Hyperglycemia (mafuaʻaga, faailo, falemaʻi, taunuuga)

O le gau o le mamafa o le tino o se faailoga sili lea o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Faatasi ai ma se inisalini-tutoʻatasi tutoatasi, i le tele o tulaga, o maʻi e le o leiloloa, ae o le mamafa o le tino o loʻo faateleina. I totonu o le tusiga, o le a tatou auiliiliina le mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le tagata e leiloa le mamafa.

Faʻalogo! I le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi o le 10th revision (ICD-10), o le maʻisuka e leai se inisalini e faʻaalia i le numera E11, ma o le maʻisuka e faalagolago i le insulin e faʻaalia e E10.

Mafuaaga o le maʻi

O le mafuaaga mo le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1 (T1D) e le o malamalama atoatoa. CD1T o se maʻi autoimmune lea e faʻapipiʻi ai e le tino ni faʻalavelave faʻasaʻo e le o faʻasaga i mea mai fafo poo faʻamaʻi, ae e faasaga i vevela poo vaega o pancreatic. O le iʻuga, o siakiina o le tino e faʻaaogaina ai masini e maua ai le inisalini. A oʻo ina faʻaumatia ia sela o le pancreatic, o le aofaʻi o le inisalini ua faʻasao ua faʻaitiitia, lea e mafua ai le faateleina o le glycemia. O loʻo talitonuina o le faʻavaeina o le gafa ma isi faʻaopoopoga o le siʻosiʻomaga e mafai ona fesoasoani i le amataina o le faʻamaʻi.

I aso nei, e sili atu i le selau sene ituaiga e iloa ai le saofaga i le atinaʻe o le maʻisuka. E iai se fesoʻotaʻiga i le va o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le maʻisuka o le uluaʻi fausaga e itiiti ifo lona faʻaleagaina nai lo le ituaiga 2. E ono i ai se aafiaga taua o le maʻisuka i le atinaʻe o le maʻisuka. 95% o le maʻisuka ituaiga 1 e ave ai le muaʻi tuʻuina o genes mo faʻamalosi e faasaga i suauu gaosia o le inisalini i tamaʻi motu o Langerhans. Ole tino toto ole tino (sel o le paʻepaʻe) e ulu i totonu o le tino e maua ai le inisalini ma mafua ai le mumū i le pancreas. Faʻasalaga inflammatory faʻaumatia tamaʻitaʻi i totonu o nai masina poʻo tausaga. Afai o le 80-90% o tamaʻi atinalo insulin e faʻaumatia, o le maʻisuka e tupu.

Ua masalomia e tagata suʻesuʻe e faapea o faʻamaʻi pipisi e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi masimmune o faʻasologa eseese. O nei mea e aofia ai le mumps, le laulaa, gelapili, faʻamaʻi na mafua mai i siama faʻamaʻi. E oʻo lava i tagata o loʻo aʻafia le malosi o le tino i le ultraviolet radiation e sili atu le lamatia o le atiaʻeina o le maʻi inisalini.

O nisi tulaga lamatia e mafai ona faateleina ai le maʻisuka ituaiga 1:

  • Fafagaina vave susu pe a uma ona fanau mai
  • O le faʻaaoga muamua o le susu a le povi e tamaiti,
  • Faʻaaoga vave fua o meaʻai e palu fua
  • Le faʻaaogaina o le nitrlsamines.

O suʻesuʻega talu ai nei o loʻo faʻaalia ai foi e ono afaina ai ni aʻa o le nerve pancreatic e mafai ona aʻafia i le amataga o le maʻi.

SD1T e masani ona aafia ai tamaiti, talavou ma tupulaga talavou i lalo o le 20 tausaga. Ae e oʻo lava i tagata matutua, o le maʻisuka e mafai ona tupu tele lava o le ituaiga muamua (maʻi LADA). E vave faʻafuaseʻi le maʻi ma e matua faigata. I le faʻaopopo atu i faʻamaoniga e mafua mai i le faateleina o le kulukose o le toto, o aʻafiaga ogaoga (ketoacidosis ma le maʻisuka) e mafai ona tupu. I nisi tulaga, ketoacidosis e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

Ona o le hyperglycemia, o mea nei e mafai ona tupu:

  • Tele le fiainu (polydipsia)
  • Uma faifaipea (polyuria)
  • Paʻu paʻu
  • Paʻu mamafa
  • Vaivai
  • Vaʻai matala
  • Faʻamamaʻi manuʻa faʻamaʻi
  • Iniseti i le vaega faʻapitoa.

O le hyperglycemia taimi e iai se aafiaga leaga i toto toto ma le cardiovascular system (CVS). Faatasi ai ma le CD1T, i le faaopoopo i le hyperglycemia, o loo i ai foi se le atoatoa o le inisalini. O le mea lea, o sel o le tino e le lava le kulukose. O le le atoatoa o le insulin e faʻaleagaina ai gaʻo gaʻo. E tele lava ina taʻitaʻia ai fatuga, faʻamaʻi, ma le tele o isi manua tuusaʻo.

O se taunuuga o le solia o le metabolism o gaʻo gaʻo, e tele mea e mafai ona tutupu e faʻapupulaina ai le maualuga o le toto (faʻaitiitia le tau o le pH). O lenei mea e oʻo atu ai i le acidosis, lea e mafai ona afaina ai le maʻisuka. I le maʻisuka, o le tulaga e taʻua o le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e faʻaalia e:

  • Colic
  • Nausea
  • Vomiting
  • Mumu manava
  • Tetele po o le leiloa o le malamalama,
  • Le manogi o le acetone (pe a fai e alu ese pe i totonu o le urine).

O le ketoacidosis o le maʻisuka e mafai ona lamatia ai le ola, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona valaau vave i se falemaʻi i le vave e mafai ai ma togafitia i le potu maʻi tigaina.

Faatasi ai ma le faʻaofiina o se tui tele o le inisalini, e mafai ona tupu ai le hypoglycemia. Ole maualuga o le inisalini i le toto e mafua ai le faʻaitiitia o le glycemia. Afai o le glycemia e pa'ū i lalo o le 50 mg / dl, e talanoa le fomaʻi i le hypoglycemia.

O mafuaʻaga autu o le hypoglycemia:

  • Toto maualuga o le inisalini poʻo isi antiabetic agents,
  • Meaʻai laiti gaosi
  • Faʻaosofiaga faamalositino
  • Alu
  • Vomiting po o le manava
  • Vaivaiga o le pituitary, o le gland gland, poʻo le vevela.

Faailoga o le hypoglycemia malu e aofia ai:

  • Pallor, sulu, vevesi,
  • Fiafia
  • Fefe, atuatuvale,
  • Tingling
  • Tigā.

I le hypoglycemia, o le faiʻai na muamua aafia. Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e le mafai ona faʻaleagaina le faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a mavae sina taimi puupuu. O le malosi o le hypoglycemia e mafua ai le leai o se malamalama, paʻu, po o le oti.

Faʻaaogaina le kulukose, e mafai e le fomai ona faʻamautuina le glycemia o le maʻi ile taimi puupuu. O le tuiina o le glucagon i totonu o le tino o le tino e mafai foi ona faatelevave le suka toto ma taofi ai le hypoglycemia.

Faʻafetai i faʻalauiloa ole soifua maloloina, o fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona fanauina e aunoa ma ni aʻafiaga. E taua le malamalama e mafai ona gafatia se tamaititi pe afai o le toto maualuga o le suka e lelei ona fetuunai ao le i maitaga ma tumau i totonu o le masani.

O le maʻitaga e suia ai le metabolism o le tino. O le manaʻomia mo le inisalini e faʻaauauina pea i le maitaga. O fafine maʻitaga e masani ona manaomia ni inisiua e lima o le inisalini. O maʻi suka e tatau ona siakiina muamua o latou toto i luma ma le itula e tasi pe a uma taumafa autu e faatumauina le glycemia i le masani. Afai e tupu mai le hyperglycemia i le ola, e tatau i se fafine maʻitaga ona vave ona falemai. O le maʻisuka e masani ona maeʻa i le oti mo le tamaititi e leʻi fanau mai.

Aisea e mafua ai le mamafa o le maʻisuka

E te le maua le mamafa poʻo le gaʻo i le maʻisuka? O le hyperglycemia masani ma le le pulea e taʻitaʻia ai le le lava o meaʻai i totonu o siama. O le tino e taumafai e taui mo le leai o le kulukose e ala i le gauia o gaʻo, lea e mafai ona mafua ai le mamafa o le mamafa o le mamafa. Talu ai o le kulukose e le vave ona ola i le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le maʻisuka ituaiga 1, e masani lava ona le maua le mamafa o gasegase.

Sugar, poʻo le kulukose, o le puna sili lea ona taua o le malosi mo le tino o le tagata. Ona o le maʻisuka, o tino tino e le mafai ona toe faʻafefe le suka e aunoa ma le inisalini ma faʻaaoga e fatu ai le malosi. Nai lo lea, e salalau solo i totonu o le toto. O tagata maʻi e atiaʻe le vaivai tele ma le vaivai.

E masani lava, o le maʻisuka e matua vave le mamafa, e ui lava latou te 'ai tele. O le mafuaʻaga mo lenei mea o tino tino e aunoa ma le inisalini e le mafai ona aʻafia ma susunuina le suka e maua ai le malosi. O le mafuaʻaga lena o loʻo vaʻai ai le tino mo isi punaoa o le malosi - e amata ai ona mu le gaʻo, protein ma le maso.

O le tele o taimi, o le mamafa e faʻaititia ona o le tele o pine. O le taunuuga talafeagai o le faateleina o le urination o le vaivai lemu o le tino. O le faʻavelaina e foliga mai ua vevela, paʻu ma paʻu. O le paʻu paʻu ma le mucous membranes, o le leaga o le taʻavale ma le maualuga o le suka o le toto, i le itu, e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli pipisi. E oʻo lava i manuʻa faʻamaʻi faʻamalolo e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka. O manua tuga o le vaevaeina o vae e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka vae maʻi ma e oʻo lava i le toesea.

Paʻu mamafa

E toatele tagata e fesili: pe faapefea ona maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 1? O maʻi suka e tatau ona togafitia e le o le anorexia, ae faʻatasi ai ma le maʻi faʻavae. O auala autu o togafitiga mo le paʻu faafuaseʻi o le mamafa:

  • Fomaʻi: I le maʻisuka, e faʻaaogaina le inisalini, lea, faatasi ai ma isi mea, e faʻalautele ai le manava o le maʻi. O togafitiga saʻo ole maʻisuka o le a fesoasoani i le faateleina o le manava ma puipuia ai le leiloa o le mamafa,
  • Psychotherapy: O mafaufauga o le mafaufau, e pei o le atuatuvale, e mafai ona togafitigaina i le vailaau. E masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleagaina e togafitia ai le 'ai o meaʻai.
  • Taʻaloga: i nisi o tulaga, e pei o le faʻaaogaina o le talo e mafua mai i le faʻafeiloaʻiga, tumaʻi poʻo gallstones, e manaʻomia le taotoga,
  • Faʻaauau taimi e taumafa ai meaai: e fautuaina e 'ai i le taimi e tasi e puipuia ai le anorexia,
  • Felauaiga: faʻalositino, aemaise lava i le ea fou, faʻaosofia ai le manaʻo. O se savali e sili atu le umi e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le manaʻo,
  • Faʻateleina le manaia o le ginger: e fautuaina e inu vai inu i le aso atoa - e fesoasoani i le faʻalaumalieina ma le fia 'ai,
  • O meaʻai suamalie e te fiaai ai: mea inu vevela e faʻafefeteina ai meaʻai. O le afa o le vine e fautuaina i le taeao, ma le paluga poʻo le salati chicory i le aoauli.
  • Vaitaimi: i le matua, o le malosi o le mafaufau e faaitiitia - o le lagona o le tofo ua faaitiitia foi. O tagata matutua matutua e le toe pei o meaai. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai e mea manogi ona faʻaleleia le manaʻo,
  • I le tele o taimi, o le paʻu o le mamafa e aʻafia ma le popole. E mafai ona fesoasoani faʻalapotopotoga faʻaleleia le faʻaleleia o lou manaʻo, mai le faʻavave o le muscle i le mafaufau loloto poʻo le atua.

O tagata maʻi e fiafia i: auala e sili atu ona lelei i fualaau? E le o fautuaina le mamafa o tupe maua ma papamaa. Pancreatin, nisi o vailaau faʻasaʻi ma antipsychotics e mafai ona mafua ai le manava malosi. Ae ui i lea, o le antipsychotics tumau e mafai ona oʻo atu ai i le pancreatitis, faʻaleagaina le maʻisuka (pei o le tulaga o le Ziprexa, poʻo le quetiapine), le maua o le libido ma isi maʻi.

Fautuaga! I le tulaga o le le fiafia i le fiaai, e tatau ona e 'ai meaai e fautuaina e le fomai. O le mulimuli i se taumafataga (fesoasoani) e fesoasoani tele ina ia vave tele (faʻalelei atili). O se faasologa vaiaso mo alii ma tamaitai uma o le a fesoasoani i le faia o se tagata paleni agavaa. Afai e le mafai ona e gaʻo, e tatau ona e inuina fualaau.

I le maʻisuka poʻo le menopause, e le fautuaina e matua faateleina le mamafa. Aʻo leʻi amataina se meaʻai, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

O le a le hyperglycemia?

O le Hyperglycemia e le o se faʻamaʻi, ae o se faʻataʻitaʻiga, o le faateleina lea o le maualuga o le kulukose i le plasma toto i luga atu o tulaga faatauaina. Faaliliu mai le Eleni, o lona uiga o le "toto sili-suamalie."

Numera o gaʻo masani na maua ona o se suʻesuʻega o le toto volumetric o se vaega tele o tagata soifua maloloina: mo tagata matutua - mai le 4.1 i le 5.9 mmol / l, mo tagata matutua - 0.5 mmol / l sili atu.

O suʻega e tuʻuina mai i le taeao, i luga o se manava gaogao ma muamua le inuina o vailaau - pe faapefea ona foai toto mo le suka. O le tele o le faasili i le suka pe a uma ona 'ai o se ituaiga o le maʻi ma ua taʻua o le hyperglycemia postprandial. E masani lava, pe a uma le ave o gaʻo, e tatau ona gauai i totonu o le 2 itula, ao laʻititi le glucose i lalo o le 7.8 mmol / L.

Ituaiga o le hyperglycemia e tusa ai ma le ogaoga o togafitiga:

HyperglycemiaGlucose maualuga (GLU), mmol / l
Faʻamatala manino6,7 11,1

E afaina ai manu pe a maualuga le suka i le 7 mmol / L. Faatasi ai ma se siitaga i le 16, o le muamua ma faʻamaoniga lelei e ono mafai ona oʻo i le le malamalama. Afai o le glucose e sili atu nai lo le 33 mmol / L, o le maʻisuka e mafai ona pa'ū i totonu o se siama.

Mafuaʻaga autū

Glucose o le tino sili lea o le tino. O lona ulufale atu i totonu o siama ma le pipiiina o se vaega taua o le gaosiga o le gaʻo. O le pule sili o le kulukose mai le toto i totonu o le tino o le inisalini, o le hormone e maua ai le pancreas. O le tino foi e maua ai hormones e tetee i le inisalini. Afai o loʻo galue lelei le endocrine, e lava lemoni ma o loʻo iloa lelei i sela, o le toto toto e teuina i totonu o tapulaa masani, ma o le a lava le meaʻai e maua e le tino.

O le tele o taimi, o le hyperglycemia o se taunuuga o le maʻisuka. O le ituaiga muamua o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i suiga faʻaleagaina i le pancreas, o lelaʻo e nafa ma le faʻamalosia o le inisalini e faʻaumatia. A tumau pea le itiiti ifo ma le 20%, o le inisalini e amata ona matua le lava ma e vave ona atiaʻe le hyperglycemia.

O le ituaiga o maʻisuka lona lua o loʻo faʻaalia i le tele o le insulin, pe a oʻo i le amataga o le maʻi. Hyperglycemia i lenei tulaga e tupu ona o le faʻamalosia o le inisalini - o le le naunau o sela e iloa ai le inisalini ma tuʻu le glucose e pasia ai.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o isi faʻamaʻi o le endocrin, o faʻamalosi, vailaau faʻamaʻi pipisi, tino o le tino, ma le tiga tele e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia.

Le lisi o faʻamaʻi e ono mafai ona maua ai le hyperglycemia:

  1. Tusa 1, ituaiga 2 maʻisuka ma vavalalata i le va o le maʻisuka LADA.
  2. Thyrotoxicosis. Faʻatasi ai, o loʻo i ai le tele o hormones o le thyroid, o le inisalini.
  3. Acromegaly. O le galuega o le inisalini i lenei mataupu ua taofia e le faateleina o le hormone.
  4. Cushing's syndrome ma le hyperproduction o cortisol.
  5. Tumama e mafai ona maua ai hormones - pheochromocyte, glucagon.
  6. O le inflammation ma le kanesa o le pancreas.
  7. Faʻamalosia ma se malosi malosi o le adrenaline. O le tele lava o taimi, e mafua ai le afaina poʻo le fatu oso. O faʻamaʻi ma taotoga faʻapitoa e mafai foi ona avea ma mafuaaga o le atuatuvale.
  8. Faʻaleagaina o togafiti poʻo gaʻo.

Faailoga ma faailoga o le hyperglycemia

O le maualuga o le hyperglycemia e toetoe lava a leai ni faʻaʻailoga. O le le lava le malosi ma le faateleina o le faʻaaogaina o le sua e mafai ona mataʻitu. O le tele o taimi, o faʻamatalaga o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona iloa na o le amataina o le maualuga o le hyperglycemia. O le maʻisuka ituaiga 2 ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tuputupu aʻe o le kulukose o le toto e telegese, i le tele o vaiaso.

O le smog hyperglycemia e tupu, o le sili atu foi ona faigata ona iloa na o ia lava e ala i faailoga.

E faʻaaogaina e se tagata lona tulaga ma e le manatu e manaia, ma e taumafai le tino e faʻafetaui i le galue i tulaga faigata - e aveesea ai le kulukose i le urine. I lenei taimi uma, o le maʻisuka e le o mautinoa e aʻafia ai le aʻafiaga o aʻafiaga: ua afaina ai vaa tetele ma ua faʻaumatia tamaiti iti, ua le mautonu le gaioiga ma le gaioiga o gaʻo.

Afai e faʻalogo ma le faʻaeteete i lou tino, o le amataga o le maʻisuka e mafai ona faʻamoemoe i faailoga nei:

  1. O le inu vai e silia ma le 4 lita i le aso, ma le hyperglycemia ogaoga - e oo atu i le 10.
  2. Uiga faifaipea, o le naunau e faimalaga i le tele o taimi i le po.
  3. Tuʻuina, faʻasalaga, moe, aemaise lava pe a uma meaʻai maualuga.
  4. Le lelei le galuega o le paʻu paʻu - o le paʻu paʻu, o manua i luga o le paʻu umi nai lo le masani.
  5. Faatoagaina mai o gaʻo - thrush, candidiasis o le oral vev, dandruff.

A oʻo i luma le faʻamaʻi ma o le hyperglycemia e oʻo i se tulaga ogaoga, o faʻamaoniga nei e faʻaopoopo i faʻamaʻi ua mavae:

  • afaina o meaʻai - manava manava poʻo le malosi, tiga tiga,
  • faailoga o le inupia - vaivaiga ogaoga, gasegase, maʻi tiga,
  • o le manogi o le acetone poʻo fualaau vevela i le ea ua maeʻa ona o le ketoacidosis,
  • ufiufi po o ni mea e oso ai i luma o mata ma faʻaleagaina ai vaʻa o mata,
  • faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma le le mafai ona aveese,
  • faʻalavelave i totonu o le loto ma toto toto - o se lagona oomi i totonu o le fatafata, arrhythmia, faʻaitiitia le mamafa, pallor o le paʻu, faʻalelei o laugutu.

O faailoga muamua o le faʻatalatalanoa ma le hyperglycemia o le le mautonu ma le leai o se malamalama, faʻavevesi, le lava o tali.

Faitau atili e uiga i le maʻi suka i iinei - diabetite.ru/oslozhneniya/diabeticheskaya-koma.html

Fesoasoani Muamua Fesoasoani

Afai o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le hyperglycemia, ma o loʻo masalosalo le maʻisuka, e manaʻomia lona fuaina o le kulukose toto. O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea o le faʻaaoga lea o se glucometer feaveaʻi. O maʻisuka uma e i ai i totonu o fale suʻesuʻe faleoloa, faʻapea foi i ofisa o fomaʻi ma endocrinologists.

Afai o le maualuga o le kulukose e sili atu le maualuga nai lo le masani, ma a maeʻa ona 'ai i le silia ma le 2 itula, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma le fomaʻi. Afai o le faailo e sili atu i le 13 mmol / l, valaʻau i se falemaʻi. O lenei tulaga atonu o le amataga o le maʻisuka ituaiga 1 o le alualu i luma vave ma e mafai ona lamatia ai le ola.

Afai ua uma ona maua le maʻisuka, o le maualuga maualuga o le suka o se mea lea e sili atu ai le gauai i lana taui, faitau tusitusiga i luga o le maʻi, asiasi i lau fomaʻi ma lesitala i le aʻoga o le maʻisuka i le falemaʻi.

Fesoasoani Muamua mo le maualuga o le hyperglycemia aʻo lei oʻo mai le falemaʻi:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Tuʻuina le maʻi i se tulaga lelei, aveese le malamalama susulu, tatala le faamalama mo le ea fou.
  2. Inu le toatele o le tagata maʻi ina ia mafai ai ona maua mai le suka i le urine.
  3. Aua e te inu sua suamalie, aua le fafaga.
  4. Saunia mea mo le falemaʻi falemaʻi.
  5. Suʻe se pepa malōlō, pepa faʻavae, tusifolau, suʻesuʻega lata mai.

A aunoa ma le saʻo o le kulukose o le toto, aua e te taumafai e tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi, e tusa lava pe o oe lava o le maʻisuka. Aua e te tuiina le inisalini, aua le tuʻuina atu fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka. Faailoga o le hypo- ma le hyperglycemia i tulaga ogaoga e tutusa. Afai e le mautonu, faaaoga sese o fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le oti.

O le a le togafitiga ua faatonuina

O le maualuga o le hyperglycemia ua faʻaaogaina e le puleaina o le inisalini. I le taimi lava e tasi, latou te taulimaina le le lelei o taunuuga e mafua ona o le maualuga maualuga o suka, - faʻatumu muamua le vai na leiloa i le 'aila, ma, a maeʻa ona inu le tagata maʻi, latou te faʻalauiloa mai le elemene ma mimiti. E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo, ua tuʻuina atu le siama i le tulafono R73.9 - e le o taʻua le hyperglycemia. A maeʻa le faasaʻoina o le toto, o le a faia se iloiloga auiliili e iloa ai le mafuaaga o le faateleina o le suka.

Afai ua faʻamoemoe e maua le kulūkose ona o le maʻisuka, o le ola-umi togafitiga ua faʻamaonia. O se maʻisuka e mataituina e se endocrinologist ma asiasi atu i isi tagata tomai faapitoa i le ono masina e taofia ai faʻafitauli. O le a ia faʻatau se glucometer ma fua le sukari i aso uma, tipi faʻataʻavaʻavaʻavaʻavaʻai i meaʻai, mataituina le inu ava ma faʻamautinoa e ave e ia fualaau faasaina e aunoa ma ni mea e le faia, e oo lava i le nofofua.

I le maʻisuka ituaiga 2 (code for ICD-10 E11), o vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini pe faʻaleleia le faʻasologa o le inisalini e masani ona faʻaaoga mai fualaau. O se taumafataga maualalo-kapeti, paʻu o le mamafa, ma se olaga ola malosi e manaʻomia foi.

O le maʻisuka ituaiga 1 (numera E10) e manaʻomia ai le tui inisalini. O le fua muamua e filifilia e le fomaʻi, ona mafai lea ona fetuunai e fuafua i luga o faailo o le suka. Mo le puipuia o le hyperglycemia, o le a tatau ona faitau e le tagata maʻi ao leʻi faia taumafataga taʻitasi le fia o le suka o ia meaʻai i luga o se ipu ma ulufale i le fualaau talafeagai ole vailaʻau.

Afai o le mafuaaga o le maualuga o le kulukose e le o le maʻisuka, ae o se isi faʻamaʻi, o le hyperglycemia o le a mou atu ia te ia pe a uma ona togafitia. O vailaʻau e mafai ona faʻatulaga e faʻaitiitia ai le gaioiga o le thyroid gland pe faʻalavelaveina le faʻasologa o hormone tuputupu aʻe. Faatasi ai ma le pancreatitis, latou te taumafai e fofola le pancreas i le tele e mafai ai, ia faatonuina se meaai malosi, i mataupu ogaoga, faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. Ua aveeseina tumema, ona faʻaaoga ai lea o le kemisi.

O taunuuga

O aʻafiaga o le hyperglycemia o faʻamaʻi o tino uma o tino. O le malosi malosi o le suka e lamatia ai le maʻisuka ma se siama. O le Hyperglycemia e lamatia foʻi mo vaʻa toto ma neura - ua faʻaumatia, mafua ai le toilalo, thrombosis, gangrene o pito. E faʻatatau i le saoasaoa o le atinaʻe, o faʻafitauli e vaevaeina vave ma mamao.

O faamai na mafua mai i le hyperglycemiaFaʻamatala puupuuMafuaʻaga mo le atiina ae
Atiae vave ma manaʻomia fesoasoani faʻafuaseʻi:
KetoacidosisO le faateleina o le gaosiga o le acetone i le tino, o le faʻaleleia o le toto ma le keto e faʻataunuʻuina ina ia faʻataunuʻu.O le matelaina o sela ona o le leai o le inisalini ma le faateleina o diuresis.
O le hyperosamola comaO se faʻalavelave o faʻafitauli ona o le faateleina o le toto. A aunoa ma togafitiga, e oʻo atu ai i le oti mai le faʻaitiitia o le toto, thrombosis, ma le ceremaral edema.O le faʻamalalaina, le maualalo o le inisalini faʻatasi ma faʻamaʻi fatugaʻo poʻo le toilalo.
Mo le atinaʻeina, faʻalautele poʻo le tele o le faʻaaogaina o le hyperglycemia e talafeagai:
RetinopathyFaʻaleagaina o vaʻa mata, afaina o le toto, toe faʻaaogaina o le tino, leai se faʻaaliga.Faʻaleagaina o capillaries o le retina ona o le faateleina o le maualuga o le toto, sugaring oo latou puipui.
NifaeropathyFaʻaleagaina le renal glomeruli, i le taimi mulimuli - faʻaleagaina o le fanau.O le faʻaumatia o capillaries i le glomeruli, o le glycation of proteins of the membrane membranes.
Faʻafesoʻotaʻi faʻapitoaAngina pectoris, atherosclerosis, faʻaleagaina o le fatu maso.Ona o le tali atu i le kulukose, o le paʻu o toto toto ua faʻavaivaia, ua faʻaitiitia le maualuga o le toto.
EncephalopathyFaʻalavelaveina o le faiʻai ona o le matelaina o le okesene.Le lava le toto na maua ona o le angiopathy.
NeuropathyFaʻaleagaina i le tino o le tino, i se tulaga maualuga - o le totoga o le okeni.Faʻasalaina o fiva namu ona o le faʻaumatia o toto toto, faʻaleagaina le afu glucose o le neura.

Auala e Puipuia ai le Hyperglycemia

I le puipuia o le hyperglycemia, o le maʻisuka e tatau lava ona tausisi i fautuaga faafomaʻi - aua le galo e ave vailaau, faaopoopo i le tino ma le masani faaletino i lou olaga, toe fausiaina lau meaai ina ia ulufale atu mea inu i le tino i ni tapulaa faatapulaʻa ma i taimi masani. Afai i lalo o nei tulaga e tele taimi i le laina hyperglycemia e tupu, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi e fetuunai le togafitiga. O faʻatalatalanoaga mulimuli i le Endocrinologist e talafeagai foi i le tulaga o vaʻaia togafitiga fuafua, faʻamaʻi ogaoga, tele o le mumusu, ma le maitaga.

O le puipuia o le tupuga mai o le hyperglycemia mo tagata soifua maloloina e aofia ai le gaioiga faaletino e aunoa ma le malosi o le atuatuvale, aloese mai le atuatuvale, tausia o le mamafa masani, taumafa maloloina. O le a le o se mea e le masani ai le faʻaitiitia o le vave oso aʻe i le kulukose o le toto, mo lenei mea, e tatau ona 'aina sina mea suamalie i le ao, ae le o se vaega e tasi le taimi.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Hyperglycemia

O le Hyperglycemia o se tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, pe a maualuga le maualuga o le suka i le toto.

O le maualuga masani o le suka i le toto e 8-10 mmol / l (mo tagata e silia ma le 65 tausaga le matua, e le maualuga le maualuga o le sugar pe a 11-12 mmol / l).

E mafai ona e talanoa e uiga i le hyperglycemia pe afai o le suka suka sili atu i le 13.2-15 mmol / L. I tulaga ogaoga, o le kulukose e mafai ona oʻo i le 26-28 mmol / L.

O se lamatiaga faapitoa o le hyperglycemia e le masani ona lagona e le maʻi. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona lagona toetoe lava a masani lava e tusa ma le maualuga o le kulukose o le 16-20 mmol / L, aemaise lava pe afai o ia fuainumera ma se auala e le lelei ona totogi o le faamai ua masani pe masani ona toe faifai pea. Ae ui i lea, o loʻo i ai faailo o le a fesoasoani e faʻamautu ai ua tupu mai le hyperglycemia:

O le mafuaaga autu o le hyperglycemia o le le lava o le insulin i le tino. A le lava le inisalini, e maualuga le suka toto. O le faʻatonuina o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le maualuga o le uʻamea, o le suka o le a amata ona faʻasalaina i le urine, o le a avea ma faʻateleina le faia o le urination. Ua leai se tino o le tino. O le inulaina e mafua ai le fia inu. Talu ai ona o le urine e tele mea aoga e alu ese mai le tino - masini siama, masima salts, ma isi mea, e lagona ai e le maʻi maʻi le vaivaiga, taoto ma le tiga.

Ae masani lava, o le hyperglycemia e matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka latou te le o iloa e uiga i lo latou maʻi ma e le tagofia fualaau oona. O le mea lea, i tulaga e te matauina ai ni nai faailoga o le hyperglycemia, vave fua le toto suka ma talanoa i se fomaʻi. Afai e te popole e uiga i le vevela (o le faateleina o le urine e oo atu i le tele o lita i le aso), fia inu ma le susu (aemaise lava i le po), pe afai e faaitiitia lou fiaai, pe, i se isi itu, ua matua faateleina, pe afai oe popole e uiga i le vevela o le paʻu, aemaise lava i le eria perineum, ma se uiga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaloloina manuʻa - e tatau ona e vaʻai vave i se fomaʻi. Afai e le togafitia le maʻisuka, afai e le faʻaitiitia le maualuga o le toto suka, o le ogaoga o faʻafitauli e le maalofia.

O le mea moni, o le hyperglycemia e mafai ona tupu i se tagata gasegase o loʻo tuiina le inisalini mo le tele o tausaga ma foliga mai e iloa mea uma e uiga i lona gasegase. E mafai ona tupu lenei mea pe afai e te faʻaogaina le maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamago pe mimita) le inisalini ma e le aoga. E mafai ona tupu mai le gasegase o se taunuuga o mea sese i le meaai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai oe sese pe le faʻaeteete inu vai inu suamalie nai lo le natura, leai ni suka). O nisi taimi o tagata gasegase e faʻaitiitia le fualaau o le inisalini fautuaina e le fomaʻi, pe suia se vailaʻau faʻatasi ma le isi. O tulaga e le o tulaga faʻapitoa o le physiological e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. Soʻo se faʻamaʻi, aemaise lava le ogaoga (faʻamaʻi, fatu fatu, maʻi pipili) e ono mafua ai le glycemia. E oʻo lava i se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai se tulaga lamatia. O le mea moni o le faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga) poʻo tulaga tiga, o le inisalini e le faʻaalia masani. Ua iloa o le faateleina o le vevela o le tino i le tasi le tikeri e sili atu i le tolusefulu-valu le faaleagaina 20% o le inisalini. O le Hyperglycemia e mafai ona faʻafefe ai soʻo popolega, faʻalavelave mafaufau, tulaga faʻanoanoa. Ina ia puipuia le atinaʻeina o le hyperglycemia i le taimi o faʻamaʻi pipisi, aua le faʻasaina le inisalini ma aua nei faʻaitiitia lona fua. I soo se tulaga, ia talanoa e le gata i le fomai o loʻo togafitia lau maʻi, ae faʻatasi foi ma le endocrinologist o loʻo siakiina lou maʻisuka. Faʻaaoga vailaau maʻoti taimi, mulimuli i se meaai (ma afai e faʻalavelaveina, faʻaititia le suka ma le inisalini faaopoopo ma gaioiga faaletino) - ma o le a puipuia oe mai le hyperglycemia.

Tetoacidosis o le maʻisuka

O le ketoacidosis o le maʻisuka o se tulaga e lamatia ai le ola e tupu mai ona o le hyperglycemia. Ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino ma le tele o le suka i totonu o le toto, e le ulu atu ai le suka i totonu o siama. E amata ona matelaina le tino ma i le malo o le fiaai, latou te faʻaaoga gaʻo o le tino o se punaoa malosi. A faʻaaogaina le gaʻo faʻaputu i totonu o le tino, o tino e taʻua o ketone ua faia. Fua o le pala o le tino - tino o le ketone, aemaise le acetone, faaputuputu i le toto ma le urine. E tasi le taimi i totonu o le toto, o tino o le ketone e faʻafefe ai le paleni o le eletise. Ketones o le toto e sili atu ona suamalie i le natura (lea o le amataga o le upu - ketoacidosis).

E maua le acetone e ala lava i le manogi mai le gutu o le tagata maʻi (o le manogi lea o fua oona). O le foliga mai o le acetone i le urine o se faailoga lea o le tiga matuia i le tino. E siakiina le Urine mo le i ai o ketones i ni auala se lua: faʻaaoga fualaau faapitoa e suia ai le lanu o le urine e fuafua i le aofaiga o ketones ua fausia, ma le faʻaaogaina o papatusi e ufiufi ma se mea faapitoa ma sui ai la latou lanu pe a faʻapipiʻi i le urine. Afai e maua le acetone i le urine, o lona uiga o le siosiomaga i totonu o le tino e faʻamaʻaʻaina - ketoacidosis, lea e tau atu i se paga ma le oti. I aso na e leʻi iloa ai le inisalini, o le ketoacidosis e taʻitaʻia ai pea i le maliu o le maʻi. I aso nei, o le maʻisuka e seasea ona maliu mai le ketoacidosis coma, ma fomai e mafai ona fesoasoani ia te oe.

Mo le puipuia o le atinaʻe o ketoacidosis, e tatau ona puipuia le hyperglycemia. Afai e te lagona ni faʻamaoniga e pei o le manogi o le acetone, vaivaiga, tiga o le ulu, mai le liliu atu i meaʻai, tiga o le manava, fulafula, manava, gasegase, maloʻo, loloto, vave faʻavavevave - vave valaʻau i se falemaʻi. O le atinaʻeina o le ketoacidosis e puipuia mai tui o le insulin i se falemai.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua faateleina le toto toto, ae leai se acetone i le urine, e tatau ona faatele le inumaga o le "puupuu" insulin i le 10% o le aofaʻi i aso taitasi pe, e aunoa ma le suia o le fua o le inisalini faaumiumi, tuuina atu injections o le "puupuu" mo le 4 iunite. 4-6 itula uma mo le umi o lou maʻi. Afai maualuga maualuga le suka i le toto ma e aliali mai le acetone i le urine, e tatau ona e faʻaleleia le inumaga o le "puupuu" insulin i le 20% o le aofaʻi o aso taʻitasi. I le taimi lava e tasi, ina ia aloese mai le hyperglycemia, e tatau ona e totogiina i se vaega vaega mo le gaioiga o le inisalini faatasi ai ma le fesoasoani o laʻau suamalie: o le tele o suamalie suamalie e aoga. E tusa lava pe leai sou manaʻo (lea e masani ai i le taimi o se maʻi), e tatau ona e 'ai pe sili atu mea inu suamalie. Mo aso e tolu, faalua i le aso, e te manaʻomia le tuʻuina o le soona vevela. E fa kapalaʻa o le susu e ave i le lita o le vai (o le vevela o le vai e tatau ona tutusa ma le vevela o le tino i le taimi). E tatau ona faalēaogāina lenei faiga pe a faʻaalia mai faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le tiga o le manava, manava ma le vomiting. I lenei tulaga, vave ona e valaau i se falemaʻi.

Mafuaaga o le Hyperglycemia

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese, e mafua ona o le le tausisia o le taumafa na faatonuina e le fomai. Pe a faʻaumatia e le maʻisuka le tele o meaʻai gaʻo, i totonu o le afa itula i le toto o le kulukose toto e vave ona tulaʻi.

E ui lava i le mea moni e faapea o le kulukose o se punavai mama o le malosi, o lona sili atu e mafua ai le sili atu ona afaina nai lo le foliga muamua.

I le aluga o taimi, o le hyperglycemia o le a aʻafia ai le faʻaleagaina o metabolic processes, lea o le a faʻaalia ai:

  • feʻai
  • solia o le cardiovascular system,
  • faʻaleagaina le kulukose o le kulukose,
  • faateleina triglycerides.

A maua se maʻi i le 2 pe sili atu foʻi o nei faʻamaʻi ma le oona, o le a maua o ia i le maʻi pipisi. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le maʻisuka ituaiga 2 e amataina malie.

O le mamafa e faʻaosofia ai le inisalini, aemaise lava i le tele o le manuʻa, pe a gaʻo le gaʻo i le puimanava. O le toʻatele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mamafa tele (BMI e silia i le 25).

O le faiga o le atinaʻeina o le maʻisuka i tagata gasegase ua lelei le suʻesuʻeina.O le sili atu o mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le maualuga o mea aoga gaʻo - o le punavai autu o le malosi. Faatasi ai ma le faaputuputuina o gaʻo oona i totonu o le toto, hyperinsulinemia, faʻamalosia le inisalini. E le gata i lea, o gaioiga gaʻo maualalo e matua afaina i vevela peta pancreatic, aʻo latou faʻaititia le galuega faalilolilo a le okeni.

O le mea lea, mo le vave mafai ona iloa le maʻisuka ituaiga 2, o le suʻesuʻega o le plasma i luga o le maualuga o le FFA ua faaalia, faatasi ai ma le tele o nei mea o loʻo matou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le kulukose, le faʻamaualuga o le anapogi.

Isi mafuaʻaga o le hyperglycemia: faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, maua o vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi poʻo maʻi faʻaletonu, le lava o le inisalini.

E sili ona lamatia le le lava o le inisalini, o se hormone femalagaaʻi lea e faʻateleina ai le tufatufa atu o malosiaga i le tino atoa. O lona le lava lelei, o le kulupu o le kuluposa o le a faaputuputu i totonu o le toto, o se vaega o le malosi o le malosi e teuina i le ate, o le vaega o le gaʻo e gaʻo, ma o le vaega o totoe e faasolosolo malie ona aveese mai i le urine.

A le mafai e le pancreas ona maua le insulin e lava:

  1. O suka e afaina ai le toto
  2. e leaga tele.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina tui o le inisalini, lea e faʻatulagaina i le tele o taimi i le aso. Ole fua saʻo o le hormone e faʻalagolago lava i meaʻai a le tagata maʻi, o ona tausaga ma nisi numera. Faatasi ai ma le le lava o le puleaina o le inisalini, e tupu aʻe ai le hyperglycemia.

E le o le vaega mulimuli i le atinaʻeina o le hyperglycemia ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua tofia i se mea na tupu. Ua faʻamatalaina e saienitisi le sili atu i le selau genes e fesootaʻi ma le ono mafai ona faʻaosoina le tetee atu i le insulin, gasegase, gasegase glucose ma gaʻo gaʻo.

O le Hyperglycemia ma ona aʻafiaga e afaina ai foi i le peta paneta, e aofia ai:

E pei ona taua, o mafuaʻaga o faafitauli i le suka o le toto e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona: hormones o le gala (glucocorticosteroids), diuretics (thiazides), vailaʻau faʻasaga i le maualuga o le toto, arrhythmias, mo le puipuia o le fatu fatu (beta-blockers), antipsychotics (antipsychotics), vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi (statins).

O suʻesuʻega na faia i aiga tetele ma masaga ua faʻamaonia ai afai o le tasi o matua e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le a iloa e le tamaititi le glycemia e ono oʻo i le 40%.

Puleaina Glycemia: faʻavae ma mafuaʻaga o mea sese

O le suāuʻu maualuga e faʻamoemoe i tulaga suʻesuʻe i luga o le faavae o le suʻeina o le ulu poʻo le toto vevela poʻo le faʻaaogaina o se glucometer. O lenei masini e faigofie lava mo le siakiina masani o le faailo i le fale. Fuataga o le suka i le suka e faia i luga o se manava gaogao pe a uma le anapogi mo le 8-14 itula.

O tulaga masani mo vaitausaga eseese e eseese lava:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • pepe e oo atu i le masina - 28.8-4.4 mmol / l,
  • tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga - 3.3-5.6 mmol / l,
  • tagata matutua - 4.1-5.9 mmol / l,
  • maʻitaga maʻitaga - 4.6-6.7 mmol / l.

O mafuaʻaga o le hyperglycemia e tele lava taimi o le endocrine. O nei mea e aofia ai le maʻi suka, pheochromocyte, glucagonoma, tereotoxicosis, acromegaly.

O le maʻi e tupu foi ona o se faʻafitauli o tulaga faʻalavelave, faʻamaʻiina, faʻamaʻi o meaʻai, i luga o faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi.

I tagata matutua

O le i ai o le hyperglycemia i tagata matutua e mafai ona fuafuaina e uiga nei:

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

  • vevela ma le ulu
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina le galala
  • moe ma le vaivai faifai pea,
  • pallor
  • sosolo
  • faaitiitia le taimi o le mafaufau,
  • paleni mamafa
  • taʻavale
  • le le fiafia
  • vevela paʻu.

I tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faailoga o le hyperglycemia e masani lava ona toesea, talu ai o le maʻi e agamalu. O faailoga e iloagofie lava i le ituaiga 1 faʻamaʻi. E masani lava o le tele o le galala ma le masani ai.

  • vave le toto i foliga,
  • tiga o le ulu
  • matagogo
  • faanenefu vaaiga
  • vevela paʻu
  • puupuu le manava
  • taoto ma vili
  • moe ma le le mautonu,
  • fatu palpitations,
  • tiga o le tino.

I le taimi o le maitaga

I fafine maʻitaga, o nisi o faailoga o le hyperglycemia e mafai ona fenumiai ma faailoga o le maʻitaga, mo se faataitaiga, vave vave.

I le faʻaopopo atu i faʻataʻitaʻiga lautele, o tina faʻamoemoe e ono oʻo i le manava, o loʻo moe i le moe, faateleina le 'ai i le taimi lava e tasi o le paʻu o le mamafa, ma le tiga o le muso.

I nei tulaga, e manaʻomia le fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi. Faʻasaga i tua o le maʻi ma faʻavaivaia le puipuiga, o le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi ma isi faʻamaʻi e maualuga.

Aisea e matautia ai le suka suka?

O le faʻaleagaina o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o taunuuga, o le mea lea e le taliaina le faʻailoaina o lenei tulaga, e tatau ona vave amata togafitiga.

O le a la le mea matautia?

Muamua lava, o le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le soli o le gaosiga o le carbohydrate, mulimuli ane e iai faafitauli i le vai, protein, paleni lipid.

O le taunuuga o le a le lava le taumafa o sela, ona o le a amata ai ona sili atu ona leaga ma mate ai. Paʻu paʻu, paʻu, ulu o lauulu o le a faʻagesegese, faʻamaloloina maʻi, o le a atili ai ona mata. E mafai foi ona mataʻituina faʻafitauli faʻapitoa, atherosclerosis faʻalauteleina. Ona o le necrosis o le tino, o le lameness poʻo le gangrene e mafai.

Mo le tino musika, o le hyperglycemia e aumaia ai taunuuga e pei o tiga, gaogao, vevesi musika, vave le vaivai. O lenei tulaga e mafua ai foi ona le manava, o se toesega tele o le mamafa o le tino, e mafua mai ona o aʻafiaga o le endocrin system.

Fesoasoani Muamua mo se osofaiga o le hyperglycemic

Pe a faailoa mai faailoga o se osofaiga o le hyperglycemic, o le mea muamua e fai o le fuaina lea o le maualuga o le suka i le toto.

Afai e maualuga tele le kulukose, o lona uiga e tatau ona vave amata ona e inu tele vai.

E manaʻomia e le tagata insulin-inisiua se iniseti, a maeʻa e tatau ona mataʻituina le faʻaitiitia o le kulūkose ma le faʻaalia o faʻamaoniga.

Ole tui e mafai ona toe faia pe a manaʻomia. O se tagata e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisaga e manaomia le faʻafefeina o le eletise i le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga fualaau faisua, fualaau 'aina, vai oona, ae i laʻititi. Mo nei faʻamoemoega, e talafeagai le fofo o le susu. 1-2 lita o le suka e ave i le lita o vai.

A maeʻa ona faʻaaogaina sea vaifofo, e tatau ona inuina vai inu suamalie i le tele e mafai ai. Afai, e ui i tulaga maualuga o le kulukose, e lagona e se tagata le lelei, ona mafai lea e le faamalositino ona fesoasoani e faaitiitia i latou i se auala masani.

Taʻiala mo togafitiga

O le Hyperglycemia e tatau ona togafitia lelei, ae le o le fesoasoani a se fualaau faasaina.

O le galuega autu o le faʻaumatia lea o le maʻi lea na mafua ai le maualuga o le kulukose.

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, e taua foi le tausisia o se taumafa faapitoa.

O isi metotia o togafitiga e mafai foi ona fesoasoani. E taua tele le mataʻituina e le aunoa. E tatau ona fuaina i le taeao, ao le i momoe, pe a uma ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le kapeneta vailaau ona iai se glucometer.

I le maualuga o le 10-13 mmol / l ua fautuaina e faia le gaioiga faʻavaomalo. Afai e sili atu i latou, ona le taliaina lea o le faamalositino, ae e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

Fomaʻi togafitiga

O le vailaau faafomaʻi e gata i lenei tulaga. Ole fualaau autu o le inisalini.

O lona faʻaaoga e tatau mo le maʻisuka ituaiga 1. Afai i totonu o le 20 minute e leai se faʻaitiitia o le maualuga o le suka, ona tatau lea ona toe ulufale mai.

Mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e le manaomia le inisalini, ae o le a manaomia le fua o le suka. Mo lo latou tofiga, e manaʻomia ni feutagaiga ma se suʻega o le endocrinologist, o ai o le a faʻamaonia se sui lelei ma lona atinaʻe. I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau mo le togafitiga o faʻamaʻi e afaina ai le gaosiga o le inisalini.

Taumafa mo Tisuka

O le faateleina o maualuga o le suka e sao lava i luga o le meaai, o lea e tatau ai ona faʻamalosia le fetuunaiga.

Mo togafitiga manuia, muamua ma sili ona taua, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate. E le aoga le lafoaia atoa oi latou, ae ui i lea, e tatau ona faaitiitia le aofaiga.

Soo se mea suamalie ma paluga e tatau ona faʻaumatia atoa.. O gaʻofale gaʻo faʻapitoa e pei o pasta, pateta, legumes, ma cereals e tatau ona faʻaaogaina i fua faʻatatau. E le taliaina le faaaofia ai o ni mea faʻafefete, faʻafefe, ulaula, meaʻai vevela i le taumafataga.

E tatau ona avea ma mea e ave i ai le faamuamua meaai ma fualaau faisua. E tatau ona e 'aina fua, ae naʻo le suamalie ma le manava ma le inu, mo se faʻataʻitaʻiga, apu, vine, fua o fua.

Fofo faʻapitoa e maualalo ai le suka o le toto

E tele naua metotia a tagata, e le pei o togafitiga fualaau. O sili ona lauiloa o mea nei:

  • fale 'oti. Faʻaosooso le susu i luma o le mafanafana ile vaega ole lita o le vai ma le 5 sipuni vaovao o le mutia. Inu i le afa o le ipu 4 taimi i le aso,
  • Iapani Sophora. Tinese ua saunia i totonu o le masina i le fua faatatau o le 0.5 l o le vodka ma le 2 sipuni tele o fatu. E tatau ona e inu faalua i le aso mo le 1 sipuni,
  • laʻau aʻa. Faʻamalosi mo le afa itula i le faʻatusatusa i se ipu vai inu ma se sipuni o mea e masani ai. O le susu e lava mo se aso e maua ai 4 taimi,
  • lilac buds. Faʻamalosia 6 itula i se vaega o le 400 ml o le vai inu ma se lua sipuni o fatugaʻo. E tatau ona e inuina i le 4 vae tuu.

Vitio faʻatalanoa

O faailoga autu o le hyperglycemia ma auala e faʻaitiitia ai le suka i le vitio:

O le mea lea, o le hyperglycemia e ogaoga ona taunuuga e aunoa ma se togafitiga talafeagai, o se taunuuga o nei faafitauli e mafai ona aafia ai le tele o okeni i le tino o le tagata. E taua le faailoaina o faailoga ile taimi ma saili togafitiga faafomaʻi. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona fua le fua o le kulukose o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga