Laʻau mimiti mo le maʻisuka ituaiga 2

O se numera tele o vaega o le ola maloloina o mea e taua tele mo tagata o loʻo aofia i totonu o se oloa e pei o se moa. Faafetai i nei meatotino, o le 'ai o fuamoa o salu mo le maʻisuka, e mafai e se tagata ona faafaigofie le faagasologa atoa o le faamalologa. O lenei mea masani e le afaina ai soʻo se faʻamaʻi ma, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o fuamoa, o loʻo iai le mea muamua i meaʻai paleni.

O fuamoa mimiti mo le maʻisuka o se mea sili e suitulaga i fuamoa moa o loʻo maua i le maʻisuka aua e le mafai e le salu ona talia le salmonellosis. O le sosolo o le sosolo e le na o le faʻaleleia o le siosiomaga, ae o se atigi siama foi mo le kulimi o loʻo i totonu.

E fautuaina tagata maʻi e faʻaaogā ono fuamoa o le salu i aso uma pe a maua i le maʻisuka. Naʻo:

  1. I le 2 aso muamua, e manaʻomia ona faʻaopoopoina i le maʻi ile tolu vaega, ona ono faʻaopopo lea.
  2. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina lenei oloa aʻo leʻi amataina le taumafataga matua.
  3. O le amataga o le faʻaogaina o le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se aafiaga leaga, ae e le tatau ona fefefe se tasi i lenei mea, talu ai o se uiga masani lea o le tino.

Ina ia maua se tafaoga atoa o togafitiga faapitoa mo le maʻisuka i fuamoa o le selu, e tatau ona e teuina i luga oloa i se aofaiga o le 250 pcs. A maeʻa ona faʻatulagaina le masani, ia mafai ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina mo le ono masina. Togafitiga ma lenei oloa o le a le aumaia ai ni aʻafiaga o le itu ma taunuuga e le manaomia, e oʻo lava i lona faʻaaoga umi.

Nuances o togafitiga ma lona aoga

O le suāuʻu maualuga e faʻaititia e le 2 iunite, pe afai e te faʻatumu le atoaga o togafitiga mo le maʻisuka i lenei auala.

  • I le tulaga o le maʻisuka, o fuamoa o le salu o se mea mamana o meaʻai e tatau lava mo se tino soifua maloloina
  • O le oloa e aofia ai le tusa ma le 13% o meaola o manu. E mafai ona teuina mo le 60 aso e aunoa ma le aveesea o ana meaʻai.
  • O le a aoga mo tagata matutua ma tamaiti laiti, ma tagata uma e fia ola maloloina.

Ae e aoga le mafaufau e le mafai e tagata uma ona inu se fuamoa o le salu i lona foliga masani, e tusa lava pe teuteuina "ma soʻo se sau." O ia tagata ua fautuaina e kuka le oloa, ona faaopoopo lea i le kulimi kulimi, pe mafai foi ona e saluina i totonu o le suauʻu manogi. E pei ona taʻua i luga, o fuamoa e mafai ona faʻaaogaina i le sili atu o loʻu olaga atoa.

FAʻATAUAGA: Na o le pau lava le mea: o le masani i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 6 vaega, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le le mautonu i le tino.

E tatau ona fufuluina le suavai i le vai, o le auala lea o mea aoga uma e faʻapipiʻiina ma le hydrogen o le a aumaia ai le pito sili ona maualuga mai o latou faʻamalolo. O fuamoa suauu e fesoasoani e faʻaleleia ai le vaʻai, toto totoʻa, toe faʻafoʻisia ma faʻamalosi ai lauulu ma fao.

O le a le ituaiga o fuamoa o le salu ua saunia mo tamaiti?

O lenei oloa e aoga tele mo tamaiti, ae le mafai ei latou uma ona inu se fuamoa i lona foliga masani. E masani lava mo pepe, e mafai e tina ona kuka kulumini, fuamalie e vevela ma vevela, fufuluina, coccot, ma fuamoa falai.

E tatau ona manatuaina e tatau ona fagaina i le suauʻu suauu, e leai se mea i luga o se manu. Afai e le amanaia lenei tulafono, e mafai ona atiaʻe se osofaiga o le hypoglycemic poo le hyperglycem o le maʻisuka.

E tatau i mātua ona matua mataʻituina le fua mo tamaiti - e le silia ma le ono fuamoa i le aso. Afai e mafai e se tamaititi ona inu se moa mata, ona sili lea ona inu i le vai.

O lenei mea o le a saofagā i le vave faʻasalaina e le tino o mea aoga uma o loʻo iai i fuamoa o le salu. E le gata i lea, o sea oloa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai i le muamua (soups, green borscht) ma vasega lona lua.

E mafai foi ona faʻaaoga i le sauniuni o salakeke.

O le filifiliga sili mo le saunia o se mea maloloina mo tamaiti laiti o le a faʻamamaina. I lenei fomu, o le kulimi e tumau pea, ma e le faʻaumatia ia microelements ma vitamini.

E le gata i lea, o lenei ipu e matua lelei lava, e ono le mafai e le pepe ona musu. Ina ia faʻapalapala le fuamoa mumu, e tatau ona faʻafoʻi lelei i le vai inu ma tuʻu mo le 1.5 minute.

Ona aveese lea mai le vevela, malu ma auauna atu i le tamaititi.

Afai e te kukaina mo se umi umi atu i le 1.5 minute, o le a amata ona vevela le isu ma e leiloa ana meaʻai.

Auala e 'ai ai fuamoa e tagata matutua, numera o fuamoa

O fuamoa moa mo le maʻisuka e tatau ona faia e pei ona taua i lalo.

1. I aso muamua e lua e mafai ona e inu na o le 3 fuamoa. O le palatini faʻasaina e i ai sona aafiaga lelei. E tatau ona faʻatagaina le tino e faʻaaoga i lenei oloa,

2. Mai le aso lona tolu, e mafai ona e ulu i le meaai e oo i le ono fuamoa saʻo i aso uma.

O le maualuga o le aoga o fuamoa o le suka i le maʻisuka e maua i le aveina lea oi latou ao leʻi amataina le taumafataga matua.

E le gata ina aoga, ae o se mea lelei tele foi. A uma ona maeʻa le togafitiga o fuamoa, e mafai ona e faʻaauau pea ona 'ai, ae i se vaega itiiti ifo.

O fuamoa mimiti mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a uma le vasega atoa o le pulega, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i vaega e lua.

Ina ia tausisia le faʻatulagaga ma ia faia se faʻataʻitaʻiga atoa o togafitiga ma fuamoa o moa, e tatau ona e faʻatauina lenei oloa i le aofaiga o le 250 fasi pepa.

Le faʻaoga o salu, fuamoa moa

O fuamoa moa e matua aoga lava mo le maʻisuka ituaiga 2, o le oloa e sili atu nai lo le tele o isi oloa i lona tulaga taua. O fuamoa o le salu o loʻo i ai se atigi fagu matala, e naʻo le 12 kalama.

Faʻafetai i le i ai o le vaitamini B, o fuamoa o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le tino, o le paʻu o le maʻisuka, ma le uʻamea ma le magnesium e fesoasoani e togafitia ai le mama ma le maʻi fatu. E manaʻomia le potassium e faʻaitiitia ai le toto, faʻamalosia le galuega a le fatu muso.

O fuamoa o le kulimi o loʻo aofia i le taumafa o le maʻisuka i le faʻamaoni, e leai ni a latou faʻailoga, na pau lava le tapulaa o le tasi le palatini palale.

Mo le maʻisuka, o nei fuamoa e mafai ona faatagaina i le aofaiga o le 6 fasi tupe i le aso:

  • afai e manaʻo le tagata maʻi e 'ai ia mea saʻo, faia i luga o se manava gaogao i le taeao,
  • teu le oloa e le silia le lua masina i le vevela o le 2 i le 5 tikeri.

O le polotini o fuamoa o le salu e aofia ai le tele o fesoʻotaʻiga, e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka sili atu ona faigofie ona faʻafefeina faʻafitauli paʻu, manuʻa faʻamalolo vave vave. E taua tele le 'ai o fuamoa o le salu ina ua maeʻa le taotoga, o le a mafai ai e le maʻisuka ona toe malosi ma vave.

O fuamoa moa e aofia ai le 157 kalori i le 100 g, protein i totonu ia latou 12.7 g, gaʻo 10.9 g, carbohydrates 0.7 g. O nei fuamoa e foliga ese, e mafai ona lapotopoto ma faʻalanu poʻo se faʻamatalaga matala, o foliga faʻalelei. O nei eseesega e le afaina ai le tofo ma le taua o meaai, filifili fua, matou te na o le fiafia lava i mea matou te fiafia i ai.

E sili atu le 'ai o fuamoa moa ma moa mo le maʻisuka, e mafai ona fai mai o se mea lelei lea mo meaai o le maʻisuka, fuamoa ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e matua fetaui lelei.

O le fuamoa e tasi na 'ai e faʻaleleia ai le masani o microelements, atonu o le a faatonuina e le fomaʻi e le sili atu i le 2-3 fuamoa i le vaiaso.

Saina saina

  1. Faʻapipiʻi muamua le moa moa muamua (6 ipu).
  2. Faafei 2 fuamoa moa ma 1 le protein ma le 2 tbsp. l vai malulu malulu.
  3. Faʻaopopo le masima ma le faʻavasegaga e tofo ai.
  4. Faʻafesoʻoto faʻavave le kulimi fuamoa i totonu o le susuga o le susuga - o fuamoa o le a sosolo i ni vevela manifinifi.
  5. Faʻaopopo le sou, faʻapipiʻi le pepa, faʻalelei le ipu.
  6. Tatou te 'ai ma le falaoa.

Fuamoa mūmū fua

E tāua tele le tausisi i tulafono o sauniuniga, iloa le ala e 'ai ai, o se fuamoa i le vineta mo le maʻisuka e aunoa ma le afaina ai o lona ola maloloina.

Talu ai o le togafitiga ma fuamoa o le salu e umi se taimi umi, e manaʻomia ai ona faʻagasolo malie. Lalo o nisi o fualaau faigofie mo lenei oloa matagofie:

  1. 5 yolks o fuamoa o moa ua malepe i totonu o ipu ma ua i ai iina ni nai mataua o le sua o le tipolo. O lenei inu o le maʻisuka ua faia ae leʻi leva le taeao.
  2. Ua sasaa le lapisi i totonu o se papaʻu papaʻu ua ufiufi i le pepa gaʻo. O ona pito e tatau ona gaugau ina ia faia se ato. Ona faʻauʻuina lea ile vai inu mo 2-3 minute. E mafai ona teuteu e fuamoa fua o soʻo se ipu.
  3. I le suauu suauu e te manaʻomia e fufulu ai le aniani, fuʻe ma pulou. Ona sasaa lea o sina vai ma fuamoa i totonu o lenei paluga, ona tao lea i le ogaumu.
  4. "Orsini" o se mea faigata tele mo le kuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vaevaeina i latou i proteins ma yolks. O pulu pia e manaʻomia ona faʻafefete ma sasaina i se pufuefu, ona tuʻuina lea i luga o se pepa e tao ai le kuka, muamua na teu. I le lafoaʻiina o le eletise, latou te faia ni mea e sasaa ai ma sasaa ai le selu iina. O le ipu e mafai ona faʻavasegaina i au mea manogi e sili ona e fiafia i ai ma faapipii luga i luga o le kulimi malo. Ona tao lea.

E tele suʻega mo le faia o fuamoa o salu mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, faatoa na o oe e teu le faʻamatalaga manaʻomia i le sailiga, ma faitau pe matamata i le vitio o le oloa.

O le faʻaaogaina o fuamoa o le salu e mafai ona aoga ma faʻaleagaina - e faʻalagolago i le tele o mea taumafa e faʻaaogaina ma le mamanu o le faʻaaogaina. Ae ui i lea, e sili atu lo latou lelei nai lo isi oloa.

O lenei oloa e mafai ona sui ai fuamoa moa, e tele mea aoga e aofia ai. O fua uma o loʻo i luga e mafai ona faʻaaoga pe afai e filifili se tagata e saunia meaʻai mo le maʻisuka.

E mafai ona e 'ai fuamoa moa fua pe a maeʻa fufulu ma le suavai. E le tatau ona e fefefe i le salmonella, aua o le salu e teteʻe i siama ona o le maualuga o le lysozyme i totonu o lona tino, lea e fasi ai siama siama.

O le taumafaina o le tolu i le lima futu fuamoa i taeao uma e faʻamalosia ai le tino puipuia ma faʻaleleia ai le gasegase.

E mafai ona 'aina e pei o se mea tuʻu ese pe fefiloi ma isi meaʻai ma vaiinu.

Afai e te manaʻo e faʻatapulaʻa lau meaʻai gaʻo, e lelei tele le faʻaaoga o fuamoa moa nai lo le oloa atoa. E mafai ona e faia se omele poʻo ni fuamoa fufulu ese mai ia i latou. E le gata i lea, e mafai ona e kuka uma ma aveese le kulimi pe a uma ona kuka.

E fautuaina foi e te faʻaaogaina se paʻu e leai se mea e aloese ai mai le faaopoopoina o gaʻo fualaʻau.

I le faʻaaogaina o se mea faʻafefiloi, faʻafefiloi ni nai yolks mata o fuamoa o salu, faʻaopopo le masima po o sina sua o le lemoni e tofo ai. Ave se manava le gaogao ao leʻi 'aʻai.

O fuamoa e gaosia pe faʻanoanoa o se mea taua tele e tusa ai ma le faasaoina o meaʻai.

Pulu Vine - Calcium Mama

Vaevae fuamoa i le vailaʻau. Saunia se 5-8% fofo e ufiufi uma ai le atigi ma le malologa mo ni nai aso seiloga ua uma ona solo. Ona e manaʻomia lea e aveese le ata o le ata mai le fuamoa ma faʻafefiloi le paluga. O le taunuʻuga o se faʻamaʻi matagofie o fuamini ua faʻamaoaigaina i le calcium ma minerale.

O faʻamanuiaga ma faʻafefete o fuamoa o salu

O le polotini o se moa moa, lea e sili ona faigofie ona ufiufiina e le tino, ua manatu e sili ona aoga mo le maʻisuka. O nei meatotino e aofia ai mea nei:

  • o loʻo i ai faʻamaʻi amino e aofia i le tuputupu ae ma le atinaʻe o sela,
  • lysozyme e vavaeeseina ai meaola leaga, soo se siama,
  • elemene o elemene e le faatagaina le anemia e atiina ae,
  • minerale ma sili atu le faamalosia o le ponaivi, lauulu, nifo,
  • faafetai i le zinc, o manuʻa e sili atu le vave faʻamalolo
  • uʻamea faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma tetee i faʻamaʻi, faʻaleagaina ai siama,
  • O le vitamin A o loʻo faʻatatau i le tausisia o le vaaia o mea faitino, puipuia o le atinaʻeina o tusi ma le toe faʻafouina o masini, tino o le paʻu,
  • faafetai i le vaitamini E, o loʻo puipui puipui o le faʻamalositino,
  • faaleleia le galuega o le ate,
  • faʻamalositino o faʻafitauli oona, toxins, radionuclides ma isi mea leaga mai le tino,
  • faʻatalanoaina o le mafaufau.

O fuamoa moa ua leva ona taʻutaʻua i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai le tele o mea faʻamalosi malosi. O le uiga ese o fuamoa o le silati o le leai lea o le cholesterol, lea e taua mo le maʻisuka o soo se ituaiga. Faatasi ai ma mea aoga mo le maʻisuka e aofia ai:

  • tulaga lautele tulaga faaleleia,
  • toefuataiga o mea vaaia,
  • faʻatalanoaina o le kulukose o le toto i le maʻisuka ituaiga 2,
  • puipuiga o faafitauli,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • faʻatalanoaina o puipuiga ma puipuiga i le lautele,
  • aveeseina o le anemia,
  • toe faaleleia o le loto,
  • toto toto malosi,
  • faʻamalosia le gaosia o hormones ma enzymes taua mo le tino,
  • faaleleia le faatinoga o le mafaufau,
  • uiga mataʻutia
  • saoasaoa o le gaʻo gaʻo,
  • faʻatalanoaina o le galuega o totoga i totonu - ate, fatuga,
  • puipuiga o vaalele.

Le lelei o fuamoa o le salu i luga o isi ituaiga meaola:

  • leai se cholesterol leaga
  • faʻatagaina e 'ai fua
  • e le afaina ai se tali atu,
  • e leai se lamatiaga o siama salmonella,
  • e mafai ona 'ai e 6 fuamoa i le aso.

Meaʻai taumafa

Mo maʻi suka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi, o loʻo i ai se ituaiga o mea taumafa e mafai ai ona e faʻafetaui ia maualuga o le suka ma taitaia se olaga ola maloloina. O le filifiliga o le maʻisuka menu e le mafai ona taʻua o le mativa, e tatau lava ona e mataʻituina le fua faatatau o protein, gaʻo ma mea gaʻo (16, 24 ma le 60%).

O vailaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina e sui ai suka, ma o le faʻaaogaina o gaʻo manu ua faʻaititia e le 50%. I taumafa i aso uma, o meaʻai e maua ai le tele o laau, vitamini ma elemene e maua mai e tatau ona faʻaofiina.

Ae e ese mai le faatagaina ma faasaina meaai, o loo i ai se lisi o oloa fefinauai.

Faʻavae ma aoga aoga

O nei mea laititi, lamolemole ma mea mataʻutia o loʻo natia ai se vailaʻau tino mauoa:

  1. polotini (e oo atu i le 12%),
  2. gaʻo (e tusa ma le 13%),
  3. carbohydrate (pe tusa o le 0.6%),
  4. vai (pe a ma le 74%),
  5. uʻamea uʻamea (sodium, phosphorus, calcium, uʻamea, potassium),
  6. vitamini (C, A, vaega B),
  7. isi mea faʻapitoa faʻatasi ma mea faʻapitoa (e nafa ma le puipuia o le moa, le faʻaleagaina o meaola ninii).

E mafai e tamaiti ona kuka pe kuka ni meaʻai, e sili ona vevela.

O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono faʻaaogaina o le oona poʻo le faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻamagaloina, e tusa lava pe o le mea muamua e tilotilo ai e matua talafeagai lava mo meaai.

I le tele o latou uiga lelei, o fuamoa o le salu e maualuga atu i fuamoa o isi meaola.

O le mea lea, ua i ai i tagata le lagona e mafai ona latou togafitia toetoe o faʻamaʻi uma lava. Latou te faʻamamafa le tino i vaega taua, ae e tatau ona e iloa po o ai e sili ona aoga i le 'ai, ma o ai e le mafai.

O ai e aoga?

O laumei o loʻo aofia ai i totonu o le lisi o oloa e taua mo meaai lelei. E tasi le auala po o le isi, e 'ai e se tagata - pe afai e le o latou foliga mamā (kuka, falai pe aisa), ona fai lea o ni mea e tao, o ni mea suamalie ma suamalie, meaʻai.

E i ai faʻamaʻi e faʻaaogaina ai fuamoa o le salu e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga. I le isi itu, o le faʻaogaina o meaʻai taua e aoga mo le mamanu maʻi, ua faʻatumuina, i le isi itu, o le tino atoa ma lona tino puipuia o loʻo faʻamalosia.

O lea la, e fautuaina e aofia ai fuamoa o salu i le taumafataga, pe a iai ni faʻafitauli o le soifua maloloina:

  1. fulu
  2. anaemia
  3. migraines
  4. faafitauli faʻaaliga
  5. gasegase o le cerebrovascular
  6. afaina o le tino
  7. vaivai
  8. oso i le toto maualuga,
  9. lalo ifo
  10. vaivai faʻamaʻi
  11. maʻisuka

Fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa i le taimi o le toe faʻaleleia o le tino i le maea ai o gaioiga, faʻalavelave faigata ma faʻamaʻi umi.

Lapataiga

E talitonuina o le 'ai o fuamoa o salu e le gata e aoga, ae e saogalemu foi.

O lona uiga o lenei ituaiga o manulele, e le pei o moa, e le mafatia i le salmonellosis, o lona uiga e le mafai ona tuʻuina atu i tagata.

O lenei faʻamaʻi e sili ona matautia, ma o le leai o se faʻamaʻi pipisi e faateleina ai le taua o fuamoa o salu.

O loʻo faʻamaʻi le kulili i le isi, e leai se maʻi ogaoga - pullorosis, e tutusa ma kulupu o le salmonellosis. Peitai, o ona faʻaaliga, o se tulafono, e le ogaoga.

O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete i le taimi e 'ai ai fuamoa, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o tagata e faʻatuatuaina. E le gata i lea, o fuamoa o ituaiga eseese o manu felelei e masani ona teuina i talatala ma, pe a faʻafesoʻotaʻi, e mafai ona "fefaʻasoaaʻi" faʻamaʻi le tasi ma le isi e tumau i luga o le atigi. Ia mautinoa e te manatua o lenei mea o se mea e mafai ona pala. O lapisi e lua faalua ona vave.

O le umi o le taimi o le malupuipuia saogalemu o oloa gaosia o:

  1. i le malulu - 60 aso (mai le aso o la latou gaosiga),
  2. i totonu o se potu malulu i le vevela e oo atu i le 24 tikeri, e mafai ona e teuina mo le 1 masina,
  3. i le maualuga ma le vevela ma le vevela, ua faʻaitiitia le ola.

O le mea e maofa ai, o fuamoa moa e mafai ona tausia a latou meatotino mo se taimi puupuu. E afua ona o le le lava o se enzyme i totonu ia i latou o loʻo faʻaleagaina siama. Ae i totonu o le salu o loʻo i ai ma e mafai ona faʻataʻi faʻamaʻi pipisi lea e punitia ai le atigi.

O le ola i totonu o le pepa ua afaina e faaitiitia i le 5-7 aso i le pusaaisa ma le 7-10 itula i totonu o se potu e maua ai le vevela. Afai e tatagi le atigi, e teuina le oloa e tusa lava pe itiiti ifo (e oo i le 3 aso).

Afai o se manogi le lelei e lagona pe a talepe le atigi, o le tofo o le polotini ma le yolk ua suia, e te manaʻomia le togiina o se fuamoa. O suiga i lona uiga e faailoa mai ai auala o le pala, o le atinaʻe o siama. I le 'ai ai, e mafai ona e' ona oona.

Ae ui i lea, o le maualuga o le allergenicity i fuamoa o le salu e maualalo ifo nai lo le moa, aua e aofia ai se mea faapitoa - ovomucoid. O lenei vaega o se vaega o togafitiga faʻamaʻi.

Ae e manaʻomia pea ona e siaki le fuataga (e le sili atu i le 6 fasi vaega i le aso, pe a leai e leai ni faʻailoga faaopoopo.

Suauu salu ma le maʻisuka ituaiga 2

O tagata faapitoa i le togafitiga o metotia a tagata e iloa ai o fuamoa o le sipili ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i le 3 iunite, ae naʻo le foliga vaivai o le maʻi.

O le isi mea tāua mo le maʻisuka o le mea lea o fesoʻotaʻiga, lea e saofaga i faiga masani o le puipuia o le maʻisuka ma le vave faʻamālōlōina o le manua.

E leai se maliega a fomaʻi e uiga i le cholesterol i fuamoa moa. O faʻamatalaga e taatele ma e le o iai, o le mea lea e saogalemu ai fuamoa moa mo le maʻisuka ma le hypercholesterolemia. O le manatu sese lea, o lenei vailaau o loʻo i ai i le sili atu le sili atu nai lo le moa. O le mea lea, o loʻo i ai tagata tomai faapitoa e faʻafitia le aoga o lenei oloa mo le maʻisuka. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le lecithin, lea e taofia ai le faaputuputuina o pusa i luga o puipui puipui.

Mo se taunuʻuga mautinoa, o le aʻafia o fuamoa o le salu i le maʻisuka e tatau ona tumau pea: 6 vaega i le aso mo le ono masina. E fautuaina e faʻaaogaina i le taeao pe a faʻapea o le tino o le tino e faigofie ona faʻaogaina meaʻai pe a mafai ai. E tusa ai ma isi fautuaga, e tatau ona ave ni salu salu se 2 mo le maʻisuka aʻo leʻi oʻo i le taeao, 'aiga o le aoauli, le' aiga o le afiafi, ma o se togafitiga talafeagai e 2 masina.

O loʻo i ai ni fua mo le faʻaaogaina o fuamoa moa mo le maʻisuka ma isi mea maloloina:

  1. salu o salu ma lemoni mo le maʻisuka. E lima vaega o loʻo fefiloi ma le sua o le tipolo, inu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega ua fuafuaina mo le masina e tasi le 3 aso o togafitiga, 3 aso leʻa. Togafitiga: o le i ai o le maʻisuka ma le maualuga maualuga,
  2. se fua talitutusa tutusa - faatasi ma le toisina o le toiso o Ierusalema (nai lo lemoni). E fautuaina e faʻaaoga i le maualuga maualuga, pe a solia le lemon.

Aʻo leʻi amataina ia ituaiga togafitiga, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e leai ni allergies poʻo isi faʻasolega mo lenei oloa (fatugaʻo, maʻi o le ate).

O lenei metotia e le mafai ona avea o se faʻamalositino tutoatasi: o vailaʻau uma e faʻamatalaina e le fomaʻi, e aofia ai le inisalini i le vailaau o loʻo faʻaalia, e tatau ona ave. Togafitiga ma meaai o se auala fesoasoani lea e na o le lagolagoina o le tino i le tau faasaga i faʻafitauli.

Vitio faʻatalanoa

E tusa ai ma aofaʻiga ma faʻasalaga o fuamoa o le salu:

O le mea lea, o se fuamoa o le salu e tatau ona gauai faapitoa ma e tatau ona i ai i le taumafa a tagata. Ae e le mafai ona e togafiti ia te ia o se panacea mo maʻi uma. E pei o soʻo se oloa, e mafai ona aoga mo se tasi, ma mo se tasi - leaga. Ae afai e te tausisi i tulafono mo lo latou faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaleleia atili le puipuiga o le tino ma fesoasoani e taulimaina le tele o faʻamaʻi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O a fuamoa e aoga mo le maʻisuka ma pe o le a le glycemic index of the product

O le tuufaatasiga o le moa moa e aofia ai le 14% o paʻu manu, lea e mautinoa ai le atoatoa o le gaioiga o le tino. O lenei mea moni e matua taua lava i le tulaga o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei oloa e aofia ai:

  • vitamini o vaega B, E, A, D,
  • polyunsaturated fatty acids (e tusa ma le 11%).

O le fuamoa o se punavai o mea e tutusa lelei.

fuamoa "w> O maʻi maua i le maʻisuka e tatau ona nafa ma le faia o a latou meaʻai, aemaise lava mo le aofia ai o fua i luga o le lisi

O fuamoa moa e faaluaina le tele o mea aoga aoga. O aoga o lenei oloa mo le maʻisuka e manino:

  • atoatoa cholesterol free
  • e le faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi mo faʻamaʻi o le tino,
  • e mafai ona 'ai faʻatasi,
  • e le mafai ona avea ma puna o salmonellosis.

I le tautala e uiga i se soifua maloloina lelei mo le maʻisuka, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina le manatu o le faasinomaga igoa (GI). Ua faaalia ai le vave vave ona liua le vaega o meaai i le kulukose ma gauai i totonu o le tino. O le maualuga o le fuainumera, o le sili atu lea ona afaina ai le oloa mo le maʻisuka. I le avea ai o se taʻiala, ua avea o se GI tutusa ma le 100 iunite.

E taua le iloa! E mafai ona eseese le faasino igoa o le oloa lava e tasi - o le faailo e faalagolago i tulaga o teuina, auala o sauniuniga, ma isi.

O fuamoa e maualalo (meaʻai) GI meaai - oi luga o le lisi o meaʻai e mafai ona aofia ai i le taumafa o le maʻisuka.

Le fua faʻamatalaga o fuamoa, ma mafaufau i le auala o la latou sauniuniga - laulau

GaosigaFaʻaaliga GI
Laʻau moa feʻai30
Fufulu le puaa moa48
Fuamoa fua *30–50
Eod noodles *50–55
Omelet *40–55
Uu fuamoa30

* O le faasinomaga e fesuisuiai e fuafua i le auala o sauniuniga o le oloa.

Manatua: O le a le tele e te manaʻomia e kuka ai fuamoa

Fautuaga mo le 'ai o fuamoa mo le maʻisuka

O se tagata e mafatia i le maʻisuka o le a aoga mai fuamoa pe afai e mulimuli i nisi o fautuaga:

    fuamoa e tatau ona aofia i le taumafataga i le taimi o le aoauli po o le aoauli. Lagolagosua fautuaina - suamalie fufulu

O le mea pito sili ona aoga o se fuamoa ua gaosia

E le fautuaina e 'ai fuamoa mata

Mo fuamoa fua: o le maʻisuka e leai ni mea e afaina ai i nisi taimi e mafai ona inu ai fuamoa moa mata i luga o se manava gaogao. Muamua, o le oloa e tatau ona fufulu lelei i le fasimoli.

E le aoga le faʻaleagaina ma liliu le 'ai o fuamoa saʻo i se amioga masani. Muamua, e sili atu le faigata o le protein mai le tino, ma le lona lua, o se oloa gaosia e mafai ona ave ai le lamatiaga o salmonella.

O fuamoa o failua e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. E fautuaina e tagata popoto ia 'ai i le tolu i luga o se manava gaogao, fufuluina i lalo i le vai. O le umi o le togafitiga e 6 masina.

O le taunuuga o togafitiga atonu o se faʻaitiitia o le kulukose toto e ala i faailoga e lua. E le gata i lea, o fuamoa o le salu e fesoasoani i:

  • toefuataiga o faaaliga
  • faʻamalosia le faʻalavelave popole
  • faamalosia o puipuiga.

E taua le iloa! Aʻo leʻi faia togafitiga i fuamoa o le selu, e aoga le feutagai ma se fomaʻi ma pasia se suʻega mo faʻamaʻi maʻi.

nilulu fuamoa »w> E sili atu le soifua maloloina o fuamoa o fuamoa nai lo fuamoa moa, o lea e taua ai le tuuina atu o mea e fiafia ai i latou e maua i le maʻisuka

I le tulaga o le maʻitaga ma le lactating women, faʻapea foi ma tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tatau ona mulimulitaia ia lava fautuaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

Faatasi ai ma le lautele o lisi o mea lelei e uiga i le aofia ai o fuamoa moa i le taumafa o le maʻisuka, e iai foi le tele o mea le lelei:

  • le tele o le faʻaaogaina o meaai faʻanatura e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le le atoatoa o le biotin. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le gau o le lauulu, lanu paʻepaʻe, faʻafitauli faʻavaivaia,
  • o se fuainumera tele o fuamoa i le meaʻai a le tagata maʻi e mafai ona mafua ai se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi. O le mafuaaga o le cholesterol,
  • o le oloa faʻanoanoa o se uta o le salumella microbe. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le gasegase o le intestinal, i se mea e seasea tupu, i le typhoid.

E faalumaina fuamoa moa i tagata e iai le polotini le faapalepale.

Fautuaga mo le filifilia ma le teuina o fuamoa

A filifilia fuamoa, e tatau ona taʻitaʻia oe i tulafono e tolu:

  1. Aua e te le amanaiaina le faaigoaina. O le fuamoa ma le mataitusi "D" i luga o le atigi o meaai, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 7 aso. O le tusi "C" o le a faʻaalia ai se taimi e faʻatino ai le 25 aso.
  2. Siaki le oloa mo le saʻo fou i le fata. Lulu le fuamoa i lou lima - o le a leai se sulu fou.
  3. Tausia lelei au fua. Ole fulufulu ma le paʻu o le tino o se faailoga o le le lava o le tumama o le oloa.

E tatau ona teuina ni laumei i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 7 aso pe a fai e makaina le "D" ma le 25 aso pe a fai e maka le oloa i le mataitusi "C"

E tatau ona teuina laumei i le vevela o le 7-13 tikeri. E sili atu le tuʻueseina o latou mea mai mea manogi malosi, e pei o le vao, mea manogi, ma isi.

Fiafia e iloa! Le lanu o le fuamoa oona e le o faʻamautuina lona tau aoga. Naʻo le faʻamaumauga: O le paʻu e sili atu le malosi nai lo le paʻepaʻe.

Salati i le fua ma le seleselega

  1. Matou te mama ma tipiina se vao vao i totonu o kupita.
  2. Laʻau moa (4-5 pcs.) Faʻapipiʻi lelei ma tipi i le afa.
  3. Faʻasalaina lelei le greens (dill, pasili).
  4. Faʻafefiloi vaega.
  5. Mo le faʻamauina, matou te faʻaaogaina se paluga o le sinapi ma le sua o le tipolo.

Fuamoa - moa po o salu - o se oloa o le a aoga i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻamaoni uma i le ituaiga muamua ma le lona lua. E leai se mea e manaʻomia e faʻagata ai lou lava tino i vitamini ma elemene o loʻo maua i le fuamoa. Peitai, e taua le matauina o le fua.

Tuua Lau Faamatalaga