O le a le mea na aumai e Siofor ma le ituaiga o vailaʻau oona: o le masini o le gaioiga, o le tuʻuina atu ma le tui

Faiga o foliga - pepa papaʻe paʻepaʻe:

  • Siofor 500: taamilosaga, biconvex (10 pi. I paʻu, i se pepa pepa pepa o le 3, 6 poʻo le 12 pepa),
  • Siofor 850: lautele, faʻalua itu-itu itu (15 mita. I paʻu, i le pepa pepa pepa 2, 4 poʻo le 8),
  • Siofor 1000: faʻafefe, faʻatasi ai ma le notch i le tasi itu ma le "snap-tab" i le isi itu (15 pcs.) I paʻu, i le pepa pepa pepa o le 2, 4 poʻo le 8 paʻu).

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride, i le tasi laulau e 500 mg (Siofor 500), 850 mg (Siofor 850) poo le 1000 mg (Siofor 1000).

  • Tagata faʻatau: povidone, hypromelilose, magnesium stearate,
  • Laʻau o loʻo i ai: macrogol 6000, hypromelilose, dioxide (E171).

Faailoga mo le faʻaaogaina

O Siofor ua faamoemoe mo le togafitiga o le maʻisuka II, aemaise lava i le tele o tagata gasegase ma le le atoatoa o le tino ma togafitiga.

E mafai ona faʻaaoga e avea o se fualaau faʻasolosolo poo se vaega o togafitiga faʻapitoa e faʻatasi ma le inisalini ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina e tatau ona tautala tautala i taimi o taumafataga pe vave foi.

O le faʻatulagaina o le faʻatulagaga ma le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Pe a taitaia le monotherapy, ua faatonuina tagata matutua 500 mg 1-2 taimi i le aso pe 850 mg 1 taimi i le aso. A maeʻa le 10-15 aso, pe a manaʻomia, o le fua o aso taitasi e faasolosolo malie lava i le 3-4 fualaau Siofor 500, 2-3 fualaau Siofor 850 mg poʻo le 2 maʻa Siofor 1000.

Ole fua maualuga o aso taitasi o le 3000 mg (6 papa o le 500 mg poo le 3 papa o le 1000 mg) i le 3 vaeluaina.

Pe a faatonuina mea maualuga, 2 pusa o Siofor 500 e mafai ona suia i le 1 papalama o Siofor 1000.

Afai o le tagata gasegase e fesiitai i metformin mai isi vailaʻau faʻamaʻi, o le a faʻalēaogaina mulimuli ma ua amata ona ave Siofor i le pito i luga.

Faʻatasi ma le inisalini (faʻaleleia atili le glycemic control), ua faatonuina Siofor 500 mg 1-2 taimi i le aso poʻo le 850 mg i le aso. Afai e tatau ai, e tasi i le vaiaso e faasolosolo lemu le fualaau i le 3-4 fualaau Siofor 500, 2-3 fualaau Siofor 850 poʻo le 2 maʻa Siofor 1000. O le fua o le inisalini e fuafuaina e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o aso taitasi o le 3000 mg i le 3 vaeluaina.

Pe a filifilia se fualaau, o tagata matutua matutua latou te amanaʻia le faʻatupuina o le creatinine i le plasma toto. I le taimi o togafitiga, o le iloiloga faifai pea o le galuega faatino lautele e talafeagai.

Tamaiti e taʻi 10-18 tausaga ma mo le monotherapy, ma i le faʻatasi ai ma le inisalini, i le amataga o togafitiga na faatonuina le 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin 1 le taimi i le aso. Afai e tatau ai, a maeʻa le 10-15 aso, o le a faasolosolo malie lava ona tupu le fua. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg (4 papa o 500 mg poʻo 2 pusa o 1000 mg) i totonu o 2-3 inumaga.

Ole fua ole suʻeina o le inisalini e faʻamoemoeina e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻaiʻuga

  • Tali a le Allergic: e seasea ona tupu - urticaria, sasaina, hyperemia,
  • Nervous system: masani - tofo o le tofo,
  • Foʻu ma le vaʻaia: lipoti eseese - o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le gaioiga o faʻamaʻi pipisi o le hepatic, o le hepatitis (pasia pe a uma le faʻamalo)
  • Metabolism: e seasea lava - faʻamalosite lactic acid, faʻatasi ai ma le faʻaaoga umi - o se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o vitamini B12 ma le faʻaitiitia o lona faʻasalaga i le plasma toto (o le tulaga o lenei tali e tatau ona amanaia pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata mamaʻi ma le measina megaloblastia),
  • Faʻaogaina o meaʻai: leai se manaʻoga, tofo i le gutu, leu, vomiting, tiga o le manava, manava. O nei faailoga e masani lava ona tupu i le amataga o togafitiga ma e masani lava ona o ese i latou lava. Ina ia puipuia i latou, e tatau ona faasolosolo malie le faʻaopopoina o le fualaau o aso taitasi, vaeluaina i totonu o 2-3 inumaga, ma ave le fualaau faʻatau ma meaai poʻo vave loa.

Faatonuga faapitoa

E le suia e Siofor mea taumafa ma faamalositino i aso taitasi - o nei togafitiga o fualaau faasaina e tatau ona tuufaatasi ma le fualaau faasaina e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi. O tagata gasegase uma e tatau ona mulimuli i se taumafataga ma le faʻaaogaina tatau o meaʻai i le gasologa o le aso, ma o tagata e tele le mamafa e tatau ona i ai se taumafa maualalo-kalori.

Afai e te masalomia le atinaʻeina o le lactic acidosis, e manaʻomia le vave faʻateʻaina o le vailaau ma faʻamaʻi falemaʻi mo tagata maʻi.

Metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo, o lea la ao le i amataina togafitiga ma faʻaauau pea i lona faagasologa, e tatau ona fuafuaina le faʻatonuina o le creatinine i le plasma toto. E tatau lava ona iai le mataʻituina pe afai ei ai se tulaga lamatia o le le atoatoa o le galuega, mo se faataitaiga, i le amataga o le faʻaaogaina o togafitiga, faʻamaʻi-anti-inflammatory poo fualaau faʻamalosi.

Afai e tatau ona faia se suʻega X-ray faatasi ai ma le puleaina o se mea e iai le mea e iai le iodine, o le Siofor mo sina taimi (48 itula muamua ma le 48 itula i le maea ai o le taualumaga) e tatau ona suia i se isi vailaʻau oona. E tatau ona faia lea lava mea pe a faatonuina se taotoga fuafuaina i lalo o le gasegase lautele, faatasi ai ma le epidural or spinal anesthesia.

E tusa ai ma le tasi tausaga o faʻataʻitaʻiina i le falemaʻi, o le metformin e le afaina ai le tuputupu aʻe, atinaʻe, ma le laititi o tamaiti. Ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o nei faailoilo e umi atu togafitiga, o le mea lea, o tamaiti e mauaina Siofor, aemaise lava i le vaitaimi o le lauiloa (10-12 tausaga), e manaomia ai se mea faapitoa e matauina.

Monotherapy ma le Siofor e le taitai atu i le hypoglycemia. I le tuufaatasiga o togafitiga (faatasi ai ma le inisalini po o le sulfonylurea) e iai se avanoa, o le mea lea, o le lapataiga e tatau ona faatinoina.

Siofor, faʻaaogaina e pei o se fualaau e tasi, e le afaina tele ai le saoasaoa o tali ma / poʻo le mafai ona gauai. I le faʻaaogaina o le metformin e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o tulaga o le hypoglycemic, o le mea lea, e tatau ona faʻaeteete i le taimi e auai ai i soʻo se gaoioiga matautia, e aofia ai pe a ave taavale.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Metformin ua solia i le taimi o suʻesuʻega ma le faʻaaogaina o vailaʻau o iodine.

E le fautuaina le inuina o le ava malosi ma ave vailaau oona i totonu o togafitiga, talu ai o le lamatiaga o le atiina ae o le acidic accelerate, aemaise lava i le le mafaia o le ate, le paleni po o le mate.

Faʻafesoʻotaʻiga e manaʻomia ai le lapataiga i fesoʻotaiga ma faʻataʻaiga tau fegalegaleaiga:

  • Danazole - o le atinaʻeina o se aafiaga o le hyperglycemic,
  • Angiotensin-liua inhibitors o le enzyme ma isi vailaau faʻamalosi - o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto,
  • Omoni o le thyroid, o faʻamataʻu tautala, o le kulicotic acid, glucagon, epinephrine, mea e maua mai le phenothiazine - o se faʻaopoopoga o le toto toto kullukose,
  • Nifaipipine - faʻalauteleina o le absorption ma le maualuga o le maualuga o le metformin i le plasma toto, faʻateleina o lona faʻamalosi,
  • Cimetidine - faʻaitiitia le faʻaumatia o le metformin, faʻateleina le lamatiaga o le siako acid,
  • Salicylates, suauu sulfonylurea, inisalini, acarbose - faʻateleina aafiaga o le hypoglycemic,
  • Fualaau faasaina (procainamide, morphine, quinidine, tiamteren, ranitidine, vancomycin, amiloride) na natia i totonu o tubules - o le faateleina o le maualuga o le metformin i le plasma toto,
  • Furosemide - o se faʻaitiitia o lona faʻatonuga ma le afa-ola,
  • O mea e le faʻaogaina faʻaoga - faʻavaivaia a latou gaioiga,
  • Beta-adrenergic agonists, diuretics, glucocorticoids (mo le faʻaogaina ma le faʻaaogaina) - o se faʻalauteleina o le kulukose toto.

Tuua Lau Faamatalaga