Faatonuga mo le faaaogaina o papa Amaryl

Tasi papalama o Amarsh 1 mg o loʻo i ai: mea gaʻo: glimepiride - 1 mg,

meaola: lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch (ttasi A), povidone 25000 (E1201), cellulose microcrystalline (E460), magnesium stearate (E470), uila uila uila (E172).

E tasi le laupepa o Amarsh 2 mg o aofia ai: mea gaosi: glimepiride - 2 mg,

O le mea na tupu, o le lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch (type A), povidone 25000 (E1201), microcrystalline cellulose (E460), le magnesium stearate (E470), vailaau uila lanu samasama (E172), indigo carmine alumini varnish (E132).

E tasi le laupepa o Amarsh 3 mg o loo aofia ai: mea gaosi: glimepiride - 3 mg.

o meaʻai: lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch (type A), povidone 25000 (E1201), microcrystalline cellulose (E460), magnesium stearate (E470), vali uʻamea samasama (E172).

Tasi papalama o Amarsh 4 mg o loʻo i ai: mea gaʻo: glimepiride - 4 mg.

o meaʻai: lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch (type A), povidone 25000 (E1201), microcrystalline cellulose, magnesium stearate (E460), indigo Carmine vine varnish (E132).

Amarsh 1 mg: Mafolafola masi, lanu mumu papaʻe i itu uma e lua ma se vaeluaga o itu i itu uma e lua. Luga pito i luga: NMK / Suafa Suafa. Faʻavae pito i lalo: Igoa Suafa / NMK.

Amarsh 2 mg: Ofolafola lanu mumu, i luga o itu uma e lua ma se vaeluaga o itu i itu uma e lua. Laupapa Sili: NMM / Suafa Suafa. Faʻailoga pito i lalo: Suafa Suafa / NMM.

Amarsh 3 mg: Ofolafola papaʻamea, i luga o itu uma o se lanu samasama lanu ma se vaeluaga i itu uma e lua. Laupapa pito i luga: NMN / Suafa Suafa. Faʻavae pito i lalo: Suafa Suafa / NMN.

Amarsh 4 mg: Ofolafola papaʻamea i itu uma e lua o se lanu lanumoana ma se vaeluaga i itu uma e lua. Laupapa Sili: NMO / Suafa Suafa. Faʻavae pito i lalo: Igoa Suafa / NMO.

Faʻataʻitaʻiga

Glimepiride, o le gaioiga malosi o Amaril, o se vailaʻau o le hypoglycemic (sugar-lowering) mo le faʻaaogā faʻamataʻu - o le sulfonylurea.

Glimepiride e faaosofia ai le puleaina ma le faamatuu atu o le inisalini mai le pancreatic beta (pancreatic effect), faaleleia le lagona o le tino (maso ma le gaʻo) i le gaioiga o lona lava inisalini (aafiaga o le extrapancreatic).

O fua o Sulfonylurea e faʻatautaia ai le inisalini e ala i le tapunia o laina o le potassium e faalagolago i le ATP i totonu ole membrane cytoplasmic o suauu peta pancreatic. Faʻaiʻuina o vaʻalaʻau o le potassium, latou te mafua ai le faʻapoloaina o sela beta, lea e fesoasoani e tatala ai laina alalaupapa ma faʻalautele le tafe o le calcium i totonu o siama. Glimepiride, faatasi ai ma le maualuga o le fesuiaiga o le fesuiaiga, tuufaatasia ma taofia mai le pancreatic beta-cell protein (mole mole 65 kD / SURX), lea e fesootaʻi atu i vaitela o le potassium e faalagolago i le ATP, ae ese mai le nofoaga masani o le fusifusi o mea masani faaleaganuu

sulfonylureas (protein molar mass 140 kD / SUR1). . - X p>

O lenei faiga e taʻitaʻia ai le inisalini e ala i le exocytosis, i lenei tulaga. - o le lelei o le faʻamaloloina o le inisalini e matua itiiti lava nai lo le natura sulfonylureas. Ole aʻafiaga sili ona faatosina o le glimepiride ile faʻamalosi ile inisalini e maua ai se tulaga maualalo ile hypoglycemia.

I le faʻaopoopoga, o le faʻalauiloaina o aafiaga o le glimepiride (o le faaititia o le inisalini, o se faaitiitia o le malosi o le cardiovascular system, anti-atherogenic, anti-aggregation and antioxidant effects), o loo i ai foi mea e maua mai i le sulfonylurea, ae i se tulaga e itiiti ifo.

Faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose mai le toto e ala i gaʻo (gaʻo ma gaʻo) e tupu i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa faʻafefe (GLUT1 ma GLUT4) o loʻo i totonu o siama. O le felauaiga o le kulukose i totonu o nei masini i le maʻisuka ituaiga 2 o se laasaga vave-faatapulaa i le faʻaaogaina o le kulukose. Glimepiride vave faʻapupula le fuainumera ma le gaioiga o le felaʻuaiga o kululako (GLUT1 ma le GLUT4), lea e oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose i gaʻo lautele.

Glimepiride ei ai lona malosi faʻalavelave i KATF laina o cardiomyocytes. Pe a ave le glimepiride, e mafai ona puipuia le gafatia o le suia o le myocardium i le ischemia.

Glimepiride faʻateleina le gaioiga o le glycosyl phosphatidylinositol-faapitoa phospholipase C, lea e mafai ai e le lipogenesis faʻataʻitaʻi ma le glycogenesis ona faʻasaʻo i muso vavae ese ma gaʻo gaʻo.

Glimepiride e taofia le gaosiga o le glucose i le ate e ala i le faateleina o le intracellular o le fructose-2,6-bisphosphate, lea e taofia ai le gluconeogenesis.

O le Glimepiride e faʻasaina ai le cyclooxygenase ma faʻaitiitia le liua o le arachidonic acid i le thromboxane A2, lea e faʻateleina ai le faaputuga platelet, ma faʻaaogaina ai le aafiaga antithrombotic.

Glimepiride e fesoasoani i le faʻamautuina o le lipid content, e faʻaitiitia ai le maualuga o le aldehyde i le toto, lea e oʻo atu ai i se faʻaitiitia iloga o le perovidation lipid, o lenei mea e mafua ai le aʻafiaga atherogenic o le fualaau. Glimepiride e faʻapupulaina ai le maualuga o le a-tocopherol, o le gaioiga o catalase, glutathione peroxidase ma le superoxide dismutase, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻamaʻi o le oxidative i le tino o le maʻi, lea e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2.

I tagata soifua maloloina, o le aofaʻiga aupito sili ona aoga o le gutu o le glimepiride e tusa ma le 0.6 mg. O le aʻafiaga o le glimepiride o le faʻalagolago i le tui ma toe faʻatulagaina. O le tali a le physiologist i le malosi o le tino ma le faʻaitiitia o le manava o le inisalini aʻo faʻaauau pea ona ave le glimepiride.

E leai ni eseesega eseese i le aafiaga, e faalagolago lava i le togafitiga o le vailaʻau i le 30 minute ao lei oʻo i le taimi o taumafataga pe vave foi aʻo lei faia taumafataga. I tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai ona ausia lelei le metabolic 24 itula.

E ui i le mea moni e faapea, o le glimepiride hydroxymetabolite na mafua ai sina paʻu laitiiti ma le taua i le toto o le kulukose i tagata soifua maloloina, o lenei metabolite e naʻo se vaega itiiti o le aafiaga atoa o le fualaau faasaina.

Faʻafoe faʻatasi ma metformin

I le tasi suʻesuʻega suʻesuʻega, na faʻamaonia ai e faapea, i maʻi e le lelei le togafitiga, e ui lava i le maualuga o doses o le metformin, o le faʻaaogaina o le glimepiride ma le metformin e maua ai le lelei o le metabolic pe a faatusatusa i le monotherapy metformin.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini

O faʻamatalaga i le tuufaatasiga o le glimepiride ma le inisalini e tau le maua. O tagata maʻi e le lelei le togafitiga e maua ai le maualuga o doses o le glimepiride e mafai ona amata faʻasolosolo ile inisalini togafitiga. I faʻataʻitaʻiga e lua, o togafitiga tuʻufaʻatasiga na tuʻuina atu ai le faʻaleleia o le gataifale e pei o le insulin monotherapy, peitaʻi, i le tulaga o le faʻasologa o togafitiga, na manaʻomia ai togi maualalo o le inisalini.

Vaega o Pateni Faapitoa

Tamaiti ma talavou

O se suʻega faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le faʻaauau (glimepiride e oʻo i le 8 mg i le aso poʻo le metformin e oʻo i le 2,000 mg i le aso) e 24 vaiaso na faia ma le 285 tamaiti (8-17 tausaga) ma le maʻisuka ituaiga 2. O vaega uma e lua, o le glimepiride ma le metformin, na faaalia ai se faaitiitia tele i le HbAlc e tusa ai ma le muamua vaega o le glimepiride -0.95 (i le serum 0, 41), metformin -1.39 (i le serum 0.40). E ui lava i lea, e leʻi ausia e le glimepiride ia tulaga o le tulaga "leai se leaga nai lo le metformin", e faʻamasino ai i le fua o suiga i le HbAlc e tusa ai ma le uluaʻi faʻaaliga. O le eseesega e 0.44% le lelei o le metformin. Lisi maualuga (1.05) 95% talitonuina

o le vaeluaga mo le eseesega na maualuga atu nai lo le tapulaa faatagaina o le sili atu le tutusa tutusa ma le 0.3%,

O le togafitiga Glimepiride e leʻi faʻaalia ai popolega saogalemu mo tamaiti pe a faatusatusa i latou mo tagata matutua matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2. E leai ni faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻamalosia ma saogalemu i taimi uumi mo tagata gasegase pediatric.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaaogaina le glimepiride o lona bioavailability ua maeʻa. O le taumafaina e leai sona aafiaga taua ile absorption, sei vagana ai sina paʻu i le fua o le absorption. I le faʻaaogaina pea o le glimepiride i aso taitasi o le 4 mg, o le maualuga maualuga i le toto toto (Ctah) e ausia pe a ma le 2.5 itula ma e oʻo atu i le 309 ng / ml, o loʻo i ai se sootaga vavalalata i le va o le fuaʻau ma le Stax, faʻapea foʻi i le va o le fua ma le AUC (o le vaega i lalo o le taimi faʻatulagaina).

O le Glimepiride e maua i le maualalo o le tufatufa (pe a ma le 8.8 L), pe tutusa ma le tele o le tufatufaina o albumin, maualuga maualuga o le fusifusia i protein plasma (sili atu ma le 99%) ma le maualalo (e tusa ma le 48 ml / min).

Biotpansformatssh ma le aveese

A maeʻa se tasi o fualaau o le glimepiride, o le 58% o loʻo alu i le urine ma 35% i feces. E leai se mea na suia i le urine. O le afa o le ola i le plasma concentrations o le fualaau faasaina i le siama e tutusa ma le tele o tulafono o le suʻeina o le 5-8 itula. A maeʻa ona faia ni togi maualuga, o le afa-ola e faʻaititia.

E lua ni gasegase e le o galueaina e maua i le urine ma feces, lea e mafua mai i le metabolism i le ate, o se tasi oi latou o le hydroxy derivative, ae o le isi o se gaʻo carboxy. A maeʻa ona faʻafefiloi le glimepiride, o le afa o le ola o nei metabolites o le 3-5 itula ma le 5-6 itula, i le faasologa.

Glimepiride ua faʻamalosi i le susu o susu ma ua sopoia le puipui o le placental. O le fualaau faasaina e afaina ai i le tui o le toto-faiʻai.

O le faatusatusaga o le tasi ma le tele (tasi i le aso) o le puleaina o le glimepiride e lei faaalia ai eseesega eseese i vaega o le pharmacokinetic, ma o lo latou tulaga maualalo na mafai ona matauina i le va o tagata eseese. E leʻi i ai se faʻapupulaina tele o fualaau faasaina.

Vaega o Pateni Faapitoa

O faʻataʻitaʻiga o le Pharmacokinetic e tutusa lelei ma tagata gasegase eseese ma vaitausaga eseese. I tagata gasegase ua le atoatoa le galue (faatasi ai ma le maualalo o le creatinine), ua i ai se tulaga e faateleina ai le kilia o le glimepiride ma o se faaitiitia i lona avega masani i le toto, lea e mafua ona o le vave excretion o le fualaau faasaina ona o lona mamafa i le polotini. O le mea lea, i lenei vaega o tagata gasegase e leai se isi tulaga lamatia o le tuufaatasia o fualaau faasaina.

O se suʻega e suʻesuʻe ai vailaʻau mo togafitiga, saogalemu, ma le gasegase o le tasi 1 mg o le dose o le glimepiride i le 30 tamaiti maʻi (4 tamaiti i le 10-12 tausaga ma le 26 tamaiti o loʻo taʻi 12-17 tausaga) o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 o le AUCo -ipeit, Cmax ma X ana analogueschny taua na muaʻi matauina i tagata matutua.

Contraindications

Glimepiride e le tatau ona faʻaaoga mo:

• le faʻamalosia o le gasegase i le glimepiride poʻo soʻo se vaega e le o toe faʻamalosi ai fualaau faasaina, i isi sulfonylurea o mea faʻamalosi poʻo le faʻamalosi (sulpone) (ono aʻafiaga o le gasegase),

• O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka,

• ketoacidosis o le maʻisuka, muaʻi maʻi ma le maʻisuka,

• le faʻaleagaina o le ate,

• faʻaleagaina o le tino (e aofia ai ma gasegase i le gasegase),

• maitaga ma le lactation.

Tina ma le lactation

Glimepiride ua solia i fafine maʻitaga. I le tulaga o le maʻitaga fuafuaina poʻo le amataga o le maitaga, e tatau ona siitia atu se fafine i le inisalini togafitiga.

Talu ai o le glimepiride, e foliga mai, e pasi i le susu o susu, e le tatau ona faʻamatalaina i tamaitai i le taimi o le lactation. I lenei tulaga, e tatau ona sui i le togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Tosiga ma le pulega

Fautuaina mo le faʻaaogaina tautala.

O le faavae mo le manuia o le puleaina o le maʻisuka o se taumafa tatau lelei, faʻaogaina o le tino, ma le siakiina masani o le toto ma le tau o le urine. E le mafai ona totogiina aitalafu mai i meaʻai ma fualaau oona poo inisalini.

Toto muamua ma le fuaina o fualaau

O le fua o le glimepiride e fuafuaina e le auiliiliga o le kulukose i le toto ma le urine.

Ole fua muamua ole 1 mg o le glimepiride i le aso, pe'āfai e maua i le taimi lava e tasi le manuia o le puleaina o le gataifale - e tatau ona tausia lenei fualaau ile togafitiga.

Mo isi togafitiga ole suʻe, o loʻo iai ni laupepa i ni faʻatatau tatau.

Afai e tatau ai, e mafai ona faasolosolo lemu i lalo o le siaki masani o le toto toto (i vavao o le 1-2 vaiaso) ma i le faasologa nei: 1 mg - 2 mg - 3 mg - 4 mg glimepiride i le aso.

O se fualaau o le glimepiride e silia ma le 4 mg i le aso e tau atu ai i ni taunuuga sili atu i ni tulaga tulaga ese. Ole maualuga ole fua ole aso e fautuaina ile 6 mg.

O le taimi ma taimi o le ave i aso taitasi e fuafua e le fomaʻi, ma mafaufau i le olaga o le tagata maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le tofiaina o se fualaau i aso taitasi i le dose muamua i le taimi lava lea aʻo leʻi oʻo i le taimi o se taeao o le taeao po o, pe afai e leai se fualaau o aso taitasi

na ave loa i luma po o le taimi muamua o le taumafataga mamafa. O le le faia o le fualaau faasaina e le tatau ona faʻamavaeina e ala i le mulimuli ane o le faʻatulagaina o se fua maualuga. O fualaau o Amarila ua maeʻa atoa, e aunoa ma le vevela, ma le lava o le vai (pe tusa ma le 0.5 kalama). E taua tele le aua nei faimalaga mea taumafa pe a uma ona ave Amaril.

Faaaoga i le tuufaatasiga ma le metformin

I le tulaga o le le lava o le faʻamautinoaga o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto i tagata gasegase o loʻo faia metformin, e ono amataina le togafitiga faʻatasi ma le glimepiride. A o tausia le fua o le metformin i le tulaga lava e tasi, o togafitiga ma le glimepiride e amata i se fua maualalo, ona faasolosolo malie lea o lona fuainumera e fuafua i le maualuga o le maualuga o le puleaina o le glycemic, e oo i le maualuga o le 6 mg. O togafitiga faʻatasi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

Faʻaaogā faʻatasi ma le inisalini

I mataupu e le mafai ona ausia le faʻamautuina o le toto o le kulukose o le toto e ala i le faʻaaogaina o le fua aupito maualuga o le glimepiride i le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma le maualuga o le metformin, o se tuufaatasiga o le glimepiride ma le inisalini e mafai. I lenei tulaga, o le fua mulimuli o le glimepiride ua faatonuina i le tagata maʻi e tumau pea e le suia. I lenei tulaga, o le togafitiga o le inisalini e amata i se fua maualalo, faatasi ai ma se faasologa faasolosolo faasolosolo i le fua o le insulin i lalo o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O togafitiga tuʻufaʻatasia e manaʻomia ai le vaavaaia o togafitiga faafomai. A o tumau pea le pulea lelei ole taimi, o lenei fomaʻi faʻamalosiaga e mafai ona faʻaititia ai le inisalini e oʻo ile 40%.

Faʻaliliuina atu o se tagata maʻi mai se isi vailaau oona i le gutu i le glimepiride E leai se fesoʻotaʻiga saʻo i le va o fua o le glimepiride ma isi vailaʻau o le hypoglycemic oral. Pe a fesiitai mai i nei vailaʻau i le glimepiride, o le muamua aso ole aso ole a tatau ona tatau ile 1 mg (e tusa lava pe siitia le tagata maʻi i le glimepiride ma le maualuga ile fualaau o le hypoglycemic oral).Soʻo se faʻaopoopoga i le fualaau o le glimepiride e tatau ona faia i laʻasaga, ia mafaufau i le tali i le glimepiride e tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga. E tatau ona amanaʻia le fualaʻau faʻaaogaina ma le umi o le aafiaga o le sui muamua o le hypoglycemic. I nisi tulaga, ae maise lava pe a ave fualaau faasaina ma se afa-ola umi (mo se faataitaiga, chlorpropamide), e ono manaʻomia mo se taimi le tumau (i totonu o ni nai aso) ona taofia le togafitiga e aloese ai i se malosi faaopoopo lea e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faʻaliliuina atu o se maʻi mai le insulin i le glimepiride

I tulaga tulaga ese, afai o maʻi maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te maua le inisalini togafitiga, ona i ai lea ma le taui o le faamai ma faatasi ai ma le vaavaaiga saogalemu o suauu peta pancreatic, e mafai ona faaali atu ia i latou se fesiitaiga i le glimepiride. O le faaliliuga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. I lenei tulaga, o le fesiitaiga o le tagata maʻi i le glimepiride e amata i se fua itiiti o le glimepiride o le 1 mg.

Talosaga mo le toilalo ma le ate

E le lava ni faʻamatalaga e maua i luga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e le atoatoa ma le faʻamaʻi faʻamaʻi (vaai vaega Contraindications).

Tamaiti ma talavou

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le glimepiride i gasegase i lalo ifo o le 8 tausaga le matua e le maua. Mo tamaiti e taʻi 8 i le 17 tausaga, e le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le glimepiride i le ituaiga o monotherapy (tagai i le Pharmacokinetics ma le Pharmacodynamics section). O faʻamatalaga e maua i luga o le aoga ma le saogalemu e le lava mo le faʻaaogaina o le glimepiride i tamaititi, ma o le mea lea e le fautuaina ai le faʻaaogaina.

Faʻamataʻuga itu

O faʻamaumauga i luga o aʻafiaga leaga na mafua ona o le aveina o le glimepiride ma isi sulfonylurea o meaʻai o loʻo tuʻuina atu i lalo aʻo faia suʻesuʻega faʻapitoa. O faʻafitauli matuia e faʻapipiʻiina i vasega o mamanu ma faʻapipiʻiina ina ia faʻaitiitia ai taimi faʻafuaseʻi (masani lava:> 1/10, masani:> 1/100, 1/1000, 1/10000,

Faʻasalaga

A maeʻa ona faʻafefiloi se fua tele o le glimepiride, e mafai ona tupu le atinaʻe o le hypoglycemia, e tumau mai le 12 i le 72 itula, e mafai ona toe faia pe a uma le toe faʻafoʻisia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le hypoglycemia e toetoe lava a vave ona taofia e ala i le faʻaaogaina vave o gaʻo (glucose poʻo suka, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga o suka, sua suamalie suamalie poo le lauti). I lenei itu, o le tagata maʻi e tatau ona i ai i taimi uma 20 g o le kulukose (4 fasi suka). E le aoga le suamalie i le togafitiga o le hypoglycemia. I le tele o tulaga, o le mataʻituina ile falemaʻi ua fautuaina. O togafitiga e aofia ai le fafagaina ole vailaau, ave vai inu (vai poo le lomonade ma le gaʻo ua faʻaaogaina (adsorbent) ma le sodium sulfate (laxative). o le ata o le paʻu, o le mea lea, e manaʻomia ai togafitiga vave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma i nisi tulaga ma falemaʻi o le tagata maʻi. I le vave e mafai ai, o le faʻaofiina o le kulukose, pe a tatau I le ituaiga iv inisi o le 50 ml o se vaifofo 40%, sosoo ai ma le afaina o se fofo o le 10% ma le mataituina lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o isi togafitiga e tatau ona faailoga.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona faʻamalosolo pe leai atoa i tagata matutua, i tagata mamaʻi e maua mai le neuropathy autonomy poʻo le mauaina o togafitiga tutusa ma p-adrenoblockers, clonidine, reserpine, guanethidine poʻo isi tagata o le sympatholytic.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e togafitiga e fomaʻi eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi pe a mavae se faʻalavelave, faʻamaʻi i le faaiuga o le vaiaso), e tatau ona ia logoina i latou e uiga i lona gasegase ma togafitiga muamua.

I le togafitiga o le hypoglycemia lea na atiaeina ona o le faʻalavelaveina o le pulega a Amaril e pepe ma tamaiti laiti, o le fua o le dextrose (50 ml o se vaifofo 40%) e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete ina ia aloese mai le hyperglycemia matautia. I lenei itu, o le mataʻituina ma le maeʻaeʻa maeʻaeʻa o le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto e talafeagai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I le tulaga o le faʻaaogaina ma le glimepiride o isi fualaau oona, e le gata i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma le le manaʻomia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le glimepiride. I lenei itu, o isi vailaʻau e mafai ona ave faʻatasi ma le faʻatagaga (pe pei ona faʻatonuina) a le fomaʻi.

Glimepiride e maua i le cytochrome P4502C9, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma tagata faʻaola (eg rifampicin) poʻo inhibitors (e pei o le fluconazole).

I totonu o mafutaga vavalalata ua lolomiina i tusitusiga ua faailoa mai ai o le fluconazole, o se tasi o atitiata sili ona malosi o le CY32C9, ua faateleina ai le AUC o le glimepiride e tusa ma le 2 taimi.

E tusa ai ma le aafiaga i le glimepiride ma isi sulfrinylurea, e tatau ona matauina ia fegalegaleaiga nei.

O le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemic ma le mafai gaosiga o le hypoglycemia e fesootai ma lenei mea e mafai ona matauina i le faaaogaina tutusa o le glimepiride ma fualaau faasaina nei:

- phenylbutazone, azapropazone, oxyphenbutazone,

- inisalini ma isi fualaau oona, e pei o le metformin,

- salicylates ma aminosalicylic acid,

- faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma gamoni o feusuaiga,

- chloramphenicol, o nisi taimi e fai ai sulfonamides, tetracyclines, quinolones ma clarithromycin,

- angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitors,

- fluoxetine, initua o le monoamine oxidase (MAO),

- allopurinol, probenicide, sulfinpyrazone,

- afa, vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻa - faʻamaʻi,

- pentoxifylline (faʻatasi ai ma le tausia o matua i tulaga maualuga),

O le vaivai o le aafiaga o le hypoglycemic ma le faateleina o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona matauina i le faaaogaina tutusa o le glimepiride ma fualaau faasaina nei:

- estrogens ma progestogens,

- salivetics ma togafitiga thiazide,

- hormones thyroid, glucocorticosteroids

- epinephrine ma isi faʻamaʻi tiga,

- o le vailaʻau nicotinic (i luga o vailaau maualuga) ma mea e maua mai ai le acicoticic acid,

- laxatives (faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaʻumiva),

- glucagon, barbiturates ma rifampicin,

Fale puipui N2talini, clonidine ma reserpine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.

I lalo o le faatosinaga a le au faʻafeiloaʻi, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o faailoilo o le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia i le tali i le hypoglycemia e mafai ona faʻaititia pe leai foi.

E le gata i le ave o le glimepiride, o le faateleina ma le faʻavaivaia o le gaioiga o mea e mafai ona matauina.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e tasi poʻo le faʻalepoʻalo e mafai ona faʻamalosia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.

Talosaga faʻaoga

Glimepiride e tatau ona vave ave i luma poʻo le taimi o taumafataga.

Afai o mea taumafa e faia i taimi vavalalata pe faʻafefe atoa, o le a maua e se tagata maʻi se togafitiga o le glimepiride e mafai ona atiaʻe

hypoglycemia. O faʻamaoniga e ono maua mai i le hypoglycemia e aofia ai: ulu tiga, fiaai tele, vevela, vomia, lagona lelava, moe, popole i le moe, atuatuvalega, osofaʻiga, le fiafia, mafaufau ma tali, atuatuvalega, fenumiai, tautala ma mea faʻalavelave vaaia, afia, tremor, paresis , faʻalavelave faʻapitoa, vevela, lagona o le leai o se malosi, leai se pulea o le tagata lava ia, meaʻai, cerebral spasms, fenumiai ma le leiloa o le mafaufau, e aofia ai coma, manava manava, bradycardia. E le gata i lea, o se taunuuga o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, e pei o le malulu, vevela vevela, popolega, tachycardia, maualuga maualuga o le toto, fatuga o le fatu, angina pectoris, ma le fatu o faalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu.

O le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le hypoglycemia e mafai ona foliga tutusa ma le faʻamalositino o le paʻu.

I le toetoe lava o mataupu uma, o faʻamaoniga e mafai ona vave pulea e ala i le faʻaaogaina vave o galala (sugar). E le aoga faʻamalosi suamalie i le taimi e tasi.

E pei ona iloa mai i le poto masani o le faʻaaogaina o isi mea e maua i le sulfonylurea, e ui lava i le faʻaaogaina lelei o mea faʻataʻitaʻi i le amataga, mulimuli ane e mafai e le hypoglycemia ona toe maua mai.

O le hypoglycemia faʻamaualuga pe umi, lea e na o sina taimi e pulea e le tele o suka, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi poʻo le falemai.

O mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai:

- mumusu poʻo (masani i le matua) le lava le gafatia o tagata gasegase e felagolagomaʻi ma se fomaʻi, mea le atoatoa, mea e le talafeagai, fafaga meaʻai, anapogi,

- suiga i le masani masani,

- le vavalalata i le va o gaioiga faʻale-tino ma le gaʻo gaʻo,

- inu ava malosi, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga o taumafataga,

- galuega le atoatoa o le tino, galue malosi i le ate,

- nisi o faʻamaʻi e leai ni faʻamaʻi o le endocrine polokalama e aʻafia ai le gasegase o le carbohydrate, poʻo le faʻamatalaga o le hypoglycemia (mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o mea e faʻaleagaina ai le toto o le thyroid, le atoatoa o le pituitary poo le le atoatoa o le tino oona), faʻaaogaina o isi vailaʻau (silasila Fesootaiga ma isi vailaʻau )

Togafitiga ma le glimepiride e manaʻomia ai le siakiina e le aunoa o le mamafa o le kulukose i le toto ma le urine. E le gata i lea, o loʻo fautuaina le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

E le gata i lea, ao faagasolo togafitiga ma le glimepiride, o siaki masani o le ate ma le faitau o sela (e faapitoa lava leukocytes ma platelets) e talafeagai.

I tulaga faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a mavae faalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, fomaʻi faʻamaʻi pipisi, ma isi), o se suiga lē tumau i le inisalini e mafai ona faʻaalia.

E leai se poto masani i le glimepiride i tagata gasegase e matua leai se faaletonu poʻo ni tagata gasegase e manaʻomia le maʻi. O faʻamaʻi pipisi poʻo le le atoatoa o le hepatic ua faʻaalia e sui i le insulin.

Togafitiga i le sulfonylurea o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le anemia hemolytic i tagata mamaʻi i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency. Talu ai o le glimepiride e aʻafia i le sulfonylurea o mea e faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata mamaʻi e le o le glucose-b-phosphate dehydrogenase. E le gata i lea, o togafitiga o togafitiga e tatau ona iloiloina i isi sooupu e le o iai ni mea e maua mai le sulfonylurea.

Amaryl o loʻo maua ai le lactose monohydrate, o lea e le tatau ai ona maua i tagata gasegase le gasegase o le tui, lactase le atoatoa poʻo le faʻaitiitia o le glucose-lactose absorption.

O se suʻesuʻega o le aʻafiaga o le glimepiride i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻataʻitaʻiga e leʻi faia. O le tali a le tagata gasegase poʻo le gafatia e taulai atu e mafai ona faʻaitiitia ona o le atinaʻeina o le hypoglycemia poo le hyperglycemia, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻavasegaina o le vaai. O nei aʻafiaga e mafai ona lamatia i tulaga o loʻo iai nei tomai faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave se taavale poʻo se masini).

E tatau ona logoina tagata maʻi i le manaʻomia mo lapataiga e aloese ai i le hypoglycemia ao aveina le taavale. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase e masani ona tutupu i le hypoglycemia, poʻo gasegase e le lava pe le atoatoa foi i le vave iloa o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloiloina le tele o taavale afi poʻo masini e faʻaaoga ai.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Amaryl e gaosia i papa maʻa 1-4 mg, o loʻo faʻapipiʻiina i le 15 fasi vaega i le pulu. E tasi le pusa o le vailaʻau e mafai ona aofia ai le 2, 4, 6 poʻo le 8 paʻu.

  • E tasi le laulau o le vailaau faasaina e aofia ai le mea aoga - glimepiride - 1-4 mg ma vaega fesoasoani: lactose monohydrate, povidone, sodium carboxymethyl starch, microcrystalline cellulose, indigo carmine ma magnesium stearate.

Falemaʻi ma vailaʻau faʻapitoa: togafitiga o le hypoglycemic oral.

Faatonuga mo le faaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le fua o Amaryl ma Amaryl M sauniuniga e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi, fuafua i le maualuga o le maualuga o le suka o le suka o le. Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i se fua maualalo maualalo e maua ai le faʻatautaiga ole gasegase talafeagai.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Amaril e lipoti mai ai foi o togafitiga e manaʻomia ai le fuafuaina faifaipea o le faʻamasinoga o le kulukose i le toto ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

Pepa o amaryl e tatau ona uma, e aunoa ma le mumu, ma ia lava le vai (pe tusa ma le 1/2 ipu). Afai e talafeagai, o fualaau o le fualaau faasaina Amaryl e mafai ona vaevaeina i luga o tulaga lamatia i ni vaega tutusa se lua.

  • Ole fua muamua ole Amilini ile 1 mg 1 le aso / aso. Afai e tatau ai, e mafai ona faasolosolo malie le faʻaititia o fualaau o aso taitasi (i vaitau o 1-2 vaiaso) i lalo o le siaki masani o le kulukose toto ma i le faasologa lenei: 1 mg-2 mg-3 mg-4 mg-6 mg (-8 mg) i le aso .
  • I tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, o le fua masani o aso taitasi e masani lava 1-4 mg. Ole fua ole aso ole sili atu i le 6 mg e sili atu ona aoga ile na o se numera toʻaitiiti o tagata gasegase.

O le faʻamalosia o le avea o fualaau, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le lafoaʻia o le isi tootoo, e le manaʻomia ona faia e ala i le faʻaaoga mulimuli ane o Amaril i se maualuga maualuga.

O le taimi mo le aveina o pepa ma le tufatufaina o tui i le aso atoa ua fuafuaina e le fomaʻi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻatatau i le soifuaga o le tagata maʻi (o le tele o gaoioiga faaletino, taimi o taumafataga, meaʻai). Ole fua ole aso ole faʻasologa ile aso e tasi, aʻo leʻi maeʻa le 'aiga o le taeao. Afai o le fualaau o aso taitasi e le i aveina, aʻo leʻi faia muamua le taumafataga muamua. E taua le aua nei faimalaga se taumafataga pe a uma ona tago i le fualaau faasaina.

O togafitiga Glimepiride e masani lava ona faia mo se taimi umi.

Na maua le fili itavale MUSHROOM of fao! O ou fao o le a faamamaina i le 3 aso! Ave.

E faʻapefea ona vave faʻasaʻo le faʻamalosi pe a uma le 40 tausaga? E faigofie le fua, tusi i lalo.

Leʻa le afaina o le afaina? E i ai se ala e alu ese ai! E mafai ona faʻamalolo i le fale i ni nai aso, e te manaʻomia.

E uiga i le i ai o anufe fai mai ODOR mai le gutu! Faatasi i le aso, inu vai ma se matāua ..

Faʻaiʻuga

O le pito sili ona taatele o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o Amarilu ma Amarilu M hygolicia (o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto i lalo o le masani).

O isi aʻafiaga e sili atu ona taatele, ae mafai ona aafia ai le gaioiga o le tele o totoga ma tino:

  • Metabolism: hypoglycemia, o ona uiga e aofia ai lagona o le le lava, moe, moe, vomiting, maʻi vevela, fiaai, faʻalavelave moe, osofaʻiga, atuatuvalega, atuatuvale, faʻalavelave le mafaufau, faʻalavelave tautala, fenumiai, faʻalavelave vaaia, vaʻaia o le cerebral, bradycardia ,
  • Vaega o le faʻaaliga: faʻaletonu le vaaia o le tino ona o suiga i le kulukose o le toto,
  • Faiga o mea e maua ai fualaau: tiga o le manava, lagona o le vaivai i le gasegase, manava manava, o le faateleina i le gaioiga o le enzymes, o le hepatitis, jaundice,
  • Hematopoietic system: leukopenia, thrombocytopenia, erythrocytopenia, anemia hemolytic, agranulocytosis, pancytopenia, granulocytopenia,
  • Allergies: vevela paʻu, itching, urticaria, gasegase ogaoga faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le le lava o le mānava, o le faʻaitiitia o le toto, vasa vasitisitis,
  • Isi faʻafitauli leaga: ata pueina, hyponatremia.

O le gasegase ma le umi o le faʻaaogaina o le amaryl e mafai ona oʻo atu ai i le tino o le hypoglycemia, o ona uiga o loʻo faʻamatalaina i aʻafiaga. Ina ia faʻaumatia, e tatau loa ona e ave faʻataʻavaʻava (o le suka, lauti suamalie poo le suamalie), sei vagana ai suamalie.

Tuua Lau Faamatalaga