E faʻapefea ona vave faʻatupulaia lau kulūkose i le fale

O se tulaga e iloa ai le vave faʻaitiitia o le kulūkose o le toto ua taʻua o le hypoglycemia. O le faagasologa o le pa'ū pa'ū e mafai ona lagona e le gata i tagata gasegase ua maua i le maʻi suka, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina atoatoa. O le hypoglycemia e lamatia mo se tagata ma e ono oʻo atu ai i taunuuga e sili ona leaga, o lea e tatau ai i tagata uma ona nofouta i tulafono o amioga i sea tulaga. O tagata ua aafia i lenei tulaga e le itiiti ifo ma le tasi ona iloa pe faapefea ona totoina le suka suka. E taua tele mo i latou e leʻi feagai ma lenei maʻi i le taimi e tali atu ai i faʻamaoniga o le hypoglycemia ma faia ni fua talafeagai.

Faamatalaga ma mafuaʻaga o le hypoglycemia

Le tulaga o le tagata, pe a faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto i le 3.2 mmol / L pe maualalo, e masani lava mo le hypoglycemia. Faatasi ai ma le amataina o sea tulaga, e oo lava i tagata soifua maloloina atoatoa e amata ona lagona se tulaga faaletonu i le manuia. O le le lava o le kulukose e faʻaleagaina ai meaʻai o totoga uma, ae o le faiʻai e sili ona leaga lona aʻafiaga. Afai e te le totoina le suka i le taimi sao, e ono faafuasei ona le iloa e se tagata, e oʻo lava ina paʻu i totonu o se pa, lea e sili atu ona lamatia ai le oti.

O le hypoglycemia e masani e le gata i maʻisuka uma, ae faʻapea foi i tagata ei ai le ogaoga ogaoga o le gasegase ma le soifua maloloina.

Mafuaaga o le kulūkose pa'ū:

  1. Meaʻai mama ma le le paleni.
  2. O le umi o malologa i le va o taumafataga, o se taunuuga o le a faʻaaogaina a latou lava sapalai o meaʻai, ma o lona toe faʻatumuina e le tupu i le taimi tatau.
  3. Le lava o meaʻai, lea e taua mo le maʻisuka.
  4. Taʻafiaga mataʻutia po o faʻafitauli tau mafaufau.
  5. Faʻafeiloaʻi o ava malosi poʻo mea inu suamalie suamalie. O le taufaasese o le ava malosi o loo i ai i lona gafatia muamua ona totoina le suka, ma a maeʻa le taimi o le a matua taitai atu ai i le paʻu o lona toto.

Tulaga o le hypoglycemia

O le amataga o le hypoglycemia e vave ona tupu. E ui i lea, e tolu laasaga e faʻaitiitia ai le suka:

  1. Faigofie le laasaga. O se lagona o le hypoglycemia e na o le aliali lava. E mafai ona faigofie ona taofi pe afai e te ave i totonu o le 5 po o le 10 minute se fualaau itiiti o oloa e aofia ai gaʻo.
  2. Tele. O lenei laasaga e mafai ona sili atu i le 10 minute ma o nisi taimi e oʻo atu i le afa itula pe a le maua meaʻai i le gaʻo. Faʻavasega le maualuga ole kulukose i lenei tulaga e mafai ona tupu pe a uma ni nai taumafataga.
  3. Le mea mulimuli. O lenei laasaga o loʻo faʻaalia ai le tulaga ogaoga o le tino i le amataga o le hypoglycemia. E iloa e se tagata le gaogao, atonu o le a vaivai, pe faʻamalo foi. I ia tulaga, e manaʻomia le tausiga faʻafuaseʻi, talu ai e toetoe a le mafai ona faʻaititia le suka i le fale.

Faailoga o le Glucose Drop

E mafai ona fuafua o le maualuga o le suka o le toto e latalata atu i tau maualalo e ala i lagona lelei.

  1. O loʻo i ai se fiva i le tino atoa ma le toto toto i foliga.
  2. O le ulu o le ulu ua aliali, lea ua suia i le vevela.
  3. E vave tele le tata o le fatu.
  4. E i ai se vaivaiga.
  5. E i ai le tetete i lima ma gatete i le tino.
  6. Lagonaina o le fiaaai.
  7. O se osofaʻiga o le nausea e mafai ona tupu.
  8. Faʻavae leiloloa i avanoa.
  9. Mataga mataga. Circles i luma o mata o le lanu mumu po o le lanu uliuli, e amata ona faaluaina mea faitino.
  10. O se tagata e faʻasauāina e aunoa ma le leai o se popolega po o se lagona o le fefe.
  11. O loʻo i ai le moe, lea e faigata ona foia.
  12. I le taimi o le moe, e amata ai ona fai ni moe a tagata.
  13. I se tulaga e le masani ai, o le a le mafai ona iloa le moni.
  14. O le tautalaga e le mafai ona malamalama ma faʻafefe.

O le amataina o le hypoglycemia e mafai ona o faatasi ma le faʻaalia o nisi o faʻamaumauga. O faʻamaʻi o le a faʻateleina pe afai e leai se saturation taimi o le tino ma gaʻo.

O maʻi suka ua i ai le poto masani o le maʻi e iloa le mea e fai i ia tulaga. Latou vave iloa le hypoglycemia ma e mafai ona iloagofie mai le fiafia masani. O tagata e leʻi oʻo i le taimi na latou le maua ai le glucose e faʻaaoga sese le masani o le atuatuvale mo se osofaʻiga o se pa'ū mataʻutia i le suka. Faʻamaonia pe teena le mea moni o le amataina o le hypoglycemia e faʻaaoga ai le fua o le glucometer. O lenei masini e mafai ai e oe ona faʻamaonia lelei le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto.

Toto toto maualalo: auala e faʻaleleia ai lona maualuga

O gaʻo kulimi e fesoasoani e faʻatumu le leai o le kulukose. 12 kalama o lenei oloa o se tasi XE (keke falaoa). O lenei mataupu e masani uma i le maʻisuka. O meaʻai falaoamata e fai ma faʻamatalaga i aso uma i le sauniuniga o le taumafa o tagata gasegase, o le filifilia e le endocrinologist o suʻaga i le taimi o le inisalini togafitiga poʻo togafitiga faʻatasi ai ma fualaau faapitoa. Inu 1 XE fesoasoani e siitia le maualuga o le suka mai le 1.5 mmol / L i le 3.

E mafai ona e taulimaina le hypoglycemia e ala i le 'aina o le falaoa. O latou numera ma taimi faʻaaoga o le a faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Gaoioiga i le amataga o le hypoglycemia malu

E mafai ona e faʻateleina le suka e faʻaaoga ai auala nei:

  • Taumamafa i le kuata o le paʻukeke suka, tasi le lole poʻo ni fasi pepa taʻavale se tolu (e fua le 100 kalama).
  • Inu suamalie manaia faʻatasi ma le faʻaopoopoga o lua punetini o le meli poʻo le suka.
  • 'Ai le afa o faʻi po o ni nai fasi' apricots ua mama, pulu.

E mafai ona e alu i fafo mai se setete o le hypoglycemia ma le fesoasoani a carbohydrates, lea e vave ona gauai i le tino. Aua e te taumafai e foia le lagona o le matelaina i fualaau aina poo sandwiches, aua o nei oloa o le a umi ona malepe i totonu o le tino. O se taunuuga, o le suka e le mafai ona vave tulaʻi, ma o le hypoglycemia o le a avea ma foliga sili ona faigata. O le tele o le XE e faʻaaogaina o le a mafua ai ona tele le faateleina o le kulukose, o lea e lava ai le faʻatapulaaina oe lava i le 15 kalama o gaʻo i le taimi lenei o le taua.

Gaoioiga i le amataga o le vaeluagalemu o le hypoglycemia

O le faaititia o le suka i lalo ifo o le aoga o le 2.7 mmol / L e manaomia ai se faʻaaogaina o meaʻai o gaʻo:

  1. E manaʻomia le 'ai se tasi o le XE o vailaʻau faʻataʻavale.
  2. A mavae le 15 minute, 'ai se isi falaoa e tasi.
  3. Fua le suka pe a uma le 15 minute. Afai o lau kulūkose maualuga e maualalo, ia 'ai se isi 1 XE.

Afai e tupu mai lenei ituaiga o hypoglycemia, atonu e manaomia e le tagata maʻi ni gasegase o gaʻo ma gaioiga mulimuli o le suka i se glucometer ina ia mafai ai ona siitia le kulūkose i tulaga masani.

Gaoioiga i le amataga o le vaega mulimuli o le hypoglycemia

O le leiloa o le mafaufau po o le amata o le coma o le tulaga sili lea ona leaga e oʻo i se tagata e oʻo i le paʻu o le toto. O le taufaasese o le vaega mulimuli o le hypoglycemia o loo i ai i le mea moni e faapea o le tagata maʻi e le mafai ona toe taulimaina ia lava. I ia tulaga, e le tatau ona e taumafai e faʻaola se tagata e ala i le avatu ia te ia o le lauti suamalie po o le vai. O lenei mea e mafua ai se osofaiga a le maʻesuka.

Pe a tulaʻi mai, e tatau ona faia fuafuaga nei:

  1. Valaau se 'au faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  2. Afai e mafai, ia tui le tagata maʻi i le glucagon dose o le 1 gram ao le i taunuu mai tagata tomai faapitoa. O lenei vailaʻau e faʻateleina ai le faʻasaʻo faʻafuaseʻi o le maso o le ate i totonu o le toto. O sea fuataga o le a le lava e aveese atoatoa ai se tagata mai se au, ae o le a faaitiitia ai avanoa o se taunuuga matautia.
  3. Afai e le o latalata mai le kalukaca, e mafai ona e tuʻuina se tagata i le isi itu ao faʻatali mo se taʻavale a le falemaʻi ma tuʻu se fasi suka i foliga o le suka mama i le alafau.

O a mafuaaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto

E tulai mai le hypoglycemia ma vave ona atiaʻe. O le laasaga muamua e oʻo atu i le sefulu minute ma faʻaumatia ma se meaʻai lelei. E mafai ona avea ma soʻo se vailaʻau gaosi vave: suamalie, suka, honey, jam, lauti ma isi mea. O le laasaga lona lua e atiaʻe i le afa itula, pe afai e le o ave ni fua e faʻaleleia ai le kulukose. A maeʻa lenei mea, ona mulimuli mai ai lea o le vaega mulimuli, lea e taua ai se tulaga ogaoga o se tagata, e manaʻomia ai le vave tausiga o le falemaʻi. O le a le mafai ona faʻamavae ese.

O mafuaaga o se paʻu mataʻutia i le kulukose e mafai ona avea ma mea nei:

  • 'ai ma le le lava o taumafa paleni pe a maua ai meaai maualalo-calorie poʻo ni vaega laiti,
  • e le masani ona 'ai, pe a oʻo atu le meaai i totonu o le tino pe tusa ma le tolu taimi i le aso ma o loʻo i ai se vaeluaga tele i le va o ana' aiga,
  • maualuga gaoioiga faaletino, e manaʻomia ai se tupe faʻaalu tele o le malosi, o le mea lea, e fautuaina tagata taʻavale e faʻaaogaina le gaʻo muamua aʻo leʻi maeʻa aʻoaʻoga,
  • inupia pia, meainu suamalie,
  • ave vailaau e iai se leaga leaga i le ate ma le paʻu,
  • o le taumafaina o meaai sugary, o le suka e vave ona oʻo i totonu o le toto, ma mulimuli ane mafua ai le faateleina o le toto, ona faapena foi lea o le paʻu tutusa e mafua mai i le gaioiga o le inisalini.

O le maʻi o le hypoglycemic e tupu pe a faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto i lalo ifo o le masani - o le itiiti ifo i le 3.3 mmol / L.

E faapefea ona faʻaalia le hypoglycemia?

I le taimi, o ona uiga iloga o le a fesoasoani e iloa le tupu o le hypoglycemia ma puipuia ai mai le atiaeina i se tulaga ogaoga. O faʻatelega masani o le maualuga o le suka o:

  • se lagona malosi o le fiaaai
  • fatu palpitations,
  • vaivaiga lautele ma le lagona o vae "cottony",
  • faateleina le salu ma se lagona o le vevela,
  • taʻavale
  • vavao
  • gatete lima ma vae
  • faateleina le popole, atuatuvale,
  • pogisa i mata
  • faaitiitia le moni o le moni.

O maʻi faʻamaʻi ma se umi umi o le faʻamaʻi e mafai ona faigofie ona iloa ai uluaʻi faailoga o le maʻi o le hypoglycemic. Sa latou muai teuina i se mea manaia i le taimi e fetuunai ai le suka i le taimi. Mo i latou e le o maua lenei faʻamaʻi pe na o latou mauaina i totonu ia i latou lava, e taua le vave faʻaumatia faailoga muamua o lenei tulaga. Le isi, mafaufau pe faʻapefea ona vave toto maualuga le suka i le maʻisuka.

Fefaasoaaʻi

I le laasaga muamua o se tulaga o le hypoglycemic, e mafai ona e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i togafitiga a tagata. O nei oloa masani, lea e masani ona maua i tagata uma i totonu o le fale, o le a saofagā i le saturated o gaʻo:

  • Palu fafie pipi. Afai e te lagona le le lelei, e mafai ona e faʻaaoga ni nai sipuni se lua e faʻapipiʻi ma le lauti. E mafai ona faʻaaogaina e le aunoa e tausisia maualuga ai le maualuga o le suka, ae o le maʻisuka e faatagaina sina - e oo atu i le tolu sipuni i le aso.
  • Tea ma le siamu o se vailaau lelei mo se paʻu mataʻutia i le kulukose.
  • Fualaau aina suamalie - o ni nai fasipepa o paluga poo apricots ua mamago o le a fesoasoani e foia le faafitauli.
  • Faʻi - tasi fualaau aina o le a lava mo le suka e toe foʻi ai i le masani.
  • Fualaau suamalie ma pipi - afa ipu.

Faʻaitiitia le hypoglycemia o le a na o le fesoasoani i le "anapogi" o gaʻo, lea e faʻateleina ai le maualuga o le suka. O le mea lea, e te le manaʻomia le taumafai e faʻaumatia lenei tulaga ma se malologa po o se moe. E mafai ona sili atu le leaga o le faafitauli.

A oʻo ina tupu le tulaga i le laasaga lona lua, e tatau ona vave faʻaaoga pe tusa ma le 20 kalama o meaʻai gaʻo, ma pe a maeʻa le luasefulu minute, o le tele o mea "gaʻo" gaʻo o le a malepe mo se taimi umi ma puipuia ai le suka mai le pau. Ae ui i lea, e tatau ona fua le kulūkose, afai e le maualuga le suka, ia 'ai se isi 12 kalama o le suamalie.

A oʻo mai se faʻafitauli ogaoga i le leai o se malamalama, e manaʻomia e se tagata le tausiga faʻafuaseʻi i se falemaʻi. Afai o le maʻisuka e 1 le kalama o le glucagon i lenei tulaga, e tatau ona sasaina ma valaau mo se taʻavale.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino, e tatau ona togafitia togafitiga ma le lapataiga. Tele fualaau faasaina e faateleina ai le kulukose toto. E tatau i le maʻisuka ona vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o fualaau oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, o hormoni fafine, glucocorticoids, thyroxine, trironothyronine o fualaau ia e faʻatele ai le suka toto. O lo latou faʻaaoga faatasi ai ma meaʻai gaʻo e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafeagai, leai se tulaga lamatia - hyperglycemia.

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka, aʻo leʻi amata ona e tagofia se fualaau faasaina, e tatau ona e faia se suʻega ma talanoa i se fomaʻi.

Fautuaga mo le Puipuiga

Afai e tausisia e le aunoa ia tulafono nei, e mafai ona e lapataia oe lava e faasaga i se paʻu mataʻutia i le toto suka.

  1. E masani lava ona tatau ona 'ai i ni vaega laiti. E sili pe afai e tolu taumafa autu ma lua meaai. Basis - meaʻai fualaʻau paleni, afaina - fualaau, suamalie.
  2. Aua le faimalaga le aoauli. I le taimi o le moe, o le maualuga o le suka e faaitiitia, o lea i le taeao e te manaomia e toe tumu i meaai.
  3. E sili atu le vavaeeseina o vailaau faʻamalosi faigofie mai le meaʻai - falaoamata, falaoa paʻepaʻe, mea faʻafiafia, mea inu pia, pia.
  4. O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma fiva ma mea taumafa mai gaʻo vailaau.
  5. E taua le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o kofe. Caffeine e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini.
  6. O le ulaula e afaina ai le maualuga o le kulukose, o lona uiga e tatau ona lafoaʻi le maʻisuka.
  7. O le taumafaina o omega-3 i luga o se taumafa masani e puipuia ai le suka mai le pau i lalo o le masani. O lenei amino acids o loʻo maua i iʻa o le sami, iʻa, olive ma le sesame o le suauu, pulu matala.
  8. O le elemene elemene e fesoasoani e faatumauina le kulūkose masani. E maua i le sisi, nati, fatu toto, fuālaʻau fou ma fualaʻau. O le mea lea, o le faʻaaogaina o nei oloa e tatau ona masani.
  9. Afai e tupu mai faʻaaliga o le hypoglycemic, e tatau ona e fiafia i taimi uma, lea o le a fesoasoani i le vave maua o le kulukose. E mafai ona avea ma se lole, se paʻu sukalati pe na o se fasi suka.

Glucose e taua tele mo le tino o le punavai autu o le malosi ma meaʻai paleni o sela. O lona pa'ū e mafua ai le malepe ma le faʻalavelaveina o okeni. O meaai lelei masani e fesoasoani i le puipuia o le hypoglycemia ma faatumauina le maualuga o le suka i totonu o tapulaa masani.

E faʻapefea ona puipuia le hypoglycemia o le maʻisuka?

O tulafono nei e fesoasoani e puipuia se tagata mai aafiaga matautia o le hypoglycemia:

  1. Faʻaaloalo atoatoa i fautuaga a le endocrinologist e uiga i meaʻai, o faʻalavelave i le taimi o le inisalini togafitiga. Afai o le tele o le hypoglycemia e masani ona toe maua, e manaʻomia e le maʻi ona logoina lana fomaʻi. E mafai e le fomaʻi, pe a manaʻomia, fetuunai togafitiga fualaau.
  2. Faitau tusitusiga e faʻaalia ai manatu e pei o le "maʻisuka", "insulin", "iunite falaoa". O le taimi o se fonotaga faifaipea ma se endocrinologist atonu e le lava le maua o le taimi e fesili ai i se fomaʻi fesili uma. E taua mo le tagata maʻi ona taumafai e faʻamaonia lona maʻi na o ia lava.
  3. O tagata o loʻo siomia le maʻisuka e tatau ona nofouta i le faʻamaʻi ina ia mafai ona tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai i le taimi o se osofaʻiga o le hypoglycemia. O le taumafai e nana le mea na maua ai le maʻi e mafai ona mafua ai se coma mo le maʻi, o lea e le tatau ai ona e matamuli e uiga i le maʻi.
  4. O maʻi suka e tatau ona faʻapipiʻi latalata i le lole po o le suka masani. O nei meaola gaʻo e mafai ona fesoasoani e feagai ma hypoglycemia e leʻi faamoemoeina. O lenei tulafono e matuā faʻamaoni lava mo tagata e faia ni laasaga uumi.
  5. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e faitau i faatonuga. O nisi vailaʻau e aofia ai mea e mafua ai le pa'ū poʻo le faateleina i le maualuga ole kulukose o le toto.
  6. Fua le maualuga o le suka i se glucometer ao leʻi faia galuega faaletino poʻo taaloga. Afai o le kulūkose ao le i ave le avega, e tatau ona e 'ai muamua.
  7. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tatau ona latalata ane le telefoni feaveaʻi. E tatau ona i ai le taimi e valaʻau ai se taʻavale i le taimi tatau.
  8. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ava.O ituaiga eseese o nei meainu e mafai ona faateleina ai le suka pe faʻaititia foi lona maualuga.

O le a le lisi o aʻa aʻa?

O nisi o mafuaʻaga e mafai ona siitia maualuga le kulukose o le toto ua uma ona faʻamatalaina i luga, ae na o faamatalaga lautele lava. I se tulaga aoao, o ia mafuaaga e iloga:

E faʻaitiitia le suka o le toto pe afai o le tagata gasegase e maua ai meaai mama maualalo-calorie. Ma e faia i vaega laiti. E tele taimi e vaeluaina i le va o le 'ai. O se taunuuga o lenei matelaina, e le maua e le tino le aofaiga tatau o le suka.

O le maualuga o le faʻaaogaina o meainu vevela, faʻapea foʻi ma le ava e mafua ai le paʻu o le toto. Faʻalavelave faʻalavelave ma faʻagata umi, aemaise lava pe a faʻatasi ma le anapogi poʻo le taumafa.

E le gata i lea, o se vaega o vailaau. E mafai ona aʻafia ai le galuega o totoga eseese, e aofia ai le pancreas, ma o le taunuuga lea e atiaʻe ai le insulin i le maʻi. Pe faʻaleagaina foi le galuega o le ate, lea e ono mafua ai le atinaʻeina o sea tulaga.

O le le tausisia o le tui o le inisalini poʻo soʻo se isi vailaʻau o le suka.

O le suʻesuʻega na faʻaalia e maualuga tele pe, i se isi itu, o le suka maualalo e tumau i tamaitai o loʻo i ai i se tulaga manaia. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi o le maitaga e tele gaioiga e tutupu i le tino o se fafine. Aemaise lava, o le metabolism ma le metabolism atoa ua suia. E matua faigata lava ona faʻasaʻo le maʻitaga i le maʻisuka.

I lenei tulaga, e manaomia e le fafine ona fua le fua o le kulukose i totonu o le toto ma mataʻituina lona tulaga lautele.

E faʻapefea ona faʻamautinoaina e se tagata soifua maloloina le teteʻeina o le hypoglycemia?

O le mafuaʻaga sili ona taatele o le paʻu mataʻutia i le suka i tagata e leai se maʻisuka o se mea e le paleni taumafa. O le lagona o vaivaiga, vevela ma le afu, o uiga o le hypoglycemia, latou te ave mo le lelava masani mai le galuega po o le atuatuvale.

O nisi tagata latou te faʻaitiʻitia atili le kulukose o lo latou toto ma meaʻai ua fuafuaina e faʻaalu ai nisi pauna. O lenei faiga i meaʻai e mafua ai le le lava o vitamini, ae le gata foi i le leiloa o a latou lava suka. O le faʻaitiitia o le kulūkose i le taimi o taumafa vaivai e mafai ona mafua ai se tulaga vaivai.

O tulafono e tatau ona mulimulitaia e taofia ai le hypoglycemia e aofia ai:

  1. O keke e maualalo ai le gaʻo gaʻo e tatau ona mulimulitaʻia e tagata maʻisuka poʻo tagata e iai faʻamaoniga o le soifua maloloina. A le o lea, o le mea e tupu ai meaʻai.
  2. Lagolago i meaʻai paleni. O le umi o malologa i le va o taumafataga, o le leai o le taeao o se mafuaaga taatele o le hypoglycemia.
  3. Faʻesea meaʻai suamalie. O le tele o le faʻaaogaina o nei mea muamua e mafua ai le faateleina o le kulukose, ona faʻateleina ai lea o le toto.
  4. Fai se suʻega faafomaʻi mo masaniga faifaipea o le hypoglycemia. Ole maualuga o le kulukose e tatau ona maua i se taimi vave e mafai ai ina ia suia ai le taumafataga ma faaititia le lamatiaga o le maʻisuka.

E faʻapefea ona iloa ia faʻaʻailoga?

E le o se mea faalilolilo le atinaʻeina o vailaʻau faʻasaina i aso nei O le mea lea, ina ia iloa ai le maualuga ole maualuga o le suka i le taimi nei, ua lava lea e faia ai se iloiloga faigofie.

Ae, afai o le tagata maʻi e feagai ma se tulaga e amata ai ona amataina se tulaga i fafo atu o le falemaʻi, mo se faataitaiga, e mafai ona avea ma se fale poʻo se galuega, faʻapea foi ma soʻo se isi lava nofoaga faitele, ona tatau lea ona e manatua i taimi uma mea taua e taʻu mai ai le amataga o sea tulaga . O lenei:

  • fatu palpitations,
  • afaina tele le toto i foliga,
  • lagona o le vevela i le tino
  • ogaoga tiga o le ulu, faʻapea foʻi ma le maelega i le maʻisuka,
  • o loʻo i ai se lagona o vaivaiga, e peiseai o le tino e lanu ma e faigata ona faʻagasolo ni galuega faʻavae,
  • o se malosi malosi ua faamauina i totonu o le tino.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e vave ave uma fua talafeagai ma faʻamaonia lau tulaga. Ma mo lenei mea e tatau ona e iloa muamua le ala e vave vave ma lelei ai le toto toto.

E tele naua togafiti, o nisi o loʻo faʻavae i luga o le faʻaaogaina o metotia mama e faʻaleleia ai le maualuga o le toto, ma nisi i metotia a tagata. O le mea moni, afai tatou te talanoa e uiga i le auala e faʻafaigofieina ai le faailo e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa, ona sili atu lea ona tuʻufaʻatasia ia togafitiga faʻatasi ai ma faiga masani.

E masani lava e tatau ona manatuaina o le faʻamaʻi e masani lava ona muta i le le mautonu.

Ma afai e te le faʻaaogaina ni fuafuaga aoga i le taimi, ona mafai lea ona e faatagaina le atinaʻeina o se ituaiga faʻalavelave o le hypoglycemia. Ma o lenei, i le isi itu, o le oti.

O a meaai e faateleina ai le suka toto?

Ina ia vaevaeina oloa i le toto toto-boosting ma mea aoga, o le manatu o se faasinomaga faasinomaga (GI) na folasia mai. O le maualuga o le GI o le glucose syrup - 100. O oloa e iai se faasinomaga i luga o le 70 o loʻo manatu e matua faateleina le suka o le toto. O meaai e iai se faasinoupu o le 56-69 e faʻaleleia ai le sugar; mo meaai maloloina, o lenei faailoilo e itiiti ifo ma le 55. O meaai e maua ai le maualuga o le faasino igoa e tatau ona faʻaaogaina seasea ma i ni vaega laiti.

O oloa e aofia ai se aofaiga tele o meaʻai gaʻo faʻamalosi e faʻateleina le maualuga o le suka toto: meli, suamalie, ice cream, jam, ma isi. E tele fua, e pei o le siloti ma vine, e aofia ai le tele o le kulukose ma le fructose, o lea latou te faateleina ai foi le toto suka. O meaai maualuluga e aofia ai pata, falaoa, pasta. Manka ma araisa e sili ona matautia mo le maʻisuka. Faatasi ai ma fualaau faisua, o le sili ona malosi e oso i le suka suka mafua mai pateta ma sana. E mafai ona i ai i totonu o nisi o meaʻai susu susu, faʻataʻitaʻiga, i yoghurts, kulimi, susu susu, i fualaau faisua, aano o manu ma iʻa, i le sipisi, sogi ulaula, nati.

O le toʻatele o tagata e fiafia i faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le suka i le toto. Ova, o lona malosi e 35-40 tikeri, e le gata ina le faateleina le maualuga o le suka, ae faaitiitia foi. Ae ui i lea, e faʻasaina i latou e maua i le maʻisuka aua latou te faateleina le tulaga lamatia o le atiaeina o le glycemia. Glycemia e tupu ona o le le lava o le suka i totonu o le toto, ma o le malosi malosi o le ava e puipuia ai lona faʻamago. O le uaina ma isi meainu malosi e maua mai ai le maualuga o le suka i le toto ona o le maualuga o mea o le sucrose ma le glucose, lea e vave ona gauai. O le saogalemu i lenei itu o le uaina ua maeʻa, ae e tatau ona onā nai lo le 200 ml.

Sugar Raising Methods

O lea la, afai e manaia pe faʻafefea ona faʻaititia le maualuga o le kulukose e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu, o lona uiga o le tulaga autu mo ia togafitiga o le tausisia lea o fautuaga manino e uiga i meaʻai ma le pulega lautele o le aso, e aofia ai:

  1. Meaʻai e sili ona lelei i sina vaega itiiti ifo ile lima i le ono taimi i le aso.
  2. E sili le vavae ese mai le taumafataga, lea e aofia ai mea inu gaʻo, mo se faataitaiga, falaoa paʻepaʻe, suamalie, suauu, pia ma isi.
  3. Faʻaopopo i le lisi o loʻo e manaʻomia ai mea taumafa o loʻo i ai le tele o fiber ma faʻalavelave gaʻo, ma o lona fesoasoani e mafai ai ona e faʻatumu le leai o le malosi ma le kulukose i le lautele.
  4. I tulaga faapena, e tatau ona e lafoai le faʻaaogaina o kofe, e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, lea e fesoasoani ai i le faʻaititia o kulūkose.
  5. E sili le tuʻuina atu o se amio leaga e pei o le ulaula tapaa.
  6. O le malologa o loʻo i ai se faʻateleina o lona aafiaga i le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, o lea e le tatau ai ona galo ona e 'ai pe a maeʻa.

O nisi tagata gasegase e taumafai e pipii i se meaʻai, e taua le manatua e tatau ona paleni lelei.

E pei ona taua i luga, soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona ia faʻaaogaina fualaau faasaina e fesoasoani i le puleaina o le faʻamaoniga i le tino. O le mea lea, o le faʻasaʻoina o tui e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina se fofo faʻa-tagata. E mafai ona:

  • Natura faalenatura - o se oloa e siitia ai le maualuga o le suka (pe tusa ma le fitu kalama i le vaiaso o le a fesoasoani e pulea le kulūkose i le tulaga talafeagai).
  • E mafai ona e faʻaaoga soʻo se pele sua i le lauti, ae e taua le tausisia o le masani - e le sili atu nai lo le sipuni. E lelei lava, 'ai le selu e aunoa ma le suka.
  • Faʻaaloalo i mea taumafa (lima i le ono taimi i le aso).
  • O le aofia ai o omega-3 gaʻo i le taumafataga, mo se faʻataʻitaʻiga, seafood, palukini fatu, olive olive, fatu sesame ma sili atu.
  • Taumamafa meaai e aofia ai chromium (tele o fualaʻau, fualaau faisua, iʻa o le sami, fatu tupu, ma isi).

E sili le usitaʻi i na fautuaga e uiga i meaʻai e tuʻuina mai e le fomaʻi. E le manaʻomia ona e filifilia se meaʻai ma e le aofia ai ni meaʻai mai ai, a le o lea e mafai ona e faʻaosofia ai se maʻi sili atu o le gasegase, lea, o le a mafua ai ona osooso pe pa'ū le suka i le toto suka.

Le auala e togafitia ai le hypoglycemia o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Meaʻai gaʻo maualuga

Faatasi ai ma le maualuga o le suka, e mafai ona e 'ai fualaʻau lanumeamata, faʻapea foi le kapisi, eggplant, cucumama, tamato, paukini, zucchini. O kāloti ma beets e tatau ona faʻatapulaʻaina, ia manatua o le faʻaaogaina i aso taitasi o mea inu gaʻo ua malilie i le fomaʻi.

O meaai nei e faʻatagaina i le maualuga o le suka: iʻa, aano o manufasi, moa, fuālaʻau ma meaola o manu, fuamoa, kisisisi, meaʻai susu susu, oona ma fua.

Faʻaitiitia le suka o le toto e mafai ona lamatia e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata foi e aunoa ma se faʻamaʻi. O le mafuaʻaga o le le lava o gaʻo i totonu o le tino, lea e mafua ai le matelaina o faiʻai ma fatu fatu. Mulimuli ane, o soliga matuia i le galuega a nei tino e mafai. Faʻatasi ma le paʻu mataʻutia i le suka o le toto, o se tulaga faʻafefe mo le ola o le tagata - e mafai ona tupu se coma hypoglycemic. Ina ia puipuia oe lava mai se aafiaga i luga o le tino, e tatau ona e iloa le auala ma pe faapefea ona faateleina le suka o le toto.

Moni ma le sese o le hypoglycemia

O le hypoglycemia moni, poʻo le toso malosi, o tagata atamamai e manatu i se laasaga o le 2.8-3.3 mmol / L. Ae peitai, o faʻafitauli le lelei e mafai foi ona tupu i tulaga maualuga (mai le 6 i le 9 mmol / L), aemaise lava i tagata e maua i le maʻisuka. Ua taʻua e fomaʻi lenei tulaga o le hypoglycemia sese.

I le faʻaititia o le tulaga, o okeni e le lava le meaʻai, lea e afaina ai lona tagata autu, le faiʻai. Afai o le taimi, e le ona o le leai o le kulukose, e mafai e le faiʻai ona "tape", ma o le a le iloa e le tagata.

Mafuaaga o le toto o le kulukose i tagata ola maloloina

E i ai ni tulaga e matua oʻo ai lava i faailoga iloga i se tulaga lamatia matautia. O le taunuuga lenei o taumafa le mautonu, lea e faʻaumatia ai le punavai o le malosi, malologa umi i le va o taumafataga, pe a faʻatupuina le gaosiga o gaʻo, e aofia ai le leai o le 'aiga o le taeao, le tele o taaloga poʻo le faʻamalosi o le mafaufau, e sili atu nai lo le ate o se tagata e maua mai i le lilo o meaʻai.

E mafai foi e faʻamalosi o le ava ona mafatia mai le hypoglycemia. E ui i le mea moni o le ava e maualuga ai le suka toto, o lona faʻailoga e iloa ai ia lava i le mea e taʻua o le tala i lalo: pe a mavae se taimi, o le kulūkose e paʻu malie, faʻaleagaina le tulaga. O suamalie suamalie suamalie o loʻo i ai le mea e tasi o le lepela.

O a meaai e mafai ona faʻaleleia ma le saogalemu le toto suka?

I le tauiviga mo se tagata lelei, i le faagasologa o toleniga o taaloga ma luma o latou, e tatau ona e ave meaʻai ma meainu e toe totogi atoa ai le le lava o mea inu. O le meli o le natura e faʻaleleia ai le suka toto ona o le fructose, glucose ma le sucrose i lona tuufaatasiga. Afai o se tagata soifua maloloina e mafai ona fiafia i le 50-75 g o le paluga o le paluga i le aso, ona tatau lea ona faamalieina le maʻi o le maʻisuka i le aofaiga tutusa mo le vaiaso.

O le paila o le lauti sipuni o meaʻai ma le lauti e totogi mo le matelaina o le suka, ma le masani ai e lima-ono-taumafataga o le taumafataga i le aso o le a mautinoa ai le le faʻalavelaveina le tuʻuina atu o le malosi. O osofaiga faifaipea o le hypoglycemia e mafai ona faasaʻoina e ala i le faateleina o le caloric o le taumafataga, le faaaogaina o gaʻo gaʻo (omega-3 ma omega-6). Fried sea fish, palukin, ma nisi o ituaiga o suauu fuālaʻau o le a fesoasoani e faʻatumu lo latou paʻu. O oloa e maua i le chromium e fesoasoani i le faateleina o le suka toto ma faatumauina lona tulaga: nati, apu, iʻa o le sami, fuluʻi, fatu fatu saito.

O le a le tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le kulukose toto

Afai e le puipuia le maʻi o le hypoglycemia i le taimi, e mafai e se tagata ona maua le faaleagaina ole faiʻai: amio le talafeagai, le mautonu i le avanoa, tiga o le ulu, moe, faigata ma le mafaufau, ma le le mautonu, faaletonu vaaia.

O le meaai lelei e paleni, ma e tatau ona i ai i luga o gaʻo ia gaʻo faʻatasi ai ma palatini ma gaʻo! Faʻaauau le soifua maloloina mo le tele o tausaga - o le galuega autu mo soʻo se tagata. E taua tele lenei tulaga mo feusuaʻiga vaivai, faʻavaivaia lava i aʻoaʻoga ma faʻaitiitia ai le suka mo le lelei o le nofo lelei ma le matagofie.

O le kulukose o le toto maualalo, poʻo le hypoglycemic state, e oʻo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O le suka maualalo e maua e le gata i tagata mamai, ae tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina.

Afai o se tagata e maualalo le kulūkose, o lona uiga ua i ai o ia i se tulaga matautia. Afai e le o saunia le fesoasoani taimi, o loʻo matauina mea nei i se tagata:

  • maʻi lagona le maʻi
  • o lona ulu ua le lelei, ua i ai lona lima le mautonu, afu tele,
  • e lagona e se tagata le le fiafia, vaivai,
  • o loʻo moe o ia, ua faʻaititia le faʻatupulaia, e le o lelei le mafaufau,
  • e le lava lana amio, o nisi taimi e vave ona suia,
  • avanoa faʻavaomalo faʻavalea
  • ua fefe o ia, o se tulaga atuatuvale ua faaalia,
  • le mautonu le vaaiga mamao (e mafai e le tagata maʻi ona iloa ni lanu felanulanuaʻi po o ni lanu, lua faʻailoga),
  • loto vaivai le manuia ma / ma le fatu e tele lava ina fai soo,
  • fenumiai, vavalalata ua matauina i le tautala
  • o le faiʻai e mafai ona faʻatautaia faiga faʻaleagaina.

Afai ei ai se suiga ogaoga i le suka o le toto, o faʻatalanoaga faanatinati ma le fesoasoani a se fomaʻi e manaʻomia. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona iloa le auala e maualalo ai le suka o le toto ma pe faʻafefea ona faʻaititia le suka toto i se tulaga masani i le fale.

O le a le mea o tupu ai lenei mea?

Afai e le maua e se tagata le malamalama e uiga i le auala e totoina ai le suka toto i le fale, ona i ai lea o mafuaʻaga e mafua ai le tulaga o le hypoglycemic:

  • vaega laiti o mea taumafa taumafa. A 'ai e se tagata mea taumafa-calorie i se aofaiga e le lava mo le masani ai o le tino, ona leai ai lea o lona malosi. O le taunuuga o lenei mea o se faʻaititia o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi,
  • se vaitau umi i le va o taumafataga. Afai o le malosi o le malosi o le tino e latalata i le iuga, ma e le o maua ni vaega fou, ona i ai lea o se tulaga matautia o le a pa'ū le maualuga o le kulukose,
  • pe a faʻaleagaina e se tagata le ava malosi ma meainu e aofia ai le gas, ona le mafai lea ona faʻaaogaina le tulaga o le hypoglycem, o le ulaula tapaa e aʻafia ai le suka,
  • ma le mamafa tele o le tino. O aʻoga uumi ma le vevela e faʻaaoga ai foi suka. Ina ia puipuia se tulaga lamatia e tupu pe a faʻaitiitia le kulukose o le toto, e tatau ona e ave meaʻai gaʻo ma aʻo leʻi maeʻa vasega,
  • Ole suʻeina o vailaʻau e mafai ona afaina ai le galuega o le hepatic ma le gaioiga ole gaioiga.

Ina ia faʻaumatia nei mafuaaga, e tatau i tagata taitoatasi ona iloa: auala e faʻaleleia ai le toto nai lo le faʻaleleia lelei o le suka i le fale, o isi faʻafitauli e le mafai ona alofia.

O le a la le mea e fai?

E faʻapefea la ona faatelevave le suka toto? E faʻapefea ona faʻaititia le maualalo o vai faʻafitauli o tagata toto toto? E fesoasoani se glucometer i tagata maʻi taitasi i le fuaina o le suka suka. A aunoa ma lea, o le a sili atu ona faigata mo i latou e le o iloa pogai mafuaʻaga o latou tulaga.

Afai e masalomia e le tagata maʻi se osofaiga o le hypoglycemia, e le mafai ona pa'ū o ia i se malo moe. O le pa'ū mataʻutia i le maualuga o le kulukose o le toto o le tagata maʻi e tatau ona vave totogi.

O le a le lelei le tulaga pe afai e taoto i lalo. A oʻo mai se tulaga o le hypoglycem i le taimi o le moe, ona miti ai lea o miti, o se tagata e fafagu i luga le afu.

Faʻatasi ai ma sina faʻaitiitia o le kulukose toto ma se parakalafa mai le 2.77 i le 3.33 mmol / l, e tatau ona e faia mea nei:

  • 'ai le lole, o le vaega lona fa o le paʻu o sukalati poo le 3 vaega o le sukalati pauna 100g,
  • inu se ipu o le lauti suamalie ma lua teaseti o le meli po o le suka,
  • aua e te sili atu i le tasi faʻi po o nisi fualaau mamago,
  • inu vai afa o sua suamalie suamalie suamalie o loʻo i ai pulupulu.

O le faʻataunuʻuina o nei tulaga, e faigofie lava ona malamalama i le auala e vave ai ma saogalemu le toto toto. A iai se tasi o faʻamaʻi faʻamuamua, e le aoga le osofaia vave o meaai, tusa lava po o le a le malosi o le lagona o le fiaaai. O faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi tino o le a aumaia ai se isi faafitauli, ma le malosi o fesuiaiga i le maualuga o le suka o le a faʻaleagaina ai le fesoʻotaʻiga vascular ma capillary. O le a se isi auala e maua ai le maualuga o le maualuga o le suka o le toto?

O nisi tulafono e puipuia ai le tulaga o le hypoglycemia:

I le vaega faaiu, e tatau ona e iloa o le suʻesuʻega o tulaga maualalo ma le maualuga o le kulukose e tatau ona faʻatino i se taimi talafeagai. Ma o le fesili o le a le fatuina ni faafitauli mo se tagata: pe faapefea ona maualalo le kulukose i totonu o le toto? A uma mea uma, ua uma ona ia iloa pe faapefea ona tausisia lelei le meaʻai, ma afai e lapatai atu - o lona uiga o le auupega.

Tuua Lau Faamatalaga