Suauu-free applesauce: aogā mo le maʻisuka

O le taliaina o apu mo le maʻisuka o se popolega e toatele e popole ai. O le mea moni, o fua nei e taatele, e lelei ma maloloina, ma o lea e matua fetaui lelei ai le taumafa a tagata mo le tele o tausaga. Ae ui i lea, pe mafai e le maʻisuka ona fiafia i lenei fua, e saunia ai e le gata o tapenapenaga mo le taumalulu, ae pei foi o masini pateta, siamu ma sili atu? E tatau ona malamalama lelei i nei mea uma, o le faʻaaogaina o le apu o le apu e le faʻaosofia ai le faateleina o le toto suka, lea e matua lamatia pe a feagai ma le maʻisuka.

Le aoga o apu mo le maʻisuka

O le aina o apu i maualuga maualuga o le suka e mafai ona faatagaina ona o le mea moni o nei fua e sili atu le tele o uiga aoga. O nei mea e aofia ai le iai o le uʻamea ma le vaitamini C. I le faʻaopoopoga, i apu - pe lanumeamata pe mago foi - ei ai peta-carotene ma vitamini A ma H ma le PP. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i mea o loʻo i lalo:

O i latou uma, e aofia ai le sodium, e mafai ai ona e tau i le maualuga maualuga o suka, ma aʻafia ai foʻi le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le faasino igoa, lea e tusa ma le 30 iunite, e faalagolago i le ituaiga eseese. Ae ui i lea, i se tulaga lautele, latou te fesuisuiai i totonu o tuaoi laiti.

O le mea e sili ona aoga ma e manaʻomia e 'ai, o le mea moni, o meaʻai manogi.

E mafai ona avea o se ituaiga lanumeamata, faapea foi ma nisi o fautuaga e fautuaina e se fomaʻi. E fautuaina e 'aina i latou fou, ae mafai ona saunia ni avanoa mo le taumalulu, lea o le a talanoaina mulimuli ane. O le mea lea, o apu e le gata ina mafai mo le maʻisuka, ae e tatau foi ona faʻaumatia. O se fesili talafeagai pe mafai ona e faʻaaogaina oe i le apu o le vai mai lea taimi i lea taimi, pe o le a mafua ai le faateleina o le suka, ma pe o suiga o faʻamatalaga glycemic e sui.

O le a le sua o le apu e lelei mo le maʻisuka?

O se tasi o ituaiga e sili ona taugofie o sua o ni apu, lea e mafai ona talia mo le faʻaaogaina i soo se ituaiga faʻamaʻi. E mafua ona o le i ai o vaega o vitamini ua uma ona tuʻuina atu, elemene o elemene. O le isi mea taua aoga e tatau ona mafaufauina o le i ai o amino acids, e taua mo le maʻisuka i soo se taimi o le tausaga: i le taumalulu ma oʻo lava i le taumafanafana.

I le taimi lava e tasi, ona o le taua ma le faateleina o le maualuga o le suka, naʻo ituaiga o ituaiga eseese e talia mo le taumafaina e tatau ona filifilia. E tatau ona faʻamalamalamaina i latou i se fuainumera faʻamamafa lelei - e oʻo i le 40. O le tele o taimi tatou te talanoa ai e uiga i ituaiga eseese e pei o Simirenko ma isi. I le i ai o le maʻisuka, o se fua o le sili atu ma le 200 ml i le aso e faatagaina.

E faatagaina e inuina pia na gaosia i se tulaga tutoʻatasi pe i le fale.

O lenei mea o le a faʻamautinoaina ai le taua o mea taua ma le aofaʻiga maualalo ole suka. E ui e le fautuaina ia fale teu oloa. E le gata ina i ai se fua o le suka maualuga, ae o faʻamatalaga faʻapitoa e le itiiti ifo lona taua. E le gata i lea, ou te fia taʻuina uma pe mafai ona seleseleina fualaau aina mo le taumalulu e aunoa ma le suka, ma o apu e tatau ona faʻaaoga mo lenei mea.

E faʻafefea ona kuka sau sauniuniga i le taumalulu

O le lelei o le fafagaina o fale, aemaise lava le saunia o avanoa mo le taumalulu, o lau ipu e sili ona e fiafia i ai - suamalie, marmalades, pateta paluga - e mafai ona faʻaumatia i le taimi malulu. Ae ui i lea, o le maualuga o le suka o le toto ua matua fautuaina e gauai atu i vaega nei:

  • e le tatau ona faʻaaogaina apu - mo se faʻataʻitaʻiga, lanu meamata,
  • E le tatau ona faʻaaogaina le suka, aua o le a matua afaina ai le faasino igoa,
  • siamu mai apu e aunoa ma le suka poo, mo se faataitaiga, o le apu o le apu mo le taumalulu e le tatau ona teuina mo le umi. O se tasi o ia vaitaimi o le a sili atu nai lo le.

O se faʻamatalaga faapitoa o le auala e saunia ai le laʻau mo le taumalulu ina ia mafai ona 'aina i le taimi o le taumalulu.

Apu mama e le mama-mama

O le algorithm mo le faia o mūmū ma isi apu mo le maʻisuka i le tino o pateta pateta e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le tasi kilokalama o apu tiloti (sili ona lelei, ma sina mea eleelea). E fufuluina fua, aveese mea uma sei vagana ai pipi. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e vave amata le togafitiga faʻamafanafana, pe afai e le mafai, ona suamalie lea o fua ile vai malulu. Mo le faia o lenei mea, faʻaopopo se vaega itiiti ole acid citric poo se vai i ai. I lenei tulaga, o le faateleina o le maualuga o le suka e le tupu.

O le tofo e aunoa ma le suka mo le taumalulu e aofia ai le faʻapipiʻiina o le fua i totonu o fale, tao i latou i le 180 tikeri (e oʻo i le tulaga o le vaivai). E manaʻomia pe a ma le 30-40 minute, pe a maeʻa ona fufulu lima i fualaau mama. Ina ia mafai ona maua se laʻau malie, e tatau ona fufulu le apu i se faʻavevela. E faʻatagaina e faʻaopoopo nisi mea manogi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina le kinamoni mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

I lenei fomu, o le mamae o loʻo tuʻuina i luga o le ogaumu, o le paluga e osofaʻi e aunoa ma le suka, e oʻo mai ai i le vevela. I le vevela, o loʻo tuʻuina atu i faletupe, lea e tatau ona faʻasalaina muamua. Ma le isi, o le a tatau ona saunia le mea e tupu ai le masaga i le auala tutusa e pei ona faia i nisi avanoa. E tusa pe tatau pe leai foi le faʻaaogaina o lenei puree, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se diabetetist i le mea e tupu i se faʻafeiloaʻiga ma soʻo se ituaiga faʻamaʻi.

Meaʻai Suga-Free

O pi mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona seleseleina mo le taumalulu i le tulaga o vai e le faateleina ai le suka suka. Faʻamatalaga o foliga o le tuʻuina atu, faʻalogo i gaioiga nei:

  1. o fua e fufuluina ma faʻamamāina o nofoaga faaleagaina, a maeʻa ona vavaeina lea i ni vaega o vaega,
  2. ua faʻapipiʻi le mafaufau i fualaau aina, ma o le mea lea e sasaa ai le suavai i totonu o se pesini. Ina ia mafai ona puipuia uma vaega aoga i vai, faaaoga le tioata po o mea faguina,
  3. o le vai e vavae ese mai le pulupulu, lea e faʻamamaina ai e ala i le susu i totonu o se pani,
  4. o le mafaufau e tuʻuina i luga o le afi, pe afai e tatau ai, faʻaopopo i ai sina vaega itiiti o le suka,
  5. ua faʻafefiloi le vai, aumai i se vevela, ma aveesea le fofo mai ia mea.

I le maʻisuka, o apu i lenei pepa e tatau moni lava i le lua minute mulimuli ane sasaa i totonu o faletupe ma faʻasolo i latou i luga o faʻamau uʻamea. A maeʻa lena, o le taumalulu o avanoa e te fiafia e faʻaaoga e afifiina i se palanikeke ma tuʻu ai e faʻamalo lelei. Faletupe e le mafai ona faʻaaogaina. O le oloa tuʻuina atu e leʻo aofia i totonu o le lisi o boosters o le suka, ae ui i lea, ma e tatau ona faʻaaoga i le sili ona lelei - e tusa ma le 200 ml i le aso o le a lava. A o tautala e uiga i le apu atoa, e le mafai e se tasi ona ia iloa pe faʻaaoga le ituaiga mūmū.

E mafai e le maʻisuka ona i ai ni apu mumu?

E tusa ai ma tagata atamamai, fualaau mumu e mafai ona faʻaaoga lelei i le maʻisuka. O ia apu e mafai ona fiafia i soo se tausaga ona o le i ai o vaega aoga ma elemene o loʻo i ai. O le auai o le flavonoids e tatau foi ona avea o se isi uiga lelei. I le ala, o latou na latou filifilia le paolo o nei fua.

O le maʻisuka ituaiga 2, o le mea moni, e aofia ai le filifilia ma le faaeteete o ituaiga, lea e leai se tulaga e tatau ona suamalie. O le mafuaaga lena ao leʻi amataina ona faʻaaogaina o le meaola mumu lea e tatau ona e faʻatalanoa ma se diabetetist.E le mafai ona faʻaaogaina fou, ae o lo latou faʻaaogaina o sua e sili atu nai lo le taliaina. Na o le pau lava le tulaga e tatau ona manatu e le talafeagai le faʻaaogaina o vaega ia e faʻateleina ai le suka, aua o le a mautinoa lava ona aʻafia.

Taumafa apu apple

O le faʻaaogaina o lanu lanumeamata e le tatau ona itiiti le gauai. I lenei tulaga, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

  • lanumeamata lanumeamata e masani ona sili ona manogi, ma o le mea lea e le afaina ai le maualuga o le suka toto,
  • o le tikeri o lo latou gaʻo e mafai ona afaina tele ai galuega faʻamaʻi, alo o le nifo,
  • i lenei itu, ao lei aiina ituaiga o ituaiga, e taua le feutagai ma se fomaʻi faapitoa.

Pe a filifili lanu lanumeamata, e tatau ona e mautinoa ua matutua i latou pe a mafai. A le o lea, o le maʻisuka e ono i ai se manava ita ma isi le manaomia. Ae ui i lea, o le tele lava o fualaau lanu meamata, e mafua ai ona le faateleina le maualuga o le suka.

E faʻafefea ona kuka kulimi mo le maʻisuka?

E mafai ona ai apu ma le maʻisuka ituaiga 2, ae e le fou, ae pei o siama? Ua tali mautinoa e tagata tomai i lenei fesili, faatasi ai ma le na o le aiaiga e tatau ona e aloese mai le faaaogaina o suka. A uma mea uma, a maeʻa, o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona matua faateleina, lea e matua le manaʻomia.

Iloaina o foliga o le sauniuniga o siama, faʻalogo lelei i le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau lanu meamata. E mulumulu i lalo o le vai taʻavale, faʻaaogaina i vai inu, a maeʻa ona latou tilotilo ma tipi le tumutumu. Ma le isi, e tatau ona e tipi le fua i totonu o le ono pe sili atu vaega. A maeʻa lena, ona tuʻuina atu lea i le pani, lemonati, vanilla, faʻapea foʻi ma masima ma tila. O le sasaa o le masini e malosi le fautuaina i sina vai. A le o lea, o le a avea le apu o le a avea ma mea tatau.

E fautuaina e faʻapipiʻi le kulupu i luga o sina vevela seia oʻo ina vaivai. A maeʻa lena, ona aveese lea o le ti, faʻamaʻa le jam, ma faʻapipiʻi foi e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, se mea e gaosi ai meaai. Ona tatau lea ona e gauai atu i isi taga:

  • e fautuaina e faʻaaoga mea suka e leai ni meaʻai. O se tasi o nei ituaiga o le stevia, lea ua lauiloa o le sili ona saogalemu mo le maʻisuka,
  • e taua le le faʻaaogaina o le suamalie i fua tele, a leai o le a maua mai ai se sugary mass e le talafeagai mo le taumafaina,
  • aʻo leʻi lauina le lapisi i faletupe ua fautuaina e faʻaliliu.

E mafai ona 'ai' aʻai i le maʻisuka ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, e taua tele le fesootai lelei ma le faiga o kuka, mulimuli i faatonuga uma o loʻo tuʻuina mai. O le faʻaaogaina o lenei jam o le le taliaina o le faaaogaina o le suka, lea e aʻafia ai le faateleina o le kulukose toto. O le tulaga lenei o le faatauina atu o le a 100% aoga. O le talatalanoa e uiga i le sua, paluga pateta ma isi ituaiga o vavae, e le mafai e se tasi ona gauai i le auala tonu e faia ai le gaʻo mamago.

Apu tipi ma a latou penefiti

E maitauina e faʻapea o le faʻamaina o le fua o fua o loʻo tuʻuina atu e sili atu ona taatele nai lo na sauniuniga uma na lisi muamua. Ae ui i lea, o le faagasologa oa latou tapenapenaga e matua faigofie ma e aofia ai na o le faamamaina i le ogaumu. O ia apu o le a aoga, ae e tatau ona faʻaumatia i sina vaega itiiti. Ma, ma le maʻisuka masani, tatou te talanoa e uiga i le faaaogaina pe tusa ma le 50 kalama i le aso.

E aoga le aporo mama ona e aofia ai le fiber, vitamini C (i lalo ifo o le maualuga) ma le vaega B. Ona o lenei mea, e mafai ona faatumauina faiga faʻavae, e fafagaina ai siama e le gata i le ate, ae o le epidermis foi. Mo se faataitaiga, vitamin B5 ma le B6 fesoasoani e faaleleia le gaioiga.O le faʻaaogaina o apu mamago o loʻo taoto i luma o elemene e pei o le potassium, iron, manganese, copper ma le selenium.

E maitauina le itiiti o le faasino igoa o le apu i lenei fomu ma e na o le 26 iunite i le averesi.

O le isi faʻamatalaga lenei pe aisea e mafai ai ona faʻaumatia lenei oloa faapitoa e le maʻisuka e aunoa ma le fefe i le totoina o le suka suka. Peitai, e le o taimi uma e aoga ai, mo se faataitaiga, tagata atamamai e gauai atu i le afaina o le oloa i le nifo. O le isi tulaga e le manaʻomia mo se maʻisuka e tatau ona manatu o se mea faʻapitoa e faʻateleina le mamafa o le tino. E le mafai ona aloese mai i le siakiina pea o le aofaiga o apu o loʻo faʻaaogaina.

Contraindications mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o apples e le mafai ona faʻaumatia. O le lisi o nei tapulaʻa e aofia ai:

  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • gastritis ma le maualuga o le acidity (apu, pe a mafai ona e 'ai, e matua suamalie),
  • afaina i nisi o vaega i le vailaʻau kemisi o fualaau aina.

Ole lisi ole faʻailoga e leʻo tele. Ae ui i lea, e mafai ona faaopoopoina e se fomaʻi, e faʻavae i luga o uiga taʻitasi e fesoʻotaʻi ma le soifua maloloina o le maʻi. O le mea lea, e le mafai e le maʻisuka uma ona fai mai: "Aʻai apu, e 100% le soifua maloloina ma e manaʻomia e 'ai."

Talu ai ona o nei mea uma, e tatau ona malamalama o le faʻaaogaina o apu i le maʻisuka e mafai ona faatagaina. Ma e le gata i se foliga fou, ae pei foi o le sua, masini pateta, siamu. E ui i lea, e taua tele le matauina o le faʻaleleia o lenei faagasologa ina ia le faʻatagaina ai le tupu malosi o le toto suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a sese le aveʻesea o fuālaʻau, palu pateta ma le 'ai isi meaʻai. O le mea lea, apu, ioe, e mafai ma e tatau ona i ai i le taumafataga, ae o se faʻaopoopoga matagofie, ae le o le faavae o le meaai.

Glycemic index of apple

GI e faʻaalia le aʻafiaga o le oloa i luga o le suka toto pe'ā uma ona 'ai, o le faʻaitiitia, o le saogalemu o meaʻai. O le faateleina o lenei faailoilo e mafai ona aafia i le tutusa o le ipu ma lona togafitiga vevela.

O le apple apple fou o le 30 iunite, o lea e mafai ai ona aofia ai i aso uma o le maʻisuka. Ae o le apple puree e aunoa ma le suka e mafai ona oʻo atu i le 65 PIECES, lea e ono aʻafia ai le faateleina o le kulukose toto.

O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faʻapea o le faʻasolosolo lelei, o le fua o le a galo le fiber, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, afai ua filifili e ai le appleauce e aunoa ma le suka, o lona fua faatatau i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 100 kalama. O le taumafataga e sili ona lelei i le taeao, pe a fai o le gaioiga faaletino o se tagata i lona pito i luga, lea o le a faigofie ai le faʻafefe o le toto suka.

Ua vaevaeina le faailo GI i vaega nei:

  • E oʻo atu i le 50 PIECES - o oloa e le o se lamatiaga i le maualuga o le maualuga o le toto.
  • E oʻo atu i le 70 iunite - e mafai ona aofia ai meaai i na o sina taimi ma i ni vaega laiti.
  • Mai le 70 PIECES ma luga - o ia meaʻai e mafua ai le hyperglycemia, pe afai e le aʻafia i le insulin.

Faʻavae i luga o nei faʻaʻailoga, e tatau ona filifilia meaai a le maʻisuka.

Apple Lisi

Mai i apu, e mafai ona e kukaina ni ipu eseese - jams, jellies, marmalade ma tao i totonu o le ogaumu po o le taofi le kuka. O le auala mulimuli e sili ona fiafia i ai mo le maʻisuka ma faʻasaoina le tele o vitamini ma minerale i fua.

E mafai ona kuka ni apu i le meli. O maʻi suka e fautuaina i le chestnut, acacia ma le meli linden. I ituaiga eseese, o le maualalo o le glucose, o latou GI e le sili atu i le 65 PIECES. Ae ua faasaina le oloa o le beekeeping bee.

Afai e saunia le feteʻenaʻiga, ona suia lea o se mea e pei o le suka e le meli po o se suauu, e pei o le stevia. O le masani masani o le ipu e le tatau ona sili atu ma le 100 kalama.

O fua nei o apu:

O le fua sili ona faigofie o le applesauce e aunoa ma le suka, e mafai ona e faʻamamaina i se suauu pe afai e te filifilia se fualaau suamalie. E tipi ese mai le tumutumu ma le pele, tipi i ni vaega se fa.

Tuu apu i totonu o se apa ma sasaa vai ina ia ufitia ai fua. Simmer i lalo ole tapuni mo le 30 i le 35 minute. Pe a uma ona faaopoopo le suamalie po o le tasi sipuniti o le meli, patipati apu i totonu o se paluga eleʻele pe gaosia i totonu o se sieve.

O le apple jam e leai se sua e mafai ona fusi i totonu o fagu uamea ma teuina i se nofoaga malulu ma malulu mo le tausaga. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  • Apia - 2 kilokalama,
  • Suavai faamama - 400 ml.

Aveese apu mai le tumutumu ma tipi i ni pusa, sasaa vai i totonu o le apa ma faaopoopo apu. Kuki pe a uma le lua mo le luasefulu minute. Faʻaauau pea le fua ina ia le mu i le pito i lalo o le apa. Ina ua uma ona faatagaina i latou e faamafanafana ma pasi atu i se sieve pe paʻu i luga o se masini toto.

Tuu le apu i luga o le vevela vevela ma tao seʻi seia mafiafia. Tuu le lapisi i luga o fagu na faʻamaʻeina ma faʻasaga i luga o le faʻavaa. Liliu ia apa ma ufiufi i se palanikeke. A maeʻa le aso, tuʻu atu i latou i se nofoaga malulu ma malulu.

O le apu suamalie e leai se sua e saunia e faʻaaoga ai le tekinolosi tutusa e pei o le siaki. E mafai ona e faʻatamaoaigaina le apu o le apu e faʻaaoga ai fualaau suamalie. E faatagaina i latou i le maʻisuka ma o loʻo i ai uma se GI e oʻo atu i le 50 iunite. O vaega nei e manaʻomia mo le faʻafefe:

  1. Apia - 3 kilokalama,
  2. Orange - 3 fasi vaega
  3. Suavai faamama - 600 ml.

Umu apolo ma alani, pulu, fatu ma le mea autu, olo i totonu o se pusa. Sasaa vai i totonu o le apa ma faʻaopopo fua mamae. Cook, faʻaauau pea ona faʻaauau mo le lima minute.

Tili le apu apple-orange i totonu o fagu vai. O le maualuga o le ola ola e 12 masina.

Isi togafiti

O se mea sese le talitonu e le aofia ai meaʻai mai meaai i aso taitasi. E le o lona uiga e mafai ona e 'aina selu ma keke. O le tagata gasegase e mafai ona faigofie ona saunia ni meaʻai suamalie e aunoa ma le suka i le fale, faʻaitiʻitia ai le mea o le carbohydrate i se tulaga talafeagai.

O Apple mamae mo pepe o se punavai faaopoopo o vitamini, uʻamea ma isi mea aoga. O lenei ituaiga o taumafa faʻapitoa o se tasi lea o mea muamua e faʻaofiina i le meaai a le pepe, talu ai o apu, o ituaiga eseese ma se laʻau lanumeamata, e seasea mafua ona mafua ai ona osofia.

O le aulelei o loʻo i ai se tofo matagofie, o lea e le tatau ona tuʻuina atu i se tamaititi ao lei faia muamua fualaau aina ma fualaau faisua, a leai o le a faigata ile pepe ona faʻaaoga i nisi meaai fou. E mafai ona e faʻalauiloaina ia pateta pateta i le meaai a le pepe mai le ono masina.

Tasi sela tele pe lua.

Mai se apu tipi, faʻaaoga se naifi e tipi ai le ogatotonu. O apples e tatau ona tumau. Aua nei aveese le pele.

Tuu le fua i totonu o moli uʻamea mo muffins e fetaui lelei. E manaʻomia lenei mea e faʻamautinoa ai le mamafa o le sua i totonu o le apu.

I totonu o se ogaumu e faʻafeiloaʻi i le 200 tikeri, lafo ni fomu ma apu.

Kuki mo le 20 minute seia maeʻa le fua.

Ave ese ma faʻamao lepu.

Sipuni i fafo le pulupulu ma auina atu i le paluga.

Tuu ni apu mo pepe i totonu o se ipu matagofie ma auauna atu.

Apple ma le paukena puree mo tamaiti i totonu o se faletua faalua

E manuia Apple ma fualaau faisua lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma se laʻau samasama matagofie. O ia ituaiga o 'appleauce mo tamaiti o le a aumaia ai faʻalua avanoa. O le vaega o le a faasolosolo tele, aua o se seleselega o le taumalulu. O fualaau faisua o le a manaomia ai se faletua faalua. E mafai ona suia i se fai kuka taofi e tutusa lelei pe mafai ona e saunia se ipu i luga o le ogaumu e ala i le tuʻuina o se pusa faʻapitoa i vai inu.

O se kilokalama o aʻau o le togalaau suamalie ma suamalie,

E limasefulu kalama o le suka (o le aofaiga e mafai ona eseese i le taimi o le tofo),

Se sipuniti o le zest citrus (faatasi ma le moli poo lemoni).

Fufulu ma le maeʻa le pauka ma apu.

Fufulu uma apu ia na o le tino e totoe, ma tipi i ni vaega laiti.

Otioti le pi mai le pauki ma tipi i totonu o fasi pepa.

Tuu le elekiniki ma apu i le gafatia o le masini fafie lua ma kuka mo le 15-20 minute.

A o sauniuni mea autu, ave ese le vevela mai fualaau suamalie.

Mamanu mama vevela i soo se auala.

Tuu le pateta pateta i totonu o se fagu, faaopoopo i ai le vevela ma le suka, faʻafefiloi mea uma.

Faʻamama le pateta pateta, faʻaosoosoina pea.

Afai o le masini ua faʻaaogaina le suavai, e mafai ona e faʻamautinoa atu i le ogatasi e manaʻomia.

Faʻatulaga i le saunia o fagu vaʻa ma faʻamaufaʻailoga.

Apple ma kulimi mama mo tamaiti

Afai ua faʻatagaina e le tamaititi ona faʻatagaina le pepe e 'ai i meaʻai susu, o lona uiga e tatau lava ona e kukaina appleauce e tusa ai ma lenei fua. O le a faasolosolo malie ma le manaia.

Lua laulau punumu o kulimi.

Tuu fasi falaoamata ua saunia i le vai inu.

Fasefulu minute mulimuli ane sasaa le kulimi.

Mamae le masini, lelei ma tautua.

O meaʻai suamalie suamalie e maua mai i apu Rusia: Antonovka, vailaʻau paepae poʻo Semerenko ituaiga.

Afai e manaia apu, e sili atu le manaia o le puree ma le suka. E faʻamavae vave. O le meli e le tatau ona tuʻuina atu i pepe.

E sili atu le teuina o paluga pateta i fagu ua leai ni meaʻai i totonu o le pusaaisa. I le faʻaopoopoga, e mafai ona tuʻuina i totonu o pusa palasitika ma tioisa.

E mafai ona faʻafefiloi Apple i isi fua. E le mafuatia ona mafua ai mea e oso ai allergies, pears, peaches, nectarines, apricots. O meaʻai suamalie suamalie e maua mai apu ma se faʻi. O fualaau faisua, e le na o le paukuki, ae o kāloti foi e talafeagai mo le faʻafefiloi.

O le tuputupu ae, o le pepe e masani lava ona tofo i sua o fualaau suamalie, faʻafefiloi fualaau faisua ma fua. Latou te faʻaopoopoina le fesuiaiga i le lisi, avea ma puna o vitamini ma fiber. E finau mai tina e uiga i le uluai fafagaina o applesauce - o nisi e talitonu e tatau ona faaopoopo i le meaai ao lei faia fualaau faisua, o isi, a le o lea, talitonu e mulimuli ane i fua suamalie, o tamaiti e mumusu e faataitai zucchini kuka, pateta, ma le falesa.

Laʻau applesauce - o se meaʻai suamalie ma maloloina mo le pepe

Ina ia filifili po o le a le taimi sili e amata ai taumafa faʻatasi ma applesauce, o le a fesoasoani se fomai i tina, ma lona lava malamalama. E tatau i le pepe ona faʻatau fua o ituaiga lanumeamata e le afaina ai ni gasegase. O latou aogā mo le tino o le tamaititi ua faʻamaonia e fomaʻi poto masani:

  • antioxidants ma vitamini o le kulupu C, A, PP faʻamalosia le puipuiga,
  • fiber e aveesea toxini ma toxins,
  • toto ma le toto, ua faʻamamāina,
  • elemene taua, uʻamea ma pectins e fesoasoani i le atinaʻeina atoatoa,
  • tannins o fualaau suamalie e afaina ai le gaioiga o fatugaʻo, ate,
  • aoga fesoasoani e taofia ai le faʻamalosi i totonu o le manava.

Vaega o le faʻaofiina o apu i le taumafataga

O le tausaga o le aiina muamua o le apu e filifilia taitoatasi. O loʻo fautuaina e le WHO le faʻaofiina o fualaau 'aina ma le palu i le taumafataga o pepe mai le 7 masina.

Afai o loʻo pepe le pepe, e tatau ona faʻafeiloaʻi i le 4-5 masina e faʻalauiloa ai se tofo fou. Ia mautinoa e faʻalauiloa se oloa fou pe a maloloina le tamaititi ma i se uiga lelei, ma e le o faamoemoeina tui puipui i le vaiaso a sau.

Mo le taimi muamua, e manaʻomia e le pepe na o le afa o le sipuniti o applesauce. E fautuaina e ofoina atu i le taeao, matauina le tali a le tino. Afai e leai ni mea e afaina ai le afaina ma le fale, e tatau ona faasolosolo malie le faateleina o vaega o meaai paleni, ma tatau ona faaopoopo i ai fua ma pulu. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le ala e tatau ona tuʻuina atu ai le pepe i le pepe.

Mo le taimi muamua, o le afa o le sipuniti o masini pateta ua lava lea, o le faasolosolosolo malie ona tupu le fua

Ituaiga o fafagaPepa pepeFautuaga
Palu pateta ua togafitia i anufe (ua mafai ona faia pe kuka i le lima)I le susu - mai le 6-7 masina. Faʻamataʻu - mai 4-5 masina.O meaai faaopoopo e amata i le 0.5 teaspoon, faʻaleleia i le 100 kalama i le aso. Monopure e faia mai ituaiga lanumeamata, mulimuli ane agai i le lanu samasama ma le mumu. E faʻamautuina ai le nofoa, e faʻaalia i se faʻaogaina o le mau. Afai ei ai vavalalata o le pepe ma le manava o le manava, e sili atu le musu i se taimi le tumau mo le fafagaina.
Opu apu mama12 masinaE fautuaina e fafaga i latou i le taimi lava e uma ai le kuka.Ina ia taulimaina ogaoga ma tuʻu ifo le hemoglobin, o le a fesoasoani se oloa e tu i luga i le ea.
Lanu meamata lanu meamataI le mavae ai o le 12 masinaTaʻu le fua, tipi i ni fasi pepa ma ofoina atu e pei o se meaʻai, o se meaʻai. I lenei vaitau, o le aʻai e fesoasoani e atiina ae tomai faʻafefe.
Le fualaau suamalie atoa (i le leai o allergies, e mafai ona e taumafai i vailaʻau mumu)Ina ua mavae le 2 tausagaO le oloa e tatau ona tuʻuina atu i se peel, pe a leai se masalosalo e uiga i lona natura (o apu e aoina i la latou lava togalaau, faʻatau mai le faifaatoaʻaga i le lotoifale).

O a ituaiga apu e filifili ai le pepe?

Mo le fafagaina o pepe fafagaina, e fautuaina e suʻe ituaiga lanu meamata mai lau lava togalaau poʻo faʻatau i nofoaga faʻamaonia. E taua mo le tamaititi ona taumafai fua o Semirenko, White Burbot, ma ituaiga Antonovka. E le tatau ona faʻaaogaina fualaau i fafo. E foliga mai o loʻo i ai ni vailaʻau poʻo ni GMO.

Green apples mai lau lava togalaau - o meaai muamua pepe muamua

E faapefea ona tautua apu?

E aoga fua i soo se ituaiga - fou, tao tao, kuka. Mo tamaiti, o fua fou e mamafa. Latou te fusia se vaega o mea aoga, e puipuia ai lo latou gauai i le toto. E manaia - apu mo pepe mai le kuka ma tao tao. E faigofie ona e faia oe lava pe faʻatau i se faleoloa.

Fualaau mamae e tatau ona ofoina atu i le pepe mai se sipuni. A uma ona iloa e le pepe ona faʻaaoga se sipuni, o le a tuʻuina atu le oloa i totonu o se siva, pusa e leʻi faʻamaʻapeina. I le tasi le tausaga ma le afa, e lelei le faʻaaogaina i kuki mūlū, paluga, fasi pepa. Afai e leai se mea faʻafefe, e faigofie ona faaopoopo i ai vine mamago, apricots, peaches i apples i le vaitau.

E faʻapefea ona filifili fasi paluga ua saunia i totonu o fagu?

O le tuʻuina atu o applesauce mo pepe e tamaoaiga, o le tele o tina e le faigofie ona faia se filifiliga. E sili atu le fiafia o se tasi i oloa a le fale, ma e sili atu le fiafia o se isi i oloa taugofie o oloa faaulufale mai ma se talafaasolopito umi ma se talaaga sili ona lelei. O tulafono mo le filifilia o se oloa i totonu o fagu e tutusa i soo se tulaga. A faʻatau, e taua le mafaufau i tulaga nei:

  1. Faʻavae. O oloa mo pepe e le tatau ona aofia ai suka, vailaʻau, vailaau vailaʻau. I meaai lelei a pepe e na o apu ma le vaitamini C, o loʻo galue e avea o se puipuiga masani.
  2. Le matua o le pepe. O oloa na faailogaina "mai le tausaga" e le talafeagai mo pepe laiti. E taua le suʻeina o paluga pateta talafeagai mo tausaga o le tamaitiiti.
  3. Soifua manuia. I le tele o meaaiʻai mo tamaiti, e 6-12 masina. E le manaʻomia le faʻatau o se oloa e oʻo mai i lona iʻuga.
  4. Faʻapipiʻi. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi mo applesauce o se faʻamau faʻamaufaʻailoga tioata ma se voluma o le 100-200 gramoa. E manaʻomia le faʻapipiʻiina o le initaneti i le igoa, e puipuia ai le susulu o le susulu o le la. O se faʻaonaponei faʻaonapo nei o le koneteina ua faʻamauina le kata. E sili atu le puipuiga o le oloa mai le malamalama ma tumau ai ona meatotino aoga.
  5. Ituaiga o oloa. O le masini ipu i totonu o se fagu e iai le lanu meli-lanu enaena. O se paolo e le masani ai ma se faʻaauau pea o se faʻatalofa e aloese ai mai le faʻatau.

A o leʻi avatua le pepe pepe i le pepe, e tatau ona faʻataʻitaʻi e le tina ia lava. I le tulaga o le solia o aiaiga o le teuina, o le le maua o le saito pe a tatala se faamaufaailogaina, maualalo le tofo o le oloa mai le faaaogaina e tatau ona matua le taliaina.

E faʻafefea ona kuka ni apu mo le pepe?

Faatasi ai ma le fesoasoani a apu, e faigofie tele mo tina ona faʻataʻotoina meaʻai o meaʻai. E mafai ona latou saunia i auala eseese - faʻavela ma tao i se auala faigofie, i le matua o le matutua e faʻamalosi ai ma galo. Mo pepe e oo atu i le tausaga, o na fua na fai e oe lava ia:

  • Mo se ulugalii. Uu le fufuluina o fualaau aina ma fatu, tipi i fasi pepa, tuu i totonu o se fafie e lua (faila taofi lemu). A maeʻa le 5 minute, faʻamalie, faʻafeiloaʻi ma se mea faʻafefeteina poʻo le faʻaaogaina o se sieve uʻamea.
  • I totonu o le microwave. 'Otiʻoti se fualaau mama e aunoa ma se pulu ma fatu i ni fasi pepa.Tuu i totonu o se masini vevela, sasaa le vai mafanafana, lafo i totonu o le microwave. Pipi i le 800 W mo le 5 minute. Faʻafiafia ma faʻafeiloaʻi i se tulaga o mushy.
  • Fualaau suamalie. Fufuluina fualaau aina suamalie, aveese le paʻu, tipi i fasi pepa. Faʻamau i totonu o se fagu faʻamafanafana, faʻamaʻaʻaʻafu uma le vai mafanafana. Aumai i se vevela, faʻapipiʻi pe a ma le 10 minute i luga o le vevela vevela. A maeʻa le mafanafana, patipati i se mea e faʻafefeteina, faʻafefiloi pe ufiufi i se sieve. Tuu le lole i luga o se ipu.

I le matua o le 10-12 masina, e tatau ona togafitia le pepe i le apu mama. E mafai ona e kuka i le 5 minute. O le fufuluina o fualaau aina e tatau ona fufulu, fufulu ma gaosi mai le palasitika po o le uamea.

O laupapa tetele e faigofie ona momotu i se mea e gaosia, ae e leai se mea e manaʻomia faapitoa mo lenei mea, aua ua manaʻomia e le pepe ona faʻaaogaina tomai faʻafefe. O le ipu e sili ona lelei o le 'aiga o le aoauli.

Lago apu i totonu o ogaumu

O paluga suamalie ma manogi na kuka i totonu o le ogaumu o le a latou fiafia e oo lava i nai mea iti e fa masina le matutua. O a latou sauniuniga o le a le tele se taimi e alu ai mai le tina:

  • Fua 1. O le fufuluina o fualaau aina ua tipi i ni fasipepa, tuu i totonu o se pusa tioata-vevela vevela ma tuu i totonu o se ogaumu e muai faʻamalu i le 180-200 tikeri. A maeʻa le 20 minute, ave ese, manaia, faʻafefe i soo se auala.
  • Fua 2. O fualaau suamalie pupuu e tipi i totonu o nifo, faʻamamaina fatu, tuʻu le peel. Faʻalafola i luga o se pepa tao, fufulu i le suka suka (pe a fua le fua) ma tao mo 15-20 minute. Mai i aʻau apolo e toso ese le pulupulu ma se sipuni, uʻu faʻatasi ma se vavae. Tamaiti mai le tasi tausaga le matutua e mafai ona tuʻu le kusi falaoamata i le vaeluaga o fualaau kuka, ma mo tamaiti e 2-tausaga-painona i luga o le pito o le naifi.

Apple Dessert Future Apple: 3 Auala Faigofie

I le taumalulu, e tatau ona fusi fualaau suamalie mo se pepe ua tupu. E sili atu ona aoga nai lo le teuina o ia mea, ma o tama ma tina matua e mafai ona fesootai i le kuka. E mafai ona fuafua le faʻamaonia mo Aokuso-Setema, aua o le taimi lena na totogo ai aʻau o le autumn i togalaau. E tele auala faigofie e kuka ai.

  • Metotia 1. Fufulu fualaau aina, pi, tipi i fasi pepa. Faʻatulaga faʻasolosolo faʻatasi ma le malolo. I le taumalulu, e le faigata le saunia o se mea suamalie mai se mea e faʻapipiʻiina i soo se auala poʻo le kuka kuka (matou te fautuaina le faitau).
  • Metotia 2. E mafai ona e saunia le puree fualaau mo le taamilo i se kuka taofi. Mo le faia o lenei mea, talo i fua mai fatu ma pulu, tipi, tuu i totonu o le pesini o le masini. A maea ona faaopoopo le 150-350 ml. vai ma le suka (pe a mu apu). Amata le kuka taofi i totonu o le "Taeala" mode mo le 60 minute. A maeʻa ona motusia, ave fualaau aina, tipi, toe faʻafeiloaʻi i se masini fai faʻanatinati. Suʻe mo le 5 minute. Faʻasili atu palu pateta e saunia ai vaʻa faʻafeiloaʻi, tafe i luga, afifi. A maeʻa ona mago, saini ma teuina i totonu o se pusa malulu pouliuli.
  • Metotia 3. Tipi fualaau suamalie i ni fasi vaega laiti, faʻapipiʻi pe a ma le 30 minute ma le maualalo o le suka (paʻu). Faʻatulaga ni apa mama ma fufulu i totonu o le vai taele. Lili i luga pe a uma le 40 minute, malulu, faʻailoga ma le faleoloa i se nofoaga malulu. Vitamini pe a maeʻa togafitiga vevela o le a tumau pea, ae o lenei mamae o le a avea ma punaoa o fiva.

Afai e saʻo mea uma, o le tofo i paiga o meaʻai e le itiiti ifo i le saunia fou. Afai e manaʻomia, e tatau ona faʻamafanafanaina ma tautua i le tamaititi i le taimi o se taumafataga po o se meaʻai i le aoauli. E lelei le oloa ma pancakes, pancakes, kuki keke, ma se pa masani.

O nei mea uma e mafai ona tofotofoina pe a uma le tausaga. I le taimi o sauniuniga mo togafitiga mo se pepe e 2-tausaga le matua, laumei, koko, ma le namonone eleele e mafai ona faaopoopo i apu.

O le saunia lelei o le mama aʻiaʻi i lou tofo e le itiiti ifo i se meaʻai fou, e mafai foi ona e faʻapipiʻi le koko poʻo le kinamone i ai (mo se pepe mai le 2 tausaga)

Tina a le tina

O mea fou i le taumafa a pepe (apu, paluka, meaʻai e faavae i luga) latou te fesoasoani e faamasani i eseesega eseese ma tupu lelei. Fualaau aina ma fualaau faisua mai o latou lava nofoaga e aoga, lelei digestible, faigofie ona saunia e se tamaitai talavou. O meaʻai sili ona lelei mo falemaʻi mo le taumalulu e faia mai i mea manogi o apu.

I le taumafai ai i le taimi e tasi, o le a alofa le pepe i apu mo le ola. E oʻo atu i le tausaga e mafai ona ofoina atu ia i latou i foliga o paluga pateta ma compotes, pe a uma le tausaga - tipi i ni vaega, faita. O fualaau aina suamalie, paluga, vellies e mafai ona tautua i le laulau o le tasi ma le afa tausaga le matua. O le a latou fesoasoani i le faʻaaogaina o tomai faʻafefe ma aumaia le fiafia i le taimi o se aoauli o le aoauli.

O le apu e masani lava ona avea ma fua muamua e taumafai tamaiti laiti, ma masani o meaai muamua, e faaopoopo i le susu o tina, faalauiloa i le meaai a pepe. O fualaau suamalie e mafai ona ofoina mai i le pepe ile 2-3 masina, ma i se taimi mulimuli ane, i le 4-4.5 masina, e mafai ona faaopoopo i luga o le lisi meaʻai.

Auala e fai ai pepe pepeauce

E pei ona taʻua muamua, o le sua o le suka ma paluga pateta e masani lava o le muamua lalaga mo pepe. I le taumafataga o tamaiti, e mafai ona e faʻaaogaina palu paluga kuka, ma e mafai ona e kuka i le fale. O le filifiliga lona lua e sili mo tamaiti laiti.

O le taimi muamua e le tatau ona tuʻuina atu pepe pepe nai lo le 0.5-1 sina sipuni tele. I le leai o se tali atu i lenei fua, o le a faasolosolosolo malie lava ona tupu le laʻititi se tasi, ma aumaia i le matua masani.

E mafai ona e faia pateta pateta ma le faʻaopoopoga o le fructose poʻo le suka. O lenei ipu e talafeagai mo tamaiti matutua. O loʻo saunia e pei ona taua i lalo. E mama ma fufuluina ia pi. Ona latou fufuluina lea ma sasaa i totonu o se atigipusa, o sina vai mama ua sasaaina iina ina ia ufitia ai fualaau aina. O le pesini o apu ma le vai o loʻo tuʻuina i luga o se vevela vevela, faʻapipiʻi i se vevela ma faʻaitiitia le malosi o le afi, ona kuka ai lea mo le isi 10 minute. A maeʻa lena, o le masini e faʻamaʻaina i se mea faʻavevelaina poʻo se vavalo seʻia oʻo ina lamolemole, faaopoopo le suka poʻo le fructose i le tofo.

I le taumafataga o pepe, e faaopoopo atu i le applesauce faigofie, o se tuufaatasiga e saunia mai le tele o vaega o paluga pateta, mo se faataitaiga, apu ma pears, apples and carrots, apples and bananas, e mafai ona faaaoga.

Tagata faʻapitoa mai atunuu uma latou te iloa le apu o se mea lelei mo pepe. O nei fua e mafai ona aina i soo se ituaiga: fou, tao tao, kuka. O le tuufaatasiga o apu e matua mauoa ma paleni. O loʻo i ai fiber, tannins, pectin natura, vitamini, aemaise lava C, A, B kulupu, P ma isi, mea faʻalaʻau, minerale (manganese, potassium, iron, silicium, iodine, zinc ma isi), o suauu taua.

E faigofie ona uʻuina e le tino, o lenei uiga taua e taua mo taumafa a tamaiti. O lo latou faʻaaogaina e fesoasoani i le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o pepe, tausia o le manaʻo ma faʻamaonia le faʻagasoloina o faigamalo.

E i ai auala eseese mo le faia o applesauce. E mafai ona tasi le vaega poʻo le aofia ai o mea e tele, saunia mai fualaau aina fou poʻo mai foi na ua kuka muamua.

Fresh Apple Puree Recipe

Mo tamaiti laiti lava, o le puree sili ona talafeagai, e aofia ai na o le tasi le vaega, o lona uiga, lea ua saunia mai na o le apu.

O le auala e fai ai apu a le pepe mo fualaau fou e faigofie. O le apu e mulumuluina i le tele o taimi i vai mama, fufulu ma solo i luga o se mea lelei. Ona faʻapipiʻi lea ma le faʻaeteete le masini e ala i se faʻavevela e faʻaesea ai le i ai o nai fasi vaega. Mo pepe e leʻi oʻo atu i le 10-12 masina, e aoga le na o lanu lanumeamata. O na fualaau e le mafua ai ni allergies ma sili atu ona talafeagai mo meaai pepe.

E tatau ona manatua e tina o le 'ai o le appleauce i tamaiti e mafai ona mafua ai le faʻatupulaʻia o le kesi ma le poloka.Afai e tupu lenei mea, ona sili atu lea ona faʻaaogā fualaau kuka poʻo tao tao e saunia ai palu pateta.

Lago apu mamae fua

Ina ia faia lenei mama, e te manaʻomia laʻau lanumeamata. E fufuluina ma faʻamamaina le paʻu ma le tumutumu. O le palu fualaʻau e taoina i totonu o le ogaumu poʻo le kuka seia mama. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia ona faʻamafanafana apu ma gaosi lelei e ala i le paʻu i totonu o se sieve. O le mea mama e mafua ai le leaga tele, o le mea lea e le tatau ona tuʻuina atu i se tamaititi e manava le manava, ae faʻatasi ai ma le malosi e mafai ona faʻamalosi ai le nofoa.

I le manava, o le pepe e sili atu ona fetaui ma le mamae fua mama, lea e tu i fafo mo sina taimi. O le tasi pogisa o le applesauce ua faʻaalia mo tamaiti laiti e maua i le ania.

O tamaiti e faʻamaʻaʻaʻaina le faigofie, o lona uiga, o le faʻalauteleina o le pala, ma o le ulu e masani ona tupu, e tatau ona sili atu le aano o apu, talu ai o loʻo i ai le tele o mea pectin ma vitamini P. O nei mea e fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma faʻaitiitia ai cholesterol leaga.

Baby carrot ma le apple puree

Mo pepe, o applesauce ma kāloti ua saunia e ala i le faʻafefiloi o ni mea se lua. Ina ia saunia, o vaega o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia: kāloti ma apu, 120 g ia mea taʻitasi, sina sipuni o suka, tutusa le paʻu paʻepaʻe, afa le pata ma se ipu susu.

Fufuluina Karorots, Peel, ona kuka ai lea seia maeʻa uma. O le fualaau kuka ua kukaina ua soloina i se vevela lelei. E toso ese apples mai fatu ma pine ma nutimomoia e faʻaaoga ai se fuʻa lelei. E mafai ona e faʻaaoga fualaau kuka poʻo tao tao. Faatasi ai ma lenei mea, kuka le ese le sau sau. Mo ia, o le susu ua tuʻuina i luga o le afi, ua vevela le falaoamata i totonu ma aumai ai i se maʻi vevela, pe a uma le 3-5 minute ona aveese lea mai le vevela ma le pata. A maeʻa lena, faʻafefiloi le sau, fualaʻau ma fualaau mamae.

A o laʻititi lava ona matua, e mafai ona ofoina atu i tamaiti le apu ma le kāloti mamae ma le paʻu. Mo oe e te manaʻomia se apu ma kāloti, 100 g ia taʻitasi, 2 sina sipuni tele o le suka ma se sipuni tele o cranberries. Ua fufulu ma fufulu kātiti, ona ufiufi lea i luga o se mea lelei. O le apu foi e vevela ma nutimomoia. A maeʻa lena mea, e fefiloi uma ia mea uma e lua, sasaa ai le suka i totonu ma faʻapipiʻi ma le faaeteete laʻau.

O le suʻeina o pepe e mafai ona teuina mo le taumalulu, ona mafai ai lea e le pepe ona 'ai i le tau malulu, pe a iai se laupeʻa tele o vitamini. Mo lenei sauniuniga, e tatau ona e ave se kilokalama o apu oona ma kāloti, o le suka o le a manaʻomia e tusa ma le 250 g, e mafai ona e faʻaopopoina se fasi pine o le masima e tofo ai. Fualaau aina ma fualaau faisua e muaʻi palu ma vela, ona latou tosoina lea i se lamolemole. O le suka ma le masima ua fuaina ua sasaaina i totonu o lenei paluga. O le tino atoa o loʻo tuʻuina i totonu o se pani ma tape i le taimi o le kuka. A maeʻa lenei mea, ona faʻafefe lea o le puree i vaʻai faʻamaʻi i soʻo se auala ma tapunia faʻatasi ai ma faʻavaa.

Apple ma faʻi mamae mo pepe

Faigofie ma anapogi mo pepe e mafai ona e kukaina aʻau ma faʻi. E manaʻomia e ia apu, faʻi ma susu. O fua e fufuluina, faʻamaʻapeʻa ma tipiina i se mea e gaosia. E tusa ma le 10 g o susu o loʻo sasaa atu i totonu o lenei masini ma faʻafefiloi lelei. A maeʻa ona tuʻuina atu ia palu pateta i le pepe. O lenei ipu e talafeagai mo tamaiti e sili atu i le ono masina.

O le a le taimi e avatu ai le applesauce i pepe

O tamaiti o aso nei e matua le ioe i le taimi tonu e mafai ai ona e amata faailoa atu mea taumafa apu i le taumafa a tamaiti. O nisi tagata e manatu o le amataga mai le 2 masina e mafai ai ona e avatu i lau pepe sina apu. Muamua, latou te tuʻuina atu ia te ia le sua o le apu, ma sisi i luga o le tele o laumei susu mai le kuata o le fua ma faʻafefe i le aofaiga tutusa o vai mama. E faasolosolo lava ona faateleina le aofaiga o le suamalie, ma e 3-3.5 masina e mafai ona oʻo i le 30 g. I le mama atoatoa, o le tuuina atu o le sua o le apu i tamaiti laiti e le aoga, talu ai e afaina ai le pa o le manava. E sili atu le le ofoina atu o le suavai i tamaiti i lalo ifo o le tasi le tausaga. O le faʻamalieina i tamaiti laiti e faʻatino mai pe a ma le 3-4 masina. O le tasi taimi e tatau foi ona faʻaopoopoina lemu.


Tatalo
maua mai e ala i le faʻaaogaina o masini fua o fua. I foliga vaaia, o se pulupulu o le lanu beige (vaai i le ata). O le tofo o le oloa ua maeʻa e ono fesuisuiai e fuafua i le eseese o loʻo faʻaaogaina. E fautuaina le apilima e avea o se meaai mo pepe.

E faapefea ona filifili ma teu?

I luga o fata o faleoloa e mafai ona e maua ai applesauce i ipu tioata ma pusa pepa. O le lelei o fagu tioata e aofia ai le mama o le siosiomaga, ae afai latou te faʻaalia i ave saʻo o le la, ona leai ai lea o meaʻai ma suia lona tofo ma le lanu. Faʻapipiʻi pepa pepa puipuia le oloa mai lenei mea. O nisi tagata gaosiga e faʻaaoga se ata faapitoa puipui e puipuia ai le mash mai le malamalama ma le pefu.

A e faʻatau mai le applesauce, faʻalogo i le tuufaatasiga o le oloa, e le tatau ona i ai ni mea faʻaopopo ma faʻasaga. Naʻo le faʻaopoopoga o le acid ascorbic. E le o fautuaina e faʻatau le 'appleauce ma le suka ma le malo. Mo se oloa lelei, e tatau ona faʻaalia le ola ola i luga o le igoa, ma mai le a le matua e mafai ona faʻailoa ai le pepe. Vaavaai i le ogatasi o palu pateta, e tatau ona tutusa lelei, e aunoa ma se mea e tasi. Pe a tatala se fagu o applesauce, e tatau ona e faalogo i se uiga o le fuga.

E tatau ona teu i le vevela o le 0 i le 25 tikeri, ma e le tatau ona sili atu i le 75% le maualuga. Afai e tatala se fagu, ona tatau lea ona 'aina le oloa i totonu o le 24 itula.

Mea aoga

O le faʻaaogaina o applesauce e mafua mai i le i ai o le tele o vitamini ma minerale. O loʻo i ai le elemene ascorbic, lea e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma faateleina ai galuega puipui a le tino. E i ai foi le vailaʻau D ma le PP, faʻapea foi le A, lea e manaʻomia mo le vaʻai ma le paʻu. Faʻafetai i le i ai o vitamini B, o loʻo faʻaleleia le faʻaoga o le tino. Ae mo micro ma elemene elemene, e tele foi i latou. Ona o le i ai o le potassium, o le applesauce e faʻafaigofieina ai le mamafa ma faʻaleleia ai le masini cardiovascular. O le tamaoaiga foi i le uʻamea, lea e faʻaleleia ai le faagasologa o le totoina ma le toto. E aofia ai foi i totonu o le tuufaatasiga o le mashed potassium, calcium, magnesium copper ma le tele o isi.

Faatasi ai ma le taumafa masani o applesauce, o le faagasologa o le faamamaina o ipu o le "leaga" cholesterol, faapea foi ma toxins ma masima, e tupu. Faʻafetai i le i ai o pectin, e faʻamamaina le manava, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino. E faʻamama e le apesauce le ate ma galue e pei o se choleretic ma diuretic.

Faaaogaina o kuka

O le faʻamalieina o se mea tumaoti e mafai ona faʻaaogāina e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foʻi tamaiti laiti. I luga o lona faavae, ua saunia uma jam ma jam. E pei foi o masini pateta o se mea lelei tele mo le taoina, faapea foi ma se faaopoopoga i pancakes ma isi oloa faapena. E faʻaaogaina le faʻaaogaina i le gaosia o meaʻai, ma e faʻaaogaina foi i aano o manu.

E faʻapefea ona fai applesauce mo le taumalulu i le fale?

Ina ia faʻamautinoa oe i le lelei o applesauce, e mafai ona e faia oe lava ia.

Aumai le afa kilokalama o le apu opu, aveese le pele, faʻamaʻi ma tipi i totonu o ni fasi lapopoa. Tuu ni fua i totonu o se ipu tele, faʻatumu i vai ina ia mafai ona ufitia. I luga o le vevela, vevela fua mo le tusa ma le 20 minute e faʻamama ai. Ma, faatasi ai ma se mea e faʻaleleia pe faʻapipiʻiina le seleselega, ia tipi le apu i se mea tutusa tutusa. Faʻaliliuina le paluga pateta i le apa, faʻaopoopo 1 tbsp i ai. suka ma le 1 tbsp. se sipuni o le sua o le tipolo. E tatau ona kuka i le vevela vevela mo le 5 minute. faʻaosoosoina pea.

E faʻapefea ona maua ni applesauce

E maua mai le faʻaaogaina i le gaosia o fualaau aina fou. I le faʻaaogaina o masini faʻapitoa masini, e fufulu mama apu uma mai fafo. Ona latou tosoina lea, eleele ma se oloa ua maeʻa ona maua, o se mea e tafe ai le lanu samasama-lanu enaena.

E i ai tagata e maualalo le lelei o latou gaosiga e masani ona faʻaopoopo i ai togafitiga, suka, ma isi vaega e faʻaleagaina ai le tino. O ia elemene e tatau ona alofia. O le tofo e faalagolago i elemene muamua. E mafai ona suamalie, manava pe suamalie ma inu, e faalagolago i le tele o apu.

Vitamini ma le mineral composition o applesauce

O le Apple puree e maua ai le tele o faamanuiaga ona o ona meatotino e le mafaamatalaina, e na o le pau lava le mea e mafai ona tupu pe afai e filifilia saʻo le kamupanī. O le oloa e mauoa i vitamini aoga ma minerale e manaʻomia e le tino. O le tuufaatasiga e tele le uʻamea, calcium, potassium, magnesium, phosphorus ma le sodium. E iai foʻi vitamini B, acid ascorbic, alpha-tocopherol, vitamini PP ma le niacin. O le faʻaaogaina o le applesaucoa i aso uma o le a aumaia ai le tele o aogā i le tino: o le a faateleina ai le puipuiga ma maua ai se aoga aoga ile faiga o totonu.

Taua! O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai meaola - malic, citric, chlorogenic, ursolic. O le lua mulimuli e mafua ai aʻafiaga.

E fia calorie i applesauce

O le faʻaleleia o se fatuga lelei o se vaega taua i meaʻai a tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma e aofia ai i taaloga. 100 g e na o le 82 calories. Ae ui i lea, aua le faʻaaogaina i le tele o mea, aemaise lava i le afiafi, ona o le mea o le carbohydrate e faavae i le apple fructose.

Apple mamae mo pepe

O meaʻai a se tamaititi ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua manaʻomia le mataituina lelei ma le filifilia lelei o meaai muamua. E mafai e le faʻamalieina ona aumaia le tele o faʻamanuiaga i le pepe. E mafai ona faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu o le 5-6 masina ole soifua ole pepe.

Ua talitonu tagata popoto o le apu o le filifiliga aupito sili lea mo se tamai totoga. O lenei fua e mafua ai mea e ono afaina i na o mataupu tuufua, e aofia ai le tele o micro-ma macronutrients aoga, vitamini, ma ei ai mea taua.

O le faʻamalieina o le a faʻaleleia ai le galuega ma mulimuli ane faʻatulagaina le galuega faʻamaopoopo o le gastrointestinal tract, faʻateleina le puipuiga o le tamaititi i le tele o faʻamaʻi. A filifilia se oloa mo tamaiti laiti, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le afifiina ma filifili se oloa ma se fatuga lelei ma le ola saʻo na o tagata faufautua talitonuina.

O le fea o pateta pateta e sili atu ona lelei: faʻanofale poʻo fale teu oloa

O lenei fesili e popole ai le tele o tina oe mananao e faʻasalalau muamua le lure o le pepe, lea e tauamiotonuina, talu ai e le talitonu nisi kamupani o pepe pepe. I lenei tulaga, e mafai ona e faia ni aʻau i le fale. Ae ui i lea, e le tele se eseesega: afai o le oloa na gaosia saʻo, o mea uma e tatau ona amanaia, ona le sili atu lea ona leaga le faleoloa i le fale. O le lelei o le faʻaleleia e le tagata lava ia e aofia ai le ola umi ma le mautinoa i meatotino aoga.

Le faʻaaogaina o applesauce i le kuka

O le faʻamalieina e aofia ai faʻamanuiaga tau soifua maloloina, ae leai se afaina ua iloa. O le mea lea, na masani ona faʻaaogaina i le kuka ma faʻaaogaina i le sauniuniga o le tele o ipu eseese:

  1. Meaʻai mo paʻu fale, strudel, cheesecakes ma isi taumafataga.
  2. Faʻavae mo fofo, paʻu, sau sau, jam, jam ma jam.
  3. I le avea ai o se mea faʻapitoa i soo se meaʻai - pancakes, ice cream ma keke.
  4. I le avea ai o se mea aoga i le faia o suauu suamalie.
  5. Se vaega tutoatasi mo le faʻaaogaina i le pepa ua maeʻa.

Talosaga mo le taumalulu

O mea nei o le a manaʻomia:

  • 1 kilokalama o apu apu (vasega - i le faitalia),
  • 400 ml o vai mama
  • 2 tbsp. l leona tipolo
  • afamoni ma isi mea manogi e tofo ai.

  1. E tatau ona taʻalo apples mai laau, fatu ma peels.
  2. Ona tuu lea i totonu o se apa ma sasaa vai ina ia ufitia ai.
  3. Cook mo le sili atu i le 20 - 30 minute, ina ia mamago apu ma inu ai le vai.
  4. I le faʻaaogaina o se mea faʻaleleia, e tatau ona e faʻafefiloi le atoa atoa ma toe lafo i le afi.
  5. Faʻaopopo le sua o le lemon ma le suka pe a manaʻomia.
  6. O le taimi nei e taua le faʻamaeʻaina lelei o le paluga i le 2 i le 3 minute ma puipuia mai le pipii i puipui.
  7. E tatau ona aumai i le vevela 2 i le 3 taimi ona tuu lea i totonu o fagu mo le toe faʻamalosi pe faʻapipiʻi i totonu o taga palasitika ma tuu i totonu o le pusaaisa.

Faʻaleagaina o applesauce ma faʻamaʻi

Mo le tino o se tagata matua, applesauce, faaopoopo i le manuia, e mafai ona afaina ai. O fomaʻi e faʻatagaina lona faʻaaogaina i le tulaga o le maualuga o le manava, e pei o le apu o se fualaau e aofia ai le tele o le suka i mea malolosi. E le aoga foi le taumafaina o se oloa ma le le gauai atu i soo se elemene: e ui i lea, e itiiti lava le applesauce e mafai ona aofia i na o le meaai pe afai na saunia mai apu aisa o ituaiga o le taumalulu.

Auala e filifili ai ma teu ai appleauce

A filifilia soʻo se oloa, e taua le suʻesuʻe ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le afifi. E tatau ona faitau le tuufaatasiga: e le i ai ni mea e ono afaina ai, e tatau foi ona e gauai atu i le aso e muta ai, ina ia le silia le tausaga e tasi. A le o lena, sa faʻaaogaina faʻamatalaga leaga i taimi o gaosiga.

E mafai ona teu i totonu o le pusaaisa pe a uma ona tatala mo le silia ma le 5 aso.

Taua! A o leʻi tuʻuina atu le oloa i se tamaititi, e tatau ona faʻamafanafana i le vevela o le potu.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le afifiina o pepa, aua e puipuia lelei le oloa. I totonu o se fagu tioata, pe a faʻaalia i le susulu o le la, o le leai o ni mea aoga, e mafai ona maua se tofo lelei ma le lanu. Ae o le lelei o pusa tioata i luga o polyethylene o lona uiga faʻalelei: e faia e tagata uma se filifiliga mo ia lava.

Faaiuga

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o applesauce e faʻalagolago i tekinolosi o tapenaga ma faʻasalaga a tagata taʻitoʻatasi. O le mea lautele, o le oloa o se punavai o vitamini aoga ma minerale, e fetaui ma le taumafa a le tamaitiiti o se taumafataga muamua, ma o le a aumaia ai le tele o faamanuiaga i se tagata matua i le faaleleia atili o le soifua maloloina ma le faaleleia o tulaga masani o le tino.

E fia apples e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka?

O le a le aoga o le 'ai o apu mo le maʻisuka ituaiga 2, mafai pe le mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina ma pe faʻapefea ona togafitia fua? O le ae aʻoaʻo e uiga i nei mea uma mai lenei tusiga i le "Nutrition for Diabetes" column.

Ua matauina e saienitisi o nei fualaau suamalie, lea e sili ona lelei le tofo, o se punaoa tele o mea e manaomia mo le soifua maloloina o tagata. E aofia ai le tele o mea tatou te manaʻomia:

I lenei tulaga, e ui lava i le aoga o apu, o fualaau suamalie o loʻo i ai le tele o faʻamaʻiloga ma i nisi tulaga e faʻaleagaina ai le tulaga o le tino. Muamua lava, o le faʻasaina o le faʻaogaina o lenei oloa e faʻaaogaina i tagata o loʻo mafatia mai nisi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract ma le system endocrine o le tino. O se tasi o nei maʻi o le maʻisuka.

E taua le iloa o fua o loʻo tatou mafaufau i ai i aso nei e aofia ai le 85% o le vai. O le totoe 15% o le oloa e aofia ai:

  • 9% - meaola faʻasaina,
  • 11% o gaʻo
  • 1% - fualaau fualaau.

Faatasi ai ma se lisi matagofie o vailaau e manaomia e le maʻisuka, o apu e maualalo le kalori. 100 kalama o fualaau aina e naʻo le 50 calories! Leitioa a masani ona faʻaaogaina le oloa e faʻataunuʻu ai meaʻai eseese e faʻamamā ai le tino o mea leaga ma le mamafa o le tino.

Ae ui i lea, fai mai endocrinologists tutusa maualalo le malosi o fua o fualaau aina e le o se faailoga oa latou faamanuiaga. E mafua lenei mea ona o le apu o le apu ma le vai o lo oi ai le tele o fructose ma glucose, lea e fesoasoani i le faʻavaeina ma le faaputuputuina o gaʻo gaʻo i le gaʻo gaʻo.

O le mea lea, o le taumafaina tele o apu ma ipu mai ia i latou e ala i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona oo atu ai i oso i kulūkose i tulaga matautia.

I le taimi lava e tasi, o le pulupulu o le fualaau aina e aofia ai le tele o le pectin - taua taua tele fiber, o le tasi lea o togafitiga sili ona lelei mo le faʻamamaina ma le manaia o le manava. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o apu e fesoasoani i le faʻaaogaina o vailaau oona e faʻapipiʻiina i totoga mai tino o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

E le gata i lea, o le fiber vave ma tumau le saturates o le tino o le tagata, lea e mafai ai e ia ona galo le lagona o le matelaina, ma le maumau le mamafa o le mamafa. O faʻamatalaga feteenai nei. Seʻio tatou faʻatusatusa i le isi.

E pei ona e matauina, ma finau i luga e uiga i uiga lelei ma le lelei o le oloa, ua matou tusia soo e uiga i le tele o le faaaogaina. O lenei vaega taua i le maʻisuka!

Afai e faatagaina oe e le fomaʻi e te faaopoopo apu i lau meaʻai, e tatau ona e 'aina sina meaʻai. E le gata i lea, o le mauaina o fua, e tatau ai ona tuu atu le fiafia i lanu mumu pe samasama.

Faatasi ai ma isi mea aoga o apu e aofia ai:

  • toe faʻaleleia o le mea o lo o gaosia,
  • manuia mo le totoga tutotonu,
  • le taua faasaga i le matua ma le faaosofia o le toto.

I le faaopoopo atu i ai, o lenei fualaau ua manatu o se tasi o togafitiga sili ona lelei e faasaga i le le lava o le vaivai. Ae ui i lea, o apples o se auala lelei e puipui ai puipui a le tino i le malulu.

O le mea moni, e leʻo se lisi atoa o mea aoga o nei fualaau suamalie. E taua le iloa o le maʻisuka, e pei o tagata soifua maloloina, e le tatau, latou te filifilia le pulupulu, e le amanaia le paʻu o le fua. I le uma, o loʻo aofia ai le tele o mea tatou te manaʻomia e fai:

I le 2009, o aʻoaʻoga sili ona lelei i totonu o iunivesite i Sisifo na atinaʻeina se polokalame o meaʻai taumafa e mafai ona maua ai e tagata e maua i le maʻisuka le tele o meaʻai ma i le taimi e tasi e le afaina ai le tino vaivai. Aʻo galulue i lenei faleʻai, o meaʻai ma meainu e sili ona lauiloa, e aofia ai apu ma le meli mo le maʻisuka, na mafaufauina.

E taua: O le taumafataga o loʻo taʻua i luga e aofia ai le aofia ai o fua o le taumafataga ona o le maualuga o mea o minerale ma vitamini. O le mea moni, o le le lava o mea o loʻo i totonu o le apu o le apu ma le pulupulu e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le soifua maloloina o tagata ma le atinaʻeina o faʻamaʻi i fomaʻi faigata.

E pei ona matou taʻua i luga, o le 'ai o le aʻai e fesoasoani i le tino o le maʻisuka e toe faʻafoʻi ai galuega a le tino ua faʻavaivaia e se maʻi, faʻapea foi ma le faʻamalosia e toe tau ai.

O le mea lea, e tusa ai ma le atinaʻeina o fualaau taumafa, o fualaau o loʻo aofia ai le tele o kulukose e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o le amanaʻiaina o le "afa ma le kuata mataupu faavae".

O le mea lea, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le afa o le apu. I lenei tulaga, o nisi taimi e te manaʻomia e sui nei fualaau aina ma isi fua suamalie ma fuamalie po o vine. O se mea e sili ona lelei o le oloa o lanu mumu ma cherries.

Fai mai fomai o le kuata-fetal tulafono e sili atu ona faʻaaogaina e pipiʻi ai le maʻisuka 1. Ae ui i lea, o fomaʻi e faamanatu mai o le tele o le tautua i aso taʻitasi o fua suamalie e faʻatatau saʻo lava i le mamafa o le tagata lava ia ma le mamafa o le maʻi o le tagata maʻi, o le itiiti foi o lona manaomia o sea oloa.

E le gata i lea, o loo i ai se manatu sese e faapea o le filifiliga o se fualaau aina suamalie o lona uiga o le maua o sina vaega o le kulukose. E sese lenei mea! O le i ai o vaega o vailaʻau o loʻo i luga o apu e le faʻalagolago i lo latou tele!

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega lata mai, i le tele o mea e faatagaina e fomaʻi, e mafai e le maʻisuka ona 'ai ni apu i nei ituaiga sauniuniga:

O isi auala e kuka ai e matua faʻasaina i le maʻisuka! E moni lava lenei mea mo paʻu eseese, siama, faʻapea foʻi ma compotes.

I le taimi lava e tasi, o le a taofi apu o le sili ona aoga mo le maʻisuka.I lalo o le latou togafitiga talafeagai (vevela maualalo), o fua e taofia ai le 99% oa latou vitamini ma minerale, aveesea o le suka suka. O nei toesega o loʻo tausisia atoatoa mataupu faavae o meaʻai o le subcaloric.

E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei mea e ala i le matamata i lenei vitio:

O apples tipi ua manatu e sili ona afaina i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E mafua mai i le mea moni e faapea, i le taimi o le faʻamamaina o fua, o le suavai uma e "faʻaitiitia" lenei suka aʻo leʻi faʻamaʻapeina ua faʻavaveina. O se taunuuga, matou te maua se oloa ma lo latou faʻatupulaia o le faʻatupulaia (e tusa ma le 12%).

Ia, e moni, aua nei galo e uiga i tulafono mo le filifilia o meaai. A filifilia le apu, tuʻu atu le fiafia i tagata faʻatau faʻamaonia o ē mautinoa e le faʻaaogaina vailaau mo lo latou umi teuina. E le gata i lea, aua nei faʻatau ni fua e iai ni faaletonu ma ni manogi manogi.

E mafai ona 'ai le apu ma le ituaiga o maʻisuka

E toatele tagata e mafaufau pe mafai ona 'ai apu i le maʻisuka.

O le tali i lenei fesili e lelei - o fua o fua o le a aoga moni lava, e le gata i foliga masani, ae faapea foi i le kuka (e pei o ia mea e sili ona vave gauaiina e le tino).

Ae ui i lea, o le tautala e uiga i apu, e tatau ona e iloa mea uma e mafai ona latou 'ai, pe faapefea ona filifili pe kuka, ina ia tumau le aoga o le maʻisuka i le mafai.

Faʻatasi e uiga i Faamanuiaga

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o apu e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o le muamua, e mafai ona aafia ai le faateleina o le suka. Ae peitai, ina ia mafai ona tupu lenei mea, o le a tatau ona faʻaaogaina le itiiti ifo ma le 500 kalama. o se oloa o le a faigata tele i le maʻisuka.

O le mafuaaga lea ou te manaʻo e tosina atu ai i le mea moni o le faʻaaogaina o apu mo le maʻisuka e mafai ona faatagaina, ae taua le matauina o tulaga nei: aua nei faʻaaoga igoa matagofie (aua e mafai ona ola vave le suka) ma aua le sili atu i le tasi pe lua fualaʻau.

E le gata i lea, ou te fia nofo i luga o le aoga o igoa o loʻo tuʻuina atu, e maua ai se maualuga maualuga o le puipuiga. Muamua lava, ou te fia tosina atu le mafaufau i le i ai o le pectin, lea, e pei ona e iloa, e fesoasoani lelei e faamama ai le vaega o le intestinal, lea e taua mo le maʻisuka.

E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o apu e le faʻamaonia e mafai ai ona e saoloto mai le tino mai vaega oona ma isi mea e le manaomia.

E le tatau ona galo ia i tatou o apples o le a aafia ai le vevela vave o le tino ma, o se taunuuga, o le le lava o le fiaai (e pei ona e iloa, e masani lava ona siitia i luga o le maʻisuka).

Apalai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua e aoga ona o le i ai o le tele o vitamini ma elemene faaopoopo.

I le tautala ai e uiga i lenei mea, e taulai atu le au atamamai i le i ai o iodine, uʻamea, sodium, faapea foi ma le sima ma vitamini vaega e pei o le A, E, PP ma le tele o isi, o loʻo faʻamatalaina ai le oloa tuʻuina atu.

E tutusa le taua, talanoa e uiga i le faatagaga o le faʻaaogaina o nei fualaau aina, e faʻalogo i le mea moni e faapea:

  1. latou te mafai ai ona feagai ma le vaivai ma le moe, pe afai o iai se tasi i le maʻisuka,
  2. pe a 'ai isi meaai maloloina, e pei o fualaʻau suamalie, o le auala sili ona vave e faʻaumatia ai le malulu
  3. toe faʻaleleia o le mea o loʻo i ai meaʻai, o le a vave ona faʻatino, ae o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi talafeagai e le mafai ona faʻatuina.

O le suavai a le Apple mo le maʻisuka e sili ona aoga, lea e sili ona lelei le faʻaaogaina fou ma aunoa ma le faaopoopo o le suka poʻo le suka.

Ae peitai, e le tatau ona suia le vai poʻo le faʻamalosi i se aofaiga e sili atu i le 200 ml i aso uma, ona o le faateleina o le suka toto e mafai. A le o lena, o le ituaiga lona lua o le maʻisuka o le a manaʻomia ai se taui faʻalelei.

Vaega o le faʻaaogaina ma sauniuniga

E le tatau ona iloa fua o fua o se auala e faamalieina ai le fiaaai, ma o le mea lea e le tatau ona 'aina i soo se avanoa - aemaise lava lenei e faatatau i igoa faanatura.

O pi e mafai ona 'aina e fai ma faʻaopoopoga i isi sauniga o le' aiina o meaai, e mafai foi ona e saunia paluga pateta, sua sua pe tao ai.

E fautuaina e muamua feutagai ma se tagata tomai faapitoa o le a taʻuina atu ia oe, e faavae i luga o uiga o le setete o le soifua maloloina, o ituaiga ma eseese o le a sili ona aoga.

E pei ona taua i luga, o le a kuka ai le aʻai i le atinaʻeina o le maʻisuka e saʻo lelei le sili ona aoga. Faʻatasi ai ma sina tikeri o le togafitiga o le vevela, o lenei fua o le a faʻatoʻa faatumauina uma ana macro ma micronutrients.

I le taimi lava e tasi, e le na o le vai, ae o se fua o le kulukose le taua.

O le leiloa o le igoa mulimuli e le taua, ma o le mea lea e le tatau ai ona lafoaia le mataupu faavae lea e taʻua o le ca-calorie diet.

O le kuka tao ua matua lelei ma manaia. Mo le tele o le maʻisuka, e faigofie lava ona suia i meaʻai leaga na pele talu ai, mo se faʻataʻitaʻiga, katelati, keke keke ma isi igoa e matua faateleina ai le na o le toto suka, ae o le cholesterol, ma o lea e le fautuaina ai e 'ai.

E toatele foi e popole pe mafai ona aina mama.

I lenei tulaga, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea, afai e faatagaina, e tatau ona faia ma le tausiga sili.

O loʻo faʻamatalaina lenei mea, i le mea moni, i le taimi o le faʻamagoina o lenei fualaau aina, o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le susu o loʻo matauina ma o le maualuga o le kulukosese (sucrose) e sili atu ona taua.

E taua foi le amanaia le mea moni e faapea, i fualaau mamago o vaega matautia, e tusa ai ma tagata atamamai, e le itiiti ifo i le 10-12%.

O le iʻuga, pe a saunia sauniuniga tuʻufaʻatasia mo le taumalulu, e le fautuaina e faʻagalo le mea moni na tuʻuina mai.

O loʻo faʻamalosi mai e le tagata faʻamaʻi pipisi ia a latou apples dried le kuka o le faʻasalaga e aunoa ma le faaopoopo o le suka. E talitutusa foi le taua o le mea moni e le taliaina le faaopoopoina o isi fualaau mamago ia i latou.

I se tulaga lautele, o le vai inu, saunia e tusa ai ma tulafono uma, e maloloina ma lelei.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o apu mo le maʻisuka e talia, ae e le tatau ona e ave faʻatasi ma lenei mea ma faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. O le apu apu e taua ma e sili ona sao o le a le sili atu i le tasi i le aso, suamalie, igoa tao ma o nisi taimi e mamago ituaiga e aoga foi.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

O se meaai e maua i le maualuga o le toto suka o se faʻamaoniga o le 100% soifua maloloina

E faʻapefea ona 'ai apples ma le maʻisuka ituaiga 2

O pipi o loʻo aofia ai vitamini aoga e manaʻomia mo se tagata e tausia ai le soifua maloloina, puipuiga lelei. Fai mai se faataoto: "Aai se apu mo le 'aiga o le afiafi - ma o le a le manaomia le fomai." O le mea moni, o nei fualaau aina e aofia ai vitamini talafeagai, faʻapena foi ma elemene o loʻo maua mai ma meaola eletise.

Vitamini i nei fua

Le fuainumera o elemene elemene mo le 100 g o oloa

MineralemgVitaminimg
Kalaku16A0,005
Potassium278B10,03
Omea2,5B20,02
Zinc0,15B50,07
Magnesium9B60,08
Vaʻalele11B90,002
Sulifoa5Ma10
Chlorine2E0,0002
Boron0,25I0,002
PP0,3

E mafai e le konetini ona faʻaleagaina le cholesterol, lea e ulu atu i le tino o le tagata ma gaʻo manu. O le mea lea, o le 'aiina o nei fua e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamaʻi, o faʻamaʻi masani. O le tele oi latou o loʻo i le lanu mumu ma samasama. Flavonoids puipuia le tino mai faamaʻi cardiovascular.O le faʻaaogaina o nei fualaʻau, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o siama o le kanesa.

Vitamin P fesoasoani i le toto e faatumauina ai le malosi ma puipuia le maualuga o le maualuga.

Vitamin C e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faia malosi ai nifo ma ponaivi, puipui le toto toto ma faʻasaʻo ai le gaosiga o le cholesterol. O tagata Apple e sili atu nai lo isi tagata e mafatia i le tonsillitis ma le bronchitis.

O meaola oona e fesoasoani e faʻamalo ma faia ai le manava e sili atu ona manaia meaai. Pectin faaitiitia le fiaai. Faʻateleina o le taumafataga ma nei fualaau aina e fesoasoani i le gau o le mamafa.

O le a le aoga o lenei oloa mo le maʻisuka

E toatele tagata e masalosalo pe mafai ona ai apu i le maʻisuka. Fai mai Endocrinologists e aoga tele lenei oloa, ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e 'ai nei fua. Ae i le taimi lava e tasi, o tulafono faigofie e tatau ona matauina.

O fualaau uma e aofia ai vailaʻau 'oloʻo faʻateleina le kulukose. O pi e 15% o le carbohydrate. Ae o le fiber e faʻagesegeseina ai le gaogao o meaʻai gaʻo, o le mea lea e alu lemu le suka ma e le mafua ai ona suia suiga faafuasei i le kulukose plasma. O le tamaʻi fetus e aofia ai le 4 g o le fiber. O le tele lava o loʻo i totonu o le pele, o lea e le tatau ai le paʻu aʻo leʻi 'ai.

Carbohydrates mo le 100 meaai

CarbohydratesPogisa g
1Sucrose4
2Glucose4
3Fructose11
4Fofo soluble4

E lelei le toleniina o fructose e tagata gasegase ma le maʻisuka ma e le mafua ai osofaʻiga o le hyperglycemia oi totonu.

O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele. Apalai, ona o latou fiva filemū, o le a fesoasoani i le faʻatuina o se metabolism ma aveesea ai le mamafa. O le meaai o nei fua e fesoasoani e faamalie ai le fiaaai. O le mea lea, o apu ma le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa taua e maua ai le tino ma vitamini ma fesoasoani e puipuia faʻamaʻi eseese.

O ituaiga sili ona lelei mo mea inu vitamini:

  • Antonovka. O fua e aofia i le 14% vailaʻau C. O lenei ituaiga e fesoasoani e taulimaina le cholesterol ma faateleina ai le puipuiga.
  • Simirenko. O le tau o le taumalulu o le faʻamaufaʻailogaina lea o mea e maua ai vitamini.

E faʻafefea ona 'ai apples i tagata o loʻo maua i lenei maʻi

O le faʻamatalaga faʻapitoa e iloa ai le fua faatatau o le liua o mea 'elepeti mai meaʻai i le kulukose. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le faatagaina e 'ai mea taumafa ma se fuainumera faʻamamafa sili atu i le 70.

E mafai ona fesuisuiaʻi le faasino igoa o ituaiga eseese o apu. O lenei faailoga o loʻo iai i le va o le 28-44. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona 'aina sina apu i sina mea laitiiti. E fautuaina e 'ai 1-2 pc i le aso.

I le faaopoopo atu i latou i le lisi autu, e tatau ona e pulea le maualuga o le kulukose, aua o ituaiga e eseese i le gaʻo: o nisi e suamalie, o isi e itiiti ifo.

Afai tatou te liliu mai mea oona o loʻo i totonu o nei fualaau aina i ni falaoa o falaoa, ona oʻo lea i le 1 le fua o laʻau e tutusa ma le 1 XE.

Tusa lava po o le a le ituaiga o faʻamaʻi o loʻo i ai i se tagata, e mafai ona faʻaaogaina apu i le meaai mo le 1-2 pc. i le aso. E mafai ona faʻafefeteina, tao pe faʻapipiʻi i le salati. O loʻo i ai suʻusiʻu pe a fai o mea ia o aano o manufasi. E le gata i lea, e kuka le kuka e aunoa ma le suka.

I le taumalulu, e mafai ona e saunia fualaau aina mama. Apu tipi mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina lelei ma faaopoopo i le lanu uliuli poʻo le lanu meamata.

O fua suamalie o le a avea ma se meaʻai moni i le taumalulu.

I le a le ituaiga e le mafai ai ona 'ai apples i lenei faʻamaʻi

Jam, jam, mea manogi suamalie o oloa faasaina mo lenei maʻi.

O fualaau aina suamalie ua i ai le tele o mea -ona, e oʻo atu i le 12%. E sili atu le lamatia nai lo fualaau fou. O le mea lea, e manaʻomia lou kuka vaivai vaivai e aunoa ma le suka.

O le auala sili mo le faia o ia fua o le taoina lea. Aʻo faagasolo le gasologa, latou te leiloa meatotino aoga. E mafai ona 'aina faʻamaʻi fua ile maʻisuka ituaiga 2 mo tagata e maua i gasegase gastrointestinal.

O kulupu suamalie ua saunia i lenei auala o le a avea ma se isi suiga lelei i mea faʻamaʻi leaga. Lago apu mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le aoauli.

Totoga mo Fua Faʻatasi ma Cottage Cheese ma Stevia

  • 4 apu.E lelei tele le 'aina o fua ma le fiafia. Latou te maua se tofo sili atu ona logoina.
  • 150 g o fua o fua o fua o le fatu.
  • 1 yolk
  • stevia. O lona fua e tatau ona tutusa ma le 2 lita. Suga
  1. Ua fufuluina fua, ua selesele le pito i luga, ma ua ave i fafo.
  2. Saunia le faʻatumu: faʻafefiloi keke, stevia ma le sooga.
  3. Faatumu le fualaau aina ma le siʻi kulimi ma tao i le vevela o le 200 tikeri 25 minute.

    Calories i le 100 g ipu:

    Carbohydrates, g8
    Fats, g2, 7
    Puipuia, g3, 7
    Calories, kcal74

    E leai se mea e tatau ona masalosalo ai pe mafai ona 'ai apples i le maʻisuka. E tatau ona latou i ai i le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi. Latou te tuʻuina atu i le tino ni vitamini taua, faʻaleleia puipuiga ma puipuia mai le tele o faʻamaʻi.

    O le tasi poo le lua apu e aina i le aso o le a le faateleina ai le maualuga o le suka, ae o le a fesoasoani i le paʻu mamafa ma le maualalo o le cholesterol. E aoga i soʻo se faiga. 'Aʻai ia mea pe' ai - ia e faʻateleina a latou mea aoga.

    Lago apu mo le maʻisuka o le a avea ma se isi mea lelei i laʻau suamalie.

    Tipi mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai ona maua i le maʻisuka

    O apples o fua sili ona lauiloa i la tatou latitudes. Latou te ola i se vaitau lelei ma e iloga i se tofo lelei.

    O fualaau suamalie ma suamalie e avea ma punaoa lelei o mea e taua mo le soifua maloloina o tagata:

    E ui i faʻamanuiaga manino o apu, atonu e le faʻaalia i tagata uma. E mafai ona faigofie ona faʻamatalaina i le mea moni o loʻo i ai nisi faʻamaʻi e le aofia ai le faʻaaogaina o fua suamalie suamalie. E aofia ai le maʻisuka i soo se ituaiga. Afai o ni apu o loʻo aofia i le taumafataga mo lenei faʻamaʻi, e mafai ona mafua ai suiga faʻafuaseʻi i le maualuga o le suka.

    Vaega o le faʻaaogaina o apu mo le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua

    Soʻo se apu e 85 pasene vai. O le 15 pasene totoe:

    1. protein (pe tusa ma le 2% i le oloa),
    2. carbohydrate (pe a ma le 11%),
    3. oona malosi (9%).

    Faʻafetai i lenei seti o meaʻai, apu o loʻo maua i le maʻisuka e faʻamatalaina i se mea e maualalo le kalori. Afai tatou te tilotilo i fuainumera, ona tusa lea ma le 47-50 calories mo le selau kalama o le apu.

    O loʻo i ai se manatu sese masani e faapea o le kalori ua faʻamaonia o le tikeri lea o le aoga o le fua. Ua fai mai le fomaʻi e le o maualalo le kalori mea e le o lona uiga o le maualalo o le kulukose ma le fructose i apu.

    O nei mea e fesoasoani i le mea moni e faapea o le tino o le a gaosia ma faʻapupula atili gaʻo gaʻo i le gaʻo gaʻo.

    I le mafaufau i lenei mea, pe a faʻaumatia e le maʻisuka le muamua ma le lua ituaiga o apu, o le faateleina o le suka toto i tulaga matautia e matauina.

    I le isi itu, o fualaau aina e tele le aoga ma le taua tele fiber (pectin). O ia lea ua avea ma auala sili e faamama ai le manava. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o apu i le taumafataga, o le a faʻaalia le faʻagasolo o le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma mea vevela mai le toto o le maʻisuka.

    E fesoasoani le Pectin e faʻavave vave le tino, lea e mafai ai ona vave tali atu i le fiaaai.

    I le tulaga o le maʻi suka o le ituaiga muamua po o le lua, e le aoga lava le faamalieina o le matelaina ma apu. A le o lena, o le a na o le alualu i luma.

    E fia apu e mafai ona e 'ai ai?

    Ua saunia e fomaʻi ma tagata tausi meaʻai se mea faapitoa taumafa-caloric meaai e mafai ona faʻaaogaina mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E tusa ai ma lenei taumafataga, e faatagaina ma faʻasaina meaai mo le maʻisuka.

    O le faʻaaogaina o apu o loʻo faʻatulagaina. O le meaai e maua mai ai le faʻatagaina o le aofia ai o nei fualaau aina i meaai ona o le taua faapitoa o vitamini ma minerale mo le tino o le maʻi. A aunoa ma nei mea, o le lava gaioiga o le tino o le tino e toetoe lava a le mafai.

    E le gata i lea, e moni lenei mea mo le mafuaʻaga e faʻapea e leai se ituaiga o maʻisuka e mafai ai e le tagata gasegase ona gaʻo atoatoa le gaʻo, polotini, ma meaʻai gaʻo. A leai, o le faʻamalosia o le maʻi suka, e le gata i le maʻisuka, ae o ona maʻi faʻatasi foi, atonu e amata.

    O lenei fualaau suamalie, e pei ona uma ona maitauina, fesoasoani i le tino ia tumau i foliga lelei ma faatumauina le manuia o le tagata maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona i ai le apu i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka faatasi ai ma isi mea totino, ae i se tulaga faatapulaa lava.

    E tusa ai ma se taumafataga faapitoa, o na fua e aofia ai le kulukose e mafai ona 'aina faatasi ma le tulaga e tatau ona amanaʻia le "kuata ma le afa o mataupu". I apu o lenei mea e afaina i le maʻisuka, e 4.5 kalama.

    I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, ua faatagaina e le sili atu i le afa o se fualaau lapopoa. O nisi taimi e mafai ona e taumafai e sui apu ma isi fua suamalie ma fuamalie, mo se faataitaiga, cherries poʻo le lanu mumu. I soʻo se tulaga, e taua le iloa po o fea oloa e talafeagai mo le maʻisuka.

    E le gata i lea, e taua le iloa e sili ona lelei le 'ai na o le kuata o le apu mo i latou na maua i le maʻisuka ituaiga 1.

    O loʻo i ai se tulafono taua o loʻo taʻu mai ai o le maʻi maualalo o le maʻisuka, o le laʻititi o le apu po o isi fualaau aina e 'aina e ia.

    E i ai le manatu o le filifilia o se fualaau aina suamalie o se ituaiga eseese e mafai ona fuafua i se faʻaititia o le kulukose i totonu. E matua le ioe fomai i lenei mea, aua o le i ai o vitamini, minerale ma le kulukose i totonu o le apu o le a tutusa lava e tusa lava po o le a lona ituaiga ma le tele.

    Ae faʻapefea e uiga i aʻau mamago?

    Endocrinologists ma le mautinoa atoatoa latou te fai mai o apu e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai i ia tulaga:

    O isi auala e kuka ai meaʻai e faʻasaina, aemaise lava le fufuluina o fua, jam, jams.

    E taoina apu o le a sili ona aoga. I lalo o le tulaga o le vevela o le vevela, o lea ituaiga oloa o le a mafai ona faatumauina atoatoa ona uiga lelei.

    I le taimi o lea sauniuniga, o le a le aveesea e le fomaʻi vitamini, elemene ma elemene, ae o le a aveesea le tele o le susu ma le suka. O nei toesea e le feteenaʻi atoa ma mataupu faavae o taumafa subcaloric.

    O le apu tao ma soo se ituaiga o maʻisuka o le a avea ma se mea sili ona lelei i le gaʻo ma le suamalie suamalie.

    Ae o apu i foliga o fualaau mamago, e mafai ona 'aina, ae faʻaeteete lelei lava. O lenei mea moni e faigofie lava ona faʻamatalaina e le mea moni e faapea i le taimi o le vevela, e faʻafefe lelei ai le vai mai apu, aʻo faʻalauteleina le faʻasalalau o suga. I fualaau mama, o le a mafua mai le 10 i le 12 pasene.

    Pe a faʻaaoga fualaau mamago ma le seleselega mo le taumalulu, e taua tele le manatuaina o le tele o lona suamalie. Ina ia eseese lau taumafataga, e mafai ona e faʻaaoga fualaau mamago mo le gaosia o fualaau suamalie vaivai, ae aunoa ma le faaopoopo o le suka.

    O aoga o applesauce mo se tamaititi

    O le faʻaaogaina o applesauce e mafua mai i aoga aoga o apu. E taua tele apia:

    • vitamini C, A ma le vaega B, lea e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, auai i faiga faʻavavelaʻau, maua ai se aoga aoga i luga o le popole ma le faʻamalositino, faʻaleleia le alualu i luma ma le atinaʻeina o maso maso,
    • uʻamea lea e matua taua tele mo le faia o toto,
    • potassium ma le magnesium o le faatonutonuina o le metabolism, faapea foi iodine, lea e nafa ma le sologa lelei o le tino o le endocrine,
    • pectin o le auai lea e faaleleia atili ai le nutimomoia o meaai, maua ai se puipuiga masani o le taofiga.

    E le o se mafuaʻaga e afaina ai le tino, e lelei tele le tino, e sili atu ona lelei le faʻaleagaina o le natura, faʻaleleia le manava, fesoasoani i le tino e faatumauina le suka i se tulaga masani.

    Mo le masani muamua i apu, filifili ituaiga lanu meamata e tupu i lau eria. E fetaui ma le "Paʻepaʻe papaʻe", "Antonovka" poʻo "Semerenko".
    O le manava o le pepe e mafai ona taulimaina applesauce i le vave 6 masina.

    Ae peitaʻi, afai e leʻi masani lau tama i le kuka ma faʻamalolo fualaau faisua, ona tatau loa lea ona tolopoina le faʻaofiina o sua o fualaau suamalie ma paluga pateta. E mafua lenei mea i le mea moni o le mama o fualaau suamalie e maua ai le manava susulu, pe a faʻatusatusa ia i latou, o fuālaʻau fuālaʻau ma cereals atonu e foliga mai e fou tele mo le pala.

    Afai o le taimi e faʻalauiloa ai le applesauce, ona muamua lea o le vaega muamua e tusa ma le 5 kalama. Mashed i le va o fafaga i le taeao. Mataitu le amio ma le tulaga o le pepe i le aso atoa.

    Afai e leai se pisa malosi i le tumutumu, i le aso e sosoo ai e mafai ona e faʻaauau le faʻaofiina o le oloa. Mo 2-3 vaiaso, e mafai ona e aumaia le manogi o le oloa i le 60-80 km ma toe sui i se tasi o fafaga.

    E mama mama apples mo le taumalulu

    • apu - 1 kg
    • suka - 1 sipuni,
    • vai inu - 500 ml.

    E sili atu le faʻaaogaina o fagu laiti e fuafua mo le fafagaina.
    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faia o ni meaʻai i le fale e matua faigofie lava ma vave, ma o tina e sili ona alolofa e mafai foi ona saunia ni laʻau mo a latou pepe mo le taumalulu.

    E te iloa Aua le lafoai le pi mai apu. E mafai ona faʻamaʻi i totonu o le pusaaisa pe faʻagogo i totonu o le ogaumu. I le taumalulu, faʻaopoopo i le teas ma le compotes - e le na o le manogi, ae aoga tele.

    E faʻapefea ona fai applesauce mo pepe - vitio

    A maeʻa le matamataina o le vitio, o le ae talitonuina e matua faigofie tele le saunia o meaʻai lelei ma maloloina mo lau pepe. Faaaoga fua o fualaau o ituaiga o apple o loo ola i lau eria.

    O fualaau mama e alofagia e tamaiti. E suamalie, e faʻaleleia, maua se manogi manaia. Ae ui i lea, e ui lava i le saogalemu o apu mo le soifua maloloina o le pepe, faʻafeiloaʻi ma le malie le paluga o pateta, e sili atu le fiafia i lanu lanumeamata poo le suamalie ma le suamalie. Ma o le mea moni, e leai se isi mea e sili atu ona aoga nai lo meaai na saunia e tina i le fale, aua e le na o vitamini ma meaʻai e maua ai, ae o le alofa foi o tina.


    Tatalo
    maua mai e ala i le faʻaaogaina o masini fua o fua. I foliga vaaia, o se pulupulu o le lanu beige (vaai i le ata). O le tofo o le oloa ua maeʻa e ono fesuisuiai e fuafua i le eseese o loʻo faʻaaogaina. E fautuaina le apilima e avea o se meaai mo pepe.

    O le vailaʻau faʻasolosolo o le apu

    E te iloaSteve Jobs, o se tagata lauiloa i le vaega o tekinolosi faʻamatalaga, e fiafia i se fualaau aina, o le vaega autu o le apu. Ma sa ia faaigoaina le kamupani mo le gaosiga o komepiuta patino e faamamalu ai lana fua e sili ona fiafia i ai - Apple (apple).

    I le taimi lava e maeʻa ai ona aveese mai le laau, o le a iai le tele o vitamini (pe a 250%) nai lo fua ua maeʻa mo sina taimi i le teuina. I luga o laulau, matou te tuʻuina atu le tele o faʻamatalaga o le anotusi o nisi o meaʻai i fua o le apu.

    Meaʻai (mo le 100 g o oloa):

    Macronutrients (mo le 100 g o oloa):

    Faʻasologa o elemene (i le 100 g o oloa):

    Vitamini (mo le 100 g o oloa):

    A0.04 mg
    B10.02 mg
    B20.04 mg
    B30.5 mg
    B50.06 mg
    B60.07 mg
    B92.1 mcg
    Ma10 mg
    E0.7 mg
    I2.3 mcg
    >

    E aofia ai foi i meaʻai meaola (malic, citric, tartaric, chlorogenic, ursolic) ma gaʻo taua (gaʻo, valerianic, acetic, isobutyric), e talafeagai mo le faʻatonutonuina o metabolic processes.

    Aisea e lelei ai le apple applee mo le soifua maloloina

    O le faʻamatalaga o le aano o le aʻai e maua ai faʻamanuiaga taua, aua o loʻo i ai le tele o vitamini ma mineral complexes, faʻapea foi pectins, lea e avea ai ma oloa e sili ona taua mo le soifua maloloina o tagata uma o soo se matua.

    Pediatricians i le salafa o le lalolagi e manatu o le apple puree o se oloa lelei i taumafa a tamaiti.

    • O mafuaʻaga mo lenei mea o mafuaʻaga nei:
    • apu e toetoe lava a le afaina ai ni mea e afaina,
    • o fualaau aina o loʻo aofia ai le tele o fualaʻau ma mea faʻalavelave minerale,
    • pectin i apu e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le meaʻai o tamaiti,
    • o le oloa e mafua ai se faʻaleleia o le manaʻo
    • faateleina le tetee atu i siama,
    • maualuga le maualuga o le suka toto.

    Taua!Afai e te faʻatau mai lau laʻau i le tufatufaina atu o meaʻai, ia suʻesuʻe ma le totoa mea e aofia ai: o le i ai o mea faaopoopo (sugar, cream, etc.) e mafai ona mafua ai le faʻaalia o le tino o le tamaititi, faʻapea foi ma allergies.

    Ona o lona fausaga ma le suamalie, filo masani ma le vaitamini C, o applesauce e avea o se meaai maloloina mo se tagata matua (pe afai ua saunia ma le paʻu o le fua ma e aunoa ma le faaopoopo o le suka).

    Vitio: apple puree e aunoa ma le suka ma le lemon

    • O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o le lelei o le aafiaga o le apu o le apu i le tino:
    • fofoa le ate
    • mea taua
    • aʻafiaga
    • flavonoids i le tuufaatasiga faʻaitiitia le mumū, faʻaitiitia le tele o gaʻo o gaʻo gaʻo i le ate,
    • faʻavavevave faʻasolosolo,
    • faamamaina o toto toto o pusa cholesterol,
    • gaʻo afaina ma toxins ua soloia,
    • faʻamalosia malosiaga tau puipuiga
    • faaleleia atili o galuega vaaia,
    • tuʻuina atu o le galasticity i le paʻu,
    • sulu toʻa
    • faʻasologa masani
    • faamalolosia o le fatu ma le vascular system,
    • fufulu mama,
    • faʻaleleia o otaota,
    • auai i le faagasologa o le hematopoiesis,
    • faʻaleleia o toto,
    • puipuiga o le kanesa o le tino
    • faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi faʻasolosolo (metabolic, hormonal and clinical disorders e tutupu mai i tua atu o le oona),
    • faʻaitiitia le lamatiaga o le maua o le fulu.

    Tina fafine

    • O vaega nei o le fua o le fualaau o fualaau aina ua faamatalaina o le a aoga mo le soifua maloloina o tina maʻitaga ma pepe e atiina ae i totonu o latou manava:
    • Vitamin A e faʻamautuina galuega faʻafesoʻotaʻi ma afaina ai le faia o ponaivi ma nifo, e lelei le afaina ai o vaega ole tino, faʻagesegese le ofuina o le tino ma faʻaleleia puipuiga,
    • puipuiga ma le tuputupu ae o le kanesa i le mammary glands,
    • Vitamin B1 i le tina ma le tama e nafa ma le faʻatonutonuina o le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo, e aʻafia ai le saoasaoa o aʻafiaga o le aʻa i totonu o synapses o le mafaufau,
    • Vitamin B12 faʻaleleia le hematopoiesis, e puipuia ai le le mautonu o le atuatuvale ma le le mautonu o le tino,
    • vitamini PP ma le B3 o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le vascular system ma fesoasoani e faʻaumatia ia ulu o le ulu,
    • O le vailaʻau C fesoasoani e tausia le puipuiga o le tina.
    • faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o le asthmatic i le lumanaʻi fou, fatu ma vascular diseases, ma le lamatiaga o le eczema

    Faʻalavelave ma faʻasaʻo

    O nisi taimi o le 'aina o se meaʻai suamalie e mafai ona i ai ni aʻafiaga le lelei ma faʻaleagaina.

    • E tupu lenei mea i mataupu nei:
    • ma le maualuga o le eletise o le manava,
    • afai ei ai se tagata e le faapalepale i le oloa,
    • 'ai le tele o mea e mafai ona mafua ai le colitis,
    • o le tupu mai o se tali atu i le fua mumu,
    • apu e mafai ona mafua ai le mautinoa i nisi tagata,
    • kuka mai fua o fua maualalo,
    • faʻaopoopoina le tele o suka e ono aʻafia ai le mamafa ma le soifua maloloina o tagata e maua i le maʻisuka.

    Taua!O pipi e mafai ona aofia ai vailaau faʻasaina, o le mea muamua ao lei faatauina ni fua, fesili i tagata faatau mo se tusi faamaonia ina ia mautinoa o loʻo soifua maloloina.

    Vitio: applesauce - iloiloga o meaai pepe

    A oʻo mai le faatauina o applesauce, ia taʻitaʻia oe i tulaga nei:

    1. O le otaota mai fua o loʻo fesiligia o loʻo faʻatauina i totonu o pusa tioata ma pusa pepa - oi latou uma e lelei ma faʻaleagaina. O pusa tioata e sili atu mea e faʻaogaina ai le siosiomaga, ae afai o le oloa o loʻo i totonu o le malamalama, lanu ma le tofo o le a mafai ona suia i totonu, o se taunuuga o le a leiloa ai lona aoga. I totonu o se atigipusa pepa, o le oloa e sili atu ona puipuia mai le faʻaalia i le malamalama.
    2. Fualaau mamae faʻatau mo se tamaititi e le tatau ona aofia ai faʻasaʻo, mea faʻaopopo, e aofia ai le suauu ma le suka (e le faʻaaogaina i le acid ascorbic).
    3. I luga o igoa o oloa e tatau ona faʻaalia le aso faʻamutaina.
    4. Afai o lenei oloa ua faamoemoe mo le soifua maloloina o tamaiti, o le matua o le tamaititi e tatau ona faailoa i luga o le fagu.
    5. A mafai ona tatala ni apa, e tatau ona faalogoina se totino faapitoa.
    6. O mea o loʻo i totonu o le fagu e tatau ona tutusa.

    O le a le umi e mafai ona teuina ai le apu apple?

    O nisi o faʻamalosi mo le teuina o le apu apu ua faamatalaina:

    1. O pusa e leʻi tatalaina e teuina i potu malulu malulu (i totonu o le faleoloa) poʻo le potu vevela e le sili atu le maualuga nai lo le 25 ° C (i se nofoaga pogisa).
    2. O se atigipusa mata tioata ua ufitia i se tapuni o le polyethylene ma tuu i totonu o le pusaaisa mo se vaitaimi e le silia le aso.
    3. Afai o le paluga pateta ua afifiina i totonu o se fagu uamea, pe a uma ona tatala, e tatau ona lafoina mea e faaaoga i se ipu tioata, e ufiufi i se tapuni ma teuina foi i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le aso.
    4. E mafai ona e faʻateleina le ola ola o le oloa gaosia pe a fai e te faʻafeiloaʻi i totonu o pusa tioata vai, faʻapipiʻi ma pipiʻi ata ma lafo i le pusaaisa (i le -18 ° C e mafai ona oʻo atu i le 3 masina).

    Mo le faia o se oloa mai apu o le kuka e fai i le lima e aoga mo tagata uma o le aiga, e mafai ona e faʻaaoga fautuaga fesoasoani mo lana sauniuniga.

    Vitio: mashed apples mo le taumalulu

    O nisi nei o:

    1. Mo le mauaina o se meaʻai lelei i le siosiomaga i totonu o le faleoloa e tatau ona e filifilia ni fua e aunoa ma se susulu malamalama e le i gaosia i vailaʻau mo se fale lelei.
    2. O le mea lea e le mafua ai le gasegase o le gaosiga, mo lana sauniuniga e tatau ona faʻaaoga fua o ituaiga lanumeamata.
    3. I totonu o le mea faigaluega, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fua suamalie ma fualaau o ituaiga o le autumn.
    4. Aʻo leʻi kuka, e tatau ona fufuluina apu i le vai mafanafana ma se pulumu, ona fufulu ai lea ma se solo.
    5. Afai e kuka lelei le pateta paluga mo le faʻaaogaina vave, e mafai ona e faʻapipiʻi atu i ai ni nai mataua o le sua o le lemoni - o lea e le liuliu.
    6. Aʻo saunia le mea suamalie e fesiligia mo tamaiti e oo atu i le tasi le tausaga, o le tumutumu ma peel ua aveese mai apu; ua faatagaina tamaiti matutua e tuua le pulu.
    7. Ole aʻafia ole togafitiga ole vevela e tatau ona laʻititi, o lea o le a le mafai ona faʻaaogaina le apu i le tele e mafai ona faʻaaogaina ai se mea e fufulu ai meaʻai.
    8. Dessert, faʻamoemoe mo le teuina mo le taumalulu, ua naʻo totonu o pusa tioata, ua tapunia i faʻamau uʻamea.

    E te iloaTalu ai o le ea e oo atu i le 25% o le tele o apu, e mafai ona latou tumau i luga o le vai mo se taimi umi ma e le pa'ū.

    O le auai o applesauce i luga o le lisi i le tele o taimi i le vaiaso o le a fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina o tagata o lou aiga i se tulaga lelei. E le gata i lea, o lenei oloa na faʻatuina ia lava i le foliga o se ipu e faʻamamafa ai manaʻoga mo le mamafa o le mamafa. Po o le a lava lau sini, o lenei meaai o le a fesoa- soani i le eseesega o au meaai ma fiafia e ai.

    Mai le laʻitiiti matou te faʻalogo i mea aoga o applesauce. O tina talavou o se tasi o muamua e faʻalauiloa lenei ipu i meaʻai a a latou pepe. E lelei tele i isi oloa, e pei o le paukiki poʻo kāloti. O na ituaiga tuufaatasiga e faʻaleleia ai le aoga o aʻafiaga o pateta. I aso nei, o faleoloa taitasi uma lava e maua ai le tele o ato e fai ma apu apu. Ae e mafai e le pateta pateta ona afaina ai o tatou tino? Tatou maua saʻo.

    Faʻapuupuu e uiga i le mea autu

    O le maualuga ma saogalemu mo le faaaogaina o applesau ua saunia e tusa ai ma le GOST. Na e vaʻaia se faʻamatalaga i luga o le fagu o se faleoloa meaʻai, e mafai ona e faʻatau saogalemu se ituaiga o oloa ma mautinoa le saʻo o ana sauniuniga ma le faʻasaoina o mea aoga o apu. E taua tele lenei mea pe a filifilia meaai a pepe.

    O le mamae le mama e faatatau lea i se meaai e maualalo i kalori; 100 kalama o le mea maeʻa e le silia ma le 80 calories. O le tuufaatasiga masani o applesauce e aofia ai avanoa e 3:

    O le mea moni, i aso nei e tele fesuiaiga, ae a aunoa ma nei vaega faavae, o le a le galue le apu apu.

    E uiga i aoga o le ipu

    O lona aoga aoga uma e mafai ona kukaina paluga, manino, e mafua mai i apu. O la matou fua e sili ona fiafia i ai talu mai le laʻitiiti e tamaoaiga i vitamin eseese ma minerale. O le a se isi mea lelei e 'ai i apu:

    • O le maualuga o le vitamini C fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia.
    • O le faʻalavelave o vitamini B, D, PP ma E faʻaleleia le tino i le malosi, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu, faʻamalosia ponaivi (o se togafiti mataʻutia o le osteochondrosis) ma lagolago malosi i le tino.
    • Omea, potassium, calcium, magnesium, phosphorus - e le o le lisi atoa lea o minerale aoga e maua ai apu.
    • O le fua e le o se mea e oso ai, o lea e lelei ai le faʻaaogaina mo le uluai fafagaina o tamaiti.
    • E matua afaina ai le galuega o le fatu cardiovascular ma le popole.
    • O le masani ai o le faaaogaina o apu e faʻamaonia ai le mamafa o le toto ma faʻamamaina ai toto toto o pusa cholesterol.
    • O apples o se tui sili ona lelei, aveese toxins mai le tino.
    • Faʻasalalau le galuega o le gastrointestinal tract (mafai ona taofi le manava ma, i se isi itu, ei ai se aafiaga tele i le tulaga o le faʻamalosi).
    • Faʻateleina le faʻaleleia o le metabolism.
    • Tuʻu atu i le faʻamamaina o le ate, ma tuʻuina atu ai se faʻasolosolo ma le faʻamalosi.

    O faʻamatalaga taua nei o apu e sili ona e fiafia i ai, o latou aafiaga lelei i le tino o le tagata e le mafai ona maualuga. Fualaau suamalie ma suamalie e fesoasoani i fafine maʻitaga e faatumauina ai le hemoglobin masani, faʻapea foi le faʻamalosia o lagona ma tulaga faaletino o fafine i le taimi o le misa.

    O le faʻaogaina o le faia o laʻau i le fale

    O le applee puree sili ona saogalemu, e le masalomia, o se tasi lea e faia tutoatasi i le fale. O lenei mea o le a sili ona moni mo matua talavou o loʻo folasia atu ipu fou i le taumafa o le pepe ola. O palu pateta ua saunia lelei, ae e tele mea taua e le tatau ona e faʻagaloina:

    1. Le itiiti ifo o le vevela togafitiga, o le tele o le lelei (tipi le fua i ni vaega laiti, ona itiiti ai lea o le taimi e faaalu ai).
    2. Faaopopo e pei o le suka maualuga pe a mafai ai.
    3. Mo le sauniuni o togafiti a tamaiti, filifili ituaiga lanumeamata lanumeamata, latou te aofia ai le itiiti ifo o pigments e mafai ona afua ai ni mea e afaina ai.
    4. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete nofoaga leaga ma isi faaletonu i fua.
    5. Afai e faʻaaogaina ni apu e kuka ai, e fautuaina e faʻamalosi atoatoa.
    6. Faʻasusu le fasi 'apili o le apili i sina vaega o le sua o le tipolo, lea o le a puipuia ai fua mai le pogisa ma faʻaleleia ai le tofo o le mea' ua maeʻa.
    7. Mo le faʻasaoina o apu, ia faʻaaoga na o ipu faʻamaʻele.

    O le a matou faʻasoa atu se tasi o fualaau sili ona faigofie mo applesauc homemade. Ina ia saunia, e tatau ona e tipi ma kuka lelei fua (1 kilokalama o apu ), tuu i totonu o se apa ma puipui puipui, sasaa le 125 mililiters o vai ma kuka mo le 20-25 minute seia oʻo ina suamalie fasi pepa. Ona tipi lea o apu i se mea e fufulu, faaopoopo le suka (125 milligrams ), sua o le lemon (10 mililiters ) ma tuʻu i le afi. A maeʻa ona kuka le apu o le apu, faʻapipiʻi mo le 10-15 minute ile vevela vevela. Tuu le vevela masini pateta i totonu o fagu ua leai ni ato ma mimilo. Ua faia.

    E tauaofai

    E ui lava ile vaivaiga uma, o le apples puree ua manatu o se mea manaia ma maloloina lelei. O le tele lava o ituaiga uma o apu o le mea sili ona maualuga, aemaise lava fualaau lanumeamata ma fualaau samasama. O le meaai a le Apple e sili ona lelei o se taumafataga muamua mo tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga.

    E faigofie tele le faʻavasegaina o se fualaau suamalie, o popo e faʻapipii lelei ma le tele o fualaau faisua ma fualaʻau, ma o le a sili atu ona aoga ma faʻafiafiaina ia pateta faʻafefiloi tuʻufaʻatasia i le tofo. O fomaʻi fautuaina e taumafaina a itiiti ifo ma le 4 apu i le aso, o ia ituaiga o aso taitasi e lava e faʻamalosia ai le tino ma minerale ma vitamini.

Tuua Lau Faamatalaga