Afai o le suka toto e 9 - o le a le uiga, o le a le mea e fai?

Ua fautuaina e le au atamamai le faiga o le suʻeina o le toto mo le glycemia. Afai latou te i totonu o le tulaga masani, ona mafai lea ona tatou fai atu ma le mautinoa o le gaʻo o le tino gaʻo i le tino e maua e aunoa ma le faʻalavelave. Ma o le a le mea e fai pe a suʻe suʻega toto 18 suka? O lenei tulaga e manatu i ai fomaʻi e taua tele, o le mea lea e tatau loa i le ua afaina ona vave saili se fesoasoani faafomaʻi. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi faʻamaʻi taimi, o faʻafitauli uma e le mafai ona taofia ma o le kulukose o loʻo toe foi atu i taʻaloga masani.

O le a le uiga o le suka - 9 mmol / l?

Mo le maʻisuka, o le maualuga o le 9 mmol / L e mafai ona mafaufauina o se aiga masani pe afai e le faia le suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. Ae ui i lea, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona toe mafaufau i ona uiga i le taumafataga ma faia faʻataʻitaʻiga saʻo ole aofaiga ole inisalini.

Afai e faia le auʻiliʻiliga ao leʻi 'ai, o se faailoga taua lea e vaʻai ai i se fomaʻi. Glycemia o lenei vaega e mafai ona mafua ai le tele o faʻalavelave ogaoga: fatuga o le fatu, taʻavale, vaʻaia o le vaai, ulia, gangrene, fatuga o fatugaʻo, ma, sili atu le taua, o ai, e mafai ona oʻo atu i le oti.

E tele taimi e ola ai se tagata i se olaga masani mo se taimi patino, e aunoa ma le masalomia o le i ai o se faʻamaʻi matautia, na te le lagonaina ni faʻalavelave faʻalavelave.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona e gauai atu i lou soifua maloloina ma aua le faʻagaloina le fesoasoani faafomaʻi, e oʻo lava i le lagonaina o sina malaise poʻo isi faailoga o le maʻisuka. O lenei mea e sili ona moni mo tagata o loʻo lamatia oe ua vaʻaia e le tofi.

O mea taua e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto toto i le 9 mmol / l e aofia ai:

  • Toto ifo le toto
  • O le mamafa o le tino o le mamafa
  • High cholesterol
  • O le faʻaalia o le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga,
  • O le i ai o le ovary polycystic,
  • Le lava o faamalositino, le tele o le taumafaina o meaʻai gaʻo ma sugary,
  • Aga masani leaga: ava malosi ma ulaula.

O le a le uiga o le suka?

Muamua lava, e tatau ona fai mai o le suka i le tusa ma le 18 iunite o se tulaga maualuga, lea e mafua mai i aʻafiaga leaga, ma le ono mafai ona iai ni faʻafitauli eseese.

Afai e le amanaia le tulaga, o le tupu aʻe o faʻamaʻi leaga, faʻaleagaina o le tulaga, o se taunuuga o le le iloa o le maʻi, ua pa'ū i totonu o se paʻu. Le lava le togafitiga talafeagai e faʻateleina ai le lamatiaga o le oti.

O le masani i togafitiga faafomai o le fesuiaiga o le suka mai le 3.3 i le 5.5 iunite. Afai o se tagata ua i ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, o lenei mea o loo faailoa mai ai le masani o le gaioiga, ma le tino atoa.

O nei faailoilo o loʻo i totonu o le vai ola, o lona samoa na faia mai le tamatamailima. Afai e aveesea le toto mai se vein, ona siitia lea o faailo e 12% pe a faatusatusa i nei tulaga faatauaina, ma e masani lava.

O lea la, faamatalaga e uiga i le maualuga o le suka:

  • Aʻo leʻi 'ai, e tatau i le tagata ona maua le suka e sili atu i le 5.5 iunite. Afai e sili atu le maualuga o le kulukose, o le a faailoa mai ai se tulaga o le hyperglycemic, o loo i ai se masalosaloga o le maʻisuka poo se vailaau muamua.
  • O fua o le suka i luga o se manava gaogao e tatau ona le itiiti ifo i le 3.3 iunite, pe afai ei ai se eseesega i le itu pito i lalo, o loʻo taʻu mai ai se tulaga o le hypoglycemic - o le maualalo o le suka i le tino o le tagata.
  • Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o le sugar sugar o latou lava ia, ma o lenei faʻamatalaga e aʻafia tonu lava le tapulaʻa pito i luga. O lona uiga, afai o le masani mo se tagata matua e tusa ma le 5.5 iunite, ona oʻo lea i le 5.2 iunite o se tamaititi. Ma o pepe faatoa fananau mai e itiiti lava, e tusa ma le 4.4 iunite.
  • Mo tagata e silia i le 60, o le tapulaa aupito maualuga o le 6.4 iunite. Afai mo se tagata matua 35-45 tausaga o lenei mea e tele, ma e mafai ona talanoa e uiga i fomaʻi, sosoo ai ma se tagata maʻi e 65-tausaga le matutua, o lenei tulaga taua ua manatu o le masani.

I le taimi o le maitaga, o le tino o le fafine ua tuʻuina atu i se avega faapitoa, e tele faʻataʻitaʻiga o mea tutupu i le hormonal e tupu i totonu, lea e mafai ona aʻafia ai le sugar sugar content, e aofia ai ma le tele.

Afai o se fafine i le taimi o le maitaga ei ai le maualuga o le kulukose o le 6.3 iunite, o le mea masani lea, ae o se eseesega tele i le itu pito sili e te popole ai, o le mea lea e tatau ai ona faia ni mea e tumau ai le suka i le tulaga manaomia.

O le mea lea, o le suka suka e eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite. Afai e siitia le suka i le 6.0-7.0 iunite, o le a faailoa mai ai se setete.

I luga o nei faailo, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka.

Tulaga masani o le kulukose i totonu o le tino

O fua o suāuʻu e le o ni faʻamaumauga tumau, e masani lava ona fesuisuiaʻi e fuafua i meaʻai a se tagata e faʻaaogaina, gaioiga faaletino, popolega ma isi tulaga.

A maeʻa ona 'ai, o le suka e faateleina i le toto o soʻo se tagata, e oʻo lava ile tino maloloina. Ma e masani lava o mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto pe a uma se taumafataga i alii, o fafine ma tamaiti e mafai ona oʻo atu i le 8 iunite.

Afai i totonu o le tino e le faʻavaivaia le gaioiga o le pancreas, ona faasolosolo malie lea o le suka, i totonu o ni nai itula talu ona 'ai, ma faʻamautu i le tulaga manaomia. A iai ni faʻaleagaga faʻapitoa i le tino, e le tupu lea mea, ma o le maualuga o le kulukose e maualuga pea.

O le a le mea e fai pe afai e taofi le suka i le tusa ma le 18 iunite, pe faapefea ona faʻaitiitia lenei ata ma fesoasoani i le maʻisuka? I le faaopoopo atu i le mea moni e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi, e tatau ona vave iloilo lau lisi.

I le tele o mataupu, e le tusa ai ma le tulaga o le ituaiga lona lua o le suka, o le maualuga o le suka e mafua mai i se taumafa le lelei. A maua le suka i le 18 iunite, e fautuaina e le fomaʻi faiga nei:

  1. Laʻu meaʻai laiti E tatau ona e 'ai na meaʻai e aofia ai se vaega itiiti o meaʻai gaʻo, maso. Faʻalautele lau meaai i fualaau faisua fou ma fualaau.
  2. Gaoioiga faaletino lelei.

O nei fuataga e fesoasoani i le faʻafaigofieina o maualuga o le suka i le tulaga manaʻomia, ma faʻalagolago iai. Afai o mea taumafa ma gaoioiga faʻaletino e le fesoasoani e foia ai le faafitauli, ona pau lea o le ala e faʻafaigofie ai le suka o le faʻaitiitia lea.

E tatau ona maitauina o vailaau e filifilia e tusa ai ma ata o falemaʻi taitasi o le maʻi, o le faʻafitauli o le maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le tausaga o le maʻi, e faʻamalosia, pe a iai se talaʻaga o faʻafitauli.

O le filifiliga o vailaʻau, fuataga, taimi faʻaaoga o le aia tatau a le fomaʻi auai.

O le faʻaaogaina e aunoa ma le pulea o fualaau oona i luga o le fautuaga a "uo ma le poto masani" o le a taitai atu ai i ni faʻafitauli eseese.

Fautuaga o suʻega toto

A o lei alu i le fomaʻi mo se foai toto mo le suka, e manaʻomia le sauniuniga talafeagai. E masani lava, o le toto e aveesea mai le tamatamailima i le vaveao, e tatau ona i ai i le tagata maʻi se manava gaogao (aua le 'ai pe inu se mea).

Ina ia maua ni taunuuga saʻo atoatoa, e taua tele le foai atu o le toto i luga o se manava gaogao, ae mo le tele o aso e le 'ai le suamalie, ava malosi, vailaau, ae le o le mamafa o le tino ma le galue malosi faaletino.

Afai e mafatia se tagata i soʻo se maʻi, e tatau ona e faia se togafitiga ma faʻaumatia i latou i le tele e mafai ai. A leai, o le a maua ai ni faʻasalaga le saʻo. E taua le suʻesuʻeina lelei o le tulaga o le endocrin system. Afai o aʻafiaga e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi e aʻafia ai le toto, o le a faigata ona faia le faaiuga saʻo.

Mafuaaga ma faailoga o le glycemia

Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo atu i le 9 mmol / l, e tele mafuaaga mo lenei:

  • Tagata gasegase i le aiga,
  • E masani ona aafia i le atuatuvale
  • Soifuaga masani
  • Le tele o meaʻai i le meaʻai.


Afai e te le suia lou olaga ma e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi, e mafai ona liliu le setete i le maʻisuka moni. E tusa ai ma lenei suiga e faamaonia ai le maualuga o le suka o le toto, ma i le fesili o le a le mea e fai, e tasi le tali: ia galue.

I le leai o ni faʻamaoniga, e fautuaina e faʻasalalau le i ai o ia mea faʻapitoa:

  • O le fia inu
  • Tue le paʻu
  • Faʻafitauli leaga
  • Gutu gutu
  • Faʻafuasei le paʻu o le gau po o le mamafa.

Afai ei ai se tasi o nei faailoga, e tatau ona e faia se suʻega toto mo le suka. Afai o le faailo e latalata atu i le 9 mmol / l, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu ona lelei o lona taunuuga.

Faʻasoloina o le glycemia: mulimuli i tulafono faʻavae

O le maualuga o le suka o le toto i le 9 mmol / L, o loʻo faʻaalia ai le uluaʻi laasaga o le maʻisuka, e mafai ona faʻapitoa e ala ile matauina o tulafono nei:

  1. Aua le faʻaaogaina le ava malosi ma le ulaula tapaa,
  2. O meaai i aso taitasi e le tatau ona aofia ai meaʻai vevela, gaʻo, ulaula meaʻai, saito falaoa, kuka, salimi, ipu kuka, sugary sodas,
  3. Faʻaaoga meaʻai paleni: 6-7 taimi i le aso,
  4. Maea atoa (a itiiti ifo i le 6-7 itula),
  5. E masani ona i ai i le ea fou,
  6. Fai se togafitiga mo togafitiga masani,
  7. Aloese mai faamaʻi pipisi
  8. Faaitiitia tulaga faigata
  9. Tausia lou glucose toto i lalo o le pule
  10. Faʻasalaga faʻapitoa i aʻoaʻoga faʻapitoa.

O se mea taua mo le togafitiga o le mea mulimuli lea, o ona faamanuiaga e le mafai ona sili atu ona maualuga. O loʻo matou talanoa e uiga i taʻaloga faʻaleleia ae masani lava taʻaloga, lea e maua ai taunuʻuga mautinoa ma e mafai ona faʻamautuina le maualuga o le suka.

E tupu lenei mea ona o le mea moni e faapea i le taimi o aafiaga faʻapitoa i maso ma sooga, o loʻo faʻagaoioia faiga faʻavae i totonu o le tino o le tino. O le mea lea e manaʻomia e se tagata e maua i le maʻisuka.

E mafai ona e auai i lau taaloga e sili ona e fiafia i ai, o le a faaopoopo ai lagona lelei, lea e taua foi mo le tulaga o le maʻi. Taaloga aoga tele, badminton, tennis, uila.

Faʻatau togafitiga

I le taimi muamua o le maʻisuka, o le tausisia o tulafono ua taua i luga e mafai ona tufatufaina. Ae peitaʻi, afai e le maua ai le faʻamoemoega, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau. O le filifilia o mea tau vailaau ma togafitiga o le vaetamaina e atiaʻe e se fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi.

O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Maʻisuka, Maniil, Amaryl - sulfonylurea vaega,
  • Pioglitazone, Avandia, Aktos - o lona uiga o le toe faʻafoʻiina o lagona ile inisalini,
  • Toa maualuga i fafine maʻitaga

I le lona 2 ma le 3 o le maʻitaga, ua fautuaina ai se suʻesuʻega loloto ina ia puipuia poʻo le faʻaitiitia o le maʻisuka. E tatau ona maua ni suʻega o le toleniga o le kulukose faapitoa, lea e tumau mo le 2 itula.

I le i ai o le maʻisuka ituaiga, o le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycbin e faigata ai ona iloa mea e le masani ai, o le mea lea e tatau ai ona mulimulitai i fautuaga a le fomaʻi.

Le aʻafiaga autu o le hyperglycemia: taunuuga le mautonu

O se faailo o le kulukose toto o le 9 mmol / L i le tasi lima o le uiga lelei lea i lena taimi e iai le togafitiga faafomaʻi, o le maʻi e mafai ona faʻamautuina atoatoa. I le isi itu, afai e te lafoaʻi lenei ituaiga o toilalo, aua e te taua tele le faʻaauau pea o le olaga muamua, o le a mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Glucose lava ia o le a le toe foi atu i le masani, ae o le a faasolosolo malie lava ona tupu, o se taunuuga o le a matua afaina tele ai galuega a totonu o le lotoifale ma okeni. O le soifua manuia o le tagata maʻi e mafai ona faʻateteleina ma oʻo atu i se tulaga taua, pe a le o le fesili e uiga i le faʻaumatiaina o le faʻamaʻi, aʻo le laveaiina o le ola.

Afai e leai se mea e te faia, o le maualuga o lau suka o le a tulai mai ma e mautinoa lava e taitai atu ai i faafitauli:

  1. Toga faʻataʻi,
  2. Nifaeropathy,
  3. Polyneuropathy o pito pito i lalo,
  4. Gangrene
  5. Maʻisuka vae
  6. Faʻavaomalo ma le ketoacidosis.

O le parakalafa mulimuli o le mea e sili ona matautia. O nei tuutuuga eo faatasi ma le le iloa o le oti ma le maliu faʻafuaseʻi. E tusa ma le 10% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mate mai le faʻalavelave faʻafitauli. O le 90% o loʻo totoe - mai faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻaogaina o le tino, angiopathy, ma isi), oso fatu ma le sasa.

Afai e te le taliaina fesoasoani faafomaʻi, o lenei amioga e mafua mai i se maʻi e le mafai ona togafitia. I le maualuga o le suka o le toto e fesiligia, o aʻafiaga le lelei e mafai ona puipuia ma toe faʻafoisia atoatoa le tino.

Meaʻai i le maualuga o le suka i le 9 mmol / L

Ina ia mafai ona sili atu ona saʻo le tusiaina o se meaai, e taua le gauai atu i le lisi ua fautuaina o oloa, lea ei ai sona aoga aoga i le faamautuina o le glycemia:

  • Fualaau faisua
  • Fualaau le faʻamaonia,
  • Paʻu o le carbohydrate maualalo
  • Laʻu sisi laʻititi gaʻo
  • Meat o le lapiti, pipi, vela, moa,
  • Laʻu gaʻo maualalo
  • Green tea
  • Porridge barley ma buckwheat,
  • Legumes
  • Musika
  • Seafood.

I le filifiliga o meaʻai maloloina e tatau ona le aofia ai:

  1. Muffin faia mai le fefete, puff poʻo le faifeʻau vavalalata,
  2. Uluaʻi vasega meaʻai muamua,
  3. Laʻau susu,
  4. Faʻasalaga mamafa maualuga gaʻo,
  5. Vine, vine, Palani,
  6. Aʻai, meaʻai, mea suamalie. Auala faʻaoga mo le faʻaitiitia o le kulukose toto

O nei mea e aofia ai pili o le maʻisuka, tīafe monastery ma le tele o isi mea faʻaoga ma teuteuga. E mafai ona kuka i le fale.

Rosehip Infusion

O le 5-6 selesele o le ulu, sasaʻa le 1 ipu vai inu ma faʻafefe mo le 5-7 minute. Ona tuu ai lea mo le tusa o le 5 itula. Inu mo le masina e afa itula ao leʻi 'ai.

Faʻaulaʻau o le kulūlū

Suauu 1 o le vaega o le pamu ma 5 vaega o le vai faʻafefe mo 5-7 minute. Inu inu 50ml 2-3 taimi i le aso.

Maʻi maʻi

Cook e pei o se masini masani, lea e aofia ai: paʻu mago ma pefu mauga. Ave se ipu ipu e tasi, sasaa le 1 lita o le vai, kuka ma tuu mo le 4 itula e faʻaaoga. Inu 4 taimi i le aso mo le 0.5 ipu.

Ina neʻi mafai ona e suʻeina tagata solitulafono o togafitiga faʻaleaganuʻu e le mafai ona taofi le faagasologa o le maualuga o le kulūkose, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi muamua.

Suga Suauu 18 - O Le A Le Uiga

O maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto e le o faailogaina i taimi uma le atinaʻeina o se maʻi mama. E naʻo le tasi lenei o faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo tutupu i le tino, faʻatasi ma se maualuga maualuga o le kulukose. O le tulaga lea e tupu ai na osofaiga e taʻua o le hyperglycemia. I lenei tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona iloa le suka e pei o le 11, 12, ma le 18.9 iunite. E le mafai ona e faʻavaivai iinei. E taua le malamalama pe o le a le mafuaʻaga o le maʻi, ma le auala e faʻaumatia ai i se taimi vave e mafai ai.

O le Hyperglycemia e faʻaleagaina ma faʻaleagaina le natura. Ole fomaʻi e mafai ona tupu ona o:

  • atinaʻe o le maʻisuka
  • o le leai o se tulaga,
  • malupuipuia leaga e aafia ai le pancreas,
  • faamaʻi pipisi,
  • ogaoga faʻalavelave pipisi
  • hypoxia i pepe faatoa fananau mai,
  • afaina
  • faamai pipisi
  • gasegase ma le tele o pathologies,
  • gaosia o auupega i le inisalini.

O le hyperglycemia o le tino e mafai ona amata mo mafuaaga nei:

  • ogaoga faigata, mafaufau-mafaufau lagona,
  • amio le taua
  • taimi e toe faʻaleleia ai ina ua maeʻa faʻamaʻi pipisi,
  • ave ni vailaʻau maʻoti (togafitiga, mea faʻamaʻi, vailaau faʻamalosi),
  • maʻisuka maʻitaga
  • muaga o le maʻi
  • le lelei
  • vaisu i le ava malosi ma le tapaa.

Glucose o se tasi lea o elemene sili ona taua e aofia ai i le faagasologa o gaioiga o le tino atoa. O le mea lea, o le tele o tulaga faʻamaʻi e mafai ona o mai faatasi ma le hyperglycemia ma le faateleina o le suka i le maualuga o le 18.1-18.8 poʻo le sili atu iunite.

Pe tatau ona ou fefe?

E sili atu le maualuga o le kulukose i luga atu o le 7.8 mmol / L ua uma ona lamatia ai le ola. O le faʻasolosolo o le hyperglycemia e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • coma
  • faʻamaʻi
  • ogaoga faʻafitauli o le tino
  • faaleagaina o vaʻa o le faiʻai ma totoga vaaia,
  • maliu o le tagata manua.

I le maualuga o le suka e oʻo i le 18.7 ma le sili atu, o loʻo matauina mea nei:

  • le fia inu
  • faʻaauau faifaipea
  • le fiafia, leai se malosi,
  • puupuu le manava
  • faʻaleagaina
  • mucous mata membranes
  • manava malosi
  • lima vaivai,
  • mafaufauga le mautonu (faailoga o le faʻaleagaina o le maʻi).

O a suʻega e tatau ona faia

Ua ave se tamatamailima e fuafua ai le glucose concentration. O le taunuuga o le a sili atu ona faʻatuatuaina pe afai e te usitaia nisi o tulaga aʻo leʻi suʻeina:

  • aua le 'aina le sefulu itula ao le i faia le taualumaga,
  • 'aua nei faʻalauiloa mai meaʻai fou i le taumafataga,
  • aloese mai atuatuvalega popole ma tulaga atuatuvale,
  • e faʻamalolo atoa.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 18

Faʻailoga e sili atu i le faʻatagaina masani, o le tagata poto faapitoa na te faatonuina se suʻesuʻega faaopoopo. E aofia ai le suʻeina o le toto aʻo leʻi 'ai ma pe a uma ona inu se ipu tioata. E taua foi le faia o se ultrasound o totoga i totonu ma foai toto mo le iloiloga o enzymes.

O se faʻateleina o le maualuga o le kulukosesese e matua le lava lava. O le suka toto toto ua 18 ona faamaumauina ona o lona alualu i luma faifaipea, lea ua mafai ai ona iloa vave faailoga o le hyperglycemia ma faatuina ai se siama. O le mea taua o le faʻaitiitia o tulaga faatauaina i se tulaga masani o le 3.3-5.5 - i luga o se manava gaogao, 5.5-7.8 iunite - ina ua uma ona 'ai.

Afai e oso i luga le suka, o le a le mea e tatau ona iloa e tagata uma e maua i le maʻisuka. E tatau:

  • fuataga fua faʻataʻitaʻi ma se glucometer,
  • Iloilo le urine mo le acetone faatasi ai ma fasi siaki. Afai e leai, o tino o le ketone e iloa e se manogi faapitoa - e uiga i le acetone i le urine,
  • i le maualuga o le kullukose e sili atu nai lo le 7.8 mmol / l, valaau i se falemaʻi.

Mai le hyperglycemia i le 18.2 ma le maualuga, na pau le faaolataga mo le tagata maʻi o se tui o le inisalini. Ia mautinoa ia matauina le tele o le inu o le pulega, lea e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia le paleni vai masima i totonu o le tino o le tagata manua. O le maualuga o le suka i le toto toto e oʻo i le 18.4-18.6 iunite ma sili atu e faʻafetaui e pei ona taua i lalo:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o tagata gasegase oe iloa le faʻaaogaina o le inisalini e tatau ona tuʻuina atu sina injections o fualaau faasaina ma mataitu ia faailoilo ile afa itula seia oʻo i le numera masani.
  2. I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o tagata gasegase e maua ai le suka e tatau ona valaau se fomaʻi, talu ai o nei vailaʻau e le o toe fesoasoani e taulimaina ai le togafitiga.
  3. A oʻo le maualuga o le suka i le 18.5 iunite, faʻamaumauga mo le taimi muamua, e le tatau ona e taumafai e aumai i lalo oe lava, malosi le faia o faʻamalositino, inu ava malosi poʻo le faʻaaogaina o fualaau a tagata. Afai e le i faia le siama o le maʻisuka ma e le talafeagai ona faia ni suʻega faaopoopo, e tatau ona faʻatalanoa se tagata e finau i le maʻisuka. O le faʻamalosi o le tagata lava ia i lenei tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le sili ona lamatia ma e le mafai ona faʻaaogaina, e pei o le coma ma le ketoacidosis.

Meaai taumafa

O se taumafataga o le soifua maloloina e mafai ai ona faʻatagaina meaai ma le maualuga o le faʻasologa o fuainumera mai le taumafataga. Afai o le tagata gasegase e le mautonu, o se mea e fai meaʻai e faʻateleina le faatonuina o meaai maualalo-calorie. Ae ui i lea, e le tatau ona taugata. E manaʻomia e le tino ona maua uma elemene taua, vitamini, minerale, amino acids, carbohydrates.

O le maualuga o le suka e manaʻomia ai foi le fetuunaiga o meaai. E tatau ona faʻavae, faʻaauau, ae o ni vaega laiti. O oloa e faʻaitiitia ai lona faʻaogaina i totonu o le toto o le a fesoasoani e faʻamaonia le taua o le suka:

  1. O le tele o le maʻisuka o loʻo o mai i se meaai lanu moana. O lenei laau, e pei o ona fua, e aofia ai tannini, glucosides ma vitamini. O se tamai sipuni o laulaau lanu moana lanu e tauanau pea i se ipu vai inu vai mo le afa itula. Aʻo faʻalautele, ave le 1/3 ipu faʻatolu i le aso.
  2. E mafai ona faʻamautuina maualuga maualuga o le kulukose ma vave faʻavaveina faiga faʻavae e faʻaaoga ai kukama. E aoga tele mo le maʻisuka e faia ai le anapogi "kukama" aso. A o faagasolo lenei vaitaimi, e fautuaina e 'ai e oʻo i le 2 kilokalama o fualaau faisua fou.
  3. I le togafitiga o le maʻisuka, o le buckwheat e sili ona aoga. 2 sipuni tetele o mea mamago, mulumulu, foowhea eleele e sasaa mai i le 2 ipu tioata o le kefiti poʻo le yogurt ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le po. Faʻaalu se itula i luma o le taumafataga autu.
  4. O le tosina o le atiseti o Ierusalema ei ai sona aafiaga le lelei, faʻaleleia le faʻalaumalieina, faʻaitiitia ai le suka i totonu o le toto. O fualaʻau fou e 'aina,' aina lelei, i se foliga o se salati - faʻatoʻa maua pea ma le artichoke a Ierusalema.

Suʻu sui

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga mea inu mo nisi tagata gasegase e faʻaititia ai le mamafa:

  1. Aspartame - o le suamalie e sili atu i le suka pe luaselau taimi. E vave ona faʻamaʻavale maaʻai i le vai malulu, ae pe a fufulu ua leai so latou lelei.
  2. Saccharin - o se oloa faʻasaina i nisi o atinaʻe ona o le le lava o le digestibility e le tino. E matautia tele mo le mama, faʻamaʻi o le tino vascular system, maʻi faʻamaʻi.
  3. Xylitol - faʻalauteleina le faʻaaogaina o lenei suka suka suia e mafai ona afaina tele ai le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai ma galuega vaaia.
  4. Fructose Industrial - E i ai sona suamalie manaia, ae e matua faigata lava ona fua.

Taofiaga

Ina ia puipuia le kulukose maualuga, e tatau ona e:

  • 'ai lelei ma paleni. O le lisi e tatau ona aofia ai fiber, palatini, ma fualaʻau. Fuga, gaʻo, suamalie manaia ina ia faʻaaogaina i ni mea laiti,
  • alu i totonu mo taʻaloga, atonu e ono i ai i le ea fou, fai taga i le taeao,
  • Aloese mai popolega ogaoga
  • ia faʻamaonia vave ma togafitia faʻamaʻi tumau e aʻafia ai le maualuga o le suka,
  • ia mafai ona faʻatusatusa le fua o vailaʻau o le suka.

O le tausisia o togafitiga ma togafitiga talafeagai o faamaʻi e mafai ona puipuia ai le soifua maloloina o tagata o loo mafatia i le hyperglycemia. Afai o le maualuga o le suka e maualuga i le maualuga o le 18.3 ma le maualuga, e naʻo le fomaʻi e tatau ona fuafua le ituaiga ma le vailaau o vailaʻau.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faʻataʻitaʻiga masani mo le maualuga o le toto

Muamua lava, o meaʻai e faʻateleina le kulukose o le toto e tatau ona vavaeese mai le taumafataga, faʻatapulaʻa le aofaʻi o gaʻo vailaʻau o loʻo sau, aemaise lava faigofie faigofie ile digestible. E le gata i lea, e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o le kalori o le taumafa (mo le mamafa o tagata, faʻaogaina calorie e le sili atu i lo le 1800-2000 kcal), mataʻituina se meaʻai, tausia paleni vai, ma tausi lelei se mea e maua ai vitamini i meaʻai.

E tatau ona mataʻituina mea o loʻo iai i protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo (BJU) i meaʻai, o le fua faatatau lelei i le taumafataga o le 20/35/45%, i le faasologa. O se meaai e maua i le maualuga maualuga o le toto e manaʻomia ai foi le inu ava malosi: ia le itiiti ifo ma le 2.5 lita o vai mama e tatau ona onā i le aso.

E le gata i lea, o le auala e kuka ai e taua tele, talu ai ona o le hyperglycemia o loʻo i ai se faʻateleina o le gasegase o le toto, lea e ono mafua ai le cholesterol sili atu i le toto.

Meaʻai ma le toto maualuga e tatau ona masani ma vaevaega, vaevaeina i le 4-7 taumafataga i le aso atoa i ni vaega laiti. E tatau ona amata ona 'aʻai pe a uma le lagona o le fiaaai, ma i le muamua lagona o le maofa, tu i luga mai le laulau e puipuia ai le taumafa. O i latou e masani ona 'ai tele e fautuaina e inu se ipu vai aʻo leʻi' ai e faʻatoʻa faʻatumu o latou manava ma faatelevave le fiafia o le fiafia.

O le lisi mo tagata e maua i le hyperglycemia e atiaʻe taʻitasi e le fomaʻi, ma mafaufau i le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto, le faʻamaoni i nisi o oloa, mamafa o le tino, le i ai o faʻamaʻi, faapea foi ma le olaga.

Taumafa mo le suka maualuga

O le faavae o le taumafa e tatau ona fou, tao tao poo fualaau faisua ma fualaʻau, teas ma vai inu. E le o lona uiga o le a tatau ona e lafoaia lauusiusi atoa. E taua le pulea pe o le a le maualuga o le suka o iai i totonu o se oloa faapitoa ina ia puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

E tatau ona ave le tausiga i le filifilia o fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e 'ai fua e tele ai suka, e pei o faʻi ma vine. E mafai ona e 'ai i apu, fualaau aina, pulu, oranges, peaches, pears, apricots, kiwi, rimoni ma isi fualaau, o le palapala o le carbohydrate e maualalo. I lenei tulaga, e tatau ona pulea la latou fuainumera, talu ai i voluma tetele e oo lava i fualaau suamalie e maualalo le suka e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le kulukose o le toto.

I le filifilia o oloa, e tatau i se tasi ona amanaia a latou fuainumera glycemic (GI) - le fua faatatau o le vaevaega o le tino o le tino o soʻo se mea e maua i le gaʻolaʻau ma faʻatusatusa i le fua o le faʻamaʻi o le carbohydrate-kullucose, o lona GI e 100 iunite ma ua taʻua o se faʻamatalaga. O le mea moni, o lenei faʻamaoniga e atagia ai le aʻafiaga o mea taumafa 'aina i meaʻai i luga o le suka. Pe a ave meaʻai ile maualalo o le GI, e faʻaititia lemu le maualuga o le toto toto, ma o lona tulaga vave o le a maualalo ifo nai lo le faʻaaogaina o meaai ma se upusii maualuga.

O se meaai e maua i le toto maualuga e tatau ona aofia ai meaai ma se GI e oʻo atu i le 49 iunite. A maeʻa le faʻamautuina o le kulūkose, e oʻo atu i le 150 g o oloa ma se faʻamaufaʻailoga o le 50-69 iunite e mafai ona faaopoopo i le taumafataga e le silia ma le faatolu i le vaiaso. O oloa taumafa ma le taua o le numera o le 70 iunite po o le maualuga e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai o loʻo aofia ai naʻo vailaʻau gaʻo.

E le gata i lea, o le auala e kuka ai e taua tele, talu ai ona o le hyperglycemia o loʻo i ai se faʻateleina o le gasegase o le toto, lea e ono mafua ai le cholesterol sili atu i le toto. I lenei itu, i le faiga o kuka, ua fautuaina e tuu atu le fiafia i le kuka, tao ma le gaosiga.

Le mea e 'ai ma le suka maualuga

Lisi o oloa faatagaina:

  • palu (cereal, oatmeal, fuamoa, pelesa tile, sisi) - fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto, puipuia le fausia o le cholesterol,
  • leki (pi, pini, pi, chickpeas) - o se punavai o mea inu gaʻo suamalie masini, o le faʻaogaina lea e manaʻomia ai le itiiti ifo o le inisalini,
  • fualaau faisua (kapisi, eggplant, zucchini, paukini, salati, tamato, kalani, olive, pulu fou, kukama, ma isi mea) - raw, boiled or baked,
  • fualaau aina e aofia ai sina vaega itiiti o suka (gooseberries, soʻo fualaau suamalie, apu, strawberries, pauna, fugalaau, pears) - e tatau ona e faʻaaogaina pe a uma ona 'ai,
  • o iʻa e maualalo-gaʻo (pike perch, pollock, crucopot carp, perch), faapea foi ma semoni o lo o aofia ai omega-3 amino acids - kuka pe uʻu, e le silia le 150 g i le aso,
  • aano o meaʻai (moa, lapiti, vela, lafumanu), laulau faiva, ate, sausa (dietetic and diabetic),
  • meaʻai susu (kefir, yogurt fale, susu susu, yogurt - e le sili atu i le 2 mata tioata i le aso), kulimi mumu, cheese cheese, cheese cheese, fatty fat,
  • fuamoa, e le silia le 2 pi. i le aso
  • se vaega itiiti o le meli, lole lole mo le maʻisuka,
  • fualaau faisua, pata, ghee.

I se meaai e maua ai le toto maualuga, muamua lava, e tatau ona e faʻagata le faʻaaogaina poʻo le tuʻuina atu o meaai e sili atu nai lo le gaogaosa vave ma le faigofie o digestible carbohydrates - suamalie mama, siamu, suamalie, mea faʻafiafia, ice kulimi, o fualaau aina suamalie (faʻi, vine , vine, aso, fig), semolina, laisa, pasta, pies ma isi oloa mai le pata poʻo le paluga o meaʻai, suamalie suamalie ma meainu. O le tele o mea inu o loʻo i ai i totonu o le tino e vave ona gauai i totonu o le manava, ma faʻateleina ai le maualuga o le toto suka.

O susu, suasusu susu ma le araisa poo le semolina, puaa ma isi gaʻo gaʻo, iʻa ma moa, ulaula masi, meaʻai ma le pata, fuālaʻau manogi ma le suamalie, kulimi, paʻu suamalie, marinades, pickles, mayonnaise, ketchup, saunia sau sau (sei vagana ai le soya), sooga vevela pe gaʻo.

Muamua lava, o meaʻai e faʻateleina le kulukose o le toto e tatau ona vavaeese mai le taumafataga, faʻatapulaʻa le aofaʻi o gaʻo vailaʻau o loʻo sau, aemaise lava faigofie faigofie ile digestible.

O se fuainumera tele o oloa faʻatagaina e maua ai le suka maualuga maualuga e mafai ai ona e faʻasalalau le lisi e pei ona taʻua i lalo:

  • uluaʻi vasega: borsch, soupeti soup, soupisi fuamoa, susu vaivai, supa piro, okroshka,
  • aano o manufasi ma iʻa: aspic mai iʻa, sipuni tipeti, meaʻai po o le gaʻo vela ma iʻa,
  • autafa o ipu: fuālaʻau fuālaʻau, kuka, uʻu pe tao, falala (pata, oati, pele tiʻamea, mamalyga po o se falaoamata sana),
  • sau sau: kuka i luga o se susu suamalie po o se sua o fualaau faisua,
  • salata: vailaau vine, fuamoa fuamoa, salamata o le suamalie, caviar fualaau aina,
  • oloa falaoa: falaoa po o le falalatini, falaoa atoa o falaoa, falaoa falaoa (e le silia le 300 g i le aso),
  • meaʻai: pusa ma puddings mai sina siʻisi falaoisi, tiʻeli, foamusu,
  • mea inu e aunoa ma le suka: compotes, kofe i susu, lauti, rose broth, juice (berry, fruit, vegetable).

O faʻamatalaga uma e uiga i mea e 'ai faʻatasi ma le gasegase maualuga o le faufautua i le natura. O le endocrinologist e atiina ae le tofiga faaiu ma lisi taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi.

Faʻasologa o le lisi o aso

  • 1 'aiga o le taeao: falaoa laititi-gaʻo, falala falala ma susu, pulupulu soupeti,
  • 2 le taeao o le keke: decoction o le saito o le saito po o le sua e leʻi faʻamalieina,
  • 'aiga o le aoauli: ole borscht vegetarian, meaʻai gaʻo, tila, lauti,
  • aoauli aoauli: fualaau aina,
  • taumafataga o le afiafi: kuka tao, salu le kapeti, lauti,
  • meaʻai: yogurt poʻo lefir.

  • Muamua o le taeao: fuamoa ua afifi, omeletiki po o le falaoa, lauti,
  • 2 le taeao: salati o fualaau faisua po o fua,
  • 'aiga o le aoauli: muamua (soʻo se mea e faʻatagaina), meatballs poʻo le aano o le aano o manu, tiʻeli,
  • aoauli i le aoauli: salati fualaʻau, kusi falaoamata poo fualaau aina suamalie, salu o le rosehip,
  • taumafataga: iʻa ma fualaʻau, lauti.

O le tausisia o mataupu faavae o se taumafataga ma le suka maualuga e mafai ona fesoasoani e faʻamautuina ai le tulaga. Ae ina ia faʻamalosia lenei taunuʻuga, e tatau ona e taʻitaʻia se olaga soifua maloloina ma tausisia se taumafataga maualalo i le olaga atoa.

Aisea e "osooso" ai le suka?

E pei ona taʻua i luga, o le suka pe a maeʻa se taumafataga e iai se uiga e faʻalauteleina, ma e masani lava mo soʻo se tagata. I totonu o se tino maloloina, o lona tulafono faatonutonu masani a le tino ua mataituina, ma o ia lava e faaitiitia i le tulaga manaomia.

Ae peitai, e le o se mea e tupu i le maʻi o le maʻisuka, o le mea lea e fautuaina ai le faapaleniina o lau meaai ma le lisi i se auala e le faʻaosofia ai le "oso" i le glucose, ma e tusa ai ma lea mea, e le faateleina ai le ono tulai mai o faafitauli.

O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le tino o le tagata e mafai ona faʻaolaina ona o mafuaʻaga faʻapitoa. O nei mea e aofia ai le 'ai, faʻalavelave matuia, atuatuvale le popole, tele le faʻamalositino ma isi tulaga.

O le faateleina o le tino i le suka i totonu o le tino o le tagata, o se fesuiaiga o le masani, e pei o meaai, e faʻaitiitia faʻapitoa, e aunoa ma le mafua ai o ni aʻafiaga leaga. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o maʻi nei e mafai ona mafua ai le faateleina o le suka i le suka:

  • Hormonal le toilalo i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le uluaʻi masina o le maʻi poʻo le manopause, o sui o le faʻafeusuaiga saʻo e faʻapupula atili ai faʻamaoniga o le suka i totonu o le tino. I le aluga o taimi, afai e le o toe iai ni maʻi faʻapitoa, o mea uma lava o le a faʻasalalau ia lava.
  • O faʻasologa o le endocrine e mafua ai faʻalavelave faʻafuasei i le tino. Pe a faʻatupulaʻia le maualuga o hormones i le toto, o le a faʻapupulaina foʻi le kulukose i totonu.
  • O le solia o le gaioiga o le pancreas, faʻavae o le toto o le tino e fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaosia o le insulin, i le faasologa, o gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino ua faʻalavelaveina.
  • O le suʻeina o vailaʻau e faʻateleina ai lau suʻega suka. O i latou nei o corticosteroids, drug diuretic, some antidepressants, tranquiszers ma isi fualaau.
  • Gaʻo maʻi ole gaʻo - hepatitis, faʻavae tumo, cirrhosis o le ate ma isi maʻi.

O mea uma e manaomia e se tagata maʻi pe afai e iai sona faasinusulu o le 18 iunite o le faʻaitiitia lea o le punavai, lea na mafua ai lenei tulaga faʻaleagaina. E pei o faʻataʻitaʻiga, faʻamalo mai le punavai e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le suka.

Afai o le tagata gasegase e tasi le tulaga o le faateleina o le kulukose i le 18 iunite, e le o toe maua nei le maʻisuka, ma e le o se setete prediabetic. Ae ui i lea, ua fautuaina ia "tausi lelei" ma pulea au suka.

O le a le sili atu le le lelei le faia o ni puipuiga - mea lelei ma paleni paleni, faia o taeao, asiasiga masani i le fomaʻi.

Sugar research

I le avea ai o se tulafono, o le kulūkose e faʻatulagaina i taimi uma i luga o se manava gaogao, o lona uiga, i se taimi muamua aʻo le i 'ai. Ole suʻega e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto poʻo le ave i soo se fomaʻi.

Afai e tasi le suʻega suʻe na faʻaalia ai le taunuuga o le 18 iunite, o loʻo i ai masalosaloga o le i ai o togafitiga, ae o le tusia o faaiuga i luga o se suʻesuʻega se tasi e saʻo ma sese.

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le uluaʻi suʻesuʻega, e fautuaina e le fomaʻi ni togafitiga faʻapitoa e le faia ai se mea sese i le faatulagaina o le siama.

I le suka i le 18 iunite, o mea nei e ono mafai ona faʻatalanoaina:

  1. Toe suʻesuʻeina le toto i luga o se manava gaogao. E fautuaina e faʻaalu i le tele o taimi i aso eseese.
  2. Suʻega o aʻafiaga o suāuʻu. Muamua, ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, pe a uma ona tuʻuina atu le kulukose i le vai e inu ai, ona toe foʻi lea, a maeʻa nisi o vavao, e tosina toto.
  3. Fuataga mo le hemoglobin glycated. O lenei suʻesuʻega e mafai ai ona e suʻeina le suka i le tolu masina talu ai.

Afai o le suega o le toleniga o le glucose na maua ai se taunuuga o le itiiti ifo i le 7.8 iunite, o loʻo taʻu mai ai o le maʻi e masani lava. I se tulaga o loʻo i ai taunuuga e amata mai i le 7.8 i le 11.1 iunite, e mafai ona faʻatonuina se setete predabetic. E silia i le 11.1 iunite o le maʻisuka.

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma o mea uma e mafai ona fai e se fomaʻi e faʻamaonia ai togafitiga talafeagai ma tuʻuina atu fautuaga talafeagai. O le vaega atoa o le gaioiga o loʻo i lima o le tagata maʻi, o ai e tatau ona tausisi i mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka ma pulea glucose indicators. E na o le pau lea o le auala e aloese ai mai faʻalavelave.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai fautuaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

O le faateleina o le suka o le toto e le o lona uiga e maua e se tagata le maʻisuka. E naʻo le tasi lea o faʻalavelave faʻalavelave lea e tupu aʻe ai le glucose. O le lamatiaga o le tulaga, o le maualuga maualuga o le sugar-hyperglycemia - o se faailoga o le tele o togafitiga faʻapitoa i le tino.

O le Hyperglycemia ua vaevaeina i vaega nei:

  1. Faʻafitauli e mafua mai i faʻamaʻi.
  2. Faaletino, lea eo faatasi ma gaioiga masani ile tino. Pe a faʻamavaeina, o le kulūkose e vave ona toe foʻi i le masani.

Mafuaaga o le hyperglycemia maʻi:

  • eseese ituaiga o maʻisuka
  • o le togi leaga (maualalo) o le suka-lowering drugs,
  • tuai o le toxicosis i le taimi o le maitaga,

  • malupuipuia leaga i le pancreas,
  • afaina
  • gaosiga o fomaʻi i le inisalini,
  • faʻamaʻi o le ate, manava ma gaʻo,
  • le mautonu o hormones i feusuaiga i fafine,
  • hypoxia ma faaletonu o le tino i pepe faatoa fananau mai,
  • ogaoga faʻamaʻi - sepsis.

Mafuaaga o le hyperglycemia physiological:

  • popole
  • leaga meaai paleni, sauaina o mea suamalie ma falaoamata,
  • le vaitaimi pe a mavae le faamaʻi,
  • leai se faamalositino
  • maitaga e leai ni faʻailoga o le faʻamaʻi,
  • muaga o le maʻi.

Glucose o se elemene taua o le metabolism. O le mea lea, o le tele o pathologies ma isi gaioiga e mafai ona faʻatasi ma le hyperglycemia.

O taunuʻuga ma uiga o le toto maualuga

Ina ia malamalama i le laina i le va o le masani ma togafitiga, e taua le iloa o faailo o le kulukose o fua e fua ai le tulaga manaomia. Soo se maualuga o le suka e sili atu i le 7.8 mmol / L e mafai ona manatu e taua ma matautia. O nisi o punaoa ua faailoa mai ai e 17 mmol / L o se mea matautia. E tatau ona e malamalama i le matautia o le maualuga o le toto suka.

O faʻafitauli autu o le hyperglycemia e faapenei:

  • Faʻasologa faʻamaʻi.
  • Faʻamāina o le vai.
  • O mea faʻalavelave e masani ona le mafai ona faʻafefeteina i le tino.

  • Mataʻutia matautia i vaʻa toto, aemaise o le faiʻai, ma totoga o faʻaaliga.
  • Oti o le maʻi.

Ina ia mafai ona valaau se fomaʻi i le taimi ma tuʻuina atu le fesoasoani i lē ua afaina, e tatau ona e iloa uiga masani o le hyperglycemia.

E aofia ai mea nei:

  • urinary sugar excretion,
  • polydipsia - tele le fia inu. E inu tele le tagata, ae e le fesoasoani e faʻaleleia le tulaga,
  • polyuria - o le faʻasaʻolotoina o se tele o urine,
  • ogaoga vaivai
  • mūmū mucous mata o le gaʻo tautala ma le paʻu,
  • ketonuria - o le foliga mai o le acetone i le urine, lea e faigofie ona fuafuaina e le uiga masani o manogi ma tofotofoga,
  • uiga mataʻutia
  • le mautonu ma le tautala o uluai faailoga ia o se tulaga o le faatiga,
  • osofaiga a le dyspnea
  • manava manava
  • tetete o vae.

Aua nei faatagaina le siitia o le sili atu i le 7.8 iunite, talu ai i lenei tulaga e faigata le fesoasoani, ma o le maʻi o le a vave ona paʻu.

Fesoasoani i le maualuga o le toto suka, puipuiga lelei

O le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o le toto o se mea e seasea tutupu. I le avea ai o se tulafono, o le faateleina o le faailo e faasolosolo malie lava, lea e maua ai se taimi talafeagai mo le taimi e iloagofie ai faailoga ma fesoasoani muamua.

O le autu o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i tulaga masani:

  • 3.3-5.5 mmol / L i luga o se manava gaogao
  • 5.5-7.8 mmol / l pe a uma ona faʻapalaina.

Taua! O le pa'ū tele i le suka o le toto e matautia ma faigata tele ona faasao.

Afai ei ai ni faailoga o le hyperglycemia, e aofia ai le faateleina i se tulaga ogaoga, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei:

  • fua o le kulukose ma se glucometer,
  • fuafua le i ai o le acetone i le urine. Afai e le mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa, e mafai ona e iloa le i ai o tino o le ketone e ala i se manogi masani,
  • afai o le maualuga o le suka o le toto e maualuga atu i le 7.8 - valaau vave le tausiga faʻafuaseʻi,
  • ma le hyperglycemia, na pau le auala aoga e fesoasoani ai o le puleaina o le inisalini. E sili atu le maualuga o le 2 mmol / L i le tasi le iunite o le inisalini. Afai e maua le acetone i le vailaau, ona tatau loa lea ona faaluaina le fua ole inisalini,

  • o gaoioiga faaletino e avea o se auala e maua ai le maualuga o le suka e faatagaina i le leai o le maʻisuka malosi ma le hyperglycemia agamalu e oo atu i le 10 mmol / l. I isi tulaga, o lenei faiga ua solia,
  • i soʻo se tulaga, e manaʻomia se vai tele, lea o le a faʻamaonia le paleni vai-electrolyte i le tino maʻi.

Taua! A maeʻa le faʻaofiina o le inisalini e puipuia ai le hypoglycemia, e tatau i le tagata gasegase ona inu i se lauti suamalie pe 'ai foi i soʻo se mea' 'vaveʻese' '- kuki, meli, ma isi.

Faiga e puipuia ai Hyperglycemia:

  1. Meaʻai talafeagai. Faʻaleleia o le taumafa ma fualaau faisua, fualaau, pulu. Faʻaitiitia meaʻai, suamalie ma le manaia.
  2. Gaoioiga faaletino.
  3. Le lava le popole.
  4. Mauaina vave ma togafitiga o faamaʻi faatasi ma le faateleina o le suka o le toto.
  5. Malamalama i auala e fesoasoani i le hyperglycemia.
  6. Filifiliga saʻo o se fualaau o mea e gaosia ai le hypoglycemic.

O le puipuia lelei ma le togafitiga lelei o faʻamaʻi o le ki lea i le faasaoina o le ola ma le soifua maloloina o tagata o loʻo mafatia i se faʻaopoopoga faifaipea pe faʻalautele i le suka o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga