Faʻailoga i le maʻisuka ituaiga 2 i le fale

I le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o le inu o le kulukose i totonu o le tino, lea e aʻafia ai le aoga o totoga taua ma faiga. O le mafuaʻaga lea o le tele o mea leaga i le tino. Ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi o le a faia le faʻamaonia saʻo ma filifili togafitiga lelei togafitiga. O le isi, o le a matou iloiloina atili auiliiliga pe faʻapefea ona togafitia lelei le faʻamalosi i le maʻisuka.

Sootaga i le va o le mafutaga ma le maʻisuka

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafua ona o maualuga maualuga o kulukose o le toto.

  • O le faapaleniina o le palatini o loʻo maitauina i totonu o le tino, lea e aʻafia ai le fausiaina o totoga taua, e aofia ai le inumaga.
  • Nono vela e mafua ona o le faʻavaeina o mea oona.
  • O le taamilosaga toto e afaina ona o le faateleina o le cholesterol toto, lea e teuina i puipui o toto toto.

O suiga le lelei uma e tutupu i le tino o le maʻisuka e i ai se aafiaga faataumaoi i totoga oona:

  • O le faʻatoʻilaloina o siama namu, e aofia ai le manava, e le mafai ai ona faʻataunuʻuina lona galuega autu, o lona uiga, ia faʻailoa lelei meaai. O le mafuaʻaga lea e tupu ai le faʻalavelave i le kolone.
  • E fai malie malie maso, e taʻitaʻia ai ma faʻamalosia ai meaai i totonu o le manava. O loʻo i ai le faʻalauteleina o le vevela ma le poloka.
  • O le galue malosi o toxins e taʻitaʻia ai i le dysbiosis, lea e mafai ona faia se foliga masani. I lenei tulaga, o le galuega autu o le toe faʻafoʻiina o le intestinal microflora masani.
  • E taua foi le faailoaina o le galala, lea e masani ona matauina i tagata e maua i le maʻisuka. Le leai o se vai i totonu o le tino e tau atu ai i le faʻamalosia o feces ma le faʻamalolo o le gaioiga faʻaleagaina masani.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e masani ona matauina i vaega mulimuli o le faʻamaʻi. I le amataga, o faafitauli faʻalavelave e tulaʻi ona o le le tausisia o le taumafa. Ina ia faʻamautinoaina le suka o le toto, e tatau lava ona e vaʻaia meaʻai leaga mai au meaʻai i aso uma ma mulimuli i lau mea inu ava. O se meaai faʻapitoa e tatau ona atiaʻe e na o se fomaʻi, ma mafaufau i uiga o le maʻi.

O le a le mea e fai i le faʻamalosi i se tagata gasegase i le maʻisuka

O fautuaga nei o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi i le maʻisuka:

  • Muamua lava, e tatau ona e tausisi i se meaʻai faapitoa na faia e se fomaʻi, lea e maua ai le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o le suka mai le meaai.
  • Ia mautinoa e inu tele i le aso. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai feʻau faʻamalosi ma aveesea ai i latou. E fautuaina e amata le taeao i se ipu malamalama vai e amata ai le manava. Cabbage brine, lea ei ai lona aafiaga, e aoga foi.
  • A o faagasolo le aso e tatau ona e gaoioi tele, fai taga taeao ma taʻaloga, lea e faʻaosofia ai le manava ma faʻavaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose.
  • O le taumafaina e fautuaina i ni vaega laiti ma e masani lava. O le mea autu o le puipuia lea o le gaʻo. E fautuaina e aofia ai nisi fualaau faisua ma fualaau suamalie, fuālaʻau fuālaʻau, ma fatulala i totonu o taumafa i aso taitasi.
  • O taimi taʻitasi, e mafai ona e faʻamamaina le tino o toxins ma toxins, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻatau togafitiga

I tulaga ogaoga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se maʻi mo le maʻisuka pe afai e le fesoasoani le taumafa e foia le faafitauli. I faʻafitauli faʻafuaseʻi, e mafai ona faʻamavaeina le faʻaaogaina o se faʻamalosi poʻo se mea e manatu i ai.

O suauu mama e fesoasoani i le fofoina o le tui i le maʻisuka ituaiga 2: Normase, Dufalac, Florax. O fualaau faʻamaʻi e faʻafefeteina feeseeseaʻi ma aveese faʻamalosi. O togafitiga filifilia lelei o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le masaniga o le gastrointestinal tract.

Lapataiga tagata faʻafofo

O lea la, matou te ofoina atu le tele o fualaau lauiloa ma aoga:

  • Mountain geo musa. Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e tago i se pusa fou ma sasaa atu i totonu o se fagu lita e tolu, e sosoo ma le suamalie. E mafai ona tu i totonu le la seia oʻo ina oʻo mai le vai. Ona siitia lea i se nofoaga malulu mo vaiaso e tolu. O le mea autu o le le gaoioi o vine. O le suamalie e mafua ai le sasaaina i le lita o vodka. E tatau ona e ave se sipuni se tasi ao leʻi oʻo i le taeao.
  • O fatu laau e iai mea taua, e taua latou faamama le manava o toxins ma toxins. E tatau ona e sasaa se ipu vai inu vai i luga o le sipuni se tasi ma tuu e faʻaaoga mo ni nai itula. E fautuaina e faʻaaoga i le po. O fatu e faʻapipiʻi foi i cereals ma salads.
  • E aoga i le taeao e inu se ipu tioata o teuteuga o paʻu. Ma i le aso e mafai ona e 'aina le tele o vine e faʻaleleia ai le faʻalaumalie.
  • I le taeao ao leʻi oʻo i le taeao, e mafai ona e 'ai se sipuni o le suāuʻu manogi e faʻavave ai le faiga masani o le toilalo.
  • O togafiti faʻamalosi e fesoasoani foi e toe faʻaleleia le masani o le manava.

Auala faʻatau ma le lelei

E faʻaaogaina i totonu ole faletupe ole faʻala. E lava le 'ai o se sipuni o le lala i luga o se manava gaogao e faʻavevesi ai le gaioiga masani o le faʻaleagaina. O le mea autu o le inu tele lea o le paʻu i totonu o le tino e pisapisao ma fufulu le manava o le nofoa vaivai. E aofia ai foi i totonu o le paketi filifiliga o vailaʻau vavave, fatulala ma le suauu manogi.

Faʻasologa masani i le maʻisuka

O tagata tomai faapitoa e le fautuaina le faʻaogaina o laxatives e togafitia ai le tumau o le le mautonu. O lenei mea o le a aʻafia ai le faʻaogaina o le tino. E sili atu le taumafai e fetuunai le lisi muamua o aso taʻitasi, e aofia ai meaʻai ma fiva ma fusi lanu e mafai ona faatagaina i le maʻisuka. E tatau foi ona e faateleina le aofai o le suavai e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le nofoa i totonu o le kolone.

Faʻaaoga mo mea e gaosia ai susu, mo se faʻataʻitaʻiga, kefir. I le taimi lava e tasi, e tatau ona vavaeese meaʻai, pateta, araisa ma le lauti malosi i meaʻai i aso uma.

Taofiaga

Ina ia faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract, matou te usitaia fautuaga nei:

  • Gaoioiga faaletino. O le mea taua o le faʻanoanoa tele i le aso ina ia galulue uma musika. O loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa faʻamalositino ma le massage.
  • Faateleina le faʻaaogaina o le suavai i aso taitasi.
  • Faʻaaloalo i le taimi o taumafataga. E tatau ona e 'ai i itula lava e tasi ina ia maua ai e le manava le taimi e sauniuni ai mo le faʻaogaina o gaioiga.
  • O se faʻafeiloaʻiga i taumafa masani o ipu fuālaʻau.
  • Fomaʻi togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, electrophoresis.
  • Taeao i le taeao.

Laxative mo le maʻisuka: togafitiga o le pipisi i le maʻisuka

O faʻafitauli o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka faʻamausali i masaniga o meaʻai, o vailaau faʻaauau, faʻapea foʻi ma le solia o le paleni o le vai.

O le faʻamalositino o le natura e mafua ai le maua i le maʻi suka e mafai ona avea ma se faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka autonomy. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, o le innervation ma le toto e maua ai le faʻalavelave. Afai o le faagasologa e faʻalauteleina i totoga o meaʻai, ona faʻaitiitia ai lea o le latou galuega afi.

O le faʻamaoniaina o lapatitis mo le maʻisuka e tatau ona amanaʻia itu uma na taʻitaʻia ai le tagata maʻi i nofoa le lelei. I le maʻisuka malosi, o fualaau oona e faʻaaoga i le amanaʻiaina o tapulaʻa e fesootaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 30% o le faitau aofaʻi o tagata matutua e mafatia i le faʻamalosi, ma afai e te manatu o se tagata e iai se faʻafitauli, e le o se mea e te fia vaʻai i se fomaʻi, o lona uiga e mafai ona sili atu le telē. O le faʻamautuina i le maʻisuka e mafai ona mafua mai mafuaʻaga masani e fesoʻotaʻi ma mea taumafa, o se olaga ola solo, pe o se faʻalavelave o le maʻisuka.

O le tele o taimi, o se taumafa e leai ni meaʻai e maua ai le fiva, fiber, ma se numera tele o oloa e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gaioiga o le tino: o le keke, falaoa saito, araisa, rimoni, persimmon, koko, pateta.

Mo tagata matutua, o le le mautonu o se faafitauli faifaipea, ona o latou faafitauli i le fafagaina o meaai, mea taumafa i mea taumafa, i se faaopoopoga, latou te taitaia se ata e le mautonu, e masani lava o le saluina. O nei mea e faʻaitiitia ai le gaioiga o le motile ma le faʻaleleia o le inumaga, e mafua ai le faʻasolosolo umi ma le faʻamalosi tumau.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o le pipisi i le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • Faʻaaloalo ma le moega e momoe mo maʻi faʻalavelave poʻo isi faʻamaʻi faʻatasi.
  • Faʻaitiitia le faʻatinoina o galuega e fesoʻotaʻi ma galuega faʻapitoa poʻo le soifua maloloina lautele.
  • O faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o meaʻai - gastritis, maʻi o le peptic, colitis, cholecystitis.
  • Pyelonephritis.
  • Hemorrhoids po o faʻailoga puʻe.
  • Fuʻa.
  • Toto
  • Faatusatusa
  • Aveina o vailaʻau e mafua ai aʻafiaga i foliga o le faʻamalosi.

O le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le faʻailoga e sili atu ona manino i le neuropathy autū o le maʻisuka, lea e mafua ai le maua o le toto ma faʻaitiitia le faʻamalosi i faʻamalaʻau e mafua ai le vaivai o le puipui o le iniseti ma le faʻavalea.

E i ai le tiga ma le mamafa i totonu o le manava, o le gaioiga afi o le manava, tamai ma le tele o le vavalalata ua taofia, afaina, afaina tele e mamaʻi mo gasegase, e le seasea lava ogaumu ma ua leai ni aoga masani.

O le faʻafitauli mo tagata maʻisuka e iai taimi o le manava o le manava ua faʻaleagaina i le malulu, faatasi ai ma le maualuga o le kulukose o le toto. Pe a vaʻaia, o le kullukose e toso mai ai le vai mai masini, e aofia ai mea o loʻo i totonu o le intestinal, lea e avea ma mea eleelea ma sili atu ona faigata ona faʻanofo.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, o maʻi na faʻataʻitaʻiina Metformin mo le faʻasaʻoina o le suka toto e faitioina ai le faʻavaveina o le manava.

A faʻaaogaina le Metformin, o le malosi o loʻo i ai muamua e sili atu le faʻaʻumiʻumi ma puipuia i vailaau faʻamalosi.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina mafatia mai gaioiga o le manava. O le le lelei o le faapalepale o le kulukose e afaina ai le metabolism. Ma o lenei, i le itu, e mafua ai ona le lelei le tele o tino. O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e vave lava ona maua se foliga masani, o lea e tatau ai ona amata le togafitiga i le faailoga muamua o le malaise.

O le maualuga maualuga o le suka o le toto e mafua ai le leai o se susu i totonu o masini. O le le lava o le ola e tau atu i le taofiofia o feces ma, o se taunuuga, faigata i le toilalo.

Le lelei o meaai paleni mo le maʻisuka e faʻateleina ai le faafitauli. O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai se meaai faapitoa e faʻasaʻo ai le kulukose. Afai e te faʻaaogaina meaʻai faasolitulafono, o le saoasaoa o gaioiga faʻaleagaina o le a faateleina, e aofia ai le gastrointestinal tract.

O a isi suiga o le maʻisuka i le toesea o togafitiga e mafua ai le mautinoa:

  • glycosation - o le fusia o le polotini o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o siama,
  • o le faʻaalia o le cholesterol deposits i totonu o vaʻa, faʻaleagaina le toto totoina i totoga, e aofia ai le gastrointestinal tract,
  • maʻisuka neuropathy e mafua mai i le pa'ū o namu namu ona o le faʻavaeina o toxins.

Ona o togafitiga mulimuli, o le saoasaoa o meaai mai le manava e ala i le inumaga ua faaitiitia, o le galuega a sphincters ma le ogaoga tele e lemu. O nei mea uma e mafua ai le faʻataunuʻuina o gaioiga i totonu o le manava, e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le microflora aoga ma le masaniga masani.

O faʻafitauli i le gaioiga o le toto e mafai foi ona mafua ai le sogasoga o le hypoglycemic.

I lenei tulaga, o le faafitauli e tupu i tagata oe, aʻo le i amataina le maʻisuka, na mafatia mai le faʻamalosi. Ina ia aloese mai faafitauli, e taua le lapatai i le fomaʻi e uiga i lenei vaega o le tino. O le a ia filifilia se togafitiga togafitiga ma aʻafiaga pito i tua.

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, faʻaleagaina o le intestinal e mafua ai le faʻavaeina o toxins ma le tuiina o le tino, faʻapea foi ma le tiga i totonu o le manava, o le leai o se meaʻai, pa'ū i le mucous membrane o le anus, hemorrhoids. I le maʻisuka, o le faagasologa o le tumau o le maʻi ma le foliga mai o le le lelei o taunuuga e faatelevaveina.

E vave ona mate le microflora, o le gasegase o meaai e faigata ma e malosi malosi le inu o okeni e lata i le isophagus.

Ona o le atinaʻeina o meaola ninii, o le faasalalauina o siama ma le foliga mai o le purulent foci e mafai, lea e mafua mai i taunuuga faataumaoi seia oo i le oti.

O faʻafitauli matuia e mafai ona puipuia i se togafitiga faʻapitoa. O se faʻaoga faigofie a tagata lōia o le a le mafai ona faʻamalolo le maʻi, ae o le a na o sina taimi puupuu e maua ai.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia le tulaga o lau lauulu, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i falemalama e te faʻaaogaina.

O se tagata taufaafefe - i le 97% o ituaiga lauiloa o mea inu o mea ia e afaina ai o tatou tino. O vaega autū e mafua ai faʻafitauli uma i luga o igoa e pei o sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o paʻu, o lauulu e fai ma mea e pala, e leai se malosi ma le malosi, e mou le lanu. Ae o le mea sili ona leaga, o lenei muck e oʻo i totonu o le ate, fatu, mama, e faʻapupulaina i totoga ma mafai ai ona mafua ai le kanesa.

Matou te fautuaina oe e mumusu e faʻaaoga tupe o loʻo i ai nei mea. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le ofisa o le faatonu le auiliiliga o masini e leai ni suauu, lea na muamua ave ai tupe mai Mulsan Cosmetic. Na o le pau lava le mea gaosiga o mea-natura uma. O oloa uma o loʻo gaosia i lalo o le faʻamalosia ma le faʻamaonia o faiga faʻavae.

Matou te fautuaina le asiasi atu i le faleoloa i le initaneti mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o au mea faʻalelei, siaki le aso e muta ai, e le sili atu ma le tasi le tausaga o le teuina.

Afai ei ai se faʻafitauli i le maʻi o le manava ona o le maʻisuka, e manaʻomia ni faʻatopetope vave. A le o lea, o le faamalosi o le a faia se foliga masani ma e manaʻomia ai togafitiga uumi. I le faaopoopo atu i fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai, o se meaai faapitoa e fesoasoani e faapaleni ai le toto toto ma faaleleia ai le galuega o le toto. E faʻafefiloi ai mea taumafa ma le maualalo o le faʻasologa o igoa ma meatotino e faʻaleleia ai le motumotu o le fatu.

E aofia ai:

  • apu, peaches, plums, apricots, oranges, fig,
  • pulu ma apricots malogo,
  • uʻau ma beets
  • fuālaʻau susu susu,
  • broccoli ma palatini e totogo,
  • kukama ma tamato
  • sunflower ma fatulala
  • buckwheat
  • fala fala.

E le tatau ona vevela vevela pe malulu. E tatau ona 'ai sina vaega - i ni vaega laiti 5 taimi i le aso. O mea aoga i le kalori e taua foi le mafaufau: o le mauaina o le mamafa o le mamafa o le a na ona faʻaosofia ai le faafitauli.

I le maʻisuka, e fuaina i le atherosclerosis ma le malosi, e aoga e faʻaopopo le fagalaʻau i fualaau faisua ma meaʻai. O loʻo i ai se tele o filo o mea taumafa e mafai ona aʻafia ai toxins ma faʻaititia ai le toto suka ma le cholesterol.

E le o mea suamalie uma, paluga, tao pateta, araisa paepae ua fautuaina. E le gata i lea, ma le faʻaeteete, e tatau ona e faʻatau atu oloa e mafua ai le tele o mea o loʻo gaosia - o kapeti fou, leki, spinach. E tatau ona aloese mai mea manogi, meaʻai ma piko.

O le a se isi mea e mafai ona fesoasoani e faʻasaʻo le faʻamalosi i le maʻisuka:

  1. Fainu le tele o vai. Le mea aupito sili ona lelei - vai faʻaputu e aunoa ma le kesi, o le apu i luga o le apu po o le sua o fualaau faisua. Laʻau tilotilo lelei, lea e maua ai se mea e malolo ai. Mo le faʻamalosia ma vitamini, e mafai ona faaopoopoina i le suamato i le tutusa tutusa. E lelei le fufulu ma faʻaleleia le manaʻoga e ala i le inuina o se ipu malamalama vai i le taeao i luga o se manava gaogao.
  2. Gaoioiga gafatia talafeagai. O gaioiga o le taeao o le a lava lea e faʻaleleia ai le glucose ma le faʻaogaina o meaʻai. Faatasi ai ma le malosi, e taua le faia o gaoioiga e faʻamalosi ai maso o le manava.Savalivali i le ea fou, aau ma le tietie uila e le ogaoga.
  3. Balneotherapy. O le sili ona aoga o le magnesium ma le sulfate mineral vai, mo se faʻataʻitaʻiga, Essentuki Nu.17 ma le Nu. 4.

O togafitiga faafomaʻi uma e tatau ona faia i se mea faigata ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E mafai foi ona ia fautua atu le physiotherapy e faʻaitiitia ai le inu o le tino i mea leaga.

Naʻo le alu ma faʻatau soʻo se mea mo tagata e maua i le maʻisuka i le falemaʻi e le o se filifiliga. Mo vailaʻau tatau, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. I le uma, o vailaʻau malolosi e mafai ona afaina ai le tino faʻavaivaia e le faʻamaʻi.

O vailaʻau mo faʻalavelave faʻafitauli i le maʻisuka e fautuaina pe afai e le fesoasoani le suiga i meaʻai. I mataupu faʻafuaseʻi, e mafai ona maua ni enemas, ae e masani ona le tatau ona tuʻu. E tuʻuina atu e Anama se fesoasoani lē tumau ma fufuluina le microflora aoga, lea ua le lelei ona gaosia i le maʻisuka.

I tulaga o le le atoatoa o le kulukose, o fualaau oona e iai vaega taua e pei o lactulose ma macrogol e masani lava ona faatonuina. Latou te faia mea o le iniseti e sili atu le solomuli, faʻaleleia le faʻapitoa ona o le osmotic effect. O nei mea uma e saofaga i le faʻaopoopoga i taimi o faʻamau. O le sili ona lauiloa o Dufalac, Normase, Forlax, Fortrans.

O le togafitiga e le tatau ona umi, ma o le fualaau e tatau ona laʻititi.

E aoga foʻi sauniuniga e maua ai filo faʻatele, mo se faʻataʻitaʻiga, Mukofalk. Latou te aafia ai le tino e pei o le physiologically pei o mafai.

O le maʻisuka e le taofia ai le faʻaaogaina o mea faʻasaʻo - glycerin ma le sami buckthorn. O loʻo i ai i le vaega nei se aʻafiaga o le ita ma fesoasoani e faʻafetaui ai le afaina.

O le faʻaaogaina masani o lapatitis i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻavaina, lea o le a faʻaititia ai le tulaga o le maʻi. E tāua le mulimuli i le ala o le faʻatagaina e le fomaʻi.

Mo le faʻaleleia atili o peristalsis, e mafai ona e faʻaogaina metotia e faʻasalalau mai lea tupulaga i lea tupulaga. Ae peitai, e tatau ona e filifilia fualaau faasaina e le afaina ai le kulukose.

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai i le faamaʻi, o fautuaga nei o isi vailaʻau e fautuaina:

Vaega o le faʻaaogaina o laxatives i le maʻisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina i ai faafitauli i le gastrointestinal tract, aemaise lava, le pancreas. Afai e te le mulimulitaʻi i meaʻai lelei, o loʻo iai faafitauli i le fale. O le auala pito sili ona faigofie e inu ai se laxative mo le faʻavaivai e le masani ona galue. O le faʻamamaina o le manava faʻamaʻi e maua ai se taunuuga puupuu, ma o se auala manino e manaʻomia e foia ai le faafitauli.

O le faʻaaoga masani o laxatives e le fautuaina e tusa lava mo se tagata soifua maloloina, ma o le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete faapitoa. I la latou tulaga, o le faʻaleagaina o le intestinal e mafua ona o le gau o le ola, le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Metformin), faʻalavelave faʻalauiloa o manaʻoga o le nasu ma isi mea. Ma o le laxative e le o se panacea mo le faamai. Slagging e faʻaalia e le gata i le manava, ae faʻapea foi i isi totoga ma faʻalapotopotoga, e tatau ona faʻamamā uma. O le taimi lenei e togafitiga ai.

O le fofo i le faafitauli atonu e ese mai pe o le maualuluga o le lua pe lua. O lona uiga, na atiina ae e uiga i le talaaga o le faʻamaʻi pe o taimi uma.

  1. O aʻafiaga e fesoʻotai ma le solia o le vaega o meaʻai ona o le maʻisuka ua tu ma faʻamavae faʻatasi ma le maʻi maualalo. O le Hyperglycemia e afaina ai le okeni. I le puleaina o maualuga o le suka i le toto, e mafai ona taofi faʻamaumauga i le ogaumu i se laxative.
  2. O le faʻaumatiaina o le faʻavaivai faifaipea o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻamautuina o le taumafa ma le taumafa. E le o fautuaina mea faʻasolosolo, ae mafai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei le puipuia nai lo le faʻamavae mulimuli ane. Aemaise lava i tagata matutua. E le mafai ona faia mea e pei ona faatonuina e le fomaʻi, pe a le mafai ona maua e le fomaʻi le taunuʻuga e manaʻomia pe e te manaʻomia le faʻaitiitia vave o le faʻafefete i totonu o le faʻailoga. Masalo o le faʻaaogaina o tagata tagatanuʻu, laupepa, faʻamaʻi ma le faʻamaina o vailaau faʻasaina, suppositories.

O le faaletonu o le nofoa i le maʻisuka e faʻatulafonoina e vailaau o loʻo i ai le laʻau o le lactulose ma le macrogol gasegase malosi (osmotic drugs). E i ai so latou aafiaga agavaʻa i le faʻamalositino o le intestinal, faʻateleina le agavaʻa ma faʻamaluluina mea o loʻo i totonu. O se macrogol e tutusa ma le maualuga o le kolo ma mea e aofia ai. O fualaau faʻamalosi e galue malie, aua le solia le microflora. O vailaau faʻamalosi e aofia ai:

E leai se tasi o le tulafono e fautuaina mo se taimi uumi ma le televave.

Faʻatasi ai ma le malosi o le atonic e mafua mai i le leai o se taʻaloga, faʻafeiloaʻi le faʻaaogaina o laxatives, ae na o sina vasega puupuu lava. Latou te mafua ai le gasegase o le gasegase ma mulimuli ane le gaogao pe a maeʻa le 5-10 itula, ae o le umi le faʻaaogaina e fai ma vaisu ma mafai ona mafua ai le faʻamala. Faʻamatalaga faʻasalalau e aofia ai:

  1. Guttalax - faʻaleleia mo le faʻafofoga tautala faʻatasi ma le vailaʻau oona o le sodium picosulfate. E galue i le maualuga o le kolone. Togafitiga e amata i le 10 pata o vailaau aʻo lei moe. Ua faateleina le fuainumera i le leai o se aafiaga.
  2. Senade - fofo o fualaʻau, fualaʻau senna-mea (extract extract). Galue i luga o faʻamaʻi toto, faʻamafanafanaga pe a mavae le 8-10 itula. Fai - 1 laupepa i le aso, i le taimi e momoe ai.
  3. Suauu suauu - O se laasaga lauiloa e faʻavae i mea masani. E maua i capsules pe faʻafefe. O le fua faatatau o le taumafa e 15-30 g o le suāuu, ae le sili atu i le tolu aso.
  4. "Bisacodyl"faʻasolosolo manatu e faʻateleina le pulelasi o siaki i totonu o le inumaga. Fai - 1-2 moligao i le aso. O le aafiaga ua amata nei ile itula talu ona uma le pulega. E i ai le tele o faʻamaʻiloga, i totonu ia i latou o le peritonitis, cystitis, faʻamaʻi pipisi o le tino o le manava, ma isi.

E le gata i lea, o le malosi o le maʻisuka e faʻaumatia ma le fesoasoani a microclysters ("Microlax", "Normacol"), o gels rectal ("Norgalax") ma laxatives (glycerin, "Bisacodyl"). O se tasi o faitioga autu mo lo latou faʻaaogaina o le i ai o le afaina. O le faʻaaogaina o nei fualaau oona e fesoasoani i le vave faʻavaveina o mea, e faʻaaoga pe tasi mo ni nai aso.

O le faʻamaoniaina o le galuega o le iniseti i le maʻisuka e mafai ona faia e le gata i le mafaufau. Faʻasologa o metotia faasao e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi. O a latou gaioiga e saogalemu, ae e taua tele o vailaʻau filifilia filifilia e le afaina ai le kulūkose - o loʻo tupu tele i aʻafiaga ogaoga mo le maʻisuka. O fualaau o loʻo mulimuli mai mo isi vailaau e fesoasoani i le faʻamalosi:

  1. Faʻasoʻoto faʻatasi ai ma laumei. Ina ia faia, 8-10 susu mamago ua susulu i se ipu vai vevela mai le afiafi. Somi le vaifofo, inu muamua ao lei faia le taeao - e mafai ona e faʻafefeina i se vaega itiiti o le suka. E aina foi e Berries.
  2. Lena Rowan - Ua saunia saʻo mai fualaau fou. E sasaa atu i totonu o se fagu lita e tolu-lita i le au, o loʻo i luga o le 'eleʻele o pusi mauga ma le suamalie. Ua nonoa le ua i le gau, e mafai ona faʻaalia le ua i le la. A maua e le mauga le suavai, e tatau ona e nanaina i se mea pogisa mo vaiaso e tolu. Fafati le suauu ua maeʻa, faamama. Liligi le 50ml o le tincture ma se lita o vodka. Ave se sipuni tele i le taeao.
  3. Alu sua aveina i se foliga mama po o le meli. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e tipi ese laulaʻau mai le laau (aua le inu le aloe mo se vaiaso pe lua). Mai ia i latou e saunia le 150-200 mg o le sua oona, faʻafefiloi ma le meli (300 ml). Faʻaaoga faalua i le aso i le taeao ma le afiafi.
  4. Fuga o le Fatu. O se sipuni sipuni o fatu e fafaguina i se ipu vai inu, o le a tumau pea mo 4-5 itula. E faʻaaogaina le vailaʻau aʻo leʻi moe.

O se tagata tomai faapitoa, o se gastroenterologist, o le a talanoa e uiga i faamanuiaga o le fatu o le flax, o ana meatotino ma lona aafiaga i le nutimomoia. Matamata i le vitio:

O meaola faʻapitoa e fesoasoani e faʻamamaina le inumaga mai feces i le fale. O le mea pito sili ona faigofie o le inu tele lea o vaiinu. E taua tele mo le maʻisuka ma i latou o loʻo mafatia mai le mafutaga ina ia mulimuli i se mea inu ava - e faʻaaoga 1-1.5 lita o le vai i le aso. O le ipu muamua e fautuaina e inu i luga o se manava gaogao i le taeao. Meainu e pei o fualaau aina suamalie mama, tomato, sua o le apu, ae o le vai fesoasoani o le a fesoasoani e faatumuina le paleni o le vai.

Ina ia faʻaleleia le'onalaina, e mafai ona e inu i le taeao se sipuni o linseed poo olive olive poʻo se sipuni sipuni o sunflower - aʻo lei moe.

I le i ai o le faʻamalosi, e tatau ona suia le meaai i aso uma - e aunoa ma le alu i fafo atu o taumafa faʻatulagaina, ae aofia ai mea e faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal ma maua ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. Faatasi ai ma i latou:

  • oloa susu,
  • buckwheat
  • falaoa (ma le faga),
  • fualaau mamago
  • fualaau aina - apricots, apu, pulu,
  • broccoli

E le fautuaina le Aname mo le maʻisuka, aua e mafai ona mafua ai le faʻamalaina, ma faatasi ai ma fecesi, o meaʻai foi e faʻateleina. O le tuusaunoaga o se tasi taimi e faʻaaogaina mo le tausiga faʻafuaseʻi o le siʻosiʻomaga o le suauu laʻitiiti (50-100 ml). E filifilia le suauu o fualaʻau: mata o le sun, pumpkin, castor, buckthorn, olive. Ae o le tuufaatasiga o vaega e le fautuaina.

Aʻo le i tagofia fualaau oona, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ma faamasani oe lava ia i ni faʻamaʻiloga. E taua tele i le maʻisuka e pulea ai fegalegaleaiga o vailaʻau ma isi vailaʻau. O le mea lea, o le pulea e se fomaʻi e manaʻomia.

E toetoe lava a leai se faʻasalaga mo le tele o laxatives na tuʻuina mai - e faʻavae i luga o mea faʻapitoa ma le macrogol. O loʻo faʻatulagaina i tagata o soo se vaitausaga ma le maʻisuka, ae faʻaeteete - i tagata matutua, aemaise lava i le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau. O aʻafiaga ono ono aofia ai tulaga e pei o:

  • afaina o totoga i totonu
  • togafitia o le intestinal,
  • toto i totonu
  • eletise eletise eletise,
  • vevela mumū.

Afai e te filifilia le sese sese pe le faia e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona maua itu itu. O uiga agaalofa e faavae i luga o le macrogol e mafai ona mafua ai le tiga o le manava, manava manava, ma vailaau faʻasolosolo e masani ona faʻatasi ma le faʻamalosi. E le afaina ai le tulaga o le maʻi.

O le faʻamalosi i le maʻisuka e le alu ese na o ia. O le faʻamaʻi e faʻaalia ai le gaioiga o totoga ma totoga uma, o le mea lea o le faʻavaeina o se nofoa masani e tatau ona amata i le faʻamalamalamaina ma le faʻaumatiaina o le mafuaʻaga mafuaʻaga ma se taumafataga sili ona lelei. Afai e te faia se mea e sili ona lelei, ona na o le faʻaaogaina o faʻamalologa le lelei ma le faʻasologa masani o le nofoa.


  1. Gurvich M. Therapeutic nutrition for the diabetes. Moscow, 1996. Toe lolomi: Moscow, Soviet Sport Publishing House, 2001, 285 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Efimov A.S. Maʻisuka angiopathy Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1989, 288 itu.

  3. M.A. Darenskaya, L.I. Kolesnikova und T.P. Bardymova Type 1 o le maʻisuka:: LAP Lambert Academic Publishing - M., 2011. - 124 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga