Toto maualuga toto i alii

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le suka maualuga o le toto o lona uiga o se kulupu o le glucose e le taliaina, lea e le o lelei ona uuina e le tino ona o nisi mafuaaga.

O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e taʻitaʻia ai le hyperglycemia, ma o lenei tulaga e lamatia ai. O lona uiga, e maualuga le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, i le mea moni o se maʻi faʻapitoa i se tulaga faʻapitoa, o ona aʻafiaga, taunuuga e ono maua ma le manaʻomia mo se fetuunaiga taua i le olaga.

Suauu toto

O le toto mo le glucose ua aveesea mai le tamatamailima - o lenei mea e faia e le suʻega faufautua, o le faʻasalaga e le sili atu ma le minute, o le mea lea e le mafai ai ona taʻua o le tiga. E mafai ona saunia tali i le aso e tasi. Afai ua saunia lelei le tagata maʻi mo le auiliiliga, ona maualuga tele lea o le faʻamaoni o taunuuga.

O se faailoga i le va o le 3.3-5.5 mmol / l o lona uiga o mea uma e masani ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae afai o mea taua na alu i tua atu o nei tapulaa, tasi le auala pe o le isi, e aoga le toe faia o le auiliiliga ma alu i le fomaʻi.

O se mea sese e mafai ona tupu ona o se numera tele o mea. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e ulaula se tagata ao leʻi faia le suʻega, e mafai ona oso le suka i le toto. E le itiiti ifo le afaina o le kulūkose ma le atuatuvale, lagona. O loʻo faʻamatalaina lenei i le vavalalata vavalalata o le natura faʻasalalau o le faʻagasologa o le atuatuvale ma le metabolism.

Aisea e tupu ai le toto o le toto i tane

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se tagata soifua soifua maloloina e le i afaina i fua o le suka i luma (o lona uiga, o mea uma lava e masani ai), o lona uiga o le faateleina o le taua i lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma se faʻamaonia po o se faʻamaoniga tuusao o nisi o maʻi.

O le tele o taimi, o le maualuga maualuga o le suka o se faailoga lea o nisi faʻalavelave i le pancreas.

E mafai foi ona ola le suka i le toto mo mafuaaga nei:

  1. O le hormone e nafa ma le tuputupu ae o le tagata e gaosia,
  2. Vailaʻau le pulea
  3. Cushing's syndrome (faʻalavelave i totonu o le mafaufau, pituitary ma slanderland),
  4. Talu ai ona o se paʻu poʻo se fatu oso,
  5. Alcoholism
  6. Faʻasologa o gase
  7. Fuʻa
  8. Galue malosi
  9. Faʻaleagaina faʻasoesa
  10. Faʻaleagaina togafitiga ogaoga.

O le isi mataupu o le maʻisuka, o le mafuaaga taatele lea o le maualuga o le toto suka. Mo se tagata, e faaopoopo atu i isi mea uma lava, o le maʻisuka e masani ona mafua ai le le atoatoa, ona o le malosi malosi o le toto e faaleagaina ai lona taamilosaga, ma ua vaivai le galuega erectile.

Aisea e faateleina ai le suka i fafine

O mafuaaga e mafua ai le maualuga o le kulukose i fafine atonu e ese si ese mai le lisi tutusa i alii. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o suiga i nei tulaga faatauaina ua faamaumauina i le taimi o le maitaga - atonu o se tali talileleia o le tino i suiga o le hormonal.

Mafuaaga o le hyperglycemia i fafine:

  • Le faʻaleagaina o suti ma mea faʻafiafia,
  • Tetele e faʻaosoosoina le popole ma le popole,
  • Faʻaaogaina umi o faʻamatalaga e faʻafoʻi ai faʻamatalaga tuʻu,
  • Faʻaletonu o lauroid
  • PMS (afaina muamua)
  • Faʻafitauli o le gasegase.

Ae o iinei, o le maʻisuka e mafai ona valoia i se maualuga maualuga o le tulaga e ono tupu. O le maʻi e mafai ona mafua mai i se mea na mafua mai, e mafai ona fesootaʻi ma isi faʻamaʻi, i soo se tulaga, e tusa lava po o le a le matua o le kulupu o le fafine, e tatau ona siakiina pea lona suka suka.

Faailoga o le toto maualuga

E manaʻomia lou faʻalogo i lou tino. Aua e te popole mo soʻo se maʻi, ae ia tali atu ma le agavaʻa i na faailo na te tuʻuina atu i tulaga o faʻafitauli. O le maʻi suka o se togafitiga lea e vave tele pe mulimuli ane faʻailoaina ia lava e le gata o ni faailoga i totonu o le auʻiliʻiliga. E i ai faʻamaoniga mautinoa e faʻaalia ai se maʻi.

Faʻapefea ona faʻaalia le maʻisuka:

  1. O le fia inu, o se tagata e inu vai i taimi uma, o loʻo i ai se lagona e le mafai e ia ona onā,
  2. Faʻasolosolo faifaipea, le faʻavauvau pe a oʻo mai,
  3. Le lava le vaivai ma vaivaiga
  4. Tue le paʻu
  5. Arrhythmia
  6. E mafai ona faʻalautele le fiaʻai, ae o loʻo vaʻaia pea e le tagata le mamafa,
  7. Manua tumau
  8. Numera o lima po o vae,
  9. O se faʻalavelave matuia i le faʻaaliga mo se vaitau puupuu,
  10. Faʻailoga e leai ni ulu
  11. Naua ma vailaina
  12. O se uiga sili ona lelei o le acetone mai le ooto tautala.

O faʻamaoniga e ono le faʻaalia, e le tatau ona vave ona latou faʻaalia. O nei faʻailoga e mafai ona talanoa e uiga i isi faʻafitauli, i soo se tulaga, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto ma asiasi i lau fomaʻi.

Le matautia o le toto maualuga

O le maualuga o le glucose poʻo le hyperglycemia e faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata atoa. O le vaivai e avea ma soa tumau. E mafai ona fai ni faafitauli i le mamafa (e ui o le tele o taimi, o le mamafa tele o le maʻisuka o le maʻisuka).

O le Hyperglycemia e matautia i taunuuga nei:

  1. Toto fatu
  2. O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le auiliiliga o ata
  3. O faamaʻi o le loto ma toto toto,
  4. Degenerative Brain Pathologies,
  5. Faʻaavanoa o faagasologa o le soifua matua o le tino.

Afai tatou te faatusatusa le tino ma se fale piliki, e mafai ona tatou faapea atu o le toto maualuga maualuga e faaleagaina uma lava piliki i totonu o lenei fale. Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi se faʻataʻitaʻiga mo se mafuaʻaga lelei: o le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi lea e manaʻomia ai le mataituina lelei ma le tele o le amio pulea.

Suauu toto 15 - o le a le mea e fai?

Afai o ia maualuga taua na maua mo le taimi muamua, ma e le o maua se tagata i le maʻisuka (a le itiiti ifo, na te le i ai muamua i lena taimi), ona mafai lea ona i ai ni mafuaʻaga mo ia maualuga maualuga - mai le faʻalavelave faʻapitoa i le faʻaleagaina o le maʻisuka.

O le mea e leaga ai, o nisi taimi e maualuga le suka e talanoa i le oncology, atonu foi o se faailoga o faʻamaʻi o le ate, aua o lenei tulaga e manaʻomia ai se vave faʻamalamalamaina o tulaga uma.

Ioe, o le mea muamua e oʻo mai i le mafaufau o le maʻisuka. Ma o masalosaloga faapena e malamalama, o le faʻamaʻi lautele, ma e leai se tasi na faʻamaonia o le a le mafai ona maua le faʻamaʻi.

Afai o se toto faataitai na faʻaalia ai le suka toto o le 15mmol, o le a le mea e fai:

  • Tuʻu se suʻega fou o le toto, matauina tulafono uma mo le faia o se faʻataʻitaʻiga,
  • Faʻaaoga se suʻega o le faapalepale glucose
  • Fai se suega o le urine,
  • Fai se ultrasound o nisi o totoga (pancreas - e tatau ai),
  • Iloilo le hemoglobin glycosylated, c-peptide.

O sea ituaiga lisi tele o suʻesuʻega o le a faʻamaonia ai le saʻo ma le faʻamalamalamaina e pei ona mafai ai. E taua tele le faʻamaonia po o le a le faʻamaoniga patino ua tupu i totonu o le tino. O le tele o taimi, e tupu lenei mea: pe o le pancreas e le maua ai le aofaʻi sao o le inisalini, poo le tino o le tino e leai se lagona talafeagai i ai.

Aiseā e Faateleina ai le Suʻi Suka

Afai o se tagata ua i ai se faʻamaʻi, e siakiina lona tulaga, mulimuli i le togafitiga faʻasolo, ona avea lea o le maualuga o le maualuga o le suka i ia maualuga maualuga o loʻo taʻu mai ai ni soliga i togafitiga. Ae o nisi taimi e ese le manatu.

O mafuaʻaga mafuaʻaga o le suka e pa'ū i le maʻisuka:

  • O le tele o le faʻaaogaina o mea e taʻua o le moli gaʻo,
  • Le malosi o le tino,
  • Tatalo le mauaina o tupe na atofaina,
  • Faʻafitauli matuia
  • Faʻafitauli Hormonal
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Soʻo se faʻamaʻi pipisi
  • Aveina o vailaʻau faʻatasi ma se itu tutusa tutusa poʻo ni faʻamatalaga faʻafofoga.

I le tele o tulaga, o le maʻi lava ia e fautua mai na mafua ai ona oso i le suka. O le mea lea, o le tagata gasegase e masani lava ona faʻaumatia le mea na mafua ai le faaosoosoina o ia lava. O lona uiga, o le maʻisuka i se tasi o tulaga e tatau ona taofi le faia o faʻamaʻi faʻamaʻi, i le isi mea e naʻo lou manaʻomia o le 'aiga o le aoauli, i le lona tolu - tuʻuina atu taumafa leaga.

Afai e te misia se tui o inisalini, e tatau ona e suʻeina tui, pe ave fualaau. O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e toe aumaia le kulukose i le masani. Ma afai e le toe solia e le tagata le tulafono, pe a maeʻa le 2-3 aso, o le a faʻamautuina faʻaʻailoga masani.

O le mea e masani ona mafua ai le oso i le suka o le toto i se maʻisuka

E masani lava o le mafuaaga mo lenei faateleina i le kulukose o le sese lea o fualaau faasaina. Afai e le tuiina e se tagata le inisalini i le auala sao (vave ona toso ese se nila, aua le tuiina atoa le vailaau poʻo le tuʻuina o se nila i totonu o le mea faʻapipiʻi i luga o le paʻu), o le lelei o togafitiga e mafai foi ona faʻaitiitia. O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka ia iloa auiliiliga uma: pe faʻapefea ona faia le inisalini, taimi e faia ai, pe faapefea ona teuina faʻamalama ma se mea e fai, ma isi.

Faatasi ai ma isi mafuaaga mo le siitia o le suka i tagata mamaʻi:

  1. O fualaau faʻasaina ua maeʻa poʻo le inisalini maualalo,
  2. O le tuufaatasiga i se tui se tasi o ituaiga o inisalini,
  3. O le ava malosi e faʻaaogaina ai le nofoaga o tui,
  4. Aveesea e Hasty le nila mai le paʻu o le paʻu (e le o vailaʻau uma e oʻo i le tino).

O le a le ketoacidosis matautia ma pe o le a le mea

O le taua tele i le maualuga o le suka o le mafai lea ona amata le ketoacidosis. O se tulaga ogaoga lenei, faatasi ai ma le tino, o tino o le ketone e amata ona tu i fafo i le tino o le maʻi. O lenei mafuaʻaga e mafua ai le onosaʻi matautia.

  1. Uiga masani,
  2. Vomiting ma le naunu
  3. Tetele le le mautonu
  4. Tauvalea, vaivaiga,
  5. O le popole tele
  6. Tutu e leai se mafuaaga
  7. Faʻaitiitia galuega vaaia,
  8. O le fia inu tele
  9. Acetone manogi mai le ooto tautala.

Ketoacidosis o se tulaga faʻafefe, o le mea lea, e tatau ona faʻaumatia na o tulaga tumau. I lenei tulaga, o le tagata gasegase e tui malosi ile inisalini, faʻapea foʻi ma vailaau e fesoasoani e toe faʻafoʻi le metabolism-masima ma le paleni o le acid-base.

O le fatu o le tagata ua afaina e vave ona ola, vevela le tino, ua le mautonu le leo musika. O le maʻisuka o le maʻisuka ua maeʻa, o faafitauli ma le malamalama ua matauina. Mulimuli ane, o le tagata gasegase e le lava se tali i fualaau i fafo, ua paʻu o ia i se coma. Ma le falemaʻi e tatau ona faanatinati, i se isi itu - o se mea na afaina.

Maua maualuga le kulukose

Suauu toto, 15, mea e fai, taunuuga - o mafaufauga faapena e masani lava ona tupu i le ulu o se tagata e tutusa ma le maualuga o le kulukose o le toto. E le gata i le faʻaaogaina o mafuaʻaga o lea oso, e tatau ona e fetuunai le mana, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa vaega taʻitasi.

O a meaai e maualalo ai le kulukose:

  1. Kukama, kapisi, ma le zucini, susulu, Ierusalema atisikoke,
  2. Onions, eggplant, paluka masani, logo pepa,
  3. Seleni, asparagus, horseradish, turnip, tamato,
  4. Blueberries, fualaau 'aina, meaʻai, pi, letusi.

I se eseesega, e tatau ona taʻua e uiga i suamalie suamalie. E le o vailaʻau nei, o mea ia e fesoasoani i se tagata e aunoa ma se laʻau suamalie. Ole fua o nei vailaʻau e tatau ona siakiina ma se fomaʻi. E taua le ave ma le faaeteete o suka, aua o le tele o taimi latou te aafia ai le gaioiga o le inumaga.

Alu i le togafitiga o vailaau e maualalo ai le kulukose o le toto e naʻo le faʻamalosi o le fomaʻi. Afai e le aumaia e le taumafa iuga, o le isi laasaga o le togafitiga fualaau faasaina. Biguanides e sili atu ona aoga i fualaau oona i aso nei, o lo latou aafiaga e iloiloina e pei o le umi, e le faigata ona filifili e tusa ai ma le tui, ma e leai se aafiaga le lelei i le gaosia o le tui o latou lava inisalini.

Mo le taimi muamua e pei o se oso i le suka, na maitauina, pe o lenei faateleina o loʻo i totonu o se tagata ua maua i le maʻisuka, e tatau ona toe maua le auʻiliʻiliga ma faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i isi gaioiga.

Vitio - O le a le mea e fai i le suka maualuga

Le faʻaaogaina o le arfazetin mo le puipuia o le maʻisuka

Faatasi ai ma le tele o fualaau faasaina e faaaoga mo le maʻisuka, o le togatogo o Arfazetin e tu i fafo.

O le a aoga e iloa ai po o fea o laʻau o loʻo aofia ai i lona fatufatuga, o le a le malosi o lona aʻafiaga, pe faʻapefea ona faʻaaogaina, ma pe iai sona aʻafiaga i le tino.

Faʻataʻitaʻiga

I vailaau faʻaonapōnei, o le faʻaaogaina o togalaau o Arfazetin e faʻaaoga lelei e faʻaitiitia ai le kulukose toto i le maʻisuka.

O lona gaioiga faʻapitoa tau faʻataʻitaʻiga o le tuufaatasia o vaega uma e fitu e galue e faʻaitiitia ma tausia le paleni o le suka suka. O loʻo faʻatulagaina ia tulaga mo le faʻamalamalamaina atoatoa o gaʻo i le tino.

Talu ai ona o lona malosi maualuga, o loʻo faʻaalia ai foi le malosi o le siama. O siama e puipuia mai le faʻaumatiaga, aʻo faʻamaoaigaina o latou fanua faasao, e maua ai se faʻaopoopoga o le faʻamalolo o le kulukose mai masini. E pei ona fai mai fomai, o le gaʻo o le gaʻo gaʻo e totogi.

O lenei faagasologa, i le isi itu, faʻagesegese ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le inumaga ma afaina ai le galuega o le glycogen o le ate.

Faʻavaeina o le aoina ma le faʻavaeina

O vaega uma o lenei vailaʻau faʻasolo mai meaola mai le natura. O le aoina e aofia ai vailaʻau faʻasaina e maua ai fua, 'afu, aʻa.

Fitu vaega o le aoina:

  • lanu lanu moana
  • Vaʻalele
  • rose pupuni,
  • Daisy fugalaau
  • Aralia root o Manchu,
  • St. John's wort grass
  • Sash Beans.

Laina o le pasene o mea e oʻo mai:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Sash Beans, laulaau laulaau

Aralia Manchurian, Rosehip

Horsetail, Chamomile, St. John's wort

O kamupani gaosi oloa o loʻo i totonu o kamupani faʻamalositisi i Rusia:

E masani lava ona maua i pusa pepa o le 30, 50, 100 g.

O le ituaiga o gaosiga e eseese:

  • o se faʻafefiloi o le eleele lelei uma vaega,
  • i le tulaga o fagu afi,
  • pulu
  • taga mama.

O taga taga e maua e 0.2 g ti, 20 i totonu o se pusa. E fetaui e faʻaaoga. Pelu faʻataʻavale lapotopoto faʻataʻavalevale e 6 fasipepa i totonu o se atigi pusa.

E masani ona latou tusia "Arfazetin E" i luga o pusa. O lenei fualaau faasaina e ese mai le masani masani ona ua saunia ma aʻa o Eleutherococcus nai lo aa o Aralia. O nisi taimi latou te faʻaaogaina le rhizome a Zamanikh.
I le faaopoopo atu i flavonoids ma glycosides, o nei laau toto e aofia ai le tele o meaʻai, mea oona ma gaʻo faʻapitoa. O le faʻaaogaina o se antioxydant e sili atu ona faʻalauiloaina, faʻamautuina, aʻafiaga o faʻalavelave.

Faʻatinoga o gaioiga

Faʻasolosolo le gaosiga o le carbohydrate i totonu o le tino o le tagata, o le faʻaitiitia o le insulin e faʻaitiitia. E mafua ai ona tele le kulūkose i totonu o le toto. Afai e le o ave ni fua i le taimi, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

Arfazetin, ona o ona foliga ola, e mafai ona maua sona aafiaga o le hypoglycemic.

O ona vaega uma i se maualuga pe itiiti foi le lautele o loʻo aofia ai ia faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e pei o:

  • triterpene ma le anthocyanin glycosides,
  • flavonoids, carotenoids,
  • saponin ma mea siliva,
  • o suauu taua

Latou te pulea faiga e faʻamaonia ai le gaosiga o le gaʻo ma le maualalo o le toto suka.

Lisi o vailaau i laau afu ma o latou aafiaga i le tino:

flavonoids (sosolo), anthocyanin glycosidevaivai le suka, faaleleia le gaioiga galue flavonoids, anthocyanin, mitrillin glycoside

faʻaitiitia le toto kullukose

Rose hipscarotenoids, vitamini C ma le P, faʻamalosi tino

aafia ai le gase functioning o le ate

flavonoids, mea silicic acid, saponins

aveese le toxins, toe faʻafoisia le paleni vai masima

flavonoids, hypericin

faʻaleleia faiga faʻasolosolo, gaioiga galuega

flavonoids, suauu tauaglycosides, (aralizides)

sui malosi o le hypoglycemic

meaola faʻapitoa, suauu taua, mea faʻasolosolo

faʻaleleia le vaʻaia, teteʻe i le atuatuvale, faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o le vevela

O le faʻaaogaina o le malosi o le hypoglycemic aafiaga e mafai ai ona e faʻaaoga lelei le vailaau mo le maʻisuka.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le sili ona aoga o le fualaau faasaina ua faaalia i uluai vaega o le atinaʻeina o le faamai. Pe a faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau, o le aofaʻi ma togi o le mea mulimuli e faʻaitiitia ai.

Mo tagata mamaʻi e le toe iai ni inisalini, o le a le aoga le faʻamaonia o Arfazetina.

E sili ona lauiloa mo faamoemoega puipuia. Faatasi ai ma gaioiga faaletino ma meaai paleni, ua faatonuina mo le puipuia ma le toe faʻaleleia o le metabolism tatau o gaʻo.

Fomaʻi fautuaina e aoina faʻamaʻi faʻamaʻi o le agamalu ma le agavaʻa, ma le puipuia o le maʻisuka.

Faatonuga mo le faaaogaina

A o lei mauaina, faitau ma le faaeteete ia faatonuga ua faapipii. Faʻasoa faapitoa i fua o meaʻai, aso taʻitasi ma tootoo.

O pepa faʻasalalauga taʻitasi e iai ana tulafono:

  1. Faʻaaogaina o mea matagogo. Ave i le fua o le 1 tbsp. sipuni i le 2 ipu vai. Faʻaauau i luga o se vai vai taele, e pei ona masani ai mo soo se vao, 15 minute. A maeʻa le 45 minute, ona faʻamamāina lea o le vaiinu. Inu le afa itula ao leʻi 'aʻai. Laasaga i aso taitasi o le 200 ml. Inu i ni vaeluaga se lua. O le vasega e masani lava e tasi le masina. E mafai ona e toe fai i afa uma masina.
  2. Fai taga. Sa toso pei o le lauti masani. O lauti laititi e teuina i totonu o se ipu malamalama mo le 15 minute. Fautuaina e vaelua 2 sachets. Latou te inu i le aso e tusa ai ma tulafono faʻavae.
  3. Briquettes. A faʻaaogā faʻamalosi, e tatau ona e tausisia tulafono faʻapitoa. Aʻai i latou ao leʻi ave le meaai autu mo le afa itula. Aua e te sili atu i le lua papatusi e te ai i le aso. Ina ia maua se taunuʻuga tau togafitiga, e tatau ona faʻavae se vasega, e pei o se vailaʻau faʻapitoa. E taua le mafaufau o le briquette e aofia ai le 1 tbsp. se sipuni o le mafanafana.

O tamaiti ua faatonuina se totogifuapauina e fuafua i le matua - mai le 1 sipuni meaai mo le gaosia ma le kuata kuata o le faʻatoʻa maeʻa i le taimi e tasi. Vailaau faapitoa o taga pepe pepe e 1.5 g. Tamaiti inu, pei o tagata matutua, afa itula ao le i faia taumafataga. I tulaga taʻitasi, e manaʻomia ona faʻatalanoa se tamaititi.

Faatonuga faʻapitoa ma faʻailoga

O togalaau vao, e pei o vailaʻau uma, o loʻo i ai ni faʻasalaga ma faʻamatalaga faapitoa mo lona faʻaaogaina:

  • o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e leʻo tuʻuina i luga o se faʻataienisi faasaienisi i luga o aʻafiaga i le maitaga ma le lactation. I nei tulaga, e aunoa ma se manaoga faapitoa, latou te le tofiaina o ia.
  • e le fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.
  • ma le tausiga faʻapitoa e faʻatonuina i tagata matutua. Mafaufau i le mea moni e toetoe lava o tagata matutua uma e mafai ona i ai ni faafitauli tau fatuga ma le maualuga o le toto maualuga.
  • o vailaau e le aoga le inu i le po. Faatasi ai ma se mea totino, e mafai ona mafua ai le le mautonu.
  • O tagata e talia le aoina e tatau ona aloese mai le susulu o le la.

Faʻasalaga ma aʻafiaga i itu

O laau e aofia ai i le aoina e mafai ona mafua ai allergies, o lea latou te amata inu ai ma le faʻaeteete tele.

O aʻafiaga e faʻaalia:

  • maualuga le maualuga, faʻaleagaina urination
  • tigā, faʻaleagaina
  • gaioiga gastric

E le tatau ona mama le fualaau. E toatele tagata e mafaufau: afai o le mutia, e mafai ona e inu e pei ona e fiafia i ai ma pei foi ona ou manao i ai. O se manatu sese faapena e matautia tele ma ni aʻafiaga ogaoga.

O vaega o le aoina o loʻo i ai le tele o aʻafiaga malosi i le tino. O lona mauaina e manaʻomia ai se uiga matuia. E le mafai ona le amanaʻia muamua faailoga muamua o le maualuga. E mafai ona: oona i le gutu, o le mamafa i le ate.

I le taimi muamua, e oʻo lava i faailo sili ona taua o se faʻalavelave maualuga, e tatau ona e vave alu e suʻe se fesoasoani mai falemaʻi.

Faʻataʻitaʻiga o Vailaʻau Faʻatekonolosi ma le Soifua Maloloina

E tele fautuaga mo le aveina o le aoina ma isi vailaau i le taimi lava e tasi.

Faʻaaogaina le faʻamaonia:

  • sulfonamide antibiotic,
  • contraceptives, hormones, anticoagulants, calcium tubule blockers,
  • statins, tele fualaau,
  • antidepressants, theophylline.

Sa i ai se faʻaititia o le faʻaaogaina o vailaʻau oona, o se faʻavaivaia o le faʻamaʻiina i taimi o gaioiga.

I soo se tulaga o le pulega tutusa o fualaau faasaina ma isi vailaʻau, o le fautuaga a fomaʻi e talafeagai.

Faʻalauteleina le ola i le lua tausaga mai le aso o le gaosiga. O le vailaʻau o loʻo teuina i se nofoaga malulu, puipuia mai le la. Lisi sauniuni i se vevela e leai se maualuga e maualuga atu i le 15 tikeri mo le aso e tasi. A maeʻa le aso e muta ai, e le fetaui le aoina o le aoina.

Le manatu o tagata maʻi ma le tau o le lauti

Mai i iloiloga o le maʻisuka o loʻo 'ai le lauti, e mafai ona faʻauʻuina e masani lava ona faʻaitiitia le suka i le toto, ae e na o na o gasegase ua leva ona gasegase, ma o le faʻamaʻi e leʻi oʻo i se tulaga sili atu ona ogaoga. Mo le vaega o totoe, e sili atu le faʻalagolago i le faʻaaogaina o vailaʻau sili atu ona malolosi e faʻamautu ai le kulūkose toto. Ma le isi, o le fualaau faasaina e talafeagai mo le puipuia o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e faasoa atu le tala fou. I le tausaga talu ai, na ou tanumia ai loʻu tamamatua, o le sa ou matua alofa i ai ma na tausia au. Ona o le atuatuvale, ua tupu le suka. Na ou faalogo mai se uo e uiga ia Arfazetin. Sa ou faatauina ma amata ona inu i le taeao ma le afiafi. Ina ua mavae se vaiaso, ua faaitiitia le suka. O le a faaauau pea ona ou inuina ma ou fautuaina tagata uma ei ai faafitauli.

Sa ou inupia mo le tausaga lona lua. Taofi malologa ma toe inu. O le mita o loʻo faʻaalia le masani. O le a ou le alu. I le galuega, faʻaauau pea.

Na ou aveina Arfazetin mo le tusa ma le lua tausaga. Sugar e masani, ae na amataina faafitauli o le fatu. Ina ua uma ona faatonuina ia fualaau faasaina, na fautuaina o ia e le fomai e aua nei toe inu le lauti.

Ata vitio e uiga i laau e faʻaitiitia ai le suka toto ma lo latou faʻaaoga tatau:

Faʻailoa i le toetoe o vailaʻau uma e aunoa ma se faʻamaumauga. O le tau sili ona taugofie e mai le 70 i le 80 rubles.

E talafeagai le amanaia o le faʻamalologa. Afai o le lauti i taga mama, 20 fasi vaega mai le 50 i le 80 ruble. Afai o le aoina i totonu o se fagu 50 g - mai le 50 i le 75 ru.

Diabetes Propolis

I le lalolagi i ona po nei, o tagata ua faateleina le liliu atu i le natura mo se fesoasoani. E moni lava lenei mea mo le togafitiga o "maʻi mama". O se tasi o metotia sili ona mataalia ma gafatia e avea ma faʻasologa mo le maʻisuka. O lenei oloa o le beekeeping sa faʻaaogaina e tagata mo le faitau afe o tausaga.

  • Faʻapolis Composition
  • Maʻisuka propolis: metotia o gaioiga
  • E faʻapefea ona faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2?
  • Faʻafitauli e le talafeagai ma faʻalavelave

Mai le taimi ua maeʻa, ua matauina e tagata le galuega o iniseti faigata ma faʻaaogaina a latou meaalofa e togafitia ai le tele o maʻi. Ua faia e le au saienitisi o le taimi nei le tele o suʻesuʻega ma ua faamaonia le faʻataʻitaʻiga lea e fesoasoani tele ai le faʻaitiitia o le toto toto.

Faʻapolis Composition

O Beeswax lava ia e faʻaaogaina e iniseti e avea o se faapipii e tapuni ai le honeycombs. E mafai ona faʻamaufaʻailogaina le sulu ma maua ai le faʻamafanafana faʻavave. O mea faʻamalolo o le oloa, lea e taua tele i ai e le phytotherapists ma fomaʻi, e mafua mai i le tulaga faʻapitoa o vailaʻau.

O le oloa masani e aofia ai mea nei:

  1. Resin ma tannin.
  2. Flavonoids, alkaloids.
  3. O mea taua ma le faʻamamaina o suauu.
  4. Fatati ma organic meaola.
  5. Alcohols, ethers.
  6. Puipuia ma sina vaega tele o mea inu.
  7. Vitamini o vaega B (1, 2, 6), C, A, E, PP.
  8. Minerale O le mea pito sili ona taua mo tagata gasegase o le "faamai pipisi" o le potassium ma le magnesium, lea e aafia ai le toto toto ma toto toto.

Ona o lona tuufaatasiga o le maʻisuka, o le propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 ua manatu o se tasi o mea e masani ona masani ai le natura.

E faʻapefea ona faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2?

E tatau ona maitauina o le kelu pepelu e le tutusa le aoga i tagata uma. E toatele tagata ua afaina ma, o le mea lea, e tatau ai ona lafoaia lenei auala o togafitiga.

O auala sili ona lauiloa e faʻaaoga ai le fofo e faapenei:

  1. Mea mama. Tau lava o le 3-5 g o se vailaau masani mo le 3 minute, ona folo lea. E tatau ona faia lenei mea i le 15-20 minute ae leʻi 'ai le lima i le aso. O le masani masani o aso taitasi ma lenei togafitiga o togafitiga e 10-15 g. O le togafitiga e 4 vaiaso. Ona e manaʻomia lea e taofi mo le 7 aso ma toe fai le faigamalo.
  2. Tincture. Ina ia saunia, e tatau ona e faia 15-20 g mea mama ma 100 ml o le 70% poo le 96% alcohol alcohol. Faʻafefiloi mea uma ma faʻasolosolo i se mea pogisa mo le 2 vaiaso, faʻalūlūina faasolosolo ia mea (1 taimi i le aso). E fautuaina le faʻaaogaina o pusa tioata malamalama mo le teuina o se vai inu. Polokalame Propolis mo le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua pe a uma le sauniuniga mulimuli e faʻaaoga lelei e tusa ai ma le polokalame. Amata i le 1 mataua faʻafefe i le 1 sipunamu o le susu 3 taimi i le aso 10 minute aʻo leʻi 'ai. Ona faʻaopopo lea i aso uma le fualaau ile 1 paʻu. A oʻo i le 15, e tatau ona e amataina le numera. O le mea lea, o le umi o togafitiga e 30 aso. A uma lenei mea, e tatau ona e faia se malologa o le 1 vaiaso, ona toe fai lea o le auala lava e tasi.

Faʻafitauli e le talafeagai ma faʻalavelave

I le tele o tulaga, o le propolis o loʻo talia lelei e gasegase. Ae ui i lea, ei ai tulaga pe a faitio tagata:

  • Malu lemu
  • Ootia
  • Faasee i luga o le tino.

I ia tulaga, e sili atu le vavaeeseina o le oloa o le beekeeping mai le taumafataga.

Na pau lava le faʻasalaga i le faʻaaogaina o se fofo masani o le le faʻamaoni o le tagata lava ia.

Propolis mo le maʻisuka, o se vailaau mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina. I soo se tulaga, o le tele o iloiloga o maʻi e faʻaalia ai le maualalo o le aoga pe'āfai e faʻaaogaina lenei oloa e aunoa ma ni vailaʻau faaopoopo.

Ia mautinoa ia faʻatasi i le taimi lava e tasi le faia o togafitiga faʻaleaganuʻu ma fua o le suka. E na o le pau lea o le auala e ausia ai taunuuga lelei.

Ole fua o le kulukose toto i tane

  • 1 Lisi o fua o le suka i le tausaga i alii
  • 2 Suʻega o le toto toto
  • 3 Aisea e tulaʻi ai le kulukose?
    • 3.1 O faailoga taua o le hyperglycemia i alii
    • 3.2 E faʻapefea ona maualalo le suka?
  • 4 Aiseā ua vaivai ai le toto?
    • 4.1 Faʻailoga sili o le hypoglycemia
    • 4.2 Togafitiga o le hypoglycemia

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le pancreas e ala i le gaosia o le insulin e pulea ai le maualuga o le suka i le toto. O le maualuga o le kulukose o le toto i tane o loʻo taoto i le tulaga tutusa e pei o fafine ma tamaiti. Afai e faʻaleagaina e se tamaititi meaʻai ma meaʻai gaʻo, ava malosi ma ulaula, ona fesuiaʻi lea o le fuainumera. E mafai ona faʻaitiitia ma faʻaititia le maualuga o le glycemia i le i ai o nisi o maʻi, aemaise lava, le maʻisuka. O le mea lea, e taua le pulea o le faailoilo ma fai ni auala e faʻamautu ai i fesuiaiga i le tasi itu poʻo le isi. O se tamaloa pe a mavae le 50 tausaga e tatau ona suʻeina le toto mo le suka pe tusa o le tasi i le ono masina.

Laupapa o le maualuga o le suka i le tausaga i alii

E maua ai le kulukose i le tino o le pancreas. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faalagolago lea i meaʻai, amioga le lelei, tulafono o le aso o se tagata ma tausia lelei o ia i foliga lelei faaletino. O le masani i tagata mo le glycemia e tatau ona faapitoa le mataituina seia oo i le 30 ma le 60 tausaga. O le faʻatagaina masani o le suka i le tane e 3.3-5.5 mmol / l. E oʻo i le matua, e ese le maualuga o le suka. O le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai tapulaʻa masani i se tagata matua.

O le suʻeina o le suka toto o le a faʻamaonia pe teena ai se faʻafitauli o le soifua maloloina.

O le faafitia o le mafai o le atinaʻeina o patho ma le maʻisuka o le a fesoasoani i le suʻega toto mo le suka i totonu o le fale suesue. O le auiliiliga ua tuuina atu i luga o se manava le aoga. O se lapataiga fautuaina e aloese ai mai le mamafa o le tino ma lagona, o le inu, ma inu ava malosi. I le avea ai o se tulafono, e ave le toto mai se tamatamailima, ae afai o le maʻi o loʻo i totonu o le falemaʻi, e mafai foi ona aveesea le toto mai se vein. Ae o le tapulaa o le masani e ono laʻititi maualuga.

Afai e solia le tapulaa, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi mo auiliiliga auiliili ma auiliiliga. Afai ei ai le fefe i le atinaʻeina o le maʻisuka, o le auiliiliga e faia mo ni nai aso ile laina. O suʻega anapogi e manaʻomia e iloa ai po o le a le mea e taʻu ai le suka pe a le faʻaumatia meaai i totonu o le 8 itula aʻo leʻi faia le suʻega. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻataʻitaʻiga manino, ona faia loa lea i soo se taimi o le aso e aunoa ma ni faʻamaumauga. O lea suʻesuʻega e manaʻomia e malamalama ai poo le a le toto o le suka o le masani lea i se ituaiga olaga. O se eseesega tele i totonu o iuga e mafua ai soliga i le tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

Aisea e tulai mai ai le kulukose?

Afai o le taunuuga e le masani, ona mafua lea ona o le solia o le gaosiga o le inisalini ma le glucagon e le pancreas. O le faateleina o le suka o le iuga o le le lelei o le metabolism ma le maualuga o le hormonal. O loʻo i ai se faʻavaitaimi le tumau i le suka, lea e tupu i se faʻagaga faʻafuasei o le kulukose i totonu o le toto. O mafuaaga atonu o ni tulaga faigata. Ae i ia tulaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e toe foi mai i le masani pe a uma le faʻagataina o le faʻaalia i le mea faʻavevesi. O lea faʻalauteleina o le kulukose e avea o se tali masani o le puipuiga o le tino. O faʻalavelave faʻalavelave ma faʻamalositino e faʻaalia i le umi o le hyperglycemia. I lenei tulaga, o faʻalavelave e tupu i ituaiga eseese o le tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

O faʻapogai autu o le hyperglycemia i alii

O le sasaina i tagata e mafai ona avea ma se faailoga o le faateleina o le suka o le toto.

  • Le lagona masani o le fiainu.
  • Gutu gutu.
  • Tuʻuina ma faʻamamago mai le paʻu.
  • Uiga masani.
  • Faʻailoa le mamafa o le mamafa.
  • Ootia ma le valea.
  • Vaivai.
  • Faateleina le vevesi.
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga.
  • Tauvaʻaina o le toto.
  • Faʻaleagaina le paʻu o le paʻu.
  • Laititi faʻamaʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faapefea ona maualalo le suka?

O se taumafataga maualalo-kapiti e fesoasoani i le maualalo o le suka i alii. O lea ituaiga lisi o le a fesoasoani e faʻamaonia le kulukose toto, cholesterol ma le toto. E talafeagai le ave o teuteuga o laau - chamomile, manoa, wormwood. Lauti tipi poo le paluga o le suka e ave i le aso mo le masina e mafai ona fesoasoani e faʻamautu ai le glycemia. Leai se faʻaogaina lelei o le barbara poʻo le faʻasalaga. O sea fuataga o le a fesoasoani e puipuia le alu atu o tagata muamua i le maʻisuka. I tulaga sili ona ogaoga, o fualaau ma inisalini e tatau ona faaopoopo i le taumafataga. Togafitiga ua tuufaatasia e se fomaʻi e faavae i luga o le suka o le toto.

Toe foʻi i le laulau o mea

Aisea e maualalo ai le toto toto?

E masani ona i ai i tagata le maualalo o le suka toto. O lenei foi o se faailoilo ua i ai se toilalo i totonu o le tino. O le hypoglycemia e matautia tele mo tamaloloa, e tau atu ai i le faʻaitiitia o le okesene o le faiʻai, lea e lamatia ai le amataina o le coma. O mafuaʻaga mo le maualalo o le kulukose e mafai ona avea ma meaai ma meaʻai, faʻasalaga umi i le va o taumafataga, faʻamalositino faaletino, faʻapea foʻi ma le tele o laʻau suamalie i le taumafataga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O faʻapogai autu o le hypoglycemia

O le hypoglycemia e mafai ona o faatasi ma le vave oso.

  • Tele vaivaiga, vaivai.
  • Nausea
  • Faʻasolo vave.
  • Manulele umi.
  • Faiva.
  • Lelava vaivai.
  • Soa malosi.
  • Le mautonu, faʻalavelave.
  • Talofa.

Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga o le hypoglycemia

Metotia o le faateleina o suka o:

  • meaʻai o le 15 g o le vailaʻau faʻamalosi - 120 g o le sua mai fua suamalie po o le sua suamalie suamalie e aunoa ma le ava malosi,
  • meaʻai o le 20 g o mea faigofie ma le 20 g o vailaʻau gaʻo (falaoa, kuki masi),
  • gelcose gel po o le meli i lalo o le laulaufaiva, i luga o le alafau, pe a le iloa e le tagata,
  • tuiina o le 1 mg o le glucagon intramuscularly.

Ae o le mea pito sili ona taua i le togafitiga o le hypoglycemia o le taumafa lea ma le faʻatulagaina o taumafa. O le tulaga ese o le taumafataga, o le suka, pe a uma ona 'ai meaʻai ma le maualalo o le faasinomaga, e tufatufa faasolosolo malie i le tino, ona o le maualuga o le kulukose o loʻo faʻatupulaʻia malie.E tatau ona e 'ai pe a maeʻa sina taimi puupuu ina ia i ai se faʻaoga masani o gaʻo i totonu o le tino. O se uiga taeao e tatau ona avea ma mea e tatau ona 'ai. O le ava malosi e le mafai ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao, ina ia le faʻaosoosoina se osofaʻiga o le hypoglycemia.

Faailoga ma faailoga o le toto maualuga maualuga ma metotia mo lona iloa

O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le hyperglycemia i totonu o tagata. E le tatau ona sili atu le maualuga o le suka i le 5.5 mmol / L.

Faatasi ai ma le sili atu o le maualuga o lenei vaega, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se tulaga faʻaleagaina o loʻo i ai ona faailoga ma faailoga.

Mafuaaga o le faateleina o le kulukose o le toto

O nisi o mafuaʻaga taatele o le toto maualuga i totonu o tagata o:

  • le atinaʻe o le maʻisuka
  • ogaoga faʻamaʻi
  • leai se vailaʻau B,
  • afaina i le lotoifale i se totoga faapitoa,
  • faʻalavelave masani
  • faaitiitia le puipuiga,
  • o vailaʻau e le pulea (corticosteroids, Fentimidine, Rituximab, thiezide diuretics ma isi),
  • solia o mea taumafa (taumafa taumafa),
  • le galue malosi.

I nisi tulaga, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le kulukosesese i le talaaga o faʻamaʻi o le autoimmune. Faatasi ai ma i latou, o le tino o le tagata ua amata ona osofaʻia ona lava sela, ma iloa ai i latou o ni tagata ese. O nei mea uma e mafua ai le hyperglycemia.

E tele taimi e maua ai e se tagata le gasegase pisapisao lata ane pe a uma ona 'ai. O lenei tulaga matautia e le o se taufaamatau ma e le o fesootai ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Faatasi ai ma mafuaaga talafeagai mo le faateleina o le suka o:

  • faʻaleagaina o le pancreatic,
  • faʻamaʻi pipisi
  • gasegase
  • leaga leaga (ava malosi, ulaula).

O le Hyperglycemia e faʻapitoa lava i tagata o loʻo le fiafia - o loʻo lamatia i latou i le atiaʻe o le maʻisuka.

I tagata matutua

I tagata matutua, o le hyperglycemia e tupu mo mafuaaga o loʻo i luga. Ae o mea e aafia ai le faateleina o le kulukose toto e masani ona patino ma faalagolago i le itupa o le tagata.

O le vaeluaina i fafine, e faaopoopo atu i mafuaʻaga masani, e mafai ona tupu i le talaaga o le:

  • muaga o le maʻi
  • faafitauli i le endocrine polokalama.

I tane, e pei o tamaitai, maualuga le suka e mafai ona fesootaʻi ma le atinaʻeina o se maʻi tumo e taʻua o le pheochromocytoma. E masani lava ona atiina ae i tagata e 20-40 tausaga ma aafia ai siama masani.

O le faamai o loo faamatalaina i le tele o pulelasi o le adrenaline ma le norepinephrine. I le 10% o mataupu, o le tumo e leaga. Faatasi ai ma le pheochromocytoma, e tele faailoga e matauina, o le tasi o ia o le faateleina o le kulukose plasma.

Faatasi ai ma isi faʻapogai, o le hyperglycemia e tele lava ina uiga i tagata matutua ma:

  • faʻamaʻi o le vevela ma le pituitary gland,
  • fomaʻi pipisi
  • hepatitis
  • cirrhosis
  • faʻamaʻi fatu.

O le faateleina o le suka e masani lava ona tupu i tagata matutua oe na aafia i le paʻu o le fatu ma le leocardial infarction.

O le faateleina o le kulukose o le toto e masani ona lauiloa i tagata taaalo. E mafua lenei mea i le gaioiga faʻaletino, faia o mea e faʻamalosi ai, togafitiga, hormones.

I le taimi o le maitaga

O tamaitai i tulaga e masani lava ona masani i le faateleina o le toto suka.

O mafuaʻaga mo lenei faʻafitauli atonu e:

  • suiga o le tino i le tino,
  • Atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga.

I le tulaga muamua, e leai se lamatiaga matuia mo le tina ma lana tama. O le toe fetuunaiga o le tino i le taimi o le maitaga o se mea masani faʻale-tino. I le leai o ni faʻamaʻi, o le hyperglycemia e le tumau, ma o le kulukose e mulimuli ane faʻamautuina.

O le Hyperglycemia, lea na atiae e faasaga i le talaaga o se ituaiga faapitoa o le maʻisuka, gestagenic, o se lamatiaga tele i le soifua maloloina o le fafine maʻitaga ma le tamaʻi fausua. O se faʻamatalaga patino lea o le faʻamaʻi lea e faʻaalia ai lava i fafine maʻitaga ma e masani lava ona mou atu i le taimi na fanau ai.

E tusa ma le 5% o fafine maʻitaga ua afaina i le faamai. A oʻo mai ana faʻailoga, e manaʻomia e le tina faʻamoemoe le tausiga faifaipea ma togafitiga faʻapitoa. I le leai o se togafitiga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le leiloa o se tamaititi.

Vitio i le maʻisuka faʻamaʻi:

I pepe faatoa fananau mai ma tamaiti

I pepe faatoa fananau mai, o mafuaaga o le hyperglycemia e ese mai i mafuaʻaga e faʻaosofia ai lenei mea leaga i tagata matutua ma tamaiti matutua atu.

O mafuaʻaga o le maualuga o le suka i pepe fou:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • ona o le pulea o le kulukose i totonu o le tino o se pepe faatoa fananau mai ma maua sina mamafa o le fanau mai,
  • se vaega itiiti o le hormone i totonu o le tino o se pepe faatoa fananau mai (aemaise lava pe afai ua vave ona tupu), vaeluaina le proinsulin,
  • maualalo le malosi o le tino i le inisalini lava ia.

O le tele o pepe faatoa fananau mai e sili atu ona faigofie i se tulaga le tumau (le tumau) o le hyperglycemia. E tele taimi e tupu ona o le faʻaofiina o kulūkocorticosteroids i totonu oo latou tino.

E mafai ona tupu mai le hyperglycemia i nisi mafuaaga:

  • ona o le toto oona e le manoa,
  • ona o le leai o se okesene i totonu o le tino,
  • ona o maʻi mafatia.

O le Hyperglycemia i tamaiti ma tamaiti e tupu tele mo mafuaʻaga tutusa e pei o tagata matutua.

Ole vaega aʻafia e aofia ai tamaiti:

  • ai ma le le lelei ma le le atoatoa,
  • feagai ma le ogaoga o mafatiaga,
  • e aʻafia i faʻamaʻi pipisi ma le afaina i le talaaga o le gaosiga tele o hormones contrainsulin i le taimi o le tuputupu ae o le tino.

I talavou, mo mafuaaga ua taua i luga, o se "talavou" ituaiga o le maʻi - ituaiga 1 maʻisuka - e masani ona atiae.

Faailoga autu

O le maualuga o le suka i totonu o le tino o le tagata na ia lagonaina ai le tele o faailoga:

  • fia inu pea
  • arrhythmia,
  • telegese le faʻamalolo manuʻa
  • faafuasei le leiloa po o le mama,
  • vaivai faifaipea
  • faʻanoanoa vaaia
  • o foliga vaaia o taimi o musele maso,
  • afaina o le manava (pisa, e loloto),
  • vevela paʻu
  • faʻaoga faifaipea,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • mūmū mucous membranes,
  • moe
  • maualuga le toto maualuga
  • ulu, uluvaʻa,
  • sasaa
  • maʻi le lelei
  • o le foliga mai o le fuga,
  • sosolo.

I tane, o se mea vaivai vaivai ma faʻaitiitia le libido e mafai ona faʻaalia ai le hyperglycemia. O nei faailoga e le o taimi uma e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hyperglycemia i totonu o tagata. O faʻamaʻi e lautele ma mafai ona faʻaalia le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese i tagata. Ina ia maua le mafuaaga, e manaʻomia le maʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Afai e masalomia e se tagata maʻi se togafitiga, o loʻo faʻatulagaina se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga.

E aofia ai:

  • toto foai mo le auiliiliga,
  • faia o se suʻega toto i se metotia avega
  • le suʻesuʻeina o le plasma e ala i le faʻaleleia auala.

O le tagata maʻi e le mafai ona ia faʻaalia le fomaʻi pe afai e maualuga lona suka i se foliga vaivai. O le faʻaaogaina o le mita i lenei mataupu o le a le mafai ai ona maua faʻamatalaga faʻamaoni.

O faʻamaumauga saʻo e mafai ai e oe ona maua se faʻataʻitaʻiga o le toto. I vailaau faʻapitoa, e taʻua o le auala o le orthotoluidine. O le auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le suka ma faatusatusa i le tulaga masani o le faailoga.

Ua tuʻuina atu suʻesuʻega e tusa ai ma tulafono:

  • naʻo le taeao
  • naʻo luga o se manava gaogao
  • faatasi ai ma le faʻatagaina o le lafoina o uta ma vailaʻau.

Afai o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le gasegase o maʻi mai le aoga o le kulukose masani, ona tofia lea o ia e le tagata poto faapitoa suʻesuʻega i le faiga o avega ma faʻamalamalama auala.

O nei metotia taitasi ei ai ona lava uiga.

Lisi o uiga o metotia o faʻataʻitaʻiga:

Faʻamalamalamaina (faʻaitiitia) auala

O loʻo faʻatino i se falemaʻi ile aso

Faʻaalia le foai toto i le taeao ma luga o se manava gaogao

A maeʻa le foai toto, faʻapipiʻi le kulukose i le tino

A mavae ni nai itula, ona ave lea o se plasma

O le pa lona lua e mafai ai e oe ona iloa le "hyperglycemia" pe afai o le tagata maʻi ei ai le maualuga o le kulukose o le 11 mmol / L.

O loʻo faʻatino i se falemaʻi ile aso

Iloilo le toto mo le i ai o le ergonin, uric acid, creatinine

Afai o nei mea ua iloa, i le faaopoopo i le fuafuaina o le maualuga o le suka o le toto, o le tagata tomai faapitoa e maua faʻamatalaga e uiga i faafitauli faʻafomaʻi faʻapitoa i le tagata maʻi

O le metotia e faʻaaogaina pe a iai se masalosaloga o se tagata o loʻo tupu aʻe faʻamaʻi fatu.

O nei metotia faʻamalosi e mafai ai ona iloa le hyperglycemia i se maʻi, lea e masani lava o se tasi o faʻamaoniga o se faʻamaʻi sili atu ona ogaoga. O le faasiliga o le suka e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli i le ituaiga ketoacidosis. Afai e le togafitiina, o le hyperglycemia e mafua ona o se maʻi i le maʻi ma le oti.

Tuua Lau Faamatalaga