Nativa® (Nativa)

Taʻu Fefaʻatauaiga: Nativa
Talosaga Faavaomalo Faavaomalo: Desmopressin
Suafa: 3-sulfanylpropanoyl-L-tyrosyl-L-phenylalanyl-L-lutaminyl-L-asparaginyl-L-cysteinyl-L-prolyl-D-arginylglycinamide cyclic 1-6 1-6 disulfide
Faiga o foliga: pills

Faʻavaeina i le papa maʻa
Gaioiga galue 0.1 mg 0.2 mg
Desmopressin Acetate 0.1 mg 0.2 mg
i le uiga o lesmopressin 0.089 mg 0.178 mg
Tagata faʻatau
Lactose Monohydrate 10 mg 10 mg
Crospovidone XL 5 mg 5 mg
Magnesium stearate 2 mg 2 mg
Ludipress e oo atu i le 200 mg i le 200 mg
i tulaga o vaega:
Lactose Monohydrate 170.1 mg 170.0 mg
Crospovidone 6.4 mg 6.4 mg
Povidone 6.4 mg 6.4 mg

Faʻamatalaga
Fua o le 0.1 mg: paʻepaʻe paepae mafolafola faʻapipiʻi ma gamfer ma lamatia i le tasi itu
Totoga 0.2 mg: paʻepaʻe paepae mafolafola faʻapipiʻi ma gamfer ma lamatia i le tasi itu

Pharmacotherapeutic group: Togafitiga o le maʻisuka
ATX Code: H01VA02

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
Desmopressin o se faʻavae tutusa o le natura hormone arginine-vasopressin, faʻatasi ai ma se faʻamatalaga aloaʻia o le antidiuretic. Desmopressin na maua mai ona o le suiga o le fausaga o le vasopressin molecule - faʻamaʻiina o le L-cysteine ​​ma suia ai le 8-L-arginine mo le 8-D-arginine.
Desmopressin e faʻapupulaina ai le permeability o le epithelium o vavao faʻasalaga faʻasalaga o le nefron e faʻafefe ai ma faʻalauteleina ai lona faʻamautu. O suiga o le fale e faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina o le malosi gasegase e taʻitaʻi atu ai i le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le desmopressin i luga o muso mumu o toto toto ma totoga i totonu pe a faatusatusa i le vasopressin, lea e oʻo atu ai i le leai o ni aʻafiaga ole spastic. E le pei o le vasopressin, e umi le umi ma e le mafua ai le faateleina o le toto (BP).
O le faʻaaogaina o le desmopressin mo le maʻisuka insipidus o le vaitau tutotonu e mafua ai le faʻaitiitia o le volumine o le urine faʻasolosolo ma i le taimi lava e tasi le faateleina o le osmolarity o le urine ma le faʻaitiitia i le osmolarity o le plasma toto. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le taimi o le urination ma se faaitiitia i le vavao o le aoauli.
O le maualuga o le antidiuretic aafiaga pe a fai na faia le tautala i le 4 i le 7 itula. Aafiaga faʻapitoa pe a faʻaaogaina ole tautala ile 0.1 - 0.2 mg - oʻo atu i le 8 itula, ile fua ole 0.4 mg - oʻo ile 12 itula.
Pharmacokinetics
Suiga
A faʻafoeina, o le maualuga o le plasma concentration (Cmax) e maua ile 0.9 itula. O le taumafa tutusa e mafai ona faʻaitiitia le tikeri o le absorption mai le gastrointestinal tract (GIT) i le 40%.
Tufatufaina
O le numera o tufatufaga (Vd) e 0.2 - 0.3 l / kg. Lagona oona - 5%. Desmopressin e le mafai ona sopoia le pa puipui o le toto.
Tofiga
E faʻamalieina e fatugaʻo. O le afa-ola (T1 / 2) pe a faʻaalia i le tautala e 1.5 i le 2.5 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

• o le maʻisuka insipidus ogatotonu
• Aso fanau a le Peraimeri i le fanau i le 5 tausaga
• Faʻailogaina le faʻamalosi i tagata matutua (faʻapitoa o togafitiga).

Contraindications mo le faʻaaoga
Afai ei ai se tasi o nei faʻamaʻi, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo le i tagofia le fualaau.
• Vaʻaia le gasegase i le desmopressin poʻo isi vaega o le vailaʻau
• Polydipsia ile soifuaga poʻo le mafaufau
• Le lava o le fatu ma isi tulaga e manaʻomia ai le puleaina o togafitiga
• Hyponatremia, e aofia ai se talaʻaga ((concentration of sodium ion in plasma toto lalo ifo 135 mmol / l)
• Faʻasalaga ma faʻalavelave faʻaleagaina (faʻamalositini creatinine i lalo ole 50 ml / min)
• Tamaiti i lalo ifo o le 4 tausaga (mo togafitiga o le maʻisuka insipidus) ma le 5 tausaga (mo togafitiga o le aoga o le nocturnal)
• Faʻafitauli o le le lava o le gaosiga o le hormones antidiuretic
• Lactase le lava, laua o le laose, glucose-galactose malabsorption.

Ma le faʻaeteete

faʻaaoga le vailaʻau mo le faʻauluuluga o le tino, le fibrosis, mo le solia o le paleni vai-electrolyte, o le ono ono lamatia le faateleina o le mamafa o le intracranial, ao maitaga.
Faatasi ai ma le mataala tele faʻaaoga fualaau faʻamaʻi i tagata matutua (e sili atu i le 65 tausaga le matua) ona o le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga (faʻamautu o le tino, hyponatremia). Pe a faatonuina le togafitiga ma Nativa, e 3 aso talu mai le amataga o le pulega ma faatasi ai ma le faateleina o le fualaau oona, e tatau ona fuafuaina le maualuga o le sodium i le plasma toto ma tatau ona mataitu le tulaga o le maʻi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

E tusa ai ma faʻamatalaga iloa, a faʻaaogaina le desmopressin i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka insipidus, e leai ni aʻafiaga i le taimi o le maʻitaga, i le tulaga o le soifua maloloina o le fafine maʻitaga, fetus, ma le pepe fou.
Ae ui i lea, o faʻamoemoega faʻapitoa i le tina ma le ono aʻafia i le fetus e tatau ona faʻamaonia.
O suʻesuʻega ua faaalia ai o le aofaiga o le desmopressin e ulu atu i le tino o se pepe faatoa fanau mai ma le susu o susu o se fafine o loʻo avea ma maualuga o doses o desmopressin e matua itiiti ifo nai lo lena e mafai ona aʻafia ai gasegase.

Faiga faavae, auala e faaaoga ai, umi ole togafitiga

Totonu. O le togi lelei o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.
O le vailaʻau e tatau ona faia sina taimi pe a uma ona 'ai, talu ai o le' ai e mafai ona aʻafia ai le inu o le vailaʻau ma lona aoga.
Ogatotonu o le maʻisuka insipidus: O le laasaga amata fautuaina mo tamaiti e sili atu i le 4 tausaga le matua ma le matutua e 0.1 mg 1-3 taimi i le aso. Mulimuli ane, o le fuainumera e filifilia e faalagolago i le tali i togafitiga. E masani lava, o le fua faatatau o aso taitasi e mai le 0.2 i le 1.2 mita. Mo le tele o tagata gasegase, o le fua lelei o le tausiga o le 0.1 - 0.2 mg 1-3 taimi i le aso.
Peraimeri i le aoauli: Ole fua ole laʻau fautuaina mo tamaiti e sili ile 5 tausaga male matutua e 0.2 mg i le po. I le leai o se aʻafiaga, e mafai ona faʻatuputeleina le fua ile 0.4 mg. O le laasaga fautuaina o togafitiga faifaipea o le 3 masina. O le faaiuga e faʻaauau le togafitiga e tatau ona faia i luga o le faʻavae o faʻamatalaga o falemaʻi o le a matauina pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau i totonu o le 1 vaiaso. E tatau ona mataituina le usitaia o le faʻagata o le faʻaaogaina o le suavai i le afiafi.
O le matua polyuria i le po: O le fualaau amata fautuaina e 0.1 mg i le po. Afai e leai se aoga i totonu o le 7 aso, o le a faʻapupulaina le fua ile 0.2 mg ma mulimuli ane i le 0.4 mg ma se faʻaopoopoga ole fua ole fua ole taimi e le silia le 1 taimi i le vaiaso. Manatua le lamatiaga o le tumau i le tino. Afai a maeʻa le 4 vaiaso o togafitiga ma le faʻasoʻotoga o fualaau oona, e le o maitauina le aoga ole aoga, faʻaauau pea ona faʻaaogaina le vailaʻau e le fautuaina.

Ata 3D

Pills1 le.
mea galue malosi:
desmopressin acetate0.1 mg
0.2 mg
(i le tulaga o lesmopressin: 0.089 mg / 0.178 mg)
tagata faʻapitoa: lactose monohydrate - 10/10 mg, crospovidone XL - 5/5 mg, magnesium stearate - 2/2 mg, ludipress - e oo atu i le 200 / up to 200 mg (lactose monohydrate - 170.1 / 170 mg, crospovidone - 6.4 / 6 , 4 mg, povidone - 6.4 / 6.4 mg)

Tosiga ma le pulega

Totonu. O le togi lelei o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.

O le vailaʻau e tatau ona faia sina taimi pe a uma ona 'ai, talu ai o le' ai e mafai ona aʻafia ai le inu o le vailaʻau ma lona aoga.

Ogatotonu o le maʻisuka insipidus: O le laasaga amata fautuaina mo tamaiti e sili atu i le 4 tausaga le matua ma le matutua e 0.1 mg 1-3 taimi i le aso. Mulimuli ane, o le fuainumera e filifilia e faalagolago i le tali i togafitiga. E masani lava, o le fua faatatau o aso taitasi e mai le 0.2 i le 1.2 mita. Mo le tele o tagata gasegase, o le fua lelei o le tausiga o le 0.1-0.2 mg 1-3 taimi i le aso.

Peraimeri i le aoauli: Ole fua ole laʻau fautuaina mo tamaiti e sili ile 5 tausaga male matutua e 0.2 mg i le po. I le leai o se aʻafiaga, e mafai ona faʻatuputeleina le fua ile 0.4 mg. O le laasaga fautuaina o togafitiga faifaipea o le 3 masina. O le faaiuga e faʻaauau togafitiga e tatau ona faia i luga o le faʻamaumauga o faʻamatalaga o le a matauina pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau mo le 1 vaiaso. E tatau ona mataituina le usitaia o le faʻagata o le faʻaaogaina o le suavai i le afiafi.

Nocturnal polyuria i tagata matutua: Ole fua amata fautuaina ole 0.1 mg i le po. Afai e leai se aoga i totonu o le 7 aso, e faʻaleleia le fualaau i le 0.2 mg ma mulimuli ane i le 0.4 mg (o le taimi o le faʻaopopoina o le dose e le silia le 1 taimi i le vaiaso). Manatua le lamatiaga o le tumau i le tino. Afai a maeʻa le 4 vaiaso o togafitiga ma le faʻasoʻotoga o fualaau oona, e le o maitauina le aoga ole aoga, faʻaauau pea ona faʻaaogaina le vailaʻau e le fautuaina.

Faʻatau

Nativa LLC, Rusia.

Tuatusi tulafono: 143402, Rusia, Moscow Region, Krasnogorsk district, Krasnogorsk, st. Oketopa 13.

Tel.: 8 (495) 502-16-43, 8 (495) 644-00-59.

i-meli: [email protected], www.nativa.pro

Lauga o nofoaga o gaosiga: 143422, Moscow vaega, itu a Krasnogorsk, s. Petrovo-Dalnee, Russian Federation, 142279, Moscow Region, Serphohov district, Obolensk, fale 7-8 poʻo le 143952, Moscow Region, Balashikha, microdistrict. Dzerzhinsky, 40.

Contraindications

- O le gasegase i le desmopressin poʻo isi vaega o le vailaʻau,

- faʻavaomalo poo le mafaufau faʻapitoa o le polydipsia,

- le loto vaivai ma isi tuutuuga e manaʻomia ai le puleaina o togafitiga,

- hyponatremia, e aofia ai se talaʻaga o (faʻasalaga o ionic sodium i le plasma toto i lalo ifo o le 135 mmol / l),

- faʻataʻitaʻiga i le ogaoga o le toilalo (failaina o le creatinine i lalo o le 50 ml / min),

- o tamaiti e oʻo i le 4 tausaga (mo le togafitiga o le maʻisuka insipidus) ma le 5 tausaga (mo le togafitia o le aoga o le nocturnal primitive),

- maʻi o le le lava o le gaosiga o le hormones antidiuretic,

- Lactase le lava, laga o le laose, glucose-galactose malabsorption.

Faʻaaogaina ma le faʻaeteete faʻapitoa i le tulaga o le faalēaogāina o le tino, le fibrosis, vai-electrolyte le lelei, ma le ono ono lamatia le faateleina o le mamafa o le intracranial i le taimi o le maitaga.

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona maitauina pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina i tagata matutua (e sili atu i le 65 tausaga le matua) ona o le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga (faʻamautuina o le tino, hyponatremia). Pe a faatonuina le togafitiga ma Nativa, e 3 aso talu mai le amataga o le pulega ma faatasi ai ma le faateleina o le fualaau, e tatau ona fuafuaina le maualuga o le sodium i le plasma toto ma tatau ona mataitu le tulaga o le tagata maʻi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fua o le Nativa 0.1 / 0.2 mg laupepa: lapotopoto, laulau, paʻepaʻe, ma le chamfer ma se mea lamatia i le tasi itu (30 vaega i fagu paʻu, 1 le fagu i totonu o se pusa pepa).

Faʻavae 1 papatini 0.1 / 0.2 mg:

  • gaioiga gaosi: desmopressin acetate - 0.1 / 0.2 mg, e tusa ai ma le desmopressin - 0.089 / 0.178 mg,
  • vaega fesoasoani: lactose monohydrate, crospovidone XL, magnesium stearate, ludipress (lactose monohydrate, crospovidone, povidone).

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, o le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.

O le vailaʻau e tatau ona faia sina taimi pe a uma ona 'ai, talu ai o le' ai e mafai ona aʻafia ai le inu o le vailaʻau ma lona aoga.

Toto o le maʻisuka autu: o le fua fautuaina mo tamaiti e sili atu i le 4 tausaga le matua ma le matutua e 0.1 mg 1-3 taimi i le aso. Mulimuli ane, o le fuainumera e filifilia e faalagolago i le tali i togafitiga. E masani lava, o le fua faatatau o aso taitasi e mai le 0.2 i le 1.2 mita. Mo le tele o tagata gasegase, o le fua lelei o le tausiga o le 0.1-0.2 mg 1-3 taimi i le aso.

Peraimeri o le aso nocturnal enuresis: o le laʻau amata fautuaina mo tamaiti e sili atu i le 5 tausaga le matua ma le matutua e 0.2 mg i le po. I le leai o se aʻafiaga, e mafai ona faʻatuputeleina le fua ile 0.4 mg. O le laasaga fautuaina o togafitiga faifaipea o le 3 masina. O le faaiuga e faʻaauau le togafitiga e tatau ona faia i luga o le faʻavae o faʻamatalaga o falemaʻi o le a matauina pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau i totonu o le 1 vaiaso. E tatau ona mataituina le usitaia o le faʻagata o le faʻaaogaina o le suavai i le afiafi.

O le matua polyuria i le po: O le fualaau amata fautuaina e 0.1 mg i le po. Afai e leai se aoga i totonu o le 7 aso, o le a faʻapupulaina le fua ile 0.2 mg ma mulimuli ane i le 0.4 mg ma se faʻaopoopoga ole fua ole fua ole taimi e le silia le 1 taimi i le vaiaso. Manatua le lamatiaga o le tumau i le tino.

Afai a maeʻa le 4 vaiaso o togafitiga ma le faʻasoʻotoga o fualaau oona, e le o maitauina le aoga ole aoga, faʻaauau pea ona faʻaaogaina le vailaʻau e le fautuaina.

Pharmacodynamics

Desmopressin o se faʻatulagaga tutusa o le hormone arginine-vasopressin ma ua i ai sona aʻafiaga o le antidiuretic. Na maua i le faagasologa o suiga i le fausaga o le vasopressin molecule.

O le gaioiga a Nativa e mafua ona o lona gafatia e faʻateleina le mafai ona gafatia o le epithelium o vaega vavalalata o tubules faʻasalaga o le nephron i le vai, ma faʻalauteleina ai lona faʻamautu. E leai ni aʻafiaga o le spastic ona o le le itiiti ifo o le faʻamatalaga o le desmopressin i luga o maso mumu o toto toto ma totoga i totonu pe a faʻatusatusa i le vasopressin. O le fualaau faasaina e umi se taimi ma e le faateleina ai le toto.

Pe a togafiti le desmopressin i le maʻisuka insipidus o le tupuaga tutotonu, o le volumine o le urine ua mafua ona faaitiitia, ua faateleina le osmolarity, ma o le osmolarity o le plasma o le toto ua faaitiitia, lea e mafua ai ona faaitiitia i le taimi o le urination ma le faaitiitia i le po. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e oo i lona maualuga pe a uma le 4-7 itula ma e oʻo atu i le 8-12 itula, e faalagolago i le fua na ave e Nativa.

Pharmacokinetics

Ole maualuga maualuga o le desmopressin e ausia ile 0.9 itula. O le taumafa e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le vailaʻau i le 40%. O le numera o tufatufaina o le 0.2-0.3 l / kg. E le mafai e le vailaau ona sopoia le puipui o le toto. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 1,5-2.5 itula. Desmopressin ua faʻamalosi e fatugaʻo.

Faatonuga mo le faaaogaina Nativa: metotia ma metotia

O pati nativa e faʻafofoga tautala pe a uma le taumafataga. O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia i tulaga taʻitasi taʻitasi.

  • ogatotonu o le maʻisuka insipidus: o le fualaau muamua ua fautuaina e 0.1 mg, 1-3 taimi i le aso, ona siitia lea o le fuainumera e fuafua ile tali a le tagata maʻi,
  • primitive nocturnal enuresis: o le tui muamua fautuaina o le 0.2-0.4 mg i le taimi e momoe ai. O le umi o togafitiga e tatau ona tusa ma le 3 masina. O le faaiuga i le talafeagai o le togafitiga e faia i luga o le faavae o faamaumauga ile falemai na mauaina i totonu o le 7 aso talu ona faamutaina le fualaau faasaina. I le vaitaimi o togafitiga, ua fautuaina Nativa e usitai i le pulega o le faatapulaaina o le faaaogaina o le vai i le afiafi,
  • Nocturnal polyuria i tagata matutua: o le fualaau muamua fautuaina o le 0.1 mg i le taimi e momoe ai. I le leai o se aoga pe a mavae le 7 aso o le tagofia o le fualaau faasaina, e mafai ona faateleina le fualaau i le 0.2, ma mulimuli ane 0.4 mg / aso, faatasi ai ma se afa o le vaiaso. I le toesea o se togafitiga i totonu o le 4 vaiaso talu ona ave Nativa, o lona faʻaaogaina e le aoga.

Faʻaiʻuga

  • faʻaogaina o le tino: tiga o le ulu, valea, gaogao,
  • fualaau oona: leu, vomiting, gutu malogo,
  • suauu cardiovascular: ole tachyarrhythmia le tumau,
  • totoga o faaaliga vaaia: conjunctivitis,

E le gata i lea, o le tupu mai o le edema, faapea foi le faateleina o le mamafa o le tino.

O le aveina o le Nativa e aunoa ma le faatapulaaina i le faaaogaina o le tino e mafai ona mafua ai le taofia o le tino i le tino ma le hyponatremia.

Faʻasalaga

O le toesea o Nativa e mafai ona taʻitaʻia ai le ola ma le hyponatremia ma le faʻamaualuga o ions konatela i le plasma toto i lalo ifo o le 135 mmol / L.

Tomai fautuaina: vave loa ona ave le fualaau faasaina, faalēaogāina le tulafono o le faatapulaʻaina o le vai, pe afai e tatau ai, ia faʻaaogaina le 0.9% poo le maualuga o le sodium chloride solution. I le tulaga o faʻamaoniga o le faʻamautu tele o le vai (faʻavevesi, leai se malamalama), furosemide ua faatonuina.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le vai i le 1 le itula muamua ma le 8 itula i le maeʻa ai o Nativa, e aloese mai le tupu mai o ona faʻafitauli le talafeagai.

E tusa ai ma faatonuga, ua solia le Nativa i tagata gasegase i se tulaga e mafua ai le faatumauina o le tino ma le le atoatoa o le eletise.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le hyponatremia, ua fautuaina e pulea le faʻamaualuga o le sodium i le plasma toto.

I maʻi e maua mai i le maʻi mimiti, o le nocturia, dysuria, maʻi o le urinary, polydipsia, diabetes incompatible, ma pe afai e masalomia se maʻi vevela poo le tumate o le prostate, e fautuaina e togafitia ma suʻesuʻeina nei faʻamaʻi aʻo leʻi faia Nativa.

E fautuaina e taofi le ave o Nativa i le tulaga o faʻamaʻi pipisi, gastroenteritis ma le fiva.

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i aʻafiaga leaga o le desmopressin i luga o le maitaga, o le tulaga o le fotus, pepe fou, ma le tina, ae ao leʻi faʻaaogaina Nativa, e tatau ona mamafa le fua faatatau o le lelei / lamatia.

O le tele o fualaau faasaina i totonu o le susu o tina pe a ave Nativa i tulaga maualuga e le taua ina ia mafai ai ona faatosina le diuresis o le pepe.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • fualaau faasaina: o le lamatiaga o le faaleleia atili oo latou aafiaga,
  • buformin, tetracycline, norepinephrine, tapenaga o lithium: faʻaitiitia le aʻafiaga o le antidiuretic o le desmopressin,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs): o le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai;
  • indomethacin: faʻaleleia le aafiaga o le desmopressin e aunoa ma le faateleina o lona umi o le gaioiga,
  • tigyclic antidepressants, inhibitors serotonin reuptake respirators, analgesics narcoti, carbamazepine, chlorpromazine, lamotrigine, NSAID: e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o le antidiuretic o Nativa, faʻateleina le lamatiaga o le taofia o le tino ma le hyponatremia,
  • loperamide ma, atonu, isi vailaʻau e faʻagesegese ai le peristalsis: e mafai ona taʻitaʻia le tolu faʻateleina o le faʻasalaga o le desmopressin i le plasma, faʻaititia ai le lamatiaga o le taofia o le tino ma le hyponatremia,
  • dimethoni: o le absorption o le desmopressin atonu e faaititia.

Analogs o Nativa o Vasomirin, Desmopressin, Minirin, Nourem, Presineks.

Le tau o Nativa i falemaʻi

O le tau faʻatatau o Nativa e 1330 r mo se afifi e aofia ai le 30 pauna o le 0.1 mg.

Aoga: Rostov State Medical University, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

E tusa ai ma le tele o saienitisi, o fale o le vitamini e le aoga mo tagata.

Faatasi ai ma se asiasiga masani ile moega tanning, o le avanoa e maua ai le kanesa o le paʻu e faateleina i le 60%.

I Peretania, ei ai se tulafono e tusa ai ma le fomai tipitipi e mafai ona musu e faia le taotoga ile maʻi pe afai e ulaula pe mamafa. E tatau i se tagata ona lafoai masani leaga, ma, atonu, atonu o le a le manaomia se togafitiga.

O ponaivi e fa e sili atu le malosi nai lo le sima.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faʻamaonia. Sa faʻamaonia e saienitisi e faʻafefete, e faʻamamaina e le tagata le faiʻai ma faʻaleleia lana gaioiga.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

E tusa ai ma le WHO, o le faia o se talanoaga i le afa itula i luga o se telefoni feaveaʻi, e faʻapupulaina ai le ono o le faiʻai e 40%.

O le mamafa o le faiʻai o le tagata e tusa ma le 2% o le mamafa o le tino, ae na te faʻaumatia pe a ma le 20% o le okesene ulufale atu i le toto. O lenei mea moni e mafua ai le faiʻai o le tagata i mea leaga e mafua mai i le leai o se okesene.

E mafai e a tatou fatuga ona fufulu tolu lita o le toto i le minute e tasi.

O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

Sa faʻatautaia e saienitisi Amerika suʻesuʻega i maso ma faʻauʻuina o le suamalie sipuni e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto. E tasi le vaega o moa na inu vai manino, ma le lona lua o le suamilo. O le iʻuga, o vaʻa o le vaega lona lua e leai ni pusa cholesterol.

E miliona miliona siama ua fananau mai, e ola ma feoti i totonu o o tatou gutu. E na o le maualuga lava e mafai ona iloa ai, ae afai latou te potopoto faatasi, e tatau ona latou masani i se kofe masani.

O le galu muamua o le fugalaau o loʻo oʻo mai i le iʻuga, ae o laau fugalaau o le a suia e mutia mai le amataga o Iuni, lea o le a faʻalavelave ai i ē na mafatia.

Faʻataʻitaʻiga

O le elemene malosi o Nativa o le desmopressin, o se faatulagaga tutusa o le natura o le hormone natura arginine-vasopressin, faatasi ai ma se faaupuga o le antidiuretic. Desmopressin e faʻapupulaina ai le permeability o le epithelium o vavao faʻasalaga faʻasalaga o le nefron e faʻafefe ai ma faʻalauteleina ai lona faʻamautu. O suiga o le fale e faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina o le malosi gasegase e taʻitaʻi atu ai i le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le desmopressin i luga o muso mumu o toto toto ma totoga i totonu pe a faatusatusa i le vasopressin, lea e oʻo atu ai i le leai o ni aʻafiaga ole spastic. E le pei o le vasopressin, e umi le umi ma e le mafua ai le faateleina o le toto (BP).

O le faʻaaogaina o le desmopressin mo le maʻisuka insipidus o le vaitau tutotonu e mafua ai le faʻaitiitia o le volumine o le urine faʻasolosolo ma i le taimi lava e tasi le faateleina o le osmolarity o le urine ma le faʻaitiitia i le osmolarity o le plasma toto. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le taimi o le urination ma se faaitiitia i le vavao o le aoauli.

O le maualuga o le antidiuretic aafiaga pe a fai na faia i le tautala i le 4-7 itula. O le aʻafiaga o le antidiuretic pe a faʻaaogaina ole tautala i le 0.1-0.2 mg e oʻo atu i le 8 itula, ile fua ole 0.4 mg - oʻo ile 12 itula.

Tuua Lau Faamatalaga