Togafitiga o pancreatitis ma Gordoksom: iloiloga e uiga i le vasega o fualaau faasaina

O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le vailaʻau o le aprotinin ma mea faaopoopo: benzyl alcohol, NaCl, vai mo tui.

Gordox o le vaega lea o fualaau oona. E faia mai aprotinin, o se polypeptide e ono sefulu ituaiga o amino. O lenei inhibitor fibrinolysis e maua mai i meaola manu, aemaise lava, mai sulu o manu.

I le avea ai ma faʻaopoopoga faʻaopoopo, o le ava benzyl ma le sodium chloride o loʻo aofia i le inhibitor e tele o plasma proteinases. Gordox o loʻo i ai i le foliga o se faʻamoemoega, faʻaitiitia i se vaifofo faapitoa mo le afaina o le suavai.

Togafitiga o pancreatitis ma Gordoksom: iloiloga e uiga i le vasega o fualaau faasaina

O le pancreatitis o se gaioiga mimiti lea na faia i totonu o masini o le pancreas. Faatasi ai ma lenei faamai, o loo taofiofi ala, ma o le sua o le pancreatic i le taimi o le otaota e ulu atu i le tootoo laitiiti.

O mafuaaga mo le atinaʻe e tele. O le tele o taimi o le ava malosi poʻo se meaai le lelei. O se taunuuga, o le tino ua eliina ia lava.

Ina ia mafai ona taofi lenei gaioiga i le taimi ma puipuia ai ni faʻafitauli matuia, o vailaau faʻamaoni ae lelei e faʻamaonia. O se tasi oi latou o Gordoks.

O le fualaau faasaina e tatau ona faia pe a maeʻa se suʻesuʻega maeʻa ma lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi.

E mafai ona e iloa le faafitauli e ala i faʻailoga:

  • O le tiga o le tiga i le itulagi pito i luma. I lenei tulaga, o le tiga e mafai ona agai atu i isi nofoaga. E mafai ona avea ma se poʻo poʻo se faʻamafana. O lenei faʻaaliga o le tiga o le tiga e leʻo vave ona faamaninoina le mea moni o le faafitauli.
  • Vomivai matuia ma le gaioiga. E tusa lava pe a uma le faʻamavaeina o le vomit, e le muta le lagona o le tagata i le le mautonu ma tiga.
  • Maualuga maualuga.
  • Tigā toto maualuga.
  • Heartburn
  • Paʻu.
  • Toto, afaina.
  • Faʻaleagaina o le nofoa. O se tagata e atiina ae le manava umi faaumiumi. O le ogaumu e malosi lava ma e sau i foliga o fulufulu, faatasi ai ma ni mea e le faʻaaogaina, o se lanu lanumeamata.
  • Faʻasalaga o le paʻu.
  • Le manava leaga.
  • Umi le manava.

O le faavae o le fualaau faasaina o le aprotinin. Aumai mai povi. O le taimi muamua na latou faia ai le fualaau faasaina i Venise. O le gaioiga o le mea galue ma o le vailaʻau o loʻo faʻaalia i le KIE.

  1. Suavai tui.
  2. Sodium Chloride
  3. Benzyl alcohol.

O le vailaau faʻasaina e tasi le ituaiga o faʻamalolo. O le faʻamalama ma le tui. E le tatau ona maitauina le vavalalata i ampoules. O le fofo lava ia e le lanu po o sina lanu samasama atonu o iai.

I le 1 ampoule 10 ml o fofo. O le autu autu e faavae i luga o le fuaina o le 10,000 KIE i le 1 ml. Mai se faigofie faigofie e mulimuli mai i totonu o le tasi ampoule e aofia ai le 100,000 KIE o le vaega galue.

A oʻo i totonu o le vailaʻau, e le faʻavevelaina, togafitia e fatugaʻo ma e masani lava ona faʻanatinati. E tusa ma le kuata o le vailaʻau e sau i fafo i le 2 aso.

Gordox mo pancreatitis ua masani ona faatonuina mo le togafitia o tulaga faateʻia poʻo le puipuia.

Faailoga mo le fualaau faasaina:

  1. Faʻalavelave masani ma le masani ai pancreatitis.
  2. Oona, vevesi ma le afaina i le taimi o le alualu i luma o pancreatitis.
  3. Pancreatic necrosis.
  4. Faʻafitauli e mafua mai i le hyperfibrinolysis.
  5. Polymenorrhea.

I le avea ai o se faʻasologa, e talafeagai pe a:

  1. Angioneurotic edema.
  2. Faʻaleagaina le gasegase o le tino.
  3. Manua le malamalama i le taimi o le toe faʻaleleia.
  4. Faʻafefe.
  5. Fiafia.
  6. O le fualaau faasaina e mafai foi ona na o se elemene o ausilali i le togafitiga lautele o pathoces pancreatic.

  • Tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.
  • Le vaitaimi o le susu.
  • O se faʻafitauli faʻafefe.
  • Faʻaleagaina o le toto.
  • Toto
  • I taimi o le maalili malulu loloto.

O togafitiga e aofia ai togafitiga faafomaʻi. O le faʻaleagaina o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaoniga le lelei.

O le fualaau faasaina e aofia ai:

  • Anetusi. O lenei vaega o fualaau oona e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka o le hydrochloric. E faʻaaogaina pe a maʻi le tagata maʻi i le maualuga ma le faʻamaʻi pipisi e fesoʻotai ma lenei tulaga matautia. Afai o le elemene i totonu o le manava e maualuga, ona maua ai lea o enzymes i ni aofaiga tele i totonu o le paʻu. E tele lava ina faʻaaogaina mo le pancreatitis. Sauniuniga: Palmagel, Alemagel, Maalox ma isi.
  • Antibiotics. Manaomia i le tulaga o le ogaoga o le faʻailoga. Latou te fesoasoani foi e faʻaitiitia le lamatiaga o faigata ogaoga. E manaʻomia le i ai o vailaau o lenei vaega i le tele o ituaiga o gaioiga. E mafai ona faʻamaonia, macrolide ma isi.
  • Teuteu o le anatema. Enzymes i le pancreas e afaina tele ai ona sela ma fusi, e mafua ai le oti. Latou te mafua ai foi se faiga o le ita Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o enzymes i luga o le pancreas, ia faʻamaonia fomaʻi o fualaau faʻasaina. Faatasi ai ma nei mea, o Gordoks na faatoa lisiina. E fautuaina e faaaoga i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi.
  • Faʻamaʻi Enzymatic. O vailaau masani o Festal, Pancreatin. O ia fualaau oona o le a aʻafia ai le faʻafefeina o le faagasologa, ma o le a fesoasoani foi i le tausia o galuega galue a le tino.
  • H2 tagata teteʻe. O lenei vailaʻau faʻasolosolo e faʻafoeina ai le gaosiga o le suka. E masani ona faʻaaoga i togafitiga o Gordoksom. O nei tagata faʻamaonia: Nizatidine, Ranitidine, Famotidine.
  • Anticholinergics. E lua ituaiga: M ma H vaega. I le pancreatitis e masani ai, e talisapaia ai fualaau faʻamalosi o le M group. Lauiloa: Spazmolitin, Atropine, Platifillin, Chlorosin.
  • Antispasmodic fualaau faasaina. E masani ona faʻaaoga: Spazmol, Papaverin, Drotaverin, No-shpa.

Soo se togafitiga ma togafitiga fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e na o tomai faapitoa. E aoga lenei, e tusa ai ma le fualaau faasaina Gordoks lava ia, faapea foi ma le togafitiga atoatoa.

A filifilia se togafitiga, e amata mai tagata faapitoa i mataupu taʻitasi. O tofiga uma lava e tatau ona matua tausisia e tagata gasegase.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e filifilia se taumafataga e aunoa ma se togafitiga lelei e le mafai. I le taimi o le faʻavavevave, e tatau ona mataituina se soifua maloloina maloloina mo le itiiti ifo i le masina.

I lenei tulaga, e tatau ona aofia ai le tele o puipuiga i le taumafa. Aʻo iai ni faʻafitauli ogaoga ma faʻalavelave faʻaogaina, o loʻo fautuaina i le fiaai mo ni nai aso.

Ia mautinoa ia matau le moega e malolo i le taimi o le togafitiga ma faaitiitia ai gaioiga faaletino.

Afai e mulimuli se tagata i fautuaga uma ma e nafa ma lona soifua maloloina, ona oʻo mai loa lea o le iuga.

O togafitiga lelei e le faʻaleleia e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻalavelave ogaoga ma le taotoga mulimuli ane.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faiga faʻavae o le faʻamalolo

O le gaosiga o le vailaau mo le pancreatitis o le kamupani Hungary Gedeon Richter. O le vailaʻau e tuʻuina mai i le ituaiga o le malosi, faʻaitiitia i le saline. Ona faʻaaogaina lea o le vai mo mea faʻaleagaina.

Gordox ua faia i le tulaga o se fofo mo le puleaina o le tino, 10,000 KIE / ml. Faʻaaogaina i se moli tioata malamalama ma se mea e malolo ai. O loʻo faʻafeiloaʻi amulili i totonu o se fata palasitika e 5 ampoules.

O faʻamaoniga i le fualaau faasaina ma aʻafiaga o aʻafiaga

Faʻasalaga faʻavae e aofia ai mea nei:

  • Lactation
  • O le maʻitaga i le muamua ma le tolu piliona,
  • Alu i le aprotinin ma isi mea o fualaau faasaina.

E iai foʻi faʻasagaga faʻatasi. E aofia ai tulaga nei:

  • Faʻaitiitia o le vevela o le tino i lalo o le 36 tikeri,
  • Maʻi faʻafitauli
  • Maualuga maualuga ma le gasegase i fualaau faasaina,
  • Lata mai nei na faia galuega i luga o le fatu ma mama.

O aʻafiaga o Gordoks e seasea, e masani lava e faigofie ona faʻasaina le vailaʻau. Ae o loʻo i ai mataupu o faʻamatalaga o ia aafiaga:

  • Taʻaloga o le taotoga
  • Loto o le fatu
  • Hallucinogenic aafiaga
  • Tali atu i le Allergic i le ituaiga urticaria,
  • Malosiaga Anaphylactic.

Gordoks o le tasi lea o auala sili ona aoga mo togafitiga o pancreatitis o ituaiga eseese. O se togafitiga taugofie, ae o lona tau e faʻamaonia e lona uiga, ma e 8 mai le 10 tagata maʻi na faamalieina i le taunuuga o le faʻaaogaina o lenei vaifofo.

O le meafaigaluega e i ai se antiprotease, aʻafiaga o le tino. Ona o le aafiaga o le mea galue, aprotinin, o le gaoioiga a le tele o enzymes proteolytic ua taofia. Aprotinin o se inhibitor o kallikrein.

I le faʻaaogaina o le aprotinin i le taotoga faʻaaogaina o le AIC, o le a faʻaitiitia le faʻagasoloina o faiga le lelei, lea, o le a fesoasoani ai i le faʻaitiitia o le toto, ma faʻaititia ai foi le manaʻomia mo le faʻafefe toto.

I le avea ai o se tulafono, pe a faʻaaoga Gordox, e leai ni aʻafiaga i maʻi. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tulai mai ni mea e maua mai i le mafaufau ma le maʻi. O nisi taimi faʻatasi ai ma togafitiga Gordoksom o loʻo i ai se faʻaaliga o le tiga o le maso, suiga i le toto maualuga.

O faʻamalositino i le taimi muamua o le tuiina o fualaau faasaina e seasea, o le tele o taimi o lo latou atinaʻe e faʻatupulaia (pe a ma le 5%) ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le ono tulai mai o se faʻamaʻi ogaoga poʻo faʻaalia anaphylactic e faʻalautele pe afai, mo le 6 masina, e lua pe sili atu le togafitiga a Gordox.

Pe a faaopoopoina le aprotinin i le toto o le hepatinized, o le faateleina i le vaitaimi o le coagulation o le toto atoa ua matauina.

Afai e faʻaaogaina Gordox i le taimi e tasi ma Reomacrodex, ona i ai lea o le faateleina o lagona taua.

Aprotinin e taofia ai aʻafiaga o urokinase, streptokinase, altefese.

Aprotinin o se vailaau vaivai o le pseudocholinesterase inhibitor. Afai e te faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le taimi lava e tasi, o le metabolism o le chloride suxamethonium e mafai ona faʻagesegese, faʻalauteleina ai le muscle, ma faʻalauteleina ai le apnea.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau e faʻaleleia le heparin. Afai e faʻafeiloaʻi ia Gordoks i le toto o le heparinized, o le taimi o le coagulation e faateleina.

Afai e ave faatasi le Dextran ma le aprotinin, o fualaau uma e lua o le a faamalosia ai le tagata lava ia. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le hypersensitivity, e leai se tulaga e tatau ona e faʻaogaina ai nei vailaʻau i le taimi lava e tasi.

E mafai foi e Aprotinin ona taofiofi fualaau faʻamaʻi, lea e aofia ai mea e le o iai, alteplases ma streptokinases. I le tulaga o le fausiaina o musika i le tolu aso e sosoo ai, e taua le lapatai atu i le fomaʻi e uiga i lenei mea, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le le talafeagai. Afai e iloa ia faailoga, e tatau ona taofi vave le togafitiga fualaau.

Le auala e togafitia ai pancreatitis o le a taʻuina e tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Gordox o se vailaau faafomai i se ituaiga o fofo mo le tui, lea ei ai se natura matuia. E mafai ona faʻatauina se pusa e lima o le ampoules o le 10 ml i le fale talavai. O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina e tusa ai ma le faʻatulagaga ua faatonuina e le fomaʻi.

O le mea aoga o le vailaʻau o le aprotinin, o le benzyl alcohol, sodium chloride, vai mo le inisiua o loʻo aofia ai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua saunia ile tele o itu - e togafitia ai le pancreatite ma le gaʻo, ma e mafai ai foʻi ona e taofia le atinaʻega o le faʻaogaina o le fomaʻi ao faagasolo le toe faʻaleleia.

Togafitiga o pancreatitis Gordoksomzaklyuchitsya i le tufatufa atu o mea gaosi o le fofo i le tino, o le maualuga o le fualaau faasaina i totonu o le toto e mafai ona matauina mo le lima i le sefulu itula.

Pe a faatusatusa i isi fualaau tutusa, o le fualaau faasaina e le afaina ai le faiai, ma e le ulufale foi i le placenta. O le gaioiga malosi e tauivi ma proteases - elemene e faʻaleagaina ai le polotini.

E aʻafia ai le vailaʻau e fesoasoani i:

  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le enzyme activity,
  • Faʻaitiitia sikuea kallikrein,
  • Faʻaleleia o le fibrinolysis faʻasologa,
  • Taofi le gasegase talafeagai.

O fualaau faasaina, e fuafua i luga o le a le ituaiga togafitiga ua faatonuina e le fomai ma o le a le metotia.

O le fofo e mafai ona faatauina i soo se fale talavai i luga o le tuuina atu o se fomaʻi. Gordox o loo i Luga B.

Teuina le fualaau faasaina i le vevela o le 15-30 tikeri, alu ese mai tamaiti ma faatonu le susulu o le la. E le sili atu i le lima tausaga le ola o le tamaoaiga.

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina

Gordox o se fomaʻi togafitiga faʻapitoa, mo le mafuaaga lea ua faʻamaonia ai mo faʻamaʻi eseese. E masani lava, o le fofo e faʻaaogaina e taofi ai le toto pe a uma le taotoga i luga o le paʻu, gaʻo, faʻamaʻi ma le mu.

O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina mo le tino o le faʻamaʻi, faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, vaega o le gasegase o le tino, o le gaioiga o le gaioiga o le tino i totonu ma le atinaʻe o pancreatitis ona o le manua. E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga, faʻatasi ai ma le toe foʻi mai o le maʻi, ina ia toe faʻaleleia.

A o le i aveina le vailaau, e tatau ona suʻesuʻe ia faatonuga mo Gordox pancreatitis. Talu ai ona o le fofo ua manatu o se fualaau malosi malosi, e faatoa mafai lava ona faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi. O togafitiga e faia ile falemai, i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

E ui i lea, e taua le mafaufau o Gordox i le tino pancreatitis ma isi faʻamaʻi e mafai ona i ai le faʻasaina. Aemaise lava, o le fofo e le mafai ona faʻaaogaina:

  1. I le taimi o le lactation,
  2. I le muamua ma le tolu o masina o le maitaga,
  3. I le i ai o se tali atu i le aprotinin ma isi vaega o le fualaau faasaina,
  4. Afai e pa'ū le vevela i lalo o le tulaga masani,
  5. I le tulaga o faalavelave faʻafuaseʻi,
  6. Afai faatoa maua nei e le tagata maʻi le taoto ma le taotoga fatu.

O le mea lautele, o gasegase e faʻafefe lelei le vailaʻau, ae i se mea e le masani ai, o le itu e mafai ona faia i le ituaiga o le gaioiga, o le fatu, palunitations, o le faʻafefe o le tino i le ituaiga o urticaria, faʻalavelave anaphylactic.

O le tele o gasegase pe'ā uma ona faʻaaoga Gordoks latou te tuʻuina atu ni iloiloga lelei ma pancreatitis o ituaiga eseese, e ui i le tau maualuga o le fofo.

Faaaoga fualaau

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma Gordox pancreatitis o loʻo i ai faʻamatalaga atoatoa e tatau ona e faamasani i ai. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faia se suʻega faʻapitoa, lea e mafai ai ona e fuafua pe mafai ona gaosia ni au-siama pe a faʻaalia i mea oona o le vailaʻau.

Pe a togafitia le pancreas, e tatau ona faʻavaivai le concentrate i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% glucose solution ma se voluma o le itiiti ifo ma le 500 ml. E faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi i le isi fa itula.

Ua faia e le fomaʻi se vailaau o le suʻega e 0.1 ml ma le loto i ai e saili ai pe faapefea ona iloa lelei le tino ile vailaʻau. Ma le isi, o le vaifofo e sau ma se lola.

  • O le tagata gasegase ua i ai i se tulaga sili ona lelei ma faʻafilemu i le tele e mafai ai.
  • O le fualaau faasaina e faʻatinoina lemu, faʻaeteete, i le vein autu.
  • O isi vailaau e le faatagaina e tui i totonu o le nofoaga lava e tasi i le taimi o togafitiga fualaau faasaina ma Gordox.

O le fua saʻo e fuafua e le fomaʻi, e taulai atu i uiga taʻitoʻatasi o le tino ma le i ai o faʻamaʻi laiti. Ae o le tele lava o le fualaau faasaina e faʻaaoga e tusa ai ma le faiga e taliaina lautele:

  1. Mo le togafitiga o tagata matutua, o le 0.5-2 ml o le fofo e faʻaaoga i le fa i le ono itula.
  2. I le togafitiga o tamaiti, o Gordox e faʻaaogaina i se aso maualalo ole 0.2 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tamaititi.

Afai e le talia lelei le vailaau faasaina, ua faatonuina e le fomaʻi se vailaau faʻasoifua faʻatasi ma se faʻapena tutusa i le tino, e aofia ai Ingitril, Contrical, Trasilol.

I le tulaga o le maualuga, o le tagata maʻi e ono oʻo i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foi ma le faʻalavelave anaphylactic. Mo soʻo se mea masalosalo, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e taofia.

Afai ei ai le hyperfibrinolysis o le maʻi ma faʻasalalauina le faʻaaogaina o le tino, o le fofo e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi pe a uma ona faʻamavaeina uma faʻamaoniga e le manaʻomia.

Faʻamatalaga mataʻutia, faatasi ai ma le fua o le manuia ma le lamatiaga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a fai o le tagata maʻi:

  • Na faia le taotoga o le Cardiopulmonary, ua maitauina le maalili o le maalili, ma e iai foi se lamatiaga o le pueina faapagota ona o le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • I le taimi muamua, sa i ai faailoga o togafitiga ma le aprotinin, ona o le faia soo o le fofo o le fofo e masani ona mafua ai se osofaiga ogaoga matautia ma le afaina anaphylactic. Afai na tuʻuina atu i le tagata le vailaʻau i le isi 15 aso e sosoo ai, e tatau ona e faia se suʻega e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.
  • Sa iloa le diathesis o le Allergic, i lenei tulaga, o le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ina ia aloese mai i le mea e leʻo manaʻomia, o le a faʻaaogaina se metotia aupito itiiti e faʻamaonia ai le aafiaga o le fualaau faasaina.

Ina ia iloa le gasegase talafeagai, o le suʻega e faia i le 10 minute ao leʻi amataina le togafitiga autu.

Afai a maeʻa le tuʻuina atu o le faʻataʻitaʻiga o soʻo se faʻafitauli faʻafuaseʻi, e tatau ona lafo ese ia Gordox, pe a oʻo i ai le faʻalavelave anaphylactic.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le gaioiga malosi o le vailaʻau e faʻaleleia le heparin. Afai e faʻafeiloaʻi ia Gordoks i le toto o le heparinized, o le taimi o le coagulation e faateleina.

Afai e ave faatasi le Dextran ma le aprotinin, o fualaau uma e lua o le a faamalosia ai le tagata lava ia. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le hypersensitivity, e leai se tulaga e tatau ona e faʻaogaina ai nei vailaʻau i le taimi lava e tasi.

E mafai foi e Aprotinin ona taofiofi fualaau faʻamaʻi, lea e aofia ai mea e le o iai, alteplases ma streptokinases. I le tulaga o le fausiaina o musika i le tolu aso e sosoo ai, e taua le lapatai atu i le fomaʻi e uiga i lenei mea, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le le talafeagai. Afai e iloa ia faailoga, e tatau ona taofi vave le togafitiga fualaau.

Le auala e togafitia ai pancreatitis o le a taʻuina e tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

32 faamatalaga i luga o le "" Forum: Togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faa-fomai ma vailaau ""

O le toʻatele o tagata e maualalo le pancreatiti e faitio e uiga i fomaʻi. O fualaau na faatonuina e fomai e le aoga. Latou te fesoasoani mo na o sina taimi, ona toe faʻateleina lea. E manaʻo tagata maʻi e faʻamalolo le faʻavavega e faʻavavau ma fualaau. Ae a aunoa ma taumafaiga a le tagata maʻi o ia lava e le mafai. Muamua, e tatau ona e toe faʻaleleia le tino o le tino ma faʻamautuina le gaʻo. Ma o le mea muamua, o se meaʻai. E tatau ona galo ia i tatou e le aunoa le ava malosi, falai ma gaʻo. E ui e iai sou faʻamaoniga o le "pancreatitis chronic" e leai ni piko, faʻapipiʻi soupiga i luga o faga fualaʻau. Teu, koko, meaʻai vevela, ulaula, suamalie, falaoa fou, ua faʻasaina ai foʻi laumei. E sili le lelei ona 'aina fualaau faisua ae le kuka, ae kuka. Faʻasoʻotoga faʻasolosolo 5-6 taimi i le aso, sili i le taimi e tasi.
Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻamalolo ai pancreatitis faʻasolosolo: propolis tincture, oat broth, chicory, fulufulu mumu auro, sua o pateta, meaʻai. E tatau ona inu ona o togalaau aina mo le itiiti ifo i le ono masina, ma suia le faʻaipoipo i le 2 vaiaso. Aua le togi ese ia laau afu, ae faʻaaogaina i foliga o talosaga i luga o le pancreas.

Ave 2 kaloti ma le 2 peta pateta-toto, fai le sua i luga o le sua. E tatau ona e pe tusa ma le 200 g o le sua. Inu i lenei vaega 30 minute ao lei faia se taumafataga. Fai faʻatasi i le aso. O le togafitiga o pancreatitis mo le itiiti ifo i le vaiaso. Ona malolo ai lea o le 10 aso ma se vaiaso fou o togafitiga o le sua. E manaia le faʻaaogaina ma inu i lenei suavai i le tausaga atoa. (HLS 2012, Nu. 19 itulau 14-15)

E aoga tele le ave o se mea teuteu o popo ua tupu. O se teuteuga o ovi o se mea lelei mo le faʻaogaina o meaʻai. O fualaau o Germinated e masani lava o se elixir o le talavou. E le gata i lea, e mafai e pulu ona faʻamalolo le pancreatitis masani e faavavau.
Fua: ave le 100 g o avo, fufulu, sasaa vai inu, tuu i se nofoaga mafanafana, ufiufi i se ie. I se aso, o le a aliali mai ai laau. Uu i luga o se solo. Aʻogogo, faʻafeu i se kofe kofe i falaoamata (poʻo se mea e teu ai meaʻai ma sego). 1 tbsp. l sasaa falaoamata 200 g vai, faʻafefete mo 2-3 minute, malulu ma inu. Teuina le gauga mo le sili atu ma le 1.5 itula. O le togafitiga e oʻo lava i le toe faʻaleleia atoatoa.

E mafai ona togafitia pancreatitis i le fale ma e le totogo fatu fatu oatasi. O se iloiloga lenei o le togafitiga o oats mai Vestnik ZOZH mo le 2012 Nu. 21.
Sa ou maua i le pancreatitis masani pe a 60 oʻu tausaga ma se suʻesuʻega masani. Ona ou manatua lea o le fua a loʻu tinamatua mai le Itumalo Altai. Na fesoasoani mai o ia ia te aʻu, mo le 17 tausaga sa ou ola ai e aunoa ma ni faanatinati.
Faʻamuʻu le oats i le paʻu, faʻagogo i luga o se solo. I le taeao, ave le afa afa o palu mama, uu i totonu o se paluga (i se kofe kofe) seia oʻo i le falaoamata. Liligi le falaoamata ma se ipu vai malulu, faʻavave mo le itula, faʻaosoosoina i nisi taimi. Ona vele, sasa, togi le keke, ma inu sina vai i le afa itula ao le i ai. Inu se fua o le oats mo le masina.
O lenei togafitiga faʻalapotopotoga na fesoasoani i le taimi na maʻi ai loʻu tuagane i le pancreatitis. Sa fesuiai o ia ina ia 2 taimi na ave ai o ia e le falemaʻi ma togafitia i se falemai. Ona ia inu ai lea o se meaʻai ma mo le tele o tausaga e lagona le manaia.
Sa ou fautuaina le toatele o tagata e inu meaʻai decoction mo pancreatitis, ma o lenei e faafetai uma tagata ia te au mo lenei fua.

Afai ei ai maa i totonu o le paʻu o le gallia poʻo le vevela vevela ua aveeseina, ona le mafai lea ona e inuina ni meaʻai ma teuteuga o le oats.
E oo lava i so o se fatuga o loʻo i ai ni atitiata tuputupu aʻe e puipuia le totoina o saito i lalo o tulaga leaga. O nei mea e telegese le faʻaitiitia o le metabolism i le tino o le tagata ma le faʻaleagaina o le gasegase. O le mea lea, o susu ao lei faia le fusi poʻo le teuteu e tatau ona faʻamalulu, ma sasaa vai. Ma e sili atu le totoina o le saito. O lea o le a sili atu le aoga o le oats mo togafitiga o pancreatitis.

Faafetai mo manatu faaalia, sa ou matauina kaloti ma pateta. O le a ou taumafai, o le a ou tusia le iuga. O le suʻesuʻega o le pancreatitis e masani ai, faʻasalaga mo le tausaga, ua leiloa 20 kilokalama. Tigā tumau.

O le oat grains lena, pe a faʻamaligiina, le sili atu le malosi o le vailaʻau tino (o ia lava inhibitors). Sili atu ona lelei le tupu. E le mafai ona e faʻagogo pe olo i se mea e teu ai le kofe, e mafai ona e lūlūina fatu mamago i totonu o se mea faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o le vai (poʻo le faʻafefeteina o laʻau) ma le meli

I le zozhe Na ou faitauina i le togafitiga o pancreatitis, o le fugalaau fugalaau e fesoasoani lelei, e mafai ona e 'ai fou, e mafai ona e faʻamago ma momomo

Ioe, na ou maua foi nisi o iloiloga i le olaga soifua maloloina lea na fesoasoani ai le au togafitiga e fofo ai le pancreas:
1. O loʻo ou maua le pancreatitis ma le biliakic dyskinesia, ua 73 oʻu tausaga. I le taeao i luga o se manava gaogao ou te inu ai le fua o Hercules: 2 tbsp. punetipi o cereal i le 300 ml o vai Ou te kuka mo le 2 minute, afifi mo le 20 minute. Ou te inu i le afa o le taeao, o le afa lona lua o le afiafi.
I le tautotogo, ou te loimataina ai maʻau o le uila, tui le sua, fefiloi ma le meli. Ou te aveina aso e 10 mo le 1 teaspoon 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. Ou te le 'ai le gaʻo ma falai, ou te gaoioi tele. tiga e le faalavelave mo se taimi umi lava. (Toe iloilo mai le nusipepa HLS 2012, Nu.4, itulau 40)

2. Faatasi ai ma le pancreatitis, fesoasoani fesoasoani mo le talafatai. I le tautotogo, i totonu o le fagu lita o le a ou aoina ai fugalaau ma fuga vodka. Ou te tapuni ma tuu i se mea pogisa seia oo i le taimi.
O Aokuso, na amata ai ona mumu loʻu tino. Sa ou lafoina 100 g o le masila, faaopoopo 1 tbsp. l meli. Amata e ave 1 tbsp. l lenei vaifofo 20 minute ao leʻi faia taumafa i le tolu o se ipu malamalama vai. Aumai 2-3 taimi i le aso. Sa ou inupia mo le tausaga lona lua ma le faʻavavevave o pancreatitis - o le tiga e vave ona alu. (HLS 2011, Nu. 24 itulau 31)

Na ou faitau i le tele o iloiloga lelei e uiga i togafitiga o pancreatitis ma le laau musika o le Golden Mustache. E tatau ona inu mo le masina 3 taimi i le aso, o se fua o lau o lenei laau. E le gata i lea, o laulaau e manaʻomia sina mea itiiti - 1 pepa i le lita o vai inu (afifi, faʻasolosolo aso). Inu na o le 50 mg. O lona uiga, 1 pepa e lava mo le 6 aso. Mo le togafitiga - 5 pepa. (Toe iloilo mai le nusipepa HLS 2012, Nu. 16 itulau 35)

O le tele o tagata gasegase, lagona o le toomaga, amata ona faʻalautele le taumafa. Ae oo latou lagona e le o taimi uma e faamoemoeina ai. O le mea moni, o le pancreas e leʻi toe malosi atoatoa, ma o le solia o le taumafataga e toe taʻitaʻiina atu ai i le tino pancreatitis. O le mea lea, i le aluga o taimi, ua amata ona latou talitonu e le mafai ona faʻamalolo le maʻi e faʻavavau.

I le 47 tausaga, na maua ai au i le pancreatitis. Sa ou lagona le matua matautia na foliga mai ua uma lena olaga. E le mafai ona toe i ai se mea ae na o le semolina, ae o le tiga i le pancreas e leʻi iʻu lava i lalo. Na fautuaina au e liliu atu i le tagata tomai faapitoa i luga o le paʻu - Polofesa Nikolai Safronovich Makokha, o le sa faigaluega i lo matou aai i lena taimi. O le fomaʻi i le lotoifale na te leʻi tuuina mai ia te au se igoa e faasino ia te ia, ae na talia au e le polofesa e aunoa ma se faasino igoa. Na ou taʻuina atu ia te oe po o fea o fualaau oona ua faatonuina mo au. Sa le fiafia le polofesa e le mafai ona galue le pancreas mai lea togafitiga, ma e lei aoga, ona maliu ai lea. E manaʻomia le fesoasoani i le pancreas, ae o loʻo i ai fualaau aina mo lenei mea. O le tino e faʻapenaina mea e tatau ai mai ia i latou i microdoses. Ma pe a faʻaputu, e 10 tausaga o le a aoga lelei.
O fua ia na fautuaina mai e le Polofesa Makokha ia te au e togafitia pancreatitis ma.
O le masina e inu ai le chamomile, ona 7 aso lea, 2 masina - yarrow, 7 aso o le a, 3 masina - fugalaau ola mama. Ona toe faʻafouina lea o se faʻataʻitaʻi - 1 masina. Ona faʻapipiʻi lea poʻo calendula - 1 masina.
Sa ou faatauina mai laau i le fale talavai, o atigipusa taitasi sa i ai se taotoga pe faapefea ona ave. Na ou aveina foi ni susu mo le galuega.
Sa fautuaina foi aʻu e le polofesa e aua le 'ai meaai mama mama - o meaai mate nei. Fafaga meaai ma ou nifo ina ia tafe atu i totonu o le manava pei o se supa. Na amata ona ou faia. E leʻi umi ae taofi lona lagona pe a uma ona 'ai. Ua 84 ou tausaga nei ma e le faʻalavelave aʻu i le pancreas. (Toe iloilo mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2009, Nu. 17, itulau 10)

E tele au iloiloga e uiga i togafitiga o le pancreas ma laʻau e tusa ai ma le auala a Polofesa Makokha. Na ou faitauina lenei fua i le Health Health Lifestyle mo le 2009 ma faʻaaogaina.
Faatasi ai ma se meaai malosi, sa ou osofaia 2-3 taimi i le vaiaso, o nisi taimi e 2 taimi i le aso. Sa ou inu i le 5 pusa o fualaʻau, ae sa le fesoasoani le paʻu.
Ua togafitia aʻu mo le 4 masina. E leai ni osofaiga. O le mea itiiti lava, ou te aofia ai le kuka ma le kefir i le taumafataga, ae ou te leʻi 'ai - o se osofaiga o le vevela o pancreatitis na vave amata. (HLS 2012, Nu. 8, itulau 8-9)

O i latou o loʻo fesiligia le fesili "Faʻapefea ona togafitia le faʻavavega e faʻavavau?" E tatau ona faʻaaogaina se fua ma le propolis tincture. I le iloiloina i iloiloga, e fesoasoani tele mai le pancreatitis. E oʻo lava ina fesoasoani e faʻasao faʻamalositino. Ma afai e te umi, ia mafai ona e faʻamalolo le pancreatitis.
20 pata o le 10% tincture e tatau ona faaopoopo i le afa afa o susu susu. Afai e le talia e se tagata le susu, lea e masani ona tupu i le pancreatitis, ona mafai lea ona e ave le 1/4 ipu susu poo le 1 tbsp foi. se sipuni. Ae tatau ona faʻaaoga le susu. O le tuufaatasiga o le susu ma le propolis e maua ai le togafitiga talafeagai. E mafai ona e faʻatau le tincture i le fale talavai pe saunia oe lava. E tatau ona ave le polio Propolis ao le i momoe, pe a faʻamaʻo le moega, e oʻo foʻi i nifo o le a lūlūina.
Manatu faaalia mo togafitiga o pancreatitis ma le propolis tincture.
Sa i ai loʻu foliga malosi o pancreatitis. O tiga tiga i aso uma e afaina ai loʻu ola ai. Sa le mafai ona paʻi atu i tua. Ma afai e te maua se avanoa e 'ai ai se fasi vao, pe a se meaʻai, ona e alu aʻe lea mai le tiga i luga o le puipui. O au o se fomaʻi lava ma ou te iloa o le pancreatitis e togafitia i enzymes, ma enzymes, sui o le pancreas, faʻaaoga atoatoa.
I le taimi lava na ou filifili ai e togafitia le bronchitis ma le propolis tincture i le susu ma iloa ai ua faaitiitia oʻu tiga i tua ma na masani lava ona amata ona ou 'ai e masani lava. Na lagolagoina e Propolis - o le faamaʻi na faifai malie.
Ae e le mafai ona e faʻaaogaina i taimi uma - 10 aso na faia - fai se malologa. O le aoga o soʻo se vailaau, pe a fai e faʻaauau pea ona faʻaitiitia, ua faʻaitiitia. O le isi vasega i le 20 aso, o lona uiga, faʻaalu le vasega 1 le taimi i le masina. (Toe iloilo mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2016, Nu. 10, itulau 11)

I le nusipepa Vestnik ZOZH o loʻo i ai pea le tele o iloiloga o le togafitiga manuia o le pancreatitis masani ma le propolis tincture.

Iloilo numera 1. Mai tiga i le pancreas, na ou fesoasoani ai e fausia le tincture i le susu, o le fua lea ou te faitau ai i le olaga ola maloloina. Ona le mafai lea ona ou 'aina se mea. Sat i luga o paluga ma masini fuamoa. Ma a maeʻa togafitiga e toetoe o mea uma ou te 'ai. Ae ou te taumafai lava e pipii i meaai. (HLS 2015, Nu. 8 itulau 8)
Iloilo numera 2. Mai le pancreatitis ou te inu 1-2 taimi i le tausaga i vasega o le faʻasolosolo o propolis i le susu, lea na ou aʻoaʻoina mai HLS. I le taimi muamua, na maua ai laʻu suka i le 8 iunite, i le taimi nei e 5-5.5. Ou te lagona le manaia. Faʻesea mai le taumafataga uma gaʻo. O aso uma i le taeao ma le afiafi ou te inu ai le fua o le gaga. (2 lep. I le 1 lita o le vai 60 tikeri, ou te tausisi i se vevela). (HLS 2016, Nu. 10, itulau 10)
Iloilo numera 3. Sa ou maua le pancreatitis mo se taimi umi. E le mafai ona 'ai - na vave ona amata ona tiga. Na mafai ona ia togafitia le pancreas - o lenei ua ou 'ai mea uma. Na o le teena le falai. Sa togafitia aʻu i le propolis tincture, na ou faia lava aʻu. Faʻamalosia le 30 g o le propolis i le 100 ml o le ava malosi. A o inu se tasi o tautua, na ia tauanau pea le isi. Na ia tago i le vailaʻau 1 le taimi i le aso ao le i momoe, ma faʻaosooso le 1 tsp i le 100 ml o susu susu. mea laiti. Na ou inu i le vaiaso, ona ou malolo ai lea mo le 2 aso, ona toe inu lea i le vaiaso ma le 2 aso malolo. O lea, seia maeʻa togafitiga. I le taimi o togafitiga, sa ou mulimulitai i se meaai.
O le taimi nei mo le puipuiga mai lea taimi i lea taimi ou te faia ai lenei mea. (HLS 2012, Nu. 7, itulau 32)

Ae faapefea i latou o loʻo maua i le pancreatitis? Faʻafefea ona aveese le tiga i le pancreas? O a fualaau e tatau ona faia ma le faʻamalosia?

O Paralgin, leai-shpa, papaverine o le a fesoasoani e faaitiitia le tiga. O le faʻafilemuina o le pancreas o le a fesoasoani i vailaau e aofia ai enzymes pancreatic: faʻafefe, panzinorm, faʻafefete.
O le motto mo le maʻi pancreatitis, e tusa ai ma fomai, e tatau ona i ai: "Fiaai, malulu ma le filemu." Aua le 'ai se mea mo le itiiti ifo i le aso, inu na o sina vai laitiiti, afai o iai lau vomiting ma le manava, ona e inu tele lea o le vai e aloese ai mai le faʻamalolo. E fautuaina le matelaina umi, ae sili atu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Le alu i fafo o le fiaai i luga o vai i luga o vai. Faʻamatalaga o le pancreatitis, e manaʻomia lou tuʻuina o se aisa poʻo se mea faʻaaisa i le tumutumu pito i luga. Ia mautinoa ia e moe, pe afai e te gaoioi, o le pancreas e tatau ona maua ai le inisalini, ma e leaga pe a leai. Tuu ia te ia se malologa.

Ua ou faitauina i pancreatitis togafitiga togafitiga i le tele o taimi ma o lenei faamai e sili atu le suia o le lauti ma le kofe i le chicory, e tusa lava pe eleelea, vave, lea e mafai ona faatauina atu taugofie i faleoloa uma

O loʻo ia te au le pancreatitis. Ina ia aloese mai le vevela, ou te mataituina lelei le meaai. E le taliaina e le pancreas uma gaʻo, falai, ulaula, falaoamata, suamalie, faapea foi fualaʻau mata ma fualaau aina - e tatau ona ulaina pe tao. O le pancreatitis e tele lava ina faaliliuina i le maʻisuka, o lea ou te taofiofia ai le gaʻo gaʻo vave. O laʻu meaai autu o le polotini. Ou te 'ai faʻatasi i vaega laiti i le tolu itula. Afai o le tiga, fulafula, afaina, foliga ou te faia se tasi o sauniuniga o le enzyme. Ae latou te le sili atu ma le lua vaiaso e faʻamalolo ai. A uma mea uma, e le tatau ona faʻatagaina le faasee. Ou te inu i fua o laau e faaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas. Ou te inu i le faʻaogaina o faʻasalaga i togalaau i vasega o le 1 masina (afa afa 3 taimi i le aso 30 minute ao leʻi 'aʻai), ona ou malolo lea mo le 10 aso.
O nei togafitiga uma (meaai, enzymes, herbs) e fesoasoani ia te au e galo ai le televave o pancreatitis mo se taimi umi lava. (Toe iloilo mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2016, No. 7, itulau 12)

Ma e le mafai ona ou maua ni toe iloiloga i soo se mea, pe na faapefea ona fesoasoani fatu lino i le togafitiga o le pancreas. I lenei ma luga o lenei faʻasalalauga, faʻavasegaina pe faapefea ona fesoasoani pusi i pancreatitis, ae leai se mea e uiga i fatu lili. E ui lava e tele suʻega i le Initaneti. Na ou faatauina mai le 1 kilokalama o fatu laulaau, ae o le taimi nei ua ou manatu e sili atu ona lelei le faatau o avo.
.

O fatu laau e mafai ona mafua ai le manava, ma o se mea taatele lenei ma le pancreatitis. O avo e leai ni aʻafiaga taua. O susu e iai le malosi e toe faʻafouina ai le vaʻaia: tisipesa o le ate, pancreas, o le tino atoa. O le mea lea, e tatau ona onā le susu o le oona e se tagata soifua maloloina - o le a faaumiumi lona talavou

I totonu o le pancreatitis, atonu o le ae manaomia le fiaai, ae i taimi masani, e tatau ona e 'aina uma 3 itula. Afai e te faitau i suʻega a fomaʻi i luga o faʻasalalauga, ona oʻo lea i le taimi o le anapogi, o le numera o tagata gasegase o loʻo faʻatagaina i le tino maualuluga ma faʻateleina le pancreatitis e faʻalauteleina le tele o taimi. O i latou nei na latou faʻaauau le maelega ma amata ona fiaaai mo aso muamua pe 'ai 1 taimi i le aso

Afai ei ai lau pancreatitis ma le cholecystitis, o le a fesoasoani le tinisisi o sisi o le sipisi. O aʻu lava e masani ona ave.
2 tbsp. l lapisi tipi sipuni sasaa suamalie 100 ml vodka. I le lua vaiaso ou te faamama. Ou te alu i le 20 pata, faʻafefiloi 1 tbsp. l suauu lili. O le togafitiga e 2 vaiaso. (Toe iloilo mai le nusipepa HLS 2015, Nu. 2 itulau 28)

O le taumafanafana na teʻa nei, na oʻo ai ia te aʻu se faʻalavelave matautia o le pancreatitis. Mo le tele o vaiaso sa i ai se manava ita, fia manava. I se tasi taimi, na fesoasoani ai le moa malu, ona taofi ai lea o le fesoasoani. maua se fuataga faaola.
Ave 10 g o rhizomes o mea manogi ma le afaina, sasaa se ipu vai inu ma taofi i le vai vai mo le 30 minute. A aunoa ma le manava i le vevela, faʻapipiʻi vai inu i se voluma e 200 ml. ave 50 ml 4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le vasega e 1 le masina. Afai ei ai lou maualuga maualuga, e sili atu le vavaeeseina o le mea manogi mai le aoina - e siitia ai le mamafa. (Toe iloilo mai le nusipepa HLS 2012, Nu. 5, itulau 34)

Pe a amata loʻu tigaina o le pancreatitis, e i ai le tiga i le paʻu, ona amata lea ona togafitia aʻu e ala i le aoina o fualaau. Ou te 'aina le 1 tbsp. l lanu o calendula, plantain, immortelle, succession. Ou te lafo mea uma i le paʻu. 2 tbsp. l sasaa 0.5 l o le vai inu i totonu o le paluga, faʻasolosolo ile itula e tasi ma inu ile afa afa 3 taimi i le aso 30 minute aʻo le i 'ai. I le po, i loʻu itu agavale, ou te faia se pulufana mai le yogurt.
O le umi ole togafitiga e 4 vaiaso. (Toe iloilo mai le nusipepa HLS 2017, Nu. 15, itulau 31)

O Marigolds ei ai le mana faamalolo tele, latou te fesoasoani e aveesea le pancreatitis ma le ate ma fatu fatu. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o le paʻu, na mafai ai ona ou togafitia le pancreas, faapea foi ma le faaitiitia o le mamafa. Na ou ave uma le afaina o laumei ma le tincture.
Faʻauu: 1-2 teaseti o fugalaau faʻagogo mago mo 200 ml o vai inu, tuʻu mo 15-20 minute. Lui ma ave le 1/4 ipu 4 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.
Tincture: 25-30 o faʻalavelave o le marigold (sili ona pogisa) sasaa 300 ml o le ava malosi. Faʻamalosia 15 aso. Ave le 1 tsp. i le 100 ml o le vai 15 minute aʻo leʻi 'ai, 1 taimi i le aso.
O togafitiga e faʻatulagaina: ave 21 aso. 7 aso malolo. Faʻatino ia le itiiti ifo ma le tolu vasega, faʻaopoopo i le soifua lelei. (Iloiloina e le nusipepa HLS 2018, Nu. 12, itulau 30)

O le pancreas e mafai ona faʻamalolo e faʻavavau, ae o se togafitiga umi lava. E tatau ona mulimuli i se taumafa malosi mo le tusa ma le tausaga ma inu i le inu o laau mo le tausaga e toe faʻaleleia ai le gland ma faʻaleleia le faimamaina.

Talosaga mo pancreatitis ma colitis. Laga 400 g o le mint, 100 g o St. John's wort, 100 g o le repeshka. Liligi i totonu o se vevela 1 tbsp. l aoina mai o se ipu malamalama vai, faʻaosooso i le po. Ou te inu i lenei mea afu i le 1/3 - 1/2 ipu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le afaina e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, faʻaitiitia le colic, toe faʻafouina ai le tino o le pancreatic. (Iloilo mai le HLS 2012, Nu. 23, itulau 36)

Fomaʻi fautuaga a le fomaʻi i togafitiga o pancreatitis i le faʻamagaloina.
Muamua togafitiga. Ave i le tutusa tutusa le aʻa o le burdock ma le elecampane, o le wormwood, o le St. John's wort, conchwort, horsetail, manoa, sage, chamomile ma calendula. Laʻau ma le 1 tbsp. l aoina mo le 0.75 lita o vai inu. Faʻaosooso 2 itula. inu vai inu ipu 0.5 kapu mafanafana 30 minute ao lei faia meaai 3 taimi i le aso. O le vasega e 2 vaiaso.
Le vasega lona lua o togalaau - togafitiga ma le afaina o le mutia Liligi 2 tsp. Tipuni 1.5 ipu vai inu. Faʻaosooso i se vevela mo le 4 itula. Inu le afa afa i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le vasega e 2 vaiaso.
Aua nei lafoaia laau, ae ia faʻaaogaina mo le faʻaogaina i luga o le tumutumu pito i luga. Faʻalafola i se mafanafana mafanafana i luga o le paʻu, faʻapipiʻi ile polyethylene ma se palanikeke, taoto i lalo mo le 30 minute. auala o le 10-15 taualumaga
(Toe iloilo mai le nusipepa HLS 2015, Nu. 10 itulau 18. Mai se talanoaga ma le fomai Vanin A. I. KMN)

Faatasi ai ma le cholecystitis ma le pancreatite, o le a fesoasoani ai lavalava masima i le pito i luga. E faʻamamaina le solo solo i se faʻafitauli 10% o le sodium chloride, faʻapipiʻi i le manava i fusi poʻo se ie. E tumau i le 9-10 itula. O le togafitiga e 7-10 dressings.

Ou te togafitia le pancreas e pei ona taua i lalo: ave 2-3 tbsp. punetini o popo fou pe malogo, sasaaina le 0.5 lita o le vai inu ma le kuka mo 2-3 minute. Ou te tumau pea ile afa itula ma inu 3 taimi ile afa itula ao le i taumafa. O le vasega e 1 le masina.

O nisi nei o togalaau e togafitia ai le pancreatitis. Afai e te aveina i latou i taimi uma i vasega ma sui, ona mafai lea ona e faʻamalolo atoatoa le pancreas. Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga i taimi o togafitiga.
Aoina o numera 1. Mamamea, tansy, chamomile, kulupweed, root rootelion. Ave uma laau mo le 1 tbsp. l ma liligi le 1 lita o le vai inu. Faʻapipiʻi, faʻamalosi 2 itula. Ave le afa afa i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le vasega e 1 le masina.
Aoina o le numera 2. Faafefiloi 3 tbsp. l Sage, calendula fugalaau, aʻa o le pa. E tusa ai ma le 2 tbsp. l mūmū mūmū, repeshka, ma le aʻa. 2 tbsp. l o lenei faaputuga, liligi le 0.5 lita o le vai inu i totonu o se vevela, mausali 5 itula. Ave le afa afa i le aso 30 minute ao leʻi faia taumafataga, fa fa - i le po. O le vasega e 1 le masina.
Aoina o numera 3. Galu ma faʻafefiloi i vaega tutusa vaega o le tilipa ma le elecampane, muti chicory ma laumei mint. 1 tbsp. l o le pikiina o laʻau e sasaa ai se ipu vai inu, tuu mo 2-3 itula. Faʻaalu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai e tusa ma le 1/3 ipu.
(Iloiloga mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2016, No. 7, p. 12, 2011, No. 24 p. 31)

Faʻafefea Gordox

Gordox i pancreatitis e puipuia ai le faʻaagagaina o enzymes proteolytic ma e aoga i le faʻaitiitia o le fibrinolytic o le toto ma le puipuia o le toto. O se fualaau faasaina ua faatonuina pe afai o le maualuga o trypsin ma le lipase ua faateleina i le toto, lea eo mai faatasi ma tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium.

O le gaioiga malosi o le vrotinin o le vailaʻau, o vaega o fesoasoani, ava malosi, vai, sodium chloride e faʻaaogaina. Aprotinitis o se polypeptide e maua mai i mama o lafumanu.

Gordox o loʻo i ai se antiprotease, hemostatic, antifibrinolytic meatotino. O le vaega autu o le fualaau faasaina e le faatagaina ai le puipuia o le puipuiga ma galue o se tagata e taofia le kallikrein. O le vailaau e faʻamalolo ai cytokines inflammatory ma se mea e tumau ai le tumau o glycoproteins.

I le taotoga, o le aprotinin e faʻaaogaina e faʻaititia ai le tali o le inflammatory, lea e faʻaitiitia ai le gau o le toto ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona oʻo i le toto.

O le mea lea, o Gordox o loʻo i ai le faʻamalositiga nei:

  • faaitiitia le fibrinolytic o le toto, talu ai e taofia ai le gaioiga o enzymes (kallikrein, trypsin, chymotrypsin, plasmin kininogenase). E aʻafia ai le gaioiga lautele o enzymes o le gland ma le gaoioiga o puipuiga patino,
  • faʻaosofia le faʻamavaeina o fusi o le toto ma fusi toto,
  • faaitiitia le gaioiga o le cytokines, o palatini e faʻapogai ai se lagona le fiafia,
  • puipuia le leiloloa o glycoproteins (mea e fai ai le faʻasologa).


O le vailaau faʻasaina ua aveesea mai le toto i totonu o le 10 itula

A maeʻa le folasia o le vaifofo, o le atropine o loʻo i totonu o le va o le intercellular, ona o lona laʻititi e vave faʻaitiitia. O le tele o aprotinin e faʻapipiʻi i fatugaʻo, o se vaega laʻititi e faʻapupula i totonu o le fale.

I totonu o le faiʻai ei ai se vaega itiiti o le vailaʻau, ma e le mafai ona ulu atu i le vaimatua (vavalaʻau). O se laʻititi laʻititi o le aprotinin e sosolo atu ile placenta. O le gaioiga malosi a Gordox e paʻu i lalo o le gaioiga o le enzymes lysosomal o fatugaʻo.

A e manaʻomia ona e ave Gordoks

Talu ai o Gordoks o loʻo i ai galuega faʻasaina, o loʻo faʻaalia mai mo faʻamaʻi o le pancreas ma okeni, ia o loʻo tuʻufaʻatasia ma se faʻateleina o mea o le kallikrein ma isi proteases.

Gordox ua faatonuina mo maʻi nei:

  • aano pancreatitis (faʻaaogaina o se tasi o auala o togafitiga faʻapitoa),
  • chronic pancreatitis (pe a fai e masani ona toe faʻafoʻi pe faʻaleagaina le faʻamaʻi),
  • pancreatitis, faia i tua o se manuʻa poʻo se taotoga,
  • uluaʻi totoga ona o le hyperfibrinolysis,
  • pancreatic necrosis,
  • angioneurotic edema,
  • faailoga o se tulaga faʻafuaseʻi (faʻamaʻi, traumatic, hemorrhagic, mu),
  • ogaoga o le tino.

Contraindications ma mea e le manaʻomia o le fualaau faasaina

Ole lisi ole faʻailoga mo le fualaau faasaina e laiti. E pei lava o isi fualaau faasaina, e le mafai ona ave Gordox pe a fai e le maua le faapalepale i le autu poʻo le ausilali o le fualaau faasaina, faapea foi ma le diathesis hemorrha (DIC), i le muamua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga.

Painkillers mo pancreatitis

O aʻafiaga e le aoga ao aveina le Gordoks e seasea lava. I nisi o tagata gasegase, na tali atu le tino i le vailaau faʻasaina ma le maʻi o le maʻi (vailaina, vomiting) ma faʻamaʻi pipisi (paʻu o le paʻu, gutu o le isu, urticaria, bronchospasm, conjunctivitis, faʻataʻi anaphylactic).

E seasea, ao faagasolo togafitiga, o maʻi maso e foliga mai ma ese mai le toto masani (hypotension poʻo tachycardia). E ono i ai se itu e aʻafia ai mai le faʻalavelave faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, fenumiai, faʻafitauli o le mafaufau, faʻafeiloaʻiga.

O se allergy i le fualaau faasaina i le taimi o le muamua tui e seasea lava, o le lamatiaga o lona atinaʻe e siitia i le 5% ma le isi injection o le fofo. O aʻafiaga tuga poʻo le anaphylactic ole manaʻoga e le manaʻomia e mafai ona atinaʻe pe afai e silia ma le lua vasega o togafitiga a Gordox e tuʻuina i totonu o le ono masina.

E faapefea ona faʻaaogaina vailaʻau?

Gordox ua gaosia i le suavai ma e tatau ona tui i se vein. I totonu o se moli 10 ml o le vailaʻau (o le vaega galue o le 100,000 KIE po o le 14 mg o le aprotinin). 5 'olopala filo i totonu o le afifi, lea o loʻo i ai 5 ampoules tioata ma se notch. I le faʻaaogaina o Gordok, e tatau ona matua mataʻituina faatonuga mo le faʻaaogaina.


O le vailaau e tui tele i le vein, e le sili atu ma le 5 i le 60 sekone

Ole tui e faatoa faia pe a taoto le tagata maʻi (ona o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaosoina ai le mamafa). Gordox ua tui i totonu o veins autu lea e le o faia ai isi vailaʻau. Ina ia tofotofoina le tali a le tino i le vaega galue, e 1 le lita o Gordox o loʻo faʻatonuina ile maʻi. Afai e leʻi tupu mai mea faʻalavelave i totonu o le 10 minute, ona faʻataʻitaʻiina lea o le fualaau atoa na faatonuina e le fomaʻi.

O le tagata maʻi matua e masani lava ona muamua fuafuaina le 0.5-2 miliona KIU; o le fofo e oʻo i totonu o le vela i totonu o le kuata o le itula. O le fualaau e tausia ai le 200,000 KIE ua faʻaalia i le va o le 4-6 itula. Afai o le a le pine le mou atu o faailoga o pancreatitis, ona faʻaitiitia lea o le lagolago i le 500,000 KIE / aso.

I totonu o le pancreatitis, 50,000-1,000,000 KIU ua faʻatulagaina ma faasolosolo malie le faʻaitiitia i luga o le 2-6 aso i le 50-300 afe KIU ma ua maeʻa faʻalēaogaina pe a maeʻa le faʻamaʻi o le enzymatic poisoning. Faatasi ai ma le televave o le pancreatitis, o le 25-50,000 KIU e faia i aso taʻitasi o le 3-6 aso.

Gordox ua faatonuina mo tamaiti e faavae i le mamafa o le tino: 20,000 KIE ua ave i le 1 kg. O faatonuga mo le faʻaaogaina o Gordoks e aofia ai faʻamatalaga e leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o le vailaau i luga o le tino o le fanau, o le mea lea o Gordoks e naʻo lalo o le vaavaaiga mataʻituina a se fomaʻi.

Faamatalaga Faaopopo

Gordox e mafai ona tuʻuina atu i fafine maʻitaga i le lona lua o masina. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻatino le mataʻituina o le soifua mālōlōina o le tina ma le tama. E leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga e faʻamaonia ai e le o ulu atu le fualaau i le susu o susu ma e le afaina ai se tino e le o vaʻaia, o le mea lea, e le fautuaina e ave se inhibitor protease i le taimi o le lactation.

Faʻatasi ai ma le maoaʻe o Gordox, o le tagata gasegase e mafai ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e oʻo lava i le faʻalavelave anaphylactic. Afai ei ai ni faailo o le le faʻamaonia o fualaau faasaina, ona faʻasaina loa lea o Gordox ma togafitiga o le pancreatitis.


O le vailaʻau e fegalegaleai ma ni vailaʻau faapitoa, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le aprotinitis faaopoopo i le toto ua faapaleina e mafua ai le faateleina i le vaitaimi o le faʻasologa. O le pulega tutusa a Gordox ma Reomacrodex e faʻaleleia ai le togafitiga o vailaʻau faʻasaina uma (faʻalogoina le aʻafiaga).

O le vaega malosi o le fofo e taofia ai le aafiaga o urokinase, alteplase, streptokinase. Ma o se faʻamatalaga faʻavaivaia foi o le faʻasolosolo o le cholineterase, o le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻalauteleina le musika, ma o le atinaʻeina o le apnea e foliga mai.

Gordox o loʻo tuʻuina atu i totonu o se fale talavai e ala ile faʻamaonia. E tatau ona teuina i le 15-30 ⁰С. Soifua maloloina 5 tausaga. A o lei amataina le togafitiga, e tatau ona siaki pe oi ai se lagona o le tagata lava ia i vaega o Gordox, o le mea lea ua faia ai se suega paʻu.

Afai o le tagata gasegase e maua i le faʻafitauli o le maʻi, ona tatau loa lea ona ave le suimeni o histamine ma corticosteroids i le muaʻi faʻataʻitaʻiina togafitiga. Afai e faʻaalia le DIC ma le hyperfibrinolysis, ona faʻatagaina loa lea o le pulega a Gordox pe a faʻamavae uma faailoga o le DIC ma o loʻo i ai se aʻafiaga o le heparin.

Gordox e tatau ona faʻaeteeteina pe a fai o ni mimiti musika na faia i le 2-3 aso ao leʻi oʻo i le togafitiga aprotinin. Faʻatasi ai ma lona lua o togafitiga ma Gordox, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o allergies ogaoga ma le faʻateleina o le anaphylactic, o lea e tatau ai i tagata o loʻo i ai se predisposition i allergies ona mataʻituina ma le totoʻa lo latou soifua maloloina ma fuafua le fua o le lamatiaga ma le manuia.


O le ava malosi e faʻaaogaina e avea ma se sui i Gordoks, o lea e le tatau ona sili atu i le 90 mg / kg le fua o le fualaau oona i aso taitasi. Afai o le fualaau e sili atu nai lo le mea na faatonuina e le fomaʻi i totonu o le ampoule, ona tatau loa lea ona tuʻuina atu, ona e le mafai ona teu le fofo.

O vailaʻau faafomai, e pei o Gordox, o loo i ai le aprotinin:

Victor:
I nai tausaga talu ai, na maua ai au i le pancreatitis tumau. A oo mai le isi taimi o le faigata, na o Gordoks e laveaʻiina aʻu. E ui i le mea moni e faʻapea, i le aso, e tele auala fou i lenei vailaʻau, ou te faʻaauau ona faʻaaogaina, talu ai e sili atu nai lo isi analogues i le lelei.

Lyudmila:
Ina ua taoto loʻu atalii, na maua ai o ia i le pancreatitis i le taimi o le toe faaleleia. Liliu atu i le fomaʻi mo se fesoasoani, na ia faʻasino mai ia i matou Gordox osofaiga ogaoga, lea na matou faia i totonu o se falemaʻi. O le masini e le taugofie ma e masani ona ma alu i le faiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, matou te faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloa ai o le vailaʻau e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le maʻi ma le atinaʻe o anaphylaxis. Ae o le mea e lelei ai, na mafai ona matou aloese mai nei mea uma. Ina ua mavae le 3 injections, sa sili atu ona lelei lona soifua maloloina, ae leai se itu na aafia ai.

Stepan:
I le taimi o le tele o taimi, na tafe mai ia Gordox ia te aʻu - i le tolu aso ou toe avea ai ma tagata.

Gordox e aoga ma e tusa ai ma togafitiga a tagata gasegase, i le aso lona lua talu ona amata togafitiga, o le tulaga e faʻaleleia atili, o le tiga syndrome e itiiti le faʻailoa. Talu ai e ono mafai ona faʻamaʻi anaphylactic i le taimi o le togafitiga, o le fualaau faʻasaina ua faʻamaonia i tagata gasegase ile falemaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga