E mafai ona 'ai le sisi ma le maualuga o le cholesterol?

O fua o le susu susu e afaina tele ai le tele o tino ma e tatau ona aofia ai i le taumafataga. O le kulimi ma le kulimi sipili ma le maualuga o le cholesterol e faʻatagaina mo le taumafaina ma le maualalo o le pasene o le gaʻo. O meaʻai maualalo le gaʻo o le a le afaina, ma gaʻo manu, i le isi itu, o le a faʻaleleia le cholesterol. O kulimi ma le kusi cheese e aofia ai le tele o mea aoga ma i sina vaega latou te aʻafia ai le tino.

O oloa susu susu e faapitoa lava le manaomia pe a mavae le 60 tausaga. O ponaivi e pei o le papaʻi ma le faʻaogaina o le calcium e manaʻomia.

Eseese o le siʻi kuka

O le faagasologa o le sauniuni o le oloa e aofia ai le suasusu o le susu atoa ma le faʻaaogaina o mea totoe. Mo le gaosiga, e mafai ona e faʻaaogaina le susu masani poʻo se faʻafefiloi o meaʻai susu. O mea masani faalenatura e faʻaaogaina i le maualuga o le vevela. O lenei mea e aʻafia ai meatotino aoga ma e mafai ona suia le tofo o le oloa. O le iʻuga, e mafai ona e maua le kalu falaoʻai o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

  • E lelei le kesi mo nifo ma ponaivi.
  • O le uʻamea ei ai sona aoga aoga i le toto ma le hemoglobin.
  • Amino acids ma le protein e faʻaleleia ai le metabolism ma le galuega o le ate.
  • Vitami A faaleleia le lelei o le vaʻaia.
  • O se pasene laitiiti o le gaʻo e fesoasoani tele i tagata.
  • B vitamini e faʻaleleia le manatuaina, e aoga mo le cardiovascular system.
  • Vitamin D e taua mo le masukalokelet system.
E taua tele le paʻu mo tagata taʻaalo, e fesoasoani i le tuputupu aʻe o musika.

Ua fautuaina le kuka mo tagata taaalo ona o le protein o loo aofia ai, o lea e fesoasoani ai i le atinaʻe o le mascular system. O le oloa e maualuga le tau o le malosi, e faʻamalosia ai le malosi ma faʻavave vave ai le tino. O mea lelei aoga e aʻafia ai le faʻaogaina o meaʻai ma masukalokeletal. O le suka e aofia ai mea aoga amino e le o gaosia e le tino, e aofia ai lysine, methionine, tryptophan.

E aʻafia faapefea cholesterol?

I se tulaga maualuga, e le mafai ona e 'ai meaai mama ma maualuga-kalori. O vao e aofia ai gaʻo manu, lea e le faʻatagaina mo tagata ei ai fatu ma faʻafitauli faʻapitoa. O ituaiga faigata e sili ona leaga. O le kulimi gaʻo e faʻapupulaina ai le cholesterol. O fua o susu-susu e sili ona lelei ona faʻaaogaina i le maualalo o le gaʻo, i lona mamanu lelei ma le faʻaitiitia o le gaʻo.

O fea e mafai ona 'aina?

Mo tagata e mataʻituina le tele o cholesterol, e mafai ona faʻaaoga le kusi falaoa ma le maualalo o mea e gaʻo. 100 g o oloa e aofia ai na o le 1 g organic. E mafai ona e 'ai sina sisi falaoa laititi. O le aofaiga fautuaina e 300 g i le vaiaso i ni vaega laiti. Aua nei faaopoopo le kulimi po o kirimi kiripulu. I se vaega itiiti, e mafai ona e 'ai i le faʻaleleia po o fuluʻi mama, e aofia ai le mozzarella, "Fetu". O vailaau aoga o loʻo aofia ai i le aofaʻi sao, ma o le gaʻo gaʻo e sili atu le maualalo.

Mea aoga ma mea e faʻaaogaina o le siʻisi sisi

O le mea autu o soʻo se oloa gaosi o mea faʻalatini ma o le elemene elemene o le calcium. O nei vaega e manaʻomia e faʻamalosia ai ponaivi ma masini mumu. O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai sina vaega itiiti o le vai, o le gaʻo. Faatasi ai ma vitamini ei ai le acid ascorbic, vitamini o le vaega B, E, PP, ma isi.

100 kalama o fua o le fua masani, lea e leai ni meaʻai faaopoopo, e aofia ai le 10 g o lipids, 17 g porotini, 2 g o suka. Ma le 83 mcg o le retinol, 0.7 mg o le acid ascorbic.

O le kulimi sisi ua tumu i minerale. Aemaise lava, e aofia ai le 230 mg o le phosphorus, 46 mg o le sodium, 115 mg o le potassium, 180 mg o le calcium, 16 mg o le mamafa i le 100 g.

Faʻafetai i le tele o ana meaʻai, o le kisi falaoa e maua ai ni mea lelei e le mautinoa i le tino o le tagata. O le aofia ai o se mea gaosi i totonu o le lisi o loʻo tuʻuina atu ai le faʻamalosia o ponaivi, faletila, ma fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino, lauulu, nifo. O le faʻatinoga o le fatu cardiovascular ma le fatugalemu o le tino e faʻaleleia.

O oloa gaʻo poʻo gaʻo e leai se gaʻo e iai mea nei:

  • E taofia ai le atinaʻe o maʻi fatu fatu,
  • Faʻaleleia le setete o toto toto,
  • Faʻavasega le gastrointestinal tract,
  • Faʻauma le le lava o le calcium i totonu o le toto,
  • Faʻaleleia le faʻamatalaga vaaia,
  • E i ai sona aafiaga lelei i luga o le masini menele,
  • Na ia faia se vaega malosi i le faagasologa o le hematopoiesis, etc.

E mafai ona kuka le sisi i le maualuga o le cholesterol? Ua matauina e fomaʻi fomaʻi e le gata ina mafai, ae o se mea maloloina e tatau ona 'aina.

O loʻo i ai le tele o le calcium, lea e puipuia ai le faʻaleleia o mea gaʻo i le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi isi vaega aoga e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto, e puipuia ai le tupu o atherosclerotic deposits.

Eseesega o oloa gaosi

Ua uma ona faʻaaogaina se oloa susu mai aso anamua. O loʻo sauniuni e faʻaaogaina se tekinolosi faʻamalosi tino faapitoa. I le taimi nei, e mafai ona e faʻatau ituaiga eseese. Ole aofaiga o le cholesterol i le siʻosiʻusiʻa o le tasi ituaiga poʻo le isi ona o le gaʻo o meaʻai o susu o loʻo faʻaaoga mo le kukaina.

O le kulimi suamalie e aofia ai, o se tulafono, sili atu i le 20% o lipids o meaola manu, o le mea lea, e aofia ai le tele o le cholesterol. O le kulimi masani e aofia ai le 15-18% gaʻo. Ae o loʻo taua pea i le mamafa o togi o le oloa.

Laʻu sisi laʻititi-gaʻo. I totonu, o le aofaiga o vaega gaʻo e eseese mai le 2.5 i le 4% aofia ai. E masani lava o lenei filifiliga e fautuaina mo taumafa taumafa. Afai o le maʻisuka o loʻo i ai le hypercholesterolemia, ona sili lea ona lelei le 'ai i le 2-3 aso. A le o lea, o le a faateleina ai le maualuga o lipoproteins maualalo.

O le meaʻai sili ona taumafa o le kisisi, lea e le maua ai le gaʻo pe tusa ma le 1.8%. O lenei ituaiga o meaai e le o se mea e sili ona lelei ma ei ai le aoga o le malosi, ae le o le tala o le atherosclerosis i le maʻisuka, o se punavai taua o le calcium, vitamini ma minerale.

O le tele o le gaʻo i totonu o le fua o le gaʻo e mafua mai i le gaʻo o le susu. O le faiga o le gaosiga e taua foi. Aʻo leʻi faʻaaogāina, o le susu gaosi oloa e kuka pe tuʻuina fou.

O mea totino ma uiga taua o le kusi cheese e aʻafia i le gasologa o taimi, meaʻai ma isi faʻaogaina i le gaosiga o fale gaosi oloa.

Cholesterol ma le kuka

Afai o le cholesterol i totonu o le toto e maualuga aʻe i luga masani, o le a faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le loto ma toto, vaʻaia ma le faʻasolosolo. O faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina, faʻafitauli i le tino o le tino le atoatoa, poʻo le oti foi.

O le faavae mo le togafitiga o le hypercholesterolemia o le meaai. Ae peitai, e le faapea e tatau ona aveese mai le lisi autu oloa uma e aofia ai le gaʻo-pei o se mea. Cholesterol lava ia e le o se mea e afaina ai, e manaʻomia mo le gaosia o hormones steroid, le puipuiga o siama.

E ui lava i le tele o aoga aoga o le oloa, e mafai ona faateleina le maualuga o le cholesterol i le maʻisuka. O lenei mea moni e faʻavae i luga o le natura o meaola o le sisi kulimi. O meaʻai gaʻo e oʻo atu i le 80-90 mg o le cholesterol mo le 100 g. O lenei vaega e faʻaaoga foi i oloa gaosi susu ma se pasene maualuga o le gaʻo.

O le mea lea, e fautuaina ai le maʻisuka e faʻaaoga sina kalu falaoisi po o le maualalo o pasene o le lipid constituents. O nei mea taumafa e le gata e afaina ai, ae e faʻatagaina foi mo le faʻaaogaina e aʻafia ai le tulaga maualuga o le atherosclerosis o vaʻa toto.

O le kulimi kulimi ma le cholesterol e mafai ona fafaga 3-4 taimi i le vaiaso, ae le o le tele o taimi. O le auauna atu e 100 g i le aso. E mafai ona faʻaleleia le gaosiga o le toto cholesterol lelei i le gaosi o le toto, ao le faʻaitiitia o le ava malosi, lea ei ai sona aafiaga lelei i le soifua lelei.

O le togafitiga faʻamaʻi ma le maualuga o le cholesterol e mafua mai i vaega nei i le tuufaatasiga:

  1. Lysine - o se vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, faʻaleleia ai le hemoglobin i totonu o le toto. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le gaʻo-pei o le tino, e manaʻomia e le tino le lysine taua. O le le atoatoa e mafua ai le faʻaleagaina o le ate ma le fatu fatu galuega, faʻavevesi le masculoskeletal system, afaina ai le tulaga o ponaivi, ma oʻo atu ai i faʻamaʻi o le tino.
  2. Methionine o se amino acids. E maua ai le lelei o le faʻaaogaina o le lipid constituents, faʻamaonia le gaʻo gaʻo ma le gaʻo i le tino ma le maʻisuka. E iai foʻi le methionine e puipuia ai le faʻamafesoʻo o le ate.
  3. Tryptophan o se vaega lea e aʻafia ai le tuputupu ae, faʻaleleia uiga taua o le toto, o loʻo i ai se malosiaga faʻamalosia lautele, lea e aʻafia ai galuega a le tino atoa.

Ina ia faʻatumu le tino i vaega ua faʻamatalaina, e tatau i se tagata ona 'ai le 100 g o le sisi i le aso. Afai ei ai se talaʻaga o le hypercholesterolemia, ona latou faʻatau 100 g 3-4 taimi i le vaiaso, ae le tele taimi.

Fautuaga mo le faaaogaina

E le o se mea faalilolilo o le gaʻo gaʻo po o ituaiga susu o le oloa o loʻo faʻaalia e le tofo lelei. Latou te fetaui mo le faʻaaogaina, afai o loʻo i ai i le tagata mea uma i le faasologa ma le cardiovascular system, e leai se mamafa mamafa.

I le tulaga o le maʻi o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, lea eo mai faatasi ma faʻalavelave faʻaleagaina, maualalo, o le a sili atu ona lelei le faʻatau o se oloa maualalo-gaʻo. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e faʻamamafa oe i se ituaiga e leai ni mea-e oʻo atu i le 1.8 gaʻo.

E mafai ona 'aina le kusi kulimi i lona tino mama, pe faaopoopo i ni ipu. I le isi itu, e mafai ona e faʻafefiloi ma sina yogo gaʻo i totonu o le fale ma se vaega itiiti o fualaau mama, ia 'ai se mea faapena mo le' aiga o le taeao. Lago apu ma le kusi falaoamata e lauiloa. Ona faaluaina lea o penefiti, talu ai o apu, ona o le pectin content, e fesoasoani foi i le faatulagaina o le cholesterol maualuga i alii ma tamaitai.

Fua: Autu Apple. Faʻafefiuʻi le gaʻo susu-gaʻo ma sina pauna o le kinnamon poʻo le nutmeg, faʻaopopo le suālaʻau poʻo le suauu manogi. Mea na mafua ai le tele o apu, tuʻu i le ogaumu. O nai apu e mafai ona aina i le aso.

O se taunuuga: i le tulaga o le maʻisuka ma le hypercholesterolemia, i le i ai o le gaʻo po o le sili atu o le mamafa, e fautuaina e filifili se mea e maualalo-gaʻo / nonfat curd o le a aumaia ai le leai o se mea aoga i le tino.

O mea e fiafia i ai e uiga i kisimasi ua saunia i le vitio i lenei tusiga.

Lisi kulimi ma ona meatotino

O lenei oloa o se tasi lea o vaega autū o meaʻai lelei. O le tele o laʻau o le polotini ma le calcium, e tatau ai mo ponaivi maloloina ma gaʻo maso. I se faaopoopoga, o le oloa o se puna o le tele o vitamini e pei ole A, E, C, D, B1 ma le B2. O minerale o loʻo aofia ai i totonu o le paluga:

  • fumela
  • paluka
  • sodium
  • Manganese
  • uʻamea.

Oona ma gaʻo o loʻo i ai i totonu.

Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le oloa e aumaia ai faamanuiaga sili i le tino o le tagata. E fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino, faʻamalosia ponaivi, o nifo ma lauulu, faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma le tino.

E manaʻomia le pala mo le tino o tamaiti mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. O le oloa o se vaega taua o le puipuia o le uila. E faʻaleleia ai le vaʻai, manatua ma le faʻamaopoopo. Ma faafetai i le malosi e faʻamalosi ai le masukuleti, e fautuaina e faʻalauiloa i totonu o le faasologa o aso mo tagata matutua.

Amino acids ma proteins e i ai se aafiaga lelei i luga o le mea e gaosi ai meaʻai ma puipui o le toto. Mo tagata e maualuga le cholesterol, o le kusi e aoga ona e iai mea e le masani ai: lysine, methionine ma tryptophan.

Lysine faateleina le hemoglobin ma faaleleia ai le tafe toto i totonu o vaa. I tagata gasegase ma le hypercholesterolemia, o le le lava o le lysine e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o le masukalokeletal system, lungs and kidneys.

E manaʻomia le tryptophan mo le tuputupu aʻe, i se faʻaopoopoga, e faʻamaopoopoina le tuufaatasiga o le toto. Lenei mea e sili ona taua, talu ai o le faʻaleleia o le cholesterol o se tasi lea o faʻafitauli.

Methionine faaleleia le tulaga o le fatu ma toto toto. Ma faʻafetai i le mafai ona talepe le gaʻo ma toe faʻaleleia faiga faʻavae, e puipui ai gaʻo, aemaise lava le ate, mai le gaʻo.

O le kulimi kulimi ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona maua ai le tele o aogā pe afai e te filifilia le oloa saʻo. E le mafai ona e 'ai fua eseese ma e tatau ona faʻatapulaaina le aofaʻi o le siʻisi i le meaai.

Ae ui i lea, o le lafoaia atoatoa o le faaaogaina o meaʻai susu ma le maualuga o le cholesterol e le aoga.

Faʻatau oloa

O le a le tele o le cholesterol o loʻo i totonu o le siʻisiʻai e aʻafia i le ituaiga o susu lea e gaosia ai. O le kulimi e i ai le eseesega o pasene o mea e gaʻo ai le gaʻo, e faalagolago lava i mea o loʻo faʻaaogaina, o le siʻiisi e mafai ona:

O tagata e maualuga le cholesterol e le fautuaina e ai meaʻai gaʻo, e pei o gaʻo manu i totonu e silia ma le 20%. O vailaʻau faʻapitoa e itiiti le gaʻo (e oʻo i le 18%), ae ui i lea, e mafai foi ona latou puipuia.

E mafai ona faʻafefeteina le manaia o le sisi ma le lanu e le silia ma le 3 taimi i le vaiaso. I lenei tulaga, e le tatau ona sili atu i le 300 g le aofaʻi o le tupe. E tusa ai ma lea, 'ai le 100 g o le oloa i le 3 taimi i le vaiaso, e mafai ona e faʻatumu le tino i vitamini tatau e aunoa ma le lamatia o le ola maloloina.

E tele ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o le oloa o loʻo aofia ai i meaʻai uma, ona o loʻo aofia ai sina gaʻo tele (e oo i le 4%). Mo tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia, o ia ituaiga sisi e mafai ona 'ai i isi aso uma, ae le silia 100 g i le taimi.

I totonu o se gaʻo e leai se gaʻo, e na o le 1.8% o gaʻo, o lona faʻaaogaina e le aafia ai le cholesterol. O le mea moni, e itiiti mea e maua mai i totonu o le kulimi masani, ae peitai, o le faʻaaogaina o le 100 g o se oloa e leai se gaʻo i aso taitasi o le a maua ai le tino ma vitamin talafeagai ma minerale. I le faʻaopoopoga, o le faʻaogaina o le polotini ma le calcium i le kusi falaoa e leai se gaʻo e sili atu le maualuga nai lo ituaiga meaʻai e tele-gaʻo.

O le maualalo o le pasene o mea gaʻo, e feteenai ma le talitonuga masani, e le faʻaleagaina ai le afaina o le oloa ma e le afaina ai le lipid metabolism. I tagata ei ai le hypercholestemlemia, o se oloa fou e sili atu ona paʻuina lelei nai lo iʻa ma meaʻai papaʻe. O le mea lea, e manatu ai o se puna sili atu ona taliaina o polotini o manu.

E tatau ona e iloa afai e te faʻaaogaina le siʻisi gaʻo e leai se gaʻo mo le po, ona e mafai lea ona e foia le mea oona i totonu o gasegase e maualuga le cholesterol. Talu mai le methionine o le a gauia ai gaʻo i le gasologa o le po.

O oloa susu susu e tatau mo tagata uma. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le i ai o se maʻi gasegase po o le toto, o le meaai e tatau ona malilie i le fomaʻi. E naʻo se tagata tomai faapitoa e faʻavae i luga o le iuga o le suʻega e mafai ona ia taʻua po oa oloa o le a aoga ma o fea e mafai ona faia se mea leaga.

Ituaiga ituaiga kusi falaoamata

O le kulimi falaoa e faia i le fale e aofia ai mea sili ona aoga.

I le taimi nei, o ni nai ituaiga o lenei gaʻo susu ua gaosia. O le gaosiga o le siʻi kulimi e aofia ai le vavaeese o le susu i totonu o kulimi ma susu susu, lea e maua ai le kusi falaoamata e ala i le matua. Ma le isi, o le kulimi e faʻaopoopoina i se aofaiga e maua ai le sisi o le siʻosiʻomaga o le tele o meaʻai gaʻo.

O le kulimi fale e ala ile ituaiga o gaosiga e vaevaeina i:

E maua mai le acid curd e ala i le faaopoopoina o le lactic acid i le susu i foliga o se aganuu amataina, ma ia faalautele - e ala i le faaopoopoina o se aganuu amata ma se elemene, lea e aofia ai le chymosin ma le pepsin.

I le gaʻo gaʻo, e vaevaeina le siʻiisi i:

  • nonfat (e oo i le 2%),
  • malosi (e oo i le 5%),
  • gaʻo maualalo (18%),
  • malosi (sili atu i le 18%).

E le gata i lea, e tupu le kusi cheese:

  • granular (faʻatasi ai ma se mea e tutusa lelei),
  • calcined (faatasi ai ma le faaopoopoina o le faateleina o le konetaum),
  • mea taumafa (e le vaivai),
  • albumin (e aofia ai albumin nai lo le casein protein).

O lenei oloa aoga e faia mai le 'oti, povi, kamela, susu o mamoe. O le mea sili ona aoga o le kisi falaoa e kuka i le fale.

Faʻavae ma aoga aoga

O le kulimi kulimi o se gaʻo susu o le gaʻo e maua mai i le susu o susu ma le toe aveeseina o le uila, lea e tumau pea pe a uma le gaugau, fufulu le susu. O le tamaoaiga sili o le polotini maualuga, susu gaʻo (casein).

Talu ai ona o vailaau faʻasolosolo e tutupu i le taimi o le faʻamalosiina o le susu, e vave ma e faigofie ona ufiufi. O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faapea, mo le faʻapalapalaina o le siʻi siʻosiʻomaga, o le manava e faalilolilo le 3 taimi e le maua ai le suauu, enzymes, sua oona nai lo le susu susu po o le susu atoa.

O le kulimi kulimi e tele vitamini, amino acids, phosphorus, calcium i se foliga faigofie digestible. O loʻo i ai meatotino taua nei:

  • Faʻapumu le tino i le polotini. 100 g ei ai le palatini e 20%, lea e sili atu ona vave faʻavaveina nai lo meaola o manu (aano o manu, iʻa). Curd amino acids fesoasoani e vave fausia ai maso maso, taofi le maso.
  • Faamalosia tino o le ponaivi. O le maualuga o le calcium e faʻamalosia ai ponaivi, nifo, faʻaitiitia ai le lamatiaga o gau. O le aso e puipuia ai tagata matutua mai le osteoporosis. Faʻauma le paʻu o le calcium aʻo maitaga. Aafiaga aoga ile atinaʻeina ole pepe ole pepe. E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti mai le 5 masina le laʻano gaʻo maualalo.
  • Faʻaleleia galuega o le ate. O le kulimi o le kulimi ma le maualuga o le cholesterol e faʻamaʻaʻaina ai le lipid metabolism, o le susunuina o gaʻo. Methionine i lona tuufaatasiga e taofia ai le tuputupu ae o lipoproteins leaga. Puipuia le ate mai toxini, o aʻafiaga o fualaau, vailaʻau.
  • Faʻatino galuega a le loto. O le uʻamea faʻaleleia le toto. O le potassium, magnesium e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu, faʻaleleia ai le masini vascular, faʻamautuina le faʻalavelave.
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina. Fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o meaʻai. Faʻamaʻi ona eli, e le mamafa le manava. E aofia ai siama lactic acid e faʻaleleia ai le motumotu o le fatu.
  • Malosi malosi. O se aafiaga faʻapitoa faʻamalosi e tupu ona o le maualuga o le potassium. O le mea lea, e fautuaina le 'ai o le siʻisiʻi mo tagata e maualuga le maualuga o le toto ma fatu fatu. O aso anapogi e sili ona aoga mo le aveesea o le tele o le vai mai le tino.
  • Faʻaaoga masani e faʻaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu, fao. E mafai ona faʻaaoga e avea o se mea gaosi. Lulu mata, mata, mafiafia e faia i luga o lona faavae.
  • Oncology Prevention. Sa maua e saienitisi afai e masani ona i ai le sisi, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o tumema leaga e faaititia e le 20%. Na te aveesea faʻamalolo saoloto, o le mafuaʻaga autu o le kanesa.

O le mea e maua mai i le kalori o le kusi falala e faʻatatau tonu i le gaʻo gaʻo (19-25%) e aofia ai le 226 kcal / 100 g, faʻamaʻi (4-18%) - 156 kcal / 100 g, malosi (1.8%) - 86 kcal / 100 g, leai se mea - 70 kcal / 100 g

O le tele o vitamini e aofia ai oloa gaosi gaʻo. Laititi-gaʻo, meaʻai e leiloa ile numera o elemene aoga. Ae ui i lea, o le siʻisi o le siʻi suka e sili atu le tele o polotini, e fautuaina mo meaai i le togafitiga o le gaʻo.

Le faʻaaogaina o le siʻi kuka

O le kulimi laumua e aoga mo tamaiti ma tagata matutua, aua e tele mea taua. E fesoasoani le kesi i ponaivi mumu, ma i tamaiti o se elemene taua tele mo le tupu aʻe o ponaivi ma nifo.

E le gata i lea, o lenei oloa aoga o loʻo i ai meatotino nei:

  1. Faʻaleleia le vaai lelei i le vaitamini A.
  2. Siitia le tulaga o toto toto.
  3. Puipuia fatu fatu.
  4. Faʻaleleia toto.
  5. Faamalosia le ulu, fao.
  6. Faʻaleleia galuega o le ate.
  7. E maua ai le tino i le malosi.
  8. Faʻaitiitia le leai o vaitamini.
  9. Faʻalauteleina le tino ma le mafaufau.

O le pala e faigofie lava mo tagata o loʻo faʻaauau ma le maelega i taaloga.

Cottage Cheese ma Cholesterol

O le kulimi laititi e maualalo ai le cholesterol i le tino

O tagata e iai faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le mataituina oa latou meaʻai e fiafia i: o le a le tele o le cholesterol o loʻo i totonu o le kusi falaoamata, pe o lenei oloa e maua ai le maualuga o le cholesterol, ma e mafai ea e tagata ei ai le atherosclerosis ona 'ai?

Pau le mea e mafaufau ai i le maualuga o le cholesterol: i le gaʻo falaoʻa, o le cholesterol content e maualuga atu nai lo le nonfat. O le mea lea, o gasegase e maua i le atherosclerosis ma tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona latou 'ai sina kalu falaoamata. Ae peitai, pe a faatusatusa i isi oloa, o lenei aofaiga o le cholesterol e matua laitiiti lava.

O le fea e filifili

Lelei laisi kisi fou, lelei mo le taumafaina, ei ai le tutusa o le tutusa, manogi manaia ma se manogi suamalie. Le lanu e tatau ona sinasina ma se lanu malie. Ia mautinoa ia gauai atu i le aso maeʻa ma le aso o le gaosiga.

O le a se mea e tatau ona faʻamaonia le tagata faatau:

  1. O le manogi o le mea manogi o le i ai lea o siama leaga i totonu o le kulimi.
  2. Toto le manaia - o le taunuuga o le le lelei ma le teuina.
  3. Acetic mea manogi - teuina i le maualuga o le vevela.
  4. O le oona oona o se faailoga lea o le mamanu.
  5. Lulu faʻaofuofu i luga o le afifi - o le i ai o E. coli.
  6. O le tele o palaʻau - e le lava le mamafa.
  7. Afai o le tofo e fou, ona tuʻuina lea o se mea faʻafefete.

E mafai ma e tatau ona faʻaumatia e le tagata e maua i le fatu cardiovascular ma le maualuga o le cholesterol maualuga, ae sili atu ona lelei le maua o le maualalo o le gaʻo po o le gaʻo.

Curd Cheese ma Cholesterol

I aso nei, o falaoamata mo le 'aiga o le taeao ua lauiloa. O le tutusa e foliga mai o se satauro i le va o le siisi kulimi ma le kirimi kirimigi. Le tofo - susu, suamalie, ma se fualaau suamalie suamalie.

Le sili ona lauiloa: ricotta, feta, mozzarella, mascarpone. E lelei tele i fualaau fou, fualaʻau. O nisi ituaiga o sisi e faʻaaogaina e fai ai kulimi ma meaʻai.

E mafai ona avea fulu mafiafia e fai ma vaega o se soifua maloloina lelei. Ae o loʻo i ai tapulaa:

  • e maualuga le gaʻo, e tatau ona amanaʻia,
  • tagata o loʻo gaogao, atherosclerosis, maualuga cholesterol, o lenei oloa e le talafeagai,
  • 'aina i fua, fualaau faisua, falaoa atoa o le falaoa.

O le kulimi pipi e maualuga lona malosi. E manaʻomia le 'ai i le taeao.

Contraindications

O le siʻosiʻomaga masani, kiliki fou e le mafai ona faia se faʻaleagaga, faʻapogai ai allergies. O lona aofia ai i le lisi autu o le a aoga, ae o le avanoa o le afaina, tusa lava pe laitiiti, o loʻo i ai pea iina:

  • Le aʻafiaga o le 'ona oona. Lī le laumua - vave faʻavave. Afai e le o matauina tulaga o mea e teu ai, o le a televave le faatelevaveina o meaola ninii. E mafai ona latou mafua ai se mea oona matuia.
  • Tele tele o polotini. Tasi kulimi, e ui lava o se mea aoga, ae e tatau ona e faʻaaogaina: 200-300 g / aso. O le tele o le aofaiga o le a mafua ai ona sili atu le polotini, lea e afaina ai fatugaʻo.
  • Faaopoopoga pauna. E ui lava e fautuaina le fua o le suauu mo meaai paleni, meaʻai gaʻo ma calorie mai le 150 kcal o le a faaleagaina ai le fuainumera.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Tuua Lau Faamatalaga