E faʻapefea ona maua suʻega vitamin D mo tagata matutua

Na e faʻalogo i le faaupuga "maua mai le tasi mai le tasi le tilotilo i le keke"? E faʻamaonia lelei ai se tasi o aʻafiaga masani o le faʻamalosia o le inisalini: oe 'ai le aofaʻi tutusa, aʻo e itiiti ifo le malosi, ma e sili atu le mamafa. Aisea ua tupu ai lenei mea?

O le inisalini o se hormone e tele sona sao i le faiga o le faaputuputuina ma le teuina o le malosi - o lona uiga, o le tino.

"O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua ai le faamatuu atu o le inisalini, lea e faatelevaveina ai le suamalie o le kulukose e masini ma e fesoasoani i lona teuina i foliga o glycogen ma triglycerides, ae taofia ai le tuufaatasia (vaevaeina) o gaʻo gaʻo i le tino.

Faatasi ai ma galuega a le inisalini 2, o le mea e sili ona manaia ia i matou:

  • O le vaega o le tele o le malosi tatou te maua i meaai - i le tali atu i se taumafataga, tatou te maua ai le "inisalini tali", i se isi tikeri, ae mo mea uma e tolu, e le gata na puipuia, ae o gaʻo foi ma gaʻo
  • O nisi o tagata atamamai e taʻua lenei anti-catabolic function, o lona uiga o le puipuia lea o la tatou gau - o le malosi o le tino i le tino o le musika ma le tino o le tino (o se ata sili ona lelei o lenei galuega o le maʻisuka ituaiga 1, lea e le maua ai le inisalini, aʻo lei faia le inisalini, vaivai le tino - o le le mafaia ona taofi le gaʻo ma le musika)

O le a le malosi o le inisalini?

Faʻafouina insulin O se tulaga lea e suia ai le gaioiga o le inisalini o nisi o gaʻo ma totoga. Ona o le eseesega o le tali o gaʻo eseese i le inisalini, o nisi tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina le "hyperinsulinemia" nai lo le taimi o le insulin resistance, o lona uiga, o le maualuga o le inisalini.

O le tele o gaʻo ma okeni, e aofia ai le ate ma le tino gaʻo (gaʻo), tumau pea maaleale i le gaioiga o le inisalini. O lenei mea o loʻo molimauina e ala i gaioiga o loʻo faia malosi i totonu o le tino, lea e talafeagai ai le gaioiga o le inisalini: o le faʻasologa o le glycogen ma le gaʻo gaʻo i le ate, le tuputupu aʻe o le tino ma le tausia o faleoloa malosi i le ituaiga o gaʻo.

O manatu fou o le atinaʻe ma le physiology o le insulin resistance, o feteenaiga o le talitonuga o loʻo i ai nei o loʻo taʻua e tagata tomai faapitoa e pei o Jason Fang, Ted Nyman, Peter Attia. O le a ou faʻaalia lenei autu i auiliiliga i tala o le lumanai.

I lenei tusiga, o le a ou le taulaʻi tele i luga o auala e pei ona i luga o le aafiaga o le tele o insulin - i le tulaga o le teuina ma le faaputuputuina o le malosi - i le ituaiga o mea mama ma le faigata o lona faaaogaina - o lona uiga, o le mu mo le malosi.

O le teuina nai lo le faʻaaogaina e tau atu ai i le le lava o le malosi, o le soliina o tulafono faatonutonu o le fiaʻai, o le faʻateleina o le gaʻo i nofoaga matautia ma aʻafiaga i totonu o le puʻau, i luga o le ate, i maso, pancreas, e oʻo lava i mata.

Faʻafouina insulin: faʻamaoniga

  • Gaʻo i totonu o le manava
  • Le mamafa o le mamafa lea e le mafai ona faasaʻoina e ala i aʻoaʻoga faaletino ma suiga o meaʻai
  • Faʻatoʻa tumu uma mai le falaoamata, faʻalelei, suamalie
  • Pogisa paʻu i luga o le paʻu
  • Tigā toto maualuga
  • Manua le lelei
  • Manua o le mafaufau
  • Le fefe, fiaai fiaai

E faʻapefea ona fesootaʻi le inisalini ma le mamafa?

Inisalinio se hormone taua tele lea na mafai ai ona tatou ola i le feagai ai ma le le lava o meaai. O se tasi o ana galuega sili ona tauateuina le sili atu le malosi i taimi o le tele mo le faʻaaoga i taimi o le le lava.

I le tali atu i meaʻai, o le pancreas e maua ai le inisalini - e maua ai se "tali o le inisalini." O le tali sili ona vave ma sili ona maualuga - o se tulafono, mo oloa e aofia ai le kulukose pe faigofie foi ona liua i totonu: o mea uma e suamalie, falaoamata, maoaʻe.

O le inisalini ei ai se faʻatonuga o le puleaina o le malosiaga:

Muamua, o le inisalini e fesoasoani i le faʻaaogaina o le malosi na maua - i le tulaga o le kulukose, e tuʻuina atu i sela, i le mea e susunuina ai e maua ai le malosi o le malosi, e tatau ai mo le gaoioi o lo tatou tamatamailima ma mo le tele o mea e fai i le telefoni feaveaʻi eo faatasi ma lenei gaioiga.

Le isi mea e ave i ai le faamuamua - sili atu le glucose insulin e fesoasoani e teuina i le ituaiga o glycogen. O se ituaiga o suka lea e teuina i totonu o maso ma le ate. E mafai ona faʻatusatusa i se maʻa e faigofie ona faʻaoga mo le vave faʻaleleia. pe a manaʻomia ona e tamoe, sii i luga le pa, mafaufau malosi, tumau mai le aoauli i le 'aiga o le afiafi.

Afai e le manaʻomia le glucose mo sela, o le ate ma maso ua tumu i faʻasao, ma pe a faʻalavelaveina le fesoʻotaʻiga o inisalini ma sela. o nisi masima ma sela e le tali atu i ai, pe e tusa ai ma le manatu o Jason Fang, e le tele le suka i totonu o le masini ma sili atu - inisalini e suia ai le malosi i le gaʻo.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka ma le maualuga o le inisalini?

  • Afai o se taimi na maua ai e lou tino le tele o le malosi nai lo le mea e mafai ona e faʻaaluina, o le tino na faia ni tulaga - aemaise lava, i le tulaga o le maualuga o le inisalini e faʻasaoina ai lenei malosi tele.
  • O le maualuga o le inisalini e galue e avea o se leoleo o lou malosi - e faia ai se poloaiga e faʻasaoina, e tusa lava pe amata ona e taumafa (e aunoa ma se fuafuaga faʻataʻatia), e tumau pea le suia o lana 'au faʻasao - o lona uiga, o se tulaga e tele atu le gaʻo ma le malosi
  • I le aluga o taimi, e mafai ona e faʻasaoina le tele o le malosi i le tino o le tino o le tino - o se mea e teu ai lava ona o le le lava o le teuina o voluma.
  • I se tasi tulaga (tagata taitoatasi mo le tasi), e amata ona faaputuputu i luga o le ate ma le gaʻo lo tatou gaʻo gaʻo ma le gaʻo, e pei o musele, i totonu o le manava o le manava ma isi totoga, e pei o le pancreas.
  • O le gaioiga o totoga e taua tele mo tulafono faatonutonu lelei o le mamafa - o le ate, pancreas, ua faʻavaivaia.
  • I le tutusa, o le tafe mai o le malosi mai fafo e masani lava ona faaauau (faatasi ai ma meaai), ma ua toetoe lava a le toe avea ma gaʻo.
  • I le taimi lava e tasi, e le mu le gaʻo ona o le faateleina o le insulin mo le tino e avea o se faailo e iai le malosi ma isi punaoa e le manaʻomia.

O le a le mea e mafua ai le faʻateleina o le inisalini (e ese mai le faʻamalosia o le insulin)?

  • O le atinaʻeina o faiga faʻaletonu ona o le faʻasaʻolotoina o le tele o moli matala, o le cytokine, lea e lipotia ai tulaga leaga i le tino atoa, e aofia ai le faiʻai.
  • Atinaʻeina o le maʻi cardiovascular, talu ai o sugar maualuga, lea e sili atu ona faigata mo le inisalini e "pipii" i sela, e tau atu i le faaleagaina o puipui o toto toto.
  • Faʻalavelaveina o auala i le telefoni feaveaʻi ona o le glyping o proteins i totonu o le toto, o lona uiga, i le uiga moni o le susunuina oi latou, lea e tau atu i galuega le lelei o nei puipuiga.
  • Estrogen puleʻagao ona atigipusa o loʻo i luga o sela o mea faʻapipiʻi. O le tele o gaʻo gaʻo i le tulaga o le gaʻo e maua, o le tele o le estrogen e amata ona gaosia, lea e mafua ai le paleni ole estrogen ma le progesterone, ma tausia ai le taamilosaga leaga o le fausiaina o mea e sili atu ona lelei.
  • Faateleina le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi pipisi, o le leiloa o le mafaufau ma le mafaufau o le tino ona o le maliliu o sela o le hypothalamic e fufuluina moni i le suka, faapea foi ma le inisalini-prolammatory insulin. O lea la, o le maʻi a Alzheimer, ua taʻua nei e saienitisi le ituaiga maʻisuka ituaiga 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2769828/

Mafuaʻaga o le Faʻafitauli o Inisalini

O se tasi o mafuaʻaga taatele o le faʻamalosia o le inisalini faʻasolosolo masani i le tino o suka / glucose. E mafai ona latou sau mai meaʻai uma ma e gaosia e le tino ona o le ola e le lelei tele.

O le tele o punavai o suka tatou te maua i meaai, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ma o le tele o le inisalini e manaʻomia e lafoai le tele.

E mafua mai le suka i meaai, o lona uiga e le gata o le suka. O oloa e faigofie ona liua i le suka / kulukose i le tino e aofia ai:

  • suka tutusa (suauu, meli, ma isi mea),
  • sua suamalie suamalie ma suamalie,
  • falaoamata paepae ma fua o le falaoamata,
  • fualaau mama, fua suamalie,
  • vela
  • fualaau aina suamalie pei o pateta.

E faʻatatau i le sili atu o le suka i le taumafataga e taʻitaʻia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ona oʻo ai lea i le atinaʻeina o le inisalini, na ou tusia atili auiliiliga iinei.

PEPA, e ui i le mea moni e masani lava o le tele o suka e maua ai le malosi o le insulin, o lenei tulaga e lagolagoina foi e le tele o le malosi - e aofia ai gaʻo. Afai e maualuga lou maualuga o le inisalini - o lenei, e pei ona taʻua i luga, o se ituaiga faʻalogoga e faʻasao ai le malosi, e aofia ai le gaʻo, e sau mai meaai.

Faʻalavelave moe

O le isi mafuaaga taatele o le inisalini o le teteʻeina o le moe. lona faaletonu tumau poʻo le le lelei. Sa ou tusi atili e uiga i aafiaga o le moe i luga o le soifua maloloina iinei.

Na o le tasi le po o le le lava o le moe e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le insulin resistance i tagata soifua maloloina!

I se tulaga e tasi o le le lava o le moe, o le lagona o sela i le inisalini e vave ona toe faʻaleleia. I le leai o se moe masani, o le faʻamalosia o le inisalini e naʻo le taimi e sili atu ona leaga, e tusa lava pe tatou te le 'aina keke ma taʻavale.

E ui lava e toetoe lava a le mafai ona teena i latou, aua o le tulaga o le faʻalavelave moe o le a le mafai ona tatou pulea a tatou amioga.

  • Tatou te 'ai atili (pe a le lava, ona tusa lea ma le 300 calories i le aso, ma afai tatou te leʻi moe lava) i le 600),
  • Matou te tuʻuina atu se mea taua tele i ipu ma oloa e faʻamafanafana ai i matou ma faʻavave ai le malosi o le malosi: bun, pasta, pateta.

Faanatinati taimi

Lagonaina o le atuatuvale lo tatou tali atu i se mea moni po o se mea e lamatia ai le mafaufau. Ma eo mai faatasi ma le faateleina o le suka o le toto mo le vave ona oʻo atu i se punavai o le malosi ma, faʻapena, faateleina le avanoa o le ola.

O le taimi lava e fesoasoani ai se faʻalogona ia i matou e faʻaputuina lo matou malosi i le suʻega, oso i luga o le pa, sola ese mai le taifau, ma avea ma muamua e oʻo i le tini.

Mo taimi faigata mai galuega, maʻi, lagona faʻalagona o tatou fetuunaiga faʻalotoifale i le atuatuvale e faʻavaivaia ma taʻitaʻia ai faafitauli tau le soifua maloloina. Aemaise lava, e mafua ai le maualuga o le suka o le toto ma, o se taunuuga, o le malosi o le inisalini.

Faitau atili e uiga i le mafutaga i le va o le atuatuvale ma le fesuiaiga o le suka toto, e uiga i le auala e malamalama ai pe oi ai se tulaga le mautonu i lou olaga ma le mea e fai e uiga i ai, na ou tusia iinei.

Faʻafouina insulin: togafitiga ma toe faʻaleleia

  • Tapulaʻa i luga o le suamalie, falaoamata, fualaau faisua, pata.
  • Faʻasaoina o le faʻaletonu o le malosi o le malosi (faʻavaeina).
  • Faʻateleina le siʻitia i vavao i le va o taumafataga.
  • Maea atoa.
  • Gaoioiga faaletino (savali, puupuu ma malosi malosi).

Laasaga o le inisalini aupito sili

E sili atu mo le inisalini o le soifua maloloina e 3-6 mkU / ml.

Aiseā ua tatau ai ona faʻateleina le inisalini i totonu o le "tulaga masani" i suʻega suʻega? Talu ai e naʻo le faʻaalia o le tulaga faʻaonapo nei, lea e tusa ai ma nisi o tagata atamamai, e tusa o le 80% (.) O le faitau aofaʻi e maua i le prediabetes, maʻisuka, poʻo le maʻi faʻasolosolo.

Afai e te manaʻo e aloese mai lenei faʻauʻuga, e te manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga lelei, ae leʻo "masani".

Faʻamatala saʻo le auiliiliga

ma o laʻu webinar o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le auala e toe faʻafoʻiina ai le gaosiga o le gaʻo pe afai o loʻo e maualuga le maualuga o le suka i le toto, 5 laasaga talafeagai mo se soifua maloloina lelei

Faʻatapulaa le faʻaaogaina o suka i punaoa, ona malosi ai lea i le lautele

2 sini autu:

  1. faaitiitia tali o le inisalini - maua ai le itiiti ifo o le insulin i le tali atu i taumafataga
  2. faaitiitia le insalini basal (insulin, lea e tausia pea ina ia faatumauina le malosi o le malosi) e ala i le faaitiitia o le tino o le tino (sili atu i lenei i le mataupu o sosoo mai)

Faʻaititia tali o le inisalini:

Ina ia faia lenei mea, aveese meaʻai ma le maualuga o le inisalini tali mai le taumafataga.

E aofia ai:

  • ituaiga uma o suka, sipuni ma le meli,
  • suamalie ma suamalie suamalie,
  • falaoamata ma fua mai ai,
  • fua suamalie ma fualaau mamago,
  • meaʻai uma e faʻafefeteina (cereal cereals, mea meataalo, ma isi).

Mo nisi tagata, o nei oloa e aofia ai foi:

  • fualaau faisua
  • vela
  • meaʻai susu (o loʻo aofia ai susu suka laukose)
  • allergens ma oloa o loʻo i ai se tali a le tagata lava ia.

Mea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le inisalini:

  • apple cider vinegar
  • ceylon cinnamon
  • meaʻai vevela (mai greens ma le faʻaoʻoina i mea vevela),
  • fualaau faisua ma lanu e mafua ona o latou masima,
  • seafood ma le ate ona o mea o loʻo i totonu o se minerale e taua tele mo le gaosiga o le gaʻo zinc.

Afai e taua le faʻamalosia o inisalinisaunia le tino ma meaʻai umatalafeagai e toe faʻaleleia ai le inisalini: vitamini, minerale, o le tele o le gaʻo ma le protein.

Faʻaitiitia le maualuga o le insulin maualuga - itiiti le malosi, sili atu elemene:

Ina ia faʻamalieina le maualuga o le inisalini ma faʻaleleia lagona ile gaʻo uma, e toetoe lava o taimi uma e tatau ai ona faʻaitiitia le aofaiga ole tino. O tagata e leai se mamafa e mafai ona vaaia, ae faʻamautinoa le faʻamalosia o le inisalini, e masani lava ona manaʻomia le gauai atu i le i ai o faleoloa o gaʻo totonu (e mafua mai i uiga taʻitasi o le tino o le tino) - luga o totoga o le tino, gaʻo tautau.

  • amata ia taumafataga faatasi ai ma le protein e faʻamatuʻu ai, faʻamaua le maso maso, lea e talafeagai mo le gaosiga o le malosi, o le tele o le gaʻo (mai meaai atoa) ma fiber (fualaau faisua, greens).
  • Filifili meaʻai ma le maualuga o le micronutrient content per calorie: meaʻai, iʻa, iʻa, meaʻai, fualaau 'aina, fualaau suamalie, fatu, mea manogi.
  • Fai meaʻai i le faigofie, mai meaʻai uma - ae faʻaitiitia le aofaʻi o mea faʻapitoa, faʻaititia ai soʻo se mea e gaosia, e aofia ai gaʻo oona (pei o le malosi malosi o le malosi, lea e sili atu i le taimi nei).

Faʻalositino i le saʻo saʻo

O le mea lelei lea e mafai ona faʻaaogaina ina ia faʻalautele ai le lagona o le insulin:

  • uta eletise (faʻamalieina ma le malosi) faʻaʻalu le glycogen (suka) i totonu o maso ma le ate, o lea ei ai le mea e teuina ai le suka,
  • savali fesuiaiga o metabolism mai le mu o le suka i le susunuina o gaʻo, faaitiitia le manaʻo o le tino mo le suka ma, e tusa ai ma le gaosiga o le inisalini,
  • gaoioiga i le aso e tusa lava pe o se lio faataamilo i se ofisa poʻo se potu fesoasoani i le suka e ulu atu i totonu o nila e aunoa ma le insulin.

Soifuaga o le olaga faʻatasi ma le faʻamalosia o le insulin

O o tatou olaga e mafai ona faʻaaogaina i luga o lo tatou soifua maloloina, e aofia ai le suka ma le inisalini, o se aafiaga e faʻatusatusa i meaai. Seʻi vagana ua faʻamautu le moe, seʻia oʻo ina alu ese le popolega, atonu e le mafai ona tatou faʻaumatia le faʻamalosia o le insulin mo se taimi umi ma tumau.

O le mea lea, o mea taua e faamuamua e tatau ona:

  • Toe faʻafoʻatoa le moe,
  • le puleaina o popolega o se auala e faʻagata ai lau lava suka gaosi (gluconeogenesis),
  • tau malulu o se auala sili ona aoga e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin e ala i le mu o glycogen i le ate, sosoo ai ma le gaʻo, o le faatulagaga o fesoʻotaʻiga i le malulu e mafai ona avea ma se cryosauna, taʻele masani i le vai malulu, se malulu malulu i le taeao, aisa.

Mo le olaga ia suamalie, e le tatau ona i ai le suka. Ae, o le faafeagai.Soifua Maloloina ma le umi o le ola, o se taunuuga o se olaga sili ona lelei, o le a maua ai le tele o lagona lelei.

Toto mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi matautia, lea e mafua ona o le le lava o le inisalini i le tino o le tagata ma ua solia ai le toto suka. E pei ona e iloa, o lenei maʻi e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o se suʻega toto, lea e faateleina ai le kulukose ma le suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, maualuga le maualuga o le toto ma le kulūkose, e mafai ona faigofie ona fuaina e faʻaaoga ai se glucometer poʻo se auiliiliga lautele. O le mea lea, o maʻi e masani ona manaʻomia le foai atu o le toto mo le maʻisuka.

  • Maʻi suka: faailoga ma faʻailoga
  • Mafuaaga o le maʻisuka
  • Taʻaloga o le toto o le kulukose o le toto
  • E manaʻomia se suʻega toto ma aiseā e manaʻomia ai?
  • Tusa o le suka suka
  • O ai e mafai ona tofotofoina?
  • O le a le lamatiaga o le toto maualuga ma le maʻisuka?
  • Maʻamaʻi ma togafitiga o le maʻisuka

Afai e na o le atiina ae o le maʻisuka, ona faasolosolo malie lea o le faasoesa o le toto ma ua faateleina le maualuga o le suka toto. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i se suʻega toto mo le maʻisuka ma faia vave i le vave e mafai ai, aua o le a fesoasoani lea e fuafua ai ituaiga ituaiga faʻamaʻi ma o le fea auala e puipuia ai o le a sili ona lelei.

Maʻi suka: faailoga ma faʻailoga

E pei lava o faʻamaʻi, o le maʻisuka ei ai ona lava faailoga ma faailo e faigofie ai ona iloa. O faʻapogai autu o le maʻisuka o:

  • O le faateleina o le suka i le toto i se mea e le masani ai, o le solia foi lea o le faagasologa o le totoga.
  • Sensation o le vaivaiga, moe, moe, ma o nisi taimi o le vomiting.
  • Manaoga, manao faifai pea e 'ai po o se seti o le mamafa mamafa, mamafa o le mamafa o le mamafa, ma isi.
  • Le mautonu, faʻavaivaia le faʻamaina ma isi mea leaga o le faʻaleleia o tino i tane.
  • Paʻu i lima, vae, poʻo le faʻamalolo umi o manuʻa (faʻaitiitia le toto totoʻa, o lea e amata lemu ai le toto).

O nei faʻamaoniga e maua ai le maʻisuka, e mafai ona amanaʻia uma i le suʻega o le toto, ma i se glucometer. I le maʻisuka, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose ma le fesuiaiga i totonu o le toto, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le masani ai o le tino ma le toto i le lautele. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata e finau o le a ia faʻamaonia lelei le meaai ma fuafua po o fea togafitiga e sili ona lelei.

O le a le tulaga e mafai ona maua e le mafaufau

E ese tagata mai le tasi i le isi i ni uiga o le mafaufau. O nei eseesega e afua mai i tulaga le tutusa ma ituaiga kenera eseese, talu ai o genotypes o tagata e aofia ai ituaiga eseese o kenera. O le sao o le faʻamaoni ma le siʻosiʻomaga i le eseesega o tagata e tusa ai ma mea tau mafaufau ma amio e suʻesuʻeina e le mafaufau o le mafaufau. Ina ia iloiloina le aafiaga o le pepelo ma le siosiomaga i amioga a le tagata, ua faatusatusa ai e saienitisi tagata ei ai tikeri eseese o le komiuniti (tutusa ma tutusa masaga, tuagane ma tuagane, fanau ma o latou matua ola ma fanau laiti).

O le tele o genes e i ai i le tele o ituaiga, e pei lava ona i ai ituaiga eseese o se kene e fuafua ai le lanu mata. O nisi o genes e tele ni fomu. O le genotype o se tagata faapitoa e aofia ai kopi e lua o gene taitasi, o ona pepa e ono ese, ae atonu e tutusa. Tasi le tofi mai le tama, o le isi mai le tina. O le tuufaatasiga o ituaiga o ituaiga uma e tulaga ese i tino taitasi. O lenei tulaga uiga ese e mulimulitaʻi eseesega i le va o tagata. O le saofaga o eseesega o le kenera i le eseesega o tagata i tulaga o meatotino a le mafaufau o loo atagia i se faailo ua taʻua o le "tulaga gafatia o le tulaga gafatia". Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le atamai, o le tulaga e mafai ona faʻamaonia e 50%.E le o lona uiga o le 50% o le atamai e tuʻuina atu i le tagata e ala i le natura, ma o le 50% totoe e tatau ona faʻaopoopoina e ala i aʻoaʻoga, ona 100 points lea. E le fesoʻotaʻi le faʻamautuina o le mafai ona iai ma se tagata patino. E fuafua e malamalama i le mafuaʻaga o le eseesega i le va o tagata mai le tasi ma le isi: e iai ni eseesega ona o tagata e eseese a latou ituaiga o genotypes, pe ona o le eseese o aʻoaʻoga. Afai o le tele o le mafai ona maua o le atamai na foliga mai e latalata i le 0%, ona mafai ai lea ona faaiu e na o le eseesega o aʻoaʻoga eseese i le va o tagata, ma le faʻaaogaina o auala tutusa ma aʻoaʻoga i tamaiti eseese o le a taʻitaʻiina ai pea lava i taunuuga tutusa. O le maualuga o le taua o le coefficient o le gaogao o lona uiga, e tusa lava pe tutusa lelei, o tamaiti o le a ese mai le tasi i le isi ona o o latou uiga. O le iuga, e ui i lea, e le o faʻamuamua e kenera. Ua lauiloa o fanau ua avea ma aiga manuia, e ala i le maualuga o le atinaʻeina o le mafaufau, e latalata io latou matua faifaatoaga ma e mafai ona sili atu nai lo meaola. O le a la le aafiaga o kenera ua faʻaalia i totonu? Sei o tatou faamalamalamaina lenei mea i se suesuega patino. *

Sa suesueina e saienitisi ni vaega se lua o tamaiti vaetamaina. O tuutuuga i aiga tausia e tutusa uma lelei, ma o tina ola o tamaiti e eseese i le maualuga o le atamai. O tina ola o tamaiti mai le vaega muamua e maualuga atu nai lo le atamai. E tusa ma le afa o tamaiti o lenei vaega na sili atu le maualuga nai lo le malosi o le mafaufau, le isi afa afa. O tina ola o tamaiti o le vaega lona lua o loʻo i ai sina faʻaititia o le atamai (ae masani). O lenei vaega, e 15% o tamaiti e tutusa lava le maualalo o iloiloga o le atamai; i isi tamaiti, o le tulaga o le atinaʻeina o le atamai e tutusa ma le averesi. O le mea lea, i lalo o tuutuuga lava e tasi o aʻoga i aiga tausi, o le atamai o tamaiti, i se tulaga, faalagolago i le atamai oo latou tina toto.

O le faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu e mafai ona avea o se faʻataʻitaʻiga o eseesega taua i le va o manatu o le mafai ona maua o uiga lelei o le mafaufau ma le faʻaogaina o nisi uiga faʻapitoa o se tagata, e pei o le lanu mata, paʻu, ma isi. E tusa lava pe iai se tulaga maualuga o le mafai ona maua o se uiga o le mafaufau, e le o fuafua e le genotype lona aoga mulimuli. Faʻalagolago i le genotype o le auala o le a atiina ae ai le tamaititi i nisi tulaga tau le siosiomaga. I nisi tulaga, o le genotype e faatulaga ai "tapulaa" o le mamafa o le uiga.

Mafuaaga o le maʻisuka

E iai mafuaʻaga e amata ai ona tupu le maʻisuka i le tino o le tagata ma alualu i luma mo le leaga. Ae o le maʻisuka e atiae mo mafuaʻaga nei:

  • Le lava le inisalini ma le iodine i le tino o le tagata.
  • Faʻaaoga sese o sugar, sweets ma meaʻai e aofia ai mea manogi.
  • Mea le lelei, meaai leaga, ava malosi ma fualaau faasaina.
  • Soifuaga masani, amio leaga ma le le lelei o le faʻaleleia o le tino.
  • Itū faʻatoʻaga poʻo le matua (o le maʻisuka e masani lava ona tutupu i tagata matutua ma tagata matutua).

O loʻo maua i le maʻisuka siama o le toto toto, mo le fuafuaina o se laulau faapitoa na faia. O le a maua e tagata taitoatasi a latou lava faailoga o suka ma glucose i totonu o le toto, o le mea lea e fautuaina ai e faʻalogo lelei i le laulau ma faʻatalanoa se endocrinologist o le a faʻamatalaina auiliiliga uma ma o le a feutagai ma soʻo se mataupu e fiafia i ai. I le maʻisuka, e le tatau ona maualuga le maualuga ole kulukose o le toto nai lo le 7.0 mmol / L., Aua o lenei mea e mafai ona afaina ai le aoga o le tino atoa.

Le aʻafiaga o le faʻamaoni i luga o le atamai ma le amio i vaitausaga eseese

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le kenera e nafa ma le 50-70% o le eseesega o tagata i tulaga o le atamai ma 28-49% o eseesega i le ogaoga o le "lautele", sili ona taua, uiga patino:

O lenei faʻamatalaga e mo tagata matutua.Ae ui i lea, o le tikeri o le faʻaleagaina e faalagolago i tausaga. O taunuʻuga o suʻesuʻega ole mafaufauga e le faʻamaonia le lautele o le talitonuga e faʻapea o le matua, o laʻititi e laʻititi ma itiiti ifo aʻafiaga i amio a le tagata. O eseʻesega o le gaioiga e masani ona sili atu ona faʻaalia i le matua, pe'ā uma ona faʻataunuʻu le amio. O tulaga taua o le mafai ona mafai ona mafai ona maua le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega mo tagata matutua e maualuga atu nai lo tamaiti. O faʻamaumauga sili ona saʻo e maua mai i le tulaga faʻapitoa o le atamai. A o pepe, o le tutusa o le masaga masaga masaga e tutusa ma le masaga tutusa, ae a mavae le tolu tausaga, e amata ona paʻu, lea e mafai ona faamatalaina i le tele o aafiaga o eseesega o kenera. I le taimi lava e tasi, o le faateleina o feeseeseaiga e le tupu fua. I le taimi o le atinaʻeina o se tamaititi, o loʻo i ai ni laʻasaga ia e mafua ai le feeseeseaiga i le va o tamaiti i aafiaga o le siosiomaga. Mo le atamai, o le matua lenei o le 3-4 tausaga, ma mo le fatuina o uiga - o le sefululima tausaga o le 8-11 tausaga.

E le gata i lea, e ese le eseesega o mea e tutupu i vaitausaga eseese. O le mea lea, i totonu o mafuaʻaga ua mafua ai le eseesega i le atamai, o loo i ai uma le mausali, o lona uiga. o loʻo galue i tausaga uma lava (o nei, atonu, kenera e fesootaʻi ma le soʻo se "atamai lautele"), ma faʻamaonia mo vaitaimi taʻitasi tuputupu aʻe (masalo, genes e fuafua ai le atinaʻeina o tomai faʻapitoa).

Le aʻafiaga o le faʻamaoni i amio faʻafeusuaiga

Talu ai i totonu o atunuʻu atinaʻe uma, o solitulafono ma le ava malosi o matua soifua, o mafuaʻaga masani ia o se tamaititi ua le maua se toto toto ma tuʻuina i totonu o se fale fofo, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga o le mafaufau o le mafaufau i luga o le aʻafiaga o nei amioga. O faʻataʻitaʻiga a le aiga ma le masaga tamaʻitaʻi na faia mo le silia i le 70 tausaga. Latou te tuʻuina atu fua faʻatusatusa o le faʻaogaina o le tino, e masani ona paʻu i le va o le 30-50%. O le "maualuga" taua o le mafai ona maua mai i le suʻesuʻeina o masaga. O nisi tagata suʻesuʻe e talitonu o le masaga e mafai ona maua ai le faʻatusatusaga maualuga o le faʻamaoni, talu ai e le o taimi uma e te faʻatagaina ai le vavaeeseina o aʻafiaga o aʻafiaga mai tulaga faʻapitoa tau le siosiomaga lea e tupu ai masaga tutusa. I le auala o le suʻesuʻeina o tamaiti tausi pepe, o le taua o le coefficient o le mafai ona mafai ona maua le aoga e pe tusa ma le 2 taimi e maualalo ai nai lo le suʻesuʻeina o masaga.

Taʻaloga o le toto o le kulukose o le toto

Tausaga o le tagataFua o le suka o le toto (vaega o fuataga - mmol / l)
E oʻo atu i le masina2,8-4,4
I lalo o le 14 tausaga3,2-5,5
14-60 tausaga3,2-5,5
60-90 tausaga4,6-6,4
90+ tausaga4,2-6,7

O le taimi talafeagai i lenei mataupu o le lelei tatau lea ma le tausisia o le toto toto, lea e le tatau ona sili atu nai lo le masani na faavaeina e endocrinologists. Ina ia aua nei faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e lafoaia le faaaogaina o suti, ava malosi ma le siaki o le suka, aua e faalagolago i lenei mea pe o le a agai i luma le maʻi.

E tatau ona asiasi i le endocrinologist ma le tausinioti i le tele o taimi e mafai ai, o ai o le a faʻavaeina le faʻamaonia saʻo ma fuafua po o le a le meaai ma le auala e puipuia ai o le a talafeagai e fai ma togafitiga i lenei tulaga.

O le maʻisuka gasegase ei ai ona faʻamaoniga, ma o se tasi oi latou o le masani masani lea o le suka o le toto. E tusa ai ma le masani o le suka ma le kulukose e iloa e tagata tomai faapitoa ituaiga ituaiga o suka suka ma pe o le a le togafitiga e tatau ona faʻaaogaina i lenei tulaga.

Afai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le laasaga muamua, e fautuaina e mulimuli i meaʻai faʻatau ma faaaoga fualaau oona e fesoasoani e taofia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi ma ona faʻalavelave. E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai e lafoai uma amio leaga, ava malosi ma ulaula, o se auala lelei lea e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le maʻi.

O le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave o le faʻamalosi totoga, o le gastrointestinal tract ma le fatu, ma e lamatia ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi matautia ma matautia.O le maʻisuka masima e iai lona lava toto maualuga o le suka, e pei ona molimauina e le laulau lea e tuʻuina atu e endocrinologists i le taimi o suʻesuʻega ma feutagaʻiga.

Afai e masani ona e ave le inisalini talafeagai ma mataituina le lelei o mea taumafa, ona maualuga lea o le avanoa e taofi ai le atinaʻe o le maʻi. O le mea taua o le faia lea togafitiga i le amataga, aua afai o le a amata le alualu i luma o le maʻi ma faʻavevesi le toto, ona i ai lea o se avanoa o le a tupu aʻe ai i se taimi le tumau.

E manaʻomia se suʻega toto ma aiseā e manaʻomia ai?

I le faʻaaogaina o se suʻega lautele o le toto, e mafai ona e iloa poʻo fea ituaiga ituaiga o maʻisuka e sili ona lelei ma o le fea togafitiga e sili ona talafeagai. O le suʻega o le toto mo le maʻisuka e manaʻomia ina ia:

  • Malamalama pe o le a le maualuga o le suka o le toto ma pe o le a le masani (mo mea taitasi o le a faia e le tagata lava ia, e faalagolago i uiga o le tino).
  • Fuafua po o le a le ituaiga o maʻisuka ma pe faapefea ona vave faʻaaogaina.
  • Saili mea e fesoasoani i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi ma vave faʻaumatia le mafuaʻaga (faʻamalo ese masani leaga, faʻatuina lelei meaai ma isi mea).

O le mea moni, mo lenei mea, e tatau ona suʻeina se suʻega toto, lea o le a fesoasoani e fuafua pe faapefea ona togafitia le maʻisuka ma le auala e taofia ai lona atinaʻe atili. E tatau ona faia se suʻesuʻega faʻapitoa i le 2-3 masina, ma atonu o le tele o taimi, e faʻalagolago i le matua o le maʻisuka ma le ituaiga o maʻi suka.

O nei auiliiliga e tofia i le au matutua 1 i le 2-3 masina, ae o tupulaga talavou ma tamaiti e mafai ona tofotofoina i le tausaga. O le mea lea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi, o ia o le a faʻamatala auiliili pe aisea e manaʻomia ai lenei auʻiliʻiliga ma pe a sili atu ona lelei. O le toto o le biochemistry i le maʻisuka e taua tele, aemaise lava pe a faaauau pea le alualu i luma o le maʻi.

Tusa o le suka suka

I le maʻisuka, o loʻo i ai tulaga faʻasaina mo le suka ma le kulukose i totonu o le toto, lea e manaʻomia ona matauina. Ua iloa e tagata popoto o le masani mo le suka toto o le:

  • I tagata e maua i le maʻisuka-o le masani e manatu mai e 5.5-7.0 mol / lita.
  • I tagata soifua maloloina, 3.8-5.5 mol / lita.

E taua le taulaʻi atu i lenei mea ma mafaufauina e tusa lava pe o se isi fua o le suka i totonu o le toto e mafai ona faʻalavelave i le masaniga o le tino ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ma o lenei mea e lamatia ai iʻuga ogaoga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Mo le siakiina o le kulukose i le toto, e tatau ona e faia i taimi uma ni suʻega ma mulimuli i se meaʻai gaʻo, lea e masani ona faʻatonuina e tagata atamamai e pei o le faʻasolosolo ma togafitiga mo le maʻisuka. O le maʻi suka e solia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le mea tonu lea ona o lea mea ua sili atu le matautia ma le ogaoga o le maʻi, ona o tagata e mamaʻi faʻamaʻi ma maʻi ua maua le maʻisuka sili ona faigata.

O le solia o le toto suka e lamatia ai le gaioiga o totoga, toto le taofiofia ma afaina e tupu mai ona o le leaga o le afaina i totonu o vaa.

Ina ia iloa le maʻisuka ma lona ituaiga, e tatau ona faia se suʻega lautele o le toto. O le mea lea, o suʻega o se mea taua ma e le mafai ona faʻaalia mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ma le maualuga o le toto suka.

O ai e mafai ona tofotofoina?

O le toto mo le maʻisuka e mafai ona ofoina atu e matua uma lava o loʻo maua i le maʻisuka pe sili atu foʻi le kulukose i totonu o le toto. Biochemistry ma le auiliiliga lautele e le faalagolago i tausaga, ituaiga poʻo tulaga o le maʻisuka, o le mea lea ua faatagaina ai e suʻe suʻega mo tagata uma, poʻo le:

  • Tamaiti amata i le pepe (pe a amata ona tupu i le tino).
  • Tauleʻaleʻa, aemaise lava pe a fai o le faagasologa o le gasegase ma le faʻaleagaga o le faʻalogo e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka o loʻo i ai.
  • Tagata matutua ma tagata matutua (tusa lava po o le a le itupa ma le tulaga o le maʻi).

Tamaiti laiti e le fautuaina e suʻe suʻega sili atu i le 1-2 taimi i le tausaga.O lenei mea e mafai ona saofagā i le le lelei o le faʻaleleia o le tino ma le toto, lea e mafai foi ona le mautonu. O le vave lava ona e maua atoa le toto, o le vave lava lea o le a mafai ai e tagata tomai faapitoa ona fuafuaina le tulaga ma le ituaiga o maʻisuka, ma isi puipuiga ma togafitiga o le a faalagolago i lenei.

O le a le lamatiaga o le toto maualuga ma le maʻisuka?

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e mafai ona lamatia mo le soifua maloloina atoatoa ma le gaioiga o le tino, o le mea lea e fautuaina ai e togafitia togafitiga i se taimi vave lava ma ia suʻesuʻeina e se endocrinologist. O le maʻisuka ma le toto maualuga e mafai ona lamatia mo mafuaʻaga nei:

  • Sugar e momotu ai puipui o toto toto mai totonu, faia ia faigata, e le mafai ona gaosia ma leai se telefoni.
  • E faʻalavelaveina le faagasologa o le taofiofia ma e le mafiafia le vaa, ma e lamatia ai le mama ma le atinaʻeina o isi faʻamaʻi matautia.
  • O le maʻisuka e mafai ona faʻaosoina ai fatugaʻo, ate ma le manuia o le bile, ma o le gastrointestinal tract e mafai foi ona faʻalavelaveina.
  • O le toto toto ma le toto e le faʻaaogaina e aafia ai le vaʻaia, lea e faʻalavelave faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka.
  • O manuʻa ma manua tino e faʻamalolo umi ma sili atu ona faigata, talu ai o le toto e faʻaosooso malie ma tiga.
  • Atonu ei ai ni faafitauli i le mamafa, poʻo le isi itu, o le paʻu o le paʻu ma le anorexia o se taunuuga o le le toto toto ma le toto le toto.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i luga o le tino, lea e iu lava ina paʻu ma atili ai ona le fiafia. Le mautonu le faʻalagona o le faʻalagona, popolega faalemafaufau, ma e masani lava ona oʻo mai le ulu o le ulu. O le mea lea, o le puipuia o le maʻisuka e talafeagai, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i lenei mataupu ma ia togafitia togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Maʻamaʻi ma togafitiga o le maʻisuka

E le fautuaina e faia lau togafitiga e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, aua o lenei mea e mafua ai le alualu i luma o le maʻisuka. E pei o puipuiga, ua fautuaina e tagata atamamai:

  • Taofi ese uma masaniga leaga, mai le inuina o le ava, fualaau faasaina ma ulaula.
  • Toe faʻafoʻo meaai lelei ma mulimuli i se taumafataga na faʻatonuina e lau fomaʻi (aloese mai meaʻai suamalie, gaʻo ma mea leaga).
  • Taʻitaʻi le ola malosi, faʻaalu le tele o taimi i fafo ma taalo i taʻaloga.
  • Aua le faʻaaogaina nisi vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau e aunoa ma le tofiaina o se endocrinologist.
  • Fai se suʻega atoa, pasi suega o toto ma feutagai ma lau fomaʻi e uiga i gaioiga puipui.

O ni togafitiga faʻapitoa lea e fautuaina e tagata atamamai e matauina le lelei masani ma le fofo o le maʻi. O le mea e masani ai, endocrinologists e faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa:

  • Faʻaaloalo i mea taumafa ma taumafa lelei, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o masaniga leaga, ava malosi ma fualaau faasaina.
  • Le faʻaaogaina o le inisalini ma isi vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e le endocrinologist.
  • Vaavaai mo le suka, ona toto lea o le toto mo le maʻisuka o le a faaleleia ma o le a fesoasoani lea e fofo ai.
  • Aua neʻi faʻaaogaina soʻo se vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau mo le vaʻaia, o le galuega a le manava ma le toto, aua e mafai ona faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalolo o le ituaiga ma le ituaiga o maʻisuka.

Faamolemole ia maitauina e faalagolago i vaega o le toto faataitai pe faapefea ma le tele o le maʻisuka o le a alualu i luma. Ina ia taofia lenei faiga ma fesoasoani i se faʻamaʻi vave, e fautuaina e mulimuli i mea uma e puipuia ai ma mulimuli i faatonuga a le endocrinologist, o le, e faʻamasinoina iʻuga o le suʻega, fuafua auala togafitiga ma le puipuia.

E le gata i lea, o le mea autu o le nofo filemu ma liliu atu i le endocrinologists i le taimi, ona mafai lea ona faʻamalolo vave le maʻisuka ma aunoa ma ni faʻafitauli.

Lomiga

  • Category: Iloiloga
    • ALT ma le AST e masani ma siitia maualuga ALAT ma ASAT
    • Suʻega o le kulūkose o le toto: faʻateleina suʻesuʻega o meaola faʻapitoa
    • Diastasis urine test: naunautaiga, masani i tagata matutua
    • Urinalysis mo le suka: glucose norm in the study
    • Suʻega o le maʻisuka: oa suʻega mo le maʻisuka
    • Suesueina o insulin - le taua o suʻesuʻega ma tusitusiga
    • Suʻega o le toto mo pancreatitis: se suiga o faʻamatalaga
    • Togafitiga i le inisalini receptors: masani o le auʻiliʻiliga
    • Hemoglobin Glycosylated: o le masani o le tulaga o le auiliiliga i le toto mo le maʻisuka
    • Glucose i le toto: o le masani i tane
    • Suʻega o le faapalepale o le glucose: faatonuga mo le faʻatinoina o se suʻega faʻapalepale
    • Glucotest: faatonuga mo le faʻaaogaina mo le fuafuaina o le suka
    • Faʻamatalaga o pancreatitis: faʻamalositino o foliga gasegase ma le tumau e ala ile auiliiliga
    • Auala e foai ai le toto mo le suka: tapenapenaga mo auiliiliga
    • E faʻapefea ona siaki le pancreas: o a suʻega e ave i siaki
    • E faʻapefea ona tofotofoina le faapalepale o le kulukose i le taimi o le maitaga: fua o le suka
    • O a hormones e faʻatonutonu ai le maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le toto: faʻaitiitia ma faʻapupulaina le anotusi
    • Ketone body in urine: o le a le uiga, faʻamatalaga o le faateleina
    • O le masani o le hemoglobin i fafine: o le laulau o laʻititi e oʻo i le 40, 50, 60 tausaga
    • O le suka o le suka e masani lava: auala e suʻeina ai le toto, ma faʻamatalaina ai taunuuga o le maitaga
    • Iloiloga o le pancreas: o se lisi o suʻega
    • Suʻega autu mo le maʻisuka. Suʻega o le toto ma le urine.
    • Sauniuniga mo faʻamatalaga o le pancreatic: tulaga maualuga i totonu o tagata matutua
    • Se masini mo le fuaina o le toto cholesterol: fuafua le maualuga i le fale
    • E faʻamalosia i luga o le toto le faʻamalosi: o le a le uiga (tulaga maualuga)
    • Faʻaliliu e le au saienitisi le faailo: o le maualuga o le suka i le suʻega e le o se faʻamaoniga e uiga i le maʻisuka
    • Cholesterol ao maʻitaga: o le masani ma mafuaʻaga mo le siʻitia
    • Cholesterol i fafine: faitau masani toto
    • O le a se mea e mafai ona ou inuina ae leʻi faia suʻega toto (ava malosi, ti, kofe, vai, pia, susu)
    • O le a le talaaga o le toto: o le masani pe a fai le suʻega
    • O le a le glycohemoglobin: fuafuaina o se maualuga maualuga i se suʻega toto
    • O le a le C-peptide: faʻamatalaga, faʻamaoniga o le toto mo le maʻisuka (pe a faʻalautele pe faʻaitiitia)
  • Category: Uncategorized
    • Omnilife: fesoasoani i le mamafa o le fesoasoani
    • O le fale muamua i le 3Z o le vaaiga i se igoa fou na tatalaina i Moscow
    • CombiSteamPro faʻamafanafana e fai oe ma faila
    • O falemaʻi faʻapitoa a Moscow e valaaulia tagata uma e tatala aso ma feutagaiga ma tagata tomai faapitoa
    • Pe na tupu moni lava lenei mea ia te aʻu? Ua fautuaina e le fomaʻi mafaufau le auala e faia ai se siama o le maʻisuka
  • Category: Fesili i luga ole Initaneti
    • Maitaga o le resdominality i tamaiti ma tamaiti: o le a le mea matautia ma le mea e fai
    • Suʻega insulin: o numera e manatu e masani
    • Manatua e uiga i vaivaiga, moe i le moe, faateleina le afu (afu malulu), lio i lalo o mata. O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?
    • Ua ou maʻi i le ARVI. I le toto, o le glucose muamua na afaina i le 6.23. Le mea e fai
    • E saʻo le faʻamaonia? Glucose toleniga le atoatoa
    • Gastritis ma pancreatitis - e faʻavavau?
    • O le suega o le toleniga o le glucose e masani lava, ma maualuga le hemoglobin glycated. O oʻu aʻafia i le maʻisuka?
    • E foliga mai e leai sau ituaiga o maʻisuka, ae muamua? Manaomia le fesuiaiga i le inisalini?
    • E faʻapefea ona faateleina le maualuga o le tagata?
    • E faʻapefea ona filifili se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le pancreatitis?
    • E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka?
    • E faʻapefea ona faʻaaoga se lisi o le inisalini?
    • E faʻapefea ona ou iloa pe o le suka e masani pe o le maʻisuka?
    • O a meaai e mafai ona faʻaaogāina i fua faʻataʻitaʻi mo prediabetes?
    • O a metotia o le faʻasaina e talafeagai mo fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2?
    • Sa ou faatauina le paʻu Dialek. Faʻafefea ona ave?
    • E mafai ona faʻaleleia le metotia pe afai e le faʻaitiitia le suka?
    • E mafai ona maualuga le maualuga ole suka i le tulaga o mea oona ma viral infection?
    • E mafai ona toe faʻafoʻi le tino i le maʻisuka pe a maeʻa se 'ava malosi umi ma pe faapefea?
    • E mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1? Sergey, 30, Lipetsk
    • E mafai ona ou maua tui inisalini mo le maʻisuka ituaiga?
    • E mafai ona ou inu lefir i le maʻisuka ituaiga?
    • E mafai ona ou tagofia meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ate?
    • E mafai ona ou aveina le metformin faatasi ai ma mea taumafa faaopoopo?
    • Talu ai nei na siitia atu i le inisalini, ma o le suka e maualuga pea. O le a le mea e tatau ona ou faia?
    • Le malosi le faamoemoeina, le malosi, afu le afu. A maeʻa pasi suamalie. O le a lenei mea
    • E pa'ū le suā i le taimi o le maʻa, ae leai se maʻisuka. Faʻafefea ona faʻatonutonu le suka?
    • E faʻateleina le suka i le toto?
    • O le maualuga o le suka, e le faʻaitiitia ai le laulau. E mafai ona tui le inisalini mo sina taimi?
    • Fesoasoani mai ia te au e filifili se meaai, o le mita e faaali atu 8-10 i le tausaga
    • Aisea e paʻu ai le suka i le po?
    • Aisea e matautia ai le 'aina o vine ma le maʻisuka ituaiga 2?
    • O le a le maualuga o le toto suka e faʻapupulaina ai faʻafitauli o le maʻisuka?
    • Faʻafitauli i le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka ituaiga 1: o le a le mea o le a fesoasoani?
    • Ou te inu Douglimax, i le taeao o le susu 8.8, i le maeʻa ai o le 5.4. O le a le ituaiga maʻi suka?
    • C peptide 27.0. O le a le uiga o lenei mea?
    • Sugar 16.6, leiloa o le mamafa, vaaiga a le nuʻu. Le mea e fai
    • Ituaiga 2 maʻisuka, gaʻo susu, toto maualuga, angina pectoris ma hyperthyroidism. E tele fualaau oona, ma ou te fefe ua vavaevae oʻu vae.
    • O le 65-tausaga le matua e iai le maʻisuka ituaiga 2 ma fatu fatu fatu. Tofia i le sosoʻo ma le maʻisuka - e le fesoasoani.
    • E i ai loʻu maʻisuka maʻisuka ma le 36-vaiaso le maitaga, ua ou i luga o le inisalini togafitiga, ma o le sugar sugar e maualuga pea. Le mea e fai
    • E maua loʻu maʻisuka ma ua aveʻesea laʻu fatuga. Mata e mafai ona maitaga?
    • Talu ai nei na maua ai le maʻisuka ituaiga 1. Lelei tele le lipine. Le mea e fai
    • O laʻu tane ei ai le suka, e leai se mea na tupu. O lenei i le falemaʻi. E oso le suga i lena mea. O le a le mea tatou te faia?
    • O le tamaititi o le suka 6.6, ona 7.6, glycated 5.1. O le a le faafitauli? Alina, 25
    • Aveese le pituitary gland, o le a se mea e tatau ona ou faia?
    • O le a le mea e fai pe afai e le faʻaitiitia le maualuga o le suka, e ui i le faʻaaogaina o fualaau faasaina?
    • O le a le uiga o le inisalini 6.2 i le suʻesuʻega?
    • O le maʻisuka pe o iai pea se avanoa e faʻamalolo ai?
    • Sa ou i luga o le inisalini mo le tausaga. Mo le afa tausaga na leiloa ai le 8 kg. E le maua e fomai se mea. O le a le mea ia te aʻu?
    • Ua 26 vaiaso loʻu maʻitaga. O suega e masani lava, ma i le falemai latou te maualuga. Na amata ona ou tui le inisalini e aunoa ma se lapataiga. PRAVIL
  • Category: Gestation Diabetes
    • O le maʻisuka poʻo le maʻisuka i le taimi o le maitaga
    • Tisipisi maʻisaga i fafine maʻitaga: lamatiaga, faʻafitauli ma togafitiga
    • Maʻisuka ma maitaga: lamatiaga, faʻafitauli, togafitiga
    • Meaʻai mo maʻisuka maʻitaga: meaʻai mo le maʻitaga ma le maʻisuka
    • O le maʻitaga o le inisalini: o a ni tui e tui ai le maʻitaga
    • E faʻapefea ona tofotofoina le faapalepale o le kulukose i le taimi o le maitaga: fua o le suka
    • E mafai ona ou fanau i le maʻisuka: puleaina o pepe i se maʻisuka
    • Suʻu Suʻuga: Suʻu maualuga ma lalo le kulukose
    • O le suka o le suka e masani lava: auala e suʻeina ai le toto, ma faʻamatalaina ai taunuuga o le maitaga
    • Suga i le urine aʻo maʻitaga: masani le kulukose
    • Mea suamalie i le taimi o le maitaga: o le suka e suitulaga e mafai ona maʻitaga
  • Category: Glucometer
    • O Apple o loo galue i luga o se mita o le kulukose o le toto
    • Tasi le Touch Filifili: faatonuga mo le Van Touch Filifili mita
    • Aychek: faʻamatalaga ma iloiloga e uiga i le glucometer Aychek
    • Accu-Chek Galue: iloiloga, iloiloga ma faatonuga ile Accu-chek Active glucometer
    • Accutrend Plus: iloiloga o tau, iloiloga ma faʻatonuga mo le faʻaoga ma le fua
    • I Peretania na sau i luga ma se patch mo le fuaina o le kulukose
    • I Saina na faʻafeiloaia le free glucometer FreeStyle Libre
    • Van touch ultra (One Touch Ultra): lisi ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le mita
    • Glucometer IME DC: faatonuga, iloiloga, tau
    • Glucometer One Touch Ultra Faʻamatalaga: iloiloga, tau, faatonuga Van Touch Ultra Faʻafaigofie
    • OneTouch Select® Plus Flex Glucometer - A Quick Relief for Diabetes
    • OneTouch Select® Plus Glucometer: Taimi Lautele Taʻitaʻiga Fesoasoani Taofia le Maʻisuka
    • Faʻataunuuina o le Faʻatonu o le Glucometer: faatonuga mo le faʻaaoga, tau, iloiloga
    • Glucometer Accu Chek Performa Nano: iloiloga ma tau o Accu Chek Performa Nano
    • Glucometer Accu-Chek Go: faatonuga mo le faʻaogaina, iloiloga
    • Glucometer Accu-Chek Mobile: iloiloga, faatonuga, tau
    • Glucometer Fesoʻotaʻi: faatonuga mo le faʻaoga, iloiloga
    • Clover Check glucometer (TD-4227, TD-4209, SKS-03, SKS-05): faatonuga mo le faʻaoga, iloiloga
    • Glucometer Contour TS: faatonuga ma le tau mo Contour TS mai Bayer
    • Glucometer Satellite: iloiloga ma fuataga
    • Glucometer Elta Satellite (satelite): faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga
    • Glucometers e aunoa ma ni suʻega suʻega
    • Glucometers Rusia: o tatou mita o le suka toto
    • Glucometers Freestyle: iloiloga ma faatonuga mo le faaaogaina Freestyle
    • Inisalini Faʻailogaina: Filifilia o le Inisalini Faʻailogaina
    • Faʻafefea ona filifili ma faʻaoga se glucometer mo lou fale
    • Auala e filifili ai se glucometer: filifili se mita mo le fale
    • Dexcom o le a amata ona atiina ae le pancreas artificial
    • O le fofo faʻafoe mo le One Touch Select mita: faʻamaoniga o taualumaga, tau
    • Masa e leai se osofaʻi o le kulukose o le toto e aunoa ma le toto sampling (Omelon, Glucotrack): iloiloga, faatonuga
    • O mea uma e tatau ona iloa e tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka ina ia le faʻaleagaina lo latou tafaoga
    • Bionime glucometer review, faʻamatalaga ma faatonuga mo le faʻaaogaina
    • Aotelega o le Satellite Express Glucometer: iloiloga ma ata
    • Vaavaaiga i le Accu-Chek glucometers: faatonuga ma iloiloga
    • Faʻamatalaga e uiga i glucometers: o le a sili atu ona lelei le faʻatau o mea tuai ma talavou
    • Aisea e eseese ai taunuuga o le glucometer
    • Se masini mo le fuaina o le suka toto i le fale
    • Glucometer rating: sili ona saʻo fua
    • Ituaiga suega Accu Chek Asset: ola ola ma faatonuga mo le faaaogaina
  • Category: Insulin
    • Alu malosi mo le maʻisuka: pe mafai ona ou inu ava malosi pe leai
    • Faʻatupulaia faʻataʻitaʻiga o meaola faʻapitoa a le American biotechnologists i kapulini insulin
    • Suesueina o le inisalini e le faʻamaonia: masani, laulau faʻavae
    • Suesueina o insulin - le taua o suʻesuʻega ma tusitusiga
    • Suʻesuʻega o le insulin: se sui mo lau fomaʻi o fualaau faasaina
    • O le faʻaofiina o le inisalini i totonu o se vein drip (i le vavalalata)
    • Togi le inisalini i se tagata soifua maloloina: o le a le mea e tupu pe a ave se faʻamaʻi fua
    • Gensulin: faatonuga ma iloiloga mo le faʻaaogaina
    • Glucagon Pancreatic: galuega, masini o gaioiga, faatonuga mo le faʻaogaina
    • Hormones insulin ma glucagon: toto toto
    • Faataʻitaʻi: faatonuga, iloiloga i le faʻaaogaina o le inisalini
    • Inisalini umi: igoa o fualaau faasaina
    • O le a le inisalini e faia (gaosiga, gaosiga, sauniuni, faʻasologa)
    • Inisinia Faufautua: tau ma faatonuga mo le faʻaaogaina
    • Insulin Apidra (Epidera): iloiloga, faatonuga mo le faʻaaogaina o le paʻu
    • Gaosiga o le inisalini anapogi: iloiloga fualaau faasaina
    • Inisulinoling Insulin: Auala e ave ai Insulin i Taaloga
    • Inisalini Glulizin: iloiloga, toe iloiloga o fualaau faasaina, faatonuga
    • O le inisalini o le maʻisuka e leai se totogi: pe faapefea ona maua ma o ai e tatau
    • Inisalini mo le tele o tupe maua: o se kosi i luga o ituaiga, iloiloga
    • Inisalini ma le mamafa: o le aafiaga o le maualuga o le homone i luga o le manuʻa
    • Isofan insulin human engineering engineering
    • Inisalini pupuu: faatonuga mo le faʻaaogaina, laulau faʻamatalaga
    • Ole inisalini pupuu: auala e tui ai fualaau oona
    • Insulin Levemir - faʻamatalaga ma foliga
    • Insulin Mikstard 30 NM: faatonuga mo le faʻaaoga
    • Inisalini Novorapid: Flekspen ma Penfill
    • O le maʻitaga o le inisalini: o a ni tui e tui ai le maʻitaga
    • Inisalini Protafan: analogues (tau), faatonuga, iloiloga
    • Insulin Tresiba: iloiloga, iloiloga, faatonuga mo le faʻaaoga
    • Insulin Humalog - faʻamatalaga ma foliga
    • Inisulin Humulin: iloiloga, faatonuga, pe fia le tau o fualaau
    • O le siama o le inisalini o le maʻisuka: iloiloga o le maʻisuka ma le toe iloiloina o tau
    • Tuʻuina o penisini penisini: iloiloga, iloiloga ma tau
    • O tui tui o le inisalini e mafai ona aveesea
    • Inisalini Faʻamatalaga o Taumafa: Faʻasologa o Faʻamaumauga Maualalo Maualuga
    • O le mafuaaga e mafua ai le onosaʻi o le inisalini i le maʻisuka: coma ma le oti
    • Auala e tuiina ai le inisalini: e fia taimi i le aso e te mafaia?
    • E faʻafefea ona faʻaititia le toto o le insulin
    • O le inisalini e sili atu: mataupu faavae mo le filifilia o fualaau sili ona lelei
    • Faʻavasegaga o le inisalini: laulau o vailaʻau i le umi o le gaioiga
    • Faʻaipoʻa ma le maʻisuka: o mea uma e sili atu i le 35 e manaʻomia ona iloa
    • A oʻo ina faʻamautuina le inisalini: pe a faʻamaonia le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2
    • Le lelei le teuina o le inisalini e faaitiitia ai lona aoga
    • NovoMix 30 Flexpen: iloiloga i luga o le talosaga, faatonuga
    • Tulaga masani o le inisalini i le toto: o se tulaga masani o le hormone i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai
    • O mea uma e tatau ona iloa e tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka ina ia le faʻaleagaina lo latou tafaoga
    • Lantus insulin iloilo
    • Vaaiga lautele i le suauu tui Novopen: faatonuga ma iloiloga
    • Faamatalaga o insulin Bazal GT: faatonuga mo le faʻaoga
    • Iniseti i Totonu o le atunuu: iloiloga ma ituaiga
    • O aʻafiaga ma aʻafiaga o le insulin
    • Laʻau maualuga o Inisalini: Mafuaʻaga o Inisalini Maualuga Maualuga
    • Faʻaitiitia le toto insulin: aisea e maualalo ai le maualuga o le hormone
    • Taiala mo le faʻaaogaina o le inisalini pupuu ma le inisalini umi
    • Mafuaaga o le faateleina o le insulin i le suka masani
    • Simple insulin: oa ituaiga, ata
    • Fuaina o le fua o le insulin e fuafua i le ituaiga ma le maualuga o le tui tui o insulin i milliliters
    • Rosinsulin: iloiloga i le faʻaaogaina o le inisalini, faatonuga
    • Faʻasologa o Injection Technika: Polokalama
    • Faʻatauga mo pulega faʻapitoa o inisalini: tulafono, foliga, nofoaga o tui
    • Farmasulin: iloiloga e uiga i le faʻaaoga, faatonuga mo le fualaau faasaina
    • O le hyperinsulinism ma le faʻamalosia o le inisalini: oa "meaalofa" matautia na tatou maua mai o tatou tuaa
    • O le a le inisalini e gaosia ai: o le gaʻo faalilolilo faalilolilo
    • O le inisalini: o le gaioiga o le hormone ma faatonuga mo le faʻaaogaina
    • O le a le afaina o le inisalini: o se faʻamatalaga o le inisalini coma
    • O le a le hyperinsulinemia: faʻailoga ma le siama
    • Faʻailoga o le penitala Biomatic Pen: iloiloga ma faʻatonuga
  • Category: Togafitiga
    • 5 mea sese pe a fai togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2
    • 8 O mea e le tatau ona pepelo ai lau fomaʻi pe afai oe maua i le maʻi suka
    • Acarbose: iloiloga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina
    • Hypoglycemic Coma Emergency Algorithm
    • Alu i le maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina
    • Antiobetic Drugs: O Se Toe Iloiloga o Vailaau Vaʻaia a Antidiabetic
    • ASD vaega 2: le faʻaaogaina o se faʻaosofia mo togafitiga o le maʻisuka
    • Ascorbic acid with glucose in tablets: faatonuga mo le faʻaaoga, faʻamanuiaga ma iloiloga
    • Atherosclerosis o vaʻa pito i lalo: togafitiga ma togafitiga faʻatoʻaga
    • Fuataga 300 ma le 600: faʻamatalaga, iloiloga e uiga i le faʻaaogaina, faʻamaʻi
    • I le 2018, o Rusia o le a tofotofoina se tekinolosi fou mo togafitiga o le maʻisuka
    • Ole tui ole BCG e mafai ona avea ma vailaau fou mo le maʻisuka ituaiga 1
    • Victoza: faʻamatalaga, faatonuga mo le faʻaaogaina, ata
    • Vitamini mo le maʻisuka: O Vitamini Lelei mo le Maʻisuka
    • Doppelherz vitamini mo le maʻisuka: iloiloga, tuufaatasiga, tau
    • Doctor endocrinologist: o ai ma pe o faʻamaʻi faamalolo
    • Galvus Met: faʻamatalaga, faatonuga, iloiloga i le faʻaaogaina o laupepa
    • Lotogatasi o Vitamini
    • O fualaau oona e pei o le hypoglycemic: o se toe iloiloga o vailaʻau o le hypoglycemic
    • Hypothyroidism i meaola (pusi ma kuri)
    • Hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga ma faʻalavelave
    • Glibenclamide: faʻamatalaga o vailaau faʻasaina, iloiloga ma faʻatonuga
    • Glybomet: iloiloga o le maʻisuka e uiga i le talosaga, faatonuga
    • Gliclazide MV: faʻamatalaga o fualaau faasaina, toe iloiloga i le faʻaoga, tau
    • Gliformin mo le maʻisuka: iloiloga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina
    • Glucose i laulau: auala e faʻaaogaina ai vailaʻau mo tamaiti ma tagata matutua (faatonuga)
    • E mafai ona puipuia togafitiga e sui ai le anufe mai le maʻisuka ituaiga 2 pe a maeʻa le moa
    • Laʻau sulfa o vailaʻau: aʻafiaga o le suka i sulfa
    • Gymnema Sylvestre: fomaʻi e toe iloilo le mea na maua mai le laau (vao)
    • Maʻisuka: pe fia, iloiloga, faʻamatalaga o oloa
    • Diabeton MV: iloiloga i le faʻaaoga, faatonuga mo le fualaau faasaina, faʻamatalaga o faʻamaʻiloga
    • Diachm cream: faatonuga mo le faʻaaogaina o lima ma vae o le maʻisuka
    • Dibikor: iloiloga e uiga i le talosaga, faatonuga, pe fia
    • Suʻe suʻe - aisea e manaʻomia ai ma pe aisea e taua ai, fai mai le endocrinologist
    • Cholagogue mo le malolo o le talo: o se toe iloiloga o fualaau faasaina
    • Mumu mumu i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2: iloiloga e uiga i le tincture
    • Ginger mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai ona ave mo togafitiga
    • Invokana (canagliflozin): faatonuga, iloiloga
    • Inumaga insulin mo le maʻisuka: e mafai faapefea ona e suia injections mo le maʻisuka
    • Inisalini togafitiga mo le maʻisuka malosi: faʻalavelave, faʻatulagaga (faʻaoga), tulafono mo
    • Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas ma ana galuega faigaluega
    • E faʻapefea ona filifili le sao o fualaau o le maʻisuka
    • E faʻapefea ona maua ni iniseti saoloto - 12 fesoasoani mo le maʻisuka ma sili atu
    • E faʻafefea ona togafiti maʻa maʻa
    • Auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2: o se toe iloiloga o togafitiga togafitiga
    • E mafai faapefea ona ou faʻateʻaina le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele
    • E faʻapefea ona faʻavaivai le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2?
    • Auala e faʻaleleia ai le cholesterol toto lelei
    • Faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka: taumafa mo le mamafa tele mo le gau o le mamafa
    • E faʻafefea ona fufulu le paʻu i le fale: faʻaleleia togafitiga a tagata
    • Auala e faʻaleleia ai le toto i vae: o sima e faʻaleleia ai le toto
    • E faʻafefea ona faʻaleleia le gaioiga o le tino pancreas: o faʻafitauli o le le atoatoa
    • O a meaʻai e manaomia mo le maʻisuka
    • O a fualaau e inu ai mo togafitiga o pancreatitis
    • O aʻau e sili ona lelei e faʻaoga mo le maʻisuka ituaiga 2
    • O aʻau e maualalo ai le toto suka: maualalo le kulukose
    • O a ituaiga taʻaloga e mafai ona e faia i le pancreatitis?
    • O a laau ma totogifuapauina e togafitia pancreatic pancreatitis
    • O le fea fomaʻi e togafitia le pancreas: o ai e alu mo le tiga
    • Saina ile maʻisuka Sina: Ji Dao iloiloga
    • Aspen paʻu mo le maʻisuka: togafitiga o le maʻisuka
    • Laʻau o le Burdock: Tuai 2 Matema
    • Xiaokoke: faatonuga mo le faʻaaoga, iloiloga o fualaau faasaina Xiaoke Pills
    • Laʻau o loʻo maua ai le maʻisuka ituaiga 2: faʻamalolo o meatotino o infusions ma deco deco
    • Lactulose: iloiloga ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le siva
    • Vailaʻau mo le pancreatitis i tagata matutua: faʻamaʻi faʻasaina faʻasaina ma fualaau faasaina
    • Maʻisuka Faʻataʻi: O le Suʻega o Tisuka
    • O le matelaina malosi i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga o le maʻisuka i le fiaai
    • O vailaʻau faʻamaʻi o le gaʻo susu ma le maʻisuka faʻasaina
    • Togafitiga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo
    • Togafitiga o suauu o le pancreatic faatasi ai ma togafitiga faa-tagata
    • Togafitiga ma togafitiga faa-tagata mo le maʻisuka ituaiga 2
    • Pancreatic oat treatment: kissel ma oat decoction
    • Togafitiga o le tino pancreatitis: auala, meaʻai ma fualaau faasaina
    • Togafitiga o pancreatitis i le fale faatasi ai ma togafitiga faa-tagata
    • Togafitiga o pancreatitis ma vailaau: vailaau mo togafitiga
    • Togafitiga o le pancreatitis ma le propolis: mafai ona faamaloloina i le tincture, iloiloga i le faaaogaina o
    • Pancreatic pancreatic necrosis togafitiga
    • Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i sima sima
    • Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 faʻamalosi i le inu: auala e inu ai (ave)
    • Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2: avanoa fou ma fualaau faʻaonapo nei
    • Togafitiga mo le maʻisuka: auala e togafitia ai se maʻi manaia
    • Togafitiga o le Cholesterol i le toto: Puipuiga Maualuga Maualuga
    • Togafitiga o le pancreatitis o le pancreas i tagata matutua: metotia ma meaʻai
    • Togafitiga o le maʻi o le vae i le maʻisuka malosi: ata o soga papa
    • Lea o le kulino i le maʻisuka: mea aoga aoga
    • Faʻaaogā togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2: o se seti o faʻatinoga mo le maʻisuka
    • Suauu manogi mo le maualuga o le cholesterol: auala e ave ai
    • Paʻu suauʻu (kulimi) mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamaʻi faʻamaʻi mo maʻisuka
    • Paʻu: mea e togafitia ai togafitiga, faʻamaoniga i le taimi o maitaga ma ata vao
    • Maninil: iloiloga o le maʻisuka i le faʻaaogaina o fualaau faasaina
    • Tausaga 850: faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga
    • Can Vitamin D Cure Diabetes?
    • E mafai ona puipuia le suka i le maʻisuka?
    • E mafai ona ou maua pancreatic pancreatitis i totonu o le taele
    • E mafai e le massage mo le maʻisuka: faʻamaʻi
    • O le pīpī o le apple cider e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2: pe faapefea ona ave mo togafitiga
    • Teu monastic mo le maʻisuka: Vaʻaiga Vaʻaia o Laʻau i Tea Collection
    • Mama mo le maʻisuka: iloiloga i le faʻaaogaina o le maʻisuka
    • Tincture o moth miti: tofiga, togafitiga, iloiloga
    • New fualaau ma metotia mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2
    • Painkillers for pancreatitis: oa fualaau e mafai ona ou faia?
    • Oligim: iloiloga ole maʻisuka ma fomaʻi, faatonuga mo le faʻaaoga mai Evalar
    • Omeprazole mo pancreatic pancreatitis
    • Onglisa: iloiloga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faatonuga
    • Pangreatic tipiga: maʻa, uila, kanesa (tumo)
    • O a vailaʻau e mafai ona gase ai le suka?
    • Faʻamatalaga e uiga i le aoina o le ate, toe iloiloga o tau
    • Fesoasoani Muamua mo le tino pancreatitis: auala e faʻafefe ai se osofaiga ma tiga
    • Pangreatic transplant mo le maʻisuka
    • Maualuga cholesterol ma suka - e le o se ulugalii fiafia
    • Weather and Diabetes: Impact and Precautions
    • Tuuina atu le tausiga i tagata pele
    • Paʻu i le maʻisuka: faʻafefea ma mea e togafitia (mo le toe faʻaleleia)
    • Pancreas: auala e togafitia ai togafitiga a tagata, o fualaau
    • Faʻaleleia lelei le paʻu o le maʻisuka: fautuaga a fomai
    • Muamua! Taumafai mea fou mo maʻisuka!
    • O le fualaau oona Baeta: faʻamatalaga ma iloiloga
    • Ole fualaau oona mo le maʻisuka: auala e ave ai vailaʻau mo maʻi suka
    • Ole fualaau faasaina Torvakard: analogues, iloiloga e uiga i le talosaga, faatonuga
    • Pancreatic Drugs: A Medication Review
    • O le toto cholesterol e maualalo ai fualaau faasaina: iloilo ma iloiloga
    • Le faʻaaogaina o le metformin mo le maʻisuka ituaiga 2
    • Propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka: togafitiga ile fale
    • Ranitidine mo pancreatitis: iloiloga e uiga i le faʻaaogaina
    • Glucose solution: faatonuga mo le faʻaaogaina mo le afaina o meaʻai
    • Ava i totonu o kapula: aoga aoga ma faatonuga mo le faʻaogaina
    • Rowan mo le maʻisuka: Aronia ma le mumu mo le maʻisuka ituaiga 2
    • Maʻisuka ma le vaivai
    • Tusa 2 maʻisuka togafitiga o fualaau faasaina: o se lisi o fualaau faasaina
    • Fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka: faʻasaina ma iloiloga
    • Fatu faʻamaʻi mo le maʻisuka: auala e ave ai le maʻisuka ituaiga 2
    • Fua o le Flax mo Pancreatic Pancreatitis: Togafitiga o Fanau
    • Faailoga ma togafitiga o pancreatitis i taifau, dog dog nutrition nutrition
    • Siofor 1000: faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa mo le maʻisuka
    • Siofor 850: iloiloga e uiga i le talosaga, faatonuga mo le ave o fualaau
    • Stevia: o le faʻaleagaina ma le aoga o gaʻo, faatonuga
    • Pills e vave faʻaitiitia ai le toto suka
    • Pusa mo le toto maualuga i le maʻisuka ituaiga 2
    • Cholesterol pills: cholesterol e faʻaitiitia ai fualaau
    • Mea faʻamalosi: iloiloga, faʻamatalaga, faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa
    • Ierusalema atisitoke mo le maʻisuka: iloiloga ma fua o suʻega
    • Laʻau vine (galega) mo le maʻisuka: iloiloga
    • Vaʻaia Pancreatic: Togafitiga Faʻauʻau
    • Trazenta: iloiloga ma faatonuga
    • Tricor: iloiloga o tau ma iloiloga o talosaga
    • Tubage ma le pisipito ma le vai o le minerale: auala e fai i le fale
    • Aveesea o le pancreatic: faʻasolosolo ma taunuuga o le vavalalata
    • TIPI LELEI MO DIABETICS
    • Milgamma injections: faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻaaliga, iloiloga
    • Saienitisi i luga ifo o le fatuina o se fofo mo le maʻisuka ituaiga 1
    • Sa aʻoaʻoina e saienitisi e faʻafefe le kofe i se vaifofo mo le maʻisuka
    • Gaioiga mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamalositino mo le maʻisuka
    • Formine: faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻatusatusaga, iloiloga o papa
    • Faʻafefea ma auala e togafitia ai le maʻisuka i le fale: togafitiga togafitiga
    • Faʻafefea ma auala e togafitia ai le pancreatitis ma le cholecystitis: togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi
    • Blueberries mo le maʻisuka: e mafai mo se maʻisuka, pe faʻapefea ona fai lau laʻau mo togafitiga
    • Fofo fufulu ma le sorbitol: iloiloga e uiga i le faʻaaoga i le fale
    • O le a le mea e fai pe afai e le o galue lau maʻisuka ituaiga 2
    • O fea e sili atu - Oktolipen poʻo Berlition, iloiloga
    • O le a se mea e mafai ona ou inuina i pancreatic pancreatitis
    • O le a le mea e faʻateleina: o le aʻafiaga o se kulupu fualaau mo le maʻisuka
    • O le a le vitctomy: faʻamatalaga (faʻamatalaga), taunuuga o taotoga mata
    • O a ituaiga o togafitiga: faʻamatalaga, lisi o fualaau (thiazide, paluga-faʻamalolo, gaʻo) mo le maʻisuka
    • O le a le cholecystitis ma le auala e togafitia ai: fomai ma vailaʻau
    • Togatogo ma le pancreatitis: e mafai ona inu mea teuteu ma mea e fai
    • Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2: o se teuteuga mo le maʻisuka
    • Tooto aveese mai: o se fofo mo le maʻisuka, toe iloiloga o fomaʻi
  • Category: About Diabetes
    • 10 fuaitau e le mafai ona fai mai se tagata e maua i le maʻisuka
    • 11 tala faasolopito iloga e uiga i le maʻisuka ua faʻasalagaina e Olga Demicheva, o se endocrinologist ma le 30 tausaga le poto masani
    • Novema 14 - Aso o le Maʻisuka o le Lalolagi
    • Apple Watch Aoao e Iloa le Maʻisuka e le Heart Rate
    • "Mo tagata uma, o loo i ai se auala e taulima ai, onosaia ma faatoilaloina." Faʻatalanoaga ma le fomaʻi maʻi Vasily Golubev e uiga i le DiaChallenge project
    • "O le maua o le maʻisuka, na ou fanau ai se tamaititi, puipuia se suʻesuʻega ma malaga i le tele o atunuu." Faʻatalanoaga ma le DiaCllenge Project Sui o loʻo i luga o le suka suka
    • "E le o sauni le matou sosaiete e fesoasoani i tagata suka!" Faʻatalanoaga ma le DiaChallenge endocrinologist i luga o soifuaga o tagata maua i le maʻisuka
    • "E mafai ma e tatau ona e faauo i le maʻisuka." Faʻatalanoaga ma le DiaCllenge Project Sui o loʻo i luga o le suka suka
    • "Afai e te manaʻo e ola, fai!" Faʻatalanoaga ma le DiaChallenge project auai i le soifuaga o tagata e maua i le maʻisuka
    • "O se tagata e maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e faia ai mea e alofa i ai o ia!" Faʻatalanoaga ma se tagata auai i le DiaChallenge project i luga o soifuaga o tagata maua i le maʻisuka
    • O sui e maua i le maʻisuka na mafai ona lesitala i totonu o lima iunivesite i le taimi e tasi
    • Ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka: taunuuga o le inu
    • I Rusia, na maua ai se auala fou e togafitia ai le maʻisuka
    • Faʻafitauli faʻafitauli o le tino ma le mafaufau ua faafaigofieina i Rusia
    • O le maʻisuka lona lua ua faʻamanuiaina: togafitiga ma le puipuia o foliga o le maʻi
    • O le cholesterol toto maualuga i fafine: mafuaʻaga o le faateleina o teineiti
    • Rasū i le maʻi suka: faʻavevela i luga o le paʻu o le tino ma vae
    • O le maʻisuka poʻo le maʻisuka i le taimi o le maitaga
    • Tisipisi maʻisaga i fafine maʻitaga: lamatiaga, faʻafitauli ma togafitiga
    • Fai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e maua
    • Aso o le Maʻisuka - Faʻaaliga Faʻaosofia Tau
    • Tamaiti ma le maʻisuka: auala e puipuia ai se tamaititi mai se maʻi matautia
    • O le gasegase o le tamaitiiti ua avea ma faafitauli autu o lo tatou seneturi
    • O le maʻisuka e leai se mafuaaga e tuʻuina atu ai suamalie ma melons. Fai mai le fomai
    • Tusa 2 maʻisuka: e faʻapitoa mea tau feusuaiga
    • O le maʻisuka e moni lava o maʻi eseese e lima.
    • Oral-B Maʻisuka ma le Soifua Maloloina
    • Maʻisuka ma le faʻailoga. E faapefea ona filifili se auala talafeagai?
    • Maʻisuka ma le Ola Vaitaimi
    • Maʻisuka ma le Malosi: Paleni talafeagai
    • Maʻisuka Faʻafefea ona talia lau faʻamautinoaga ma ola ai
    • Maʻi faʻamaʻi: faailoga ma taunuʻuga
    • Pepa o mea taumafa ma meaʻai falaoa - o le a, aisea ma pe aisea, ua fai mai ai le endocrinologist
    • O le diabetes self-monitoring diary for type 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
    • Pets fesoasoani i tamaiti e maua ile maʻisuka ituaiga 1
    • Afai ei ai le maʻisuka a le aiga: 8 fautuaga mo tagata tausi maʻi
    • Afai ua pa'ū le suka-o le hypoglycemia lenei!
    • O le gaʻo i le manava e faʻatele ai le lamatiaga o le maʻisuka
    • O tagata o Krasnogorsk e mafai ona maua se maʻisuka e leai se totogi
    • Gaioiga mo le maʻisuka
    • Mafuli o le maʻisuka togafitiga: 5 faʻailoga lapatai
    • Pamu insulin: pe faapefea ona maua mo le saolotoga mo tamaiti
    • Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka faʻamalosi: togafitiga ma meaʻai
    • Tali o le tauvaga "O lau fua mo se lagona lelei"
    • Taunuuga o le tauvaga mo le iloiloga aupito sili ona lelei o vitamini "Multivit faaopoopo e aunoa ma le suka" ma le suamalie o lemoni
    • E faʻapefea ona filifili le sao o fualaau o le maʻisuka
    • Auala e aloese ai mai le maʻisuka: puipuia tamaitai ma alii mai le maʻi
    • E faʻapefea ona aʻafia le maʻisuka i le faʻamaʻi
    • Auala e fuafua ai le maʻisuka e aunoa ma ni suʻega ile fale
    • E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka? Aafiaga patino
    • E mafai faapefea ona fuafua le fua saʻo o le insulin i le maʻisuka
    • E faʻapēfea ona fesootai le maʻisuka ma le komi ma le soifua maloloina o nifo? Suʻe oe i se suʻesuʻega faʻamatalaga!
    • O a aoga mo se tamaititi maʻi e maua i le maʻisuka?
    • O a faailoga muamua ma ituaiga o maʻisuka i fafine
    • O le a le taaloga e filifili pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka ma faʻafitauli
    • O a ni mea e le mafai ona maua mo le maʻisuka?
    • Faʻavasegaga o le maʻisuka: ituaiga e tusa ai ma WHO
    • Faʻamaʻi le paʻu o le maʻisuka i fafine: togafitiga o nofoaga vavalalata
    • Coma i le maʻisuka: faʻamaoniga, togafitiga, aʻafiaga
    • Faʻaaogaina le maʻisuka ituaiga 2: taʻiala ma laasaga o taui
    • Tauvaga "Fua mo se lelei lelei" ma taui mai DiaDent!
    • Teu ma le cholesterol: e mafai ma maualuga maualuga
    • Smoking ma le ituaiga 2 maʻisuka: o aʻafiaga o sikaleti i le maʻisuka
    • O mea faʻamalolo o le mumu mumu mo le cholesterol
    • Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 - e faalagolago ile maʻi
    • Gaʻo Puipuiga o le Maʻisuka
    • Talaʻu ma le Upumoni e uiga i Cholesterol
    • Faʻaleagaina o le maʻisuka faʻamaʻi: faʻamaoniga ma togafitiga
    • E mafai ona i ai le maʻisuka mai laʻau suamalie (pe a fai e tele)
    • E mafai ona togafitia le maʻisuka i se tamaitiiti ma se tagata matua
    • E mafai ona ou faia feusuaʻiga ma le maʻisuka?
    • E mafai ona inu pia i le maʻisuka: o lona aafiaga ile suka
    • E mafai ona ou fanau i le maʻisuka: puleaina o pepe i se maʻisuka
    • O le maʻisuka insipidus. O le a lenei faʻamaʻi ma pe oa ona uiga.
    • O le maʻisuka insipidus: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma meaʻai
    • Le lava o le kulukose i le tino: o faʻafitauli o le le lava
    • O le masani o suka (glucose) i pusi ma maile i totonu o le toto ma le urine
    • Maʻisuka Maualuga: Meaʻai, Meaʻai, Togafitiga
    • Faamatalaga o le maʻisuka ituaiga 2: faailoga ma le puipuiga
    • Faʻamatalaga o le maʻisuka ma lona ituaiga
    • O le eseesega tele i le va o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
    • Suʻega autu mo le maʻisuka. Suʻega o le toto ma le urine.
    • O faʻamaoniga autu o le maʻisuka i fafine pe a uma le 50 tausaga
    • Ole mafutaga autu o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2
    • Le mafuaʻaga o le maʻisuka: aisea e tupu ai i tagata matutua ma fanau, mafuaʻaga o mea tutupu
    • Maʻisuka Puipuiga o le Maʻisuka: Meaʻai (Diet) mo le Maʻisuka
    • Pancreatogenic maʻi suka
    • O le maʻi o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2
    • Uluai faailoga ma faailoga o le maʻisuka i fafine: fua o le suka
    • E maua mai le maʻisuka?
    • Pelo o le karite Fala ma pulou
    • Lago apu o loʻo ufiufi i le siʻosiʻomaga mo le maʻisuka
    • Fuafuaina o le maʻitaga mo le maʻisuka: suʻega, suʻega ma fautuaga a fomaʻi
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se lagona lelei", 11/07/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/10/2018
    • Le manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/11/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/12/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/13/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se lelei lelei", 10/14/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se lelei lelei", 10/15/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se lelei lelei", 10/16/2018
    • Le manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/17/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/20/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10/21/2018
    • Lē manumalo i le tauvaga "Fua mo se uiga lelei", 10.27.2018
    • Weather and Diabetes: Impact and Precautions
    • Faʻatonu tulafono o le tauvaga "Fua mo se uiga lelei"
    • Preditebetes: ei ai se avanoa e aloese ai mai le suiga i le maʻisuka
    • Muamua! Taumafai mea fou mo maʻisuka!
    • Fualaau mo le paʻu mamafa i le maʻisuka. O le a le mea e 'ai e leiloa ai le mamafa?
    • O le a le suka o loʻo maua i le maʻisuka: tulaga faʻavae (toto kullukose)
    • O le faʻaaogaina o fuainumera e faateleina ai lou lamatiaina o le maua o le maʻisuka?
    • Faailoga ma taunuuga o le maʻisuka i alii
    • Faailoga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi: faailoga o faʻaaliga i tamaiti
    • Mauaina o le maʻisuka: eseesega mai le vavalalata
    • O le faʻamoemoe o le ola mo le maʻisuka ituaiga 1 (ola i le insulin)
    • Contraindications mo le maʻisuka ituaiga 2: meaʻai meaʻai
    • Tomaʻi mafaufau o le maʻisuka ituaiga 2: mafuaʻaga o le mafaufau ma togafitiga
    • Eseesega ma meaʻai manaia mo le maʻisuka
    • Taunuuga o le Dessert ma le Faʻailoga o le Sufulu o le Fafaga
    • Recipes a tatou tagata faitau. Turiki i le uʻamea kulimi ma le pasa sauce
    • Fanau ma maʻitaga i le maʻisuka ituaiga I ma II
    • O fea e amata ai se olaga fou ma se maʻi o le maʻisuka
    • Diabetes mellitus "Lada": faʻamatalaga ma le faʻamoemoe o le ituaiga
    • Ituaiga 1 maʻisuka - e le o se faasalaga
    • Vaʻa 1 i le tamaititi: togafitiga o tamaiti
    • O le maʻi suka ma le 'au: latou te faʻafaigaluegaina le maʻisuka
    • Tusa 1 le maʻisuka faʻamalosi: faailoga, meaʻai ma le puipuia o le ituaiga o maʻisuka
    • O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti: o faailoga e faʻatatau i tausaga
    • Maʻisuka i tamaiti: mafuaʻaga o atinaʻe
    • O loʻo maʻi le maʻisuka i le matua (senile) tausaga: togafitiga togafitiga
    • O le maʻi suka: mafuaʻaga ma metotia masani o le faʻafefeina o le maʻi
    • O loʻo maua i le maʻisuka: etiology, pathogenesis, faʻamaumauga o suʻesuʻega
    • Tusa 2 maʻisuka: togafitiga, siama, mafuaʻaga ma faʻafitauli
    • Faailoga ma togafitiga o le maʻisuka i pusi ma pusi
    • Faailoga ma togafitiga o le maʻisuka i taifau
    • Faailoga ma faailo o le maʻi suka (photo)
    • Faailoga o le maʻisuka i tagata: muamua faailoga
    • E fia tausaga e ola ai i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka: o le a le umi e te ola ai
    • Filemu, na o le toʻa! E faapefea ona fesootaʻi le maʻisuka ma le atuatuvale?
    • Fuainumera o le maʻisuka i le Rusia ma le lalolagi
    • Buckwheat syrniki ma stevia
    • Suauu toto mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka: o le a le masani
    • Faiga faamalositino i le maʻisuka malosi (togafitiga o le physiotherapy)
    • Ou te manaʻo i pateta, ae pe o maua oe i le maʻisuka? Fomai e faatagaina!
    • O le a le lamatiaga o le fulu ma le malulu i le maʻisuka
    • O le vave ona e atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2, sili atu ona leaga mo lou loto
    • O mea e tatau ona e faia ma 'ai ina ia le maua ai le maʻisuka i le muaʻi maʻi
    • O le a le mamafa o le avega: faʻamatalaga ma le laulau o oloa GN
    • O le a le glucagon: galuega (matafaioi) o le hormone pancreatic, faʻamalosi (faʻasologa), gaioiga
    • O le a le maʻisuka faʻateleina?
    • O le a le maʻisuka ituaiga 3: faʻamatalaga ma faʻamaoniga o le maʻi
    • O le a le faigofie o le metabolism: faʻamatalaga ma faʻamatalaga
    • O le a le maʻisuka (suka, non-suka): mafuaʻaga ma togafitiga mo le maʻisuka
    • O a tamaʻi motu o Langerhans
    • O le a le maʻisuka leʻo ma ona uiga
    • O le a le mea o le maʻisuka: faʻamatalaga, faʻamaoniga, puipuiga
  • Category: Faʻafitauli
    • "Multivit faaopoopo e aunoa ma le suka" - multivitamins mo tagata e maua i le maʻisuka. Fomaʻi iloilo
    • Ituaiga ituaiga o oona i tamaitai ma alii: togafitiga, meaʻai
    • Faʻaleleia o le vae mo le maʻisuka: aveeseina o vae poʻo le toe
    • Ole maualuga o le maualuga o le maʻisuka: togafitiga o le maualuga o fualaau oona ma fualaau faasaina
    • Atherosclerosis o vaʻa pito i lalo (obleteric): faʻamaoniga, togafitiga, mafuaʻaga, meaʻai
    • Acetone i urine i tagata matutua ma tamaiti: manogi manogi mai le urine
    • Acetonemic syndrome i totonu o se tamaititi: togafiti o vomiting i tamaiti, meaʻai mo faʻalavelave
    • O le maʻitaga i le thyroid hypothyroidism: o taunuuga o se ala faʻapitoa
    • Pe o latou auai i le 'autau ma le pancreatitis e masani ai?
    • Biliary (o le piliala faalagolago) pancreatitis: pepa faʻasolosolo ma gasegase
    • Maʻi faʻamaʻi i le maʻi suka: faʻamaoniga o faʻamaʻi (cirrhosis, vaovao faʻamalosi)
    • Tigā vae i le maʻisuka
    • Paʻu ma le pancreatitis: o fea e afaina ai ma pe faʻapefea ona fesoasoani i faʻamaoniga i le hypochondrium ma le manava
    • O le hypothyroidism faʻapitoa: faʻaaliga ma le puipuiga i tamaiti
    • Le maualuga o le vevela o le tino i le maʻisuka ituaiga 2: auala e aumai ai se maʻi maʻi suka
    • Gangrene o pito i lalo o le maʻisuka: togafitiga o le gangrene maʻisuka
    • Gastroparesis: faʻamaoniga ma togafitiga mo le maʻisuka
    • O fea le pancreas (ata) ma faʻamaoniga e afaina ai
    • Faʻaleleia ole tino ole maʻi suka. Tausiga o falemaʻi ma tulafono o tausiga fale
    • Hypoglycemia i le taimi o le maʻitaga: o le atinaʻeina o le maʻi faʻamaʻi i fafine maʻitaga
    • O se manuʻa i luga o le vae ua fesuisuiai: togafitiga o le suppuration i le maʻisuka
    • Purulent pancreatitis o le pancreas (gaʻo ma le necrotic)
    • Faʻavalea i le maʻisuka: o le a le mea e fai i vaivaiga
    • Faʻaleagaina o le pancreatic: faʻamaoniga, togafitiga
    • Maʻisuka ma maitaga: lamatiaga, faʻafitauli, togafitiga
    • Maʻisuka ma Feusuaiga
    • Maʻisuka ma le susu. Aisea e tulaʻi mai ai, o le a le mea matautia ma faʻafefea ona taulimaina
    • Maʻisuka ma le faʻavaivai vaivai. E faapefea ona fesootai?
    • O le maʻi suka e mafua ai le atuatuvale, pule, ma le oti mai le ava
    • Maʻisuka i Fafine O Ai e le Mafai Ona Maitaga: O le a Fesoasoani IVF
    • O le maʻisuka dermopathy: faʻamaoniga (ata), togafitiga
    • Maʻi faʻamaʻi - o le a le mea, ituaiga, faʻamaoniga ma fesoasoani muamua
    • Maʻisipathy maʻi: faʻamatalaga, mafuaʻaga, puipuiga
    • Polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo: faʻamatalaga, mafuaaga ma puipuiga
    • O le maʻisuka retinopathy: o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka
    • Matelaina o le maʻisuka: tulaga, faailoga ma le puipuiga
    • Taʻi pipisi: faʻamaoniga, mafuaʻaga, togafitiga togafitiga
    • O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai
    • O le DiaDent e fesoasoani e faʻamaonia ai le maʻi ma le nifo i le maʻisuka
    • O se meaai e mafai ona faʻamafiesea ai le tiga i le neuropathy o le maʻisuka
    • Dysmetabolic (tuumatai, fatuga, distal, sensorimotor, amyloid) polyneuropathy
    • Faʻafeiloaʻi suiga pancreatic: o le a le uiga
    • Faʻaaogaina o le tino tiga: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma meaʻai
    • Pancreatic Disease: Faailoga o faʻamaʻi i Alii ma Fafine
    • Le manogi o le acetone mai le tino: aisea e manogi ai le paʻu, mafuaʻaga o mea faalilolilo
    • Laʻau mo le maʻisuka: mafuaʻaga ma togafitiga o le maʻisuka
    • Faʻailoga i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga i fale
    • O le a le mea e mafua ai le manava i le pancreatitis
    • Faʻaleagaina o le myocardial i le maʻisuka ituaiga 2: taunuuga
    • O le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka: meaʻai ma faʻafitauli faigata
    • Faʻafefea ona aʻafia ai le cholesterol ole ava malosi: faʻalautele pe faʻaititia le maualuga
    • Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le afu fao
    • E faʻafefea ona faʻateʻa ese le faʻafefe o pogisa mo le maʻisuka
    • Auala e togafitia ai le ate o le ate: puipuiga o maʻi
    • Auala e tausia ai le soifua maloloina o le ate i le maʻisuka
    • Auala e faia ai se suʻega suʻe i le fale mo le maʻisuka
    • O a suʻega e faia i le hypothyroidism: o le suʻega toto mo hormones
    • O a taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2 i alii ma tamaitai
    • E faʻapefea ona ou inu ava malosi mo le tino pancreatitis: pia ma le uaina mūmū?
    • Meaʻai mo le maʻisuka: faʻafefea ona togafitia se maʻi malogo
    • Gruel-pei stool: mafuaaga, togafitiga o tagata matutua ma tamaiti
    • Ketoacidosis i le maʻi suka: tino o le ketones (ketones) i le urine
    • Faʻaaliga o le paʻu i le maʻisuka: susulu ma vego paʻu
    • Togafitiga o le maʻisuka faʻataʻi ma le maʻisuka
    • Togafitiga o le suka o le maʻisuka ma le maʻi o le gaʻo: auala e togafitia ai, iloiloga
    • Togafitiga ma le faʻaaogaina o suauʻu popo
    • LDL cholesterol: tulaga masani o le toto
    • Laʻau ma afaina i faafitauli ma le pancreas
    • E mafai ona ou ulaula i le pancreatitis?
    • Ua aʻoaʻoina e fomai a Moscow e togafitia se vae o le maʻisuka e aunoa ma le toesea
    • Fofo faʻapitoa mo le fofogaina ole fofoga ole maʻisuka - o mea lelei ma le lelei
    • E faʻavaivaia le faapalepale o le kulukose: o le a le mea ma mafuaʻaga o soliga
    • Pancreatic dysfunction: faailoga, faailoga, mafuaaga ma meaʻai
    • Pancreatic necrosis: meaʻai ma le ono mafai ona oti
    • Le masani o le cholesterol i alii i totonu o le toto: o se laulau o laʻasaga taʻitasi
    • Faʻaauau o pancreatiti: mea e mafai ona e 'ai (lisi)
    • Aʻoaʻoga i le pancreas
    • O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka o le ketoacidosis.
    • Oona tele i tamaiti ma tamaiti: se ata, togafitiga ma le puipuia o faafitauli
    • Faʻamatalaga o le hypoglycemic coma, fesoasoani muamua ma taunuuga
    • Faʻalavelave faʻapitoa o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka: togafitiga, faʻamaoniga
    • O le a le mafuaaga o le pancreatitis: aisea e aliali mai ai ma atiina ae
    • Laʻau faʻafefeteina i le maʻisuka: togafitiga o le edema
    • Paʻu i pancreatitis ma fua manu ma le ea
    • Pancreatitis i le taimi o le maitaga: o le a le mea e fai i faʻamaʻi
    • Pancreatitis i tamaiti: faʻamausali ma lapisi pancreatiti i se tamaititi
    • Pancreatitis i totonu o se pusi: faailoga ma togafitiga o pusi
    • O le moe le lelei e momoe ai le faamalolo i le maʻisuka ituaiga 2
    • O le maualuga o le acetone toto: mafuaʻaga i tagata matutua ma tamaiti, o faʻamaoniga o tulaga maualuga
    • Faʻateleina le bilirubin i le toto o se pepe fou: mafuaʻaga, faailoga (faailoilo), taunuuga
    • Polyneuropathy o pito pito i lalo: faʻamaoniga, togafitiga fualaau, mafuaaga o le maʻi
    • Polyps i le pancreas: mafuaʻaga ma togafitiga
    • Pancreatitis maʻi manava: togafitiga o le manava
    • Taunuuga pe a uma le pancreatitis: mea taumafa pe a maeʻa ona faʻasalalau ma aveese
    • Sweating with type 2 diabetes: afu, afu afu
    • Aisea e manogi ai le acetone mai le gutu i tagata matutua: mafuaaga ma togafitiga
    • Aisea e manogi ai le acetone i tamaiti mai le gutu: mafuaʻaga ma togafitiga
    • Aisea e manogi ai le afu pei o le acetone: o le manogi
    • Aisea e afaina ai le maʻi suka ma le auala e fesoasoani ai ia i latou
    • Renal Diabetes: Faailoga o le Tasi Faamai
    • Faailoga o le gasegase hyperglycemic ma le tausiga faʻafuaseʻi
    • Faailoga o le vae o le maʻisuka: puipuiga o le taimi muamua
    • Faailoga o suiga o le ate: o a faailoga
    • Mafuaʻaga o le Tomaʻi Pancreatic Cancer
    • Mafuaʻaga o le oona ma le gutu malolo: togafitiga o le le toʻa
    • Mafuaaga o le manava leaga - maʻisuka ma isi
    • Mafuaʻaga mo le mamafa o le mamafa o le mamafa i tane: o le a le mafuaʻaga
    • Mafuaʻaga mo le paʻu o le mamafa: o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino
    • Mafuaʻaga o le faʻalauteleina o tamaiti i meaʻai
    • Paʻu o le pancreas: faʻamaoniga (faʻailoga), togafitiga ma meaʻai
    • Puipuiga o pancreatitis ma le gaʻo
    • Faʻaalia o le kanesa o le pancreatic: faʻamaoniga ma faailoga
    • Laʻau afaina i luga o le maʻisuka (lanu mumu, enaena, pogisa)
    • Pancreatic cancer cancer: prognosis, mafuaaga, faailoga o tulaga
    • Faʻafeiloaʻiga o suiga o le pancreatic: faailoga, faailoga, togafitiga
    • O le maʻi o le suka i le maʻi suka mai DiaDerm Experts
    • Faailoga ma togafitiga o le hypothyroidism i fafine: ata ma faʻailoga
    • Faailoga o le faʻavavevaveina o pancreatic pancreatitis, tulaga i tagata matutua
    • Faailoga o se maʻi o le pancreatic: o faailoilo o se maʻi vevela
    • Faailoga o le pancreatitis faʻamalosi ma togafitiga i tamaiti ma tagata matutua
    • Maliu mai le maʻisuka: mafuaʻaga o le oti
    • Faoa faamalosi mo le maʻisuka i vae o le maʻisuka
    • Thyrotoxicosis: faʻamaoniga o le maʻisuka
    • Maʻi i le maʻisuka: o le a le mea e fai i le vomiting o le maʻisuka
    • Monoglycemia e leʻi maua i pepe fou: mafuaʻaga ma togafitiga
    • Pancreas siʻosiʻuni ua faʻalauteleina: mafuaʻaga ma togafitiga o le faʻateleina
    • Faʻalauteleina le pancreas: mafuaʻaga o le faʻateleina i tamaiti ma mea e fai
    • Le oti pancreatitis: maliu mai le maʻi pancreatic
    • Tetee ma le leiloa o le vaʻai i le maʻisuka: o faʻafitauli o faʻafitauli, togafitiga ma le toe faʻaleleia
    • Pancreatic Enzymes: O se Iloiloga Mataʻutia
    • Pancreatic fibrosis: togafitiga o fesuiaiga ma fomaʻi
    • Tisuka o le Phosphate: togafitiga, faʻamaoniga, mafuaʻaga i tamaiti
    • Pancreatic galue i tagata
    • HDL cholesterol ua siitia: o le a le uiga ma pe faapefea ona faateleina lipoproteins maualuga
    • Faʻailoga pancreatitis: faʻamaoniga ma faailoilo o le faʻavavevave i tagata matutua
    • E masani ona e faia ni punctures? Auala e tausi ai tamatamailima i le maʻisuka
    • O le a le mea e fai pe afai o ou tamatamai vae e paʻu: numera i le itu taumatau ma le agavale
    • O le a le mea e fai ma pe faʻapefea ona fesoasoani mai se osofaiga o pancreatitis i le fale
    • O le a le uiga o le bilirubin maualuga: mafuaʻaga, togafitiga ma mea taumafa i tagata matutua
    • O le a le faʻamalosi: faʻamatalaga, faʻamaoniga, puipuiga o faʻamaʻi
    • O le a le porocreatitis o le ava: mafuaʻaga o foliga lapopoa ma le tumau
    • O le a le cardiosclerosis atherosclerotic: o le falemaʻi, faailoga
    • O le a le afaina o le pancreas: mafuaʻaga, faailoilo, auala ma pe faapefea ona aveese
    • O le a le faʻaleagaina o le ate: o faʻamaoniga, meaʻai
    • O le a le hyperglycemia: faʻamatalaga, faailoga, meaʻai
    • O le a le hypercholesterolemia: faʻamatalaga, faailoga (faailoilo), puipuiga o faʻamaʻi
    • O le a le le atoatoa o le tino: taunuuga o le faʻamaʻi, aafiaga o le soifua maloloina
    • O le a le thyroid hypothyroidism: faʻamatalaga ma le puipuiga
    • O le a le glucosuria: faʻamatalaga ma faʻamatalaga
    • O le a le maʻisuka macroangiopathy: o se faʻamatalaga o faʻaaliga o le maʻisuka
    • O le a le diabetic encephalopathy: faʻailoga ma faʻasologa
    • O le a le ketoacidosis o le maʻisuka: faʻamalamalamaga, faʻamatalaga, faʻamaoniga (mafuaʻaga)
    • O le a le dyslipidemia ma le auala e togafitia ai le faʻamaʻi: mafuaʻaga, faailo ma faailoga
    • O le a le insulinoma: faailoga, mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga
    • O le a le faʻamalosia o le inisalini: faailoga ma mea taumafa (lisi) faʻatasi ma le faʻalauteleina o auiliiliga
    • O le a le faʻamatalaga i tagata, puipuiga o faʻamaʻi
    • O le a le taumafa malosi: faailoga ma togafitiga
    • O le a le acidic lactic: faʻamatalaga ma mafuaʻaga o le lactic acidosis
    • O le a le lipodystrophy: faʻamatalaga, mafuaʻaga, puipuiga
    • O le a le maʻi pipisi: faʻamatalaga, faʻamaoniga ma le puipuia o le maʻisuka
    • O le a le uiga fou o le pancreas: faʻateleina le faʻalogo
    • O le a le pancreatitis: o se faʻamatalaga ma faʻamatalaga o le maʻi
    • O le a le pancreatic necrosis: faʻailoga ma le faʻasologa
    • O le a le polydipsia: faʻamatalaga ma faʻamatalaga
    • O le a le televave: faʻamatalaga, faʻamatalaga, mafuaʻaga i tamaiti ma tagata matutua ei ai le maʻisuka
    • O le a le postprandial glycemia (hyperglycemia): faʻamatalaga ma faʻamatalaga
    • O le a le mea e tupu mai: faʻamatalaga, faʻamaoniga, puipuiga
    • O le a le mea o le panato o le steatosis: faʻamatalaga ma faʻamaoniga
    • O le a le vae o le Charcot: faailoga ma faailo o le faʻamaʻi i le maʻisuka
    • O le a le vailaʻau o le hypothyroidism: o faailoilo o se pepa faʻavae
    • O le a le cerebral atherosclerosis o vaʻa vaʻaia: mafuaʻaga ma faʻamaoniga
    • Na faʻalauteleina le faʻamaʻi o le parenchyma: o le a le uiga?
  • Category: Meaʻai
    • 5 Suʻe Green Smoothie Recipes
    • 5 sili ona leaga le 'ai o masani a tagata e maua i le maʻisuka
    • 8 meaʻai lelei ole maʻisuka
    • 9 faʻamatalaga mo le faʻamalieina o lou manaʻoga mo lau sima pe afai oe maua le maʻisuka ituaiga 2
    • Stevia tablets: iloiloga o le maʻisuka
    • Punaoa Diabet Plus - fesoasoani i fafo pe a leai se taimi mo se taumafataga atoa
    • Alu malosi mo le maʻisuka: pe mafai ona ou inu ava malosi pe leai
    • Acesulfame potassium: o le leaga ma le aoga o le suamalie E950
    • Eggplant mo pancreatitis: e mafai ona kuka pe tao
    • Pancakes mo le maʻisuka: sauniuni mo Shrovetide!
    • Lisi ma pancreatic pancreatitis: meaʻai mo le gasegase ma le palacreatiti
    • Lingonberry ma le maʻisuka ituaiga 2: o aoga o vine ma lau
    • O meaai aupito sili a Amerika o le maʻisuka o le 2017
    • O a meaai e aofia ai le tele o fibre: o se lisi o mea i totonu o fualaʻau ma fua
    • O a meaai e aofia ai le cholesterol ma le mea e tele ai
    • Suauu e leai se sua: fualaau (apples, pumpkin, quince, ash)
    • Jam mo maʻi suka: recipes from sunberry (nightshade), apu, quinces, atisichoke Ierusalema
    • Ituaiga o Sweeteners ma Sweeteners: Vaaiga Aoao o Suiga Suʻe
    • Uaina e tuu i lalo le cholesterol: mumu ma mago?
    • Vitamini "Multivita faaopoopo e aunoa ma le suka": o uluai iloiloga oa tatou au faitau
    • Tesemu jam e aunoa ma le suka e te faia oe lava ia
    • Meaʻai suamalie o le Eseta ma le Eseta mo le maʻisuka: fualaʻau ma togafiti
    • Feiloai i le Tausaga o le Yellow Earthen Pig: talatalanoaga i mea tau tausisoifua i luga o togafitiga o fualaau aina
    • Fafaga mo le maʻisuka ituaiga 2: fualaʻau mo le maʻisuka
    • Mea taumafa o mea taumafa: menu, lisi o oloa, iloiloga
    • Le fua faʻamatalaga o cereals ma cereals: o se laulau o le GI levels
    • O meaai matelaina e mafai ona mafua ai le maʻisuka
    • Buckwheat ma lefir mo pancreatic pancreatitis
    • Mushroom Borsch ma Prunes
    • Pears mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai ona ou 'ai?
    • Desserts mo le maʻisuka ituaiga 2: recipes for diabetes
    • Meaʻai paleni tatau: laʻau taumafa faʻapitoa mo maʻi faʻafomai
    • Meaʻai 9 mo le maʻisuka ituaiga 2 - faasologa vaiaso
    • Meaʻai 9 laulau mo le maʻisuka ituaiga 2: mataupu faavae autu ma foliga
    • Meaʻai mo maʻisuka maʻitaga: meaʻai mo le maʻitaga ma le maʻisuka
    • Taumafa mo faʻamaʻi pipisi: se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga
    • Meaʻai mo le inisalini ma e le gata: faʻafefea ona faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini masani
    • Meaʻai mo le faʻasalaga o le pancreatic pancreatitis pancreatitis: recipes
    • Meaʻai mo pancreatic pancreatic necrosis
    • Taumafa mo le maualuga o le insulin: meaʻai ma maualuga maualuga o le homone
    • Taumafa mo le maʻisuka i tamaiti: se meaai meaai mo se tamaʻi maʻi suka 1
    • Laʻaiga Faʻasili Faʻamataʻu Maualalo
    • Lisi o le laulauʻai numera 5: recipes ma menus mo le vaiaso
    • E i ai cholesterol i caviar mumu?
    • E i ai cholesterol i le suauu suauu: mea o loʻo i totonu o suauʻu fuālaʻau
    • Fuga zucchini ma tamato ma pulou
    • Lulu suamalie suamalie (suamalie): suia sui o le Milford sugar
    • Suafa suitulaga Novasvit: faʻamanuiaga ma faʻalavelave, iloiloga e uiga i le suamalie
    • Mea faasaina mo pancreatitis: mea e le tatau ona 'aina, lisi
    • Meaʻai faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2: o se lisi o mea e le o le maʻisuka
    • HLS burger - o le a le mea ma pe aisea e mafai ai mo le maʻisuka
    • Isomalt: faʻamanuiaga ma mea e afaina ai, o meaʻai mo suti (caramel, sukalati)
    • Ginger in sugar: iloiloga o mea aoga ma faʻamaʻiina mo le maʻisuka
    • Faia mea suamalie, e pei o le suka, mafua ai le maʻisuka?
    • Le faʻaaogaina o le togafiti i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2
    • Zucchini ma le pancreatitis: ipu, fua o meaʻai
    • E faʻafefea ona aʻafia le suka i le caffeine?
    • Faʻafefea ona maua le mamafa i pancreatitis: aisea latou te leiloa ai le mamafa, mafuaaga mo le leiloa o le mamafa
    • E faʻafefea vave ona aveese le gaʻo mai le manava: meaʻai talafeagai ma faʻatinoga
    • Faʻafefea ona faʻaaoga le artichoke a Ierusalema i le maʻisuka
    • O a meaʻai e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 (sana, buckwheat, saito)
    • O a fualaau mamago e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2
    • O a fua e mafai ona e maua i le pancreatitis: o le a le mea e 'ai
    • O a mea inu e mafai ona maua i le maʻisuka: lamolemole, suamalie, lamolemole, lauti ma isi
    • O a fualaau faisua e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis?
    • O a meaai e aveese ai le cholesterol mai le tino
    • O a ni vai e mafai ona ou inuina i le maʻisuka ituaiga 2 mo togafitiga (tomato, rimoni, elekini, kāroka, pateta, apu)
    • O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka: laulau o oloa
    • O a ituaiga o aano o manu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2
    • O le a le ituaiga o meaai e fai e fomaʻi Peretania mo tagata e maua i le maʻisuka
    • O le a le vai inu e inu i le pancreatitis
    • Sugar suitulaga calories: e fia calorie i le suamalie
    • Potato mo le maʻisuka: pateta mo le maʻisuka
    • Porridge ma cereals i se fuainumera maualalo maualalo
    • O siama oona e avea ma auupega fou e faasaga i le maʻisuka ituaiga 2
    • Fiva mo paʻu o le mamafa (saito ma susu susu) auala e ave ma mea aoga
    • Sugar Free Strawberry Mousse
    • Faitauga a le au faitau mo le fua sili ona lelei "Mea manogi mo le lona lua"
    • Faitau le aufaitau mo le fua sili ona lelei "Tusia ma le tao"
    • Faitauga a le au faitau mo le fua sili ona lelei "Meainu e Sili Ona Fiafia"
    • Tauvaga a le aufaitau mo le auala sili ona lelei "Laʻau fagafulu"
    • Painakeke mo le maʻisuka: faʻafefea ona fai ma iloilo suʻega
    • Red viburnum mo le maʻisuka ituaiga 2: fualaau aoga mo le maʻisuka
    • Maʻa mo pancreatic pancreatitis (kuka ma kuka)
    • Lactose i le maʻisuka: mafai ona susu le suka i le maʻisuka?
    • Tusa 2 le maʻisuka faʻamalolo lemoni: togafiti o le maʻisuka ma le suamoni
    • Maltitol: o penefiti ma afaina o le suamalie
    • Tangerines mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona maua i le maʻisuka
    • Vailaʻau moli mo le maʻisuka ituaiga 2: o le a le vai mineral e inu ai mo togafitiga o le maʻisuka
    • E mafai e fua ona fua mai le maʻisuka ituaiga 2?
    • E mafai ma e tatau ona inu lefir i le pancreatitis
    • E mafai ona maua ni faʻi ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona maua fua vine ma pancreatitis: 'ai vine po o vine
    • E mafai e vine ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai e le pene mo le maʻisuka: fualaʻau aoga
    • E mafai ona maua le maʻisuka i le maʻisuka: o se fua ma le kefir mo le maʻisuka
    • E mafai ona maua le siva mo le maʻisuka (chaga, ti, susu)
    • E mafai ona ou 'ai i lago mo le maʻisuka ituaiga 2?
    • E mafai ona ou 'ai le sukalatini ma le cauliflower mo pancreatitis?
    • E mafai ona 'ai faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga ma faʻalavelave
    • E mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2: o aogā ma faʻamaʻi mo le maʻisuka
    • E mafai ona ou 'aina ni puʻupuʻu i le pancreatitis
    • E mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona 'ai le strawberries i le maʻisuka: iloiloga ole maʻisuka
    • E mafai ona 'ai fualaau aina mo le maʻisuka ituaiga 2: mea aoga mo se maʻisuka
    • E mafai ona 'ai fualaʻau mo le maʻisuka: fualaʻau mo le fructose mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2
    • E mafai ona 'ai gooseberries i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona ou 'aina le sana mo le maʻisuka ituaiga 2?
    • E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona 'ai pasta i pancreatitis
    • E mafai ona 'ai le pasta ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona 'ai le meli mo le maʻisuka ituaiga 2?
    • E mafai ona 'ai le karite palesi i le maʻisuka ituaiga 2: faʻaleagaina ma manuia
    • E mafai ona ou 'aina tamato ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona 'ai le suka ma le maʻisuka
    • E mafai ona ou 'ai gaʻo i le maʻisuka?
    • E mafai ona 'ai se togafiti faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2: togafiti faʻamaʻi
    • E mafai ona ou 'aina fatu ma pancreatitis?
    • E mafai ona 'ai fatu mo le maʻisuka ituaiga 2 (sunflower ma le pauka)
    • E mafai ona ou 'aina popo mo le maʻisuka?
    • E mafai ona ou 'ai leisi i le pancreatitis?
    • E mafai ona 'ai le siʻisi i le pancreatitis: kuluga
    • E mafai ona 'ai le ukiniki mo le maʻisuka ituaiga 2: o aogā ma faʻamaʻi mo le maʻisuka
    • E mafai ona ai apu ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona maua sauerkraut ma le maʻisuka: o aogā mo se maʻisuka
    • E mafai ona ou 'ai i apricots mo le maʻisuka
    • E mafai ona ou 'ai faʻi i pancreatic pancreatitis
    • E mafai ona 'ai le pears ma apu i le pancreatitis
    • E mafai ona ou 'ai le melonini i le pancreatitis
    • E mafai ona 'ai le kelo i le maʻisuka
    • E mafai ona ou 'ai fatu i pancreatitis
    • E mafai ona ou 'aina tamato ma pancreatitis?
    • E mafai ona faʻaoga vine i le maʻisuka (vine, lau, aʻa)
    • E mafai ona faʻaaogaina le meli mo pancreatic pancreatitis?
    • E mafai ona susu i le pancreatitis: susu susu ma le susu susu
    • E mafai ona aʻafia le suka i le maʻisuka ituaiga 2: siama maʻisuka
    • E mafai ona ou inu koko i le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona ou inu kvass ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona ou inu lefir i le maʻisuka ituaiga 2: o se fua ma le kirnamon
    • E mafai ona ou inuina le kofe i le pancreatitis (faʻasolosolo) pe leai
    • E mafai ona ou inu kofe i le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona ou inu susu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?
    • E mafai ona ou inuina le vai patati ma le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona ou inu i le picory pancreatic pancreatitis
    • E mafai ona ou inuina le meaʻai i le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona 'ai laumei mo pancreatitis?
    • E mafai ona ou faʻaaogaina aso mo le maʻisuka: o aogā ma mea leaga
    • E mafai ona faia le fructose i le maʻisuka: aogā ma faʻalavelave
    • E mafai ona ou maua le lauti ma pancreatitis ma o fea e inu?
    • E mafai ona teuteu mo le maʻisuka ituaiga 2
    • E mafai ona vali le laʻau i pancreatic pancreatitis
    • E mafai e le kelesa ona maua i le maʻisuka ma le tele o suka o iai
    • E mafai ona maua le susu i le maʻisuka ituaiga 2: o aogā ma e afaina ai le maʻisuka
    • O sukalati e mafai ona maua mo le maʻisuka ituaiga 2: maʻisuka sukalati
    • E mafai ni sukalati ma pancreatic pancreatitis
    • E mafai mo fuamoa o le maʻisuka ituaiga 2 (moa ma salu): aogā mo se maʻisuka
    • Kāreti ma le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona 'ai le suka suka
    • Ole kulimi-free ice-cream i le fale mo le maʻisuka
    • Suiga masani mo le maʻisuka: suamalie masani mo le maʻisuka
    • Meaʻai mo le maʻisuka: se lisi mo maʻi suka
    • Pusa 2 maʻisuka laʻasaga o le maʻisuka: suʻega o vaiaso taʻitasi
    • Talosaga Fou mo le maʻisuka: Salatisi aʻi ma pine pine
    • Taumafa Fou mo le maʻisuka: Salati ma le avoka ma le 'ulu
    • Talosaga Fou mo le maʻisuka: Veʻa i le uaina mumu
    • Talosaga Tausaga Fou mo Maʻisuka: Holiday Cheesecake
    • Tausaga Fou mo le maʻisuka - fautuaga a se meaʻai
    • Fualaau aina mo le maʻisuka: o le a le maʻisuka
    • Ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2: o le maʻisuka togafitiga
    • Vaega o se taumafataga e iai se faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2
    • Meaʻai mo le maʻisuka: fualaau suamalie ma togafitiga maloloina
    • Laʻau moa ma le cholesterol: mea e aofia ai ma faʻamalosi i luga o le maualuga
    • Lave le aniani mo le maʻisuka: manuia mo le maʻisuka
    • Huna mo le maʻisuka (pipi ma moa): e mafai ona 'ai le maʻisuka?
    • Kuki mo le maʻisuka ituaiga 2: fua o le oat mo le maʻisuka
    • Kuki fufulu: mea suamalie meaʻai mo le maʻisuka
    • Meaʻai ma meaai mo le kanesa o le pancreatic: oa meaai e mafai ona ou 'ai
    • Meaʻai mo le maualuga maualuga o le toto: fualaau taumafa
    • Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka: Tisuka Suʻe Menu
    • Meaʻai mo le maʻisuka: o fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona 'aina, ma e le mafai
    • Meaʻai mo mea faʻapitoa pancreatic pancreatitis: oloa mo le vevela
    • Faateleina le cholesterol i fafine i totonu o le toto: taumafa i le maualuga, o se lisi mo le vaiaso
    • Rio Gold sweetener: Rio Gold sweetener iloiloga
    • Sweetener Sladis: faatonuga, faʻamanuiaga ma mea leaga o le suamalie
    • Faʻatonu tulafono mo le tauvaga faitau faitau mo le fua sili ona lelei "Desserts ma pastries mo maʻi suka"
    • O faʻamanuiaga ma faʻafefeteina o pi i le maʻisuka ituaiga 2
    • Aisea e manumalo ai quinoa i loto ma manava oi latou oe popole i lo latou ola maloloina
    • Meaʻai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1: meaʻai meaai
    • Muamua! Taumafai mea fou mo maʻisuka!
    • Taiala o Meaʻai mo Maʻisuka
    • O oloa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera: fualaau suamalie, gaʻo, gaʻo mo maʻisuka
    • Taumafa Suafa Suafa Anapogi
    • Suauu toto-faʻaitiitia meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2
    • Eseesega ma meaʻai manaia mo le maʻisuka
    • O taunuʻuga o le tauvaga o fua o fualaau "Mea manogi mo le lua"
    • Taunuuga o le Dessert ma le Faʻailoga o le Sufulu o le Fafaga
    • O taunuʻuga o le tauvaga o fua o meaʻai "Meaʻai sili ona fiafia"
    • Faʻaiʻuga o le Taʻitaʻaiga Leo Dish Recipes Contest
    • Laʻau kulimi mo le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2
    • Tusa 2 maʻoti o le maʻisuka
    • Fructose Jam Recipes: Tulu, Strawberries, Currants, Peaches
    • Recipes for Dietary Vegetable Soups: Faigaluega Ola maloloina
    • Stevia recipes: stevioside mo siamu, suamalie, sipuni
    • Recipes a tatou tagata faitau. Lauti Orange
    • Recipes a tatou tagata faitau. Hotla sukalati
    • Recipes a tatou tagata faitau. Turiki i le uʻamea kulimi ma le pasa sauce
    • Recipes a tatou tagata faitau. Cabbage pie
    • Recipes a tatou tagata faitau. Ovi povi ma fualaau faisua
    • Recipes a tatou tagata faitau. Strawberry Banana Smoothie
    • Recipes a tatou tagata faitau. Eleni Eleni ma Potatoes
    • Recipes a tatou tagata faitau. Feta ma Spinach Chicken
    • Recipes a tatou tagata faitau. Paʻu keke
    • Recipes a tatou tagata faitau. Carrot Smoothie
    • Recipes a tatou tagata faitau. Ginger ma Parsley Carrot Soup
    • Recipes a tatou tagata faitau. Brown Rice Pate ma Lentils
    • Recipes a tatou tagata faitau. Pakiva feʻai ma le puaa
    • Recipes a tatou tagata faitau. Turkey ma le suamalie
    • Recipes a tatou tagata faitau. Salati a Broccoli ma Sela Sunflower
    • Recipes a tatou tagata faitau. Paʻu keke kulimi suamalie
    • Recipes a tatou tagata faitau. Paʻu paʻu i le pi
    • Recipes a tatou tagata faitau. Cod ma le saumati
    • Recipes a tatou tagata faitau. Pumpkin Mogul
    • Recipes a tatou tagata faitau. Suafa fatu pi i le Basil ma le Olive Oil
    • Recipes a tatou tagata faitau. Salad salalau
    • Recipes a tatou tagata faitau. Chocolate Zucchini Muffins
    • Ava mo pancreatitis: fua o fua mai i mea e maualalo le gaʻo
    • Silasila Matagofie Matagofie
    • Mea suamalie i le taimi o le maitaga: o le suka e suitulaga e mafai ona maʻitaga
    • Milford sweetener (Milford): faʻamatalaga ma iloiloga
    • Beetroot i le maʻisuka ituaiga 2: mumu, kuka
    • Le fesoʻotaʻiga o gaʻo ma le cholesterol: e mafai ona 'ai faʻateleina?
    • Tusa 2 mai selesele suka: aʻa aʻa ma lemoni
    • Talia mo le maʻisuka ituaiga 2: mea e mafai ona e 'ai pe'ā e manaʻo moni
    • Currants mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona maua i le maʻisuka
    • Sorbitol: faʻamanuiaga ma faʻalavelave, e le pei o le fructose
    • Lisi o meaai mo le maʻisuka ituaiga 2: aoga mo le maʻisuka
    • Lisi o vailaʻau faʻamalosi: laulau o meaʻai (fualaau faisua, fualaau 'aina, masini)
    • Paʻa pipini i le maʻisuka: togafitia o pi o le maʻisuka
    • Sucrasit: iloiloga o fomaʻi e uiga i le suamalie
    • Maʻisuka o le suka: Ituaiga 2 Mafuli o Soupeti Maʻisuka
    • Soupes mo pancreatitis: o se fua mo fualaʻau ma soupoto meaʻai
    • Buckwheat syrniki ma stevia
    • High Tryptophan Faʻasologa o Meaʻai
    • Lisi o vaega o falaoa: pe faapefea ona faitauina le XE i oloa mo le maʻisuka
    • E taua le mulimuli i se taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2? Fai mai le endocrinologist
    • Laʻau mo le maʻisuka - ioe poʻo faʻafitauli?
    • Curd Cake - Dessert Diet
    • Acoa thioctic: faatonuga mo le faʻaoga, tau, iloiloga
    • Meaʻai mo le maʻisuka: o le suātini e fautuaina ai le keke keke mo le maʻisuka
    • Meaʻai Carbohydrate: se lua lua vaiaso vaiaso
    • O le inu o le yogurt e mafai ona faʻaitiitia ai lou lamatiaga o le gaʻo.
    • Pini i le Maʻisuka Meaʻai
    • Pini - o se meaola faʻapitoa
    • Fualaau pomelo: faʻamanuiaga ma faʻalavelave mo le maʻisuka
    • Fualaau mo le maʻisuka - o le a ma pe o le a le tele e mafai
    • Paʻu mo le maʻisuka: faʻataʻitaʻiga mo se masini falaoa
    • Cholesterol i fuamoa moa: aofaʻi i le yolk
    • Persimmon mo le maʻisuka
    • Sodium cyclamate: o le E952 mea suamalie e afaina ai?
    • O le a le mea e afaina i le aspartame: o aogā ma mea leaga o le faʻaaogaina o se suauu
    • Le mea e 'ai i totonu o se faleaiga, alu ese pe i se pati pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka
    • Le mea e 'ai ma pancreatic pancreatitis: filifilia o oloa
    • O le a le pancreas e fiafia i meaʻai: oa meaai e 'ai
    • O mea e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol: oa meaʻai e le mafai ona' aina
    • O le a le mea e fai i le lipid-lowering diet: o se faʻamatalaga o le lisi autu, o se lisi o oloa mo le vaiaso
    • O le a le numera o le fuainumera o oloa: GI laulau
    • O le a le xylitol: faʻamalamalamaga, faʻamatalaga, manuia ma faʻalavelave
    • O le a le pectin: faʻamatalaga, mea aoga, faatonuga mo le faʻaaogaina
    • O a mea e faigofie ai gaʻo: lisi (laulau) o mea i totonu o oloa
    • O le a le mea e manuia ai: faʻamatalaga o se vailaʻau, mea e aofia ai meaʻai
    • O le a le pito i tua: o se faʻamatalaga o le suamalie, o le afaina ma faamanuiaga
    • O mea lelei ma leaga meaʻai. O faʻavae o meaʻai lelei
    • Mulipili i le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga ma faʻaleagaina mo le maʻisuka
    • Erythritol (erythritol): o le afaina ma faamanuiaga o le suka, suia
  • Category: Sugar
    • Ava oona ma le toto: o se aafiaga i le faateleina o le maualuga
    • Faʻasaʻa saogalemu ma le ituaiga 1 Tisuka: Fautuaga e Faʻasaoina ai Lou Ola E Le Naʻo Oe
    • O a meaai e aofia ai le fructose: laulau o mea
    • Le Mala ma Faamanuiaga o Sucralose Sweetener
    • Le afaina ma faamanuiaga o le fusi: iloiloga o le maʻisuka
    • Sugar Harm: Cane, Brown, Burnt
    • Manua suamalie: aisea e afaina ai tagata i mea suamalie
    • Serum glucose: mea masani masani i le auʻiliʻiliga
    • Faʻafefea ona vave faʻaitiitia lou toto suka
    • Faʻafefea vave ona faʻaitiitia le suka i le maʻisuka
    • E faʻafefea ona aveese le suka maualuga mai le tino: o le a le mea e aveesea (o meaʻai) maʻisuka
    • E faʻafefea ona faʻaititia le suka toto: o a meaai e 'ai
    • E faʻapefea ona iloa le glycemia mai se osofaiga faʻafuaseʻi ma le mea e fai pe afai o loʻo e "ufiufi"
    • Auala e pulea ai le suka o le toto: o fautuaga a le fomaʻi mo tamaitai
  • Glucose toto
  • Iloiloga
  • Faʻaiʻuga
  • E uiga i le maʻisuka
  • Togafitiga
  • Suga
  • Inisalini
  • Meaʻai

  • Lisi o le laulauʻai numera 5: recipes ma menus mo le vaiaso
  • Maualuga cholesterol ma suka - e le o se ulugalii fiafia
  • Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka: Tisuka Suʻe Menu
  • Taʻo toto i le toto pe a uma ona 'ai: faʻavae tasi le itula talu ona' ai
  • Sitemaʻe
  • Faasalalauga

Suʻesuʻega Danimaka i tamaiti tausi


Ata 1. O le numera o aiga na suʻeina
e ese mai i le maua o se faamaumauga solitulafono e se tama soifua ma faʻataʻitaʻi
(Suesuega Danimaka).

O suʻesuʻega aupito sili ona lelei o le tofi o amio solitulafono i le auala o le suʻesuʻeina o tamaʻitaʻi ua faʻatagaina na faia i atunuu Scandinavia - Tenimaka ma Suetena. Faʻafetai i le fesoʻotaʻiga a matua mātua ma le tele o puleʻaga, na mafai ai e le au saienisi Danimaka ona iloa le taunuuga o le sili atu i le 14,000 tagata na vaʻaia i le va o le 1924 ma le 1947. O ata 1 ma le 2 o loo faaalia ai taunuuga o se suesuega o faamaumauga tau solitulafono i alii na ola ae i tausiga. E na o moliaga faasaga i meatotino e aʻafia ai, talu ai o le numera o solitulafono e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le sauā sa laiti.


Ata 2. O le fuainumera o tama o loʻo i ai faamaumauga faʻasalalau i aiga,
e ese mai i le maua o se faamaumauga solitulafono e se tama soifua ma faʻataʻitaʻi
(Suesuega Danimaka).

O le ata 2 o loo faaalia ai o le fuainumera o tagata solitulafono i tamaiti o latou tama soifua o ni tagata solitulafono e sili atu le maualuga nai lo tamaiti e leʻi solia e matua matutua le tulafono. E le gata i lea, o le tele lava o faamaumauga a le tama soifua, o le sili atu lea o le lamatiaga o le tupu e avea ma solitulafono. Na faaalia foi o uso na taliaina e aiga eseese na i ai le tulaga o le felagolagomaʻi (fesuisuiai) i amioga faasolitulafono, aemaise lava i mataupu ia o lo latou tama moni o se solitulafono. O nei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai se vaega taua o le faʻamaoni i le faʻateleina o le aʻafiaga o amioga tau solitulafono. Peitai, e pei o le ata o le atamai i luga, e mafua mai i faamatalaga o loo i le Ata 2 e faapea o le agaleaga leaga e le fuafuaina ai le lumanai o le tamaititi - 14% o tama oe na avea o latou tama ma tagata solitulafono na mulimuli ane solia le tulafono, o le 86% totoe na le faia ni tulafono faasolitulafono.

E le gata i lea, na foliga mai o le aiga vaetama na i ai se faatosinaga faapitoa i tamaiti o loʻo i ai se uiga le lelei, e mafai ona lelei pe leaga. O tama na ola ae i le tausiga, 16% mulimuli ane na faia solitulafono (e tusa ma le 9% i le vaega e pulea). Faatasi ai ma le soifua o tama o nei fanau, e 31% na i ai faafitauli i le tulafono (e tusa ma le 11% i le vaega e pulea). I.e. e ui lava o le solitulafono i le va o tamaiti tausi maualuluga e maualuga atu nai lo le sosaiete i le averesi, ae toetoe lava lua taimi e maualalo ai nai lo o latou tama soifua. E tusa ai ma nisi o saienitisi, o loʻo faʻamaonia mai ai o se tulaga lelei i le aiga tausia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o amioga faʻasalaga i tamaiti o loʻo i ai le mamafa o le agavaʻa.

Ae i nisi tulaga, o se siosiomaga faaleaiga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o amioga faasolitulafono. E pei ona mafai ona faʻaalia i le Ata 2, o tamaiti na i ai se tama faʻataʻitaʻi ma faʻataʻitaʻiga sa i ai faʻamaumauga solitulafono na faia solitulafono e sili atu nai lo isi. (O le mea e laki ai, e tele naua aiga (Fig.1)). O lona uiga o loʻo i ai le kenera ma le tele o aʻafiaga i tulaga leaga o le siosiomaga o le aiga (o mea taua i psychogenetics ua taʻua o genotype-fegalegaleaiga tau le siosiomaga).

Suetena Suʻesuʻega

A o suʻesuʻe tamaiti aʻoga i Suetena, sa leʻi maua muamua e saienitisi se fesoʻotaʻiga vaivai i le va o faamaumauga faʻasalalau o tamaiti na tausia e matua tausia ma amio ao latou tama soifua. Faatasi ai ma tagata Swedes, o solitulafono na mafua ona o le ava malosi. Aʻo leʻo faʻateʻaina e saienitisi lenei ituaiga o solitulafono mai le auʻiliʻiliga, na latou maua ai se vavalalata le vavalalata i le va o le faʻasalalau o faʻasalaga solitulafono i fanau ma o latou tamā tama. E le gata i lea, o soligatulafono i nei augatupulaga uma e le ogaoga. O le gaoi ma le taufaasese.


Ata 3. Pasene o moliaga faʻamaonia i totonu o tagata ua faʻaaogaina
faʻalagolago i le ituaiga o aiga
(Suʻesuʻega Suetena).

O le lagona lelei o tamaiti o loʻo i ai le avega mamafa i uiga o le aiga tausia e faʻamautuina foi. I totonu o tagata Swedes ua faʻamaonia, e leai se faateleina o le solitulafono pe a faatusatusa i le tulaga lautele, e ui i le mea moni e faapea, i totonu oo latou matua soifua, o le pasene o tagata solitulafono ua faateleina.Faatasi ai ma le tausiga o matua o Suetena e leai ni tagata na i ai se faamaumauga solitulafono. I.e. o le aiga sili ona lelei o le "vavaeeseina" le aafiaga o le avega o le kenera. I le isi itu, o le maualuga o le lamatiaga o le solia o le tulafono na matauina i totonu o tamaiti na i ai le agavaʻa le lelei o lona aiga faufautua ua maualalo le tulaga o le tamaoaiga ma le tamaoaiga.

Suʻesuʻega Amerika


Ata 4. O taunuʻuga o se suʻesuʻega o mafuaʻaga e mafua ai le faʻavaeina o uiga faʻaleaganuʻu,
i se suʻesuʻega a Amerika o tamaiti tausi
(o pere e taʻu mai ai se taua taua i le va o uiga o matua ma le faʻavaeina o tuʻinanauga faʻale-aganuʻu i tamaiti).

O suʻesuʻega Scandinavian na aofia ai se auʻiliʻiliga o amioga a tamaiti na fananau mai i le afa muamua o le 20 seneturi. Na maua foi tali tutusa i le galuega faʻaonapo nei a saienitisi Amerika mai Iowa. O le mea moni, e leʻi faʻatalanoaina faamaumauga o solitulafono, ae o le auai o tamaiti vaetamaina ma se uiga o amio faʻafeusuaiga o se fusi lautele. Na matou iloiloina le amio lea e avea ma faavae mo le mauaina o le "faaletonu o le tagata" ma e aofia ai le faia soo o gaoioiga e mafai ai ona pueina, faapea foi uiga e pei o le taufaasese, le mautonu, le fiafia, le amanaiaina o le puipuiga, le mautonu ma le le mautonu. Matou te amanaʻiaina foi le tele o uiga o le aiga tausia, lea e mafai ona afaina ai le fausiaina o ia lagona. O le ata 4 o loʻo lisiina ai nei uiga ma faʻaalia ai iuga autu o le suʻesuʻega i le taimi na oʻo ai i matua ua vaʻaia (e 18 i le 40 tausaga le matua). Naʻo alii na suʻeina, talu ai o le numera o fafine e iai "amioga faʻapitoa" e laʻititi lava. E tusa ma le 286 alii na suʻesuʻeina, e fa sefulufa o latou suʻesuʻega na maua i le faʻaleagaina o tagata. O taunuʻuga na faʻaalia ai e tolu vaega e faia ai se saofaga tutoatasi i le atinaʻeina o lenei maʻi:

  1. faamaumauga faʻasalalau o matua matua (genetics),
  2. inupia po o uiga masani o se tasi o sui o le aiga tausia (siosiomaga),
  3. faʻapipiʻiina o se tamaititi ei ai le agavaʻa le lelei i totonu o se aiga ei ai tulaga maualalo o le va o le tamaoaiga ma le tamaoaiga (faʻasologa o genotype-siosiomaga).

O le a le mea na mafua mai i le amio faʻafeusuaiga?

E manino lava, i totonu o tagata, o genes e le afaina ai amioga patino, e talitutusa ma mea e tupu i nisi o mea faʻapitoa manu. O le fesoʻotaʻiga i le va o le lamatiaga o amio faʻaletulafono ma genes e faʻatautaia e uiga o le mafaufau. E le gata i lea, ua lauiloa o le tele o faʻafitauli leaga o meatotino a le mafaufau e mafai ona aʻafia ai le lamatiaga o amioga tau solitulafono, ma o nei mea uma o loʻo pulea e le tele poʻo le numera tele o kenera ma mea eseese o le siosiomaga.

O le sui muamua o le sui mo le matafaioi o le "mea" ola "o faanaunauga o le vafealoaloai o le Y-chromosome (o se chromosome lea e maua i na o le genotype o alii ma fuafua ai le alii tane). E tusa ma le tasi i le 1,100 alii o se taunuuga o mea sese o meaola i le faagasologa faigata o le fatuina o se siama i totonu o le genotype, nai lo le tasi, e lua pe sili atu I chromosomes. O nei alii e iloga i lalo ifo o le atamai (i le tapulaa maualalo o le masani) ma le maualuga o le tuputupu aʻe. I le vaitau o le 60 o le seneturi lona 20, na muamua ona faaalia ai o tagata solitulafono o loʻo faʻasalalau i lalo o le numera o le numera o le numera o le numera (4%) o tane e iai le Y-chromosome. I le taimi muamua, o le fesootaiga i le va o le gasegase o le gasegase ma le solitulafono na foliga manino: talu ai e sili atu le malosi o tagata nai lo tamaitai, e masani ona faia solitulafono ma, e le pei o tamaitai, ua i ai se chromosome Y, o le i ai o le chromosomes e lua pe sili atu foi e tatau ona taitaiina atu ai i le faia o se "tagata sili" malosi.Ae mulimuli ane na manino mai o tagata solitulafono ei ai se isi Y-chromosome faaopoopo e le sili atu le malosi nai lo isi pagota, ma latou o atu i le falepuipui, aemaise lava i le gaoi. E le gata i lea, i tane ma lenei togafitiga o gafa, na maua ai se fesoʻotaʻiga i le va o se faʻaitiitia o le atamai ma le ono mafai ona molia. Ae ui i lea, o le faaitiitia o le atamai e le aafia ai le lamatiaga o le faia o se solitulafono, ae o le lamatiaga o le maua ma falepuipui. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi o alii e tele le Y-chromosome e tele taimi na ulu atu i totonu o le fale ma le fesoasoani o le osofaʻi pe a i ai tagata e ona i totonu.

Suesuega o tamaʻitaʻi e sili atu i le Y-chromosome faʻatagaina ia le itiiti ifo ma le lua ni faaiuga taua. Muamua, o le fesoʻotaʻiga i le va o kenera ma solitulafono e le mafai ona faʻamatalaina e ala i le faʻatuputeleina o le faʻatupulaia o le faʻamalosi poʻo le sauā, aua e ono manatu le tasi e faavae i luga o le "manatu masani". O lenei faʻasalaga e ogatusa ma faʻamaumauga o suʻesuʻega o tamaiti vavalalata, lea na maua ai le aʻafiaga o le pepelo i le na o solitulafono tau meatotino. Lona lua, e oʻo lava i tagata ua i ai se tino manino o le anomaly, e pei o se isi o le Y-chromosome, o le toatele e le avea ma tagata solitulafono, ua na o sina siitaga laitiiti i le lamatiaga o ia amioga i totonu oi latou.

Talu mai le ogatotonu o le 90 tausaga, o saienitisi o loʻo sailia ni genes patino e mafai ona aʻafia ai le lamatiaga o amioga tau solitulafono. O faʻamatalaga uma ua maua i le taimi nei e manaʻomia ai faʻamaoniga ma faʻamalamalamaga. Peitai, o se suʻesuʻega i Niu Sila e taua le taʻua. Na faaalia ai o tamaiti na sauaina i totonu o le aiga, o loo tauaveina le fusi o le gene, lea e maua ai le maualuga o le enosa o le MAOA i totonu o le tino, e le itiiti ifo le taua i amioga e ese ai mai le ave o se isi ituaiga o gaioiga maualalo. Faatasi ai ma tamaiti na ola ae i aiga manuia, e leai se sootaga i le va o tu ma aganuu ma le gafa o le MAOA. I.e. tagata taʻitoʻatasi ma ni faʻamaumauga faʻapitoa e itiiti ifo le faʻafitauli i le faʻaleagaina o matua. O lenei suesuega na faia ai e le au saienitisi mafaufau pe tatau ona talanoa e uiga i le vavalalata o le mafaufauga (agaʻi i le amio). Masalo o le manatu e uiga i le faʻaaogaina o le tulaga maʻaleʻale (le puipuiga) o nisi tamaiti e fesoʻotaʻi ma mea mataga, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a sili atu ona sao.

Le aʻafiaga o le faʻamaoni i le ava malosi

Ua leva ona matauina o solitulafono ma le ava malosi e fesoʻotai vavalalata. E le gata i lea, o suesuega a le psychogenetic ua fautuaina e faapea o loʻo i ai "genes predisposition" e taatele i nei amioga. O nisi o mamanu tutusa i le faatosinaga o le agavaʻa ma le siosiomaga i solitulafono ma le faʻaaogaina o le ava malosi ua faʻaalia foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo amioga uma, o se aafiaga taua o le siosiomaga lautele ** e maua i le talavou. O le aafiaga o le siosiomaga lautele, ua faaalia, aemaise lava i le mea moni e faapea, o uso ma tuafafine oe ola ae i le aiga e tasi (e tusa lava pe le o ni o latou aiga) e sili atu ona tutusa ma le tasi ma le isi i faaaliga faalemalo ma masani e fesootai ma le inupia nai lo o latou matua. Ae ui i lea, o le sauaina o le ava o se mea faʻalavelave tele mai se amioga ma le mafaufau, talu ai e aofia ai le 'ava malosi o le fale ma le ava malosi ao amata ona tuputupu aʻe le mafaufau (o le faailoga autu o le faʻamaʻi o se faatosinaga o le mafaufau malosi i le ava malosi).

E manino lava, i nei mataupu e lua, o le matafaioi a le kenera e eseese, ae e mafai ona faigata tele ona vavaeese nei ituaiga o le ava malosi i se suesuega o le mafaufau. Masalo o le mafuaʻaga lea e eseese ai le faʻatusatusaina o le faʻamautuina o le ava malosi. O le vaitau aupito lata mai o le va o le 20-60%.E tusa ai ma le tele o punaoa, i totonu o tamaʻi maʻi mamaʻi, e tusa ma le 20-40% le maʻi, ma i le va o tama teine ​​mai le 2 i le 25% (pe a ma le 5%). I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona mafaufauina o le tausaga na amata ai ona faʻamaina le ava malosi, ma le malosi o lona taumafaina i vaega muamua o le a faʻatinoina atoa i le gaioiga a le siosiomaga. Manatua o le inuina o le ava i le popofou (e masani lava i le 15) o se tulaga lamatia mo le atiaeina o le ava malosi. O le leai o aʻafiaga faʻaletagata i luga o lenei uiga e faʻaalia ai le taua o le matafaioi a matua lea e taofiofia ai le faʻaaogaina o le ava malosi e talavou i le puipuia o le atinaʻe o le ava malosi. I le taimi lava e tasi, i le faateleina o le faʻateleina o le ava malosi ma le atinaʻeina o le ava malosi, aʻafiaga o genetics ma genotype-fegalegaleaiga i le siosiomaga ua manino ona faʻaalia.

Ae peitai, matou te faamamafaina, e le gata i lea, o le tagata e le o se ava malosi ma e leai se "gutu o le ava", e pei lava ona leai se "gafa o solitulafono". Alcoholism o le taunuuga o se filifili umi o mea na tutupu eo faatasi ma le inu masani. O se numera tele o kenera i nisi itu e aafia ai nei mea tutupu. O le mea lea, e faʻalagolago i uiga o le tauleʻaleʻa pe faʻafia ona inu ma pe o le a ia iloa le fua, ma o le amio, e pei ona taʻua muamua, e faʻalagolago i le atinaʻe ma le genotype. E le gata i lea, talu ai o latou natura, o tagata, i suiga eseese, maaleale i le afaina o le ava malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tagata Iapani, Koreans, ma Saina ua maua se ituaiga o gafa e aʻafia ai le gaosia o le ava i totonu o le ate, o le umiaina lea e oʻo atu ai i le ava malosi. O se tagata e iai lenei ituaiga, pe a uma ona inuina le ava malosi, e lagona le gasegase, o le toto i ona foliga, o le vevela ma le ita. O nei lagona le lelei e puipuia ai se tagata mai le inu tele, o le mea lea, i le va o le ave o lenei ituaiga o gaʻo, e toetoe lava a leai ni tagata gasegase e inu malolosi. Ma le mea mulimuli, e le o tagata uma e inu soo i le ava malosi e atiina ae ai le naunau tele mo lena mea. O loʻo i ai genes (o loʻo i ai se suʻesuʻega ogaoga i le taimi nei), lea e faʻalagolago pe o aʻafiaga umi o le ava i luga o le faiʻai e taʻitaʻia ai le faʻalagolago i le ava. I le taimi lava lea e tasi, e le afaina ai ituaiga o amioga, latou te le "faamalosia" se tagata e alu ma inu. Afai e iloa e se tagata ua faʻamaualuga o ia, e mafai ona aloese mai tulaga e faʻamalosia ai le inu ma tumau ai le soifua maloloina.

O tamaiti o mea inu malosi e masani ona taʻua o se vaega e ono lamatia. E tusa ma le 1/5 oi latou e faʻaalia ai faʻafitauli eseese e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa o mātua, faiaoga, ma nisi o fomaʻi. O le tele lava o le le mautonu ma le neurotic disorders (tics, fefe i le pogisa, ma isi). O faigata i le aʻoaʻoina o matāʻupu aʻoaʻoina a le aʻoga e masani ona mātauina, ma e oʻo lava i le tele o isi - sili atu le ogaoga - faʻalavelave, mo se faʻataʻitaʻiga, tulaga faʻamalosia. O nei faaletonu e le o ni faʻaaliga o ni faaletonu i le gaosiga o le tino ma e mafua mai i tulaga le lelei lea o loʻo tauaveina ai e tina le maitaga ma tausia ai pepe. Suesuega o tamaiti vaʻetamaʻi ua faʻaalia ai o le inu malosi o matua o le toto e le faʻateleina ai i le lumanaʻi o le a maʻi le tamaititi ma maʻi le mafaufau.

O le otootoina o faʻamatalaga o loʻo i ai nei i luga o le malosi o le mafai ona maua i luga o amioga faʻafeusuaiga ma le ava malosi, e mafai ona tatou tusia faaiuga nei.

  • O loʻo i ai se vaʻaia lelei, e ui lava i le vaivai tele i le va o le solitulafono o tama tane toto ma a latou tama na tausia i le tausiga.
  • O lenei mamanu ua na o solitulafono laiti, o le mea lea, e leai se mafuaaga e talitonu ai o le tulaga lamatia o le avea ma se solitulafono ua faamatalaina i le vaetamaina o fanau e ala i le faateleina o le faateleina o le faateleina o le malosi po o le sauā.
  • O faʻamaumauga o loʻo faʻamaonia ai o se siosiomaga lelei faaleaiga e mafai ona faʻaleagaina ai foliga faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o aʻafiaga o amioga tau solitulafono, ma o se mea le lelei e mafai ona faamalosia ai i latou.
  • O le atinaʻeina o tuʻinanauga faʻale-agavaʻa e le mafai ona faʻamaonia e tusa lava pe faʻapipiʻi atu i mea matuia.
  • O le tausaga lea na amata ai ona faʻamaina le ava malosi, ma o le mamafa o lona taumafaina i le amataga o le vaega ua fuafua atoatoa e ala i le gaioiga o mea eseese o le siosiomaga. O aʻafiaga faʻapitoa ma genotype-fegalegaleaiga i le siosiomaga e naʻo le faʻalauteleina o le ava malosi ma le atinaʻeina o le ava.

* Willerman L. Aafiaga o aiga i luga o fesoʻotaʻiga faʻapitoa. Cit. e le "Psychogenetics" I.V. Rawicz-Shcherbo et al.

** O aʻafiaga faʻalesiosiomaga i mafaufauga o le mafaufau e vaevaeina i le lautele ma le siʻosiʻomaga tagata taitoatasi. O le siosiomaga lautele e malamalama o lona uiga o mea uma e le faʻavaeina e faʻatusatusa ai aiga mai aiga e tutusa ma le tasi ma e le pei o isi tagata o aiga (e mafai ona manatu e faapea o mea faʻapitoa o le mafaufau o nei ituaiga o matua, o le tamaoaiga o le aiga, o ana tupe maua, ma isi). O le tagata taʻitasi e aofia ai mea uma e le faʻavaeina e maua ai feeseeseaiga i le va o tagata o le aiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se liʻo o uo, tagata aʻoga poʻo faiaoga e tulaga ese i tamaiti taitoatasi, meaalofa faʻagaloina poʻo amioga a tagata matutua, faʻamalosi ese mai le tupulaga ona o se faʻalavelave poʻo isi mea na tupu).

Faʻamatalaga o le poloketi "I se aiga fou"

E tatau ona manatuaina i le taimi o le setiina o le suʻesuʻega suʻesuʻega, na vaʻaia ai tulaga vaʻaiti vavalalata e le o amanaia le tele o mea taua:

  • faaosofiaga ma le tikeri o le sauniuni o matua vaʻaia mo le matafaioi o matua,
  • popole popole o matua i le lumanai,
  • le matua o le aiga o le tamaititi ma le tulaga o lona le maua i totonu o le toto aiga po o le faalapotopotoga i le mea na ia ola aʻe ai,
  • auala faʻapitoa i aiga, auala tutoʻatasi pe faʻatasi ai ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, e galulue e taui mo faafitauli faʻaletino ma le mafaufau o le tamaititi.

O nei mea uma na le i taua muamua na taua.

I le suʻesuʻeina o le faalēaogāina o le vaetamaina ma le faʻaleleia o faafitauli tau mafaufau i aiga tausia, o se sootaga maualuga na maua i le va o le manuia o le vaetamaina ma le faaosofia o matua vaetamaina, faapea foi ma le sauniuni mo le matafaioi a matua. E masani lava, o matua i le lumanai e leʻi lava saunia mo le vaetamaina o le tamaititi. Mo se faataitaiga, latou te mananao e foia faafitauli o le tulaga faaleaiga i le lalolagi e ala i le aveina o se tamaititi i totonu o le aiga, toe faʻaleleia sootaga i le va o le isi, sailia se suli, tausia se tamaititi lelei po o se tamaitiiti faʻalelei, ma e leʻi saunia e talia o ia ma ona foliga uma ma faafitauli. O lenei mea na mafua ai le le mafai ona latou alolofa ia te ia ma fatuina se faauoga, ae na o le taufaasese, siosiomaga faaleaoaoga. E oʻo atu i le 6-12 tausaga le matua, o le faiga o le fausiaina e le afaina tele ai le tupuga o feteʻenaʻiga matuia a matua ma tamaiti ma faʻamatalaga faʻasalalauga i amioga a le tamaititi, peitaʻi O le faʻaleleia o le siosiomaga poʻo le faʻapitoa o le faʻaleleiaina o aʻafiaga e mafua mai i le talavou ma faʻateleina le faateleina o le feteenaʻi o feteʻenaʻiga e atiaʻe ai i le tulaga o le tetee (masani masani) amioga a le tamaititi.

O le tulaga ua faʻaleagaina e le tele o masalosaloga ma popolega mo amioga a le tamaititi, lea e masani ona taʻitaʻia ai sese sese na faʻaalia i le tele o ituaiga o aʻoaʻoga - faʻasalaga, faʻasalaga faʻasalaga po o le faʻamaonia, faʻamaonia e le "le mautonu o le faʻalavelave" ma le vaʻavaʻavaaina o aʻoaʻoga i faʻavae. I lenei auala o amioga faʻafeusuaiga a matua o le toto e le o se gaioiga, ae o le malosi malosi o le mafaufau i le malosi o matua faʻamalosia, faʻaosofia le lamatiaga o le le lava o aʻoaʻoga i le tamaitiiti. O le aafiaga o le atuatuvale o le a talanoaina auiliili i se isi tusitusiga.

O le itu lona lua e sili ona taua i luga o le tulaʻi mai o amioga faʻasalalauga o le tulaga muamua lea o le faʻaleagaina o le tino o le tama ma le manuia o lona taui i totonu o se aiga sui. E i ai ituaiga o uaua o le tino popole ona o:

  • le faʻatagaina o le inu o le tamaititi i le ava malosi, fualaau,
  • o le matelaina o le okesene, o le leai o ni elemene mo le atinaʻe masani o le faʻalavelave o le tino ma le le lelei o taumafa o le tina faʻamoemoe,
  • manuʻa fanau
  • Faʻailogaina o le tamaititi i aso muamua ma tausaga o le soifuaga, ma pe a ulufale le tamaititi i le fale, e leai se fesootaiga masani ma ia ma le tausiga lelei.

O le ogaoga o le faatosinaga o le siosiomaga faaleaoaoga na maitauina i aso ua mavae ma na faamatalaina i le 30 o le 20 seneturi (Emmy Pickler), ae o le aafiaga o matua matua agavaa i le tauia o le faamanuiaina o le vaetamaina sa na o le faaiuga o le 70 tausaga. O se tamaititi o loʻo i ai faafitauli faʻafitauli e manaomia ai se faʻamalositino faʻapitoa, o isi faafitauli faigata tau le soifua maloloina ma le mafaufau e amata ona faʻaalia i le tulaga o amioga mataga i se vaitau pe a tupu suiga leaga i le tino o le tamaititi, ma matua le toe puleaina le tamaitiiti - i le tauleʻaleʻa.

E tatau foi ona manatuaina o suʻesuʻega na faia i totonu o aiga e le o se tulaga atoatoa o aiga o matua Rusia, o le tele lava o nei aiga Foster (talimalo), o se mafutaga o aiga faufautua a Rusia, lea na tuu ai fanau, i se matua matua, ma e le i taimi uma lava le taimi ma le poto masani e fesoasoani ai i ia tamaiti, ma na iloa e tamaiti na tuʻuina atu i latou i aʻoga, ma e leʻi taliaina i luga o le toto.

O ai o loʻo lamatia?

O le faʻaitiitia o le lagona o le insulin o se faafitauli mo le toatele o tagata. O loʻo i ai se faʻamatalaga manino e uiga i le faʻamalosia o le inisalini. E ono masalomia, e afua mai i kenera ua avea ma taatele i le taimi o le evolusione. Ua i ai le manatu e faapea o se ituaiga masini ua atiae ona o se umi umi o le fiaai mo le ola o tagata. O le faʻaputuina o gaʻo faʻaputu i le tino e faʻalautele pe a 'ai e se tagata le masani poʻo le tele. Ae i le taimi nei, i totonu o tagata, o sea ituaiga masini e galue mo le gaʻo, toto maualuga, ma le maʻisuka ituaiga 2.

I le taimi nei, e talitonuina o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le inisalini o se soliga i le tulaga o le post-responsor. O mea e faʻaosofia ai e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le meli ole atigipusa e aofia ai: ulaula, tausaga, faʻaitiitia le gaioiga faʻaletino, faʻateleina le mamafa o gaʻo gaʻo.

O le faʻasologa o le inisalini faʻasaʻo e masani ona tumau pea le faʻamaonia seia oʻo ina faʻaalia le faʻaalia o faʻafitauli o le tino. Ole vaega o aʻafiaga e aofia ai tagata e le atoatoa le kulukose o le faapalepale, toto maualuga, ma le gasegase abdomina, maʻi suka i le taimi o le maitaga, maualuga maualuga, ma le talafaasolopito o aiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le tetee e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega o loʻo maua i le 58% o tagata o loʻo i ai le toto maualuga i luga atu o le 160/95, o lona uiga o le maualuga. 10% o tagata uma e leai ni faʻafitauli o le tino. I le 84% o tagata gasegase maualalo i le faʻamaʻi, i le 84% o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaleagaina o le faʻalogo i le inisalini e faʻatasi ma faʻamaʻi nei:

  • hypothyroidism
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • thyrotoxicosis,
  • acromegaly
  • polycystic ovary,
  • faʻamataʻu

O le lagona o le tino i le inisalini e faaitiitia ona o se taunuuga o le genetic predisposition poo, i le tele o tulaga, o se taunuuga o se olaga le talafeagai. I ni nai tausaga talu ona faʻaalia foliga o le inisalini, o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona maua.

O le faʻamalosia o inisalini e masani ona atiina ae i le tele o meaola ona o le mea moni e iai le maualuga o le gaioiga o le tino.Afai e sili atu le mamafa o le tino i le 35%, ona faʻaititia lea o le lagona o le tino i le inisalini e 40%. O le taua tele o se faailoga sili lea o le faʻamalosia o le inisalini. E mafai ona tu i le pito i luma o le paʻu (ituaiga telefoni) ma le vaega pito i lalo o le peritoneum (gynecoid type). O le faʻaputuina o le tino i le vaega o le pito i luma o le peritoneum o se mea e sili atu ona lamatia mo le faʻamalosia o le inisalini, togi kulukose ma le maʻisuka, nai lo le teuina i le tino maualalo.

Atinaʻe Atinaʻe

I le taimi nei, o se suesuega atoa o le masini o le tupu o le inisalini ua le manuia. E i ai faʻafitauli i tulaga eseese.

O le tulaga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le aofaʻi o suʻi resitara i le okeni.

2) Le maualuga o le felaʻuaiga o kulukose.

I lenei tulaga, o le faaitiitia o le aofaʻi o molelaʻau GLUT4 e maua.

3) Tulaga o le muai manatu.

I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i inisalini le masani ai. O lona uiga, o le pancreas e faʻamalamalamaina le inisalini maualalo, lea e le mafai ona faʻaaogaina se tulaga masani.

Faʻatonu i le solia o le faʻasiga o le inisalini i faʻaleleia. O faʻasalaga e tupu i totonu o le masini pe a uma le fesoʻotaʻiga o le talini ma na tupu ai le inisalini.

O le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le inisalini mo le tele o tausaga, e le faʻaalia mai o ia o ni faʻaaliga faʻaalia. O le mea lea, i le taimi o lona faʻamaoniga, o se tagata ua i ai maʻi faʻafitauli tau soifua maloloina. O aʻafiaga matautia o le faʻamalosia o le insulin i sela e:

1) Atinaʻeina o le maʻisuka 2.

O le faʻamalosia o insulin o se tasi lea o uluai faailoga o le maʻi. I le gasologa o tausaga, ua leaga i le gaosia o le tele o inisalini. O le i ai o lenei vaega i tulaga masani o le kulukose o le toto o se taʻavale o le maʻisuka, faʻapea foi ma se faailoga o le faʻasaina o le insulin.

I totonu o tagata, o le suka atonu e masani mo sina taimi, seʻia oʻo ina mafai e le inisalini ona faʻamalosi le insulin e foia ai le faʻamalosia o insulin. E faasolosolo, e le mafai e le tino ona faʻafefeina le uta, lea e sili atu i le tele o taimi. Latou amata amata ona maua mai le inisalini, e mafua ai le maʻisuka.

Muamua, o le faʻamalositino o le inisalini bolus e pagatia, o lona uiga o le vave faʻasaʻoina o le hormone e tupu i le tali atu i le 'aiina o meaʻai. I lenei tulaga, o le vaevaeina o le insalini basal (background) inisalini e faʻaauauina pea. O le faateleina o le kulukose o le toto e faʻaleleia ai le tetee o le tino i le inisalini, ma faʻalavelave ai foi le pulefaʻatasia o le hormone e ala i le inisicytes. O lenei masini e taua o le "glucose toxicity."

2) Le atinaʻeina o fatu ma faʻamaʻi pipisi.

I tagata e iai le inisalini, faʻaleagaina le endothelial damage, lea e oʻo atu ai i le atiaʻe o le atherosclerosis. O le kulimilaum e taua tele i le tausisia o le tino. O le insulin e masani lava ona fesoasoani e faʻafilemuina puipui o toto toto ona o le faʻasaʻoina o le oxid nitric. O lenei meatotino ua faʻaititia tele i tagata e iai le faʻamalosia o le inisalini. I lenei itu, microangiopathies, lea e masani ona matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e ono amata ona atiaʻe.

I tagata e maua i le gasegase gasegase, o le tino mai maʻi o le cardiovascular e fa taimi e maualuga atu nai lo tagata e le o iai ni faʻafitauli i faiga faʻapitoa. E tele fomaʻi ua latou faʻamauina o le hyperinsulinemia ma le tui o le inisalini o faʻamalosiaga ogaoga o aʻafiaga mo le afaina ma le osofaʻi o le fatu.

O le inisalini e faʻavaeina ai le naʻo le carbohydrate, ae faʻapea foi le protein, lipid metabolism. O loʻo aʻafia foi o ia i le faʻatonutonuina o le tupu aʻe, toe gaosia o le cell, faʻasologa DNA. O le manatu o le "resulin resistance" e le gata i le solia o le metabolism o gaʻo, gaʻo ma pulu. E aʻafia ai faʻafitauli i pito o le endothelial e ufiufi puipui o toto toto mai totonu. O le iʻuga, o le lumenia o le vaa e faʻamaʻapeʻa ma atherosclerosis e atiina ae.

E tele suʻesuʻega e faaalia ai o loʻo i ai se faʻamalamalamaga tuusaʻo saʻo i le va o le sili atu o le inisalini i totonu o le toto ma le aʻafiaga o le faatupuina o le maʻi cardiovascular. O le faʻamalosia o insulin e oʻo atu ai i le manava o le manava, o se faʻateleina i le maualuga o le "leaga" cholesterol, lea e teuina i puipui o toto toto. O loʻo i ai se uiga faʻapitoa i le faʻavaeina o le toto, o vavalalata o arteries e vaapiapi ma o puipui ua mamafa.

3) Faʻafitauli i le faʻaleleia o tino i fafine.

O le faʻaitiitia o le lagona i le inisalini e mafua ai le solia o le faʻaogaina o le ovulation. E i ai faafitauli i le taamilosaga mataga, o nisi taimi e vavalalata ile taimi ole taimi. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻafitauli i le faʻaleleia o se tamaititi, o le fafine ua lamatia i le le lava o ia. I le taimi lava e tasi, o le tetee i tagata e le mafua ai ona leai se tamaititi poʻo se faʻafitauli o le faʻaleleia o le tino.

4) Le atinaʻe o le maualuga o le toto.

O le inisalini i le tele o mea e faʻaolaina ai le popolega o le popole, faʻapupula le maualuga o le norepinephrine. O lenei mea e mafua ai le vaʻaia o le toto. O se taunuuga, o le maualuga o le toto maualuga e tulai mai. E le gata i lea, o le tele o le inisalini i totonu o le toto e mafua ai le faatumauina o le vai, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maualuga.

5) Faʻaleagaina o le lipid metabolism.

O le inisalini e mafua ai ona aʻafia ai lipid levels. E mafua ai le faateleina o le triglycerides, o le faaitiitia o lipoproteins maualuga. O ia gaioiga e faʻaleleia le alualu i luma o le atherosclerosis vascular.

E le mafai ona filifili pe i ai le faʻamalosia o le inisalini e ala i le manuia o le tagata. E sili ona lelei le suʻega ma siaki lou toto, o le maualuga o le "leaga" ma le "lelei" cholesterol. O nisi taimi e mafai ona e matauina nisi o faʻaʻailoga e faʻaalia ai le tetee o le tino i le inisalini, e ui lava e taua le manatuaina e mafai foi ona latou faʻaalia le i ai o isi faʻamaʻi:

  1. O se lagona faifaipea o le fiaaai.
  2. Le mafai ona mafaufau.
  3. O le taotoga masani.
  4. Taumafa mamafa.
  5. Tuʻuina o le gaʻo i totonu o le manava (gaʻo abdominal).
  6. Tigā toto maualuga.
  7. Maualuga triglycerides.
  8. Suiga o le paʻu: faʻafeiloaʻi, paʻu o paʻu i totonu o le pito i lalo, i lalo o le mammary, i luga o le ua.

O le faailoga autu e taua o le manuʻa o le manava, o le lona lua sili ona taua o le maualuga maualuga. E seasea, ae o le mea e tupu e le maua e le tagata le gaʻo po o le maualuga, ae o loʻo i ai le faʻateleina o le cholesterol ma o le masini e le mafai ona aʻafia i le inisalini.

Faʻailoga

O se faʻamaoniga e faia pe afai o faʻamaoniga tutusa ma suʻega e faʻaalia ai le i ai o le gasegase metabolic.

O le a se mea e tatau ona ou suʻeina?

  • gasegase o le manava, lea e tupu ai le faaputuga o gaʻo i le puimanava,
  • polotini i le urine
  • maualuga le toto maualuga
  • o le maualuga o le "leaga" cholesterol e maualuga atu nai lo le masani.

O le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi ma le fesoasoani o suʻega o se faʻafitauli faigata tele, talu ai o le faʻateleina o le inisalini i totonu o le toto e tele lava ina fesuisuiai, ma ua manatu lenei mea o le masani.

Mo faʻamatalaga, o le insulin resistance index e fuafuaina e faʻaaoga ai faʻavae faʻapitoa. Ua faia se suʻega toto ma ua faia HOMA IR ma CARO. HOMA IR Index = anapogi glucose i mmol / L, faʻateleina i le anapogi o le insulin i le μU / ml ma vaeluaina e 22.5. HOMA-IR e itiiti ifo i le 2.7 points. Afai o le insulin poo le anapogi glucose ua maualuga, o le HOMA IR index ua siitia.

O le faʻamaufaʻailoga o le CARO e faʻatulagaina e faʻaaoga ai le faʻasologa lenei: o le plasma glucose o le anapogi e vaeluaina e ala i le anapogi faʻasalaga anapogi. O lenei faailo e tatau ona itiiti ifo ile 0.33. Afai o le tele o le inisalini e faʻamoemoeina i luga o se manava gaogao, o lona uiga o le maʻi e maua ai le hyperinsulinism. O le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafua mai i le mea moni o le pancreas e maua mai i le tele o mea.

E faapefea ona taulimaina le faafitauli?

O le fuaina o le mamafa o se popolega tele mo tagata e iai le faʻamalosia o le inisalini. E maua lenei mea i auala eseese:

1) Gaoioiga masini.

E tatau ona e faia faamalositino mo le aveesea o le mamafa mo le afa itula ile aso lima ile vaiaso. E le gata i lea, e le tatau ona e faʻasauāina oe lava i le mamafa o le tino, e mafai ona e savali vave vave, tietie i se uila, taalo volipolo, soka, aau.

O le togafitiga sili ona lelei o se meaʻai maualalo-gaʻo. O se meaʻai maualalo-kapiti e fesoasoani i le puleaina ma le faʻafoisia o le paleni i faʻafitauli o le tino. E tatau ona mulimulitaʻi mo le olaga. O le lisi e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau faisua, otaota, iʻa, meaʻai oona. E tatau ona itiiti ifo ma le 10% o le gaʻo i aso taʻitasi. E tatau foʻi ona faʻaitiitia mea inu gaʻo (ole sili atu i le 30%).

A maeʻa ona suia e se tagata se meaʻai mo le paʻu o le mamafa, pe a maeʻa le tolu poʻo le fa aso, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le soifua manuia. E lua masina talu ona amata togafitiga i meaʻai, o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le faʻaititia o le maualuga o le "leaga" cholesterol, ma o le maualuga o le "lelei" ua faʻalauteleina. O se taunuuga, o le lamatiaga o le atinae o le atherosclerosis e faaitiitia i le tele o taimi.

3) O nisi taimi e tuʻuina atu ai vailaʻau, ae leai se meaʻai e leai se aoga. I le faaopoopo atu i le meaai, o vailaʻau faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina. Ole Glucophage, Siofor. E faatoa faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma e na o le faʻatasi ma se meaʻai, e leai se mea e suia ai. Togafitiga ma le vaega tele o fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini.

O le faʻamalosia o insulin o se faʻavevesi ma se taimi e mafaufau ai i lou soifua maloloina. Afai e te gauai atu i lenei faafitauli i le taimi, ona mafai lea ona e aloese mai le atinaʻeina o le maʻisuka, ma faʻalavelave i le maitaga, ma e itiiti se taumafaiga.

Tuua Lau Faamatalaga