Ciprofloxacin o suauu: faatonuga mo le faʻaoga

Faʻataʻitaʻiga: faʻaleagaina o le tino ma le le fiafia (faʻamaʻi ma le suʻacute conjunctivitis, blepharitis, blepharoconjunctivitis, keratitis, keratoconjunctivitis, siama o le gasegase siama, lecrytocystitis masani, meibomitis (karite), leona faʻamaʻi o le mata pe a maeʻa ona faʻaleaga pe leai) faʻalavelave faʻalavelave i taotoga faʻapitoa.

I le otorhinolaryngology: otitis externa, togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave pipisi.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Lotoifale. Mo faʻamaʻi pipisi ma le ogaoga ogaoga, 1-2 lapalai e totoina i totonu o le paʻu o le mata o mata ile mata 4 itula, ma mo faʻamaʻi pipisi, 2 faʻafefe i itula uma. A maeʻa faʻaleleia atili, e faʻaititia le fua ma le tele ole taimi.

I le tulaga o siama pipisi o le siama: 1 faʻagata i 15 minute uma mo le 6 itula, ona e faʻafefe uma lea i le 30 minute i itula taimi, i le aso 2 - 1 le faʻafefe i itula uma i taimi o le faʻavevela, mai le 3 i le 14 aso - 1 mata i le 4 itula ao fafagu itula. Afai a maeʻa le 14 aso o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻaauau togafitiga.

O le suauʻu mata e tuʻuina i tua o le laumata maualalo o le mata ua afaina.

Faʻataʻitaʻiga

O le fomaʻi lautele o le antimicrobial spectrum, o se mafuaʻaga o le fluoroquinolone, e aʻafia ai le bacterial DNA (DNA synthesis), faʻasolosolo mai le fluoroquinolone, ma le mafuaʻaga o le morphological. suiga (e aofia ai puipui puipui ma membranes) ma le vave ona maliu o se siama siama.

O loʻo galue malosi i luga o siama-mea leaga i le taimi o le malologa ma le vaeluaina (talu ai e le gata ina afaina ai le DNA gyrase, ae mafua ai foi le lysis o le puipui o le cell), ma meaola ninii-lelei i le taimi o le vaevaega.

O le maualalo o le faʻaleagaina i siama eleelea e faʻamatalaina ona o le leai o le DNA gyrase i totonu. Aʻo avea le ciprofloxacin, e leai se faʻaopoopoga tutusa o le tetee atu i isi gaioiga e le o ni vaega o le iniseti o le gyrase, lea e matua aoga tele i siama e puipuia, mo se faataitaiga, i aminoglycosides, penicillins, cephalosporins, tetracyclines ma le tele o isi vailaau.

Gram-negative bacteria e mafai ona maua i le ciprofloxacin: enterobacteria (Escherichia coli, Salmonella spp., Shigella spp., Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Serratia marcescensippa rfa, Haffa. , Morganella morganii, Vibrio spp., Yersinia spp.), Other bacteria gram-negative (Haemophilus spp., Pseudomonas aeruginosa, Moraxella catarrhalis, Aeromonas spp., Pasteurella multocida, Plesiomonas shigelloides, Campyunlobacterium. Legionella pneumophila, Brucella spp., Chlamydia trachomatis, Listeria monocytogenes, Mycobacterium tuberculosis, mycobacterium kansasii, Corynebacterium diphtheria,

Gram-positive bacteria o meaola: Staphylococcus spp. (Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus hominis, Staphylococcus saprophyticus), Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae).

O le tele o staphylococci methicillin e puipuia foi i le ciprofloxacin. O le lagona o le Streptococcus pneumoniae, Enterococcus faecalis, Mycobacterium avium (o loʻo i ai le intracellularly) e faʻatusa (e manaʻomia maualuga maualuga e taofia ai).

Tetee i le fualaau faasaina: Bacteroides fragilis, Pseudomonas cepacia, Pseudomonas maltophilia, Ureaplasma urealyticum, Clostridium faigata, Nocardia asteroides. Ineffective faasaga i Treponema pallidum.

O le osofaiga e atiae malie lemu, aua, i le tasi itu, pe a uma le gaioiga o le ciprofloxacin, e leai lava ni meaola ninii, ma i le isi itu, o siama siama e leai ni enzymes e le galueaiina ai.

Faʻaiʻuga

O mea e le masani ai, e le masani ai - fulafula o le laumei, photophobia, lacrimation, lagona o se tino ese i mata, o le le fiafia i le gutu i le taimi lava e uma ai le faapipiiina, faaitiitia le tino vaaia, foliga vaaia o se maa tioata paʻepaʻe faʻapipiʻi i tagata gasegase e maua i le tino, keratitis, keratopathy, le faʻaalia o laulaau poʻo le afaina o le tino, le atinaʻeina o le superfection.

Pharmacodynamics

O le Ciprofloxacin e vavaeeseina ai le DNA gyrase o se siama siama, e taofia ai le gaioiga o fualaau o le topoisome e aafia i le le amanaia o le mole mole DNA. O le vailaʻau e puipuia ai le kopiina o le gaioiga o siama, faʻasaina le tuputupu ae ma le toe gaosia o meaola ninii. E i ai sona aʻafiaga faʻaleagaina i luga o meaola faʻapitoa o le pathogenic i totonu o se tulaga malolo ma malo. O siama faʻamaʻi-siama e faʻaalia i le vailaau faʻasaʻi ile taimi ole vaevaega. Manatu i le ciprofloxacin:

  • Gram-negative microorgangan aerobic (Escherichia, Salmonella, Shigella, Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Cholera Vibrio, Auaunaga),
  • isi meaola e leai ni meaola (pseudomonads, moraxella, uila, pasteurella, campylobacter, gonococcus, meningococcus),
  • afaina o le intracellular (legionella, brucella, chlamydia, listeria, pepe tubercle, diphtheria bacillus),
  • gram-microorganisms ole tino (staphylococci, streptococcus).

O le lagona faʻalogo e:

E le aafia le fualaau faasaina:

  • ureaplasma urealitikum,
  • methicillin-resistant staphylococci,
  • faʻasolosolo
  • Nocardia
  • vaʻavaʻa pale.

Lagolagoina le atinaeina lemu. A maeʻa le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, e le tumau pea siama siama. E le gata i lea, o pathogens e le maua ai ni enzymes e faʻaumatia ai le vailaʻau.

Pharmacokinetics

A faʻaaogaina i le lotoifale, o sina vaega itiiti o le vailaau faʻasaina e faʻafefiloi i totonu o le toto. O le Ciprofloxacin e faʻapipiʻiina i totonu o mea na afaina, faʻamalosia ai se faʻalavelave i le lotoifale. O vailaʻau faʻasaina faʻamaʻi e iloa ai 60-90 minute pe a uma le faʻafoega o le suauu.

Faʻaaogā ma fua

1-1.5 cm o le suauu e faia i le eyelid pito i lalo 3 taimi i le aso. E togafitia i latou mo le 2 aso, pe a maeʻa ona faʻaititia le numera o taualumaga ile 2 aso. I tulaga ogaoga o se faʻamaʻi pipisi, o le kulimi e faʻaaoga i le 3 itula. O le tele o taualumaga ua faʻaitiitia ona o le a mou ese atu faailoga o le afaina tele. O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 14 aso. A o le i amataina le suauu, ona toe faʻalelei lea o le laumei. O le suauu e toso malie mai i fafo o le masini ma faʻafeiloaʻi i totonu o le pusa o le conjunctival. E faʻamalolo laumei ma pipiʻi i luga o le mata mo le 60-120 sekone. A maeʻa lenei mea, e tatau ona taoto le tagata maʻi ma matala ona mata mo le 2-3 minute.

Contraindications mo le faʻaaogaina o le suauu ciprofloxacin

E le mafai ona faʻaaogaina le suāuu i:

  • tasi le le faapalepale i mea aoga ma mea e fesoasoani ai ausilali,
  • viral conjunctivitis,
  • afaina afaina o mata.

O le lisi o faʻasagaga faʻatasi e aofia ai:

  • na faʻailoa mai i le atherosclerotic leions o vaʻa vaʻaia,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • faʻateleina le nofo sauni.

Faʻasalaga

A faʻaaogaina le suauu mo lona faʻamoemoe faamoemoeina, o le maualuga e le mafai. Afai o le fualaau faasaina e oʻo mai i le manava, fulafula, faʻavalava vavalalata, ulu tiga, mafaufauga popole, ma tulaga faʻavaivai. O le fesoasoani muamua e aofia ai le toe faʻaleleia o le vai-masima o le tino, faʻateleina le elemene o le urine, lea e puipuia ai le faia o maʻa i totonu o fatuga ma fatuga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina o le tele o suauʻu e mafai ona fesoasoani e faʻatupulaʻia ai le toto i le toto, faʻagesegese le faʻasalaga o le caffeine ma faʻaleleia ai le aʻafiaga o mea e le faʻaogaina. O le faʻaaogaina o le ciprofloxacin e faʻatasi ma le cyclosporine e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavaitaimi le tumau i le maualuga o le creatinine i totonu o le toto.

O fualaau nei o loo i ai se aafiaga talitutusa:

  • Cypromed
  • Tsiprolet,
  • Oftocipro,
  • Ciprofloxacin (pa'ū),
  • Ciprofloxacin (mea e vali ai ata).

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics

Antimicrobial agent o se gaioiga tele o faatinoga o le vaega o fluoroquinolones. E i ai lona aʻafiaga. Faʻasaʻo le DNA gyrase ma inhibits synthesis DNA synthesis.

Tetee malosi e faasaga i siama siama matuia: Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp., Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae.

Gaioiga faasaga i Staphylococcus spp. (e aofia ai aʻafiaga e gaosia ma le le gaosia o le penicillinase, methicillin-strains strains), o nisi o mafatiaga o Enterococcus spp., Campylobacter spp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Mycobacterium spp.

O le Ciprofloxacin e malosi e faasaga i siama e gaosia ai beta-lactamases.

Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficult, Noccia asteroides e teteʻe i le ciprofloxacin. O le tagi e faasaga ia Treponema pallidum e le o malamalama lelei i ai.

Pharmacokinetics

Faʻavave vave mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le bioavailability pe a uma le faʻafofoga tautala e 70%. O le taumafa e afaina ai le afaina o le ciprofloxacin. O le tui i plasma proteins e 20-40%. E tufatufa atu i totonu o masini ma tino vaivai. E ulu atu i totonu o le vaʻaia o le vaʻaia: o concentrations o le ciprofloxacin ma masini e le faʻafefeteina e oʻo atu i le 10%, faatasi ai ma le mumū - e oʻo atu i le 37%. O maualuga maualuga e maua ile talo. Tusa i le urine ma talo.

Faʻamatalaga ma pulega:

Tagata taitoatasi. Totonu - 250-750 mg 2 taimi / aso. O le umi o togafitiga e mai le 7-10 aso i le 4 vaiaso.

Mo le faʻatonuina o le tino, o le mea e tasi ole 200-400 mg, o le taimi o le pulega e 2 taimi / aso, o le umi o togafitiga e 1-2 vaiaso, pe a manaʻomia nisi. E mafai ona faʻaaogaina iv i totonu o se vaalele, ae sili atu le lelei, faʻafofoina o otaota mo le 30 minute.

Pe a faʻaaogaina pito i luga, 1-2 laulau e totoina i le paʻu o le conjunctival pito i lalo o le mata o mata uma i le 1-4 itula. A maeʻa faʻaleleia, e mafai ona faʻateleina vaitaimi i le va o faʻavae.

Laʻau maualuga i aso taitasi mo tagata matutua, pe a faʻaalia i le tautala 1.5 g.

Itū taua:

Mai le fualaau oona: gaioiga, vili, manava manava, tiga o le manava o le tino, gasegase o gasegase o le hepatic, alkaline phosphatase, LDH, bilirubin, pseudomembranous colitis.

Mai le itu o le tino tutotonu: tiga o le ulu, le mautonu, lagona lelava, faʻanoanoa moe, moe, moe, faʻanoanoa, faʻalavelave mata.

Mai le polokalama urinary: crystalluria, glomerulonephritis, dysuria, polyuria, albuminuria, hematuria, o le faateleina o le faateleina o le creatinine serum.

Mai le polokalame o le hemopoietic: eosinophilia, leukopenia, neutropenia, se suiga i le countlet count.

Mai le itu o le polokalama cardiovascular: tachycardia, faʻalavelave faʻavauvau o le fatu, vavalalata faʻasalaga.

Tali a le Allergic: pruritus, urticaria, Quincke's edema, syndrome Stevens-Johnson, faʻasolosolo.

Faʻafitauli matuia e fesootaʻi ma le gaioiga o le gasegase: ololota.

Faʻaalia i le lotoifale: tiga, phlebitis (ma iv pulega). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o mata matala, i nisi o tulaga e mafai ona maua ai le tiga tiga ma le vavalalata.

O le a le ituaiga o suauu

O le faʻamatalaga i le fualaau faasaina ua fai mai e aofia i le vasega o fluoroquinolones. O vailaʻau o lenei vaega e saofagā i le tauiviga malosi e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi o le microbial e mafua mai i le fomaʻi o foliga o latou faʻaaliga.

O le gaioiga o loʻo iai i le faʻalapotopotoga, na o le pepa lafoaʻi o le faʻamalologa e faʻalavelaveina.

O le togafitiga faʻapitoa e tupu pe a mavae sina taimi puupuu. O togafitiga o le a le mafua ai le tele o itu taua.

O le ciprofloxacin ophthalmic o le kulimi fesoasoani e vave faʻafefe ai ma le saogalemu ia faʻamaoniga o le maʻi.

Gaioiga galue ma fatuga

I le fatu o le togafitiga faafomaʻi i le tino o se elemene taua o le ciprofloxacin.

Na faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo se taimi umi ma ua mafai ona faʻavaeina o ia o se meafaigaluega sili ona lelei.

E afaina ai mole mole DNA o le siama, e taofia ai lona tuputupu ae ma le toe gaosia o galuega, lea e oʻo atu ai i le oti e aunoa ma se toe faʻafoʻi o le maʻi.

I le taimi o suega faafomaʻi, na maua ai e tusa ai ma nisi o faʻafitauli, e leai se mea e fai. O lona uiga, i se tulaga faapena, e talafeagai le faʻaaogaina o analogues o mata o le ciprofloxacin.

O le tuufaatasiga e aofia ai vaega e pei o:

  • hydrochloric acid (diluted),
  • suavai vai
  • vai mama
  • Trilon B
  • ciprofloxacin.

O le tele oi latou e le afaina ai galuega a le tino.

I le i ai o le le faapalepale, aua e te faatalale i latou o loo matauina i lalo ifo. E mafai ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina.

Tina ma lapatai fafine i le taimi o laiti

I le taimi o le maitaga ma le lactation ua solia. E leai ni tuusaunoaga e faia tusa lava pe sili atu le manuia i le tina nai lo le afaina i le tamaititi.

I tamaiti ei lalo o le 18 tausaga, o le faʻaaogaina e faʻasaina faasaina.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le ciprofloxacin ma le didanosine, o le absorption o le ciprofloxacin ua faaitiitia ona o le fausia o ciprofloxacin complexones i le aluminium ma le magnesium foffers o loo i totonu o le isanosine.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma warfarin, o le tulaga lamatia o le toto toto e faateleina.

Faatasi ai ma le faʻaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le toophylline, o le faʻalauteleina o le faʻasolosolo o leophylline i le plasma toto, o le faateleina i le T, e mafai1/2 leophylline, lea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o aʻafiaga o le atiaʻe o aʻafiaga e aʻafia ai le thophylline.

O le faʻafoega faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga, faapea foi sauniuniga e aofia ai le alumini, zinc, iron poʻo magnesium ions, e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, o lea o le va o le vaʻai o nei vailaʻau e tatau ona le itiiti ifo i le 4 itula.

Faatonuga faapitoa ma lapataiga:

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga. E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata matutua, ma le cerebral arteriosclerosis, faʻalavelave o le cerebrovascular, epilepsy, faʻasalaga faʻasalaga o le leʻo malamalama.

I le taimi o togafitiga, e tatau i tagata gasegase ona maua le tele o le vai.

I le tulaga o le manava, o le ciprofloxacin e tatau ona faamutaina.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le ciprofloxacin ma le gataifale, o le pulea o le fatu, toto toto, ECG e talafeagai. I le taimi o togafitiga, e tatau ona taofiofia le faʻasalalau o le urea, creatinine, ma le faʻamaʻi o le tino i le toto.

I le vaitaimi o togafitiga, o se faʻaitiitia o le faʻafoʻiina o le gaioiga e mafai (aemaise lava pe'ā faʻaaogaina i le taimi e tasi).

O le faʻaofiina o le ciprofloxacin subconjunctival poʻo le saʻo i totonu o le potu pito i luma o le mata e le faatagaina.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga.

Faaaoga i le matua

Faʻaaoga faʻaeteete i tagata matutua.

Faaaoga i le tamaitiiti

Faʻailoaina i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 15 tausaga.

Fualaau oona

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le ciprofloxacin, e aʻafia ai faʻamaʻi o le tino o le manava, gaʻo o le manava ma gaʻo vaʻavaʻa, ponaivi, sooga, paʻu, siama, ogaoga faʻamaʻi o tino o le ENT. Togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Puipuiga ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase e faʻaitiitia le puipuiga.

Mo le faaaogaina i luga: gasegase ma le subacute conjunctivitis, blepharoconjunctivitis, pisipitisia, siama gasegase, keratitis, keratoconjunctivitis, macryocystitis masani, meibomites. Lapatai o le tino maʻi pe a mavae ni manuʻa poʻo ni tino mai fafo. Lapataiga faʻasolosolo i le taotoga o gasegase.

ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
A40Streptococcal sepsis
A41Isi vaega
H01.0Blepharitis
H04.3O le mumu ma le le mafaamatalaina o le afaina o le alavai
H04.4Faʻamatalaga faʻafuaseʻi o le lacrimal conducts
H10.2O isi gasegase taatele
H10.4Faʻasologa masani
H10.5Blepharoconjunctivitis
H16.0Maʻi manu
H16.2Keratoconjunctivitis (e aofia ai aʻafiaga mai fafo)
H66O le pati ma le faʻamatalaga otitis media
J00Gaʻo aloopharyngitis gase (goto gutu)
J01Aano tui
J02Faʻavaveitisitis
J03Tonsillitis gasegase
J04Laryngitis ma le tracheitis
J15Pneumonia e le gasegase, e le o isi mea e faʻavasegaina
J20Aano toma
J31Tuai o le rhinitis, nasopharyngitis ma le pharyngitis
J32Faʻasologa o le sinusitis
J35.0Tonsillitis taugata
J37Taimi laryngitis ma laryngotracheitis
J42Faʻasologa o le bronchitis, e le o taʻua
K65.0Aano peritonitis (e aofia ai le alosi)
K81.0Aʻo cholecystitis
K81.1Taimi ole cholecystitis
K83.0Cholangitis
L01Impetigo
L02Paʻu o le paʻu, gaʻo ma le carbuncle
L03Filokona
L08.0Pyoderma
M00Potagenic vasthisis
M86Osteomyelitis
N10Natura tubulointerstitial nephritis (gasegase maualuga)
N11Faʻamatalaga tubulointerstitial nephritis (chronic colonialphritis)
N30Cystitis
N34Urethritis ma le maʻi faʻamaʻi
N41Maʻi inflammatory o le prostate
N70Salpingitis ma oophoritis
N71O faʻamaʻi inflammatory o le matua, sei vagana ai le tane (e aofia ai le endometritis, myometritis, metritis, pyometra, abscess uterine)
N72O le faʻamaʻi pipisi inflammatory (e aofia ai le cervicitis, endocervicitis, exocervicitis)
Z29.2O le isi ituaiga o chemotherapy puipuia (faʻamaʻi faʻasolosolo)

Faʻasologa o mea

Tagata taitoatasi. Totonu - 250-750 mg 2 taimi / aso. O le umi o togafitiga e mai le 7-10 aso i le 4 vaiaso.

Mo le faʻatonuina o le tino, o le mea e tasi ole 200-400 mg, o le taimi o le pulega e 2 taimi / aso, o le umi o togafitiga e 1-2 vaiaso, pe a manaʻomia nisi. E mafai ona faʻaaogaina iv i totonu o se vaalele, ae sili atu le lelei, faʻafofoina o otaota mo le 30 minute.

Pe a faʻaaogaina pito i luga, 1-2 laulau e totoina i le paʻu o le conjunctival pito i lalo o le mata o mata uma i le 1-4 itula. A maeʻa faʻaleleia, e mafai ona faʻateleina vaitaimi i le va o faʻavae.

Ole fua maualuga o aso taitasi mo tagata matutua pe a fai ole tautala ole 1.5 g.

Tuua Lau Faamatalaga