O le kulisi e faatagaina mo le maʻisuka

Gooseberries - o se fale e toatele tagata e le totogia lelei. Ma e matua le aoga lava, aua o se togafitiga lelei ma le manaia lelei, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka. O fua o gooseberries atonu e le manaia e pei o fugalaau poo strawberries, ae o la latou kemikolo e le itiiti ifo i lalo i isi vine, ma sili atu nai lo isi auala.

, ,

O fualaʻau e sili ona mauoa i vitamini C ma K; i fuainumera laiti, vitamini A, E, PP, beta-carotene, ma le vitamini B (7 ituaiga) e mafai ona maua i fua. O le tuufaatasiga o minerale kulupu e matagofie foi, o le manganese, molybdenum ma le kopa o loo i ai i le mea muamua, sosoo ai ma le calcium, magnesium, sodium, phosphorus, iron, zinc. E maitauina le maualuga o mea o le chromium i fua o gooseberries.

I le tepa muamua, atonu e foliga mai o gooseberries e maualuga tele-kalori, ae o le manatu sese lenei. O lona faʻatautaia o kalori i le tutusa o le laina e pei o isi o vine o loʻo faʻamatalaina i luga (pe tusa o le 44-45 kcal). I le 100 g goosela, e na o le 9 g o gaʻo, ma e le o se mea maualuga ma e mafai ona aofia ai se mea aoga mo le paʻu. I le uma, ma le maʻisuka, o lenei okeni e sili ona mafatia, lea e solia ai le metabolism atoa.

Eseese ituaiga o gooseberries e ono eseese i totonu o le sugars masani, e aofia ai glucose, fructose, ma le sucrose. E tatau ile maʻisuka ona filifilia ituaiga eseese ma sina mea e maualalo le suka, e filifilia ai ni fualaau suamalie e leai se suamalie ma se manogi suamalie ma le manaia.

O le maualuga o le aoga o le pipi e maua ai le maualuga o le vitamini C, lea e faʻaumatia i le maualuga, e mafai ona maua e ala i le 'aina fou. Ae ina ia mafai ona eseese le taumafataga, e mafai ona e aofia ai sua mai fualaau aina fou, tilo, fualaau suamalie ma siamu, saunia ma le faaopoopo o suauu (xylitol, sorbitol).

O le maʻi suka

O tagata maʻi o endocrinologists e tatau ona malamalama i uiga o le faatosinaga o fua suamalie i luga o le soifua maloloina. Talu ai ona o le tele o mea aoga e aofia ai i gooseberries, e le tatau ona vavaeeseina atoa mai le lisi. Ae o le le puleaina e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulukose.

Talu ai ona o le maualalo o le faasinomaga igoa, e le tatau ona oso i le maualuga o le suka, o le a faasolo malie lava. Ae afai o le tagata o le inisalini e tali atu ua le aoga, ona le mafai lea ona aloese mai le hyperglycemia. I lenei tulaga, o le pancreas e maua ai hormones talafeagai nai lo le glucose e gaosia mai gaʻo ma ulufale atu i le toto.

O le mea lea, o gooseberries i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase e mafai ona pulea le faʻamaʻi. Ae e taua le manatuaina o tapulaʻa: e le tatau ona ulufale atu le gaʻo i totonu o le tino i se taumafataga e tasi nai lo le masani. O le mea lea, 100 g e mafai ona 'aina mo le' aiga o le aoauli poʻo se meaʻai.

Faʻaaoga meatotino, faʻasaʻo

O le tulaga tulagaese o vine e fesoasoani e saturate ai le tino ma elemene talafeagai, vitamini. O faufautua faʻapitoa e fautuaina e aofia ai i le lisi, i le faaopoopo atu i vine, deco deco, infusions mai fua. E i ai a latou vailaʻau faʻamalosi, faʻamalositino ma aʻafiaga.

O fua lava latou e le aoga tele. Fomaʻi fautuaina e faʻaaogaina mo tagata e le atoatoa le mafaufau. Gooseberries ei ai sona aafiaga aoga i le tino o tagata gasegase o loʻo mafatia i le oona tele.

O se aafiaga lelei i le ola maloloina e matauina ma:

  • toto maualuga
  • atherosclerosis,
  • anaemia
  • masaniga tumau
  • fulafula
  • faʻamaʻaloga o le talo
  • naunau e fausia le hematomas ona o le faateleina o le pala o toto toto.

O vine ei ai le chromium, ma i le tino o le maʻisuka, o le le lava o lenei elemene e masani ona faʻaalia. E fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini.

E le mafai ona sili atu le faʻamanuiaina o aoga o le vitamini C, o se vaega o gooseberries. E faʻaleleia ai le puipuiga a le tino, faʻaititia ai le gafatia o le capillary, aveese le toxins.

O fua o se laau toto e faʻasalaina i tagata o loʻo i ai:

  • faʻavavevaveina o le maʻi o le tino,
  • colitis
  • faafitauli ma gaʻo ma le urinary tract.

I le tulaga o le le faapalepale i le oloa, e tatau ona lafoai.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

I le vaitau o le aveina o se tamaititi, o le lisi o fafine e tatau ona eseese. O le mea lea, o fomaʻi i totonu o le vaitau fautuaina tina i le lumanai e faʻamalosia le taumafa i fualaau aina ma fualaʻau. O fualaau faila ua taʻua o se punavai lelei o vitamini.

Ae faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga, e eseese mea. E taua tele le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o gaʻo. A uma mea uma, latou te faʻaosoosoina se faʻalavelave. E manaʻomia e le fafine ona aumai le suka i le masani ai faʻaaogaina o se taumafataga i le vave e mafai ai. E mafai lenei mea pe afai e te 'ai atili fualaʻau, aano o manu, iʻa.

O laʻau suamalie, fagu, falaoa ua matua faasaina. Afai e le mafai ona e faʻaititia le kulūkose, e faatonuina e le fomaʻi insulin. Faatasi ai ma le fesoasoani o le togafitiga o le hormonal e ono mafai ai ona taofia le aʻafiaga leaga o le hyperglycemia. E manaʻomia le inisalini ina ia amata ona gaʻo le suka o loʻo tafe i le toto.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulukose, o le tulaga o le soifua maloloina o se fafine e faʻaititia. Ua tiga foi le tamaititi. I le amataga, e mafai ona fausiaina o ia i le tele o maʻi. E amata i le II masina, o le maualuga maualuga o suka i le tina e taʻitaʻia ai le gaʻolaʻau i le pepe. E mafai ona mafua ai le sophyxiation, o isi faʻafitauli o le tino ma hypoglycemia. Afai e mafai ona toe faʻafoʻi le maualuga o le suka i le masani ma tausia pea, e mafai ona aloese nei faafitauli.

Fesuiaiga o meaʻai

O tagata e vaʻavaʻa atoa a latou lisi ma 'ai meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai e mafai ona taofia le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma meaʻai fuatini. O le a manaʻomia le teenaina o mea faʻafiafia, falaoa ma mufiti. O fautua e fautuaina le faaitiitia o le faaaogaina o cereals, pi, le tele o fualaau, vine.

Gooseberries ma se taumafataga e maualalo i lalo o meaʻai e mafai ona aofia ai i le taumafataga na o le tuʻuina atu e le afaina ai le tuputupu ae o suka. E faigofie le siakiina o le gaioiga o le tino i lona faʻaaogaina. Ua lava le fuaina o le kulūkose i luga o se manava gaogao i le taeao ma pe a uma ona 'ai le aofaiga faatagaina o vine i ni faʻalavelave mo le tele o itula.

I tulaga e leai ni osofaʻiga mataʻutia, ma o le tulaga e masani ona faʻasolo vave, e leai se mea e tatau ona teena ai fua o fua. Afai, e tusa ai ma iuga o le auiliiliga, o faailoga o le hyperglycemia, o le a tatau ona aveese vine mai le lisi.

Maʻisuka ma Gooseberry

E i ai le tele o ituaiga o gooseberries, ma e eseese i le tikeri o le suamalie ma le suamalie. E le lava le aoga, o lenei taumafanafana taumafa e le gata ina aoga, ae fautuaina foi e fomaʻi mo le maʻisuka o le muamua ma le lona lua.

Afai o le laasaga o le atinaʻeina o le maʻi e muamua, o lona uiga e ala i le 'aina o fua o lenei vao tuitui, o le maʻisuka e mafai ona faʻamautuina lona tulaga. O lenei mea e mafai ai ona manuia lelei e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faapitoa.

O le tulaga ese o gooseberries ma ona manuia i le maʻisuka e mafua mai i le tino faapitoa o le pusa. I le avea ai o se tulafono, faatasi ai ma faafitauli i le inisalini, o le leai o chromium e atiina ae, lea e mafua mai i le le lava o le taumafaina o meaʻai e 'ai i meaai.

O loʻo i totonu o gooseberries e iai se aofaiga o chrome, lea e lava e faatumauina ai le tino i foliga lelei.

I le natura, e leai se fualaau aina se tasi po o se fualaau faisua ei ai se mea e tutusa ma le chromium.

E taua le maitauina o lenei mea e taua mo le maʻisuka. O fomaʻi o loʻo faʻamatalaina lenei mea moni e ala i le mea moni o le chromium o loʻo i ai se aafiaga lelei i le pancreas, lea e sili atu ona afaina mo le maʻisuka.

Afai o le okeni ei ai se galuega masani, ona avea lea o se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le maʻi.

E faʻapefea ona maua le tele o mea?

E le maua e Goose ni togafitiga vevela poʻo se sauniuniga faʻapitoa. E mafai ona 'ai faʻamaʻo fou e pei o se faʻataʻitaʻi tutoʻatasi. E mafai ona e mauaina uma aoga aoga mai le fale pe afai e te faʻaaogaina i nei oloa:

  • pata
  • meli fafaga masani.

O le metotia faʻaalia e faʻaogaina e na o le pau lava le mea e tupu pe afai e leai se faʻafitauli i le vaega o meaʻai ma le suka, e pei o le leai o gastritis ma le maualuga o le eletise. I ia tulaga, e sili atu le faʻagataina o oe i le kulisi vine, sina suamalie i le meli. O le fomaʻi o le a mafai ona fuafua mea e faamuamua i togafitiga.

Faʻafiafiaga o le kalori ma mea faʻapipiʻi

E i ai nai calories i gooseberries - na o le 44 mo 100 g o oloa. E ui lava i lea tulaga tauagafau, e tele vitamini i fua o le vao, ae maise lava le vaega B.

Fomaʻi faʻafetai i gooseberries mo le i ai o ia mea i totonu:

Gooseberries ei ai le tele o le suka ma le totoga masani, lea e mafai ai ona maua le maualuga o toxins, toxins ma masima o mamafa mamafa mai le tino o le maʻisuka.

O afea e sili atu ai le musu?

E ui lava i faʻamanuiaga uma o gooseberries, e le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka. E le o se faʻamavaega atoatoa mai le taumafataga, ae na o le fuafuaina lelei ma le faʻaaogaina tatau.

E sili atu le faʻagata o gooseberries i le i ai o faʻamaʻi pipisi. Afai e mafatia le maʻi i faafitauli ma le manava, ona na o le gooseberries o le a faʻaleagaina ai le tulaga ma e le mafai ona i ai se tautalaga o penefiti.

O pipi e mafai ona faʻamalosi ai le hepatic ma le colic gastric, faʻateleina le malosi o le manava. O fualaau laisisi lanumeamata e sili ona lamatia i lenei tulaga. O le mea lea, i le soifua maloloina, e tatau ona 'ai na o fua mama o se lanu uliuli.

Fresh gooseberries ma jam e faʻavae i ai e mafai ona taʻua o oloa eseese. Afai o le filifiliga muamua e iai sona aafiaga aoga i le pancreas o le maʻisuka, ona sosoo ai lea ma le lona lua, ona o le maualuga o le faasinomaga o le maʻisuka, o le a mafua ai ona osooso malosi i le suka o le toto.

Aʻo leʻi aofia ai gooseberries i le lisi o le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma faʻamalamalama le tele o gaʻo faatagaina o vine.

O isi kosi vine e saunia i luga o le suka o le granulated e matautia foi, mo se faataitaiga:

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona ia faafitia o ia lava i le fiafia i le faʻaaogaina o siama mo le maʻisuka mai gooseberries, ona tatau lea ona ia faia se sauniuniga e faʻavae i luga o le suka.

E mafai ona avea ma le sorbitol poʻo le xylitol. O lea faʻamatalaga o le a sili atu le suavai i lona tumau nai lo le mea na saunia ma le faʻaaogaina o suka suka.

Xylitol compote o le a avea ma filifiliga sili mo le faasaoina o le maʻisuka. O le a fesoasoani i le fiafia i se mea suamalie ma suamalie, ae o le a le mafua ai le eseʻesega o le maualuga o le kulukose i le toto i le maʻisuka.

Gooseberry

Gooseberries e lelei ona e aoga i le toetoe lava o soʻo se tulaga: sisi, kuka, sisi. Ae peitai, e le o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se tulaga tuʻuina atu mo le maʻisuka. O le mea moni e faapea, e tusa ai ma le endocrinologists, o fualaau e sili ona aoga i le taimi o lo latou matutua. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faʻaaogaina i lona tulaga masani.

Ae ui i lea, e le o tagata uma na maua se avanoa, ma o le mea lea o le a tulaʻi mai le fesili, o le a le mea e fai pe afai e le mafai ona e 'ai fualaau gogo fou? I lenei tulaga, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o mea inu eseese faatasi ma lona faʻaopoopoga. O le mea e sili ona aoga e tatau ona mafaufau i ai ma le suavai masani e aunoa ma le suka. Faʻamatalaga laiti o le maualuga o le kulukose e mafai ona faʻatagaina e faʻaaoga ai suka, ae e faʻatagaina pe a maeʻa maliega ma le endocrinologist.

Ona o le tofo, e pei o le itiiti o le alosi o le kulisi, atonu e foliga mai e mafai ona faʻaaoga i soo se aofaiga. Ae peitai, e le o lea, aua e pei lava o soʻo se isi lava oloa, o le mea na tuʻuina atu atonu e le o se mea sili ona aoga. I lenei itu, e manaʻomia le tausisia o le masani - e le silia le 100 kalama. ao faagasolo le aso.

O lenei aofaʻi o le a sili atu nai lo le mea e gata ai, i le faaopoopo atu, e fautuaina e faʻatulaga ni nai malologa.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea o le maʻisuka e faatagaina e saunia fuamoa fualaau aina ma gooseberries i totonu. O lenei mea lelei e lelei tele i isi: apu, strawberries, faʻi ma le kiwi, ma o le mea lea o le a avea le gooseberries ma se faʻaopoopoga sili i so o se salati. Ae ui i lea, i le tulaga ma salati, e matua fautuaina lava e matau le fua ina ia maua ai le 100% o le iuga. Aemaise lava, o le a tonu le aoga mo gooseberries ma pe aisea e ono afaina ai.

I totonu o le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le saunia o fuamoa fualaau aina ma gooseberries i totonu.

O aoga ma mea leaga o fua

Muamua lava, ou te fia iloa le aoga o lenei oloa ona o le i ai i totonu o se vaega taua o vaega taua. O le a sili atu le aoga i le taimi muamua o le faʻamaʻi, ma mafai ai ona faʻamautinoa le tulaga o le soifua maloloina i le maʻisuka. O tagata tomai faapitoa foi e gauai atu i uiga taua o loo taua e gooseberries e mitamita ai:

  1. o ia o le taʻitaʻi e le mafaaseseina i luma o le chromium, o le fua faatatau o le paʻu e masani ona faia i le maʻisuka. E pei ona e iloa, o le chromium lea e mafai ai ona faaosofia le gaosiga o le inisalini, lea e talafeagai mo le ituaiga 1 ma le 2 o lenei maʻi,
  2. o le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli eseese e fesootaʻi ma le gaioiga o le cardiovascular system e faʻaitiitia lava. O le mafuaaga lena e taua tele ai le faʻaaogaina o gooseberries mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo lamatia i le fesoʻotaʻi ma mea na tuʻuina atu i se setete o le soifua maloloina,
  3. o le i ai o le vaitamini C e faʻatagaina oe e vave faʻaitiitia le vaega mamafa, lea e taua tele mo le faʻamautuina o le maʻi i le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau ona e faalagolago i na o gooseberries; e le fautuaina foi le faatalale i gaioiga ma isi auala o le paʻu o mea mamafa.

E leai se aoga o fua ua faamatalaina i le maʻisuka ona o le mea moni e faamamaina le tino o le tagata mai faʻamaʻi matautia. A maeʻa lea faʻamamaina e mafai e se tasi ona faʻamauina le mea moni o le toto o le kulukose o le toto e faʻaitiitia ma afai e faʻatupulaia, ona faʻagesegese lea. Ae ui i lea, gooseberries, e pei lava o isi oloa, e tatau ona le gata i le lelei, ae faʻapea foi itu leaga. O a latou mea i lenei tulaga?

Ona o le mea moni e faʻapea o isi faʻamaʻi faʻamaʻi e foliga mai ma vave ona atiae i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o lenei fale e ono le manaʻomia. Aemaise lava, e pei ona matauina e endocrinologists, e le mafai ona faaaogaina mo faamaʻi o le gastrointestinal tract, aemaise lava mo ona foliga masani. E le gata i lea, e le taliaina foi lenei tulaga ma le televave o le maʻi pipili, pe afai e masani ona teenaina fualaau aina ma fualaau aina.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le gooseberries o le a afaina ai i latou o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ma fatuga o fatu ma fatu urinary. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o lona faʻaaogaina e mafai pea ona faatagaina, tusa lava pe itiiti ifo le aofaiga.

Faatasi ai ma nisi faafitauli e fesootai ma le paʻu, e mafai foi ona faasaina gooseberries.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tagata ua i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le siama, o nei mea poʻo isi faʻavasegaga o le paʻu ua vave ona fai. I ia tulaga, ua fautuaina e tagata faufautua le aloese mai le faaaogaina o gooseberries ma isi fualaau faisua ma fualaʻau: suamalie ma na o le manogi.

E fautuaina e lafoaʻi le faʻaaogaina o lenei tama ma i latou e maua i le maʻisuka oe leʻi oʻo i le 14-15 tausaga.I la latou tulaga, e fautuaina e suitulaga le oloa ma isi fualaau e le o toe toaga i tulaga o le maʻi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o gooseberries ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua faʻamaonia, ae tatau ona mataituina e se fomaʻi i le taimi muamua. E manaʻomia lenei mea mo le toe faʻaleleia, tausia le 100% o le taua tele ma tausia le tino i se tulaga masani.

Faʻavaega, mea o kalori ma fualaau GI

Gooseberries o se punavai o vitamini, ma latou te le leiloa a latou meatotino aoga e oo lava i taimi o togafitiga vevela, o le mafuaaga lea e aoga ai i soo se ituaiga. Ua fautuaina e le Endocrinologists o le maʻisuka e 'ai fualaʻau pe a oʻo ina matua le faʻamaonia. Ae ui i lea, o le itiiti o le aloese o gooseberries e le o lona uiga e mafai ona 'ai le meaʻai - e fautuaina mo le maʻisuka ia tausisia le masani - e le silia le 100 kalama i le aso. O le fua o le vao e tele tele vitamini, e aofia ai mea nei:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • vitamini o kulupu A, E, P, fesoasoani e faʻasaʻo le metabolism, faʻaitiitia le hypovitaminosis,
  • vitamini o le vaega B, C, faʻamalosia le puipuiga,
  • filo o meaʻai, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o meaʻai, faʻamamā le tino o toxins,
  • chromium o se minerale e manaʻomia mo le maʻisuka, lea e aʻafia ai le gaosia o le insulin, lea e le lava i le tino mo le maʻisuka.

E ui lava i le tuufaatasiga, o le kalori mea o loʻo i ai le tama e laiti - 44 kcal i le 100 kalama.

Gooseberries i le maʻisuka ua faʻailoaina o se faasinomaga o fuainumera (25 iunite), lea e mafai ai ona e faʻaaogaina i ni mea laiti. Ma o le mea atoa lava o se pasene tauagavale o le falu. Ona o lenei mea, e mafai ona e fiafia i le pipi i taimi uma, ae le sili atu i le mamafa o le tautua - o se sipuni siva i le 3 taimi i le vaiaso. Ae ae e te leʻi faaopoopoina le oloa i le taumafataga, e fautuaina e talanoa i se fomaʻi.

Fualaau Faʻatau mo le maʻisuka

Gooseberries mo le maʻisuka ei ai faʻamanuiaga nei:

I faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, e mafai e vine ona fesoasoani e aloese mai faʻalavelave faʻafefe.

  • e totogi ai le leai o chrome, lea e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini - i le amataga o le maʻisuka, e mafai e se tagata ona faia e aunoa ma ni vailaau, taumafa i aso uma,
  • mo tagata maʻisuka o loʻo i ai ni faafitauli i le loto ma toto toto, o fualaau aina e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe faʻafitauli,
  • O le vailaʻau C fesoasoani e aveesea le mamafa, o le mea lea e tatau ai i le gooseberries ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • Fesoasoani fesoasoani e faʻamamā le tino o radicals ma toxins.
Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications

E pei foi o totoa uma, gooseberries e iai foʻi uiga le lelei. O le mea lea, e sili atu le lafoai o le oloa i tagata maʻisuka oe na atiaʻe faafitauli faʻamaʻi o le maʻisuka:

Faʻatasi ai ma le maila poʻo le maʻi ulutala, e sili atu ona lelei le aloese mai fua.

  • manava po o le maʻi ulutala,
  • faateleina le eletise o le manava ma gastritis,
  • telefoni poʻo le faʻaaogaina o le tino,
  • tasi le le faapalepale.

Mo nisi o paʻu o le paʻu, e aoga foʻi le tuʻuina atu o vine.

Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina e faʻafefiloi le fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie, o latou lava o allergens. E ono lamatia foi le 'ai o gooseberries mo le maʻisuka i lalo ifo o le 14 tausaga le matua, ona e mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻafefe. E faaopoopo i gooseberries, e tele fualaau faisua ma vine e mafai ona suia.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o gooseberries i le maʻisuka

Pe a fesiligia pe mafai ona 'ai gooseberries ma le maʻisuka ituaiga 2, e masani ona tali mai fomai i le ioe. O faʻamanuiaga i fualaʻau e sili atu nai lo le afaina, ona o le tulaga tulaga ese, o mea e aofia ai le chromium ma le sosolo. Gooseberries mo le maʻisuka e aoga i le latou toe faʻafouina le metabolism, maua ai le malosi o le diuretic ma le choleretic.

Mea aoga o mea suamalie ma suamalie:

  • faateleina le puipuiga
  • faamalolosi puipui o toto toto ma fua,
  • faamautu le tulaga
  • ona o le kenelamene o latou mea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini,
  • faaitiitia le ono tulai mai o faafitauli i galuega a le loto,
  • saofagā i paʻu mamafa,
  • malosi le aveeseina o toxins, radicals from the body.

E ono ono aʻafia le kulisi i le maʻisuka:

  • o fualaau e le tatau ona 'aina faʻatasi ma gastritis, maʻi suka, isi faʻamaʻi o le manava, faʻalauteleina le eletise o le inumaga,
  • inupia e mafai ona mafua ai le manava o le manava, tiga o le ate,
  • siamu po o siamisi ua gaosia i le suka e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulukose ona o le maualuga o le GI.

Taumafa Taumafa ma le Glycemic Index of Gooseberry

Gooseberries i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia mo tagata mamaʻi ona o le mea moni o loʻo i ai se latou faʻamaulalo maualalo. I le 100 kalama O fualaau aina e itiiti sina mea itiiti 1 XE, o loʻo i ai foi faʻamatalaga kalori - e naʻo 44 calories. O le tuufaatasiga e mauoa i vitamini, minerale.

Berries aofia ai:

  • carbohydrates, proteins ma gaʻo,
  • le chrome e manaʻomia e tagata maʻisuka
  • fiva fila
  • vai
  • elemene
  • masani
  • suga masani
  • vitamini B, A, C, PP, E,
  • vailaau oona.

O nei mea uma e fai ai gooseberries e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻafefea ma le tele e faʻaaoga

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona aina gooseberries mai le vao po o totonu o le fagu, faʻamalosi. Xylitol poʻo le sorbitol jam, faʻatau meaʻai e leai se suka, o le suamalie ma le meli po o le pata o le a le afaina ai le maʻisuka. E mafai ona e tofoina le sua mai vine mamago, taofi i totonu o se ipu, faaopoopo le lauti po o le teuteuina o laau. E le mafai ona faʻaopopoina le suāuʻu suālaʻau, ina ia aua nei faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le maʻisuka e sili atu ona lelei gooseberries, o fualaau lanu meamata e le aoga ona toto mai le togavao. O le a leai se afaina mai le lima i luga o le aso, ae o le tagofia o meaai e solia.

Tuua Lau Faamatalaga