Kombucha mo le maʻisuka

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga i luga o le autu: "E mafai e Kombucha ona maua i le maʻisuka" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

I le togafitiga o le maʻisuka, o itu sili ona taua o taumafa ma fualaau. Ae ui i lea, i totonu o metotia lauiloa, ei ai foʻi auala lelei ma faʻamaonia e mafai ona maua ai se aoga aoga i le tulaga o le maʻisuka. E uiga i le faʻaaogaina o Kombucha, lea e faatagaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O Kombucha i foliga vaaia e foliga mai o se fuamalie: i luga o le pito i luga o se mea lelei atoatoa, i le pito i lalo o loʻo i ai se mea taua (fefete fungi). E tamaoaiga i le tele o mea aoga.

O le mea lea, e aofia ai gaosiga o le carbonic ma organic (oxalic, apples, pyruvic, etc.), mono-, di- ma polysaccharides, ava malosi, vitamini eseese (PP, vaega B, acid ascorbic), enzymes, microelements (zinc, iodine, calcium). E le gata i lea, o infusions e faavae i Kombucha e aofia ai siama e mafai ona taofiofi ai isi maʻi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Kombuch i le maʻisuka e mafai ona i ai le tele o aʻafiaga aoga. O lea, o loʻo i ai le faʻamaʻi, le faʻamalolo manuʻa, faʻamalosia le malosi. I luga o le tino, o le taumafaina o sea meainu o le ai ai sona aoga aoga, o suiga nei o le a matauina:

  • Faʻaleleia o le metabolism (metabolism),
  • E le faʻamalosia
  • Glucose i lalo o le toto
  • Soifua manuia lautele,
  • Faʻalavelaveina o le atinaʻeina o faʻafitauli mai le loto ma toto toto (atherosclerosis ma le maualuga).

O le mea lautele, Kombucha o se oloa aoga lea ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e tusa lava pe i tamaiti ma tina fafaga. Ae peitaʻi o loʻo i ai

o le vaega o tagata o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o faʻasalaga e faʻavae i le mushroom Japanese. O tagata nei o loʻo mafatia mai faʻamaʻi:

  • Papatitis ulcer
  • Hyperacid gastritis (ma maualuga maualuga),
  • Taʻalo faʻamalosi,
  • Fungal maʻi
  • O se faʻafefe faʻafefe i mea e faʻaaoga ai le oloa.

Aʻo leʻi amata ona e aveina Kombucha mo le maʻisuka, e fautuaina oe e feutagai ma lau fomaʻi, o ai e mafai ona faʻamautinoa pe mafai ona e inuina se inu.

O le fua pe a inuina se vai inu malosi o le tulafono sili lea ona taua e tatau ona matauina e le maʻisuka pe a ave Kombucha. E mafai ona e inu 1 ipu inu vai i le aso ile tele o atopa (masani 3-4 taimi). Afai e te le maua le maʻisuka, ae iai foi le maualuga o le lamatiaga o le atinaʻeina (mamafa maualuga o le tino, faʻasologa o togafitiga, faʻavaivaia le kulukose o le glucose), ona mafai lea ona e suʻeina le fusi mo le puipuia. Ina ia faia lenei mea, o le a lava le faʻaoga na o le afa afa i le aso.

O le isi tulafono tāua o le faʻaogaina lea o le faʻasolosolo - e le tatau ona sili atu ona faʻaauau. Mo lenei mea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻaitiitia lenei vaiinu ma le pata poʻo le vai minerale. Manatua, mo le maʻisuka e taua tele le aua le faʻaaogaina le tele o le suka, ina ia le mafua ai ona suia lona tulaga i le toto.

I le taimi nei ua manino le kombucha e mafai ona faʻamaina i le maʻisuka, e aoga le aʻoaʻoina o mealilo o le saunia o se vailaʻau vailaʻau ma togafitiga.

O le mea lea, ina ia saunia se vai inu, e tatau ona e ave pe tusa ma le 2 lita tiuti ma sasaa i totonu o se malo mālū i totonu o se ipu e tolu lita. Tuu iina 70 grams o suka. Faʻamama le masamu i totonu o le vai inu, tuʻu i totonu o se fagu ti lanu ma ufiufi i le gaosi i luga ole tolu vaega. Ma le isi, e tatau ona e tuʻuina se fagu mashroom i se nofoaga malulu, e leai se malamalama. O le mea lea o le a faʻafefe ai le vai mo le vaiaso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafefe le paluga. E sili atu le teuina o se mea inu i totonu o le pusaaisa.

O le mea lea, o se vaiinu e faavae i Kombucha o se vailaau aoga mo le puipuia ma mo togafitiga faigata o le maʻisuka. Faatasi ai ma se togafiti faataulaitu ma togafitiga masani, ua lauiloa talu mai aso anamua, o suiga o le solo i le paʻu o le maʻisuka o le a vave ona vave ola, o le malosi faateleina o le a faateleina, o le a le fefefe le atuatuvale. O le mea taua o le manatuaina o loʻo i ai le suka i le tuufaatasiga ma e le mafai ona sili atu le tele o aso masani.

O le vai na maua i le soifuaga o le Kombucha ei ai le manaia malie, ma o se mea e manatua ai le kvass. E fiafia i ai tagata matutua ma tamaiti. Ma e talitonuina e lelei mo le soifua maloloina. E mafai ona inu Kombucha i le maʻisuka ituaiga 2? O lenei fesili e popole ai le tele o tagata maʻisuka, tagata faʻafelelei ma tagata tetee i le zoogley.

O a agasala e leʻi molia mo Kombucha i tausaga eseese? Sa i ai se taimi, na mafaufauina ai le fausiaina o le tagata solitulafono o le atinaʻe o le kanesa. Ae o lenei talitonuga na faʻamaonia ma e leʻi faʻamaonia. Nai lo lea, i le faagasologa o suʻesuʻega, na maua ai ana meatotino aoga. Ma o le meatotino sili ona taua o Kombucha o le gafatia lea e gaosia ai faʻamaʻi.

Kombucha, po o le laʻau, o se meaola ola e aofia ai le fefete ma meaola-tagata faʻaogalelei e fai ai nuʻu. O loʻo i ai se mea manaia - e ola na o le lauti. E ui lava na matauina e le au suʻesuʻega e le 'aina pe toe faʻaaogaina vaega o le lauti. Ae peitai, i vai masani e le ola.

O a mea o loʻo iai i le lauti kvass

O le kvass e gaʻo le gaʻo. Mo le 100 kalama o le vaiinu, 0.3 g o le Protein ma le 4 g o carbohydrates, e aofia ai le fructose, le suauu, e aofia ai. O lenei mea e tuʻuina atu ai se tasi o le falaoa e tasi. E itiiti mea e maua i le kalori. I le tasi ipu tioata, na o le 14 Kcal

O le fefete o loʻo ola i totonu o le zooglide liliu le suka i le ava malosi ma le carbon dioxide. O le mea lea, o le inu o sina mea itiiti lava. Microorganisms faʻapipiʻi le ava i totonu o le acetic acid. I fua o le Kombucha, kojic ma aldonic acid ua faia i ni aofaiga tele. Aldonic acid e aofia ai i le metabolism, e afaina ai le gaioiga o le tino maso.

O mea laiti e aofia ai lactic, acetic, carbonic, acids. O nei vailaʻau e maua ai le inu o se mea manaia manaia, e manatua ai le kvass. O le vaiinu o loʻo i ai suauu, fructose ma caffeine. Ae a maeʻa le gasologa, e tumau pea le le aoga. Ma o le a le mea e sili ona taua mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le mycomycete infusion o loʻo i ai ni enzymes e talepeina ai aʻafiaga, gaʻo ma le masini. O le lisi o meaola na maua e le zoogley e aofia ai foi le antioxidant - ascorbic acid.

O mea lauti o Zooglea e le toe faʻaaogaina. Naʻo le suka gaʻo. O le mea lea, o le vailaʻau vailaʻau kuki o kvass e aofia ai le 'au o lauti - ma o caffeine, tannins, tannins.

I le seneturi talu ai, sa faia suʻesuʻega eseese o saienitisi i tausaga eseese i luga o le siva lava ia ma le fofo e maua ai. O faaiuga e matua ese lava. Ae mai le anoanoai o faaiuga, o le tasi faaiuga e taʻu mai ai ia lava. O le inu o Kombucha e masani ona soifua maloloina.

E pei ona taʻua i luga, o le suka i le zooglya nutrient medium ua faʻaumatia, o le mea lea, o ona mea i totonu o le vai e faʻaitiitia. E lelei le kombucha mo le maʻisuka? E tusa ai ma lenei, fomaʻi i laʻasaga uma e leʻi oʻo mai i se maliega autasi.

E fautuaina le maʻisuka e inu se fofo ile 5-6 tausaga. Afai e matuia tele ma faʻamalolo, ona tatau lea ona faʻafefeteina i le inu poʻo vai inu (e aunoa ma ni gaʻo). I le taimi o suʻega faʻapitoa, na maitauina ai o le kombucha solution e faʻapitoa ai le faʻamaloloina o manuʻa i lima ma vae, lea e taua foi mo le maʻisuka, talu ai o se tasi o taunuuga o le maʻi e le lelei le faʻamalolo o manua ma gaʻo.

Kombucha e faʻaleleia le gaosiga o mea taumafa ma e iai sona lelei i le metabolism.

O le mea moni, o lenei mea e mafua ai le manaʻo. O le mea lea, o le kvass e tatau ona onā i le va o taumafataga, ae le o le taimi muamua pe a maeʻa se taumafataga. I le auala, e le fautuaina le lauti e inu i le taimi lava e uma ai.

I le 50s, o suʻesuʻega na faʻaalia mai o le iʻuga o le faʻaaogaina o kombucha e tagata gasegase i le atherosclerosis, o se faʻaitiitia o le aofai o le cholesterol ma le faʻaitiitia o le toto maualuga na matauina. E pei ona e iloa, o le toto maualuga e toetoe lava o maʻisuka uma, o le mea lea o lenei meatotino o le medusomycete na o ia lava e faailoa mai ai le lelei o Kombuch i le maʻisuka, ma le manaomia e aofia ai se inu i le taumafa o le maʻisuka.

Sea kvass o se isi igoa mo le afaina na maua mai le medusomycete. Faapea ua vavaeeseina e au uo mo oe ni papatusi o se mushroom taua. Pe na e faʻatauina i le maketi. O le tausia o se mushroom e faigofie.

E sili atu le tausia o le zooglyum i totonu o se fagu lita e 3. E faʻamoemoe e faʻatumu uma le fofo o le vaifofo ia te ia lava, ma o le a tumu i se fagu e lua-lita.

Ava inu i le auala e te faia ai i taimi uma. Filu ina ia leai se lauti e le ulu i totonu o le fagu mashroom. Liligi le la i totonu o se fagu, ae le o le tumu, ae i luga o tauau ina ia le tulaʻi le mushroom i le tulaga vaapiapi o ipu. Faaopopo 2-3 leotele punetini o suka. Aʻo faʻamalieina le la, o le suka e faʻamavae.

Ioe, ma aua le taumafai e sui le suka i soo se xylitol, poʻo se isi suka e suitulaga. E le fiafia i ai Zooglee. E le tatau ona faʻaaogaina le meli. E talitonuina o le mushroom e sili atu le faʻalelei i le lanu lanumeamata. I totonu, e tupu lelei, ma foliga foliga lelei, e aunoa ma ni pogisa. E tatau ona faʻamalieina le vai i le potu vevela. Fufulu le mashroom i le tafe vai ma tuu i totonu o se fofo malulu. Ufiufi i taga mama ma nonoa le ua o ipu ina ia mafai e le ea ona ulu i totonu o le fagu, ae e le mafai e le pefu ona ulu. O le ae liligiina foi le meainu ua maeʻa e ala i le susu.

O tagata maloloina o le aiga e mafai ona inu i le 2-3 aso. E sili atu le aoga mo le maʻisuka e inu ai se vai ua uma ona tuʻuina mo 5-6 aso. E tatau ona faʻaitiitia le vaifofo i le vai.

E leai se manaʻoga e tuʻu se mushroom i totonu o le pusaaisa. Fuafua se nofoaga mo ia i se mea i luga o le kapoti, luga o le fata poʻo luga o le laulau. Taʻitaʻia le susulu o le la o le a le faʻamafanafanaina ai o ia, ae le faʻaaogaina e nofo i le pogisa. E mafai ona e faʻauʻu le kvass ua maeʻa ma tuʻu i totonu o le pusaaisa, ae le o le umi. I le taimi nei, ua tumu le mushroom i le lauti fou.

Afai e te matauina le mushroom ua tupu le totoa ma ua amata ona fefaʻasoaʻi, vavae ese ni laumei ma tuʻuina atu i se isi fagu.

E tatau ona saunia muamua le siaki muamua. Mo se mushroom fou, ia saunia se vai vai vaivai vaivai ma sina suka. E na o le fofo e tatau ona tu mo sina taimi ina ia faʻamavae atoa le suka. Ma na o le toe faʻaleleia o le pepe o le exfoliated.

O nisi o endocrinologists e togafitia le faʻaaogaina o lauti kvass ma le faʻaeteete. Ma e mafai ona latou tautala e tetee i lona faaaogaina mo le mafuaaga ua faaopoopo ai le suka. Ae ua i ai foi ia te ia ni tuusaunoaga.

  • Alu Kombucha o loʻo aofia ai vaega ia e mafai ona avea ma se meaʻai mo se tasi.
  • Gastritis ma le maualuga o le eletise, maʻi o le manava poʻo le maʻi ulutala.
  • O le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina e avea foi o se faʻalavelave mo lona faʻaaogaina.

E aoga pe leai le Kombucha mo le maʻisuka? I luga o le upega tafailagi o le a maua ai tali sili ona feteʻenaʻi i lenei fesili. E tuu e se tasi le zooglium i luga o le lisi o faitioga, o isi e tautala ma le faaeteete, o isi, i se isi itu, e le mafai ona viia i latou. Tuu atu i lou lava tino e tali lenei fesili. Afai e te fiafia e inuina lana vaiinu, mataʻituina pe faapefea ona tali atu le tino i ai. O i ai ni manava o le manava? O a faailoga o le glucometer ma le tonometa? Lagona atili le fiafia, pe i se isi itu, e foliga mai o le le fiafia?

Afai e te lagona lelei, ona inu lea i lou soifua maloloina. Kombucha e le oi ai ma e le maua ai ni mea faʻapitoa mo tagata.

O le a le faʻaaogaina o le Kombucha inu mo le maʻisuka ituaiga 2?

Kombucha o se tino faapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona saunia e le gata i le lelei, ae faapena foi le inu maloloina. E mafai lenei mea ona o siama maʻoti ma se vaega o le fefete. I le faagasologa o lo latou olaga, latou te faʻamaonia ai tulaga tulaga ese lea e aʻafia ai le tulaga o le tino.

O le inu o le suka tila na muamua taʻua i le faaiuga o le 18 senituri. I le gasologa o tausaga, ua faʻaumatia e tagata ia meaʻai. Kombucha i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai lona aafiaga lelei i le gaʻoina ma le metabolism.

Ina ia faia le mea saʻo ma le manaia o le lauti, e tatau ona e saunia le lauti suamalie. Na o le pau o le a amata ona faʻamalosi siama. Faʻatasi sauniuniga tatau, o le a mafai ona e talepeina i lalo meaʻai gaʻo, faʻapena foi ona faʻasaʻo le pancreas.

Ia manatua o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa ma le latou fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vaiinu. Faʻasalaga sese, e te taumafai e atiaʻe aʻafiaga ma faʻafitauli.

O le mea taua o le inu o le tea-mushroom o le faapea o se sooupu ei ai sona aafiaga lelei i metabolic processes, faapea foi ma le gastrointestinal tract. E toʻatele tagata atamamai e fautuaina malosi latou te inuina lenei vaiinu i tagata o loʻo mafatia i se faʻalavelave le mautonu o le tino, faapea foi ma le leai o ni manua. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a se mea inu lauti, e mafai ona e toe faʻafouina le metabolism.

O le lelei o le aafiaga o Kombucha e mafua ona o le tulaga tulaga ese o kemikali, lea e faavae ile:

  • Faʻateʻa gaʻo faigofie
  • Ethanol
  • Pigments
  • B vitamini,
  • Vitamin C
  • Enzymes
  • Acids

Acids o le vaega sili lea ona taua o le inu o le lauti. E mafua mai ia i latou ua toe faʻaleleia le galuega o le gastrointestinal tract. E i ai foi se aafiaga lelei i le faiga o le endocrine. O mea sili ona taua o le malic, oxalic, pyruvic ma citric.

E tatau foi ona feutagai ma lau fomaʻi, o le a tuuina atu ia te oe fautuaga aoga e uiga i togafitiga ma se fualaau faasaina.

Kombucha inu meainu nei:

Kombucha o se ipu tulaga ese o lanu uliuli enaena. Ua saunia e faʻaaoga se mushroom faapitoa, lea e fai ma mea taua e uiga i se fua. E i ai se mea lamolemole, o loʻo i lalo le filo umi. O lenei tino e aofia ai siama tulaga ese ma le fefete.

Pe a finau mai, o le mushroom e maua ai se tofo faapitoa, lea e foliga tutusa ma le kvass. O le meaʻai e maua ai le manaia o le tofo ma vave ona e vave faʻafefe lou fiainu.

Ina ia faia se vaiinu mai Kombucha, e tatau ona e tausisia le algorithm lea:

  1. Faʻamasusu tea tiʻetiʻe i le fua faatatau: 1 lita o le vai / 2 teasisi o lauti / 5 sipuni ti suka. Faʻamalosi mo le 15 minute,
  2. Faʻasaʻo le inu malosi pe a maeʻa ona vevela i le vevela vevela,
  3. Tuu le mushroom i se fagu, ona tuu lea i se nofoaga mafanafana,
  4. Afai o loʻo e faʻaaoga se mushroom fou, e fautuaina e ave le 100 ml o le vai tuai,
  5. Faʻaosooso le vaifofo mo le vaiaso, ona ave lea o le mushroom ma faʻafeiloaʻi i se lauti fou.

Kombucha inu mo le maʻisuka ituaiga 2 ia te ia lava ua i ai sona tofo fiafia. Ae ui i lea, o fautuaga nei o le a fesoasoani e sili atu le fiafia:

  1. Mo le sauniuniga o le vaiinu e le faʻaaogaina pusa uʻamea,
  2. Manatua o le mushroom e manaʻomia ona mānava. O le mea lea, e le manaʻomia ona ufiufi i se tapuni,
  3. E tatau ona e faʻauu se vai inu i totonu o se potu o lona vevela i le lautele o le 17-25 tikeri. A le o lena, o le a faʻalavelaveina auala o le faʻamalosi,
  4. Puipui le fagu mai le susulu o le la,
  5. O le lauti uliuli malosi ma suamalie e tatau ona avea ma faavae mo le inu,
  6. Ia mautinoa ua uma ona solo le suka ae leʻi tuʻuina le mushroom i totonu,
  7. Faʻamama le masima i taimi uma i vai mamā,
  8. Afai o le mushroom e amata ona leaga, aveese ma le faaeteete lenei vaega mai ia mea.

A oʻo mai faailoga muamua o se allergy, taofi le inuina o le inu i le taimi nei.

Kombucha o se meaola faʻaanatura masani lea e mafai ai ona e saunia se vai inu lelei. E mafai ona faʻaaogaina e tamaiti, o latou matutua ma e oʻo lava i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tapulaa e taua le mafaufau.

E matua faasaina le faʻaaogaina o se vaiinu mai Kombucha i tagata e iai:

  1. Faʻasalaga i vaega o le vai inu,
  2. Taʻalo faʻamalosi,
  3. Hyperacid gastritis,
  4. Papatitis ulcer
  5. Fungal maʻi.

O le inu o le Kombucha tea mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o auala aupito sili ona lelei e puipuia ai ni faafitauli ogaoga. Afai e te amata faʻaaogaina se vailaau faʻamaʻi i se taimi talafeagai, o le a mafai ona e puipuia le tupuga o le maʻisuka. O mea e le masani ai e mafai ona faʻamaonia le pancreas. O le a latou fesoasoani foi e puipuia le atinaʻe o se ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e matua taua lava le 'ai ma inu lelei fualaau.

O nei mea uma ua mamanuina ina ia faʻamaonia lelei le metabolism ole maʻi.

O le tele o suʻega e faʻafefete ai lenei faʻamaʻi e ofoina mai e fomaʻi masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua leva ona i ai se finauga e uiga i le mafai ona inu Kombucha i le maʻisuka.

Ina ia malamalama i lenei lomiga, e tatau ona e malamalama i le autu o le talanoaga e aofia ai:

  • mai vailaʻau faʻasaina - apu, oxalic, pyruvic, ascorbic, susu, phosphoric.
  • vitamini seti - vailaʻau ascorbic, vaega B, PP,
  • elemene taua - iodine, zinc, calcium,
  • enzymeslea e gasegase ai le manava, gaʻo ma pulu. I se isi faaupuga, latou te fesoasoani e faʻaleleia galuega a le manava,
  • uaina uaina,
  • siamamafai ona taofiofi mea leaga faʻaleagaina,
  • polysaccharides. E i ai se manatu sese e latou te aʻafia ai le tino. Ae ui i lea, o le mea moni, o polysaccharides o loʻo i ai ni meaola e, i se isi itu, e faʻaleagaina le aʻafiaga leaga.

O lea e tatau ona e talanoa pe aisea e mafai ai ona e inu Kombucha i le maʻisuka. I se isi faaupuga, e uiga i aoga:

  • Metabolism o loʻo faʻalelei atili. E aoga lenei mea mo se tagata soifua maloloina, ma sili atu mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. Carbohydrates, e le manaʻomia mo le maʻisuka, faʻafeiloaʻi i le afaina e amata ona faʻaleleia lelei,
  • faʻaitiitia le toto kullukose. E le gata i lea, e faaitiitia ai le taua. O le iʻuga, e sili atu le lelei o maʻi, o le maʻisuka e le toe agaʻi i luma,
  • faʻamalolo le mumu, faʻamalosia le faʻamaʻi manuʻa. Lenei foi e taua tele mo tagata o loʻo mafatia i faʻafitauli o le maʻisuka,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E tusa ai ma tagata atamamai, o se laasaga tāua lenei i le tau faasaga i le maʻisuka. Lotoifale i le lotoifale e mataalia e faʻafetaui le faʻamaʻi,
  • e puipuia ai faafitauli o le loto. O le puipuia o ia faafitauli ma vaʻa e pei o le toto maualuga, atherosclerosis.ads-mob-1

E taua tele le taʻua o tulaga e faʻaogaina ai le faʻaaogaina o se fofo faʻa-tagata:

  • e le fautuaina le mea e afaina pe afai e faateleina le malosi o le manava. I le tulaga lautele, soʻo se faʻafitauli o le manava e pei o le gastritis ma le maʻilala o se faʻalavelave faʻafitia. E le gata i le lisi o faʻasolega e mafai ona aofia ai le ita o le intestinal, lea o se faailo o faafitauli o le manava,
  • mala
  • afaina o le tino - o le le taliaina o se tasi o oloa e le mafai ona tuueseina,
  • pe mafai ona inu kombucha i le maʻisuka ituaiga 2, o loo i ai le fefinauai faifaipea. O le faʻaaoga masani o lenei fofo faʻaleaganuʻu e mafai ona maua ai se faʻaleleia atili o soʻo se maʻisuka. Ae peitai, afai ei ai ni faʻafitauli, e sili ona lelei le feutagai ma se tagata poto faapitoa,
  • O le pule o le gasegase o se maʻi le gasegase. E tuʻufaʻatasia ma le teuina o sima i totonu o sooga.

Mafaufau i le mea moni o le maʻisuka e masani lava ona tuʻufaʻatasia, e aoga tele le faʻatinoina o togafitiga:

  • afai ei ai i le tagata o le aiga le maʻisuka ituaiga 1, o le puipuiga e ono itiiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua lava le faʻaogaina o se mea faapena e tasi i le aso mo le 125 ml. E fautuaina le faʻatupuina o se amio masani i tamaiti,
  • ae oi latou e iai le lamatiaga o le maua o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona ave se ipu tioata tupe. E mafai ona e vaevaeina lenei metotia i ni vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, inu le afa afa ipu afu i le aso.

E fautuaina e te alu i taimi uma e suʻe suʻe toto ma siaki lou lava mamafa - Kombucha e le o se panacea.ads-mob-2

O lea la, o le a le mea e tatau ona teuina mo se tagata e manaʻo e fai kombucha?

  • ipu fagu. O lona malosi e tatau ona tusa ma le tasi i le tolu lita,
  • faʻafefeteina o lauti masani. O le mea autu o le lelei tele. Ae mo le malosi o le lauti, e mafai ona tatou agai i luma mai i vaega nei - tolu pe fa punetini o mea e gaosia i le 1000 ml o vai inu,
  • meli po o le suka. Tuuina atu le mea mulimuli i le taimi o le faʻamafanafana, e mafai ona faʻaaogaina, ae faʻatasi ai ma le faʻatatauga - ole maualuga ole 70-80 g i le lua poʻo le tolu lita.

E mafai ona e kuka le mushroom i lenei auala:

  • o le mushroom muamua na aveesea mai se tasi e manaomia ona mulumulu lelei. Faaaoga mo le fufuluina oe manaomia vai ua kuka. O le la e tatau ona faʻaliliu i lalo
  • i le taimi lava e maeʻa ai lenei laasaga sauniuni, sasaa le lauti i totonu o se fagu, faʻaopoopo le mushroom iina,
  • O le taimi nei ua oʻo mai le gaʻo - e manaʻomia ona gaugau i ni faʻafanua. Lua pe tolu laulau e lava, ae tasi e le lava. Ma le gau e te manaʻomia e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma ufiufi le fagu,
  • O lea e manaʻomia lou tuʻuina o le fagu i le mea faigaluega i se nofoaga malulu ma pouliuli. E leai se mea e tatau ona paʻu i ai le la. O le maualuga o le vevela o le potu e le taliaina foi,
  • e le tatau ona e faanatinati - o le fofo e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le fitu aso. E tusa lava pe manaʻo le tagata maʻi e amata togafitiga i le vave e mafai ai, e leai se mea e faanatinati ai. O le fausiaina, lua tausaga pe tolu aso, o le a le aumaia ai se faʻamanuiaga.

Kombucha mo le maʻisuka e tatau ona ave ma le lapataiga, e ui lava i ona aoga aoga. O faʻaaliga nei o loʻo taua i lalo:

Faʻaaliga ata mo le tuputupu aʻe Kombucha:

E pei ona i ai, Kombucha ma le ituaiga 2 maʻisuka e matua fetaui lelei lava. Ma o lenei mea na matauina i le tele o seneturi ua mavae. Afai e te faʻaaogaina ma le atamai lenei auala, e le gata ina mafai ona faʻaititia le suka o le toto, ae faʻaleleia atili ai le soifua maloloina. O le siʻitia o le malosi mo le aso atoa i le tagata na filifilia lenei faʻasologa o tagata e faʻamaonia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E mafai ona inu Kombucha i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2: o aoga o le vaiinu

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia ma ogaoga, lea e te manaomia ai pea e te tausisia se meaai faapitoa ina ia mafai ona pulea le toto suka. E tele meaʻai, meainu, ma sua e faʻasaina e le maʻisuka. I o latou soifuaga atoa, e tatau ona latou ola i se olaga ola maloloina, tausisia le lelei o mea taumafa ma auai i togafitiga o le physiotherapy.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tagata maʻi e iai avanoa lelei e foia ai le maʻi, pe a e mulimuli i fautuaga a le endocrinologist. O le tulaga e matua ese lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 - e tatau ona tui tui inisalini i aso uma ma auai i togafitiga, lea e taulai i le faatumauina ma le faaleleia o galuega a le tino.

Mo le tele o tausaga i le taimi nei, ua viia e tagata tagata se oloa e pei o Kombucha. O feeseeseaiga e le toʻafilemu i ona luga - ua mautinoa e se tasi le tulaga manaia o faamalologa o Kombucha, ma o se tasi e ese mai ai, o loo tautala e uiga i lona le atoatoa. O le mafuaʻaga lena, e toʻatele tagata gasegase o loʻo mafaufau pe mafai ona inuina puʻupu puʻu i le maʻisuka. O le tali i lenei fesili e manaʻomia le malamalama lelei, ma o faʻamanuiaga uma ma le afaina o le ave i ai e tatau ona iloiloina.

Kombucha o loʻo faʻamatalaina i tusitusiga Saina a le Han Dynasty, pe a ma le 250 TLM. Na la taʻua o ia o le "elieli o le soifua maloloina." Kombucha na talitonuina e mafai ona faapaleni Qi malosi ma fesoasoani i le gastrointestinal tract.

I Europa, o lenei vavega na amataina i le amataga o le seneturi lona luasefulu. O le mea muamua na taʻua i Rusia na oʻo mai foi i lenei taimi. E talitonu o Kombucha na taunuu i le atunuu mai Transbaikalia. E oo atu i le ogatotonu o le luasefulu seneturi, na maua ai le lauiloa tele.

Kombucha e aofia ai:

  • vine sisi laau
  • lefe fefete.

O lenei ituaiga o mushroom, faapea foi le kefir, o le ituaiga o mushroom zoogley. Faafetai i le fefete, ua gaosia le suka e fai ai le ava malosi, faapea foi ma le carbon dioxide, ma o le vailaau oona e faamaluina ai meaola. O le mafuaʻaga lea, mai le tea mushroom, e maua ai sina mea inu pia, o se manogi suamalie e pei o le tea kvass.

O le mushroom lava ia e foliga mai o se uaua. O le pito i luga e paʻepaʻe ma susulu, o le vaega pito i lalo o loʻo tautau ai filo. E masani ona i luga o le vai ma e mafai, i le faagasologa o le tuputupu ae, o le faʻatumu uma. I tulaga tau pisinisi, o le mushroom e oʻo atu i le 100 kilokalama.

Ina ia mafai e le mushroom vailaʻau ona faʻamafaʻailoga vaega o le faʻamalolo, e tatau ona e saunia le saogalēmalie sao mo ia - faʻavave le lauti uliuli, e aunoa ma ni faʻaopoopoga o meaʻai, ma faʻamalo. Nai lo le suka, e mafai ona e faʻaaoga se mea suamalie.

E taua tele le gaogao o le zoogleya e le aʻafia ai le tannins ma mea manogi o le lauti. Afai, nai lo le lauti, sasaa suavai suavai masani, ona le mafai lea e le galo ona faʻapipiʻi mea faʻamalosi. O le malosi o le ti, o le sili atu o le malie e lafoina ai meaʻai. O le isi tulafono taua e le o le tapunia o le fagu vailaau ma se pulou talipupuni, e tatau ona aofia ai kombucha ma puipuia le oloa mai le susulu o le la ma le tusi.

O le mafuaʻaga o kuki e aofia ai:

  1. tannins
  2. vitamini B, C, PP,
  3. se numera o meaola faʻasaina
  4. alcohol alcohol
  5. suka.

O vaega mulimuli nei e siitia ai le fesili - e mafai ona faʻaaoga Kombucha mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Kombucha o se oloa tulaga ese, o le fua o le fegalegaleaiga o siama ma le fefete agalelei i le tino o le tagata, o loo i ai se faleteuoloa moni o mea aoga. Mafaufau i le faʻaaogaina o le Kombucha mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, faapea foi ma foliga ma tulafono mo le saunia o se vai inu mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le aoga o so o se oloa ua fuafuaina e ona vaega. I lenei tulaga, e le mafai ona sili atu le manaia o Kombucha. E mauʻoa o ia:

  • vitamini o vaega B, C, D, PP,
  • suauu, glucose ma fructose,
  • caffeine
  • tannin
  • enzymes
  • eseese meaola, e aofia ai le malic, ascorbic, lactic, gluconic, ma isi.

E le o se lisi vaivai lenei o Kombucha vaega.

Faʻafetai i lenei mea, o lenei oloa e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino, faʻataʻitaʻiina ai le gaioiga o le vaega o meaʻai, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le atiaʻe o le atherosclerosis, ma mafai foi ona faʻaititia le toto toto.

E le talafeagai lenei meafaigaluega mo tagata uma. Faʻafesoʻotaʻi ma se faʻamuamua aʻo leʻi faʻaaogaina e taua!

Kombucha ua tupu aʻe i se ipu tioata tele. Muamua, e tatau ona mulumulu lelei i le vai mafanafana ma le suamalie. O le mushroom lava ia ua fufulu lelei foi i vai inu.

E masani lava 2 tsp e faʻaaoga mo le kuka. lauti lauti ma 50 g suka mo le 1 lita o le ava. O le tea ua fafaguina i le vai e matua vevela lava, o le suka e solo i le nofoaga e tasi, ma a maeʻa, e faaopoopo i ipu ma mushroom. E taua le ufiufi o le ipu i le gaosi ma gaugau i ni nai taimi ina ia mafai e le mushroom ona "manava".

O le mea e tupu mai ai e tatau ona i ai i se malulu, mago, i le mea e leai se avanoa mo le susulu o le la.

E mafai ona e vaʻaia ma le mataʻituina le faagasologa o lona tuputupu aʻe. E foliga mai o papatusi uila e felafolafoaʻi i luga o le tasi. Ona faia lea o se ata tifaga-pei o se lanu samasama-enaena. I lenei tulaga, o le faagasologa e agai i le itu saʻo.

I le taumalulu, o le faʻafefe e fusia i le 5-7 aso, i le taumafanafana - i aso uma 3.

I le avea ai o se tulafono, i le noatia ma fai fuafua i fautuaga uma, ua saunia le oloa mo le faʻaaogaina i le maeʻa o le 7-9 aso.

I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le kofe nai lo le lauti.

Afai e le o faʻamalosia le faʻafefeteina, e liua i le vinika. I lenei tulaga, e le mafai ona e inuina!

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e tatau ona saunia le Kombucha ma le maualalo o le gaʻo: pe a ma le 70-80 g i le 2 lita tiuti. I le taimi o kuka, o le faʻaaogaina o le meli masani e faʻatagaina, talu ai ona e itiiti sona aafiaga i luga o le glycemic level than sugar sugar. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻateleina o le meli e faʻamaonia ai le maualuga o le suka e tusa lava pe leai ni faʻafitauli.

E mafai ona faaopoopo le suka i lenei oloa, i lenei tulaga e toetoe lava a leai ni mea matautia matautia ua faia, ma e le o taofia le faiga o le faʻamalosi.

I nisi tulaga, o le sucrose e suia i le kulukose, e ui i lea, o le amataina o mea leaga e amataina, ma o le fugaina lava ia e faʻaitiitia tele.

E sili ona lelei le teuina o mea inu i totonu o le pusaaisa. E oo lava i lenei tulaga, o lona taimi e teu ai e le tatau ona sili atu i le 5 aso.

O se ata manaia e uiga i aoga o Kombucha, o le totoina lelei ma le tausiga i le fale, ma le auala e faʻaaoga ai le mushroom mo togafitiga faafomaʻi:

Kombucha mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina naʻo se fomaʻi lelei. E taua lenei mea ina ia maualuga ai le suka.

E tatau ona inu, faʻafefe i le vai (mo se faʻataʻitaʻiga, mineral non-carbonated) poʻo ni meaʻai faʻafefe. Inu seia oo i le 250 ml i le aso, vaevaeina i ni vaega eseese.

E i ai le tele o faʻataʻitaʻiga:

  • 'ava e le tatau ona faʻaleagaina, aua o le ethanol o loʻo faia i le taimi o le faʻamalosi,
  • e le mafai ona e faʻaaogaina i se pepa e sili ona maualuga, aua o le a le gata o le a fesoasoani, ae mafai foi ona afaina ai
  • ao faʻaaogaina, e manaʻomia ona e siaki pea le maualuga ole suka i le toto.

O le inuina o se meainu e sili lava pe a uma ona 'ai.

I le tulaga o le maʻisuka, Kombucha faʻafaigofieina faiga faʻavae. O lenei faʻamatalaga e moni foi i le tulaga o le gaosiga o le gaʻofale, lea e se ese i le gasegase o le pancreatic. O le mafuaʻaga lea e fesoasoani ai Kombucha i le tino o le maʻi e maua ai meaʻai talafeagai. O le meainu e tele lava ina faʻaaogaina ai le faʻapitoa o le tino.

Kombucha o loʻo taua foi o se tulaga lelei tele. O le mea moni, faʻatasi ai ma se genetic predisposition e faʻafesoʻotaʻi loʻu maʻisuka, e le mafai ona taʻua o se panacea mo lenei maʻi. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai ona avea ma mea sili ona lelei ina ia mafai ai ona taofia le fesuiaiga o le faamai ile tino o le insulin.

O toto o le suka i le maʻisuka i nisi tulaga e manaʻomia ai se fetuutuunaiga ogaoga o taumafa. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o Kombucha e mafai ona avea ma punavai faaopoopo o meaʻai ma se ituaiga malosi e faʻaleleia. Ua avea lenei mea ma mea e sili ona talafeagai mo tagata matutua.

O lenei vai inu e manaʻomia ai le faʻaeteete ma faʻaeteete faʻaaoga. E le mafai ona faʻaaogaina i:

  • o le auai o le tagata e le faapalepale i le vaega (s) o le oloa. O lenei le faapalepale e mafai ona faaalia mai i le ituaiga o gasegase eseese,
  • o le i ai o le malosi o le manava o le manava, faapea foi ma maʻi o le tino, gastritis,
  • o le i ai o le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina ma / poʻo le afaina o le paʻu,
  • o le auai o le tagata le faapalepale i le ava i soo se ituaiga.

A faʻapea, e na o le fomaʻi e mafai ona faia le faaiuga mulimuli i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. Na te filifilia le vailaʻau aupito sili ona lelei ma fuafua le umi o le faʻaaogaina. O lenei mea e aofia ai le itupa, maʻi tausaga, ituaiga o maʻisuka, le natura o le maʻi o le maʻi.

O le maʻisuka e le o se faasalaga, o le mea lea, ina ia foia ona taunuuga, e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina e le gata o vailaau faʻasaina, ae o togafitiga faʻaleaganuʻu, lea e mafai ona avea ma fesoasoani faʻamautinoa i le togafitiga ma le puipuia o ituaiga eseese o faʻafitauli o le maʻisuka.


  1. Vertkin A. L. Diabetes, "House of Publishing Eksmo" - M., 2015. - 160 p.

  2. Skorobogatova, E.S. Vaʻaia le faʻafitauli ona o le maʻisuka malosi / E.S. Skorobogatova. - M.: Medicine, 2003. - 208 p.

  3. Gurvich Mikhail Meaʻai mo le maʻisuka, Terra - M., 2013. - 288 p.
  4. Maznev, N. Diabetes, pancreatitis ma isi faamaʻi o le endocrin system. 800 suega faʻataʻitaʻi / N. Maznev. - M .: Ripol Classic, Fale. XXI senituri, 2010 .-- 448 itu.
  5. Brooke, C. O Se Taiala mo le Tumau o le Tumama / C. Brooke. - M .: GEOTAR-Media, 2017 .-- 771 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faamaloloina mushroom

E lauiloa foi i lalo o igoa: mushroom japanisone, kvass keta, tiva, ua i ai Iapani, uaua.

E faʻaaoga talu mai aso anamua. O le Saina e igoa ia Kombucha "le elixir o le tino ola pea ma le soifua maloloina", na talitonu e umi le ola ma faʻamaonia ai le galalaina.

O se faatusa o le gase-pei o le gaʻo ma le siama o le acetic acid. E foliga mai o se ata felanulanuaʻi, lanu samasama-lanu enaena. O meaʻai mo le mushroom o se mea manogi suamalie o le lauti.

E mafai ona tuputupu ae i ni lapoa tetele

Suauu gaosia sugar e ala i le tuʻuina atu o carbon dioxide ma le alcohol alcohol. Pacteria liliu mai le ava i le acetic acid. O le fulu o le tea e liua i se vai inu ua i ai le suamalie faapitoa.

Le tuufaatasiga ma meatotino o le kvass ua maeʻa

O vaega o se mea faʻapitoa:

  • vailaʻau (gluconic, kojic, koala, vase, lactic, malic),
  • caffeine
  • ethanol (e oo i le 2.5%),
  • suka (mono ma le feteʻenaʻi i ni mea laiti),
  • elemene taua (zinc, iodine, calcium),
  • enzymes (catalase, lipase, protease, sucrose, carbohydrase, amylase),
  • vitamini (C, D, PP, B vitamini).

Na maitauina foi o le Kombucha infusion o loʻo i ai meatotino a antimicrobial. A faʻaaogaina i fafo, e faʻamaʻaʻa manuʻa ma faʻateleina le faʻamalolo vave.

O se vaega lanu o le tino Iapani e mafai ona suia le patch

O le faʻalavelavega o le kvass na faia e se jellyfish ei ai lona aafiaga aoga i le tino.

  • o enzymes o loʻo faʻaleleia ai le ava e faʻaleleia ai le 'ailaina,
  • o le metabolism e faʻapitoa
  • maualalo le kulukose o le toto
  • faʻaauau
  • faamalosia o puipuiga
  • puipuiga o le atherosclerosis ma le maualuga (ona o le maualalo o le cholesterol i totonu o le toto).

E fautuaina e inu Kombucha faʻasalaga e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i luga o le mamafa ma le mamafa o le faʻamalosi.

Contraindications

Aua le afaina!

O le faaaogaina o mushroom Iapani e faasaina pe afai:

  • o le tagata gasegase e iai sona maʻi peptic poʻo se gastritis ma le maualuga maualuga,
  • o loʻo i ai se allergy i vailaau e faʻapipiʻi ai le inu,
  • o loʻo iai faʻamaʻi faʻaleaga
  • o loʻo gasegase le maʻi maʻi.

Faʻalogo! Aʻo leʻi amataina le vasega, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

E faapefea ona saunia se vai inu lelei?

Ina ia mafai ai ona faʻaaogaina ona meatotino tulaga ese, e tatau ona tausisia tulafono laiti.

O loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Fai lauti.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • saunia le lanu meamata, lanu uliuli poʻo le laʻau (lua teaspoons o lauti tila ua lava mo le tasi lita o le vai),
  • sasaa vai inu
  • solo le suka i totonu o se afu vevela (i le fua faatatau o le 5 sipuni i le lita o le afaina),
  • tumau 15 minute.
Le filifiliga aupito sili - tioata poʻo ipu ipu
Faʻaliliu le faʻafefete i le vevela vevela. Faʻasologa. Liligi i totonu o ipu mama ua maeʻa saunia.Lagolagosua masani
Tuu le mushroom i le fusi, ia ufiufi le vaa i le gau poʻo le pepa. Tuu i totonu o se nofoaga mafanafana. E manaʻomia le 5-10 aso e inu ai.O le ufiufi e tatau ona tuʻuina atu le ea
A maeʻa ona faʻaaoga, e tatau ona fufulu le mushroom.O le tausiga lelei o le a faalauteleina ai lou olaga

Fautuaga aoga

  1. Mo le sauniuniga o lauti, 'aua le faʻaaogaina fagu uʻamea.
  2. Aua le tapunia le fagu i le ufiufi o le mea malie: e manaomia le okesene mo le lelei o le galue.
  3. O le malosi malosi o le lauti e taofia ai le tuputupu aʻe o le fuga.
  4. O laʻau laʻau ma tioata suka e le faʻamaʻapeʻapeina uma lava e mafua ai ona mumu i le medusomycete.
  5. O le vai vevela o le a fasi ai le mushroom.

Faamatalaga mo le maʻisuka

Ia faaeteete!

Manatua o le suka e faʻaaoga e fai ai kvass!

  1. Ole fua ole aso ole inu ole sili atu ile 200 ml.
  2. Faʻaaogā se faʻafefetega lelei: o le mushroom e tatau ona gaosia uma le suka.
  3. O le togi o aso taitasi e vaevaeina i ni 3 inumaga.
  4. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻamalu le kvass ma le vai minerale poʻo le lauti.

O le mataituina pea o le suka toto e taua tele!

Faamai o le Medusomycete

E tatau ona manatua o Kombucha o se mea ola. Ua tupu o ia, maʻi ma ua oti. I le tele o tulaga, o le teuina ma le faʻaogaina o le fuga e mafua ai le faʻamaʻi o le medusomycete.

O faafitauli taatele:

Faʻamau mea faʻapitoaO le faʻaumatiaina o le ti o le ti (tipi, loimata, punctures). Paʻu
Lafoaʻi siamaE seasea lava ona atiaʻe, o musika talavou e masani ona aafia.

E tatau ona suitulaga le fuamalie o le maʻi.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamai o le tausiga le talafeagai (le faaaogaina o palapala eleelea, oloa maualalo).

Kolisi o siaki
Le faʻatoʻilaloina o le lanumoana lanumeamata lanumeamataO le vai ua liu enaena. Algae e ufiufi puipui o le vaa i le vaiinu.

  • susulu malamalama o le la
  • vai maualalo tali maualalo
  • alavai paleni alavai.
Paraʻite
FuʻuO le lanu Brown e aliali i luga o le fuga. E tatau ona aveese le nofoaga ua aafia.Nofoaga na afaina

Aʻo le i saunia se vaiinu, siaki ma le faaeteete le fua oona!

Kombucha o se meaola ola ese. A faʻaaoga tatau, e fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism ma faʻaleleia le soifua maloloina.

E ono mafai ona aveese?

Lelei lelei Na le maua se kombucha, e tatau ona ou mulimuli atu ia te ia i le aai lata ane. Na ou taunuu, amata ona fufulu ma maitauina ni tamai ituaiga, e pei o le ata o lau tusiga. Faʻamolemole togi ese! Ae a pe a ou fufulu lelei?

Talofa Ae paga lea, o le mushroom o le a suia. E mafai ona le gata i luga o le eleele, ae faʻapea foi i le va o le maʻa.

Tuua Lau Faamatalaga