Novostat papaa mo le faʻaitiitia o le cholesterol: faatonuga ma faʻamaoniga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Cholesterol, o le aofaiga atoa o lona toto e maualuga atu nai lo le 6.5 mmol / l, e manaʻomia ai le faʻasaʻo vave. I le tulaga pe afai e le mafai e le taumafataga, faʻamalositino ma le faʻatupulaia o gaioiga faʻaletino ona le mafai ona faʻafaigofieina faiga faʻasolosolo, faʻaaogaina fesoasoani mo vailaʻau. E tatau ona malamalama o le togafitiga o fualaau faasaina o le a aoga pe afai e faalogo le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi, aloese mai le togafitiga o le tagata lava ia. O vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, faʻaitiʻitia, maua ai le tele o foliga, faʻapea foʻi ma le faʻailoga. O a fualaau faasaina e faasaga i le cholesterol, pe faapefea ona aafia ai le tino ma o fea oi latou e sili ona aoga, matou te aʻoaʻo atili ai.

Vasega o vailaʻau

Faʻalagolago i le auala e maualalo ai le toto o le cholesterol toto, o vailaʻau uma e mafai ona vaevaeina i vaega nei o vailaʻau faʻataʻitaʻi:

  1. Fibrates - ei ai se faʻalavelave faʻapitoa, faʻaitiitia le siosiomaga masani o le "leaga" cholesterol. O latou aʻafiaga faʻapitoa e tele naua mea leaga na tutupu, ae o le aʻafiaga e sili ona vave ma sili ona umi e tafao faamasani.
  2. Faʻasaʻoina o le gasegase o le lipid - fesoasoani i le gaosia o le cholesterol lelei, ma le faʻatagaina foi le leaga e faʻapipiʻi i totonu o vaa.
  3. O fualaau e le faatagaina ai le cholesterol e gauai i totonu o le manava - o la latou gaioiga e faʻamoemoe e faʻagesegese ai le faʻafefe o sela mai meaai lava ia, lea e mafai ai ona e oʻo lava i le paleni o le cholesterol masani na faʻapipiʻiina e le ate ma le mea faʻapipiʻi, lea e sau mai fafo.
  4. O tulafono o se tasi lea o fualaau sili ona aoga mo le faʻavaivaia, o ona vaega ia e mafai ona faʻaosofia ai enzymes o le ate, poloka ai a latou gaosiga. I le taimi lava e tasi, o le gaosiga o le cholesterol e faʻaitiitia le mamafa, o lona maualuga i le toto ua faʻaititia i se auala masani.
  5. Sequestrants of acidic acids - vaega o vailaʻau, oʻo atu i totonu o le vevela o le intestinal, pueina o meaola suamalie, faʻaseseina ma aveesea mai le tino.

O le fea vaega o vailaʻau o le a faatonuina e le fomai e faalagolago i le siama ma le mafuaaga o le maʻi. O vailaʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ua faʻasaina ma e le mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata eseese i totonu o faʻatusatusaga tutusa ma tulaga. O le maualuga o lenei vaega i le taimi o togafitiga e pulea e faʻaaoga ai se suʻega suʻesuʻeina o le toto, lea e fesoasoani e faʻamautinoa ai pe aoga lenei fualaau i se mataupu faapitoa. O le mea lea, e le tatau ona e auai i fualaau oona, lea e le gata ina le aoga, ae e tele foʻi aʻafiaga i itu. E naʻo se tagata tomai faapitoa e iloa le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol o le toto ma i le taimi lava e tasi e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi.

O fualaau i totonu o lenei vaega e faʻavasegaina ai lipid metabolism, lea e mafai ai e oe ona toe faʻafouina le tulaga masani o le cholesterol i le toto, ma le itiiti ifo le tau i le soifua maloloina. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le taofiofia o le gaosiga o triglycerides e faʻalaʻau i le ate, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina faʻamaʻiina o kulūlūlūlaupapa mai le tino. O le tele lava o taimi, o nei vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le i ai o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi o le autoimmune eo mai faatasi ma faʻafitauli o le tino i le tino.

O faʻamanuiaga

Fitirate e mafai ona i ai se faʻalavelave faʻapitoa, lea e aofia ai tulaga lelei nei:

  1. Latou te puipuia faʻamaonia siaki o le ate e aofia i le gaosiga o le cholesterol.
  2. E i ai a latou mea e tetee ai ma le faʻaleagaina.
  3. O le vevela o puipui o le toto, e ala i luga, faamamaina i latou mai faaputuga ma pusa.
  4. Puipuia toto toto.
  5. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol toto.
  6. Aua nei mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

Failati e mafai ona tuʻuina atu i tagata gasegase e maualalo le maualuga o lipidoproteins maualuga.

Faʻafitauli

O le tele o taimi, o fibrates e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli leaga i le foliga o se mea e le fiafia i ai (faʻalavelave, vili, manava manava), faʻapea foʻi ma faʻalavelave atuatuvale, e oo atu i le tulaga o le atuatuvale ma le le fiafia. I le i ai o ni faʻalavelave ogaoga o le faʻalavelave o le tino ma maʻi fatu cardiovascular, o togafitiga ma fualaau o lenei vaega e faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Fomaʻi

O le gaosiga aupito lata mai o vailaʻau e mafai ona i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino, vave faʻaitiitia le cholesterol o le toto, ia maua igoa nei o le falemaʻi:

  • Lipantil
  • Cyprofibrate,
  • Tuʻu,
  • Gemfibrozil
  • Bezafibrat,
  • Grofibrat
  • Tricor
  • Gavilon
  • Faʻamaonia
  • Fufibrate.

O vailaau faʻasaina e faʻamaonia e ala i le faʻauluina, ma e naʻo le maeʻa ona faʻamaonia le faʻamaonia ma suʻesuʻeina le maualuga o le cholesterol i le toto.

Lipid metabolism

Faʻaalia i sauniuniga na faia mai mea totino. Faatumu le le atoatoa o phospholipids, ona o le leai o se mea i totonu o le tino o loo i ai le le mafai ona maua le lipid metabolism, lea e vave faateleina ai le maualuga o le cholesterol leaga. Fualaau e maualalo ai le cholesterol i luga tonu o le ate, toe faʻafoʻisia.

Gaioiga faʻamaloilo o Novostat

Novostat o fualaau o vailaʻau faʻasaina o le vaega o statins. O lona faʻaaoga e fesoasoani e faʻaititia ai le plasma concentrations o le aofaʻi cholesterol ma le LDL. E le gata i lea, o le togafitiga a Novostat e faʻaititia ai le aofaʻi o apolipoprotein B ma triglycerides.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le faateleina o le numera o lipoproteins maualuga.

Faafetai i togafitiga ma le fualaau faasaina, o se aafiaga lelei i le toefuataiga o galuega epithelial i le i ai oo latou faaletonu ua matauina.

O le faʻaaogaina o se vailaau i le taimi o togafitiga e faʻaleleia ai le tulaga o le puipui vascular, ma faʻaleleia ai le maualuga o le toto. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le tino e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona oti faʻatasi ma le faʻaauau o le maʻi fatu fatu

E le gata i lea, o le vailaʻau na faʻaalia mai ai le faʻaleagaina o aʻafiaga ma aʻafiaga.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o le cholesterol ona o le faaitiitia o le aofaiga o le LDL.

O le faʻaitiitia o le lipoproteins maualalo maualalo e faalagolago i le fualaau-toto ma e le o se suiga ole laina, ae o se mea e tasi.

Faaaogaina o fualaau oona i le intestinal cholesterol

O vailaau faafomai o lenei vaega e mafai ona aafia ai le faagasologa o le otaota i totonu o le manava. O vaega gaioiga e fefiloi ma lipids e sau mai meaʻai, faʻasese ma aveeseina mai le tino. O le faʻateleina o le cholesterol leaga i totonu o le toto ua faʻaitiitia foi, e mafua mai i le mafai gafatia o le vailaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai nei siama i totonu o vaʻa, faʻateleina ai a latou gaioiga i totonu o le ate mo le faʻaumatia. I le maualuga o le cholesterol, o nei fualaau oona ei ai se aafiaga o ausilali, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina e avea ma vailaʻau autu. Faʻafesoʻotaʻi lelei ma isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol.

Pepa o le faʻamalolo ma le tuʻuina atu o le vailaʻau

E gaosia e le kamupanī ni tagata Novostat i le ituaiga o kapaila o gelatin malosi.

Novostat o se vailaʻau gaosiga.

O le pito i luga o le maa e papaʻe i le lanu. Soʻo se kapoti e faʻapipiʻiina i se pulou samasama poʻo se pulou uila.

I capsules, e faalagolago i le afifiina, 10, 20, 40 ma le 80 miligrams atonu o iai. O capsules e aofia ai mea e fesoʻotai i le atorvastatin. O lenei vaega o le kulupu autu autu lea. O le elemene malosi i kapula o loʻo i le ituaiga o le atorvastatin calcium trihydrate.

O pusa taʻitasi o loʻo aofia ai foʻi le tele o faʻalapotopotoga e faʻatautaia ai se matafaioi a ausilali.

O vaega nei:

  1. lactose monohydrate,
  2. microcrystalline cellulose,
  3. sodium lauryl sulfate,
  4. povidone K-17,
  5. calcium carbonate
  6. sodium carboxymethyl starch,
  7. magnesium stearate.

O le tuufaatasiga o le pusa o le vailaau faasaina e aofia ai vaega nei:

  • O le vali o le uʻamea uʻamea samasama.
  • Titanium dioxide.
  • Gelatin o le faavae o le capsule.

O le vaega malosi o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitino filifilia o le 3 hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A-reductases (HMG-CoA.) O lenei enzyme o se mea autu i le filifili o reactions lea e sui ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-CoA, o le mea muamua uila.

O le fualaau faasaina ua faatauina atu i afifi, o le aofaiga o vailaau faafomai i se tasi afifi e mafai ona maua mai le 10 i le 300 capsules.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina


Pe a faʻatau atu se vailaʻau, o pusa taʻitasi e aofia ai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaoga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Novostat, o se asiasiga faʻatagaina i le fomaʻi ma faʻatalatalanoaga i luga o le mataupu o le faʻataʻitaʻiina o se togafitiga faʻapitoa ile tino e faʻaaogaina ai lenei sooupu.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga o se vaega atoa o tulaga faʻaleagaina o le tino o le maʻi.

O faʻamatalaga autu o loʻo taua i lalo:

  1. matua hypercholesterolemia e tusa ai ma Fredrickson, ituaiga IIa,
  2. faʻasalalauga faʻatasi,
  3. dysbetalipoproteinemia,
  4. aiga mafanafana hypertriglyceridemia faʻasaga i le taumafa o le hypocholisterin
  5. homochosous hypercholesterolemia ma le maualalo o aoga o togafitiga o meaʻai,
  6. puipuiga muamua o le loto ma maʻi vascular i tagata gasegase e aunoa ma le i ai o faailoga o le maʻi o le fatu fatu, ae i le i ai o tulaga lamatia mo lona atinaʻe,
  7. puipuiga lona lua mai faʻamaʻi ma pathoces o le fatu ma vascular system ina ia faʻaitiitia ai le tino, faʻaitiitia le ono mafai ona osofaia le fatu ma le taʻavale.

E tusa ai ma faatonuga, o le vailaʻau o loʻo i ai le tele o faʻasolega mo le faʻaaogaina e avea o se sui sooupu.

O faʻamaʻiga autu o loʻo taua i lalo:

  • O le i ai o le hypersensitivity i vaega autu poʻo vaega lagolago a le vailaʻau.
  • O le i ai o faʻamaʻi malolosi o le ate i se tagata maʻi poʻo le iloa o le faateleina o le ate plasma e faʻaleagaina i se tagata.
  • O le matua o le maʻi e laʻititi ifo ma le 18 tausaga.
  • O le taimi o le faʻagasologa ma le taimi o le susu.
  • O le i ai o le laosose inlerance i tagata, lactase deficiency ma le i ai o le glucose-galactose malabsorption syndrome.

Faʻaauau le faʻaeteetega e tatau ona mataituina pe a faʻamaonia togafitiga i tagata gasegase e faʻaleagaina le ava, tagata gasegase o loʻo i ai le tala o le faʻamaʻi o le ate, faʻapea foʻi ma tagata gasegase ua maua i le faʻalavelave matuia i le paleni eletise-eletise, endocrin ma le faʻasolosolo, ma le maualuga o le toto.

E le gata i lea, e le fautuaina le faʻaaoga o vailaau i togafitiga faʻapitoa tigā ma i le iai o manua ma faʻamaʻi o maso skeletal.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


O vailaau faʻapitoa e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala. Leai Novostat e mafai ona ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le faiga o taumafataga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, ua fautuaina e ausia le puleaina o le cholesterol i le faʻaaogaina o meaai taumafa ma le itiiti o le cholesterol i meaʻai. E le gata i lea, ua fautuaina e muamua aʻo leʻi amataina le togafitiga o fualaau faasaina e faʻamautuina le maualuga o le cholesterol i le tino e ala i le faʻateleina o le mamafa o le tino i le tino ma faʻaitiitia ai le mamafa o le tino pe'āfai e sili atu lona mamafa.

Pe a faatonuina togafitiga, e tatau ona faia faatasi laumei i le taimi e tasi ma se taumafa o le hypocholesterol. O se tagata maʻi e tatau ona pipii atu i se meaai e aunoa ma le cholesterol i le taimi atoa o togafitiga.

O le fua o Novostat atonu e faalagolago i le manaʻoga, ese mai le 10 i le 80 mg i le aso. O le metotia a le sooupu e faʻaaogaina e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i iuga o le suʻega ma uiga o le tagata maʻi.

Ole fua pito i maualuga e mafai ona faʻaaogaina e 80 mg i le aso.

I le laasaga muamua o le togafitiga poo le faateleina o le metotia, e tatau ona mataituina ia tulaga o le cholesterol i plasma i le 2-4 vaiaso. Afai e talafeagai, e tusa ai ma taunuuga o le faʻatonuga, o le faʻaleleia o fualaau o le vailaʻau ua faia.

O faʻasalaga i le gaioiga o fatugaʻo e le afaina ai le tele o le vaega o loʻo galue i le plasma toto, o le mea lea, i le i ai o ia ituaiga o maʻi, e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau.

Pe a faʻaaogaina se vailaau i luga o tagata matutua, e le manaʻomia ni fetuunaiga ole fomaʻi ile amanaʻia o tausaga ole maʻi.

I le tulaga o togafitiga i le taimi e tasi e pei o Novostat ma Cyclosporine, o le fua o le muamua e le tatau ona sili atu i le 10 mg i le aso.

Ole lapataiga faapitoa e manaʻomia pe'ā faʻaaogaina le vailaau faʻatasi i le taimi e tasi ma le inhibitors o le protease HIV ma le hepatitis C inhibitors.

Faʻafitauli i le taimi o togafitiga ma Novostat


O aʻafiaga uma e tutupu pe a faʻaaogaina vailaʻau e mafai ona vaevaeina i vaega nei - tele lava, masani, e le masani, seasea ma seasea lava ona atiaʻe.

O aʻafiaga e mafai ona aʻafia ai le toto totoʻa, puipuia, popolevale, manava, faʻafefete, muselekoleti, faʻaleleia tino.

E le gata i lea, o aʻafiaga i itu e mafai ona aʻafia ai totoga o le faʻalogo ma totoga o faʻaaliga.

O le tele o taimi, o aʻafiaga o loʻo taua i lalo mai le tagofia o vailaʻau e atiaʻe:

  1. O le toto o le thrombocytopenia.
  2. Ole polokalame faʻafesoʻotaʻi - faʻamaʻi ile maʻi, faʻalavelave anaphylactic.
  3. Mai le itu o le faʻalavelave - o le ulu o le ulu, o le vevela, o le paʻu, o le faʻamaʻi, o le amnesia, o le faʻavevesi i lagona o le tofo, o le siʻomaga, le neuropathy lautele, faʻalavelave lotovaivai.
  4. I le vaega o totoga o le faaaliga vaaia - o se faaitiitia o le vaai vaaia ma le faaletonu o le iloa.
  5. O totoga faʻalogo - tenema ma, i se tulaga e le masani ai, faʻalogo le faʻalogo.
  6. Mai le manava o le tino - nasopharyngitis, maunu, tiga i le larynx.
  7. Mai le faʻaogaina o le tino - o se lagona o le nausea, o le faʻasalaga, o le faʻateleina o le tino, dyspepsia, manava manava, belching, retching, tiga i totonu o le manava, lapisi pancreatiti.
  8. I le vaega o le ate, o le atiina ae o le hepatitis, cholestasis, le mafaia o le ate, musika cholestatic.
  9. Faʻatasi - alopecia, paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu, urticaria, erythema multiforme, faʻamaʻi pipisi o le epidermal necrolysis.
  10. Mai le maskloskeletal system - myalgia, atralgia, tiga i vae, musele maso, tiga i tua, tiga i le ua, vaivaiga maso.
  11. Faiga e gaosia ai - gynecomastia, le atoatoa.

O le vaifofo faapitoa e faasaga i le Novostat overdose e le o iloa. I le tulaga o le mulimuli, o togafitiga faʻapitoa e faia. E le aoga le hemodialysis ona o le fausiaina o faʻalavelave i le va o pamu plasma toto ma atorvastatin.

Analogs ma iloiloga e uiga i le fualaau faasaina


E manaʻomia le Novostat e teuina i se vevela vevela e leai se sili atu i le 25 tikeri nai lo zero. O le nofoaga e teu ai e tatau ona mago ma pouliuli. Ma le isi, o le nofoaga e teu ai e le tatau ona maua e tamaiti ma fagafao.

O le ola ola o le fualaau faasaina e tolu tausaga. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona lafoaia ia laulau.

O le tau o vailaau i le Russian Federation i le taimi nei e mafai ona fesuisuiaʻi ma e faalagolago i le vaega o le faʻatau atu ma le kamupani o faʻaaogaina le faʻatau, faʻapea foʻi le numera o capsules i totonu o le pusa.

I le averesi, o le tau o se fualaau faasaina e mai le 300 i le 600 rubles.

Analogs o Novostat i le maketi tau falemaʻi e:

O suʻesuʻega o tagata mamaʻi e uiga i fualaau faasaina e le mautonu, lea e mafua ona o le tele o aʻafiaga e ono aʻafia ai mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma uiga o meaola o tagata mamaʻi e maua i le maualuga o le cholesterol i le tino.

Ae e tatau ona maitauina o suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻamaonia ai le aoga atoatoa o le vailaau faʻasaina i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol i le tino.

E faʻafefea ona maualalo le cholesterol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Sequestrants of acid acids

O vailaʻau i totonu o lenei vaega e faʻaalia ai le faaluaina. Pe a latou ulu atu i totonu o le fatu, latou te puʻeina ma faʻamavae uma ia meaola kulimi, pe a maeʻa ona leai so latou tino i le tino. O sela sefe e amataina ai se gaioiga e synthesi ai nei mea o loʻo misi mai suauu cholesterol. O loʻo i ai se faʻaoga masani o mea faʻaleagaina mai le toto, lea e mafai ai ona e faʻatulagaina lona tulaga.

Isi fualaau

Pusa mo le cholesterol, o loʻo i ai ni iloiloga lelei i tagata maʻi, o Probucol ma Niacin. O le muamua i se taimi vave lava e mafai ai ona faʻaititia se faʻaitiitia o le cholesterol leaga, ae aʻafia ai foʻi le faʻatupulaʻia o le lelei. E ese mai i le umi o le faʻaogaina (e oo i le 6 masina), ma o uluaʻi iuga e aliali mai i le 2-3 masina o togafitiga.

O le Nicotinic acid e mafua mai i le natura o le kulupu vitamin B, o le mea lea, e faʻaleleia ai le maualuga o le LDL ma faʻaitiitia ai le HDL. I le taimi lava lea e tasi, o le cholesterol e faʻaititia le natura, ae matua faʻagesegese lava. E mafai ona tolopo le faagasologa mo le 5-7 masina. O le Niacin e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau e fesoasoani ai i le siitia o le cholesterol lelei ma mafua ai ona faʻaitiitia le cholesterol leaga.

O le mea lea, o le au cholesterol e maualalo le au sooupu e tele auala e aafia ai le tino, lea e tatau ona amanaia. O nisi e faateleina le cholesterol aoga, ae o isi e faʻasaʻoina ai ma le cholesterol leaga. O le lisi o vailaʻau o loʻo tuʻuina atu mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. E naʻo se tagata poto faapitoa e masani i le faʻamaʻi ma ei ai ni tomai faʻapitoa e faʻamaonia ai soʻo se vailaʻau. E le taliaina e le tagata ia te ia lava.

Novostat papaa mo le faʻaitiitia o le cholesterol: faatonuga ma faʻamaoniga

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maualuga o plasma cholesterol o se tulaga matautia. O le i ai o le maualuga o vaega o lenei vaega i totonu o le tino o se tasi lea o mafuaʻaga autu i le faʻaalia o maʻi fatu ma maʻi faʻaleaga.

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma le faʻalavelave faʻaleagaina, o le auai atu i fomaʻi e faatonuina tagata e maua lipid-lowering drugs.

O le faʻatinoina o ia tupe e faʻatatau i le ausia o se faʻaititia o le maualuga o le cholesterol i le plasma toto o le maʻi.

O se tasi o auala faaonaponei faatasi ai ma le lipid pronouns-lowering effect o papalama ia maualalo le cholesterol Novostat.

Le faʻaitiitia o le cholesterol oe lava e aunoa ma fualaau faasaina

Toeitiiti lava o tagata uma e feagai ma le faafitauli o le maualuga o le cholesterol i le toto i aso nei. I le tele o tulaga, o le faafitauli e aʻafia ai tagata matutua ma tagata matutua, ae ui i lea, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o mea leaga, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia mai i se taimi laʻititi. O le iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol e aunoa ma fualaau oona o lona uiga o le maua o faʻamatalaga taua e fesoasoani i se tagata e ola ai i lenei taua mo lona soifua maloloina.

Ni nai upu e uiga i le cholesterol

Cholesterol, poʻo e pei ona taʻua i nisi taimi - cholesterol, o se mea inu malosi. O le tele o fautuaga a fomaʻi e uiga i le lamatiaga o le gaʻo e toetoe lava o le cholesterol o se mea e afaina ai le tino. O le mea moni, e le saʻo lenei mea. O le toto cholesterol toto e mafai ona i ai i ni foliga o ni vaega se lua, o se tasi o ia mea e mafai ona taʻua i se tulaga e aoga, ao le isi mea e afaina.

O le ituaiga muamua o le cholesterol e aofia ai lipoproteins maualuga. Faatasi ai ma le faateleina o le tatauga talafeagai i totonu o le tino, e mafai lava ona paʻu i lalo, ma o le mea lea e le afaina ai le tino. E le gata i lea, e aʻafia ai le faʻafanoga ma aveesea mulimuli mai le toto ma faʻaitiitia le ituaiga lona lua - "leaga" cholesterol, lea e aofia ai lipoproteins maualalo. Faatasi ai ma le tele o cholesterol leaga i le tino, ua teuina i totonu o le tele o ituaiga o vaa, e masani lava i laupega o alalaupapa ma le lautele i luga o ni pepa. Faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" lipoproteins e aunoa ma fualaau faasaina e faigata, ae mafai.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le maualuga o le cholesterol:

  1. meaʻai gaʻo maualuga
  2. popole
  3. leai se faamalositino
  4. fuainumera
  5. mamafa tele
  6. maʻi faʻamaʻi.

E tatau ona maitauina o tagata e maua meaai e na o le 20% o le cholesterol e maua, ma o le tele lava o le tino e maua mai. O le mafuaʻaga lea o le fiafia o tagata fiafia i meaʻai gaʻo ma le tele o faʻamaʻi. O le tele o vailaʻau na faatonuina e tagata tomai faapitoa o loʻo tauaveina ai se aafiaga faataumaoi i totoga e pei o le ate poʻo fatugaʻo. Afai mo se tagata talavou o le faʻaleagaina o le ate ma le fatuga o galuega e le o se mea e matauina, mo tagata matutua e oʻo lava i sina faʻaitiitia o le gaioiga masani o nei totoga e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga. E faʻapefea ona faʻaititia le cholesterol e aunoa ma fualaau, ma e mafai foi? E mafai e le au atamamai ona tuʻuina atu le tele o fautuaga, pe a faʻaaoga saʻo, o le a faʻaalia ai taunuuga lelei i le taua e faʻaitiitia le cholesterol toto, ma o nei mea uma e aunoa ma ni vailaʻau ma fualaau.

O auala autu mo le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma fualaau

Muamua, e manaʻomia le toeitiiti suia lau meaʻai. O le fiva o se tasi lea o fitafita pito sili ona lelei i le toto maualuga o le cholesterol. E maua i totonu o fualaau faisua uma, cereals, fualaau. O le mea moni, o ona anotusi i oloa eseese e eseese, ma o lea e tatau ai ona filifili i latou e sili atu lona tele.

Tumau masani

Lona lua, e fautuaina e alu i totonu mo taʻaloga, e tusa lava pe leai se mamafa o le mamafa o le maʻi. O gaioiga faaletino e fesoasoani i le faʻamalosia o malosiaga i totonu o le tino, ma aʻoaʻoina ai toto toto ma fesoasoani e maualalo le cholesterol. I le taimi o toleniga, o le aofaʻi o le vaʻa ua faʻaitiitia, ona faʻateleina ai lea, ma ua avea ai i latou lava ma mea e ola ai. O vaega o plaques o le a faasolosolo malie lava ona solo, ma amata ona faʻamamaina le toto. E lē gata i lea, o faʻamalositino e taʻitaʻia ai le gasegase o gaʻo gaʻo tele ma faʻaleleia ai le tulaga o le tino atoa. Mulimuli ane, o le a iloa e le tino ona faʻamamaina ia lava o le cholesterol tele, ma e mafai ona faʻaitiitia le gaioiga. E le mafai ona maua se aafiaga faapena i fualaau oona ma fualaau faasaina, ma o le mea lea ua i ai i lima o tagata gasegase latou lava.

O gaoioiga faaletino e le tatau mai lea taimi i lea taimi. O le masani ai o le ki i le manuia i le tau faasaga i le toto maualuga o le cholesterol. E tatau foi ona e manatua e tatau ona e amata laitiiti, ma o le mafuaaga lena. I le tele o tulaga, o se tagata e manaʻomia le faʻaitiitia o le cholesterol e maua i le maʻi fatu, ma o lenei mea o se faʻalavelave i le tele o ituaiga o gaioiga faaletino. O sina gaioiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e le gata e afaina ai, ae o le a faʻamalosia ai le muso o le fatu, ma o nei mea uma e aunoa ma ni fualaau faʻapitoa. Ma le mea mulimuli, o le avega i lenei faʻamaʻi e sili ona manaia nai lo le taua. I se isi faaupuga, o le savali poʻo le tamoe o le sili atu lea ona aoga mo se tagata e maualuga le cholesterol nai lo se fale.

Le fofo i faafitauli o le mafaufau

Tolu, e taua le iloiloina o lou olaga i tulaga o le toʻa. Seiloga e mafai e se tagata ona iloa le mea e popole ai pea ia te ia, o le fesili i le auala e tuuitiitia ai le cholesterol e aunoa ma fualaau faasaina o le a tumau pea lona taua mo ia. O se tali i le mataupu iinei atonu o se talanoaga saʻo ma e pele. E taua tele le faʻaalia o mea uma na ou manaʻo e fai mo se taimi umi, e tusa lava pe taʻitaʻia i se tali le lelei o aiga. O le tagata lava ia o le a le toe lagonaina le le mautonu na faatiga ia te ia mo se taimi umi. I nisi o tulaga, e iai se tagata e feagai ma faʻafitauli i le galuega, ma o le mea lea e tatau ai foi ona faʻatalanoaina mataupu o le faʻaleleia o avanoa e galue ai. Masalo o le tulaga o le a faʻaleleia e tagata taʻalo ma tagata faʻataʻitaʻi ma ata o ē pele, tuʻu i tafatafa o le fale faigaluega. I se tulaga ogaoga, e tatau ona e filifili e suia atoa lau galuega, aua e leai se tupe e aumaia le fiafia i le taimi lava e tasi o loʻo matou faʻavaivaia ai lou soifua maloloina, ma o le toto maualuga o le cholesterol e mafai ona avea ma amataga o se vaega atoa o faʻamaʻi.

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi

Lona fa, e fautuaina e siaki lou tino, poʻo le galuega a mea uma i totonu. O faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le cholesterol, ma o le mea lenei i le toesea o isi mea e faʻaosofia ai. E mafai foi ona fai le mea lava e tasi e uiga i faamaʻi fatugao e pei o le nephroptosis poʻo le le atoatoa. I lenei tulaga, e le mafai ona talanoa lelei pe faʻapefea ona faʻaitiitia le cholesterol e aunoa ma fualaau. O le galuega autu e tatau ona avea ma vaifofo o le maʻi matua, ma na o le taimi lava lena e mafai ona e taumafai e faaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, ma o nisi tulaga e aofia ai le faia o ni vailaʻau faapitoa po o ni fualaau.

O a ni uiga leaga e tatau ona e fiu

Na o tagata valea e leʻi faalogo e uiga i le matautia o le ulaula ma le ava malosi. Afai e te manaʻo e faʻaitiitia le cholesterol toto, o le tuʻuina atu o nei masani leaga e fai ai se galuega faapitoa. Ua faʻamaonia o le ulaula e afaina ai le paleni o lipoproteins, o lona uiga, e faateleina ai le tele o le cholesterol leaga i le toto o le tagata, lea o le a faigata ona faʻaitiitia. E afaina mea uma mai le aafiaga o lenei masani leaga i le numera o sikaleti ulaula i le aso.

O le faʻafitauli i tagata ulaula o loʻo taʻoto foʻi i le mea moni o nei tagata e le foliga mai i taimi uma e gasegase ma mamaʻi, ma o lea latou te le talitonu ai fomaʻi o loʻo taʻuina atu ia i latou le manaomia o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le cholesterol. Ae ui i lea, o le tulaga o vaa o ia ituaiga tagata e mamafa i aso uma. O ipu e vevela. E faʻafaigofieina lenei mea e le gata i le faateleina o le numera o plaques mai le cholesterol, ae faʻapea foi i le gaioiga o le nicotine ma isi mea o loʻo faʻaaogaina e le ulaula. O le ulaula e afaina ai nisi o vitamini e maua e se tagata ma meaʻai ma e tatau mo le tausiga masani o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau P, lea e puipuia ai toto toto mai le faʻaleagaina, ua faʻaumatia e le ulaula. O le mea moni, e faigata ona taofi le ulaula i le po, ma e tatau ona e taumafai uma metotia, e aofia ai pusa, vailaʻau ma vailaʻau faapitoa.

O le ava malosi o se isi amioga leaga lea e matua faateleina ai le cholesterol toto. O le ava e mafai ona faʻaumatia ai le ola o se tagata i soo se itu. Muamua, o le ava malosi e tau atu i le atuatuvale, ma o le atuatuvale o se tasi lea o mea e mafua ai le siitia o cholesterol. Lona lua, o le ava malosi e masani ona i ai faatasi ma le tele o meaʻai, lea o le tele o vaega e le o se meaʻai maloloina, ma e mautinoa lava e aofia ai le tele o le cholesterol. O ava malosi e inu ava malosi e faateleina ai le fiaai ma faʻaosofia ai se tagata e gasegase, ma o lea ua amata ona toe tulaʻi mai le maualuga o le cholesterol i le toto. E leai se aoga e fai atu, i lenei tulaga, o le a sili atu ona avea le tagata ma se tagata maʻi o se cardiologist, psychotherapist ma isi tagata tomai faapitoa ma atonu e le mafai ona lagona le masani ai e aunoa ma fualaau faasaina ma fualaau oona lea o le a mafai ai ona ia maualalo le lipoproteins maualuga.

Ma le mea mulimuli, o le maualuga o le ava malosi i totonu o le toto e solia ai gaioiga masani e tutupu i totonu o le tino, ma e mafai ona e talanoa e uiga i le soifua maloloina iinei ma se lautele tele. O nisi tagata ua latou faalogo e uiga i aoga o le ava malosi, lea e mafai ona maualalo ai le cholesterol ma faamama le toto o lona tele. Na tusia moni e fomai lenei gaioiga mo se taimi umi, ae e taua le iloa o se vaega itiiti o le ethanol e maua mai i se tagata soifua maloloina i le tino e aunoa ma ni faʻaopoopoga faaopoopo. O le aofaʻi o le 10-15 ml o le ethanol masani ua lava lea e avea ai ma se faʻasaʻo puipuia ma faʻaititia se aofaiga o cholesterol.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O nei tupe e leʻi tofotofoina mo le tele o tausaga, ae mo le tele o seneturi, o lona uiga o lo latou taua e maualuga tele. I aso tuai, pe a leai se fomaʻi, o nei fua na fesoasoani i tagata e faʻaitiitia o latou gaʻo toto ma faamama a latou vaa e aunoa ma fualaau. E taua le mulimulitaia o faʻaoga uma ma fautuaga mo le gaosia ma le faʻaaogaina o vailaau cholesterol anti-maualuga e maua ai le mea e manaʻomia.

  1. O le fua. Faʻaaogaina o le kalaka. O lenei fualaau faisua e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o gaʻo gaʻo i le toto. Mai i le kela uʻamea, o vailaau ua saunia i le ituaiga o laulau. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol i le fale, e sili atu ona faigofie le saunia o se mea e faʻaogaina. O ni nai talo o garlic oloʻo sasaa i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona faʻamalosia le faʻafefiloi pe a ma le afa itula. Ave le faʻasalaga faʻatolu i le aso, i le va o taumafataga, 20-30 pa'ū. O le faʻasolosolo lelei e faamamaina ai toto toto mai pusa cholesterol ma fesoasoani e faʻaititia le tulaga atoa.
  2. Fua o le suauu. Ina ia kuka ai, e tatau ona e faʻafeiloaʻi le 50 g o keleka, lea e tumu i le 200 ml o le suauʻu manogi. Oona o le lemoni e tasi ua faaopoopo i le tuufaatasiga. O le oloa e tuʻuina i totonu o le pusaaisa ma faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le vaiaso. O le tuufaatasiga e ave faʻatasi ma se sipuni suamalie ao leʻi faia meaai mo le lua masina. O le gaioiga o lenei suāuʻu e tutusa ma le afu, ae o lona teuina e sili atu ona faigofie, o lona uiga o se tagata e maualuga le cholesterol i le toto o le a le pine ae mafai ona lagona le sili atu ona lelei.
  3. O le fua. Malosiaga mai fugalaau linden. E tatau ona aoina ma faʻamago fugalaau linden, ma a maeʻa maeʻaeʻa, tuʻimomomo fugalaau i se mumu. O lenei paʻu ile 20 g e tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. Mo le faʻaogagofie, e faʻamaluina le paʻu i lalo i sina vai itiiti. O lenei uʻamea e faʻatagaina oe e faʻaititia ma tausia se paleni lelei o le cholesterol i le toto, ma e fesoasoani foi i le vave vave o se lagona o le atoatoa.
  4. O le fua. Kvass mai le yellifer. 50 g o vao mamago o le samasama sasaa 3 lita o vai inu. Mo le faigofie, e mafai ona tuu le mutia i totonu o se taga lino, ina ia e le o toe faamamaina le kvass mai le toega o vao vao. 10 g o le kulimi suamalie ma le 200 g o le kirimi kirimoli ua faaopoopo i le paluga. O le tuufaatasiga o loʻo tuʻuina i se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi i aso uma. A maeʻa se mea na tupu i le 14 aso, e mafai ona faʻavasegaina kvass ma faʻaogaina le afa afa i le afa itula ao le i faia taumafataga. E tatau foi ona faʻaopoopo pea le kvass i se ipu vai ma se vaimalie o le suka ina ia toe faʻatumu ai le tuufaatasiga o lenei vailaʻau. O le faagasologa o ia togafitiga e 30 aso, mulimuli ane o le ai ai le faʻaitiitia vave o le cholesterol.
  5. O le fua. Laisene tioata. E tatau ona nutimomoia aʻa o launiuni mama. Mo le afa o le lita o le vai vevela 'ave le 40 g o aʻa mago o le licricice maroke, lea e tatau ona kuka ile vevela vevela mo le 15 minute. O sea teuteuga e fautuaina e inu 60-70 ml pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e 3 vaiaso, a maeʻa e tatau ona fai se malologa mo le masina ma toe faia le togafitiga. Laisene e aofia ai le tele o elemene e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol i le toto, lea e mafai ai ona e tuʻuina i luga o le fale faatasi ma vailaʻau.
  6. O le fua. Faʻasoʻotoga o clover. E talafeagai le aoina o fugalaau clover. 40 g o fugalaau e ave i le ipu vai. O le faʻafefiloi e vevela mo le 15 minute i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ona faʻasaina lea. E tasi le afa itula ao le i faia se taumafataga, e tatau ona e inu 40 ml o le afu, ma o lea - 21 aso. E tatau ona inu le afu, o lona uiga, vevela aʻo leʻi 'ai. O le aofaiga o le faʻafefete i le fua e tatau ona lava mo le tasi aso.O le suamalie suamalie o le clover e matua lelei lava, o lona uiga o le tauivi e vave faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol o le a sili atu ona faigofie.
  7. O le fua. Toa vao. E tatau ona ave ni vaega se 2 o le St. John's wort, horsetail ma coltsfoot, 6 vaega o le tina, 1 vaega o laʻau vine ma 4 vaega o le fatu o fatu. O mea uma e tatau ona faʻamago. Mo le faigofie, e sili atu le fesuiaiga o le mea o loʻo i ai. I luga o le tasi tioata o vai inu, ave le 20-25 g o le paluga, lea e tatau ona iai i le vai vevela mo le 45 minute. A maeʻa lenei mea, e mafai ona fufulu ma faʻaulu le tuufaatasiga ao lei 'ai mo le 70-80 g. O le togafitiga e 2 masina, sosoo ai ma se lua masina malolo. Afai o maualuga le maualuga o le cholesterol, o le vasega e mafai ona toe faia, lea e mafai ona faʻaitiitia le mea o loʻo maua i le lipoproteins i le toto.
  8. O le fua. O le teuteuga o nila malati ma oso aʻe i luga. 5 tbsp rose sipuni ma 10 sipuni tele pine o le pine ua sasaa atu i le vai vai e 1.5, ona tuu ai lea e simmer mo le isi 5 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaaogaina le tuufaatasiga i le po. E tatau ona inu le susu ile aso, i le va o taumafataga. O le togafitiga e 4 masina. O lenei fala e fesoasoani e faʻamamaina toto toto o le cholesterol, faʻaititia lona maualuga o le toto, ma e aofia ai foʻi le tele o antioxidants.

Cholesterol faʻaitiitia meaʻai

  1. Fualaʻau o fualaʻau. E matua mauoa i lipoproteins maualuga, lea e fesoasoani i se faʻaitiitia vave o le aofaʻi o le cholesterol toto. I lalo o le suauu fuālaʻau e mafai ona malamalama i ai o le suauu masani, ma le olive, sana, ma isi ituaiga o mea e le masani ai - peanati, canola. O le suauu manogi, lea e sili atu ona lelei nai lo soʻo se laupepa, ei ai sona aafiaga faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia ai le cholesterol toto. E tatau ona ave le suāuu i luga o se sipuni suamalie ile afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Laʻau ma fatu. O le tele o fiva i le lala e mafai ai ona e valaʻau ia i latou se tasi o fualaau aupito sili ona lelei i le taua i lalo o le cholesterol. O fualaau, e sili ai le filifilia o le oatmeal, barley, buckwheat, ae o semolina e toetoe lava a leai se aoga o meatotino.
  3. Toga E aofia ai le pectin, o se ituaiga o fiva, ma o se taitai moni i le tau faasaga i le faʻaitiitia o gaʻo toto. I le ala, pe a tao le apu, o le pectin content even rise up. O se fuainumera tele o vitamini e fesoasoani foi e faamalosia puipui o toto toto, lea ei ai sona aafiaga lelei i le soifua manuia o tagata. Ae paga lea, mo le tele o tagata, o apu e faaosofia ai le fiaai, ma o le mea lea e tatau ai ona aveese faʻamaʻi oloa leaga i le maualuga o le cholesterol, lea e mafai ona vave faʻaleleia ai le fiaai, i le lata ane.
  4. Fualaau suamalie. I le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol, e tatau ona o mea uma i le mataupu: o le pito sili ona manaia, ma le papa paepae i lalo o le paʻu. I le auala, i lenei papaʻe paʻepaʻe, o le aofaiga o pectin e faʻatusatusa i apu, ma pe a uma, o le toʻatele o tagata e faʻaumatia e pei o otaota. E taua tele le fufuluina o fua o le suamalie ma se pulumu ma se fasimoli, ona mafai ai lea ona 'aina uma le fualaau aina e fesoasoani ai ia te oe e faʻaititia lou cholesterol toto.
  5. Legumes. Lentils, soya, pi, pi, ma pi e aofia ai le tele o fiber, lea e fesoasoani tele e faʻaititia ai le cholesterol. O le fiva e iloa ai le aʻafiaga o le malūlū vaivai, ma o lea e tatau ai ona ave laumei faʻatasi ma isi oloa.
  6. Nati. E pei o fuālaʻau fuālaʻau, latou te iai lipoproteins maualuga e puipuia ai le teuina o pusa mai le cholesterol i puipui o toto toto. Ona o le maualuga o le kalori o meaʻai, e tatau ona mataʻituina le aofai o meaʻai.
  7. Laʻu iʻa. O iʻa lelei e sili atu nai lo soʻo se meaola o le a puipui ai se tagata mai le cholesterol maualalo ma faʻamaʻi tutusa. E oo lava i se fasi iʻa i aso taitasi e mafai ona maualalo ai le cholesterol e aunoa ma fualaau. O le faavae lenei o le lauiloa a le Mediterranean i taumafa a tagata Eleni ma Italia, lea e iloga ona o se fatu o maʻi. I le auala, o le aʻafiaga o le 'aina oa latou iʻa vaigogo e itiiti ifo.
  8. Avaka I lona tuufaatasiga, e mafai ona faatusatusa i ni fatu, naʻo lona maualalo o le kalori o loʻo maualalo le maualalo, o lona uiga o le tagata e tele avanoa mo le faʻaaogaina o lenei fua i meaai. Avocados e mafai ona faʻaopopo i salama, faʻafefiloi ma le suauu manogi, o le a avea ma vailaau faʻasaina lelei e faasaga i le maualuga o le cholesterol.

Filifili mo le aso

  • keke pipi ma le tasi toast,
  • kuka pulou, kuka i sina margarine, se ipu vai suamalie,
  • oatmeal falaoa i luga o le vai ma fuʻu (kuka) apu,
  • tofete ma se sipuniti o le meli, keke keke, se ipu susu susu.

  • kuka ai le araisa i se fasi fasi meaʻai papaʻe, sina yogurt gaʻo ma salamata fuamoa,
  • moa moa, se fasi keke o le melonini, se luʻu o vine, se salati fualaʻau ma le afa afa o asikulimi,
  • tuna (poʻo soʻo se isi lava iʻa) i totonu o lana lava suamalie, salati fuamoa, se fasi falaoa ma falala, pulu,
  • fuamoa fuamoa na faʻaaogaina i se vaega itiiti o le suauu manogi, lua fasi falaoa, mandarin,
  • fuamoa fuamoa, kuka pateta ma pi, o se tamai paʻu,
  • seu suamalie, se fasi falaoa, se fasi kusi falaoamata, salati fuamoa,
  • spaghetti o le saito ma le saumalie, se fasi falaoa ma falaoa, o se fuamoa ua tunu.

  • se iʻa falaoa e kuka ai pateta, salati o greens ma tamato,
  • oatmeal, pi pipi, tao tao (kuka) apu,
  • fuamoa fuamoa, sukalanisi enaena kuka, apu,
  • tao tao, tao pateta, fualaau faisua.

O le numera o oloa e mafai ona ese mo tagata taitoatasi. mo se faataitaiga, o le tane e mamafa le 95 kilokalama o le a sili atu lona manaomia nai lo le tamaitai e mamafa le 55 kilokalama. O filifiliga mo le 'ai e eseese lava ma o le a latou faatagaina ai se tagata e aua le lagona le malosi o meaai, o lona uiga o le a vave ona fofoina le sao o le cholesterol e aunoa ma fualaau faasaina po o fualaau.

Mea taumafa faaopoopo

O se laupapa mo le vave faʻaitiitia o le cholesterol toetoe lava o taimi uma e aofia ai nisi o mea na faia i le fale suesue. Faʻaopoopoga - o le meaʻai lava lenei e tasi e tuʻuina atu i tagata i se faiga e faigofie ona maua. O le mea moni, o le tau o nei faʻaopoopoga o le a sili atu le maualuga nai lo le tau o na oloa na faʻaaogaina mo a latou gaosiga.

O le faʻaopoopoga sili ona lauiloa o le laʻau manuʻa lauiloa. O le asō ua faʻatau atu i capsules, ma a maeʻa ai, e leai se mea e le lelei ai le iʻa i le gutu. O sea faʻaopoopoga o le a aoga i tagata e le fiafia i iʻa, ma o le mea lea o lenei oloa e le o iai i la latou taumafataga.

O le fesoasoani lona lua i le lalo ifo o le cholesterol o algae. I luga o le faʻatau, latou te masani lava ona i lalo o le igoa spirulina. O loʻo aofia ai le tele o mea aoga e mafai ai ona e faʻagaoioia ituaiga tino eseese. O iodine o loʻo iai i totonu e faʻaleleia ai le toto o le thyroid, lea e sili ona taua mo i latou o lo o fesoʻotaʻi ma le maualuga o le cholesterol ma le faʻaitiitia i lenei microelement.

Fofo soluble. Ole igoa o lenei ituaiga o faaopoopoga atonu e eseese. O le mea masani, e filifilia i latou e tagata e le lava le taimi e kuka ai mea taumafa i luga o fiva. Ia, o lenei metotia ei ai le aia tatau e iai ma ua uma ona saofaga i le vave faʻaitiitia o le cholesterol i le tele o tagata.

E ui i le mea moni o mea faaopoopo e le o vailaʻau e saofaga sao i le vave faʻaitiitia o le cholesterol, e tatau ona matauina faatonuga mo le latou faʻaaoga. O le fesili o le fuataga ma le mataʻituina pea o oe lava ma mea taumafa i le lautele e tatau nei ona feagai ma le tagata e maualuga le cholesterol i le mea muamua. Afai e te solia nei tulafono, o le tulaga atonu e le sili ona manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o algae e mafai ona oʻo atu ai i hyperteriosis, lea e le na o le faʻavaveina o le tino ma le iodine, ae o loʻo i ai foi ni taunuuga lē lelei, e pei o le soona vevela poʻo le vevela.

Taunuuga aoga e fesoasoani e faatumauina le paleni maualuga o le cholesterol.

  1. Soo se taumafataga e tatau ona amata i taimi uma i se taumafataga o fualaau faisua, lelei lava i se salati. I le avea ai o se tulafono, ina ia faʻatau uma mea o le salatisi, o le tagata e faʻaaluina e tusa ma le 10-15 minute. E lava lenei mea mo taumafa ua afaina e oʻo atu ai i le manava ma toetoe lava a faatumuina uma, o lona uiga o le a saoasaoa. Ina ia aua nei le manaia ma le manaia fuamoa, e tatau ona e iloa ia le itiiti ifo ma le luaselau suʻega, faapea foi ma oloa o le a manaomia mo la latou sauniuniga. O le tausisia o lenei tulafono o le a fesoasoani e aloese mai le tagofia o fualaau, o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia ma tausia se paleni lelei o le cholesterol i le toto.
  2. Mo le suamalie - naʻo fua. E oʻo lava i le sili ona fiafia i meaʻai ma keke e mafai ona iu i fafo mai le masani o le manogi suamalie. O le suamalie suamalie o fualaau aina e sili atu ona manaia ma faamamaina, ma e toetoe lava leai ni gaʻo. I le taimi muamua, a oʻo i lalo ifo o le cholesterol, e fautuaina e le filifilia fualaau mama. Afai e leʻi iloa e se tagata le uiga o fualaau aina e tusa ai ma o latou tofo, ona vave loa lea ona ia iloa pe faapefea ona faia.
  3. E tatau ona e faʻapipiina lau fualaau faisua po o fua faʻatasi ma oe. Ina ia fetaui i totonu o lau ato, e mafai ona e faʻatau se atigi pusa. O fualaau faisua nei e mafai ona faamalieina ai le fiaai i le va o taumafa autu.
  4. Ina ia faatea ese le atuatuvale, ua fautuaina e tuu i lalo le pa o mea e te manaomia. Afai o le tele o tagata e le amio e pei ona latou mananao i ai, o lona uiga e le leaga. O le aʻoaʻoina ina ia maua ni mea lelei i pisinisi uma e sili atu lona taua. E toʻatele tagata e le mafai ona aʻoaʻoina lenei mea mo le tele o tausaga. O le faʻaleleia o ia lava o le a aoga i se tagata e le gata i tulaga o lona soifua maloloina faaletino, ae e masani foi ona suia atoa lona olaga mo le lelei.
  5. Fuafuaina lou aso. E masani lava o le atuatuvale o se taunuuga o le mea moni e le i saunia se tagata mo i latou. Fuafuaina o lou aso i se mea tele e fesoasoani e faʻaitiitia le numera o tulaga faʻalavelave i le galuega ma i le fale, o lona uiga e leai se mafuaaga e maua ai le cholesterol.
  6. O se asiasiga masani i le fomaʻi. E tatau ona faia lenei mea pe a maʻi se mea ma o vailaau ma fualaau ua uma ona manaʻomia, ae muamua ina ia puipuia ai le tele o faafitauli. O ia taga e talafeagai mo ni mafuaaga. Muamua, o togafitiga i le amataga o le tulaga e le mamafa i tulaga tau tupe, aua o fualaau faasaina ma taualumaga uma e le taugofie. Lona lua, o le a itiiti ifo mea e tutupu. Ma le mea mulimuli, o lenei mea e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli. O lea la, afai e te aoao e uiga i lau cholesterol maualuluga ma fesoasoani vave i lona vave alu, e mafai ona e talanoa e uiga i se togafitiga atoatoa.

Tuua Lau Faamatalaga