Pancreatitis Soda Treatment

Faʻaleagaina o le pancreatic i le pancreas o se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga e faigata ona togafitia togafiti. O le tausisia o se taumafa paleni ma fualaau faasaina e aveesea ai na o faailoga iloga o faailoga o togafitiga, lea i le tele o tulaga e mafua ai ona faaaoga e tagata maʻi togafitiga masani. O le pancreatitis soda o se tasi lea togafitiga. O lona tulaga tulaga faamālōlō tulaga ese na lauiloa i le taimi nei talu ai nei, ma e ui lava e leʻi faʻamaonia e le saienitisi lona faʻamalositino, e tele gasegase e faʻaaoga vai inu masani e togafitia ai le tele o togafitiga faʻapitoa i le tino, e aofia ai le pancreatitis. I mea o loʻo faia i lenei iloiloga, o le a tatou suʻesuʻeina atili auiliiliga pe mafai moni ona inuina vai inu pancreatitis pe leai foi, faʻapea foi ona aoga ma faʻaleagaina, o a aʻafiaga e ono aʻafia ai ma faʻamaʻiina.

Mea aoga

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, o le suauu paluga e fesoasoani i aʻafiaga nei:

  • saturation o le tino atoa o le tino ma mea o le okesene, lea ei ai sona aoga aoga i le soifua manuia atoa,
  • tuʻuina atu o le tino ma le tatauga talafeagai o le alkali,
  • maualalo maualalo
  • o le tuʻuina atu o se tulaga faʻasalalau i le maualuga o le paleni o le acid-base,
  • faʻateleina le gafatia o totoga i totonu ina ia faʻafefeteina fualaau faʻamaʻi mai le vaega B.

I luga o fata o falemaʻi faʻafomaʻi, o loʻo faʻaaogaina se suauʻu faapitoa, o loʻo i ai se tulaga eleʻele, e faʻamoemoe mo le togafitiga o togafitiga pancreatic pathology. Ae mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu masani, ae tatau ona teu lelei ma teu ma ona aso maeʻa e tatau ona matauina.

Mo le teuina atoatoa o lenei mea taumafa, ua fautuaina e te faʻaaoga soʻo se pusa e iai se tapuni faʻapipiʻi. E le fautuaina e teuina i se pusa e tagata tomai faapitoa. I le taimi lava e maeʻa ai le atigipusa ma le meaʻai, e tatau ona liligi le soda i totonu o se fagu ma tuu i totonu o se nofoaga e puipuia mai le la. E le sili atu ma le afa tausaga le ola ile ola.

E tatau ona ave le suauu mo le togafitia o le pancreas i luga o se manava gaogao, pe a ma le 30-40 minute ao le i ai. A leai, pe a faʻaumatia pe a uma se taumafataga, pe i se isi taimi vaeluaga, e mafai ona maua le faʻafeagai ma le atinaʻega o le le talafeagai.

Le aafiaga o le suamalie i luga o le tino o le tagata

I le tulaga masani o le okeni o le parenchymal, o le tuputupu ae malosi o le vai pancreatic o loo tupu i totonu o lona lua, lea e aofia ai mea faapitoa - o le enzymes e aofia ai le malepe o meaʻai, gaʻo ma gaʻo.

O le atinaʻeina o le mumū i le pancreas, e mafua ai le faʻalavelaveina o lona faʻatinoina, e mafua ai ona suia le faʻaleagaina o le paleni o le acid-base i le faʻaogaina o fualaau.

E le gata i lea, o le palacreatic enzymes e maua ai se siosiomaga alkaline i totonu o le vevela o loʻo iʻu i totonu, ma faatasi ai ma lenei mea, e maua ai le eleʻele eleʻele mai le manava o le manava, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le elemene i totonu o le manava ma le faʻateteleina o le faʻaogaina o meaʻai. O nei mea uma e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le soifua manuia lautele o le tagata maʻi ma le aʻafiaga o le okeni e aafia i togafitiga o le pancreatic.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le suauu paluga e avea o se mea e le lelei ai le taofiofia, aveesea le maualuga o le maualuga o le elemene i totonu o le paʻu o le intestinal. E mafai foʻi ona e fai mai o le soda ma le pancreas i lenei tulaga o loʻo faia ai le galuega tutusa, lea e maua ai le fesoasoani tele i gland ua afaina. Togafitiga ma le suasusu e taua o se auala saogalemu mo le tetee atu i faʻamaʻi pipisi pe afai e saʻo ona faʻaaogaina.

Faʻatasi ai ma le le saʻo o le faʻatusatusaga o le fuainumera manaʻomia, e mafai e le tino ona tuʻuina atu se tali i le tulaga o le soliga o le gaioiga o totoga o le gastrointestinal tract ma le foliga mai o ulu o le ulu. Aʻo leʻi faʻaaogaina le suauʻu popo, e tatau ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa.

E taua le iloa e faʻapea, mo tagata mamaʻi e maualalo le maualuga o le malosi o le tino i le tino, e sili atu le musu e faʻaaoga lenei togafitiga.

I le gasegase o se maʻi mumusu i le pancreatic cavity, e tatau ona fuafua le fua o le suauu ia amanaʻia le tulaga faaletino o le maʻi ma le malosi o le maʻi.

I le chronic pancreatitis, o le tulaga e ese lava. Togafitiga o se faʻamaʻi masani faʻaleagaina e faʻaaoga ai le suamalie e faʻatinoina e faʻaaoga ai faʻasologa masani. I le leai o ni faʻasalaga, o lenei metotia o togafitiga o togafitiga faʻamaʻi e lelei tele, ma le isi, o le soda o loʻo faʻaaogaina foi e avea ma sui soʻo.

Faʻamatalaga o faʻailoga ma aʻafiaga

O le tino o ituaiga o fomaʻi, ma le pancreatitis ma le soda masani e fesoʻotai vavalalata, talu ai o le sodium bicarbonate o loʻo i ai se aafiaga tele i le faʻamalosia o le faʻafitauli o le tagata maʻi o mea faʻapitoa ma le manuia lautele.

E taua le manatua o lenei oloa o loʻo i ai mea lelei ma leaga. Afai e le lelei le faʻaaogaina o le suauu pe i ai foi i le i ai o nisi faʻasagaga, ona mafai lea ona sili atu le ogaoga o le okeni o le palanymal i lalo o le aafiaga o lenei oloa.

O le suauu ua solia i mataupu nei:

  • afai o le maʻi e maualalo le maualuga o le maualuga,
  • pe a tago i fualaau faʻamaʻi ma se fomaʻi faʻataʻitaʻiga o gaioiga,
  • i le taimi o le fanauina o le pepe ma le GV,
  • i le faasologa masani o le maualuga o le toto,
  • ma le cholecystitis,
  • ma le tele o faʻamaʻi pipisi o le mea e gaosia.

Aʻo leʻi faʻaaogā vai inu mo le togafiti o le pancreas, e tatau ona faʻaesea le auai o faʻamaʻiloga i luga ua saʻo. Faatasi ai ma se fua faatatau le saʻo o lenei vailaau, o mea nei e ono tutupu i le tino e mafai ona tupu:

  • leai se manaʻo
  • fulafula i le manava ma le faʻaalia o tiga faʻaalia,
  • maualuga le toto maualuga
  • ulu matua
  • le mautonu i le tulaga o mafaufauga ma le faateleina o le popole ma le atuatuvale,
  • faʻaleagaina e mafai ona tupu i luga o le mucous luga o laugutu, gutu, manava ma le toto,
  • le atinaʻeina o le manava ma le faʻaogaina o le vomiting.

Tulafono mo le togafitia o gland ma soda

E fautuaina e suʻe vaifofo ma le suavai e tusa ai ma tulafono nei:

  1. Inu se vaifofo o le suasusu i le taeao i luga o se manava gaogao, soloia le paʻu i le 200 ml o vai ua tunuina nai lo le vevela o le potu.
  2. I le aso, matou te inuina le vai 30-40 minute aʻo leʻi 'ai, aua o le soda e tatau ona i totonu o le manava, pe a leai se gaioiga gaioiga gaosia.
  3. E tatau ona amata ona inu suavai ma sina tootoo e le sili atu i le 1g, po o le 1/5 sipuni. O le fua i luga o le taimi e tatau ona faateleina i le afa o sipuniti. ma mulimuli ane i se sipuni atoa.

Ole umi o le taimi o le faʻatagaina e le tatau ona sili atu nai lo le taimi atofaina e se fomaʻi agavaa, faʻapea foi le maualuga o le metotia tuʻufaʻatasia e le tatau ona solia.

E le gata i lea, e manaʻomia e le maʻi ona gauai atu i gaioiga uma e tupu aʻo faia lenei fualaau. I le faʻaalia o faʻalogona le lelei, faʻapea foi aʻafiaga leaga, e tatau ai ona vave taofi le ave o lenei vailaʻau ina ia aloese ai mai iʻuga le lelei. E taua le malamalama o le gaʻo paluga, e ui lava o se togafitiga sili ona lelei mo pancreatitis, e le talafeagai mo maʻi uma, talu ai o loʻo i ai se mea e pei o uiga taʻitoʻatasi o le tino e le faʻaaoga nisi mea.

O le soda masani e mafai

O faʻamatalaga uma o loʻo maua i aso nei o le soda o se meafaigaluega lelei i le togafitiga o pancreatitis ma le togafitiga o isi faʻamaʻi o le pancreas e aoina i luga o le suʻesuʻega o ana mea faitino faapitoa.

Soda po o le sodium bicarbonate o se mea e matua saogalemu mo le tino o le tagata, i se faaopoopoga, o loo i ai le malosi o le faamalologa:

  • fesoasoani i le faʻamalosiina o le okesene i gaʻo uma ma siama o le tino, ma maua ai se siosiomaga lelei mo la latou gaioiga,
  • vaivai maualalo
  • faʻaleleia fanua faasao o le tino,
  • le faʻaitiitia le sili atu o le kulimi hydrochloric i le manava,
  • faʻaleleia le sili atu o le inu o vitamin B,
  • Faʻasaʻoina le paleni o le acid-base,
  • vave ma faigofie ona aʻafia e fatugaʻo mai le tino.

Ina ia togafitia ma faʻasaʻo foʻi le tiga, e mafai ona e faʻaaogaina uma le suauʻu eletise faapitoa, gaosia i taga tuʻu, ma suamalie masani. Na o le teu i se mea mamago ma mama, ma ia teuina mo le sili atu ma le 6 masina talu ona tatala le pusa.

O le matafaioi o le soda i le puipuia o le pancreas

O se pancreas maloloina lelei e maua mai ai le sua o le pancreatic, lea ei ai se siosiomaga alkaline. E lafoina i le duodenum pe a oʻo mai meaʻai, a maeʻa amataina le amataina o enzymes, lea e mafua ai le tali alkaline o le malepe o gaʻo, proteins ma gaʻo. Ma pe a oʻo ina mumū se tino taua o le digestive, o le a le toe gafatia ana galuega. O le iʻuga, o le paleni o le acid-base e faʻalavelaveina i totonu o le manava. Enzymes e maua ai se siosiomaga alkaline, ona o le le lelei o le gland, tuu le ulufale i totonu o le iniseti, ma o iina e amata mai ai le manava o le suka o le hydrochloric. O le siosiomaga faʻaseʻi lea e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻapalaina o meaʻai, e afaina ai le tino ma faʻaopopo atili ai le mamafa i luga o le paʻu. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai le soda i pancreatitis. E faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le sili atu o le eletise ma faʻaleleia le siosiomaga alkaline i le gastrointestinal tract. E mafai ona tatou fai atu o le soda e faʻataunuʻuina ai le galuega a le pancreas ma o lea e fesoasoani ai e faʻasaʻo le atuatuvale mai le totoga mumu ma avatu ai le maualuga o le filemu.

E masani lava ona mafai ona inu i le pancreatitis

E ui lava i le mea moni o le soda e manatu e leai se afaina ma e le afaina i le soifua maloloina o le tagata, e le aoga lava ona faʻaaogaina. Muamua, e le mafai ona suia le sodium bicarbonate ma se togafitiga faʻamalosi o le pancreatitis, ma le lona lua, e le tatau ona e inu i lenei vaifofo mo se taimi umi, ma sili atu ona faʻaauau pea.

E taua le manatuaina o le le taliaina saʻo e tusa lava pe o se faʻamalologa aganuʻu lelei ma e le faʻaleagaina e ono afaina ai le tino atoa. O le mea lea, afai e te inuina le vai mo se taimi uumi, ona le gata lea o se mea e le mafai ona tupu, e mafai foi ona tupu, ae o le nausea, dizziness, fiainu, fulafula o le mucous membrane, ma oʻo lava i le maualuga. E le gata i lea, e mafai ona amata le tagofia o mea ua fai ma vaisu, ma o le a galo lava i le tino le auala e tutumau ai le paleni o le acid-base. Pe a togafitia le suasusu, e tatau foi ona mataʻituina ana metotia. O le mea lea, pe a faʻaaogaina vaifofo o le suauu i le tele o mea, e mafai ona amata ona tupu i luga o le mucous wall o le esophagus, manava, ma le fatu.

O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga mo pancreatitis ma le soda, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma saili le ituaiga ma le ituaiga o lau maʻi. A uma, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamautinoa tonu pe o le a le mea e mafai ona ave ai soda, ma e le o le mea lea.

E matua faasaina le ave o soda i tagata e maualalo le eletise o le manava. E le o fautuaina foi le tuufaatasia o le faʻaaogaina o le sodium bicarbonate ma sauniuniga faʻataʻitaʻi, faapea foi ma vai mama. Ae peitai, o le mea sili ona taua o le aloese mai aʻafiaga le lelei, o le soda e tatau ona onā naʻo mo faʻamaʻi togafitiga ma i fua talafeagai.

E faʻafefea ona inu vai inu vai

O le gaosiga o paluga e tele mea e tele e faʻamalolo ai, ae o lona aoga sili lava o le faʻaaogaina ma le leai o se mea. Mo togafitiga ma le puipuia o pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina ni auala eseese mo le saunia o se fofo o le sodium bicarbonate. Ae mo le auala e talia ai, e leai ni eseesega faapitoa. O vaifofo o le suauu e tatau ona inu i luga o se manava gaogao. Afai e te faia lenei mea aoe 'ai, e mafai ona e maua tonu le itu faafesagai.

E tatau ona e ave soda e tusa ai ma tulafono nei:

  • i le taeao, e naʻo luga o se manava gaogao,
  • i le aso afa afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, poʻo se itula talu ona 'ai,
  • suauu e tatau ona na ona ulu atu i totonu o le manava le aoga, lea e le alu ai le togalaau,
  • e tatau ona e amata e ave ma le 1/5 o le sipuniti, faatasi ai ma le faasolosolo lemu o le fualaau i le 1 / 2-1 teaspoon,
  • inu malosi faʻasolosolo faʻasologa o tui ma vasega.

Tusa lava pe o le a le auala filifilia o togafitiga, e tatau ona muamua faʻalogo i lou tino. Afai na te teena le vailaau oona, mafua ai le vevela, leisa ma le teenaina, e te manaomia pe faʻaititia le togi i se mea e talia, poʻo le lafoaia atoa o togafitiga.

Soda i le puipuia ma togafitiga o pancreatitis

Puipuiga ma togafitiga o le pancreas ma le soda e ese mai i atigi o le mea na faaaoga ma le umi o le vasega. Mo le puipuia o pancreatitis, e masani lava ona faʻaaogaina sina paʻu pau. Ua faʻamaʻapeʻa i totonu o se tamai ipu vai inu, ona faʻaopopoina ai lea o le vai malulu ua faʻafefiloi i le masini e mafua ai. O le vevela o le vaifofo e maua ai e tatau ona tusa ma le 38-40 tikeri ma e tatau ona e inuinu lemu, i nai sipuni laiti 2-3 taimi i le aso. O le faagasologa o ia togafitiga e mafai ona tumau mai le 2 vaiaso i le 1 masina.

Ae o le togafitiga o osofaiga o le tiga o pancreatitis, o iinei e tatau ona filifilia taitoatasi ia atopaʻu. Muamua, e tatau ona totogi le mafaufau i le ituaiga ma le malosi o le maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma le aofaiga o le suauu na ave e faalagolago i foliga o le faamaʻi ma le tulaga o le maʻi.

O le susu, e aunoa ma se masalosalo, o se auala sili e faʻaitiitia ai le le fiafia o faailoga o le pancreatitis. E mafai i le taimi pito sili ona faigata i le olaga ona avea ma se auala sili ona lelei i le falemaʻi ma e faʻamalolo ai foi tiga matuia. Ae aua nei galo o le fualaau lava lea e tasi e mafai ona avea i le taimi e tasi ma se sui o le faamalologa ma avea ai ma mea oona i se ipu malamalama. O le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻafefiloi le susu e aumai ai le tino sili atu nai lo le leaga, e tatau ona e iloa le tele ma le auala e saʻo ai, ma ia mautinoa e suʻesuʻe uma ona meatotino ma mea gafatia.

O le atinaʻe o pancreatitis e faʻamalosia e le vave tuʻuina atu o enzymes i le pancreas, lea o le a mafua ai ona afaina ai le totoga o le okeni. O se taunuuga, o le soifua maloloina o se tagata e matua mafatia lava ma o le tele o faailoga le lelei e aliali mai. O nisi tagata atamamai latou te fautuaina tagata o loʻo i ai lenei faʻamautinoaga e faʻaaoga ai le susu. E mafai la ona inu se vaifofo o le soda (sodium bicarbonate) ma le pancreatitis ma pe faʻapefea ona fesoasoani e taulima ai le faʻamaʻi?

I le tulaga aloaia, o le togafitiga o le gaosiga o le susu e le i faamaonia, ae o nisi o punaoa fautuaina e ave mo maʻi o totoga eseese

Le aafiaga o le suamalie i luga o le tino

O faʻamatalaga e uiga i aoga o lenei oloa mo le pancreas na foliga mai talu ai nei. I aso nei, ua na o le suʻesuʻeina o faʻamatalaga, e leai se faʻatagaga faasaienisi, e tusa ai ma le sodium bicarbonate e mafai ai ona mauaina ia aafiaga:

  • saturate le tino i le okesene, lea e maua ai tulaga lelei mo lona faʻatinoina,
  • faaitiitia le eletise e ala i le faaitiitia o mea e maua ai le acidic,
  • faʻaleleia le malosi o le faʻasamaina o vitamini B.

Mo le faʻaaogaina e avea o se vailaʻau, o se gaosi faapitoa e faia i foliga o se paʻu. Ae e mafai foi ona e inu i se meaai masani masani. Ae ui i lea, e tatau ona mulimulitaʻi tulaga e teu ai.

Faatasi ai ma le pancreatitis, ua matua faasaina ona inu se vaifofo o lenei mea pe a uma ona 'ai. E tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao. E mafai foi ona faia le afa afa itula aʻo leʻi 'ai. A leai, ei ai se tulaga lamatia o le le mautonu ma le le lelei o le soifua maloloina.

E talafeagai le faʻaaoga o le susu i le taimi o togafitiga o pancreatitis

E ui lava i le mea moni o le suauu ua manatu o se oloa saogalemu atoatoa, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o loo i ai se tulaga lamatia o taunuuga e le manaomia. O aʻafiaga pe a uma ona faʻaaogaina se vaifofo o lenei oloa e aofia ai le soliina o galuega a le tino. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona oʻo i le ulu o le ulu ma le faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le tino.

Afai ei ai le solia o le tele poʻo le faʻaaogaina o le fofo, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻamaʻi o le tino i luga o le mucous membranes o le gastrointestinal tract - o le esophagus, stomach or intestines.

Aʻo leʻi amataina togafitiga mo faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei oloa e faʻasaina mo tagata e maualalo le acidity o le suka gastric.

Pe a ave fualaau faasaina, e faasaina le inu i se vaifofo o le suauu, talu ai ona o le soda ma le antacids e faaitiitia ai le aoga o le manava

E le gata i lea, e le tatau ona onā le fualaau faʻataʻitaʻi e tagata latou te faʻaaogaina mea faʻatauvaʻa - o se auala e faʻaitiitia ai le maualuga o le malosi o le manava. I le vaitau o togafitiga, e le fautuaina le vai alkaline.

Isi pancreatitis togafitiga togafitiga

A oʻo mai se faʻamaʻi tiga o le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, o le epigastrium poʻo le susulu i le pito i tua, e tatau ona ave faʻamalosi se tagata i se falemaʻi. Faʻafetai i le vave amataina o le togafitiga, o le a mafai ona taofi le faʻaogaina o le mea leaga i le amataga o lona atinaʻe.

Afai e le o lata mai le suamalie, e mafai ona e faʻaaogaina vai inu Borjomi.

O le aisa o le aisa e mafai ai e oe ona faʻaliliu le pancreas ma faʻaitiitia le malosi o le mumu

Aʻo faagasolo le vaitaimi o togafitiga, o faʻasologa o vailaʻau oona ma isi painkillers ua faʻamatalaina. E mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina togafitiga, togafitiga o le novocaine ma le faʻasolosolo ina ia faʻamaeʻa ai le tino. Ina ia faʻaitiitia le puleaina o le pancreatic, e faʻaaogaina ai le fala, trasisol ma isi fualaau. Ina ia puipuia le toe faʻafouina o faʻamaʻi pipisi, o vailaʻau faʻasaina e faʻamaonia.

Afai e maʻi le maʻi, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le taimi o osofaiga o pancreatitis. I le uluaʻi aso muamua, e tatau i se tagata ona mataʻituina le faiga anapogi. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona inu le inu, ae, toe foʻi, naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

Ona faʻataʻitaʻiina ai lea o le tagata maʻi i se meaai malosi, lea e tatau ona ia mulimuli i ai. Ina ia aveese le tiga, ua faatonuina e fomaʻi le injections o le atropine ma leai-shpa. I mataupu faigata, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le novocaine. O lenei vailaau faʻamalositino o loʻo faʻatonutonuina i se tulaga vavalalata pe o loʻo faʻatonutonuina i le faiga o poloka. I le faʻaopoopoga, ua faʻataʻitaʻiina fualaau papaverine ma vailaʻau. O nei mea mulimuli e faʻaaogaina i foliga o ni meaola.

I tulaga ogaoga o le faamai, e masani lava ona tuuina atu i ai tagata gasegase e ala i le afaina o le afaina.

Meaʻai o meaʻai

I le aso muamua o le amataga o le tiga, e tatau ona e tausisia le faiga anapogi. A o faagasolo lenei vaitau, ua fautuaina e inu le tele o vai - aemaise lava, o se vaifofo. Ole vailaʻau maʻoti e tatau ona filifilia e le fomaʻi. E mafai ona e 'aina le meaai naʻo le 4 aso o maʻi. E fautuaina i vaega laiti 5-6 taimi i le aso. O le lisi e mafai ona aofia ai ituaiga taʻitasi o iʻa ma aano o manu, ituaiga sisi lanu, cheese.

E taua le mafaufau e leai se sili atu i le 60 kalama o gaʻo e tatau ona iai i meaʻai. E taua tele foʻi le faʻatapulaaina o lau faʻaaogaina o meaai sugary. O meaai uma e tatau ona faʻaaogaina i se tulaga mafanafana. E fautuaina le kuka mo se ulugalii poʻo se tao.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E taua le mafaufau o le suauu e le mafai ona onā i taimi uma. O le tele o tagata gasegase e matua faasaina ona faʻaaoga le soda. Talu ai ona o le tele o itu, o le soda o loʻo vavaeʻese faʻamalosi i vaega nei o tagata gasegase:

  • maʻitaga maʻitaga
  • tausisoifua pepe

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, e faasaina le faʻaaogaina o le susu

  • tagata o loʻo i ai se foliga masani o le maualuga,
  • tagata gasegase ma nisi ituaiga o togafitiga.

Afai e te faʻaaoga le soda mo se taimi umi, o loʻo i ai se faʻafitauli o ni mea e le manaʻomia. E aofia ai mea nei:

  1. Totoina o le toto. O lenei tulaga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le manava ma le gaioiga. E i ai foi se lamatiaga o le vomia ma le tiga o le manava.
  2. Faateleina le mamafa. E mafua ona o le saturation o le tino ma le sodium.
  3. Tigā masani, uluvale, popolevale. O le auala lenei e tali atu ai le tino popole i le faʻaaogaina o le sodium bicarbonate. I mataupu faigata, e mafai ona tulaʻi mai i luga o vaalele.
  4. Le foliga mai o le le fiafia. E mafua lenei mea i le faʻaaogaina o le sodium bicarbonate i le inumaga.
  5. Totogi, taʻavale, manava.
  6. Faʻaleagaina o le mucous membranes.

O le faʻaaogaina o le suamalie e afaina i le ita o le mucous membranes - e amata mai i mucous membranes o laugutu ma laulaufaiva, ma faaiʻu i le mucous membranes o le esophagus, manava ma le fatu

Fualaau lelei i le soda ma isi auala

Ina ia faʻaleleia atili le tulaga o le soifua maloloina ma le atinaʻega o le faʻaleagaina o le tino i le pancreas, e mafai ona e filifilia nei suʻega:

  1. Faʻafefiloi le 1 vaega soda ma le 3 vaega o le meli. A maeʻa lenei mea, e tatau ona vevela le tuufaatasiga i luga o le vevela ma vevela. Inu le mea na tupu mai mo le 7-10 aso. Teu le oloa i se nofoaga malulu.
  2. Liligi 10 ml o le sua o le tipolo i le 250 ml o le vai. I le tali lava lea e tasi e tatau ona tuu 2 - 3 g o le sodium bicarbonate - e tusa ma le afa sipi sipuni.

Nai lo le vai, e mafai foi ona e vevela susu. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai ona fesoasoani tele i le faʻaaogaina o le oloa. Ae ui i lea, o lenei fua e matua faʻasaina i le vaitaimi o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi.

Ina ia saunia se fofo o le faamalologa, o sina suamalie itiiti o le suamalie ma le sua o le tipolo e faʻafefeteina i vai

Ina ia feagai ma pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga. E sili ona aoga le faʻaaogaina o le celandine ma le musika auro. O nei laau toto e eseese o latou meatotino, ae tutusa lelei. Ina ia togafitia le mumū o celandine, faʻaaoga lenei fua:

  • ave le mutia fou ma fufulu ese le vai,
  • faaopoopo le tolu o vodka,
  • ave le tuufaatasiga, faamama i le susu.

E tatau ona e amata i se matāua, faʻaopoopo le 1 le mata i aso uma. A mavae le 20 pa'ū, e tatau foʻi ona faʻaitiitia le aofaʻi. O le suia o le vailaʻau e matua faʻasaina, talu ai o loʻo i ai i le celandine ia mea oona.

Ina ia feagai ma pancreatitis ma se pulou auro, o lenei fua o le a fesoasoani:

  • tata se laulaau lapopoa o se laau ma ni nai tamaʻi laiti e faʻaaoga se mea faʻapipiʻi,
  • sasaaina le mea na tupu i le 0.7 lita o vai,
  • kuka i le vevela vevela mo le 25 minute.

O le faʻamalologa o le infusionine e mafai ona saunia tutoatasi

O le suasusu suamalie e faʻamalosi mo le 8 itula. Fafaga malie i le aso atoa. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e sauni se fofo fou i taimi taʻitasi. O le togafitiga e lua vaiaso.

Faʻaaogaina le soda i le pancreatitis. Ae peitai, e naʻo le faatagaga a le fomaʻi aoga e mafai ona faia. I nisi tulaga, o lenei oloa e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o le soifua maloloina. O le mea lea, e matua taua tele le faia o togafitiga ma le folasisi o le sodium bicarbonate, ma le amanaʻiaina uma o nei faʻamaʻi. Afai e te solia tulafono mo le faʻaaogaina o le oloa, o loʻo i ai se aʻafiaga o aʻafiaga le lelei o le soifua maloloina.

E faʻapefea ona faʻaaoga saʻo le soda e maua ai se faʻamalologa, o le ae aʻoaʻo mai le vitio o loʻo mulimuli mai:

O le pancreatitis o se maʻi e sili ona taatele i le pancreatic. Pe a togafitia, e taua tele le filifilia o tupe o le a faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma toe faʻafoisia le lelei o le faʻatinoga ma le amio saʻo o le pancreas.

O le tuufaatasiga o le togafitiga autu e aofia ai fualaau faasaina ma vailaau e filifilia taitoatasi. O auala autu o togafitiga e masani ona faaopoopo i ai tagata.

O se vailaau sili ona mataalia o le faʻafefeteina o susu mo pancreatiti. E taua tele le faʻamaʻo saʻo ina ia le faʻaleagaina le faʻamaʻi ma le mafua ai ni faʻafitauli eseese.

O le mea moni o le sodium bicarbonate o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le pancreas ua tupu talu ai nei. Faʻaalia nei mea moni e lagolagoina e na o suʻega, ae le o suʻesuʻega faasaienisi.

Na fai mai le susu e fesoasoani i mea nei:

  • saturates le tino ma le okesene, lea e lelei mo le tulaga lautele,
  • saunia le tino ma le aofaiga talafeagai o le alkali,
  • vaivai maualalo
  • Faʻasaʻoina le paleni o le acid-base,
  • fesoasoani i le faʻafefeina o mea faʻamalosi,
  • faaleleia le malosi o le tino e gaosi ai vitamini B.

E i ai se gaosi faapitoa e togafitia. E tuʻuina atu i le foliga o se paʻu, ae e mafai ona e faia meaai masani, aʻo e mataʻituina lona ola. E fautuaina le teuina o le oloa i totonu o se mea malulu ua tapunia. E le tatau ona sili atu i le ono masina le ola o le tausiga.

Afai o le oloa e matua lelei tele ma maua ai ni aʻafiaga lelei mo le tino, e mafai ona inu vai inu i le pancreatitis? O le tali o le a lelei, ae e tasi le tulafono e tatau ona amanaia: o le taliaina e tatau ona faia i luga o se manava le aoga.

E le mafai ona e suʻeina vai inu pe a uma ona 'ai, ae e mafai foi ona e inuina le vailaau ile afa itula ao leʻi' ai. Afai e te le mulimulitai i tulafono, e tele taunuuga le lelei e mafai ona tupu.


I lalo o tulaga masani, o le pancreas e maua mai ai le sua o le vai o le natura alkaline. E ulu atu i le duodenum, lea e gaoioi ai enzymes e talepeina ai gaʻo, proteins ma gaʻo.

O le faʻaogaina o le tino e faʻaleagaina ai le lelei o le galuega, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le le atoatoa i le paleni o meaola ma le alkali.

E le gata i lea, o le enzymes e nafa ma le siosiomaga alkaline e le ulufale atu i le iniseti, aʻo ulufale atu le kulimi chloride i le manava. Ona o le faateleina o le malosi o le eletise, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le gaʻoina, faapea foi le tulaga masani o le tino, o le faaopoopo atu lea o le popole mo le pancreas.

I lenei tulaga, o le gaʻo paluga ma le pancreatitis o se mea e le lelei ai le faʻamaʻi e aveesea ai le maualuga o le eletise. E mafai ona tatou fai atu o le vailaau e faia nisi o galuega a le pancreas, lea, i le isi itu, faaleleia lona tulaga. E faʻamoemoe e saogalemu pe a fai saʻo.

Afai e le saʻo le fuaina o le inumaga, o le a le faʻamalofia ni faʻafitauli matuia e pei o le ulu ma le gastrointestinal tract. Ae e te leʻi amataina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O i latou e maualalo le eletise e le tatau ona ave i ai.

  • I se foliga laititi, o le aofaiga o tupe e fuafuaina e fuafua ile tulaga ole maʻi.
  • I le pancreatitis e masani ai, o le a avea ma tulaga masani.

Afai e leai se faʻailoga, o le togafitiga o pancreatitis ma le soda e manatu lelei e aoga. E ave foi ina ia puipuia faʻamaʻi. Aʻo le i fuafuaina le vailaʻau ma le togafitiga, e tele mea taua e aofia ai, ma le ituaiga ma le malosi o le maʻi.


Pancreatitis ma le suāuʻu susu o manatu ia e sili ona fesootaʻi. O le vailaʻau e matua aʻafia i le faʻamaloloina o faʻamaʻi ma le faʻaleleia atili o le tulaga lautele.

I le faʻaopoopoga i meatotino lelei, e mafai foi ona i ai ni mea le lelei pe afai e faʻaaogaina sese pe i le iai foi o ni soliga tulafono e mafai ona faʻateleina i le gaioiga o se vailaau.

O le susu ma le pancreatitis o le a solia pe afai:

  • maualalo maualalo
  • faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faia,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • o le maualuga o le maualuga o le maualuga o loʻo matauina,
  • eseʻese faafitauli faʻaogalua.

Ae e te leʻi amataina le sodium bicarbonate, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave. E manaʻomia foi ona e faʻatusatusa saʻo le metotia ina ia e le fetaiai ai ma ni tali le lelei:

  • le lelei po o le le lava o le fiaai,
  • tiga i totonu o le manava, faapea foi ma le afaina,
  • siitia le mamafa
  • tiga o le ulu
  • o foliga vaaia o le popole ma le atuatuvale,
  • fulafula
  • mucosal ita,
  • o le vomiting ma le manava.

O le tele o le soda e mafai ona mafua ai le ita o le mucous membranes, lea eo mai faatasi ma lagona tiga. Afai o le fofo o loʻo i ai le tele o faʻamaʻiloga ma tali leaga, e mafai ona ave le soda i le pancreatitis? Afai e saʻo le faia, o le aafiaga o le a lelei.


E toʻatele e naunau - pe faapefea ona ave le soda i le pancreatitis? O le sodium bicarbonate e tele naua mea lelei mo le tino. O lona lelei e aofia ai le faʻaogaina ma le tau maualalo.

O vaifofo vai mo le puipuia ma togafitiga o pancreatitis e ave i auala eseese. E tele suʻega mo le saunia o se meainu. E tatau ona faia i taimi uma i se manava susu. I le taimi e ai ai, e le mafai ona e inuina, aua e mafai ona e feagai ma ni mea le lelei.

E i ai ni tulafono patino e manaʻomia ona e mafaufau pe a fai e filifili e inu vai inu i le pancreatitis. O mea taua e aofia ai:

  • Faʻafeiloaʻi i le taeao e tatau ona faia i luga o se manava gaogao, o le mea vevela e faʻasese i totonu o se ipu malamalama vai,
  • afai o le oloa ua onā i le aoauli, e tatau ona faʻaaogaina i le afa itula aʻo leʻi 'ai poʻo le itula mulimuli ane,
  • o le fofo e tatau ona ulu atu i le manava gaogao, i le mea e leai se faʻaogaina o le faʻaaogaina,
  • o le amataga o le faʻaaoga e tatau ona i ai i se fua o le sili atu ma le 1/5 o le vaega o le tsp., e faasolosolo lava, e faateleina i le 1/2/1 tsp.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa. O le togafitiga e le tatau ona sili atu nai lo le taimi atofaina, faapea foi le tele o le metotia.

O le tagata maʻi e tatau ona faʻalogo i lona tino ma lagona e tulaʻi mai i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Afai e le iloa e le tino, o lona uiga e le aoga le faaauau pea o ia togafitiga, e le gata i lea, o le a sili atu ona leaga nai lo le fesoasoani.

O le pancreatitis ma le soda taimi e matua talafeagai lelei lava, pe afai e te faʻaaoga lelei le fofo. E tele suʻega mo lana sauniuniga. O le mea sili ona taatele o mea ia tatou te manatu i lalo.

  1. E tatau ona ave le 1 tsp. soda ma le 3 tsp. meli. Faʻafefiloi meaʻai ma vevela ile vevela vevela, ona malulu lea. E tatau ona ave faalua i le aso mo le 1pp. O le togafitiga e 7-10 aso.
  2. Faʻafefiloi 10 ml o le sua, 250 ml o le vai ma le 3 g soda. O nisi taimi, latou te le faʻaaogaina le vai, ae o le susu, lea e matua vevela lava. O lenei mea e mafai ai e oe ona sili atu ona fofola le fofo. E tatau ona manatuaina o sea fua e le mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le faʻavavevaveina o le maʻi.

O le susu e mamao mai i le fofo e fesoasoani e aveese le maualuga o le eletise ma fesoasoani i le togafitiga o pancreatitis. O le mea moni, e fesoasoani i le faʻaumatia o faʻamalologa leaga.

Faʻaleagaina o le pancreatic i le pancreas o se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga e faigata ona togafitia togafiti. O le tausisia o se taumafa paleni ma fualaau faasaina e aveesea ai na o faailoga iloga o faailoga o togafitiga, lea i le tele o tulaga e mafua ai ona faaaoga e tagata maʻi togafitiga masani. O le pancreatitis soda o se tasi lea togafitiga. O lona tulaga tulaga faamālōlō tulaga ese na lauiloa i le taimi nei talu ai nei, ma e ui lava e leʻi faʻamaonia e le saienitisi lona faʻamalositino, e tele gasegase e faʻaaoga vai inu masani e togafitia ai le tele o togafitiga faʻapitoa i le tino, e aofia ai le pancreatitis.I mea o loʻo faia i lenei iloiloga, o le a tatou suʻesuʻeina atili auiliiliga pe mafai moni ona inuina vai inu pancreatitis pe leai foi, faʻapea foi ona aoga ma faʻaleagaina, o a aʻafiaga e ono aʻafia ai ma faʻamaʻiina.

Soda ma Pancreatitis

Afai e talafeagai le tulaga o le okeni, i totonu o lana agasala o loo i ai le televave o le gaosiga o le eletise digestive, lea e aofia ai enzymes ia e aofia ai le faaleagaina o carbohydrates, fat ma proteins.

O le fausiaina o se mea tiga i se okeni e taʻitaʻia ai i se suiga i lana gaioiga, o se suiga tiga i le paleni o le acid-base i le gaʻoina.

E le gata i lea, o le palacreatic enzymes, lea e maua ai se siosiomaga alkaline i le tui o le intestinal, e le toe ulufale atu i ai, ma o le elemene chloride e mafua mai i le mea o le manava o le manava, e mafua ai le faateleina o le malosi i totonu o le manava ma le vave faateleina o le tulaga o le malepelepe o meaʻai. O nei mea uma e faʻamalosia ai le tulaga o le tagata maʻi ma e iai sona aʻafiaga i le afaina.

E mafai ona ou inuina soda i le pancreatitis? Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis, o le vaifofo o le elemene o se faʻaaogaina lelei lea e aveesea ai le maualuga o le elemene i totonu o le tui o le intestinal. Sodium bicarbonate e le o se mea suitulaga mo le auala autu. O le meafaigaluega e faʻaaogaina faʻapitoa e pei o se auala fesoasoani, lea e mafai ai e oe ona aumaia le toe faʻaleleia o le tulaga atoatoa o le galuega a le tino.

O le faʻaaogaina o suauu mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi e manatu lelei e saogalemu pe a saʻo ona faʻaaogaina, pe a fai o le tino o le a tali atu i le itu o aʻafiaga. O le mea lea, ao le i inu alkali mo pancreatitis, e tatau ona e muamua feiloai i se fomaʻi.

Afai o le maʻi pancreatic e tele, ona fuafua lea o le fua o le alkali e tusa ai ma le tulaga faaletino o le maʻi ma le tulaga o le matuia o le maʻi. O le gaʻo kuluga mo le pancreatitis e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga e ala i le faʻaaogaina o fua saʻo. Afai e leai se faʻailogaina, o lenei metotia o togafitiga o pancreatitis e matua aoga lava, i se faaopoopoga, o le soda e faʻaaoga e puipuia ai le maʻi.

I le faaopoopo atu i isi togafitiga ma le suasusu, o le tagata gasegase e pipii atu i le laulauʻai mo le togafitiga o togafitiga faʻapitoa. Meaʻai e naʻo le mama, e le o le mamafa o le gland. O le taumafataga, faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, e filifilia e le fomaʻi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o suauu mo togafitiga o pancreatitis

Inu mai le sodium bicarbonate mo togafitiga ma togafitiga puipuia o faʻamaʻi pipisi i mea eseese. O loʻo i ai ni meaʻai e tusa ai ma le sauniuniga o le vai inu.

O tulafono ia e aofia i le togafitiga o pancreatitis ma le soda.

  1. Afai e 'ai i le taeao, faʻamaepe le oloa i le 250 ml o le vai.
  2. Talosaga i aso uma - e tatau ona e inuina se meainu 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se itula mulimuli ane.
  3. E inu le inu i luga o se manava gaogao, lea e le tupu ai le faʻaogaina o meaʻai.
  4. O le uluai auaunaga e 1/5 o le sipuniti, ma ua maeʻa ona tupu le maualuga i le 1/2/1 o le sipuni.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi. I nisi tulaga, pe a togafitia se ituaiga o pancreatitis, e le faasaina le togafitiga.

Pe a le iloa le inu, ona leai lea o se mea i le faia o isi togafitiga, talu ai e ono mafai ona afaina tele.
O nisi taimi o le suasusu o se filifiliga sili ona lelei e pei o se falemaʻi ma se toomaga tiga. Ae ui i lea, e le o tagata mamaʻi uma e iai a latou amio lelei, o le mea lea, o uiga taʻitasi o le tino ua amanaʻia.

Aafiaga faʻamalositino ma meatotino a se sui faʻamaonia


O le mea moni o le sodium bicarbonate o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le pancreas ua tupu talu ai nei. Faʻaalia nei mea moni e lagolagoina e na o suʻega, ae le o suʻesuʻega faasaienisi.

Na fai mai le susu e fesoasoani i mea nei:

  • saturates le tino ma le okesene, lea e lelei mo le tulaga lautele,
  • saunia le tino ma le aofaiga talafeagai o le alkali,
  • vaivai maualalo
  • Faʻasaʻoina le paleni o le acid-base,
  • fesoasoani i le faʻafefeina o mea faʻamalosi,
  • faaleleia le malosi o le tino e gaosi ai vitamini B.

E i ai se gaosi faapitoa e togafitia. E tuʻuina atu i le foliga o se paʻu, ae e mafai ona e faia meaai masani, aʻo e mataʻituina lona ola. E fautuaina le teuina o le oloa i totonu o se mea malulu ua tapunia. E le tatau ona sili atu i le ono masina le ola o le tausiga.

Afai o le oloa e matua lelei tele ma maua ai ni aʻafiaga lelei mo le tino, e mafai ona inu vai inu i le pancreatitis? O le tali o le a lelei, ae e tasi le tulafono e tatau ona amanaia: o le taliaina e tatau ona faia i luga o se manava le aoga.

E le mafai ona e suʻeina vai inu pe a uma ona 'ai, ae e mafai foi ona e inuina le vailaau ile afa itula ao leʻi' ai. Afai e te le mulimulitai i tulafono, e tele taunuuga le lelei e mafai ona tupu.

Le faiga o le gaioiga o le vailaʻau


I lalo o tulaga masani, o le pancreas e maua mai ai le sua o le vai o le natura alkaline. E ulu atu i le duodenum, lea e gaoioi ai enzymes e talepeina ai gaʻo, proteins ma gaʻo.

O le faʻaogaina o le tino e faʻaleagaina ai le lelei o le galuega, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le le atoatoa i le paleni o meaola ma le alkali.

E le gata i lea, o le enzymes e nafa ma le siosiomaga alkaline e le ulufale atu i le iniseti, aʻo ulufale atu le kulimi chloride i le manava. Ona o le faateleina o le malosi o le eletise, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le gaʻoina, faapea foi le tulaga masani o le tino, o le faaopoopo atu lea o le popole mo le pancreas.

I lenei tulaga, o le gaʻo paluga ma le pancreatitis o se mea e le lelei ai le faʻamaʻi e aveesea ai le maualuga o le eletise. E mafai ona tatou fai atu o le vailaau e faia nisi o galuega a le pancreas, lea, i le isi itu, faaleleia lona tulaga. E faʻamoemoe e saogalemu pe a fai saʻo.

Afai e le saʻo le fuaina o le inumaga, o le a le faʻamalofia ni faʻafitauli matuia e pei o le ulu ma le gastrointestinal tract. Ae e te leʻi amataina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O i latou e maualalo le eletise e le tatau ona ave i ai.

  • I se foliga laititi, o le aofaiga o tupe e fuafuaina e fuafua ile tulaga ole maʻi.
  • I le pancreatitis e masani ai, o le a avea ma tulaga masani.

Afai e leai se faʻailoga, o le togafitiga o pancreatitis ma le soda e manatu lelei e aoga. E ave foi ina ia puipuia faʻamaʻi. Aʻo le i fuafuaina le vailaʻau ma le togafitiga, e tele mea taua e aofia ai, ma le ituaiga ma le malosi o le maʻi.

Faʻailoga e mafai ona fai ma faʻasagaga leaga


Pancreatitis ma le suāuʻu susu o manatu ia e sili ona fesootaʻi. O le vailaʻau e matua aʻafia i le faʻamaloloina o faʻamaʻi ma le faʻaleleia atili o le tulaga lautele.

I le faʻaopoopoga i meatotino lelei, e mafai foi ona i ai ni mea le lelei pe afai e faʻaaogaina sese pe i le iai foi o ni soliga tulafono e mafai ona faʻateleina i le gaioiga o se vailaau.

O le susu ma le pancreatitis o le a solia pe afai:

  • maualalo maualalo
  • faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faia,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • o le maualuga o le maualuga o le maualuga o loʻo matauina,
  • eseʻese faafitauli faʻaogalua.

Ae e te leʻi amataina le sodium bicarbonate, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave. E manaʻomia foi ona e faʻatusatusa saʻo le metotia ina ia e le fetaiai ai ma ni tali le lelei:

  • le lelei po o le le lava o le fiaai,
  • tiga i totonu o le manava, faapea foi ma le afaina,
  • siitia le mamafa
  • tiga o le ulu
  • o foliga vaaia o le popole ma le atuatuvale,
  • fulafula
  • mucosal ita,
  • o le vomiting ma le manava.

O le tele o le soda e mafai ona mafua ai le ita o le mucous membranes, lea eo mai faatasi ma lagona tiga. Afai o le fofo o loʻo i ai le tele o faʻamaʻiloga ma tali leaga, e mafai ona ave le soda i le pancreatitis? Afai e saʻo le faia, o le aafiaga o le a lelei.

E faapefea ona togafitia le tino i le sua?


E toʻatele e naunau - pe faapefea ona ave le soda i le pancreatitis? O le sodium bicarbonate e tele naua mea lelei mo le tino. O lona lelei e aofia ai le faʻaogaina ma le tau maualalo.

O vaifofo vai mo le puipuia ma togafitiga o pancreatitis e ave i auala eseese. E tele suʻega mo le saunia o se meainu. E tatau ona faia i taimi uma i se manava susu. I le taimi e ai ai, e le mafai ona e inuina, aua e mafai ona e feagai ma ni mea le lelei.

E i ai ni tulafono patino e manaʻomia ona e mafaufau pe a fai e filifili e inu vai inu i le pancreatitis. O mea taua e aofia ai:

  • Faʻafeiloaʻi i le taeao e tatau ona faia i luga o se manava gaogao, o le mea vevela e faʻasese i totonu o se ipu malamalama vai,
  • afai o le oloa ua onā i le aoauli, e tatau ona faʻaaogaina i le afa itula aʻo leʻi 'ai poʻo le itula mulimuli ane,
  • o le fofo e tatau ona ulu atu i le manava gaogao, i le mea e leai se faʻaogaina o le faʻaaogaina,
  • o le amataga o le faʻaaoga e tatau ona i ai i se fua o le sili atu ma le 1/5 o le vaega o le tsp., e faasolosolo lava, e faateleina i le 1/2/1 tsp.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa. O le togafitiga e le tatau ona sili atu nai lo le taimi atofaina, faapea foi le tele o le metotia.

O le tagata maʻi e tatau ona faʻalogo i lona tino ma lagona e tulaʻi mai i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Afai e le iloa e le tino, o lona uiga e le aoga le faaauau pea o ia togafitiga, e le gata i lea, o le a sili atu ona leaga nai lo le fesoasoani.

O le pancreatitis ma le soda taimi e matua talafeagai lelei lava, pe afai e te faʻaaoga lelei le fofo. E tele suʻega mo lana sauniuniga. O le mea sili ona taatele o mea ia tatou te manatu i lalo.

  1. E tatau ona ave le 1 tsp. soda ma le 3 tsp. meli. Faʻafefiloi meaʻai ma vevela ile vevela vevela, ona malulu lea. E tatau ona ave faalua i le aso mo le 1pp. O le togafitiga e 7-10 aso.
  2. Faʻafefiloi 10 ml o le sua o le tipolo, 250 ml o le vai ma le 3 g soda. O nisi taimi, latou te le faʻaaogaina le vai, ae o le susu, lea e matua vevela lava. O lenei mea e mafai ai e oe ona sili atu ona fofola le fofo. E tatau ona manatuaina o sea fua e le mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le faʻavavevaveina o le maʻi.

O le susu e mamao mai i le fofo e fesoasoani e aveese le maualuga o le eletise ma fesoasoani i le togafitiga o pancreatitis. O le mea moni, e fesoasoani i le faʻaumatia o faʻamalologa leaga.

I nisi tulaga, o le fofo o se filifiliga sili mo le fesoasoani muamua ma le tofo tiga. O ia aafiaga lelei e le o matauina. E le o tino uma o le a iloa le sodium bicarbonate, o lea e taua ai le mafaufau i uiga taʻitasi.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona ou aveina Kombucha ma pancreatitis

E toatele ua latou faalogo e uiga i mea aoga o lenei oloa manaia, lea na maua ona o se faailoga o le fefete ma le vailaau vailaau. E mafai ona ou ave Kombucha ma pancreatitis?

Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O lenei togafiti o togafiti ua taʻua o se vailaau malosi mo tagata togafitiga ma le tausiga o le tino. Faʻafetai uma i meatotino aoga a le 'eleʻele.

Fualaau o Calendula i togafitiga o pancreatitis

O mea faʻamalolo o le laau o lona gafatia lea e faʻaitiitia ai le fulafula o le pancreas mumū, faʻasaʻo le tiga ma maua ai le aʻafiaga malosi

Metotia mo le togafitia o le pancreatitis ma fua masani masani mai le sipuni o le rose

A faʻaaogaina ma le poto, o le decoction o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas, e fesoasoani i le faʻaleleia o le tino lautele o le tino, ma faʻaleleia le lelei.

Lavea togafitiga

Pe a fesiligia pe mafai ona inu vai inu i le pancreatitis, e tali mai fomaʻi i le ioe. E naʻo le tatau ona mataʻituina tulafono faʻavae na faamatalaina e le polofesa o Neumyvakin. Muamua, e tatau ona e filifilia le suʻega mo oe lava, ona o le sodium bicarbonate e mafai ona i ai sona aafiaga tele i luga o le manava.

O le mea lea, e fautuaina e amata i ni vaega laiti. Mo ni nai aso, ave le soda e solo i le vai i luga o le pito o se naifi e faʻaaoga i le tino. Faʻagasolo malie le siʻitia i le sipunipuni e 250 mililiters o le vai e vevela i le sili atu ma le 60 tikeri. E mafai ona e tineia le suauu i le vai inu (o le a tu i luga ni moli), ona faʻafofo ai lea o le fofo.

Auala e ave ai soda i le pancreatitis. O le inu e tatau ona i luga o se manava gaogao faatolu i le aso. A faʻaaogaina le tino i le suamalie, o le fuainumera autu o le kuata o se sipuni laitiiti ile 200 mililiters of water. A maeʻa le isi 2 aso, faʻaopoopoina le faʻaʻauʻau i le afa o le sipuni ma faʻafeiloaʻi ona aumai i le 1 sipuni, ona 1 le sipunifi fufulu i se ipu vai.

E manaʻomia lou suʻeina o le suauu i luga o se manava gaogao 3 taimi i le ao, ae le o le taumafataga e aloese ai mai le gaosiga o le kesi, lea o le a mafua ai le manava. Afai e te manaʻo ai, e le faigofie le aveeseina o le fatu ma isi faʻalavelave i le vaega o le digestive system, ma ia faʻamalolo le pancreas, mulimuli i nei tulafono faigofie.

Vasega o togafitiga

Fai mai le polofesa e le afaina le inu o le susu. O le mea lea, o le umi o lona faʻaaogaina e fuafuaina e tagata taʻitoʻatasi mo ia lava, faʻapea foi ma le tele o taimi e toe fai ai aʻoaʻoga. O loo tuuaia ai nisi o loo latou faia lenei mea io latou olaga atoa. Tau ina ia e le afaina oe lava ia, e tatau ona e faia le fofo mo aso e tolu ma le tolu aso malolo.

Faaiuga: o eseesega i luga o le Initaneti e ese, ae o le au faipisinisi latou te le teenaina le metotia, ma fautuaina e togafitia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. Ma faamolemole aua le mafaufau i lenei metotia o se panacea. Ina ia togafitia e le o se mea tauaso, ave se faailoga mo le fuaina o le elemene o le urine, lea e mafai ona e faia oe i le fale. Ona e toʻa.

Faʻailoga pancreatitis ma soda

O le pancreatitis o se faagasologa faifai pea o le le fiafia i le pancreas, o le faifai pea pe a uma ona aveese le mafuaaga na mafua ai, ma taitai atu ai i le suia faifaipea o le okeni ma ni mea e le atoatoa ona faataunuuina ana galuega. O le maʻi e faʻaalia i le tiga e tupu i le loloto o le manava ma faʻalautele i luga. O le tiga o le tiga e faateteleina i le tagofia o meaai vevela ma le pisapisao, ava malosi, mea inu suamalie. O nisi taimi o le tiga e iloa i le 6-12 itula pe a uma ona 'ai.

O le suʻega o vaifofo mo le pancreatitis e masani ona eseese e faalagolago i le tulaga o le maʻi:

  • Mo puipuiga ma mo togafiti togafitiga, o tamai tootoo ole soda eleʻele e faʻaaogaina. O le fualaau e mai le 1 le itula. l e oo atu i le 1 le l O le aofaiga filifilia o le vailaau oona o le a faʻasese i le 200-400 ml o le vai ua tunu, o nisi taimi i le susu. Faʻaaoga faʻamalolo vai 2-3 taimi i le aso. O le umi o le vasega e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.
  • A oʻo mai se tiga matuia, o le a filifilia le tagata taitoatasi. I lenei vaitau, e tatau i le tagata gasegase ona feutagai ma le fomaʻi aoga ona faatoa ave lea o le suasusu i se fua faatatau ua suia.

Afai e maua e le tagata gasegase le faʻaitiitia o le eletise, e le mafai ona e inuina vai, aua o le ai ai se faʻaitiitia o le elemene i lalo ifo o se tulaga malulu, lea e matautia mo le gastrointestinal tract.

A oʻo mai le pancreatitis faʻatasi ma le gastritis, maʻi o le peptic poʻo isi faʻamaʻi o le fualaau oona, e le faatagaina togafitiga ma suauu, talu ai o le siosiomaga alkaline na faia e soda o le a faʻaleagaina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi oi ai nei.

Lapatai pancreatiti

O le gasegase o le pancreatitis o se tulaga faʻaleagaina lea e faʻaalia ai se faʻalogona mumusu i totonu o sela o le pancreas. O lea faʻamaʻi e ono mafai ona tupu ona o se faʻaaliga i se totoga o le tele o ituaiga mea. E iai se tulaga lamatia ona o le mea moni e masani ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia.

O le maʻi e aofia ai le vavae ese mai i le maualuga o le mamafa.O se tikeri maualalo e mafua mai i suiga laitiiti o le natura i le pancreas, lea e na o le interstitial emeli e faasino i ai. O lenei togafitiga e lelei le mafai ona faʻaaogaina. O se tikeri ogaoga e faʻamautuina pe afai o le faʻaogaina o le mimita e i ai se uiga faʻalauiloaina ma o loʻo tuʻuina atu ma ni suiga e le faʻaogaina. E le gata i lea, o lenei tikeri e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli eseese.

O le gasegase o le pancreatitis e mafua ona o le ogaoga o le tiga, lea o lo o lisiina i le tele o le vaega o loʻo i lalo ma le itu tauagavale o le hypochondrium. Ona o le mea moni e le mafai e le enzymes ona ulufale atu i le duodenum, ua faʻalavelaveina le faagasologa o le galo.

O le sufuluina o le soda e fesoasoani e faʻaititia ai le eletise ma faia ai tulaga lelei mo le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o le galuega pancreatic.

E mafai ona e ave le suauu i totonu o le pancreatitis i auala eseese. Ae ui i lea, pe a ave, e tatau ona mulimuli i tulafono patino o le a fesoasoani e faʻaaoga alkali e aunoa ma ni aʻafiaga leaga.

Afai e faʻafefete le vaifofo i le taeao, ona faʻaumatia lea o le vailaʻau i le 250 ml o le vai. E manaʻomia lou suʻeina o le suauu i le pancreatitis ile afa itula ao leʻi oʻo ile taumafataga poʻo se itula mulimuli ane. O le sodium bicarbonate solution e tatau ona ave i luga o se manava gaogao. E tatau ona faasolosolo faasolosolo malie le faʻaaogaina o soda, mai le 1/5 o le sipuniti, i le 1/2, ma pe a uma lena i le 1 sipuni.

Pomreatic Soda Treatment

Faʻasologa faʻapitoa e ofoina atu ai le suamalie e avea o se fofo lelei mo le mumū o le pancreas. E tele ni fuamalie lelei e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino.

  • O se fofo e faʻavae i luga o soda ma lemoni

I le 200 ml o vai ua tunu e tatau ona e faʻaaogaina le 1/2 tsp. gaʻo susu ma le 10 ml o le sua o le lemoni fou. O le fofo e tatau ona saunia vave aʻo leʻi faʻaaogaina.

E tatau ona e ave le afa-sipuniti o le suauu, 10 ml o le sua o le lemoni fou ma 200 ml o susu. E le fautuaina le fofo mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis, talu ai ona o le faʻaaogaina o le susu o le protein ua solia i lenei vaega.

O le tuufaatasiga e maua mai le suauu ma le meli masani o loʻo faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai le pancreatitis. 1 tbsp. l suauu palu ma le 3 tbsp. l meli. E vevela le kulimi i luga o le vevela vevela seia oʻo ina maua se masini tutusa. E tatau ona e faʻafefiloi i aso uma mo le 1/2 teaspoon. O le tino maeʻa e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. O le vasega e 7 aso.

E ui lava o le suauu o se vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i meaai, e tatau ona faia ma le faʻamoemoe o togafitiga faʻaeteete, ia mautinoa ia tausisia tulafono faʻaaoga. O le fua o le sodium bicarbonate e tatau ona faʻateleina le alualu i luma, mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina. Afai e faamaumauina le leaga, e tatau ona taofi le taliaina.

  • Togafitiga o suauu popo ma le auala Neumyvakin

O le auala Neumyvakin e sili ona taatele mo togafitiga o pancreatitis. O le tusitala o le metotia e faapea o le suauu o se meafaigaluega tulaga ese lea e mafai ona togafitia ai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le mumū o le pancreas.

  1. E tatau ona e ave le 0.5 teaspoon o le paʻu o le soda ma faʻafefe i le 250 ml o le vai mafanafana. Inu le vaifofo i nai tamai sipili 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai o le vaifofo vai e mafua ai le le toʻa, e mafai ona suia le vai i le susu. E manaʻomia lou suʻeina o le vaifofo 3 aso i le laina, pe a uma ona taofi le faʻaaogaina.
  2. A maeʻa se malologa o le 3 aso, ona toe amata lea o le faʻafeiloaʻiga ma se fuasese maualuga. I le 250 ml o le suavai faaopoopo 1 teaspoon o suauu ma ave ai le tolu-aso pulega.
  3. E faasolosolo lava, e tatau ona oʻo ile 1 sipuni sipuni. A maeʻa ona faia se faʻasologa, e tatau ona e faaumaina le vasega ma fai se malologa mo le 25 aso.

E tusa ai ma le Polofesa Neumyvakin, i le taimi o le togafitiga o le suasusu, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i meaʻai a le vaomatua, faʻatapulaaina le faʻaaogaina o gaʻo, suamalie, manogi ma le gaʻo.

O le auala Neumyvakin e aʻafia ai foʻi le faʻataunuʻuina o le soona faʻamaonia le galuega a le inumaga ma le mataʻituina o se taumafataga.

O Mea Tau Lafumanu Faʻaaogā Fesoasoani ia Oe

O fualaau sili ona faigofie ma aupito aoga o le meli ma le propolis. E le gata i lea, o togafitiga o pancreatitis ma le meli e matua lelei lava ma manaia. Fuafuaga.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mea e tupu i le pancreas, e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga o le tagata maʻi, e taumafai ai e faʻaitiitia lona tulaga, na ia faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi faigofie ma gafatia, e masani lava e le lava.

E leai ni maʻi mama. Ae o se maʻi ogaoga e pei o le pancreatitis e le gata ina o faatasi ma mafatiaga ogaoga ma le tiga, ae e faamalosia ai foi le tagata e matua teena atoatoa le 'ai. Ae ui i lea, e sese le talitonu o le togafiti o pancreatitis ma isi auala e mafai ona suitulaga i togafitiga atoatoa. Ae e leai foi se tasi na te faafitia le mea moni e faapea, faatasi ai ma le fesoasoani a nei tupe e mafai ai ona matua faateleina le aoga o le togafitiga autu ma togafitia ai le faagasologa o le faamaloloina. O le fofo sili ona mataalia e mafai ai ona e manuia le togafiti o le pancreatitis o le gaʻo susu.

E faʻafefea ona fesoasoani le suauu i le maʻisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o tagata e masani ona tele meaʻai, o loʻo iai ni faʻalavelave o le ate ma le paʻu. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka ua taʻua o le maʻi o le olaga, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le tino, le maloloina o meaai, ma, ioe.

O le pancreas o se tasi lea o totoga sili ona taua i totonu o le tino o le tagata lea e nafa ma le faʻapalapalaina o meaai. E fesoasoani i le fafagaina o meaʻai e ulu atu i le manava, puipuia le tino o meaʻai mai le faʻaogaina o le tagata lava ia, fesoasoani e talepe i lalo palatini, gaʻo gaʻo ma gaʻo ma ave i totonu o le manava. Ma o le mea lea, o soʻo se faʻamaʻi e fesootaʻi ma lenei tino e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga lē lelei. Ae faʻapefea ona iloa nei faʻamaʻi, o le a le mea e fai, pe faapefea ona togafitia, mea e 'ai ma mea e faʻaesea mai lau meaai pe a tiga le pancreas? E tatau i tagata uma ona tauloto tali i nei fesili aʻo le i oʻo i luma, pe sili atu foi, ia saunia i latou, ina ia oʻo i le isi taimi ma faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi, ia faia loa mea uma e tatau ai ina ia faʻamautu ai le paʻu.

Aisea e mafai ai e le pancreas ma faʻamaoniga o nei faʻamaʻi

O fea oi ai le pancreas, o le a iloa e tagata pe a amata ona afaina

A o lei amataina ona togafitia le pancreas.

Le aoauli lelei, afiafi po o le po lelei au uo pele, malolo ma na o le faitau tusitala. Afai na e alu i le blog o lona uiga e te fiafia ma ou fiafia tele i ai. O le aso o loʻo tuʻuina atu i se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga.

I le po nei, na valaʻauina aʻu e loʻu ataliʻi e matamata i se vitio se tasi i luga o le Initaneti. Talu ai sa ou toe asiasi i laʻu blog, sa ou fai atu i loʻu atalii, "liliu le failauga, o le a ou faia laʻu lava mea ma faalogo," o nisi taimi ou te faia ai.

Ae mai uluai upu a le faamatala, na galo ia te au le mea sa ou faia i le taimi nei. O le tagata lea na toe faʻafoisia mai o ia lava i le ola ma, e le gata i lea, o le soifua maloloina, e leʻi faʻatagaina o ia e oti. Na ia faamalolo lona kanesa ma faamaonia ai. Faitau ma matamata i le vitio ma o le ae vaʻai i ai.

Togafitiga o Cancer Cancer

Afai tatou te faʻalogo i le suʻesuʻega "Cancer!", I le taimi lava lena o le manatu "oh God, cancer, o le a le isi?" naʻo le oti. " O tagata e amata amata ma le faaeteete i le tagata maʻi ma le faanoanoa, ma e leai se tasi e mafaufau. E pei o se faʻaleaga, afai o le kanesa o lona uiga o mea uma, e na o le tasi le pito.

Mo le taimi muamua, o lenei paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe na maua mai e le fomai Farani Henri-Louis Duhamel de Monceau i suesuega. I le 1845, na iloa ai e se polofesa Siamani o Bulrich o le suauu e aveesea le susunuina o lagona i le taimi o le manava.

E na o le 1 teaspoon e mafai ona tapeina le afi ma le le toʻa i totonu o le manava ma le tele o le eletise.

Talu mai lena taimi, o le togafiti o le manava e aofia ai i taimi uma le faʻaaoga o suauu. I se tasi tikeri po o se isi, o ona faamanuiaga na tofotofoina i le faiga.

Tuua Lau Faamatalaga