Taʻi maʻi fomaʻi i le fale

O pa puipui toto i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻapuʻupuʻu, ua le toe aoga. Lanu mumu ma le enaena, upega ma le faʻafefeteina o loʻo i luga o vae. I le maʻisuka faasolosolo pea, o le maʻi gasegase e faʻaitiitia, ma e na te le matauina ai ni mea laiti i ona vae, mumu ma tipi.

Vailaau ma siama maua i totonu o nofoaga faaleagaina, ma faʻavaivaia le puipuiga malu e le mafai ona faʻafetaui i latou. Uluaʻi fatala i luga o vae e masani ona fesiligia ma le lelei le faʻamalolo. I se tulaga ua le amanaiaina, e le mafai e fomai ona fesoasoani i le tagata maʻi i fualaau, ma manaomia le faalēaogāina o vae.

O faailoga muamua o vae o le maʻisuka o:

  1. O foliga vaaia i luga o vae o papa, palapala,
  2. Lafoaʻiga o le ponaivi o mea o tamatamailima ma vae,
  3. O le osofaʻiga faifai pea o vae, lea e le alu ese e tusa lava pe ua moe,
  4. Faʻasalaga poʻo se vaega o le leai o se lagona,
  5. O le faʻavaeina o sana poʻo callosities, lea e oʻo atu i le gasegase o le gaʻo,
  6. E vaivai le vae, o loʻo i ai se lagona mu, tiga,
  7. O le paʻu e toetoe a paʻepaʻe i le lanu, e foliga mai lanu enaena.

A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, o le tagata maʻi lava ia e taumafai e faʻaumatia. Ole mea sese tele lenei, aua e faigata ona togafitia se vae o le maʻisuka e aunoa ma se tagata tomai faapitoa.

E masani lava ona atiaʻe se faʻamaʻi i nisi o vaega:

  1. Laasaga laititi. E aʻafia ai le maʻisuka maʻi maʻi. Na amata ona pala le vae, ae leai ni manua ma maʻi pipili i luga o le paʻu, ua amata ona amata ona fai le paʻu.
  2. Muamua. Sores ma fusi i luga o le pito i luga o le epidermis. Ua amata nei le maʻi ma e manaʻomia togafitiga ogaoga.
  3. Lua lona lua. Uluaʻi maʻi amata e faʻalolotoina, o le pito i lalo o le epidermis, o le muscle, ma le uaua e aafia. O le tagata lava ia i lenei laasaga e oʻo atu ai i faʻamaʻi, togafitiga faʻatau togafitiga.
  4. Lona tolu. O mea mama i le ponaivi e afaina. Na o le togafitiga i se falemaʻi.
  5. Fa. O foliga vaaia o le gangrene, lea e iai ni tuaoi manino. E paʻu le paʻu, e paʻu le vae.
  6. Lima. Gangrene amata ona alualu i luma, maualuga aʻe i luga o le tino. O le faʻaolaina o se ola e mafai ona na o le vavaeina o se vae.

O isi metotia o togafitiga e aoga pe afai e le amataina le maʻi ma e le manaʻomia le taotoga.

Taofiaga

I le avea ai o se puipuiga, mafatia mai le maʻisuka, ua fautuaina e usitaia tulafono:

  • Fufulu aso faʻanatura, manava ma faʻalelei i aso uma.
  • O le solasolo i totonu o seevae e suia taimi, e sili atu le faʻaaogaina o se mea e gaosi.
  • Socks and tights e faʻatagaina mai na o mea masani.
  • Fufulu o ou vae i taeao ma afiafi uma ma se solo antistatic.
  • Ua faʻatagaina le maualuga o le mulivae o tamaitai e le silia le 3 cm.
  • Aua le mafanafana o ou vae i le vevela vevela masini poʻo se mea e faʻamafanafana ai. Naʻo le vevela, vevela toʻa, e pei o totini fulufulu mamoe, e talia.
  • Aua nei lubricate soresi pe tipi i le iodine poo le potassium pati. Latou te faʻagogo le paʻu o le paʻu e aunoa ma le. E mafai ona faʻaaogaina le miramistin, hydrogen peroxyide.
  • Laʻi i aso uma le paʻu ma le pepe pepe i fualaau faʻalaʻau: chamomile, hypericum, vaevaega. O le kulimi e faʻamaluluina le paʻu ma tuʻuina atu i ai elasticity.
  • Afai e tupu le fulafula, tuu ou vae e malolo ma faʻafesoʻotaʻi vave se tagata tomai faapitoa.
  • O faʻamalositino malosi e faʻasaina i tagata mamai o le maʻisuka o le lua ma le muamua ituaiga.
  • Tipi ni fao tasi i le vaiaso, ae ia mautinoa e leai se pito i lalo e fai.
  • Aua e te savali solo i luga o le fola ma le eleele.
  • Faatasi i le masina, vaai i se tagata poto faapitoa endocrinologist.

A maeʻa ona asiasi atu i se fomaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻamatalaina fualaau. Ae o le aoga o fualaau oona o le a faateleina pe afai e te faʻafesoʻotaʻi vailaʻau masani faʻatasi ma togafitiga ma togafitiga.

Vailaau faʻapitoa

O auala faʻapitoa e tofotofoina i le taimi ma sili atu ma le tasi le augatupulaga. O o matou tinamatua na togafitia se vae o le maʻisuka i laau ma auala lelei. Le togafitiga pito sili ona lelei mo ituaiga o afifi nei:

    1. O togafitiga faʻapipiʻi ma faʻamalo-inflammatory e faʻaaogaina mo togafitiga i le lotoifale,
    2. O togavao ma faʻamaʻi faʻamalolo e faʻaaogaina i le lotoifale e togafitia ai maʻi ma gasegase,

  1. O faʻamatalaga mo le faʻalauteleina ma le faʻamalosiina o vaʻa toto e ave faʻafofoga,
  2. Faʻaogaina o meaʻai i totonu, e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Laʻau mai o tatou tinamatua

FaatinogaFaʻavaeFuaFaʻafofo
Faʻamamaʻi-faʻamaʻi, faʻamaʻi manuʻa.vine o manu manu - 200 g,

vai - 1 l.

Fufulu ma taoto ia vine i totonu o se ipu vai. Liligi i totonu o le vai ma tuu i totonu o se vai vai taele. Palu mo le 15 minute. Ona afifi lea o le tuufaatasiga i se ie mafanafana ma tuu i lalo mo le 3 itula. Faʻaiʻu le mea na maeʻa ma sasaa i totonu o se koneteina tioata.Lubricate siama ma gaioiga faalua i le aso. I le afiafi, e mafai ona e faʻamamaina se solosolo i se elixir ma faʻaoga i le vae mo le 20 minute. O le togafitiga e lua masina.
Aneti-inflammatory, antiseptic, faʻamaʻi faʻamaʻi, matuia.gaʻo eleele - 250 g,

laau planted shredded - 200 g,

vai - 2 l.

Faafefiloi mea taumafa. Aumai le vai i se vevela ma sasaa le paluga i totonu. Kuni le fagu ma afifi i totonu o se ie mafanafana. O le tuufaatasiga o le a faʻaaogaina mo le 7 itula. Ona alu loa lea o le koneteina, ua faʻamamaina le vai.Faʻaaoga i le ituaiga o lotions 1 taimi i le aso i le po. E faʻaaogaina solo masini i maʻi pipili ma manuʻa mo le 30 minute. E tumau le vasega seia maeʻa le faamalologa.
Hemostatic, faʻamaʻi manuʻa.centaury - 250 g,

2 lita o vai.

Grind centaury, sasaa vai inu ma tuu i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute. Ufiufi le fusi i se sikafu mafana ma alu mo le 3 itula. Ona malulu lea ma vevela.E faʻaaogaina o ni lotions mo faigata e faʻamalolo ai manua, o se pusa mo le 3 itula o loʻo faia i luga ole nofoaga ole purulenti.
Faʻateleina le faʻamaloloina, o se visepisi mo manuʻa o le purulenti.fulufulu wormwood - 1 kg,

olive olive 100 g

Ua nutimomoia le uaina, ua sasaa mai le sua mai fafo. E sili atu ona faigofie le maua o le sua i totonu o se meainu suamalie, pe afai e leai, faʻaaoga se mea e teu ai meaʻai. O le mutia e pasia i se mea e fai ai meaʻai, afifiina i le gau, o le sua o le sua e sasaa ai. Uu le suauu olive i totonu o le vai vai taele seia oʻo i foliga o foliga. O le suamalie oona e faaopoopo i le suauu vevela. E faʻafefiloi ia mea. E sulu le suauʻu.O le mea e tupu ai le suauu e lūlūina ai manua o le purulenti ma le sasa. O le faʻataʻitaʻiga e faia faalua i le aso seʻia maeʻa faʻamalolo tino.
Hemostatic, faʻamaʻi manuʻa.namu fou 500 g,

vai - 2 l.

Ua nutimomoia le fale ma ua tumu i le vai. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e tuʻuina i totonu o le vai taʻele ma kuka mo le 15 minute. Ona aveeseina lea o le supasiga mai le vevela ma vevela. Mo togafitiga, o loʻo faʻaaogaina se fofo faamama.O le vaifofo e faia i le tautala ile 1 sipuni sau tolu i le aso. I le taimi lava e tasi, ua sasaa le elixir i manua. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea i se tuila e aunoa ma se nila.
Faamalologa, faʻamaʻi pipisi.aloe lau (laau tupu e sili atu i le 3 tausaga).O le laulaʻau tipi ua tuu i totonu o le pusaaisa mo le 3 itula. Ona toso ai lea o le sua mai fafo.Oona e faʻamamaina i swabs cotton, lea e faʻaaogaina i manuʻa mo le 1-2 itula.
Faʻaleagaina, faʻamaʻi faʻamaʻi.O le faʻafeiloaʻiga o fugalaau (fugalaau) - 200 g,

vai - 450 ml.

Aumai le vai i se mea vevela. Ua faʻafefiloi le vevela ma le vai mafanafana i se vevela ma agavale i le infuse mo le 3 itula. Ona fufulu lea o le paluga ma sasaa atu i se fagu tioata.O le taunuuga o le vai ua fufulu mai i manua lavelave. E faʻatolu ona faia le faʻatinoga i le aso mo le tolu vaiaso.
Faʻaleagaina, faʻamaʻi.afa o le calamus - 1 pc.,

horsetail - 100 g, suauu paluga - 3 mataʻu,

vai 1 l.

E fufuluina le aʻa ma e pasi atu i se fai meaʻai. E vavae le vaʻaia. O mea o loʻo faʻafefiloi i totonu o se apa faʻafefiloi, sasaa i vai. E vevela le faʻafefiloi i totonu o le vai taele ma a maeʻa loa ona fufulu, ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 5 itula. O le mea na mafua ai le soloina ma sasaa i totonu o se fagu. 3 pata o le suauʻu paluga ua faaopoopo i le mea e tupu mai ai.Le faʻamamaina o le sua e maua mai ai le laumei o le cotton, lea e faʻaaogaina i maʻi ma manuʻa mo le 15-20 minute i aso uma. O le faʻatinoga e faia seia maeʻa faʻamalolo le epidermis.
Diuretic, faʻauʻu.laulaau laʻau - 1 vaega,

Sini o le sana - 1 le vaega,

laʻau masani laʻau - 1 le vaega,

vai - 1 le lita.

Laʻau laʻau, laʻau ma fafie ma sasaa vai inu. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona tuʻuina mo le 12 itula. Ona faamamaina ai lea o le tuufaatasiga ma sasaa i totonu o se pusa talafeagai.Ave le ⅓ ipu, faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai. O le togafitiga e lua vaiaso. Ona faia lea o se malologa. O le vasega e mafai ona toe faia 5-6 taimi i le tausaga.
Faʻamuʻuina, faʻamaluluina,olive suauʻu - 100 g,

suamati o le lemon - 3 pata,

fale talimalo chamomile - 100 g.

Chamomile e gaosia ma fefiloi ma cloves. O le suāuʻu e vevela i totonu o le vai taele. O se faʻafefiloi mago e tuʻuina i totonu o le suauu vevela, lea e kuka mo le 35 minute. Ona faaopoopoina lea o le sua o le tipolo i le oloa e maua ai. E faʻafefiloi mea uma ma tuu i se mea pogisa mo aso e 7. Ona alu ese lea ma tape. O le suāuʻu ua sasaaina i se fagu faigofie.O le suauʻu e maua ai le suauu e lubricili i le mama ma le mago. O le faʻatinoga e faʻatinoina e ala i le faʻamalosoloina o faʻagasologa e tasi i le aso.

O togafitiga faʻalaʻau e fesoasoani i le vave faʻafouina o le paʻu, o le a amata ona faʻamalolo le maʻi, o le a mou ese atu. O le maʻisuka vae e faigata ona togafitia, o lea e tuʻuina ai togafitiga faʻamaʻi ma vailaʻau masani.

O le susu susu susu

O le kulimi o se faʻamalologa lelei ma faʻamaʻi. O le tuufaatasiga o le serum e aofia ai le bifidobacteria, lea e fesoasoani e tau ai le suppuration. Lotini e faia mai le masima. E faʻamalulu le galu i le siama, ona afifi ai lea o le vae i totonu.

E aveeseina le kulimi pe'ā maeʻa le gau. O le faʻatinoga e faia 2-3 taimi i le aso. A maeʻa meaʻai, e tatau ona fufuluina ma fufulu vae vae i ni solo solo.

Faatau falaoa ma le meli

O le meli e vevela i totonu o le vai taele. O le fuga o le falaoa o le falaoa ua ave ma tuu i totonu o le meli. Ona alu ese loa lea o le kalu ma togi lelei. O le mea e tupu ai le keke keke e tuʻuina i luga o le maʻi. O le taualumaga e 20 minute, o le togafitiga e 10 aso. E mafai e le meli ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ao le i faia taualumaga.

Risi ma le meli

O le sisiva o loʻo faʻasaina i le falaoamata. O se paluga o le meli e faʻaopoopoina i le faʻafefiloi mago. O se keke e faʻapipiʻiina mai i le mea e tupu mai ai. E sili atu i le vae ma tapuni i le cellophane ma se sikafu mafanafana. Taofiofi se pulufana mo le 30 minute. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le aso.


Togafitiga o le kanesa

Ina ia saunia le faʻafefiloi o togafitiga, e te manaʻomia le 2-3 malala. E tuʻuina i luga o le ogaumu ma faʻamago i le ogaumu i le vevela o le 30 tikeri ile 2-3 itula. O le taunuuga o le arthropod matutu o le eleele o le falaoamata. E sasaa le manogi i luga o se ie mama, susu ma faʻaaoga i le manua. E na o le 30 minute, faalua i le aso. Ua oʻo i le aso lona tolu, o le paʻu e amata ona moli, o le manua ua faʻamalosi.

Sea Salt Therapy

E talafeagai mo tagata mamaʻi i le laasaga 0 faʻasologa o vae o le maʻisuka. E faʻafefete le masima i le vai mafanafana, e fufulu vae i le saline i lea aso ma lea aso. Sili atu nai lo le alu i le moega. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, faʻapalapalaina le paʻu ma se susu susu.

Tuua Lau Faamatalaga