Pancreatitis Nutrition: List Product

Afai i le seneturi talu ai e na o tagata e faʻaaogaina le ava malosi ua gasegase i le pancreatitis, i le taimi nei ua maua le maʻi i tagata e mafai ona faia e aunoa ma lea. E afua ona o le uiga o le genetics, faʻaleagaina o meaai leaga, aʻafiaga o vailaʻau. A aʻafia le maʻi i le maʻi, e nafa ma le lelei o le gaioiga o le gastrointestinal tract. Ina ia aloese mai faʻafitauli e ono mulimuli i le faʻamaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona mafaufau ma le totoa i lana lava meaai. Pe a oʻo i tiga o le manava o le tino, o le tele o etiologies, le faʻavauvau, vaivaiga lautele e faʻalavelave, o le tagata maʻi e foliga mai o le pancreatitis. O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma lenei faʻamaʻi, ma o a meaai e sili ona lelei e teena? E faʻapefea ona iloa ituaiga o le faʻamaʻi? O a togafiti mo pancreatitis e aoga? O nei fesili ma isi fesili e fiafia i le tele o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.

E faʻapefea ona atiaʻe pancreatitis? Ona foliga

I le pancreatitis, o meaʻai tatau lelei o se mea e manaʻomia muamua!

E pei ona e iloa, o le pancreatitis e le o se faʻamaʻi faigofie, e tusa lava pe a maeʻa togafitiga togafitiga e umi se mea e maua. I le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le pancreas e oʻo i le afi. O gasegase mimiti ma chronic pancreatitis e tupu, e matua ese lava le tasi mai le isi. Afai e mafai ona iloa le tino i le toetoe lava i le amataga o le maʻi, ona amata lea ona amata lemu le foliga masani, o loʻo natia ai faʻamaoniga, lea e aliali mai i le vevesi ma le tiga, ona malolo ai lea mo sina taimi. O le mea lea, e matua faigata lava ona fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi e aunoa ma se faʻasologa talafeagai. I le isi itu, o le pancreatitis e le masani ai. Atonu e iai:

  1. fomu muamua
  2. tulaga lua.

I le pepa masani, o le pancreas e aʻafia ona o le faʻaaogaina o le ava, vailaau oona, ulaula, fatuga, popolega. O le tulaga lua o le pancreatitis e atiina ae e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi o isi tino o loʻo latalata i le pancreas. O le tagata maʻi e mafai ona mafatia mai le cholecystitis, le atepatitis, cirrhosis, maʻi Crohn, cystic fibrosis, allergies, allergic, allergies, ma le i ai o parasite i le biliary tract.

I le pancreatitis muamua, o le faʻaaogaina o le ava malosi e aafia ai le pancreas, aʻo faʻagaoioia ai le enzymes o lenei gland. O le iʻuga, ua faʻaumatia ia glands, fibrosis, o lona uiga, o le suauu masani e sui i se mea faʻafeiloaʻi. Faatasi ai ma allergies, o meaola puipui e gaosia i le tino o le tagata maʻi lea e taitaia a latou gaioiga faasaga i le pancreas, faasolosolo malie le faaleagaina o lona tino, faaleagaina le fausaga. O le taunuʻuga o lea gaoioiga o le antibody o le mumū lea o le aʻoga masani, lea e faʻateleina fibrosis pancreatic. O le lamatiaga tele i le gland o maʻa i le gallbladder.

E faʻapefea ona iloa faailoga o le tino pancreatitis

Faʻasolosolo i le pancreatitis, o le mumū tele o le pancreas e tupu, ma o le mea lea o loʻo faʻapalapala ai lona lava tino, o le okeni e tupu tele, o le edema e aliali mai, ma o tino ola maloloina e mate. O le foliga laititi e atiina ae e ala i le taumafaina tele o le ava, pathoces o le biliary tract, malnutrition, eseese gasegase o le manava o le manava ma le faʻanoanoa, ave vailaau i le le talafeagai o tui, faamai o le endocrin system, infections e aafia ai le pancreas. O le tino pancreatitis, e aofia ai:

  • malosi, fusi paʻu e tuʻuina atu i le 'eleʻele saʻo ma le faʻalauteleina o eria,
  • leai se manaʻo
  • lagona o le gaoioi ma le vili,
  • inupia, i le tulaga o le atinaʻeina o le purulent foci i le gland,
  • maualuga le vevela
  • faateia i le tiga ma le galala,
  • le le fiafia ma le afaina,
  • masani ona manava
  • pallo o le paʻu,
  • pe a faʻalavelave le microcirculation, e tupu aʻe le vaʻai cyanotic i vaega eseese o le paʻu,
  • vevesi o le paʻu o le manava i le itu tauagavale i lalo o le tau o le tau.

O le tiga o le tiga e mafai ona tumau e oo lava i le aso, aua i le faagasologa o le mumū, e mate ai le nerve endings ma le pancreatic tissues. O le tiga e lagona e le aunoa, e masani lava e le maualalo, ae na o le faʻavaivai i lalo o le malosi o le aufaʻi. O le manava e mou atu i le leai o ni enzymes talafeagai i totonu o le inumaga lea e gaosia e le pancreas. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le tagata maʻi e masani ona i ai le uunaiga e vomitina ma le nausea, lea e oʻo atu ai i le maʻi ma le faʻaitiitia o le mamafa.

I le taimi lava na matauina ai e le tagata maʻi ia faailoga faʻapitoa, e manaʻomia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a faia se suʻesuʻega, faʻamaonia ma faʻamaonia le saʻo togafitiga. Afai e te tolopo se asiasiga i se fomaʻi, o le tino pancreatitis e mafai ona avea ma foliga o le pancreatitis.

Le faʻataʻitaʻiga o le pancreatitis

I le pancreatitis e le masani ai, i le faagasologa o le mumū o le pancreas, o le tupu aʻe o mea fesootai i totonu o le gland e tupu, talu ai o le gaosiga ma le faʻasalaga o enzymes ma hormones o loʻo taofia. O le leiloa o enzymes e pei o trypsin, amylase ma le lipase e taʻitaʻia ai le gaogao. O lenei fomu e faʻaalia i taimi o le ogaoga o le faʻamaʻiina o le maʻi ma taimi o le faʻamagaloga, pe a oʻo mai faailoga o pancreatitis ae - o le a alu ma pasi. O le masaniga masani, e pei o le tasi:

  1. e ala i le inu ava malosi,
  2. togafitiga o le biliary tract,
  3. isi faamai o le gastrointestinal tract,
  4. faamai o totoga lata ane,
  5. genis predisposition
  6. faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  7. o le i ai o le gaogao oona i le gland,
  8. le faaaogaina o fualaau faasaina
  9. le gaosiga o autoantibodies e le tino.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E mafai ona faʻafeiloa e le auʻauʻau le kofe masani!

Afai e atiaʻe e se tagata le pancreatitis o se ala masani, o lona uiga o ona faailoga e ese lona eseesega, e ese mai i le foliga lapopoa. Talu ai ona o le aʻafiaga o le namu e afaina ona o se taunuuga o le le fiafia, o le tafe mai o le sua mai le pancreas ua faaleagaina, ua faateleina i le tele. O ia togafitiga e mafua ai le malosi o le tiga o le tiga o se uiga vevela poo le sauā, lea e tuʻuina atu i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale ma alu i tua.

O le tele lava o taimi, o le tiga e aliali mai pe a uma ona gasegase le tele o gaʻo, falai poʻo meaʻai vevela. O le taimi lava e taofi ai e le maʻi le 'aiina o mea sese, o le a faʻaitiitia sina tiga. Faatasi ai ma le maʻi o le dyspeptic, o le a faʻamalosia atili ai faailoga. O le faʻamalosi malosi, vomiting ma le siufofoga, manava manava, afifiina o le manava o le manava e amata ona aliali mai, o loʻo faʻalavelaveina le gasegase.

I nisi o tulaga, i se foliga masani, o le tagata maʻi i le saoasaoa o le saoasaoa ua le toe maua le mamafa o le tino, talu ai o faʻalavelave faʻasolosolo ua faʻalavelaveina i le tino, o loʻo i ai ona paʻu mago ma fao fao. Le tino e leai ni vitamini maloloina ma le uʻamea. O le masaniga masani o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le maʻisuka e ala i le le lava o le endocrine, ona o le taunuuga o le gaosiga o le inisalini ua faʻalavelaveina.

Faʻamatalaga o le maʻi pancreatiti ma le gaʻo

Ina ia faia se faʻamaonia saʻo ma faʻatūina se faʻavae o le atinaʻe o le maʻi, e tatau ona e faia muamua se suʻesuʻega atoa. O faʻamatalaga o le pancreatitis o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaoga ai falesuesue ma meafaigaluega. O le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi i le amataga o le atinaʻe e le o se galuega faigofie, o le mea lea ua faʻataʻitaʻiina ai le maʻi i suʻega ma suʻega nei:

  • suesuega lautele o le toto
  • suʻeina o le toto,
  • toto suka
  • faʻataʻitaʻiga
  • Faʻaipoipoina o le manava
  • gastroscopy
  • fuluʻi fua
  • endoscopic retrograde cholangiopancreatory,
  • faʻasologa o suʻesuʻega
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • pasi faʻataʻitaʻiga galue.

O le suʻeina o le toto e mafai ai ona e iloa e uiga i le i ai o se gaioiga le lelei i le tino, o le faateleina o le ESR, o le numera o leukocytes i le toto, o le maualuga o enzymes o nisi o mea, e aofia ai le kulukose. Afai e iloa le amylase i le taimi o suʻesuʻega, ona maua lea o le pancreatitis. Faafetai i le auala faigaluega o le suʻeina o le manava o le manava, e mafai ona e iloa e uiga i le tulaga ma suiga faifaipea i le pancreas, manava, gall ves, duodenum, ma le talo. I le faʻaaogaina o faʻatautalanoaga, ua suʻeina e le fomai le okeni mai itu uma ma i vaalele eseese.

O se suʻega maeʻaeʻa ma le fesiligia o le tagata maʻi o le a fesoasoani i le fatuina o se ata saʻo o le faʻamaʻi, ma o le taunuuga o le togafitiga o le a faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le pancreatitis.

O le a le togafitiga mo pancreatitis?

O le soifua maloloina o le Pancreatic e faalagolago i meaai

O le mea moni, o togafitiga e aunoa ma le tagofia o fualaau oona o le a le faia, ae o le mea autu o le 'ai saʻo ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le tagata gasegase ua faatonuina vailaʻau, o le gaioiga o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le tiga o le tiga, faamamaina o le toto mai i le pancreatic enzymes. E le gata i lea, ao faagasolo le vaitaimi o le faamai, faapea foi pe a maeʻa, e tatau i se tagata ona mulimulitaia se mea taumafa ma teena taumafa leaga, lea e ono mafua ai le toe foi mai o le faamaʻi.

I le pancreatitis, o vailaau oona ua faatonuina e aveese ai le tiga, faʻafefe oona o fofo faapitoa e faʻaitiitia ai le toto ma fesoasoani e faʻaititia le numera o enzymes pancreatic. Trasilol, Vaʻai ma isi vailaau faʻasaina ei ai le faʻaleagaina o aʻafiaga i enzymes. E le gata i lea, pe a fuaina le vomiting o fualaau faasaina, o fualaau e faateleina ai le toto o le calcium. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi ua faaleagaina, e ave ai vailaʻau.
I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, ua lauiloa o le numera o laulau 5. O loʻo i ai meaʻai e maloloina ma e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis.

Muamua, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o meainu e inu ai le ava malosi, kofe, paluga faʻamautu. Faatasi ai ma le pancreatitis, o loo i ai ni tapulaa tetele i meaai, lea e taua le mulimuli ai ina ia faatelevave ai le toe faaleleia. Ae e le o se mea e faavavau. E lava le faapalepale i le tasi pe lua masina, ma e mafai ona e 'ai i meaai masani, e ui o le taimi lena e tatau ona e aloese mai ni nai meaʻai vevela, gaʻo ma isi mea e le maloloina lelei.

Taumafa ma pancreatitis i taimi uma, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona laʻititi vaega. O le mea lea, o le maliu o le maʻi o le a le vaaia, ae pe a toe malosi lona soifua maloloina, o le a toe faʻaleleia le mamafa. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, e manaʻomia ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o oloa e aofia ai vailaʻau 'oloʻo gaʻo ma gaʻo, gaʻo, ipu e faʻaleleia ai le gaosia o sua o le digestive system:

  • pastry, pasta, isi falaoamata falaoamata,
  • sweets, honey, sweet desserts,
  • paluga o aano o manu,
  • teuteu kuka i luga o fualaʻau.

Faʻasalaga ogaoga o le tiga mai le taumafa lelei e aloese ai. Pe a faʻalauteleina le fiaai, e mafai ona e inu sina vaiinu laitiiti. E naʻo le lelei pe a fai o se mea masani, sina vai mafana, lauti, se teuteu o sisi roʻe.

Le filifiliga saʻo o oloa mo pancreatitis

Fried is strictly prohibited!

E ui lava o nisi oloa e tatau ona lafoaia, ae le o mea uma e matua leai se faamoemoe. E oo lava i totonu o oloa faʻatagaina, e mafai ona e maua i latou e te mautinoa. E fautuaina e 'ai le falaoa, faʻamago poʻo le tapenaina, soupasi fuamini ma vermicelli poʻo cereals. Lafumanu e maua mai i meaʻai gaʻo susu.

O le iʻa e kuka i le auala lava e tasi, e mafai foi ona 'aina le kuka. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o meaʻai susu, o le tuusaunoaga e sili ona suamalie. E sili atu ona lelei le suauʻu o manu ma fualaʻau i le taimi o togafitiga.

E mafai ona e 'ai e toetoe o soʻo se fualaau faisua, ae na o le kuka poʻo le masini, o fua e le suamalie pe suamalie.

O le mea moni, e le tatau ona 'ai i lalo o le mamafa. Afai o oloa poʻo ipu e le lelei i le tagata maʻi, e sili atu ona sui i isi mea talafeagai. E tatau foi ona faamanino atu o mea uma e suamalie e mafai ona e faaaogaina e le o suamalie suamalie, fualaau suamalie, teuteuga o togalaau togafitiga ma rose hips, e le malosi tele teas. O tagata e fafaga meaʻai e tatau ona sili atu ona latou teenaina pe faʻaaogaina tele. E le gata i lea, i taimi o togafitiga ma le oti, e sili atu ona lelei le taofi o le susu atoa, lea, e ui lava i le soifua maloloina, e mafai ona mafua ai le faateleina o le gaosiga ma le manava. Fugalaau fou ma fualaau aina o le a mafua ai le afaina o le tino o meaʻai ma felafoaʻi, o lea e sili atu ai le faʻaaogaina o mea e kuka, fufulu, o lona uiga, i soo se isi lava ituaiga.

O le togafitiga o le pancreatitis e faigata, ae afai e te mulimuli i fautuaga uma ua fautuaina, ia e matua naunau e toe faʻafoʻi, ona oʻo mai ai lea o le manuia. O le mea autu e le o le faʻatau mai o mea taumafa i totonu o le faleoloa, ae taumafai e kuka na o oe, ona faʻamautinoa lea e le tagata maʻi e le o iai ni mea faʻaopopo, o mea e puipuia ai, o mea e le aʻafia ai le tino. O lenei tulafono e faʻaaogaina i mea moni uma lava, e aofia ai le sauniuni o meaʻai i le fale, fualaʻau ma fualaau suamalie ma fualaau 'aina ma fualaau' aina. O meaai lelei o le auala autu lea i le toe faaleleia.

O le tasi foi, o mea o loʻo taua i lalo o le a faamanatu atu ai ia te oe meaʻai ma pancreatitis:

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, faʻaalia e pei o le mumu o le pancreas.

Ina ia puipuia oe lava mai aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona e iloa mea e le mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma o a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e aloese ai mai faʻalavelave mataʻutia.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • o le i ai o parasite,
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le matauina o tulafono talafeagai i le taumafataga, faʻapea foi ma le taʻitaʻia o le faasologa sese o le ola, faʻapupulaina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, e mafai ona mafua ai le faʻavevesi i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, o le a avea ai ma faʻalavelave maualuga o le maʻisuka ma faʻafitauli matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. faʻaaoga se paʻu vevela malulu i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona faʻaesea mai le lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona iai ni meaʻai maloloina lelei i le meaʻai meaai, aemaise lava pe a faʻavelaina e faʻaaoga ai se fafie faʻatau.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le gaioiga masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea suamalie, e mafai ona faatagaina mea nei:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faiga o le faʻavasegaina, ma le isi mea e afaina, e aofia ai le 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o le faʻavavevave o pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

O le pancreatitis tasi e le masani ona tupu. O le mea moni o le faʻaogaina o le tino e matua faigata lava, ma o ona totoga uma e fesoʻotaʻi vavalalata le tasi i le isi. E le mafai ona e mafaufauina le mafaufau lelei o le ate, manava ma le gaogao ma se paʻu mumusu. O le mea lea, afai e te oʻo i le tiga o le manava, e taua tele le muamua ona maua se faʻamautinoaga atoatoa o le gastrointestinal tract, ona, faʻavae i luga o ona taunuuga, amata togafitiga faʻapitoa. Ae ui i lea, o lona aoga e sili atu ona faalagolago i luga o le taumafa. O le mea lea, o aso nei matou te fia talanoa e uiga i mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi. O le faʻaeteete i lenei autu e fesoʻotaʻi ma le tele o taimi o ia maʻi.

Tali vave

O faʻasologa o le pancreas e fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻamaʻi o le ate ma le biliary system. O le tele o taimi, o le pancreatitis o loʻo maua i le mulimuli. I le isi itu, e le o se mea e taufaamatau ai. Ae ui i lea, i se auala umi ma faaumiumi, pe afai e le fesiligia e se tagata se fomai ma malemo le tiga i fualaau, e mafai ona taitai atu i le pancreatic necrosis. O taunuuga e ogaoga, o le mea lea, o le faʻatagaina o le maʻi e alu i le kalave e le taliaina. E le tatau ona galo ia i tatou le pa'ū o le tino. I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, e taua tele le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi.

Faailoga o Pancreatitis

E faʻapefea ona e fuafuaina o loʻo e atiaʻe lenei faʻamaʻi? Muamua lava, e taua le manatua o soʻo se tiga o se faʻalavelave e faʻatalanoa ai se fomaʻi. Ae maise pe afai e faʻaalia i taimi uma. Pancreatitis o se maʻi ogaoga e mafua mai i osofaiga ogaoga. E masani ona tupu lenei mea pe a uma ona 'ai. Lisi o le tiga - i le pito i luga, i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium, masani o le herpes zoster. E le aveesea faʻatasi ma le fesoasoani a analgesics poo antispasmodics. Vomiting and stool disturbance, vaivaiga ma le valea ua matauina.

Le mafuaʻaga o le pancreatitis taumafataga

Soʻo se faʻamaʻi o le pancreas e taʻitaʻia ai le gaioiga i lana galuega. Muamua lava, o loʻo i ai se soliga o le tuʻuina atu o enzymes i totonu o le vaega o meaʻai. O se filifili umi e taʻitaʻia ai le faʻamavaeina o meaʻai. Ae e le o mea uma. O le gasegase gasegase e matua aʻafia lava. O le pancreas lea e maua ai le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose. O le mea lea, togafitiga e amata i le faʻaitiitia o le avega i luga o le mamanu maʻi. O le fomaʻi, e tutusa lelei ma le faʻatauga o vailaʻau, o loʻo taʻu mai ai mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi. O le sini o le faʻasaʻoina o faʻafitauli o le gasegase.

Fesuiaiga o meaʻai

O le mea moni, o le meaai e le o faʻamatalaina e faʻavavau. E taua tele le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi ina ia faʻaitiitia ai le faʻavauvau ma vave le toe faʻaleleia. O se taumafataga togafitiga lea, lea ua faʻamaonia mo le vaitaimi o le faʻavavevave. Ae aua nei e manatu o ni nai aso o le a mafai ai ona e toe foi i meaai masani. O le toe faʻaleleia o pancreatic o se faagasologa uumi. O lona uiga, e tutusa ma togafitiga, e tatau ona e pipii i se taumafataga mo le itiiti ifo i le masina ma le afa. Ia mautinoa e 'ai sina taimi 6 i le aso, e mulimuli i fautuaga a se tagata tomai faapitoa.

Ole faiga ole togafitiga faʻapitoa lea ua fuafuaina mo tagata e maua i le pancreatitis. E le gata i lea, e faigata ona fai pe o le a le mea sili atu ona aoga - fualaau oona poo le meaai lava ia. O le mea lava lea e tasi o mea taumafa e fautuaina mo isi maʻi o le pancreas, aemaise lava talu ai e masani lava ona latou atinaʻe tonu i le itu o pancreatitis. O le mea e sili ona faigata mo tagata gasegase o le tu i aso muamua.

Afai e maua e se fomaʻi se faʻavavevave o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e ia le fiaai. Mo le lua i le tolu aso, o le gastrointestinal tract ua tuʻuina atu i ai se malologa, ua matua faʻaitiitia ai le manaʻoga e teu meaai. E masani lava, o gasegase o loʻo mafatia mai le faʻaʻailoa o le tiga, o se faʻalautelega taua i lenei taimi. O le le fiafia, o se lagona o le atoatoa, afaina o alu ese. Ae a leai se meaai e le mafai e se tagata ona umi se taimi, o le mea lea pe a mavae ni nai aso e amata ona latou faʻalauiloa faʻasalalau ia oloa i totonu o taumafa. O le tāua tele o le faʻaaogaina o meaai mo le faʻamaʻi pancreatic. O le a se mea e mafai ona ou 'ai, ma o le a se mea e tatau ona ou vave teena? Seʻi tatou talanoa e uiga i lenei mea i auiliiliga.

Laʻaiga paleni laʻau

A o faagasolo lenei vaitaimi, e tupu mai faʻafitauli mamaʻi.

  • E poloka le enzymes i totonu o le gland. O lenei mea e mafua ai le afaina ma le pala, ona o le meaʻai e le o lelei ona gaosia. E le gata i lea, o le faagasologa o le gaogao o le tino o le a amataina. O le mafuaaga lea e lagona ai e le tagata maʻi le tiga i le taumatau o le pute.
  • Manua o le tino.

O meaʻai talafeagai e faʻaleleia ai avanoa o se toe faʻaleleia atoatoa poʻo le faʻamautuina o le togafitiga. O le fale e masani ona soli ai mataupu faavae o le soifua maloloina lelei. Afai i aso o le vaiaso o loʻo taumafai pea se tagata e tausisi i tulafono patino, ona oʻo lea i aso malolo latou te faʻagaloina lava. Ma i le taeao foi, o se osofaiga, o se falemaʻi ma se avelaʻau.

Lolomi ma tuʻu i luga o le pepa puipui e uiga i meaʻai e maua mo le maʻi pancreatic. O tulafono e le mafaʻatasia o le soifua maloloina e tatau ona mataituina i soo se tulaga i aso uma. E le gata i lea, e le aofia ai oloa taugata. I le tele o tulaga, e saunia ipu e ala i le olo ma le kuka, faʻapea foʻi ma le uila.

I le tulaga o le faʻamalosia, e le lua aso, e tatau ona e tuʻuina atu meaʻai. Faʻatagaina naʻo se teuteuga o le vao vao (2-3 ipu i le aso) ma vai mama. A maeʻa le tigā, e tatau ona faʻagasolo malie ona tuʻuina atu oloa i le taumafataga. I le aso muamua, e leai se sili atu i le 300 g le gaʻo maualalo. I le aso lona lua, e mafai ona e faaopoopo atu i ai le 100 g o meaʻai kuka. E faasolosolo lava, e te alu i meaai masani.

Ia mautinoa e aofia ai nei meaai i lau taumafataga.

Sei o tatou talanoa nei i nisi auiliiliga e uiga i mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi.

  • Punaoa o polotini e taua tele. O le aano o aano o manu, e sili ona lelei pe kuka. O le mea pito sili ona aoga o ni taʻavale vaʻa. Pe a filifilia ituaiga o manufasi, taofi i vela ma moa, faʻapea foʻi ma aano o le lapiti.
  • O se filifiliga sili mo le meaai autu o le iʻa. Laʻau po o le uu, o taimi uma e le faʻafefeteina. Mo se suiga, e mafai ona e faia ni taʻavale vaʻa.

  • O tamaʻitaʻi mo tagata mamaʻi ma pancreatitis e sili ona suia i ipu o fualaau faisua. O le tuusaunoaga o le faʻailoga.
  • Pasta. O latou lava, e le tatau ona vavaeeseina mai le malosiaga. Ae ui i lea, falai seia oʻo i le enaena auro i le suauʻu, e le o fesoʻotaʻi ma le laulau Numera 5. E mafai ona e faʻaaogaina naʻo le leai o se saumalie, faʻatasi ai ma se sipuni o le suāuʻu olive.
  • O oloa gaosi oloa o se punavai taua o meaʻai, ae o loʻo i ai ni tapulaa. O le susu atoa e le lelei le tuʻuina atu, o lea e sili ai le filifilia o le yogurt poʻo le kefir. E lelei le sisi kulimi, ae le sili atu i le 9% gaʻo.
  • Fuamoa - tasi i le vaiaso. Lelei sili ona fufuluina pe fufulu fuamoa.
  • E na o sina falaoa e mafai ona faʻamago.
  • Desserts o se mea tiga mo le toatele. E le tatau ona lafoai atoa le lelei. Fai se kirimalie lelei ma ola maloloina mai vine po o le foamulu ma tuu se vaega o marshmallows. O le fesili e masani ona fesiligia "e mafai ona maua le meli mo le maʻi maʻi pancreatic." E tele mea e faalagolago i le siama. Afai ei ai se soliga o le galuega endocrine, ona leʻo ai lea o le suka, le meli ma le jam.
  • Fualaau faisua o le elemene taua lea o mea taumafa. O loʻo faʻaumatia i le tele e mafai ai. Ae ui i lea, e taua le iloa po o fea fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina mo maʻi pipisi. Manatua fuamata sala. O le fiva faʻamalosi o le a aʻafia ai lou tulaga. E sili ona lelei le 'ai o fualaau kuka. Ma e mafai ona iai pateta ma kāloti, beets ma paluka, zucini ma le cauliflower. I le vaitau o le faʻavavevave, e sili ona lelei ona faʻaaogaina i foliga o le mamā mama.

  • O fua o le atoatoa lelei lea i se taumafataga. Punavai o laʻau o meaʻai, vitamini ma antioxidants, e manaʻomia e le tino i aso uma. O a fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi? O le mea moni, toetoe lava a leai, sei vagana ai le gao. Ae ui i lea, o le 'aina o mea fou e le fautuaina foi. E sili atu ona lelei le taoina o apu, mai fua suamalie e mafai ona e kukaina ai suamalie suamalie pateta, compotes ma le tilo.

  • Melo o se autu ese mo talanoaga. E masani ona fesiligia tagata o le Gastroenterologists pe mafai ona maua le siloti ma le maʻi pancreatic. I le vaitau, e matua faigata lava ona lafoai nei fua suamalie. E tatau ona ou mulimuli i oʻu tofo? O le mea moni, faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻamaunuʻu le silotilo, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. E tasi pe lua fasi vaega e lava.

O mea e tatau ona e musu

O ituaiga o aano o manufasi, iʻa ma tamaʻaiga suamalie, e matua faʻasaina le faʻasalaga.Mai meaʻai susu, e tatau ona e lafoaʻi laulaʻau ma laisa. O le kisi falaoa a le nuʻu e sili atu ona lelei le suia o le gaʻo maualalo. O fualaau vela vela pe vevela e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻai mai le taumafataga. E mafai ona faʻaaoga fualaau faisua i ni tapulaa faʻamapulaʻa ona oʻo lea i le vaitau o le faʻamagaloga. Lulu ma le radisa, radisa ma horseradish, garlic ma aniani mata, pepa suamalie, pi ma pulou - o nei mea uma, ala, ua faasaina. Sour (oranges) ma suamalie (aso, vine) fualaau aina e tatau ona vavae ese mai le meaai. E tatau ona e faʻaaogaina i le manatu o le kuka, keke ma ice cream, sukalati ma nati - e le mo oe le lelei.

Faʻasologa puupuu

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le meaai e matua vaivai lava, e oʻo lava i le laulau fiafia e te maua ai se mea talafeagai mo oe lava. E mafai ona inu i faʻamaʻi pipisi? O le tali faʻapitoa e leai! Alu malosi ua faasaina. Ma e leai se afaina pe afai o vodka, cognac poo beer. O tioata taʻitasi o se faʻalavelave mo le faʻavavevave. Na o le tasi lava le mea e tasi o le uaina o le laulau i vailaau togafitiga, o lona uiga, se sipuni aʻo lei faia se taumafataga.

Seafood, shrimp ma shellfish o se puna lelei o polotini. I totonu o foliga afifi, e mafai ona faʻaaogaina. Ae o se mea taua e pei o Sushi ua faasaina mo oe. O fuālaʻau ia, fualaau faisua ma taumafataga vevela.

E tatau ona ou mulimuli i se taumafataga i taimi o le faʻamagaloina

A maeʻa ona toe foʻi le tulaga i mea masani, o loʻo i ai se faaosoosoga sili e sui i meaʻai masani. O le mea moni, o le taumafataga e mafai ona matua faʻavaivaia, lea o le a avea ma ponesi mo le umi o le faʻasalaga. Ae ui i lea, ulaula meaʻai ma vai inu, kulimi kulimi ma meaʻai vevela e le tatau ona faʻaaogaina. Afai e leai se malosi e tetee atu ai, ona ave lea o sina fasi mea lelei, ma faʻaalu le aso atoa ile kefir poo yogurt. Faʻasalaga talafeagai e sili atu nai lo le faʻaleagaina.

Nai lo o se faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se mea faigata i lenei taumafataga. O le mea moni, e na o se meaʻai maloloina lelei e maua ai iuga sili ona lelei i maʻi pancreatitis. Soo se tasi ua uma ona masani i tiga o loʻo i ai i lenei tulaga, ua ia iloa lelei lelei e sili atu le faʻafefeteina o aano o manu nai lo le faia o se togafitiga umi. Meaʻai e mafai ai e oe ona 'alofia faʻasalaga, o lona uiga o le a faigofie ona e ola.

O le pancreatitis, aemaise lava lona foliga masani, o se tasi o na faʻamaʻi lea o le meaʻai o se vaega taua i le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina. Soo se mea, e tusa lava pe itiiti ifo, o mea sese i totonu e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le maʻi ma le tele o tiga. O le mea lea, o le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e talafeagai mo tagata uma.
I le avea ai o se tulafono, ua faʻataʻitaʻiina e tagata gaosi se taumafataga Nu 5 mo se vaitaimi umi. E tusa ai ma lona manatu, e naʻo le gasegase e tatau ona 'ai le kuka, kuka, tao tao poʻo le gaʻo meaʻai ma faʻamaʻafoa uma faga, ulaula, kuka ma kuka. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele le 'ai ina ia aua nei faia se faaletonu o protein, gaʻo po o gaʻo. O le mea lea i le taumafa o tagata gasegase e tatau ona i ai ni oloa mai kulupu uma.

O fualaau faisua ua togafitia ile anufe e tatau ona avea ma faavae o meaʻai mo tagata gasegase. E mafai ona ulaina, kuka ma tao, ae sili ona lelei i le uila. E le gata i lea, e taua tele le taumafaina pea o sou i luga o le sua o le fualaau suamalie vaivai, talu ai o meaai vai e tatau ona avea pea ma leona le aofaiga atoa o mea taumafa.

Motugaafa: e sili ona lelei le teuteuina o fualaau faisua ua saunia, ma suʻi soupasi i masini susu. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le faʻapalaina o le faʻagasologa ma faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu.

O le filifiliga lelei mo le laulau a le tagata maʻi o le:

  • Potato
  • Beets
  • Peʻe suamalie
  • Paʻu
  • Palufela
  • Zucchini,
  • Fugalaau
  • Peʻa lanumeamata
  • Kāreti.

I le gasologa o taimi, i totonu o fualaau suamalie, paluga poʻo isi meaʻai, e mafai ona amata le amataina o le tomato ma le kapisi papaʻe, ae e tatau foi ona faʻafefeina le vevela togafitiga.

Motugaafa: o le gaʻo e aoga tele mo pancreatitis, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o iodine, lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le masaniga masani o le pancreas. E fautuaina ia 'ai i se mea faʻapalaina i aso taitasi mo vaiaso lua vaiaso ma le afa itula ao le i tasi le meaai autu o le 150 g.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le vevela o le maʻi ma a itiiti mai mo le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. E sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le lafumanu mo le kukaina o mea taumafa, ma le bream, pike perch, pike, pollock poʻo le cod mai iʻa. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

Seafood

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona teuteu i luga o laulau meaai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua e tele a latou porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, o i latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo taumafataga i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

Pancreatitis - puupuu e uiga i le maʻi

O le pancreas o se okeni lea e leai se isi e mafai ona faia. O le mea lea, o le pancreatitis o se maʻi ogaoga lea e manaʻomia ai le tele o le gauai mai le maʻi i lona soifua maloloina ma meaʻai. O le a le pancreatitis?

O le mumu o le pancreatic o se maʻi taatele i tamaitai ma alii.

O le pancreas e maua ai le vai o le pancreatic, lea e tatau ona oʻo atu i le duodenum ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a enzymes digestive e amata ona talepe i lalo le palatini, gaʻo gaʻo ma gaʻo e sau ma meaʻai i totonu o le tino. Afai e faʻalavelave le pancreas, o le a fua mai lenei sua i luma o le taimi ma sili atu, ma amata ona eli. O mafuaʻaga o lenei toilalo o:

  • meaai le lelei - mea manogi ma meaʻai vevela i le tele o meainu, meainu suamalie suamalie, meaʻai vave, meaʻai,
  • ava malosi, inu ava i luga o se manava gaogao e sili ona matautia,
  • faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaleagaina o gaioiga vavalalata,
  • gallbladder faʻamaʻi, gallstone faamaʻi.

O a ni faailoga o pancreatitis? I le avea ai o se tulafono, o le ata e matua susulu ma e leai se mafuaaga e masalosalo ai i le siama. O tagata maʻi ma pancreatitis e faitio i le ogaoga o le tiga i le ogatotonu o le manava (e mafai ona tuʻuina i tua), vaivaiga, gaioiga ma le vomia e le aumaia ai le toomaga, vaivai vaivai, faateleina le vaivai, faateleina le fatu fatu.

Ina ia malamalama i le auala e togafitia ai le pancreas, e tatau ona e faʻalogo i fautuaga a fomaʻi ma ia e iloa le uiga o togafitiga. O le a matou talanoa e uiga i lenei mea i la matou tusiga faapitoa.

Meaʻai mo pancreatitis: mataupu lautele lautele

O le mumu o le pancreatic o se maʻi le lelei, o le togafitiga autu lea ua manatu i ai o se meaai, aemaise lava pe a oo mai i foliga masani o pancreatitis. Afai o se tagata e mafatia i le maʻi ua taʻua i luga ua mafai ai e ia lava ona toe foʻi i tua mai le lisi o meaʻai faatagaina, o le faʻavaveina o le faʻamaʻi ma se osofaʻiga o le tiga e le umi.

Afai e le mulimulitaina le meaai, o le a le umi le osofaʻiga

I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina e fomaʻi le maʻi o le pancreatitis o se gasegase Nu. 5 P, lea e tatau ona mulimulitaia mo se taimi umi, pe a le o le ola atoa. O lenei taumafataga na atiina ae e le saienitisi Soviet Manuel Pevzner, ma e ese mai le taumafataga masani Nu.5, ua faaalia mo tagata mamaʻi ma gase ate.

E tusa ai ma mataupu faavae o le taumafataga, e tatau i tagata gasegase ona vavaeeseina atoatoa mai le gaʻo, suamalie, meaʻai ma meaʻai mai le taumafa (e aofia ai foi sauniuniga "faleoloa" i le vineta, pepa ma isi mea faapena), faʻapea foi le teena o mea vevela ma ulaula. E manaʻomia le tuʻuina atu o meaʻai e fai ma meaʻai e kuka i luga o vaʻa, kuka pe taoina e aunoa ma le suauu ma se tele o taimi. O meaʻai eseese e tatau ona tatau. I le le mafai ai ona fatuina se lafoaʻiga o soʻo se elemene taua tele, e tatau ai ona faʻaaoga oloa mai vaega uma pe a kuka ma 'ai. I se isi faaupuga, o se tagata maʻi e maua i le pancreatitis e tatau lava ona maua ai faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo i le saʻo saʻo.

Fualaau faisua ma meaʻai ua tunu - o le faavae o le taumafa mo tagata mamaʻi i le pancreatitis

O le taumafataga ua mamanuina i se auala e faasaoina ai le gastrointestinal tract, puipuia le manava ma le fatu, fesoasoani i le pancreas ia galue i se paolo malulu, ma ia puipuia ai le "faaletonu" o le gallbladder ma le ate. O le mea lea, o le taumafataga Nu 5 P o meaʻai ia, o loʻo i ai le maualuga o le palatini i meaʻai ma le faʻaitiitia o le suka ma le gaʻo ina ia aua le fafao le ate ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka. E tusa ai ma le taumafataga o loʻo fesiligia, ole tagata maʻi ole pancreatitis e tatau ona maua se aofaiga o meaʻai e pei ona taua ile laulau i le aso.

Laulau 1. O le numera o meaʻai i pancreatitis

VaegaAotelegaManatua
PuipuiaLe sili atu i le 120 kalama65% o le porotini e tatau ona i ai i manu
CarbohydratesLe sili atu i le 350 kalamaE sili atu le faigata, suka e sili atu ma le 40 kalama
ZhirovLe silia ma le 100 kalamaE tusa ma le 20% o gaʻo fualaʻau
Masima masaniLe sili atu ma le 10 kalamaO meaai e tatau ona lalo ifo
FiaTino - 1.5 litaLelei sili - lua lita o vai mama i aso taitasi

O le aoga o le malosi i aso taitasi o oloa i taumafa Numera 5 P o se maualuga e 2,000 600 kalori.

Mataupu faavae autu o meaai paleni

Aute pancreatitis: o le a le mea e 'ai?

O maʻi ua uma ona oʻo i se osofaʻiga mataʻutia o le faamai ua iloa o le aso muamua po o le lua e te manaʻomia e faia ai se faiga faigofie - "fiaai, filemu ma le toʻa." O le tagata gasegase i le taimi nei o loʻo i ai i le tino ma le faʻalagona lagona, e teu ai se mea mafanafana manava i lona manava, e leai se meaʻai e totoe, e oʻo atu i le lua lita i le aso e tatau i se tagata ona inuina vai e leai se vai.

O se mea mafana mafanafana e fesoasoani e faʻamalolo ai faailoga

Mulimuli ane, e maua e le tagata maʻi se vaiinu mai le rosehip, vaivai le lauti e aunoa ma le suka, sukamasi mucous, o le suavai suamalie mai fualaʻau faatagaina. Mulimuli ane, mai le lima o aso, e mafai e tagata gasegase ona 'ai fuamoa paʻepaʻe paʻepaʻe, fualaʻau kuka poʻo kuka i luga o vaʻa, palu faʻamala (falalati, oatmeal), meaʻai e faia i falaoa paʻepaʻe. Pe a oʻo i le taimi umi, e toe foʻi mai le maʻi i le laulau Numera 5 P. Faʻamatala e uiga i le taumafataga ma lenei fuainumera i auiliiliga.

O le a le mea e faʻatagaina e 'ai ma pancreatitis?

O oloa uma e faatagaina i le taumafataga Numera 5 P faafaigofie le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, ave ese i se taimi tatau, ma aua le faʻaosofia le faʻalavelave ma le le toʻa i totonu o le vaega o meaʻai. O mea taumafa e vave ona vave faʻafuaseʻi ma faigofie, e mauʻoa i le palatini ma e le mafua ai le tele o enzymes digestive.

Lisi o le taumafataga Numera 5 P ua mamanuina faapitoa mo tagata mamaʻi ma le paʻu o le pancreatic

E tatau ona malamalama o lenei mea o se taumafa lelei, ae e le o faʻamatalaina e faʻavavau. O le mea moni, o le taumafa lelei o soo se mea, e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina, e tatau ona iai se fuainumera tele o meaʻai maloloina, lisiina i lalo, ae o le laulau faʻapipiʻi Numera 5-P na tuʻuina atu i gasegase i le taimi o le faʻavavega o pancreatitis. I le avea ai o se tulafono, o le tausisia ma le tausisia o le taumafa e manaomia mo le tasi ma le afa i le lua masina, afai e sau le toomaga, e mafai ona e alu ese mai le lisi o "faafomai".

E taua le malamalama e tusa lava pe ua uma le faʻamaʻi ma ua i ai se faʻamagaloga, e le mafai ona e toe foʻi i lau mea taumafa meaai sili ona leaga mo le gastrointestinal tract: ulaula, gaʻo ma mea vevela, tele mea suamalie, ava malosi.

Le lisi o oloa ma ipu i le laulau taumafa Numera 5 P

Fualaau faisua

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ile vevela ile meaʻai a tagata gasegase i le pancreatitis, o fualaau faisua lea e avea ma oloa autu. O fualaau faisua e fufulu, palu, tunu ma kuka, e mafai ona kuka i luga o le suamalie o fualaau aina suamalie, ma o soupuni mama e faia mai fualaʻau faatagaina e tatau lelei i le laulau meaai 5. Le lisi o fualaau faisua sili ona aoga mo lenei maʻi e aofia ai le pauka, kalapu , pateta, kāloti, zucini, beets. O beets e tele le iodine, lea e aoga tele mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas, o lea e fautuaina ai e 'ai e tagata gaosi lenei mea taumafa e sili atu ma le faatolu i le vaiaso.

Fua ma fua

Mo tagata maʻi ma le pancreatitis, o le lisi o fua faʻatagaina ma vine e laiti. E aofia ai: suamalie suamalie, rimoni, strawberries, vine mago. O le mea moni e faapea o nei oloa o loʻo i ai fiber lea e faʻagesegese ai le faʻamuʻiina o mea, mea faʻamalosi, ma mafua ai foi ona fafagaina i totonu o le vaega o meaʻai. E sili ona lelei le suia o fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie ma suamalie e le faʻasalaina ma non-acidic, paluga, fualaau suamalie, fualaʻau. E mafai e pulu, mo se faʻataʻitaʻiga, ona taoina e aunoa ma le suka pe 'ai se vaega itiiti o le mamae fruit fruit.

Manuʻa fou aisa

Seafood

Ua uma ona matou taʻua e faapea, mo tagata mamaʻi i le pancreatitis, o se meaʻai faʻamalosi i puluvaga e taua tele. O iʻa taumafa e toetoe lava a nofoia i le nofoaga muamua i tulaga o mea maualuga o le palatini i mea maualalo i le kalori. E le gata i lea, o le sami o loʻo i ai iodine, uʻamea ma le tele o vitamini gaʻo gaʻo e manaʻomia mo le tino o tagata uma. Ae ui i lea, mo tagata mamaʻi ma pancreatitis, o meaʻai o loʻo maua i na o le faʻamagaloina, ae le o le faʻamalosia. E faʻasaina le 'ai o le sami - o lona uiga, o sushi, roll roll ma isi mea e faʻasaina. O togafitiga mafanafana (kuka, taʻavale, tao tao) e faʻatagaina. O le mea lea, o le taumafataga o ē mafatia mai pancreatitis e mafai ona aofia ai: agavaʻa, uʻu, lobster, crab, mussels, scallops ma isi.

Meat, iʻa, moa

Faʻatau mo laulau Numera 5 E mulimuli mai le veal poʻo le lapiti, pe a fai o se manulele - toso po o moa. O iʻa e tatau ona filifilia mai ituaiga eseese o le ola, sami poʻo le vaitafe. O meaola lafumanu e manaʻomia ona tunu, kukaina pe tao. O lea, e mafai ona e lafoina se vaega atoa e afifi i le afifi i le ogaumu, pe mafai foi ona e kuka kulili, paʻu, cutlets poo meatballs, pipi stroganoff ma tutusa. Aʻo leʻi faia le kuka, e tatau ona saʻoloto le aano mai gaʻo, ponaivi ma tendon, aveese le paʻu.

Mea gaosi susu

O se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase e afaina ai le mumu, o oloa gaʻo susu. Kefir, ryazhenka, bifidok, yogurt fale ma le mea e tatau ona tatau ona i ai pea i le taumafataga. E taua tele i le gaosiga o oloa gaosiga e le maua ai le gaʻo maualuga, e tatau ona vavaeese le siʻosiʻese gaʻo, kulimi suamalie, susu. O le susu o le povi, i le ala, e sili ona folasia mai ma le lapatai, aua e mafai ona mafua ai le pala. E sili atu le lelei o le tuʻuina atu o le susu i le susu, pe a sili atu ona gauai, e le mafua ai ona maua ai le allergies ma e sili atu ona "mauoa" i le tuufaatasiga.

Cereals ma cereals

Faatasi ai ma le taumafataga o loʻo fesiligia, faʻaaogaina masini vali ma masini ua faʻafefiloi, kuka i totonu o le vai poʻo luga o le vai i le afa ma le susu mai le araisa, semolina, oat or buckwheat. Palu falaoa po o falaoamata o le muamua ma le lua vasega, fuʻa, kuki e le mafolafolaina, kuki e faatagaina.

Meainu

Laʻau o le Rosehip, herbal teas ma mea faʻaleagaina, vaivai o lauti, fualaau suamalie ma compotes (o le taimi muamua e faʻavaivai i le vai i le itiiti ifo i le tasi le tolu), kissel.

O le suasusu o le Rosehip e aoga tele i le suʻesuʻega o le pancreatitis

Se lisi faʻatatau mo le aso e tasi mo maʻi ma pancreatitis

Matou te faamanatu atu ia te oe o le laulauʻai meaai Numera 5 P o loʻo faʻaalia ai vaega vaevaeina, lima i le ono taumafataga i le aso. Matou te ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi se lua o le lisi o aso taʻitasi.

Laulau 2. Lisi o aso mo le tino pancreatite

'AiToto
BreakfastLaʻau falala i le vai (oatmeal), suamalie suamalie, lauti lanumeamata ma se sipuni o le meli
BrunchLago iʻa, palukin puree, compote
TaʻalogaVepal soup ma le sua o le fualaʻau, pateta tao tao, kapisi suka, pulupulu pipi, keke keke
Toa teaLafasi le maualalo-gaʻo, omelet mai le lua o palatini mo se ulugalii, o le salu o le rose
TaumafaPalu paluga, kulupu tipu, palu ma tao tao.
Taeao le leva (ao le i momoe)Fale susu susu

Laulau 3. O le lisi o aso taʻitasi mo le taimi masani o le maʻi

'AiToto
BreakfastSemolina porridge, kuka i totonu o le vai ma le susu (50 i le 50), faʻafefete mai sulu o le rose, cheese cheese 2.5%
BrunchE lua-protein pulu vaovao, paʻepaʻe paʻepaʻe
TaʻalogaVailaʻau suamalie, iʻa tunu, araisa, lauti lanumeamata
Toa teaPipi le apu po o le suka e leai se suka mama
TaumafaSuauu palu, pateta, kapoti ma le uʻu paka
Taeao le leva (ao le i momoe)Kefir

Tolu fualaau faigofie mo taumafataga Nu. 5 P

Matou te ofoina atu se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o fua o le a faʻatagaina ai oe e vave kuka le ipu muamua, le lua ma le taele, e talafeagai mo tagata ei ai pancreatitis o soʻo se ituaiga.

Faʻafefete i le lanu moana lalelei:

  • iʻa (lanu moana lanumoana) - 500 kalama,
  • susu - 100 milliliters,
  • falaoamata - o se sipuni,
  • lua fuamoa moa
  • pata - 15 kalama.

Le faʻamamaina o se paʻu lanumoana mai i ponaivi ma le paʻu, kuka seʻia mālūlū, ona pasi atu lea i se mea e teu ai meaʻai pe tilotilo i totonu o se masini toto seʻia oʻo lava i le malosi o le malosi. Fufulu le falaoamata i totonu o se falai vailaʻau seia oʻo i le samasama ma sasaa i le suāsusu, maua se saumalie susu susu. Faʻamuʻu tagata mama i se vavao seia oʻo i se pulu manogi, faʻafefiloi ma le suauu ma le pata, faaopoopo i ai le paluga i le faʻaogaina o iʻa. Tuu le masini i se tamai fomu, tao i totonu o le ogaumu i le vevela i le 180 tikeri mo le tusa o le sefululima i le luasefulu minute.

Lauma o fualaʻau:

  • broccoli - 500 kalama,
  • pateta - 500 kalama,
  • kāloti - 200 kalama,
  • uka - 200 kalama,
  • olive suauu - 1 sipuni,
  • sina masima.

Fufulu uma fualaau aina meaʻai ma tipi i totonu o vavao, sasaa peta i totonu o se fagu ma vai malulu ma kuka i se faʻala. Fufulu isi fualaau 'aina i le suauu olive, ona faʻapipiʻi lea seia oʻo i le afa kuka. A uma le faʻafefe o le vai, togi le broccoli, kāloti ma le pauki i pateta, faʻafeipeʻa pe tusa ma le luasefulu minute. Faʻamuʻu le suamalie e maua mai i fasi pepa faisua, faʻafeiloaʻi i se tulaga mamā i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se mea e faʻafefiloi.

Apu suamalie suamalie:

  • suamalie apu - 1 kilokalama,
  • suka pe suia - 100 kalama.

E tatau ona mulumulu, ma vele ma susulu fatu, tipi i ni fasi pepa ma tao i totonu o le vai seia oʻo ina amata ona kuka le fua. Faʻamama le vai i totonu o se faʻavevela, faʻafefe ia fasipepa, fusi i se paluga faʻaofuofu pe faʻapipiʻi i luga o se mea. Faʻasusu le mea na maua ai palu pateta, kuka ai le sua o le a oʻo mai seʻia oʻo i le mafiafia. Liligi le suka poʻo le sui i le vai ua kuka, kuka mo ni nai minute, ona faʻafefiloi ai lea ma le mamae totoe. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o se fomu i lalo ifo o itu, tuʻu i le ogaumu ile 110 tikeri. E tatau ona faʻamago le paluga seia maeʻa faʻamautuina.

Aisea e taua tele ai le oti?

O le taumafataga o loʻo taʻua i luga e le gata ina faʻaitiitia ai le mumu i le pancreas ma faʻalautele ai lana galuega i se "vaʻavalea", ae e mafai ai foʻi ona e faʻaosofia le tele o tiga ma puipuia ai faʻalavelave matautia ma le fesuiaiga o le tino o le faʻamaʻi i taimi uma.

O le faʻatapulaʻaina o meaʻai e lagolago ai le paʻu o le pancreas, e fesoasoani e maua mai ai le tele o enzymes digestive, ma e le mafai ai foi e le gland ona "'ai." O meaai filifilia lelei e lagolago ai le membrane mucous o le esophagus, manava ma le totoga, aua le faatagaina ni toxins ia maua, ma ia faʻateleina le faʻaogaina o le meaʻai.

O tagata mamaʻi e le o mulimuli i se meaai e tatau ona malamalama o le pancreatitis o le gasolo pea o le alualu i luma ua na o le "pito o le aisa" o faʻafitauli faigata. Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis o le a solia ma le faʻaleagaina le meaʻai, e tatau ona faʻaeteete:

  • maʻi pipili, tafe toto ma le faʻalauteleina o veins i totonu o le vaega o meaʻai,
  • o le solia o le suavai, o se taunuuga - jaundice,
  • fofo faafitauli
  • lupe (pupuni o le toto) o le vevela,
  • faafitauli o le toto, i le faapitoa o le afaina o le toto,
  • liona i le duodenum 12,
  • oncoco, faamai,
  • maʻisuka malosi
  • faiʻai le faiʻai, ma isi.

Ina ia aloese mai nei taunuuga leaga, e tatau ona e manatuaina e le gata o le lisi o oloa e faatagaina mo pancreatitis, ae faapena foi i latou e le o fautuaina e fomaʻi.

Lisi o oloa faʻasaina mo le faʻaaoga e tagata gasegase

O oloa e faaosofia ai le tele o le gaosiga o le gastric juice ma le manava o le pancreatic e matua faʻasaina mo tagata mamaʻi e iai le faʻafitauli o pancreatitis. E mafua ona o le faʻamaʻi, o le enzymes e sili atu ona gaosia, ma e le manaomia e le vaega o meaʻai meaʻai se tele. E le mafai ona sola ese le enzymes manaia mai le tino, aua o le tino e amata ona eliina lana lava okeni - o le gland, ina ia faaitiitia le mealilo e le manaomia.

Ina ia mafai ona taofi le faʻaogaina o le afi ma faʻaitiitia le aofaʻi o elemene na gaosia, o le tele o ipu ma oloa e tatau ona faʻaaogaina atoa mai le lisi seia oʻo i se faamagaloga faʻamalosi poʻo le toe faʻaleleia. O le faʻasaina faʻapitoa e aofia ai:

  • puaa, venison, otaota, tamai mamoe, fasilaau, kusi, pato,
  • sausage, sausa ma sausage, ulaula meaʻai o soʻo se ituaiga, mea faʻatau,
  • suamalie, falai, ulaula ula, caviar, faʻasaoina, sushi ma taʻavale,
  • oloa gaosi susu ma se pasene maualuga o gaʻo (fulufulu, kulimi suamalie),
  • falaoa: pies, rye ma paʻepaʻe fou e leʻi tunu, palu falala, keke ma tutusa,
  • supa, susu ma iʻa, meaʻai tele (soupeti kuka, masima, pipi), malulu (botvini, gaspacho ma isi),
  • fuamoa, tunu pe falai, yolks (e faatagaina ia omelettes, lelei mai nisi o palatini),
  • penisina paleni, sana, mili cereals, legumes uma,
  • vevela, fualaau faisua: daikon (radish), lapisi ma uila, kale, sorrel, mushrooms, garlic ma aniani, kapisi, meaʻai,
  • mea manogi, o mea manogi, vevela, coriander, pepa o soʻo se ituaiga, fualaupapa, vineka, palsamic, cinnamon ma mea faapena,
  • sweets, jams, jams, aisikulisi o soo se ituaiga, falala falaoamata, caramel, suka suka ma mea faapena,
  • faʻi, aso, uma e aunoa ma se faʻasalaga tuʻufaʻatasi, ituaiga fig, mango, cherry plum, vine, plums, peaches, pears, tele o vine ua fou,
  • kvass, fualaau fou ua gaosia mai fualaau aina ma vine, soo se mea inu e aofia ai le kesi, caffeine poo le "tikeri",
  • gaʻo, gaʻo, suauu.

E tauaofai

O le pancreas e na o le okeni e tatau ai ma faia galuega e taua tele mo le gastrointestinal tract ma le tino atoa. Afai o foliga e faailoa mai ai se mea e mafai ona tupu poʻo se osofaiga faʻafuaseʻi o pancreatitis, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, i ni mataupu ogaoga, valaʻau i se falemaʻi.

E taua le malamalama o le togafitiga o lenei faʻamaʻi o le a umi, ma o se vaega tele o le manuia o le a faalagolago i le mulimuli i se meaʻai lelei. I lenei tusitusiga, matou te faamatalaina i le auala sili ona auiliili mea o le laulau Numera 5 P, e aofia ai, faʻaalia mo maʻi ma pancreatitis, ma tuʻuina atu lisi atoatoa o oloa faʻasaina ma faatagaina mo maʻi. Taumafa ma le fiafia ma e le maʻi!

Tuua Lau Faamatalaga