ona e tatalaina le vai o le minerale ina ia mafai ai e le tele o le kesi ona faʻaaogaina.
  2. I le taeao e tatau ona e mafanafana i le 40 tikeri lua tioata vai, faaopoopo se sipuni sipuni.
  3. O le suʻesuʻeina ua faia i luga o se manava leʻo, se itula poʻo le lua ao leʻi 'ai. E tatau ona inu sina vaiinu vai, taoto i le itu taumatau ma tuu se mafanafana mafanafana ile gallbladder.
  4. A maeʻa le lima minute, tulaʻi i luga, inu loloto ma vevela i ni nai taimi. Toe inu vai ma toe taooto faʻatasi ma se mea mafanafana.
  5. E faʻatinoina le faʻagasologa seʻia maeʻa se vaega o vai moli mafanafana.

Faʻaiʻuga

Pe a fufulu umi le paʻu o le paʻu pe umi foi ona le faʻaaloalo i ona vaega o loʻo iai, e mafai ona tupu aʻafiaga. O mea nei o togafitiga o fualaau faasaina ua matauina:

  • vaivaiga, general malaise,
  • tele o le gasea, vomiting,
  • oso i luga o le paʻu, paʻu,
  • fufulu
  • tiga, le toʻa i totonu o le manava.

Faʻasalaga

Afai e sili atu le tagata i le metotia ua faatagaina i faatonuga poʻo fautuaina e se fomaʻi, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻamaʻi nei:

  • matagogo
  • afaina o le manava
  • afaina
  • mimiti (manava manava),
  • faʻamaʻi
  • ogaoga tiga tiga
  • o nisi taimi le neuropathy, le maʻisuka retinopathy,
  • Afai e sili atu le fualaau o fualaau faasaina, ona faʻamautinoa lea o le tulaga o le tagata, e tatau ona faia ia fuataga: tuʻuina atu le tele o meainu, fai gasegase, faia togafitiga talafeagai (tusa ai ma faʻamaoniga).

Contraindications

E pei lava o isi fualaau faasaina, o le glucitis o loʻo i ai le faʻasaina. O tulaga autu ma faʻamaʻi lea e faasa ai ona ave le paʻu:

  • mo le meaʻai
  • tamaiti ei lalo o le lua tausaga,
  • i le i ai o siama masani, fatuga o fatu fatu, vevela,
  • ma le faʻamaʻapeʻapeʻa i le fualaau faasaina, gasegase o le fructose masalosalo, le faapalepale,
  • e le mafai ona faia e togafitia le faʻamalosi. O togafitiga lelei e mafai ona mafua ai le manava manaia, afaina (flatulence),
  • ma foliga vaaia o le fiainu, tagi, pala, ma le vomiting. Afai e te le amanaʻiaina na uiga, ona toe foʻi mai lea o le tiga, tachycardia, rhinitis tumau, fulafula, ma mafai ona atiaʻe le urinary retaining.

Xylitol poo Sorbitol - e sili atu

E lua meaʻai suka e lauiloa tele i aso nei - sorbitol ma xylitol (polyhydric alcohol). O le toʻatele o loʻo mafaufau pe o le a le mea e sili atu, o le fea fesoasoani e sili atu ona aoga mo le tino? Lalo o se faʻamatalaga faʻatusatusa o oloa uma e lua:

  1. O vailaau uma e lua e taua o mea suamalie masani, tutusa i le taua o meaʻai: xylitol i le 100 kalama - 370 calories, ma lona "tagata tetee" - 360 calories.
  2. Ole malosi ole hexahydrate ei ai sona tofo faapitoa, ae e itiiti ifo le suamalie nai lo le xylitol.
  3. Faafetai i le sorbitol, o le tele o le suavai ua aveesea mai le tino, ua aveeseina foi le talo mai le vevela.
  4. O mea uma e lua e maua ai le malosi tele, ma e masani ona aofia ai i le maʻisuka meaai.

Taumafa o le Sorbit

E mafai ona e faʻatau se mea suamalie i le toetoe lava o falemaʻi uma o falemaʻi poʻo le faʻatonuga e ala i se falemaʻi i luga o le initaneti i se tau taugofie. O le tau o le fualaau faasaina e eseese e fuafua i le aofaiga o le paʻu ma le nofoaga faapitoa o lona faʻatinoina. Lalo o se laulau faʻatasi ai ma se tau faʻatatau i falemaʻi i Moscow ma le itulagi.

Talu ai ona o le malosi o le olaga ma faigata faifaipea, e le mafai e le tagata nei ona toe mafaufau i lona olaga e aunoa ma ni lagomalie. E le o se mea e ofo ai, pei o le suamalie ma le fiafia. E le gata i lea, o le toatele oi latou e matua fiafia lava. Ae ui i lea, ona o mafuaaga maloloina, e le mafai e tagata uma ona fiafia i meaʻai ona o le faasaina i luga o le suamalie. I lenei tulaga, e fesoasoani le sorbitol, lea e avea o se mea suamalie. Sei o tatou talanoa e uiga i ona lelei ma mea leaga.

O le aafiaga o le sorbitol i luga o le tino

Sa suʻesuʻeina e saienitisi uiga lelei ma le lelei o le oloa. O lona faʻaogaina faʻapitoa o loʻo i ai aafiaga nei i le soifua maloloina o le tagata:

  • faʻaleleia le gaioiga o le keke,
  • saturates nifo i le fulufulu ma le calcium, faʻamalosi ai le uila,
  • faaleleia le motumotu o le intestinal,
  • faʻaitiitia le toto suka
  • aveese le afaina o le ate, fatugaʻo,
  • faʻamamā le tino o mea oona ma le vevesi,
  • togafitia maʻi leselese,
  • osofaʻi le vevela, paʻu o le paʻu.

O le a le eseesega i le va o le sorbitol ma le xylitol

I le taimi nei, o le sorbitol ma le xylitol o loʻo avea ma sui sili ona lauiloa. E masani lava, e ese mai i lenei talaaga, e toatele e fiafia ia latou eseesega. O le fea o nei mea e sili ona aoga i le tino o le tagata, ma e mafai ona afaina?

O ituaiga lisi o mea suamalie e masani. Ae peitai, o la latou eseesega e taoto i calories. O lea, o le sorbitol o se faailoga o le 259 kcal., A o xylitol e maualuga lona 367 kcal.

Mo le suamalie ina ia ufiufi i le tino, e le manaʻomia le inisalini. I lenei tulaga, o le sorbitol poo le xylitol e tatau ona i ai i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka. O se sui e taofia ai le toto o le kulukose.

E le gata i lea, o nei meaʻai faʻalauiloa e faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i maʻi pagatia. Ae mo le gau o le mamafa, e sili atu le ave o le sorbitol, talu ai ona o lona kalori o loʻo maualalo ifo nai lo le xylitol. E taua le malamalama o mea suamalie e leai se malosi e talepe ai gaʻo, e pei ona masani ona talitonu i ai le toatele.

Afai tatou te talanoa e uiga i eseesega, o le sorbitol ei ai sona tofo faapitoa. E le suamalie e pei ole xylitol, ae e le maua ai ni aʻafiaga le lelei o meaʻai. E faʻalagolago i manaʻoga patino o se tagata faapitoa.

Xylitol, i le itu, e taofia le fausia o caries. I luga o lenei tulaga, e masani lava ona avea ma vaega o marshmallows, marmalade, fulufulu ma isi mea gaosi e mafai ona afaina tele ai nifo.

O mea taua o le sorbitol e aofia ai le mea moni e faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma faʻamaonia le gaioiga o le manava. E le gata i lea, o lenei faʻaopoopoga e faʻaleleia ai le faʻaleleia o meaai i totonu o le isophagus. O le Sorbitol e mafai ona aveesea le tele o le vai ma faʻaitiitia le fulafula, faʻafefe le mamafa i vae.

O le lisi o le sugar substitute e tutusa lava le aʻafiaga o lona tino, o lea e faʻaumatia ai le tagata. O le Sorbitol e faapitoa ona faʻaalia mo le faʻaaogaina i tagata e maua i gallbladder maʻi. O le faʻaopoopoga e faʻaleleia le tafe o le talo.

Taua!
E tatau ona taʻua o le sorbitol ma le xylitol e tatau ona ave i le faʻatusa. E i ai se fua faatatau i aso taitasi e le mafai ona sili atu. A le o lea, o le a oʻo ia te oe le afaina, manava, afaina, paʻu paʻu, faaleagaina i le retina, ma le vaivai o le gastrointestinal tract.

Togafitiga faʻamaʻi ma le sorbitol

  1. O mea sili ona taua o le sorbitol e aofia ai lona gafatia e faʻamama le gaʻo o le ate ma fatuga mai mea oona. O lenei faiga mo le faʻamamaina o totoga i totonu o le tino ua taua o le otaota.
  2. Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga o togafitiga, e tauaso le leo. O le sini autū o le togafitiga o le faʻateleina lea o le toto i totonu o le ate ina ia faʻamalosia ai le tatalaina o le talo.
  3. O se taunuuga lelei e maua ona o le faamamaina atoa o totoga i totonu. O se tagata e suia le nofoa, i se isi faaupuga, o le manava manaia e amata. I lenei tulaga, e le leaga lenei mea.
  4. Afai e te faia se paipa ma le vai o le mineral ma le sorbitol, e tatau ona e faʻafefiloi 250 ml. vai ma le 5 gr. suamalie. A uma le faʻamavaeina o vaega ninii, o le vaifofo ua onā i le 1 fualaau.
  5. O nisi fomaʻi e fautuaina le faaopoopoina o le tuufaatasiga o loʻo i luga ma le faʻafefeteina o fualaau faʻamaʻi. A maeʻa le fua muamua, e tatau ona e faʻatali mo le afa itula, ona inu lea i le isi 250 ml. sorbitol i le vai oona e aunoa ma le kesi.
  6. A oʻo mai le faʻasalaga, taoto i lalo ma faʻaaoga le meafaigaluega. Faʻapipiʻi le mumu i luga o le ate, laina i ai. O le pito i luga e tatau ona faʻamaluluina.
  7. A maeʻa sina taimi, ona sui lea o le fale, o le manava manava e amata mai. O le a e lagona se tiga, poʻo se mea e sili atu. Aua e te fefe, o le auala tonu lava lea e faʻaaogaina ai le ipu.
  8. O loʻo i ai se isi ituaiga o faʻamalosiga - faʻatasi ma le rose vao, ae e tatau ona e sauni muamua. E tolu aso ao lei amataina le togafitiga o le togafitiga, sui i fualaau aina.
  9. Mo le tele o aafiaga, fai muamua se veema. E le faigata le saunia o se vaiinu mo faʻamalamalamaga: faʻafefiloi 2 lima o le rose rose ma le afa-lita o vai mama. Ia tu mo le 6-7 itula, ia ulu atu i ni lua sekuni e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga o le sorbitol.
  10. Pe a faʻamaʻape falesa, inu i le mea na fai. E tatau ona faʻatinoina le taualumaga ile 1 taimi ile tolu aso. O le vasega e 6 vasega. I le faaiuga o le manipisi, o le ae faʻaitiitia le vaivai vaivai, maua le malamalama ma ia mataalia.

  1. Ina ia aua le faʻafetaia se faʻalavelave tele o le oloa ma taunuuga o le faʻaaogaina tele o le tuufaatasiga, e tatau ona fuafua le fua faatatau o le aso mo oe lava ia. O lau fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe i lenei fesili.
  2. E taua foʻi le mafaufau i le aofaʻi o suka o loʻo i ai i mea taumafa taumafa i aso taitasi. O le Sorbitol o se mea masani e maua i fualaau matala ma fualaau mama uma.
  3. Afai ua uma ona faatonuina oe o le sorbitol mo togafitiga faafomaʻi, e taua le usitaia o faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina. E faʻatagaina le faʻaaogaina sili atu i le 8 kalama o le tuufaatasiga i le aso. Ma i le aso e tatau ona tusa ma le 3 faʻasalaga. O le vasega e 4-10 vaiaso.
  4. O le tulaga tulaga ese o le oloa e mafai ai ona faʻamamā atoatoa le tino o ituaiga eseese o mea leaga. E masani lava, o tagata gasegase ua faʻamatalaina se faʻataʻitaʻiga lea e faʻavae i luga o se masini e maua ai le maʻi pipi. O le iʻuga, o le toto o loʻo tulaʻi mai, o le galuega a le gallbladder ma totoga uma o le tino e faʻapitoa.
  5. Ina ia faʻamamā le tino atoa (e le naʻo le ate), faʻafefiloi i le 250 ml. vai gaosi e aunoa ma le kesi 5 km o le sorbitol. Faʻamalosi lelei meaʻai ma inu i le taimi. I nisi tulaga, e fautuaina e tagata tomai faapitoa ia laau o le choleretic ma vailaʻau.
  6. A maeʻa le faʻatinoga, e taua tele le malolo mo le afa itula. Taʻu i lou itu taumatau, pe a uma le taimi atofaina, toe inu le vaifofo. Faʻasaga i luga o se tulaga faigata, maualuga luga. Afai e leai sau faʻafitauli o le soifua maloloina, e sili atu le aua le faʻaaogaina le faamamaina. Ua lava lea e faʻavaeina ai masani masani ma taumafa.
  7. E matua masani lava pe a maeʻa sina taimi e amata ona e lagona le maʻi o le hepatic, o le tiga laʻitiiti i le itu. E mafai foi ona e maua le manava. E masani lava, o le otaota o loʻo faʻamatalaina i fua o vine. I lenei tulaga, o le taunuuga e sili atu ona aoga.
  8. Ina ia ausia le maualuga o le aafiaga o le faʻatinoga, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa i le 3 aso. E taua foi le faia o se veema i le tele o taimi. Ina ia fatuina se vailaau faʻamalosi, e manaʻomia lou 500 ml. vai faamama ma le 100 gr. fua mama.
  9. Faʻaaogā vaega mo le itiiti ifo i le 12 itula. E sili le tuʻuina o le oloa ile po. I le oʻo mai o le aso e sosoo ai, faaopoopo le 30 g i le vaiinu. sorbitol. Feosofi ma inu i le taimi. O le vasega e 10 aso, mo le taimi atofaina e tatau ona e faʻaaluina 4 faiga. O le iʻuga, o le ae faʻavaivaia le atuatuvale, faafitauli gastrointestinal ma mama.

Sorbitol Harm

  1. Afai e te le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, e mafai e le sorbitol ona afaina tele le tino. O le faʻalavelaveina o le oloa ua afaina i le manava o le manava, tiga o le manava, lese. E le gata i lea, e le mafai e le tino ona faʻaumatia le tele o le vai, o lenei mea faʻafuaseʻi e sau faʻatasi ma le ogama.
  2. E pei o faʻataʻitaʻiga, o le pulelasi i nisi tagata e faʻaosofia ai le atinaʻe o tachycardia, rhinitis, faʻavauvau, vili ma le faʻavaivai vaivai. O le mea lea, aua le faʻaogaina le vaifofo mo le inu o le la. O le Sorbitol e le tatau ona faʻapipiʻiina ma isi meaʻai ma mea inu e le mo togafitiga faafomaʻi.
  3. I soʻo se tulaga, afai e te filifili e faʻaaoga le oloa, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e aunoa ma se toilalo. Faʻaleagaina o le oloa e lamatia ai se faamai o le gastrointestinal tract, neuropathy ma le maʻisuka. Faʻaeteete faapitoa i le tuufaatasiga pe afai o loʻo e maua le pala o le le toʻa ma le gallstone.
  4. O le Sorbitol e le suamalie e pei o le sugar granulated. O le mea lea, afai e te faʻaopoopoina mea e sili atu nai lo le tatau ai i le lauti, e te faʻavave le tele o le masani i aso taʻitasi i le tele o taimi. O se aofaiga manaia o kalori e ulu atu foi i le tino. E le gata i lea, o le sorbitol e taua tele, o le tuufaatasiga ua faatagaina e tuufaatasi ma isi vailaau ma mea faʻapitoa.

O le Sorbitol e le gata o se meaʻai mo meaʻai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae o se fufulu mama lelei foi. O se mea manogi o le a faʻatagaina ai oe e tumau pea i le soifua maloloina, faʻatupulaia le vevela o le talo, faʻamamaina le siosiomaga o lagona-mafaufau ma le toto. Ae, e pei lava o isi oloa, o le sorbitol e mafai ona afaina. Afai e te lagona le le lelei, taofi le aveina ma talanoa i se fomaʻi.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le fualaau oona o le Sorbite o le C6H14O6.

Sorbitol - o le a lea?

E pei ona e iloa, o le Sorbitol o se vailaau e valaʻau foi glucitis. O se ava malosi e ono-kulimi ma se manogi suamalie ma faamauina e avea o se mea faaopoopo meaai E420. O le vailaau e aofia ai tioata papaʻe papaʻe, e lava le malosi, e leai se mea, ae e manaia le tofo ma lelei le solubility i le vai. I le taimi lava e tasi, o lona suamalie e lua taimi e maualalo ai nai lo le suka masani. I pisinisi, e maua mai le sorbitol mai le kulimi sana.

O le fofo o le sorbitol Isotoni e faʻaaoga pe a tatau ai ona toe faʻatumu le tino i le vai. O lona aoga o le aoga e 4 kcal / g, lea e ogatasi ma fofo o le fructose ma le dextrose. Le faʻaaogaina o le sorbitol e le faateleina ma glucosuria. O lenei fofo o loo faamatalaina i se aafiaga o le choleretic ma le cholecystokinetic, o le avea o ni gasegase maualuga e mafai ona taofia ai le faagasologa o le pulelealele ma mafua ai se aafiaga leaga.

O le a le meaʻai o le sorbitol?

O meaai sorbitol o se suamalie masani, emulsifier, sui fomaʻi, sui o fua, ma e pei ona faaalia i ni uiga maualuga, o se lanu o le lanu, o se vai e taofia ai ma faʻasao.

O lenei vaega o loʻo faʻaalia i le atoatoa o le absorption ma le maualuga o le tau paleni. E talitonuina pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, faʻaititia le tino o le faʻamauaina o vitamin B - , ma. Le faʻamalosiina o le manaʻoga, pe a faʻamaopoopoina faʻamaumauga, o loʻo faʻamaonia foi. I le taimi lava e tasi, e le faʻaaogaina le Sorbitol i gaʻo, o lea e fautuaina ai i meaʻai mo tagata e iai. O meatotino o le vailaau o loʻo puipuia e ala i le vevela ma le vevela.

Potassium Sorbitol - o le a lea?

Sosolo masima po o le E-202 salt masima o le vailaau oona. O se mea masani e puipuia ai lea e faʻaaogaina lelei mo meaai faʻanoanoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei vailaʻau e mafai ona fufuluina fualaau 'aina, fualaau faisua, fuamoa ma mea faʻafiafia, aano o manufasi ma iʻa, fua o fualaau suamalie, meainu suamalie ma isi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Sorbitol i togafitiga faafomai e matauina i:

  • faateia , hypoglycemia , ,
  • chelu cholecystitis, biliary dyskinesia,
  • masani sosoo ai ma .

I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e faʻaaoga lelei i aso uma, i le alalafaga taumafa ma le cosmetology e fai ma sui o le suka, puipuia, hygroscopic, soʻo-fausaga, faʻapipiʻi, ma isi.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o Sorbit

I le avea ai o se tulafono, o le manuia ma le faʻaleagaina o le Sorbit o loʻo i totonu o lona faʻalauiloaina o aʻafiaga, lea e mafai ona faʻatupulaʻia pe faʻaititia e faʻatatau i le vailaau o loʻo.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Ma◊i (Metotia ma fua)

Ina ia maua le vailaau i le foliga o se paʻu, e muamua ona solo i le vai mafanafana. O le fofo ua uma ona faia ile 1-2 taimi i aso taitasi mo le 5-10 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi o togafitiga atonu e 1-2.5 masina.

O le fofo mo le iniseti o loʻo faia i luga o le vavave. I lenei tulaga, o le fua ole tui e le tatau ona sili atu i le 40-60 drops i le minute. O le umi ole togafitiga e oʻo ile 10 aso.

Faaaoga e fufulu ai le ate

O le faʻamaʻaloga o loʻo faʻamatalaina i se faʻataʻitaʻiga, o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai le gaʻo - o se taimi e fufulu ai e mafai ai e oe ona faʻamama le ate, fatuga, gaʻo ma le talo.

O se taunuuga o lenei faʻatinoga, ua faʻaaogaina ai le pulelaa o le talo, lea e faʻamamaina ai le alalaupapa. I le lautele, o le otaota e le o lona uiga o le aveeseina o maa; ma, pe afai oi ai, o le tauaveina o lenei faiga ua solia.

E tele ituaiga o oloa e faʻaaogaina e fai ai le tui, ae masani lava o Sorbitol ma le rosehip.

O le faʻamaʻoina o le ate ma le rosehip ma le Sorbitol o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se mea na saunia faapitoa o nei vaega. O fualaau mamago e tatau ona tipiina ma le faaeteete, ona uu ai lea i le vai inu i totonu o se vevela. Sogi i le po. I le taeao, ua faaopoopo le Sorbitol i le mea na tupu ma ua inu i luga o se manava gaogao.

I le taimi lava e tasi, e tatau ai ona tausisi i mea taumafa taumafa paleni, o le pulea lelei o le ava malosi ma le malosi faaletino. O le ese mai le tauaso o le leo iinei o loʻo taʻoto saʻo i le mea moni e tatau ona e alu.

O lea ituaiga taualumaga e tatau ona mafua ai le malologa o le nofoa, o lea e lelei ai le i ai i le fale i le aso atoa. Afai o le faʻamaʻaloga e faia mo le taimi muamua, ona masani lea ona toe faalua 6 taimi i aso uma 3. Ona fai lea o lenei metotia i vaiaso taitasi.

E tatau ona manatuaina o lenei faiga, e mafai ona tupu le vevela o le potassium ma le calcium mai le tino. Mo lenei mafuaʻaga, muamua e te manaʻomia le feutagai ma se tagata poto faapitoa, e pei o le faʻaalia o aʻafiaga e le manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, taotoga, vaivai, valeama gaogao.

E faʻapefea ona fai se suʻesuʻega tauaso ma Sorbitol i le fale?

O le tauaso o le gallbladder ua faia ina ia faateleina ai le tatalaina o le alalele ma ia ausia ai le feteenaiga o le gallbladder ma le faamoemoe o le tafe o talo. Ua manatu e faapea o se taunuuga o lenei faiga, e mafai foi ona aveesea le oneone lelei mai le ate ma le biliary tract.

O lenei faiga e faia i le taeao. E tatau ona inu se ipu tioata o soʻo se sui o le choleretic, mo se faʻataʻitaʻiga, vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi ma le faʻaopoopoga o le Sorbite poʻo le magnesia. A mavae le 20 minute, e tatau ona toe inuina le vai e tasi.

E tatau foi ona e saunia se tuufaatasiga faapitoa o: yolks egg and powdered sugar, olive poo isi gaʻo fualaʻau suamalie, suavai vai ma le meli. Inu soo se tasi o nei mea faʻafefiloi, ma pe a maeʻa le 15 minute - vai inu. A maeʻa lena mea, e tatau ona e alu e moe ma tuu se mea mafanafana i le taumatau saʻo mo le 1-1.5 itula.

E tatau ona maitauina o le faʻatinoina o le leo leo taua o loʻo faia i se taimi faʻafuaseʻi ma e le faʻalagolago i taimi o le faʻavavevave.

Sorbitol - o se oloa e aoga ma togafitiga

E pei ona taʻua muamua, o le autu autu o le Sorbit o le sui lea o le suka. Ona o le laxative ma choleretic, ua faʻaaoga lelei mo togafitiga faafomaʻi. E masani ona faʻaaoga le oloa e faʻamama ai fatugaʻo ma le ate, ma le maʻisuka - o se vaega taua lenei o le meaai.

O aoga aoga o Sorbitol e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o cholecystitis ma faʻaopopo i le tuufaatasiga o laxatives ma antitussives. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le faʻaaogaina o le vitamini B ua faʻaitiitia ma le tupu aʻe o le microflora o le intestinal, e talafeagai mo le faʻasalalau o nei vitamini, e faʻaosofia.

Ua aloaia aloaia e le au atamamai Europa o le suka e sili ona saogalemu mo le soifua maloloina, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le tulaga o le malosi malosi o le ava malosi.

I le faagasologa o suʻesuʻega tutoʻatasi, na faʻamaonia le lelei o le aafiaga o lenei vailaau i le tino, e aofia ai:

  • faʻaitiitia le faʻaitiitia o le nifo,
  • faaleleia atili o foliga ma foliga vaaia o le paʻu, o le mafuaaga lea e faaopoopo ai i oloa o le tausiga o paʻu,
  • faaitiitia i le kulukose pe a uma ona 'ai (o le oloa e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo mea taumafa meaʻai ma falaoamata).

O le Sorbitol na faasolosolo lava ina amata ona faʻaaoga e leiloa le mamafa. Peitai e le o lisiina mea e mu ai le gaʻo o le oloa, ona maua ai lea o le taunuʻuga ona o lona maualalo o kalori. O le tele lava o taimi, e faaopoopoina le vailaʻau i mea faʻafiafia e pei o marshmallows, pastille.

O le Sorbitol e faʻaaoga mo le paʻu mamafa.

E masani ona faʻaaogaina le oloa e faʻamama ai le ate, ona o le mea e maua ai le gau. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o Sorbitol o le togafitiga i le natura.

Faʻamā faʻamaina

Ona o le aʻafiaga o le choleretic, o le faʻaaogaina o le Sorbit e fautuaina mo le faʻamamaina o le ate, gala ma le fatugaʻo. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaogaina le mea e taʻua o le tui, lea e faʻaaogaina ai le pulelaa o le talo, ma o le mea lea e faʻamamaina ai le alaleʻele i se auala masani.

E le tatau ona e faʻaumatia maa fatuga ma lenei faiga. E le gata i lea, o le otaota e matua faʻasaina i latou.

Rosehip ma Sorbit tincture

E faʻamamaina lelei le ate ma le fuga o le rose ma le faʻaopoopoga o le Sorbitol. E sasaa faʻasalaina vine i le vai inu ma faʻaalu i le po atoa. O se meafaigaluega lea e inu i le 10 minute ao leʻi oʻo i le taeao.

E ui lava i le lelei o lenei faiga, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le mea moni o le faʻamamaina o le ate e mafai ona i ai ni aʻafiaga le lelei e pei o le laaching potassium ma le calcium mai le tino. E na o se fomaʻi e mafai ona iloilo le atoaga o aoga ma mea lamatia o le tui, e faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

I lenei tulaga, e tatau ona tausisi i se meaʻai ma le saʻo lelei o le inu. O faʻatinoga faʻapitoa e fautuaina foi. E taua le matauina o le fualaau ma le umi ole togafitiga, a leai o se mea e mafai ona fai, lea e faʻaalia mai i ni faʻailoga:

  • tiga o le manava
  • manava manava
  • afaina
  • neuropathy
  • maʻisuka retinopathy.






Le masani i aso taitasi o le vailaʻau ma le faʻasaina

Vailaau oona e mafai ona oo atu ai i taunuuga le lelei. Aua neʻi galo o le suamalie e fai si fesoʻotaʻi ma le laxatives.

I le averesi, o le masani masani o le Sorbit e mai i le 30-50 kalama, e faʻalagolago lava i uiga o le tino, mo nisi o fuataga e tatau ona 10 grams, mo isi - 30.

Ina ia faʻatuina se mea e tasi o se mea manogi, e tatau ona ulufale ma le totoa i le taumafataga, vaeluaina le taumafa i le tele o taimi.

I le alu aʻe, e taugata le tuʻuina atu o le Sorbit

O le faʻaaogaina o le Sorbit e tatau ona lafoai i ia tulaga:

  • afaina o le manava
  • cholelithiasis,
  • tasi le le faapalepale,
  • alu aʻe.

O le a le leaga e mafai ona suia ai le suka?

E ui lava i le mea moni o Sorbitol e matua saogalemu ma e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, o le taumafa tele e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei:

  • vevela ma fulufulu vave i le maeʻa ona 'ai,
  • tiga i le manava,
  • manava manava poʻo le faʻamalosi
  • afaina, o se lagona o le atoatoa i le manava.

O le tele lava o taimi, o faʻamalologa sili atu e leiloloa pe a maeʻa le faʻaopoopoga o mea taumafa e leai se meaʻai. I le i ai o le maʻi o le manava o le manava poʻo le fructose inlerance, e le fautuaina le faʻaaogaina o le E420 faaopoopo, tusa lava pe itiiti ifo.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitaʻia fautuaga a le fomaʻi ae le sili atu nai lo le faʻatulagaina o metotia, a leai o le atiaʻe o le hyperglycemia e mafai.

I le faia o faaiuga, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o Sorbitol o se filifiliga lelei mo i latou oe filifili e lafoai le suka. E toatele e manatu i lenei mea o se mea masani masani o mea taumafa, lea e itiiti ifo calori nai lo le suka. Ae ui i lea, aua neʻi galo e uiga i mea faʻamalolo o le oloa.

I le faaopoopo atu i le manaia o le aʻafiaga, o loʻo i ai a latou meatotino faaopoopo.

E aofia ai ma le sorbitol.

O le vailaʻau e faʻaaogaina i falemaʻi, meaʻai ma mea faʻaleleia, ma e masani ona faʻaaoga e faamama ai le tino.

O le a le uiga o le gasegase

Afai tatou te mafaufau i le metotia faakomepiuta o le sorbitol mo le mamafa o le mamafa, ona avea lea o se ava malosi e ono-ono (fuainumera C6H14O6), lea ei ai lona tofo suamalie. O fafo atu paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe manogi. I le taimi lava e tasi, o le suamalie o le sorbitol e maualalo ifo nai lo le suka, toetoe faalua. Ae o nisi tagata e le maitauina. I le telē tele, o lenei ituaiga o mea suamalie o loʻo maua i fua o le pefu o le mauga, moa, ae i le gaosiga tele e maua mai mai le kulimi sana.

Sorbitol o se mea suamalie e taʻua o le kulluke, lea ua faamauina e avea ma sui soʻo E420. E toatele tagata e manatu i le "eshki" e lamatia ai lo latou ola maloloina, ae le o le tulaga lea i le sorbitol. E faʻaaogaina e le gata o se mea suamalie, ae emulsifier, faʻamautuina o lanu, mea e faʻafefe ai vai ma faʻasese. O le European Society for Supply Supplements ua aloaia le kullukei e saogalemu mo le taumafaina i se fua e le sili atu i le masani o le 20-40 kata i le aso.

Faamanuiaga ma le afaina

O le Sorbitol e aoga tele mo le paʻu o le mamafa. Ana lelei talisapaia i le tele o isi pisinisi: e le gata o meaai, ae o le cosmetology ma le falemaʻi.Mafaufau pe o fea tonu lava e mafai ona e maua ai lenei fesoasoani faʻalelei:

  • I le gaosiga o mea taumafa, ua faʻaaogaina le kulluke mo le gaosia o oloa mo tagata e maua i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e faʻasaina ai le masani o le suka. O le faʻaaogaina o le sorbitol e le masani ona mafua ona o lona suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suamalie e faʻapipiʻi i oloa e avea o se vailaʻau oona.
  • I le falemaʻi, o le glucite e avea o se vailaau fesoasoani i le gaosiga o fualaau. Gelatin capsules, o vitamini ua faia i luga o lona faavae, faaopoopo i siva, o suauu, kulimi.
  • O uiga gaioiga e aofia i le cosmetology. O lenei mea suamalie o loʻo maua i nifo nifo, lotions, kulimi, ma isi mea teuteu.
  • O le aoga aoga ua avea ma se faaolataga moni mo tagata oe mananao e aveesea le mamafa. O le tele o taumafa o lona uiga o le teenaina o le suka, lea e matua tigaina lava le onosaia e le nifo manogi. O le popo ma le inu o le Sorbitol o se avanoa e faamalie ai le tagata lava ia i ni masani lelei e aunoa ma se afaina.

Pe o lenei mea suamalie ei ai uiga le lelei? A faʻaaogaina le 40-50 kenera i le aso, e mafua ai le afaina o le inumaga. Afai e faʻaleleia le atunuʻu, ona mafai lea ona matauina le manava, afaina ma isi faʻafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, vevela ma sina gaioiga. I le isi itu, o lenei mea itiiti o le glucite o nisi taimi e avea ma se faʻaopoopoga. O se vailaau suamalie e fesoasoani i le tele o tagata latou te faʻateʻaina le faʻamalosi, e avea o se mea e sili atu.

Mea faʻamaʻi

O le Sorbitol o se tasi o le ava e ono-atopa ma se suamalie malie. Se mea paʻepaʻe paʻepaʻe, e aunoa ma se manogi faapitoa. Maua le meafaigaluega e faʻaaoga ai le tali o le hydrogenation glucosei le taimi e tupu ai le toe faʻaleleia aldehyde vaega. I le natura, o le mea o loo i ai i totonu o nisi algae, fua o fua o maa, i fua o le pefu mauga. E masani lava, o le fualaau faasaina e gaosia i totonu o le tino o le tagata, ae e le o atoatoa ona gauaʻi. Molar mass o le tuufaatasiga = 182.1 kalama mo le mole. Melts i le 95 tikeri Celsius.

O le meafaigaluega e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga meaʻai (E420), faʻaaogaina mo le gaosiga, faʻaopopoina e avea o se sui e faʻasaina le suavai, faʻamautu ma le lanu paʻu i vailaʻau eseese, faʻaaogaina i le gaosia o sikaleti, faʻaopopo i le kulumu. O le mea o loʻo i ai o se mea manogi i meaʻai, o le 0.6 taimi itiiti le suamalie nai lo le suka masani. O le Sorbitol e faʻaaogaina i mea teuteu e pei o se mea e faʻamafanafanaina poʻo se mea e faʻaleleia ai le hygroscopic. Faatasi ai ma le faaopoopoina o lenei vaega, ua faia ai gel cosmetic manino, talu ai o le vailaau o loo i ai se faasinoupu maualuga o le faasinoupu.

Sorbitol Harm

E ui i le mea moni e masani ona faʻaaogaina lenei mea e avea o se mea suamalie ma faʻaopoopo i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma meaai, e le fautuaina e faʻaleagaina. Pe a ave le 40-50 kalama o le fualaau faasaina, e mafua ma e iai sona aafiaga leaga, e mafai ona oo atu ai i se mea e le fiafia ai fualaau oona, faateteleina afaina o le manava ma le faʻaleagaina gaioiga o le soona fai glucose. Faatasi ai ma le faʻaleleia lelei o le tele o tui, e mafai ona atiaʻe neuropathy. E le fautuaina le fualaau mo tagata gasegase.

Sorbitol, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

Sorbitol - o se vailaʻau, poʻo se isi mea e taʻua o le kullukei, o se ava malosi e ono-atomi ma se tofo suamalie, ua faamauina e avea o se meaʻai faaopoopo E420. O lenei mea tioata e paʻepaʻe, malūlū, e le oona, faatasi ai ma se manaia manaia ma lelei le solu i totonu o le vai. O le suamalie o le tutoʻo e tusa ma le afa o le suka masani.

O le fualaau oona o le vailaau o le C 6 H 14 O 6

O meaai sorbitol o se suamalie masani, faʻalavelave faʻalavelave, emulsifier, tusitusi, sui o le vai, faʻamautuina o lanu ma le faʻalautele. O meaai sorbitol ua toetoe lava atoa (98%) na gauaiina e le tino ma faʻatusatusa lelei i vailaʻau faʻamalosi ma ona uiga taumafa: o le caloric content of sorbitol o le 4 kcal / g o mea.

O le faʻaaogaina o le sorbitol, e tusa ai ma tagata atamamai, e fesoasoani e laveai le tino o le faʻaaogaina o vitamini B - pyridoxine, thiamine, biotin. E le gata i lea, na maua ai o le faia o se meaʻai e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le microflora o le intestinal synthesizing o nei vitamini.

E ui lava i le manaia o le suamalie, o le sorbitol e le o se carbohydrate, o lea e mafai ai ona 'ai e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le vailaau o loʻo taofi ona meatotino i luga o le kuka ma ua faʻapipiʻiina lelei i oloa e manaʻomia ai togafitiga vevela.

Uiga o le tino-kemikolo o le sorbitol

O le vailaʻau o loʻo i ai mea nei e faʻaaogaina ai le tino:

  • O le suamalie o le sorbitol o le 0.6 o le suamalie o le sucrose,
  • O le tau aoga o le taumafa o meaai e 4 kcal pe 17.5 kJ,
  • Solubility (i le vevela o le 20 tikeri Celsius) - 70%,
  • O le fautuaina i aso taitasi e 20-40 g.

Faʻaaoga ile Sorbitol

Ona o ona meatotino, o le sorbitol e masani ona faʻaaogaina e fai ma sui o le suka i le gaosia o meaʻai ma meaʻai, meaʻai, mea suamalie, fualaau faisua ma fualaau faisua, oloa gaosi, meainu suamalie. Faatasi ai ma le malosi e gase ai le susu mai le ea (hygroscopicity), o le sorbitol e taofia ai le faʻamaʻaʻaina vave ma le faʻamagoina o oloa.

I vailaau mo togafitiga, e faʻaaoga ai le sorbitol o se faufale ma faʻapipiʻi i le gaosiga o kapilima gelatin, sauniuniga o le vaitamini, kulimi, suauʻu, falaoamata, tala o le tale. E faʻaaogaina foi i le gaosia o le vaitamini C (acid ascorbic).

I le faʻaopoopoga, o le sorbitol e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamalosi i totonu o le gaosiga o meaola (o le gaosia o kulimi, meaola, masini, pulupulu, deodorants, lotions, gels gels, shampoos), faapea foi i totonu o fefaʻatauaiga, paʻu, tapaa, pepa ma vailaʻau.

O tagata atamamai o le European Society of Additives Addicives, sorbitol (E 420), ua tuuina atu le tulaga o se oloa taumafa lea ua faamaonia mo le faaaogaina ma saogalemu mo le soifua maloloina o tagata.

Lisi o talosaga

O le Sorbitol e masani ona faʻaaoga nai lo le suka e tagata e mananaʻo e aveesea le mamafa pe faʻamalosi a latou meaʻai. Faaopopo i mea inu, ipu tipi, pi, pusa ma le susu susu. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o le afaina o lenei suamalie ma le tele o le faaaogaina e matuai ogaoga lava. O tagata soifua maloloina e le maua i le maʻisuka e le tatau ona aafia i le sorbitol, ma e moni lava soʻo se isi suka e suia.

I le avea ai o se vailaau, e faʻaaoga lelei lava e tusa ai ma faatonuga ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Tubazh i le fale

O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻamama le ate, o paipa o le biliary ma fatugaʻo, faʻaitiitia le ono mafai ona iai oneone ma fatu fatu. Ae afai ua uma ona latou faia i le gallbladder, o le tyubazh e solia ma mafai ona afaina.

E talafeagai le saunia o se fusi o sisi o le rose ma faʻafefiloi ma sina vaega ole sorbitol. Ma, o le taunuuga o le vai ua onā i luga o se manava leai se tasi i le vaiaso.

O le metotia faʻalauiloa e mafai ona amataina le faʻaaogaina o mea taua e pei o le calcium ma le potassium mai le tino. E i ai se faʻalavelave o le gaioiga, manava, faoa faamalosi.

Ina ia puipuia le faiga o faamama o le ate mai le faʻaleagaina oe, faʻafesoʻotaʻi muamua se tagata tomai faapitoa.

Tauaso tauaso

O le faʻataʻitaʻiga e tatalaina ai le talo, fesoasoani e faʻaititia le gallbladder ma faʻaosoina ai le tafe o talo. Fesoasoani e aveese le oneone lelei.

Mo le taina, 2 tioata o vai mafanafana e leai se carbonated o loʻo faʻafefiloi ma sina vaega o le suamalie ua onā i taeao uma. I le va o le ave muamua ma le lona lua o vailaʻau, ave se malologa mo le 20 minute. A maeʻa ona taoto le tagata, tuʻu se mea faʻavevela i luga o le vaega saʻo o le hypochondrium ma malolo mo le tele o itula.

O le ufiufi o le tauaso e faalua ona toe fai e tusa lava pe o le a le umi o le vevelaina o maʻi gasegase.

Faʻaleagaina ma aʻafiaga itu

O le faʻaleagaina o le sorbitol e afua mai i le tele o aʻafiaga, e pei o:

  • taʻavale
  • manava manava
  • le toʻa i le pito i lalo,
  • Tumau mimi
  • Tachycardia
  • tagi
  • rhinitis
  • vili

O le mea lea, e le manaomia le faia o le suamalie o se mea faaopoopo i aso taitasi i lauti, kofe, ma meaʻai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia faʻatalatalanoa lau faʻaiuga ma lau tausi soifua maloloina e fesoasoani ai e fuafua pe o le a suia lou ola maloloina pe a suia le sukaryol sugar.

O maualuga maualuga e mafai ona afaina ai le tino, e aofia ai le mafuaʻaga:

  • afaina o le gasegase
  • neuropathy
  • maʻisuka retinopathy.

O le mea lea, e tatau ona ave le vailaʻau ma le faʻaeteete tele, mataʻituina lelei le tali a le tino.

E le tatau ona ave le Sorbitol i faʻamaʻi nei:

  • afaina o le manava
  • fructose intolerance,
  • ascites (afaina o le manava),
  • cholelithiasis (gallstone faamaʻi).

O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni e faapea o lenei suamalie e i ai lona tofo e sili atu nai lo le suka. O le mea lea, e masani ona faaopoopo e le toʻatele nisi o sipuni i le lauti poʻo le kofe i le taimi e tasi, o se taunuuga e sili atu nai lo le aso e faatagaina ma maua ai le tele o kalori faaopoopo.

I le taimi nei, o faafitauli e fesoʻotaʻi ma isi vailaʻau e leʻi iloa.

Nofoaga Faʻamatalaga

E faʻaaogaina o se vaega fesoasoani i vailaau, vailaʻau faʻamalaʻau, faʻapea foi i le gaosia o le acorbic acid. I totonu o le alalafaga taumafa e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga.

O se mea e faʻaaogaina ma faufale, e taofiofia le susu ma faʻalelei le lanu.

E mafai ona maua i le maʻisuka ma mea taumafa taumafa, mea inu suamalie, faʻamaʻi.

E faʻaaogaina i le gaosiga o oloa gaosia e pei o se mea malulu poʻo se mea e gaosi. Sorbitol o loʻo i totonu o nifo, masipi, gels, ma laugutu.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamalosi ma ua faʻaopopoina i sima faapitoa. O le Sorbitol e mafai ona faʻatulagaina e puipuia ai le inupia o le ava e avea o se laxative.

Faailoga mo le taliaina

O le suamalie e faʻaaogaina e tagata e maua ai le maʻisuka i meaai suamalie. O le vailaʻau e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le sorbitol i ia tulaga o:

  • biliary dyskinesia,
  • solia o le metabolism o le carbohydrate,
  • hypovolemia,
  • maʻi masani masani ma colitis,
  • cheli cholecystitis,
  • faaitiitia le maualuga o le suavai.

O ai e le tatau ona faʻaumatia?

Aʻo le i aveina le vailaʻau, e tatau ona e faamasani i le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

E aofia ai:

  • fructose intolerance,
  • SRTC,
  • alu aʻe
  • afaina i le sorbitol,
  • cholelithiasis,
  • colitis.

Manatua! O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le tele o doses e suia ai le gaioiga ma le pulmonary function.

E faʻafefea ona faʻamama le ate?

E fautuaina e le au atamamai le faamamaina i taimi uma o le ate ma le va. O le auala sili ona malu ma sili ona aoga o le faʻaaogaina o le sorbitol. O se isi faʻatasiga faapena e faia e le gata mo le ate, ae faʻapea foi mo isi totoga faʻafefe.

O le mulumulugaina o le faagasologa ma le sorbitol ua taʻua o le otaota. O loʻo faʻatinoina uma i le tulaga ma i le fale. O le maitauina autu o le faʻaogaina o le tino i totonu o le gastrointestinal tract, o le gaʻo pa'ū, gallstones.

O le autu o lenei auala o le aveeseina o talo, o mea oona oona, salts of metals mamafa. O le masani ai o le gall vladder and ate, o loʻo faʻagasolo ai le faʻagasologa o le gaioiga i le ala.

Tusia ata vitio:

E sili atu le lelei o le suavai. O le Sorbitol e faʻaaogaina se auala e faʻaaogaina ona o le laxative ma le choleretic.

Mo le tui o le a e manaʻomia ai se mea faʻamafanafana, glucite ma vai inu. I le fale, e lua vaega e faia ai. Muamua, o fuafuaga sauniuni o loʻo faʻatinoina, ona oʻo loa lea i le faiga lava ia.

Muamua tulaga. Aʻo lei faia le faʻatinoga, e taua le faʻatinoga o gaoioiga nei:

  1. Mo aso e lua, ua fautuaina e lafoaia meaʻai protein ma fesuiaiga i se taumafa fualaʻau.
  2. I nei aso, e tatau ona faʻaaogaina se aofaiga o le vai (pe tusa ma le 2 lita i le aso).
  3. I le aso o le mea na fuafuaina, ia 'ai le apu, inu pulu apu po o le compotes. O se isi mea mo tagata o loʻo i ai le maualuga o le eletise o le a avea ma soupisi fuālaʻau e aunoa ma le faʻavela.
  4. O le vevela vevela ua ave - o le faʻalavelave o le a faʻalauteleina ai vaa ma faʻaleleia ai le aʻafiaga.

Taua! O le faʻamamaina o loʻo faia i luga o se manava gaogao. O le taumafataga mulimuli o le 4-5 itula aʻo leʻi oʻo i le pipili.

Lona lua tulaga. A maea tapenapenaga sauniuni, ona faia lea o mea nei:

  1. O loʻo faʻafefeteina le suamalie o le mineral suavai i le 50 ° C, 2 le punetini o le sorbitol ua faʻaumatia i le 250 g.
  2. O le paluga ua saunia e inu i le tasi o.
  3. A uma ona taoto le tagata maʻi i lona itu tauagavale, ona tuu lea o se mea mafanafana i le itu taumatau mo le 2 itula.

Manatua! I le faagasologa o le faʻatinoga, e le manaʻomia le suia o le tulaga ma siitia. A maeʻa le tbabazh i totonu o le 2-5 itula, o le ai ai se manaʻoga e faʻaumatia. O le vaivai ma le vaivai e foliga mai foi. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina atu o se aso atoa e faʻamamā ai. A mavae ni nai vaiaso, toe fai le faiga.

E mafai ona faʻamamaina faʻatasi ma sulu o le rose ma le sorbitol. O se auala talitutusa e sili atu ona faigofie ma faʻagesegese. Sa faia sauniuniga e tusa ai ma le polokalame muamua. Afai e manaʻo ai, o isi mea taumafa, fualaʻau ma fualaau 'aina e mafai ona i ai i le taumafataga.

I totonu o le lua vaiaso i luga o se manava gaogao, o le inu o le rosehip ma le sorbitol ua ave. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefe 2 sipuni tele o le vailaʻau i le 250 ml o le susu. Faʻaaoga i aso uma aso tolu i le taimi atoa o le vasega.

Sorbitol o se mea suamalie masani i foliga o le vai, lea e faʻaaogaina i le tele o alamanuia. E faʻaaoga lelei mo le suamalie o ipu e tagata e maua i le maʻisuka ma le gaʻo, ma le gaʻo tui. Ona o ona meatotino e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

Sorbitol, o le a?

O le Sorbitol, o le isi o le glucite o se mea e tele naua, e tele mea mataʻina, e talafeagai i le tele o vaega o le olaga. E i ai i le vasega o ava eletono-atopa. O se aofaiga tele o lea mea o loʻo maua i fua vine, ae o le masini o le sana o se mea e maua mai i meaʻai.

Sorbitol o ni tioata laiti, latou te le manogi, faʻamafola lelei i le vai. E i ai sona suamalie suamalie, ae le o le taʻua e pei o le suka, o lona suamalie e tusa ma le 2 taimi le maualalo. E faʻaaogaina e avea o se mea taumafa i le gaosiga o oloa, e iloa i lalo o le tulafono E420, e faatatau i mea e saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata, ma ei ai sona aoga aoga o le 4 kcal / g.

Le faʻaaogaina o le tutoʻo i vaega eseese o le olaga:

  • O le gaosiga o meaai e maua mai ai suamalie masani e faavae i le sorbitol. O oloa mo tagata gasegase e maua mai i le maʻisuka e faia mai ai. O loʻo aʻafia e le tino i le 98%, o le mea lea e tatau ai ona tauvaga ma ana mea faʻapitoa.
  • E faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai e pei o le suauʻu o le faatumauina o le susu, le faʻamautuina o lanu, ma le faʻamalolo.
  • I togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina e avea o fualaau faasaina e mafai ona maua ai le suavai, e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻamautu o stoʻo, ma le cholecystitis, hypovolemia, chronic colitis.
  • I totonu o le falemaʻi, e faʻapipiʻiina i fugalaʻau ma le faʻaofuina o fualaau oona, o se vaega o nisi o nifo ma vitamini.
  • I le cosmetology, o le sorbitol o se tasi o vaega o mea teuteu.

O vaega o le faʻaaogaina o le sorbitol e oʻo atu i le tele o ituaiga o gaosiga.

Maʻeu le leai o se mea

O le sorbitol laxative o se oloa sili lea i le togafitiga o le faʻamalosi. I le avea ai o se vaega o le fualaau faasaina, o le sorbitol o loo avea ma vaega autu, o lona fua faatatau o le C6H14O6. Avanoa i le paʻu poʻo le faʻafefiloi pepa ma vai faʻafefe poʻo se vaifofo vaivai. O le oloa o loʻo faʻapipiʻiina i taga, ampoules poʻo ipu.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia ai faleoloa faʻamalosi:

  • antispasmodic,
  • filifili
  • faʻamaʻaloga.

E faigofie ona malamalama i le auala e galue ai le sorbitol:

  • aʻafia ai le manava, e faʻafefeina ai le faagasologa o le faʻaleleia o le vai, tosina vai,
  • e aunoa ma le faʻasalalauga, e momoli atu i le kolone,
  • i totonu, i lalo o le aafiaga o le siama, o le vailaau ua liua e avea ma fesoasoani,
  • latou te le o aʻafia foi, ae faʻapupulaina le mamafa o le mamafa i totonu o le manava,
  • o le tele o mea o loʻo i totonu o le kolisi e faʻatupulaʻia, lea e faʻaosofia ai le peristalsis ma e fesoasoani i le faʻaleleia o le manava.

E ui o le sorbitol e le lautele ona faʻaaogaina i le taimi nei, o loʻo faʻaaoga nei fualaau faʻaonapo nei, ae ona o ona uiga lelei, e le o amanaʻia e fomaʻi:

  1. E taua tele pe a maʻi le tagata maʻi i isi vailaʻau, o lona natura masani e le mafua ai se gaioiga ogaoga o le tino.
  2. O le Sorbitol e le afaina ai le mucosa gastrointestinal, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo gasegase gasegase ma gastritis.
  3. E faʻamaonia pe a faʻaaoga le sorbitol, o le tino e tumau pea vitamini o le vaega B.
  4. E maitauina e sili atu ona mautu le microflora o le intestinal.
  5. Ole fualaau faasaina e le fesootai ma le vaega o le carbohydrate, o le mea lea, e talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  6. E le maumau ona uiga i le maualuga o le vevela.
  7. I le inu ava malosi, e faʻaaogaina foi ona e iai sona aafiaga faʻaleagaina.

O nisi tagata e talitonu o le sorbitol e aoga i le paʻu mamafa. E sese lenei mea, o le oloa e leai se malosi e talepe ai pe gaosia ai gaʻo. O le faʻaaoga soo e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le manava, lea e mafua ai le lagona o le paʻu o le mamafa o le tino. Ae o le faagasologa e mafua mai i le faʻaaogaina o tino o le tino, o lona faʻamalaina o loʻo i ai i totonu, o lenei mea e oʻo atu ai i aʻafiaga e le manaʻomia.

A e taofi le ave o le fualaau faʻamaʻi, taofi le manava, e vave faʻavave le tino mo le leiloloa o le taimi, toe faʻaleleia le mamafa.

Tosiga ma le pulega

O le faʻaaogaina o le sorbitol e pei o se laxative ua faʻaalia i totonu o faatonuga, o le metotia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua matauina:

  • o le efuefu ua uma ona solo i totonu o le vai mafanafana,
  • o vailaʻau e faʻaaogaina naʻo oe, pe a manaʻomia 2 taimi i le aso, mo le 10, e mafai ona e 5 minute aʻo leʻi 'ai,
  • O togafitiga Sorbitol e umi, pe a ma le 1 pe 2.5 masina.,
  • fofo o loʻo faʻamoemoe mo le vevela o meaola, i lenei tulaga o le vasega e 10 aso,

E tusa ai ma le faʻatatauga, pe a faʻaaoga se vaifofo o le sorbitol e pei o se mea e sili ona lelei, e manaʻomia ni onosaʻi manaia. O le aoga o togafitiga e faalagolago i la latou fuainumera, afai e le lava le vailaʻau, e le mafai ona maua le iuga. O lenei mea e masani ona le fesoʻotaʻi ma le mamafa o le tagata ma e faalagolago i isi mea taua. E faʻapefea ona filifili le saʻo saʻo mo oe lava, pe faʻapefea ona ave le sorbitol e pei o se mea leaga?

  1. Afai e 40 g o le fualaau faasaina, ae leai se taunuuga na maua mai, o le faagasologa o le amataina o le kesi na amata i totonu o le manava, flatulence ua atiae, o lona uiga e le lava lea mea.
  2. Ona mo gaioiga sili atu, e sili atu ona lelei le taumafai e faʻaaoga le 50 g o le oloa.
  3. E taua le aua le sili atu i le metotia. E mafai ona aʻafia ai le tulaga o mea e sili atu i luga. E sili ona lelei le amata togafitiga ma le 40 g, pe afai e le lava lea, ia faʻaititia le fua, ia filifilia le filifiliga lelei.

O le Sorbitol o le ai ai se aoga lelei pe a fai o le suamalie o le vai gastric e masani pe faʻaititia. Faatasi ai ma le faateleina o le eletise, o le oloa o le a le maua ai se mea e manaʻomia.

Sorbitol mo le mamafa o le mamafa

I le avea ai o se auala e leiloa ai le mamafa, na amata ona faʻaaogaina le sorbitol lata mai nei, ae tatau ona manatuaina o le oloa e leai ni mea e mu ai mea manogi . O le mamafa o le gau ua mautinoa i lenei tulaga ona o le maualalo o le kalori, o le sorbitol e masani lava ona faaopoopo i marshmallows, chewing gum, marshmallows ma isi oloa gaosiga.

E toʻatele tagata e faʻaaoga le sorbitol aemaise lava le faʻamamaina o le ate, lea e tau atu ai i le paʻu o le mamafa. E tatau ona manatua i le mafaufau o le vailaʻau i lenei mataupu e faʻaaogaina atili mo togafitiga faafomaʻi.

Aso fai aso

I le tulaga o le maualuga, o le afaina o lenei suamalie e afaina ai le galuega o le vaega o meaʻai ma faʻafefeteina ai le vevela, manava, vomiting, vaivaiga ogaoga, tiga i totonu o le manava. E masani ona mafua ai le vevela. O le Sorbitol e le manaʻomia ona faʻaaoga i aso taitasi, ma o lona fua ole aso e le sili atu i le 30-40 g mo se tagata matua. I le taimi lava e tasi, o le aofaiga o le suauu i mea e fai i le semi-finished, fagaina o aano o manufasi, o suamalie suamalie, vai lanu ma mea e gaosia ai e tatau ona amanaia.

I le vailaʻau, ua faʻaaogaina le sorbitol o se mea umi mo se taimi umi. O le a le mea, pe faʻapefea ona galue, pe i ai ni faʻasogaga i lona faʻaaogaina?

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le sorbitol (sorbitol)

E tatau ona ave le Sorbitol 5-10 mg 2-3 taimi i le aso i aso uma mo le afa itula po o le itula aʻo leʻi 'ai po o le itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e 4-10 vaiaso.

E faʻapefea ona faia faʻasesega i le pipi

O le Sorbitol o loʻo faʻaalia e se meatotino tulaga ese e faʻamama ai totoga i totonu (ate, fatugaʻo), o le taualumaga e valaʻaulia tyubage . O le isi igoa mo le tui e tauaso le leo, o le afaina mai le taualumaga ua faaitiitia. O le faiga o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o auala eseese e faʻaleleia ai le toto i totonu o le ate, ma faʻalautele ai le faʻasalalauga. E mafai ona e iloiloina le aoga naʻo luga o le nofoa, o le taunuuga pe a uma ona faʻamoemoe le lapisi pe'ā amata le manava.

Mo le faʻatinoga, 5 g o le sorbitol e tatau ona solo i le 1 tbsp. vai oona ma le gala. O le vaifofo e talafeagai e inu ai le vaifofo, i nisi o tulaga e fautuaina e ave i vailaau ma vailaʻau o choleretic. A maeʻa le 30 minute e te manaʻomia inu se isi 1 ipu vai tutusa, pe a maeʻa, e tatau ona taoto i lalo, faʻaaogaina se paʻu mumu i le ate. A maeʻa sina taimi, o le manava o le manava e mafai ona aliali mai, faatasi ai ma le tiga i le ate, o se maualuga maualuga o le hepatic colic.

Fufulu le ate ma le rosehip ma le sorbitol i le fale

I le tolu aso ao le i faia le taualumaga, e tatau ona sui i le totoina o meaai, e fautuaina foi e faʻamamaina i se siama. O le fua o le: vaeluaina i le po i le 500 ml o le vai 3 tbsp. l malogo papago, faaopoopo i le taeao 2 tbsp. l sorbitol ma inu. O le faamamaina e fautuaina i aso uma e tolu, o le aofaiga atoa e 6 taimi, pe a uma le faʻatinoga, e lagona le mama i totonu o le tino, o le vaivai masani le pasi.

Le masani masani o le vailaʻau, o se mea e sili atu

E ui lava i le numera tele o mea aoga, e iai foi le faaletonu o le sorbitol i le tulaga o itu aʻafia . O le itu pito sili ona leaga o aʻafiaga o loʻo taua o meatotino lexative, lea e faʻaalia i tagata eseese pe a fai ni suʻega eseese. O le fua faatatau o aso taitasi o le oloa e 30-50 g, o se vaega taua i lenei mea e faia e uiga o le tino. Mo nisi, 10 g lava, mo isi o le a 30 g, e faʻavae ai se vailaʻau taʻitasi, e tatau ona vaevaeina le meaʻai i le tele o taimi, e fautuaina e teu ma le faʻaeteete i le meaʻai. Faʻaleagaina le faʻamaʻiina o le manava o le bowel, e faʻaleagaina ai le digestibility fructose O le sili atu o le vailaʻau i totonu o siama e mafai ona faʻaosofia le retinopathy ma le neuropathy o le maʻisuka.

O le maualuga e mafai foi ona oʻo atu ai i le sosoʻo, tiga i totonu o le manava, paʻu o le paʻu, vevela, ma le manava. I le tele o tulaga, o faʻamaʻi uma lava e mou atu i latou lava, o nisi taimi e manaʻomia ai se faʻaitiitiga o fua.

O le a lenei mea

O lenei vailaʻau o le alcohol hexatomic. E lauiloa foi o le "glucite" pe o se mea faaopoopo faaopoopo meaai E420. O se mea e le mafaamatalaina paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi matagofie. E matua suamalie i totonu o le vai, ei ai lona malosi ma le choleretic. Pe a faʻaopopo i oloa taumafa, e le gata e sui ai le suka i le sorbitol, ae faʻalauteleina ai foi le ola o lona ola ona o lona faʻaogaina. E le gata i lea, e le maumau ana meatotino i le taimi o le vevela o togafitiga ma e tusa lava pe o le kuka. O le Sorbitol o le afa e suamalie e pei o le suka, ae sili atu le ola maloloina. E moni, e le manaʻomia le inisalini mo lona faʻaaogaina. O lenei mea suamalie e le o se gaʻo, ae faigofie ona liua i le fructose i totonu o le toto. O lenei mea e faʻamatala ai lona faʻaaoga lautele e le maʻisuka. Latou te faʻatau faʻatau le sorbitol nai lo le suka. O le a le mea, e masani foi ona iloa e tagata fiafia i pusa o mea taumafa, meaʻai ma suamalie.

O fea e faʻaaogaina ai le vavalaʻau?

1. I le faleoloa o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea manogi, faʻamalolo ma le faʻamautuina o lanu. I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai le faʻamautuina o vai ma faʻalavelave faʻalavelave. E faaopoopo i le palamalade, pastries, faʻasao ma vaiinu. Faʻafiafiaga ma lenei vailaʻau i totonu o le tuufaatasiga e le toe umi le umi ma taofi le fou.

2. I le cosmetology, ua faaopoopo le sorbitol i kulimi, lotions, shampoos ma toothpastes. E le gata o loʻo i ai mea e puipuia ma puipuia ai le suavai, ae e tetee foi i microbes.

3. I le falemaʻi o vailaau mo togafitiga, o le sorbitol o se mea faʻapipiʻi i capitales gelatin, faʻaopoopo i meaʻai o le vailaʻau, talala o le tale ma mea manogi. O se vaega o le acid ascorbic ma le tele o isi fualaau lauiloa.

5. O lenei vailaʻau o loʻo faʻaaoga foi i vailaʻau kemino, paʻu ma pepa.

E aoga lenei mea?

O le toʻatele o tagata ua faʻaaoga nei le sorbitol mo faʻamoemoega eseese. E uiga ia te ia na ia fai mai na te suitulaga lelei le suka, ae e le o le tele o ona faaletonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sorbitol o se mea vaivai tele ma faʻamama le ate ma le vavae mai toxins. E faʻamaopoopoina le gaioiga o le manava ma faʻaosofia ai le faʻamalositino o le vai oona, o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa ma le faʻamalosia. E le gata i lea, pe a faʻaaogaina i le tino, o vitamini o le kulupu B e itiiti ifo le faʻaitiitia, ma o le microflora o le intestinal e faʻapitoa. O nisi e taumafai foi e faʻaaoga le sorbitol mo paʻu mamafa. O lona tau e maualalo ma e mafai ona e faʻatau i soo se faleoloa i le fomaʻi fualaau. Paʻu paʻu paʻepaʻe e faʻafefeteina i le vai pe faʻaopopo i le ti, compotes ma pastries. Ae e le fautuaina e fomaʻi le auai i lenei fualaau faasaina, talu ai ei ai aʻafiaga itu.

Faamatalaga o le vailaʻau

Sorbitol - o se vailaʻau, poʻo se isi mea e taʻua o le kullukei, o se ava malosi e ono-atomi ma se tofo suamalie, ua faamauina e avea o se meaʻai faaopoopo E420. O lenei mea tioata e paʻepaʻe, malūlū, e le oona, faatasi ai ma se manaia manaia ma lelei le solu i totonu o le vai. O le suamalie o le tutoʻo e tusa ma le afa o le suka masani.

O le fualaau oona o le vailaau o le C 6 H 14 O 6

O meaai sorbitol o se suamalie masani, faʻalavelave faʻalavelave, emulsifier, tusitusi, sui o le vai, faʻamautuina o lanu ma le faʻalautele. O meaai sorbitol ua toetoe lava atoa (98%) na gauaiina e le tino ma faʻatusatusa lelei i vailaʻau faʻamalosi ma ona uiga taumafa: o le caloric content of sorbitol o le 4 kcal / g o mea.

O le faʻaaogaina o le sorbitol, e tusa ai ma tagata atamamai, e fesoasoani e laveai le tino o le faʻaaogaina o vitamini B - pyridoxine, thiamine, biotin. E le gata i lea, na maua ai o le faia o se meaʻai e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le microflora o le intestinal synthesizing o nei vitamini.

E ui lava i le manaia o le suamalie, o le sorbitol e le o se carbohydrate, o lea e mafai ai ona 'ai e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le vailaau o loʻo taofi ona meatotino i luga o le kuka ma ua faʻapipiʻiina lelei i oloa e manaʻomia ai togafitiga vevela.

O fea e faʻaaoga ai le vailaʻau?

E toʻatele e fia iloa poʻo le a le sorbitol? O le ava malosi e ono-kulimi lea e faia i le gaosiga o le kulukose.

O lenei suamalie suamalie e faʻaaogaina i le tele o pisinisi. E faʻaaogaina le paʻu mo le sauniuniga o mea nei:

  • ascorbic acid i vitamini,
  • mūmū
  • meainu taumafa (tele-calorie)
  • e sui ai le suka i meaʻai mo le maʻisuka (meaai, sukalati, ma isi).

O le suamalie e faʻaaoga lelei i totonu o le fale gaosi oloa ona o lona malosi e taofi le vai i totonu o le oloa. Ina ia tausia pea le fou o le oloa, o le a faaopoopo le vailaau i le palamalade, laʻau suamalie ma le vitamini C, ma sitiva sorbitol.

E faʻaaoga foʻi le vailaʻau i vailaʻau, aemaise lava i vailaau mo tamaiti. Talu ai ona o le suka e mafai ona mafua ai mea e oso ai allergies ma e le o manaomia i le tele o fualaau faasaina, o kamupani o vailaau mo togafitiga faaonapo nei o lo o gaosia ai siva ma lozenges ma le suka e suia ai le sorbitol.

O le Sorbitol o se vaega foi o nisi o tausiga tau le tagata lava ia. O le paʻu manogi e sili ona lelei mo mea teuteu. I le faʻaopoopoga, e puipuia ai caries mai le atinaʻe ma ua faʻaopopoina e avea o se mea manogi i nifo nifo o tamaiti.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faiga Faʻavae ma Sauniuniga

Sorbitol, poo, e pei ona taʻua ai, sorbitol poo le kulluke, o le ava ono-atopa lea e suia ai le vaega aldehyde e se vaega hydroxyl. E faia mai i le kulimi kulimi, ma e sili atu le saʻo, o le sorbitol e faia mai le kulukose e ala i le faʻasologa o meaola. O lona tuagane laitiiti, foi, ei ai sea ituaiga fausaga.

O le Sorbitol o se tuufaatasiga masani e maua i le natura i algae ma fua o nisi o laau (fualaau). I le pito i luga o le ata ua e vaʻaia le faagasologa o le liua o le kulukose i le D-sorbitol.

Vaaiga, tofo

Faʻapipiʻiina e ala i se auala gaosi oloa, o le sorbitol e talitutusa lava ma foliga vaaia i sugar granulated masani: o tioata paʻepaʻe, ma le le mafaamatalaina, naʻo le lapoa tele.

E manaia le tofo ma e maualuga lona solu i totonu o le vai, e sili ona taua, o le mea lea, pastries poʻo isi meaʻai e iai le togafitiga o le vevela e le aveesea ai le suamalie.

Glycemic ma insulin sorbitol index

O le mea suamalie E 420 o loʻo i ai se faʻamaumauga sili ona maualalo. O le Sorbitol e na o le 9 iunite, ao le suka e tusa ma le 70, ma le fructose e tusa ma le 20. Ae peitai, e le o lona uiga e le faʻapupulaina le kulukose i le sorbitol.

O le maualalo o le GI e mafua ai le faʻaaoga soo o le sorbitol mo le sauniuniga o sukalati, kuki ma suti mo le maʻisuka. Ole fuainumera o le inisalini i le sorbitol e 11, o lona uiga e mafai ona faateleina le maualuga o le insulin.

O lenei mea suamalie e masani lava e le o aʻafia e le tino ma ua faʻateleina i se foliga e le suia i totonu ole inumaga. O le lauiloa lauiloa e maua ai sorbitol

Afai o le faʻaaogaina o le suka i le maʻisuka e manino le faʻasaina, o le a le mea e sili atu, fructose poʻo le sorbitol, e tatau ona e filifili ma lau fomaʻi, e ui lava e mafai uma ona maua i latou i le suamalie ma isi mea suamalie mo le maʻisuka ma o le a ou le fautuaina latou, ae sili atu i lena mea .

Faʻaaogaina o mea totino o le sorbitol

O nisi nei o mea aoga na ou mauaina mai punaoa mai fafo:

  • filifili
  • laxative
  • prebiotic

I le faaopoopo atu i le mea moni o le sorbitol e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, o lea, e pei ona ou fai atu ai, o loʻo i ai le tele o falemaʻi aoga faʻapitoa, ma o le autu o le choleretic. I vailaau, e faʻaaogaina mo le cholecystitis masani ma le byskinesia biliary ma faʻaaogaina e faʻatino ai le pipili.

O le Sorbitol foi o loo i ai sona aafiaga tele, ma e mafai ona maua i le tuufaatasiga o oloa ma fualaau mo le togafitiga o le colronic tumau, faatasi ai ma le faamalosi.

Afai e faʻaaogaina le sorbitol mo se taimi umi lava, ona faʻaleleia atili ai lea o le lauʻeleʻele ile vaomatua ile taimi, talu ai o loʻo aʻafia ai le maliu o siama siama-siama, o se fesuiaiga ile siama gasegase, ma le faateleina ole numera ole bifidobacteria.

Mo le faʻamamaina o le ate ma le talo, o le sorbitol e faʻapipiʻiina ma le vao vao ma faʻaaogaina i le tele o taimi i le aso mo sina taimi.

Taua! Faatasi ai ma ni faʻafitauli (maʻa, oneone), o lenei taualumaga e matua faʻasaina. E mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o maa ma le fuluina o le talo, lea o le a mafua ai le faʻamaʻi o le hepatic and obstructive jaundice. Ia mautinoa o lau gallbladder e mama aʻo le i faia le faʻatulagaga.

E mafai ona faʻaaoga le manava mo fafine maʻitaga

O lenei suamalie ua faatagaina i le Iunaite Setete ma Europa talu mai le ogatotonu o le 80 tausaga. Ae ui i lea, ona o le tele o faʻasalaga ma le manaʻomia mo le tausia lelei o aso uma, o loʻo maʻitaga ma fafine lapatai ma tamaiti ua faʻamaonia ma le faʻaeteete.

E le tatau ona e filifili i le faʻaofiina o le sorbitol i lau meaʻai pe afai o loʻo e faʻamoemoe o se pepe pe o tausia le susu.

Sorbite fualaau suamalie

Afai oe filifili e faʻaaoga lenei podslushitel, ona e faia lea ma le faʻaeteete. Na ou maua faamatalaga e faapea, i luga o le tutonu latou te avanoa avanoa mo le taumalulu.

O le Sorbitol jam e mafai ona avea ma se isi mea, e le o se mea lelei, i le masani masani ma le faaopoopoina o le suka, aemaise lava talu ai o lenei mea suamalie ua faʻamalosia ma faʻamalosia meatotino. O le a le gata ina faʻaleleia ai le tofo, ae faʻapea foi le fua o mea lelei.

Ou te manatu o le faʻaaogaina o sea jam po o jam i lona uiga lelei. seʻai masani i le laulau fiafia. o le a le mafua ai se aʻafiaga leaga, o mea uma e sili atu nai lo le misa i luga o le suka. Ia manatua o le siamu e mafua ai le kulukose toto e le gata ona o le suka, ae ona o fua, aua o latou foi o le gaʻo. O le mea lea, afai e te faʻaaoga le sorbitol poʻo le xylitol poo le stevia nai lo le suka, e le o lona uiga e mafai ona e 'ai i soo se aofaiga!

O laumei, cherries, gooseberries, currants black curry ma le laumei e talafeagai lelei mo le faia o lapisi ma faʻasao. Ou te ofoina atu se tasi o na fua.

Sorbitol jam fua

  • Fufulu lelei le sua ma faatumu i le vai i le fua faatatau o le 1 ipu mo le 1 kg o meaola.
  • O le taimi lava e oʻo mai ai le faʻavalaʻau, aveese le pulu ma faʻamumu le suamalie. O le a manaʻomia mai le 900 g i le 1200 g i le 1 kilokalama o vine, faʻalagolago i le faʻaaogaina o fualaau suamalie poʻo mea suamalie tatou te faʻaogaina.

Kuki seʻia oʻo ina faʻamafu le lapisi, ona sasaa lea i totonu o fagu mama, faʻamalositino, uʻu, liliu ma ufiufi i se palanikeke. Tuu le malulu ma le mama i se nofoaga malulu.

O le Sorbitol jam o le a foliga mai e le itiiti ifo le fiafia nai lo le suka ma e sili atu le maloloina! Ae faʻatasi ai ma se faʻamalologa ...

E mafai foi ona e faia avanoa (otaota ma faʻasao) mo le taumalulu ma xylitol, stevia poʻo le erythritol. O le mea moni, ou te le faia lava ia sauniuniga, ae o lenei taumalulu sa matou togafitia i le fugalaau lanumoana i stevia. Sa matua suamalie lava ma e leʻi tupu mai le suka mai le lua teaspoons i loʻu atalii.

Matou te ofoina atu ia te oe e taumafai se meaʻai suamalie. Fai sikuea mūmū mūmū e ala i le faitauina o le tusiga.

Sorbitol Sweets

I le faaopoopo atu i tapenapenaga fale e faʻaaoga ai le sorbitol i le tufatufaina atu o fesoʻotaiga, e mafai ona e mauaina le tele o sulu i totonu o le faʻasologa o loʻo i ai lenei suamalie.

O se lisi lenei o le sili ona lauiloa:

  • kuki miti
  • sipuni faʻatasi ai ma le atisatusa o Ierusalema i le sorbitol mo le maʻisuka
  • faʻamalolo e leai ni gaʻo
  • mea taumafa inu
  • soriketi chocolate

O nei oloa e maua lautele ma atonu e aofia ai le sorbitol, xylitol poo le fructose. I totonu o se supermarket masani, ou te lei vaai lava i fualaau suamalie i luga o stevia, aemaise lava ile erythritol.

O le a laʻu mea e faʻatau mo loʻu ataliʻi?

E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, ou te le lagolagoina na ituaiga mea suamalie, ae o tamaiti, ei ai tamaiti. Ma ua ou fetuunai. Afai o nisi taimi e te manaʻo ai i se mea suamalie i le va, ona o lea tulaga na ou filifili ai suga sweets SULA. E aofia ai na o le sorbitol ma e leai se aspartame, acesulfame ma isi mea suamalie. 1-2 i le aso e le afaina.

Ou te tapunia foi ou mata i le kesi e leai ni suka, o lona tuufaatasiga, e le o se mea e le afaina e pei o le lole, ae ou te talitonu o le 1 fasi pepa i le aso e faatagaina.

O le a ou le talanoa e uiga i suauu masani ma suamalie iinei, lea tatou te 'ai foi ma manuia le totogi o le inisalini, ae leʻo aso uma. e le o toe mamao ae avea ma se tusiga.

Xylitol poʻo le sorbitol: mea e te filifilia

A o tautala e uiga i le tutonu, e le mafai e se tasi ona toe manatua se isi mea suamalie oona - xylitol, lea na ou tusia e uiga i le tusiga. E maua i se auala talitutusa ma o se pentatomic alcohol. Xylitol calorie akoonu e le sili atu le maualalo nai lo le suka ma sili atu le maualuga nai lo le sorbitol, e pei o le 3.7 kcal mo le 1 gram, o lea e le talafeagai foi mo le gau o le mamafa.

O le Xylitol ei ai sona faʻaaliga faʻapitoa, o lea e mafai ai ona maua i le suʻeina o gom ma le timu.

E pei o le sorbitol, e vaivai, ae itiiti. O faʻamaʻi ma faʻamanuiaga ole xylitol male sorbitol e tutusa. O le fea e filifili ai, e tatau ona e filifili na o lau fomaʻi pe'ā iai ni faʻamatalaga faʻapitoa maʻoti, talu ai e le mafai e le tasi poʻo le isi suauu ona faʻaititia le kalori o meaʻai. O le mea lea, o le tali i lenei fesili e faapenei: "E leai se eseesega tele i le va o le sorbitol ma le xylitol."

O le a le sili atu o le sorbitol poo le fructose

Afai e te filifili mai mea leaga e lua, ona mautinoa lea e tatau ona e filifilia le sorbitol, aua e leai ni aʻafiaga leaga e pei o le fusi.

Afai e te leʻi faitauina laʻu, ona ou fautuaina lea e faia lenei mea i le kilikiina o le sootaga. Ma o iinei o le a ou tali faapuupuu le fesili ua fesiligia ma faaalia ai eseesega ma le eseesega i le va oi latou. O le fructose e 2-3 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, o le faasinomaga glycemic e maualuga tele - e tusa ma le 30. O le mea lea, o le toto o le a faateleina pea.

O le tele o le fructose o loʻo i ai i le suamalie e le manaʻomia e le tino ma e toeitiiti lava aʻafia uma i le ate, mafua ai le gasegase gaʻo. I se isi faaupuga, o le oona o le ate. E le gata i lea, o loʻo i ai foi le mea e tasi o le kalori e pei o le suka, ma o lea o le ae maua ai foi le mamafa i luga o le suka.

O le mea lea, o le tali i le fesili e tasi le taugata: "O le sili atu nai lo le fusi."

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le masani ona maua i le faʻatau atu o meaʻai ma mea mama, o le suamalie o loʻo i ai lona lelei ma le pala.

O lenei ua e iloa le uiga o le sorbitol, o le a le afaina ma aoga ma e mafai ona e filifili pe faʻaaogaina e sui ai le suka i au meaʻai. I lenei mea ou te faatofa atu ai ia te oe, ae le mo se taimi umi.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

O ai o loʻo faʻaaoga i ai le suauu?

E le gata i lea, o Sorbitol e mafai ona faʻaaogaina e tagata uma e leai ni faʻalavelave i lona faʻaaogaina. Ae o loʻo i ai nisi vaega o tagata o loʻo fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga lenei vaifofo, sui i latou i le suka masani. O tagata nei o loʻo mafatia i faʻamaʻi lea e faʻasaina ai le faʻaogaina o le suauu poo e tatau ona tapulaa.

E aofia ai nei faʻamaʻi:

  • hypoglycemic condition,
  • maʻisuka malosi
  • cheli cholecystitis
  • biliary dyskinesia,
  • mamafa tele.

Faatasi ai ma nisi o nei foliga, e mafai e se fomai faapitoa ona fautuaina le faaaogaina o Sorbitol. Ae o lo latou auai e le o lona uiga e tatau ona e amata faʻaaogaina lenei vailaau - e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave.

E naʻo le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina e mafai ona faʻaaogaina naʻo le fesoʻotaʻiga. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma e le sili atu i le aofaiga fautuaina.

Aafiaga lelei ma leaga

O aʻafiaga ma faʻamanuiaga o le Sorbit e mafai ona iloiloina e ala i le suesueina o ona uiga. E talitonuina o mea suamalie masani e le afaina i le soifua maloloina, ae e le o se mea moni lenei mea.

O le iai o nisi faʻamaʻi e faʻaaogaina ai lenei vailaau e le mafai, o le mea lea e manaʻomia ai lapataiga.

O uiga taua e aofia ai:

  1. Faʻaititia calori faʻatusatusa i le suka. Faʻafetai i lenei mea, o le mamafa tele o tagata e mafai ona faʻaumatia.
  2. Faʻagasolo malie. A faʻaaogaina lenei vailaʻau, e leai ni suiga tetele i le maualuga o le kulukose.
  3. Tumau o uiga ile taimi o togafitiga vevela. E le faʻaeʻeina e le kuluma elemene oona pe a vevela ma faʻamafanafana.
  4. Aveeseina o siama ma aveese le toxins. O nei tulaga e faʻaleleia le manuia lautele.
  5. Aafiaga leai. Ona o lea tulaga, o faafitauli i totonu o le vaega o meaʻai e leai ni mea. Ae o lenei uiga e mafai ona i ai ni taunuuga le lelei pe afai e te 'ai se mea suamalie i se aofaiga tele.
  6. Puipuiga o le ava malosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a Sorbit, e mafai ona e faʻaleagaina aʻafiaga o le inupia.

O uiga mataga o le Sorbitol e faʻaalia i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

Ona o lea tulaga, o mea le lelei e pei o le:

  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • manava manava
  • tiga o le manava
  • ita ita
  • le atinaʻe o neuropathy,
  • maʻisuka retinopathy.

I lenei itu, e tatau ona mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o se suauu. E taua tele le amanaʻiaina o le faʻasaina i lona faʻaaogaina, talu ai e le manaʻomia ni faʻafitauli e mafua ona o latou.

Tuua Lau Faamatalaga